DOMOVNÍ ŘÁD. Směrnice číslo: 4/2011 DS. Název vnitřního dokumentu: počet stran: 12. počet příloh: 7. Schváleno dne: Účinnost od: 1. 3.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DOMOVNÍ ŘÁD. Směrnice číslo: 4/2011 DS. Název vnitřního dokumentu: počet stran: 12. počet příloh: 7. Schváleno dne: 4. 2.2011. Účinnost od: 1. 3."

Transkript

1 Směrnice číslo: 4/2011 DS Název vnitřního dokumentu: DOMOVNÍ ŘÁD počet stran: 12 počet příloh: 7 Schváleno dne: Účinnost od: Schválil: Mgr. Michaela Žáčková - ředitelka Zrušeno dne: Domov seniorů, Praha 9, Novovysočanská 505/8, ,

2 I. Úvod Domovní řád Domova seniorů Střediska sociálních služeb Městské části Praha 9 (dále jen Domov) upravuje základní podmínky poskytování služby, soužití mezi klienty, jejich práva a povinnosti a vztahy mezi klienty a pracovníky. Domovní řád je závazný pro všechny klienty, zaměstnance a další osoby vstupující do zařízení. Ustanovení Domovního řádu mohou blíže rozvádět a určovat další vnitřní předpisy poskytovatele. II. Ubytování Návštěvy a pohyb mimo Domov Vrátnice Domova je otevřena od 6:00 hodin ráno do 22:30 hodin v noci. Během této doby je pohyb klientů mimo Domov neomezený. Mimo tuto dobu je odchod nebo příchod do zařízení nutno ohlásit zdravotnímu personálu, který zajišťuje odemčení vstupních dveří, nebo si zapůjčit klíč od vchodu (viz. Užívání klíčů). Návštěvy se v Domově řídí Návštěvním řádem v platném znění. Společné prostory Ve společných vnitřních prostorách Domova je zakázáno kouřit. Společné prostory se užívají takovým způsobem, aby nedocházelo k jejich porušení či zničení. Je zakázáno cokoliv vyhazovat či lít z oken. Klient je povinen užívat společné prostory takovým způsobem, aby neomezoval ostatní spoluobyvatele. Ve společných prostorách je zakázáno přemisťovat nábytek a jiné věci či zařízení bez vědomí personálu.

3 Společné prostory se užívají tak, aby nedocházelo k jejich zbytečnému znečišťování. Do technických a provozních prostor (příloha 1) je klientům vstup zakázán. Závady na společných prostorách či jejich zařízení se ohlašují provoznímu oddělení. Ve společných prostorách se klienti pohybují ve vhodném oblečení, které nenarušuje jejich důstojnost a odpovídá pravidlům slušné společnosti. Omezení využívání některých společných prostor Užívání počítačové místnosti bez přítomnosti personálu je podmíněno základními znalostmi práce s počítačem. Místnost se zamyká. Klíč je uschován na vrátnici a v kanceláři sociálních pracovnic. O možnost využívat počítačovou místnost se žádá u sociální pracovnice, na vrátnici je na základě jejích pokynů uložen seznam klientů, kterým je možno zapůjčit klíč. Rukodělná dílna ve 4. patře se zamyká. Využívat ji mimo aktivity je možné pouze po domluvě s personálem (sociální pracovnicí). Výtahy Výtahy se užívají podle jejich technických parametrů (nosnost, maximální počet osob apod.). Telefon, který je ve výtazích umístěn, je určen pouze pro havarijní a nouzové situace. V případě požáru je zakázáno výtah používat. Pokoj Pokoj je klient povinen užívat tak, aby neomezoval práva ostatních klientů. Klient zodpovídá za vnitřní vybavení pokoje, které převzal při jeho přidělení. Závady na pokoji či jeho vybavení je klient povinen nahlásit provoznímu oddělení.

4 Pokoj je vybaven zařízením poskytovatele. Klient si může, po dohodě s poskytovatelem (prostřednictvím sociální pracovnice), pokoj vybavit vlastními drobnými kusy nábytku a jinými doplňky. Klienti mají k dispozici klíč od svého pokoje. Do pokoje klienta vstupují pracovníci po řádném zaklepání a vyzvání, že mohou vstoupit. Univerzální klíč (viz. Užívání klíčů) může být pracovníky použit pouze po domluvě s klientem, v případě podezření na ohrožení klienta, při havárii nebo v zájmu zařízení. Za činnost v zájmu zařízení jsou považovány takové činnosti, které je nutné vykonat k řádnému fungování služby a zamýšlenou činnost nelze odložit. O takovýchto činnostech jsou klienti informováni alespoň den předem. Při činnostech v pokojích klientů, při kterých je vhodná jejich přítomnost (např. výměna lůžkovin), o kterých klienti předem vědí, se klient v případě své nepřítomnosti může, nechce-li, aby do pokoje vstoupil bez jeho přítomnosti, předem dohodnout s personálem na náhradním termínu. Nedohodne-li se klient předem s personálem ani neudělí souhlas se vstupem do pokoje, pak prováděnou činnost provede sám, na své náklady. Souhlas se vstupem do pokoje může klient udělit generálně pro určitý úkon (např. vždy při výměně prádla může personál vstoupit) nebo jen pro aktuální úkon (konkrétně dnes můžete vstoupit) Souhlas či nesouhlas klient může udělit ústně, písemně nebo například zanecháním lístku na dveřích svého pokoje. V pokoji se nedoporučuje manipulace s otevřeným ohněm (svíčky) a je zakázáno ponechat otevřený oheň bez dozoru. Klient je zodpovědný za případné škody způsobené manipulací s otevřeným ohněm. Poskytnutí ubytování jiné osoby ve svém pokoji není povoleno. Na přechodnou dobu (zpravidla max. 2 noci) lze povolit přespání v pokoji klienta jeho blízké osobě.

