zdroj: projekční podklady firmy Elektrodesign ventilátory, s.r.o.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "zdroj: projekční podklady firmy Elektrodesign ventilátory, s.r.o. www.elektrodesign.cz"

Transkript

1 Cvičení č.4 Návrh prvků pro přívod a odvod vzduchu Základní zásady návrhu: zajistit přívod/odvod požadovaného množství vzduchu zajistit přívod do pobytové zóny zabránit nadměrným rychlostem vzduchu v pobytové zóně osob o průmysl obvykle od 0,25 do 0,5 m/s o ostatní (komfortní) prostředí 0,15 až 0,22 m/s hluk! dodržet maximální hladiny akustického tlaku hluku o komfortní prostředí max. 40 db(a) lépe do 35 db(a) Talířové ventily Talířové ventily jsou velmi jednoduchým distribučním prvkem použitelným pro odvod i přívod vzduchu. Avšak jejich nejčastější využití nalezneme v malých systémech bytového větrání a odvodu vzduchu z hygienických místností. Obvykle je lze navrhnout na objemové průtoky vzduchu do 250 m 3 /h. Příklad návrhového grafu pro talířový ventil: - svislá osa tlaková ztráta - vodorovná osa objemový průtok vzduchu přes ventil - šikmé tlusté čáry otevření ventilu, poloha vnitřní kuželky k rámu - slabé šikmé lomené čáry hladina akustického tlaku hluku Návrh doporučuji podle požadovaného objemového průtoku vzduchu přes jeden ventil. Zvolíte jedno z otevření ventilu, ale nedoporučuji překročit hladinu akustického tlaku hluku vytvářeného proudícím vzduchem přes 30 db. Zároveň je možné odečíst tlakovou ztrátu. zdroj: projekční podklady firmy Elektrodesign ventilátory, s.r.o. Čtyřhranné vyústky Čtyřhranné vyústky jsou universální distribuční prvek použitelný pro přívod i odvod vzduchu. Používají se výhradně pro směšovací větrání. Dělí se podle tvaru, uspořádání a počtu řad lamel vyplňujících průtočnou plochu vyústky. Čtyřhranné vyústky jsou nejuniverzálnějším a nejběžnějším distribučním

2 prvkem pro většinu aplikací v komfortním i průmyslovém větrání. V podstatě je možné je navrhnout na objemové průtoky od 100 do 1000 m 3 /h, při extrémních rozměrech i více. Příklad návrhového grafu čtyřhranné jednoduché vyústky Levá část grafu: - návrh rozměrů - levá svislá osa rychlost proudu vzduchu ve vyústce - pravá svislá osa zároveň i vodorovná osa (doprava skloněné šikmé čáry) objemový průtok vzduchu - vodorovná osa rozměry vyústky, šířka a výška - šikmé tlusté čáry otevření ventilu, poloha vnitřní kuželky k rámu - slabé šikmé lomené čáry hladina akustického tlaku hluku - střední osa mezi grafy šířka proudu Pravá část grafu: dosah proudu vzduchu - vodorovná osa vzdálenost od vyústky, ve které proud vzduchu dosáhne koncové rychlosti - pravá svislá osa koncová rychlost proudu vzduchu zdroj: projekční podklady firmy Proklima Svamp, s.r.o.

3 Anemostaty Anemostaty jsou koncový vzduchotechnický element pro distribuci vzduchu. Používají se v místnostech s výškou cca 2,6-5m a jsou vhodné pro přívod i odvod vzduchu. Anemostaty mají čelní výtokové plochy z pevných profilových lamel vodorovně uspořádaných a dělí se na základní typy podle tvaru proudu vzduchu na radiální s proudem vzduchu kolmém na osu anemostatu a axiální s proudem vzduchu směřovaným v ose anemostatu. Jsou vhodné pro osazení do integrovaných stropů a podhledů, mohou se umístit i volně pod stropem. Požadovaný objemový průtok se nastaví regulačním zařízením, které může být předřazeno před výtokový tvar. Anemostaty jsou distribuční prvky používané převážně v komfortních systémech a navrhují se na vyšší průtoky než předchozí typy. Obvykle se navrhují na průtoky od 400 do 3000 m 3 /h. Schéma osazení anemostatu Návrhové parametry: V [m 3.h -1 ] - objemový průtok vzduchu pro jeden anemostat Δp c [Pa] - celková tlaková ztráta při = 1,2 kg.m -3 L WA [db(a)] - hladina akustického výkonu A, B [m] - vzdálenost mezi dvěma anemostaty X [m] - vzdálenost středu anemostatu od stěny H [m] - výška od stropu H 1 [m] - vzdálenost mezi stropem a zónou pobytu L [m] - vodorovná a svislá vzdálenost (X + H1) w H1 [m.s -1 ] - střední rychlost proudění mezi dvěma anemostaty ve vzdálenosti H1 w L [m.s -1 ] - střední rychlost proudění na stěně w ef [m.s -1 ] - výstupní efektivní rychlost vzduchu Δt P [K] - rozdíl mezi teplotou přiváděného vzduchu a teplotou vzduchu v místnosti Δt L [K] - rozdíl mezi teplotou proudění ve vzdálenosti L = A/2 + H 1 případně L = X + H 1 a teplotou vzduchu v místnosti

4 Geometrické a výkonové parametry při návrhu anemostatu zdroj: projekční podklady firmy Mandík, a.s. Příklad návrhu anemostatu: Je vhodné vycházet z projekčních podkladů výrobce zařízení. Postupy se mohou podle výrobců lišit, protože se odlišují jednotlivé distribuční prvky. Proto je mnohdy obtížné zaměňovat specifické návrhové postupy mezi různými výrobci (výrobky). Zadání: Přiváděný vzduch: V = 1000 m 3 /h, Δt p = - 8 K (chlazení vysoké Δt) Místnost: 12 x 7 m, výška místnosti: H = 3,2 m půdorysné vzdálenosti anemostatů od sebe: A = 4 m, B = 3 m výška anemostatu nad oblastí pohybu osob H 1 = 1,4 m vzdálenost krajní řady anemostatů od stěny X = 2 m Postup s využitím grafů výrobce: (firma Mandík, a.s.)

5 1) Stanovení tlakové ztráty a hladiny akustického výkonu z grafu vyplývá : - hladina akustického výkonu LWA = 32 db(a) - celková tlaková ztráta Δp c = 17 Pa Pozn.: v případě tohoto anemostatu je při návrhu nutné zohlednit nastavení regulační klapky zejména akustický výkon a tlaková ztráta 2) Popis teplotního pole Pomocí teplotního koeficientu lze dopočítat rozdíl Δt L mezi teplotou proudění ve vzdálenosti L = A/2 + H 1 případně L = X + H 1 a teplotou vzduchu v místnosti. Rozdíl Δt L nnn je samozřejmě závislý na počátečním rozdílu Δt P. Pro stanovení L rozhoduje menší z rozměrů A a B.

6 Pro vzdálenost: - ve které dochází k pádu vzduchového proudu směrem k oblasti pobytu lidí L = B/2 + H 1 = 3/2+1,4 = 2,9 m o teplotní koeficient je 0,18 o rozdíl mezi teplotou přiváděného vzduchu v pobytové zóně a teplotou vzduchu je: o Δt H1 = 0,18. (-8) = -1,44 K - ve které proud vzduchu klesá po stěně L = X + H 1 = 2+1,4 = 3,4 m o teplotní koeficient je 0,14 o rozdíl mezi teplotou přiváděného vzduchu proudícího po stěně a teplotou vzduchu je: o Δt L = 0,14. (-8) = -1,12 K 3) Stanovení rychlostí proudění Potřebujeme zjistit rychlost proudění přiváděného vzduchu v pobytové oblasti osob. Stanovuje se opět pro dvě vzdálenosti L. z grafu vyplývá: - střední rychlost proudění mezi dvěma anemostaty pro L = 2,9 m je w H1 = 0,17 m/s - střední rychlost proudění na stěně pro L = 3,4 m je w L =0,2 m/s Trysky a dýzy Vytváří kompaktní proud vzduchu s dalekým dosahem používaný pro rozlehlé, vysoké místnosti divadla, haly, koncertní sály. Vyznačují se vysokou počáteční rychlostí vzduchu. Obvykle se nepoužívají pro přímý přívod vzduchu do pobytové zóny lidí, při návrhu je nutné zohlednit hlukové parametry. Směr proudu přiváděného vzduchu je ovlivněn jak teplotní diferencí mezi přiváděným vzduchem a vzduchem v místnosti, tak i vnějšími vlivy, např. místním prouděním. Pokud má být zajištěna optimální distribuce vzduchu v režimu vytápění, větrání i chlazení, je nutné měnit směr výstupu přiváděného vzduchu. Nastavitelné dýzy se vyrábí s přestavením servopohony nebo ručně. Vyrábí se také dýzy pevné, bez možnosti změny směru vyfukovaného vzduchu.

