Vyhláška ob e Vrcovice o místních poplatcích

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vyhláška ob e Vrcovice o místních poplatcích"

Transkript

1 Vyhláška ob e Vrcovice o místních poplatcích číslo 1/2004 Zastupitelstvo obce Vrcovice vydává podle ust. 14 odst. 2 zákona č. 365/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s ust. 10, písmo d) a 84, odst. 2, písmo i) zákona č Sb. o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, tuto obecně závaznou vyhlášku: Část 1. ČI. 1 Základní ustanovení I)Obec Vrcovice vybírá tyto poplatky a) poplatek ze psů, b) poplatek za lázeňský nebo rekreační pobyt, c) poplatek ze vstupného, c) poplatek za užívání veřejného prostranství, d) poplatek z ubytovací kapacity. e) poplatek za provoz systému shromažďováni, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. 2)Řízení o poplatcích vykonává obecní úřad. Část II. Poplatek ze psů ČI. 2 Předmět Poplatek se platí ze psů starších tří měsíců. ČI. 3 Poplatník I) Poplatníkem je fyzická osoba nebo právnická osoba, která je držitelem psa a má trvalý pobyt nebo sídlo na území obce. 2) Poplatník je povinen přihlásit psa do evidence na obecním úřadu do 15-ti dnů ode dne kdy vznikla poplatková povinnost. 3) Poplatek neplatí osoby uvedené v zákoně o místních poplatcích 1).

2 ČI. 4 Sazby - za jednoho psa a kalendářní rok 30,-Kč - za druhého a dalšího psa a kalendářní rok SO,-Kč - za jednoho psa a kalendářní rok, jehož držitelem je poživatel invalidního, starobního, vdovského nebo vdoveckého důchodu, který je jeho jediným zdrojem příjmu, nebo uživatel sirotčího důchodu 30,-Kč - za druhého a dalšího psa a kalendářní rok SO,-Kč ČI. S Vznik a zánik poplatkové povinnosti 1) Poplatková povinnost vzniká prvním dnem měsíce, který následuje po měsíci, ve kterém pes dovršil věk tři měsíců, 2) Vznikne-li poplatková povinnost během kalendářního roku platí se poplatek v poměrné výši, která odpovídá počtu i započatých kalendářních měsíců. Zanikne-li poplatková povinnost během kalendářního roku postupuje se obdobně. ČI. 6 Splatnost Poplatek je splatný 1) Najednou v termínu do 28.2.každého roku. 2) Vznikne-li poplatková povinnost po termínu splatnosti, je poplatek splatný nejpozději do LS-ti dnů ode dne, kdy povinnost poplatek platit vznikla. Část m. Poplatek za lázeňský a rekreační pobyt ČI.7 Poplatek za lázeňský nebo rekreační pobyt platí fyzické osoby, které za úplatu přechodně pobývají na území obce za účelem léčení nebo rekreace, pokud neprokáží jiný důvod svého pobytu. ČI. 8 1) Plátcem je ubytovatel, kterým je fyzická nebo právnická osoba, která přechodné ubytování poskytla. Ubytovatel vybírá pro obec poplatek ve výši stanovené touto obecně závaznou vyhláškou, za poplatek ručí a je povinen jej pravidelně obecnímu úřadu vyúčtovat vždy k poslednímu dni příslušného kalendářního měsíce a roku a ve stejném termínu jej odvést na účet obecního úřadu. 2) Ubytovatel je povinen vést v písemné podobě evidenční knihu 2).

3 ČI. 9 Sazba a jeho splatnost 1) Sazba činí 5,-Kč za osobu a každý i započatý den pobytu, není-ii tento den dnem příchodu. 2) Poplatek neplatí osoby uvedené v zákoně o místních poplatcích 3). 3) Poplatek za lázeňský nebo rekreační pobyt platí poplatník předem za předpokládanou dobu pobytu. Část IV. Poplatek za užívání veřejného prostranství ČI. 10 Poplatek za užívání veřejného prostranství se vybírá za zvláštní užívání veřejného prostranství, kterým se rozumí provádění výkopových prací, umístění dočasných staveb a zařízení sloužících pro poskytování prodeje a služeb, pro umístění stavebních nebo reklamních zařízení, zařízení cirkusů, lunaparků a jiných obdobných atrakcí, umístění skládek, vyhrazení trvalého parkovacího místa a užívání tohoto prostranství pro kulturní, sportovní a reklamní akce nebo potřeby tvorby filmových a televizních děl.4) Z atrakcí pořádaných na veřejném prostranství, jejichž výtěžek je určen na charitativní a veřejně prospěšné účely, se poplatek naplatí. ČI. 11 Veřej né prostranství I) Veřejným prostranstvím jsou všechna náměstí, ulice,tdiště,chodníky,veřejná zeleň, parky a další prostory přístupné každému bez omezení, tedy sloužící obecnému užívání, a to bez ohledu na vlastnictví k tomuto prostoru 5). 2) Vymezení veřejného prostranství na území obce, pro účely této obecně závazné vyhlášky jsou za veřejné prostranství považovány veškeré pozemky ve vlastnictví obce Vrcovice. ČI. 12 Poplatník 1) Poplatníkem je fyzická i právnická osoba, která užívá veřejné prostranství způsobem uvedeným v či. 10 této obecně závazné vyhlášky. Užívá-Ii stejnou část veřejného prostranství několik poplatníků odpovídají za zaplacení společně a nerozdílně. 2) Poplatník je povinen oznámit obecnímu úřadu zvláštní užívání veřejného prostranství před započetím vlastního užívání tohoto prostranství.