5 O možnost přespání blízké osoby klient žádá sociální pracovnici, v případě její nepřítomnosti staniční sestru. Užívání klíčů Klienti po nástupu do zařízení obdrží klíč od svého pokoje a klíč od poštovní schránky. Duplikát klíče od pokoje (je-li k dispozici) je uložen u vedoucího provozního oddělení. Duplikát klíče od poštovní schránky je uložen u sociálních pracovnic. Pracovníci mají k dispozici univerzální klíč od pokojů klientů. Zařízení klientům neposkytuje k trvalému užívání klíč od hlavního vchodu z důvodu zajištění bezpečnosti. Klíč od hlavního vchodu si mohou klienti na nezbytně nutnou dobu zapůjčit. Pravidla pro zapůjčení klíče jsou přílohou tohoto Domovního řádu. Klient je povinen, není-li v pokoji přítomen, pokoj uzamknout. Obecná ustanovení: V Domově platí noční klid od 22:00 do 6:00 ráno a polední klid od 12:30 do 13:30 V Domově není povoleno chovat psy, kočky, jiná větší zvířata žijící volně v bytě, nebezpečná zvířata a zvířata, která by mohla rušit spoluobyvatele. Ostatní zvířata lze v Domově chovat po domluvě s vedením Domova, které zváží, zda je to možné. V Domově není povoleno přechovávat ani vnášet předměty, které by mohly ohrozit život, zdraví anebo majetek. (např. kyseliny, tlakové lahve ) Zařízení nenese odpovědnost za ztrátu, krádež či zničení osobních věcí klienta v případě, že pokoj nebyl řádně zajištěn (uzamčený).

6 III. Stravování Podmínky stravování Domov poskytuje svým klientům stravu v rozsahu 5 jídel denně (resp. 6 u diabetické diety) Stravování probíhá v jídelně dle tohoto rozpisu: (v závorce jsou uvedené časy stravování v neděli a o svátcích) 1., 3., 4., 5., 6., 7. patro snídaně: 8:00 oběd: 12:00 svačina: 14:30 15:00 večeře: 17:00 Dieta je klientovi poskytována dle jeho přání a ordinace lékaře (viz. Příloha 2). Dietu lze změnit v rozporu s ordinací lékaře pouze na základě podepsaného informovaného souhlasu (viz. Příloha č. 3). Klient může požádat o výjimku ve stravování nad rámec zvolené diety. Požadavek na výjimku ve studené stravě prokonzultuje se staniční sestrou nebo jejím zástupcem. Požadavek na výjimku v teplé stravě je nutné doložit lékařským osvědčením nebo písemným souhlasem vedoucí sestry Domova. Klientům je strava podávána v jídelně, popřípadě s ohledem na zdravotní stav klienta přímo na pokoji. Do jídelny si klienti nosí vlastní příbor. V jídelně jsou k dispozici nádoby s nápoji. Neodebírání odhlašování stravy Klienti si mohou vybrat, zda chtějí stravu odebírat (Pro účely administrativního zpracování se má za to, že klient chce odebírat stravu a dle potřeby si stravu odhlašuje).

7 Jestliže se klient nemůže na stravu dostavit z důvodu krátkodobé nepřítomnosti, může si v jídelně ponechat vhodné a označené nádoby a strava mu bude v jídelně ponechána až do jeho příchodu nebo může požádat zdravotní personál o zanesení stravy na pokoj nebo může požádat o náhradu za neodebranou stravu ve formě potravinového balíčku anebo si může stravu odhlásit. O balíček je nutné požádat staniční sestru, v případě její nepřítomnosti zdravotní sestru, alespoň 3 dny předem. Klient si může odhlásit pouze celodenní stravu. Strava se odhlašuje na předepsaném formuláři (viz. Příloha 4), a to staniční sestře či jejímu zástupci, a to vždy nejpozději 5 dní předem. Klient si může stravu odhlásit z jakéhokoliv důvodu. IV. Pobyt mimo Domov Vymezení základních pojmů: Pobyt mimo Domov je takový pobyt mimo Domov, kdy klient opustí zařízení na delší časový úsek než 1 kalendářní den, tzn. klient v zařízení alespoň jednu noc nespí. Vycházka - za kalendářní den. vycházku je považováno opuštění DS na dobu kratší než jeden Den příchodu a odchodu: Za den odchodu je považován den, kdy klient fyzicky opouští DS. Za den příchodu je považován den, kdy se klient fyzicky do DS vrátí. Den pobytu mimo Domov: Za den pobytu mimo Domov se považuje kalendářní den, kdy občan pobývá mimo Domov (tedy den mezi odchodem a příchodem). První den, od kterého je možné provést změnu: Tímto termínem je označen den, kdy je možné staniční sestrou nahlásit změnu stavu přítomných či nepřítomných klientů vedoucímu stravování, tak aby kuchyně byla

8 schopná tuto změnu zpracovat: zpravidla se jedná o následující či druhý pracovní den. Ohlašování vycházek Je-li vycházka kratšího charakteru a nebrání klientovi odebrat stravu tj. probíhá mezi jednotlivými časy stravování není nutné takovou vycházku ohlašovat odcházející klient je pouze zapsán na recepci (z organizačních a bezpečnostních důvodů). Ohlašování pobytu mimo Domov Plánovaný pobyt mimo Domov je nutné předem nahlásit staniční sestře, a to na předepsaném formuláři (Příloha 5) v případě, že je klient mimo Domov, může svůj návrat nahlásit telefonicky. Pobyt mimo Domov je nutné ohlásit 5 dní předem. Náhlá hospitalizace je vždy považována za správně předem ohlášený pobyt mimo Domov. Klienti mají povinnost vždy ohlašovat změny v nahlášeném pobytu mimo Domov, a to především pozdější odchod z DS, dřívější návrat a také to, že plánovaný pobyt neabsolvují! Postup při chybném odhlášení Den odchodu Klient odjede dříve, než bylo nahlášeno v takovém případě bude klientovi dřívější čas započítán do úhrady. Pobyt mimo Domov se začne počítat až od prvního dne, ve kterém je možné provést změny. Klient odjede později, než bylo nahlášeno v takovém případě budou klientovi dny před faktickým odjezdem počítány pouze jako odhlášená strava pokud neodebral žádné jídlo.

