Začínáme používat nové rozhraní AdWords Průvodce změnami ve správě kampaní

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Začínáme používat nové rozhraní AdWords Průvodce změnami ve správě kampaní"

Transkript

1 Začínáme používat nové rozhraní AdWords Průvodce změnami ve správě kampaní Úvod a přehled Program AdWords se díky vám rozrostl. Od roku 2005 jsme přidali více než 20 nástrojů a 10 přehledů, abychom udrželi krok s novými způsoby, kterými inzerenti program AdWords používají. Hlavní novinky v rozhraní: Při správě kampaní v novém rozhraní zaznamenáte mnoho malých změn. Hlavní doplňky: Snazší navigace účtem s novým stromovým zobrazením Nedávno jsme se rozhodli, že prozkoumáme, jakým způsobem naši inzerenti spravují kampaně, a zeptáme se na jejich názory, abychom na základě toho mohli provést příslušná vylepšení. Výsledkem je nové rozhraní AdWords. Okamžité úpravy klíčových slov, nabídek, reklam a umístění Integrované přehledy na stránkách správy kampaní Souhrnná zobrazení všech klíčových slov, reklam a umístění kampaně Rychlé filtrování nejdůležitějších údajů Grafy s přehledy výkonu pro rychlé rozpoznání trendů Naším cílem je ještě více usnadnit provádění obvyklých denních úkolů v účtu. To zahrnuje: Více způsobů zobrazení údajů a pohotové nástroje pro každou příležitost Rychlejší navigace účtem Snazší úprava klíčových slov, reklam, nabídek a umístění Lepší informovanost díky podrobnějším statistikám a kontextovým přehledům Tento průvodce vám usnadní přechod k novému rozhraní AdWords. Nabízí přehled hlavních funkcí, se kterými se setkáte při navigaci účtem. I. Navigace účtem Navigační karty Po prvním vstupu do účtu v aktualizovaném rozhraní zaznamenáte změnu v navigačních kartách v horní části stránky.

2 Na nové kartě Nástroje se v účtu zobrazí stránka s nástroji. Máte k dispozici stále stejnou sadu nástrojů, i když některé z nich se v novém rozhraní nacházejí na kartě Kampaně. Na kartě Můj účet můžete zobrazit a upravit nastavení účtu a nastavení přístupu k účtu a na kartě Fakturace máte k dispozici stránky s přehledem fakturace a nastavením fakturace. Karta Kampaně je jedinou kartou s proměnlivým obsahem. Kliknutím na kteroukoli jinou kartu nebo jeden z odkazů pod nimi přejdete na stejné stránky, které jste používali v předchozím rozhraní AdWords. Navigace pomocí stromového zobrazení účtu Na levé straně účtu se zobrazuje stromové zobrazení účtu sloužící k navigaci. Jde o stejné zobrazení jako v Editoru AdWords. Tipy pro navigaci účtem Pomocí stromového zobrazení účtu se rychle přesunete do kterékoli aktivní kampaně či reklamní sestavy. Na nových rozbalovacích kartách zobrazíte seznamy všech reklamních sestav, klíčových slov, umístění a reklam, pro jednu kampaň nebo celý účet. Podle štítků v horní části každé stránky poznáte, kde se v účtu nacházíte. Kliknutím na kterýkoli z odkazů se vrátíte zpět na předchozí úroveň. Pomocí tohoto stromového zobrazení můžete rychle přejít do požadované kampaně či reklamní sestavy z každé stránky v účtu. Rozhodnete-li se stromové zobrazení nepoužívat, můžete k navigaci účtem používat odkazy v tabulkách nebo v horní části stránek správy kampaní. II. Sledování výkonu Grafy s přehledy výkonu S novými grafy na mnoha stránkách v účtu zjistíte výkonnostní trendy mnohem snadněji. Můžete vybrat i dvě metriky najednou a zobrazit jejich výkon v rámci časového období, které zvolíte. Chcete-li ke správě údajů více místa, můžete pomocí nabídky Filtr a zobrazení grafy zcela skrýt. Copyright Google je ochrannou známkou společnosti Google Inc.

3 Souhrnné zobrazení na úrovni účtu a kampaně Zobrazování a třídění reklam a klíčových slov v účtu je nyní flexibilnější. Při zobrazení se všemi online kampaněmi i jedinou kampaní se v účtu zobrazí nové karty Reklamní sestavy, Nastavení, Reklamy, Klíčová slova a Sítě (podrobnosti této kartě naleznete níže). Kliknutím na karty klíčových slov, sítí nebo reklam se zobrazí všechna klíčová slova, umístění nebo reklamy pro vybranou úroveň. Můžete tak snáze třídit a filtrovat hlavní metriky v rámci reklamních sestav a dále pracovat s položkami s vysokým či nízkým výkonem. Zobrazení statistik výkonu Pomocí rozbalovacích karet získáte rychlý přehled o oblastech, na které je třeba se v účtu zaměřit. Kliknutím na kartu Klíčová slova na úrovni účtu a seřazením všech klíčových slov podle ceny za konverzi můžete například zjistit, která klíčová slova mají v rámci všech reklamních sestav nejlepší výkon. Poté můžete pro tato klíčová slova případně zvýšit nabídku či je společně použít v jedné kampani se samostatným denním rozpočtem. Prostřednictvím stromového zobrazení účtu se můžete rychle přesouvat mezi kompletními seznamy klíčových slov, reklam a umístění různých kampaní. Pomocí filtrů a rozbalovacích karet můžete zobrazit všechna klíčová slova, umístění či reklamy vyhovující zadaným kritériím. Možnost zobrazit vyhledávací dotazy poskytne návrhy vylučujících klíčových slov pro hledání s nízkým výkonem. Prohlídkou jednotlivých částí účtu pomocí rozbalovacích karet získáte podrobnější informace, které můžete použít k vylepšení celkového výkonu. Filtry Údaje můžete nyní filtrovat a zobrazit pouze reklamy, klíčová slova nebo umístění odpovídající zadaným kritériím. Po výběru možnosti Vytvořit filtr na kartě Filtry a zobrazení můžete nastavit jeden či více filtrů. Za účelem zjištění příležitostí ke zvýšení prodeje můžete například filtrovat v účtu klíčová slova s vysokou mírou konverze a nízkou útratou nebo filtrovat umístění v obsahové síti s nízkou cenou za konverzi a malým počtem zobrazení. Pomocí filtrů a rozbalovacích karet se můžete velmi efektivně zaměřit na nejdůležitější části účtu, bez ohledu na to, ve které reklamní sestavě se nacházejí. Integrované přehledy Nyní máte snazší přístup k přehledům s podrobnějšími údaji o místech zobrazení reklam.

