Sportovní zařízení města Rokycany. Pod Husovými sady 1160, Rokycany PROVOZNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KOUPALIŠTĚ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Sportovní zařízení města Rokycany. Pod Husovými sady 1160, Rokycany PROVOZNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KOUPALIŠTĚ"

Transkript

1 PROVOZNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KOUPALIŠTĚ 1.

2 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název zařízení Adresa Provozovatel Městské koupaliště Město Rokycany prostřednictvím organizační složky Sportovní zařízení města Rokycany Masarykovo náměstí 1, střed Rokycany IČ Vedoucí organizační složky Ing. Jaroslav Moravec Tel Kapacita koupaliště Koupací sezóna návštěvníků v případě příznivých klimatických podmínek 20. květen 15. září Provozní doba Pondělí Neděle 09:00 20:00 Zpracovatel provozního řádu Ing. Jaroslav Moravec Provozní řád byl schválen radou města dne , číslem usnesení Provozní řád byl schválen OOVZ :... dne... a platí do odvolání. 2.

3 2 OBSAH PROVOZNÍHO ŘÁDU 1. Identifikační údaje 2 2. Obsah provozního řádu 3 3. Legislativa 4 4. Podmínka činnosti 5 5. Požární poplachové směrnice 6 6. Havarijní a traumatologický řád 7 7. Kapacita koupaliště 7 8. Zajištění bezpečnosti na koupališti 7 9. Koupaliště Kontrola kvality vody Úklid prostředí Likvidace odpadů Bezpečnost a ochrana zdraví při práci Závěr Příloha provozního řádu místa odběrů vzorků vody 14 3.

4 3 LEGISLATIVA 3.1 ZÁKON Č. 258 / 2000 SB., O OCHRANĚ VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ, V PLATNÉM ZNĚNÍ, ( ZÁKON 151/2011 SB ) 3.2 VYHLÁŠKA MZ. 134/2004 SB., KTEROU SE MĚNÍ VYHLÁŠKA Č. 35/2004 SB., KTEROU SE STANOVÍ NÁLEŽITOSTI, FORMA ELEKTRONICKÉ PODOBY A DATOVÉ ROZHRANÍ PROTOKOLU O KONTROLE JAKOSTI PITNÉ VODY A VODY KOUPALIŠŤ 3.3 VYHLÁŠKA MZ. Č. 238/2011 SB., O STANOVENÍ HYGIENICKÝCH POŽADAVKŮ NA KOUPALIŠTĚ, SAUNY A HYGIENICKÉ LIMITY PÍSKU V PÍSKOVIŠTÍCH VENKOVNÍCH HRACÍCH PLOCH 3.4 ZÁKON Č. 185/2001 SB., O ODPADECH A ZMĚNĚ NĚKTERÝCH DALŠÍCH ZÁKONŮ 4.

5 4 PODMÍNKY ČINNOSTI Název provozovny Sídlo provozovny Městské koupaliště Sídlo provozovatele Masarykovo náměstí 1, Střed, Rokycany Provozní doba Pondělí Neděle 9-20 (pouze v koupací sezóně ) koupaliště bazén vybetonované těleso o rozloze m 2 - objem cca m 3 - hloubka od 0,30 do 2,5 m Dětské brouzdaliště 30m x 30 m hl. 0,2-0,6 m Místnost plavčíka vybavení: lékárnička, nosítka, ruční dýchací přístroj Úklid WC, převlékací kabiny, prostory sprch - během provozu pravidelný úklid za použití čistících a desinfekčních prostředků travnaté a pískové plochy denně během a po provozní době pravidelný úklid zajišťuje během provozu uklizečka a provozní koupaliště nádoby na komunální odpad jsou denně vyprazdňovány 5.

6 5 POŽÁRNÍ POPLACHOVÉ SMĚRNICE Vznikne li požár, je každý pracovník povinen jej uhasit za pomoci všech dostupných prostředků( ruční hasicí přístroje). Je- li požár většího rozsahu, nahlásí požární poplach voláním HOŘÍ a oznámí vznik požáru. Vedoucímu sport.areálu Ohlašovně požárů v Rokycanech (telefon 150) V ohlášení uvede: Kde hoří ( městské koupaliště Rokycany ) Co hoří (konkrétní místo a materiál) Kdo volá (jméno a číslo telefonu) Ohlašovatel položí sluchátko a počká na zpětné ověření a následovně ohlásí vznik požáru vedoucímu plaveckého areálu nebo zástupci organizace. Provozní koupaliště řídí evakuaci návštěvníků z areálu. Jsou otevřeny všechny branky a brána ( klíče jsou v pokladně ). Pracovníci, jejichž pracoviště není požárem ohroženo, se řídí pokyny vedoucího areálu (provozního). Hlavní vypínač el. proudu je umístěn v rozvaděči v budově čističky vody. Klíče jsou uloženy u provozního koupaliště. Důležitá telefonní čísla Rychlá první pomoc 155 Policie 158 Hasiči 150 Integrovaný záchranný systém 112 Vedoucí areálu Ing. J. Moravec Provozní koupaliště Obsluha - strojník Strojovna KHS se sídlem v Plzni ČEZ, ohlašovna poruch RWE IT Czech s.r.o., ohlašovna poruch 1239 Vodárna , ČOV Nemocnice Rokycany

7 6 HAVARIJNÍ A TRAUMATOLOGICKÝ PLÁN Pracoviště : Městské koupaliště Rokycany Rozmístění prostředků první pomoci: telefon, lékárnička, zdravotnická brašna jsou k dispozici u plavčíků Dosažení rychlé lékařské pomoci: 155 nebo 112 Technická opatření a poskytování první pomoci řídí plavčík, vedoucí pracovník objektu, případně jiný pověřený pracovník Prostředky pro dopravu raněných: vozidlo záchranné služby Hlášení hromadných, těžkých a smrtelných úrazů a provozních havárií vedoucímu areálu starostovi, místostarostovi - IPB Při všech vzniklých situacích je nutno jednat rychle a rozhodně! 7 KAPACITA KOUPALIŠTĚ Kapacita návštěvníků 8 ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI NA KOUPALIŠTI Bezpečnost a dodržování návštěvního řádu návštěvníků zajišťují na směně 2-4 pracovníci odpovědní za bezpečnost na koupališti pracovník s oprávněním k výkonu funkce na základě kurzu PLAVČÍK. Stanoviště plavčíka je na věži, ze které má výhled na brouzdaliště a koupaliště. Dohled nad bezpečností návštěvníků taktéž provádí obchůzkou kolem koupaliště a brouzdaliště ( stanovená obchůzka ). 7.

