Statutární město Most

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Statutární město Most"

Transkript

1 Statutární město Most vyhlašuje kontinuální Výzvu k podávání žádostí o dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Mostu - Deprivované mostecké zóny a občanské soužití 1. Identifikace výzvy Operační program: Prioritní osa: Oblast intervence: Podporované aktivity: Integrovaný operační program 5. Národní podpora územního rozvoje 5.2 Zlepšení prostředí v problémových sídlištích c) Pilotní projekty zaměřené na řešení romských komunit ohroţených sociálním vyloučením Číslo výzvy: 4 Celkový finanční objem výzvy z ERDF a státního rozpočtu: ,- Kč Z toho: ,- Kč na aktivitu 5.2 a.c.) ,- Kč na aktivitu 5.2 b.c.) 2. Termíny výzvy Vyhlášení výzvy: Ukončení příjmu ţádostí: do vyčerpání finančního objemu určeného pro tuto výzvu. Informace o ukončení výzvy bude zveřejněna nejméně 20 pracovních dnů předem. Zároveň si statutární město Most vyhrazuje právo rozhodnout kdykoliv o uzavření výzvy. Informace o ukončení výzvy bude zveřejněna nejméně 20 pracovních dnů předem. Zahájení projektu: Pro projekty revitalizace veřejných prostranství - od 1. ledna 2007 Realizace projektů nesmí být ukončena před vydáním Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Pro projekty regenerace bytových domů - od data uvedeného na potvrzení Centra pro regionální rozvoje ČR o způsobilosti projektu. Ukončení projektu: do Strana 1 (celkem 11)

2 3. Popis výzvy Oprávnění žadatelé Aktivita Revitalizace veřejných prostranství 5.2c): obce (zákon č. 128/2000 Sb., o obcích), Aktivita Regenerace bytových domů 5.2c): vlastníci bytových domů obce (zákon č. 128/2000 Sb., o obcích), bytová druţstva či další obchodní společnosti (zákon č. 513/1991 Sb. Obchodní zákoník), vlastníci jednotek sdruţení ve společenství vlastníků jednotek podle zvláštního zákona (zákon č. 72/1994 Sb., o vlastnictví bytů), další právnické a fyzické osoby vlastnící bytový dům (např. občanský zákoník), obce a nestátní neziskové organizace v případě zajištění moderního sociálního bydlení při renovacích stávajících budov. Definice bytového domu více neţ polovina jeho podlahové plochy odpovídá poţadavkům na trvalé bydlení a je k tomuto účelu určena, má nejméně čtyři samostatné byty, budova je zkolaudována jako bytový dům nebo dům s byty. Definice veřejného prostranství Veřejným prostranstvím jsou podle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, všechna náměstí, ulice, trţiště, chodníky, veřejná zeleň, parky a další prostory přístupné kaţdému bez omezení, tedy slouţící obecnému uţívání bez ohledu na vlastnictví k tomuto prostoru. Územní zaměření podpory Jako problematická zóna pro účely podpory z Integrovaného operačního programu byla vybrána ucelená souvislá oblast na severovýchodním okraji města Mostu s dvěma problematickými aglomeračními těţišti lokalitou Chanov a lokalitou Stovky včetně jejich komunikačního propojení. Územní zaměření pro aktivitu 5.2c) Podpora je zaměřena na ohraničenou oblast Integrovaného plánu rozvoje města: - ul. W.A.Mozarta (bl.100,99,98,97,96,95) - ul. tř. Budovatelů (č.p.2630, ) - ul. Svatopluka Čecha (č.p.275,1706,1209,1730) - část ul. Josefa Hory, část ul. Václava Řezáče - ul. K.H.Borovského (bl.518) Strana 2 (celkem 11)

3 - ul. Rudolická (bl.576, č.p.1323, č.p.313) - ul. Rudolická (kolmo k ţel. koridoru, č.p.1706 a zpět k bl.100) - ul. Teplická (I/13, po přemostění za bl.12,10,8,6 po řeku Bílinu) - ul. Teplická (podél ţelezničního koridoru) - ul. Chanovská (podél řeky Bíliny) Podporované aktivity Pilotní projekty zaměřené na řešení romských komunit ohrožených sociálním vyloučením Revitalizace veřejných prostranství; - úpravy sídlištního prostoru, např. úprava, obnova či výsadba veřejné zeleně, zvýšení podílu nezpevněných travnatých ploch; - parkové úpravy včetně pořízení a obnovy městského mobiliáře (lavičky apod.); - výstavba, rekonstrukce a sanace dopravní infrastruktury, např. parkovacích ploch, pěších komunikací, chodníků, cyklistických stezek, veřejných prostranství, vybudování protihlukových stěn; - výstavba, rekonstrukce a sanace technické infrastruktury, např. zařízení na odtok přívalových vod, opatření na odstranění vrchního vedení napětí a jeho nahrazení kabelovým vedením, sanace a doplnění veřejného osvětlení; - budování či modernizace nekomerčních volně přístupných rekreačních ploch, včetně úprav a zřizování dětských hřišť, vodních ploch a dalších ploch pro veřejné rekreační a sportovní vyuţití. Regenerace bytových domů - zateplení obvodového pláště domu, zateplení vybraných vnitřních konstrukcí; - práce na bytovém domě prováděné k odstranění statických poruch nosných konstrukcí a opravy konstrukčních nebo funkčních vad konstrukce domu; - sanace základů a opravy hydroizolace spodní stavby; - rekonstrukce technického vybavení domů (modernizace otopné soustavy, výměna rozvodů tepla, plynu a vody, modernizace vzduchotechniky, výtahů); - výměny či modernizace lodţií, balkonů včetně zábradlí; - zajištění moderního sociálního bydlení při renovacích stávajících budov Forma podpory Dotace Typ podpory Individuální projekty Strana 3 (celkem 11)