9 Den příchodu Klient se vrátí později, než bylo nahlášeno v takovém případě bude klientovi pozdější čas započítán do úhrady. K opětovnému odhlášení jídla a služeb dojde až první den, ve kterém je možné provést změny. Klient se vrátí dříve, než bylo nahlášeno v takovém případě budou klientovi tyto dny počítány jako odhlášení stravy, nikoliv pobyt mimo DS. V. Prádelna Prádlo předávají klienti do prádelny prostřednictvím pečovatelek. Veškeré prádlo musí být zřetelně označeno, a to příjmením nebo jeho nezaměnitelnou zkratkou způsob označení je součástí individuálního plánu a hlásí se sociální pracovnici. K předání prádla zdravotnímu personálu je vyhrazený čas rozpis je vyvěšen na každém patře na skladu prádla. Ve vyhrazený čas převezmou pečovatelky od klienta tašku s prádlem, za jeho přítomnosti sepíše seznam předaného prádla včetně jeho popisu, zkontroluje označení, případně ho opraví a klient svým podpisem stvrdí správnost seznamu. Zařízení neodpovídá za ztrátu některého kusu prádla, nedojde-li k předání podle výše zmíněných pravidel. Na vyprání prádla má prádelna týdenní lhůtu výjimky lze telefonicky dohodnout. Prádelna může odmítnout vyprat prádlo, které není určeno pro praní v pračce anebo takové, které by mohlo jakýmkoliv způsobem pračku poškodit. VI. Úklid Úklid je v Domově zajišťován externí firmou na základě uzavřené smlouvy. Běžný úklid se u klienta provádí alespoň 2x týdně. Klient je povinen úklid pokoje v tomto rozsahu strpět, neprovádí-li úklid ve stanoveném rozsahu sám.

10 Úklid je prováděn za přítomnosti klienta, nedohodne-li se klient s pracovnicí jinak. Úklid v pokojích klientů neprobíhá dříve než v 7:30. Popis konkrétních činností v rámci úklidu (Příloha č. 6). VII. Úschova cenných předmětů Klienti si mohou uložit cenné předměty do trezoru Domova. O uložení cenných předmětů je vyhotoven záznam složní list a zápis do knihy depozit. Z trezoru může uložené předměty vyzvednout klient, který převzetí potvrdí svým podpisem, případně jím pověřená osoba na základě podepsané plné moci. Při ukládání i vyzvedávání předmětů je přítomen alespoň 1 svědek. VIII. Pošta K doručování poštovních zásilek má každý klient určenou poštovní schránku. Výběr schránky si zajišťuje klient sám nebo ve spolupráci s personálem. Poštovní finanční služby (úhrada složenky, výběr finanční složenky) si klienti zajišťují sami nebo ve spolupráci se sociální pracovnicí. K převzetí doporučené zásilky je klient vrátnicí přivolán telefonicky, není-li to možné, pak převzetí potvrdí pracovník vrátnice. IX. Řešení stížností a připomínek klientů Řešení stížností na kvalitu a průběh poskytování služby se řídí Pravidly pro podávání stížností na kvalitu poskytované služby. Své připomínky mohou klienti vyjadřovat také na pravidelných setkáních s pracovníky (Setkání, Kulatý stůl, Popovídání) a neomezeně mohou připomínky (i anonymně) vhazovat do schránky umístěné u jídelny.

11 X. Opatření proti porušování vnitřních pravidel zařízení a smlouvy o poskytování sociální služby Pokud klient nedodržuje ustanovení vnitřních pravidel, povinnosti vyplývající ze smlouvy nebo hrubým způsobem narušuje kolektivní soužití, může poskytovatel přistoupit k následujícím opatřením: Ústní domluva Písemné napomenutí Výpověď smlouvy o poskytování sociální služby XI. Závěrečná a společná ustanovení Domovní řád je závazný pro všechny klienty. Veškerý další chod a organizace Domova probíhá podle pravidel slušného chování, v souladu s vnitřními normami a obecně závaznými právními normami, v souladu s Etickým kodexem pracovníka a v souladu se standardy poskytování sociálních služeb. Klienti se k sobě navzájem chovají tak, aby byla zachována jejich lidská důstojnost, respektována jejich lidská a občanská práva, svobody a oprávněné zájmy. (Za porušení tohoto ustanovení se považuje např. obtěžování či rušení ostatních klientů, napadení, psychické násilí apod.) Za poškození prostor či vybavení Domova zodpovídá klient, a to dle platných právních předpisů. Zaviněnou ztrátu či poničení vybavení bytu a předmětů souvisejících s užíváním bytu je klient povinen nahradit, nerozhodne-li poskytovatel jinak. Klient je povinen neprodleně ohlásit úrazy nebo škody, které mu v průběhu poskytování služby vznikly, a to vedoucímu provozního oddělení nebo jeho zástupci. Zařízení nenese odpovědnost za úrazy a škody, které nevznikly jeho zaviněním, zaviněním jeho zaměstnancem anebo v přímé souvislosti s poskytováním služby. Domovní řád (včetně příloh) může být z rozhodnutí poskytovatele kdykoliv změněn.