4 Kliknutím na odkaz Zobrazit vyhledávací dotazy na kartě Klíčová slova zobrazíte pro vybraná klíčová slova integrovaný přehled hledaných dotazů. Tento přehled uvádí statistiky výkonu pro vyhledávací dotazy, na které se reklamy zobrazily. Tyto výrazy můžete za účelem vylepšení kvality provozu snadno přidat jako klíčové slovo nebo jako vylučující klíčové slovo. Tipy pro provádění změn: Díky okamžitým úpravám můžete rychle provádět změny v účtu. Více klíčových slov, umístění nebo nabídek můžete hromadně změnit tím, že vyberete požadované položky a stisknete tlačítko Upravit. Chcete klíčová slova vyzkoušet v jiné reklamní sestavě? S tlačítkem Kopírovat to zvládnete několika kliknutími. Chcete zjistit, jak se liší výkon klíčových slov podle typu shody? Rozdíly ve výkonu klíčových slov podle volné, frázové a přesné shody zjistíte pomocí nové možnosti Rozdělit podle typu shody dotazu v nabídce Filtr a zobrazení. Správu obsahové sítě můžete zefektivnit pomocí možnosti Automatická umístění na kartě Sítě, kde najdete stránky a adresy URL v obsahové síti, na kterých se zobrazily vaše reklamy (tyto údaje nabízí i přehled výkonu umístění). Další informace o tomto tématu budou uvedeny později. III. Přidávání a změny položek Nový postup vytváření Aktualizovali jsme také postup vytváření kampaní a reklamních sestav. Máte tak při rozšiřování účtu více flexibility. Pomocí tlačítka Stáhnout můžete položky exportovat do souboru CSV a provést změny offline. Můžete vytvářet reklamy, přidávat klíčová slova a nastavovat nabídky v libovolném pořadí. Tyto úkony provádíte na stejných kartách, které používáte ke správě hotové kampaně či reklamní sestavy. Reklamní sestavy lze vytvářet ještě rychleji pomocí procesu vytváření na jedné stránce. Okamžité úpravy Okamžitými úpravami můžete rychle provést změny v účtu. Veškeré upravitelné položky v účtu můžete po kliknutí změnit přímo, aniž byste museli přecházet na jinou stránku.

5 Kliknutím na určité klíčové slovo je můžete například rychle upravit nebo změnit typ shody. IV. Karta Sítě a možnost Automatická umístění Karta Sítě Karta Umístění, kterou znáte z předchozího rozhraní AdWords, je nyní karta Sítě. Zobrazuje souhrnné statistiky výkonu reklam ve Vyhledávání Google, na vyhledávacích stránkách partnerů a v obsahové síti Google. Tipy pro kartu Sítě Používáte-li klíčová slova pro kontextové cílení, pomocí možnosti Automatická umístění můžete zobrazit stránky v obsahové síti, na kterých se vaše reklamy zobrazily. Klíčová slova budou stále cílit reklamy na všechna zvolená umístění, která přidáte. Vyhledávejte nová zvolená umístění s využitím seznamu automatických umístění. Optimalizujte výkon nastavením jedinečných nabídek pro zvolená umístění. Má-li umístění nízký výkon, nemusíte je rovnou vylučovat, ale můžete snížit jeho nabídku. Má-li umístění trvale nízký výkon nebo nesplňuje-li vaše obchodní cíle, můžete být vhodné toto umístění vyloučit. Pomocí karty Sítě můžete také zobrazit přehledy na úrovni domén a adres URL pro umístění v obsahové síti, kde se vaše reklamy zobrazovaly, a tato umístění spravovat. Statistiky obsahové sítě na kartě Sítě jsou nyní rozděleny do dvou skupin: pro zvolená umístění a pro automatická umístění. Zvolená umístění Začněme charakteristikou zvolených umístění. Stručně si připomeňme systém společného fungování klíčových slov a zvolených umístění: Za účelem zajištění dostatečného počtu kliknutí zkuste zobrazovat reklamy v obsahové síti a před omezením jejich zobrazování sledovat provoz ve zvolených umístěních. Obsahuje-li reklamní sestava klíčová slova, používáme je vždy ke kontextovému cílení reklam na stránky v obsahové síti. Máte-li například v reklamní sestavě klíčová slova na téma růže, zobrazí se reklamy pouze na stránkách v obsahové síti souvisejících s růžemi. Když poté přidáte do reklamní sestavy zvolené umístění, bude toto umístění fungovat různými způsoby v závislosti na nastavení kampaně.

