PROGRAM PRO MINIMALIZACI RECIDIVY PACHATELŮ TRESTNÍCH ČINŮ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PROGRAM PRO MINIMALIZACI RECIDIVY PACHATELŮ TRESTNÍCH ČINŮ"

Transkript

1 PROGRAM PRO MINIMALIZACI RECIDIVY PACHATELŮ TRESTNÍCH ČINŮ

2 O NÁS Veřejně prospěšný spolek STOP RECIDIVĚ! z.s. byl založen lidmi, kterým není lhostejný osud pachatelů a obětí trestní činnosti. V stávající době stát vydává miliardy na boj s kriminalitou, ale jen minimální prostředky na skutečnou resocializaci pachatelů trestní činnosti a pomoc obětem. Spolek STOP RECIDIVĚ! si klade za cíl spolupracovat s odborníky na prevenci kriminality, psychology, psychiatry a občany, kteří chtějí nabídnout pomocnou ruku těm pachatelům, kteří mají upřímnou snahu změnit svůj dosavadní styl života a vydat se na cestu bez páchání další trestní činnosti. Domníváme se, že tématu odnětí svobody a resocializaci odsouzených je věnována stále malá pozornost veřejnosti a to i přes to, že se jedná o téma stále aktuální, poněvadž počet odsouzených k trestu odnětí svobody v České republice neustále stoupá a je jedním z nejvyšších na světě co do počtu osob ve výkonu trestu. Nezpochybňujeme skutečnost, že za trestní čin musí následovat přiměřený trest, ale také by měla následovat pomocná ruka, která by nalezla způsob kompenzace pro oběť trestní činnosti a pachatele, pro jeho resocializaci. Team specialistů, kteří s naším spolkem spolupracují, jsou zárukou kvalifikovaného přístupu a odborně strukturalizované pomoci. STOP RECIDIVĚ! zaměstnává i osoby propuštěné z výkonu trestu, kteří si chtějí dobrovolnickou prací pro spolek uhradit dluh společnosti a najít novou cestu jak se začlenit do společnosti a být její nedílnou plodnou součástí. Působnost STOP RECIDIVĚ! je po celé České republice. V případě, že pachatelem nebo obětí je osoba nehovořící česky, můžete kontaktovat naše kvalifikované kurátory hovořící anglicky nebo španělsky. Pokud chcete požádat o spolupráci se spolkem STOP RECIDIVĚ! vyplňte online formulář spolupráce na webových stránkách STOP RECIDIVĚ! nebo si stáhněte totožný formulář ve formátu DOC nebo PDF a zašlete jej na naší kontaktní adresu. Mějte na paměti, že spolupráce by měla být započata v ideálním případě alespoň 6 měsíců před předpokládaným podáním podmíněného propuštění z výkonu trestu na svobodu, nebo předpokládaným koncem trestu. U alternativních trestů ihned kdy byl trest uložen.

3 NAŠE VIZE Vize: společnost bez recidivistů a chronických pachatelů trestní činnosti. Cíle: minimalizovat recidivu páchání trestní činnosti u odsouzených pachatelů trestní činnosti kvalifikovaným působením specialistů spolku STOP RECIDIVĚ! Hodnoty: věříme, že recidiva je něco jako nemoc lidské duše, která má svou formu léčby a je v silách člověka se sní poprat jako s jakoukoliv jinou nemocí. Všichni jsme lidé a zdraví by měli pomoci nemocným. Společenská prospěšnost: minimalizace recidivy pachatelů trestní činnosti je na okraji zájmu společnosti, ačkoliv by to mělo být prioritou. STOP RECIDIVĚ! je jednoznačně všeobecně prospěšným konceptem pro započetí sofistikované pomoci nestátní institucí v dané problematice. Spolehlivý partner: STOP RECIDIVĚ! chce být kvalifikovaným, respektovaným a XXX partnerem i pro orgány státní správy, kterých se problematika pachatelů trestní činnosti, vězeňství dotýká. Z tohoto aspektu chceme neustále rozvíjet vztahy s justicí, Vězeňskou službou ČR, Probační a mediační službou a dalšími institucemi. Dostupnost: Služby spolku STOP RECIDIVĚ! jsou dostupné zdarma všem klientům bez rozdílu. Spolek je financován korporativními a individuálními sponzory.

4 NAŠE SLUŽBY ODSOUZENÝM Mezi základní formy služeb pachatelům trestní činnosti a odsouzeným patří: zajištění grantů a financování denního nebo dálkového studia rekvalifikační programy a studia pomoc se zajištěním ubytování pomoc se zajištěním práce pomoc řešit dluhy a exekuce pomoc s řešením vlastní minulosti psychologická, sociální a rodinná pomoc spolupráce s kurátory STOP RECIDIVĚ! spolupráce s kurátory Probační a mediační služby ČR mediační služba právní poradenství zastupování před orgány státní správy resocializační programy spolupráce s odsouzeným ve výkonu trestu před podáním podmínečného propuštění nebo koncem trestu dohled nad odsouzenými, kteří jsou propuštění na podmínečné propuštění příprava odsouzeného na návrat do běžného civilního života obecně prospěšné práce a alternativní tresty atd.

5 NAŠE SLUŽBY OBĚTEM Spolupráce s poškozeným, obětí nebo osobou postiženou trestní činností tedy s tím, komu byla způsobena škoda na majetku, zdraví nebo morální újma, je nedílnou součástí práce spolku STOP RECIDIVĚ! Kurátoři spolku, na které se poškozený nebo oběť mohou pomoci s: právním poradenství psychologickou poradnou mediací s pachatelem trestní činnosti dosáhnutí narovnání a úhrady škody navázat spolupráci s Probační a mediační službou ČR navázat spolupráci s dalšími organizacemi pomáhajícím obětem trestní činnosti Výše uvedené služby poskytuje STOP RECIDIVĚ! klientům v trestním řízení zdarma a obrátit se na ni mohou jak obvinění pachatelé, odsouzení, ale rovněž také poškození trestnou činností. Pokud jste poškozený nebo oběť trestní činnosti a chcete požádat o spolupráci se spolkem STOP RECIDIVĚ! vyplňte online formulář spolupráce ZDE nebo si stáhněte totožný formulář ve formátu DOC nebo PDF a zašlete jej na naší kontaktní adresu.

6 RESOCIALIZACE Mezi základní resocializační programy určené pro odsouzené, kteří jsou ve výkonu trestu patří: dálková studia u českých a zahraničních institucí uvědomění si odpovědnosti za spáchanou trestní činnost prevence kriminality a sociálně patologických jevů vzdělání pro zvýšení kompetencí a dovedností s cílem nalezení vhodného zaměstnání pomoc s obnovením pracovních návyků pomoc s obnovením sociálních a společenských hodnot pomoc se snížením sociální izolace U drogově závislých pachatelů rovněž: eliminace rizik vzniku závislosti omezení užívání drog motivace k abstinenci od návykových látek pomoc při začleňování osob užívajících návykové látky do společnosti Všechny programy mohou být rovněž začleněny společně se spoluprací s Probační a mediační službou ČR, Centem drogové závislosti a dalšími občanskými sdruženími. Program realizované resocializace odsouzených pachatelů, je velmi pozitivně vnímán i soudy při podaných žádostech o podmíněné propuštění z výkonu trestu na svobodu, přeměně výkonu trestu na domácí vězení nebo změnu způsobu výkonu trestu do lehčího typu věznice.

