PRODUKTOVÁ INFORMACE Mazda Česká republika

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PRODUKTOVÁ INFORMACE Mazda Česká republika"

Transkript

1 PRODUKTOVÁ INFORMACE Mazda Česká republika Obsah Mazda2 třídveřová karoserie 1. Ve zkratce 2. Design 3. Komfort, funkčnost 4. Motory 5. Podvozek a bezpečnost 6. Technické údaje Mazda Motor Logistics Europe NV, organizační složka Office Park Nové Butovice, Bucharova 1314/ Praha 5 mkuklova@mazdaeur.com Internet:

2 Nová Mazda2 třídveřový hatchback Ještě více sportovního stylu Ve zkratce Exteriér Třídveřová verze s novou grafikou zadních bočních oken zvýrazňuje sportovní charakter Nízký koeficient aerodynamického odporu vzduchu (pouze 0,31) a malý koeficient nadlehčování CLF = 0,02 přispívají k hospodárnosti provozu K dispozici sportovní designová sada Sport Appearance (v závislosti na specifikaci trhu) s originálním předním nárazníkem, kryty dveřních prahů a zadním střešním spojlerem Pohonné jednotky Základní motor MZR 1.3 l o výkonu 55 kw/75 k při 6000 ot/min, maximální točivý moment 121 Nm při 3500 ot/min Výkonnější verze motoru MZR 1.3 l výkon 63 kw/86 k při 6000 ot/min, maximální točivý moment 122 Nm při 3500 ot/min Obě verze zážehového motoru MZR 1.3 l spotřebují jen 5,4 l benzinu na 100 km jízdy (kombinovaný provoz) a produkují jen 129 g CO2 na kilometr jízdy Zážehový motor MZR 1.5 l výkon 76 kw/103 k při 6000 ot/min, maximální točivý moment 137 Nm při 4000 ot/min Motor MZR 1.5 l spotřebuje jen 5,9 l benzinu na 100 km jízdy (kombinovaný provoz) a produkuje jen 140 g CO2 na kilometr jízdy Turbodiesel common-rail MZ-CD 1.4 l výkon 50 kw/68 k při 4000 ot/min a točivý moment 160 už při otáčkách 2000 ot/min garantují dynamickou jízdu Motor MZ-CD 1.4 l spotřebuje jen 4,3 l nafty na 100 km jízdy (kombinovaný provoz) a produkuje jen 114 g CO2 na kilometr jízdy Všechny motory jsou standardně propojeny s pětistupňovými manuálními převodovkami Funkčnost, výbavy, komfort Vysoce funkční přední sedadle, která se při překlopení posouvají zároveň dopředu a vytvářejí tak velký vstupní profil pro pohodlný přístup k zadním sedadlům jeden z nejširších vstupních profilů ve třídě Audiosystém s CD MP3 přehrávačem a konektorem pro přímé propojení externího MP3 přehrávače Podvozek a bezpečnost Vpředu vzpěry McPherson, vzadu náprava s torzní příčkou. Zavěšení kol zaručuje dokonalou ovladatelnost a vysoký cestovní komfort Výborné manévrování především v městském provozu díky řízení s elektrickým posilovačem a malému průměru otáčení pouze 9,8 m Pětidveřový hatchback Mazda2 získal plných pět hvězdiček za ochranu cestujících v bariérových testech Euro-NCAP Ve standardu (podle specifikace trhu): Šest airbagů, ABS, EBD, brzdový asistent a DSC

3 Nový třídveřový hatchback Mazda2 stylový, sportovní a dostupný vůz Jedním z klíčových momentů, kterým Mazda vděčí za svůj pokračující růst v Evropě i celém světě, je strategie rozšiřování nabídky o vzrušující modely, které osloví nejširší skupinu zákazníků. Během necelých dvou let Mazda uvedla vozy, které dosud nikdy neměla ve svém portfoliu například vysoce výkonný model Mazda3 MPS, originální hard-top MX-5 Roadster Coupe nebo sportovní SUV crossover Mazda CX-7. A v duchu této strategie nyní Mazda na evropský trh uvádí první model Mazda2 jako třídveřový hatchback. Zcela nová Mazda2 byla na evropský trh uvedena v říjnu roku 2007 jako první z nové generace modelů Mazda, a okamžitě se stala prodejním hitem: Do dubna 2008 si ji vybralo více než zákazníků. V prosinci loňského roku se pětidveřový hatchback Mazda2 v bariérových testech programu Euro NCAP ozdobil pěti hvězdičkami za ochranu pasažérů. Kromě toho Mazda2 posbírala řadu automobilových ocenění, včetně titulu Světový automobil roku (World Car of the Year) (viz dále) a řady dalších národních cen, jako např. titul Auto roku v Rakousku, Belgii, Bulharsku, Chorvatsku, Dánsku, Japonsku, Jižní Africe nebo na Slovensku. A popularitu Mazdy2 jistě zvýší nově uváděný třídveřový hatchback, který samozřejmě přebírá všechny ceněné přednosti pětidveřového modelu a přidává ještě více sportovního stylu. Mazda2 Světový automobil roku 2008 Mazda2 druhé generace nevybojovala nejvýznamnější titul v automobilové branži - Světový automobil roku náhodou. Jde totiž o v každém ohledu unikátní vůz, který v mnoha momentech boří zažité mantinely. Nejenom svým dynamicky sportovním designem, který není v segmentu B obvyklý, stanovuje nová Mazda2 nové standardy. Unikátní je především její nízká hmotnost vůz je asi o 100 kg lehčí než jeho předchůdce. Snižování hmotnosti je systematickou filozofií automobilky Mazda, která touto cestou redukuje dopady automobilizace na životní prostřední. Díky nízké hmotnosti spotřebuje druhá generace Mazdy2 méně paliva a produkuje méně emisí CO2 než její předchůdkyně. Není divu, že Mazda2 byla jedním z horkých kandidátů na prestižní ocenění. Mezi 39 letošními kandidáty na titul Světový automobil roku byla řada výrazných modelů. Odborná jury, složená ze 47 motoristických publicistů z celého světa, měla těžkou práci vybrat na základě svých profesionálních znalostí vítěze. Členové jury, reprezentující nejdůležitější motoristické tituly z Evropy, Asie, USA, Jižní Ameriky a dalších částí světa se nakonec shodli: Nejlepším držitelem titulu Světový automobil roku bude Mazda2!

4 Can t Get Enough s novou Mazdou2 V roce 2006 vydala londýnská kapela Infadels své debutové album We Are Not the Infadels pod kultovní značkou Wall of Sound. Pilotní singl tohoto alba, který se jmenoval Can t Get Enough, se stal hitem undergroundových klubů a evropských alternativních rádií. V roce 2007 si Mazda vybrala tuto skladbu ke kampani při uvádění nové Mazdy2. Singl, který je originálním mixem nezávislého rocku a elektronické hudby, perfektně odpovídá charakteru Mazdy2, která se profiluje jako svěže mladistvý městský vůz se sportovním duchem. Reakce na televizní reklamy byly tak pozitivní, že se Mazda rozhodla domluvit s kapelou Infadels natočení remixu původního alba. Na vzniku alba se podílela celá řada umělců, například legendy house-stylu Felix da Housecat a Menace z New Yorku, kteří se s Infadels domluvil na jednom vlastním remixu. O produkci alba se postaral podnikavý Francouz Tepr. Album bylo do distribuce uvolněno před dvěmi měsíci a od té doby si singl a album stáhlo na 8400 zájemců, což podpořilo rostoucí popularitu modelu Mazda2 u mladší generace Evropanů, kteří si nový vůz kupují vůbec poprvé. A tato kapitola historie modelu Mazda2 pokračuje, protože automobilka Mazda se stala sponzorem evropského turné kapely Infadels.

