MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA ZPRÁVA ZA OBDOBÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA ZPRÁVA ZA OBDOBÍ"

Transkript

1 MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA ZPRÁVA ZA OBDOBÍ tel: (+420) fax: (+420)

2 2 Obsah 1 Monitoring návštěvnosti turistických regionů, cyklistických a pěších stezek Potřeba monitoringu Přínosy monitoringu Služby Partnerství, o.p.s. v oblasti monitoringu Monitorovací zařízení Eco-counter Specifika monitorovacích zařízení Eco-counter Typy monitorovacích zařízení Eco-counter Obecně prospěšná společnost Partnerství Vybrané reference monitoringu návštěvnosti Monitoring návštěvnosti Cyklostezky Bečva Základní údaje o monitoringu návštěvnosti Cyklostezky Bečva Vyhodnocení celkové návštěvnosti stezky Vyhodnocení denní návštěvnosti stezky Vyhodnocení hodinové návštěvnosti stezky Vyhodnocení návštěvnosti dle směrů Vyhodnocení povětrnostních vlivů na návštěvnost stezky Srovnání návštěvnosti různých lokalit... 16

3 3 1 Monitoring návštěvnosti turistických regionů, cyklistických a pěších stezek 1.1 Potřeba monitoringu Rozvoj šetrné dopravy a turistiky se dnes neobejde bez využití moderních technologií, díky kterým lze zjistit návštěvnost jednotlivých lokalit i celých oblastí. Data z monitoringu slouží jak pro plánování kapacit cyklistických a pěších komunikací ve městech, tak pro sledování pohybu turistů v přírodě a chráněných oblastech. Údaje o návštěvnosti jsou nezbytné především pro efektivní rozhodování a odůvodnění plánovaných či realizovaných investic. Partnerství, o.p.s. vám nabízí širokou paletu monitorovacích zařízení Eco-counter vyvinutých speciálně pro sledování počtu a směru pohybu cyklistů a pěších na stezkách a v dopravních pruzích. Součástí zařízení je i software pro profesionální zpracování dat. 1.2 Přínosy monitoringu Znalost kvantitativních dat o pohybu cyklistů a pěších na stezkách a v dopravních pruzích vedou ke zvýšení efektivity vaší každodenní práce. Získáte data potřebná k: Kvantifikaci atraktivity turistických destinací a stezek Zhodnocení vlivu publicity na turistickou návštěvnost Zdůvodnění efektivnosti investic a plánování priorit údržby Vykazování dat o návštěvnosti médiím a partnerům Návrhům úprav pro rozvoj nemotorové dopravy a její bezpečnosti ve městech Plánování opatření k ochraně přírody v národních parcích a CHKO 1.3 Služby Partnerství, o.p.s. v oblasti monitoringu Servis při návrhu monitorovacího systému Identifikace vhodných profilů k měření Návrh vhodného technologického řešení Vyhodnocení pokrytí GSM signálem Výhled rozvoje systému Dodávka a instalace monitorovacího systému Prodej nebo pronájem monitorovacích zařízení Instalace systému Kalibrační sčítání Údržba a správa systému Zpracování a interpretace dat Sběr, zpracování dat Interpretace dat Doplňkový kvalitativní průzkum Zpracování průběžných reportů a souhrnných zpráv

