Program vyšetření mládežnických týmů pro sezónu 2013/14

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Program vyšetření mládežnických týmů pro sezónu 2013/14"

Transkript

1 Program vyšetření mládežnických týmů pro sezónu 2013/14

2 Vážení hráči a rodiče, Po roce se na Vás obracíme s informacemi ohledně vyšetření v našem zařízení. Tak jako minulý rok, jsme ve spolupráci s vedením HC Rytíři Kladno zajistili volné kapacity pro vyšetření hráčů na našem pracovišti. V případě, že jste byli spokojeni s našimi službami, zveme Vás i tento rok na vyšetření. V případě, že je toto Váš první kontakt s naším zařízením, prosíme, podívejte se na naše webové stránky, kde seženete všechny potřebné informace a zeptejte se Vašich kolegů, kteří u nás byli na jejich názor na naše služby. Od minulého roku jsme ještě více propracovali metodiky vyšetření a následných intervencí, takže nyní pečujeme již o několik extraligových týmů a mnoho individuálních hráčů z NHL a KHL. Pro tento rok jsme také zvolili jiný přístup k organizaci testů. Pro žákovské kategorie zachováme volný model z minulého roku, kdy se objednává individuálně dle preferencí hráče a rodičů. Pro kategorie U16 a výše půjde o organizované testy, kdy jsou pro jednotlivé týmy vyčleněny přesné dny a vše bude organizováno trenéry jednotlivých týmů. Vyšetření žákovských kategorií Tak jako minule, je možné provedení dvou testů základní test bez zátěže a test se zátěžovou ergometrie do maxima. Prohlídka bez zátěžového vyšetření se většinou používá pro děti do 10 let / nebo do 135 cm výšky. U starších se již používá zátěžový test. Vyberte si prosím jeden z testů a při objednání sdělte, zda který preferujte. Je možné vycházet také z toho, který test jste absolvovali v minulém roce. U zátěžového testu vždy porovnáváme výsledek s minulým rokem. Prosíme, objednávejte se telefonicky přes recepci či em. Kontakty jsou uvedeny v zápatí tohoto dokumentu a na webových stránkách ISL. Sportovní prohlídka bez zátěžového vyšetření Provedená vyšetření Vyšetření tělovýchovným lékařem, anamnéza dle Lausannského protokolu Základní vyšetření pohybového aparátu s akcentem na vývojový stav hráče Klidové EKG Doba vyšetření je 30 min. Výsledek prohlídky Důraz je dán na zdravý vývoj pohybového aparátu dítěte Zachycení případných patologií oběhového systému a základní zjištění možného budoucího rizika onemocnění oběhového systému Kontrola stavu pohybového aparátu s popisem patologií a dysbalancí s návrhem jejich řešení Konzultace s trenéry nad výsledky jednotlivých hráčů

3 Cena a prohlídky Cena za vstupní prohlídku je 450,- Kč /hráče ( klubová sleva 10% vůči ceníkovým cenám) Základní prohlídka se zátěžovou ergometrií Provedená vyšetření Vyšetření tělovýchovným lékařem, anamnéza dle Lausannského protokolu Základní vyšetření pohybového aparátu EKG klidové a zátěžové ergometrické vyšetření s EKG do maxima U vybraných, indikovaných hráčů spirometrie a změření tělesného tuku Doba vyšetření je min, Výsledek prohlídky Zhodnocení aktuálních výkonnostních parametrů, fyzické zdatnosti a jejích limitací Kontrola stavu pohybového aparátu s popisem patologií a dysbalancí s návrhem jejich řešení Konkrétní doporučení pro další tréninkový proces dle výsledků vyšetření Konzultace s trenéry nad výsledky jednotlivých hráčů Cena vstupní prohlídky Cena za prohlídku je 900,- Kč /hráče ( klubová sleva 5% vůči ceníkovým cenám) Vyšetření kategorie U16 Po dohodě s trenéry a vedením mládeže provedeme vyšetření se zátěžovou ergometrií. Jak již bylo zmíněno dříve, půjde o organizované vyšetření a pro tuto kategorii jsou rezervované následující dny: 7.8., 12.8., 13.8., a Organizaci a přesný rozpis podle jmen na jednotlivé hodiny provedou trenéři týmů do Hráči budou o přesných časech vyšetření informováni na tréninku na začátku srpna. Základní prohlídka se zátěžovou ergometrií Provedená vyšetření Vyšetření tělovýchovným lékařem, anamnéza dle Lausannského protokolu Základní vyšetření pohybového aparátu EKG klidové a zátěžové ergometrické vyšetření s EKG do maxima U vybraných, indikovaných hráčů spirometrie a změření tělesného tuku Doba vyšetření je min.

4 Výsledek prohlídky Zhodnocení aktuálních výkonnostních parametrů, fyzické zdatnosti a jejích limitací Kontrola stavu pohybového aparátu s popisem patologií a dysbalancí s návrhem jejich řešení Konkrétní doporučení pro další tréninkový proces dle výsledků vyšetření Konzultace s trenéry nad výsledky jednotlivých hráčů Cena vstupní prohlídky Cena za prohlídku je 900,- Kč /hráče ( klubová sleva 5% vůči ceníkovým cenám) Vyšetření kategorie U18 a U20 U této kategorie již bude provedeno standardní vyšetření odpovídající náročnosti fyzického zatížení a potřebám přípravy budoucího extraligového hokejisty. Základ vyšetření je identický s testy prováděnými pro extraligové týmy, či HC Lev Praha. Pro U18 jsou rezervovány následující dny: 9.9., a Pro U20 jsou rezervovány tyto termíny: 4.9., 5.9. a 6.9. Přesnou hodinu vyšetření hráče určí trenér na počátku srpna. Standardní sportovní vyšetření se spiroergometrií Vyšetření tělovýchovným lékařem, anamnéza dle Lausannského protokolu, % zjištění tuku v organizmu a další antropometrické parametry Spiroergometrické vyšetření se stanovením výkonových parametrů oběhových a dechových Spirometrické vyšetření před a po zátěži EKG klidové a EKG při zátěži do maxima ( ergometrie) Základní kineziologický rozbor Doba vyšetření je min Výsledek prohlídky Zjištění a objektivizace základních limitací fyzického výkonu hráče s identifikací jejich původu, určení hranic VO2max, aerobního a anaerobního prahu, parametrů dýchání, RQ a dalších Konkrétní doporučení pro tréninkový proces s cílem zvýšení fyzické zdatnosti Zjištění stavu pohybového aparátu s popisem patologií a dysbalancí s návrhem jejich řešení Konzultace s trenéry nad výsledky jednotlivých hráčů Cena a prohlídky Cena za vstupní prohlídku je 1600,- Kč /hráče ( klubová sleva 15% oproti ceníkovým cenám)