4 Sazby ČI. 13 1) Sazby činí za každý i započatý metr čtvereční užívaného veřejného prostranství a každý i započatý den, pokud není dále uvedeno jinak a) za užívání zařízení sloužící pro poskytování prodeje za m2 a den 35,-Kč b) za užívání zařízení soužící pro poskytování prodeje při zvláštních příležitostech (pouť, výstava, slavnost) za m2 a den, 90,-Kč 2) za použití veřejného prostranství k umístění reklamního zařízení všeho druhu za m2 a rok 1000,-Kč 3) za použití veřej ného prostranství pro umístění stavebního zařízení při stavebních pracích za m2 měsíčně 3,-Kč -l] za použití veřejného prostranství na skládky všeho druhu za m2 a den 1,-Kč 5) poplatek se neplatí z akcí uvedených v zákoně o místních poplatcích 6). ČI. 14 Vznik a zánik poplatkové povinnosti, splatnost 1) Poplatek za užívání veřejného prostranství se platí ode dne kdy zvláštní užívání tohoto prostranství začalo až do dne, kdy toto užívání skončilo tedy např. zařízení bylo odstraněno, skládka byla zlikvidována a prostranství bylo uvedeno do původního stavu. 2) Poplatek je splatný ihned při oznámení užívání veřejného prostranství. Oddíl V Poplatek ze vstupného. ČI. 15 Předmět a poplatník. 1) Předmětem je vstupné 7) na kulturní, sportovní,prodejní nebo reklamní akce snížené o daň z přidané hodnoty, je-li v ceně vstupného obsažena. 2) Poplatníkem je fyzická nebo právnická osoba, která akci uvedeno v odst. 1 pořádá. ČI. 16 1) Poplatek ze vstupného činí 10% z úhrnné částky vybraného vstupného. 2) Poplatek se neplatí z akcí uvedených v zákoně o místních poplatcích 8). ČI. 17 Ohlašovací povinnost, evidence a splatnost 1) Poplatník je povinen nejméně do 10 dnů před konáním akce ohlásit správci údaje potřebné ke stanovení místního, zejména druh akce, jméno a název pořadatele, datum, hodinu a místo konání akce, účel použití výtěžku. 2) Poplatník je povinen vést řádnou evidenci vstupenek Vstupenky musí být orazitkovány obecním úřadem. 3) Po skončení akce poplatník vyúčtuje i neprodané vstupenky správci. Poplatek je splatný do 5 dnů ode dne uspořádání akce, která podléhá.

5 Část VI Poplatek z ubytovací kapacity ČI. 18 Poplatek z ubytovací kapacity se platí z využitých lůžek v zařízeních určených k přechodnému ubytování za úplatu. ČI. 19 1) Poplatníkem je ubytovatel, kterým je fyzická nebo právnická osoba, která přechodné ubytování poskytla. 2) Ubytovatel je povinen vést evidenční knihu obdobně jako v či. 8 odst. 2 této obecně závazné vyhlášky, údaj o účelu pobytu se neuvádí. ČI. 20 Sazba a jeho splatnost I) Sazba činí 3,-Kč za každé využité lůžko a den. 2) Poplatek je splatný nejpozději 15 dnů po uplynutí každého měsíce. 3) Poplatku nepodléhají ubytovací kapacity uvedené v zákoně o místních poplatcích 9). Část VII. Poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. ČI. 21 Předmět Provoz systému shromažd'ováni, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu. ČI. 22 Poplatník a) fyzická osoba, která má v obci trvalý pobyt, za domácnost může být poplatek odváděn společným zástupcem, za rodinný nebo bytový dům vlastníkem nebo správcem. Tyto osoby jsou povinny obci oznámit jména a data narození osob, za které poplatek odvádějí. b) fyzická osoba, která má ve vlastnictví stavbu určenou nebo sloužící k individuální rekreaci, ve které není hlášena k trvalému pobytu žádná fyzická osoba, má-li k této stavbě vlastnické právo více osob, jsou povinny platit poplatek společně a nerozdílně, a to ve výši odpovídajícího za fyzickou osobu.

6 ČI.23 Sazba 1) Sazba pro poplatníka podle či. 22 písmo a) této vyhlášky činí 480,-Kč a je tvořena a)z částky 230,-Kč za kalendářní rok a b)z částky 250,- Kč za kalendářní rok. Tato částka je stanovena podle skutečných nákladů obce z předchozího roku na sběr a svoz netříděného komunálního odpadu. 2) Sazba pro poplatníka podle či. 22 písmo b) této vyhlášky činí 500,-Kč a je tvořena a)z částky 250,- Kč za kalendářní rok a b)z částky 250,- Kč za kalendářní rok Tato částka je stanovena stejným způsobem jako v či 23 odst.l,písm. b) ČI. 24 Vznik a zánik poplatkové povinnosti 1) Poplatník podle čl.22 písmo a) této vyhlášky je povinen ohlásit správci vznik nebo zánik jeho poplatkové povinnosti v důsledku změny trvalého bydliště v obci, a to nejpozději do 15 dnů ode dne, kdy tato změna nastala. 2) Poplatník podle čl.22 písmo b) této vyhlášky je povinen ohlásit správci vznik nebo zánik jeho poplatkové povinnosti v důsledku změny vlastnictví ke stavbě určené nebo sloužící individuální rekreaci nejpozději do 15 dnů ode dne, kdy tato změna nastala. ČI. 25 Splatnost 1) Poplatek je splatný jednorázově do 28. Února každého roku. 2) Vznikne-li poplatková povinnost po termínu splatnosti, je poplatek splatný nejpozději do 15 dnů ode dne, kdy povinnost poplatek platit vznikla. ČástVlli. Ustanovení společná, přechodná a závěrečná 1) Poplatková povinnost vzniká poplatníkům dnem kdy nastala skutečnost, která podléhá ČI. 26 zpoplatnění podle některého z poplatků uvedených v čl.l, odst.l této obecně závazné vyhlášky ueni-li toto obecně závaznou vyhláškou stanoveno jinak. 2) ení-li stanoveno jinak je poplatník povinen obecnímu úřadu ohlásit skutečnosti zakládající vznik a zánik poplatkové povinnosti do 5 dnů od jejich vzniku, ve stejném termínu má povinnost ohlásit rovněž skutečnosti, které mají vliv na stanovení výše. 3) Poplatky se platí v hotovosti v pokladně obecního úřadu, nebo poštovní poukázkou případně bankovním převodem na účet obecního úřadu. 4) K odstranění tvrdosti může obec na základě žádosti poplatníka poplatek nebo jeho příslušenství zcela nebo částečně prominout.