7 PROGRAM STOP RECIDIVĚ! Program STOP RECIDIVĚ! je určen jak prvotrestaným tak i více trestaným pachatelům, kteří byli odsouzeni k podmíněnému nebo k trestu odnětí svobody. Program STOP RECIDIVĚ! je složen z několika fází spolupráce: 1. navázaní spolupráce 2. zpracování osobnostní charakteristiky pachatele 3. analýza trestní činnosti 4. uvědomění si trestní odpovědnosti 5. vypracování programu působení na pachatele 6. změna hodnot pachatele a určení pozitivních společenských hodnot 7. resocializace pachatele 8. pomoc se získání práce, ubytování, sociální pomoc 9. upevnění vztahů v rodině 10. příprava pro běžný život 11. působení na pachatele v oblasti náhrady způsobené škody oběti a škod spojených s trestním řízením 12. dohled nad pachatelem 13. spolupráce se státními orgány Program STOP RECIDIVĚ! může být zahájen pouze s odsouzeným, který si uvědomuje dopad své předchozí trestní a kriminální činnosti na společnost, oběť, rodinu pachatele a další skutečnosti.

8 DOHLED NAD ODSOUZENÝM Odsouzenému, který se po čas výkonu trestu vzorně choval a je u něj dán předpoklad, že bude pokračovat v resocializační a nekriminální činnosti i po podmíněném propuštění na svobodu nebo po konci trestu, můžeme nabídnout orgánům dohled nad propuštěným odsouzeným. Standardně spolupracujeme s Probační a mediační službou ČR jakožto i se soudy ve věci dohledu nad propuštěným pachatelem. Pro podmínečně propuštěné pachatele, nebo i odsouzené k podmínečnému či alternativnímu trestu, máme připravenu řadu individuálních programů dohledu, společensky prospěšných činností a aktivit, zaměřených na prevenci recidivy, resocializaci a napravení škod způsobených trestní činností.

9 OBECNĚ PROSPĚŠNÉ PRÁCE Obecně prospěšné práce jsou postupem času od doby, kdy byli ukotveny v trestním zákoně nejčastěji ukládaným alternativním trestem, který není trestem spojeným s odnětím svobody. Spolek STOP RECIDIVĚ! nabízejí odsouzenému možnost odpracovat si svůj alternativní trest, na některém obecně prospěšně společensky zaměřeném programu, nebo dohlédnout nad jeho plněním, pokud k takové alternativě přistoupí soud nebo Probační a mediační služba. Přínos obecně prospěšných prací, které se ukládají u drobné kriminality (primárně u přečinů) má přínos jak pro stát, který ušetří na jinak vězněné osobě až 1000 Kč denně, tak i obecně kladný společenský aspekt, kdy práce je vykonávána zdarma, bez nároku na odměnu.

10 SPOLUPRÁCE Chci být spolupracovník STOP RECIDIVĚ! STOP RECIDIVĚ! je spolkem osob, které pojí jednotný cíl, pomoci pachatelům v jejich resocializaci a obětem v jejich ochraně. Pokud chcete externě spolupracovat se spolkem jako dobrovolník, neváhejte se spojit s námi a začněte třeba tím, že nám pošlete svůj životopis a dopis o jakou formu spolupráce máte zájem. Chci být jednorázový nebo pravidelný dárce spolku STOP RECIDIVĚ! STOP RECIDIVĚ! je dobrovolným, nevládním, neziskovým svazkem občanů, v němž se spolčili zastánci pomoci obětem trestní činnosti tak specialisté věnující svůj soukromý čas spojený s resocializací osob ve výkonu trestu a pachatelů trestní činnosti. Spolek není financovaný vládními institucemi ani granty, jeho činnost je omezena do darů institucionálních a soukromých filantropů z České republiky a zahraničí. Pokud i vám není tato problematika lhostejná, staňte se jednorázovým nebo dlouhodobým dárcem, případně řádným nebo čestným členem spolku STOP RECIDIVĚ!. Jsem pachatel a chci spolupracovat se spolkem STOP RECIDIVĚ! Pokud chcete požádat o spolupráci se spolkem STOP RECIDIVĚ! vyplňte formulář spolupráce se spolkem a zašlete jej na naší kontaktní adresu. Mějte na paměti, že spolupráce by měla být započata v ideálním případě alespoň 6 měsíců před předpokládaným podáním podmíněného propuštění z výkonu trestu na svobodu, nebo předpokládaným koncem trestu. U alternativních trestů ihned kdy byl trest uložen. Jsem oběť trestní činnosti a chci spolupracovat se spolkem STOP RECIDIVĚ! Pokud jste poškozený nebo oběť trestní činnosti a chcete požádat o spolupráci se spolkem STOP RECIDIVĚ! vyplňte formulář spolupráce nebo si stáhněte totožný formulář ve formátu DOC nebo PDF a zašlete jej na naší kontaktní adresu.

11 KONTAKTY STOP RECIDIVĚ! z.s Pod Višňovkou 1661/31 Budova A Praha 4 Krč Česká Republika IČ: Klientská linka: Tel: Fax: info@stoprecidive.cz Kurátoři: Tel: Fax: info@stoprecidive.cz Kontakt pro státní instituce: Tel Fax: info@stoprecidive.cz Všeobecné informace: info@stop recidive.cz recidive.cz Datova schránka: skype: stoprecidive Kontakt pro média: pr@stoprecidive.cz Kontakt pro donátory a sponzory: sponzor@stoprecidive.cz

DOTAZNÍK PRO SPOLUPRÁCI S ODSOUZENÝM KTERÝ ŽÁDÁ O PODMÍNĚNÉ PROPUŠTĚNÍ, PŘEMĚNU ZPŮSOBU VÝKONU TRESTU (DOMÁCÍ VĚZENÍ) NEBO KONČÍ VÝKON TRESTU

DOTAZNÍK PRO SPOLUPRÁCI S ODSOUZENÝM KTERÝ ŽÁDÁ O PODMÍNĚNÉ PROPUŠTĚNÍ, PŘEMĚNU ZPŮSOBU VÝKONU TRESTU (DOMÁCÍ VĚZENÍ) NEBO KONČÍ VÝKON TRESTU DOTAZNÍK PRO SPOLUPRÁCI S ODSOUZENÝM KTERÝ ŽÁDÁ O PODMÍNĚNÉ PROPUŠTĚNÍ, PŘEMĚNU ZPŮSOBU VÝKONU TRESTU (DOMÁCÍ VĚZENÍ) NEBO KONČÍ VÝKON TRESTU CO UDĚLAT NEŽ ZAČNU VYPLŇOVAT FORMULÁŘ 1. Přečtěte si pozorně