6 Rozhodnete-li se zobrazovat reklamy na relevantních stránkách v celé síti, nezmění zvolená umístění stránky, na kterých se vaše reklamy mohou zobrazovat. Pro zvolená umístění však můžete nastavit samostatnou nabídku. Nastavte vyšší nabídky pro umístění, ve kterých chcete zajistit vyšší provoz, a nižší nabídky pro umístění, která nevykazují požadovaný výkon. Rozhodnete-li se zobrazovat reklamy na relevantních stránkách pouze ve zvolených umístěních, zvýšíte přidáním zvoleného umístění počet stránek v obsahové síti, na kterých se reklamy mohou zobrazovat. Reklamy se však zobrazí pouze na těch stránkách v rámci zvolených umístění, které jsou relevantní k tématům v seznamu klíčových slov. (Nemáte-li v reklamní sestavě klíčová slova, mohou se reklamy zobrazit na všech stránkách ve zvolených umístěních, která jste přidali.) Automatická umístění Automatická umístění jsou kontextově relevantní součásti obsahové sítě, kam jsme umístili vaše reklamy. V předchozím rozhraní AdWords jste si tato umístění mohli prohlédnout v přehledu výkonu umístění v Centru nápovědy. V novém rozhraní nyní můžete tato umístění zobrazit přímo na kartě Sítě. Automatická umístění jsou nejlepší pomůckou pro volbu zvolených umístění vhodných pro přidání do reklamní sestavy. Tato možnost informuje o částech obsahové sítě s nejvyšším výkonem. Na základě těchto praktických údajů můžete rychle provést požadovanou akci. Pomocí tlačítka Zvolit umístění a nabídku můžete přidat automatické umístění na seznam zvolených umístění a nastavit vlastní nabídku. Chcete-li zajistit, aby se reklamy v konkrétním umístění již nezobrazovaly, můžete dané umístění trvale vyloučit z dané kampaně či reklamní sestavy pomocí tlačítka Vyloučit umístění. Na kartě Sítě máte k dispozici mnoho pokročilých nástrojů a přehledů. Díky těmto novým možnostem můžete zjistit více podrobností o inzerci v obsahové síti a provést pak změny, které výrazně ovlivní celkový výkon. V. Názory uživatelů Nové rozhraní AdWords by mělo usadnit efektivní správu kampaní AdWords s ohledem na obchodní cíle uživatelů. Stále však provádíme další změny a vylepšení. Proto nám prosím zasílejte komentáře k novému rozhraní prostřednictvím odkazu Odeslat názor v horním rohu účtu. Komentáře budou odeslány přímo vývojovému týmu programu AdWords. Čteme každý zaslaný komentář. Váš názor zohledníme při rozhodování o dalších změnách. Děkujeme, že jste si přečetli další informace o novém rozhraní. Věříme, že je teď program AdWords pro vás přehlednější a efektivnější a že budete moci díky těmto změnám využít kampaně ještě lépe. Copyright Google je ochrannou známkou společnosti Google Inc.

Business Contact Manager Správa kontaktů pro tisk štítků

Business Contact Manager Správa kontaktů pro tisk štítků Business Contact Manager Správa kontaktů pro tisk štítků 1 Obsah 1. Základní orientace v BCM... 3 2. Přidání a správa kontaktu... 4 3. Nastavení filtrů... 5 4. Hromadná korespondence... 6 5. Tisk pouze

Více

MS Word 2007 REVIZE DOKUMENTU A KOMENTÁŘE

MS Word 2007 REVIZE DOKUMENTU A KOMENTÁŘE MS Word 2007 REVIZE DOKUMENTU A KOMENTÁŘE 1 ZAPNUTÍ SLEDOVÁNÍ ZMĚN Pokud zapnete funkci Sledování změn, aplikace Word vloží značky tam, kde provedete mazání, vkládání a změny formátu. Na kartě Revize klepněte

Více

František Hudek. červen 2013. 6. - 7. ročník. Nastavení myši, místní a jazykové nastavení.

František Hudek. červen 2013. 6. - 7. ročník. Nastavení myši, místní a jazykové nastavení. VY_32_INOVACE_FH19_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek červen 2013

Více

Page 1 of 8 Jak nastavit připojení do sítě eduroam ve Windows XP Nejprve se presvěčte, že máte zapnutý Wifi adaptér na vašem počítači. Dále je nutné, aby bylo v systému povolené Bezdrátové připojení k

Více

Novinky v programu Majetek 2.06

Novinky v programu Majetek 2.06 Novinky v programu Majetek 2.06 Možnost použít zvětšené formuláře program Majetek 2.06 je dodávám s ovládacím programem ProVIS 1.58, který umožňuje nastavit tzv. Zvětšené formuláře. Znamená to, že se formuláře

Více

VÍTEJTE Obsah Úvodník Novinky z Webdispečinku: 3 Nové možnosti prohlížení knihy jízd Tankovací směrnice Odpracované hodiny řidičů podle tachografu Roz

VÍTEJTE Obsah Úvodník Novinky z Webdispečinku: 3 Nové možnosti prohlížení knihy jízd Tankovací směrnice Odpracované hodiny řidičů podle tachografu Roz 4/2011 - DUBEN VÍTEJTE Obsah Úvodník Novinky z Webdispečinku: 3 Nové možnosti prohlížení knihy jízd Tankovací směrnice Odpracované hodiny řidičů podle tachografu Rozdělení nákladů podle zdroje Redakce

Více

NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ PRO SPRÁVU KREDITNÍ KARTY

NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ PRO SPRÁVU KREDITNÍ KARTY NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ PRO SPRÁVU KREDITNÍ KARTY O CO SE JEDNÁ? Převod kreditních karet a osobních účtů ze Citibank do Raiffeisenbank je technicky náročný proces, a protože k

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo šablony: 14 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tematický celek: Anotace: CZ.1.07/1.5.00/34.0410

Více

Reklama na YouTube pomocí Google AdWords

Reklama na YouTube pomocí Google AdWords Reklama na YouTube pomocí Google AdWords YouTube navštíví každý měsíc 76 % českých uživatelů internetu, jsou zde zastoupeny všechny věkové skupiny a začít inzerovat zde můžete téměř okamžitě. Široké možnosti

Více

Změnu DPH na kartách a v ceníku prací lze provést i v jednotlivých modulech.

Změnu DPH na kartách a v ceníku prací lze provést i v jednotlivých modulech. Způsob změny DPH pro rok 2013 Verze 2012.34 a vyšší Úvod Vzhledem k tomu, že dnes 23.11.2012 nikdo netuší, zda od 1.1.2013 bude DPH snížená i základní 17.5% nebo 15% a 21%, bylo nutné všechny programy

Více

Google AdWords - návod

Google AdWords - návod Google AdWords - návod Systém Google AdWords je reklamním systémem typu PPC, který provozuje společnost Google, Inc. Zobrazuje reklamy ve výsledcích vyhledávání či v obsahových sítích. Platí se za proklik,

Více

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1. Podpora digitalizace a využití ICT na SPŠ CZ.1.07/1.5.00/34.