8 Stanoviště plavčíka je vybavena : 1. lékárničkou 2. přenosnou lékárničkou pro ošetření mimo místnost první pomoci 3. krčními límci pro fixaci při podezření na poranění krční páteře 4. samorozpínacím křísícím vakem, resuscitační maskou 5. lehátkem pro položení postiženého 6. tekoucí vodou a umyvadlem 7. telefonem 9 KOUPALIŠTĚ 9.1. Popis provozu Koupaliště je umístěno v přírodním areálu, který se rozkládá pod Husovými sady. Stěny i dno velkého bazénu jsou vybetonovány. Bazén má kapacitu cca m 3 vody o rozloze m 2. Dětské brouzdaliště má plochu 900 m 2, dno i stěny jsou vybetonovány a je určeno pouze pro děti do 10 let. Obě vodní nádrže mají přepady pro odtok plovoucích nečistot z povrchu vodní hladiny zpět do vodoteče. Dále jsou v areálu umístěny sprchy, do kterých je zavedena pitná voda z městského vodovodu. V areálu jsou dvě místa pro odběr pitné vody. Areál je vybaven zděným hygienickým zařízeními pro muže a ženy, kabinkami na převlékání a kabinami, které jsou určeny na půjčování návštěvníkům po dobu sezony. Na koupališti je umístěna věž pro plavčíky a kabina první pomoci, která je viditelně označena. Hlavní komunikace a prostor před některými kabinami je zapískován, ostatní plochy sloužící pro slunění jsou travnaté. Za kabinami jsou umístěna hřiště na nohejbal, volejbal, malou kopanou a stoly na stolní tenis. Pro občerstvení návštěvníků slouží tři občerstvovací místa restaurace, které jsou v pronájmu. Koupání povoleno do 19,30 hod. V případě nepříznivého počasí ( déšť, bouřka, teplota vzduchu menší než 18 0 C ) provozovatel uzavře areál koupaliště z důvodu zajištění bezpečnosti návštěvníků. Návštěvníci jsou povinni dodržovat stanovenou provozní dobu. Zdržovat se v areálu koupaliště mimo určenou provozní dobu je zakázáno. Pro akce pořádané městem Rokycany v prostorách koupaliště je vždy samostatně stanovena provozní doba. 8.

9 9.2. Vstup do areálu Výběrem vstupného je pověřen provozovatel koupaliště organizační složka města svými zaměstnanci. Výši vstupného stanovuje městská rada svým usnesením. Na sezónu je možno si vypůjčit samostatnou kabinu. Půjčování kabin zajišťuje provozovatel. Kabiny lze využívat pouze v sezóně a provozní době koupaliště. Po skončení sezóny je zákazník povinen kabinu vyklidit a do každého roku vrátit klíče provozovateli koupaliště. Pravidla vydávání a vrácení klíčů stanoví provozovatel koupaliště. Vstup na koupaliště je povolen pouze s platnou vstupenkou, kterou vydává pokladna koupaliště. Při opakovaném opuštění koupaliště v ten den obdrží návštěvník po předložení platné vstupenky vrácenku. Vrácenky se vydávají a vybírají pouze do 15,30 hodin. Prodej vstupenek se zahajuje otevřením koupaliště pro veřejnost a končí jeho uzavřením. Zakoupením vstupenky na koupaliště se návštěvník zavazuje respektovat provozní řád koupaliště a pokyny zaměstnanců koupaliště. Při naplnění kapacity areálu ( max návštěvníků ) provozovatel uzavře koupaliště a přeruší prodej vstupenek do doby, než se areál uvolní. Z areálu bude bez nároku na vrácení vstupného vykázán návštěvník, který přes napomenutí poruší ustanovení provozního řádu nebo neuposlechne pokynů zaměstnanců koupaliště, chová-li se nepřístojně nebo obtěžuje ostatní návštěvníky nebo je v podnapilém stavu a pod vlivem psychotropní látky. V případě že návštěvník neuposlechne výzvy zaměstnanců koupaliště, je pracovník koupaliště povinen požádat městskou policii, případně policii ČR o sjednání pořádku Povinnosti návštěvníků 1. Návštěvník je povinen uschovat vydanou vstupenku po celou dobu pobytu na koupališti. 2. Dětem mladších 10 let je vstup na koupaliště povolen pouze v doprovodu osoby starší 18.let. 3. Do brouzdaliště mají povolen vstup pouze děti do 10 let za doprovodu osoby starší 18 let. 4. Na koupaliště nemají přístup osoby trpící přenosnými vlasovými nebo kožními chorobami, popř. jinými přenosnými chorobami, u kterých existuje možnost přenosu vodou nebo kontaktem, dále osoby zahmyzené a osoby zjevně pod vlivem alkoholu nebo psychotropních látek. 5. Do areálu je přísně zakázáno brát psy a jiná zvířata. 9.

10 6. V areálu koupaliště je zakázána jízda na kole. Odpovědnost za umístěné kolo má jeho vlastník. 7. Koupání je povoleno pouze v plavkách a každý návštěvník musí dbát zásad mravnosti a slušného chování. 8. Neplavci se mohou koupat v prostoru pro neplavce. 9. Návštěvníci jsou povinni zachovávat osobní čistotu a čistotu ve všech prostorách koupaliště. 10. Návštěvníkům je zakázáno vynášet skleněné nádobí z restaurací na travnaté a pískové plochy. 11. Sportovní aktivity provádět pouze v prostoru hřišť a travnatých ploch za kabinami. 12. Skákat do vody ze stran koupaliště je povoleno pouze na místě mola u věže plavčíka. 13. Zákaz vylézat z vody na betonovou hranu koupaliště na straně u hřiště FC a zdržovat se na ní. 14. Návštěvník je povinen dodržovat pokyny při používání skluzavek. Pokyny jsou umístěny u skluzavek. 15. Při bouřce jsou návštěvníci povinni opustit vodní plochu na pokyn plavčíků Zdroj vody napouštěné do koupaliště Zdrojem vody pro napouštění je voda z Padrťského potoka. Voda je čerpána do akumulační nádrže a přes pískové filtry je vypouštěna do koupacích nádrží. Údaje o napouštění zapisuje strojník do provozního deníku Odpadní vody Odpadní vody z provozu hygienického zařízení a restaurací jsou odváděny do městské kanalizace Obsluha technického zázemí Instalovaná filtrační technika ( pískové filtry ) a čerpadla mají poloautomatický chod a vyžadují občasný dohled. Pracovník obsluhy provádí kontrolu hladin v nádržích, kontrolu chodu čerpadel a jednotlivých zařízení. Dále je třeba provádět kontrolu a případnou výměnu dílů podléhající rychlému opotřebení a jsou předmětem běžné údržby, jako jsou těsnění, ucpávky, membrány, ložiska čerpadel, sondy, světelné zdroje, apod. 10.

11 9.7. Oběhová čerpadla Sportovní zařízení města Rokycany Trvalý chod filtrace na maximální výkon zajišťují oběhová čerpadla. Brouzdaliště má 2 ks a koupaliště 4 ks Jednovrstvé pískové filtry Četnost praní filtrů 1 x za 2 3 dny, v případě vyšší zátěže filtrů i častěji. Stav a množství pískové náplně je nutné kontrolovat 1 x za rok. 10 KONTROLA JAKOSTI VODY Kontrola kvality vody je prováděna podle vyhlášky Ministerstva zdravotnictví č. 238 / 2011 Sb. o stanovení hygienických požadavků na koupaliště, sauny a hygienické limity písku v pískovištích venkovních hracích ploch. Laboratorní expertízu provádí akreditovaná laboratoř Zdravotního ústavu se sídlem v Plzni, ul. 17. listopadu 1, Plzeň. Výsledky kontrol v elektronické podobě jsou neprodleně posílány do informačního systému PiVo na základě objednávky. Výsledky kontrol prováděných jak ručním, tak i laboratorním měřením jsou okamžitě vyhodnocovány a provoz je upraven tak, aby byly splněny podmínky vyhlášky 238/2011 Sb., o stanovení hygienických požadavků na koupaliště, sauny a hygienické limity písku v pískovištích venkovních hracích ploch, v platném znění. Provozovatel vede evidenci o výsledcích kontrol a ukládá ji po dobu pěti let. Strojník je povinen jakékoliv změny v kvalitě vody popř. poruchy zařízení okamžitě hlásit odpovědné osobě ( vedoucímu PB ) a okamžitě provede nápravu tak, aby kvalita vody odpovídala výše uvedené vyhlášce. Strojník je povinen zapisovat údaje,které je nutno sledovat : údaje o kvalitě vody, údaje o údržbě technologického zařízení ( praní filtrů, poruchy apod. ) do provozního deníku. Vzorky vody pro rozbor si odebírá pracovnice akreditované laboratoře. Voda do sprch je přiváděna z vodovodního řadu. 11.