7 128/2000 Čl.27 Sankce 1) Při nesplnění poplatkové povinnosti tím, že poplatky nebudou zaplaceny (odvedeny) včas, nebo ve správné výši vyměří úřad poplatek platebním výměrem, takové poplatky může zvýšit až na trojnásobek. Dlužné částky lze vyměřit nebo doměřit do 3 let od konce kalendářního roku, ve kterém poplatková povinnost vznikla. PI'O běh této lhůty a promlčení poplatkové povinnosti se použije ust. 12, odst. 2 zákona o místních poplatcích. 2) Při porušení stanovených povinností nepeněžité povahy může obecní úřad uložit poplatníkovy pokutu podle zvláštního zákona 10). Čl.28 Při řízení ve věcech místních poplatků se použije zvláštní zákon 10), není-ii v zákoně o místních poplatcích stanoveno jinak. Čl.29 1) Zrušuje se obecně závazná vyhláška Č. 1/1994 o místních poplatcích účinná od ) Zrušuje se obecně závazná vyhláška č. 1/2002 o za svoz komunálního odpadu s účinností~od, 1.1.2?02.,~,,,~.. /fé; 7 ~ 3) Tato obecne zavazna vyhláška nabyva ucmnosti dnem : fr.:! I) 2, odst. 2 zákona Č Sb. o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů (dále je zákon) 2) 3, odst. 4 zákona 3) 3. odst. 2 zákona ~) *~.odst. I zákona 5) 34 zákona č. Sb. o obcích (obecní zřízení, ve znění pozdějších předpisů. 61 či~. odst. I a 2 zákona 7) 6, odst. I, věta druhá zákona 8) či 6. odst. I, věta třetí zákona 9) 7, odst. 2 zákona 10) zákon Č 337/1992 Sb. o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů 1I) zákona ČNR č Sb., o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění pozdějších předpisů Vvhláška MF č 223/1993 Sb.. o hracích přístrojích #~;k ~z:-t:t s-, /... -r.-.~. Markéta N epodalová místostarosta starosta Vyvěšeno na úřední desce dne 7.dubna Sejmuto dne :1.ť.!.~.~:?o.a.~.

Obecně závazná vyhláška obce Svatý Jan nad Malší. č. 3/2007. o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Svatý Jan nad Malší. č. 3/2007. o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Svatý Jan nad Malší č. 3/2007 o místních poplatcích Zastupitelstvo Obce Svatý Jan nad Malší se na svém zasedání dne 28. 12. 2007 usneslo vydat na základě ustanovení 10 písm.

Více

Obec Petrovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích. ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Úvodní ustanovení

Obec Petrovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích. ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Úvodní ustanovení Obec Petrovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Petrovice se na svém zasedání dne 15.12.2010 usnesením č. 2/2010 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č.

Více

OBEC JANKOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC JANKOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Obecně závazná vyhláška obce o místních poplatcích OBEC JANKOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Jankov. se na svém zasedání dne 6.12.2012 usnesením č. 08/2012

Více

o místních poplatcích

o místních poplatcích Obec Sudice, Sudice 164, 680 01 Boskovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Sudice vydává přijetím usnesení č. 03/03/2014 na svém 3. zasedání konaném dne 10.12.2014

Více

OBEC JENEČ Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC JENEČ Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC JENEČ Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Jeneč se na svém zasedání dne 13.4.2011 usnesením č. 4 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb.

Více

Obecně závazná vyhláška města Nepomuk č. 2/2011, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Obecně závazná vyhláška města Nepomuk č. 2/2011, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Obecně závazná vyhláška města Nepomuk č. 2/2011, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Nepomuk se na svém zasedání dne 24.02.2011, usnesením č. JedNZ2-4/2011 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

Město Rožnov pod Radhoštěm

Město Rožnov pod Radhoštěm Město Rožnov pod Radhoštěm Obecně závazná vyhláška č. 3/2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Rožnov pod Radhoštěm se na svém zasedání dne 11.12.2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

OBEC VRCOVICE Obecně závazná vyhláška č. 3/2010 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC VRCOVICE Obecně závazná vyhláška č. 3/2010 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC VRCOVICE Obecně závazná vyhláška č. 3/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Vrcovice se na svém zasedání dne 29.12.2010 usnesením č. 4 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Obecně závazná vyhláška obce Cvrčovice č. 1/2007 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Cvrčovice č. 1/2007 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Cvrčovice č. 1/2007 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Cvrčovice se na svém zasedání dne 27.11.2007, usnesením č. 68 usneslo vydat na základě 14 odst.2 zákona č. 565/1990

Více

Obecně závazná vyhláška Města Březnice, o místních poplatcích č. 1/2012 ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Obecně závazná vyhláška Města Březnice, o místních poplatcích č. 1/2012 ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Obecně závazná vyhláška Města Březnice, o místních poplatcích č. 1/2012 Zastupitelstvo města Březnice se na svém zasedání dne 11. 12. 2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o

Více

o místních poplatcích

o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška města Nejdek č. 4 / 2008 o místních poplatcích Město Nejdek na základě usnesení zastupitelstva č. ZM/197/9/08 ze dne 10.4. 2008 v souladu s ustanovením 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Obecně závazná vyhláška města Milovice č. 1 / 2011 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška města Milovice č. 1 / 2011 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška města Milovice č. 1 / 2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Milovice vydává dne 31.1.2011 podle 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

