MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013"

Transkript

1 Odbor školství a kultury V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Směrnice k doplňkové činnosti Městské knihovny Písek a ZŠ Svobodné NÁVRH USNESENÍ Rada města 1. Směrnici ředitele Městské knihovny Písek, Alšovo náměstí 85, Písek, IČ: k doplňkové činnosti s účinností od a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje d) jiné usnesení 2. Směrnici ředitele Základní školy Svobodné a Mateřské školy Písek, Dr. M. Horákové 1720, Písek, IČ: k doplňkové činnosti s účinností od a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje d) jiné usnesení Návrh předkládá JUDr. Ondřej Veselý, starosta Mgr. Hana Rambousová, místostarostka Návrh zpracoval Mgr. Roman Dub, ředitel Městské knihovny Mgr. Miloslav Machač, ředitel ZŠ Svobodné Ing. Marie Cibulková, vedoucí odboru Bc. Jana Bauerová Ing. Lenka Škodová, vedoucí oddělení školství

2 Důvodová zpráva: K bodu 1 Město Písek schválilo usnesením ZM č. 177/13 dne Dodatek č. 1 ke Zřizovací listině č. 8/09 ze dne příspěvkové organizace Městská knihovna Písek, Alšovo náměstí 85, Písek, IČ (dále jen Zřizovací listina). Tímto Dodatkem č. 1 se doplnila Zřizovací listina v čl. III Vymezení hlavního účelů a předmětu činnosti a organizaci povolila doplňkovou činnost. Radě města je předkládán návrh ředitele Městské knihovny Písek na schválení Směrnice k doplňkové činnosti Městské knihovny Písek, Alšovo náměstí 85, Písek s účinností od Městská knihovna má povoleny tyto činnosti: a) vydavatelské činnosti, polygrafická výroba, knihařské a kopírovací práce b) zprostředkování obchodu a služeb c) velkoobchod a maloobchod d) mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů a školení, včetně lektorské činnosti K bodu 2 Město Písek schválilo usnesením ZM č. 246/09 dne Zřizovací listinu č. 4/09 příspěvkové organizace Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720, Písek, IČ (dále jen Zřizovací listina). Tou byly uvedené organizace schváleny tyto činnosti v rámci doplňkové činnosti: a) realitní činnost - pronájem školních nebytových prostor a venkovních školních hřišť na dobu určitou maximálně však na 1 školní rok bez souhlasu zřizovatele b) provozování tělovýchovných a sportovních zařízení a organizování sportovní činnosti c) mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti související s výchovně-vzdělávacím obsahem d) vydavatelské činnosti, polygrafická výroba, knihařské a kopírovací práce související s výchovně-vzdělávacím obsahem e) výroba, rozmnožování, distribuce, prodej, pronájem zvukových a zvukověobrazových záznamů související s výchovně-vzdělávacím obsahem f) pronájem a půjčování věcí movitých bez souhlasu zřizovatele. Radě města je předkládán návrh ředitele Zš Svobodné na schválení Směrnice k doplňkové činnosti Základní školy Svobodné a Mateřské školy Písek, Dr. M. Horákové 1720, Písek s účinností od Směrnice byly zkonzultovány s finančním odborem a připomínky byly zapracovány. Doporučení zpracovatele: Zpracovatel doporučuje schválit usnesení 1a), 2a). Vztah k rozpočtu: Příjmy z doplňkové činnosti jsou příjmem zřizovaných příspěvkových organizací. stránka 2 (celkem 8)

3 Legislativní rámec: Zákon č.250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění p. p. Vztah ke strategickému plánu: --- Přílohy: č. 1 Směrnice k doplňkové činnosti Městské knihovny Písek, Alšovo náměstí 85, Písek návrh ke schválení č. 2 Směrnice k doplňkové činnosti Základní školy Svobodné a Mateřské školy Písek, Dr. M. Horákové 1720, Písek návrh ke schválení stránka 3 (celkem 8)

4 Příloha č. 1 Směrnice k doplňkové činnosti Městské knihovny Písek, Alšovo náměstí 85, Písek návrh ke schválení Městská knihovna Písek Alšovo nám. 85, Písek Příspěvková organizace Směrnice č. 24/2013 DOPLŇKOVÁ ČINNOST 1. Předmět směrnice 1.1 Tato směrnice, která upravuje předmět, rozsah a podmínky provádění doplňkové činnosti v Městské knihovně Písek se vydává na základě zřizovací listiny čj. 8/ Doplňková činnost provozovaná Městskou knihovnou Písek je upravena těmito předpisy: Zák. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů v platném znění a dále prováděcí vyhláškou k Zákonu o účetnictví č. 410/09 Sb., v platném znění, ( 42) a rovněž Zák. č. 586/92 Sb. o daních z příjmů ( 18, 20). 2. Předmět doplňkové činnosti 2.1. Knihovna využívá k provádění své doplňkové činnosti kapacity a zařízení, která má k dispozici pro zajišťování hlavní činnosti a schopností svých pracovníků. Přitom nesmí být omezeno či narušeno základní poslání knihovny stanovené zřizovací listinou, tzn., že doplňková činnost nesmí být prováděna na úkor činnosti hlavní Předmětem doplňkové činnosti je: vydavatelské činnosti, polygrafická výroba, knihařské a kopírovací práce zprostředkování obchodu a služeb velkoobchod a maloobchod mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů a školení, včetně lektorské činnosti 3. Ekonomické zásady doplňkové činnosti a vymezení pravomocí 3.1. Doplňková činnost se vede účetně odděleně od činnosti hlavní. Za tím účelem se zřizuje analytický účet pro doplňkovou činnost pro náklady, výnosy, pohledávky a v rozmezí 0100 až Účelové znaky 40 a výše Doplňková činnost nesmí být v ročním úhrnu ztrátová. V případě zjištění ztráty k hospodářského roku je povinen ředitel Městské knihovny Písek přijmout taková opatření, aby doplňková činnost byla do konce roku minimálně vyrovnána. Pokud vyrovnána nebude, ředitel organizace oznámí tuto skutečnost zřizovateli a navrhne mu řešení. 3.3 Výnosy doplňkové činnosti podléhají dani z příjmu právnických osob. Náklady doplňkové činnosti jsou výdaji k zajištění, dosažení a udržení příjmu podle zákona č. 586/1999 Sb., o dani z příjmů ve znění pozdějších předpisů Prostředky z příjmu doplňkové činnosti je možno použít pouze pro krytí nezbytných nákladů doplňkové činnosti a dále k pokrytí potřeb hlavní činnosti a k jejímu zkvalitnění prostřednictvím hospodářského výsledku a fondů Za ekonomické a pracovně právní zabezpečení doplňkové činnosti odpovídá ředitel organizace Za organizační zabezpečení doplňkové činnosti odpovídá ekonom organizace. V rámci plánovacího procesu pro další účetní období sestavuje ekonom organizace plánovaný rozpočet nákladů a výnosů hospodářské činnosti příštího účetního období. V průběhu roku porovnává vývoj plánu se skutečností a v případě potřeby navrhuje řediteli potřebná opatření. Měsíční i celoroční výkaz zisku a ztrát se sestavuje v členění za hlavní a hospodářskou činnost. 4. Náklady z doplňkové činnosti stránka 4 (celkem 8)