4 Hranice celkových způsobilých výdajů projektu Minimální výše celkových výdajů projektu není stanovena. Maximální výše celkových výdajů projektu je omezena jen u budování sociálních bytů, kde nesmí přesáhnout ,-- Kč na 1m 2 plochy bytu. Výše podpory revitalizace veřejných prostranství: 85 % ze zdrojů ERDF, 15 % ze zdrojů ţadatele regenerace bytových domů: 40 % (z toho 85 % ERDF a 15 % státní rozpočet), 60% ze zdrojů ţadatele 4. Způsobilé výdaje projektu Způsobilé výdaje v aktivitě Revitalizace veřejného prostranství část aktivity 5.2c) Způsobilé výdaje 1. projektová dokumentace k vydání povolení stavby max. do výše 5 % celkových způsobilých výdajů projektu, 2. technický dozor investora a autorský dozor projektanta, 3. nákup sluţeb nezbytně souvisejících s revitalizací veřejných prostranství, 4. nákup pozemků nezbytně související s realizací projektu max. do 10 % celkových způsobilých výdajů projektu, 5. stavební práce, např.: výstavba a technické zhodnocení dopravní infrastruktury, např. parkovacích ploch, pěších komunikací, chodníků, cyklistických stezek, vybudování protihlukových stěn, autobusových čekáren, výstavba a technické zhodnocení technické infrastruktury: zařízení na odtok přívalových vod a další protipovodňová zařízení, dešťová kanalizace, opatření na odstranění vrchního vedení napětí a jeho nahrazení kabelovým vedením, výstavba a modernizace veřejného osvětlení, zavlaţovací systémy, budování či modernizace nekomerčních rekreačních a sportovních ploch, úpravy a zřizování dětských hřišť, úpravy a zřizování vodních ploch (výdaje na koupaliště nejsou způsobilé), zřizování a úpravy vodních zdrojů, např. vrt pro vyuţití zavlaţování veřejného prostranství, 6. parkové úpravy, např. výsadba a obnova zeleně, zvýšení podílu nezpevněných travnatých ploch, 7. pořízení a obnova městského mobiliáře, např. lavičky, odpadkové koše, zábradlí, stojany na kola, informační tabule, ochrana stromů, orientační systémy, kamerový systém, 8. výdaje na povinnou publicitu projektů vyplývající z Pravidel pro provádění informačních a propagačních opatření (viz příloha č. 3 Příručky), 9. daň z přidané hodnoty u neplátců DPH, 10. daň z přidané hodnoty u plátců DPH, pokud nemají nárok na odpočet daně na vstupu. Strana 4 (celkem 11)

5 Počáteční datum pro způsobilost výdajů je , datum ukončení způsobilosti výdajů je dáno datem ukončení konkrétního projektu. Realizace všech projektů musí být ukončena do Realizace projektů nesmí být ukončena před vydáním Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Revitalizovaná veřejná prostranství musí být přístupná veřejnosti a nesmí se na nich vybírat ţádné poplatky. Za příjmy generované projektem se nepovaţují poplatky, které by město vybíralo bez ohledu na realizaci projektu. Způsobilé výdaje v aktivitě Regenerace bytových domů - část aktivity 5.2c) Podpora zaměřená na regeneraci společných prostor bytových domů musí mít charakter technického zhodnocení majetku, rekonstrukce či modernizace, podporu nelze vyuţít na provádění oprav či údrţby. Opravou se odstraňuje fyzické opotřebení nebo poškození za účelem uvedení majetku do původního a provozuschopného stavu. Technické zhodnocení jsou výdaje na dokončené nástavby, přístavby a stavební úpravy jednotlivého hmotného dlouhodobého majetku uvedeného do pouţívání v aktuálním roce, u kterého pořizovací cena převýšila částku ,- Kč (případně jinou částku stanovenou dle interních postupů příjemce). Modernizací se rozumí rozšíření vybavenosti nebo rozšíření pouţitelnosti majetku. Rekonstrukcí se rozumí stavební zásah do majetku, který má za následek změnu účelu nebo technických parametrů. Způsobilé výdaje 1. modernizace, rekonstrukce nebo technické zhodnocení hmotného majetku, např.: zateplení obvodového pláště domu (zateplení fasády, výměna oken, vnějších dveří, střechy atd.), pořízení, modernizace a rekonstrukce technického vybavení bytového domu (otopné soustavy včetně měření spotřeby tepla, rozvodu tepla, plynu a vody, vzduchotechniky, výtahu atd.), odstranění statických poruch domů (např. opravy nosných zdí a základových zdí, stropních konstrukcí atd.), rekonstrukce, modernizace, popř. technické zhodnocení, společných prostor (schodiště, chodby), sanace základů a hydroizolace spodní stavby, rekonstrukce či modernizace lodţií, balkonů (např. výměna zábradlí, balkonů atd.), 2. rekonstrukce prostor na sociální byty, 3. zařízení sociálních bytů: umyvadlo, sprcha, WC, kuchyňská linka a vařič, 4. výdaje na povinnou publicitu projektů investičního charakteru vyplývající z Pravidel pro provádění informačních a propagačních opatření (viz příloha č. 3 Příručky), 5. daň z přidané hodnoty u neplátců DPH, 6. daň z přidané hodnoty u plátců DPH, pokud nemají nárok na odpočet daně na vstupu. Strana 5 (celkem 11)

6 Počáteční datum způsobilosti výdajů je den uvedený na potvrzení o způsobilosti projektu, které CRR zašle ţadateli po posouzení přijatelnosti. Před datem vydání potvrzení nesmí být zahájeny stavební práce, nesmí být uzavřena smlouva s dodavatelem nebo dán závazný příslib objednávky. Datum ukončení způsobilosti výdajů je dáno datem ukončení konkrétního projektu. Realizace všech projektů musí být ukončena do Způsobilé jsou pouze výdaje do společných prostor bytových domů. Nezpůsobilé výdaje pro všechny aktivity: výdaje bez přímého vztahu k projektu, výdaje nesplňující principy hospodárnosti, účelnosti a efektivnosti, část pořizovací ceny při nákupu pozemků, která je vyšší neţ cena zjištěná znaleckým posudkem, nákup pozemků za částku převyšující 10 % celkových způsobilých výdajů projektu, pořízení staveb a pouţitého zařízení, projektová dokumentace u aktivit typu regenerace bytových domů, neinvestiční výdaje u aktivit typu regenerace bytových domů, náklady na výběrová a zadávací řízení, umělecká díla, na která se vztahuje právo autorské a práva s ním související, DPH, pokud příjemce má nárok na odpočet DPH na vstupu. Pokud u organizace existuje dvojí reţim, musí příjemce rozhodnout, které aktivity podléhají reţimu daně z přidané hodnoty s nárokem na odpočet a u kterých aktivit daň z přidané hodnoty uplatňovaná není, splátky půjček a úvěrů, úroky z úvěrů, sankce a penále, výdaje na záruky, pojištění, bankovní poplatky, kursové ztráty, celní a správní poplatky, výdaje za sluţby, dodávky nebo stavební práce, při jejichţ zadávání příjemce nerespektoval zákon č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, příp. postupy stanovené Příručkou pro ţadatele a příjemce. Podrobnější informace jsou uvedeny v Příručce pro ţadatele a příjemce IOP Strana 6 (celkem 11)

