MĚSTO ŠTRAMBERK. Vnitroorganizační směrnice Číslo: 3/2010 Strana: 1. Podpisový řád

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MĚSTO ŠTRAMBERK. Vnitroorganizační směrnice Číslo: 3/2010 Strana: 1. Podpisový řád"

Transkript

1 Vnitroorganizační směrnice Číslo: 3/2010 Strana: 1 Obsah: Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 2 Příprava písemnosti k podpisu Článek 3 Zásady podepisování Článek 4 Podpisová oprávnění Článek 5 Závěrečná ustanovení Zpracovatel: Správce vnitřního předpisu: Platnost: Účinnost: Rozdělovník: - starosta - místostarosta - všichni zaměstnanci MÚ Za vyhlášení: Za zákonnost: Za evidenci: Za kontrolu plnění: Počet stran:

2 Vnitroorganizační směrnice Číslo: 3/2010 Strana: 2 Rada města Štramberka v souladu se svou pravomocí dle 102 odst. 2 písm. o), p) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů vydává tento města (Městského úřadu) Štramberk (dále jen podpisový řád ). Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1. Tento podpisový řád stanoví zásady a způsoby podepisování písemností zaměstnanci města Štramberka zařazenými do MěÚ (dále jen zaměstnanci) rovněž upravuje odpovědnost za věcnou i formální správnost podepisované písemnosti, která vyplývá z podpisového práva Podpisová práva jednotlivých zaměstnanců stanoví v souladu s rozsahem svých kompetencí a v souladu s tímto podpisovým řádem příslušný vedoucí odboru MěÚ, a to po projednání s em úřadu. Rozsah podpisového práva podřízených zaměstnanců musí odpovídat jejich pracovnímu zařazení a náplni práce Podpisová oprávnění členů Zastupitelstva města Štramberka dlouhodobě uvolněných pro výkon funkce vyplývají z plnění úkolů v samostatné působnosti, které jim byly svěřeny na základě ust. 104 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích. 1.5 Věcná a funkční působnost oprávněných osob je vymezena organizačním řádem a ostatními vnitřními předpisy města. Článek 2 Příprava písemností k podpisu 2.1. Formální úpravu písemností upravuje Spisový a skartační řád MěÚ ve Štramberku Zaměstnanec, který připravuje, zpracovává, vyřizuje a podepisuje písemnost (dále jen zpracovatel) odpovídá za její formální a věcnou správnost Zásada odpovědnosti za formální a věcnou správnost písemnosti platí i v případě, že zpracovatel písemnost nepodepisuje, ale pouze parafuje. Osoba parafující písemnost schvaluje obsah písemnosti a odpovídá za právní důsledky vyplývající z obsahu písemnosti Zpracovatel odpovídá rovněž za to, že je písemnost vyřízena řádně, včas a v rámci působnosti svěřené právními předpisy, popř. Organizačním řádem MěÚ ve Štramberku.

3 Vnitroorganizační směrnice Číslo: 3/2010 Strana: 3 Článek 3 Zásady podepisování 3.1. Pro podepisování písemností platí pravidlo jediného podpisu. Zvláštní právní předpis nebo vnitřní organizační norma mohou stanovit, které písemnosti jsou opatřeny více než jedním podpisem Osoby oprávněné k podpisu se podepisují vlastnoručně zpravidla pod otisk razítka, nad vytištěný nebo strojem vypsaný titul, jméno, příjmení a funkční zařazení nebo 3.3. V případě, že za osobu oprávněnou k podpisu podepisuje písemnost pověřený nebo zmocněný zástupce, připojí před svůj podpis zkratku v. z. nebo slova v zastoupení Pověřený nebo zmocněný zástupce v tomto případě přebírá odpovědnost a přecházejí na něj práva a povinnosti vyplývající z funkčního zařazení zastoupeného, a to v rozsahu uděleného pověření nebo zmocnění. V případě nepřítomnosti vedoucího zaměstnance podepisuje písemnosti stanovený zástupce, v případě jeho nepřítomnosti pak oprávnění k podpisu přechází na zaměstnance, kterého určí tento vedoucí zaměstnanec Pokud osoba oprávněná k podpisu opatří písemnost svým podpisem, schvaluje tímto obsah písemnosti a odpovídá za právní důsledky, které z obsahu písemnosti vyplývají pro město Štramberk Podepisující nese odpovědnost za škodu a za právní důsledky způsobené překročením podpisového oprávnění Má-li být písemnost opatřena dvěma podpisy, pak vlevo od půlící svislice se na písemnosti umístí podpis osoby funkčně vyšší a vpravo podpis osoby funkčně nižší Má-li být písemnost opatřena třemi a více podpisy, umisťují se pak po dvojicích pod sebou, případně lichý podpis se připojí doprostřed pod poslední dvojici V případě, že se písemnost opatřuje podpisy umístěnými pod sebou, je třeba dodržet pořadí podle funkcí, přičemž první pod textem na písemnosti je podpis osoby funkčně nejvyšší Podepisují-li příslušnou písemnost dva právní subjekty, pak v pravé části písemnosti se umístí podpis osoby oprávněné k podpisu za ten právní subjekt, který písemnost vyhotovil, nevyplýváli z charakteru písemnosti jinak.

4 Vnitroorganizační směrnice Číslo: 3/2010 Strana: Podmiňuje-li zákon platnost právního úkonu města předchozím zveřejněním, schválením nebo souhlasem, opatří se listina osvědčující tento právní úkon doložkou, jíž bude potvrzeno, že tyto podmínky jsou splněny. Je-li oprávněnou osobou podepsána písemnost, u které je obecně závazným předpisem vyžadováno předchozí schválení úkonu příslušným orgánem města (rada města, zastupitelstvo města), pak bez tohoto předchozího schválení, je tento úkon od počátku neplatný. Odpovědnost za škodu vzniklou městu nese ten, který písemnost podepsal Rozhodování, ke kterému je podle obecně závazných předpisů příslušná rada města, se svěřuje do působnosti a pravomoci orgánů města, které jsou specifikovány prostřednictvím přílohy č. 1 tohoto předpisu, a to ve věcech, které jsou v této příloze uvedeny. Tyto úkony nepodléhají předchozímu schválení radou města. 4.1 Starosta města podepisuje: Článek 4 Podpisová oprávnění a) písemnosti, u nichž podpisem dochází ke vzniku, změně či zániku práva či povinnosti města, pokud byl tento úkon předem schválen příslušným samosprávným orgánem města. b) písemnosti zpracované městským úřadem při plnění jeho úkolů v rámci samostatné působnosti, pokud celková hodnota práva či závazků nebo vzdání se práva či prominutí pohledávky pro město nepřesáhne částku Kč ,- v souladu s vnitřním předpisem, přičemž písemnosti obsahující úkony podléhající schválení zastupitelstvem města není starosta oprávněn před jejich schválením podepsat. c) písemnosti, které mají bezprostřední vztah k jeho funkci v souladu se zákonem o obcích (např. svolávání schůzí rady města či zasedání zastupitelstva města, obecně závazné vyhlášky, nařízení města, usnesení rady města a zastupitelstva města, zápisy z jednání orgánů města, rozhodnutí o pozastavení výkonu usnesení rady města a další). d) písemnosti, jež vznikly ze zastupování města navenek a z jednání starosty města, jakož i další písemnosti podle zmocnění rady města či zastupitelstva města, e) písemnosti, obsahující požadavky nebo závažná sdělení adresována parlamentu ČR, vládě ČR, jednotlivým ministerstvům, jiným ústředním orgánům státní správy a jejím organizačním složkám a dalším orgánům. f) písemnosti, obsahující zásadní organizační opatření případně interní pokyny, ve vztahu k celkové činnosti města. g) účetní doklady, ověřující správnost a úplnost hospodářských operací a jiné doklady hospodářské povahy v souladu s platnými vnitřními předpisy.