5 4.1. Městská knihovna Písek provozuje tyto doplňkové činnosti: a) balení knih b) příměstský tábor c) prodej knih 4.2. Náklady u doplňkové činnosti balení knih jsou stanoveny takto: Podíl byl stanoven s ohledem na reálný čas balení knihy (formát A5 = 1,5 minuty) ve vztahu k hodinové mzdě (68,05 Kč/hod) 28%, nákladům na sociální a zdravotní pojištění 10% pracovníka, který balení provádí a ke skutečným nákladům na materiál 3% (folii, 1,70 Kč/m2) z celkových výnosů z této činnosti Náklady u doplňkové činnosti příměstský tábor jsou dány skutečnými náklady na danou činnost (mzdy, sociální a zdravotní pojištění, materiál, služby, pojištění atd.) 4.4. Náklady na prodej vyřazených knih jsou stanoveny takto: Částka je stanovena na základě skutečného času prodeje knihy (á 2 minuty vyřazení, vlastní prodej, administrace) a nákladů na mzdy (průměrná hodinová mzda pracovníků oddělení beletrie, kteří prodej průběžně zajištují 99,- Kč) včetně sociálního a zdravotního pojištění. Částka za 1 prodanou knihu činí 3,26 Kč (mzdy) a 1,11 Kč (sociální a zdravotní pojištění). 5. Závěrečná ustanovení Kontrolu dodržování této směrnice provádí ředitel Městské knihovny Písek nebo jím pověřený pracovník. Tato směrnice nabývá účinnosti dnem podpisu. Dne 1. prosince Mgr. Roman Dub ředitel MěK Písek stránka 5 (celkem 8)

6 Příloha č. 2 Směrnice k doplňkové činnosti Základní školy Svobodné a Mateřské školy Písek, Dr. M. Horákové 1720, Písek návrh ke schválení 4. Předmět úpravy Směrnice k doplňkové činnosti 4.1. Ustanovení této směrnice upravuje doplňkovou činnost příspěvkové organizace Směrnice upravuje doplňkovou činnost příspěvkové organizace podle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, vyhlášky. 410/2009 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro některé vybrané účetní jednotky a rovněž zákonem č. 586/1992 Sb. o daních z příjmů. 5. Doplňková činnost 5.1. Podle 27 odst. 2 písm. g) zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních samosprávných celků ve znění pozdějších předpisů je příspěvková organizace oprávněna vykonávat také doplňkovou činnost Doplňkovou činností se rozumí veškeré činnosti, které příspěvková organizace vykonává mimo činnosti, za jejichž účelem byla zřízena Jednotlivé druhy doplňkové činnosti, které příspěvková organizace může provozovat, jsou zapsány ve zřizovací listině. 6. Předmět činností 6.1. Doplňková činnost zahrnuje aktivity vyplývající ze zřizovací listiny ZŠ ZŠ provozuje na základě zřizovací listiny Čl. VII. Odst a) realitní činnost pronájem školních nebytových prostor. 7. Způsob zúčtování 7.1. Doplňková činnost se v účetnictví vykazuje odděleně od běžného hospodaření Na doplňkovou činnost nejsou poskytovány, a tedy nemohou být použity prostředky ze státního rozpočtu a prostředky zřizovatele Doplňková činnost nemůže být v ročním zúčtování ztrátová. Ztráta může být vykázána v případě, že ji ZŠ uhradí v rámci celkového výsledku hospodaření doplňkové činnosti ZŠ musí zřizovateli dokládat efektivnost doplňkové činnosti společně s výsledkem hospodaření za účetní období V případech, kdy nelze oddělit náklady doplňkové činnosti od nákladů hlavní činnosti (například teplo, elektřina, voda), propočítá se podíl nákladů na hlavní činnost a doplňkovou činnost včetně mezd a ZŠ je vrátí do svého rozpočtu vždy do konce kalendářního roku Provozní náklady - tělocvična Poměr provozních nákladů (teplo, elektřina, voda, úklidové prostředky apod.) vychází z poměru plochy tělocvičny včetně prostor s ní souvisejících a celkové plochy objektu. Koeficient je stanoven na 12,56 % (viz příloha č. 1). stránka 6 (celkem 8)

7 Mzdové náklady v doplňkové činnosti Mzdové náklady jsou stanoveny podle fondu pracovní doby v doplňkové činnosti takto: Uklízečka: 1 hodina denně (tzn. podíl 12,5 % nákladů v doplňkové činnosti) Účetní: 1 hodina týdně (tzn. podíl 2,5 % nákladů v doplňkové činnosti) Hospodářka: 1 hodina týdně (tzn. podíl 2,5 % nákladů v doplňkové činnosti) Správce: výkaz odpracovaných hodin na základě Dohody o provedení práce Odpovídající mzdové náklady, ostatní osobní náklady (fksp, zákonné pojištění odpovědnosti), sociální a zdravotní pojištění zaměstnanců ZŠ jsou zaúčtovány do nákladů doplňkové činnosti. 8. Použití prostředků z doplňkové činnosti 8.1. ZŠ podniká s majetkem zřizovatele, k němuž má právo hospodaření, a udržuje jej z prostředků zřizovatele. Prostředky získané z doplňkové činnosti slouží k dokrytí potřeb v hlavní činnosti, které zřizovatel finančně nepokryl Výsledek hospodaření doplňkové činnosti se na konci účetního období spojí do jednoho zlepšeného hospodářského výsledku a následně rozdělí do fondů: fond reprodukce, fond odměn, rezervní fond. 9. Rozhodování o doplňkové činnosti a vymezení pravomocí 9.1. Ředitel školy rozhoduje o provozování doplňkové činnost a použití prostředků z doplňkové činnosti. Dalšími pravomocemi ředitele školy je rozdělování kompetencí mezi jednotlivé pracovníky, kontroluje hospodářskou činnost Účetní zodpovídá za sledování nákladů a tržeb doplňkové činnosti Hospodářka ZŠ provádí fakturaci na základě objednávek a smluv, dohlíží na plnění podmínek dodavatelů a splatnosti faktur, rozesílá upomínky a vede evidenci smluv. 10. Kontrola Kontrolu dodržování této směrnice vykonává ředitel ZŠ. 11. Účinnost Účinnosti tato směrnice nabývá dnem V Písku dne Mgr. Miloslav Machač Ředitel školy stránka 7 (celkem 8)