Obecně závazná vyhláška městyse Lázně Toušeň č. 2/2007. o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška městyse Lázně Toušeň č. 2/2007. o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška městyse Lázně Toušeň č. 2/2007 o místních poplatcích Zastupitelstvo městyse Lázně Toušeň se usneslo dne 19.12.2007 vydat na základě ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb.,

Více

OBEC PERNINK Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC PERNINK Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC PERNINK Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Pernink se na svém zasedání dne 20.5.2013 usnesením č. 4/28/13 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2007 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška č. 1/2007 o místních poplatcích Obec Křesetice Obecně závazná vyhláška č. 1/2007 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Křesetice se na svém zasedání dne 16.01.2007 usnesením č.? usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBEC OHNIŠOV. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC OHNIŠOV. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC OHNIŠOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Ohnišov se na svém zasedání dne 14. 12. 2015 usnesením č. 14-3 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBEC OSTRÁ Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích

OBEC OSTRÁ Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích OBEC OSTRÁ Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Ostrá se na svém zasedání dne 22.12.2015 usnesením č.7/13 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

MĚSTO KRALOVICE Markova 2, Kralovice PSČ 331 41

MĚSTO KRALOVICE Markova 2, Kralovice PSČ 331 41 MĚSTO KRALOVICE Markova 2, Kralovice PSČ 331 41 Obecně závazná vyhláška města Kralovice č. 2/2010 ze dne 15. prosince 2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Kralovice se na svém zasedání dne 15.

Více

č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů.

č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů. Obecně závazná vyhláška města Břidličná č. 4 /2007 O místních poplatcích (o poplatcích) Zastupitelstvo města Břidličná vydává dne 17.12.2007 v souladu s ustanoveními 10 písm. d) a 84 odst. 2, písm. i)

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE SLOPNÉ č. 2/2012, o místních poplatcích. ČÁST I. ZÁKLADNí USTANOVENí

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE SLOPNÉ č. 2/2012, o místních poplatcích. ČÁST I. ZÁKLADNí USTANOVENí OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE SLOPNÉ č. 2/2012, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Slopné se na svém zasedání dne 12.12.2012 usnesením č.7/2012/ad6 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

OBEC Horní Stropnice Obecně závazná vyhláška č.1/2010 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC Horní Stropnice Obecně závazná vyhláška č.1/2010 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC Horní Stropnice Obecně závazná vyhláška č.1/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Horní Stropnice se na svém zasedání dne 29. 12. 2010 usnesením č. 7 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

Hřebečská 660, 273 43 Buštěhrad, IČ: 00234214 tel.: 312 250 301, fax: 312 278 030 Web: http://www.mestobustehrad.cz E-mail: meu@mestobustehrad.

Hřebečská 660, 273 43 Buštěhrad, IČ: 00234214 tel.: 312 250 301, fax: 312 278 030 Web: http://www.mestobustehrad.cz E-mail: meu@mestobustehrad. Město Buštěhrad Městský úřad Buštěhrad Hřebečská 660, 273 43 Buštěhrad, IČ: 00234214 tel.: 312 250 301, fax: 312 278 030 Web: http://www.mestobustehrad.cz E-mail: meu@mestobustehrad.cz Obecně závazná vyhláška

Více

OBEC VITĚJOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC VITĚJOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC VITĚJOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích Zastupitelstvo Obce Vitějovice se na svém zasedání dne 31.10.2012 usnesením č. 63/2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

Čl. 5 Sazby místního poplatku. 1) Sazba poplatku pro poplatníka podle čl. 3 písm. a) a b) této vyhlášky činí celkem 450,-- Kč a je tvořena:

Čl. 5 Sazby místního poplatku. 1) Sazba poplatku pro poplatníka podle čl. 3 písm. a) a b) této vyhlášky činí celkem 450,-- Kč a je tvořena: Obecně závazná vyhláška obce Plenkovice č. 1/2010 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Plenkovice

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ. č. 5/2003. Zrušena vyhláškou č. 12/2005 s účinností od 1.1.2006!!! O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH

STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ. č. 5/2003. Zrušena vyhláškou č. 12/2005 s účinností od 1.1.2006!!! O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5/2003 Zrušena vyhláškou č. 12/2005 s účinností od 1.1.2006!!! O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH schválena dne 30. října 2003 účinnost od 1. ledna 2004

Více

Město Brandýs nad Orlicí

Město Brandýs nad Orlicí Město Brandýs nad Orlicí Obecně závazná vyhláška č. 4/2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Brandýs nad Orlicí se na svém zasedání dne 18. 12. 2012 usnesením č. 49/2012 písm. h) usneslo vydat

Více

Obecně závazná vyhláška obce Zaječí č. 04/2003 ze dne 20.11.2003 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška obce Zaječí č. 04/2003 ze dne 20.11.2003 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Zaječí č. 042003 ze dne 20.11.2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Zaječí vydalo dne 20.11.2003 podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 5651990 Sb., o místních poplatcích,

Více

OBEC BŘEZŮVKY. Zastupitelstvo obce Březůvky. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích

OBEC BŘEZŮVKY. Zastupitelstvo obce Březůvky. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích OBEC BŘEZŮVKY Zastupitelstvo obce Březůvky Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce BŘEZŮVKY se na svém zasedání dne 14.12.2015 usnesením č. 7/14/2015 usneslo vydat

Více

Město Dobruška. Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 o místním poplatku ze psů a o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

Město Dobruška. Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 o místním poplatku ze psů a o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Město Dobruška Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 o místním poplatku ze psů a o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo Města Dobruška se na svém zasedání konaném dne 17. března

Více

OBEC Velehrad Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 o místních poplatcích

OBEC Velehrad Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 o místních poplatcích OBEC Velehrad Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Velehrad se na svém zasedání dne 29. 4. 2015 usnesením č.20150429/5 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

ČÁST II. POPLATEK ZE PSŮ

ČÁST II. POPLATEK ZE PSŮ OBEC PŘÍBRAM NAMORAVĚ Obecně závazná vyhláška č. 2/2010, o místním poplatku ze psů, za užívání veřejného prostranství a poplatku ze vstupného Zastupitelstvo obce Příbram na Moravě se na svém zasedání dne