5 Vnitroorganizační směrnice Číslo: 3/2010 Strana: Místostarosta města podepisuje: a) písemnosti, u nichž podpisem dochází ke vzniku, změně či zániku práva či povinnosti města, pokud byl tento úkon předem schválen příslušným samosprávným orgánem města a byl-li k tomu tímto orgánem pověřen. b) písemnosti zpracovávané městským úřadem při plnění jeho úkolů v rámci samostatné působnosti, pokud celková hodnota práva či závazků nebo vzdání se práva či prominutí pohledávky pro město nepřesáhne částku Kč ,- v souladu s vnitřním předpisem, přičemž písemnosti obsahující úkony podléhající schválení zastupitelstvem města není místostarosta oprávněn před jejich schválením podepsat. c) písemnosti, mající bezprostřední vztah k jeho funkci v souladu se zákonem o obcích (např. spolupodepisování obecně závazných vyhlášek města, spolupodepisování nařízení města, usnesení zastupitelstva města a rady města a další písemnosti v rámci konkrétního pověření či zmocnění nebo ve věcech, které jsou mu svěřeny jednacími řády orgánů města). d) písemnosti, které podepisuje starosta města v případě, kdy ho zastupuje v době jeho nepřítomnosti. e) jiné písemnosti podle zmocnění zastupitelstva města nebo rady města. f) účetní doklady, ověřující správnost a úplnost hospodářských operací a jiné doklady hospodářské povahy v souladu s platnými vnitřními předpisy Tajemník městského úřadu podepisuje: a) písemnosti pracovněprávní povahy vyplývající z funkce a jako statutárního orgánu zaměstnavatele ( 110, odst.4, písm.d) o dle zákoníku práce: pracovní smlouvy, dohody o změně pracovních podmínek,výpovědi z pracovního poměru, dohody o rozvázání pracovního poměru, dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr, dohody o hmotné odpovědnosti aj. o dle zákona o úřednících: přihlašování úředníků ke vstupnímu vzdělání, ke kurzům v rámci průběžnému vzdělávání a k ověření ZOZ, žádosti o vydání osvědčení. o uznání rovnocennosti vzdělání úředníka nebo jeho části na MV ČR aj. o dle nařízení vlády o odměňování zaměstnanců ve veřejných službách a správě: platové výměry zaměstnanců, rozhodování o přiznání osobních příplatků, zvláštních příplatků, mimořádných odměn, aj. b) vnitřní organizační směrnice úřadu ( 110, odst. 4, písm. e) c) písemnosti související s koordinační a kontrolní činností chodu úřadu d) písemnosti obsahující pokyny pro organizaci přípravy materiálů pro jednání orgánů města e) písemnosti týkající se přenesené působnosti, s výjimkou konkrétních správních rozhodnutí f) účetní doklady, ověřující správnost a úplnost hospodářských operací a jiné doklady hospodářské povahy v souladu s platnými vnitřními předpisy.

6 Vnitroorganizační směrnice Číslo: 3/2010 Strana: Vedoucí zaměstnanci a zaměstnanci zařazení do Městského úřadu a) vedoucí zaměstnanci podepisují písemnosti obsahující právní úkony a ostatní písemnosti tak, jak to vyplývá z jejich pracovního zařazení, pracovní náplně,vnitřních předpisů nebo pokud to vyplývá ze zvláštního zmocnění, b) zástupci vedoucích zaměstnanců podepisují, pokud jsou pověřeni zastupováním vedoucího zaměstnance v době jeho nepřítomnosti, v zastoupení všechny písemnosti jinak podepisované vedoucím zaměstnancem, není-li stanoveno jinak. c) ostatní zaměstnanci zařazení do úřadu, jsou-li vedoucím zaměstnancem určeni oprávněnými úředníci osobami ve smyslu ust. 15, odst. 2 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, podepisují písemnosti obsahující jednotlivé úkony ve správním řízení včetně správního rozhodnutí a ostatní písemnosti vyplývající z jejich pracovního zařazení a pracovní náplně. d) účetní doklady, ověřující správnost a úplnost hospodářských operací a jiné doklady hospodářské povahy v souladu s platnými vnitřními předpisy. Článek 5 Závěrečná ustanovení 6.1. Používání razítek s malým státním znakem České republiky upravuje zákon č. 352/2001 Sb., o užívání státních symbolů České republiky 6.2. Listiny, pečeti a razítka s malým státním znakem České republiky se nepoužívají v běžném korespondenčním styku Podpisem se ve smyslu této směrnice rozumí vlastnoruční podpis oprávněné osoby, nebo její platný elektronický podpis vydaný schválenou certifikační autoritou Tato směrnice byla schválena Radou města Štramberka dne Touto směrnicí se ruší města Štramberka č. 7/2007 z Tato směrnice nabývá účinnosti dne