Více

Činnosti PMS v trestním řízení

Činnosti PMS v trestním řízení Postavení PMS PMS jako složka ministerstva spravedlnosti přispívá k efektivnímu řešení věcí projednávaných soudy. Mezi její přinos patří zejména zrychlení, zefektivnění a zjednodušení trestního řízení

Více

Otevřené věznice. Ministerstvo spravedlnosti České republiky

Otevřené věznice. Ministerstvo spravedlnosti České republiky Otevřené věznice Ministerstvo spravedlnosti České republiky Aktuální výzvy trestní politiky přeplněnost věznic Dlouhodobá přeplněnost českých věznic Průměrná využitelnost ubytovacích kapacit v českých

Více

DOTAZNÍK PRO SPOLUPRÁCI S ODSOUZENÝM

DOTAZNÍK PRO SPOLUPRÁCI S ODSOUZENÝM DOTAZNÍK PRO SPOLUPRÁCI S ODSOUZENÝM (pište hůlkovým písmem a čitelně, nečitelnost nebo nekompletnost dat může mít za důsledek nenavázání vztahu s odsouzeným) OSOBNÍ DATA ODSOUZENÉHO Jméno: Příjmení: Datum

Více

PDP 3 ZPÁTKY DO ŽIVOTA

PDP 3 ZPÁTKY DO ŽIVOTA PDP 3 ZPÁTKY DO ŽIVOTA Ing. Barbara Poslušná Probační a mediační služba 03.10.2018 Základní informace Realizátor: Probační a mediační služba Partneři: Vězeňská služba ČR, Buskerud Probation office a Drammen

Více

PDP 3 ZPÁTKY DO ŽIVOTA

PDP 3 ZPÁTKY DO ŽIVOTA PDP 3 ZPÁTKY DO ŽIVOTA Mgr. Kamila Špejrová Probační a mediační služba Základní informace Realizátor: Probační a mediační služba Partneři: Vězeňská služba ČR, Buskerud Probation office a Drammen Half-Way

Více

Otevřená výzva pro nevládní neziskové organizace JUDr. KAMIL NEDVĚDICKÝ

Otevřená výzva pro nevládní neziskové organizace JUDr. KAMIL NEDVĚDICKÝ Otevřená výzva pro nevládní neziskové organizace JUDr. KAMIL NEDVĚDICKÝ Ministerstvo spravedlnosti ČR 26.03.2019 Výzva k předkládání žádostí o grant na individuální projekty z Fondů EHP a Norska 2014-2021

Více

PhDr. Pavel Pěnkava, Sekce sociálních kurátorů Společnost sociálních pracovníků ČR CELOREPUBLIKOVÝ VÝBOR PREVENCE KRIMINALITY V PRAZE DNE

PhDr. Pavel Pěnkava, Sekce sociálních kurátorů Společnost sociálních pracovníků ČR CELOREPUBLIKOVÝ VÝBOR PREVENCE KRIMINALITY V PRAZE DNE POSTPENITENCIÁRNÍ PÉČE V PŮSOBNOSTI MPSV Mgr. Eva Heisslerová, odbor sociálních služeb, sociální práce a sociálního bydlení PREVENCE RECIDIVY PROSTŘEDNICTVÍM SOCIÁLNÍCH KURÁTORŮ PhDr. Pavel Pěnkava, Sekce

Více

Příprava podkladů pro rozhodnutí soudu o podmíněném propuštění nebo o přeměně trestu odnětí svobody v trest domácího vězení

Příprava podkladů pro rozhodnutí soudu o podmíněném propuštění nebo o přeměně trestu odnětí svobody v trest domácího vězení Parole Příprava podkladů pro rozhodnutí soudu o podmíněném propuštění nebo o přeměně trestu odnětí svobody v trest domácího vězení Seminář pro probační a mediační úředníky 14. 15. 3. 2013 Justiční akademie

Více

Mgr. Petra Straková

Mgr. Petra Straková Mediace a probace v praxi Mgr. Petra Straková pstrakova@pms.justice.cz 1 Podmínky pro ukončení: kazuistika práce s trestními předpisy test 2 Doporučená literatura trestní předpisy H. Zehr: Úvod do restorativní

Více

Strukturovaný popis projektu

Strukturovaný popis projektu RK-3-29-3, př. 6 počet stran: 6 Příloha č. 2 Strukturovaný popis projektu Název projektu: Kraj Vysočina Podpora prevence kriminality v kraji. Účel projektu (co, kolik apod. má být realizováno anotace projektu)

Více

Aktualizováno v únoru 2012 23 606 (10.2.2012) 1 724 (10.2.2012) Vězeňská služba zajišťuje provoz vězeňských zařízení, výkon vazby a výkon trestu odnětí svobody zajišťuje pořádek a bezpečnost v budovách

Více

PROGRAMY PRO OSOBY S KRIMINÁLNÍ MINULOSTÍ. Karlovarský kraj

PROGRAMY PRO OSOBY S KRIMINÁLNÍ MINULOSTÍ. Karlovarský kraj PROGRAMY PRO OSOBY S KRIMINÁLNÍ MINULOSTÍ Karlovarský kraj Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s. založeno 1994 27 zaměstnanců 150 externích spolupracovníků 10 000 klientů/40 projektů Poslání a

Více

ÚVODNÍ SLOVO. Milí přátelé,

ÚVODNÍ SLOVO. Milí přátelé, ÚVODNÍ SLOVO Milí přátelé, rok 2013 se staví jako první a odvážný rok do řady našich plánů. Misericordia o.p.s. zahájila svou činnost a pomalu se rozhlíží jako dítě, které právě objevilo něco nového. Stejně

Více

JUDr. Kamil Nedvědický Zástupce ředitele odboru vězeňství, trestní politiky, probace a mediace

JUDr. Kamil Nedvědický Zástupce ředitele odboru vězeňství, trestní politiky, probace a mediace JUDr. Kamil Nedvědický Zástupce ředitele odboru vězeňství, trestní politiky, probace a mediace zvýšení míry zaměstnanosti odsouzených valorizace pracovních odměn odsouzených společensky odpovědné zadávání

Více

Aktualizováno v únoru 2013

Aktualizováno v únoru 2013 Aktualizováno v únoru 2013 16 238 (17.4.2013) 1 444 (17.4.2013) Vězeňská sluţba zajišťuje provoz vězeňských zařízení, výkon vazby a výkon trestu odnětí svobody zajišťuje pořádek a bezpečnost v budovách

