Obecně závazná vyhláška obce Jindřichov č.26 o nakládání s komunálním odpadem

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Obecně závazná vyhláška obce Jindřichov č.26 o nakládání s komunálním odpadem"

Transkript

1 Obecně závazná vyhláška obce Jindřichov č.26 o nakládání s komunálním odpadem Zastupitelstvo obce Jindřichov vydává dne v souladu s l7 odst. 2 zákona Č. 185/2001 Sb., o odpadech a změně některých dalších zákonů ( dále jen "zákon o odpadech" ) a podle 10 a 84 odst. 2 písmo i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ( obecní zřízení) tuto obecně závaznou vyhlášku ( dále jen "vyhlášku"). ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1. Působnost obecně závazné vyhlášky 1. Vyhláška stanoví systém nakládání s komunálním odpadem pro všechny osoby, které mají v obci trvalý pobyt a pro osoby vlastnící na území obce nemovitost sloužící k rekreačním účelům s výjimkou původců odpadů ve smyslu zvláštního právního předpisu I). 2. Původci odpadu podle zvláštního právního předpisu 1), kteří produkují odpad podobný domovnímu odpadu, mohou na základě písemné dohody s příslušným orgánem správy obce využívat systém stanovený touto vyhláškou. 3. Příslušným orgánem správy obce v oblasti nakládání s odpady je obecní úřad ( dále jen" příslušný orgán správy obce" ). Článek 2. Výldad pojmu 1. Za komunální odpad ve smyslu 4 odst. b) zákona č. 185/2001, o odpadech, se považuje: a) směsný domovní odpad, b) ostatní odpad z obce podobný směsnému domovnímu odpadu, c) objemný odpad, d) využitelné a nebezpečné složky komunálního odpadu shromážděné odděleným sběrem, e) uliční smetky, f) odpad ze zeleně ve vlastnictví fyzických osob a ve vlastnictví nebo správě obce vč. odpadu zeleně ze hřbitovů, g) odpad z provozu domácností a z činnosti spojené s úklidem a provozem obytných budov. 2. Ostatní odpad z obce podobný komunálnímu odpadu je odpad vznikající v objektech ve vlastnictví nebo ve správě obce. 3. Objemný odpad je takový komunální odpad nebo odpad podobný komunálnímu odpadu, který vzhledem ke svým rozměrům nebo hmotnosti nelze shromažďovat ve sběrných nádobách na komunální odpad o objemu do 110 dm3. 4. Oddělený sběr složek komunálního odpadu je odděleným shromažďováním a odděleným odkládáním následujících využitelných ( bod 5 ) a nebezpečných složek ( bod 6 ) do sběrných nádob nebo sběrných míst se zvláštním označením.

2 5. Využitelnými složkami komunálního odpadu jsou : sběrové sklo bílé a barevné, odpadni směsné plasty, železný šrot, odpad barevných kovů, vyřazená elektronická zařízení, 6. Nebezpečné složky komunálního odpadu jsou odpady, které mají nebezpečné vlastnosti podle zvláštního právního předpisu 2), např. baterie a akumulátory, zářivky a ostatní odpad s obsahem rtuti, léky, zařízení s obsahem chlorfluoruhlovodíků ( chladničky a mrazničky ), tuky, oleje a jiná maziva, barvy, lepidla a pryskyřice, organická rozpouštědla, kyseliny, hydroxidy, odmašťovací přípravky, fotochemikálie, pesticidy, jakož i obaly a odpady znečištěné látkami, které mají nebezpečné vlastnosti podle zvláštních právních předpisů 2),3). Uliční smetky je nečistota shromážděná čištěním veřejných prostranství a odpadky odložené do uličních a parkových odpadkových košů. 7. Odpad ze zeleně je odpad biologického původu z údržby parků a sídlištní a uliční zeleně, travnatých hřišť ve vlastnictví nebo ve správě obce, ze zahrad fyzických osob a ze hřbitovů. 8. Stavební odpad je zemina ze stavebních výkopů a terénních úprav, stavební suť, demoliční a podobný odpad neznečištěný látkami, které mají nebezpečné vlastnosti podle zvláštního právního předpisu 2). 9. Obalový odpad jsou použité obaly ve smyslu zvláštního právního předpisu 4), kterých se fyzické osoby zbavují s úmyslem je odložit. 10. Směsný odpad je odpad, který zůstává po oddělení využitelných složek a nebezpečných složek komunálního odpadu stanovených touto vyhláškou. II. Sběrná místa jsou místa, prostory, objekty a zařízení určené správou obce pro shromažďování odpadu. 12. Sběrný dvůr je objekt nebo pozemek schválený k trvalému odkládání odpadu podle zvláštních právních předpisů 5), provozovaný oprávněnou osobou podle schváleného provozního řádu. 13. Svozová oblast je území obce, ve které je optimalizován svoz komunálního odpadu vzhledem kjeho vlivu na životní prostředí a způsobu jeho využití nebo odstraňování. 14. Sběrné nádoby jsou nádoby na shromažďování komunálního odpadu. Typ a provedení sběrných nádob podléhá schválení příslušným správním orgánem obce v rámci uzavřené smlouvy s oprávněnou osobou. 15. Veřejná prostranství jsou náměstí, veřejná tržiště, pozemní komunikace pro vozidla a pro pěší a plochy veřejné zeleně přístupné každému bez omezení. 16. Oprávněnou osobouje právnická osoba nebo fyzická osoba oprávněná k podnikán í v oblasti nakládání s odpady na území obce na základě uzavřené smlouvy. NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM Článek 3 Svozové oblasti Území obce tvoří samostatnou svozovou oblast.