7 Příloha č. 1 vnitroorganizační směrnice č. 1/2010 Vymezení radou města svěřeného rozhodnutí - Úsek bytového hospodářství Městského úřadu Štramberk Oprávnění k podpisu písemností referent úseku bytového hospodářství: 1. Uzavírání nájemních smluv k bytům na dobu určitou nepřesahující dobu jednoho roku od data uzavření, v případech, kdy rada města předem rozhodne o ceně nájmu bytu a o osobě nájemce bytu. 2. Uzavírání nájemních smluv k bytům, v případech, kdy rada města předem rozhodne o udělení souhlasu s výměnou bytů na základě písemné dohody o výměně bytů. 3. Uzavírání dohod o zániku smluv podle předchozích odstavců 4. Uzavírání dodatků nájemních smluv k bytům, jejichž předmětem je úprava doby splatnosti a výše úhrad za nájem a služby v běžném kalendářním měsíci. 5. Uzavírání dodatků nájemních smluv k bytům, jejichž předmětem je úprava doby trvání nájmu, a to tehdy, dojde-li ke změně doby nájmu z doby neurčité na dobu určitou. 6. Uzavírání dodatků nájemních smluv k bytům, jejichž předmětem je úprava výše úhrad za služby s nájmem bytu spojené. 7. Uzavírání dohod o zániku smluv podle předchozích odstavců. Vymezení radou města svěřeného rozhodnutí Úsek správy majetku města, rozvoje a investic Oprávnění k podpisu písemností referent úseku správy majetku města, rozvoje a investic: 1. Uzavírání nájemních smluv k nemovitostem (k nebytovým prostorám) na dobu určitou nepřesahující dobu jednoho roku od data uzavření v případech, kdy rada města předem rozhodne o ceně nájmu a o osobě nájemce nemovitosti. 2. Uzavírání dohod o zániku smluv podle předchozího odstavce. Vymezení radou města svěřeného rozhodnutí Finanční oddělení Městského úřadu Štramberk Oprávnění k podpisu písemností vedoucí finančního oddělení: 1. Ukládání pokut ve věcech samostatné působnosti obce podle 58 odst. 4 zákona o obcích. Vymezení radou města svěřeného rozhodnutí Oddělení technické správy Městského úřadu Štramberk Oprávnění k podpisu písemností vedoucí oddělení technické správy: 1. Uzavírání smluv o pronájmu hrobových míst. 2. Uzavírání dohod o zániku smluv podle předchozích odstavců. 3. Uzavírání smluv o výpůjčce sběrných kontejnerů na tříděný odpad mezi městem jako vypůjčitelem a půjčitelem. 4. Uzavírání smluv o zajištění služeb spojených s provozem systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu s podnikateli.

8 Vymezení radou města svěřeného rozhodnutí Oddělení kultury, sportu, volného času a cestovního ruchu Městského úřadu Štramberk Oprávnění k podpisu písemností vedoucí oddělení kultury, sportu, volného času a cestovního ruchu: 1. Uzavírání nájemních smluv k věcem movitým na dobu určitou nepřesahující dobu šesti měsíců od data uzavření. 2. Uzavírání smluv o nájmu nebytových prostor na dobu nepřesahující 48 hodin. Vymezení radou města svěřeného rozhodnutí Oddělení stavební úřad, Úsek životního prostředí Městského úřadu Štramberk Oprávnění k podpisu písemností vedoucí oddělení stavební úřad, referent úseku životního prostředí 1. Ukládání pokut ve věcech samostatné působnosti obce podle 58 odst. 1, 2 a 3 zákona o obcích. Vymezení radou města svěřeného rozhodnutí Orgány města vymezené vnitroorganizační směrnicí Oprávnění k podpisu Osoby vymezené vnitroorganizační směrnicí 1. Rozhodování o zadávání zakázek podle vnitroorganizační směrnice o zadávání zakázek malého rozsahu. Referenti všech úseků a oddělení Městského úřadu Štramberk Oprávnění k podpisu: 1. písemnosti běžného korespondenčního typu. 2. podklady pro jednání orgánů města. 3. vyrozumění, vyjádření, sdělení, oznámení. 4. předvolání, výzvy. 5. statistiky, hodnocení.

9 Příloha č. 2 vnitroorganizační směrnice č. 1/2010 Seznam elektronických podpisů k signování písemností Městského úřadu nebo města Štramberka Starosta Místostarosta Tajemník Vedoucí finančního oddělení Vedoucí oddělení stavební úřad Referent oddělení stavební úřad Referent úseku životního prostředí Referent úseku sociálních věcí a přestupků Referent matriky, OP, CD EO a školství Referent úseku správy majetku města, rozvoje a investic Seznam elektronických podpisů ke konverzi z moci úřední Podatelna Sekretariát starosty

Příloha č. 6. Podpisový řád Městského úřadu Horažďovice

Příloha č. 6. Podpisový řád Městského úřadu Horažďovice Příloha č. 6 Podpisový řád Městského úřadu Horažďovice Čl. 1 - Úvodní ustanovení a) Podpisový řád upravuje oprávnění a povinnosti při podepisování písemností vyhotovených orgány města. b) Podpisový řád

Více

PODPISOVÝ ŘÁD ÚŘADU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE. Úvodní ustanovení Čl. 1

PODPISOVÝ ŘÁD ÚŘADU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE. Úvodní ustanovení Čl. 1 PODPISOVÝ ŘÁD ÚŘADU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE Úvodní ustanovení Čl. 1 1. Podpisový řád upravuje oprávnění a povinnosti při podepisování písemností vyhotovených orgány města. 2. Podpisový řád stanoví: 2.1.

Více

Příloha č. 4 PODPISOVÝ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Příloha č. 4 PODPISOVÝ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE. Čl. 1 Úvodní ustanovení Příloha č. 4 PODPISOVÝ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Podpisový řád upravuje oprávnění a povinnosti při podepisování písemností vyhotovených orgány města. 2. Podpisový

Více

Podpisová oprávnění. Příloha č. 4 organizačního řádu

Podpisová oprávnění. Příloha č. 4 organizačního řádu Příloha č. 4 organizačního řádu Podpisová oprávnění 1. Starosta : 1.1. i mající bezprostředně vztah k jeho funkci v souladu se zákonem o obcích, 1.2. i vzniklé z jednání starosty za město, k jejichţ podpisu

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne Podpisový řád Úřadu městské části Praha 12

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne Podpisový řád Úřadu městské části Praha 12 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-135-018-13 ze dne 22.10.2013 Podpisový řád Úřadu městské části Praha 12 Rada městské části 1. schvaluje Podpisový řád Úřadu městské části Praha 12

Více

Organizační řád Městského úřadu Kojetín. Podpisový řád

Organizační řád Městského úřadu Kojetín. Podpisový řád Podpisový řád Číslo revize: 3 Číslo vydání: 1.0 Strana: 1 (celkem 12) SCHVALOVACÍ LIST Číslo Dokumentu: ŘÁD/01/11/Taj Číslo revize: 0.0 Název dokumentu: PODPISOVÝ ŘÁD Účinnost dokumentu od: 01.01.2012

Více

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV Zpracovatel: Mgr. Martin Stark Rozsah působnosti: zaměstnanci města zařazení do městského úřadu Nabývá účinnosti: Počet stran: Počet příloh: 20.5.2015 9 1

Více

Příloha č. 2. ke Směrnici pro oběh účetních dokladů. Podpisový řád

Příloha č. 2. ke Směrnici pro oběh účetních dokladů. Podpisový řád Příloha č. 2 ke Směrnici pro oběh účetních dokladů Podpisový řád Podpisový řád Článek 1 Úvodní ustanovení Podpisový řád upravuje práva a povinnosti v oblasti podepisování písemností členy zastupitelstva

Více

Vnitřní předpis č. 10 Organizační řád Úřadu MO Pardubice VI

Vnitřní předpis č. 10 Organizační řád Úřadu MO Pardubice VI Městský obvod Statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice VI Rada městského obvodu Pardubice VI Kostnická 865, 530 06 Pardubice Vnitřní předpis č. 10 Organizační řád Úřadu MO Pardubice VI Čl. 1

Více

Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části. USNESENÍ č. 192/15/RMČ k Podpisovému řádu MČ Praha Ďáblice. 24. zasedání dne 5. 10.

Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části. USNESENÍ č. 192/15/RMČ k Podpisovému řádu MČ Praha Ďáblice. 24. zasedání dne 5. 10. Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části 24. zasedání dne 5. 10. 2015 USNESENÍ č. 192/15/RMČ k Podpisovému řádu MČ Praha Ďáblice Rada po projednání I. schvaluje Podpisový řád MČ Praha - Ďáblice

Více

Organizační řád Městského úřadu v Lanžhotě

Organizační řád Městského úřadu v Lanžhotě MĚSTO LANŽHOT Organizační řád Městského úřadu v Lanžhotě V souladu s ustanovením 102, odst. 2, písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, schvaluje rada města tento organizační

Více

O r g a n i z a č n í ř á d

O r g a n i z a č n í ř á d O r g a n i z a č n í ř á d Městského úřadu ve Vracově Úvod: První část: Úvodní ustanovení Organizační řád Čl. 1 Organizační řád Druhá část: Právní postavení orgánů obce Čl. 2 Čl. 3 Čl. 4 Postavení městského

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉHO OBVODU STAROSTA, MÍSTOSTAROSTOVÉ

ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉHO OBVODU STAROSTA, MÍSTOSTAROSTOVÉ Příloha č. 1 usnesení RMO Plzeň 2 Slovany č. 46/2014 ze dne 12. 03. 2014 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ÚŘADU MĚSTSKÉHO OBVODU PLZEŇ 2-SLOVANY ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉHO OBVODU STAROSTA, MÍSTOSTAROSTOVÉ VÝBORY RADA

Více

O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD

O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Organizační řád obce Řehlovice vychází ze zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále je zákon). Upravuje zásady

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Městského úřadu Velké Opatovice Článek 1 Organizační řád vydává Rada města k zabezpečení organizace činnosti úřadu. Upravuje činnost a řízení Městského úřadu Velké Opatovice,

Více

Organizační řád Obce Novosedly

Organizační řád Obce Novosedly Organizační řád Obce Novosedly Část 1. Úvodní ustanovení Organizační řád obce Novosedly upravuje zásady činnosti a řízení obce Novosedly a Obecního úřadu Novosedly. Je vnitřním organizačně právním předpisem,

Více

O R G A N I Z A Č N Í. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Legislativní rámec

O R G A N I Z A Č N Í. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Legislativní rámec O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Městského úřadu Luby Čl. 1 Základní ustanovení Organizační řád upravuje organizaci Městského úřadu Luby. Určuje jeho organizační strukturu, dělbu práce mezi jednotlivými odbory,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou 1 Městský úřad Němčice nad Hanou Palackého nám. 3 798 27 Němčice nad Hanou Typ vnitřní normy: Směrnice č. 11/2017 Název dokumentu: ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou Zpracoval: Ing. Ivana

Více

PODPISOVÝ ŘÁD Městské části Praha-Kunratice a Úřadu Městské části Praha-Kunratice

PODPISOVÝ ŘÁD Městské části Praha-Kunratice a Úřadu Městské části Praha-Kunratice MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA-KUNRATICE ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-KUNRATICE K LIBUŠI 7/10, 148 00 PRAHA 4 - KUNRATICE PODPISOVÝ ŘÁD Městské části Praha-Kunratice a Úřadu Městské části Praha-Kunratice dle zák. č. 131/2000

Více

Podpisový řád. Reg.číslo: 004/2012. Přezkoumal: MUDr. Luděk Nečesaný, MBA Počet stran textu: 7

Podpisový řád. Reg.číslo: 004/2012. Přezkoumal: MUDr. Luděk Nečesaný, MBA Počet stran textu: 7 360 66 Karlovy Vary Zapsaná v OR, vedeného Krajským soudem v Plzni oddíl B, vložka 1205, IČO: 263 65 804 Směrnice Podpisový řád Reg.číslo: 004/2012 Zpracoval: Ing. Jan Rais, MBA Vydáním se ruší: Přezkoumal:

Více

Vnitřní předpis č. 5/2017 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN

Vnitřní předpis č. 5/2017 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Vnitřní předpis č. 5/2017 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN Obsah: Čl. 1 Základní ustanovení... 2 Čl. 2 Postavení a působnost MěÚ... 2 Čl. 3 Organizační

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. orgánů obce Hrušky. Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. orgánů obce Hrušky. Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová ORGANIZAČNÍ ŘÁD orgánů obce Hrušky Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová Čl. 1 Základní ustanovení 1. Organizační řád upravuje organizační strukturu orgánů obce Hrušky, dělbu práce mezi nimi, jejich vzájemné

Více

POPIS ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK ÚŘADU

POPIS ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK ÚŘADU Příloha č. 2 MĚSTO LANŽHOT POPIS ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK ÚŘADU Starosta 1. stojí v čele úřadu a za svou činnost odpovídá zastupitelstvu 2. zastupuje město navenek 3. připravuje, svolává a řídí schůze

Více

Obec Stachy. Orgány obce jsou zastupitelstvo obce, rada obce, starosta, případně místostarosta a obecní úřad.

Obec Stachy. Orgány obce jsou zastupitelstvo obce, rada obce, starosta, případně místostarosta a obecní úřad. Obec Stachy O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D ČLÁNEK 1 - ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Organizační řád obce Stachy vychází ze zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále je zákon).