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1. Podpora digitalizace a využití ICT na SPŠ CZ.1.07/1.5.00/34. Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Uživatelská nastavení parametrických modelářů, využití

Více

Pocasicz.cz / pocasiesk.sk - zadání výroby

Pocasicz.cz / pocasiesk.sk - zadání výroby Pocasicz.cz / pocasiesk.sk - zadání výroby Funkcionalita (a moduly z ní vycházející), která není uvedena v tomto dokumentu, nebude implementována. 1) redesign webových stránek na základě požadavků dohodnutých

Více

Změna sazby DPH v HELIOS Red po 1. 1. 2013

Změna sazby DPH v HELIOS Red po 1. 1. 2013 Změna sazby DPH v HELIOS Red po 1. 1. 2013 Uživatelé s platnou systémovou podporou budou mít HELIOS Red připravený k používání po stažení aktualizace. Uživatelé bez systémové podpory si mohou program nakonfigurovat

Více

Mobilní reklama ve vyhledávání

Mobilní reklama ve vyhledávání Mobilní reklama ve vyhledávání Mobilní vyhledávání ve světě roste a s ním i možnosti, které poskytují jednotlivé PPC systémy. Co všechno je tedy s mobilní reklamou ve vyhledávání možné? Má pro nás smysl

Více

Návod ke stažení a instalaci bodů zájmu do navigace TomTom řady Via a Go100x

Návod ke stažení a instalaci bodů zájmu do navigace TomTom řady Via a Go100x Návod ke stažení a instalaci bodů zájmu do navigace TomTom řady Via a Go100x Holandský výrobce navigací TomTom uvolnil do prodeje na podzim roku 2010 nové řady navigací Via a Go100x. Změnil však u těchto

Více

29 Evidence smluv. Popis modulu. Záložka Evidence smluv

29 Evidence smluv. Popis modulu. Záložka Evidence smluv 29 Evidence smluv Uživatelský modul Evidence smluv slouží ke správě a evidenci smluv organizace s možností připojení vlastní smlouvy v elektronické podobě včetně přidělování závazků ze smluv jednotlivým

Více

Operační program Rybářství 2007-2013

Operační program Rybářství 2007-2013 OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci (19. kolo příjmu žádostí OP Rybářství opatření 3.2. b) Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín VAVREČKA,

Více

Uživatelský manuál k instalaci a aktivaci systému BUILDpower S

Uživatelský manuál k instalaci a aktivaci systému BUILDpower S Uživatelský manuál k instalaci a aktivaci systému BUILDpower S Copyright 2016 1 / 9 OBSAH 1. Instalace programu lokálně nebo na server... 3 1.1. Nastavení serveru pro provoz BUILDpower S v síti... 4 1.2.

Více

Použití GIS v práci krajské hygienické stanice

Použití GIS v práci krajské hygienické stanice Použití GIS v práci krajské hygienické stanice Ing. Jana Kučerová, Ph.D. Mgr. Jiří Šmída, Ph.D. Krajská hygienická stanice Libereckého kraje, Technická univerzita v Liberci Geografický informační systém

Více

Novinky verze ArCon 14 Small Business

Novinky verze ArCon 14 Small Business Novinky verze ArCon 14 Small Business Windows 7 Struktura souborů ArCon 14 Small Business je již optimalizována pro operační systém Windows 7 a nové typy procesorů Intel. Uživatelské prostředí Uživatelské

Více

téma: Formuláře v MS Access

téma: Formuláře v MS Access DUM 06 téma: Formuláře v MS Access ze sady: 3 tematický okruh sady: Databáze ze šablony: 07 - Kancelářský software určeno pro: 2. ročník vzdělávací obor: vzdělávací oblast: číslo projektu: anotace: metodika:

Více

Předmluva 1 Typografická konvence použitá v knize 2. 1 Úvod do Wordu 2003 3. Popis obrazovky 7 Popis panelu nabídek 9 Zadávání příkazů 10

Předmluva 1 Typografická konvence použitá v knize 2. 1 Úvod do Wordu 2003 3. Popis obrazovky 7 Popis panelu nabídek 9 Zadávání příkazů 10 Obsah Předmluva 1 Typografická konvence použitá v knize 2 1 Úvod do Wordu 2003 3 Spuštění a ukončení Wordu 4 Přepínání mezi otevřenými dokumenty 5 Oprava aplikace 5 Popis obrazovky 7 Popis panelu nabídek

Více

M-10. AU = astronomická jednotka = vzdálenost Země-Slunce = přibližně 150 mil. km. V následující tabulce je závislost doby

M-10. AU = astronomická jednotka = vzdálenost Země-Slunce = přibližně 150 mil. km. V následující tabulce je závislost doby M-10 Jméno a příjmení holka nebo kluk * Třída Datum Škola AU = astronomická jednotka = vzdálenost Země-Slunce = přibližně 150 mil. km V následující tabulce je závislost doby a/au T/rok oběhu planety (okolo

Více

Numerická integrace. 6. listopadu 2012

Numerická integrace. 6. listopadu 2012 Numerická integrace Michal Čihák 6. listopadu 2012 Výpočty integrálů v praxi V přednáškách z matematické analýzy jste se seznámili s mnoha metodami výpočtu integrálů. V praxi se ale poměrně často můžeme

Více

JAK ZVLÁDNOUT E-LEARNINGOVÝ KURZ

JAK ZVLÁDNOUT E-LEARNINGOVÝ KURZ JAK ZVLÁDNOUT E-LEARNINGOVÝ KURZ Určeno pro E-learning pro žáky v rámci projektu OKO DO BUDOUCNOSTI, reg. č. CZ.1.07/1.1.07/03.0005 Co je to e-learning E-learning je multimediální podpora vzdělávacího

Více

Sdílení anonymních údajů se společností Lenovo. Obsah. Harmony

Sdílení anonymních údajů se společností Lenovo. Obsah. Harmony Sdílení anonymních údajů se společností Lenovo Obsah Sdílení anonymních údajů se společností Lenovo... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience

Více

2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti

2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Chat 1. vydání 2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Nokia tune je zvuková

Více

Aplikace Novell Filr 2.0 Web Stručný úvod

Aplikace Novell Filr 2.0 Web Stručný úvod Aplikace Novell Filr 2.0 Web Stručný úvod Únor 2016 Stručný úvod Tento dokument vás seznámí se systémem Novell Filr a pomůže vám rychle pochopit některé nejdůležitější pojmy a úkoly. O systému Filr Systém

Více

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4.