7 Základní varianty trysek a dýz Princip distribuce vzduchu z dýzy při chlazení zdroj: projekční podklady firmy Mandík, a.s. Princip distribuce vzduchu z dýzy při izotermním proudění zdroj: projekční podklady firmy Mandík, a.s.

8 Princip distribuce vzduchu z dýzy při vytápění zdroj: projekční podklady firmy Mandík, a.s. Návrhové parametry: V [m 3.h -1 ] - objemový průtok vzduchu pro jednu dýzu Δp c [Pa] - celková tlaková ztráta při 1,2 kg.m -3 L WA [db(a)] - hladina akustického výkonu A [m] - osová vzdálenost mezi dvěma dýzami v řadě B [m] - vodorovná vzdálenost od dýzy k setkání dvou proudů vzduchu X [m] - vzdálenost středu anemostatu od stěny H [m] - vzdálenost dýzy od podlahy H 1 [m] - vzdálenost setkání dvou proudů od zóny pobytu osob H 2 [m] - vzdálenost setkání dvou proudů od osy dýzy L [m] - délka proudu při izotermním proudění L p [m] - max. dosah svislého teplého proudu, směřujícího dolů y [m] - odklon proudu α T [ ] - úhel nastavení dýzy při ohřevu α K [ ] - úhel nastavení dýzy při chlazení w ef [m.s -1 ] - efektivní výstupní rychlost vzduchu v dýze w H1 [m.s -1 ] - střední rychlost proudu vzduchu v zóně pobytu osob w L [m.s -1 ] - střední rychlost proudu vzduchu v délce L w ef [m.s -1 ] - výstupní efektivní rychlost vzduchu Δt P [K] - rozdíl mezi teplotou přiváděného vzduchu a teplotou vzduchu v místnosti Δt H1 [K] - rozdíl mezi teplotou vzduchu v ose proudu při vstupu do zóny pobytu a teplotou vzduchu v místnosti Δt L [K] - rozdíl mezi teplotou vzduchu v délce L a teplotou vzduchu v místnosti Příklad na návrh dýzy Zadání: Objemový průtok přiváděného vzduchu V = 185 m 3 /h Vzdálenost dvou sousedících dýz v řadě A = 2 m Vodorovná vzdálenost od dýzy k setkání dvou proudů vzduchu B = 10 m Výška dýzy od podlahy H = 3,5 m provoz chlazení: Δt p = -6 K provoz vytápění Δt p = +4 K Postup s využitím grafů výrobce: (firma Mandík, a.s.)

9 1) Volba typu dýzy, tlaková ztráta a hladina akustického výkonu z grafu vyplývá : - hladina akustického výkonu L WA = 27 db(a) - celková tlaková ztráta Δp c = 95 Pa Protože je předpokládán dosah proudu vyšší než 10 m je zvolena menší dýza velikosti 130 než velikost 180, ze které by proud vzduchu měl nižší počáteční rychlost. 2) Provoz při chlazení a. stanovení střední rychlosti proudu vzduchu v délce L w L dosah proud L lze spočítat podle rovnice L = B/cos α K = 10/cos 15 = 10,35 m z grafu vyplývá rychlost w L = 0,45 m/s

10 b. stanovení odklonu proudu y z grafu vyplývá odklon proudu vzduchu y = 2,56 m Dále lze dopočítat další geometrické vlastnosti proudu vzduchu: výška, kde by se měly proudy střetnout (bez vlivu teplotního zakřivení) H2 H 2 = tg α k. B = tg = 2,68 m H 1 = H 1,8 + H 2 y = 3,5 1,8 + 2,68 2,56 = 1,82 m s vlivem teplotního zakřivení c. střední rychlost proudu vzduchu v zóně pobytu osob w H1

11 Podle střední rychlosti proudu vzduchu v délce L w L stanovené v bodě a) a vzdálenosti H1 lze z grafu stanovit rychlost w H1 = 0,12 m/s. 3) Provoz izotermní a. stanovení střední rychlosti proudu vzduchu v délce L w L U izotermního proudění je délka proudu L = B vodorovné vzdálenosti od dýzy k setkání dvou proudů vzduchu. L = B = 10 m z grafu vyplývá rychlost w L = 0,53 m/s b. stanovení odklonu proudu y samozřejmě není u izotermního proudění :-) vzdálenost setkání dvou proudů od zóny pobytu osob H 1 = H 1,8 = 3,5 1,8 = 1,7 m c. střední rychlost proudu vzduchu v zóně pobytu osob w H1 z grafu vyplývá rychlost w H1 cca 0,15 m/s - bohužel nalézt H1 = 1,7 na šikmých čarách nelze - odhad

12 4) Provoz při vytápění a. stanovení střední rychlosti proudu vzduchu v délce L w L Kombinace délky proudu L a rychlosti w L může zůstat stejná jako v předchozích případech, L = 10,35 m a w L = 0,45 m/s pokud necháme stejný úhel α K : dosah proud L pro α K = 15 vychází: L = B/cos α K = 10/cos 15 = 10,35 m Obvykle se volí α K větší: např. 25 potom je dosah proud L = B/cos α K = 10/cos 25 = 11 m z čehož vyplývá rychlost w L = 0,45 m/s

13 b. stanovení odklonu proudu y z grafu vyplývá odklon přiváděného proudu vzduchu od uvažované osy o y = 1,7 m c. střední rychlost proudu vzduchu v zóně pobytu osob w H1 výška, kde by se měly proudy střetnout (bez vlivu teplotního zakřivení) H 2 H 2 = tg α k. B = tg = 4.66 m H 1 = H 1,8 - H 2 + y = 3,5 1,8 4,66 + 1,7 = -1,26 m (Pozn.: znaménka jsou jinak než u chlazení!) Z toho vyplývá, že vzduchový proud dosáhne obytné zóny velmi brzo ještě před svým koncem. Koncová rychlost, jakou lze uvažovat bude výrazně vyšší než rychlost w L = 0,45 m/s. Není správné. Jakým způsobem zajistit nápravu? Před změnou průměru distribučního prvku, který výrazně ovlivní celý návrh, včetně již posouzeného letního stavu zkusme změnit úhel nastavení přívodní trysky. Místo navrhovaných 25 zvolme původních 15 dosah proud L = B/cos α K = 10/cos 15 = 10,35 m

14 vzhledem k necitlivosti grafu na zadané L lze uvažovat w L = 0,45 m/s stanovení odklonu proudu y z grafu vyplývá stejný odklon přiváděného proudu vzduchu od uvažované osy jako v předchozím případě - vstupní parametry jsou stejné, vyjma L, kde rozdíl mezi 10,35 m a 11 m nelze v grafu definovat y = 1,7 m H 2 = tg α k. B = tg = 2,68 m H 1 = H 1,8 - H 2 + y = 3,5 1,8 2,68 + 1,7 = 0,72 m Výsledek je o trochu lepší konec proudu vzduchu je ve výšce cca 0,72 m nad obytnou zónou. Rychlost vzduchu na hranici bude zřejmě menší než 0,45 m/s ovšem z projekčních podkladů ji nelze stanovit. Při dalším snižování úhlu nastavení dýzy se může se stát, že proud vzduchu nebude vytápět pobytovou zónu, ale podstropní prostor. Návrh i za cenu tohoto kompromisu ponecháme.