Více

o místních poplatcích Článek 1

o místních poplatcích Článek 1 MĚSTO RÝMAŘOV náměstí Míru 1, 795 01 Rýmařov OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA RÝMAŘOV Č. 01/2007, o místních poplatcích Zastupitelstvo města Rýmařov se na svém zasedání dne 13.12.2007 usnesením č. 355/11/07

Více

OBEC KNĚŽMOST. Na Rynku 51 294 02 Kněžmost. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2015. o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC KNĚŽMOST. Na Rynku 51 294 02 Kněžmost. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2015. o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC KNĚŽMOST Na Rynku 51 294 02 Kněžmost OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2015 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Kněžmost se na svém zasedání dne 16. 6. 2015 usnesením č. 55/2015 usneslo vydat na

Více

Město Horní Blatná Obecně závazná vyhláška č. 3 / 2013 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Město Horní Blatná Obecně závazná vyhláška č. 3 / 2013 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Město Horní Blatná Obecně závazná vyhláška č. 3 / 2013 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Horní Blatné se na svém zasedání dne 03.06.2013 usnesením č.12 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

Obecn závazná vyhláška obce Vrané nad Vltavou. 1/2011 o místních poplatcích

Obecn závazná vyhláška obce Vrané nad Vltavou. 1/2011 o místních poplatcích Obecn závazná vyhláška obce Vrané nad Vltavou. 1/2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Vrané nad Vltavou schválilo dne 16.2.2011 podle ustanovení 14 zákona NR. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

OBEC MALÉ PŘÍTOČNO Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC MALÉ PŘÍTOČNO Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC MALÉ PŘÍTOČNO Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Malé Přítočno se na svém zasedání dne 21.12.2010 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb.,

Více

OBEC Mladkov Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC Mladkov Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC Mladkov Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Mladkov se na svém zasedání dne 9. 12. 2014 usnesením č.108/2014 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č.

Více

O B E C TLUMAČOV Nádražní 440 763 62 TLUMAČOV, okres Zlín ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČÁST II. POPLATEK ZE PSŮ

O B E C TLUMAČOV Nádražní 440 763 62 TLUMAČOV, okres Zlín ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČÁST II. POPLATEK ZE PSŮ O B E C TLUMAČOV Nádražní 440 763 62 TLUMAČOV, okres Zlín Obecně závazná vyhláška Obce Tlumačov č. 5/2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Tlumačov se na svém zasedání dne 12.12.2012 usnesením

Více

MĚSTO RTYNĚ V PODKRKONOŠÍ. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2015 o místních poplatcích

MĚSTO RTYNĚ V PODKRKONOŠÍ. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2015 o místních poplatcích MĚSTO RTYNĚ V PODKRKONOŠÍ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2015 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Rtyně v Podkrkonoší se na svém zasedání dne 29. 4. 2015 usnesením č. 4/13 usneslo vydat, na základě

Více

Obec Topolany. Článek 1 Úvodní ustanovení

Obec Topolany. Článek 1 Úvodní ustanovení Obec Topolany Obecně závazná vyhláška č. 2/2012, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Topolany se

Více

Město Frenštát pod Radhoštěm. OZV-2015-03 o místních poplatcích

Město Frenštát pod Radhoštěm. OZV-2015-03 o místních poplatcích Město Frenštát pod Radhoštěm Identifikace dokumentu OZV-2015-03 o místních poplatcích Stav dokumentu Schválený Evidenční údaje Název předpisu OZV o místních poplatcích Identifikační číslo předpisu OZV-2015-03

Více

OBEC SEDLIŠTĚ Obecně závazná vyhláška č. 3 /2013,

OBEC SEDLIŠTĚ Obecně závazná vyhláška č. 3 /2013, OBEC SEDLIŠTĚ Obecně závazná vyhláška č. 3 /2013, o místním poplatku na provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Sedliště

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník OBEC VLASTIBOŘICE Vlastibořice 23, 463 44 Sychrov info@vlastiborice.cz www.vlastiborice.cz Tel.: +420 485 146 025 Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru,

Více

Město Vratimov Obecně závazná vyhláška č. 3/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Město Vratimov Obecně závazná vyhláška č. 3/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Město Vratimov Obecně závazná vyhláška č. 3/2012, o místních poplatcích Zastupitelstvo města Vratimova se na svém zasedání dne 17.12.2012 usnesením č.16/9.8 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č.

Více

Obec BYŠICE. Obecně závazná vyhláška obce Byšice č. 2/2011

Obec BYŠICE. Obecně závazná vyhláška obce Byšice č. 2/2011 Obec BYŠICE Obecně závazná vyhláška obce Byšice č. 2/2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Byšice schvaluje a vydává dne 31. 5. 2011 v souladu s ust. 10 písm. d), 35 a 84 odst. 2) písm. h) zákona

Více

Obec Lukov. Obecně závazná vyhláška č. 6/2011, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

Obec Lukov. Obecně závazná vyhláška č. 6/2011, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Obec Lukov Obecně závazná vyhláška č. 6/2011, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Lukov se na svém zasedání dne 26. ledna 2011 usnesením č. usneslo vydat na základě

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Předmět poplatku a poplatník

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Předmět poplatku a poplatník Město Kopřivnice Obecně závazná vyhláška č. 5/2010, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo města Kopřivnice se na svém zasedání dne 16.12.2010 usnesením č.32 usneslo vydat

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/1991 Městského úřadu v Uherském Brodě o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška č. 1/1991 Městského úřadu v Uherském Brodě o místních poplatcích MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Zastupitelstvo města Obecně závazná vyhláška č. 1/1991 Městského úřadu v Uherském Brodě o místních poplatcích 1 Městské zastupitelstvo