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4. MOJESODEXO.CZ Poukázky v obálkách Verze aplikace: 1.4.0 Aktualizováno: 22. 9. 2014 17:44 Strana 1 / 1 OBSAH DOKUMENTU 1. ÚVOD... 2 1.1. CO JSOU TO POUKÁZKY V OBÁLKÁCH?... 2 1.2. JAKÉ POUKÁZKY MOHOU BÝT

Více

Příručka pro práci s dataloggerem Labquest 2. Zapínání a domácí obrazovka

Příručka pro práci s dataloggerem Labquest 2. Zapínání a domácí obrazovka Příručka pro práci s dataloggerem Labquest 2 Obsah: 1. Zapínaní a domácí obrazovka 2. Senzory a obrazovka aktuální hodnota 3. Sběr dat a obrazovka graf 4. Vkládání a výpočet dat - obrazovka tabulka 5.

Více

Modul Řízení objednávek. www.money.cz

Modul Řízení objednávek. www.money.cz Modul Řízení objednávek www.money.cz 2 Money S5 Řízení objednávek Funkce modulu Obchodní modul Money S5 Řízení objednávek slouží k uskutečnění hromadných akcí s objednávkami, které zajistí dostatečné množství

Více

Rozšířená nastavení. Kapitola 4

Rozšířená nastavení. Kapitola 4 Kapitola 4 Rozšířená nastavení 4 Nástroje databáze Jak již bylo zmíněno, BCM používá jako úložiště veškerých informací databázi SQL, která běží na všech lokálních počítačích s BCM. Jeden z počítačů nebo

Více

Poruchy modul pro rychlé hlášení poruch z provozu.

Poruchy modul pro rychlé hlášení poruch z provozu. Poruchy modul pro rychlé hlášení poruch z provozu. Účelem tohoto programu je sbírat data o poruchách a nedostatcích v činnosti strojů a zařízení a jednak je zapisovat přímo do programu evidence údržby,

Více

Diagnostický adaptér VAG1 VAGR1 VAGR2 Instalace pro operační systémy Windows

Diagnostický adaptér VAG1 VAGR1 VAGR2 Instalace pro operační systémy Windows Diagnostický adaptér VAG1 VAGR1 VAGR2 Instalace pro operační systémy Windows OBSAH 1. Úvod 2. Instalace pro operační systémy WIN XP 3. Instalace pro operační systémy WIN VISTA / WIN 7 4. Konfigurace zařízení

Více

Třetí sazba DPH 10% v programech Stravné a MSklad pokročilé nastavení

Třetí sazba DPH 10% v programech Stravné a MSklad pokročilé nastavení Pro koho je tento návod určen Tento návod je určen pro uživatele, kteří používají: program MSklad s modulem Účtování skladu nebo přenáší faktury do programu Účtárna. program Stravné 4.45 a nižší s modulem

Více

František Hudek. únor 2013. 6. - 7. ročník

František Hudek. únor 2013. 6. - 7. ročník VY_32_INOVACE_FH02_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek únor 2013 6.

Více

Aplikované úlohy Solid Edge. SPŠSE a VOŠ Liberec. Ing. Jan Boháček [ÚLOHA 02 VYSUNUTÍ PROFILU LINEÁRNÍ A ROTACÍ ]

Aplikované úlohy Solid Edge. SPŠSE a VOŠ Liberec. Ing. Jan Boháček [ÚLOHA 02 VYSUNUTÍ PROFILU LINEÁRNÍ A ROTACÍ ] Aplikované úlohy Solid Edge SPŠSE a VOŠ Liberec Ing. Jan Boháček [ÚLOHA 02 VYSUNUTÍ PROFILU LINEÁRNÍ A ROTACÍ ] 1 CÍL KAPITOLY Cílem této kapitoly je naučit se efektivní práci v parametrickém modeláři

Více

E-škola návod pro rodiče

E-škola návod pro rodiče E-škola návod pro rodiče Přihlášení do aplikace Přihlašovací údaje obdrží zákonní zástupci žáka od třídního učitele/ky. Aplikaci najdete na adrese studenti.gykovy.cz/bakaweb/ nebo pomocí odkazu E-Škola

Více

WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE

WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE Úvodem WD je mobilní verze klasického WEBDISPEČINKU, která je určena pro chytré telefony a tablety. Je k dispozici pro platformy ios a Android,

Více

Fyzikální praktikum 3 - úloha 7

Fyzikální praktikum 3 - úloha 7 Fyzikální praktikum 3 - úloha 7 Operační zesilovač, jeho vlastnosti a využití Teorie: Operační zesilovač je elektronická součástka využívaná v měřící, regulační a výpočetní technice. Ideální model má nekonečně

Více

TIP: Pro vložení konce stránky můžete použít klávesovou zkratku CTRL + Enter.

TIP: Pro vložení konce stránky můžete použít klávesovou zkratku CTRL + Enter. Dialogové okno Sloupce Vložení nového oddílu Pokud chcete mít oddělené jednotlivé části dokumentu (například kapitoly), musíte roz dělit dokument na více oddílů. To mimo jiné umožňuje jinak formátovat

Více

Vodafone promo kit uživatelský manuál http://promo.vodafone.cz/ Uživatelský manuál pro aplikaci. Vodafone promo kit. Verze dokumentu: 2.