5 Organizace a místo vyšetření Vyšetření bude probíhat jako minulý rok v prostorech ISL na Letné. Adresa je Ovenecká 9, Praha 7. Dopravní dostupnost z Kladna je velmi dobrá buďto busem či vlakem na stanici Hradčanská a pak 2 stanice tramvají na Letenské náměstí. Autem je možno snadno parkovat na parkovišti u Národního technického muzea, které je prakticky za rohem Ovenecké, asi 200m od ISL ( zelená zóna). Prosíme, abyste se dostavili cca min před plánovaným časem vyšetření, aby bylo možno na recepci splnit veškeré formální záležitosti jako informovaný souhlas, vyplnění karty a další. S sebou si přineste: 1. Kartičku zdravotní pojišťovny 2. U všech hráčů podstupujících zátěžové vyšetření sportovní obuv, šortky či trenýrky, sportovní tričko a ručník. Po vyšetření je možno se osprchovat. 3. V případě, že jde o první vyšetření tak vyplněný a podepsaný anamnestický dotazník. Pokud jste u nás byli již minulý rok, tak dotazník nemusíte vyplňovat. 4. V případě, že jde o první vyšetření tak výpis ze zdravotní dokumentace obdržíte od svého dětského nebo praktického lékaře. Pokud jste u nás byli již minulý rok, tak již výpis není nutný. Úhrada vyšetření zdravotní pojišťovnou Jak jsme již vysvětlovali před rokem, preventivní prohlídky nejsou a nemohou být ze zákona hrazeny ze základního fondu zdravotního pojištění. Je tedy nutné, aby je hradil sám vyšetřovaný nebo jeho rodiče. Jsme si vědomi značné finanční zátěže a vytvořili jsme pro Vás individuální slevy. Jsme si také vědomi toho, že některá jiná zařízení poskytují služby levněji. Nicméně je třeba zdůraznit, že jde rozsahem a kvalitou o zcela jiný servis, jakkoli je název vyšetření třeba identický. Navíc je třeba zmínit, že některé zdravotní pojišťovny poskytují proplácení preventivních vyšetření z fondu prevence. Například ČPZP poskytuje ročně až 1 500,- Kč. Více informací o podmínkách naleznete na webových stránkách pojišťoven. Přejeme Vám krásné léto a těšíme se na setkání Za tým ISL V Praze MUDr. Jiří Dostal

6 Anamnestický dotazník Příjmení: Jméno: R.Č. : Zdravotní pojišťovna: Osobní anamnéza Máte/měl(a) jste obtíže či jste léčen (a) na omocnění popsaná níže? NE ANO (ROK) Ztratil (a) jste někdy vědomí během sportovního výkonu či cvičení? Měl (a) jste někdy pocit svírání na hrudníku? Máte při běhu či jiném fyzickém výkonu pocit svírání na hrudi? Měl (a) jste někdy svírání na hrudi, náhlý kašel či sípání, které bránilo cvičení? Máte či měl (a) jste diagnostikované a léčené astma? Měl (a) jste někdy záchvat epilepsie? Zakázal Vám někdy lékař sportovat? Měl (a) jste někdy diagnostikovaný vysoký tlak? Měl (a) jste někdy nález vysokého cholesterolu v krvi? Měl (a) jste během cvičení či po cvičení potíže s dechem či kašlete? Měl (a) jste během cvičení či po cvičení pocit částečné či úplné ztráty vědomí? Měl (a) jste během cvičení pocit tísně na hrudi? Měl (a) jste někdy pocit neadekvátně rychlého či nepravidelného tlukotu srdce? Měl (a) jste někdy pocit bušení na hrudi? Máte pocit, že se unavíte výrazně dříve než vaši kolegové, se kterými sportujete? Řekl Vám někdy lékař, že máte šelesty na srdci? Řekl Vám někdy lékař, že máte arytmie?

7 Prodělal (a) jste v posledním měsíci závažnou virovou infekci? Prodělal (a) jste v minulosti revmatickou horečku? Máte nějaké alergie? Pokud ano, tak jaké? Zde popište Vaše alergie Berete nyní trvale léky? Pokud ano, tak jaké? Zde napište jména léků, které užíváte Bral (a) jste v minulosti dlouhodobě nějaké léky? Pokud ano, tak jaké? Zde napište jména léků, které jste užíval (a) Prodělal (a) jste mononukleózu? Prodělal (a) jste někdy zánět mozkových blan? Prodělal (a) jste někdy boreliózu? Léčíte se s cukrovkou? Léčíte se či jste se léčil (a) na onemocnění štítné žlázy? Prodělal (a) jste nějakou operaci Zde napište, jaké operace jste prodělal (a) Měl (a) jste nějaký úraz (prosíme popište mechanismus úrazu) Zranil (a) Vás někdy soupeř (ka)? Zde popište, jaká zranění jste prodělal (a) Úraz svalů? Zde popište, jaká zranění jste prodělal (a) Úraz vazů a kloubů? Zde popište, jaká zranění jste prodělal (a)

8

9 Zlomil (a) jste si někdy něco? Zde popište, jaká zranění jste prodělal (a) Prodělal (a) jste další onemocnění Zde napište jaká Rodinná anamnéza Má/měl někdo ve Vaší rodině následující obtíže ve věku méně než 50 let? NE ANO Zemřel náhlou smrtí či bez jasného vysvětlení? Topil se bez zjevné příčiny? Měl (a) nevysvětlitelnou nehodu při řízení auta, motocyklu či kola? Měl (a) nevysvětlitelné záchvaty či ztráty vědomí? Podstoupil (a) transplantaci srdce či jinou operaci srdce? Měl (a) implantován kardiostimulátor či defibrilátor? Byl (a) léčen (a) na arytmie? Bylo někde v rodině náhlé úmrtí kojence či v novorozeneckém věku? Měl (a) někdo v rodině diagnostikován tzv. Marfanův syndrom? Měl (a) někdo v rodině diagnostikovánu: Cukrovku Vysoký krevní tlak Ischemickou chorobu srdeční (anginu pectoris) Kardiomyopatii Datum Podpis hráče či zákonného zástupce (do 18 let věku)

Program vyšetření mládežnických týmů pro sezónu 2014/15

Program vyšetření mládežnických týmů pro sezónu 2014/15 Program vyšetření mládežnických týmů pro sezónu 2014/15 Vážení rodiče, Zasíláme Vám informace o zdravotních prohlídkách pro sezónu 2014-2015. V tomto roce je nejvýznamnější změnou otevření pobočky ISL

Více

Program vyšetření mládežnických týmů HC Rytíři Kladno

Program vyšetření mládežnických týmů HC Rytíři Kladno Program vyšetření mládežnických týmů HC Rytíři Kladno Vážení hráči, vážení rodiče, Jsme potěšeni, že si nás HC Rytíři Kladno vybrali jako preferovaného partnera pro Vaše vyšetření či vyšetření vašeho dítěte.

Více

Program vyšetření dorosteneckých týmů SK Kladno

Program vyšetření dorosteneckých týmů SK Kladno Program vyšetření dorosteneckých týmů SK Kladno Vážení hráči, vážení rodiče, jsme potěšeni, že si nás SK Kladno vybralo jako preferovaného partnera pro Vaše vyšetření. Vzhledem k tomu, že pro valnou většinu

Více

Program vyšetření žáků SK Vyžlovka

Program vyšetření žáků SK Vyžlovka Program vyšetření žáků SK Vyžlovka Vážení rodiče, jsme potěšeni, že si nás Váš klub vybral jako partnera pro poskytování sportovní zdravotní péče pr Vaše děti. Vzhledem k tomu, že pro valnou většinu z

Více

Nabídka vyšetření a zdravotního zabezpečení pro mládežnické oddíly HC Rytíři Kladno

Nabídka vyšetření a zdravotního zabezpečení pro mládežnické oddíly HC Rytíři Kladno Nabídka vyšetření a zdravotního zabezpečení pro mládežnické oddíly HC Rytíři Kladno Kdo jsme Jsme specializovaným zdravotnickým zařízením zaměřeným na sportovce a fyzicky aktivní osoby. Našim cílem je

Více

ANAMNESTICKÝ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK

ANAMNESTICKÝ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK ANAMNESTICKÝ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK Pro účely preventivní sportovně-kardiologické prohlídky ve zdravotnickém zařízení ProCorde s.r.o. v Chomutově. Příjmení, jméno:............................... Rodné číslo:.....................