4 4 1.4 Monitorovací zařízení Eco-counter Partnerství, o.p.s. vám nabízí širokou paletu monitorovacích zařízení Eco-counter vyvinutých speciálně pro sledování počtu a směru pohybu cyklistů a pěších na stezkách a v dopravních pruzích. Součástí dodávaného zařízení je i software pro profesionální zpracování dat. 1.5 Specifika monitorovacích zařízení Eco-counter Selektivní sčítání cyklistů a pěších i ve smíšeném provozu, možnost sčítání i jezdců na koních a automobilů. Sčítání s vysokou přesností +- 5% a rozlišením směru pohybu. Nepřetržité sčítání v hodinových nebo 15 min. intervalech. Automatický přenos dat přes modemem Eco-GSM přímo do PC. Jednoduchá montáž ve městech i volné přírodě. Provoz na baterie s životností 10 let bez potřeby připojení k elektrické síti. Odolnost vůči vandalismu i nepříznivým klimatickým vlivům. Profesionální zpracování dat pomocí specializovaného softwaru do tabulek a grafů, možnost exportu do formátu XLS, BMP aj. 1.6 Typy monitorovacích zařízení Eco-counter PYRO - Pyroelektrický senzor (sčítání s rozlišením směrů, bez rozlišení pěších a cyklistů) Záznam tepelného záření lidského těla. Sčítání bez rozlišení pěších a cyklistů (in-line) poměr dle kalibračního sčítání. Rozlišení směru pohybu. Garantovaný dosah min. 4m. Instalace do sloupku (statická) nebo boxu (mobilní). ZELT - Indukční smyčky ZELT (sčítání jen cyklistů s rozlišením směrů) Záznam elektromagnetického impulzu kola. Sčítání jen cyklistů, ne pěších (in-line). Rozlišení směru pohybu. Šířka smyčky 1,5m s možností rozšíření pomocí dalších smyček. Instalace pod povrch komunikace (statická).

5 5 MULTI kombinace ZELT a PYRO (sčítání s rozlišením cyklistů a pěších i rozlišení směrů) Záznam elektromagnetického impulzu kola a tepelného záření lidského těla. Sčítání s rozlišením cyklistů a pěších (in-line). Rozlišení směru pohybu. Šířka smyčky 1,5m s možností rozšíření pomocí dalších smyček, dosah pyrosenzoru min. 4m. Instalace smyčky pod povrch komunikace a pyrosenzoru do sloupku (statická). 1.7 Obecně prospěšná společnost Partnerství Partnerství, o.p.s. vznikla v roce 2001 za účelem poskytování služeb pro udržitelný rozvoj komunit, obcí a jejich partnerů z neziskového a podnikatelského sektoru. Nabízí poradenství v oblasti tvorby veřejných prostranství, zapojování veřejnosti, rozvoje šetrné turistiky a organizování seminářů. Jejím zakladatelem je Nadace Partnerství, nejvýznamnější česká nadace podporující projekty ochrany životního prostředí. Partnerství, o.p.s. uzavřela dohodu o výhradním zastoupení francouzské firmy Eco-counter v ČR. Tato firma se specializuje na výrobu monitorovacích zařízení Eco-counter pro záznam počtu účastníků nemotorové dopravy a turistiky, zejména cyklistů a pěších. Mezi její klienty patří přírodní parky, regionální vlády i velká a malá města jako např. Paříž, Londýn, Milán, Montreal, San Francisco a další. Kontakt Partnerství, o.p.s. Ing. Luboš Kala Údolní 33, Brno mobil: tel.: lubos.kala@nap.cz fax: partnerstvi.ops@nap.cz web: Podporujeme, plánujeme a tvoříme v partnerství s vámi!