12 10.1. Požadavky na jakost vody v nádržích ke koupání a ve stavbách ke koupání vybavených systém přírodního způsobu čištění Pokud není zdrojem pro nádrže ke koupání a stavby povolené k účelu koupání vybavené systémem přírodního způsobu čištění vody pitná voda z veřejného vodovodu, musí být jakost vody ve zdroji a v nádrži ke koupání kontrolována v rozsahu a četnosti uvedených ve vyhlášce č. 238/2011 Sb. Jakost napouštěné pitné vody není třeba kontrolovat. 11 ÚKLID PROSTŘEDÍ Všechny prostory jsou udržovány v čistotě a v provozuschopném stavu. Min. 1x denně je prováděn důkladný úklid hygienických zařízení. Čištění keramických ploch a podlah na mokro - stíráním - vystříkáním hadicí případně strojem WAP Záchody jsou denně omyty čistícím prostředkem a dezinfikovány, přičemž jsou omývány podlahy, kliky, sedátka a splachovadla. Používány jsou dezinfekční prostředky s virucidním účinkem a ředění je prováděno podle návodu výrobce. Podlahy převlékáren jsou jednou denně zameteny. 12 LIKVIDACE ODPADŮ Odvoz odpadů z celého areálu koupaliště je zajištěn společností Rumpold spol. s r.o. podle potřeby. Odpady jsou shromažďovány do kontejnerů. Nádoby na odpad z jednotlivých provozů jsou denně vyprázdněny a v případě vnitřních prostor vydezinfikovány a vyloženy igelitovým sáčkem. 13 BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI Pracovníci jsou povinni oznámit ihned vedoucímu závady na zařízení, které mohou ohrozit bezpečnost a zdraví osob, případně podniknou opatření, aby bylo nehodě zabráněno. Pracovníci při úklidu jsou povinni používat předepsané ochranné pomůcky ( rukavice, zástěry, atd. ) dle zpracovaných rizik vzniku pracovního úrazu. Žádné čistící prostředky nesmí být vylévány do kanalizace. Pro manipulaci a bezpečnost při práci s užívanými prostředky platí R, S věty. 12.

13 13.1. Čistící a dezinfekční prostředky pro úklid a dezinfekci se používají v souladu s návody o použití. Bezpečnostní listy přípravků jsou uloženy u strojníků. Mezi nejčastější prostředky patří SAVO, tekutý písek a další. 14 ZÁVĚR Dodržováním doporučených zásad, uvedených v tomto provozním řádu budou vytvořeny podmínky k bezpečnému a zdravotně nezávadnému provozování městského koupaliště v Rokycanech. V Rokycanech dne :. Ing. Vladimír ŠMOLÍK starosta 13.

Základní škola Sloup, okr. Blansko. Provozní řád bazénu

Základní škola Sloup, okr. Blansko. Provozní řád bazénu Základní škola Sloup, okr. Blansko Provozní řád bazénu Úvod Vypracování provozního řádu podle 6 odst. 3. písm.d) zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, platném znění a vyhlášky MZd č. 135/2004

Více

Provozní řád. Svět plavání, s.r.o. Budějovická 159/922 252 42 Jesenice IČ: 04891376

Provozní řád. Svět plavání, s.r.o. Budějovická 159/922 252 42 Jesenice IČ: 04891376 Provozní řád Provozovatel a adresa provozu: Svět plavání, s.r.o. Budějovická 159/922 252 42 Jesenice IČ: 04891376 Schváleno Rozhodnutím Krajské hygienické stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁVAZNÉ POKYNY PRO ÚČASTNÍKY KURZŮ POŘÁDANÝCH v Rodinném centru Čtyřlístek v PRAZE - PETROVICÍCH

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁVAZNÉ POKYNY PRO ÚČASTNÍKY KURZŮ POŘÁDANÝCH v Rodinném centru Čtyřlístek v PRAZE - PETROVICÍCH PROVOZNÍ ŘÁD ZÁVAZNÉ POKYNY PRO ÚČASTNÍKY KURZŮ POŘÁDANÝCH v Rodinném centru Čtyřlístek v PRAZE - PETROVICÍCH Kurzy probíhají v prostorách bazénu Institutu Eda Robertse, ul. Milánská 471, Praha 10. vchod

Více

1. PŘEDMĚT. Vysokomýtská nemocnice příspěvková organizace Pardubického kraje

1. PŘEDMĚT. Vysokomýtská nemocnice příspěvková organizace Pardubického kraje 1. Název pracoviště: Plavání kojenců a batolat 2. Název zařízení: Vysokomýtská nemocnice 3. Adresa zařízení: Hradecká 167, 566 23 4. Číslo telefonu pracoviště: 465 467 211 faxu: 465 424 830 e-mail: info@nemocnice.myto.cz

Více

Návštěvní řád veřejného koupaliště obce Olbersdorf

Návštěvní řád veřejného koupaliště obce Olbersdorf Návštěvní řád veřejného koupaliště obce Olbersdorf Přehled 1 Stanovení účelu zařízení 2 Účel návštěvního řádu 3 Užívání koupaliště 4 Otevírací doba 5 Vstupenky 6 Dodržování hygieny 7 Plavecký úbor 8 Užívání

Více

obchodní oddělení Nitranská 418, 460 01 Liberec 1 482712925, /fax 482712942, 724100064

obchodní oddělení Nitranská 418, 460 01 Liberec 1 482712925, /fax 482712942, 724100064 obchodní oddělení Nitranská 418, 460 01 Liberec 1 482712925, /fax 482712942, 724100064 výroba Desná č.p. 142, 468 61 Desná v Jiz. horách /fax 483 383 497, 483 383 229, 602 101 663 OBSAH OBSAH... 1 ZÁKLADNÍ

Více

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD. 1.Vstup do krytého plaveckého bazénu (dál jen KPB) a) doba provozu KPB je vyznačena u vchodu

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD. 1.Vstup do krytého plaveckého bazénu (dál jen KPB) a) doba provozu KPB je vyznačena u vchodu NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD Slouží k ochraně zdraví a bezpečnosti návštěvníků krytého plaveckého bazénu a vytvoření příjemného prostředí, sloužícího k oddechu, rekreaci a sportu. Každý návštěvník se zakoupením vstupenky

Více

PROVOZNÍ ŘÁD AREÁLU PŘÍRODNÍ KOUPACÍ BIOTOP DOBŘANY BIOTOP KOTYNKA

PROVOZNÍ ŘÁD AREÁLU PŘÍRODNÍ KOUPACÍ BIOTOP DOBŘANY BIOTOP KOTYNKA PROVOZNÍ ŘÁD AREÁLU PŘÍRODNÍ KOUPACÍ BIOTOP DOBŘANY BIOTOP KOTYNKA Provozní řád byl schválen Krajskou hygienickou stanicí Plzeňského kraje se sídlem v Plzni rozhodnutím č.j.: 13617/21/11 ze dne 29.6.2011.