Více

SPORTOVNÍ LÉKAŘSTVÍ NEMOCNICE S POLIKLINIKOU PRAHA ITALSKÁ

SPORTOVNÍ LÉKAŘSTVÍ NEMOCNICE S POLIKLINIKOU PRAHA ITALSKÁ SPORTOVNÍ LÉKAŘSTVÍ NEMOCNICE S POLIKLINIKOU PRAHA ITALSKÁ 1. PROČ SPORTOVNÍ LÉKAŘSTVÍ Každý sportovec by měl už od mládežnických kategorií absolvovat jednou ročně sportovní prohlídku. Sportovní činnosti

Více

DIABETOLOGICKÁ AMBULANCE

DIABETOLOGICKÁ AMBULANCE 3. Interní klinika 1. LF UK a VFN v Praze, Fakultní poliklinika,budova A, 1. patro Karlovo nám. 32, Praha 2, 128 08 tel.: 22486 6693 DIABETOLOGICKÁ AMBULANCE Vážená paní, vážený pane Dostáváte se do péče

Více

Týká se i mě srdeční selhání?

Týká se i mě srdeční selhání? Týká se i mě srdeční selhání? Tato brožura vám může pomoci si uvědomit některé časné příznaky srdečního selhání. Co je to srdeční selhání? Srdeční selhání sice může znít hrozivě, ale vlastně to znamená,

Více

DODATEK K POJISTNÉ SMLOUVĚ / NÁVRHU POJISTNÉ SMLOUVY NOVIS Wealth Insuring

DODATEK K POJISTNÉ SMLOUVĚ / NÁVRHU POJISTNÉ SMLOUVY NOVIS Wealth Insuring DODATEK K POJISTNÉ SMLOUVĚ / NÁVRHU POJISTNÉ SMLOUVY NOVIS Wealth Insuring DODATEK K POJISTNÉ SMLOUVĚ / NÁVRHU POJISTNÉ SMLOUVY NOVIS Wealth Insuring Číslo návrhu - variabilní symbol Reg. č. pojišťovacího

Více

NÁHLÁ SRDEČNÍ SMRT. Bc. Hana Javorková

NÁHLÁ SRDEČNÍ SMRT. Bc. Hana Javorková NÁHLÁ SRDEČNÍ SMRT Simona Janíčková Bc. Hana Javorková MUDr. Milan Sepši Ph.D. Proč lidé náhle umírají? Definice NSS: Přirozené úmrtí z kardiální příčiny do 1 hodiny od rozvoje symptomů u osob s nebo bez

Více

Výklad ČAS k vyhlášce Ministerstva zdravotnictví č. 391/2013 Sb., o zdravotní způsobilosti k tělesné výchově a sportu

Výklad ČAS k vyhlášce Ministerstva zdravotnictví č. 391/2013 Sb., o zdravotní způsobilosti k tělesné výchově a sportu Výklad ČAS k vyhlášce Ministerstva zdravotnictví č. 391/2013 Sb., o zdravotní způsobilosti k tělesné výchově a sportu (schválený předsednictvem ČAS dne 2. prosince 2014) 1. Úvod a) Vyhláška Ministerstva

Více

VSTUPNÍ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK

VSTUPNÍ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK VSTUPNÍ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK Odpovědi na níže uvedené dotazy umožní ošetřujícímu lékaři rychlou orientaci ve Vašem konkrétním případě a velmi mu usnadní cestu ke správnému nasazení bílkovinné ketogenní diety

Více

BAVENCIO (avelumab) Váš průvodce informacemi pro pacienta

BAVENCIO (avelumab) Váš průvodce informacemi pro pacienta Váš průvodce informacemi pro pacienta BAVENCIO (avelumab) Tento léčivý přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní rychlé získání nových informací o bezpečnosti. Můžete přispět tím, že nahlásíte jakékoli

Více

některé časné příznaky srdečního selhání.

některé časné příznaky srdečního selhání. Týká Tato brožura se i mě vám může srdeční pomoci selhání? si uvědomit některé časné příznaky srdečního selhání. Tato brožura vám může pomoci si uvědomit některé časné příznaky srdečního selhání. 1,2 Co

Více

Český veslařský svaz. PŘÍLOHA č. 1

Český veslařský svaz. PŘÍLOHA č. 1 Český veslařský svaz Směrnice k provádění preventivních lékařských prohlídek u výkonnostních sportovců startujících na akcích pořádaných ČVS: Konsensus odborníků v oblasti tělovýchovného lékařství a kardiologie

Více

DODATEK K POJISTNÉ SMLOUVĚ / NÁVRHU POJISTNÉ SMLOUVY NOVIS Wealth Insuring

DODATEK K POJISTNÉ SMLOUVĚ / NÁVRHU POJISTNÉ SMLOUVY NOVIS Wealth Insuring DODATEK K POJISTNÉ SMLOUVĚ / NÁVRHU POJISTNÉ SMLOUVY NOVIS Wealth Insuring Číslo návrhu - variabilní symbol Název pojišťovacího agenta DODATEK K POJISTNÉ SMLOUVĚ / NÁVRHU POJISTNÉ SMLOUVY NOVIS Wealth

Více

Ergometrie. 1.1 Spojte pojmy z levého sloupce se správnou definicí z pravého sloupce. vystavení vyšetřované osoby regulované fyzické práci

Ergometrie. 1.1 Spojte pojmy z levého sloupce se správnou definicí z pravého sloupce. vystavení vyšetřované osoby regulované fyzické práci 1 Úvod Ergometrie 1.1 Spojte pojmy z levého sloupce se správnou definicí z pravého sloupce. Samotné vyšetření se skládá z několika částí: PŘÍPRAVNÁ FÁZE KLIDOVÁ FÁZE ZAHŘÍVACÍ FÁZE ( warm up ) FÁZE ZÁTĚŽE

Více

Obsah a časové rozmezí všeobecné preventivní prohlídky dětí

Obsah a časové rozmezí všeobecné preventivní prohlídky dětí Obsah a časové rozmezí všeobecné preventivní prohlídky dětí Systém preventivních prohlídek v ČR je dlouhodobě propracovaný preventivní program, který umožňuje u Vašeho dítěte odhalit a včas léčit nejrůznější

Více

SPIROERGOMETRIE. probíhá na bicyklovém ergometru, v průběhu zátěže měřena spotřeba kyslíku a množství vydechovaného oxidu uhličitého

SPIROERGOMETRIE. probíhá na bicyklovém ergometru, v průběhu zátěže měřena spotřeba kyslíku a množství vydechovaného oxidu uhličitého SPIROERGOMETRIE = zátěžové vyšetření (velmi podobné ergometrii) posouzení funkční rezervy kardiovaskulárního systému objektivizace závažnosti onemocnění (přesně změří tělesnou výkonnost), efekt intervenčních

Více

Dotazník pro pacienty se záchvatovým onemocněním

Dotazník pro pacienty se záchvatovým onemocněním Dotazník pro pacienty se záchvatovým onemocněním Jméno: Datum narození: Datum vyplnění: Telefon: Instrukce: Prosíme, projděte pečlivě celý dotazník po obou stranách a pokuste se odpovědět na všechny otázky.