DISTRIBUCE VZDUCHU PŘI NUCENÉM VĚTRÁNÍ

DISTRIBUCE VZDUCHU PŘI NUCENÉM VĚTRÁNÍ DISTRIBUCE VZDUCHU PŘI NUCENÉM VĚTRÁNÍ Úvod do aerodynamiky interiéru Terminologie Dosah proudu - je vzdálenost pomyslné roviny od čela vyústky, ve které rychlost proudění klesne pod určitou mezní hodnotu

Více

Dýzy s dalekým dosahem

Dýzy s dalekým dosahem T 1.2/2/TCH/2 Dýzy s dalekým dosahem Série DUK TROX AUSTRIA GmbH. tel.: +420 283 880 380 organizační složka fax: +420 286 881 870 Ďáblická 2 e-mail: trox@trox.cz 182 00 Praha 8 http:// www.trox.cz T_1-2_2_EN_2_DUK_1ver.indd

Více

Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory ADQ. Stropní anemostaty

Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory ADQ. Stropní anemostaty Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory ADQ Stropní anemostaty ADQ Montáž Anemostat může být vložen do kazetového stropu nebo může

Více

1. Popis... 3. 2. Provedení... 3. 3. Nastavení lopatek... 4 III. TECHNICKÉ ÚDAJE 7. 7. Základní parametry... 7 IV. ÚDAJE PRO OBJEDNÁVKU 16

1. Popis... 3. 2. Provedení... 3. 3. Nastavení lopatek... 4 III. TECHNICKÉ ÚDAJE 7. 7. Základní parametry... 7 IV. ÚDAJE PRO OBJEDNÁVKU 16 Tyto technické podmínky stanovují řadu vyráběných velikostí a provedení vyústí s vířivým výtokem vzduchu VVDM 300, 400, 500, 600, 625 a 825 (dále jen vyústě). Platí pro výrobu, navrhování, objednávání,

Více

nastavitelné, pro výšku výfuku od 3.80 m TROX GmbH Telefon +420 2 83 880 380 organizační složka Telefax +420 2 86 881 870

nastavitelné, pro výšku výfuku od 3.80 m TROX GmbH Telefon +420 2 83 880 380 organizační složka Telefax +420 2 86 881 870 2/9.1/TCH/3 Stropní anemostaty Série VDR nastavitelné, pro výšku výfuku od 3.80 m TROX GmbH Telefon +420 2 83 880 380 organizační složka Telefax +420 2 86 881 870 Ďáblická 2 e-mail trox@trox.cz 182 00

Více

Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory VVKR-A.

Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory VVKR-A. entilátory zduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika zduchové clony Tunelové ventilátory KR- ířivé anemostaty 2 ířivé anemostaty KR ířivý anemostat KR B Provedení lamel* C kruhová

Více

DISTRIBUCE VZDUCHU PŘI NUCENÉM VĚTRÁNÍ

DISTRIBUCE VZDUCHU PŘI NUCENÉM VĚTRÁNÍ DISTRIBUCE VZDUCHU PŘI NUCENÉM VĚTRÁNÍ Úvod do aerodynamiky interiéru Terminologie Dosah proudu - je vzdálenost pomyslné roviny od čela vyústky, ve které rychlost proudění klesne pod určitou mezní hodnotu

Více

S NASTAVITELNÝMI LAMELAMI PRO VÝŠKU STROPU

S NASTAVITELNÝMI LAMELAMI PRO VÝŠKU STROPU SYSTEMAIR a.s. Sídlo firmy: Oderská 333/5, 196 00 Praha 9 Čakovice Kanceláře a sklad: Hlavní 826, 250 64 Hovorčovice Tel : 283 910 900-2 Fax : 283 910 622 E-mail: central@systemair.cz http://www.systemair.cz

Více

DISTRIBUCE VZDUCHU PŘI NUCENÉM VĚTRÁNÍ. Úvod do aerodynamiky interiéru. Terminologie

DISTRIBUCE VZDUCHU PŘI NUCENÉM VĚTRÁNÍ. Úvod do aerodynamiky interiéru. Terminologie DISTRIBUCE VZDUCHU PŘI NUCENÉM VĚTRÁNÍ Úvod do aerodynamiky interiéru Terminologie Dosah proudu - je vzdálenost pomyslné roviny od čela vyústky, ve které rychlost proudění klesne pod určitou mezní hodnotu

Více

1. Popis... 2. 2. Provedení... 2. 3. Rozměry a hmotnosti... 3. 4. Zabudování a umístění... 4. 5. Základní parametry... 5. 6. Základní parametry...

1. Popis... 2. 2. Provedení... 2. 3. Rozměry a hmotnosti... 3. 4. Zabudování a umístění... 4. 5. Základní parametry... 5. 6. Základní parametry... Tyto technické podmínky stanoví řadu vyráběných velikostí a provedení stropních, lamelových, čtvercových anemostatů (dále jen anemostatů) ALCM 250, 300, 400, 500, 600, 625. Platí pro výrobu, navrhování,

Více

3. Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Elektrické prvky, schéma zapojení Výpočtové a určující veličiny...

3. Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Elektrické prvky, schéma zapojení Výpočtové a určující veličiny... Tyto technické podmínky stanoví řadu vyráběných velikostí a provedení stropních vířivých anemostatů stavitelných (dále jen anemostatů) VASM 315, 400, 630. Platí pro výrobu, navrhování, objednávání, dodávky,

Více

1. Popis Provedení... 3 III. TECHNICKÉ ÚDAJE Základní parametry... 6 IV. ÚDAJE PRO OBJEDNÁVKU 6 V. MATERIÁL, POVRCHOVÁ ÚPRAVA 6

1. Popis Provedení... 3 III. TECHNICKÉ ÚDAJE Základní parametry... 6 IV. ÚDAJE PRO OBJEDNÁVKU 6 V. MATERIÁL, POVRCHOVÁ ÚPRAVA 6 Tyto technické podmínky stanoví řadu vyráběných velikostí a provedení stropních, lamelových, čtvercových anemostatů (dále jen anemostatů) ALCM 250, 300, 400, 500, 600, 625. Platí pro výrobu, navrhování,

Více

3. Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Základní parametry Základní parametry Materiál...

3. Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Základní parametry Základní parametry Materiál... Tyto technické podmínky stanoví řadu vyráběných velikostí a provedení stropních, lamelových, čtvercových anemostatů (dále jen anemostatů) ALCM 250, 300, 400, 500, 600, 625. Platí pro výrobu, navrhování,

Více

3. Rozměry a hmotnosti Umístění a zabudování... 5

3. Rozměry a hmotnosti Umístění a zabudování... 5 Tyto technické podmínky stanoví řadu vyráběných velikostí a provedení dýz s dalekým dosahem (dále jen dýz) DDM II. Platí pro výrobu, navrhování, objednávání, dodávky, montáž a provoz. 1. Popis... 2 2.

Více

3. Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Základní údaje Výpočtové a určující veličiny... 5

3. Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Základní údaje Výpočtové a určující veličiny... 5 Tyto technické podmínky stanovují řadu vyráběných velikostí stropních, lamelových, kruhových anemostatů (dále jen anemostatů) ALKM 250, 300, 400, 500, 600. Platí pro výrobu, navrhování, objednávání, dodávky,

Více

3. Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Základní údaje Výpočtové a určující veličiny... 5

3. Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Základní údaje Výpočtové a určující veličiny... 5 Tyto technické podmínky stanovují řadu vyráběných velikostí a provedení stropních vířivých vyústí s pevnými lamelami (dále jen vyústí) VVPM 300, 400, 500, 600, 625. Platí pro výrobu, navrhování, objednávání,

Více

3. Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Základní údaje Výpočtové a určující veličiny... 8

3. Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Základní údaje Výpočtové a určující veličiny... 8 Tyto technické podmínky stanovují řadu vyráběných velikostí a provedení stropních vířivých vyústí s pevnými lamelami (dále jen vyústí) VVPM 300, 400, 500, 600, 625. Platí pro výrobu, navrhování, objednávání,