6 6 1.8 Vybrané reference monitoringu návštěvnosti Monitoring cyklistů a pěších na Labské stezce v úseku Roudnice nad Labem - Děčín Ústecký kraj Realizace: 04/ /2014 Labská stezka je jednou z nejvýznamnějších stezek nejen v ČR, ale také v sousedním Německu. Ústecký kraj proto dlouhodobě investuje do jejího rozvoje a díky tomu je zde již téměř hotova. Oprávněnost investic potvrzuje monitoring provozu cyklistů a pěších na dokončených úsecích Labské stezky. V úseku Roudnice nad Labem Děčín bylo vytipováno a připraveno 7 sčítacích lokalit, na kterých bodu v ročních intervalech rotovat 3 kombinované sčítače pěších a cyklistů. Partnerství, o.p.s. kromě dodávky sčítačů zajišťuje také jejich pravidelný servis. Monitoring cyklistů a pěších na Labské stezce v úseku Kuks Hradec Králové Královéhradecký kraj Realizace: 11/ /2013 Budování Labské stezky pokročilo také v Královéhradeckém kraji. Na nově otevřeném úseku z Kuksu do Hradce Králové v délce 26 km se Královéhradecký kraj rozhodl sledovat provoz cyklistů a pěších. Za tímto účelem zde společnost Partnerství, o.p.s. instalovala 3 sčítače pro monitoring pěších a cyklistických uživatelů stezky s rozlišením směru jejich pohybu. Současně pro kraj vykonává pravidelný servis sčítačů a vyhodnocení dat. Královéhradecký kraj tak bude mít komplexní přehled o návštěvnosti nově realizovaných úseků stezky s asfaltovým povrchem. Monitoring cyklistů a pěších na cyklostezkách v regionu NUTS2 Jihovýchod Regionální rada regionu soudržnosti Jihovýchod Realizace: 06/ /2012 Za účelem ověření využívání vybraných cyklostezek spolufinancovaných z Regionálního operačního programu Jihovýchod byla zadána Regionální radou zakázka společnosti Partnerství, o.p.s. Jejím obsahem byl monitoring počtu uživatelů cyklostezek pomocí automatických sčítačů na celkem 10 lokalitách v Jihomoravském kraji a v kraji Vysočina, správa sčítačů, provedení kalibračního sčítání a vyhodnocení získaných údajů ve formě zprávy. Tento monitoring probíhal v období červen září 2012.

7 7 Monitoring návštěvnosti Krkonošského národního parku Správa Krakonošského národního parku (KRNAP) Realizace: 09/ /2014 V rámci přeshraničního projektu na využití GISu v ochraně přírody dodala Partnerství, o.p.s. správě KRNAPu systém monitoringu návštěvnosti parku, zahrnující instalaci, správu systému a vyhodnocování dat. Na lokalitách, které z větší části představují hlavní přístupy do I. zóny parku, bylo instalováno celkem 27 automatických sčítačů, které budou v následujících letech sledovat počty pěších, příp. cyklistů a automobilů. Nenápadné sčítače tak monitorují např. počty turistů na přístupových cestách ke Sněžce nebo počty cyklistů a automobilů v okolí Labské boudy Monitoring návštěvnosti Cyklostezky Bečva Sdružení Valašsko-Horní Vsacko Realizace: 06/2011 Sdružení obcí Valašsko-Horní Vsacko dlouhodobě investuje do vybudování bezpečné cyklostezky podél řeky Bečvy, která má sloužit turistům i místním pro dopravu. Díky jeho úsilí se za několik let stal z Cyklostezky Bečva jeden z nejlepších cykloturistických produktů v ČR a jako takový se nemůže obejít bez pravidelného monitoringu počtu uživatelů stezek. Za tímto účelem zakoupilo Valašsko-Horní Vsacko dva sčítače, které sledují intenzity využívání stezky ve Velkých Karlovicích a u Vsetína. Monitoring návštěvnosti cyklostezky podél Baťova kanálu Sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu a vodní cesty na řece Moravě Realizace: 06/2010 Baťův kanál, který představuje jeden z nejoblíbenějších turistických cílů Východní Moravy, nabídl od roku 2010 další lákadlo. Tím je nově dokončená cyklostezka po jeho březích v celkové délce 80 km z Kroměříže až do Hodonína. Dle statistik se v roce 2009 po Baťově kanálu na lodích svezlo na 70 tisíc turistů. Kolik cyklistů, in-line bruslařů a pěších využilo novou cyklostezku? I na tuto otázku zná Sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu odpověď, neboť za tím účelem od Partnerství, o.p.s. zakoupilo automatické sčítací zařízení.