5 Design ještě více sportovního ducha Exteriérový design nové třídveřové Mazdy2 samozřejmě vychází z designu pětidveřového kompaktního hatchbacku, který za pomoci originálně tvarovaných karosářských panelů evokuje dynamiku a sportovní výkony. Třídveřová Mazda2 působí ale ještě sportovněji to je zásluha především linie zadních bočních oken v kombinaci se stoupající boční linií, která dává vyniknout klínovité siluetě vozu. Svěže dynamický styling doslova vyzařuje nejvyšší míru kvality, jakou může zákazník v B-segmentu najít. Kromě toho, že třídveřová Mazda2 je na pohled ještě atraktivnější, je zároveň asi o 4 procenta aerodynamičtější než předchozí Mazda2: Koeficient aerodynamického odporu vzduchu Cd má hodnotu pouze Cd = 0,31, koeficient aerodynamického odlehčování CLF činí jen CLF = 0,02. Lepší aerodynamika snižuje spotřebu a tím i provozní náklady, což je zejména pro mladé zákazníky, kteří si kupují první automobil, důležité. Zákazníci, kteří opravdu preferují sportovní image, mohou zvolit sadu Sport Appearance obsahující originálně tvarovaný přední nárazník a kryty bočních prahů, jež opticky snižují těžiště vozu, a zadní střešní spojler. V interiéru pozoruhodně kontrastují tmavé tóny s bílými ciferníky přístrojů a stříbřitými doplňky. Tříramenný volant je podobný volantu roadsteru Mazda MX-5, přístrojový štít je orámovaný stříbřitou linkou, řadicí páka je zasazena do středové konzole, kde je perfektně po ruce řidiče. Předchůdce třídveřového hatchbacku Mazda2 koncept Mazda Sassou Jednou z hvězd autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem se v roce 2005 stal koncept Mazda Sassou. Tato studie, navržená a postavená v Evropském designerském centru automobilky Mazda pod vedením jeho ředitele Petera Birtwhistlea, dávala poměrně jasnou představu, jakou cestou se budou ubírat připravované modely B-segmentu automobilky Mazda. Japonský název Sassou vyjadřuje pohodu, pozitivní náladu, optimistický náhled na budoucnost... Nový třídveřový hatchback Mazda2 nese řadu zřetelných exteriérových rysů konceptu Sassou především sportovní klínovitý profil nebo tvarování blatníků a kapoty. Třídveřová Mazda2 je stejně atraktivní jako koncept Sassou, navíc ale dokonale kombinuje i sportovní a dynamické stylistické prvky. Třídveřová Mazda2 převzala od konceptu Sassou také jeho originální stoupající boční linii, díky které i stojící vůz působí jako by se prořezával svištícím větrem. Dynamický image umocňuje i v porovnání s minulým modelem o 40 mm snížený dolní okraj čelního okna. Komfort a dokonalý výhled garantuje perfektně umístěný H-bod předních sedadel a nižší posazení zpětných zrcátek. To vylepšilo výhled řidiče především šikmo dopředu a dolů, což se samozřejmě odráží ve vyšší bezpečnosti jízdy především v městském provozu. Atraktivní sportovní design třídveřového modelu Mazda2 završují zadní boční okna, které se svým tvarem také odvolávají na koncept Sassou.

6 Komfort, funkčnost, výbava Stejně, jako pětidveřová Mazda2, také nové třídveřové provedení nabízí i přes své kompaktní vnější rozměry překvapivě prostorný interiér. Při překlopení předních sedadel se celé sedadlo zároveň posune dopředu, což umožní snadný přístup k zadním sedadlům průchozí profil k zadním sedadlům patří k největším v této automobilové třídě. Poměrně dlouhý rozvor (2490 mm), tenké a tvarované čalounění stropu a níže položená sedadla zaručují dostatek prostoru pro nohy, ramena i hlavy pasažérů na předních i zadních sedadlech. Sedadlo řidiče lze podélně posouvat v rozsahu 250 mm a ve vertikálním směru v rozmezí 55 mm. V kombinaci s výškově nastavitelným volantem si svoji optimální pozici rychle najde každý řidič. K pohodlnému ovládání vozu přispívá i dobře umístěná řadicí páka, zasazená přímo do středové konzole. Vysoko uložená řadicí páka vytváří dostatek prostoru pro podlahovou konzolu mezi předními sedadly, ve které našly své místo držáky nápojů a odkládací schránka, do které se vejde i např. dámská kabelka. Do konzole je integrovaný také konektor pro propojení palubního audiosystému s MP3 přehrávačem (v závislosti na stupni výbavy) a zásuvka 12 V, která může být použita pro napájení nebo dobíjení nejrůznějších elektrických přístrojů. Další odkládací místo nabízí palubní schránka, kapsy ve výplních předních dveří, do kterých se vejde půllitrová PET láhev a autoatlas formátu A4, nebo tři menší schránky na různé drobnosti v palubní desce. Objem zavazadlového prostoru je stejný, jako u pětidveřového modelu. Základní objem zavazadlového prostoru činí 250 litrů, po sklopení zadních sedadel se jeho objem zvětší až na 787 litrů. Kromě základní verze mají všechna ostatní provedení sedadla dělená v poměrů 60:40. Mazda2 se bude v závislosti na specifikaci trhu nabízet ve třech stupních výbavy (v závislosti na specifikaci trhu), k dispozici je také dlouhý seznam doplňků a příslušenství. Už základní model má mj. dálkově ovládané centrální zamykání, elektricky nastavitelná vnější zpětná zrcátka, elektrický posilovač řízení nebo protiblokovací systém brzd ABS. Další dvě vyšší verze mají např. šest airbagů, vyhřívaná a přiklápěcí vnější zpětná zrcátka, hliníková kola rozměru 15 nebo 16, manuální nebo automatickou klimatizaci, elektrické ovládání předních oken, dešťový

7 a světelný senzor, tempomat a systém varování při překročení zadané rychlosti, stabilizační systém DSC nebo bezklíčový systém odemykání a spouštění motoru... Modely poháněná zážehovým motorem o objemu 1,5 l mají také palubní počítač.

8 Motory nízká spotřeba i emise CO2 Mazda2 vyjíždí se stejnými zážehovými motory jako pětidveřový model. Všechny motory garantují dynamickou jízdu a zároveň vynikají nízkou spotřebou a produkují jen výrazně méně CO2 než agregáty předchozího modelu. Základní motor MZR 1.3, který má systém variabilního časování ventilů, se nabízí ve dvou výkonových verzích (v závislosti na specifikaci konkrétního trhu): Ve standardním provedení má výkon 55 kw/75 k, silnější verze disponuje výkonem 63 kw/86 k. Oba tyto agregáty spotřebují jen 5,4 benzinu na 100 km jízdy a produkují pouze 129 g CO2 na 1 km jízdy. Největší zážehový agregát MZR 1.5 dává výkon 76 kw/103 k, přičemž jeho spotřeba činí jen 5,9/100 km a produkuje pouze 140 g CO2 na kilometr jízdy. V nabídce pohonných jednotek nové Mazdy2 nechybí ani turbodiesel common-rail MZ-CD 1.4, připravený speciálně pro evropský trh, který disponuje výkonem 50 kw/68 k při otáčkách 4000 ot/min. Jeho točivý moment vrcholí při 2000 ot/min na hodnotě 160 Nm, což je dobrým předpokladem pro dynamickou jízdu. Přes výborné výkonové parametry činí spotřeba turbodieselu MZ-CD 1.4 jen 4,3 l/100 km (kombinovaný cyklus) a produkuje jen 114 g CO2 na 1 km jízdy. Nízká spotřeba je klíčem k velmi nízkým provozním nákladům, které jsou v této automobilové třídě ostře sledovaným parametrem. Všechny motory jsou propojeny s manuálními pětistupňovými převodovkami, jejichž těžší zpřevodování (o 3 až 10 procent v porovnání s předchozími převodovkami) přispívá ke snížení spotřeby.

9 Podvozek a bezpečnost nízká hmotnost, bezpečnost jako u pětidveřového modelu Nová třídveřová Mazda2 i pětidveřové provedení mají karoserii lehčí v porovnání s předchozím modelem Mazda2 lehčí bezmála o 100 kg. Udržením hmotnosti nového vozu pod hranicí 1000 kg nová Mazda2 obrací negativní trend neustálého zvyšování hmotnosti nových automobilů. Tohoto výjimečného posunu se podařilo dosáhnout především díky hojnému využití lehkých ale vysoce pevných ocelí a redukcí hmot všude, kde to bylo možné. Svým dílem samozřejmě přispěly i menší rozměry Mazdy2, která je díky tomu mimořádně agilní především v městském provozu. Nižší hmotnost se samozřejmě pozitivně projevuje v nižší spotřebě a tedy i provozních nákladech. Vysoce pevné oceli ve struktuře karoserie Mazdy2 přinesly i jedno z nejlepších hodnocení vozu B-segmentu v bariérových testech v crash-testech programu Euro- NCAP získala pětidveřová Mazda2 plný počet pěti hvězdiček a získala celkem 34 bodů za ochranu dospělých pasažérů. Výborné čtyřhvězdičkové hodnocení si Mazda2 odnesla i při sledování ochrany dětských pasažérů (37 bodů) jen málokterý vůz této kategorie garantuje tak vysokou ochranu a bezpečnost dětí. A při hodnocení ochrany chodců při případném střetu získala Mazda2 skvělých 18 bodů a dvě hvězdičky. Struktura karoserie třídveřové Mazdy2 je zesílena v oblasti B-sloupku karoserie, ochranu pasažérů při nárazech z boku zvyšují speciální výztužné tyče. Do bezpečnostní výbavy Mazdy2 patří až šest airbagů, protiblokovací systém brzd ABS, elektronický dělič brzdných sil EBD, brzdový asistent a stabilizační systém DSC (v závislosti na stupni výbavy a motorizaci).