8 Příloha č. 1 ke Směrnici k doplňkové činnosti Koeficient provozních nákladů tělocvična Předmět výpůjčky Pavilon 1. stupně Pavilon 2. stupně Ostatní prostory kabinet 12,33 kabinet 14,96 úklid (chodba vedle jídelna) 9,78 družina 63,56 odborná učebna 79,77 malá tělocvična 214,5 družina 62,9 sklad 30,04 šatny (v patře) 16,85 velká odborná učebna 105,64 kabinet 19,33 šatny (v patře) 15,44 kabinet 19,87 odborná učebna 73,55 umývárna (v patře) 20,62 učebna 63,66 chodba vč. schodiště 25,53 chodba (v patře) 12,27 učebna 68,17 WC 15,94 schodiště od tělocvičny 18,34 298,05 chodba vč. schodiště 119,29 WC 12,34 šatny (u vstupu) 223,5 údržba - školník 7,39 úklid 1,61 ředitelna 19,65 kabinet 12,33 sborovna 44,23 kancelář 16,86 učebna 63,55 kmenová učebna 63,61 zástupce 14,21 učebna 62,93 kabinet 20,88 knihovna 47,47 kabinet 20,12 kmenová učebna 62,68 WC 11,93 učebna 60,9 kmenová učebna 58,21 WC 27 kabinet 22,49 chodba vč. schodiště 59,6 WC 21,45 učebna 61,24 chodba 50,51 kabinet 22,22 odborná učebna 68,17 chodba 134,07 Celkem 1050,83 Celkem 582,28 740,4 2373,49 Poměr plochy v % 298, ,49 12,56 stránka 8 (celkem 8)

Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9 ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Platnost: od 1. 9. 2013 Nahrazuje: organizační řád z 1. 9. 2012 Číslo jednací: SZŠ - 848/2013 OBSAH 1 Všeobecná ustanovení... 3 2 Statut školy...

Více

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03 STANDARD Č. 9 PERSONÁLNÍ A ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PERSONÁLNÍ SMĚRNICE Č. 6 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Platnost

Více

2. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. A. Úvodní ustanovení

2. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. A. Úvodní ustanovení 2. ORGANIZAČNÍ ŘÁD A. Úvodní ustanovení Organizační řád spolu s popisy funkcí a popisy práce tvoří nedílný, na sebe navazující, uspořádaný celek organizačních norem, který vyjadřuje strukturu organizace

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12. 05. 2011

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12. 05. 2011 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 27. 04. 2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12. 05. 2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výsledek výběrového řízení Audit příspěvkové organizace Domovní

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. č. 1/2010

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. č. 1/2010 DOMOV DŮCHODCŮ PROSEČ-OBOŘIŠTĚ, příspěvková organizace Proseč-Obořiště 1, 393 01 Pelhřimov ----------------------------------------------------------------------- IČ: 00511901 telefon: 565 394 112 e-mail:

Více

Organizační řád obce Vrbice

Organizační řád obce Vrbice Organizační řád obce Vrbice 1 ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBCE VRBICE Obec: VRBICE IČO : 00283738 Adresa: 691 09, Vrbice 89 Řád zpracoval: Tomáš Bílek Řád schválil starosta obce: Tomáš Bílek Datum schválení zastupitelstvem

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Střední školy a Mateřské školy, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvkové organizace

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Střední školy a Mateřské školy, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvkové organizace Název procesu/ Číslo Vlastník ORGANIZAČNÍ ŘÁD Střední školy a Mateřské školy, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvkové organizace Obsah I. Úvodní ustanovení strana 2 II. Základní údaje a postavení organizace

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace. Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace. Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola a mateřská škola

Více

Organizační řád Gymnázia prof. Jana Patočky

Organizační řád Gymnázia prof. Jana Patočky Gymnázium prof. Jana Patočky Praha 1, Jindřišská 36, 110 00, tel./fax: 224 239 061 info@gpjp.cz Organizační řád Gymnázia prof. Jana Patočky A. Všeobecná ustanovení 1. Organizační řád upravuje organizační

Více

Vnitřní řád školní družiny, školního klubu a zájmových útvarů

Vnitřní řád školní družiny, školního klubu a zájmových útvarů Vnitřní řád školní družiny, školního klubu a zájmových útvarů Číslo dokumentu: VP 03-0 Číslo jednací: Vypracoval: Mgr. Luděk Svoboda, ředitel školy Směrnice nabývá účinnosti ode dne: 1.9.2013... Vnitřní

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.06.2011

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.06.2011 Odbor ţivotního prostředí V Písku dne: 06.06.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.06.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh zadávacích podmínek výběrového řízení na akci Modernizace a rozšíření

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace. Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace. Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola a mateřská škola

Více

č.j. 1730/2010/ZŠ a MŠ s účinností od 1.9.2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Obsah:

č.j. 1730/2010/ZŠ a MŠ s účinností od 1.9.2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Obsah: č.j. 1730/2010/ZŠ a MŠ s účinností od 1.9.2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Obsah: I. Všeobecná část 1. Vymezení účelu 2. Předmět činnosti školy 3. Pracovníci

Více

Město Lipník nad Bečvou

Město Lipník nad Bečvou Město Lipník nad Bečvou Rada města schválila na své 75. schůzi 29.09.2014 následující usnesení Usnesení rady města je upraveno podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Brno, Úvoz 55, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: /2010 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 30. srpna 2010 Směrnice nabývá platnosti

Více

ROZBOR HOSPODAŘENÍ ŠKOLY. za rok 2014

ROZBOR HOSPODAŘENÍ ŠKOLY. za rok 2014 Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5 ROZBOR HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2014 Zpracovaly: Helena Hinková, ředitelka školy Jitka Jelínková, ekonomka Grafická úprava: Marie Vlčková, knihovnice-archivářka

Více

Organizační řád. Městský úřad Velké Meziříčí

Organizační řád. Městský úřad Velké Meziříčí Rada města vydává tuto vnitřní směrnici č. 1/2013: Organizační řád Městského úřadu Velké Meziříčí Zpracovatel: Rozsah působnosti: Ing. Marek Švaříček, tajemník Městského úřadu Velké Meziříčí Městský úřad

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Domovy pro osoby se zdravotním postižením Oleška-Kamenice příspěvková organizace Stará Oleška 131, 405 02 Děčín IČ: 47274522 V souladu s účinností zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v platném

Více

Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz

Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz Vnitřní předpis č. 4 č. j. SZŠ/127/2014 ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. Všeobecná část Organizační

Více

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace SNP 2304/6, Ústí nad Labem, IČ 44226233 SMĚRNICE č.6/2008 Organizační řád Obsah: ČL.1 ČL.2 ČL.3 ČL.4 ČL.5 ČL.6 ČL.7 ČL.8

Více

1. základní škola Plzeň, Západní 18, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD

1. základní škola Plzeň, Západní 18, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD 1. základní škola Plzeň, Západní 18, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD 1 Ředitel 1. základní školy Plzeň, Západní 18, příspěvkové organizace na základě ustanovení 165 odst. 1 písmeno a) zákona č.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Střední odborné učiliště opravárenské, Králíky, Předměstí 427. Směrnice č. 01/2014. Č.j.: 291/2014

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Střední odborné učiliště opravárenské, Králíky, Předměstí 427. Směrnice č. 01/2014. Č.j.: 291/2014 Střední odborné učiliště opravárenské, Králíky, Předměstí 427 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Směrnice č. 01/2014 Č.j.: 291/2014 Schválila: Mgr. Bc. Petra Doubravová ředitelka školy Razítko a podpis: Platnost od 22. 8.