Více

Návrh nové koncepce preventivních lékařských prohlídek sportovců

Návrh nové koncepce preventivních lékařských prohlídek sportovců Návrh nové koncepce preventivních lékařských prohlídek sportovců MUDr. Pavel Homolka, Ph.D. Doc. MUDr. Tomáš Kára, Ph.D. Prof. MUDr. Petr Dobšák, CSc. Klinika tělovýchovného lékařství a rehabilitace FN

Více

ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST LÉKAŘSKÉ PROHLÍDKY

ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST LÉKAŘSKÉ PROHLÍDKY ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST LÉKAŘSKÉ PROHLÍDKY Zákonná úprava Zákon č. 373/2011 Sb. o specifických zdravotních službách (ZSZS) upravuje poskytování SZS a s tím spojený výkon státní správy, práva a povinnosti

Více

Organizace zdravotního zabezpečení českého sportu. MUDr. Jiří Neumann

Organizace zdravotního zabezpečení českého sportu. MUDr. Jiří Neumann Organizace zdravotního zabezpečení českého sportu. MUDr. Jiří Neumann A) Vrcholového a výkonnostního sportu B) Rekreačního sportu Vrcholový sport vrcholový sportovec Výkonnostní sport výkonnostní sportovec

Více

VYHLÁŠKA. č. 391/2013 Sb., o zdravotní způsobilosti k tělesné výchově a sportu

VYHLÁŠKA. č. 391/2013 Sb., o zdravotní způsobilosti k tělesné výchově a sportu VYHLÁŠKA č. 391/2013 Sb., o zdravotní způsobilosti k tělesné výchově a sportu ze dne 25. listopadu 2013 Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 95 odst. 1 zákona č. 373/2011 Sb., o specifických zdravotních

Více

ROZDÍLOVÁ TABULKA NÁVRHU PRÁVNÍHO PŘEDPISU S PŘEDPISY EU

ROZDÍLOVÁ TABULKA NÁVRHU PRÁVNÍHO PŘEDPISU S PŘEDPISY EU V. ROZDÍLOVÁ TABULKA NÁVRHU PRÁVNÍHO PŘEDPISU S PŘEDPISY EU Rozdílová tabulka návrhu vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 277/2004 Sb., o stanovení zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel, zdravotní

Více

ANAMNÉZA DÁRKYNĚ PUPEČNÍKOVÉ KRVE

ANAMNÉZA DÁRKYNĚ PUPEČNÍKOVÉ KRVE ANAMNÉZA DÁRKYNĚ PUPEČNÍKOVÉ KRVE JMÉNO A PŘÍJMENÍ DÁRKYNÉ DATUM NAROZENÍ RODNÉ ČÍSLO ZAMĚSTNÁNÍ TELEFON ULICE A ČÍSLO POPISNÉ MĚSTO PSČ PORODNÍK MINULÉ TĚHOTENSTVÍ počet předchozích porodů počet spontánních

Více

1 500,-Kč ,-Kč. semenných váčků, dělohy, vaječníků, trávicí trubice, cév zde uložených a uzlin. Lékař vydá zprávu a závěr.

1 500,-Kč ,-Kč. semenných váčků, dělohy, vaječníků, trávicí trubice, cév zde uložených a uzlin. Lékař vydá zprávu a závěr. Název Typy vyšetření Popis vyšetření Cena Ultrazvuková/Sonografická Sonografické vyšetření horní poloviny břicha Jedná se o vyšetření jater, žlučových cest, slinivky břišní, 1 500,-Kč vyšetření sleziny,

Více

Informace k povinným zdravotním prohlídkám členů FBC ZŠ Uničov

Informace k povinným zdravotním prohlídkám členů FBC ZŠ Uničov Informace k povinným zdravotním prohlídkám členů FBC ZŠ Uničov Od 1. 1. 2014 platí nová Vyhláška o zdravotní způsobilosti k tělesné výchově a sportu, vydaná Ministerstvem zdravotnictví ČR pod č. 391/2013

Více

A) Vrcholového a výkonnostního sportu B) Rekreačního sportu

A) Vrcholového a výkonnostního sportu B) Rekreačního sportu A) Vrcholového a výkonnostního sportu B) Rekreačního sportu Vrcholový sport vrcholový sportovec Výkonnostní sport výkonnostní sportovec Sportovní lékař Tělovýchovný lékař Sportovní a TVL preventivní prohlídky

Více

PŘEDBĚŽNÝ PROGRAM. ČTVRTEK 6. října 2015

PŘEDBĚŽNÝ PROGRAM. ČTVRTEK 6. října 2015 PŘEDBĚŽNÝ PROGRAM ČTVRTEK 6. října 2015 14.00 14.10 Zahájení Poděkování partnerům České společnosti tělovýchovného lékařství Matoulek M. předseda ČSTL 14.10 15.40 POHYBOVÝ APARÁT Objektivizace klíčových

Více

Dotazník pro pacienty se záchvatovým onemocněním

Dotazník pro pacienty se záchvatovým onemocněním Dotazník pro pacienty se záchvatovým onemocněním Jméno: Datum narození: Telefon (nejlépe na mobil): 1) Kdy jste měl(a) první záchvat v životě?.. 2) Jak vypadal Váš první záchvat? (Zaškrtnete i více možností

Více

Na co nejvíce umíráme? MUDr. Radan Gocal

Na co nejvíce umíráme? MUDr. Radan Gocal Na co nejvíce umíráme? MUDr. Radan Gocal Na co nejvíce umíráme? 1.místo: nemoci srdce a cév A co náhlá smrt - nečekané úmrtí z plného zdraví? Bez předchozích příznaků-velmi často Co ji způsobuje: Závažné

Více

Zlatá karta. v naší péči

Zlatá karta. v naší péči Zlatá karta Díky systému klientských karet neplatíte zvlášť za každou provedenou službu, ale pouze jednu paušální platbu. V rámci karty máte přístup k mnoha vysoce kvalitním zdravotnickým službám, na které

Více

Možná Vás bude zajímat klinické hodnocení (studie) AZURE.

Možná Vás bude zajímat klinické hodnocení (studie) AZURE. Příručka pacienta Bylo Vám diagnostikováno onemocnění se syndromem chronické pánevní bolesti? Zažili jste pánevní bolest nebo nepříjemné pocity po dobu nejméně 3 z posledních 6 měsíců? Jste starší 18 let?