10 Technické údaje - Mazda2 třídveřový hatchback Karoserie Dveře Sedadla Samonosná 2 vpředu Zadní vyklápěcí víko 2 vpředu 3-místná lavice vzadu, dělení 60:40 (podle stupně výbavy) Cd 0,31 Koeficient aerodynamického odporu vzduchu Čelní plocha m 2 2,11 Rozměry Vnější Celk. délka s/bez držáku RZ * mm 3900 / 3885 Celk. šířka mm 1695 Celk. šířka včetně zpětných zrcátek mm 1958 Celk. výška mm 1475 Rozvor mm 2490 Rozchod vpředu / vzadu mm 1475/1465 (kola 14 /15 ) 1465/1455 (kola 16 ) Světlá výška mm 150 Interiér Výška nad hlavami vpředu/vzadu mm 1004/959 Šířka ve výšce ramen vpředu/vzadu mm 1340/1275 Místo pro nohy vpředu/vzadu mm 1068/883 Zavazadlový prostor Základní objem (podle VDA) l 250 Objem při sklopení zadních sedadel a využití prostoru až po strop (podle VDA) l 787 Největší šířka zavazadlového mm 1100 prostoru Šířka mezi podběhy zadních kol mm 1000 Délka ložné plochy po 2. řadu mm 674 sedadel Délka ložné plochy po 1. řadu sedadel mm 1321 * Sada Sport Appearance : + 5 mm s držákem RZ, + 10 mm bez držáku RZ

11 Technické údaje Mazda2 třídveřový hatchback zážehové motory MZR 1.3 l MZR 1.3 l MZR 1.5 l Standardní výkon Zvýšený výkon Typ motoru Řadový 4-válec, DOHC, 16 ventilů Řadový 4-válec, DOHC, 16 ventilů Řadový 4-válec, DOHC, 16 ventilů Zdvihový objem cm³ Vrtání x zdvih mm 74.0 x x x 78.4 Ventily 4 na válec 4 na válec 4 na válec Pohon vačkových hřídelů Řetězem Řetězem Řetězem Vstřikování paliva Elektronicky řízené vstřikování Elektronicky řízené vstřikování Elektronicky řízené vstřikování Stupeň komprese 10.0 : : : 1 Čištění výfukových plynů Třícestný katalyzátor Třícestný katalyzátor Třícestný katalyzátor Max. výkon kw/ps 55/75 při 6000 ot/min 63/86 při 6000 ot/min 76/103 při 6000 ot/min Max. točivý moment Nm 121 při 3500 ot/min 122 při 3500 ot/min 137 při 4000 ot/min Palivo Bezolovnatý benzin 95 RON Bezolovnatý benzin 95 RON Bezolovnatý benzin 95 RON Objem palivové nádrže l 42,8 42,8 42,8 Akumulátor 55D23L/12 V 55D23L/12 V 55D23L/12 V Převodovka 5 MT 5 MT 5 MT Uložení motoru Napříč uložený motor, pohon předních kol Napříč uložený motor, pohon předních kol Napříč uložený motor, pohon předních kol Převodové stupně Zpětný chod Stálý převod Kola a zavěšení Zavěšení předních kol Nezávislé zavěšení - vzpěry McPherson Nezávislé zavěšení - vzpěry McPherson Zavěšení zadních kol Torzní příčka Torzní příčka Torzní příčka Tlumiče vpředu Dvouplášťové Dvouplášťové Dvouplášťové Tlumiče vzadu Jednoplášťové Jednoplášťové Jednoplášťové Průměr předního stabilizátoru Kola 6 J x 14 6 J x J x 16 Pneumatiky 175/65 R /55 R /45 R 16 Řízení Druh Nezávislé zavěšení - vzpěry McPherson mm J x 14 6 J x J x /65 R /55 R /45 R 16 6 J x 14 6 J x J x /65 R /55 R /45 R 16 Hřebenové, elektrický Hřebenové, elektrický Hřebenové, elektrický posilovač posilovač posilovač Otáčky volantu z rejdu do rejdu Stopový průměr otáčení m Obrysový průměr otáčení m Brzdy Přední brzdy Ventilované kotouče Ventilované kotouče Ventilované kotouče Zadní brzdy Bubnové Bubnové Bubnové Průměr předních brzd mm Průměr zadních brzd mm Průměr podtlakového posilovače Servisní interval palce Každých km nebo po 12 měsících Každých km nebo po 12 měsících Každých km nebo po 12 měsících

12 Výkony a hmotnosti Mazda2 třídveřový hatchback zážehové motory MZR 1.3 l MZR 1.3 l MZR 1.5 l Standardní výkon Zvýšený výkon 5MT 5MT 5MT Výkony Maximální rychlost km/h Zrychlení km/h* s Spotřeba paliva Město** l/100km Mimo město** l/100km Kombinace** l/100km Emise CO2 (kombinace) g/km Emisní třída Euro IV Euro IV Euro IV Hmotnosti a zatížení Min. provozní hmotnost kg 950 / 1025*** 950 / 1025*** 955 / 1030*** Max. povolená celková kg hmotnost Povolené zatížení přední kg nápravy Povolené zatížení zadní kg nápravy Přípojná hmotnost kg (nebržděný přívěs) Přípojná hmotnost (bržděný kg přívěs, 12% klesání) Nosnost střechy kg * Podle testovací metodiky Mazda ** Podle 80/1268/EEC v nejnovějším znění *** Podle 92/21/EEC v nejnovějším znění (včetně 75 kg řidiče)

13 Technické údaje - Mazda2 třídveřový hatchback vznětový motor

14 MZ-CD 1.4 l Diesel Typ motoru Řadový čtyřválec, SOHC, 8 ventilů Zdvihový objem cm³ 1399 Vrtání x zdvih mm 73,7 x 82,0 Ventily 2 na válec Pohon vačkových Řemenem hřídelů Vstřikování paliva Přímé vstřikování nafty commonrail Stupeň komprese 18.0:1 Čištění výfukových Třícestný katalyzátor plynů Max. výkon kw/k 50 / 68 při 4000 ot/min Max. točivý moment Nm 160 při 2000 ot/min Palivo Nafta Objem palivové nádrže litrů 42.8 Akumulátor 80D26L/12 V Převodovka 5 MT Uložení motoru Napříč uložený motor, pohon předních kol Převodové stupně 1 st nd rd th th Reverse Stálý převod Kola a zavěšení Zavěšení předních kol Nezávislé zavěšení - vzpěry McPherson Torzní příčka Dvouplášťové Jednoplášťové mm 19 Zavěšení zadních kol Tlumiče vpředu Tlumiče vzadu Průměr předního stabilizátoru Kola 6 J x 14 6 J x J x 16 Pneumatiky 175/65 R /60R14 185/55 R /45 R 16 Řízení Druh Hřebenové, elektrický posilovač Otáčky volantu z rejdu 2,7 do rejdu Stopový průměr otáčení m 9,8 Obrysový průměr m 10.4 otáčení Brzdy Přední brzdy Ventilované kotouče Zadní brzdy Bubnové Průměr předních brzd mm 258 Průměr zadních brzd mm 200 Průměr podtlakového palce 9 posilovače Servisní interval Každých km nebo po 12 měsících

15 Výkony a hmotnosti Mazda2 třídveřový hatchback vznětový motor MZ-CD 1.4 l Diesel 5MT Výkony Maximální rychlost km/h 162 Zrychlení km/h* s 15.5 Spotřeba paliva Město** l/100km 5.3 Mimo město** l/100km 3.7 Kombinace** l/100km 4.3 Emise CO2 (kombinace) g/km 114 Emisní třída Euro IV Hmotnosti a zatížení Min. provozní hmotnost kg 970 / 1045 *** Max. povolená celková kg 1490 hmotnost Povolené zatížení přední kg 820 nápravy Povolené zatížení zadní kg 725 nápravy Přípojná hmotnost kg 500 (nebržděný přívěs) Přípojná hmotnost (bržděný kg 800 přívěs, 12% klesání) Nosnost střechy kg 50 * Podle testovací metodiky Mazda ** Podle 80/1268/EEC v nejnovějším znění *** Podle 92/21/EEC v nejnovějším znění (včetně 75 kg řidiče)

Zážehové motory. zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1395

Zážehové motory. zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1395 ŠKODA Superb Zážehové motory Technické údaje 1,4 TSI/92 kw 1,4 TSI/110 kw ACT 1,4 TSI/110 kw ACT (A) 1,8 TSI/132 kw 1,8 TSI/132 kw (A) 2,0 TSI/162 kw (A) Počet válců zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem,

Více

Zážehové motory. 1,8 TSI/132 kw (A) Green tec Motor Motor. 1,2 TSI/63 kw Green tec. 1,2 TSI/77 kw (A) Green tec

Zážehové motory. 1,8 TSI/132 kw (A) Green tec Motor Motor. 1,2 TSI/63 kw Green tec. 1,2 TSI/77 kw (A) Green tec ŠKODA Octavia Zážehové motory 1,2 TSI/63 kw 1,2 TSI/77 kw 1,2 TSI/77 kw (A) 1,4 TSI/103 kw 1,4 TSI/103 kw (A) 1,8 TSI/132 kw 1,8 TSI/132 kw (A) zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou,

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Transporter

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Transporter Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nový Transporter Motory splňující emisní normu Euro 5 plus Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový objem (cm 3 ) Max. výkon (kw) při

Více

Příloha zadávací dokumentace č. 1 Vymezení předmětu veřejné zakázky

Příloha zadávací dokumentace č. 1 Vymezení předmětu veřejné zakázky Příloha zadávací dokumentace č. 1 Vymezení předmětu veřejné zakázky A. Předmětem veřejné zakázky Předmětem veřejné zakázky je koupě nových osobních automobilů homologovaného a technicky způsobilého typu