Více

OBECNÍ ÚŘAD BAČKOV. Směrnice o zabezpečení zákona č. 320/2001 Sb. o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů.

OBECNÍ ÚŘAD BAČKOV. Směrnice o zabezpečení zákona č. 320/2001 Sb. o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů. OBECNÍ ÚŘAD BAČKOV Směrnice o zabezpečení zákona č. 320/2001 Sb. o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů Obec : Bačkov Adresa : Bačkov 38, 582 91 Světlá nad Sázavou Směrnici zpracoval

Více

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace EKONOMICKÁ ČÁST

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace EKONOMICKÁ ČÁST 2009 Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace EKONOMICKÁ ČÁST Střední průmyslová škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace 28. října 1598 738 02 Frýdek-Místek Únor 2010 Střední průmyslová

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 22.05.2014

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 22.05.2014 Odbor vnitřních věcí V Písku dne: 14.05.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 22.05.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení dodatku č. 1 k servisní smlouvě č. 490130590 programového vybavení CODEXIS

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA ZBRASLAV S M Ě R N I C E

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA ZBRASLAV S M Ě R N I C E MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA ZBRASLAV TAJEMNÍK ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI S M Ě R N I C E č. S /2009 O SMLOUVÁCH Garant: Rozsah působnosti: Mgr. Tomáš Tesarčík, odbor majetkoprávní Uvolnění členové zastupitelstva MČ Zaměstnanci

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Zastupitelstva městské části

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Zastupitelstva městské části Odbor organizační č.j.: 745/2015 Pořadové číslo: 10 V Praze dne: 7.9.2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Zastupitelstva městské části Vyhlášení programů pro poskytnutí dotací z Dotačního fondu městské

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části č. 657 ze dne 27.08.2014 Směrnice Rady městské části k oběhu účetních dokladů s c h v a l u j e

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části č. 657 ze dne 27.08.2014 Směrnice Rady městské části k oběhu účetních dokladů s c h v a l u j e č.j.: 687/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 657 ze dne 27.08.2014 Směrnice Rady městské části k oběhu účetních dokladů Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. Směrnici

Více

Organizační směrnice č. 5/07 (úplné znění včetně případných dodatků) PRÁVA A POVINNOSTI HOSPODÁŘE DOMU, DOMOVNÍHO DŮVĚRNÍKA A ZMOCNĚNCE DRUŽSTVA

Organizační směrnice č. 5/07 (úplné znění včetně případných dodatků) PRÁVA A POVINNOSTI HOSPODÁŘE DOMU, DOMOVNÍHO DŮVĚRNÍKA A ZMOCNĚNCE DRUŽSTVA Organizační směrnice č. 5/07 (úplné znění včetně případných dodatků) PRÁVA A POVINNOSTI HOSPODÁŘE DOMU, DOMOVNÍHO DŮVĚRNÍKA A ZMOCNĚNCE DRUŽSTVA Úvod V obytných domech družstva se postupně uplatňuje zřízení

Více

b) Jaké všechny www stránky váš subjekt provozuje/spravuje (kompletní seznam v případě, že je více domén)?

b) Jaké všechny www stránky váš subjekt provozuje/spravuje (kompletní seznam v případě, že je více domén)? a) Kdo je zřizovatelem vašeho subjektu? b) Jaké všechny www stránky váš subjekt provozuje/spravuje (kompletní seznam v případě, že je více domén)? c) Jakých subjektů je váš subjekt zřizovatelem/majitelem

Více

Sport Hluk, příspěvková organizace

Sport Hluk, příspěvková organizace Úplné znění ZŘIZOVACÍ LISTINY PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE Město Hluk se sídlem v ulici Hřbitovní 140, 687 25 Hluk, IČ 00290939, DIČ CZ00290939 usnesením č. 26/10 zastupitelstva města ze dne 10.2.2010 vydává

Více

Změna č. 3 směrnice č. 5/2004 o zabezpečení zákona o finanční kontrole č. 320/2001 Sb.

Změna č. 3 směrnice č. 5/2004 o zabezpečení zákona o finanční kontrole č. 320/2001 Sb. Změna č. 3 směrnice č. 5/2004 o zabezpečení zákona o finanční kontrole č. 320/2001 Sb. Obec: Lovčice Adresa: Lovčice 185, 503 61 Lovčice Směrnici zpracoval: Ing. Petra Petrovická Směrnici schválil: Ing.

Více

I. Zákonná úprava. Užití sociálního fondu se řídí pravidly pro hospodaření s fondy v.v.i. schválené radou instituce podle 18 odst. 2 písmeno d).

I. Zákonná úprava. Užití sociálního fondu se řídí pravidly pro hospodaření s fondy v.v.i. schválené radou instituce podle 18 odst. 2 písmeno d). Sociální fond u veřejných výzkumných institucí (dále jen v.v.i.) I. Zákonná úprava Sociální fond u veřejných výzkumných institucí je řešený v 27 zákona č. 341/2005 Sb. o veřejných výzkumných institucí,

Více

ZŘIZOVACÍ LISTINU příspěvkové organizace Základní škola a Mateřská škola Tachlovice, okres Praha-západ

ZŘIZOVACÍ LISTINU příspěvkové organizace Základní škola a Mateřská škola Tachlovice, okres Praha-západ Obec Tachlovice se sídlem úřadu Jakubská náves 8, 252 17 Tachlovice, IČ 00233871 podle ustanovení 35, 84 odst. 2. písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, podle ustanovení

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE č. S 01/2010. O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Městského úřadu Staré Město organizačních složek a ostatních zařízení města Staré Město

VNITŘNÍ SMĚRNICE č. S 01/2010. O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Městského úřadu Staré Město organizačních složek a ostatních zařízení města Staré Město 1 VNITŘNÍ SMĚRNICE č. S 01/2010 O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Městského úřadu Staré Město organizačních složek a ostatních zařízení města Staré Město 1 Zásady činnosti (1) Organizační řád upravuje zásady

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2007 5. volební období. USNESENÍ organizačního výboru ze 13. schůze 18. ledna 2007

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2007 5. volební období. USNESENÍ organizačního výboru ze 13. schůze 18. ledna 2007 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2007 5. volební období 67 USNESENÍ organizačního výboru ze 13. schůze 18. ledna 2007 k návrhu Pravidel hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2007 Organizační

Více

Místní akční skupina Pobeskydí - zájmové sdružení právnických osob

Místní akční skupina Pobeskydí - zájmové sdružení právnických osob Místní akční skupina Pobeskydí - zájmové sdružení právnických osob Stanovy Místní akční skupina Pobeskydí zájmové sdružení právnických osob Čl. I. Úvodní ustanovení Místní akční skupina Pobeskydí je právnickou

Více

Sestava vytvořena dne 9.1.2015. Městský úřad Česká Lípa. Přehled o plnění usnesení Zastupitelstva města Česká Lípa. Stanovený termín splnění. Poř. č.