3 Článek 4 Sběrná místa a sběrné nádoby 1. Sběrnými místy jsou : a) sběrný dvůr - shromaždiště, b) stálá sběrná místa příslušná k obytným nemovitostem, c) přechodná sběrná místa na veřejných prostranstvích, d) odpadkové koše na veřejných prostranstvích, 2. Sběrná místa zřizuje příslušný orgán správy obce. 3. Sběrný dvůr je: a) určen k odkládání, třídění a úpravě složek komunálního odpadu uvedených v článku 2, odst. 5 a 6 s výjimkou nepotřebných léků a veterinárních přípravků, b) určen ke zpětnému odběru výrobků a obalů podle zvláštního právního předpisu 9), c) k dispozici po ohlášení na obecním úřadě. 4. Složky komunálního odpadu a zpětně odebrané výrobky a obaly jsou odkládány podle pokynů obsluhy sběrného dvora. 5. Stálá sběrná místa příslušná k obytným nemovitostem se zřizují na veřejných prostranstvích přílehlých k obytným nemovitostem mimo vozovku pozemních komunikací alespoň jeden metr od kraje pozemní komunikace. 6. Na stálých sběrných místech příslušných k obytným nemovitostem jsou umístěny sběrné nádoby k odkládání : a) směsného odpadu pocházejícího z příslušné obytné nemovitosti a smetků z chodníků přilehlých k této nemovitosti. 7. Sběrné nádoby umístěné na stálých sběrných místech příslušných k obytným nemovitostem jsou majetkem vlastníka nebo správcem této nemovitosti. 8. Typ a provedení sběrných nádob schvaluje příslušný orgán správy obce na návrh oprávněné osoby. 9. Objem a počet sběrných nádob k odkládání směsného odpadu na stálých sběrných místech příslušných k obytným či jiným nemovitostem musí být dostatečný tak, aby ke svozovému dni nedocházelo k úniku nebo rozsypání odpadů na pozemek. Občané vlastnící rekreační nemovitost odkládají směsný odpad na stálých sběrných místech příslušných k nemovitostem. 10. Přechodná sběrná místa na veřejných prostranstvích se zřizují podle potřeby za účelem sběru objemného odpadu. Zřízení těchto sběrných míst oznamuje příslušný orgán správy obce na úřední desce nejméně patnáct dnů před temúnem sběru nebo rozmístěním sběrných nádob. 11. Odpadkové koše na veřejných prostranstvích jsou určeny pro odkládání drobného směsného odpadu s výjimkou nebezpečných odpadů. 12. Zvláštní sběrná místa nebezpečného odpadu jsou: a) stálá sběrná místa nepotřebných a vyřazených léků, zřízená podle zvláštních právních předpisů 10) lékárny b) jiná sběrná místa zřizená příslušným orgánem správy obce podle potřeby.

4 Článek 5 Svoz komunálního odpadu I. Svoz všech druhů komunálního odpadu pro jednotlivá sběrná místa se provádí podle harmonogramu sestaveného oprávněnou osobou a schváleného příslušným orgánem správy obce. 2. Harmonogram svozu jednotlivých druhů vytříděného komunálního odpadu na území obce bude prováděn dle potřeby. Svoz směsného komunálního odpadu bude prováděn v měsících březnu až listopadu lx za 14 dní a v měsících prosinec, leden a únor I x týdně. Den svozu bude stanoven po dohodě s oprávněnou osobou. Svoz nebezpečných složek komunálního odpadu nebo objemného odpadu bude prováděn 2x ročně dle ust. 17 odst. 3 zákona o odpadech. O tomto svozu budou občané uvědomění 15 dní před uskutečněním svozu zveřejněním na úřední desce. I. Fyzické osoby jsou povirmy : Článel< 6 Povinnosti fyzických osob a) odděleně shromažďovat druhy odpadů uvedené v článku 2, odst. 5 a 6 této vyhlášky, b) odkládat odděleně shromážděné druhy odpadů do sběrných nádob k tomu účelu určených, umístěných na kterémkoliv sběrném místě, c) na výzvu příslušného orgánu správy ob ce zveřejněné na úřední desce odděleně odkládat vánoční stromky na zvláštní sběrná místa, d) odkládat směsný odpad do sběrných nádob k tomu určených, unústěných na sběrných nústech příslušných k místu svého trvalého nebo přechodného bydliště nebo jiné povirmosti, e) naplňovat sběrné nádoby tak, aby je bylo možno řádně uzavřít a aby při manipulaci s nimi z nich odpad nevypadával, f) v případě pochybnosti o druhu odpadu a možnosti odkládání odpadů informovat se u příslušného orgánu správy obce, 2) Fyzické osoby vlastnící obytnou nemovitost a správci obytných nemovitostí ve vlastnictví obce nebo ve vlastnictví fyzické osoby jsou povirmy : a) zajistit, aby v den svozu komunálního odpadu nejpozději v 5,00 hodin byly sběrné nádoby náležející k příslušné obytné nemovitosti zpřístupněny pro obsluhu provádějící svoz, b) zajistit udržování čistoty veřejného prostranství přilehlého k nemovitosti ve svém vlastnictví nebo správě. 3) Zakazuje se : a) odkládání jiného než komunálního odpadu na sběrných nústech k tomu určených, b) mísení druhů odpadů uvedených v článku 2, odst. 5 c) používání sběrných nádob k jiným účelům než k odkládátú určeného druhu odpadu, d) odkládání odpadu mimo sběrné nádoby nebo místa ve sběrných dvorech k tomu určená, e) spalování a úprava odpadů v domácích topeništích a na veškerých veřejných i soukromých pozemcích, s výjimkou dřeva neznečištěného látkami, které mají nebezpečné vlastnosti podle zvláštních právních předpisů 2) 3) I) spalování odpadů na veřejném prostranství, g) vylévání a odhazování nebezpečných odpadů do kanalizace, 11) odkládání autovraků na jiných než určených nústech a veřejných prostranstvích. Autovraky je nutno odstraňovat prostřednictvím oprávněné osoby. i) spalování mokrého a vlhkého odpadu ze zeleně.