Více

Nové motory Energy se systémem Stop&Start a nízkou spotřebou: 1,6 dci 130 a 1,2 TCe 115

Nové motory Energy se systémem Stop&Start a nízkou spotřebou: 1,6 dci 130 a 1,2 TCe 115 MEganE generation CollECtion 2012 již od 219 900 Kč včetně prodloužené záruky na 5 let a povinného ručení* AKTUÁLNÍ AKCE Nové motory Energy se systémem Stop&Start a nízkou spotřebou: 1,6 dci 130 a 1,2

Více

AKTUÁLNÍ AKCE. Úroveň výbavy Motor EURO 6 kw / k CEE Cena Sleva

AKTUÁLNÍ AKCE. Úroveň výbavy Motor EURO 6 kw / k CEE Cena Sleva CITROËN C-ELYSÉE AKTUÁLNÍ AKCE Exkluzivní financování s Citroën Financial Services s dodatečnou slevou 20 000 Kč na všechny verze z Akční ceny (1) nebo úvěr s 0% navýšením na 1, 2 nebo 3 roky. Detailní

Více

Veřejná zakázka: Nákladní a užitkové automobily do 3,5 t 1. část - Nákladní automobily do 3,5 t v provedení pick-up - 3 ks. Technické podmínky dodávky

Veřejná zakázka: Nákladní a užitkové automobily do 3,5 t 1. část - Nákladní automobily do 3,5 t v provedení pick-up - 3 ks. Technické podmínky dodávky Veřejná zakázka: Nákladní a užitkové automobily do 3,5 t 1. část - Nákladní automobily do 3,5 t v provedení pick-up - 3 ks Příloha č. 1A Technické podmínky dodávky 1 ks nákladní automobil pick - up s nástavbou

Více

Technická specifika automobilů

Technická specifika automobilů Příloha č. 1 výzvy Technická specifika automobilů 2 ks automobilů ve specifikaci: Model: typ: provedení: automobil osobní silniční; počet dveří: minimálně 4; počet míst k sezení: 5; brzdy: pohon: 4x2,

Více

Napsal uživatel auto.cz Středa, 15 Duben 2009 22:05 - Aktualizováno Pátek, 16 Říjen 2009 01:00

Napsal uživatel auto.cz Středa, 15 Duben 2009 22:05 - Aktualizováno Pátek, 16 Říjen 2009 01:00 Švédská automobilka Volvo vyráběla v 80. a 90. letech vedle dražších limuzín a velkých kombi, také menší a cenově dostupnější modely, které však neměly takovou image, ani provozní vlastnosti jako robustnější

Více

CENÍK Altea Freetrack

CENÍK Altea Freetrack CENÍK Altea Freetrack TECHNOLOGY TO ENJOY Ceník Altea Freetrack Ceny Motory Výkon kw/k Spotřeba paliva (l / 100km) Emise CO 2 (g / km) Altea Freetrack 2.0 TDI CR 4WD 103/140 5,9 155 653 900 Kč Uvedené

Více

Univerzální a výkonný jako žádný jiný...

Univerzální a výkonný jako žádný jiný... Systém pro údržbu velkých ploch SF 310 / SF 370 Univerzální a robustní jako traktor - nové a snadno ovladatelné stroje pro údržbu velkých ploch ISEKI SF Systémy ISEKI SF-300 se vždy p i náro ném profesionálním

Více

EPICA. Get Real. www.chevrolet.cz

EPICA. Get Real. www.chevrolet.cz VÝHODY PRO MAJITELE VOZU CHEVROLET: Na každý vůz značky Chevrolet je poskytována komplexní záruka. Natolik věříme v kvalitu technologií a výbav 3 našich vozů, že na každý vůz Chevrolet poskytujeme záruku

Více

přímé vstřikování (např. Common Rail), min. EURO 5 + filtr pevných částic (DPF),

přímé vstřikování (např. Common Rail), min. EURO 5 + filtr pevných částic (DPF), Příloha č.1 k č.j. KRPP-136443-4/ČJ-2013-0300VZ-VZ Počet listů: 7 1.) TECHNICKÝ POPIS a.) Popis požadovaného vozidla: Motor: vznětový, objem: (cm 3 ) max. 2 000, výkon: (kw) min. 103, vstřikování paliva:

Více

Statutární město Ostrava. Prokešovo nám. 8, 729 30 Ostrava

Statutární město Ostrava. Prokešovo nám. 8, 729 30 Ostrava ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané ve zjednodušeném podlimitním řízení podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky:

Více

LACETTI. Get Real. www.chevrolet.cz

LACETTI. Get Real. www.chevrolet.cz VÝHODY PRO MAJITELE VOZU CHEVROLET: Na každý vůz značky Chevrolet je poskytována komplexní záruka. Natolik věříme v kvalitu technologií a výbav našich vozů, že na každý vůz Chevrolet poskytujeme záruku

Více

Technická specifikace - 1. tovární značka [DOPLNÍ UCHAZEČ] - naftový

Technická specifikace - 1. tovární značka [DOPLNÍ UCHAZEČ] - naftový Technická specifikace - 1. tovární značka [DOPLNÍ UCHAZEČ] - naftový Motor (zvláštní technické podmínky dle vyhlášky č. 162/2011 Sb.) Převodovka Rozměry Karoserie Barva vznětový obsah 1350-2000 cm 3 výkon

Více

NISSAN NT400 CABSTAR EFEKTIVITA PŘI PRÁCI

NISSAN NT400 CABSTAR EFEKTIVITA PŘI PRÁCI EFEKTIVITA PŘI PRÁCI 23% Fleetové slevy již při nákupu 1 vozu od 437 521Kč bez DPH* BEZPEČÍ DÍKY SÍLE A OVLADATELNOSTI OCHRANA VÁS A VAŠEHO NÁKLADU je pro nás prioritou. Proto jsou všechny verze CABSTARU

Více

Honda PCX150, modelový rok 2012

Honda PCX150, modelový rok 2012 Honda PCX150, modelový rok 2012 Datum vydání: 2. dubna 2012 Aktuality o modelu: Nový sourozenec stroje PCX125 (který je nejlépe prodávaným jednostopým vozidlem v Evropě) s vyšším výkonem díky verzi úsporného

Více

BMW Group Česká republika

BMW Group Česká republika Strana 1 Světová premiéra na ženevském autosalonu. Nové BMW Concept řady 5 ActiveHybrid. Současně se světovou výstavní premiérou nového BMW řady 5 Sedan se na ženevském autosalonu v roce 2010 představuje

Více

Media Information. Šetření s úsměvem motory Opel nejnovější generace. Září 2015. Nový Opel Astra: Motory

Media Information. Šetření s úsměvem motory Opel nejnovější generace. Září 2015. Nový Opel Astra: Motory Media Information Září 2015 Nový Opel Astra: Motory Šetření s úsměvem motory Opel nejnovější generace Celohliníková konstrukce: Dynamické tří- a čtyřválcové přeplňované benzínové motory Čistý high-tech:

Více

ŠkodaFabia SIMPLY CLEVER

ŠkodaFabia SIMPLY CLEVER ŠkodaFabia SIMPLY CLEVER ŠKODA FABIA RS PRO ŽIVOT NA PLNÉ OTÁČKY Připravte se na sportovní jízdu. Zrychlený tep. Adrenalin v těle. Škoda Fabia RS Vás už po prvních kilometrech přesvědčí, že má nejen sportovní

Více

Ceník. Reference Style ENJOYNEERING

Ceník. Reference Style ENJOYNEERING Ceník SEAT ALTEA Style ENJOYNEERING Ceník Altea Ceny Motory Výkon kw/k Spotřeba paliva (l / 100km) Emise CO 2 (g / km) Altea Altea XL Altea Freetrack 1.2 TSI 77/105 5,7 132 388 900Kč 396 900 Kč - 1.6 TDI

Více

PRESS INFORMATION. www.subaru.cz, www.fhi.co.jp. Subaru na mezinárodním autosalonu v New Yorku představuje zcela novou Imprezu

PRESS INFORMATION. www.subaru.cz, www.fhi.co.jp. Subaru na mezinárodním autosalonu v New Yorku představuje zcela novou Imprezu Subaru na mezinárodním autosalonu v New Yorku představuje zcela novou Imprezu Zcela nové karosářské provedení s pohodlnějším a prostornějším interiérem, ale při zachování stejných rozměrů karoserie jako

Více

Obsah. Kapitola 2A Opravy prováděné ve vozidle benzínové motory..56. Kapitola 1A Běžná údržba a opravy benzínové modely... 25

Obsah. Kapitola 2A Opravy prováděné ve vozidle benzínové motory..56. Kapitola 1A Běžná údržba a opravy benzínové modely... 25 Obsah Orientace v knize... 10 Všeobecná nebezpečí... 12 Nouzové startování... 14 Výměna kola... 15 Hledání netěsností... 16 Odtahování vozidla... 16 Týdenní kontroly... 17 Kontrolní místa v motorovém prostoru...