Sestava vytvořena dne 9.1.2015. Městský úřad Česká Lípa. Přehled o plnění usnesení Zastupitelstva města Česká Lípa. Stanovený termín splnění. Poř. č. Přehled o plnění usnesení Zastupitelstva města Poř. č. Datum Č. usn. Zodpovídá Znění usnesení Stanovený termín splnění Poznámka 1 27.4.2011 120/2011 Moudrá Hana, starostka Zastupitelstvo města ukládá starostce

Více

Účetní deníky deník pokladny a banky je vyhotovován současně se zaúčtováním účetních dokladů. Přehled typů dokladů a číselné řady:

Účetní deníky deník pokladny a banky je vyhotovován současně se zaúčtováním účetních dokladů. Přehled typů dokladů a číselné řady: Vnitřní směrnice obce Pěčice pro vedení účetnictví Směrnice je vytvořená na základě zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, Vyhlášky č. 505/2002 Sb., kterou se provádějí některá

Více

Snížení energetické náročnosti budovy 14.ZŠ v ul. Rozmarýnová 1692, Most

Snížení energetické náročnosti budovy 14.ZŠ v ul. Rozmarýnová 1692, Most Snížení energetické náročnosti budovy 14.ZŠ v ul. Rozmarýnová 1692, Most k. ú. Most II, p.p.č. 6277 Informace k objektu Objekt základní školy je tvořen šesti budovami vzájemně na sebe napojenými. Budova

Více

Organizační řád Úřadu městyse Stádlec

Organizační řád Úřadu městyse Stádlec Městys Stádlec IČ: 00252930, DIČ: CZ00252930, bank. spojení KB Tábor č.ú. 4420301/0100 Organizační řád Úřadu městyse Stádlec Článek l Úvodní ustanovení 1) Organizační řád Úřadu městyse Stádlec, je základní

Více

STATUTÁRNÍ MESTO OSTRAVA, MESTSKÝ OBVOD OSTRAVA-JIH. Zastupitelstvo mestského obvodu Ostrava-Jih. schvaluje

STATUTÁRNÍ MESTO OSTRAVA, MESTSKÝ OBVOD OSTRAVA-JIH. Zastupitelstvo mestského obvodu Ostrava-Jih. schvaluje STATUTÁRNÍ MESTO OSTRAVA, MESTSKÝ OBVOD OSTRAVA-JIH Zastupitelstvo mestského obvodu Ostrava-Jih schvaluje svým usnesením c. 492/18 ze dne 15.9.2005 v souladu se zákonem c. 250/2000 Sb., o rozpoctových

Více

ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 Denní a pobytové sociální služby, příspěvková organizace, Hradecká 2905, Česká Lípa 470 06 ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK Denní a pobytové sociální služby (DPSS) poskytují péči dospělým osobám,

Více

Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR

Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR Kotnovská 137, 390 01 Tábor Tel./fax: 381 213 332 e-mail:apsscr@apsscr.cz, www.apsscr.cz Pravidla hospodaření Asociace poskytovatelů sociálních služeb České

Více

SMLOUVA O DÍLO č. 01/2015/OMM

SMLOUVA O DÍLO č. 01/2015/OMM SMLOUVA O DÍLO č. 01/2015/OMM uzavřena podle 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník 1. Smluvní strany 1. Město Kopřivnice Adresa: Štefánikova 1163, 742 21 Kopřivnice Zastoupeno: Ing. Kamil

Více

Zveřejněná verze dokumentu je upravena v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů.

Zveřejněná verze dokumentu je upravena v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Zveřejněná verze dokumentu je upravena v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. U s n e s e n í z jednání Rady města Příbram, konaného dne 25.01.2016

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Inspektorát Pardubice Inspekční zpráva Základní škola Pardubice - Pardubičky, Kyjevská 25 Adresa: Kyjevská 25, 530 03 Pardubice, Pardubičky Identifikátor školy: 600 096 378 Termín

Více

Vnitřní směrnice organizační směrnice oběh účetních dokladů

Vnitřní směrnice organizační směrnice oběh účetních dokladů Vnitřní směrnice organizační směrnice oběh účetních dokladů Číslo: 3 Počet stran: 5 Zpracovala: Balounová Datum vydání 1.11.2015 Účinnost od 1.11.2015 Organizace: Dobrovolný svazek obcí ORP Příbram Zámeček-Ernestinum

Více

Zápis. z 13. veřejného zasedání zastupitelstva obce Orlík nad Vltavou. konaného dne 18. května 2012.

Zápis. z 13. veřejného zasedání zastupitelstva obce Orlík nad Vltavou. konaného dne 18. května 2012. Obec Orlík nad Vltavou, Staré Sedlo 28, 398 07 Orlík nad Vltavou obec@orliknadvltavou.cz www.orliknadvltavou.cz 382 275 118, 382 275 113 IČ 249939 Č.ú. 0640022339/0800 Zápis z 13. veřejného zasedání zastupitelstva

Více

Zásady pro poskytování vratných finančních částek a darů z Fondu obnovy a rozvoje

Zásady pro poskytování vratných finančních částek a darů z Fondu obnovy a rozvoje Zásady pro poskytování vratných finančních částek a darů z Fondu obnovy a rozvoje Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Účelový peněžní fond obnovy a rozvoje ZMČ Praha 3 je zřízen v souladu se zákonem o rozpočtových

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-472/09-T

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-472/09-T Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-472/09-T Základní škola a mateřská škola Ostrava-Lhotka, příspěvková organizace Adresa: Těsnohlídkova 99, 725 28

Více

Základní škola a Mateřská škola Vilémov okres Děčín

Základní škola a Mateřská škola Vilémov okres Děčín Karel Pítro- kontrolor, IČ: 866 89 186, se sídlem v Mašově 23, 511 01 Turnov Tel. 776 860 494, e-mail: karel.pitro@centrum.cz Protokol o provedené veřejnosprávní kontrole Ze dne 1. 5. 2014 Základní škola

Více

Schváleno: RMK dne 1. 6. 2015, usnesení č. 370 Účinnost od: 2. 6. 2015

Schváleno: RMK dne 1. 6. 2015, usnesení č. 370 Účinnost od: 2. 6. 2015 MĚSTO KROMĚŘÍŽ ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KROMĚŘÍŽ Zpracovatel: Mgr. Jana Kutá Mgr. Ing. Marie Navrátilová Mgr. Veronika Škrabalová Schváleno: RMK dne 1. 6. 2015, usnesení č. 370 Účinnost od: 2. 6.