7 5. Předložení žádosti o finanční podporu Ţádost o finanční podporu bude předkládána ve dvou krocích. Na základě poţadavků stanovených touto výzvou předloţí ţadatel ţádost statutárnímu městu Most. Po schválení ţádosti vystaví statutární město Most ţadateli potvrzení, ţe předkládaný projekt je součástí schváleného IPRM DEMOS a ţe je v souladu s jeho cíli a prioritami. Ţádost bude ţadateli vrácena. Poté ţadatel předloţí tuto ţádost včetně všech příloh a potvrzení od města na Pobočku Centra pro regionální rozvoj pro NUTS II Severozápad, Školní 1183/10, Chomutov. Kontaktní osoba: Ing. Martina Dohnalová, projektová manaţerka. KROK 1: Forma žádosti o dotaci pro výzvu vyhlášenou městem Ţadatel vyplňuje projektovou ţádost prostřednictvím aplikace Benefit7. Formulář ţádosti je k dispozici v elektronické formě na webové adrese Postup pro zpracování elektronické ţádosti viz Pokyny pro vyplnění elektronické projektové ţádosti BENEFIT7. Žádost musí být podána v tištěné podobě (po finálním uložení v aplikaci Benefit7). Ţádost musí být podepsána statutárním zástupcem ţadatele nebo osobou k takovému úkonu statutárním zástupcem zmocněnou. V tomto případě je nutné, aby ţadatel doloţil k ţádosti dokument dokládající toto zmocnění. V případě, ţe ţadatel nemá povinnost zřídit statutární orgán, ţádost podepíše jiná osoba oprávněná jednat jménem ţadatele. Listinná podoba ţádosti musí být doručena v zalepené obálce, na které bude uvedeno: Neotvírat IPRM DEMOS Číslo výzvy Úplný název ţadatele Adresa ţadatele. Přílohy k žádosti o dotaci Seznam příloh se povinně vyplňuje v aplikaci Benefit7. Vzhledem k dalšímu podání ţádosti na CRR je nutné kaţdou z příloh předepsaných v aplikaci Benefit7 označit jako doloţenou nebo jako nedoloţenou v případě, ţe příloha není pro projekt relevantní. V aplikaci Benefit7 není nutné u příloh vyplňovat kolonku počet stránek. V rámci této výzvy pro předkládání projektů vyhlášené městem Statutární město Most vyhlašovatel nepoţaduje v kroku 1 doloţení povinných příloh uvedených v Příručce pro ţadatele a příjemce. Tyto povinné přílohy bude třeba doloţit aţ v kroku 2 při předkládání ţádostí o dotaci na pobočku Centra pro regionální rozvoj. Jelikoţ však ţadatel odevzdává ţádost finalizovanou, je třeba mít v ţádosti jiţ vyplněný seznam příloh v aplikaci Benefit7. Strana 7 (celkem 11)

8 Příjem žádostí Způsob doručení: osobní doručení Magistrát města Mostu, Odbor strategií a dotací, Magistrát města Mostu, druhé patro budovy, ul. Radniční 1, Most, V případě zájmu si ţadatel připraví kopii obálky, na kterou bude potvrzeno převzetí. doručení poštou či kurýrní sluţbou - Odbor strategií a dotací, statutární město Most, Radniční 1, Most Příjem ţádostí bude ukončen dne ve 12:00. Rozhodným okamţikem je doručení projektové ţádosti statutárnímu městu Most, ne den jejího odeslání. Po posouzení ţádosti (viz. kapitola 6) následuje krok 2. KROK 2: Předloţení ţádosti o dotaci včetně všech poţadovaných příloh dle Příručky pro ţadatele a příjemce pro oblast intervence 5.2, včetně potvrzení od města na Pobočku Centra pro regionální rozvoj. 6. Posuzování žádosti Příjem projektů a kontrola formálních náleţitostí ve výzvě bude prováděna specializovaným útvarem magistrátu - Odborem strategií a dotací. Lhůta pro kontrolu formálních náleţitostí a hodnocení přijatelnosti projektu je stanovena na 15 kalendářních dnů po doručení ţádosti. Vlastní hodnocení projektů bude probíhat dle níţe uvedených bodovacích kritérií průběţně, a to v případě, ţe projekt splní formální náleţitosti uvedené ve výzvě. To znamená, ţe bude posuzována kompletnost, formální správnost a přijatelnost předloţených ţádostí. Kontrolu formálních náleţitostí a hodnocení přijatelnosti projektu zajišťuje specializovaný útvar magistrátu Odbor strategií a dotací. Vlastní hodnocení dle bodovacích kritérií budou provádět zaměstnanci Odboru rozvoje a územního plánu s moţným vyuţitím externích hodnotitelů z řad pracovní skupiny nebo Řídícího výboru IPRM. Kaţdý projekt budou hodnotit min. dva hodnotitelé. V případě významných rozdílů v hodnocení bude projekt předán třetímu hodnotiteli (externímu). Výsledné hodnocení projektu je aritmetickým průměrem bodového ohodnocení jednotlivými hodnotiteli. Kaţdá ţádost o zařazení projektu do IPRM bude obodována a bude sestaven seznam projektů pro zařazení do IPRM dle dosaţeného počtu bodů. V rámci výzvy je stanovena minimální hranice bodového hodnocení pro zařazení do integrovaného plánu města (viz níţe). V případě dosaţení stejného počtu bodů budou přijaty všechny projekty, které splní minimální hranici. Strana 8 (celkem 11)

9 Kontrola formálních náležitostí a hodnocení přijatelnosti projektu Formální náleţitosti ţádost byla doručena na určené místo ve stanoveném termínu, ţádost byla podána v předepsané formě tištěná ţádost je podepsána statutárním zástupcem ţadatele, v ţádosti jsou vyplněny všechny předepsané a poţadované údaje, Formální úplnost bude hodnocena systémem ANO/NE. V případě formálních nedostatků bude ţadatel vyzván k doplnění chybějících podkladů nebo k opravě údajů. Lhůta pro doplnění je 5 pracovních dnů. Po tuto dobu bude hodnocení projektu zastaveno. V případě, ţe ani po vypršení stanovené lhůty na doplnění nesplňuje ţádost všechny formální náleţitosti, je projekt vyřazen z dalšího procesu hodnocení. O vyřazení informuje ţadatele písemně statutární město Most. Hodnocení přijatelnosti záměr projektu je v souladu s výzvou v rámci IPRM DEMOS záměr je v souladu s podmínkami IOP 5.2c Jestliţe projekt nesplní některé z výše uvedených kritérií přijatelnosti, bude ţádost ţadateli vrácena a bude vyřazena z dalšího hodnocení. O vyřazení je ţadatel informován písemně s uvedením kritérií přijatelnosti, které projekt nesplňuje, a odůvodněním. Hodnocení projektů Hodnocení projektů bude probíhat na základě bodovacích kritérií. Projekty budou hodnoceny na základě úplné ţádosti vyplněné v Benefitu, bez příloh. Strana 9 (celkem 11)