5 Článek 7 Povinnosti oprávněných osob 1. Oprávněná osoba je povinna: aj nakládat s odpadem tak, aby nedošlo ke znečištění sběrného místa a veřejných prostranství; dojde-li k němuje povinna toto znečištění okamžitě odstranit, b) dodržovat smluvni harmonogram svozu, c) v případě neprovedeného svozového cyklu provést náhradni svoz ( včetně úklidu sběrného místa ) nejpozději do druhého dne, d) na výzvu příslušného orgánu správy obce být připravena provést mimořádný svoz za účelem odstraněni havarijního nebo nepředvídatelného výskytu odpadu nejpozději do jednoho dne po výzvě, e) vrátit sběrné nádoby po vyprázdněni na sběmé místo; je-li stálé sběrné místo příslušné k obytné nemovitosti na pozemku v soukromém vlastnictví, f) při vyprazdňováni sběrných nádob a svozu dbát na ochranu majetku fyzických osob a obce. 2. Obsluha sběrného dvoru je povinna poskytovat občanům potřebné informace. NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM Článek 8 Povinnosti původců a fyzických osob Každý, kdo produkuje stavebni odpadje povinen: a) oddělovat ze stavebního odpadu nebezpečné odpady ve smyslu článku 2, odst. 6 této vyhlášky, b) s odděleně shromážděnými nebezpečnými odpady dále nakládat podle zvláštních předpisů 12), resp. článku 6 této vyhlášky, c) stavební odpad přepravit a odevzdat na povolenou skládku d) uhradit náklady za uložení stavebniho odpadu oprávněné osobě. e) bez posouzení a souhlasu obce a stavebního úřadu není povoleno používat stavebni odpady k terénnim úpravám, vyjma výkopové zerniny Článek 9 Povinnosti oprávněných osob Oprávněná osoba, která vlastni nebo provozuje skládku, vydává původcům stavebního odpadu a fyzickým OSObánIprodukujícím staveb ni odpad potvrzení o množství převzatého stavebního odpadu. Článel< 10 Přeprava stavebního odpadu l.vozidla převážející stavebni odpad v blízkém okolí bytové a průmyslové zástavby musí mít ložnou plochu zakrytou plachtou, nebo musí být jiným způsobem zamezen únik prachu do ovzduší. 2. Pokud dojde během přepravy ke znečištění komunikace, přepravce je povinen toto znečištění odstranit nejpozději do dvou hodin od jeho vzniku.

6 ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ Článek 11 Sankce Porušení ustanovení této vyhlášky se postihuje podle obecných právních předpisů I I). Článek 12 Platnost obecně závazné vyhlášky 1. Zrušuje se vyhláška č. 21 ze dne o nakládání s komunálním odpadem. 2. Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. ledna l )fjv. Jaroš P míst starosta obce ~ Jaroslav Mu roň starosta obce 1) 17, odst 5 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech. 2) 4, písmo a) zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech. 3) VyW. MŽP č. /2001 Sb., kterou se vydává Katalog odpadů a stanoví některé skupiny odpadů. č. 5) zákona č. 50/1976 Sb., o úzenuúm plánování a stavebním řádu ( stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů a 17 odst. 3 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech. 9) Nařízení vlády č.čr č..../1997 Sb., kterým se stanov] seznam výrobků a obalů určených ke zpětnému odběru a podrobnosti nakládání s ními. 10) 51, odst 2 zákona č. 79/1997 Sb., o léčivech a zákon 87/1987 Sb., o veterinární péči, ve znění pozdějších předpisů. 11) 66, odst. 1, zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech, zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů. 12) 16 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech.

Vyhlá ka obce Bludov o nakládání s komunálním a stavebním odpadem.

Vyhlá ka obce Bludov o nakládání s komunálním a stavebním odpadem. Vyhlá ka obce Bludov o nakládání s komunálním a stavebním odpadem. Zastupitelstvo obce se usneslo dne 17. 12. 2001 vydat podle 10 písm. a) a 84 odst. 2 písm. l) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, a v souladu

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 84

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 84 O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 84 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem a o poplatku za komunální odpad Městské zastupitelstvo v Hranicích schválilo dne 13. června 2000 usnesením č.

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 ; MĚSTO BECHYNĚ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 o systému shromažďování, sběru,

Více

OBEC HORNÍ BOJANOVICE obecně závazná vyhláška č. 05/2005

OBEC HORNÍ BOJANOVICE obecně závazná vyhláška č. 05/2005 OBEC HORNÍ BOJANOVICE obecně závazná vyhláška č. 05/2005 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy a třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Horní Bojanovice,

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2015

Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 r~ ~ ~.t~.~:: Č.j.MMJ/ŽP/2999/201 5 JID: 52357/2015/MMJ Statutární město Jihlava becně závazná vyhláška č. 2/2015 kterou se stanoví systém shromažd ování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování

Více

OBEC BEZDĚKOV. Čl. 1 Účel a oblast použití

OBEC BEZDĚKOV. Čl. 1 Účel a oblast použití OBEC BEZDĚKOV Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a nakládání se stavebním odpadem na území Obce

Více

OBEC SVOJŠíN. Obecně závazná vyhláška obce Svojšín č. 1/2015,

OBEC SVOJŠíN. Obecně závazná vyhláška obce Svojšín č. 1/2015, OBEC SVOJŠíN Obecně závazná vyhláška obce Svojšín č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na

Více

MĚSTO DOBRUŠKA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015,

MĚSTO DOBRUŠKA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, MĚSTO DOBRUŠKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na všech katastrálních územích města

Více

Obec Polepy. Obecně závazná vyhláška číslo 2/2014. o nakládání s komunálním odpadem na správním území obce Polepy

Obec Polepy. Obecně závazná vyhláška číslo 2/2014. o nakládání s komunálním odpadem na správním území obce Polepy Obec Polepy Obecně závazná vyhláška číslo 2/2014 o nakládání s komunálním odpadem na správním území obce Polepy Zastupitelé obce Polepy se na svém zasedání dne 7. dubna 2014 usnesli vydat na základě 17