Více

OBEC PETKOVY, okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 1/2013

OBEC PETKOVY, okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 1/2013 OBEC PETKOVY, okres Mladá Boleslav Obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 1/2013 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o místním poplatku za

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OTROKOVICE č. 5/2012, O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OTROKOVICE č. 5/2012, O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH MĚSTO OTROKOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OTROKOVICE č. 5/2012, O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH ve znění OZV č. 1/2013, OZV č. 7/2013, OZV č. 2/2014 a OZV č. 6/2015 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 01.01.2016 (zpracovalo

Více

O B E C R A P O T Í N Družstevní 125, Rapotín 788 14

O B E C R A P O T Í N Družstevní 125, Rapotín 788 14 O B E C R A P O T Í N Družstevní 125, Rapotín 788 14 Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místních poplatcích za lázeňský nebo rekreační pobyt a z ubytovací kapacity Zastupitelstvo obce Rapotín se na svém

Více

Obec Luková Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 o místním poplatku ze psů

Obec Luková Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 o místním poplatku ze psů Obec Luková Obecně závazná vyhláška č. 2/2010 o místním poplatku ze psů Zastupitelstvo obce Luková se na svém zasedání dne 16.12.2010 rozhodlo svým usnesením č. 7/2010 vydat na základě ustanovení 14 odst.

Více

Město Valašské Meziříčí Obecně závazná vyhláška č. 6/2011 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH

Město Valašské Meziříčí Obecně závazná vyhláška č. 6/2011 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Město Valašské Meziříčí Obecně závazná vyhláška č. 6/2011 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo města Valašské Meziříčí se usneslo dne...2011 vydat, podle ust. 14 odst. 2 zák. č. 565/1990 Sb., o místních

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA VYŠKOVA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA VYŠKOVA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA VYŠKOVA Číslo 4/2014 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Vyškova schválilo na svém zasedání konaném dne 15.12.2014 usnesením č. I.ZM 10-01 podle ustanovení 10 písm.

Více

Dopady přijetí nové vyhlášky o poplatku ze psů ve statutárním městě Plzeň v souvislosti se vstupem ČR do EU

Dopady přijetí nové vyhlášky o poplatku ze psů ve statutárním městě Plzeň v souvislosti se vstupem ČR do EU Dopady přijetí nové vyhlášky o poplatku ze psů ve statutárním městě Plzeň v souvislosti se vstupem ČR do EU JUDr. Petra Jánošíková Západočeská univerzita v Plzni Obce vydávají obecně závazné vyhlášky o

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 8/2012

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 8/2012 MĚSTO VODŇANY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 8/2012 o místním poplatku ze psů Zastupitelstvo města Vodňany se na svém zasedání dne 10. prosince 2012 usnesením č. 4 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTYSE NEZAMYSLICE Č.5/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTYSE NEZAMYSLICE Č.5/2015 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo městyse Nezamyslice vydalo usnesením č.8/2015 ze dne 10. 12. 2015 v souladu s ustanovením 10 písm. d), 35 a 84 odst. 2 písm. h) zákona

Více

4. Zápůjčka je bezúročná. 5. Žadatel o Zápůjčku odpovídá za pravdivost údajů uvedených v Žádosti i dokladech poskytnutých ke kontrole.

4. Zápůjčka je bezúročná. 5. Žadatel o Zápůjčku odpovídá za pravdivost údajů uvedených v Žádosti i dokladech poskytnutých ke kontrole. Zásady pro poskytování návratných bezúročných zápůjček z rozpočtu Města Rychvald na financování výměny kotlů na pevná paliva v rodinných domech na území města Rychvald v souvislosti s poskytováním dotací

Více

ZÁKON ze dne 2004, Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o rozhlasových a televizních poplatcích. Čl.

ZÁKON ze dne 2004, Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o rozhlasových a televizních poplatcích. Čl. ZÁKON ze dne 2004, kterým se mění zákon č. 252/1994 Sb., o rozhlasových a televizních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 231/2001 Sb., o provozování rozhlasového a televizního vysílání

Více

Pravidla pro prodej pozemků z majetku obce Krasov

Pravidla pro prodej pozemků z majetku obce Krasov Organizace: Obec Krasov Sídlo: Krasov 29, 793 94 Krasov IČ: 00296121 Předpis č.: 1/2014 Zpracovala: Lucie Klimenková Schválil: Mgr. Lukáš Grůza, starosta obce Datum vyhotovení: březen 2014 Nabývá účinnosti:

Více

PROGRAM OBNOVY VENKOVA VYSOČINY

PROGRAM OBNOVY VENKOVA VYSOČINY PROGRAM OBNOVY VENKOVA VYSOČINY Smluvní strany SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PODPORY (POVV/xxx/2010) I. Smluvní strany Vysočina, kraj se sídlem: Žižkova 57, 587 33 Jihlava IČ: 70890749 zastoupený: MUDr. Jiřím Běhounkem,

Více

SOCIÁLNÍ PROGRAM OBCE LHOTKA NAD LABEM pro poskytování dotací z rozpočtu obce v roce 2015

SOCIÁLNÍ PROGRAM OBCE LHOTKA NAD LABEM pro poskytování dotací z rozpočtu obce v roce 2015 Obec Lhotka nad Labem Lhotka nad Labem 22 IČ: 00526126 e-mail: obec@lhotkanadlabem.cz SOCIÁLNÍ PROGRAM OBCE LHOTKA NAD LABEM pro poskytování dotací z rozpočtu obce v roce 2015 Zastupitelstvo obce Lhotka

Více

MĚSTO NOVÉ SEDLO Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, o místním poplatku za provozovaný výherní hrací přístroj nebo jiné technické herní zařízení

MĚSTO NOVÉ SEDLO Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, o místním poplatku za provozovaný výherní hrací přístroj nebo jiné technické herní zařízení MĚSTO NOVÉ SEDLO Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, o místním poplatku za provozovaný výherní hrací přístroj nebo jiné technické herní zařízení Zastupitelstvo města Nové Sedlo se na svém zasedání dne 14.9.2011