Více

Navrhli jsme dokonalý prostor. Dojedete dál a budete mít méně starostí

Navrhli jsme dokonalý prostor. Dojedete dál a budete mít méně starostí Navrhli jsme dokonalý prostor Každý miluje prostor. Tak proč bychom toho nevyužili? Kia Venga využívá prostor skutečně obdivuhodně. Díky jejímu modernímu a dynamickému vzhledu, vysoké linii střechy a neobvykle

Více

ŘADA MOTORŮ SCANIA EURO 5. Opravdový rozdíl

ŘADA MOTORŮ SCANIA EURO 5. Opravdový rozdíl ŘADA MOTORŮ SCANIA EURO 5 Opravdový rozdíl PŘEDSTAVUJEME MOTORY SCANIA EURO 5 2-3 Dokonalost se vyplácí. O tom, co je motorem vašich ambicí, se můžeme jen dohadovat. Zato přesně víme, jakým překážkám musíte

Více

P MODEL PX X92020 PC J5=å4å<C;õ DB1;D?B

P MODEL PX X92020 PC J5=å4å<C;õ DB1;D?B MODEL PX PX92020PC ZEMĚDĚLSKÝ TRAKTOR KIOTI MODEL PX EXTERIÉR Kompletní a odolná funkčnost, která stále myslí na Vaše pohodlí. Projekční světlomety Díky novým projekčním světlometům a pracovním lampám

Více

RENAULT CAPTUR MĚSTSKÝ VŮZ ROKU 2014 V ČR V HLASOVÁNÍ VEŘEJNOSTI

RENAULT CAPTUR MĚSTSKÝ VŮZ ROKU 2014 V ČR V HLASOVÁNÍ VEŘEJNOSTI CAPTUR ZACHYŤTE ŽIVOT NAPLNO Od 309 900 Kč RENAULT CAPTUR MĚSTSKÝ VŮZ ROKU 2014 V ČR V HLASOVÁNÍ VEŘEJNOSTI VÝBAVA V HODNOTĚ AŽ 12 000 Kč ZDARMA PACK KLIMATIZACE (AUTOMATICKÁ KLIMATIZACE, SVĚTELNÝ A DEŠŤOVÝ

Více

I. Účel a použití. ZAHAS s.r.o.

I. Účel a použití. ZAHAS s.r.o. I. Účel a použití Využití tohoto speciálního vozidla se předpokládá zejména při: záchraně osob, transportu zraněných a materiálů z a do obtížně dostupných oblastí, pátracích akcí po pohřešovaných osobách,

Více

Sherpa - základní model v oblasti samochodných míchacích vozů

Sherpa - základní model v oblasti samochodných míchacích vozů Sherpa Sherpa - základní model v oblasti samochodných míchacích vozů Sherpa od firmy Strautmann - základní model se systémem odebírání siláže fast-cut Zvlášť velký rejd Nízká celková výška Snadné ovládání

Více

NISSAN QASHQAI NOVÉ GENERACE

NISSAN QASHQAI NOVÉ GENERACE NISSAN QASHQAI NOVÉ GENERACE Tyto podmínky jsou platné pro smlouvy uzavřené do 31.1.201 NOVÝ QASHQAI s financováním Nissan Finance 50/50 nebo 0% navýšením* Kontaktujte nejbližšího dealera Nabídka platí

Více

Audi R8 5.2 FSI quattro: strhující výkony

Audi R8 5.2 FSI quattro: strhující výkony Audi Komunikace Jan Klíma Tel.: 220 515 314 jan.klima@audi.cz Praha, 11. prosince 2008 Audi R8 5.2 FSI quattro: strhující výkony Nový desetiválec o objemu 5,2 litru dává výkon 386 kw/525 k Sprint z 0 na

Více

Čj: 292 62 /2010/DP ÚVN V Praze dne 5.8.2011

Čj: 292 62 /2010/DP ÚVN V Praze dne 5.8.2011 Čj: 292 62 /2010/DP ÚVN V Praze dne 5.8.2011 Víceúčelový sanitní vůz Ústřední vojenská nemocnice Praha, vyhlašuje marketing na nákup víceúčelového sanitního vozu dle 6 v rámci zákona 137/2006 Sb,, ve z

Více

PNEU. nové clio. ZiMní MATIKY ** ZíSkáTe. V rytmu Vašeho Srdce od 189 900 kč*

PNEU. nové clio. ZiMní MATIKY ** ZíSkáTe. V rytmu Vašeho Srdce od 189 900 kč* nové clio V rytmu Vašeho Srdce od 189 900 kč* ZVÝHODNĚNÍ AŽ 40 000 kč BONUS PŘI VÝKUPU STARÉHO VOZU 10 000 kč DODATEČNÁ SLEVA PŘI FINANCOVÁNÍ RENAULT FINANCE 30 000 kč SPECIÁLNÍ NABÍDKA NA VYBRANÉ SKLADOVÉ

Více

LEXUS GS CENÍK STANDARDNÍ VÝBAVA GS AUTODUBA.CZ AKTIVNÍ BEZPEČNOST A JÍZDNÍ DYNAMIKA AUDIO, KOMUNIKACE A INFORMACE PASIVNÍ BEZPEČNOST

LEXUS GS CENÍK STANDARDNÍ VÝBAVA GS AUTODUBA.CZ AKTIVNÍ BEZPEČNOST A JÍZDNÍ DYNAMIKA AUDIO, KOMUNIKACE A INFORMACE PASIVNÍ BEZPEČNOST LEXUS GS CENÍK STANDARDNÍ VÝBAVA GS AKTIVNÍ BEZPEČNOST A JÍZDNÍ DYNAMIKA Asistent rozjezdu do kopce (HAC) Čtyřstupňové integrované řízení dynamiky vozidla (VDIM) Systém sledování tlaku v pneumatikách (TPWS)

Více

KONCEPCE VOZU. 1 650 mm (-30 mm) Rozvor náprav 2 630 mm (0 mm) Délka 4 570 mm (0 mm) / Šířka 1820 ( 0 mm)

KONCEPCE VOZU. 1 650 mm (-30 mm) Rozvor náprav 2 630 mm (0 mm) Délka 4 570 mm (0 mm) / Šířka 1820 ( 0 mm) Představení modelu KONCEPCE VOZU KONCEPCE NÁVRHU VOZU: Maximální vyváženost 1 650 mm (-30 mm) Rozvor náprav 2 630 mm (0 mm) Délka 4 570 mm (0 mm) / Šířka 1820 ( 0 mm) Menší výška vozidla bez kompromisu

Více

NOVÝ X-TRAIL. NOVÝ X-Trail s dieselovým motorem již od 599 900 Kč BEZPEČNOSTNÍ SADA SAFETY PACK

NOVÝ X-TRAIL. NOVÝ X-Trail s dieselovým motorem již od 599 900 Kč BEZPEČNOSTNÍ SADA SAFETY PACK NOVÝ X-TRAIL Pokročilé technologie a jedinečné jízdní vlastnosti ve zcela novém designu. NOVÝ X-Trail s dieselovým motorem již od 599 900 Kč Zimní pneumatiky a na vybrané modely také pohon 4x4 zdarma Nabídka

Více

Obsah. Úvod... 9 Popis vozidla... 10. Ovládání automobilu... 28. Technický popis... 10

Obsah. Úvod... 9 Popis vozidla... 10. Ovládání automobilu... 28. Technický popis... 10 Obsah Úvod................................................................ 9 Popis vozidla...................................................... 10 Technický popis.....................................................

Více

27 Chladicí kapalina - výměna Každých 10 let bez ohledu na počet ujetých kilometrů 28Airbag(y) a napínače bezpečnostních pásů - výměna

27 Chladicí kapalina - výměna Každých 10 let bez ohledu na počet ujetých kilometrů 28Airbag(y) a napínače bezpečnostních pásů - výměna Orientace v knize Všeobecná nebezpečí Nelze nastartovat motor, startér se neotáčí Nelze nastartovat motor, i když startér normálně funguje Nouzové startování Výměna kola Výměna kola Hledání netěsností

Více

Kontinuita a změna. Někdy se potřebujete ohlédnout zpět, abyste mohli jít vpřed. To udělal FIAT v posledních letech, aby

Kontinuita a změna. Někdy se potřebujete ohlédnout zpět, abyste mohli jít vpřed. To udělal FIAT v posledních letech, aby Kontinuita a změna Někdy se potřebujete ohlédnout zpět, abyste mohli jít vpřed. To udělal FIAT v posledních letech, aby o ž i v i l s v ů j p ů v o d n í z á m ě r : v y r á b ě t a u t a s c h o p n á

Více

ZÁKLADY AUTOMOBILOVÉ TECHNIKY

ZÁKLADY AUTOMOBILOVÉ TECHNIKY ZÁKLADY AUTOMOBILOVÉ TECHNIKY 1. Historie 2. Základní pojmy 3. Skupiny automobilů 4. Vlastnosti automobilů Elektrická soustava a elektronické řízení o Vztah k podvozku: Samonosná Podvozková Materiál (ocel,

Více

Obsah 18 Vzduchový fi ltr 19 Zadní brzdové čelisti 20 Ruční brzda Orientace v knize... 12 21 Brzdová kapalina

Obsah 18 Vzduchový fi ltr 19 Zadní brzdové čelisti 20 Ruční brzda Orientace v knize... 12 21 Brzdová kapalina Obsah Orientace v knize... 12 Všeobecná nebezpečí... 13 Nelze nastartovat motor, startér se neotáčí... 15 Nelze nastartovat motor, i když startér normálně funguje... 15 Nouzové startování... 16 Výměna

Více

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství.