Více

č. 3/2012 o nakládání s odpady

č. 3/2012 o nakládání s odpady Město Horní Benešov. Masarykova 32, 793 12 Horní Benešov Obecně závazná vyhláška č. 3/2012 o nakládání s odpady Zastupitelstvo města Horní Benešov na svém 17. zasedání dne 19.12.2012 usnesením č. 61/17-12.2.ZM

Více

O b e c J e n i š o v i c e

O b e c J e n i š o v i c e O b e c J e n i š o v i c e Obecně závazná vyhláška č.2/2006, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systému nakládání se stavebním odpadem na

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1 /2011

Obecně závazná vyhláška č. 1 /2011 Obecně závazná vyhláška č. 1 /2011 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, třídění využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikající na území obce Tursko a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O P Ř E R O V. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 13/2001

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O P Ř E R O V. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 13/2001 S T A T U T Á R N Í M Ě S T O P Ř E R O V OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 13/2001 o nakládání s komunálním odpadem Úplné znění obecně závazné vyhlášky č. 13/2001, o nakládání s komunálním odpadem, tak, jak

Více

OBEC POLKOVICE. Obecně závazná vyhláška obce Polkovice č. 2/2007

OBEC POLKOVICE. Obecně závazná vyhláška obce Polkovice č. 2/2007 OBEC POLKOVICE Obecně závazná vyhláška obce Polkovice č. 2/2007 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Obecně závazná vyhláška obcí Plaňany, Poboří, Hradenín a Blinka. č. 4/2003 ze dne 4.11.2003

Obecně závazná vyhláška obcí Plaňany, Poboří, Hradenín a Blinka. č. 4/2003 ze dne 4.11.2003 Obecně závazná vyhláška obcí Plaňany, Poboří, Hradenín a Blinka č. 4/2003 ze dne 4.11.2003 O nakládání s komunálním odpadem a stavebním odpadem na uzemí obcí Plaňany, Blinka, Hradenín a Poboří Zastupitelstvo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2007 města Třebechovice pod Orebem o nakládání s komunálním a stavebním odpadem

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2007 města Třebechovice pod Orebem o nakládání s komunálním a stavebním odpadem OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2007 města Třebechovice pod Orebem o nakládání s komunálním a stavebním odpadem Zastupitelstvo města Třebechovice pod Orebem se na svém zasedání dne 30.1.2007 usneslo vydat

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 6

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 6 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 6 o systému sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních a stavebních odpadů vznikajících na území obce Byzhradec Obecního zastupitelstvo obce Byzhradec

Více

Obecně závazná vyhláška č. 4/2006 města Kopřivnice o odpadech

Obecně závazná vyhláška č. 4/2006 města Kopřivnice o odpadech Obecně závazná vyhláška č. 4/2006 města Kopřivnice o odpadech Zastupitelstvo města Kopřivnice se na svém 2. zasedání, konaném dne 7. 12. 2006, usneslo vydat na základě 17 odst. 2 zákona č. 185/2001 Sb.,

Více

ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. Čl. 1 Předmět působnosti

ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. Čl. 1 Předmět působnosti Obecně závazná vyhláška č. 6/2006 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, autovraků a systému nakládání se stavebním odpadem, ve znění obecně závazné

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013, PRÁVNÍ PŘEDPISY 2013

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013, PRÁVNÍ PŘEDPISY 2013 PRÁVNÍ PŘEDPISY 2013 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu datum nabytí účinnosti: 1. 2. 2013 Magistrát města Brna,

Více

Článek 1. ZÁVAZNOST VYHLÁŠKY

Článek 1. ZÁVAZNOST VYHLÁŠKY Obecně závazná vyhláška města Lanškroun o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na jejím katastrálním území, včetně systému nakládání

Více

Článek 1 Předmět a působnost vyhlášky. Článek 2 Základní pojmy

Článek 1 Předmět a působnost vyhlášky. Článek 2 Základní pojmy Obecně závazná vyhláška obce Dolní Věstonice č. 01/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE MEŠNO č. 2/2012

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE MEŠNO č. 2/2012 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE MEŠNO č. 2/2012 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM Zastupitelstvo

Více

Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l

Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l NA ODPAD KATEGORIE: O, N OBSAH: 1.1 Základní údaje o za ízení 1.2 Charakter a ú el za ízení 1.3 Stru ný popis za ízení 1.4 Technologie a obsluha za ízení 1.5

Více

Obecně závazná vyhláška městyse Buchlovice č. 01/2015

Obecně závazná vyhláška městyse Buchlovice č. 01/2015 MĚSTYS BUCHLOVICE Zastupitelstvo městyse Buchlovice Obecně závazná vyhláška městyse Buchlovice č. 01/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

OBEC Osice. Obecně závazná vyhláška obce Osice č. 2 / 2011,

OBEC Osice. Obecně závazná vyhláška obce Osice č. 2 / 2011, OBEC Osice Obecně závazná vyhláška obce Osice č. 2 / 2011, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

Obecně závazná vyhláška města Moravská Třebová č. 5/2006,

Obecně závazná vyhláška města Moravská Třebová č. 5/2006, Obecně závazná vyhláška města Moravská Třebová č. 5/2006, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systému nakládání se stavebním odpadem, vznikajícím

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Městyse Nové Veselí č.1/2009

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Městyse Nové Veselí č.1/2009 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Městyse Nové Veselí č.1/2009 Zastupitelstvo městyse Nové Veselí se na svém zasedání dne 12.3.2009 usnesením č. 14, usneslo vydat na základě 17 odst.2 zákona č. 185/2001., o odpadech

Více

M Ě S T O K R U P K A

M Ě S T O K R U P K A M Ě S T O K R U P K A Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

MĚSTO CHODOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA CHODOVA. č. 1/2007,

MĚSTO CHODOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA CHODOVA. č. 1/2007, MĚSTO CHODOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA CHODOVA č. 1/2007, kterou se stanoví systém sběru, třídění, užívání a zneškodňování komunálního odpadu a systém nakládání se stavebním odpadem (o nakládání s