Více

VĚZNICE JIŘICE PILOTNÍ PROJEKT OTEVŘENÁ VĚZNICE

VĚZNICE JIŘICE PILOTNÍ PROJEKT OTEVŘENÁ VĚZNICE VĚZNICE JIŘICE PILOTNÍ PROJEKT OTEVŘENÁ VĚZNICE Republikový výbor pro prevenci kriminality, 25. 5. 2017 Základní informace o pilotním projektu Zahájení pilotního projektu OV je jedním z prioritních úkolů

Více

Centrum adiktologie Psychiatrická klinika 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze Bakalářský studijní obor ADIKTOLOGIE

Centrum adiktologie Psychiatrická klinika 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze Bakalářský studijní obor ADIKTOLOGIE Bakalářský studijní obor ADIKTOLOGIE Název předmětu: Vyučující: KRIMINOLOGIE Hana Jaroslav Zařazení 3. ročník, zimní semestr, šk. rok 2008/2009 Cíle předmětu: Posluchač zná základní pojmy kriminologie

Více

Rok 2007 KDO KDE PRO KOHO

Rok 2007 KDO KDE PRO KOHO Zpráva za programy služeb pro uživatele drog ve vazebních věznicích a ve výkonu trestu, realizovaných organizacemi sdruženými v sekci Drogové služby ve vězení Asociace nestátních organizací Rok 2007 Tato

Více

Jestliže kriminalita zraňuje, spravedlnost má napravovat křivdy a napomáhat uzdravení. Howard Zehr

Jestliže kriminalita zraňuje, spravedlnost má napravovat křivdy a napomáhat uzdravení. Howard Zehr Jestliže kriminalita zraňuje, spravedlnost má napravovat křivdy a napomáhat uzdravení Howard Zehr Východiska činnosti PMS Odplatná justice Obnovující justice TČ je především útok na společnost Prioritou

Více

OBSAH. Seznam zkratek používaných v textu 13 ÚVOD 15

OBSAH. Seznam zkratek používaných v textu 13 ÚVOD 15 OBSAH Seznam zkratek používaných v textu 13 ÚVOD 15 1. ALTERNATIVNÍ OPATŘENÍ: ÚČEL, PODSTATA, VÝHODY. RESTORATIVNÍ JUSTICE 19 1.1. Krize trestu odnětí svobody 19 1.2. Alternativy k uvěznění 21 1.3. Restorativní

Více

Přílohy. Seznam příloh: Příloha 1: Podklad pro rozhovory s představiteli OOS Příloha 2: Podklad pro rozhovor s mentorem

Přílohy. Seznam příloh: Příloha 1: Podklad pro rozhovory s představiteli OOS Příloha 2: Podklad pro rozhovor s mentorem Přílohy Seznam příloh: Příloha 1: Podklad pro rozhovory s představiteli OOS Příloha 2: Podklad pro rozhovor s mentorem Příloha 3: Vlastní rešerše OOS pracující s vězni a propuštěnými aktuální k 30.10.2014

Více

Kriminalita a prevence

Kriminalita a prevence Kriminalita a prevence Charakteristika kriminologie, předmět, pojem a význam Stav, struktura a dynamika kriminality Vznik kriminologie, historické směry Uveďte jednotlivé kriminologické školy, jejich charakteristiku

Více

S t ř e d i s k o Z l í n. PhDr. Zdeňka Kosařová Mgr. Vladimír Lhotka Mgr. Radomír Váňa

S t ř e d i s k o Z l í n. PhDr. Zdeňka Kosařová Mgr. Vladimír Lhotka Mgr. Radomír Váňa S t ř e d i s k o Z l í n PhDr. Zdeňka Kosařová Mgr. Vladimír Lhotka Mgr. Radomír Váňa PRÁCE S PACHATELI NÁSILNÝCH TRESTNÝCH ČINŮ Zahajovací konference v rámci projektu Zlínského kraje NEPŘEHLÍŽEJME DOMÁCÍ

Více

Nová šance, z.s. Azylový dům Nová šance Pilotní projekt Probační dům. Ostrava ředitel: Petr Novák

Nová šance, z.s. Azylový dům Nová šance Pilotní projekt Probační dům. Ostrava ředitel: Petr Novák Nová šance, z.s. Azylový dům Nová šance Pilotní projekt Probační dům Ostrava ředitel: Petr Novák Hlavní poslání Integrace a resocializace mužů po výkonu trestu (začlenění do společnosti, osvojení pravidel)

Více

Finanční vzdělávání jeden z klíčových cílů Aliance proti dluhům

Finanční vzdělávání jeden z klíčových cílů Aliance proti dluhům Finanční vzdělávání jeden z klíčových cílů Aliance proti dluhům Radek Jiránek zástupce ředitelky odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR Aliance proti dluhům vznikla v květnu 2011 zakladatelé

Více

Systém dalšího vzdělávání pracovníků Probační a mediační služby. Probační a mediační služba České republiky

Systém dalšího vzdělávání pracovníků Probační a mediační služby. Probační a mediační služba České republiky Systém dalšího vzdělávání pracovníků Probační a mediační služby Probační a mediační služba České republiky 1 Systém dalšího, specifického vzdělávání pracovníků PMS ČR (SDV) Systém vzdělávání v rámci Probační

Více

Podnět k zahájení spolupráce s Probační a mediační službou ČR

Podnět k zahájení spolupráce s Probační a mediační službou ČR Stránka 1 z 6 Příloha č. 2: Vzor Podnětu k zahájení spolupráce s Probační a mediační sluţbou ČR (graficky zvýrazněné body označují oblasti, u kterých je při vyplňování vhodná součinnost pracovníků věznice

Více

SANKČNÍ POLITIKA Z POHLEDU PRAXE. 18.listopad, Praha

SANKČNÍ POLITIKA Z POHLEDU PRAXE. 18.listopad, Praha SANKČNÍ POLITIKA Z POHLEDU PRAXE Výzkumný projekt Teoretické a trestněpolitické aspekty reformy trestního práva v oblasti trestních sankcí GA ČR - P408/12/2209 18.listopad, Praha Jan Rozum IKSP Expertní

Více

PDP 1 - Systém společného vzdělávání Mgr. Veronika Burešová

PDP 1 - Systém společného vzdělávání Mgr. Veronika Burešová PDP 1 - Systém společného vzdělávání Mgr. Veronika Burešová Ministerstvo spravedlnosti ČR 26.03.2019 Základní informace Realizátor: Ministerstvo spravedlnosti ČR. Partneři: VS ČR a University College of

Více

Činnosti PMS navazující na práci s odsouzenými ve věznicích a po jejich propuštění. RVPK, 25. května 2017

Činnosti PMS navazující na práci s odsouzenými ve věznicích a po jejich propuštění. RVPK, 25. května 2017 Činnosti PMS navazující na práci s odsouzenými ve věznicích a po jejich propuštění RVPK, 25. května 2017 Projekt Otevřená věznice Jiřice Východiska: Dlouhodobě vyvíjená společná práce PMS a věznice Jiřice