10 Minimální hranice bodového ohodnocení je stanovena na 50 bodů. Hodnotící kritéria Hodnotící kritéria Body Potřebnost projektu max 10 Projekt je potřebný pro rozvoj dané lokality a významně přispěje k jejímu rozvoji 10 Projekt je potřebný pro danou lokalitu 5 Projekt dostatečně nepřispěje k rozvoji lokality 0 Vliv na horizontální kritéria max 20 Vliv na udržitelný rozvoj max 10 Projekt má pozitivní vliv na udrţitelný rozvoj 10 Projekt má neutrální vliv na udrţitelný rozvoj 5 Vliv na rovné příležitosti max 10 Projekt má pozitivní vliv na rovné příleţitosti 10 Projekt má neutrální vliv na rovné příleţitosti 5 Zkušenost žadatele s řízením a realizací obdobných projektů max 20 Ţadatel má zkušenost s řízením a realizací obdobných projektů 20 Ţadatel nemá zkušenost s řízením a realizací obdobných projektů 5 Kvalita a rizika projektu max 10 Projekt je kvalitní, bezrizikový projekt nebo s riziky neohroţujícími dokončení projektu 10 Projekt není kvalitní, rizikový projekt se značnými riziky nedokončení projektu 0 Udržitelnost výstupů po finanční stránce max 10 Ţadatel v ţádosti jasně uvádí, z jakých zdrojů bude financovat provoz a údrţbu 10 Ţadatel v ţádosti neuvádí dostatečné informace o zajištění provozu a údrţby 0 Udržitelnost výstupů po organizační stránce max 10 Ţadatel v ţádosti jasně deklaruje organizační a personální zajištění provozu a údrţby výstupů projektu 10 Ţadatel v ţádosti nepodává o provozu, údrţbě a personálním zajištění dostatečné informace 0 Celkem bodů max 80 Seznam projektů seřazených dle bodového ohodnocení bude předloţen ke schválení Řídícímu výboru, který následně projekty doporučí (případně nedoporučí) Radě města Mostu pro zařazení do IPRM. Lhůta pro hodnocení projektů a předloţení seznamu projektů pro zařazení do IPRM Řídícímu výboru je stanovena na 45 kalendářních dnů ode dne provedení kontroly formálních náleţitostí a předání projektů jednotlivým hodnotitelům. Rozhodnutí o zařazení projektu do IPRM provádí Rada města Mostu. Po schválení projektů Radou města Mostu je vybraným ţadatelům zasláno Potvrzení o výběru projektu. Strana 10 (celkem 11)

11 Časový sled hodnocení žádosti Hodnocení žádosti Limitní datum pro předkládání ţádostí Kontrola formálních náleţitostí a hodnocení přijatelnosti Vlastní hodnocení projektů Schválení Řídícím výborem Rozhodnutí Rady města Mostu Odpovídá Odbor investic a údrţby Odbor strategií a dotací Odbor rozvoje a územního plánu Odbor strategií a dotací (předkládá) Odbor strategií a dotací (předkládá) Počet kalendářních dnů od ukončení předchozí činností termín ukončení výzvy 15 (od doručení ţádosti) Informační zdroje Ţadatel je povinen postupovat podle Příručky pro ţadatele a příjemce pro oblast intervence 5.2 zveřejněné na stránkách: Ţádost Benefit7 Informace o IPRM DEMOS: Kontaktní osoby pro výzvu města: Ing. Karel Bořecký manaţer Integrovaného plánu rozvoje města karel.borecky@mesto-most.cz tel.: Ing. Linda Hasmanová vedoucí oddělení dotací linda.hasmanova@mesto-most.cz tel.: Bc. Jakub Verner referent OSaD jakub.verner@mesto-most.cz tel.: Kontaktní osoba CRR Ing. Martina Dohnalová projektová manaţerka dohnalova@crr.cz tel: Strana 11 (celkem 11)

Statutární město Děčín

Statutární město Děčín Statutární město Děčín vyhlašuje výzvu k podávání ţádostí o dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Děčín sídliště Staré Město, schváleného Zastupitelstvem města Děčín dne 18.12.2008 Operační

Více

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO OBLAST INTERVENCE 5.2: V PROBLÉMOVÝCH SÍDLIŠTÍCH kontinuální výzva datum vyhlášení: 22. května 2009 OBSAH: PRO OBLAST INTERVENCE 5.2:... 1... 1 1. Úvod... 5 2. Seznam

Více

Statutární město Most

Statutární město Most Statutární město Most vyhlašuje kontinuální Výzvu k podávání žádostí o dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Mostu - Deprivované mostecké zóny a občanské soužití 1. Identifikace výzvy Operační

Více

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO OBLAST INTERVENCE 5.2: V PROBLÉMOVÝCH SÍDLIŠTÍCH 7. kontinuální výzva datum vyhlášení: 22. května 2009 Vydání 10, platnost od 6. června 2014 OBSAH: 1. Úvod... 4 2.

Více

Město Kopřivnice. vyhlašuje 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA OBYTNÁ ZÓNA KOPŘIVNICE JIH

Město Kopřivnice. vyhlašuje 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA OBYTNÁ ZÓNA KOPŘIVNICE JIH Město Kopřivnice vyhlašuje 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA OBYTNÁ ZÓNA KOPŘIVNICE JIH 1. Identifikace výzvy Opatření 2.1. Regenerace bytového

Více

Doklady požadované k Formuláři žádosti o podporu v Operačním programu Životní prostředí

Doklady požadované k Formuláři žádosti o podporu v Operačním programu Životní prostředí Příloha č. 1 k č. j. 3405/M/11, 55257/ENV/11 Doklady požadované k Formuláři žádosti o podporu v Operačním programu Životní prostředí Doklady, které jsou poţadovány jako přílohy k Formuláři ţádosti o podporu

Více

VÝZVU MĚSTO KROMĚŘÍŽ. vyhlašuje. k předkládání žádostí o dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Kroměříže zóna Jihovýchod

VÝZVU MĚSTO KROMĚŘÍŽ. vyhlašuje. k předkládání žádostí o dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Kroměříže zóna Jihovýchod MĚSTO KROMĚŘÍŽ vyhlašuje VÝZVU k předkládání žádostí o dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Kroměříže zóna Jihovýchod v souladu s Integrovaným operačním programem pro období 2007 2013 priorita

Více

Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV oblast podpory 2.1 dílčí projekty

Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV oblast podpory 2.1 dílčí projekty Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV oblast podpory 2.1 dílčí projekty Datum zveřejnění: 20. 11. 2013 ~ 2 ~ REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD VYHLAŠUJE PRŮBĚŽNOU ŘÍZENOU VÝZVU PRO

Více

Statutární město Pardubice Řídící výbor Integrovaného plánu rozvoje statutárního města Pardubice sídliště Dukla a Višňovka