Více

MĚSTO ROKYTNICE NAD JIZEROU

MĚSTO ROKYTNICE NAD JIZEROU MĚSTO ROKYTNICE NAD JIZEROU Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území města Rokytnice nad Jizerou

Více

č. 1/2009 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LETOHRAD

č. 1/2009 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LETOHRAD OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LETOHRAD č. 1/2009 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem Zastupitelstvo

Více

OBEC PETKOVY, okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 1/2013

OBEC PETKOVY, okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 1/2013 OBEC PETKOVY, okres Mladá Boleslav Obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 1/2013 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o místním poplatku za

Více

O B E C Deštnice. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015,

O B E C Deštnice. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, O B E C Deštnice Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce Deštnice Zastupitelstvo obce

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce Chyšky č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Chyšky

Více

VYHLÁŠKA č. 383/2001 Sb.,

VYHLÁŠKA č. 383/2001 Sb., VYHLÁŠKA č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady ve znění vyhlášky č. 41/200 Sb., vyhlášky č. 294/200 Sb., vyhlášky č. 33/200 Sb., vyhlášky č. 31/2008 Sb. a vyhlášky č. 478/2008 Sb., vyhlášky

Více

ČI. 2 Třídění komunálního odpadu

ČI. 2 Třídění komunálního odpadu Město Kravaře Náměstí 43 747 21 Kravaře Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu, včetně systému nakládání

Více

Městys Okříšky. vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů)

Městys Okříšky. vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů) Městys Okříšky Obecně závazná vyhláška č. 3/2013, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních a stavebních odpadů, o komunitním kompostování a způsobu využití

Více

OBEC RAZOVÁ. Razová 351, 792 01

OBEC RAZOVÁ. Razová 351, 792 01 OBEC RAZOVÁ Razová 351, 792 01 Obecn závazná vyhláška Obce Razová. 1/2015 o stanovení systému shromaž ování, sb ru, p epravy, t íd ní, využívání a odstra ování komunálních odpad a nakládání se stavebním

Více

Článek 1 Předmět a působnost. Článek 2 Základní pojmy

Článek 1 Předmět a působnost. Článek 2 Základní pojmy Obecně závazná vyhláška číslo 16/2012, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města Uherský Brod

Více

NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC č. 1/2013, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD. Čl. 1. Předmět úpravy

NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC č. 1/2013, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD. Čl. 1. Předmět úpravy NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC č. 1/2013, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Rada města Liberec se na svém 4. zasedání dne 19. února 2013 usnesla v souladu s ustanovením 18 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

Udržování veřejného prostranství. č. 3/2001 o udržování čistoty a pořádku v obci T Ě Š E T I C E OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

Udržování veřejného prostranství. č. 3/2001 o udržování čistoty a pořádku v obci T Ě Š E T I C E OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2001 o udržování čistoty a pořádku v obci T Ě Š E T I C E Zastupitelstvo obce Těšetice schválilo na svém zasedání konaném dne 8. října 2001 podle ust. 10 a 84 odst. 2, písm.

Více

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ PROVOZNÍ ŘÁD VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ Provozovatel : Obec Hřebeč Vymezení plochy víceúčelového sportovního areálu: pozemková parcela č. 1106/1,1106/7 Každý návštěvník je povinen seznámit

Více

Svoz komunálního odpadu a tříděného odpadu pro obec Chotíkov

Svoz komunálního odpadu a tříděného odpadu pro obec Chotíkov Sp. zn.: CN/20/CN/16 Č.j.: 1405/16/CN VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY PODLIMITNÍ VEŘEJNÁ ZAKÁZKA NA SLUŽBY ZADÁVANÁ VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ s názvem Svoz komunálního odpadu a tříděného odpadu pro obec

Více

Povolený způsob likvidace odpadních vod

Povolený způsob likvidace odpadních vod OZNÁMENÍ OBCE PŘEMYSLOVICE O PODMÍNKÁCH ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD A POPLATKU ZA STOČNÉ v katastru obce Přemyslovice v souladu s platnými právními předpisy a Kanalizačním řádem Vymezení základních pojmů Za

Více

SBĚRNÝ DVŮR NA P.P.Č. 588/6, KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ: MALŠOVICE

SBĚRNÝ DVŮR NA P.P.Č. 588/6, KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ: MALŠOVICE DANIELA BIČIŠŤOVÁ, PROJEKTOVÁ ČINNOST VE VÝSTAVBĚ, KAMENICKÁ 255/95, 405 02, DĚČÍN 2, TEL. 605 726 875 Akce: SBĚRNÝ DVŮR NA P.P.Č. 588/6, KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ: MALŠOVICE Stavebník: Obec Malšovice, Malšovice

Více

kterým se vydává tržní řád

kterým se vydává tržní řád M ě s t o R o k y c a n y Nařízení Města Rokycany č. 1/2014, kterým se vydává tržní řád Rada města Rokycany se na svém zasedání dne 14. ledna 2014 usnesením č. 10203 usnesla vydat na základě ustanovení

Více

Seznam zařízení k využívání, odstraňovaní, sběru nebo výkupu odpadů.

Seznam zařízení k využívání, odstraňovaní, sběru nebo výkupu odpadů. Seznam zařízení k využívání, odstraňovaní, sběru nebo výkupu odpadů. V souladu s ustanovením 39 odst. 10 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů

Více

V Y H L Á Š K A E 27/96 města Čelákovic. Čl. I

V Y H L Á Š K A E 27/96 města Čelákovic. Čl. I V Y H L Á Š K A E 27/96 města Čelákovic o čistotě ve městě a ochraně životního prostředí Městské zastupitelstvo v Čelákovicích na svém zasedání dne 7. 12. 1995 schválilo v souladu se zákonem ČNR 410 /

Více

Nařízení města Dvůr Králové nad Labem č. 1/2013. Tržní řád

Nařízení města Dvůr Králové nad Labem č. 1/2013. Tržní řád Nařízení města Dvůr Králové nad Labem č. 1/2013 Tržní řád Rada města Dvůr Králové nad Labem přijala na svém 99. zasedání dne 23.04.2013 usnesení č. R/1204/2013 99.RM, kterým vydává na základě 18 odst.