Více

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013 Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Sociální integrace a rovné příležitosti Podpora a rozvoj systému sociálních služeb je

Více

Monitoring domácího vězení

Monitoring domácího vězení Monitoring domácího vězení Trest domácího vězení (TDV) Vymezení v TZ 60, 61 a v TŘ 334 Lze ho ukládat za přečiny,(úmyslné i neúmyslné TČ kde horní hranice trestu nepřekročí 5 let) TDV představuje přímou

Více

Příloha č. 1 Vážení respondenti, jako studentka oboru Penitenciární péče na Technické univerzitě v Liberci se na Vás obracím s žádostí o vyplnění krátkého dotazníku, který bude sloužit pro účely bakalářské

Více

PROJEKT ZAMĚSTNÁVÁNÍ ODSOUZENÝCH VĚZNICE VINAŘICE,

PROJEKT ZAMĚSTNÁVÁNÍ ODSOUZENÝCH VĚZNICE VINAŘICE, PROJEKT ZAMĚSTNÁVÁNÍ ODSOUZENÝCH VĚZNICE VINAŘICE, 29. 8. 2016 Co se dnes dozvíte a kdo bude hovořit Projekt zaměstnávání odsouzených společně představí: Robert Pelikán, ministr spravedlnosti Martin Kučera,

Více

Pracovní skupina prevence kriminality a protidrogové prevence. PhDr. Julius Kopčanský

Pracovní skupina prevence kriminality a protidrogové prevence. PhDr. Julius Kopčanský Pracovní skupina prevence kriminality a protidrogové prevence PhDr. Julius Kopčanský 1. Komunitní plán (do r. 2006) Vznik magistrátní komise PK a PP již před rokem 2005 (jiné PS ale již existovaly) Práce

Více

A) Strategické, koncepční a metodické materiály jednotlivých členů Republikového výboru pro prevenci kriminality

A) Strategické, koncepční a metodické materiály jednotlivých členů Republikového výboru pro prevenci kriminality Příloha č. 3: Přehled úkolů souvisejících s jednotlivými prioritami Následující tabulky řadí úkoly podle souvislostí s jednotlivými strategickými cíli (prioritami). Jeden úkol má zpravidla souvislost s

Více

Adiktologická práce ve vězení aneb Mimo střed zpátky, vpřed. Eva Mifková Eliška Vavrušová Dagmar Hrdinová

Adiktologická práce ve vězení aneb Mimo střed zpátky, vpřed. Eva Mifková Eliška Vavrušová Dagmar Hrdinová Adiktologická práce ve vězení aneb Mimo střed zpátky, vpřed Eva Mifková Eliška Vavrušová Dagmar Hrdinová Zpátky, jinak Od 1. 1. 2013, délka trvání projektu 30 měsíců 2 samostatné programy: Ambulantní služby

Více

Povinnosti a oprávnění zaměstnance péče o rodinu a děti

Povinnosti a oprávnění zaměstnance péče o rodinu a děti Povinnosti a oprávnění zaměstnanců OSPOD Povinnosti a oprávnění zaměstnance péče o rodinu a děti Zaměstnanec je povinen vykonávat činnosti stanovené zákonem č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně,

Více

a kriminalita v souvislosti s

a kriminalita v souvislosti s Sekundární drogová kriminalita a kriminalita v souvislosti s hazardním hraním Mgr. Kateřina Grohmannová RVPPK, 29. září 2016 Obsah Trestná činnost pod vlivem návykových látek - ESSK Ekonomicky motivovaná

Více

Úředník Probační a mediační služby

Úředník Probační a mediační služby Úředník Probační a mediační služby Úředník Probační a mediační služby realizuje dohled nad obviněnými, obžalovanými nebo odsouzenými, zajišťuje podmínky pro uložení alternativních trestů a opatření včetně

Více

TÉMATA K PŘEDMĚTU SPECIFICKÉ METODY SOCIÁLNÍ PRÁCE

TÉMATA K PŘEDMĚTU SPECIFICKÉ METODY SOCIÁLNÍ PRÁCE TÉMATA K PŘEDMĚTU SPECIFICKÉ METODY SOCIÁLNÍ PRÁCE Terénní sociální práce Streetwork a nízkoprahové sociální služby Historie streetworku v zahraničí a v ČR Zavedení streetworku v ČR Principy streetworku

Více

KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI STŘEDISEK PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY V ČESKÉ REPUBLICE ZA ROK 2010

KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI STŘEDISEK PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY V ČESKÉ REPUBLICE ZA ROK 2010 Spr. 242/2011-000 KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI STŘEDISEK PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY V ČESKÉ REPUBLICE ZA ROK 2010 S cílem zajistit základní údaje o počtech případů Probační a mediační

Více

SDRU ENÍ PRO PROBACI A MEDIACI V JUSTICI, O. S., V ROCE 2010

SDRU ENÍ PRO PROBACI A MEDIACI V JUSTICI, O. S., V ROCE 2010 SDRUENÍ PRO PROBACI A MEDIACI V JUSTICI, O. S., V ROCE 2010 Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s. (SPJ), je nevládní nezisková organizace založená v roce 1994. SPJ iniciuje a rozvíjí nové metody

Více

Údaje o poskytované sociální službě

Údaje o poskytované sociální službě Příloha č. 4a Výkaz poskytovaných služeb: Průběžná zpráva o průběhu poskytování sociální služby Projekt "Podpora a rozvoj služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji " CZ.1.04/3.1.00/05.00009 Údaje

Více

KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY ZA ROK 2014. Základní definice

KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY ZA ROK 2014. Základní definice č. j.: Spr 00562/2015-022 KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY ZA ROK 2014 Základní definice Základní statistickou jednotkou v případě tohoto statistického vyhodnocení

Více

Systém společného vzdělávání Mgr. Veronika Burešová Ministerstvo spravedlnosti ČR

Systém společného vzdělávání Mgr. Veronika Burešová Ministerstvo spravedlnosti ČR Systém společného vzdělávání Mgr. Veronika Burešová Ministerstvo spravedlnosti ČR 03.10.2018 Základní informace Realizátor: Ministerstvo spravedlnosti ČR Partneři: Vězeňská služba ČR a University College

Více

Popis využití: Výukový materiál s úkoly pro žáky s využitím dataprojektoru,

Popis využití: Výukový materiál s úkoly pro žáky s využitím dataprojektoru, VY_32_INOVACE_PSYM26060ZAPBOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: III/2 Datum vytvoření:

Více

KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI STŘEDISEK PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY V ČESKÉ REPUBLICE ZA ROK 2011

KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI STŘEDISEK PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY V ČESKÉ REPUBLICE ZA ROK 2011 Spr. 215/2012-000 KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI STŘEDISEK PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY V ČESKÉ REPUBLICE ZA ROK 2011 S cílem zajistit základní údaje o počtech případů Probační a mediační

Více

Samotný zákon spojení alternativní trest nezná.