8 8 Monitoring návštěvnosti Národního parku Podyjí Česká republika Správa Národního parku Podyjí Realizace: 12/2009 Správa NP Podyjí zakoupila 15 sčítačů pěších a cyklistů pro monitoring turistů na území parku. Po vzájemné konzultaci byly vybrány příhodné lokality a provedena instalace zařízení. Mezi nejatraktivnější místa sčítání patří Hardegská lávka, kde je monitorován přeshraniční pohyb turistů, dále přístupová cesta na Šobes, nejvyhlášenější vinici Znojemska, a také cesty v okolí Sealsfieldova kamene. Na jedné z lokalit byl instalován i GSM modem automaticky přenášející data do počítačů oprávněných uživatelů. Monitoring návštěvnosti cyklostezek Jihomoravského kraje Jihomoravský kraj Realizace: 09/ /2011 Jihomoravský kraj se v rámci svého přeshraničního projektu rozhodl využít automatických sčítačů pro sledování počtu uživatelů významných cyklostezek. Pro první rok monitoringu byly vybrány dvě lokality na páteřních stezkách s převažujícím turistickým využitím Cyklostezka Brno Vídeň, Jantarová stezka a současně cyklostezka s převážně dopravní funkcí v Hodoníně. V následujících letech budou sčítače přemisťovány do jiných lokalit a po tříletém cyklu se vrátí na původní místa, aby bylo možné vyhodnotit přínos propagačních aktivit kraje a investičních akcí jednotlivých obcí a mikroregionů směrem k vyšší návštěvnosti turisty. Komplexní monitoring návštěvnosti Národního parku České Švýcarsko Česká republika Správa Národního parku České Švýcarsko Realizace: 07/ /2010 Významnou zakázku na uskutečnění monitoringu návštěvnosti získala Partnerství, o.p.s. v Národním parku České Švýcarsko. Na území parku bylo instalováno celkem 15 sčítačů, a to na nejfrekventovanějších turistických stezkách, přeshraničních přechodech a v prvních zónách parku. Změřená data jsou v měsíční periodě předávána Správě Národního parku České Švýcarsko, která na jejich základě plánuje opatření k ochraně přírody.

9 9 2 Monitoring návštěvnosti Cyklostezky Bečva 2.1 Základní údaje o monitoringu návštěvnosti Cyklostezky Bečva Zpracovatel: Spolupráce: Partnerství, o.p.s., založená Nadací Partnerství Adresa: Údolní 33, Brno Kontakt: Ing. Luboš Kala, tel , lubos.kala@nap.cz Olomoucký kraj Adresa: Jeremenkova 40a, Olomouc Kontakt: Mgr. Radek Stojan, tel , r.stojan@kr-olomoucky.cz Hranická rozvojová agentura, a.s. Adresa: Tř. 1. Máje 2063, Hranice Kontakt: Michaela Škrobánková, tel , skrobankova@hranickarozvojova.cz Období: Tato zpráva zahrnuje data za období Lokalita: Pro krátkodobý monitoring návštěvnosti Cyklostezky Bečva byla vybrána lokalita u Týnu nad Bečvou. Sčítač byl umístěn na stezku se sloučeným provozem cyklistů a pěších se živičným povrchem a šířkou 3 m, tudíž je zde umožněn pohyb cyklistům, pěším i in-line. Obrázek 1: Mapa s vyznačením lokality monitoringu návštěvnosti Cyklostezky Bečva (Týn nad Bečvou)

10 10 Technologie: K monitoringu návštěvnosti byl využit automatický sčítač firmy Eco-counter, typ Pyro Box Compact. Jedná se o kompaktní monitorovací zařízení pro sčítání všech uživatelů stezek (chodců, cyklistů, in-line bruslařů atd. bez odlišení). Sčítání je založeno na rozdílnosti teplot lidského těla a okolního prostředí. Díky dvěma odděleným čidlům dokáže rozlišit směr pohybu. Je nezávislý na externím zdroji energie, obsahuje baterii s garantovanou životností 10 let, paměťovou kartu, tepelný senzor a volitelně také GSM modem pro přenos dat přímo do počítače. Data jsou do paměti ukládána v hodinových intervalech. Flexibilní upevňovací systém umožňuje instalaci na libovolný sloup. 2.2 Vyhodnocení celkové návštěvnosti stezky Ve sledovaném období bylo zaznamenáno celkem uživatelů stezky, přičemž 44,3% z tohoto počtu připadá na pracovní dny (24 dní) a 55,7% na dny víkendu a státní svátky (13 dní). Blíže viz. tab. 1. Tab. 1: Vyhodnocení celkové návštěvnosti Cyklostezky Bečva (Týn nad Bečvou, ) Ukazatel počtu uživatelů Týn nad Bečvou Směr Hranice_IN Směr Lipník n. B._OUT Celkem všechny dny celkem pracovní dny celkem nepracovní dny Graf 1: Rozložení celkové návštěvnosti Cyklostezky Bečva do měsíců (Týn nad Bečvou, )