Více

Jak se vyhnout infarktu (a mozkové mrtvici) znovu ateroskleróza

Jak se vyhnout infarktu (a mozkové mrtvici) znovu ateroskleróza Jak se vyhnout infarktu (a mozkové mrtvici) znovu ateroskleróza Projevy aterosklerózy podle postižení určitého orgánu ischemická choroba srdeční srdeční angína (angina pectoris), srdeční infarkt (infarkt

Více

VYHLÁŠKA ze dne 25. listopadu 2013 o zdravotní způsobilosti k tělesné výchově a sportu

VYHLÁŠKA ze dne 25. listopadu 2013 o zdravotní způsobilosti k tělesné výchově a sportu Strana 6772 Sbírka zákonů č. 391 / 2013 Částka 152 391 VYHLÁŠKA ze dne 25. listopadu 2013 o zdravotní způsobilosti k tělesné výchově a sportu Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 95 odst. 1 zákona

Více

Náhlá srdeční smrt ve sportu Hlavní příčiny a možnosti prevence

Náhlá srdeční smrt ve sportu Hlavní příčiny a možnosti prevence Náhlá srdeční smrt ve sportu Hlavní příčiny a možnosti prevence Doc. MUDr.Tomáš Kára,PhD, Prim. MUDr. Pavel Homolka, PhD, Prof. MUDr. Petr Dobšák, CSc., Prim. MUDr. Ladislav Groch, As. MUDr. Ota Hlinomaz,PhD,

Více

SOUHRNNÝ PŘEHLED SUBJEKTIVNÍCH HODNOCENÍ

SOUHRNNÝ PŘEHLED SUBJEKTIVNÍCH HODNOCENÍ Studie Mladý ječmen STUDIE NA MLADÝ JEČMEN / r. 2002 Studii vypracoval MUDr. Miloslav Lacina ve spolupráci se společností Green Ways s.r.o.. Probíhala v roce 2002 v období podzim-zima - v období velké

Více

VÁŽENÝ RESPONDENTE, PROSÍME VÁS O LASKAVÉ VYPLNĚNÍ DOTAZNÍKU, KTERÝ BUDE SLOUŽIT KE STUDIU VLIVU RIZIKOVÝCH FAKTORŮ NA VZNIK KARCINOMU VARLAT

VÁŽENÝ RESPONDENTE, PROSÍME VÁS O LASKAVÉ VYPLNĚNÍ DOTAZNÍKU, KTERÝ BUDE SLOUŽIT KE STUDIU VLIVU RIZIKOVÝCH FAKTORŮ NA VZNIK KARCINOMU VARLAT VÁŽENÝ RESPONDENTE, PROSÍME VÁS O LASKAVÉ VYPLNĚNÍ DOTAZNÍKU, KTERÝ BUDE SLOUŽIT KE STUDIU VLIVU RIZIKOVÝCH FAKTORŮ NA VZNIK KARCINOMU VARLAT. POKUD NA NĚKTEROU OTÁZKU BUDE ZNÁT ODPOVĚĎ, PROSÍM ODPOVÍDEJTE.

Více

PŘÍLOHA č. 3: http://www.sbirka.cz/posl4tyd/nove/13-391.htm VYHLÁŠKA. ze dne 25. listopadu 2013

PŘÍLOHA č. 3: http://www.sbirka.cz/posl4tyd/nove/13-391.htm VYHLÁŠKA. ze dne 25. listopadu 2013 Směrnice k provádění preventivních lékařských prohlídek u výkonnostních sportovců startujících na akcích pořádaných ČVS PŘÍLOHA č. 3: Vyhláška o zdravotní způsobilosti k tělesné výchově a sportu č. 391/2013

Více

Studie EHES - výsledky. MUDr. Kristýna Žejglicová

Studie EHES - výsledky. MUDr. Kristýna Žejglicová Studie EHES - výsledky MUDr. Kristýna Žejglicová Výsledky studie EHES Zdroje dat Výsledky byly převáženy na demografickou strukturu populace ČR dle pohlaví, věku a vzdělání v roce šetření. Výsledky lékařského

Více

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ve vztahu k životnímu prostředí

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ve vztahu k životnímu prostředí Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ve vztahu k životnímu prostředí Subsystém 6 Zdravotní stav Výsledky studie Zdraví dětí 2016 Rizikové faktory kardiovaskulárních onemocnění Úvod Prevalenční

Více

Přihláška TENISOVÁ AKADEMIE SLOVÁCKO 2016/17

Přihláška TENISOVÁ AKADEMIE SLOVÁCKO 2016/17 Přihláška TENISOVÁ AKADEMIE SLOVÁCKO 2016/17 Informace o dítěti...... Datum narození..... Rodné číslo*...... Adresa... Informace o rodiči, zákonném zástupci (Uveďte prosím kontaktní údaje, které pravidelně

Více

Hemodynamický efekt komorové tachykardie

Hemodynamický efekt komorové tachykardie Hemodynamický efekt komorové tachykardie Autor: Kristýna Michalčíková Výskyt Lidé s vadami srdce, kteří během svého života prodělali srdeční infarkt, trpí zúženými věnčitými tepnami zásobujícími srdce

Více

Zpracování vyšetření dítěte v 8 letech věku

Zpracování vyšetření dítěte v 8 letech věku Zpracování vyšetření dítěte v 8 letech věku Označení : A - anamnéza V - vyšetření celkové R - antropometrické měření S - vyšetření sluchu Z - vyšetření zraku C - vyšetření chrupu K - kožní vyšetření T

Více

Číslo pojistné smlouvy

Číslo pojistné smlouvy Oznámení pojistné události Závažná onemocnění dítěte Pokyny pro vyplnění formuláře: 1. Vyplňte formulář ve všech bodech. Nezapomeňte vyplnit číslo pojistné smlouvy. 2. U políček s možností volby označte

Více

Vyplňte, prosím, zodpovědně a úplně všechny požadované údaje a odpovězte pravdivě na všechny položené otázky. Správnou odpověď vždy zakroužkujte.

Vyplňte, prosím, zodpovědně a úplně všechny požadované údaje a odpovězte pravdivě na všechny položené otázky. Správnou odpověď vždy zakroužkujte. Dotazník pro dárce krve Příjmení: Jméno: Titul: Rodné číslo: Číslo odběru (vyplňujte) Vyplňte, prosím, zodpovědně a úplně všechny požadované údaje a odpovězte pravdivě na všechny položené otázky. Správnou

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ POBYTOVÉ SLUŽBY V DOMOVĚ DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ POBYTOVÉ SLUŽBY V DOMOVĚ DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ POBYTOVÉ SLUŽBY V DOMOVĚ DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ (dle 49 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění) DÍL A: ÚDAJE O ŽADATELI 1. Příjmení a jméno 2. Rodné číslo

Více

ETIKA A PRÁVO V MEDICÍNĚ - právní aspekty autonomie pacienta-

ETIKA A PRÁVO V MEDICÍNĚ - právní aspekty autonomie pacienta- ETIKA A PRÁVO V MEDICÍNĚ - právní aspekty autonomie pacienta- Jolana Těšinová, 18. ledna 2018, AV ČR Praha Všehrdova 560/2, Praha 1 Malá Strana, PSČ 118 00 www.akademiemp.cz, email: info@akademiemp.cz

Více

Klinické hodnocení ARAMIS pro muže s rakovinou prostaty

Klinické hodnocení ARAMIS pro muže s rakovinou prostaty Klinické hodnocení ARAMIS pro muže s rakovinou prostaty Brožura pro účastníky DĚKUJEME VÁM, že jste se rozhodl zúčastnit klinického hodnocení ARAMIS pro muže s rakovinou prostaty. V této brožuře najdete

Více

Jste diabetik? Určeno nejen pro muže.