Samotný zákon spojení alternativní trest nezná. Mgr. Jakub Dziergas Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl zpracován v rámci akce EU peníze středním školám - OP VK 1.5. Výuková sada PRÁVO, DUM

Více

1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006

1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006 1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006 Moravskoslezský kraj Krajský úřad kraje odbor sociálních věcí 1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ

Více

Centrum adiktologie, Psychiatrická klinika 1. LF UK a VFN, Univerzita Karlova v Praze

Centrum adiktologie, Psychiatrická klinika 1. LF UK a VFN, Univerzita Karlova v Praze Centrum adiktologie, Psychiatrická klinika 1. LF UK a VFN, Univerzita Karlova v Praze Název předmětu: Číslo předmětu: Semestr: Garant předmětu: Vyučující: Konzultační hodiny: Kontakt: Klient v konfliktu

Více

Realizace programů zacházení s odsouzenými v návaznosti na jejich identifikované rizikové oblasti

Realizace programů zacházení s odsouzenými v návaznosti na jejich identifikované rizikové oblasti Realizace programů s odsouzenými v návaznosti na jejich identifikované rizikové oblasti Michal Petras, OVVaT GŘ Vězeňské služby ČR RVPPK, MV 27. 10. 2016 KONCEPČNÍ CÍLE ČESKÉHO VĚZEŇSTVÍ Klasifikace a

Více

Prezentace projektu Sociální inovace: RESTART

Prezentace projektu Sociální inovace: RESTART Prezentace projektu Sociální inovace: RESTART reg. č. CZ.1.04/3.1.02/B7.00046, financovaný z ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Realizátor: Polytechna

Více

1 / 30 PŘEHLED VĚZNIC : všechny věznice. Rapotice

1 / 30 PŘEHLED VĚZNIC : všechny věznice. Rapotice 1 / 30 PŘEHLED VĚZNIC : všechny věznice Rapotice 2/ 30 PŘEHLED VĚZNIC : vazba, trest a detence Rapotice 3 / 30 PŘEHLED VĚZNIC : spec. oddělení SpO s poruchami duševními a s por. chování SpO pro TPN SpO

Více

Založena v roce 2001, zákonem č. 257/200 Sb., o PMS. Více než 450 zaměstnanců, z toho 26 ředitelství, 405 v terénu, cca 20 zaměstnanců v rámci

Založena v roce 2001, zákonem č. 257/200 Sb., o PMS. Více než 450 zaměstnanců, z toho 26 ředitelství, 405 v terénu, cca 20 zaměstnanců v rámci Mgr. Pavel Štern Založena v roce 2001, zákonem č. 257/200 Sb., o PMS. Více než 450 zaměstnanců, z toho 26 ředitelství, 405 v terénu, cca 20 zaměstnanců v rámci projektů z prostředků EU. Veřejná (státní)

Více

Koncepce rozvoje probace a mediace v České republice do roku Strategický cíl 1: Odklonit pachatele od kriminální kariéry...

Koncepce rozvoje probace a mediace v České republice do roku Strategický cíl 1: Odklonit pachatele od kriminální kariéry... Akční plán 2018 Koncepce rozvoje probace a mediace v České republice do roku 2025 Dne 11. října 2017 schválila vláda ČR svým usnesením č. 733 Koncepci rozvoje probace a mediace do roku 2025 (dále jen Koncepce

Více

Podpořeno z Programu švýcarsko české spolupráce. Supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to the enlarged European Union

Podpořeno z Programu švýcarsko české spolupráce. Supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to the enlarged European Union Zpráva k jednání k rozšíření Programu pro dospělé pachatele trestné činnosti spojené s dopravou, zejména řízení pod vlivem alkoholu ze dne 4.prosince 2014 Dne 4. prosince 2014 proběhl na ředitelství PMS

Více

OPRÁVNĚNÍ A POVINNOSTI PRACOVNÍKŮ PŘI VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ DLE ZÁKONA

OPRÁVNĚNÍ A POVINNOSTI PRACOVNÍKŮ PŘI VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ DLE ZÁKONA OPRÁVNĚNÍ A POVINNOSTI PRACOVNÍKŮ PŘI VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ DLE ZÁKONA 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších Terénní sociální pracovníci výchovu dítěte a dalšími

Více

Mládež a právo z pohledu Orgánu sociálně-právní ochrany dětí. Bc. Dagmar Neugebauerová OSPOD Brno sever

Mládež a právo z pohledu Orgánu sociálně-právní ochrany dětí. Bc. Dagmar Neugebauerová OSPOD Brno sever Mládež a právo z pohledu Orgánu sociálně-právní ochrany dětí Bc. Dagmar Neugebauerová OSPOD Brno sever Sociálně-právní ochrana dětí Výkon státní správy v rámci přenesené působnosti Realizace všech zákonných

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V SOULADU S 37 ZÁKONA Č. 108/2006 O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V SOULADU S 37 ZÁKONA Č. 108/2006 O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V SOULADU S 37 ZÁKONA Č. 108/2006 O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ Název organizace: PREVENT 99 z.ú. IČO: 69100641 Sídlo: Heydukova 349, 386

Více

RADA EVROPY VÝBOR MINISTRŮ

RADA EVROPY VÝBOR MINISTRŮ pracovní překlad ZH RADA EVROPY VÝBOR MINISTRŮ DOPORUČENÍ Č. R (99) 22 Výbor ministrů členským státům ohledně přeplněnosti vězeňských zařízení a nárůstu počtu vězněných osob (přijaté Výborem ministrů 30.

Více

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2014

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2014 Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2014 2014 MěÚ Benešov OSVZ Masarykovo nám. 100, 25601 Benešov verze ze dne 27.8.2014 Dokument schválen RM dne 27.8.2014, usnesení č. 981-16/2014/RM ze

Více

TÉMATA K MATURITNÍ ZKOUŠCE ZE SOCIÁLNÍ PÉČE

TÉMATA K MATURITNÍ ZKOUŠCE ZE SOCIÁLNÍ PÉČE Střední škola sociální péče a služeb, nám. 8. května 2, Zábřeh TÉMATA K MATURITNÍ ZKOUŠCE ZE SOCIÁLNÍ PÉČE Studijní obor: Forma zkoušky: 75 41- M/004 Sociální péče, sociálně správní činnost ústní Školní

Více

6. krajská protidrogová konference

6. krajská protidrogová konference 6. krajská protidrogová konference Poskytování léčby problematickým uživatelům drog v rámci kriminální justice Prof. Morag MacDonald Centre for Research into Quality Birmingham City University Česká Republika,

Více

Alternativa B. I. Kontrola plnění usnesení z předchozích jednání RVKPP

Alternativa B. I. Kontrola plnění usnesení z předchozích jednání RVKPP I. Kontrola plnění usnesení z předchozího jednání RVKPP Materiál obsahuje přehled plnění usnesení z posledního jednání Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky (dále jen RVKPP ) dne 8. března 2012.