Vodafone promo kit uživatelský manuál http://promo.vodafone.cz/ Uživatelský manuál pro aplikaci. Vodafone promo kit. Verze dokumentu: 2. Uživatelský manuál pro aplikaci Vodafone promo kit Verze dokumentu: 2.1 Vytvořeno: V Praze dne 8. 9. 2011 1 Obsah Vodafone promo kit uživatelský manuál Webové rozhraní aplikace Vodafone promo kit... 4

Více

Rychlý postup k nastavení VoIP telefonu WELL 3130 IF

Rychlý postup k nastavení VoIP telefonu WELL 3130 IF Rychlý postup k nastavení VoIP telefonu WELL 3130 IF Zapojení kabelů WAN zapojíte ethernetový kabel od Vašeho poskytovatele, případně od Vašeho mikrovlnného zařízení LAN DC propojíte kabelem s PC připojíte

Více

2.6.4 Lineární lomené funkce s absolutní hodnotou

2.6.4 Lineární lomené funkce s absolutní hodnotou .6. Lineární lomené funkce s absolutní hodnotou Předpoklady: 60, 603 Pedagogická poznámka: Hlavním cílem hodiny je nácvik volby odpovídajícího postupu. Proto je dobré nechat studentům chvíli, aby si metody

Více

Rychlé vyrovnávací paměti (cache)

Rychlé vyrovnávací paměti (cache) Rychlé vyrovnávací paměti (cache) Václav ŠIMEK simekv@fit.vutbr.cz Vysoké Učení Technické v Brně, Fakulta Informačních Technologií Božetěchova 2, 612 66 Brno VPC 5. přednáška 10. března 2011 Co nás dnes

Více

Nastavení přihlašování do ISÚI přes JIP v Seznamu OVM

Nastavení přihlašování do ISÚI přes JIP v Seznamu OVM Nastavení přihlašování do ISÚI přes JIP v Seznamu OVM Aktualizováno dne 29. 9. 2014 Strana 1/12 Obsah 1. Účel dokumentu... 3 2. Přihlášení lokálního administrátora do SOVM... 3 3. Správa uživatelů... 4

Více

Externí zařízení Uživatelská příručka

Externí zařízení Uživatelská příručka Externí zařízení Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a

Více

ESII-2.1 Elektroměry

ESII-2.1 Elektroměry Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Téma: ESII-2.1 Elektroměry Obor: Elektrikář - silnoproud Ročník: 2. Zpracoval(a): Bc. Josef Dulínek Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 OBSAH 1. Měření

Více

Hypertextový odkaz No.1. Word 2010

Hypertextový odkaz No.1. Word 2010 Hypertextový odkaz No.1 Word 2010 1 PŘEDMĚT: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek Hypertextový odkaz Cílová skupina: Žáci Střední školy 2 Anotace: Naučit se vkládat hypertextový odkaz.

Více

Základní příručka pro učitele

Základní příručka pro učitele Základní příručka pro učitele [Type the company address] Obsah CENTRUM KLASIFIKACE JOULE: PŘEHLED... 4 Výhody Centra klasifikace Joule... 4 Centrum klasifikace Joule: Dokumentace učitele... 5 Přístup do

Více

Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměříce, příspěvková organizace

Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměříce, příspěvková organizace Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměříce, příspěvková organizace Předmět: Počítačové sítě Téma: Servery Vyučující: Ing. Milan Káža Třída: EK3 Hodina: 5 Číslo: III/2 S E R V E R Y 3.4.

Více

Návod pro ovládání systému Fibaro z aplikace pro ipad

Návod pro ovládání systému Fibaro z aplikace pro ipad Návod pro ovládání systému Fibaro z aplikace pro ipad Obsah 1. První spuštění... 2 1.1 Hlavní (výchozí) stránka ovládací aplikace... 5 1.2 Světla... 8 1.3 - Přehled teplot (Climate)... 9 1.4 Scény (hromadné

Více

ORGANIZACE VELETRHU Z POHLEDU VYSTAVOVATELE

ORGANIZACE VELETRHU Z POHLEDU VYSTAVOVATELE Vyšší odborná škola informačních služeb, Praha Institute of Technology, Sligo Projekt k ročníkové práci na téma ORGANIZACE VELETRHU Z POHLEDU VYSTAVOVATELE Vedoucí práce: Ing. Radka Johnová Termín odevzdání

Více

Změny v programu AutoServis 9.87 minor 0011

Změny v programu AutoServis 9.87 minor 0011 Změny v programu AutoServis 9.87 minor 0011 Firma ProCad spol. s r.o. si vyhrazuje z hlediska vývoje programu právo na změny v zaslané aplikaci oproti popisu změn. V průběhu roku v případě dalších změn

Více

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Zakázky standardní přehled 1. Možnosti výběru 2. Zobrazení, funkce Zakázky přehled prací 1. Možnosti výběru 2. Mistři podle skupin 3. Tisk sumářů a skupin Zakázky ostatní

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.3 Polovodiče a jejich využití Kapitola

Více

Komfortní datová schránka

Komfortní datová schránka Komfortní datová schránka Obsah 1. Komfortní datová schránka... 2 2. Záložka Schránky... 2 2.1. Přidání datové schránky... 2 2.2. Přidání složky do evidence datové schránky... 4 2.3. Přidání dalšího uživatele

Více

VÍTEJTE Obsah Úvodník 2 Novinky z Webdispečinku 3 Virtuální složky Statistiky/Exporty Kontejnery Zajímavosti ze světa GPS 7 Redakce Adresa redakce: HI

VÍTEJTE Obsah Úvodník 2 Novinky z Webdispečinku 3 Virtuální složky Statistiky/Exporty Kontejnery Zajímavosti ze světa GPS 7 Redakce Adresa redakce: HI 01/2010 - LEDEN VÍTEJTE Obsah Úvodník 2 Novinky z Webdispečinku 3 Virtuální složky Statistiky/Exporty Kontejnery Zajímavosti ze světa GPS 7 Redakce Adresa redakce: HI Software Development s.r.o. Kateřinská

Více

Goniometrie trigonometrie

Goniometrie trigonometrie Goniometrie trigonometrie Goniometrie se zabývá funkcemi sinus, kosinus, tangens, kotangens (goniometrické funkce). V tomto článku se budeme zabývat trigonometrií (součást goniometrie) používáním goniometrických

Více

Online travel solutions s.r.o. YONAD.CZ. Uživatelská příručka. Verze červen 2009

Online travel solutions s.r.o. YONAD.CZ. Uživatelská příručka. Verze červen 2009 Online travel solutions s.r.o. YONAD.CZ Uživatelská příručka Verze červen 2009 OBSAH 1. Úvod 2. Zprávy 3. Nastavení 3.1. Přidat nový typ pokoje 3.2. Editovat či smazat již stávající typ pokoje 3.3. Sezóny

Více

Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY

Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY INDIVIDUÁLNÍ VÝUKA Matematika METODIKA Soustavy rovnic Mgr. Marie Souchová květen 2011 Tato část učiva následuje po kapitole Rovnice. Je rozdělena do částí

Více

BEZDOTYKOVÝ OTÁČKOMĚR DM-2234B

BEZDOTYKOVÝ OTÁČKOMĚR DM-2234B BEZDOTYKOVÝ OTÁČKOMĚR DM-2234B NÁVOD K OBSLUZE Každé kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik. Obsah 1. VLASTNOSTI PŘÍSTROJE...