Jste diabetik? Určeno nejen pro muže. Jste diabetik? Určeno nejen pro muže. Určeno nejen pro muže. Cukrovka může mít negativní vliv na Váš sexuální život. Tato brožurka je určena jen pro Vaši informaci. V žádném případě nemůže nahradit lékařské

Více

VSTUPNÍ DOTAZNÍK. petra.cupcova@atlas.cz ČUPCOVÁ 774 958 288. Základní informace o klientovi. Jméno a příjmení. Telefonní kontakt.

VSTUPNÍ DOTAZNÍK. petra.cupcova@atlas.cz ČUPCOVÁ 774 958 288. Základní informace o klientovi. Jméno a příjmení. Telefonní kontakt. VSTUPNÍ DOTAZNÍK Jméno a příjmení Telefonní kontakt E-mail Povolání, popř. směnnost Základní informace o klientovi Doplňující informace o klientovi Věk Výška Váha BMI Vyplňte prosím dotazník co nejpečlivěji

Více

Cévní mozková příhoda z pohledu zdravotnické záchranné služby. MUDr. Petr Hrbek ZZS JMK

Cévní mozková příhoda z pohledu zdravotnické záchranné služby. MUDr. Petr Hrbek ZZS JMK Cévní mozková příhoda z pohledu zdravotnické záchranné služby MUDr. Petr Hrbek ZZS JMK K čemu slouží zdravotnická záchranná služba: Zdravotnická záchranná služba poskytuje odbornou přednemocniční neodkladnou

Více

Edukační materiál. Strattera (atomoxetin) Informace pro lékaře týkající se posouzení a monitorování kardiovaskulárních rizik u přípravku Strattera

Edukační materiál. Strattera (atomoxetin) Informace pro lékaře týkající se posouzení a monitorování kardiovaskulárních rizik u přípravku Strattera Edukační materiál Strattera (atomoxetin) Informace pro lékaře týkající se posouzení a monitorování kardiovaskulárních rizik u přípravku Strattera Přípravek Strattera je indikován k léčbě hyperkinetické

Více

Ambulantní kardiorehabilitace v Nemocnici ve Frýdku-Místku. Mgr.Chrostková Romana, Mgr.Chovancová Hana

Ambulantní kardiorehabilitace v Nemocnici ve Frýdku-Místku. Mgr.Chrostková Romana, Mgr.Chovancová Hana Ambulantní kardiorehabilitace v Nemocnici ve Frýdku-Místku Mgr.Chrostková Romana, Mgr.Chovancová Hana HISTORIE Kardiovaskulární rehabilitace (KR) má v Nemocnici ve Frýdku Místku dlouhou tradici. Patříme

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z AKCE

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z AKCE STÁTNÍ ZDRAVOTNÍ ÚSTAV CENTRUM PODPORY VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ Oddělení podpory zdraví, dislokované pracoviště Praha ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z AKCE DEN ZDRAVÍ Termín pořádání: 22.5. 213 Místo: SZÚ Praha V rámci Dne

Více

NÁDOROVÁ RIZIKA. poznejme OBSAH

NÁDOROVÁ RIZIKA. poznejme OBSAH poznejme NÁDOROVÁ RIZIKA OBSAH Úvod... 3 Proč bychom se měli dozvědět o svých vlastních rizicích?... 4 Jaké jsou naše služby?... 4 Kdo by měl být vyšetřen?... 5 Jaký je postup při vyšetřování?... 6 Informace

Více

SOUDNĚ-LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA MÍSTA NÁLEZU MRTVÉHO TĚLA

SOUDNĚ-LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA MÍSTA NÁLEZU MRTVÉHO TĚLA SOUDNĚ-LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA MÍSTA NÁLEZU MRTVÉHO TĚLA MUDr. L. Zátopková MUDr. P. Hejna, Ph.D., MBA Legislativa Vyhláška MZ ČSR č. 19/1988 Sb. O postupu při úmrtí a o pohřebnictví 1 Povinnost oznámit nález

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ZDRAVOTNICKÉHO ZAŘÍZENÍ

VNITŘNÍ ŘÁD ZDRAVOTNICKÉHO ZAŘÍZENÍ VNITŘNÍ ŘÁD ZDRAVOTNICKÉHO ZAŘÍZENÍ Zdravotnické zařízení Zubní centrum N-med s.r.o Zubní lékaři MUDr.Ivo Nekvinda MDDr.Darina Vorlová MDDr.Zuzana Janovská Externí lékaři MDDr.Marek Černý Zdravotnický

Více

Ceník služeb a výkonů nehrazených z v.z.p na žádost pacienta (externí)

Ceník služeb a výkonů nehrazených z v.z.p na žádost pacienta (externí) Ceník služeb a výkonů nehrazených z v.z.p na žádost (externí) příloha č. 3 k OS-25-2018- Ceník služeb nehrazených z veřejného zdravotního pojištění Obsah 1 Služby bez specifikace na pracoviště... 2 2 Služby

Více

Přihláška - Extraliga seniorů ročník

Přihláška - Extraliga seniorů ročník Přihláška - Extraliga seniorů ročník 2019-2020 A. Extraliga seniorů Sportovní název klubu *): Registrační číslo klubu: Název subjektu **): Sídlo subjektu **): Identifikační číslo subjektu: Převažující

Více

PRŮKAZ PACIENTA. užívajícího přípravek Imraldi (určeno dospělým i dětským pacientům) verze 1

PRŮKAZ PACIENTA. užívajícího přípravek Imraldi (určeno dospělým i dětským pacientům) verze 1 PRŮKAZ PACIENTA užívajícího přípravek Imraldi (určeno dospělým i dětským pacientům) verze 1 Je nutné předložit tuto kartičku každému lékaři či zdravotníkovi při každé návštěvě zdravotnického zařízení.

Více

Rozměr zavřeného průkazu mm

Rozměr zavřeného průkazu mm Přední strana Str. 1 PRŮKAZ PACIENTA užívajícího přípravek Humira (určeno dospělým i dětským pacientům) Rozměr zavřeného průkazu 105 73 mm Je nutné předložit tuto kartičku každému lékaři či zdravotníkovi

Více

Evropské výběrové šetření o zdravotním stavu v ČR - EHIS CR Chronické nemoci. European Health Interview Survey in CR - EHIS CR Chronically diseases

Evropské výběrové šetření o zdravotním stavu v ČR - EHIS CR Chronické nemoci. European Health Interview Survey in CR - EHIS CR Chronically diseases Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 19. 8. 9 43 Evropské výběrové šetření o zdravotním stavu v ČR - EHIS CR Chronické nemoci European Health Interview

Více

CENÍK PLS (základní služby)

CENÍK PLS (základní služby) CENÍK PLS (základní služby) Pro stanovení zdanění je třeba odlišit níže uvedené situace a přesně vymezit, co je účelem daného úkonu: VSTUPNÍ PROHLÍDKA: Varianta A: určená pro kategorie 2, 3 a 4, volitelná

Více

Jaké je vaše pohlaví?