Více

KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI STŘEDISEK PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY V ČESKÉ REPUBLICE ZA ROK 2012

KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI STŘEDISEK PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY V ČESKÉ REPUBLICE ZA ROK 2012 Spr. 155/2013-000 KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VYHODNOCENÍ ČINNOSTI STŘEDISEK PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBY V ČESKÉ REPUBLICE ZA ROK 2012 S cílem zajistit základní údaje o počtech případů Probační a mediační

Více

Zahajovací konference CZ 15 Norské fondy. Ing. Miloš Pochobradský, Ministerstvo spravedlnosti 7.10.2013

Zahajovací konference CZ 15 Norské fondy. Ing. Miloš Pochobradský, Ministerstvo spravedlnosti 7.10.2013 Zahajovací konference CZ 15 Norské fondy Ing. Miloš Pochobradský, Ministerstvo spravedlnosti 7.10.2013 Program CZ15» Název programu: Budování kapacit a spolupráce v justici a Nápravné služby včetně alternativních

Více

UPLATNĚNÍ SPECIÁLNÍHO PEDAGOGA V JUSTICI

UPLATNĚNÍ SPECIÁLNÍHO PEDAGOGA V JUSTICI S t a t i UPLATNĚNÍ SPECIÁLNÍHO PEDAGOGA V JUSTICI Jana Mottlová V době, kdy se připravoval zákon o Probačni a mediační službě (PMS) a jeho účinnost se předpokládala k 1. 1. 2001, objevila se potřeba připravit

Více

Na správnou cestu! II

Na správnou cestu! II Na správnou cestu! II Křehká šance II Rozvoj a rozšíření dosavadní praxe Komisí pro podmíněné propuštění, zavedení dvou inovativních restorativních programů a zpracování návrhu systémových změn v oblasti

Více

Městský program. prevence kriminality pro rok

Městský program. prevence kriminality pro rok Městský program prevence kriminality pro rok 2010 Město Smiřice OBSAH Obsah... 2 1. Úvod... 3 2. Cíle programu... 3 3. Prostředky k naplňování cílů... 3 4. Východiska programu... 4 5. Dílčí projekt...

Více

PREVENCE KRIMINALITY REALIZOVANÁ KARLOVARSKÝM KRAJEM

PREVENCE KRIMINALITY REALIZOVANÁ KARLOVARSKÝM KRAJEM PREVENCE KRIMINALITY REALIZOVANÁ KARLOVARSKÝM KRAJEM I. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování 22. 23. 9. 2010 Koncepce prevence kriminality Karlovarského kraje na léta 2009-2011

Více

Trest domácího vězení

Trest domácího vězení Trest domácího vězení Základní charakteristiky trestu a aktuální údaje k 31. 12. 2012 Aktuální údaje o trestu domácího vězení I Monitoring trestu domácího vězení k 31. 12. 2012 PMS zpracovala k 31. 12.

Více

Poznámky k profesní dráze A vzdělávání sociálních pracovníků. Doc. PhDr. Oldřich Matoušek

Poznámky k profesní dráze A vzdělávání sociálních pracovníků. Doc. PhDr. Oldřich Matoušek Poznámky k profesní dráze A vzdělávání sociálních pracovníků Doc. PhDr. Oldřich Matoušek ZAČÁTEK V dětství, mládí je člověk něčím silně ovlivněn (někdy jde i o traumatickou zkušenost), podobně jako Buddha

Více

Zvýšení efektivity přípravy vězňů před propuštěním z věznice Nové Sedlo

Zvýšení efektivity přípravy vězňů před propuštěním z věznice Nové Sedlo Zvýšení efektivity přípravy vězňů před propuštěním z věznice Nové Sedlo Vězeňská služba ČR Věznice Nové Sedlo Zpracoval: Mgr. Petr Roubíček Předkládá: ředitel věznice plk. Mgr. Miroslav Špalek Charakteristika

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

2. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2007 2009

2. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2007 2009 2. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2007 2009 Moravskoslezský kraj Krajský úřad kraje odbor sociálních věcí 2. akční plán realizace Strategie protidrogové

Více

Kompetence, nástroje, přístupy a nedostatky, při zajištění sociální prevence před nežádoucími jevy, prostřednictvím obcí s rozšířenou působností.

Kompetence, nástroje, přístupy a nedostatky, při zajištění sociální prevence před nežádoucími jevy, prostřednictvím obcí s rozšířenou působností. POSTPENITENCIÁRNÍ PÉČE V PŮSOBNOSTI MPSV Kompetence, nástroje, přístupy a nedostatky, při zajištění sociální prevence před nežádoucími jevy, prostřednictvím obcí s rozšířenou působností. PREVENCE RECIDIVY

Více

METODIKA. pro poskytování dotací nestátním neziskovým organizacím ze státního rozpočtu Ministerstvem spravedlnosti na rok 2020

METODIKA. pro poskytování dotací nestátním neziskovým organizacím ze státního rozpočtu Ministerstvem spravedlnosti na rok 2020 METODIKA pro poskytování dotací nestátním neziskovým organizacím ze státního rozpočtu Ministerstvem spravedlnosti na rok 2020 Číslo verze: 1.1 Vydal: Ministerstvo spravedlnosti, OEPD Strana 1 Obsah Úvodní

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI Ústí nad Orlicí druhá polovina října 2013 Litomyšl

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI Ústí nad Orlicí druhá polovina října 2013 Litomyšl +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 16. 10. 2013 Ústí nad Orlicí druhá polovina října 2013 Litomyšl Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon Krátké představení organizace

Více

Věznice Příbram. Ing. Mgr. Zdeněk KILIAN Věznice Příbram

Věznice Příbram. Ing. Mgr. Zdeněk KILIAN Věznice Příbram Věznice Příbram Terapeutické programy Specializované oddělení pro odsouzené s poruchou osobnosti a chování v důsledku d užíváníu psychotropních látek 40 odsouzených mužů umístěných ve věznici s ostrahou

Více

Práce s klienty v konfliktu se zákonem

Práce s klienty v konfliktu se zákonem Práce s klienty v konfliktu se zákonem Práce s osobami v konfliktu se zákonem, kteří mají závislostní chování a její přesah do postpenitenciární péče Vězeňáři nabízejí Poskytujeme odborné služby a podporu

Více

Právní poradenství v nízkoprahových zařízeních služba jako každá jiná?