Více

o nakládání s elektrozařízeními a elektroodpady), ve znění pozdějších předpisů

o nakládání s elektrozařízeními a elektroodpady), ve znění pozdějších předpisů Strana 2290 Sbírka zákonů č. 200 / 2014 Částka 84 200 VYHLÁŠKA ze dne 19. září 2014, kterou se mění vyhláška č. 352/2005 Sb., o podrobnostech nakládání s elektrozařízeními a elektroodpady a o bližších

Více

Plán odpadového hospodářství Města Nové Město nad Metují

Plán odpadového hospodářství Města Nové Město nad Metují Plán odpadového hospodářství Města Nové Město nad Metují 2005 A) Plán odpadového hospodářství Města Nové Město nad Metují Město Nové Město nad Metují náměstí Republiky 6 549 01 Nové Město nad Metují IČ:

Více

Všeobecné podmínky provozu sběrných míst kolektivního systému Eltma

Všeobecné podmínky provozu sběrných míst kolektivního systému Eltma Všeobecné podmínky provozu sběrných míst kolektivního systému Eltma 1. ZŘÍZENÍ SM Kolektivní systém 1.1. ELT Management Company Czech Republic s.r.o. ( Eltma ) je provozovatelem neziskového kolektivního

Více

Samostatná provozovna. Číslo provozovny: Název provozovny:

Samostatná provozovna. Číslo provozovny: Název provozovny: Příloha Č. 20 k vyhlášce č. 383/2001 Sb. ti 9tiS VUU.IS Hlášení o produkci a nakládání s odpady za rok: Hlášení určeno pro ORP (název): vyhrazeno pro údaje podatelny LIST č. I Identifikace původce nebo

Více

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY se sídlem Sokolská 211, 768 32 ZBOROVICE 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 878/2012 Vypracovala: Mgr. Marcela Hanáková, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne: 30. 8. 2012 Směrnice nabývá platnosti

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŠUMPERKA č. 3/2006

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŠUMPERKA č. 3/2006 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA KTEROU SE STANOVÍ SYSTÉM SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ VZNIKAJÍCÍCH NA ÚZEMÍ MĚSTA ŠUMPERKA A SYSTÉM NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM

Více

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce POLERADY. 2/2001

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce POLERADY. 2/2001 OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce POLERADY. 2/2001 O systému shromažování, sbru, tídní, využívání a odstraování komunálních odpad a nakládání se stavebním odpadem v obci POLERADY. Zastupitelstvo obce POLERADY

Více

Propojení zásobních vodovodních řadů A - C, A B v obci Choustníkovo Hradiště

Propojení zásobních vodovodních řadů A - C, A B v obci Choustníkovo Hradiště 1. INFORMACE O ROZSAHU A STAVU STAVENIŠTĚ 1.1 ROZSAH A POPIS STAVBY Předmětem této projektové dokumentace je propojení všech zásobních vodovodních řadů A, B, C v obci Choustníkovo Hradiště v jedno tlakové

Více

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010 170/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. května 2010 o bateriích a akumulátorech a o změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo životního prostředí

Více

PŘÍLOHY SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

PŘÍLOHY SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 6.6.2016 COM(2016) 371 final ANNEXES 1 to 4 PŘÍLOHY SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY o systému inspekcí pro zajištění bezpečného provozu lodí typu ro-ro a vysokorychlostních

Více

Smlouva na dodávku pitné vody

Smlouva na dodávku pitné vody Smlouva na dodávku pitné vody níže uvedené smluvní strany uzavírají tuto smlouvu na dodávku a prodej pitné vody z veřejného vodovodu dle zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích, a prováděcí

Více

Město Frenštát pod Radhoštěm. OZV-2015-03 o místních poplatcích

Město Frenštát pod Radhoštěm. OZV-2015-03 o místních poplatcích Město Frenštát pod Radhoštěm Identifikace dokumentu OZV-2015-03 o místních poplatcích Stav dokumentu Schválený Evidenční údaje Název předpisu OZV o místních poplatcích Identifikační číslo předpisu OZV-2015-03

Více

OBEC VITĚJOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC VITĚJOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC VITĚJOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích Zastupitelstvo Obce Vitějovice se na svém zasedání dne 31.10.2012 usnesením č. 63/2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

FAKULTNÍ NEMOCNICE OLOMOUC I. P. Pavlova 6, 775 20 Olomouc + 420 588 441 111, e-mail: fn@fnol.cz. Nakládání s odpady

FAKULTNÍ NEMOCNICE OLOMOUC I. P. Pavlova 6, 775 20 Olomouc + 420 588 441 111, e-mail: fn@fnol.cz. Nakládání s odpady FAKULTNÍ NEMCNICE LMUC I. P. Pavlova 6, 775 20 lomouc + 420 588 441 111, e-mail: fn@fnol.cz SMĚRNICE Č. SM-K001 Nakládání s odpady 6. vydání ze dne: 10. 4. 2012 Skartační znak: A Účinnost od: 10. 4. 2012

Více

Obecně závazná vyhláška Města Březnice, o místních poplatcích č. 1/2012 ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Obecně závazná vyhláška Města Březnice, o místních poplatcích č. 1/2012 ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Obecně závazná vyhláška Města Březnice, o místních poplatcích č. 1/2012 Zastupitelstvo města Březnice se na svém zasedání dne 11. 12. 2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o

Více

RAVAKahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle zák. č. 356/2003 Sb.,vyhl., č. 231/2004 Sb. a vyhl. č. 232/2004 Sb. RASIN čistič odpadů

RAVAKahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle zák. č. 356/2003 Sb.,vyhl., č. 231/2004 Sb. a vyhl. č. 232/2004 Sb. RASIN čistič odpadů Datum vydání: 4.8.2005 Strana: Verze 1 6 A Datum revize: 22.3.2006 Strana 1/6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce : 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : 1.2 Použití látky nebo

Více

č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů.