12 Vydáním tohoto Domovního řádu pozbývají platnosti všechny směrnice a další vnitřní předpisy vydané k Domovnímu řádu přede dnem účinnosti této směrnice. Domovní řád nabývá účinnosti Mgr. Michaela Žáčková ředitelka SSS M. č. Praha 9

SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ

SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ Název školy: Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace Vnitřní směrnice: SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS 1) pan paní: narozen narozena: bydliště: v textu této smlouvy dále jen osoba a 2) organizace: Sociální služby města České Lípy, příspěvková organizace

Více

PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE KERAMICKÉ DÍLNY ELIÁŠ

PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE KERAMICKÉ DÍLNY ELIÁŠ PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE KERAMICKÉ DÍLNY ELIÁŠ Obsah: 1. Kde nás najdete, telefon, e-mail 2. Provozní řád Keramické dílny Eliáš 3. Bezpečnostní předpisy 4. Požární předpisy 5. Jak si mohu stěžovat na službu

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů I. Smluvní strany Masarykova univerzita Filozofická fakulta se sídlem, 602 00 Brno zastoupená prof. PhDr. Milanem Polem, CSc., děkanem Filozofické

Více

objednací kód: ZK-9 Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka):

objednací kód: ZK-9 Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka): Jméno a příjmení žáka: Třída: Bydliště žáka: Zdravotní pojišťovna žáka: Datum narození: Zákonný zástupce (matka): Telefon: E-mail: Zákonný zástupce (otec): Telefon: E-mail: Dětský lékař: Jiné údaje a upozornění:..............................................................................................................

Více

SMLOUVA O VÝPŮJČCE čj. BS 2 10/P - 2016

SMLOUVA O VÝPŮJČCE čj. BS 2 10/P - 2016 SMLOUVA O VÝPŮJČCE čj. BS 2 10/P - 2016 Bytová správa Ministerstva vnitra, s.p.o. se sídlem: Na Pankráci 1623/72, 140 00 Praha 4 - Nusle zastoupená: Ing. Miroslavem Boháčem, ředitelem IČO: 65737393 DIČ:

Více

Domov se zvláštním režimem OASA STANDARD č.4. Domov se zvláštním režimem OASA

Domov se zvláštním režimem OASA STANDARD č.4. Domov se zvláštním režimem OASA Domov se zvláštním režimem OASA Provozovatel: Pečovatelská služba OASA Opava, o.p.s. Sídlo: Raduň, Poštovní 239, 74761, IČ 26839857, Spisová značka: O 181 vedená u rejstříkového soudu v Ostravě Číslo registrované

Více

Ceník služeb pro vzdálené obce od města Opava. Název úkonu Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu:

Ceník služeb pro vzdálené obce od města Opava. Název úkonu Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu: Ceník služeb pro vzdálené obce od města Opava Název úkonu Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu: 1. pomoc a podpora při podávání jídla a pití 2. pomoc při oblékání a svlékání včetně speciálních

Více

SMLOUVA. o poskytnutí osobní asistence

SMLOUVA. o poskytnutí osobní asistence SMLOUVA o poskytnutí osobní asistence Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1) Pan/paní...(jméno a příjmení), nar.... (datum narození), bydliště..., rodné číslo..., kontaktní telefon... v textu

Více

Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016

Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016 Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace se řídí Obecnými pravidly pro poskytování dotací městské části Praha 5 (dále

Více

DOMOV DŮCHODCŮ Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, 787 01 Šumperk D O M Á C Í Ř Á D D O M O V S E Z V L Á Š T N Í M R E Ţ I M E M.

DOMOV DŮCHODCŮ Šumperk, příspěvková organizace. U sanatoria 25, 787 01 Šumperk D O M Á C Í Ř Á D D O M O V S E Z V L Á Š T N Í M R E Ţ I M E M. DOMOV DŮCHODCŮ Šumperk, příspěvková organizace U sanatoria 25, 787 01 Šumperk D O M Á C Í Ř Á D A L T E R N A T I V N Í F O R M A P R O D O M O V S E Z V L Á Š T N Í M R E Ţ I M E M Obsah Článek 1 Základní

Více

KRITÉRIA, PRAVIDLA, POSTUP, TERMÍNY A CENÍK PRO UBYTOVÁNÍ NA KOLEJÍCH VŠPJ V OBDOBÍ 1. 7. 2015 30. 6. 2016

KRITÉRIA, PRAVIDLA, POSTUP, TERMÍNY A CENÍK PRO UBYTOVÁNÍ NA KOLEJÍCH VŠPJ V OBDOBÍ 1. 7. 2015 30. 6. 2016 Vysoká škola polytechnická Jihlava Čj.: VSPJ/01826/2015 KRITÉRIA, PRAVIDLA, POSTUP, TERMÍNY A CENÍK PRO UBYTOVÁNÍ NA KOLEJÍCH VŠPJ V OBDOBÍ 1. 7. 2015 30. 6. 2016 OBSAH: 1) STUDENTI PREZENČNÍHO STUDIA...

Více

OBJEDNÁVÁNÍ A VÝDEJ LÉKAŘSKÝCH TISKOPISŮ S MODRÝM PRUHEM

OBJEDNÁVÁNÍ A VÝDEJ LÉKAŘSKÝCH TISKOPISŮ S MODRÝM PRUHEM OBJEDNÁVÁNÍ A VÝDEJ LÉKAŘSKÝCH TISKOPISŮ S MODRÝM PRUHEM 1. Základní informace: Odbor sociální MMK vykonává podle 13 zákona č. 167/1998 Sb., o návykových látkách a o změně některých dalších zákonů, v platném

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

Obchodní podmínky. Majitel a provozovatel latkysvetluska. Kateřina Sedmerová, Italská 2416, Kladno 27201 IČO: 04449088 DIČ: CZ8257221808

Obchodní podmínky. Majitel a provozovatel latkysvetluska. Kateřina Sedmerová, Italská 2416, Kladno 27201 IČO: 04449088 DIČ: CZ8257221808 Obchodní podmínky Majitel a provozovatel latkysvetluska Kateřina Sedmerová, Italská 2416, Kladno 27201 IČO: 04449088 DIČ: CZ8257221808 Tel: 728 413 506 Korespondenční adresa: Kateřina Sedmerová, Italská

Více

Smlouva o poskytování pečovatelské služby

Smlouva o poskytování pečovatelské služby Smlouva o poskytování pečovatelské služby Evidenční číslo: Poskytovatel: Charita sv. Anežky Otrokovice Telefon: Na Uličce 1617 IČ: 46276262 a Uživatel: 76502 Otrokovice zastoupený objednatelem (zákonným