Právní poradenství v nízkoprahových zařízeních služba jako každá jiná? Právní poradenství v nízkoprahových zařízeních služba jako každá jiná? Centrum adiktologie, Psychiatrická klinika 1. LF a VFN Univerzita Karlova Praze Obsah příspp spěvku definice právního poradenství

Více

STATUT. SANANIM z.ú. V Praze dne Dr. Martina Richterová ředitelka

STATUT. SANANIM z.ú. V Praze dne Dr. Martina Richterová ředitelka STATUT SANANIM z.ú V Praze dne 10.6.2014 Dr. Martina Richterová ředitelka 1. SYSTÉM ŘÍZENÍ 1.1 Podrobné vztahy a kompetence orgánů sdružení 1.2 Přímé provozní řízení 1.2.1 Ředitel 1.2.2 Výkonný ředitel

Více

OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD)

OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) SEMINÁŘ PRO MAS PRAHA 29. 7. 2015 VĚCNÉ ZAMĚŘENÍ OPZ IP 2.3 CLLD Specifický cíl 2.3.1: Zvýšit zapojení lokálních aktérů do řešení problémů nezaměstnanosti

Více

Žádost o poskytnutí dotace z Fondu zdraví a prevence pro rok 2016

Žádost o poskytnutí dotace z Fondu zdraví a prevence pro rok 2016 STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Odbor školství a sociálních věcí nám. Dr. E. Beneše 1/1, 460 59 Liberec 1 Žádost o poskytnutí dotace z Fondu zdraví a prevence pro rok 2016 Žadatel Název* Laxus z.ú. IČO* 62695487

Více

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy ZA ROK 2016 1 ÚVOD Zpracování Závěrečné zprávy o plnění cílů a opatření Strategie

Více

pachatele činu na svobodě, majetkových nebo jiných právech), který může uložit jen soud Ústavy a čl. 40 odst. 1 LPS, 37 odst.

pachatele činu na svobodě, majetkových nebo jiných právech), který může uložit jen soud Ústavy a čl. 40 odst. 1 LPS, 37 odst. PRÁVO Trestní sankce 1. Pojem a účel trestu I. pojem zákonem stanovený právní následek za určité protiprávní jednání pachatele činu na svobodě, majetkových nebo jiných právech), který může uložit jen soud

Více

(4) Výkon vojenské činné služby nebo civilní služby je překážkou výkonu dobrovolnické služby.

(4) Výkon vojenské činné služby nebo civilní služby je překážkou výkonu dobrovolnické služby. Platné znění částí zákona č. 198/2002 Sb., o dobrovolnické službě a o změně některých zákonů (zákon o dobrovolnické službě), ve znění zákona č. 436/2004 Sb., zákona č. 495/2005 Sb., zákona č. 420/2011

Více

Příloha č. 1: Tabulka úkolů Akčního plánu seřazená dle pořadí úkolů. Číslo úkolu

Příloha č. 1: Tabulka úkolů Akčního plánu seřazená dle pořadí úkolů. Číslo úkolu Příloha č. 1: Tabulka úkolů Akčního plánu seřazená dle pořadí úkolů Číslo úkolu 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Název úkolu Gestor Spolupráce Termín Posilovat spolupráci subjektů prevence kriminality na bázi

Více

COKUZ (Centrum pro osoby v konfliktu se zákonem)

COKUZ (Centrum pro osoby v konfliktu se zákonem) COKUZ (Centrum pro osoby v konfliktu se zákonem) Klient za katrem taky člen společnosti Lucie Čechová Gabriela Fritschová Pavol Jedlička Jihočeská adiktologická konference 2014 Historie COKUZu Práce na

Více

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy OPZ v MAS České středohoří. Bc. Andrea Novotná

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy OPZ v MAS České středohoří. Bc. Andrea Novotná Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy OPZ v MAS České středohoří Bc. Andrea Novotná 723933559 Vyhlášené výzvy MAS České středohoří Zavádění bezpečnostních a preventivních programů a opatření 1.

Více

Příloha č. 2: Tabulka úkolů Akčního plánu seřazená dle gestorů (abecedně) Číslo úkolu. Gestor Spolupráce Název úkolu. Termín

Příloha č. 2: Tabulka úkolů Akčního plánu seřazená dle gestorů (abecedně) Číslo úkolu. Gestor Spolupráce Název úkolu. Termín Příloha č. 2: Tabulka úkolů Akčního plánu seřazená dle gestorů (abecedně) Gestor Spolupráce Název úkolu MO MF, (RVPPK), (IKSP) MO ---------- MO, PA ČR, (IKSP) MO ---------- MPSV ---------- MPSV MPSV MPSV

Více

Program Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje

Program Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje Program Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: oblast podpory č. 1 - Požární ochrana Číslo a název

Více

VÝSTUPY Z KONFERENCE ROMOVÉ A ALTERNATIVNÍ TRESTY

VÝSTUPY Z KONFERENCE ROMOVÉ A ALTERNATIVNÍ TRESTY Projekt ALTERNATIVA PRO ROMY je podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a ww.eeagrants.cz VÝSTUPY Z KONFERENCE ROMOVÉ A ALTERNATIVNÍ TRESTY Mgr. Martina Štěpánková

Více

Příloha č. 2. Podporované cílové skupiny 1/5

Příloha č. 2. Podporované cílové skupiny 1/5 Příloha č. 2 Podporované cílové skupiny Cílovou skupinou v IP 2.3 jsou osoby sociálně vyloučené a osoby sociálním vyloučením ohrožené, uchazeči a zájemci o zaměstnání, neaktivní osoby a zaměstnanci místních

Více

VYHLÁŠENÍ VÝZVY OPZ MAS REGION POŠEMBEŘÍ PODPORA SCOIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ

VYHLÁŠENÍ VÝZVY OPZ MAS REGION POŠEMBEŘÍ PODPORA SCOIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ VYHLÁŠENÍ VÝZVY OPZ MAS REGION POŠEMBEŘÍ PODPORA SCOIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ Koncem března 2018 vyhlásí MAS Region Pošembeří další výzvu z OP Zaměstnanost pod názvem Podpora sociálního začleňování. Žádost o

Více

Martin Koňařík. 4. Demografická konference "Mladých demografů, 15. 2. 2013, Praha Martin Koňařík

Martin Koňařík. 4. Demografická konference Mladých demografů, 15. 2. 2013, Praha Martin Koňařík Martin Koňařík 4. Demografická konference "Mladých demografů, 15. 2. 2013, Praha Martin Koňařík Obsah Úvod Datová základna Odsouzení Metodika Vstupy Výstupy Výsledky Obvinění Závěr 4. Demografická konference

Více

KLÍČOVÉ DOVEDNOSTI PRO ZAMĚSTNÁNÍ V SEKTORU SLUŽEB

KLÍČOVÉ DOVEDNOSTI PRO ZAMĚSTNÁNÍ V SEKTORU SLUŽEB KLÍČOVÉ DOVEDNOSTI PRO ZAMĚSTNÁNÍ V SEKTORU SLUŽEB Lekce 4: Mediace a informace Školicí modul vytvořený v rámci projektu KEYROMA: Rozvoj klíčových kompetencí romských žen v oblasti sociálních dovedností

Více

Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí. ANIMA VIVA o.s.

Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí. ANIMA VIVA o.s. Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí ANIMA VIVA o.s. O nás Jsme občanské sdružení ANIMA VIVA o. s., které vzniklo z iniciativy svépomocné organizace rodičů

Více