Jaké je vaše pohlaví? Diplopie a kvalita života Dobrý den, věnujte prosím několik minut svého času vyplnění následujícího dotazníku, který se týká kvality života jedinců, kteří se ve svém životě setkali či stále potýkají s

Více

Výběrové šetření o zdravotním stavu české populace (HIS CR 2002) Chronická nemocnost (X. díl)

Výběrové šetření o zdravotním stavu české populace (HIS CR 2002) Chronická nemocnost (X. díl) Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 12.2.2003 7 Výběrové šetření o zdravotním stavu české populace (HIS CR 2002) Chronická nemocnost (X. díl) Chronická

Více

Směrnice podávání žádosti o uvolnění z předmětu tělesná výchova

Směrnice podávání žádosti o uvolnění z předmětu tělesná výchova GYMNÁZIUM TIŠNOV, příspěvková organizace Směrnice podávání žádosti o uvolnění z předmětu tělesná výchova Obsah: 1. Pravidla při podávání žádosti o uvolnění z předmětu tělesná výchova 2 2. Příloha č. 1

Více

LETNÍ PROGRAM PŘIHLAŠOVACÍ FORMULÁŘE

LETNÍ PROGRAM PŘIHLAŠOVACÍ FORMULÁŘE BASIS BEGINNERS PRAGUE LETNÍ PROGRAM PŘIHLAŠOVACÍ FORMULÁŘE 5. 30. SRPNA, 2019 8:00 17:00 ... LETNÍ PROGRAM: PŘIHLAŠOVACÍ FORMULÁŘE SEZNAM MATERIÁLŮ & FORMULÁŘŮ POŽADOVANÉ MATERIÁLY K PŘIJETÍ DO NAŠEHO

Více

Ceník služeb, které nejsou hrazeny zdravotními pojišťovnami (ZP)

Ceník služeb, které nejsou hrazeny zdravotními pojišťovnami (ZP) Ceník služeb, které nejsou hrazeny zdravotními pojišťovnami (ZP) 1. Obezitologie a. Vstupní konzultace 800,0 korun b. Kontrolní návštěva 400,0 korun Cena zahrnuje kompletní vyšetření, stanovení obsahu

Více

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Název vzdělávacího materiálu Civilizační choroby (nemoci srdce) Anotace Pracovní list stručně shrnuje problematiku civilizačních chorob,

Více

Výběrové šetření EHES

Výběrové šetření EHES Výběrové šetření EHES European Health Examination Survey Jana Kratěnová Státní zdravotní ústav Praha 26.10.2016 Lékařský dům Cíle EHES Sjednotit metodiku vyšetření v rámci Evropy, snaha o harmonizaci a

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z AKCE

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z AKCE STÁTNÍ ZDRAVOTNÍ ÚSTAV CENTRUM PODPORY VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ Oddělení podpory zdraví, dislokované pracoviště Praha ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z AKCE DEN ZDRAVÍ Termín pořádání :.5. 213 Objednavatel: Centrum sociální

Více

Přihláška - Extraliga ročník

Přihláška - Extraliga ročník A. Extraliga seniorů Sportovní název klubu *): Přihláška - Extraliga ročník 2018-2019 Registrační číslo klubu: Název subjektu **): Sídlo subjektu **): Identifikační číslo subjektu: Převažující předmět

Více

ČÁST A ÚDAJE O ŽADATELI/ŽADATELCE

ČÁST A ÚDAJE O ŽADATELI/ŽADATELCE Dotazník k žádosti o zařazení do evidence žadatelů vhodných stát se osvojiteli / pěstouny / pěstouny na přechodnou dobu ČÁST A ÚDAJE O ŽADATELI/ŽADATELCE I. OSOBNÍ ÚDAJE ŽADATELE/KY Státní příslušnost:

Více

ANAMNESTICKÝ DOTAZNÍK PRO ŘIDIČE (Alternativní metodika)

ANAMNESTICKÝ DOTAZNÍK PRO ŘIDIČE (Alternativní metodika) Ústav silniční a městské dopravy Praha 1, Jánský vršek 13 oddělení psychologie ANAMNESTICKÝ DOTAZNÍK PRO ŘIDIČE (Alternativní metodika) Poučení: Na otázky dotazníku odpovídejte celou větou, výstižně a

Více

Dotazník k žádosti o zařazení do evidence žadatelů vhodných stát se osvojiteli / pěstouny / pěstouny na přechodnou dobu

Dotazník k žádosti o zařazení do evidence žadatelů vhodných stát se osvojiteli / pěstouny / pěstouny na přechodnou dobu Dotazník k žádosti o zařazení do evidence žadatelů vhodných stát se osvojiteli / pěstouny / pěstouny na přechodnou dobu ČÁST A ÚDAJE O ŽADATELI/ŽADATELCE I. OSOBNÍ ÚDAJE ŽADATELE/KY Rodné příjmení: Státní

Více

Stříbrná karta. v naší péči

Stříbrná karta. v naší péči Stříbrná karta Díky systému klientských karet neplatíte zvlášť za každou provedenou službu, ale pouze jednu paušální platbu. V rámci karty máte přístup k mnoha vysoce kvalitním zdravotnickým službám, na

Více

Státní zdravotní ústav Praha

Státní zdravotní ústav Praha Alergie, KVO riziko Státní zdravotní ústav Praha Jana Kratěnová Usnesení vlády ČR, od roku 1993 Systém monitorování zahrnuje systematický sběr údajů o kvalitě životního prostředí - ovzduší, pitné, koupací

Více

Všeobecné podmínky poskytování služeb Soukromou zdravotnickou sítí Santé, s.r.o. pro individuální klienty

Všeobecné podmínky poskytování služeb Soukromou zdravotnickou sítí Santé, s.r.o. pro individuální klienty Všeobecné podmínky poskytování služeb Soukromou zdravotnickou sítí Santé, s.r.o. pro individuální klienty 1. Základní ustanovení Všeobecné podmínky specifikují a upravují vztahy mezi Klientem a Soukromou

Více

Maturitní témata z předmětů Fyziologie a metodika tréninku a Chov koní pro obor Trenérství dostihových a sportovních koní pro školní rok 2014/15

Maturitní témata z předmětů Fyziologie a metodika tréninku a Chov koní pro obor Trenérství dostihových a sportovních koní pro školní rok 2014/15 Maturitní témata z předmětů Fyziologie a metodika tréninku a Chov koní pro obor Trenérství dostihových a sportovních koní pro školní rok 2014/15 1. Složení živého organismu buňka - stavba, funkce jednotlivých

Více

Směrnice děkana č. 1 /2002. Zdravotní péče pro studenty 1. LF. Článek I

Směrnice děkana č. 1 /2002. Zdravotní péče pro studenty 1. LF. Článek I Směrnice děkana č. 1 /2002 Zdravotní péče pro studenty 1. LF Článek I 1) Zdravotní péči studentům 1. LF (dále jen studenti ) zabezpečuje jimi zvolený registrující lékař primární péče (praktický lékař),

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Bricanyl 0,5 mg/ml injekční roztok terbutalini sulfas

Příbalová informace: informace pro uživatele. Bricanyl 0,5 mg/ml injekční roztok terbutalini sulfas Příbalová informace: informace pro uživatele Bricanyl 0,5 mg/ml injekční roztok terbutalini sulfas Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože obsahuje

Více

Příloha č. 2: Informovaný souhlas

Příloha č. 2: Informovaný souhlas PŘÍLOHY Příloha č. 1: Souhlas etické komise Příloha č. 2: Informovaný souhlas Příloha č. 3: Edukační materiál Příloha č. 4: Seznam obrázků, grafů a tabulek Příloha č. 2: Informovaný souhlas INFORMOVANÝ

Více

Vojenská posádková ošetřovna Prostějov

Vojenská posádková ošetřovna Prostějov Adresa Letecká 1, Prostějov Vojenská posádková ošetřovna Prostějov Ošetřovna je uvnitř vojenských kasáren v Prostějově. Není to samostatná budova ve městě. Vyšetření probíhá každou středu od 13:00 hod.