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Mazda CX-3 Kč666,682 Barva karoserie a některé prvky interiéru/exteriéru

Více

Opel Astra. 4dv. Essentia Enjoy Cosmo. Benzín. 4dv. Cosmo. Enjoy. Essentia. Diesel

Opel Astra. 4dv. Essentia Enjoy Cosmo. Benzín. 4dv. Cosmo. Enjoy. Essentia. Diesel Opel Astra 1 Benzín Motory 1.6 TWINPORT 85 kw/115 k 1.6 TWINPORT 85 kw/115 k 1.8 103 kw/10 k 1.8 103 kw/10 k dv. Essentia Enjoy Cosmo 5stupňová 59 900 519 900 55 900 5stupňová Easytronic 79 900 539 900

Více

PŘÍLOHA Č.1 SPECIFIKACE MOTOROVÉHO VOZIDLA A PŘÍSLUŠENSTVÍ. 1) Svozové vozidlo

PŘÍLOHA Č.1 SPECIFIKACE MOTOROVÉHO VOZIDLA A PŘÍSLUŠENSTVÍ. 1) Svozové vozidlo PŘÍLOHA Č.1 SPECIFIKACE MOTOROVÉHO VOZIDLA A PŘÍSLUŠENSTVÍ 1) Svozové vozidlo Konfigurace vozidla Druh zatížení H - těžké Konfigurace náprav 6X2*4 (zadní náprava zvedací, zatáčecí) Konfigurace pérování

Více

Výzva k podání nabídky - Základní údaje zadávací dokumentace

Výzva k podání nabídky - Základní údaje zadávací dokumentace Výzva k podání nabídky - Základní údaje zadávací dokumentace Zadavatel, Město Rokytnice nad Jizerou, si Vás dovoluje vyzvat k prokázání kvalifikace a k podání nabídky na veřejnou zakázku č. 20150023 Dodávka

Více

Tisková zpráva. Scania Citywide LF a LE zcela nová rodina městských a příměstských autobusů. Říjen 2011

Tisková zpráva. Scania Citywide LF a LE zcela nová rodina městských a příměstských autobusů. Říjen 2011 Říjen 2011 Scania Citywide LF a LE zcela nová rodina městských a příměstských autobusů Scania Citywide je novou řadou nízkopodlažních a nízkonástupních autobusů s osobitým a přátelsky působícím vzhledem,

Více

PŘEHLED VÝBAV. Škoda Fabia

PŘEHLED VÝBAV. Škoda Fabia Bezpečnost Airbagy řidiče a spolujezdce s přitahovači předních bezpečnostních pásů Deaktivace airbagu spolujezdce Boční airbagy Hlavové airbagy (včetně přípravy pro rádio se 4 nebo 8 reproduktory) (* +

Více

PŘEHLED VÝBAV. ŠkodaFabia Combi

PŘEHLED VÝBAV. ŠkodaFabia Combi Bezpečnost Airbagy řidiče a spolujezdce s přitahovači předních bezpečnostních pásů Deaktivace airbagu spolujezdce Boční airbagy Hlavové airbagy Ochrana chodců Tříbodové výškově nastavitelné přední bezpečnostní

Více

Popis mopedů. Moped Stadion S11

Popis mopedů. Moped Stadion S11 Popis mopedů Moped Stadion S11 Moped Stadion S11 je náš nejlehčí a nejlevnější motorový dopravní prostředek. Je lehké, avšak solidní konstrukce. Typ S11 je jen o 18 kg těžší než normální cestovní kolo.

Více

S P O R T X - O V E R

S P O R T X - O V E R SPORT X-OVER Crossover, který jste hledali Váš aktivní přístup k životu může být nyní ještě pestřejší. SX4 je první crossover s mimořádně robustní konstrukcí SUV, nadstandardní světlou výškou a sofistikovaným

Více

NÁKUP ZAHRADNÍ TECHNIKY

NÁKUP ZAHRADNÍ TECHNIKY NÁKUP ZAHRADNÍ TECHNIKY Obsah nabídky veřejné zakázky strana 1 A Krycí list nabídky strana 2 B Základní kvalifikační předpoklady strana 3 C Profesní kvalifikační předpoklady strana x D Ekonomické a finanční

Více

Kapitola 7A Mechanická převodovka. Kapitola 6 Systémy řízení motoru a emisí

Kapitola 7A Mechanická převodovka. Kapitola 6 Systémy řízení motoru a emisí Úvod k vozidlu Hyundai Lantra Identifikační čísla vozidla Nákup náhradních dílů Techniky údržby, nářadí a pracovní prostředí Nouzové startování : Zdvihání a odtahování Provozní kapaliny a maziva : Bezpečnostní

Více

I T2 sériové terénní vozy II T1 upravené terénní vozy vylepšené terénní vozy III T4 terénní kamiony

I T2 sériové terénní vozy II T1 upravené terénní vozy vylepšené terénní vozy III T4 terénní kamiony Článek 281-2014 - KLASIFIKACE A DEFINICE TERÉNNÍCH VOZŮ 1. KLASIFIKACE 1.1 Kategorie a skupiny Automobily používané pro cross-country rallye jsou rozděleny do následujících kategorií a skupin: Kategorie

Více

Service Box - CZ0106T - D034517 - SALEK JAROSLAV. https://servicebox.peugeot.com/docapvpr/caracteristique.do

Service Box - CZ0106T - D034517 - SALEK JAROSLAV. https://servicebox.peugeot.com/docapvpr/caracteristique.do Page 1 of 5 VOZIDLO Nová modelová řada Filtrace Charakteristiky Všeobecné OPRAVA Mechanické části Karosérie Vybavení vozu Elektrické části Příslušenství DIAGNOSTIKA Funkce Projev závady Umístění zásuvek

Více

2.0i BASE 2.0i 2.0i PREMIUM 2.0XT 6MT Lineartronic 6MT Lineartronic Motor 4 válcový přeplňovaný

2.0i BASE 2.0i 2.0i PREMIUM 2.0XT 6MT Lineartronic 6MT Lineartronic Motor 4 válcový přeplňovaný SPECIFIKACE Symmetrical AWD (All-Wheel Drive) BASE 2.0XT Motor 4 válcový přeplňovaný Typ 4 válcový benzínový motor typu Boxer benzínový motor typu Boxer DOHC 16-ventilů Vrtání X Zdvih mm 84,0 90,0 86,0

Více

SF 438 / SF 450. www.iseki.cz. Posečená tráva až za horizont. SF 438 / SF 450. m 2. Výkonný motor ISEKI. Plošný výkon převyšující (13.

SF 438 / SF 450. www.iseki.cz. Posečená tráva až za horizont. SF 438 / SF 450. m 2. Výkonný motor ISEKI. Plošný výkon převyšující (13. SF 48 / SF 450 Snadná údržba Výkonný motor ISEKI Velký objem koše (00 l) m Plošný výkon převyšující (.000 qm/h) SF 48 / SF 450 Posečená tráva až za horizont. www.iseki.cz SF 48/SF 450 Nastupte na královskou

Více

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B KDYŽ VÁS PŘEDSTAVIVOST PŘENESE KAMKOLIV.

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B KDYŽ VÁS PŘEDSTAVIVOST PŘENESE KAMKOLIV. SPARK PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B KDYŽ VÁS PŘEDSTAVIVOST PŘENESE KAMKOLIV. Silnice. Skutečně jen obyčejná cesta. A přece znamená mnohem více. Možná skutečným důvodem, proč jsou silnice něčím zvláštní,

Více

PŘÍLOHA 4. Informační dokument, verze platná od 1.5.2003 Příloha 4 1 z 18

PŘÍLOHA 4. Informační dokument, verze platná od 1.5.2003 Příloha 4 1 z 18 PŘÍLOHA 4 ÚPLNÝ SOUPIS INFORMACÍ V TECHNICKÝCH POPISECH K ŽÁDOSTEM O SCHVÁLENÍ TECHNICKÉ ZPŮSOBILOSTI TYPU VOZIDEL KATEGORIE T A TECHNICKÉ ZPŮSOBILOSTI TYPU SYSTÉMŮ, KONSTRUKČNÍCH ČÁSTÍ A SAMOSTATNÝCH

Více

TERRAMET, spol. s r. o. www.terramet.cz

TERRAMET, spol. s r. o. www.terramet.cz MAX. VÝKON MOTORU: 37,3 kw MAX. HLOUBKA KOPÁNÍ: 2,55 m MAX. PROVOZNÍ ZATÍŽENÍ NAKLADAČE: 610 kg A B F E C STATICKÉ ROZMĚRY Model stroje (Pneu 7x15) (Pneu 10x16,5) Model stroje (Pneu 7x15) (Pneu 10x16,5)