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ

SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ Sociální služby Česká, Česká 1175, 377 01 Jindřichův Hradec II tel.: 384 397 709, e-mail: info@sscjh.cz SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ platnost od 1. 2. 2014 V souladu se zákonem

Více

MŠ MOTÝL s. r. o. PŘIHLÁŠKA

MŠ MOTÝL s. r. o. PŘIHLÁŠKA MŠ MOTÝL s. r. o. PŘIHLÁŠKA ÚDAJE O DÍTĚTI Jméno a příjmení:... Přezdívka:... Pohlaví: chlapec / děvče Datum narození:... Národnost:... Mateřský jazyk:... Další jazyk:... ÚDAJE O RODIČÍCH Matka Jméno a

Více

Žádost o zápis uzavření manželství

Žádost o zápis uzavření manželství Žádost o zápis uzavření manželství sepsaná dne... u... s... bytem... k provedení zápisu manželství do zvláštní matriky vedené Úřadem městské části města Brna, Brno-střed, podle ustan. 1, 3 odst. 4) a 43

Více

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu 176 VYHLÁŠKA ze dne 5. června 2009, kterou se stanoví náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu, organizace vzdělávání v rekvalifikačním zařízení a způsob jeho ukončení Ministerstvo školství,

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 433/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 407 ze dne 08.06.2015 Uzavření Smlouvy o nájmu školních nebytových prostor mezi Městskou částí Praha 3 a Základní školou, Praha

Více

I) Slezská univerzita v Opavě

I) Slezská univerzita v Opavě I) Slezská univerzita v Opavě Pokyn rektora č. 1/2014 k zabezpečení jednotného postupu při evidenci uznané doby rodičovství a činnostech souvisejících na Slezské univerzitě v Opavě Vydáno: V Opavě, únor

Více

Postup při likvidaci pojistných událostí

Postup při likvidaci pojistných událostí Postup při likvidaci pojistných událostí Předkládá: RENOMIA, a. s. Na Florenci 15 110 00 Praha 1 tel.: 221 421 711 fax: 222 720 855 e-mail: info@renomia.cz http: www.renomia.cz květen 2016 Obsah Postup

Více

Reklamační řád. Obsah

Reklamační řád. Obsah Obsah 1 Úvod... 2 2 Úvodní ustanovení... 2 3 Předmět reklamace/stížnosti... 2 4 Způsob podání reklamace/stížnosti... 3 5 Náležitosti reklamace/stížnosti... 3 6 Způsob vyřízení reklamace/stížnosti Společností...

Více

Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence. Marie Báňová

Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence. Marie Báňová Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence Marie Báňová Obsah příspěvku Jaký význam má individuální přístup Jak chápat individuální přístup Co všechno potřebuje personál vzít na vědomí,

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části Rada městské části 1. s c h v a l u j e MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-022-043-15 ze dne 25.5.2015 Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se

Více

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele,

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele, Doporučení MMR k postupu zadavatelů při zpracování odůvodnění účelnosti veřejné zakázky, při stanovení obchodních podmínek pro veřejné zakázky na stavební práce a při vymezení podrobností předmětu veřejné

Více

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů senátní tisk č. 88 5. funkční období ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I

Více

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ )

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) I. Smluvní strany Česká republika - Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Sídlo:

Více

Provozní řád posilovny, aerobic sálu a šatny. Část první Obecná ustanovení

Provozní řád posilovny, aerobic sálu a šatny. Část první Obecná ustanovení Univerzita Karlova v Praze V Praze dne 26. 1. 2015 Právnická fakulta PF/ 152 /2015 Opatření děkana č. 2 /2015 Provozní řád posilovny, aerobic sálu a šatny Podle čl. 19 odst. 2 Statutu Právnické fakulty

Více

DODATEK č. 1 k metodickému pokynu kvestora UP č. B3-07/1 Cestovní náhrady

DODATEK č. 1 k metodickému pokynu kvestora UP č. B3-07/1 Cestovní náhrady B3-07/2-MPK UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI METODICKÝ POKYN KVESTORA UP (MPK) B3-07/2-MPK DODATEK č. 1 k metodickému pokynu kvestora UP č. B3-07/1 Cestovní náhrady Obsah: Zpracoval: Na základě dodatečných

Více

Pachtovní smlouva. pachtovní smlouvu :

Pachtovní smlouva. pachtovní smlouvu : Pachtovní smlouva uzavřená níže psaného dne, měsíce a roku ve smyslu ust. 2332 a násl. a zejména 2345 a násl, občanského zákoníku mezi propachtovatelem díl Obec Studená, nám. Sv. J. Nepomuckého 18, 378

Více

I. Úvod. Domovní řád je závazný pro všechny klienty, zaměstnance a další osoby vstupující do zařízení.

I. Úvod. Domovní řád je závazný pro všechny klienty, zaměstnance a další osoby vstupující do zařízení. Směrnice číslo: 01/2015 DS Název vnitřního dokumentu: DOMOVNÍ ŘÁD počet stran: 11 počet příloh: 8 Schváleno dne: 19. 2.2015 Účinnost od: 1. 3.2015 Schválil: Mgr. Michaela Žáčková - ředitelka Zrušeno dne:

Více

STANDARD č. 9 Pečovatelská služba OASA Opava o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava

STANDARD č. 9 Pečovatelská služba OASA Opava o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava Pečovatelská služba OASA Opava Provozovatel: Sídlo: Raduň, Poštovní 239, 74761, IČ 26839857, Spisová značka: O 181 vedená u rejstříkového soudu v Ostravě Číslo registrované sociální služby: 3941485 Standard

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Evidenční číslo smlouvy:.. kterou podle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli:

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Evidenční číslo smlouvy:.. kterou podle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli: Charita Vsetín Horní náměstí 135, 755 01 Vsetín, tel: 571 411 709 e-mail: vsetin@vsetin.charita.cz; www.vsetin.caritas.cz IČO: 44740778, účet: KB 563344851/0100 SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Evidenční