Více

3. Nastavení lopatek Čelní desky - nastavení lamel Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění... 10

3. Nastavení lopatek Čelní desky - nastavení lamel Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění... 10 Tyto technické podmínky stanovují řadu vyráběných velikostí a provedení vyústí s vířivým výtokem vzduchu VVDM 300, 400, 500, 600, 625 a 825 (dále jen vyústě). Platí pro výrobu, navrhování, objednávání,

Více

1. Popis... 3. 2. Provedení... 3 III. TECHNICKÉ ÚDAJE 11. 5. Základní parametry... 11. 7. Vzduchotechnické hodnoty... 14 IV. ÚDAJE PRO OBJEDNÁVKU 17

1. Popis... 3. 2. Provedení... 3 III. TECHNICKÉ ÚDAJE 11. 5. Základní parametry... 11. 7. Vzduchotechnické hodnoty... 14 IV. ÚDAJE PRO OBJEDNÁVKU 17 Tyto technické podmínky stanoví řadu vyráběných velikostí a provedení stěnových vyústek (dále jen vyústek). Platí pro výrobu, navrhování, objednávání, dodávky, montáž a provoz. I. OBSAH II. VŠEOBECNĚ 3

Více

II. VŠEOBECNĚ 3 1. Popis... 3. 2. Provedení... 3. 4. Zabudování a umístění... 4 III. TECHNICKÉ ÚDAJE 5. 5. Výpočtové a určující veličiny...

II. VŠEOBECNĚ 3 1. Popis... 3. 2. Provedení... 3. 4. Zabudování a umístění... 4 III. TECHNICKÉ ÚDAJE 5. 5. Výpočtové a určující veličiny... Tyto technické podmínky stanoví řadu vyráběných velikostí a provedení "TALÍŘOVÝCH VENTILŮ" (dále jen ventilů) TVPM pro přívod vzduchu a TVOM pro odvod vzduchu 80, 100, 125, 150, 160, 200. Platí pro výrobu,

Více

3. Nastavení lopatek Směry proudění Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Základní parametry...

3. Nastavení lopatek Směry proudění Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Základní parametry... Tyto technické podmínky stanovují řadu vyráběných velikostí a provedení vyústí s vířivým výtokem vzduchu VVM 300, 400, 500, 600, 625 a 825 (dále jen vyústě). Platí pro výrobu, navrhování, objednávání,

Více

RDR. Regulátory konstantního průtoku vzduchu

RDR. Regulátory konstantního průtoku vzduchu Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory RDR Regulátory konstantního průtoku vzduchu 2 Distribuční elementy Systemair výrobky Ventilátory

Více

ANEMOSTATY DIFÚZNÍ IMOS - ADQ TECHNICKÉ PODMÍNKY TPI 21-06. SYSTEMAIR a.s.

ANEMOSTATY DIFÚZNÍ IMOS - ADQ TECHNICKÉ PODMÍNKY TPI 21-06. SYSTEMAIR a.s. SYSTEMAIR a.s. Sídlo firmy: Oderská 333/5, 196 00 Praha 9 Čakovice Kanceláře a sklad: Hlavní 826, 250 64 Hovorčovice Tel : 283 910 900-2 Fax : 283 910 622 E-mail: central@systemair.cz http://www.systemair.cz

Více

II. VŠEOBECNĚ 3 1. Popis Provedení Nastavení lopatek Směry proudění Rozměry a hmotnosti... 5

II. VŠEOBECNĚ 3 1. Popis Provedení Nastavení lopatek Směry proudění Rozměry a hmotnosti... 5 Tyto technické podmínky stanovují řadu vyráběných velikostí a provedení vyústí s vířivým výtokem vzduchu VVM 300, 400, 500, 600, 625 a 825 (dále jen vyústě). Platí pro výrobu, navrhování, objednávání,

Více

OTOPNÁ TĚLESA Rozdělení otopných těles 1. Lokální tělesa 2. Konvekční tělesa Článková otopná tělesa

OTOPNÁ TĚLESA Rozdělení otopných těles 1. Lokální tělesa 2. Konvekční tělesa Článková otopná tělesa OTOPNÁ TĚLESA Rozdělení otopných těles Stejně jako celé soustavy vytápění, tak i otopná tělesa dělíme na lokální tělesa a tělesa ústředního vytápění. Lokální tělesa přeměňují energii v teplo a toto předávají

Více

Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory VVKR-B, C.

Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory VVKR-B, C. entilátory zduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika zduchové clony Tunelové ventilátory KR-B, C ířivé anemostaty 2 ířivé anemostaty KR Montáž Plenum box PB se instaluje pomocí závěsů

Více

tel./fax: 381/251977 mobil: 731/472110 731/472084-603/541639 e-mail:plocek.aklima@aklimatabor.cz, http://www.aklimatabor.cz

tel./fax: 381/251977 mobil: 731/472110 731/472084-603/541639 e-mail:plocek.aklima@aklimatabor.cz, http://www.aklimatabor.cz AKLIMA Tábor, s.r.o. Všechov u Tábora 19 391 31 Dražice tel./fax: 381/251977 mobil: 731/472110 731/472084-603/541639 e-mail:plocek.aklima@aklimatabor.cz, http://www.aklimatabor.cz ANEMOSTATY AVS s vířivým

Více

Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory KSV.

Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory KSV. Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory KSV Štěrbinové vyústě 2 Štěrbinové vyústě Systemair výrobky pro regulaci průtoku Regulační

Více

Požadovaný komfort v každé místnosti Útulno a pohoda uvnitř, ať je venku jakkoliv

Požadovaný komfort v každé místnosti Útulno a pohoda uvnitř, ať je venku jakkoliv Požadovaný komfort v každé místnosti Útulno a pohoda uvnitř, ať je venku jakkoliv POUŽITÍ Komfortní fancoilové jednotky pro klimatizaci obytných místností EOLIS jsou určeny k parapetní nebo podstropní

Více

Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory VVKN.

Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory VVKN. Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory VVKN Vířivé anemostaty Vířivé anemostaty VVKN B B ød ød Vířivý anemostat B B VVKN- Provedení

Více

jednotky Frivent DWR Technické údaje Rozměry a hmotnosti pro energeticky úsporné větrání a vytápění hal... Klimatizace červenec 2007

jednotky Frivent DWR Technické údaje Rozměry a hmotnosti pro energeticky úsporné větrání a vytápění hal... Klimatizace červenec 2007 www.frivent.com Nástřešní větrací jednotky Frivent DWR pro energeticky úsporné větrání a vytápění hal... Technické údaje Rozměry a hmotnosti červenec 2007 Klimatizace Klimatizace Popis systému Obsah Popis

Více

Baltic ---------------------------------------------------------

Baltic --------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------- Zakrytý chladící trám s chlazením, topením a větráním Chladící trám je zakrytý chladící trám s distribučními otvory ve spodní části. Určený pro

Více

Proudění vzduchu, nucené větrání

Proudění vzduchu, nucené větrání AT 02 TZB II a technická infrastruktura LS 2009 Harmonogram t. část Přednáška Cvičení 1 UT Mikroklima budov, výpočet tepelných ztrát Tepelná ztráta obálkovou metodou Proudění vzduchu 2 3 Otopné soustavy

Více

Čistý nástavec CGF. Kódové značení. Pozor:

Čistý nástavec CGF. Kódové značení. Pozor: PR-2008-0294-CZ Změny vyhrazeny 03/2008 1 Čistý nástavec CGF Kódové značení Čistý nástavec CGF - H L / 623 / K Vyústka C 623 D22 Název CGF - čistý nástavec se sondami a možností upevnění filtrační vložky

Více

Mřížky a vyústky NOVA-L. Stěnová mřížka. Obr. 1: Typy tvarování lamel. Obr. 2: Rozměry mřížky

Mřížky a vyústky NOVA-L. Stěnová mřížka. Obr. 1: Typy tvarování lamel. Obr. 2: Rozměry mřížky Obr. : Typy tvarování lamel Stěnová mřížka - Jednořadá Dvouřadá Upínání šrouby pružinami ) spec. mechanismem s rámečkem UR Rozměry L x H Typ regulačního ústrojí R, RS R, RS R, RS Upínací rámeček UR Lamely