Více

ÚVOD. V jejich stínu pak na trhu nalezneme i tzv. větrné mikroelektrárny, které se vyznačují malý

ÚVOD. V jejich stínu pak na trhu nalezneme i tzv. větrné mikroelektrárny, které se vyznačují malý Mikroelektrárny ÚVOD Vedle solárních článků pro potřeby výroby el. energie, jsou k dispozici i další možnosti. Jednou jsou i větrné elektrárny. Pro účely malých výkonů slouží malé a mikroelektrárny malých

Více

FORD TRANSIT CONNECT SPORT VAN CENÍK 3místný vůz s přepážkou

FORD TRANSIT CONNECT SPORT VAN CENÍK 3místný vůz s přepážkou FORD TRANSIT CONNECT SPORT VAN CENÍK 3místný vůz s přepážkou Mimořádná nabídka* Již za 436 900 Kč / 528 649 Kč 6 653 Kč měsíčně* * Zvýhodněná nabídka platí do 30. 6. 2016. Cena pro verzi Sport L1 1.5 TDCi

Více

Vrázova 2626/16 350 02 Cheb IČ: 64356094 DIČ: CZ64356094

Vrázova 2626/16 350 02 Cheb IČ: 64356094 DIČ: CZ64356094 SKUPINA A PODSKUPINA KONTROLNÍCH ÚKONŮ Číslo Položka položky 0. IDENTIFIKACE VOZIDLA Vrázova 2626/16 Hodnocení závady Pracoviště 0.1 Tabulka registrační značky (je-li vyžadována) A B 1. 0.2 Identifikace

Více

Novinky Jaro 2012 Nabídka je platná od 1. 5. 2012

Novinky Jaro 2012 Nabídka je platná od 1. 5. 2012 Novinky Jaro 2012 Nabídka je platná od 1. 5. 2012 Silný vrtací šroubovák s kompaktními akumulátory ASV 14 A (2x 1,3 Ah) vhodný pro aplikace s vysokými nároky na výkon při nízké hmotnosti stroje nový silnější

Více

Kombinace lisu na kulaté balíky a baličky

Kombinace lisu na kulaté balíky a baličky Kombinace lisu na kulaté balíky a baličky Combi Pack 1250 MC, 1500 V MC CZ Chytře kombinovat, šetřit náklady! Pádné argumenty! První zcela integrovaná kombinace na trhu, lis a balička! Originál od jedničky

Více

HORKOVODNÍ profesionální vysokotlaké stroje

HORKOVODNÍ profesionální vysokotlaké stroje HORKOVODNÍ profesionální vysokotlaké stroje Aktivace průtokem Unikátní technologie regulačního bloku Unikátní technologie průtokem řízeného regulačního bloku. Nilfisk-ALTO se vrací k osvědčené a navíc

Více

NOVÝ FORD RANGER I CENÍK

NOVÝ FORD RANGER I CENÍK NOVÝ FORD RANGER I CENÍK Mimořádná nabídka* Nejbezpečnější vůz své třídy podle Euro NCAP již 491 900 Kč bez DPH / 595 199 Kč s DPH Např. za 7 777 Kč měsíčně, úrok jen 2,99 % *Zvýhodněná nabídka platí do

Více

KATALOG 2011 TRAVNÍ SEKAČKY DRTIČE DŘEVA ŘETĚZOVÉ PILY. Tradice z Nizozemí od roku 1906

KATALOG 2011 TRAVNÍ SEKAČKY DRTIČE DŘEVA ŘETĚZOVÉ PILY. Tradice z Nizozemí od roku 1906 KATALOG 2011 TRAVNÍ SEKAČKY DRTIČE DŘEVA ŘETĚZOVÉ PILY Tradice z Nizozemí od roku 1906 Rotační travní sekačky s pojezdem U multifunkčních sekaček někdy bývá problém, že zvládají spoustu věcí, ale pouze

Více

Úřad vlády České republiky

Úřad vlády České republiky Úřad vlády České republiky ev. č.: 16/082-0 KUPNÍ SMLOUVA Nákup vozidel 2x mikrobus, 3x technologické uzavřená podle 2085 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ) Česká

Více

SEAT IBIZA Zdokonalená klasika. IBIZA KRÁSA I ZA VOLANTEM Nová zvenku i uvnitř.

SEAT IBIZA Zdokonalená klasika. IBIZA KRÁSA I ZA VOLANTEM Nová zvenku i uvnitř. NOVÝ SEAT IBIZA Zaměřena na design SEAT IBIZA Zdokonalená klasika. SEAT Ibiza se pozvedla na novou úroveň. Dynamické linie jsou nabité energií. Díky nové přední masce chladiče, nárazníkům a mlhovým světlometům

Více

Tiskové informace 2011 CB600F / CB600F ABS

Tiskové informace 2011 CB600F / CB600F ABS Tiskové informace 2011 CB600F / CB600F ABS Datum vydání tiskových informací: 2. listopad 2010 Změny v provedení modelu: Nový styl zadní části motocyklu; modernizace přístrojového panelu; nové barevné verze

Více

Řada 4020 Pro ty nejnáročnější aplikace

Řada 4020 Pro ty nejnáročnější aplikace 21 Kompaktní traktory, velké šasi Řada 4000 Řada 4020 Pro ty nejnáročnější aplikace Modely řady 4020 nabízí prakticky stejné prvky jako modely řady 3020, ale navíc k tomu přidávájí sílu velkých zemědělských

Více

AVEO PŘÍSLUŠENSTVÍ. Váš autorizovaný prodejce Chevrolet. Get Real.

AVEO PŘÍSLUŠENSTVÍ. Váš autorizovaný prodejce Chevrolet. Get Real. VÝHODY MAJITELŮ VOZŮ CHEVROLET: Každý Chevrolet přichází s uklidňující zárukou. Věříme v kvalitu, technologii a výbavu našich vozů tak, že můžeme každý vůz Chevrolet nabídnout s 2letou zárukou bez omezení

Více

ŠKODA KODIAQ SCOUT Vzn tové motory

ŠKODA KODIAQ SCOUT Vzn tové motory Vzn tové motory Technické údaje 2,0 TDI/110 kw 4 4 2,0 TDI/110 kw 4 4 (A) 2,0 TDI/140 kw 4 4 (A) Motor Motor vzn tový, p epl ovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, adový, chlazený kapalinou,

Více

CRYSTAL DŘÍČ S ŠESTI VÁLCI POD KAPOTOU. Traktor je Zetor. Od roku 1946.

CRYSTAL DŘÍČ S ŠESTI VÁLCI POD KAPOTOU. Traktor je Zetor. Od roku 1946. CRYSTAL DŘÍČ S ŠESTI VÁLCI POD KAPOTOU Traktor je Zetor. Od roku 1946. JEDNODUCHÁ OBSLUHA A VÝKONNÝ MOTOR. PROSTORNÁ A POHODLNÁ KABINA S NÍZKOU ÚROVNÍ HLUKU. NÍZKÉ NÁKLADY NA ÚDRŽBU A PROVOZ. TO JSOU ATRIBUTY,

Více

Mazda5. Internet: www.mazda.cz www.mazda.sk

Mazda5. Internet: www.mazda.cz www.mazda.sk Mazda5 V zájmu neustálého v voje sv ch v robkû si spoleãnost Mazda Motor Europe vyhrazuje právo provedení zmûn specifikací a v bavy. Barevné odstíny a ãalounûní uvedené v této broïufie se mohou od aktuálních

Více

M6040/M7040/M8540/M9540 Standard M9540 Low Profile M6040/M7040/M8540 Narrow M40 ergonomický koncept pro maximální výkon a komfort

M6040/M7040/M8540/M9540 Standard M9540 Low Profile M6040/M7040/M8540 Narrow M40 ergonomický koncept pro maximální výkon a komfort KUBOTA DIESLOVÝ TRAKTOR M KUBOTA M6040/M7040/M8540/M9540 Standard M9540 Low Profile M6040/M7040/M8540 Narrow M40 ergonomický koncept pro maximální výkon a komfort Další modely traktorů série M: silnější

Více

Volvo v akci! VOLVO TRUCKS

Volvo v akci! VOLVO TRUCKS Volvo v akci! Společnosti Volvo Trucks Czech s.r.o., Volvo Stavební stroje Czech s.r.o. a Volvo Financial Services tentokrát představí produkty a služby na předváděcích akcích ve velkolomu Čertovy schody

Více

M{ZD{ 2. Váš prodejce vozů Mazda: Internet: www.mazda.cz

M{ZD{ 2. Váš prodejce vozů Mazda: Internet: www.mazda.cz M{ZD{ 2 Váš prodejce vozů Mazda: Společnost Mazda Motor Europe si z důvodu neustálého vývoje svých výrobků vyhrazuje právo provedení změn specifikací i výbavy. Barevné odstíny i vzorky čalounění uvedené

Více

Příloha č. 1 Zadávací dokumentace

Příloha č. 1 Zadávací dokumentace Příloha č. 1 Zadávací dokumentace 1. Obchodní podmínky Obchodní podmínky jsou specifikovány ve Smlouvě, která je nedílnou součástí této Zadávací dokumentace. 2. Specifikace technických podmínek předmětu