Více

PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD BIOLOGICKÝ SEPTIK BS 4 EO BS 20 EO

PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD BIOLOGICKÝ SEPTIK BS 4 EO BS 20 EO AQUA CONTACT www.aquacontact.cz PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD BIOLOGICKÝ SEPTIK BS 4 EO BS 20 EO AQUA-CONTACT s.r.o. 5. května 287 Josefov Jaroměř mobil: 603 494 860 551 02 733 107 017 IČ: 601 10 112 tel: 491

Více

ŠKODA AUTO a.s. Seznam kontrolních otázek pro udělení Ekologického osvědčení obchodním a servisním partnerům Škoda. Poslední aktualizace: 1.11.

ŠKODA AUTO a.s. Seznam kontrolních otázek pro udělení Ekologického osvědčení obchodním a servisním partnerům Škoda. Poslední aktualizace: 1.11. ŠKODA AUTO a.s. Seznam kontrolních otázek pro udělení Ekologického osvědčení obchodním a servisním partnerům Škoda Poslední aktualizace: 1.11. 2013 Obecné požadavky 1. Pracovník OŽP stanovená a písemně

Více

Tech. kancelář: ASIO, spol. s r.o. POB 56, Tuřanka 1 627 00 Brno Slatina Tel.: 548 428 111 Fax: 548 428 100

Tech. kancelář: ASIO, spol. s r.o. POB 56, Tuřanka 1 627 00 Brno Slatina Tel.: 548 428 111 Fax: 548 428 100 PROVOZNÍ DENÍK ODLUČOVAČE LEHKÝCH KAPALIN AS TOP 3 PROVOZNÍ DENÍK ODLUČOVAČE LEHKÝCH KAPALIN AS TOP Platnost od 19.04.2006 http://www.asio.cz e-mail: asio@asio.cz Tech. kancelář: ASIO, spol. s r.o. POB

Více

Metodické doporučení k zajištění ochrany zdraví a zvýšení bezpečnosti dětí a mládeže na dětských a sportovních hřištích i v tělocvičnách

Metodické doporučení k zajištění ochrany zdraví a zvýšení bezpečnosti dětí a mládeže na dětských a sportovních hřištích i v tělocvičnách Metodické doporučení k zajištění ochrany zdraví a zvýšení bezpečnosti dětí a mládeže na dětských a sportovních hřištích i v tělocvičnách Úvod Úraz a jeho následky mají dopad nejen pro dítě nebo dorostence,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA PRO SENIORY HÁJE zařízení sociálních služeb ( 79 odst. 5 písm. g) zák.č. 108/2006 Sb.)

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA PRO SENIORY HÁJE zařízení sociálních služeb ( 79 odst. 5 písm. g) zák.č. 108/2006 Sb.) PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA PRO SENIORY HÁJE zařízení sociálních služeb ( 79 odst. 5 písm. g) zák.č. 108/2006 Sb.) I. Základní údaje 1. Domov pro seniory Háje, K Milíčovu 734, Praha 4-Háje, 149 00 2. Zřizovatel

Více

Terénní úpravy p.č.3359 s navazujících v k.ú. SOKOLNICE

Terénní úpravy p.č.3359 s navazujících v k.ú. SOKOLNICE 1 EkoINPROS, spol. s r. o., Svitavská 576/46, 614 00 Brno fax : 549247570, tel. 541321255, e-mail : info@ekoinpros.eu Terénní úpravy p.č.3359 s navazujících v k.ú. SOKOLNICE NÁVRH PROVOZNÍHO ŘÁDU ZAŔÍZENÍ

Více

VZOROVÉ PROVOZNÍ ŘÁDY KOUPALIŠŤ VE VOLNÉ PŘÍRODĚ, UMĚLÝCH KOUPALIŠŤ A SAUN

VZOROVÉ PROVOZNÍ ŘÁDY KOUPALIŠŤ VE VOLNÉ PŘÍRODĚ, UMĚLÝCH KOUPALIŠŤ A SAUN VZOROVÉ PROVOZNÍ ŘÁDY KOUPALIŠŤ VE VOLNÉ PŘÍRODĚ, UMĚLÝCH KOUPALIŠŤ A SAUN Koupaliště ve volné přírodě podle 6 (3c) zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví (dále zákon.) Název koupaliště a umístění,

Více

SMLOUVA O NÁJMU MÍSTA

SMLOUVA O NÁJMU MÍSTA SMLOUVA O NÁJMU MÍSTA na akci MÁJOVÉ SLAVNOSTI VE VLAŠIMI 2013 Pronajímatel (dále pořadatel) KULTURNÍ DŮM BLANÍK, se sídlem Komenského 22, 258 01 Vlašim, IČ: 71237615 a nájemce (dále prodejce) Jméno a

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Obchodní název:... IČ:... Sídlo:... Rejstříkový soud:... Statutární orgán:...

PROVOZNÍ ŘÁD. Obchodní název:... IČ:... Sídlo:... Rejstříkový soud:... Statutární orgán:... PROVOZNÍ ŘÁD Zpracovaný dle zákona č. 258/2000 Sb. O ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, vyhlášky 306/2012 Sb., ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 185/2001Sb. o odpadech

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení. integrované povolení. pro zařízení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení. integrované povolení. pro zařízení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 20. listopadu 2009 Spis: OŽPZ 955/2009 Č. j.: KULK 68633/2009 Vyřizuje: Ing. Petr Beneš Tel.: 485 226 389 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního

Více

PROVOZNÍ A NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD

PROVOZNÍ A NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD PROVOZNÍ A NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD SPORTOVNÍ AREÁL BAŤOV od 01.05.2012 Vlastník: město Otrokovice, nám. 3. května 1340, Otrokovice, IČ 00284301 1. SPRÁVA AREÁLU: PROVOZOVATEL: TEHOS s.r.o. tř. T. Bati 1255, 765

Více

LINGUA UNIVERSAL soukromá základní škola a mateřská škola s. r. o. PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

LINGUA UNIVERSAL soukromá základní škola a mateřská škola s. r. o. PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LINGUA UNIVERSAL soukromá základní škola a mateřská škola s. r. o. PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Obsah 1. Údaje o zařízení... 1 2. Režimové požadavky... 1 3. Organizace dne... 2 4. Pohybové aktivity... 2

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Provozní řád. městského koupaliště. Rychnov nad Kněžnou. ve Včelném - Bělidlo

Provozní řád. městského koupaliště. Rychnov nad Kněžnou. ve Včelném - Bělidlo Provozní řád městského koupaliště Rychnov nad Kněžnou ve Včelném - Bělidlo Provozní řád městského koupaliště ve Včelném - Bělidlo Rychnov nad Kněžnou Provozovatel : TS RK, s.r.o. Rychnov nad Kněžnou, Soukenická

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 1516 Sbírka zákonů č. 151 / 2011 151 ZÁKON ze dne 28. dubna 2011, kterým se mění zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední škola technická, Most, příspěvková organizace Dělnická 21, 434 01 Most PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Tento provozní řád je vypracován dle ustanovení 7, odst. 2 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného

Více

Tabulka 1 Závazné emisní limity při spalování zemního plynu pro kotle K1, K2 a K3

Tabulka 1 Závazné emisní limity při spalování zemního plynu pro kotle K1, K2 a K3 1. Emisní limity A.Ovzduší Emisní limity pro kotle K1, K2 a K3 : Kategorizace zdroje: Dle 54, odst. 8 zákona č. 86/2002 Sb. a přílohy č. 1 k ařízení vlády č. 52/2002 Sb. jsou kotle K1, K2 a K3 o celkovém

Více

PROVOZNÍ ŘÁD INFRASAUNY

PROVOZNÍ ŘÁD INFRASAUNY Mateřská škola Příbor, Pionýrů 1519, okres Nový Jičín, příspěvková organizace ČJ: 2013/63 tel. 556 725 067, e-mail: mspionyru@tiscali.cz, www.mspriborpionyru.unas.cz PROVOZNÍ ŘÁD INFRASAUNY Provozní doba