Více

ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ se sídlem Školní 122, 252 07 Štěchovice ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: ZŠŠ2015/1/162 Vypracoval: Schválil: Směrnice nabývá platnosti ode dne: 14.9.2015 Směrnice nabývá účinnosti ode dne: 14.9.2015, ředitel

Více

MATERIÁL PRO MIMOŘÁDNÉ JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 28.04.2011

MATERIÁL PRO MIMOŘÁDNÉ JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 28.04.2011 Odbor vnitřních věcí V Písku dne: 15.04.2011 MATERIÁL PRO MIMOŘÁDNÉ JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 28.04.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Smlouva o sdružených službách dodávky elektřiny ze sítě nízkého napětí

Více

OBSAH ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 3 ČLÁNEK 2 VYMEZENÍ POJMŮ. 3 ČLÁNEK 3 ZÁKLADNÍ RÁMEC DOTAČNÍHO PROGRAMU. 5 ČLÁNEK 7 OPRÁVNĚNÝ ŽADATEL O DOTACI.

OBSAH ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 3 ČLÁNEK 2 VYMEZENÍ POJMŮ. 3 ČLÁNEK 3 ZÁKLADNÍ RÁMEC DOTAČNÍHO PROGRAMU. 5 ČLÁNEK 7 OPRÁVNĚNÝ ŽADATEL O DOTACI. Pravidla pro poskytování dotací v rámci dotačního programu města Třeboně na podporu činnosti vedoucích oddílů, kroužků a sportovních trenérů při práci s dětmi a mládeží Číslo vnitřního předpisu: VP/12/2015

Více

Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství a ekologie, Vodňany, Zátiší 480 SMĚRNICE

Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství a ekologie, Vodňany, Zátiší 480 SMĚRNICE Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství a ekologie, Vodňany, Zátiší 480 SMĚRNICE Název: Organizační řád školy Číslo: Platná: od 1. 9. 2010 Vypracovala: Šárka Poslední Za aktualizaci

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS č. 1/2015

VNITŘNÍ PŘEDPIS č. 1/2015 VNITŘNÍ PŘEDPIS č. 1/2015 O FINANČNÍ KONTROLE A VNITŘNÍM KONTROLNÍM SYSTÉMU Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tento vnitřní předpis stanovuje a upravuje povinnosti naší organizace při zavedení finanční kontroly

Více

ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA KUNRATICE K LIBUŠI 7/10, 148 00 PRAHA 4 - KUNRATICE

ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA KUNRATICE K LIBUŠI 7/10, 148 00 PRAHA 4 - KUNRATICE Organizační řád ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA KUNRATICE K LIBUŠI 7/10, 148 00 PRAHA 4 - KUNRATICE ze dne 12.3.2015 Strana 1 (celkem 12) Preambule Zastupitelstvo Městské části Praha-Kunratice ve smyslu zákona

Více

ODPOVĚDNOSTNÍ ŘÁD. Směrnice nabývá účinnosti: Tato směrnice platí s účinností od 1.1.2006

ODPOVĚDNOSTNÍ ŘÁD. Směrnice nabývá účinnosti: Tato směrnice platí s účinností od 1.1.2006 ODPOVĚDNOSTNÍ ŘÁD Obec Rájec Adresa: Rájec č. 98, 789 01 Zábřeh Směrnici zpracoval: Marie Linhartová, účetní obce Směrnici schválil: Ludmila Balcárková, starostka obce Projednáno v zastupitelstvu obce

Více

Stanovy spolku Tělovýchovná jednotahostivice, z.s.

Stanovy spolku Tělovýchovná jednotahostivice, z.s. Stanovy spolku Tělovýchovná jednotahostivice, z.s. 1. Základní ustanovení, název a sídlo spolku 1. TJ Sokol Hostivice ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012

Více

Ústav sociální péče Jiříkov,příspěvková organizace, Londýnská 563, 407 53 Jiříkov. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2009.

Ústav sociální péče Jiříkov,příspěvková organizace, Londýnská 563, 407 53 Jiříkov. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2009. Ústav sociální péče Jiříkov,příspěvková organizace, Londýnská 563, 407 53 Jiříkov Výroční zpráva o i a hospodaření za rok 2009 Obsah Sídlo organizace Vznik a postavení organizace Zaměření a organizace

Více

Dětský domov Nová Ves u Chotěboře 1. Zpráva o činnosti a plnění úkolů. příspěvkové organizace

Dětský domov Nová Ves u Chotěboře 1. Zpráva o činnosti a plnění úkolů. příspěvkové organizace Dětský domov Nová Ves u Chotěboře 1 Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2010 1.Zhodnocení plnění úkolů, pro které byla příspěvková organizace zřízena, včetně doplňkové činnosti

Více

ČESKÁ GYMNASTICKÁ FEDERACE

ČESKÁ GYMNASTICKÁ FEDERACE ČESKÁ GYMNASTICKÁ FEDERACE 160 17 Praha 6, Zátopkova 100/2, p.o. box 40. tel./fax: 257 210 811 P R O V Á D Ě C Í P O K Y N Y pro Vrcholová Sportovní centra mládeže - VSCM platné od 1.1.2014 Zpracovali:

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-438/12-U

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-438/12-U Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIU-438/12-U Název právnické osoby Základní škola Všehrdova 1, Lovosice vykonávající činnost školy: Sídlo: Všehrdova 1, 410 02 Lovosice IČO:

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 243/2014. č. 208 ze dne 08.04.2015 Kontrolní řád. I. b e r e n a v ě d o m í

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 243/2014. č. 208 ze dne 08.04.2015 Kontrolní řád. I. b e r e n a v ě d o m í č.j.: 243/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 208 ze dne 08.04.2015 Kontrolní řád Rada městské části I. b e r e n a v ě d o m í 1. Kontrolní řád, který je přílohou tohoto usnesení

Více

STANOVY. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ART MOVEMENT, o.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter sdružení

STANOVY. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ART MOVEMENT, o.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter sdružení STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ART MOVEMENT, o.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název sdružení je: Art Movement, o.s. (dále jen Sdružení ) 2) Sídlem sdružení je Osadní 1466/5, 1700