Statutární město Pardubice Řídící výbor Integrovaného plánu rozvoje statutárního města Pardubice sídliště Dukla a Višňovka Statutární město Pardubice Řídící výbor Integrovaného plánu rozvoje statutárního města Pardubice sídliště Dukla a Višňovka vyhlašuje výzvu k předkládání projektů v rámci Integrovaného plánu rozvoje statutárního

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD VÝZVA VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD oblast podpory 1.1 Integrovaný plán rozvoje města Chomutov (Areál bývalých kasáren a přilehlého okolí) 17. března 2010 Regionální operační

Více

vyhlašuje VÝZVU K PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v rámci Integrovaný operační program 5. Národní podpora územního rozvoje

vyhlašuje VÝZVU K PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v rámci Integrovaný operační program 5. Národní podpora územního rozvoje MĚSTO UHERSKÉ HRADIŠTĚ vyhlašuje VÝZVU K PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA UHERSKÉ HRADIŠTĚ Operační program: Prioritní osa: Oblast intervence: Integrovaný operační program

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO FRÝDEK-MÍSTEK

STATUTÁRNÍ MĚSTO FRÝDEK-MÍSTEK STATUTÁRNÍ MĚSTO FRÝDEK-MÍSTEK vyhlašuje výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Integrovaného plánu rozvoje statutárního města Frýdku-Místku sídliště Slezská 1. Identifikace výzvy Operační

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 54 V21 IPRM Atraktivní Olomouc 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudrţnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD VÝZVA VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD oblast podpory 1.1 Integrovaný plán rozvoje města Chomutov (Areál bývalých kasáren a přilehlého okolí) 16. prosince 2009 R e g io n á

Více

a) studie a programy obnovy, vyuţití a regenerace kulturního dědictví venkova b) obnova a zhodnocování kulturního dědictví venkova

a) studie a programy obnovy, vyuţití a regenerace kulturního dědictví venkova b) obnova a zhodnocování kulturního dědictví venkova ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí dotace na základě Programu rozvoje venkova České republiky Opatření III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova 1. Popis opatření Dotace je určena na

Více

vyhlášení výzvy: 29. června 2009 1.2 Rozvoj dopravní obslužnosti a veřejné dopravy

vyhlášení výzvy: 29. června 2009 1.2 Rozvoj dopravní obslužnosti a veřejné dopravy oblast podpory: vyhlášení výzvy: 29. června 2009 1.2 Rozvoj dopravní obslužnosti a veřejné dopravy příjem žádostí: od 29. června do 30. září 2009 1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zajistit zlepšení dopravní

Více

DOTAČNÍ PROGRAMY 2014

DOTAČNÍ PROGRAMY 2014 EUROREVIT TIMES DOTAČNÍ PROGRAMY 2014 Programy Státního fondu rozvoje bydlení jsou nově ve formě nízkoúročených úvěrů, jejich návratnost zajistí nikoliv pro stát zisk, ale možnost poskytování podpory dalším

Více

Statutární město Pardubice Řídící výbor Integrovaného plánu rozvoje statutárního města Pardubice sídliště Dukla a Višňovka

Statutární město Pardubice Řídící výbor Integrovaného plánu rozvoje statutárního města Pardubice sídliště Dukla a Višňovka Statutární město Pardubice Řídící výbor Integrovaného plánu rozvoje statutárního města Pardubice sídliště Dukla a Višňovka vyhlašuje výzvu k předkládání projektů v rámci Integrovaného plánu rozvoje statutárního

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR vyhlašuje od 22. května 2009 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v Integrovaném operačním programu prioritní osa 5 NÁRODNÍ PODPORA ÚZEMNÍHO ROZVOJE oblast

Více

PŘÍLOHA č. 6j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní ose 3, číslo výzvy 5.

PŘÍLOHA č. 6j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní ose 3, číslo výzvy 5. PŘÍLOHA č. 6j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní ose 3, číslo výzvy 5.3) Verze č. 1.1 Účinnost od 29. 8. 2013 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu

Více

Statutární město Chomutov

Statutární město Chomutov Statutární město Chomutov vyhlašuje Výzvu č. 4 k podávání ţádostí o poskytnutí finanční podpory v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Chomutova Sídliště, místo pro ţivot Identifikace výzvy Operační

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 28 V 311 Šumpersko 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudrţnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu

Více

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č.j.: MSMT-40833/2013 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST vyhlašuje VÝZVU k předkládání žádostí individuálních projektů ostatních

Více

Seminář Evropské dotace pro obce

Seminář Evropské dotace pro obce Seminář Evropské dotace pro obce Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007-2013 1. března 2011 Pardubice Zaměření programu OPPS ČR-PR je jedním z operačních programů

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y -09 P01 V 16 V 223 1.0 4 V 16 V 223 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 2.4: ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY PRO VZDĚLÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍ UČENÍ KOLOVÁ VÝZVA Č. 15

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 2.4: ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY PRO VZDĚLÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍ UČENÍ KOLOVÁ VÝZVA Č. 14

Více

Statutární město Karlovy Vary

Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary vyhlašuje od 2. září 2009 2. výzvu k podávání ţádostí o poskytnutí podpory v Integrovaném operačním programu prioritní osa 5 NÁRODNÍ PODPORA ÚZEMNÍHO ROZVOJE oblast intervence

Více

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j.: 5056/2010-41 ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST vyhlašuje VÝZVU k předkládání žádostí individuálních projektů ostatních

Více

Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy (výzva č. 18) IROP

Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy (výzva č. 18) IROP Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy (výzva č. 18) IROP Aktivita: cyklodoprava Příjem žádostí o podporu: 21. 12. 2015 Ukončení příjmu žádostí o podporu: 29. 4. 2016 v 14:00 hod Oprávnění žadatelé:

Více

Výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory (AKTUALIZOVANÉ ZNĚNÍ k datu 10.6.2015)

Výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory (AKTUALIZOVANÉ ZNĚNÍ k datu 10.6.2015) MĚSTO STRAKONICE vyhlašuje Výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory (AKTUALIZOVANÉ ZNĚNÍ k datu 10.6.2015) v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Strakonice (deprivované zóny Sídliště MÍR ) 1.