Více

PLÁN BOZP NA STAVENIŠTI

PLÁN BOZP NA STAVENIŠTI strana 1/25 PLÁN BOZP NA STAVENIŠTI ODSTRANĚNÍ BUDOVY AMK, ČESKÝ Zpracoval: Ing. Ladislav Zahradníček, Koordinátor BOZP na staveništi ev. číslo 442/09/AKD/BOZP/O Soběšovice 270, 739 38 Soběšovice IČ 74607464

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Zařízení ke sběru a výkupu odpadů. SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ Město Albrechtice, ul. Hašlerova, PSČ 793 95

PROVOZNÍ ŘÁD. Zařízení ke sběru a výkupu odpadů. SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ Město Albrechtice, ul. Hašlerova, PSČ 793 95 PROVOZNÍ ŘÁD Zařízení ke sběru a výkupu odpadů SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ Město Albrechtice, ul. Hašlerova, PSČ 793 95 Provozovatel: Město Město Albrechtice, nám.čsa 27/10, 793 95 Město Albrechtice Provozní řád

Více

REGISTR RIZIK 2. POHYB VE VÝROBNÍCH OBJEKTECH. 2.1 Pohyb v objektu / areálu 2.2 Specifika pohybu ve vodních elektrárnách Bezpečnostní požadavky

REGISTR RIZIK 2. POHYB VE VÝROBNÍCH OBJEKTECH. 2.1 Pohyb v objektu / areálu 2.2 Specifika pohybu ve vodních elektrárnách Bezpečnostní požadavky REGISTR RIZIK 2. POHYB VE VÝROBNÍCH OBJEKTECH 2. Pohyb v objektu / areálu 2.2 Specifika pohybu ve vodních elektrárnách Bezpečnostní požadavky 2. Pohyb ve výrobních objektech 2.. Pohyb v objektu Pozemní

Více

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY Tyto všeobecné smluvní podmínky jsou nedílnou součástí smlouvy o dílo, ke které jsou připojeny, a strany jsou povinny se jimi řídit, pokud smlouva výslovně nestanoví jinak. I.

Více

5.6.17.8. Stravovací služby

5.6.17.8. Stravovací služby 5.6.17.8. Stravovací služby http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/sektory-bozp/stravovacisluzby Pracovní činnosti při provozování stravovacích služeb, výrobě potravin, uvádění potravin do oběhu jsou

Více

PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU. I. Všeobecné podmínky

PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU. I. Všeobecné podmínky PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU I. Všeobecné podmínky 1. Každý návštěvník je povinen seznámit se při vstupu do veřejného víceúčelového sportovního areálu s tímto provozním řádem

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 11. května 2004 Č. j.: KULK/2714/2003 Vyřizuje: Ing. Petr Čech Tel.: 485226391 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje (dále jen krajský úřad ) jako příslušný

Více

ZÁVAZNÉ PODMÍNKY. I. Úvodní ustanovení. Kontrola a pokuty

ZÁVAZNÉ PODMÍNKY. I. Úvodní ustanovení. Kontrola a pokuty ZÁVAZNÉ PODMÍNKY pro provádění činností externích osob z hlediska bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, požární ochrany a ochrany životního prostředí ve společnostech holdingu VÍTKOVICE (dále jen Závazné

Více

Městys Drnholec, Kostelní 368, Drnholec 691 83 Č. 2/2012

Městys Drnholec, Kostelní 368, Drnholec 691 83 Č. 2/2012 Městys Drnholec, Kostelní 368, Drnholec 691 83 Č. 2/2012 VNITŘNÍ PŘEDPIS Provozní řád Kulturního domu Počet stran: 2 OBSAH I. Provozní řád Kulturního domu II. III. Příloha č.1 ceník pronájmu Příloha č.2

Více

OZNÁMENÍ OBCE TŘEBICHOVICE//SVINAŘOV O PODMÍNKÁCH ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD A POPLATKU ZA STOČNÉ

OZNÁMENÍ OBCE TŘEBICHOVICE//SVINAŘOV O PODMÍNKÁCH ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD A POPLATKU ZA STOČNÉ OZNÁMENÍ OBCE TŘEBICHOVICE//SVINAŘOV O PODMÍNKÁCH ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD A POPLATKU ZA STOČNÉ v katastru obce Třebichovice//Svinařov v souladu s platnými právními předpisy a Kanalizačním řádem ČOV Třebichovice.

Více

135/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 17. března 2004, ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

135/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 17. března 2004, ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 135/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 17. března 2004, kterou se stanoví hygienické požadavky na koupaliště, sauny a hygienické limity písku v pískovištích venkovních hracích ploch Změna: 292/2006 Sb. Ministerstvo

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Liberec 29. října 2008 Č. j.: KULK/59542/2008 Sp. zn.: ORVZŽP/1/2008 Vyřizuje: Bc. Lenka Maryšková Tel.: 485 226 499 Adresátům dle rozdělovníku R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor

Více

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: A. Označení stavby: Název: Druh stavby: rekonstrukce, novostavba Místo stavby: Chrudim Katastrální území: Chrudim Kraj: Pardubický Stupeň dokumentace:

Více

Dalkia Česká republika, a.s. Teplárna Frýdek Místek Integrované povolení čj. MSK 57964/2006 ze dne 20.9.2006, ve znění pozdějších změn

Dalkia Česká republika, a.s. Teplárna Frýdek Místek Integrované povolení čj. MSK 57964/2006 ze dne 20.9.2006, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA Výměna kondenzačního potrubí mezi YNWS chladičem kapaliny a chladicí věží LSTA P8 za nerezové potrubí

TECHNICKÁ ZPRÁVA Výměna kondenzačního potrubí mezi YNWS chladičem kapaliny a chladicí věží LSTA P8 za nerezové potrubí TECHNICKÁ ZPRÁVA Výměna kondenzačního potrubí mezi YNWS chladičem kapaliny a chladicí věží LSTA P8 za nerezové potrubí SO01 Strojovna chlazení PS01 Výměna stávajícího Fe potrubí za nerez potrubí Č. paré

Více

Fakulta architektury Vysokého učení technického v Brně Poříčí 273/5, 639 00 Brno. Směrnice děkana č. 2/2010 PROVOZNÍ ŘÁD

Fakulta architektury Vysokého učení technického v Brně Poříčí 273/5, 639 00 Brno. Směrnice děkana č. 2/2010 PROVOZNÍ ŘÁD Fakulta architektury Vysokého učení technického v Brně Poříčí 273/5, 639 00 Brno Směrnice děkana č. 2/2010 PROVOZNÍ ŘÁD pravidla provozu objektů FA Poříčí 273/5, Brno Rozdělovník: - vedoucím ústavů, ateliérů

Více

Integrované povolení čj. MSK 201233/2006 ze dne 3.7.2007, ve znění pozdějších změn

Integrované povolení čj. MSK 201233/2006 ze dne 3.7.2007, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO VODOVODU

PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO VODOVODU PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO VODOVODU PRŮMYSLOVÁ A OBCHODNÍ ZÓNA KRKONOŠSKÁ, TRUTNOV E K O V A K s. r. o. sídlo: náměstí Komenského 412, 263 01 Dobříš IČ: 247 28 756 T: 314 003 066 M: 722 917 545 E: ekovak@ekovak.cz

Více

Těšínské jatky, s.r.o. Těšínské jatky Integrované povolení čj. MSK 147583/2007 ze dne 15.2.2008, ve znění pozdějších změn