č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů. Obecně závazná vyhláška města Břidličná č. 4 /2007 O místních poplatcích (o poplatcích) Zastupitelstvo města Břidličná vydává dne 17.12.2007 v souladu s ustanoveními 10 písm. d) a 84 odst. 2, písm. i)

Více

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Pracovní návrh VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne.2013 o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 26

Více

(V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, V PLATNÉM

(V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, V PLATNÉM OBEC VIKÝŘOVICE, PETROVSKÁ 168, 788 13 VIKÝŘOVICE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ (V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH,

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 29. 8. 2014 Č.j.: 60962/ENV/14 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

Cenový předpis Ministerstva zdravotnictví 2/2008/FAR ze dne 12. května 2008, o regulaci cen zdravotnických prostředků. I. Pojmy

Cenový předpis Ministerstva zdravotnictví 2/2008/FAR ze dne 12. května 2008, o regulaci cen zdravotnických prostředků. I. Pojmy Cenový předpis Ministerstva zdravotnictví 2/2008/FAR ze dne 12. května 2008, o regulaci cen zdravotnických prostředků Ministerstvo zdravotnictví podle 2a odst. 1 zákona č. 265/1991 Sb., o působnosti orgánů

Více

106/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 2. března 2001 o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti

106/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 2. března 2001 o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti 106/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 2. března 2001 o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 108 odst. 1 zákona č. 258/2000 Sb.,

Více

Směrnice k rozpočtovému hospodaření

Směrnice k rozpočtovému hospodaření Směrnice k rozpočtovému hospodaření Č. 14 OBEC BECHLÍN IČO: 263 346 Směrnici zpracovali: Ing. Soušek, Koťová M. Směrnici schválilo: Zastupitelstvo obce Datum schválení:.. Usnesení č.. Směrnice nabývá účinnosti:

Více

KUPNÍ SMLOUVA. č. IRAP: uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále také občanský zákoník )

KUPNÍ SMLOUVA. č. IRAP: uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále také občanský zákoník ) KUPNÍ SMLOUVA č. IRAP: uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále také občanský zákoník ) mezi těmito smluvními stranami Česká republika - Správa státních hmotných

Více

OBEC OHNIŠOV. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC OHNIŠOV. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC OHNIŠOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Ohnišov se na svém zasedání dne 14. 12. 2015 usnesením č. 14-3 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

06 01 04* Kyselina fosforečná a kyselina fosforitá 06 01 05* Kyselina dusičná a kyselina dusitá 06 01 06* Jiné kyseliny 06 02 Odpady z výroby,

06 01 04* Kyselina fosforečná a kyselina fosforitá 06 01 05* Kyselina dusičná a kyselina dusitá 06 01 06* Jiné kyseliny 06 02 Odpady z výroby, Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 381/2001 Sb., kterou se stanoví Katalog odpadů, Seznam nebezpečných odpadů a seznamy odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při

Více

Vyhláška ob e Vrcovice o místních poplatcích

Vyhláška ob e Vrcovice o místních poplatcích Vyhláška ob e Vrcovice o místních poplatcích číslo 1/2004 Zastupitelstvo obce Vrcovice vydává podle ust. 14 odst. 2 zákona č. 365/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, a v souladu

Více

Obce KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2014

Obce KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2014 Obce KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2014 O VEŘEJNÉM POŘÁDKU V OBCI Zastupitelstvo obce Kačice se na svém zasedání dne 20. 08. 2014 usnesením č. 43/2014 usneslo vydat na základě ustanovení 10, 35,

Více

Smlouva o dodávce pitné vody.

Smlouva o dodávce pitné vody. Smlouva o dodávce pitné vody. Z vodovodu pro veřejnou potřebu ve vlastnictví obce Strašnov, uzavřená na základě 8 odst. 6 zákona 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích, v platném znění. 1. Smluvní strany

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ. č. 5/2003. Zrušena vyhláškou č. 12/2005 s účinností od 1.1.2006!!! O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH

STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ. č. 5/2003. Zrušena vyhláškou č. 12/2005 s účinností od 1.1.2006!!! O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5/2003 Zrušena vyhláškou č. 12/2005 s účinností od 1.1.2006!!! O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH schválena dne 30. října 2003 účinnost od 1. ledna 2004

Více

OZNÁMENÍ OBCE SVINAŘOV O PODMÍNKÁCH ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD A POPLATKU ZA STOČNÉ na rok 2012

OZNÁMENÍ OBCE SVINAŘOV O PODMÍNKÁCH ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD A POPLATKU ZA STOČNÉ na rok 2012 OZNÁMENÍ OBCE SVINAŘOV O PODMÍNKÁCH ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD A POPLATKU ZA STOČNÉ na rok 2012 v katastru obce Svinařov v souladu s platnými právními předpisy a Kanalizačním řádem ČOV Třebichovice. ČLÁNEK

Více

I. OBECNÁ USTANOVENÍ II. POSTUP PŘI UZAVÍRÁNÍ SMLOUVY

I. OBECNÁ USTANOVENÍ II. POSTUP PŘI UZAVÍRÁNÍ SMLOUVY I. OBECNÁ USTANOVENÍ Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě prostřednictvím webového rozhraní na adrese www.nakupni-dum.cz/lekarna. Podmínky blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti

Více

Pravidla pro prodej pozemků z majetku obce Krasov

Pravidla pro prodej pozemků z majetku obce Krasov Organizace: Obec Krasov Sídlo: Krasov 29, 793 94 Krasov IČ: 00296121 Předpis č.: 1/2014 Zpracovala: Lucie Klimenková Schválil: Mgr. Lukáš Grůza, starosta obce Datum vyhotovení: březen 2014 Nabývá účinnosti:

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Vaše č. j.: Ze dne: Naše č. j.: Spis. zn.: Počet listů: 3 Počet příloh: 0 Počet listů příloh: 0 ŽP/11676/14 ZN/2337/ŽP/14