Více

Smlouva o ubytování. Článek I Smluvní strany

Smlouva o ubytování. Článek I Smluvní strany číslo smlouvy objednatele: 437/OSV/2016 číslo smlouvy ubytovatele: Smlouva o ubytování Článek I Smluvní strany 1. Objednatel: Havířov, statutární město se sídlem: Svornosti 2,73601 Havířov-Město není zapsán

Více

Článek I. Základní ustanovení. Článek II. Příjmy fondu

Článek I. Základní ustanovení. Článek II. Příjmy fondu OBEC BRUMOVICE Vyhláška č. 22/2000 O vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení obce Brumovice v rámci programu poskytování státních půjček na opravy, modernizaci a rozšíření bytového

Více

Město Poděbrady Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Město Poděbrady Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Město Poděbrady Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Poděbrady se na svém zasedání dne 22.2.2012 usnesením č. 08/2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č.

Více

Všeobecné podmínky firmy Libor Vajgl Rywa Software pro poskytování telekomunikačních služeb

Všeobecné podmínky firmy Libor Vajgl Rywa Software pro poskytování telekomunikačních služeb Všeobecné podmínky firmy Libor Vajgl Rywa Software pro poskytování telekomunikačních služeb vydané v souladu s ust. 273 odst. 1 zák. č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku v platném znění a ust. 63 odst.

Více

OBEC Osice. Obecně závazná vyhláška obce Osice č. 2 / 2011,

OBEC Osice. Obecně závazná vyhláška obce Osice č. 2 / 2011, OBEC Osice Obecně závazná vyhláška obce Osice č. 2 / 2011, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM Čl. I Základní ustanovení 1) Těmito Pravidly se stanoví postup při prodeji bytů a nebytových prostor, které jsou dosud ve

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 6

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 6 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 6 o systému sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních a stavebních odpadů vznikajících na území obce Byzhradec Obecního zastupitelstvo obce Byzhradec

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 84

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 84 O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 84 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem a o poplatku za komunální odpad Městské zastupitelstvo v Hranicích schválilo dne 13. června 2000 usnesením č.

Více

Zákon č. 592/1992 Sb. o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění

Zákon č. 592/1992 Sb. o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění Zákon č. 592/1992 Sb. o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění Ve znění: zákona č. 10/1993 Sb., zákona č. 15/1993 Sb., zákona č. 161/1993 Sb., zákona č. 324/1993 Sb., zákona č. 42/1994 Sb., zákona

Více

Přiznání k místnímu poplatku za užívání veřejného prostranství č.j..

Přiznání k místnímu poplatku za užívání veřejného prostranství č.j.. Úřad městského obvodu Statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice VI Odbor správy, sociální a kultury Kostnická 865, Svítkov 530 06 Pardubic Přiznání k místnímu poplatku za užívání veřejného prostranství

Více

O b e c J e n i š o v i c e

O b e c J e n i š o v i c e O b e c J e n i š o v i c e Obecně závazná vyhláška č.2/2006, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systému nakládání se stavebním odpadem na

Více

KUPNÍ SMLOUVA. Dodávka 3D tiskárny. I. Smluvní strany. e-mail: II. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

KUPNÍ SMLOUVA. Dodávka 3D tiskárny. I. Smluvní strany. e-mail: II. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ KUPNÍ SMLOUVA Dodávka 3D tiskárny I. Smluvní strany 1. Střední odborná škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Se sídlem: Lískovecká 2089, 738 01 Frýdek-Místek Zastoupena: Ing. Pavlem Řezníčkem IČ:

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Zastupitelstvo města Nová Role dle usnesení č. 10/02-4) ze dne 30. 12. 2015 a dle 85 odst. c zákona 128/2000 Sb., o obcích, rozhodlo o přidělení

Více

R Á M C O V Á S M L O U V A

R Á M C O V Á S M L O U V A R Á M C O V Á S M L O U V A O P O S K Y T O V Á N Í I N Z E R T N Í C H S L U Ž E B ÚZSVM ÚP Plzeň č. /2015 uzavřená dle ustanovení 1746 odstavce 2. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský

Více

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ TELEKOMUNIKAČNÍCH SLUŽEB

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ TELEKOMUNIKAČNÍCH SLUŽEB VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ TELEKOMUNIKAČNÍCH SLUŽEB Článek I. Úvodní ustanovení 1.1. Tyto Všeobecné podmínky stanoví podmínky pro poskytování telekomunikačních služeb a postupy uzavírání smluv

Více

Český úřad zeměměřický a katastrální vydává podle 3 písm. d) zákona č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, tyto pokyny:

Český úřad zeměměřický a katastrální vydává podle 3 písm. d) zákona č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, tyto pokyny: Český úřad zeměměřický a katastrální POKYNY Č. 44 Českého úřadu zeměměřického a katastrálního ze dne 20.12.2013 č.j. ČÚZK- 25637/2013-22, k zápisu vlastnictví jednotek vymezených podle zákona č. 72/1994

Více

1. Smluvní strany. 2. Předmět smlouvy

1. Smluvní strany. 2. Předmět smlouvy Smlouva o provedení přeložek inženýrských sítí uzavřená ve smyslu ustanovení 269 odst. 2 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů 1. Smluvní strany 1.1 Masarykova univerzita

Více

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace:

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace: VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE NA AKCI Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů, a se zákonem

Více

Smlouvu o nájmu bytu č..