Více

92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 8. dubna 2015 o pravidlech pro organizaci služebního úřadu Vláda nařizuje podle 205 písm. a) zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě: 1 Základní ustanovení (1) Organizační

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE Rozsah platnosti dokumentu: všichni zaměstnanci města Název: PRAVIDLA PRO UŽÍVÁNÍ ZNAKU A VLAJKY STATUTÁRNÍHO MĚSTA MOSTU Typ dokumentu: pravidla rady

Více

SERVISNÍ BULLETIN č. 02/02/2015 PRODLUŽOVÁNÍ DOBY ŽIVOTNOSTI OBALŮ PADÁKŮ S POSTROJI ZÁLOŽNÍCH PADÁKŮ

SERVISNÍ BULLETIN č. 02/02/2015 PRODLUŽOVÁNÍ DOBY ŽIVOTNOSTI OBALŮ PADÁKŮ S POSTROJI ZÁLOŽNÍCH PADÁKŮ MarS a.s., Okružní II 239, 569 43 Jevíčko C Z E C H R E P U B L I C ZÁVAZNÝ SERVISNÍ BULLETIN C SERVISNÍ BULLETIN č. 02/02/2015 PRODLUŽOVÁNÍ DOBY ŽIVOTNOSTI OBALŮ PADÁKŮ S POSTROJI ZÁLOŽNÍCH PADÁKŮ 1.

Více

Žádost o poskytnutí pobytové sociální služby

Žádost o poskytnutí pobytové sociální služby Vincentinum poskytovatel sociálních služeb Šternberk, příspěvková organizace Sadová 7, 785 01 Šternberk, tel. č. 585 011 071 http: www.vincentinum.cz ; info@vincentinum.cz Datum převzetí žádosti: Žádost

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Kostelní Radouň Č. 1/2012

Obecně závazná vyhláška Obce Kostelní Radouň Č. 1/2012 Obecně závazná vyhláška Obce Kostelní Radouň Č. 1/2012 kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství Zastupitelstvo obce Kostelní Radouň se na svém zasedání dne 24.4.2012 usneslo

Více

Domov důchodců Lampertice. Domácí řád

Domov důchodců Lampertice. Domácí řád Domov důchodců Lampertice Směrnice č. 1/2007 Účinnost od 1.2.2007 Domácí řád Řád DOMOVA ( Domácí řád) obsahuje souhrn všeobecných a základních zásad, platných pro všechny obyvatele a zaměstnance, k zajištění

Více

Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP

Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP Nařízení 11/2002 Sb., Bezpečnostní značky a signály 4 odst. 1 nařízení 11/2002 Sb. Nádoby pro skladování nebezpečných chemických látek, přípravků

Více

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 MĚSTO JESENÍK SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 O DIGITÁLNÍ TECHNICKÉ MAPĚ MĚSTA Vydal: Rada města Jeseník Číslo usnesení (č. jednací): Č. u. 3740 Nabývá platnosti: 16.12.2013 Nabývá účinnosti: 01.01.2014

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

D O M Á C Í Ř Á D Týdenního stacionáře

D O M Á C Í Ř Á D Týdenního stacionáře Domov Sněženka Jeseník, příspěvková organizace Moravská 814/2, 790 01 Jeseník D O M Á C Í Ř Á D Týdenního stacionáře Účinnost od 1. 12. 2013 OBSAH Obecná ustanovení.. 3 Čl. 1 Základní údaje o organizaci

Více

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1 k Vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Ulice: PSČ, obec: V.... dne..... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až

Více

Domácí řád. 3 Vypracoval: Organizační řád. Číslo dokumentu: Stránka 1 z 16. Ing. Daniela Lusková, MPA - ředitelka Vydal:

Domácí řád. 3 Vypracoval: Organizační řád. Číslo dokumentu: Stránka 1 z 16. Ing. Daniela Lusková, MPA - ředitelka Vydal: Organizační řád Domácí řád Číslo dokumentu: 3 Vypracoval: Ing. Daniela Lusková, MPA - ředitelka Vydal: Ing. Daniela Lusková, MPA Vydáno dne: 27. 1.2015 Účinnost: 1.2.2015 Zdroje: Zákon č. 108/2006 Sb.,

Více

I. PRAVIDLA VYŘIZOVÁNÍ PODNĚTŮ, PŘIPOMÍNEK, STÍŽNOSTÍ PRO UŽIVATELE SLUŽBY

I. PRAVIDLA VYŘIZOVÁNÍ PODNĚTŮ, PŘIPOMÍNEK, STÍŽNOSTÍ PRO UŽIVATELE SLUŽBY I. PRAVIDLA VYŘIZOVÁNÍ PODNĚTŮ, PŘIPOMÍNEK, STÍŽNOSTÍ PRO UŽIVATELE SLUŽBY 1) Obecná ustanovení MENS SANA o.s. má stanovena pravidla pro vyřizování podnětů, připomínek a stížností osob na kvalitu nebo

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

Základní škola Na Příkopech 895, Chomutov 430 01 IČ:46789685

Základní škola Na Příkopech 895, Chomutov 430 01 IČ:46789685 V N I T Ř N Í Ř Á D Š K O L N Í J I D E L N Y 2015 Základní škola Na Příkopech 895, Chomutov 430 01 IČ:46789685 OBSAH I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ... 3 II. REŽIM PROVOZU ŠKOLNÍ JÍDELNY... 3 III. PŘIHLAŠOVÁNÍ A

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 718/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 660 ze dne 27.08.2014 Sloučení příspěvkových organizací Pečovatelská služba Praha 3 a Ošetřovatelský domov Praha 3 a změna zřizovací

Více

Staveniště a zařízení staveniště

Staveniště a zařízení staveniště Staveniště a zařízení staveniště Staveniště - místo určené k realizaci stavby nebo udržovacích prací - zahrnuje zejména pozemek ve vlastnictví investora, ale i další pozemky, které jsou nutné k provedení