Těšínské jatky, s.r.o. Těšínské jatky Integrované povolení čj. MSK 147583/2007 ze dne 15.2.2008, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD SOKOLOV Rokycanova 1929, 356 20 Sokolov

MĚSTSKÝ ÚŘAD SOKOLOV Rokycanova 1929, 356 20 Sokolov MĚSTSKÝ ÚŘAD SOKOLOV Rokycanova 1929, 356 20 Sokolov Odbor stavební a územního plánování ČÍSLO SPISU: ČÍSLO JEDNACÍ: VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: SÚP/90106/2009/Kl 100039/2009 Koláčková Věra 359 808 230 vera.kolackova@mu-sokolov.cz

Více

Provozní řád školní jídelny pro školní rok 2015/2016

Provozní řád školní jídelny pro školní rok 2015/2016 Provozní řád školní jídelny pro školní rok 2015/2016 Provozovatel: Jednatel: Vedoucí školní jídelny: Vedoucí kuchař: Akademie hotelnictví a cestovního ruchu střední škola, s.r.o. Mgr. Jana Linhartová Nina

Více

Provozní řád veřejného víceúčelového sportovního areálu TJ SOKOL Zbýšov

Provozní řád veřejného víceúčelového sportovního areálu TJ SOKOL Zbýšov Provozní řád veřejného víceúčelového sportovního areálu TJ SOKOL Zbýšov Každý návštěvník je povinen seznámit se při vstupu do areálu s tímto provozním řádem, včetně příloh, a dodržovat jeho ustanovení.

Více

Město Chotěboř, Organizační složka Pečovatelská služba Chotěboř, Trčků z Lípy 62, 583 01 Chotěboř. Provozní řád

Město Chotěboř, Organizační složka Pečovatelská služba Chotěboř, Trčků z Lípy 62, 583 01 Chotěboř. Provozní řád Příloha č. 1 usnesení č. 112 z rady města dne 6.12.2006 Město Chotěboř, Organizační složka Pečovatelská služba Chotěboř, Trčků z Lípy 62, 583 01 Chotěboř Provozní řád Sídlo: Trčků z Lípy 62, 583 01 Chotěboř,

Více

Provozní řád Víceúčelového zařízení obce Kuchařovice

Provozní řád Víceúčelového zařízení obce Kuchařovice Provozní řád Víceúčelového zařízení obce Kuchařovice Provozní řád byl schválen Zastupitelstvem obce Kuchařovice usnesením č. 8f/11 /2015 ze dne:16.12. 2015 Článek 1 Závazný předpis obce Kuchařovice a podmínky

Více

Odbor životního prostředí Mírové náměstí 1, 341 01 Horažďovice tel.:+420 371 430 545, e-mail: vaskova@muhorazdovice.cz

Odbor životního prostředí Mírové náměstí 1, 341 01 Horažďovice tel.:+420 371 430 545, e-mail: vaskova@muhorazdovice.cz M Ě S T S K Ý Ú Ř A D Odbor životního prostředí Mírové náměstí 1, 341 01 Horažďovice tel.:+420 371 430 545, e-mail: vaskova@muhorazdovice.cz H O R A Ž Ď O V I C E Váš dopis č.j. / ze dne: Číslo jednací:

Více

METODIKA PRO ZPRACOVÁNÍ PRACOVNÍCH POSTUPŮ

METODIKA PRO ZPRACOVÁNÍ PRACOVNÍCH POSTUPŮ O D B O R N Á K O M I S E B O Z P a P O METODIKA PRO ZPRACOVÁNÍ PRACOVNÍCH POSTUPŮ Autoři: Ing. Jiří Pelikán Ludmila Chromá OBSAH PŘEDMLUVA... 1 A. POŽADAVKY NA ZPRACOVÁNÍ PRACOVNÍCH POSTUPŮ... 1 A1. POŽADAVKY

Více

Příloha č.4 k Zadávací dokumentaci pro podlimitní veřejnou zakázku na služby MVR-1080109 Výběr provozovatele ČOV. PROVOZNÍ ŘÁD

Příloha č.4 k Zadávací dokumentaci pro podlimitní veřejnou zakázku na služby MVR-1080109 Výběr provozovatele ČOV. PROVOZNÍ ŘÁD Příloha č.4 k Zadávací dokumentaci pro podlimitní veřejnou zakázku na služby MVR-1080109 Výběr provozovatele ČOV. TECHNICKÉ PARAMETRY ČERPACÍ STANICE Tuto příloha tvoří Provozní řád ( kurzívou ) pro technologii

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 15. ledna 2009 Č. j.: KULK/1845/2009 Sp. zn.: ORVZŽP 1442/2008 Vyřizuje: Ing. Pavlína Švecová Tel.: 485 226 385 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA TŘÍDĚNÉHO ODPADU V (VZOR)

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA TŘÍDĚNÉHO ODPADU V (VZOR) PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA TŘÍDĚNÉHO ODPADU V (VZOR) SCHVALOVACÍ PROTOKOL Provozního řádu sběrného dvora v Na základě rozhodnutí o udělení souhlasu k provozování zařízení ke sběru, výkupu, a odstraňování

Více

1. Ochrana ovzduší a emisní limity

1. Ochrana ovzduší a emisní limity 1. Ochrana ovzduší a emisní limity 1.1 Emisní limity nejsou stanoveny. Ze zařízení nedochází k vypouštění látek, pro které by byl emisní limit stanoven. 1.2 Integrované povolení se vydává ke změně stavby

Více

Hodonín, Czech Republic TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY A PROJEKTOVÉ PODKLADY. Alfa. modifikace: Classic DA/mod

Hodonín, Czech Republic TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY A PROJEKTOVÉ PODKLADY. Alfa. modifikace: Classic DA/mod STS Technologie s.r.o. Hodonín, Czech Republic Datum schválení TP: 10 / 2008 TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY A PROJEKTOVÉ PODKLADY ČISTÍREN OPADNÍCH VOD Alfa modifikace: Classic DA/mod STS Technologie s. r.o.

Více

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení MSK 1823/2015 ze dne 2.11.2015 (nabytí právní moci dne 25.11.2015), ve znění pozdějších změn:

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení MSK 1823/2015 ze dne 2.11.2015 (nabytí právní moci dne 25.11.2015), ve znění pozdějších změn: V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Veřejná soutěž o nejvhodnější nabídku

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Veřejná soutěž o nejvhodnější nabídku ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Veřejná soutěž o nejvhodnější nabídku na Bezpečnostní službu fyzickou ostrahu areálu ČTK Žirovnická 2389, 3124, 3138, Praha 10 Výzva k zakázce dle 1733 a 1772 a n. zákona č. 89/2012

Více

STS Technologie s.r.o. Hodonín, Czech Republic TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY A PROJEKTOVÉ PODKLADY. Alfa. modifikace: Classic - DO/mod

STS Technologie s.r.o. Hodonín, Czech Republic TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY A PROJEKTOVÉ PODKLADY. Alfa. modifikace: Classic - DO/mod STS Technologie s.r.o. Hodonín, Czech Republic Datum schválení TP: 10 / 2008 TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY A PROJEKTOVÉ PODKLADY ČISTÍREN A ÚPRAVEN VOD Alfa modifikace: Classic - DO/mod STS Technologie s.