Více

VÝZVU k předkládání INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ v rámci OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST. 1. Identifikace výzvy

VÝZVU k předkládání INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ v rámci OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST. 1. Identifikace výzvy Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo vnitra České republiky Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor strukturálních fondů Role v implementační struktuře OP LZZ: Zprostředkující subjekt vyhlašuje:

Více

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b)

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) 1. Jaké formální náležitosti musí mít faktura? Každý účetní doklad musí obsahovat informaci: - že se jedná o projekt IOP - registrační číslo projektu (ve tvaru

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO FRÝDEK-MÍSTEK

STATUTÁRNÍ MĚSTO FRÝDEK-MÍSTEK STATUTÁRNÍ MĚSTO FRÝDEK-MÍSTEK vyhlašuje výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Integrovaného plánu rozvoje statutárního města Frýdku-Místku sídliště Slezská 1. Identifikace výzvy Operační

Více

Moravskoslezský kraj 2. KOLO VÝZVY

Moravskoslezský kraj 2. KOLO VÝZVY VYHLAŠOVATEL Moravskoslezský kraj BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Oddělení strukturálních fondů odboru regionálního rozvoje a cestovního ruchu ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST

Více

Část B Specifické podmínky pro poskytnutí dotace na základě Programu rozvoje venkova platné pro 13. kolo příjmu žádostí

Část B Specifické podmínky pro poskytnutí dotace na základě Programu rozvoje venkova platné pro 13. kolo příjmu žádostí Část B Specifické podmínky pro poskytnutí dotace na základě Programu rozvoje venkova platné pro 13. kolo příjmu žádostí Opatření I.1.1 Modernizace zemědělských podniků Podopatření I.1.1.1 Modernizace zemědělských

Více

Statutární město Přerov. vyhlašuje. Výzvu. k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci. Integrovaného plánu rozvoje města Přerov-Jih

Statutární město Přerov. vyhlašuje. Výzvu. k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci. Integrovaného plánu rozvoje města Přerov-Jih Statutární město Přerov vyhlašuje Výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Přerov-Jih v souladu s Integrovaným operačním programem 2007-2013 1. Identifikace

Více

EU peníze školám Příručka pro základní školy - ţadatele a příjemce 1.4 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU peníze školám Příručka pro základní školy - ţadatele a příjemce 1.4 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost EU peníze školám Příručka pro základní školy - ţadatele a příjemce 1.4 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost VERZE: 2 VYDAL: Řídicí orgán OP VK DATUM PLATNOSTI: 28. ČERVNA 2012 DATUM ÚČINNOSTI:

Více

Příloha č. 8 PPŽP Metodika způsobilých výdajů pro ROP SV

Příloha č. 8 PPŽP Metodika způsobilých výdajů pro ROP SV Příloha č. 8 PPŽP Metodika způsobilých výdajů pro ROP SV Účinnost: 31. 1. 2011 Verze č. 13.0 ~ 1 ~ OBSAH 1. Obecná pravidla způsobilosti výdajů... 2 1.1. Vymezení základních pojmů... 3 2. Dokladování způsobilých

Více

VYHLAŠOVATEL JIHOMORAVSKÝ KRAJ. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor regionálního rozvoje, oddělení evropských dotací

VYHLAŠOVATEL JIHOMORAVSKÝ KRAJ. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor regionálního rozvoje, oddělení evropských dotací VYHLAŠOVATEL JIHOMORAVSKÝ KRAJ BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor regionálního rozvoje, oddělení evropských dotací ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE OP VK)

Více

PŘÍLOHA č. 6b) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvu č. 1.4)

PŘÍLOHA č. 6b) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvu č. 1.4) PŘÍLOHA č. 6b) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvu č. 1.4) SEZNAM ZMĚN Strana č. Změny v textu oproti verzi 1.2 2 Upřesnění názvu přílohy. Příloha č. 6b)

Více

Vyhlašovatel. JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje

Vyhlašovatel. JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje Vyhlašovatel JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE JEN OP VK ) vyhlašuje 5. KOLO VÝZVY k předkládání projektových

Více

ROČNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVA O POSTUPU REALIZACE IPRM

ROČNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVA O POSTUPU REALIZACE IPRM Příloha č. 1 k /2/ZM/2015 ROČNÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVA O POSTUPU REALIZACE IPRM Tato zpráva se odevzdává v tištěné a elektronické podobě na ŘO IOP každoročně do 31. 3. za předchozí kalendářní rok. 1. ÚDAJE

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 3.2 ZVYŠOVÁNÍ EFEKTIVITY A TRANSPARENTNOSTI VEŘEJNÉ SPRÁVY PROSTŘEDNICTVÍM ROZVOJE VYUŽITÍ A KVALITY SYSTÉMŮ

Více

Grantová schémata / dotační tituly IROP

Grantová schémata / dotační tituly IROP Konference Společenská odpovědnost ve všech oblastech lidské činnosti" Téma příspěvku: Grantová schémata / dotační tituly IROP 20. listopadu 2015, Multifunkční centrum zámek Lednice Integrovaný regionální

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS NAD ORLICÍ, o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche.Název Fiche 1 A.1 Upravený venkov - vlídná tvář našeho regionu Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření III.

Více

Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky

Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Seminář pro žadatele ve Specifickém cíli 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Průběžná výzva č. 16 Snížení energetické náročnosti

Více

Vyhlašovatel. JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje

Vyhlašovatel. JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje Vyhlašovatel JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE JEN OP VK ) vyhlašuje 6. KOLO VÝZVY k předkládání projektových

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD Sídlo: Masarykova 3488/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600, fax: 475 240 610 www.nuts2severozapad.cz, www.europa.eu Pracoviště: Závodní 353/88, 360 21 Karlovy Vary tel.: 353 502 624, fax: 353 502

Více

Část B Specifické podmínky pro poskytnutí dotace na základě Programu rozvoje venkova platné pro 13. kolo příjmu ţádostí

Část B Specifické podmínky pro poskytnutí dotace na základě Programu rozvoje venkova platné pro 13. kolo příjmu ţádostí Část B Specifické podmínky pro poskytnutí dotace na základě Programu rozvoje venkova platné pro 13. kolo příjmu ţádostí Opatření III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy 1. Popis opatření Opatření

Více

MĚSTO ČESKÝ TĚŠÍN. vyhlašuje. výzvu k podávání žádostí o dotaci. v rámci

MĚSTO ČESKÝ TĚŠÍN. vyhlašuje. výzvu k podávání žádostí o dotaci. v rámci MĚSTO ČESKÝ TĚŠÍN vyhlašuje výzvu k podávání žádostí o dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Český Těšín Svibice Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE 1. Identifikace výzvy Operační

Více

Město Tábor. vyhlašuje. Výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory. v rámci

Město Tábor. vyhlašuje. Výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory. v rámci Město Tábor vyhlašuje Výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Tábora prostor Pražského a Náchodského sídliště a Pražského předměstí 1. Identifikace výzvy

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. Příručka pro příjemce výzvy 2.2-16 Inovační vouchery

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. Příručka pro příjemce výzvy 2.2-16 Inovační vouchery Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Příručka pro příjemce výzvy 2.2-16 Inovační vouchery Obsah 1 ZÁKLADNÍ PODMÍNKY A POSTUP PODÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI... 3 1.1 Způsobilost výdajů... 3 1.2

Více

Regionální operační program NUTS II Severovýchod. Vaše nápady, náš kapitál

Regionální operační program NUTS II Severovýchod. Vaše nápady, náš kapitál Regionální operační program NUTS II Severovýchod Vaše nápady, náš kapitál Vážení čtenáři, představuji Vám skvělou příležitost pro náš region - Regionální operační program NUTS II Severovýchod, pomocí něhož

Více

SG II_Příloha č. 1 Příručka ke způsobilým výdajům Výzva I. Smart Grids II. (Přenosová síť)

SG II_Příloha č. 1 Příručka ke způsobilým výdajům Výzva I. Smart Grids II. (Přenosová síť) SG II_Příloha č. 1 Příručka ke způsobilým výdajům Výzva I. Smart Grids II. (Přenosová síť) ÚVOD: Tento dokument má sloužit žadatelům o podporu ze strukturálních fondů EU v rámci programu Smart Grids II.