Více

Rikomagic MK36S Windows 10

Rikomagic MK36S Windows 10 Rikomagic MK36S Windows 10 Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení MK36S s OS Windows 10 Rikomagic MK36S je revoluční kompaktní Mini PC s čtyřjádrovým procesorem Intel Atom X5 Z8300 Cherry Trail,

Více

DUM 06 téma: Náležitosti výkresu sestavení

DUM 06 téma: Náležitosti výkresu sestavení DUM 06 téma: Náležitosti výkresu sestavení ze sady: 01 tematický okruh sady: Kreslení výkres sestavení ze šablony: 04_Technická dokumentace Ur eno pro :1. ro ník vzd lávací obor: 26-41-M/01 Elektrotechnika

Více

Veškeré potřebné nástroje a informace v různých světových jazycích naleznete na www.parrot.com

Veškeré potřebné nástroje a informace v různých světových jazycích naleznete na www.parrot.com Přehrávání SW HF sady PARROT MKi9200/9100/9000 Veškeré potřebné nástroje a informace v různých světových jazycích naleznete na www.parrot.com Aktualizační program - Instalace 1) Stáhněte program Parrot

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/17 Obsah: 1. Všeobecné informace... 3 2. Způsoby přihlášení do Internetbankingu

Více

INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI. Uživatelská příručka

INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI. Uživatelská příručka INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI Uživatelská příručka 1. března 2013 Obsah Registrace... 3 Registrace fyzické osoby... 3 Registrace právnické osoby... 6 Uživatelské role v systému... 8 Přihlášení do systému...

Více

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE KOMUNIKACE A LIDSKÉ ZDROJE NÁZEV BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PR jako cesta budování image firmy TERMÍN UKONČENÍ STUDIA A OBHAJOBA (MĚSÍC/ROK) Říjen 2012 JMÉNO A PŘÍJMENÍ / STUDIJNÍ SKUPINA

Více

1.1 Seminář z Informatiky. Charakteristika volitelného vyučovacího předmětu Seminář z Informatiky

1.1 Seminář z Informatiky. Charakteristika volitelného vyučovacího předmětu Seminář z Informatiky 1.1 Seminář z Informatiky Charakteristika volitelného vyučovacího předmětu Seminář z Informatiky Volitelný předmět Seminář z Informatiky rozšiřuje základní učivo předmětu Informatika, oblast Zpracování

Více

Vývoj mezd ve zdravotnictví v Jihomoravském kraji v I. pololetí 2002

Vývoj mezd ve zdravotnictví v Jihomoravském kraji v I. pololetí 2002 Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 13 5.11.2002 Vývoj mezd ve zdravotnictví v Jihomoravském kraji v 2002 Informace o mzdách

Více

V této části manuálu bude popsán postup jak vytvářet a modifikovat stránky v publikačním systému Moris a jak plně využít všech možností systému.

V této části manuálu bude popsán postup jak vytvářet a modifikovat stránky v publikačním systému Moris a jak plně využít všech možností systému. V této části manuálu bude popsán postup jak vytvářet a modifikovat stránky v publikačním systému Moris a jak plně využít všech možností systému. MENU Tvorba základního menu Ikona Menu umožňuje vytvořit

Více

Karty externích médií

Karty externích médií Karty externích médií Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Logo SD je obchodní známka příslušného vlastníka. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ

PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ Obecným cílem projektu je podpora vzdělávání na středních a vyšších odborných školách v souladu se vzdělávací strategií MŠMT a s využitím akčního plánování. Uvedený

Více

Nastavení telefonu LG KB770

Nastavení telefonu LG KB770 Nastavení telefonu LG KB770 Telefon LG KB770, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba nastavení

Více

Android Elizabeth. Verze: 1.3

Android Elizabeth. Verze: 1.3 Android Elizabeth Program pro měření mezičasů na zařízeních s OS Android Verze: 1.3 Naposledy upraveno: 12. března 2014 alesrazym.cz Aleš Razým fb.com/androidelizabeth Historie verzí Verze Datum Popis

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_ INF.5.61 až 80

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_ INF.5.61 až 80 VY_32_ZAZNAM_INF.61 80 Inf. /. ZÁZNAMOVÝ ARCH Název školy Číslo projektu Název šablony klíčové aktivity Základní škola a mateřská škola Borkovany, okres Břeclav, příspěvková organizace CZ.1.07/1.4.00/21.1803

Více

Penzijní připojištění a Doplňkové penzijní spoření

Penzijní připojištění a Doplňkové penzijní spoření Penzijní připojištění a Doplňkové penzijní spoření Nejčastější způsob finančního zabezpečení na důchodový věk Podporované státem - možnost státního příspěvku a daňových úlev Možnost získání příspěvku od

Více

Vítězslav Bártl. prosinec 2013

Vítězslav Bártl. prosinec 2013 VY_32_INOVACE_VB09_ČaP Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, vzdělávací obor, tematický okruh, téma Anotace Vítězslav

Více

Uživatelské postupy v ISÚI. Změna typu stavebního objektu

Uživatelské postupy v ISÚI. Změna typu stavebního objektu Uživatelské postupy v ISÚI Změna typu stavebního objektu 1 Obsah A) Změna stavebního objektu s číslem domovním (č.p./č.ev.) na stavební objekt bez č.p./č.ev.... 3 1) Založení nového návrhu změny... 3 2)