Více

Vnitřní předpis č. 1/2018 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN

Vnitřní předpis č. 1/2018 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Vnitřní předpis č. 1/2018 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOJETÍN Obsah: Čl. 1 Základní ustanovení... 2 Čl. 2 Postavení a působnost MěÚ... 2 Čl. 3 Organizační

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU RAKOVNÍK Účinnost: 1. 1. 2018 Článek 1 Úvodní ustanovení Organizační řád stanoví zásady činnosti a řízení Městského úřadu Rakovník (dále jen úřad ), postavení a působnost

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád ÚMČ. Úřad městské části města Brna, Brno - Starý Lískovec Klobásova 9, Brno,

VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád ÚMČ. Úřad městské části města Brna, Brno - Starý Lískovec Klobásova 9, Brno, VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád ÚMČ Úřad městské části města Brna, Brno - Starý Lískovec Klobásova 9, Brno, 625 00 Schválila RMČ s účinností od 1.3. 2012 1 OBSAH : 1. Základní ustanovení 2. Organizační

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. orgánů obce Hrušky. Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. orgánů obce Hrušky. Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová ORGANIZAČNÍ ŘÁD orgánů obce Hrušky Vypracovala: Ing. Božena Kratochvílová Čl. 1 Základní ustanovení 1. Organizační řád upravuje organizační strukturu orgánů obce Hrušky, dělbu práce mezi nimi, jejich vzájemné

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V TĚŠKOVICÍCH

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V TĚŠKOVICÍCH ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V TĚŠKOVICÍCH Zastupitelstvo obce Těškovice na svém zasedání konaném dne 21.12. 2006 schválilo tento organizační řád obecního úřadu. čl.l Základní ustanovení Organizační

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTYSE STAŘEČ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTYSE STAŘEČ ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTYSE STAŘEČ SMĚRNICE Č. 3/2011 PLATNOST 31.10.2011 ÚČINNOST 1.11.2011 AUTOR Jiřina Hanáková Podpis autora SCHVALUJÍCÍ Rada městyse Datum schválení 31.10.2011 Datum a podpis schvalujícího

Více

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od Poř. č.:49.02 MĚSTO TURNOV Antonína Dvořáka 335 Zodpovídá: odbor kontroly Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od 13.12.2006 Článek I. Základní vymezení 1) Tato směrnice popisuje

Více

Organizační řád. Městského úřadu ve Stráži pod Ralskem

Organizační řád. Městského úřadu ve Stráži pod Ralskem Městského úřadu ve Stráži pod Ralskem Platný od 1. února 2013 Obsah: strana Část I. Základní ustanovení 3 Část II. Orgány obce, organizace a zařízení zřízené městem 3-4 Část III. Postavení a působnost

Více

Místostarosta je pro svoji funkci neuvolněným členem zastupitelstva obce.

Místostarosta je pro svoji funkci neuvolněným členem zastupitelstva obce. Obec Řehlovice ORGANIZAČNÍ Čj.: Mach/249/11 ŘÁD ČLÁNEK 1 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Organizační řád obce Řehlovice vychází ze zákona č.128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále

Více

Podpisové právo a systém razítek na VŠB-TUO

Podpisové právo a systém razítek na VŠB-TUO Účinnost dokumentu od: 16. 5. 2014 Podpisové právo a systém razítek na VŠB-TUO Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1/10 Účelem směrnice

Více

Organizační řád obce

Organizační řád obce Organizační řád obce Obec Rájec Adresa: Rájec č. 98, 789 01 Zábřeh Směrnici zpracovala: Marie Linhartová, účetní obce Směrnici schválila: LudmilaBalcárková, starostka obce Projednáno a schváleno na vřejném

Více

Statut finančního výboru Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem

Statut finančního výboru Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem Vnitřní předpis města Dvůr Králové nad Labem č. 2/2015 Statut finančního výboru Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Finanční výbor Zastupitelstva města Dvůr Králové

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Hany Benešové a Mateřská škola Bory, příspěvková organizace Bory 161, 594 61 Bory ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: 134/2008 Vypracoval: Pedagogická rada projednala dne: 23.4.2008 Směrnice nabývá

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY

MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY Vnitřní předpis Městského úřadu Velké Hamry č. VS/01/2017 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU VELKÉ HAMRY I. Úvodní ustanovení Organizační řád Městského úřadu Velké Hamry vychází zejména

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vypracoval: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Velemín, příspěvková organizace se sídlem Velemín 170,411 31 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2011/2012 Mgr. Ladislava Malíková, ředitelka školy

Více

Organizační řád. Směrnice číslo 1 organizace. verze ze dne

Organizační řád. Směrnice číslo 1 organizace. verze ze dne Organizační řád Směrnice číslo 1 organizace verze 2018.1 ze dne 5. 10. 2018 Předpis Organizační řád Forma nařízení Vnitřní směrnice Číslo 27 Verze 2018.1 ze dne 5. 10. 2018 Tato verze ruší předpis tentýž

Více

Organizační řád obecního úřadu ve Vraclavi

Organizační řád obecního úřadu ve Vraclavi Organizační řád obecního úřadu ve Vraclavi Podle zákona č. 128/2000 Sb. o obcích (dále jen zákon) Čl. 1 Organizační řád upravuje zásady činnosti a řízení obecního úřadu Vraclav, dělbu práce mezi jeho pracovníky,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Podhradí

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Podhradí ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu obce Podhradí V souladu s ustanovením 102 odst. 2 písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších změn a doplnění (dále jen zákon o obcích

Více

Opatření děkana č. 16/2017

Opatření děkana č. 16/2017 Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 Opatření děkana č. 16/2017 k oběhu, uzavírání a archivaci smluv a objednávek Čl. I Úvodní ustanovení 1) Toto opatření upravuje uzavírání

Více

Rada města Holýšova v souladu s 102 odst. 2 písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění, schvaluje:

Rada města Holýšova v souladu s 102 odst. 2 písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění, schvaluje: Městský úřad Holýšov O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Rada města Holýšova v souladu s 102 odst. 2 písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění, schvaluje: ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní umělecká škola Jeseník ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: 1/2015 1/2015 Vypracoval: Bc. Tomáš Uhlíř, ředitel školy Schválil: Bc. Tomáš Uhlíř, ředitel školy Pedagogická rada projednala

Více

MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, 739 61 Třinec. Zásady pro pronájmy a výpůjčky nemovitostí a jejich částí

MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, 739 61 Třinec. Zásady pro pronájmy a výpůjčky nemovitostí a jejich částí MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Zásady pro pronájmy a výpůjčky nemovitostí a jejich částí VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 10/2010 Část I. Obecná ustanovení 1) Zásady pro pronájmy a výpůjčky nemovitostí

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola, Praha 4, V Ladech 6 V Ladech 6, 149 00, Praha 4 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ZSEB/152/2016/STR Pedagogická rada projednala dne: 30. 8. 2016 Směrnice nabývá platnosti

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PŘEDKLÁDÁNÍ SMLUVNÍCH A OBDOBNÝCH DOKUMENTŮ K PODPISU STAROSTOVI MČ BRNO-STŘED