Více

Tisková zpráva. 18. ledna 2012. Charakteristika klasického tempomatu

Tisková zpráva. 18. ledna 2012. Charakteristika klasického tempomatu 18. ledna 2012 Tisková zpráva DOPLŇUJÍCÍ TECHNICKÉ INFORMACE Charakteristika klasického tempomatu Na ekonomickou jízdu nákladním vozidlem konstantní cestovní rychlostí je potřebné mnohem víc než jen zapnout

Více

MAZDA MX-5 CENÍK PLATNOST OD 1. 6. 2016

MAZDA MX-5 CENÍK PLATNOST OD 1. 6. 2016 mazda_mx5_cenik_skladacka_210x297_2016-05_cz_01.indd MAZDA MX-5 CENÍK PLATNOST OD 1. 6. 2016 TECHNOLOGIE SKYACTIV Lehká a odolná karoserie > Přesné řízení > Výkonné a úsporné motory > Přesné a rychlé řazení

Více

1/11 Číslo protokolu: csob cr 844

1/11 Číslo protokolu: csob cr 844 1/11 DEKRA Automobil a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 INFORMACE O VOZIDLE Datum

Více

1 KOLA A PNEUMATIKY. Nejčastěji používaná kola automobilů se skládají z těchto částí : disky s ráfky, hlavy (paprskové hlavy), pneumatiky.

1 KOLA A PNEUMATIKY. Nejčastěji používaná kola automobilů se skládají z těchto částí : disky s ráfky, hlavy (paprskové hlavy), pneumatiky. 1 KOLA A PNEUMATIKY Nejčastěji používaná kola automobilů se skládají z těchto částí : disky s ráfky, hlavy (paprskové hlavy), pneumatiky. DISKOVÉ KOLO Skládá se z : ráfku zabezpečuje spojení pneumatiky

Více

1939 Škoda Popular 995 typ 937 nutnějším. Vůz s délkou 3800 mm vážil přibližně

1939 Škoda Popular 995 typ 937 nutnějším. Vůz s délkou 3800 mm vážil přibližně Škoda Popular 995 typ 937 z roku 1939 1939 Škoda Popular 995 typ 937 nutnějším. Vůz s délkou 3800 mm vážil přibližně Jednolitrový motor SV ze Škody 420 Popular byl použit i v lidovém voze Popular typ 937,

Více

Kia Sorento třetí generace dovršila evropské premiéry

Kia Sorento třetí generace dovršila evropské premiéry Tisková informace Pařížský Autosalon 2014 Kia Sorento třetí generace dovršila evropské premiéry - Třetí generace SUV modelu Kia Sorento dostala sofistikovaný nový design - Zcela nový skelet karoserie vylepšuje

Více

CENÍK DS 3 PERFORMANCE BLACK SPECIAL

CENÍK DS 3 PERFORMANCE BLACK SPECIAL CENÍK DS 3 PERFORMANCE BLACK SPECIAL IDEALDRIVE (1) PRAVIDELNÁ SERVISNÍ ÚDRŽBA SMLOUVA IdealDrive Prémiové služby na 5 let / 100 000 km ZDARMA PRODLOUŽENÁ ZÁRUKA & ASISTENČNÍ SLUŽBY Se servisní smlouvou

Více

Pöttinger TERRADISC. Krátké diskové podmítače 97+235.08.0310

Pöttinger TERRADISC. Krátké diskové podmítače 97+235.08.0310 Pöttinger TERRADISC Krátké diskové podmítače 97+235.08.0310 TERRADISC Dát půdě život V moderní rostlinné výrobě nové systémy obdělávání půdy zintenzivnily trend k minimální míře tohoto obdělávání. Po žních

Více

SE155. Monitor s HUD projekčním displejem 5,5" Uživatelská příručka

SE155. Monitor s HUD projekčním displejem 5,5 Uživatelská příručka SE155 Monitor s HUD projekčním displejem 5,5" Uživatelská příručka 1 Děkujeme vám za zakoupení našeho HUD projekčního displeje. Tento produkt zvyšuje bezpečnost řidičů, kdy všechny potřebné informace jsou

Více

VÝKON A SPORTOVNOST V KAŽDÉM DETAILU. PŘÍSLUŠENSTVÍ BMW M PERFORMANCE.

VÝKON A SPORTOVNOST V KAŽDÉM DETAILU. PŘÍSLUŠENSTVÍ BMW M PERFORMANCE. BMW M Performance BMW řady BMW řady BMW řady BMW řady www.bmw.cz Radost z jízdy VÝKON A SPORTOVNOST V KAŽDÉM DETAILU. PŘÍSLUŠENSTVÍ BMW M PERFORMANCE. BMW řady. BMW řady. BMW řady. BMW řady. / Počátek

Více

Otázky k závěrečnému přezkoušení žadatelů o profesní osvědčení učitele výuky a výcviku

Otázky k závěrečnému přezkoušení žadatelů o profesní osvědčení učitele výuky a výcviku SKUPINA A Témata k výkladu předpisů o provozu na pozemních komunikacích Vymezení základních pojmů ( 2), základní podmínky účasti provozu na pozemních komunikacích, povinnosti účastníka provozu na pozemních

Více

1/15 Číslo protokolu: csob cr 984

1/15 Číslo protokolu: csob cr 984 1/15 DEKRA Automobil a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 INFORMACE O VOZIDLE Datum

Více

ŠKODA KAROQ Vzn tové motory

ŠKODA KAROQ Vzn tové motory Vzn tové motory Technické údaje 1,6 TDI/85 kw 1,6 TDI/85 kw (A) 2,0 TDI/110 kw**** 2,0 TDI/110 kw 4 4 Motor 2,0 TDI/110 kw 4 4 (A) 2,0 TDI/140 kw 4 4 (A)**** Motor vzn tový, p epl ovaný turbodmychadlem

Více

Vše, co musíte vědět o PRAVIDELNÉ PROHLÍDCE DOPORUČUJE

Vše, co musíte vědět o PRAVIDELNÉ PROHLÍDCE DOPORUČUJE Vše, co musíte vědět o PRAVIDELNÉ PROHLÍDCE DOPORUČUJE VŠE, CO MUSÍTE VĚDĚT O PRAVIDELNÉ PROHLÍDCE Údržba a pravidelné prohlídky jsou základním předpokladem pro správné fungování Vašeho vozidla. Pro zachování

Více

ŠKODA SUPERB COMBI Vzn tové motory

ŠKODA SUPERB COMBI Vzn tové motory Vzn tové motory Technické údaje 1,6 TDI/88 kw*** 1,6 TDI/88 kw (A)*** 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A) 2,0 TDI/140 kw 2,0 TDI/140 kw (A) vzn tový, p epl ovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií

Více

Dopřejte si správnou velikost

Dopřejte si správnou velikost Myčky na hrnce, plechy a pracovní pomůcky Série GS 600 Dopřejte si správnou velikost Série GS 600 myčky na hrnce, plechy a pracovní pomůcky Winterhalter Mytí kuchyňského nádobí vyžaduje velký výkon série

Více

20 let v roli ikony Nový CBR1000RR 2012 sice vypadá jinak než původní model, ale jeho základní koncepce total control se nezměnila.

20 let v roli ikony Nový CBR1000RR 2012 sice vypadá jinak než původní model, ale jeho základní koncepce total control se nezměnila. 20 let v roli ikony Nový CBR1000RR 2012 sice vypadá jinak než původní model, ale jeho základní koncepce total control se nezměnila. V roce 1991 Honda představila světu revoluční stroj, CBR900RR. Supersporty

Více

H-1 Van: praktická dodávka

H-1 Van: praktická dodávka H-1 H-1 Van: praktická dodávka Nejnovější H-1 Van je praktický a pracovitý pomocník, který společnost Hyundai vyvinula proto, aby splnila vaše požadavky na dopravu nákladu. Ústředním motivem je velkorysý

Více

Tradiční design se vyvíjel kontinuálně až do dnešních dnů. Pod tradičním kabátem se skrývá nejmodernější technika, motory splňují normu Euro 5.

Tradiční design se vyvíjel kontinuálně až do dnešních dnů. Pod tradičním kabátem se skrývá nejmodernější technika, motory splňují normu Euro 5. ŘADA MORGAN CLAIC Verze 2.2014 MORGAN Více než 100 let vyrábí továrna v lázeňském městečku Malvern ve Velké Británii vzrušující sportovní automobily. Na první pohled je jasné, že Morgan klade důraz na

Více

PŘIZPŮSOBÍ SE KAŽDÉMU ŽIVOTNÍMU STYLU

PŘIZPŮSOBÍ SE KAŽDÉMU ŽIVOTNÍMU STYLU Sleva 17% 1.5 dci od 484 900 Kč 22% Fleetové slevy již při nákupu 1 vozu VŠESTRANNOST BEZ OMEZENÍ Chcete si udělat výlet k jezeru? Nebo pomoct příteli se stěhováním? Dovézt si na zahrádku spoustu mladých

Více