Více

Informace ze zdravotnictví Středočeského kraje

Informace ze zdravotnictví Středočeského kraje Informace ze zdravotnictví Středočeského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 4 1.12.23 Činnost praktických lékařů ve Středočeském kraji v roce 22 Předložená informace

Více

Ozobot aktivita lov velikonočních vajíček

Ozobot aktivita lov velikonočních vajíček Ozobot aktivita lov velikonočních vajíček Autor: Ozobot Publikováno dne: 9. března 2016 Popis: Tato hra by měla zábavnou formou procvičit programování ozokódů. Studenti mají za úkol pomoci Ozobotovi najít

Více

1 Přístroj E-Book Reader 2 Ochranné pouzdro 3 Sluchátka 4 Kabel USB 5 Stručný návod 6 Záruční list

1 Přístroj E-Book Reader 2 Ochranné pouzdro 3 Sluchátka 4 Kabel USB 5 Stručný návod 6 Záruční list Obsah balení 1 Přístroj E-Book Reader 2 Ochranné pouzdro 3 Sluchátka 4 Kabel USB 5 Stručný návod 6 Záruční list Funkce přístroje 14 1 2 3 4 12 10 11 15 5 13 16 8 6 9 17 7 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Více

Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra.

Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra. Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 11 Používání maker Třída: 8. Učivo: Základy vytváření maker Obsah inovativní výuky: Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra. Doporučený

Více

Návod k použití aplikace MARKETINGOVÉ PRŮZKUMY.CZ

Návod k použití aplikace MARKETINGOVÉ PRŮZKUMY.CZ www.marketingovepruzkumy.cz Návod k použití aplikace MARKETINGOVÉ PRŮZKUMY.CZ 28.4.2011 Miloš Voborník Obsah 1. Uživatelská příručka... 1 1.1. Běžný uživatel... 1 1.1.1. Celkové rozvržení, úvodní strana...

Více

modul Reporty uživatelská příručka

modul Reporty uživatelská příručka modul Reporty uživatelská příručka 2 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA MODUL REPORTY Modul Reporty Jak vytvořit report V menu otevřete modul Reporty: 1. Vyberte požadovaný typ reportu. 2. Vyberte období. 3. Vyberte

Více

Nastavení telefonu LG GD510 Pop

Nastavení telefonu LG GD510 Pop Nastavení telefonu LG GD510 Pop Telefon LG GD510 Pop, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ

Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ Název projektu Číslo projektu Název školy Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0748 Gymnázium

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117D51400 Podpora výstavby podporovaných bytů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo

Více

2.3.19 Grafické řešení soustav lineárních rovnic a nerovnic

2.3.19 Grafické řešení soustav lineárních rovnic a nerovnic .3.19 Grafické řešení soustav lineárních rovnic a nerovnic Předpoklad: 307, 311 Př. 1: Vřeš soustavu rovnic + =. Pokud se také o grafické řešení. = 5 Tak jednoduchou soustavu už jsme dlouho neměli: + =

Více

Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL

Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL 2011 KDU-ČSL Obsah 1 Obecně... 3 1.1 Přihlašování... 3 1.2 Uživatelské prostředí... 4 2 Stránky... 4 2.1 Vytvoření nové stránky... 4 2.1.1 Texty... 7 2.1.2 Styly textu...

Více

Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55. modul Sklad. 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642

Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55. modul Sklad. 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642 Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55 modul Sklad 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642 Obsah 1 Programový komplet pro evidenci provozu jídelny modul SKLAD...3 1.1

Více

10.1.13 Asymptoty grafu funkce

10.1.13 Asymptoty grafu funkce .. Asmptot grafu funkce Předpoklad:, Asmptot grafu už známe kreslili jsme si je jako přímk, ke kterým se graf funkce přibližuje. Nakreslení asmptot, pak umožňuje přesnější kreslení grafu. Například u hperbol

Více

Výrazy lze též zavést v nečíselných oborech, pak konstanty označuji jeden určitý prvek a obor proměnné není množina čísel.

Výrazy lze též zavést v nečíselných oborech, pak konstanty označuji jeden určitý prvek a obor proměnné není množina čísel. Výrazy. Rovnice a nerovnice. Výraz je matematický pojem používaný ve školské matematice. Prvním druhem matematických ů jsou konstanty. Konstanty označují právě jedno číslo z množiny reálných čísel. Například

Více

Karty externích médií Uživatelská příručka

Karty externích médií Uživatelská příručka Karty externích médií Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Logo SD je obchodní známka příslušného vlastníka. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

Modul pro testování elektrických obvodů

Modul pro testování elektrických obvodů Modul pro testování elektrických obvodů Martin Němec VŠB-TU Ostrava, FEI Řešeno za podpory projektu ESF OP VK CZ.1.07/2.2.00/07.0339 Obsah Motivace Výhody modulu Požadavky Základní popis modulu Rozšíření

Více

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Brno město.

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Brno město. Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Brno město První vlna Praha 2010 Obsah: 1. Zadání 2. Průběh průzkumu 3. Výsledky šetření 3.1.

Více

Formulář návrhu projektu pro 4. veřejnou soutěž programu ALFA

Formulář návrhu projektu pro 4. veřejnou soutěž programu ALFA Formulář návrhu projektu pro 4. veřejnou soutěž programu ALFA Tento dokument slouží pouze jako předběžný informativní materiál, který není právně závazný, není součástí hodnotícího procesu, nelze se na

Více

Základní uživatelská příručka informační podpory správy číselníku NIPEZ

Základní uživatelská příručka informační podpory správy číselníku NIPEZ Základní uživatelská příručka informační podpory správy číselníku NIPEZ Obsah 1 Úvod... 3 2 Ovládání aplikace... 3 2.1 Vstup do aplikace... 3 2.2 Popis formulářů... 4 2.3 Ikony aplikace... 4 2.4 Ukončení

Více

ÚVOD DO HRY PRINCIP HRY

ÚVOD DO HRY PRINCIP HRY Počet hráčů: 2-6 Věk: od 6 let Délka hry: cca 20 min. Obsah: 66 hracích karet: 45 karet s čísly (hodnota 0 8 čtyřikrát, hodnota 9 devětkrát), 21 speciálních karet (9 karet Výměna, 7 karet Špehuj, 5 karet

Více