Více

Vířivé anemostaty. Nastavitelné, pro výšku výfuku 3,80m. TROX GmbH Telefon +420 2 83 880 380 organizační složka Telefax +420 2 86 881 870

Vířivé anemostaty. Nastavitelné, pro výšku výfuku 3,80m. TROX GmbH Telefon +420 2 83 880 380 organizační složka Telefax +420 2 86 881 870 T 2.2/6/TCH/1 Vířivé anemostaty Série VD Nastavitelné, pro výšku výfuku 3,80m TROX GmbH Telefon +420 2 83 880 380 organizační složka Telefax +420 2 86 881 870 Ďáblická 2 e-mail trox@trox.cz 182 00 Praha

Více

H x L. NOVA-A-1-1-LxH. H x L. NOVA-A-2-1-LxH. H x L. H x L. H x L

H x L. NOVA-A-1-1-LxH. H x L. NOVA-A-2-1-LxH. H x L. H x L. H x L Vyústka do čtyřhranného potrubí - Jednořadá 1 Dvouřadá 2 Upínání šrouby 1 pružinami 1) 2 spec. mechanismem s rámečkem UR L x H Typ regulačního ústrojí R1, RS1 R2, RS2 R, RS Upínací rámeček UR Lamely horizontální

Více

Ohřívače vzduchu. Lersen ALFA 35. Plynový ohřívač vzduchu ALFA ECO

Ohřívače vzduchu. Lersen ALFA 35. Plynový ohřívač vzduchu ALFA ECO PŘEHLED VÝROBKŮ Ohřívače vzduchu Plynový ohřívač vzduchu ALFA TOP Plynulá modulace výkonu FLEXIDRIVE podle teploty spalin Stálá nezvyšující se teplota spalin Nízká spotřeba plynu, velmi vysoká účinnost

Více

3. Rozměry a hmotnosti Umístění a zabudování... 9

3. Rozměry a hmotnosti Umístění a zabudování... 9 Tyto technické podmínky stanoví řadu vyráběných velikostí a provedení stropních vířivých vyústí malých průměrů s pevnými lamelami (dále jen vyústí) VAPM 125, 160, 200, 250, 315, 400 a stropních vířivých

Více

nastavitelné, pro výšku výfuku 3,80 m TROX AUSTRIA GmbH. tel.: organizační složka fax:

nastavitelné, pro výšku výfuku 3,80 m TROX AUSTRIA GmbH. tel.: organizační složka fax: T 2.2/7/TCH/2 Vířivé anemostaty Série VDL nastavitelné, pro výšku výfuku 3,80 m TROX AUSTRIA GmbH. tel.: +420 283 880 380 organizační složka fax: +420 286 881 870 Ďáblická 2 e-mail: trox@trox.cz 182 00

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební

České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební ESB 2 Distribuce ib a proudění vzduchu v interiéru Ing. Daniel Adamovský, Ph.D. Katedra technických zařízení budov Fakulta stavební, ČVUT v Praze Obsah

Více

1. Popis... 3. 2. Provedení... 3 III. TECHNICKÉ ÚDAJE 5. 5. Základní parametry... 5 IV. ÚDAJE PRO OBJEDNÁVKU 11 V. MATERIÁL, POVRCHOVÁ ÚPRAVA 11

1. Popis... 3. 2. Provedení... 3 III. TECHNICKÉ ÚDAJE 5. 5. Základní parametry... 5 IV. ÚDAJE PRO OBJEDNÁVKU 11 V. MATERIÁL, POVRCHOVÁ ÚPRAVA 11 Tyto technické podmínky stanoví řadu vyráběných velikostí a provedení velkoplošných vyústí (dále jen vyústí) VPVM - K 400, 600, 800, 1000, 1200, 1480, VPVM - S 400, 600, 800, 1000, 1200, 1500, 2000, VPVM

Více

Sedlové ventily (PN 16) VS 2 Dvoucestný ventil, vnější závit

Sedlové ventily (PN 16) VS 2 Dvoucestný ventil, vnější závit Datový list Sedlové ventily (PN 16) VS 2 Dvoucestný ventil, vnější závit Popis Vlastnosti: ROZDĚLOVACÍ charakteristika určená pro většinu náročných aplikací (DN 20 a DN 25) Několik k VS hodnot Zacvakávací

Více

Vířivé anemostaty. spodní díl z děrovaného plechu. TROX GmbH Telefon +420 2 83 880 380 organizační složka Telefax +420 2 86 881 870

Vířivé anemostaty. spodní díl z děrovaného plechu. TROX GmbH Telefon +420 2 83 880 380 organizační složka Telefax +420 2 86 881 870 2/4.1/D/4 Vířivé anemostaty spodní díl z děrovaného plechu série DCS TROX GmbH Telefon +420 2 3 0 30 organizační složka Telefax +420 2 6 1 70 Ďáblická 2 e-mail trox@trox.cz 12 00 Praha http:// www.trox.cz

Více

Vířivé anemostaty. s nastavitelnými lamelami Série TDV-SilentAIR. TROX GmbH Telefon organizační složka Telefax

Vířivé anemostaty. s nastavitelnými lamelami Série TDV-SilentAIR. TROX GmbH Telefon organizační složka Telefax 2/7.1/TCH/6 Vířivé anemostaty s nastavitelnými lamelami Série TDV-SilentAIR vhodné pro instalaci v místnostech s výškou od cca 2,60... 4,00 m TROX GmbH Telefon +4 2 83 880 380 organizační složka Telefax

Více

a průmyslové vytápění

a průmyslové vytápění Fakulta strojní Ústav techniky prostředí Cvičení 6 Závěsné sálavé panely Ing. Ondřej Hojer, Ph.. otrbatý, M. a kol.: Vytápění průmyslových a velkoprostorových objektů (I-IVX). a průmyslové vytápění Seriál

Více

Komponenty pro systémy voda vzduch a decentralizované větrání

Komponenty pro systémy voda vzduch a decentralizované větrání Komponenty pro systémy voda vzduch a decentralizované větrání Výrobní řada ComBeam Aktivní chladící trámy s přívodem vzduchu Nominální šířka 300 mm Délky od 900 do 3000 mm Instalace volně pod stropem nebo

Více

České vysoké učení technické v Praze

České vysoké učení technické v Praze České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební ESB 2 Distribuce a proudění vzduchu v interiéru Ing. Daniel Adamovský, Ph.D. Katedra technických zařízení budov Fakulta stavební, ČVUT v Praze Obsah

Více

DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ

DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ Kontrola klimatizačních systémů 6. až 8. 6. 2011 Praha DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ Vladimír Zmrhal ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav techniky prostředí Technická 4, 166 07 Praha 6

Více

Vířivé anemostaty. Série FDE s pevnými lamelami pro vysoké průtoky vzduchu

Vířivé anemostaty. Série FDE s pevnými lamelami pro vysoké průtoky vzduchu T 2.2//TCH/1 Vířivé anemostaty Série FDE s pevnými lamelami pro vysoké průtoky vzduchu TROX AUSTRIA GmbH. organizační složka tel.: +420 283 880 380 Ďáblická 2 fax.: +420 286 881 870 182 00 Praha 8 e-mail:

Více

VARYCONTROL. VVS-regulátor. pro systémy s variabilním průtokem série TVJ TVT

VARYCONTROL. VVS-regulátor. pro systémy s variabilním průtokem série TVJ TVT 5/4/TCH/3 VARYCONTROL VVS-regulátor pro systémy s variabilním průtokem série TVJ TVT TROX GmbH Telefon +420 2 83 880 380 organizační složka Telefax +420 2 86 881 870 Ďáblická 2 e-mail trox@trox.cz 182

Více

H x L. NOVA-B-1-1-LxH. H x L. NOVA-B-2-1-LxH. H x L. H x L. min H x L

H x L. NOVA-B-1-1-LxH. H x L. NOVA-B-2-1-LxH. H x L. H x L. min H x L HxL Vyústka do čtyřhranného potrubí - Jednořadá 1 Dvouřadá 2 Upínání šrouby 1 pružinami 1) 2 spec. mechanismem s rámečkem UR L x H Typ regulačního ústrojí 2) R1, RS1, RN1 R2, RS2, RN2 R, RS, RN Upínací

Více

RPK-S. Regulátory konstantního průtoku

RPK-S. Regulátory konstantního průtoku Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory RPK-S Regulátory konstantního průtoku 2 Regulátory průtoku Systemair výrobky Ventilátory

Více

PŘESTAVITELNÁ KRUHOVÁ POTRUBNí ŠTĚRBINOVÁ VÝUSŤ EMCO TYPU RRA-V

PŘESTAVITELNÁ KRUHOVÁ POTRUBNí ŠTĚRBINOVÁ VÝUSŤ EMCO TYPU RRA-V OBLASTI POUŽITÍ FUNKCE ZPŮSOB PROVOZOVÁNÍ Konstrukční řešení Přestavitelná kruhová potrubní štěrbinová výusť Kruhová potrubní štěrbinová výusť s možností nastavení proudu vzduchu je určena pro komfortní

Více

Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory CAP.

Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory CAP. Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory CAP Tryskové difuzory Tryskové difuzory OBSAH CAP-C Tryskový difuzor s plenum boxem CAP-F

Více

ILTO 650/850 a 1000 ČISTÉ OVZDUŠÍ A ÚSPORA ENERGIE PRO NOVÉ A RENOVOVANÉ OBJEKTY ÚČINNÉ VĚTRACÍ JEDNOTKY. www.nativa.biz

ILTO 650/850 a 1000 ČISTÉ OVZDUŠÍ A ÚSPORA ENERGIE PRO NOVÉ A RENOVOVANÉ OBJEKTY ÚČINNÉ VĚTRACÍ JEDNOTKY. www.nativa.biz ILTO 650/850 a 1000 ČISTÉ OVZDUŠÍ A ÚSPORA ENERGIE PRO NOVÉ A RENOVOVANÉ OBJEKTY ÚČINNÉ VĚTRACÍ JEDNOTKY www.nativa.biz ILTO mění znečištěný vzduch za čerstvý VĚTRÁNÍ je významnou součástí komplexní stavební

Více

ELEKTRICKÉ SVĚTLO 1 Řešené příklady

ELEKTRICKÉ SVĚTLO 1 Řešené příklady ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNCKÉ V PRAE FAKULTA ELEKTROTECHNCKÁ magisterský studijní program nteligentní budovy ELEKTRCKÉ SVĚTLO Řešené příklady Prof. ng. Jiří Habel DrSc. a kolektiv Praha Předmluva Předkládaná

Více

ELEKTRICKÉ SVĚTLO 1 Řešené příklady

ELEKTRICKÉ SVĚTLO 1 Řešené příklady ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNCKÉ V PRAE FAKULTA ELEKTROTECHNCKÁ magisterský studijní program nteligentní budovy ELEKTRCKÉ SVĚTLO Řešené příklady Prof. ng. Jiří Habel DrSc. a kolektiv Praha Předmluva Předkládaná

Více

VELKOPLOŠNÁ VÝUSŤ EMCO TYPU QAL 386

VELKOPLOŠNÁ VÝUSŤ EMCO TYPU QAL 386 VELKOPLOŠNÁ VÝUSŤ EMCO TYPU QAL OBLASTI POUŽITÍ FUNKCE Z P Ů S O B P R O V O Z O VÁ N Í Oblasti použití jednotlivé kanceláře velkoprostorové kanceláře konferenční místnosti kina restaurace sportovní haly

Více

II. VŠEOBECNĚ 3. 1. Popis... 3. 2. Provedení... 3. 3. Rozměry a hmotnosti... 4. 4. Zabudování a umístění... 5 III.

II. VŠEOBECNĚ 3. 1. Popis... 3. 2. Provedení... 3. 3. Rozměry a hmotnosti... 4. 4. Zabudování a umístění... 5 III. Tyto technické podmínky stanoví řadu vyráběných velikostí a provedení požárních ventilů (dále jen ventilů) PVM - E90 100, 125, 160, 200. Platí pro výrobu, navrhování, objednávání, dodávky, montáž a provoz.

Více

1. Popis Provedení Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Základní parametry... 13

1. Popis Provedení Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Základní parametry... 13 Tyto technické podmínky stanoví řadu vyráběných velikostí a provedení obdélníkových vyústek (dále jen vyústek) komfortních, jednořadých a dvouřadých s regulací R1, R2, R3, R5 a R6. Platí pro výrobu, navrhování,

Více

Vířivé anemostaty. Série VDW 2/7/TCH/6. doporučené použití v místnostech s výškou od cca 2, ,00 m

Vířivé anemostaty. Série VDW 2/7/TCH/6. doporučené použití v místnostech s výškou od cca 2, ,00 m 2/7/TCH/6 Vířivé anemostaty Série VDW doporučené použití v místnostech s výškou od cca 2,60... 4,00 m TROX GmbH Telefon +420 2 83 880 380 organizační složka Telefax +420 2 86 881 870 Ďáblická 2 e-mail

Více

VOLBA SYSTÉMŮ VZT a CHLAZENÍ

VOLBA SYSTÉMŮ VZT a CHLAZENÍ VOLBA SYSTÉMŮ VZT a CHLAZENÍ Rozdělení systémů pro větrání, chlazení a topení: 1. Systém pomocí centrálních VZT jednotek (měrná tepelná kapacita vzduchu vs. měrná tepelná kapacity vody) 2. Vodní systémy

Více

Vířivé anemostaty. s pevnými lamelami Série TDF-SilentAIR. vhodné pro instalaci v místnostech s výškou od cca 2,60 4,00 m

Vířivé anemostaty. s pevnými lamelami Série TDF-SilentAIR. vhodné pro instalaci v místnostech s výškou od cca 2,60 4,00 m 2/6.2/TCH/1 Vířivé anemostaty s pevnými lamelami Série TDF-SilentAIR vhodné pro instalaci v místnostech s výškou od cca 2,60 4,00 m TROX AUSTRIA GmbH. tel.: +4 283 880 380 organizační složka fax: +4 286

Více

NOVA. Komfortní mřížky a vyústky pro distribuci vzduchu

NOVA. Komfortní mřížky a vyústky pro distribuci vzduchu Ventilátory Vzduchotechnické jednotky Distribuční elementy Požární technika Vzduchové clony Tunelové ventilátory NOVA Komfortní mřížky a vyústky pro distribuci vzduchu Obsah a vysvětlivky OBSAH Typ popis

Více

Nová dimenze ELS. Jednotrubkový větrací systém s ventilá tory podle DIN 18017-3 pro WC, koupelny a bytové kuchyně. Přehled typů Technické údaje

Nová dimenze ELS. Jednotrubkový větrací systém s ventilá tory podle DIN 18017-3 pro WC, koupelny a bytové kuchyně. Přehled typů Technické údaje ová dimenze ES Jednotrubkový větrací systém s ventilá tory podle DI 18017- pro WC, koupelny a bytové kuchyně. Přehled typů Technické údaje ová dimenze ES Univerzální. Varianta s nebo bez protipožární ochrany

Více

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technickoekonomických studijních programů Registrační číslo projektu:

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technickoekonomických studijních programů Registrační číslo projektu: Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technickoekonomických studijních programů Registrační číslo projektu: CZ.1.07/2.2.00/28.0301 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním

Více

T 2.2/1/CZ/1. Vířivé anemostaty. Typ AIRNAMIC. Vynikající aerodynamické vlastnosti díky inovativní polymerové technologii. The art of handling air

T 2.2/1/CZ/1. Vířivé anemostaty. Typ AIRNAMIC. Vynikající aerodynamické vlastnosti díky inovativní polymerové technologii. The art of handling air T 2.2/1/CZ/1 Vířivé Typ AIRNAMIC Vynikající aerodynamické vlastnosti díky inovativní polymerové technologii The art of handling air Obsah Popis Popis 2 Inovace 3 Provedení Rozměry 4 Instalace 5 Definice

Více

Cvičení č.4 Centrální systémy vzduchotechniky

Cvičení č.4 Centrální systémy vzduchotechniky Cvičení č.4 Centrální systémy vzduchotechniky Základní tvarové řešení systémů centrálního větrání Výhradně přetlakový systém - do prostoru je pouze přívodní vzduch - odváděný vzduch odchází přes hranici

Více

Vzduchové clony....protože na designu záleží.