Smlouvu o nájmu bytu č.. 1) Městská část Praha 5 se sídlem Praha 5, nám. 14. října 4, IČ 00063 631 jednající statutárním zástupcem MČ Praha 5 na straně jedné jako pronajímatel a 2). datum narození: dosud bytem: na straně druhé

Více

Smlouva o zájezdu- vzor

Smlouva o zájezdu- vzor Příloha č. 5 Zadávací dokumentace Smlouva o zájezdu- vzor VEŘEJNÁ ZAKÁZKA NA SLUŽBY Zajištění dopravy, ubytování a stravy pro SOŠ SE Velešín Článek I. Smluvní strany 1. Střední odborná škola strojní a

Více

OSM 12. Název materiálu: Vyhlášení prodeje pozemků v bytové zóně Hruštice-Károvsko

OSM 12. Název materiálu: Vyhlášení prodeje pozemků v bytové zóně Hruštice-Károvsko Podklady na zasedání ZM dne: 25.06.2015 OSM 12. Název materiálu: Vyhlášení prodeje pozemků v bytové zóně Hruštice-Károvsko Předkládá: Ing. Tomáš Hocke Vypracoval: Růžena Jarošová Stanislava Syrotiuková

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních poplatcích ve městě Písku

Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních poplatcích ve městě Písku Příloha č. 1 Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních poplatcích ve městě Písku Zastupitelstvo města Písku vydává podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE I. Smluvní strany Statutární město Jihlava se sídlem: Masarykovo náměstí 1, 586 28 Jihlava IČ: 00286010, DIČ: CZ00286010 zastoupené: bankovní spojení: Česká spořitelna a. s.,

Více

Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č. 13/2013

Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č. 13/2013 Úřad městské části Praha 12 Výtisk číslo: 1 List číslo: 1 / 10 Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis Identifikační označení: Směrnice č. 13/2013 Pravidla pronájmu pozemků svěřených městské části

Více

číslo 1 vydáno 14. ledna 2004 cena 5 Kč PDF created with FinePrint pdffactory Pro trial version http://www.fineprint.com

číslo 1 vydáno 14. ledna 2004 cena 5 Kč PDF created with FinePrint pdffactory Pro trial version http://www.fineprint.com Artézský pramen hluboký 70 m, vyhloubený nákladem města v roce 1905 za starosty Viléma Pellyho, který sám také zaplatil výzdobu pramene. Pramen v této podobě byl zlikvidován v roce 1958, včetně sochy zvané

Více

Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí

Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí Článek I. Účel 1) Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí (dále jen Program) je určen k poskytování dotací z rozpočtu

Více

Postup a zásady nabytí a převodu pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčín

Postup a zásady nabytí a převodu pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčín Postup a zásady nabytí a převodu pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčín Článek I Nabytí a převod pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčína Statutární město

Více

2015/OKP/0692 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE MČ Praha 10. mezi těmito subjekty

2015/OKP/0692 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE MČ Praha 10. mezi těmito subjekty 2015/OKP/0692 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE MČ Praha 10 č. OKP 28/2015 mezi těmito subjekty Městská část Praha 10 se sídlem v Praze 10, Vršovická 68, PSČ 101 38 zastoupena JUDr. Radmilou Kleslovou, starostkou

Více

OBEC P Í Š Ť, okres Opava 747 18 Píšt' 58

OBEC P Í Š Ť, okres Opava 747 18 Píšt' 58 OBEC pišť W OBEC P Í Š Ť, okres Opava 747 18 Píšt' 58 Záměr Obce Píší' na prodej obecního nemovitého majetku Obec Píšť jako výlučný vlastník nemovitostí níže specifikovaných zveřejňuje podle 39 odst. 1

Více

Článek 1. Základní ustanovení

Článek 1. Základní ustanovení KUPNÍ SMLOUVA k nákupu stravovacích poukázek pro rok 2015 uzavřená v souladu s 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a

Více

Kupní smlouva č., VZ č..

Kupní smlouva č., VZ č.. Kupní smlouva č., VZ č.. uzavřená v souladu ustanovením 2079 a následujícími zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění Článek I. Smluvní strany 1. Statutární město Ostrava, městský obvod

Více

STUDNY a jejich právní náležitosti.

STUDNY a jejich právní náležitosti. STUDNY a jejich právní náležitosti. V současné době je toto téma velmi aktuální, a to na základě mediální kampaně, která však je, jako obvykle, silně poznamenána povrchními znalostmi a řadou nepřesností,

Více

Zásady přidělování obecních bytů (včetně bytových náhrad) Městské části Praha 5

Zásady přidělování obecních bytů (včetně bytových náhrad) Městské části Praha 5 Zásady přidělování obecních bytů (včetně bytových náhrad) Městské části Praha 5 I. Úvodní ustanovení 1. Zásady nakládání s bytovým fondem Městské části Praha 5 (dále jen Zásady ) vychází z ustanovení zákona

Více

ZÁKON o geologických pracích ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ZÁKON o geologických pracích ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Text předpisu: 66 PŘEDSEDA VLÁDY vyhlašuje úplné znění zákona č. 62/1988 Sb., o geologických pracích, jak vyplývá ze změn provedených zákonem č. 543/1991 Sb. a zákonem č. 366/2000 Sb. Česká národní rada

Více

U S N E S E N Í. Č.j.: KSPH 70 INS 9082/2015-A-19

U S N E S E N Í. Č.j.: KSPH 70 INS 9082/2015-A-19 Č.j.: KSPH 70 INS 9082/2015-A-19 U S N E S E N Í Krajský soud v Praze rozhodl samosoudcem JUDr. Tomášem Malým v insolvenční věci dlužníka: Libor Hájek, nar. 29.11.1978, IČO 659 27 052, bytem 285 47 Křesetice,

Více

Všeobecné obchodní podmínky pro poskytování hypotečních úvěrů

Všeobecné obchodní podmínky pro poskytování hypotečních úvěrů Všeobecné obchodní podmínky pro poskytování hypotečních úvěrů Wüstenrot hypoteční banka a.s., se sídlem Na Hřebenech II 1718/8, 140 23 Praha 4, IČ 26 74 71 54, zapsaná v obchodním rejstříku u Městského

Více

Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře

Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře Článek 1 Úvodní ustanovení Pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře platí příslušná ustanovení občanského

Více