Více

Č.j.: 11 615/2010-41 VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeţe a tělovýchovy

Č.j.: 11 615/2010-41 VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeţe a tělovýchovy Č.j.: 11 615/2010-41 VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeţe a tělovýchovy BLIŢŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO

Více

KRAJ VYSOČINA. 3. kolovou výzvu

KRAJ VYSOČINA. 3. kolovou výzvu RK-19-2013-33, př. 2 stran: 34 VYHLAŠOVATEL KRAJ VYSOČINA BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Oddělení grantových programů odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ

STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ vyhlašuje kontinuální výzvu k podávání žádostí o dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Karviná Nové Město Operační program: Integrovaný operační program Prioritní osa:

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KARLOVY VARY

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KARLOVY VARY ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KARLOVY VARY Zpracoval Vydal Ing. Kamil Kastner, ved. odboru financí a ekonomiky Mgr. Jakub Kaválek tajemník magistrátuměsta Počet stran 8 Počet

Více

Město Tábor. vyhlašuje. Výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory. v rámci

Město Tábor. vyhlašuje. Výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory. v rámci Město Tábor vyhlašuje Výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Tábora prostor Pražského a Náchodského sídliště a Pražského předměstí 1. Identifikace výzvy

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 45 V 34 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Příručka pro žadatele a příjemce finanční podpory. v rámci Integrovaného operačního programu pro prioritní osu 3, oblast

Příručka pro žadatele a příjemce finanční podpory. v rámci Integrovaného operačního programu pro prioritní osu 3, oblast Příručka pro žadatele a příjemce finanční podpory v rámci Integrovaného operačního programu pro prioritní osu 3, oblast intervence 3.4 Výzva číslo 11 - kontinuální Vybudování informačního systému operačních

Více

PŘÍLOHA č. 1h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA č. 4.3

PŘÍLOHA č. 1h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA č. 4.3 PŘÍLOHA č. 1h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA č. 4.3 Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 4.3 Vybavení odborných vědeckých a oborových knihoven

Více

Dotační program vodohospodářské infrastruktury 2016

Dotační program vodohospodářské infrastruktury 2016 Dotační program vodohospodářské infrastruktury 2016 Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále i jen Pravidla ) Článek 1. Předmět dotace Cílem programu je podpora výstavby zejména nové vodohospodářské

Více

vyhlašuje od 24. 8. 2009 v rámci Prioritní oblast: Kvalitní bydlení

vyhlašuje od 24. 8. 2009 v rámci Prioritní oblast: Kvalitní bydlení S t a t u t á r n í město Č e s k é B u dějovice vyhlašuje od 24. 8. 2009 1. uzavřenou výzvu k předložení žádostí o poskytnutí podpory v rámci Integrovaného plánu rozvoje města České Budějovice Sídliště

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Místní akční skupina Pobeskydí - zájmové sdružení právnických oso Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 2 Kulturní dědictví a tradice Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo,

Více

MĚSTO BŘECLAV. vyhlašuje. výzvu k podávání žádostí o dotaci. v rámci. Integrovaného plánu rozvoje města Břeclav zóna Valtická

MĚSTO BŘECLAV. vyhlašuje. výzvu k podávání žádostí o dotaci. v rámci. Integrovaného plánu rozvoje města Břeclav zóna Valtická MĚSTO BŘECLAV vyhlašuje výzvu k podávání žádostí o dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Břeclav zóna Valtická Operační program: Integrovaný operační program Prioritní osa: 5. Národní podpora

Více

Město Tábor. vyhlašuje. Výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory. v rámci

Město Tábor. vyhlašuje. Výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory. v rámci Město Tábor vyhlašuje Výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Tábora prostor Pražského a Náchodského sídliště a Pražského předměstí 1. Identifikace výzvy

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS NAD ORLICÍ, o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche.Název Fiche 1 A.1 Upravený venkov - vlídná tvář našeho regionu Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření III.

Více

FOND VYSOČINY ČISTÁ VODA 2012

FOND VYSOČINY ČISTÁ VODA 2012 FOND VYSOČINY Výzva k předkládání projektů vyhlášená v souladu se Statutem účelového Fondu Vysočiny 1) Název programu: ČISTÁ VODA 2012 Grantový program na podporu zpracování studií nebo projektových dokumentací

Více

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Č.j.: 23 730 /2008-41 ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE

Více

Výběrová kritéria pro hodnocení IPRM

Výběrová kritéria pro hodnocení IPRM Výběrová kritéria pro hodnocení IPRM I. stupeň hodnocení 1) Kritéria formálních náležitostí IPRM a) Úplnost žádosti Žádost je předložená v předepsaném počtu paré, z nichž alespoň jedna musí být originálem

Více

Výzva č. 3/2016 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory

Výzva č. 3/2016 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory Výzva č. 3/2016 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Národního programu Životní prostředí Ministerstvo životního prostředí (dále jen MŽP ) vyhlašuje prostřednictvím Státního fondu životního

Více

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM A VÝVOJ PRO INOVACE 2007-2013

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM A VÝVOJ PRO INOVACE 2007-2013 PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM A VÝVOJ PRO INOVACE 2007-2013 SEZNAM ZMĚN Kapitola č. Název dokumentu Změny v textu oproti verzi předcházející 1-x. Odstavec/formulace/slovo/tabulka/graf..