Vzduchové clony....protože na designu záleží. ...protože na designu záleží. Obsah Úvod 4 Portier Mini 8 ScreenMaster AS 9 Portier Basic PB 10 ScreenMaster LG 12 ScreenMaster LGW 14 Portier Grand PG 16 Portier Grand PGW 18 ScreenMaster HD 21 ScreenMaster

Více

1. Popis Provedení... 3 III. TECHNICKÉ ÚDAJE Základní parametry Vzduchotechnické hodnoty IV. ÚDAJE PRO OBJEDNÁVKU 17

1. Popis Provedení... 3 III. TECHNICKÉ ÚDAJE Základní parametry Vzduchotechnické hodnoty IV. ÚDAJE PRO OBJEDNÁVKU 17 Tyto technické podmínky stanoví řadu vyráběných velikostí a provedení obdélníkových vyústek (dále jen vyústek) komfortních, jednořadých a dvouřadých s regulací R1, R2, R3, R5 a R6. Platí pro výrobu, navrhování,

Více

VÝUSTĚ S VÍŘIVOU KOMOROU EMCO TYPU WKD 381

VÝUSTĚ S VÍŘIVOU KOMOROU EMCO TYPU WKD 381 VÝUSTĚ S VÍŘIVOU KOMOROU EMCO TYPU WKD 8 OBLASTI POUŽITÍ FUNKCE ZPŮSOB PROVOZOVÁNÍ Výustě s vířivou komorou WKD 8 Typ WKD 8 je vysoce induktivní vířivá výusť se čtvercovou čelní maskou a s vnitřní vířivou

Více

VÍŘIVÁ VÝUSŤ EMCO DRS 483/DRV 483

VÍŘIVÁ VÝUSŤ EMCO DRS 483/DRV 483 VÍŘIVÁ VÝUSŤ EMCO DRS 8/DRV 8 OBLASTI POUŽITÍ FUNKCE ZPŮSOB PROVOZOVÁNÍ Vířivá výusť DRS 8/DRV 8 Vířivá výusť typu DRS 8/DRV 8 je vysoce induktivní, s kruhovou nebo čtvercovou čelní maskou s vylisovanými

Více

Teplovzdušné vytápění a větrání Dimenzování VZT

Teplovzdušné vytápění a větrání Dimenzování VZT Teplovzdušné vytápění a větrání Dimenzování VZT Ing. Stanislav Frolík, Ph.D. katedra TZB fakulta stavební ČVUT v Praze Thákurova 7, Praha 6 Navrhování systémů TZB 1 Obsah přednášky Úvod do problematiky

Více

TABULKA VÝKONŮ VYTÁPĚNÍ A VZT ZAŘÍZENÍ

TABULKA VÝKONŮ VYTÁPĚNÍ A VZT ZAŘÍZENÍ TABULKA VÝKONŮ VYTÁPĚNÍ A VZT ZAŘÍZENÍ ##### ZAŘÍZENÍ PŘÍVOD VZDUCHU ODVOD VZDUCHU Ventilátor Ohřívač Chladič Ventilátor Číslo Název Umístění Typ Q v p ext P 1 U I 1 t 1 t 2 Q t t w1 t w2 M wt p w DN t

Více

Metodický pokyn pro návrh větrání škol

Metodický pokyn pro návrh větrání škol Metodický pokyn pro návrh větrání škol Metodicky pokyn obsahuje základní informace pro návrh větrání ve školách s důrazem na učebny. Je určen žadatelům o podporu z Operačního programu životní prostředí

Více

IMOS-VVKN TECHNICKÉ PODMÍNKY

IMOS-VVKN TECHNICKÉ PODMÍNKY SYSTEMAIR a.s. VÍŘIVÉ VYÚSTKY S PEVNÝMI LAMELAMI Sídlo firmy: Oderská 333/5, 196 00 Praha 9 Čakovice Kanceláře a sklad: Hlavní 826, 250 64 Hovorčovice Tel : 283 910 900-2 Fax : 283 910 622 E-mail: central@systemair.cz

Více

3. Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Základní parametry Výpočtové a určující veličiny... 12

3. Rozměry a hmotnosti Zabudování a umístění Základní parametry Výpočtové a určující veličiny... 12 Tyto technické podmínky stanoví řadu vyráběných velikostí a provedení stěnových vyústek (dále jen vyústek). Platí pro výrobu, navrhování, objednávání, dodávky, montáž a provoz. 1. Popis... 2 2. Provedení...

Více

Projekční data. Kazetové jednotky Cassette-Geko. Jednotky pro klima dobré spolupráce

Projekční data. Kazetové jednotky Cassette-Geko. Jednotky pro klima dobré spolupráce Projekční data Kazetové jednotky Cassette-Geko Jednotky pro klima dobré spolupráce Obsah Cassette-Geko Velikosti.............................. 1.2 Konstrukční díly kazetové jednotky......................

Více

VENESSE Comfort. Výkon ohřívače [kw] Hluk** [db(a)]

VENESSE Comfort. Výkon ohřívače [kw] Hluk** [db(a)] roky záruka český výrobek VENESSE Comfort CHARAKTERISTIKA Délka 2,5 m Objemový průtok až 5 500 m³/h Vertikální clona Konstrukce nastavitelných výfukových lamel pro zajištění vysokého výkonu Izolovaný plášť

Více

Uponor Profi systém - Technické informace

Uponor Profi systém - Technické informace PLOŠNÉ VYTÁPĚNÍ / CHLAZENÍ TECHNICKÉ INFORMACE Uponor Profi systém - Technické informace Uponor inteligentní volba Uponor nabízí řešení, která spočívají na promyšlených produktech což je nejspíše důvodem,

Více

SEZNAM PŘÍLOH TECHNICKÁ ZPRÁVA

SEZNAM PŘÍLOH TECHNICKÁ ZPRÁVA SEZNAM PŘÍLOH poř. č. název formát A4 01.04.01 Seznam příloh a technická zpráva 14 01.04.02 Tabulky místností 13 01.04.03 Tabulky zařízení 4 01.04.04 Tabulky požárních klapek 5 01.04.05 Půdorys 1.PP 15

Více

1. Popis... 3. 2. Provedení... 3 III. TECHNICKÉ ÚDAJE 9. 5. Odchylka od TPM... 9 IV. ÚDAJE PRO OBJEDNÁVKU 11 V. MATERIÁL, POVRCHOVÁ ÚPRAVA 11

1. Popis... 3. 2. Provedení... 3 III. TECHNICKÉ ÚDAJE 9. 5. Odchylka od TPM... 9 IV. ÚDAJE PRO OBJEDNÁVKU 11 V. MATERIÁL, POVRCHOVÁ ÚPRAVA 11 Tyto technické podmínky stanovují řadu vyráběných velikostí připojovacích skříní v ekonomickém provedení, které lze použít k čelním deskám VVM, VVPM, ALCM a ALKM. Platí pro výrobu, navrhování, objednávání,

Více

DUOVENT COMPACT RV VCC. ErP 85% EC. Větrací jednotka s regenerací tepla. Technické parametry. Rekuperace. Digireg. Minireg. VAV-CAV-COP typy regulace

DUOVENT COMPACT RV VCC. ErP 85% EC. Větrací jednotka s regenerací tepla. Technické parametry. Rekuperace. Digireg. Minireg. VAV-CAV-COP typy regulace 6 Větrací jednotka s regenerací tepla rp MR R VCC rp conform Minireg igireg VVCVCOP typy regulace % C max. účinnost rekuperace C motor rotační výměník těsný rotor Technické parametry Skříň Stěnové panely

Více

AXIÁLNÍ VENTILÁTORY TYPU TTT NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ

AXIÁLNÍ VENTILÁTORY TYPU TTT NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ Boleslavova 15, 140 00 Praha 4, tel. 41001010, fax 41001090 AXIÁLNÍ VENTILÁTORY TYPU TTT NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ POPIS Potrubní axiální ventilátory modelové řady TTT s řemenovým náhonem pro zvláštní použití