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PŘEDKLÁDÁNÍ SMLUVNÍCH A OBDOBNÝCH DOKUMENTŮ K PODPISU STAROSTOVI MČ BRNO-STŘED Statutární město Brno, městská část Brno-střed PŘEDKLÁDÁNÍ SMLUVNÍCH A OBDOBNÝCH DOKUMENTŮ K PODPISU STAROSTOVI MČ BRNO-STŘED Směrnice č.: 8 Martin Landa, v.r. Vydání č.: 1 starosta MČ Brno-střed Účinnost:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. vnitřní předpis č.:o1/06. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠLAPANOV, příspěvková organizace. Spisový znak: A 10.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. vnitřní předpis č.:o1/06. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠLAPANOV, příspěvková organizace. Spisový znak: A 10. vnitřní předpis č.:o1/06 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Spisový znak: A 10 Obsah: I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Všeobecná ustanovení Základní údaje o škole Předmět činnosti školy II. ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ŠKOLY Útvary školy a

Více

PŘEHLED USNESENÍ Z 22. SCHŮZE RADY MĚSTA STUDÉNKY Z Číslo Číslo

PŘEHLED USNESENÍ Z 22. SCHŮZE RADY MĚSTA STUDÉNKY Z Číslo Číslo PŘEHLED USNESENÍ Z 22. SCHŮZE RADY MĚSTA STUDÉNKY Z 12.11.2015 Číslo Číslo usn. mat. Problematika 457 1 Kontrola plnění usnesení 458 2 Návrh rozpočtu města Studénky pro rok 2016 459 3 Informace o plnění

Více

Dodatek č. 1 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád )

Dodatek č. 1 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Dodatek č. 1 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Rada města Holešova v souladu s 102 odst. 2 písm. m) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve

Více

PODPISOVÝ ŘÁD. VNITŘNÍ PŘEDPIS PŘEDSTAVENSTVA NP-10 Účinnost od: Verze č.: Počet stran: Strana č.: ředitel odboru legislativněprávního

PODPISOVÝ ŘÁD. VNITŘNÍ PŘEDPIS PŘEDSTAVENSTVA NP-10 Účinnost od: Verze č.: Počet stran: Strana č.: ředitel odboru legislativněprávního Druh dokumentu: VNITŘNÍ PŘEDPIS PŘEDSTAVENSTVA Účinnost od: Verze č.: Počet stran: Strana č.: 1.1.2014 4.0 8 1 Číslo výtisku: 1 Číslo kopie: Datum: Garant: Funkce: Podpis: 2.12.2013 JUDr. Zdeněk Čáp ředitel

Více

Smlouvy uzavírané obcí

Smlouvy uzavírané obcí Smlouvy uzavírané obcí - vybrané veřejnoprávní aspekty JUDr. PhDr. Petr Kolář, Ph.D. Vysoká škola CEVRO Institut Parlamentní institut Březen 2011 Právní postavení obce Územní společenství občanů s právem

Více

MĚSTO POLNÁ. Článek 1. Úvodní ustanovení

MĚSTO POLNÁ. Článek 1. Úvodní ustanovení MĚSTO POLNÁ Statut a jednací řád výborů Zastupitelstva města Polná Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1. Statut výborů Zastupitelstva města Polná (dále jen "výborů") stanovuje působnost výborů a zásady členství

Více

Jednací řád Finančního výboru města Lanškroun

Jednací řád Finančního výboru města Lanškroun Čj: MULA43329/2010 Počet listů dokumentů: 5 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 53.2 Jednací řád Finančního výboru města Lanškroun Preambule Zastupitelstvo města Lanškroun (dále jen,,zastupitelstvo ) ustanovuje

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Speciální základní škola Rožmitál pod Třemšínem, příspěvková organizace se sídlem Komenského 622, 262 42 Rožmitál pod Třemšínem ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: OŘ 1/2/2012 Vypracoval:

Více

ODBOR SPRÁVY MAJETKU VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2010

ODBOR SPRÁVY MAJETKU VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2010 Městský úřad Rožnov pod Radhoštěm Předkládá : Ing. Jaroslav Polášek ODBOR SPRÁVY MAJETKU VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2010 Obsah: 1. ODBOR SPRÁVY MAJETKU - ČINNOST A PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ 2. ODDĚLENÍ

Více

Přihláška do výběrového řízení vyhlášeného statutárním městem Přerovem

Přihláška do výběrového řízení vyhlášeného statutárním městem Přerovem Přihláška do výběrového řízení vyhlášeného statutárním městem Přerovem (pro fyzické osoby nepodnikatele) Předmět výběrového řízení:...... Jméno, příjmení:... Trvalý pobyt, popř. kontaktní adresa pro zasílání

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Město Moravský Beroun O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Datum Zpracovatel Mgr. Barbora Novotná, tajemnice MěÚ 03.08.2010 Schvalovatel RM 85.2 písm. q) 10.08.2010 Účinnost Dnem účinnosti tohoto Organizačního

Více

PRAVIDLA UPRAVUJÍCÍ POSTUP PŘI ŘEŠENÍ BYTOVÉ PROBLEMATIKY pravidla rady města

PRAVIDLA UPRAVUJÍCÍ POSTUP PŘI ŘEŠENÍ BYTOVÉ PROBLEMATIKY pravidla rady města Rozsah platnosti dokumentu: pro zaměstnance města Název: Typ dokumentu: STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MOSTU MĚSTSKÁ POLICIE MOST PRAVIDLA UPRAVUJÍCÍ POSTUP PŘI ŘEŠENÍ BYTOVÉ PROBLEMATIKY pravidla

Více

Zásady upravující postup při majetkoprávních úkonech s nemovitým majetkem ve vlastnictví Královéhradeckého kraje. Přehled

Zásady upravující postup při majetkoprávních úkonech s nemovitým majetkem ve vlastnictví Královéhradeckého kraje. Přehled Zásady upravující postup při majetkoprávních úkonech s nemovitým majetkem ve vlastnictví Královéhradeckého kraje Přehled Část I. Obecná ustanovení Předmět úpravy Související právní předpisy Evidence majetku

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Obecního úřadu Strašice. Článek I - Název a sídlo. Obecní úřad Strašice Strašice 276/II 338 45

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Obecního úřadu Strašice. Článek I - Název a sídlo. Obecní úřad Strašice Strašice 276/II 338 45 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Obecního úřadu Strašice Obecní úřad Strašice Strašice 276/II 338 45 Článek I - Název a sídlo Článek II - Úvod, poslání organizačního řádu Organizační řád obecního úřadu vymezuje organizační

Více

Právní aspekty vymahatelnosti pohledávek obcemi

Právní aspekty vymahatelnosti pohledávek obcemi Právní aspekty vymahatelnosti pohledávek obcemi JUDr. PhDr. Petr Kolář, Ph.D. Duben 2012 Právní postavení obce Územní společenství občanů s právem na samosprávu Veřejnoprávní korporace vlastní majetek

Více

Dodatek č. 1 Organizačního řádu Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí

Dodatek č. 1 Organizačního řádu Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí Dodatek č. 1 Organizačního řádu Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí Organizační řád Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí schválený radou města dne 5.8.2014, který nabyl účinnosti dnem 1.9.2014, se