Více

ZÁSADY PRODEJE BYTŮ ve vlastnictví města Kojetína

ZÁSADY PRODEJE BYTŮ ve vlastnictví města Kojetína Město Kojetín ZÁSADY PRODEJE BYTŮ ve vlastnictví města Kojetína Schváleno Zastupitelstvem města Kojetína dne 21.6.2011, usn. Z 75/06-11 a aktualizováno usn.z142/01-12, ze dne 31.1.2012 Vyvěšeno:1.2.2012

Více

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE

Více

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE

Více

Seminář pro žadatele a příjemce z OP Rybářství 2014-2020. České Budějovice, Brno, Praha 10.,11. a 15. září 2015

Seminář pro žadatele a příjemce z OP Rybářství 2014-2020. České Budějovice, Brno, Praha 10.,11. a 15. září 2015 Seminář pro žadatele a příjemce z OP Rybářství 2014-2020 České Budějovice, Brno, Praha 10.,11. a 15. září 2015 Ministerstvo zemědělství Řídící orgán Operačního programu Rybářství Vás vítá na odborném semináři

Více

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA UHERSKÉ HRADIŠTĚ

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA UHERSKÉ HRADIŠTĚ INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA UHERSKÉ HRADIŠTĚ PRŮVODCE ŽADATELE O DOTACI NA REKONSTRUKCI BYTOVÝCH DOMŮ Verze 01, 2009-06-22 OBSAH 1. CO JE TO IPRM...3 2. KOLIK PENĚZ UHERSKÉ HRADIŠTĚ ZÍSKALO A ODKUD

Více

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Strategické projekty Smart Administration 1. Identifikace výzvy Číslo

Více

Statutární město Karlovy Vary

Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary vyhlašuje od 17. května 2012 5. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v Integrovaném operačním programu prioritní osa 5 NÁRODNÍ PODPORA ÚZEMNÍHO ROZVOJE oblast intervence

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Integrovaný operační program

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Integrovaný operační program Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky vyhlašuje dne 11. listopadu 2009 5. výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Oblast intervence 3.3 Služby

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce: VÝBĚR DODAVATELE PRO ZABEZPEČENÍ REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ ÚČETNICTVÍ PRO ÚŘAD PRÁCE V ŠUMPERKU

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce: VÝBĚR DODAVATELE PRO ZABEZPEČENÍ REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ ÚČETNICTVÍ PRO ÚŘAD PRÁCE V ŠUMPERKU ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce: VÝBĚR DODAVATELE PRO ZABEZPEČENÍ REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ ÚČETNICTVÍ PRO ÚŘAD PRÁCE V ŠUMPERKU 1 1. VYMEZENÍ PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY... 4 2. POŢADAVEK NA POSKYTNUTÍ

Více

ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST. vyhlašuje VÝZVU

ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST. vyhlašuje VÝZVU Č. j.: 5614/2011-41 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST vyhlašuje VÝZVU k předkládání žádostí individuálních projektů ostatních

Více

Statutární město Havířov. Zóna Šumbark II Za Teslou

Statutární město Havířov. Zóna Šumbark II Za Teslou Statutární město Havířov vyhlašuje od 8.2.2013 Výzvu k podávání žádostí o dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Zóna Šumbark II Za Teslou 1. Identifikace výzvy Číslo výzvy : 04 uzavřená Celková

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Strážnicko MAS Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 10 Rozvoj kulturního dědictví Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření III. Název opatření resp.podopatření:

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce malého rozsahu na stavební práce Cyklostezka Sudkov Dolní Studénky Veřejná zakázka je zadávána mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním operačním

Více

Město Třebíč. vyhlašuje. výzvu k předkládání projektů. v rámci Integrovaného operačního programu

Město Třebíč. vyhlašuje. výzvu k předkládání projektů. v rámci Integrovaného operačního programu Město Třebíč vyhlašuje výzvu k předkládání projektů v rámci Integrovaného operačního programu Prioritní osa: Číslo výzvy: Oblast podpory: Aktivita: Příjem žádostí: Systém sběru žádostí: 5 Národní podpora

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadávané ve zjednodušeném podlimitním řízení podle 38 a násl. zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ nebo zákon

Více

SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICTVÍ BYTOVÉ JEDNOTKY

SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICTVÍ BYTOVÉ JEDNOTKY Smluvní strany: SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICTVÍ BYTOVÉ JEDNOTKY OBEC VELKÁ HLEĎSEBE Plzeňská 32, 353 01 Velká Hleďsebe, IČ:00572756 zastoupená starostou Bohumilem KOVAŘÍKEM na straně jedné jako prodávající

Více

Výzva č. 5/2013 pro předkládání Ţádostí o dotaci na realizaci projektů v rámci naplňování Strategického plánu LEADER 2008-2013 "Opavsku to omastíme"

Výzva č. 5/2013 pro předkládání Ţádostí o dotaci na realizaci projektů v rámci naplňování Strategického plánu LEADER 2008-2013 Opavsku to omastíme 1 Výzva č. 5/2013 pro předkládání Ţádostí o dotaci na realizaci projektů v rámci naplňování Strategického plánu LEADER 2008-2013 "Opavsku to omastíme" Místní akční skupina (dále jen MAS) Opavsko vyhlašuje

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 26 V 311 Jesenicko 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu

Více

PŘEHLED REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ

PŘEHLED REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PŘEHLED REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ IPRM HRADEC KRÁLOVÉ TŘÍDA EDVARDA BENEŠE IOP/1/SV/35 Opatření 5.2 b) Regenerace bytových domů Stav k 20. 2. 2015 Registrační číslo CZ.1.06/5.2.00/07.06642 Kompletní zateplení

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ OP LZZ

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ OP LZZ VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ OP LZZ WWW.ESFCR.CZ Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Odbor řízení pomoci z ESF (Řídící orgán OP LZZ) vyhlašuje VÝZVU k předkládání žádostí o finanční podporu

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI IPRM

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI IPRM ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI IPRM Tato zpráva se odevzdává v tištěné a elektronické podobě na ŘO IOP. 1. ÚDAJE O IPRM A ZPRÁVĚ Údaje o IPRM Registrační číslo IPRM: Název IPRM: Celková výše alokace dle

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE SEMILY - PĚŠÍ STEZKA A CYKLOSTEZKA PODÉL JIZERY

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE SEMILY - PĚŠÍ STEZKA A CYKLOSTEZKA PODÉL JIZERY SEMILY - PĚŠÍ STEZKA A CYKLOSTEZKA PODÉL JIZERY Vypracoval: Městský úřad Semily Odbor investic A) OBECNÝ ÚVOD POPIS ZÁMĚRU Město Semily je realizátorem projektu Regenerace panelového sídliště Řeky a je

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS NAD ORLICÍ, o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) 2.Číslo Fiche.Název Fiche 7 D.1 Stezky, pěšiny a mosty mezi lidmi.vymezení Fiche Zvyšovat atraktivitu a vybavenost území pro cestovní ruch.

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Místní akční skupina Pomalší o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 7 Kulturní dědictví Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření III. Název opatření

Více

Moravskoslezský kraj 3. KOLO VÝZVY

Moravskoslezský kraj 3. KOLO VÝZVY Počet stran přílohy: 31 VYHLAŠOVATEL Moravskoslezský kraj BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Oddělení strukturálních fondů odboru regionálního rozvoje a cestovního ruchu ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU

Více