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 153/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 153/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 153/0 Senátní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů

Více

PRAVIDLA pro umisťování mobilních zařízení na veřejných prostranstvích města Písku

PRAVIDLA pro umisťování mobilních zařízení na veřejných prostranstvích města Písku PRAVIDLA pro umisťování mobilních zařízení na veřejných prostranstvích města Písku Čl. 1 Vymezení platnosti a působnosti 1) Město Písek jako vlastník pozemků spoluvytvářejících veřejná prostranství obce

Více

OBEC OSTRÁ Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích

OBEC OSTRÁ Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích OBEC OSTRÁ Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Ostrá se na svém zasedání dne 22.12.2015 usnesením č.7/13 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Městský úřad Horšovský Týn odbor výstavby a územního plánování náměstí Republiky č.p. 52, 346 01 Horšovský Týn

Městský úřad Horšovský Týn odbor výstavby a územního plánování náměstí Republiky č.p. 52, 346 01 Horšovský Týn Městský úřad Horšovský Týn odbor výstavby a územního plánování náměstí Republiky č.p. 52, 346 01 Horšovský Týn *MUHTX002XUZN* MUHTX002XUZN SPIS.ZN.: OVÚP/10200/2011/Šp Č.J.: MUHT 11975/2011 VYŘIZUJE: Václav

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 590 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 590 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1. 16 9. funkční období 16 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon o léčivech), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 167/1998 Sb.,

Více

SMLOUVA O PROVÁDĚNÍ ÚKLIDOVÝCH SLUŽEB č. 324/03/09 uzavřená dle ustanovení 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

SMLOUVA O PROVÁDĚNÍ ÚKLIDOVÝCH SLUŽEB č. 324/03/09 uzavřená dle ustanovení 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů SMLOUVA O PROVÁDĚNÍ ÚKLIDOVÝCH SLUŽEB č. 324/03/09 uzavřená dle ustanovení 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Objednatel: Společenství vlastníků jednotek domu Bechlínská

Více

o místních poplatcích

o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška města Nejdek č. 4 / 2008 o místních poplatcích Město Nejdek na základě usnesení zastupitelstva č. ZM/197/9/08 ze dne 10.4. 2008 v souladu s ustanovením 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

E. Zásady organizace výstavby

E. Zásady organizace výstavby Název stavby: Místo stavby: Investor: Projektant: Vypracoval: Stupeň: prava chodníku v Kvapilově ulici Tábor, Jihočeský kraj. k.ú. Tábor Město Tábor, Žižkovo náměstí 2, 390 15 Tábor Graphic PR s.r.o. Stránského

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: MZS/0316/2015 Vypracovala: Schválil: Masarykova základní škola Plzeň, Jiráskovo náměstí 10, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Dokument nabývá platnosti ode dne: 1. 1. 2016 Spisový/skartační

Více

Provozní řád víceúčelové a školní tělocvičny v Jilemnici

Provozní řád víceúčelové a školní tělocvičny v Jilemnici Provozní řád víceúčelové a školní tělocvičny v Jilemnici Část I. Základní ustanovení Článek 1 Název, adresa: Sportovní centrum víceúčelová a školní tělocvična Metyšova 102 514 01 Jilemnice e-mail: hala@sport-jilemnice.cz

Více

STANOVY Klub leteckých modelářů Brno, z.s.

STANOVY Klub leteckých modelářů Brno, z.s. STANOVY Klub leteckých modelářů Brno, z.s. Klub leteckých modelářů Brno, o.s., ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012 Sb, občanského zákoníku, považuje za

Více

Škola jako centrum celoživotního učení další vzdělávání maloobchodních prodejců CZ.1.07/3.2.05/02.0024

Škola jako centrum celoživotního učení další vzdělávání maloobchodních prodejců CZ.1.07/3.2.05/02.0024 Škola jako centrum celoživotního učení další vzdělávání maloobchodních prodejců CZ.1.07/3.2.05/02.0024 Slide 1 MODUL 1 Hygienické požadavky na prodejny Číslo 1 HYGIENA POTRAVIN dle nařízení ES č. 852/2004

Více

o místních poplatcích

o místních poplatcích Obec Sudice, Sudice 164, 680 01 Boskovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Sudice vydává přijetím usnesení č. 03/03/2014 na svém 3. zasedání konaném dne 10.12.2014

Více

Zápis č. 7 ze zasedání zastupitelstva obce Služátky konaného dne 13. 10. 2015 ve Služátkách čp. 8 - místnost obecního úřadu.

Zápis č. 7 ze zasedání zastupitelstva obce Služátky konaného dne 13. 10. 2015 ve Služátkách čp. 8 - místnost obecního úřadu. Zápis č. 7 ze zasedání zastupitelstva obce Služátky konaného dne 13. 10. 2015 ve Služátkách čp. 8 - místnost obecního úřadu. Zahájení zasedání dne 13. 10. 2015 v 19,00 hod. Počet přítomných členů dle prezenční

Více

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 12. července 2013 (16.07) (OR. en) 12263/13. Interinstitucionální spis: 2013/0235 (NLE) ENV 700 ENT 221

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 12. července 2013 (16.07) (OR. en) 12263/13. Interinstitucionální spis: 2013/0235 (NLE) ENV 700 ENT 221 RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 12. července 2013 (16.07) (OR. en) Interinstitucionální spis: 2013/0235 (NLE) 12263/13 ENV 700 ENT 221 NÁVRH Odesílatel: Evropská komise Ze dne: 9. července 2013 Č. dok. Komise:

Více

ÁST E DPS-E-001 : TECHNICKÁ ZPRÁVA ZOV

ÁST E DPS-E-001 : TECHNICKÁ ZPRÁVA ZOV DPS-E-001 : TECHNICKÁ ZPRÁVA ZOV Název akce : Stavební úpravy chodník ul. Sklená ská, Bílovec Fáze : Dokumentace pro provád ní stavby (DPS) Vypracoval : Ing. Martin Grygar Kontroloval (schválil) : Ing.

Více