Více

DOTAZNÍK PRO ZÁJEMCE O NÁHRADNÍ RODINNOU PÉČI

DOTAZNÍK PRO ZÁJEMCE O NÁHRADNÍ RODINNOU PÉČI DOTAZNÍK PRO ZÁJEMCE O NÁHRADNÍ RODINNOU PÉČI OSOBNÍ ÚDAJE Datum a místo narození: Státní příslušnost: Stav: rodné příjmení: národnost: náboženské vyznání: PSČ: Jedná se o vaše trvalé bydliště? Telefon:

Více

ZÁKLADY PRVNÍ POMOCI který se koná

ZÁKLADY PRVNÍ POMOCI který se koná POZVÁNKA NA ODBORNÝ SEMINÁŘ ZÁKLADY PRVNÍ POMOCI který se koná 28. března 2017 od 9.00 do 14.00 hodin, prezence účastníků od 8.45 hodin Domov Slunečnice Ostrava Opavská 4472/76, 708 00 Ostrava-Poruba Akreditovaný

Více

Gynekologické oddělení

Gynekologické oddělení Chrudimská nemocnice, a.s. Gynekologické oddělení Informace pro pacienty K přijetí do nemocnice: Operace dne: Gynekologické oddělení Chrudimská nemocnice, a.s., Václavská 570, 537 27 Chrudim Vážená paní,

Více

HLÁŠENÍ TRVALÝCH NÁSLEDKŮ ÚRAZU

HLÁŠENÍ TRVALÝCH NÁSLEDKŮ ÚRAZU Upozornění a pokyny pro pojištěného Osobní údaje pojištěného HLÁŠENÍ TRVALÝCH NÁSLEDKŮ ÚRAZU Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Pobřežní 665/23, 186 00 Praha 8, IČ: 63998530,

Více

DĚTSKÉ ODDĚLENÍ. Kvalitativním ukazatelem je již několik let prakticky nulová novorozenecká úmrtnost při průměru okolo 1000 porodů za rok.

DĚTSKÉ ODDĚLENÍ. Kvalitativním ukazatelem je již několik let prakticky nulová novorozenecká úmrtnost při průměru okolo 1000 porodů za rok. Dětské oddělení poskytuje hospitalizační péči dětem ve věku od 0 do 19 let a doprovodným osobám. Jde o komplexní akutní péči ve všech odbornostech včetně dětí po operacích a úrazech. Péči doplňují svými

Více

Proč právě datum 12. 5.?

Proč právě datum 12. 5.? Proč právě datum 12. 5.? Na počest narození britské reformátorky lékařské péče Florence Nightingaleové (1820-1910) osvícené, odvážné a neúnavné ženy, která byla ve druhé polovině svého života upoutána

Více

PŘIHLÁŠKA NA OUTDOOROVÝ KEMP EXPEDICE HIMALÁYA

PŘIHLÁŠKA NA OUTDOOROVÝ KEMP EXPEDICE HIMALÁYA PŘIHLÁŠKA NA OUTDOOROVÝ KEMP EXPEDICE HIMALÁYA Pořadatel: Tomáš Müller IČO:01181661 email:zalezsi.cz@gmail.com tel:+420 739 731 202 Údaje o táboru: termín konání: 05.8 až 17.8. 2018 místo konání: R.S.

Více

Státní zdravotní ústav Praha. Milovy 2017

Státní zdravotní ústav Praha. Milovy 2017 Alergie, KVO riziko Státní zdravotní ústav Praha Milovy 2017 Jana Kratěnová Spolupráce s 46 praktickými lékaři pro děti a dorost v 15 městech ČR Celkem 5130 dětí ve věku 5,9,13 a 17 let Data získána v

Více

ANAMNESTICKÝ DOTAZNÍK

ANAMNESTICKÝ DOTAZNÍK Speciálně pedagogické centrum pro děti a mládež s vadami řeči se zaměřením na augmentativní a alternativní komunikaci s.r.o Jivenská 7, Praha 4, 140 00 E-mail: spcvadyreci@seznam.cz tel/fax: 222 51 82

Více

PŘIHLÁŠKA Collège. Tel.číslo žáka (nepovinné):... Email žáka (nepovinné) :... Španělština

PŘIHLÁŠKA Collège. Tel.číslo žáka (nepovinné):... Email žáka (nepovinné) :... Španělština PŘIHLÁŠKA Collège Pro školní rok: 20-20 Vstup do ročníku: ŽÁK Příjmení:... Jméno:...... Datum narození:... Tel.číslo žáka (nepovinné):... Email žáka (nepovinné) :... Předpokládaná doba školní docházky

Více

Přihláška - I. Liga ČR ročník

Přihláška - I. Liga ČR ročník A. I. liga ČR seniorů Sportovní název klubu *): Přihláška - I. Liga ČR ročník 2018-2019 Registrační číslo klubu: Název subjektu **): Sídlo subjektu **): Identifikační číslo subjektu: Převažující předmět

Více

TJ Jäkl Karviná oddíl atletiky Městský stadion U Hřiště Karviná-Ráj 734 01, IČO: 14614243. Zapsaná na MV pod čj. VS/1-5832/91-R

TJ Jäkl Karviná oddíl atletiky Městský stadion U Hřiště Karviná-Ráj 734 01, IČO: 14614243. Zapsaná na MV pod čj. VS/1-5832/91-R 1. ČLENSKÉ A ODDÍLOVÉ PŘÍSPĚVKY PRO ROK 2015 Aktivní členové skupiny Ia 2000 Kč (sleva na 1500Kč do 15.2.,1750Kč do 30.6.,1900Kč do 30.9.) Aktivní členové skupiny Ib 1400 Kč (sleva na 1000Kč do 15.2.,1200Kč

Více

Nástupní list na CC. Posudek o zdravotní způsobilosti dítěte k účasti na zotavovací akci (nesmí být starší než 1 rok)

Nástupní list na CC. Posudek o zdravotní způsobilosti dítěte k účasti na zotavovací akci (nesmí být starší než 1 rok) Nástupní list na CC Jméno a příjmení dítěte: Datum narození: Rodné číslo: Adresa trvalého bydliště: Posudek o zdravotní způsobilosti dítěte k účasti na zotavovací akci (nesmí být starší než 1 rok) 1) Posuzované

Více

Důležité informace o užívání přípravku TASIGNA

Důležité informace o užívání přípravku TASIGNA Důležité informace o užívání přípravku TASIGNA Důležité informace o užívání přípravku TASIGNA Co je důležité vědět o přípravku TASIGNA Přípravek TASIGNA je lék vydávaný pouze na lékařský předpis. TASIGNA

Více