Více

Základní škola a Mateřská škola Staré Město, okr. Šumperk, Nádražní 77, 788 32 Staré Město tel. +420 583 239 230, skola@zssm.cz

Základní škola a Mateřská škola Staré Město, okr. Šumperk, Nádražní 77, 788 32 Staré Město tel. +420 583 239 230, skola@zssm.cz Základní škola a Mateřská škola Staré Město, okr. Šumperk, Nádražní 77, 788 32 Staré Město tel. +420 583 239 230, skola@zssm.cz PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 068/2016 Spisový znak: 4.1.1 Skartační

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D

P R O V O Z N Í Ř Á D Provozovna Trutnov, Náchodská 270, 541 03 Trutnov 3 e-mail.: martin.trnovsky@elplasthk.cz tel.: 733 758 906 P R O V O Z N Í Ř Á D k čistírně odpadních vod MICRO JA 1,5 zpracovaný dle vyhlášky č. 216/2011

Více

E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY E.1. Technická zpráva a) informace o rozsahu a stavu staveniště, předpokládané úpravy staveniště, jeho oplocení, trvalé deponie a mezideponie, příjezdy a přístupy na staveniště,

Více

Odůvodnění veřejné zakázky. Zadávací dokumentace a pokyny pro zpracování VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA DODAVATELE STAVEBNÍCH PRACÍ PRO PROJEKT:

Odůvodnění veřejné zakázky. Zadávací dokumentace a pokyny pro zpracování VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA DODAVATELE STAVEBNÍCH PRACÍ PRO PROJEKT: Odůvodnění veřejné zakázky podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ) Zadávací dokumentace a pokyny pro zpracování VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA DODAVATELE

Více

Akce v roce 2007 nebyla realizována v důvodu odvolání proti stavebnímu povolení.

Akce v roce 2007 nebyla realizována v důvodu odvolání proti stavebnímu povolení. 1. Investiční akce Rekonstrukce ul. Moravní nábřeží křižovatka Akce zahrnuje instalaci světelného signalizačního zařízení na křižovatce Velehradská třída Moravní nábřeží, doplnění indukčních smyček pro

Více

1. Žadatel 1) (k žádosti písmene A, B, C)

1. Žadatel 1) (k žádosti písmene A, B, C) Městský úřad Otrokovice odbor životního prostředí nám. 3. května 1340 765 23 Otrokovice A) ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍMU DÍLU ( 15 vodního zákona) B) ŽÁDOST O POVOLENÍ K NAKLÁDÁNÍ S PODZEMNÍMI VODAMI

Více

Provozní řád ZŠ / 410/2005 Sb. aktualizace 6.9.2012 1. Organizační řád školy PROVOZNÍ ŘÁD ZŠ

Provozní řád ZŠ / 410/2005 Sb. aktualizace 6.9.2012 1. Organizační řád školy PROVOZNÍ ŘÁD ZŠ Provozní řád ZŠ / 410/2005 Sb. aktualizace 6.9.2012 1 Část 13a Organizační řád školy PROVOZNÍ ŘÁD ZŠ zpracovaný v souladu s požadavky 7, odst. 2, zákona č. 258/2000 Sb. I. Údaje o zařízení Název subjektu

Více

Provozní řád střelnice

Provozní řád střelnice Výtisk číslo: Počet výtisků: 3 Počet stran/listů: 10/5 Přílohy : 4 Provozní řád střelnice Malý Újezd PŘÍLOHY: Příloha č.1: Situace střelnice s vyznačením bezpečnostních prvků Příloha č.2: Vzor označení

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2015 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Zákon, kterým se mění zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších

Více

Dětský domov, Unhošť, Berounská 1292 Berounská 1292, 273 51 Unhošť VNITŘNÍ ŘÁD. č.j: DD2/2011

Dětský domov, Unhošť, Berounská 1292 Berounská 1292, 273 51 Unhošť VNITŘNÍ ŘÁD. č.j: DD2/2011 Dětský domov, Unhošť, Berounská 1292 Berounská 1292, 273 51 Unhošť VNITŘNÍ ŘÁD č.j: DD2/2011 1 OBSAH I. Charakteristika a struktura zařízení 1) název právnické osoby, která vykonává činnost zařízení, sídlo

Více

ZÁKON. ze dne 16. září 2015,

ZÁKON. ze dne 16. září 2015, 267 ZÁKON ze dne 16. září 2015, kterým se mění zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament

Více

Organizační směrnice č. 6/2014/SŘ. Provozní řády - pracoviště Broumov

Organizační směrnice č. 6/2014/SŘ. Provozní řády - pracoviště Broumov Organizační směrnice č. 6/2014/SŘ Provozní řády - pracoviště Broumov Provozní řád denní místnosti kuchařů Provozní řád cvičná kuchyňka Provozní řád - dílna Provozní řád sborovny Provozní řád šatny Zpracovala:

Více

OBOROVÁ SPECIFIKACE Září 2011

OBOROVÁ SPECIFIKACE Září 2011 OBOROVÁ SPECIFIKACE Září 2011 Praní - Odborné ošetření hotelového prádla OS 80-03 Předmluva Vydávání oborových specifikací Textilním zkušebním ústavem (Centrum technické normalizace) bylo odsouhlaseno

Více

Laboratorní řád. 1. Povinnosti laboratorní služby. Laboratorní řád je vydáván k zajištění bezpečného a plynulého chodu laboratorních cvičení.

Laboratorní řád. 1. Povinnosti laboratorní služby. Laboratorní řád je vydáván k zajištění bezpečného a plynulého chodu laboratorních cvičení. Laboratorní řád Laboratorní řád je vydáván k zajištění bezpečného a plynulého chodu laboratorních cvičení. Všichni jsou povinni řídit se jeho ustanoveními shrnutými v jeho odstavcích: 1. Povinnosti laboratorní

Více

R O Z H O D N U T Í. podle 13 odst. 3 zákona. Se sídlem: Ralsko Boreček čp. 30, pošta Mimoň, PSČ 471 24 S přiděleným IČ: 40 23 02 95

R O Z H O D N U T Í. podle 13 odst. 3 zákona. Se sídlem: Ralsko Boreček čp. 30, pošta Mimoň, PSČ 471 24 S přiděleným IČ: 40 23 02 95 Adresátům dle rozdělovníku Liberec 9. února 2007 Sp. Zn. ORVZŽP/1160/2006 Č. j. KULK/79093/2006 Vyřizuje: Ing. Petr Beneš Tel.: 485 226 389 R O Z H O D U T Í Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru rozvoje

Více

Semanín. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Semanín. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Semanín Kód části obce PRVK: 3611.5301.078.01 Název obce: Semanín Kód obce (IČOB): 14715 (555240) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1279 (5301) Název ORP3: Kód OPOU2 ČSÚ: 53011 Název

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik MESIT galvanica, s.r.o. Sokolovská 573, Mařatice 686 01 Uherské Hradiště IDDS: t8zmb4r datum oprávněná úřední osoba číslo jednací

Více

Městský úřad Nové Město pod Smrkem Odbor výstavby a životního prostředí Palackého 280, Nové Město pod Smrkem, PSČ 463 65

Městský úřad Nové Město pod Smrkem Odbor výstavby a životního prostředí Palackého 280, Nové Město pod Smrkem, PSČ 463 65 Městský úřad Nové Město pod Smrkem Odbor výstavby a životního prostředí Palackého 280, Nové Město pod Smrkem, PSČ 463 65 Město Nové Město pod Smrkem (IČ 002 63 036), Palackého 280, 463 65 Nové Město pod

Více

Městský úřad Rožnov pod Radhoštěm Odbor výstavby a územního plánování

Městský úřad Rožnov pod Radhoštěm Odbor výstavby a územního plánování Městský úřad Rožnov pod Radhoštěm Odbor výstavby a územního plánování Letenská 1918, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Spisová značka: MěÚ/Vyst/21766/2013//Mi Rožnov pod Radhoštěm, dne 10.10.2013 Č.j. dokumentu:

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 28. června 2011 Sp. Zn. OŽPZ 165/2011 Č. j. KULK 3657/2011 Vyřizuje: Ing. Petr Čech Tel.: 485 226 391 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního

Více

Legislativní změny u umělých koupališť (2)

Legislativní změny u umělých koupališť (2) Legislativní změny u umělých koupališť (2) Hana Jeligová, Praha Konzultační den oddělení hygieny vody a NRC pro pitnou vodu SZÚ Praha, 12.1.2012 22 Hygienické požadavky na bazény pro kojence a batolata

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik INTEGRA, a.s. Zemědělská č.p. 53 664 63 ŽABČICE datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 7. září 2010 Ing. et Ing. Ondřej

Více

Vnitřní řád. školní jídelny výdejny. ART ECON Střední škola, s.r.o. střední školy: 796 01 Prostějov. Husovo nám. 2061/91

Vnitřní řád. školní jídelny výdejny. ART ECON Střední škola, s.r.o. střední školy: 796 01 Prostějov. Husovo nám. 2061/91 Vnitřní řád školní jídelny výdejny střední školy: ART ECON Střední škola, s.r.o. Husovo nám. 2061/91 796 01 Prostějov Účinnost od: 1. 2. 2014 Vnitřní řád školní jídelny výdejny ART ECON Střední školy,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD BROKOVÉ STŘELNICE NA HLOUČELI

PROVOZNÍ ŘÁD BROKOVÉ STŘELNICE NA HLOUČELI výtisk číslo: 2 počet listů: 16 Českomoravská myslivecká jednota, z.s., okresní myslivecký spolek Prostějov Prostějov, Pod Kosířem 3004/16, PSČ 796 01 IČ: 67777619 PROVOZNÍ ŘÁD BROKOVÉ STŘELNICE NA HLOUČELI

Více

Kanalizační řád Kanalizační řád je k dispozici v sídle provozovatele a rovněž u příslušného vodoprávního úřadu.

Kanalizační řád Kanalizační řád je k dispozici v sídle provozovatele a rovněž u příslušného vodoprávního úřadu. Informace provozovatele ve smyslu 36 odst. 3 zákona č. 274/2001 Sb. o vodovodech a kanalizacích, v platném znění. Informace o rozsahu zmocnění předaných vlastníkem vodovodu nebo kanalizace provozovateli.

Více

MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou

MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou Obecně závazná vyhláška č. 1/2004 města Bakov nad Jizerou, kterou se vydává Požární řád města Bakov nad Jizerou Zastupitelstvo města

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

Vodovody a kanalizace Jablonné nad Orlicí, a.s. Slezská 350, 561 64 Jablonné nad Orlicí. Intenzifikace. čistírny odpadních vod Choceň

Vodovody a kanalizace Jablonné nad Orlicí, a.s. Slezská 350, 561 64 Jablonné nad Orlicí. Intenzifikace. čistírny odpadních vod Choceň Vodovody a kanalizace Jablonné nad Orlicí, a.s. Slezská 350, 561 64 Jablonné nad Orlicí Intenzifikace čistírny odpadních vod Choceň Údaje o čistírně odpadních vod a kanalizací pro veřejnou potřebu Choceň

Více

Města MĚSTO ALBRECTICE

Města MĚSTO ALBRECTICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2002 Města MĚSTO ALBRECTICE ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Zastupitelstvo města Město Albrechtice vydává dne 12.12.2002 obecně závaznou vyhlášku Řád veřejného pohřebiště v souladu

Více

Viz. rozdělovník. Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 22016/ZP/2013-Čr 07.01.2014

Viz. rozdělovník. Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 22016/ZP/2013-Čr 07.01.2014 Krajský úřad Královéhradeckého kraje Viz. rozdělovník Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 22016/ZP/2013-Čr 07.01.2014 Odbor oddělení Vyřizuje linka e-mail Odbor životního

Více

R O Z H O D N U T Í. se ve výroku mění tak, že po změně zní :

R O Z H O D N U T Í. se ve výroku mění tak, že po změně zní : Liberec 4.dubna 2008 Č. j.: KULK/14919/2008 Sp.Zn.: ORVZŽP/89/2008 Vyřizuje: Kateřina Ťoková Tel.: 485 226 385 Adresátům dle rozdělovníku R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor rozvoje

Více

ROZHODNUTÍ (VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU)

ROZHODNUTÍ (VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU) Městský úřad Ždírec nad Doubravou Stavební úřad Školní 500, 582 63 Ždírec nad Doubravou NAŠE ZNAČKA: MŽ/13/2013 4 2/2013/S Š VYŘIZUJE: Luděk Špinar TELEFON: 569 694 436 E MAIL: spinar.l@zdirec.cz DATUM:

Více

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace SNP 2304/6, Ústí nad Labem, IČ 44226233 SMĚRNICE č. 1/2014 Provozní řád základní školy Obsah: ČL.1 ČL.2 ČL.3 ČL.4 ČL.5

Více

3/ Stavba bude zahájena v červenci 2012 a dokončena do 31. 12. 2013, bude provedena právnickou nebo fyzickou osobou s příslušným oprávněním.

3/ Stavba bude zahájena v červenci 2012 a dokončena do 31. 12. 2013, bude provedena právnickou nebo fyzickou osobou s příslušným oprávněním. MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY odbor životního prostředí Masarykovo náměstí 1 Střed 337 01 Rokycany Vaše značka Naše č. j. Vyřizuje Rokycany 353-2/OŽP/12 Tůmová/249 14. 3. 2012 miloslava.tumova@roykycany.cz V E

Více

PROVOZNÍ ŘÁD zdravotnického ambulantního zařízení

PROVOZNÍ ŘÁD zdravotnického ambulantního zařízení Návrh zásad provozního řádu zdravotnických zařízení dle 15 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů a jeho prováděcí vyhlášky 195/2005 Sb., kterou se upravují

Více

ZÁKON č. 258/2000 Sb. ze dne 14. července 2000, o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON č. 258/2000 Sb. ze dne 14. července 2000, o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů Úplné znění vyhlášeno ve Sbírce zákonů pod č. 471/2005 ZÁKON č. 258/2000 Sb. ze dne 14. července 2000, o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů

Více

Obecní úřad Těrlicko Horní Těrlicko č.p. 474, 735 42 Těrlicko

Obecní úřad Těrlicko Horní Těrlicko č.p. 474, 735 42 Těrlicko Obecní úřad Těrlicko Horní Těrlicko č.p. 474, 735 42 Těrlicko IČ: 00297 666 DIČ: CZ00297 666 Územní plánování a výstavba Váš dopis zn.: ze dne: 7.9.2011 Č.j.: 3787/2011/OTER/UpV-6 Spis. zn.: UpV/135/2011/

Více

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obecně závazná vyhláška č.1/2008

ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obecně závazná vyhláška č.1/2008 ŘÁD VEŘEJNÉHO POHŘEBIŠTĚ Obecně závazná vyhláška č.1/2008 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Řád upravuje provoz pohřebiště v Dolní Krupé, par.č. 1399/1 kat.území Dolní Krupá. 2. Provozovatelem i správcem pohřebiště

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA ZÁSOBENÍ OBJEKTU PÁLENICE VODOU DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA VYHOT.: ZHOTOVITEL PD : ING. Petr VYORAL, V - PROJEKT, Nám. T.G.M. 2433, Zlín INVESTOR

Více