Více

Zakládací smlouva obecně prospěšné společnosti

Zakládací smlouva obecně prospěšné společnosti Zakládací smlouva obecně prospěšné společnosti PERBENE o.p.s. Dále uvedení účastníci, tedy zakladatelé, Bc. Pavla Hlaváčová 386 01 Strakonice, Libětice 9 a Dagmar Pavlíčková 686 04 Kunovice, Husitská 76

Více

Společnost Parkinson, z.s. S T A N O V Y. dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

Společnost Parkinson, z.s. S T A N O V Y. dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Společnost Parkinson, z.s. S T A N O V Y dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Schválené valnou hromadou společnosti v Praze dne 9. června 2015 Článek 1 Všeobecná ustanovení 1. Společnost Parkinson,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.11.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.11.2013 Odbor vnitřních věcí V Písku dne: 30.10.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.11.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení servisní smlouvy na právní informační systém CODEXIS VPN a schválení výpovědi

Více

VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ. www.mzp.cz OBSAH. 3. Dodatek č. 15 ke Směrnici MŽP č. 6/2010 o poskytování

VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ. www.mzp.cz OBSAH. 3. Dodatek č. 15 ke Směrnici MŽP č. 6/2010 o poskytování VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ www.mzp.cz ROČNÍK XIII, ČERVENEC 2013, ČÁSTKA 7 OBSAH 1. Dodatek č. 2 ke Směrnici MŽP č. 7/2010 o poskytování finančních prostředků ze Státního fondu životního

Více

104. VÝPIS Z USNESENÍ

104. VÝPIS Z USNESENÍ RADA MĚSTA DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM 104. VÝPIS Z USNESENÍ Rady města Dvůr Králové nad Labem konané dne 14.12.2009 2395/2009 104. RM V a) rozhoduje o rozšíření žádosti o dotaci z Integrovaného operačního

Více

Obsah I. Úvod 3. II. Celkové příjmy 4 Přidělené dotace od zřizovatele a ze SR celkem III. Přidělené dotace ze SR dle subjektů ZŠ, ŠJ, ŠD 5

Obsah I. Úvod 3. II. Celkové příjmy 4 Přidělené dotace od zřizovatele a ze SR celkem III. Přidělené dotace ze SR dle subjektů ZŠ, ŠJ, ŠD 5 Obsah I. Úvod 3 II. Celkové příjmy 4 Tabulka č. 1) Přidělené dotace od zřizovatele a ze SR celkem III. Přidělené dotace ze SR dle subjektů ZŠ, ŠJ, ŠD 5 Tabulka č. 2) Přidělené přímé náklady ze SR dle subjektů

Více

Domov důchodců a ústav sociální péče Krásná Lípa, příspěvková organizace

Domov důchodců a ústav sociální péče Krásná Lípa, příspěvková organizace Domov důchodců a ústav sociální péče Krásná Lípa, příspěvková organizace Výroční zpráva o i a hospodaření za rok 2010 Obsah I. Sídlo organizace II. Vznik a postavení organizace III. Zaměření a organizace

Více

U S N E S E N Í. 1. Zahájení, schválení programu Tisk 597/2010-2014/RM. Usn. č. 599/2010-2014/RM. Rada města Němčice nad Hanou po projednání

U S N E S E N Í. 1. Zahájení, schválení programu Tisk 597/2010-2014/RM. Usn. č. 599/2010-2014/RM. Rada města Němčice nad Hanou po projednání U S N E S E N Í z 28. zasedání Rady města Němčice nad Hanou, ve volebním období 2010-2014, které se uskutečnilo ve středu 5. 12. 2012 v 15:00 hodin v kanceláři starostky města Němčice nad Hanou 1. Zahájení,

Více

ODDÍL C. CELOCÍRKEVNÍ FONDY ZŘIZOVANÉ SYNODEM NEBO KONVENTEM

ODDÍL C. CELOCÍRKEVNÍ FONDY ZŘIZOVANÉ SYNODEM NEBO KONVENTEM ŘÁD HOSPODAŘENÍ CÍRKVE OBSAH: PREAMBULE ODDÍL A. OBECNÉ ZÁLEŽITOSTI Čl. 1. Působnost řádu Čl. 2. Církevní sbory Čl. 3. Shromáždění a správní orgány sborů Čl. 4. Zvláštní zařízení církevní služby Čl. 5.

Více

MĚSTO ČELÁKOVICE MATERIÁL Č. 6 PRO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ČELÁKOVIC Č. 5/2015 DNE 24. 6. 2015

MĚSTO ČELÁKOVICE MATERIÁL Č. 6 PRO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ČELÁKOVIC Č. 5/2015 DNE 24. 6. 2015 6 MĚSTO ČELÁKOVICE Zastupitelstvo města Čelákovic V Čelákovicích dne 8. 6. 2015 Podkladový materiál předkládá Ing. Petr Studnička, místostarosta II Podkladový materiál zpracovala Marie Vávrová, vedoucí

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ A ČINNOSTI PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2014

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ A ČINNOSTI PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2014 Základní škola Děčín II, Kamenická 1145, příspěvková organizace ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ A ČINNOSTI PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2014 Ředitel: Mgr. Jaroslav Skála Datum: 11. 02. 2015 Děčín Obsah Obsah...

Více

Rozpočet Univerzity Karlovy v Praze na rok 2009

Rozpočet Univerzity Karlovy v Praze na rok 2009 Rozpočet Univerzity Karlovy v Praze na rok 2009 Obsah: Úvod 1. Provozní rozpočet 1.1. Výnosy 1.2. Náklady 1.3. Výsledek hospodaření 2. Kapitálový rozpočet 3. Tvorba rozpočtu 4. Závěr 5. Tabulková část

Více

MĚSTO PROSEČ, náměstí Dr. Tošovského 18, 539 44 Proseč ZŘIZOVACÍ LISTINA

MĚSTO PROSEČ, náměstí Dr. Tošovského 18, 539 44 Proseč ZŘIZOVACÍ LISTINA MĚSTO PROSEČ, náměstí Dr. Tošovského 18, 539 44 Proseč ZŘIZOVACÍ LISTINA Podle ust. 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení ve znění pozdějších předpisů) a podle ust. 27 ost.

Více

Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství Vodňany, Zátiší 480. Organizační řád

Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství Vodňany, Zátiší 480. Organizační řád Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství Vodňany, Zátiší 480 a ekologie, Organizační řád Úvodní ustanovení Tento organizační řád stanoví organizační strukturu školy, zásady řízení,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Dolní Bousov, příspěvková organizace se sídlem: Školní 74, 294 04, Dolní Bousov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 4. listopadu

Více

Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části. USNESENÍ č. 53/15/RMČ ke Kontrolnímu řádu MČ Praha - Ďáblice. 8. zasedání dne 9. 2.

Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části. USNESENÍ č. 53/15/RMČ ke Kontrolnímu řádu MČ Praha - Ďáblice. 8. zasedání dne 9. 2. Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části 8. zasedání dne 9. 2. 2015 USNESENÍ č. 53/15/RMČ ke Kontrolnímu řádu MČ Praha - Ďáblice Rada po projednání I. schvaluje Kontrolní řád MČ Praha Ďáblice. II.

Více

Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem.

Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem. Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem. Nám.Sv.Michala 17, příspěvková organizace, PSČ: 793 26, tel./fax 554 751 720, fax. ředitel. 554 753 162 IČO:00852619 e-mail

Více

DOHODA O ZRUŠENÍ PODÍLOVÉHO SPOLUVLASTNICTVÍ A VYPOŘÁDÁNÍ SPOLUVLASTNÍKŮ

DOHODA O ZRUŠENÍ PODÍLOVÉHO SPOLUVLASTNICTVÍ A VYPOŘÁDÁNÍ SPOLUVLASTNÍKŮ Příloha č. 10 k bodu č. 49 Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Zastupitelstva městské části

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Zastupitelstva městské části Odbor organizační č.j.: 736/2015 Pořadové číslo: 9 V Praze dne: 7.9.2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Zastupitelstva městské části Vyhlášení programů pro poskytnutí dotací z Dotačního fondu městské

Více

Smlouva o dílo (dále jen smlouva) Uzavřená ve smyslu 536 a násl. Obchodního zákoníku mezi těmito smluvními stranami:

Smlouva o dílo (dále jen smlouva) Uzavřená ve smyslu 536 a násl. Obchodního zákoníku mezi těmito smluvními stranami: Smlouva o dílo (dále jen smlouva) Uzavřená ve smyslu 536 a násl. Obchodního zákoníku mezi těmito smluvními stranami: I. Označení smluvních stran 1. Objednatel: Město Česká Lípa se sídlem: Nám. T. G. Masaryka

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-049-020-15

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-049-020-15 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-049-020-15 ze dne 14.12.2015 Smlouva o zřízení věcného břemene - umístění plynárenského zařízení - STL plynovodní přípojka, mezi městskou částí Praha

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU HRADEC-NOVÁ VES

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU HRADEC-NOVÁ VES ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU HRADEC-NOVÁ VES Organizační uspořádání jednotky: Obec Hradec-Nová Ves Označení: Organizační řád obecního úřadu Hradec-Nová Ves Zpracoval: Slámová Petra Kontroloval: Stejskal

Více

zakládací listinu obecně prospěšné společnosti

zakládací listinu obecně prospěšné společnosti Zakladatelé: Občanské sdružení Rybka, se sídlem Nuzice 24, 375 01 Týn nad Vltavou, IČ 14501791, registrované u Ministerstva vnitra České republiky pod čj. II/s-OS/1-26385/95-R zastoupené předsedkyní výboru

Více

VYŠŠÍ KOLEKTIVNÍ SMLOUVA

VYŠŠÍ KOLEKTIVNÍ SMLOUVA VYŠŠÍ KOLEKTIVNÍ SMLOUVA Asociace vzdělávacích zařízení pro rozvoj venkovského prostoru zastoupená předsedou Mgr. Otakarem Březinou a Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy Asociace svobodných odborů

Více

Usnesení z jednání rady města konaného dne : 5.4.2011. Sportovní klub BASKETBAL Rokycany - převod haly do majetku města - doplnění 11170

Usnesení z jednání rady města konaného dne : 5.4.2011. Sportovní klub BASKETBAL Rokycany - převod haly do majetku města - doplnění 11170 Město ROKYCANY Usnesení z jednání rady města konaného dne : 5.4.2011 od 8:00:00 do 14:00:00 v budově MěÚ Rokycany. Rada města schválila navržený program jednání. Rada města zvolila: Zpracovatele usnesení:

Více

Vnitřní organizační směrnice obce

Vnitřní organizační směrnice obce Změna od 26. 9. 2012 Vnitřní organizační směrnice obce Obce D r á ž o v Obecní zastupitelstvo se skládá z 9 členů: - starosta (uvolněný) - Miroslav Churáň - 1. místostarosta - Miroslav Šíma - 2. místostarosta

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Církevní základní škola ve Veselí nad Moravou Školní 698, IČ: 71340939 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 35. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO KLUBU Č.j.: 35/2015 Spisový znak Skartační znak Vypracoval: Schválil: A.1.4.4

Více

Soupis požadovaných dokladů a písemností k veřejnosprávní kontrole

Soupis požadovaných dokladů a písemností k veřejnosprávní kontrole PŘÍLOHA č. 1 Soupis požadovaných dokladů a písemností k veřejnosprávní kontrole Zřizovací listina včetně dodatků Živnostenský list na provozování hospodářské (doplňkové) činnosti v oblasti:. Nájemní smlouvy

Více

Pro jednání zastupitelstva města dne: 9.12.2015 Zpracoval: Mgr. Jiří Petr, odbor školství a kultury Předkládá: Mgr. David Šimek, starosta města

Pro jednání zastupitelstva města dne: 9.12.2015 Zpracoval: Mgr. Jiří Petr, odbor školství a kultury Předkládá: Mgr. David Šimek, starosta města Odbor školství a kultury 5.1. Pro jednání zastupitelstva města dne: 9.12.2015 Zpracoval: Mgr. Jiří Petr, odbor školství a kultury Předkládá: Mgr. David Šimek, starosta města Úkony zřizovatele Důvodová

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Nové Sedlo, okres Louny. Hlavní 6, Nové Sedlo, 438 01 Žatec. Identifikátor školy: 600 082 792

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Nové Sedlo, okres Louny. Hlavní 6, Nové Sedlo, 438 01 Žatec. Identifikátor školy: 600 082 792 Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Nové Sedlo, okres Louny Hlavní 6, Nové Sedlo, 438 01 Žatec Identifikátor školy: 600 082 792 Termín konání inspekce: 8. 9. prosinec

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Mateřská škola, Základní škola a Dětský domov Ivančice příspěvková organizace Jihomoravského kraje se sídlem Široká 484/42, 664 91 Ivančice Vypracovala: Schválila: VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY s 417/2015-Čer

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2013

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2013 Zařízení školního stravování Opava příspěvková organizace Otická 24 746 01 Opava IČO: 70999627 DIČ: CZ 70999627 Tel. 555557076 ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2013 O B S A H 1. Úvod.... 3 2. Vzdělávání

Více

ČMSZP. Vnitřní směrnice. Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů. (dále také Svaz)

ČMSZP. Vnitřní směrnice. Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů. (dále také Svaz) Vnitřní směrnice Českomoravského svazu (dále také Svaz) Právní forma: Odborová organizace a organizace zaměstnavatelů. Organizace zapsána: spisová značka L 1074 vedená u Městského soudu v Praze. Sídlo:,

Více