Více

JEDNACÍ A KONTROLNÍ ŘÁD. kontrolního výboru Zastupitelstva města Poděbrady ČÁST PRVNÍ. I. Úvodní ustanovení

JEDNACÍ A KONTROLNÍ ŘÁD. kontrolního výboru Zastupitelstva města Poděbrady ČÁST PRVNÍ. I. Úvodní ustanovení JEDNACÍ A KONTROLNÍ ŘÁD kontrolního výboru Zastupitelstva města Poděbrady ČÁST PRVNÍ I. Úvodní ustanovení 1. Zastupitelstvo města Poděbrady (dále jen "zastupitelstvo") zřizuje jako svůj iniciativní a kontrolní

Více

Město Rokytnice nad Jizerou

Město Rokytnice nad Jizerou Město Rokytnice nad Jizerou ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ (GRANTŮ) Z ROZPOČTU MĚSTA ROKYTNICE NAD JIZEROU na kulturní a sportovní akce, volnočasové aktivity, vzdělávání, činnost zájmových

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Nová Role

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Nová Role ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Nová Role Článek I. Úvodní ustanovení Tento organizační řád upravuje základní zásady činnosti a řízení Městského úřadu Nová Role (dále jen MěÚ), jeho organizační strukturu

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Nová Role

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Nová Role ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Nová Role Článek I. Úvodní ustanovení Tento organizační řád upravuje základní zásady činnosti a řízení Městského úřadu Nová Role (dále jen MěÚ), jeho organizační strukturu

Více

Vymezení práv a povinností starosty, místostarosty, tajemníka a vedoucích zaměstnanců

Vymezení práv a povinností starosty, místostarosty, tajemníka a vedoucích zaměstnanců PŘÍLOHA č. 3 Vymezení práv a povinností starosty, místostarosty, tajemníka a vedoucích zaměstnanců STAROSTA MĚSTA - plní úkoly uložené mu zastupitelstvem nebo radou města, A. Práva a povinnosti vyplývající

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚPLNÉ ZNĚNÍ ke dni 1. 10. 2015 schváleno dne 30. 9. 2015 účinnost ode dne 1. 10. 2015 Rada města České Budějovice se

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Úřadu městského obvodu Plzeň 3

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Úřadu městského obvodu Plzeň 3 Instrukce č. JS13.02 ÚMO Plzeň 3 Vydání č.: 02 Počet stran: 13 Počet příloh: 2 Účinnost od: 9.11.2011 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Úřadu městského obvodu Plzeň 3 Zpracovatel Garant Jméno, funkce Datum Podpis Ing.Jiří

Více

DODATEK Č. 3 ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU MĚSTSKÉHO ÚŘADU ÚSTÍ NAD ORLICÍ

DODATEK Č. 3 ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU MĚSTSKÉHO ÚŘADU ÚSTÍ NAD ORLICÍ Město Ústí nad Orlicí DODATEK Č. 3 ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU MĚSTSKÉHO ÚŘADU ÚSTÍ NAD ORLICÍ č. jednací: MUUO/18633/2017/OPŽ/nov pořadové číslo: 2/R/2016 III. č. spisu: 1055/2017 počet listů: 6 počet příloh:

Více

Město Železný Brod Vnitřní směrnice č. 1/2015 Zásady a postupy pro zadávání zakázek a veřejných zakázek

Město Železný Brod Vnitřní směrnice č. 1/2015 Zásady a postupy pro zadávání zakázek a veřejných zakázek Město Železný Brod Vnitřní směrnice č. 1/2015 Zásady a postupy pro zadávání zakázek a veřejných zakázek Článek I. Základní ustanovení 1. Postupy při zadávání veřejných zakázek a soutěž o návrh jsou upraveny

Více

Vymahatelnost pohledávek v praxi

Vymahatelnost pohledávek v praxi Vymahatelnost pohledávek v praxi Obsah Legislativní rámec Vnitřní předpisy organizace Organizační zajištění a kompetence Druhy pohledávek a způsoby jejich vymáhání Závěr Legislativní rámec Zákon 128/2000Sb.,

Více

Město Nové Hrady ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Město Nové Hrady ORGANIZAČNÍ ŘÁD Město Nové Hrady ORGANIZAČNÍ ŘÁD Rada města Nové Hrady vydává v souladu s ustanovením 102 odst. 2 písm. o) zákona č.128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o obcích), Organizační

Více

Organizační řád Městského úřadu Milovice

Organizační řád Městského úřadu Milovice Organizační řád Městského úřadu Milovice Čl. 1 Zásady činnosti Postavení a činnost Městského úřadu Milovice upravuje zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (dále jen zákon) v platném znění a pokud jde o působnost,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚPLNÉ ZNĚNÍ ke dni 17. 12. 2018 schváleno dne 17. 12. 2018 účinnost ode dne 17. 12. 2018 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA

Více

OSA Ochranný svaz autorský pro práva k dílům hudebním, z.s. se sídlem v Praze 6, třída Čs. armády 20, IČ: vydává tento PODPISOVÝ ŘÁD

OSA Ochranný svaz autorský pro práva k dílům hudebním, z.s. se sídlem v Praze 6, třída Čs. armády 20, IČ: vydává tento PODPISOVÝ ŘÁD OSA Ochranný svaz autorský pro práva k dílům hudebním, z.s. se sídlem v Praze 6, třída Čs. armády 20, IČ: 63839997 vydává tento PODPISOVÝ ŘÁD ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Podpisový řád OSA upravuje oprávnění

Více

Zápis z jednání Kontrolního výboru dne 15. prosince, 2014.

Zápis z jednání Kontrolního výboru dne 15. prosince, 2014. Zápis z jednání Kontrolního výboru dne 15. prosince, 2014. Přítomni: A. Pumprová, E. Holečková, H. Fuchsová, T. Pýcha, J. Pavliš Omluven: Z. Vostřel Agenda: 1. Seznámení a představení jednotlivých členů

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU MODŘICE

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU MODŘICE INTERNÍ SMĚRNICE Č. 8/2012 MĚSTSKÝ ÚŘAD MODŘICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD schváleno Radou města Modřice dne 2012-08-06 Účinnost 2012-08-06 Zpracovala Bc. Andrea Kovářová Strana 1 (celkem 5) ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO

Více

Základní umělecká škola Habartov, okres Sokolov, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Základní umělecká škola Habartov, okres Sokolov, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní umělecká škola Habartov, okres Sokolov, příspěvková organizace se sídlem Habartov, Komenského 312, 357 09 Č.j.: Vypracoval: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Směrnice nabývá

Více

Město Kolín. Směrnice

Město Kolín. Směrnice Město Kolín Směrnice č. 14 ze dne 26.5.2014, kterou se stanoví obecná pravidla pro uzavírání nájemních smluv na sociální byty v majetku města Kolína Tato směrnice je závazná pro zaměstnance města Kolína