Více

Zřizování a vedení katedrových knihoven

Zřizování a vedení katedrových knihoven Účinnost dokumentu od: 11. 4. 2011 Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/5 Tato směrnice vychází z následujících ustanovení směrnice TUO_SME_04_003

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY 1. Pan/paní: Rodné číslo: Bydliště: v textu této smlouvy dále jen klient 2. Organizace: Mgr. Lucie Brožková KDP Sluníčko IČO: 75100967 se sídlem: Příčná 376/18,

Více

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie Ministerstvo vnitra v dohodě s Ministerstvem zdravotnictví stanoví podle 4c

Více

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Příspěvek na péči Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Podmínky nároku na příspěvek na péči osoby závislé na pomoci jiné fyzické osoby za účelem zajištění potřebné pomoci osoby, které z důvodu dlouhodobě

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 352/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 309 ze dne 11.05.2016 Uzavření Smlouvy o zajištění péče o děti mezi Městskou částí Praha 3 a organizací NOVÁ TROJKA, z. s. Rada

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 OBEC SULKOVEC Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Sulkovec se

Více

Operační program Rybářství 2007-2013

Operační program Rybářství 2007-2013 OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci opatření 3.1. a) (6.kolo OP Rybářství) Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín VAVREČKA, Ing. Miroslav

Více

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Strana první. NZ [ ]/[ ] N [ ]/[ ] Notářský zápis sepsaný dne [ ] (slovy: [ ])[jméno a příjmení], notářem v [ ], na adrese

Více

OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce

OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Babice se na svém zasedání dne 4. 4. 2016 usnesením č. 4/7/2016 usneslo vydat

Více

Domovní řád. C e n t r u m s o c i á l n í c h s l u ž e b L u k a v e c. Příloha č.2

Domovní řád. C e n t r u m s o c i á l n í c h s l u ž e b L u k a v e c. Příloha č.2 Příloha č.2 Domovní řád Obsah pravidel pro pobyt v Centru sociálních služeb Lukavec (dále jen Centrum): I. Obecná ustanovení II. Ubytování III. Stravování IV. Hygiena V. Využívání běžných veřejných služeb

Více

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu MĚSTSKÝ ÚŘAD TÁBOR Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Telefon: +420 381 486 111 Fax: +420 381 486 100 E-mail: posta@mu.tabor.cz

Více

Standard č. 4 zkrácená verze 10

Standard č. 4 zkrácená verze 10 Domov pro seniory Pyšely Náměstí T. G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel Hlavní město Praha. Standard č. 4 zkrácená verze 10 Vnitřní pravidlo pro uzavírání Smlouvy o poskytování sociální služby Toto

Více

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 Mezi osobní náklady hrazené z dotace lze zařadit náklady na: Mzdu nebo plat (dále jen mzdy) včetně pohyblivých složek, náhrad za dovolenou na zotavenou a náhrad za dočasnou pracovní

Více

Smlouva o poskytování sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klub Labyrint ( 65 zákona č. 108/2006Sb.) (Dále jen Smlouva )

Smlouva o poskytování sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klub Labyrint ( 65 zákona č. 108/2006Sb.) (Dále jen Smlouva ) Smlouva o poskytování sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klub Labyrint ( 65 zákona č. 108/2006Sb.) (Dále jen Smlouva ) Uživatelé služby (členové rodiny): Adresa: Telefon: Děti v péči: Další

Více

Informace o výsledcích kontrol provedených Magistrátem města Jablonec nad Nisou v roce 2015: Počet provedených kontrol Kontrolované

Informace o výsledcích kontrol provedených Magistrátem města Jablonec nad Nisou v roce 2015: Počet provedených kontrol Kontrolované Informace o výsledcích kontrol provedených Magistrátem města Jablonec nad Nisou v roce 2015: Odbor kancelář primátora Oddělení interního auditu a stížností: Dodržování zákona č. 320/2001 Sb. o finanční

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Osobní asistence Místo poskytování služby: Nerudova 1180, Hradec Králové 500 02 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Mgr. Věra Kosinová Adresa sídla

Více

Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění. Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo?

Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění. Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo? Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo? Kdo může poskytovat zdravotní služby Zákon č. 48/1997

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3 č.j.: 413/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU Číslo jednací: 3/16 Spisový znak: 1C Skartační znak: A 5 Vypracovala:

Více

Dům na půl cesty Jičín

Dům na půl cesty Jičín Dům na půl cesty Jičín Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji (www.socialniprojekty.cz). Projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Poskytovatelem sociální služby: Adresa: Sídlo: DOMOV PRO SENIORY JAVORNÍK, p. o., Školní 104, 790 70 J a v o r n í k J A V O R N Í K IČO: 75004101 Zapsán: Zastoupený:

Více

ZŘIZOVACÍ LISTINA SPRÁVA BYTOVÝCH OBJEKTŮ PRAHA MODŘANY

ZŘIZOVACÍ LISTINA SPRÁVA BYTOVÝCH OBJEKTŮ PRAHA MODŘANY Příloha usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. 96/2012 Zastupitelstvo městské části Praha 12 na základě ustanovení zákona č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů,

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA PRO DĚTI, ŽÁKY A STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V SOUKROMÝCH A CÍRKEVNÍCH ŠKOLÁCH NA ROK 2010 Č. j.: 24 525/2009-61 V Praze dne 17. prosince

Více

Seniorcentrum OASA s.r.o Domov pro seniory

Seniorcentrum OASA s.r.o Domov pro seniory Seniorcentrum OASA s.r.o Domov pro seniory OBDOBÍ: 1.1.2011 31.12.2011 Název a sídlo účetní jednotky: Seniorcentrum OASA s.r.o. Sídlo: Petřvaldík 68, 742 60 Petřvald 2 IČ: 27857018 Datum vzniku: 17. 09.