Více

D.1.4. TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB VZDUCHOTECHNIKA

D.1.4. TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB VZDUCHOTECHNIKA ATELIER PŘÍPEŘ Drážďanská 23 - Děčín Název akce : Sportovní hala - stavební úpravy části 1.N.P. ul. Dukelských hrdinů 183, Česká Kamenice Číslo zakázky : 08/2016 Stavebník : MÚ Česká Kamenice Místo : Česká

Více

Teplovzdušná jednotka AIX (Návod k instalaci, uvedení do provozu a použití)

Teplovzdušná jednotka AIX (Návod k instalaci, uvedení do provozu a použití) Teplovzdušná jednotka AIX (Návod k instalaci, uvedení do provozu a použití) E 11/12 D 11/12 Cod. 4050399 Obsah: Způsob využití Bezpečnostní předpisy Maximální pracovní parametry média Doprava a značení

Více

II. VŠEOBECNĚ 2 1. Popis Provedení... 2 III. TECHNICKÉ ÚDAJE Základní parametry... 4

II. VŠEOBECNĚ 2 1. Popis Provedení... 2 III. TECHNICKÉ ÚDAJE Základní parametry... 4 Tyto technické podmínky stanoví řadu vyráběných velikostí a provedení velkoplošných vyústí (dále jen vyústí) VPVM - K 400, 600, 800, 1000, 1200, 1480, VPVM - S 400, 600, 800, 1000, 1200, 1500, 2000, VPVM

Více

STACIONÁRNÍ TEPLOVZDUŠNÉ TOPNÉ SOUSTAVY

STACIONÁRNÍ TEPLOVZDUŠNÉ TOPNÉ SOUSTAVY STACIONÁRNÍ TEPLOVZDUŠNÉ TOPNÉ SOUSTAVY Stacionární topné automaty Podstropní ventilační jednotky Projekční podklady Kvalita se systémem 2 NÁSTĚNNÉ TOPNÉ AUTOMATY Série GPM s modulačním plynovým hořákem

Více

6. KONCOVÉ ELEMENTY. Koncové elementy

6. KONCOVÉ ELEMENTY. Koncové elementy 6. KONCOVÉ ELEMENTY 6.01 Protidešťová žaluzie PRZ 84 Koncové elementy 6.02 Protidešťová žaluzie vertikální PRV 85 6.03 Samočinná klapka čtyřhranná SKC 86 6.04 Protidešťový kryt nezapuštěný PKN 87 6.05

Více

Mřížky a vyústky NOVA-C-2-R2. Vyústka do kruhového potrubí. Obr. 1: Rozměry vyústky

Mřížky a vyústky NOVA-C-2-R2. Vyústka do kruhového potrubí. Obr. 1: Rozměry vyústky -1-1-H Vyústka do kruhového potrubí - Jednořadá 1 Dvouřadá 2 L x H Typ regulačního ústrojí 1) R1, RS1, RN1 R2, RS2, RN2 R, RS, RN Lamely horizontální 2) H vertikální V Provedení nerez A- A-16 Povrchová

Více

www.utp.fs.cvut.cz REGULACE V TECHNICE PROSTŘEDÍ (STAVEB) Cvičení č. 2

www.utp.fs.cvut.cz REGULACE V TECHNICE PROSTŘEDÍ (STAVEB) Cvičení č. 2 REGULACE V TECHNICE PROSTŘEDÍ (STAVEB) Cvičení č. 2 1 REGULACE V TECHNICE PROSTŘEDÍ (STAVEB) Cvičení: Inteligentní budovy - sudé středy 17.45 až 19.15 hod v místnosti č. 366 Strojní inženýrství - liché

Více

ENERGIS 92, s.r.o. DPS. ATELIER SAEM, s.r.o. Energis 92, s.r.o. SAEM, s.r.o. FIRMY ATELIER SAEM, s.r.o. INVESTOR. Vypracoval:

ENERGIS 92, s.r.o. DPS. ATELIER SAEM, s.r.o. Energis 92, s.r.o. SAEM, s.r.o. FIRMY ATELIER SAEM, s.r.o. INVESTOR. Vypracoval: SAEM, s.r.o. FIRMY ATELIER SAEM, s.r.o. INVESTORA. DATUM PODPIS INVESTOR Kubrova 31 ARCHITEKT ATELIER SAEM, s.r.o. Na Mlejnku 6/1012, 147 00 Praha 4 t: +420 223 001 670 info@saem.cz www.saem.cz ENERGIS

Více

9 Spřažené desky s profilovaným plechem v pozemních stavbách

9 Spřažené desky s profilovaným plechem v pozemních stavbách 9 Spřažené desky s profilovaným plechem v pozemních stavbách 9.1 Všeobecně 9.1.1 Rozsah platnosti Tato kapitola normy se zabývá spřaženými stropními deskami vybetonovanými do profilovaných plechů, které

Více

Vytápěcí jednotky. GEA SAHARA PROMPT... dnes objednáte, zítra dodáme. Technická data. 04/2015 (CZ) GEA Heat Exchangers

Vytápěcí jednotky. GEA SAHARA PROMPT... dnes objednáte, zítra dodáme. Technická data. 04/2015 (CZ) GEA Heat Exchangers Vytápěcí jednotky GEA SAHARA PROMPT... dnes objednáte, zítra dodáme Technická data 04/2015 (CZ) GEA Heat Exchangers Úvod GEA SAHARA PROMPT Rychlé řešení vytápění pro Vás Naše vytápěcí jednotky GEA SAHARA

Více

Rozměry [mm] A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Z 100 300 200 77 384 3/4 VS 150 40 82 25 ES 107 400 250 77 520 3/4 VS 225 40 82 37 ES

Rozměry [mm] A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Z 100 300 200 77 384 3/4 VS 150 40 82 25 ES 107 400 250 77 520 3/4 VS 225 40 82 37 ES Rozměry Charakteristika 3 Vzduchový výkon 500 až 4400 m / h Vodní ohřívač, elektrický drátkový ohřívač Integrovaná regulace s dálkovým ovládáním Kompaktní provedení Záruka 36 měsíců Větrací jednotka EASY

Více

Série DLQ-1... 4-AK ADLQ-1... 4-AK doporučené pro instalaci v místnostech s výškou od cca 2,60... 4,00 m

Série DLQ-1... 4-AK ADLQ-1... 4-AK doporučené pro instalaci v místnostech s výškou od cca 2,60... 4,00 m 2/12/TCH/4 Stropní anemostaty Série DLQ-1... 4-AK ADLQ-1... 4-AK pro instalaci v místnostech s výškou od cca 2,60... 4,00 m TROX GmbH Telefon +420 2 83 880 380 organizační složka Telefax +420 2 86 881

Více

T 2.2/2/CZ/1. Vířivé anemostaty. Typ XARTO. Pro kreativní stropní design. The art of handling air

T 2.2/2/CZ/1. Vířivé anemostaty. Typ XARTO. Pro kreativní stropní design. The art of handling air T 2.2/2/CZ/1 Vířivé Typ XARTO Pro kreativní stropní design The art of handling air Obsah Popis Popis 2 Inovace 3 Provedení Rozměry 4 Instalace 5 Definice 6 Rychlý výběr 7 Rychlý výběr dle vzduchotechnických

Více

Vířivé anemostaty. doporučené použití v místnostech s výškou od cca 2,60... 4,00 m

Vířivé anemostaty. doporučené použití v místnostech s výškou od cca 2,60... 4,00 m 2/4/TCH/8 Vířivé anemostaty Série RFD doporučené použití v místnostech s výškou od cca 2,60... 4,00 m TROX GmbH Telefon +420 2 83 880 380 organizační složka Telefax +420 2 86 881 870 Ďáblická 2 e-mail

Více

Clemův motor vs. zákon zachování energie

Clemův motor vs. zákon zachování energie Clemův motor vs. zákon zachování energie (c) Ing. Ladislav Kopecký, 2009 V učebnicích fyziky se traduje, že energii nelze ani získat z ničeho, ani ji zničit, pouze ji lze přeměnit na jiný druh. Z této

Více