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Základní škola a Mateřská škola Štěkeň, okres Strakonice Organizační řád školy I. Obecná ustanovení Tato směrnice je vydána na základě zákona č. 262/2006 Sb. -zákoníku práce v platném znění. II. Úvodní

Více

Statut MAS Zlatá cesta, o. p. s. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Statut MAS Zlatá cesta, o. p. s. Čl. 1 Úvodní ustanovení Statut MAS Zlatá cesta, o. p. s. Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. MAS Zlatá cesta, o. p. s. (dále jen společnost ) vznikla dne 3. srpna 2006 zápisem do rejstříku obecně prospěšných společností vedeného Krajským

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Praha 10 - Hostivař Kozinova 1000 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: 1 ZŠ - OŘ /2005 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne 20.6.2005 Mgr. Helena Fučíková,

Více

Dodatek č. 2 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád )

Dodatek č. 2 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Dodatek č. 2 k vnitřnímu předpisu č. 6/2015 Organizační řád Městského úřadu Holešov (dále jen organizační řád ) Rada města Holešova v souladu s 102 odst. 2 písm. m) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve

Více

Vnitřní směrnice. obce Prackovice nad Labem. č. 1/2015. o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (aktualizace)

Vnitřní směrnice. obce Prackovice nad Labem. č. 1/2015. o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (aktualizace) Vnitřní směrnice obce Prackovice nad Labem č. 1/2015 o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (aktualizace) Aktualizace směrnice zpracována: 15.1.2015 Aktualizace projednána / schválena ZO Prackovice

Více

OBEC BLAZICE Evidence obyvatel Volby

OBEC BLAZICE Evidence obyvatel Volby OBEC BLAZICE Evidence obyvatel Volby Poskytování informací dle zákona č. 106/1999 Sb. CzechPOINT Správce / zpracovatel osobních údajů správce/zpracovatel správce správce správce/zpracovatel Účel zpracování

Více

1.Organizační řád obce Stará Paka

1.Organizační řád obce Stará Paka 1.Organizační řád obce Stará Paka Platnost: od 1.1.2016 Datum vydání: 17.12.2015 Počet stran: 3 Počet příloh: 2 Zpracoval: Věra Hlostová I.Úvodní ustanovení. Tento organizační řád je základním předpisem

Více

PŘIHLÁŠKA NÁJEM BYTU VE VEŘEJNÉM ZÁJMU (kategorie 3.6.)

PŘIHLÁŠKA NÁJEM BYTU VE VEŘEJNÉM ZÁJMU (kategorie 3.6.) 1 z 5 PŘIHLÁŠKA NÁJEM BYTU VE VEŘEJNÉM ZÁJMU 1. UCHAZEČ 2. UCHAZEČ příjmení jméno titul číslo OP OP vydaný dne adresa současného trvalého pobytu dle OP s uvedením PSČ a odkdy doručovací adresa, pokud je

Více

Zápis o výsledku dílčího přezkoumání hospodaření dobrovolného svazku obcí Mikroregion Krnovsko, IČ v roce 2017

Zápis o výsledku dílčího přezkoumání hospodaření dobrovolného svazku obcí Mikroregion Krnovsko, IČ v roce 2017 KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor podpory korporátního řízení a kontroly 28. října 117, 702 18 Ostrava KUMSX01US5SZ Čj.: MSK 142039/2017 Sp. zn.: KON/18017/2017/Sam 113.1 V10 Vyřizuje: Ing. Irena

Více

O R G A N I Z A Č N Í

O R G A N I Z A Č N Í OBECNÍ ÚŘAD ČAKOVIČKY Kojetická 32, pošta Mratín, PSČ: 250 63, okr. Mělník 315 682 286, 725 081 025, < ou.cakovicky@seznam.cz O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Organizační řád je

Více

Návrh usnesení Zastupitelstvo města Karviné dle ustanovení 84 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů,

Návrh usnesení Zastupitelstvo města Karviné dle ustanovení 84 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Magistrát města Karviné Materiál ZM MRZ/7562/2014 Poř. číslo Odbor: Oddělení: Vyřizuje: Odbor organizační oddělení právní a kontrolní Godálová Jana Mgr. (Vedoucí oddělení) Materiál

Více

SMĚRNICE MĚSTA OTROKOVICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

SMĚRNICE MĚSTA OTROKOVICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Číslo řídícího dokumentu: Druh řídícího dokumentu: 741.01.0-SM-2016-RMO vnitřní předpis SMĚRNICE MĚSTA OTROKOVICE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Zpracoval: Schválil (vydal): Datum nabytí účinnosti dokumentu:

Více

Pravidla pro zadávání veřejných zakázek

Pravidla pro zadávání veřejných zakázek Pravidla pro zadávání veřejných zakázek Usnesení číslo: 724/44/RM/2016 Datum schválení: 11.10.2016 Účinnost od-do: 12.10.2016 - Neomezená Typ předpisu: Pravidla rady města Rada města Uherské Hradiště stanoví

Více

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie http://aplchem.upol.cz CZ.1.07/2.2.00/15.0247 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Inovace

Více

Krajský úřad Ústeckého kraje

Krajský úřad Ústeckého kraje Krajský úřad Ústeckého kraje Velká Hradební 3118/48, 400 02 odbor kontroly Ústí nad Labem JID: Jednací čislo.: 1552/2013/KUUK 504/KON/2012 Stejnopis Č. 1 ZPRÁVA O výsledku přezkoumání hospodaření obec

Více

739 39 Lučina č.p. 1. Obecního úřadu obce Lučina. Datum: červen 2011. Ing. Soňa Blahutová, starostka

739 39 Lučina č.p. 1. Obecního úřadu obce Lučina. Datum: červen 2011. Ing. Soňa Blahutová, starostka 739 39 Lučina č.p. 1 Organizační řád Obecního úřadu obce Lučina Datum: červen 2011 Zpracoval: Schvalovací doložka: Ing. Soňa Blahutová, starostka Toto aktualizované znění organizačního řádu bylo schváleno

Více

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od Zodpovídá: odbor správy majetku

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od Zodpovídá: odbor správy majetku Poř. č.:49.08 MĚSTO TURNOV Antonína Dvořáka 335 Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od 1.4.2012 Zodpovídá: odbor správy majetku Článek I. Základní vymezení 1) Tato směrnice popisuje

Více

Organizační řád obce Míchov

Organizační řád obce Míchov Obec Míchov, č. p. 50, 679 61 Letovice, IČ: 00840521, Tel.: 724 187 907; www.obecmichov.cz; email: podatelna@obecmichov.cz Organizační řád obce Míchov ČL.1 Všeobecná ustanovení a zásady činnosti Organizační

Více