Více

Návrh modelu sociální služby PODPORA SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ

Návrh modelu sociální služby PODPORA SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ Návrh modelu sociální služby PODPORA SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ Model služby byl navržen v rámci Závěrečné zprávy č. 2 projektu Evaluace poskytování sociálních služeb v MSK, CZ.1.04/3.1.00/A9.00019. Struktura

Více

Rozklad nabídkové ceny servisních služeb ve znění II. opatření k nápravě ze dne 1. 11. 2012

Rozklad nabídkové ceny servisních služeb ve znění II. opatření k nápravě ze dne 1. 11. 2012 Příloha č. 5 Servisní smlouvy Rozklad nabídkové ceny servisních ve znění II. opatření k nápravě ze dne 1. 11. 2012 Část P2_5 1 Obsah 1 OBSAH... 2 2 INSTRUKCE... 3 3 ZÁVAZNÝ FORMULÁŘ PRO ROZKLAD NABÍDKOVÉ

Více

REGISTRAČNÍ ŘÁD. platný od 15. 7. 2014

REGISTRAČNÍ ŘÁD. platný od 15. 7. 2014 Svaz národní házené REGISTRAČNÍ ŘÁD platný od 15. 7. 2014 Svaz národní házené, Zátopkova 100/2, P.O.Box 40, 160 17 Praha 6, IČ: 539 929, sekretář: Petr Holý tel.:+420 721 820 755, e-mail: narodnihazena@cuscz.cz,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA Název: Sdružení Českolipsko Právní forma: zájmové sdružení Adresa: náměstí T. G. M. 165, 470 01 Česká Lípa IČO: 75059843 Účelem sdružení je zajištění efektivní

Více

Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád

Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád Rada obce Bílovice nad Svitavou se na své schůzi č. 18/2015 konané dne 26.08.2015 usnesla vydat na základě zmocnění dle 18 odst.

Více

Smlouva o poskytnutí služby rané péče č. /, ze dne...

Smlouva o poskytnutí služby rané péče č. /, ze dne... Smlouva o poskytnutí služby rané péče č. /, ze dne... Smluvní strany: Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02 zastoupená MUDr. Ing. Robertem Plachým

Více

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře OBEC BŘEZOVÁ BŘEZOVÁ 106, 747 44 BŘEZOVÁ U VÍTKOVA, IČ: 00299880, TEL.: 556 307 017, email: starosta@obec-brezova.cz OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

Více

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Veřejná zakázka: Úvěrový rámec na předfinancování a spolufinancování projektů zadávaná v otevřeném řízení podle

Více

c) Ministerstvo dopravy a poskytuje tyto tabulky provozovateli silničního vozidla

c) Ministerstvo dopravy a poskytuje tyto tabulky provozovateli silničního vozidla Kontrolní otázky podle zákona č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o

Více

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Cíle programu Grantový program podporuje činnost a chod sportovních,kulturních a ostatních

Více

Příloha č.6 Statutu města Brna. Kontrolní řád města Brna

Příloha č.6 Statutu města Brna. Kontrolní řád města Brna Příloha č.6 Statutu města Brna Kontrolní řád města Brna Strana 1 (celkem 5) Účelem tohoto Kontrolního řádu města Brna je stanovit základní pravidla provádění kontrolní činnosti ve všech oblastech samostatné

Více

Pravidla vstupu do budovy ZŠ Vacov

Pravidla vstupu do budovy ZŠ Vacov Pravidla vstupu do budovy ZŠ Vacov Obsah 1 Zdůvodnění... 2 2 Obecná pravidla vstupu do budovy... 2 3 Pravidla vstupu pro žáky školy... 3 3.1 Ranní vstup do budovy... 3 3.2 Vstup do budovy v době výuky...

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS. č. 2015/10 PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ

VNITŘNÍ PŘEDPIS. č. 2015/10 PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ VNITŘNÍ PŘEDPIS č. 2015/10 PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tento vnitřní předpis je vydáván v souladu s 88 písm. e) zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách,

Více

Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014

Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015 Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Povinnosti kraje Zajišťuje dostupnost poskytování sociálních služeb na svém území v souladu

Více

Tento dokument obsahuje úplná pravidla marketingové soutěže Olympiáda (dále jen soutěž ).

Tento dokument obsahuje úplná pravidla marketingové soutěže Olympiáda (dále jen soutěž ). ÚPLNÁ PRAVIDLA SOUTĚŽE S OBCHODNÍ CENTRUM LETŇANY Olympiáda Tento dokument obsahuje úplná pravidla marketingové soutěže Olympiáda (dále jen soutěž ). 1. Pořadatel soutěže: Boomerang Publishing, se sídlem

Více

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ *) Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ [ 15 odst. 2 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] udržovacích prací obnovy

Více

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Toužim Ulice: Sídliště 428 PSČ, obec: 364 01 Toužim V... dne...... Věc: ŽÁDOST O OVĚŘENÍ ZJEDNODUŠENÉ DOKUMENTACE (PASPORTU) STAVBY podle ustanovení 125 odst.

Více

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah:

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah: VYHLAŠUJE ZÁMĚR Evid. č. záměru: EKO/032/12 Vyvěšeno: 14. 6. 2012 Zpracoval odbor: ekonomický Uzávěrka: 16. 7. 2012 Zodpovídá: Mgr. Blanka Semelová Telefon: 577 043 655 Obsah: Zlínský kraj vyhlašuje záměr

Více

Domácí řád Domov pro seniory

Domácí řád Domov pro seniory Domov sociálních služeb Meziboří, příspěvková organizace Okružní čp. 104, 435 13 Meziboří Telefon: 476748218 Bankovní spojení: 3404020247/0100 Fax: 476748263 IČO: 49872516, DIČ: CZ49872516 e-mail: ticha.h@ddmezibori.cz

Více

imedicus - internetové objednávání

imedicus - internetové objednávání imedicus - internetové objednávání verze: 27. červenec 2009 2 1. Medicus Komfort imedicus - internetové objednávání imedicus slouží k internetovému objednávání pacientů. Přispívá ke zvýšení pohodlí pacientů

Více