11 Vyhodnocení denní návštěvnosti stezky Návštěvnost byla ve sledovaném období ovlivňována zejména dvěma faktory, a to rozdělením dnů na pracovní a nepracovní a povětrnostními vlivy. Denní průměr počtu uživatelů činí 571, v pracovní dny klesá na 390 a naopak v nepracovní dny roste na 904. Denního maxima uživatelů bylo dosaženo v neděli 7.7., naopak denního minima 35 bylo dosaženo v úterý Nejfrekventovanějším dnem ve sledovaném období byla neděle. Blíže viz. Tab. 2. Tab. 2: Vyhodnocení denní návštěvnosti Cyklostezky Bečva (Týn nad Bečvou, ) Ukazatel počtu uživatelů Týn nad Bečvou Směr Hranice_IN Směr Lipník n. B._OUT Denní průměr všechny dny Denní průměr pracovní dny Denní průměr nepracovní dny Denní maximum 1416 (Ne ) 546 (Ne ) 885 (Ne ) Denní minimum 35 (Út ) 21 (Út ) 14 (Út ) Nejfrekventovanější den Neděle Neděle Neděle Graf 2: Rozložení denní návštěvnosti Cyklostezky Bečva do dnů (Týn nad Bečvou, ) Z grafu je patrné, že nejfrekventovanějším dnem z pohledu návštěvnosti pěšími byla ve sledovaném období neděle (24%), následovaná sobotou (22%). Naopak nejméně frekventovanými dny byly pondělí a čtvrtek (oba dny shodně cca 9%).

12 Graf 1: Denní návštěvnost Cyklostezky Bečva (Týn nad Bečvou, ) Z grafu je patrná vyšší návštěvnost lokality o víkendech, v pracovní dny následuje pokles a opět nárůst o víkendu. Dále je patrný pokles návštěvnosti koncem měsíce června, který je v korelaci s vyšším výskytem srážek v tomto období. Počátkem prázdnin následuje nárůst návštěvnosti s maximem o státních svátcích (5 a 6.7.) a víkendu. tel: (+420) fax: (+420)

13 Vyhodnocení hodinové návštěvnosti stezky Vzhledem k tomu, že data jsou do paměti sčítače ukládána po hodinách, je možné vyhodnotit hodinovou návštěvnost stezky. Ta dosáhla maxima 202 uživatelů v neděli 7.7. v čase mezi 16 a 17 hodinou, což koresponduje s maximem denní návštěvnosti. Průměrná hodinová návštěvnost při započítání všech hodin ve sledovaných dnech činí 24 osob. Při započítání hodin od 5 do 22h činí průměrná hodinová návštěvnost 35 osob. Nejfrekventovanější hodinou v rámci sledovaného období bylo 15 až 16h. Tabulka 1: Vyhodnocení hodinové návštěvnosti Cyklostezky Bečva (Týn nad Bečvou, ) Ukazatel počtu uživatelů Týn nad Bečvou Směr Hranice_IN Směr Lipník n. B._OUT Hodinové maximum 202 (ne hod) 89 (ne hod) 130 (ne hod) Hodinový průměr Hodinový průměr 5-22h Nejfrekventovanější hodina 15-16h 17-18h 15-16h Graf 4: Rozložení hodinové návštěvnosti mezi jednotlivými hodinami v pracovní dny (%) Graf 5: Rozložení hodinové návštěvnosti mezi jednotlivými hodinami v nepracovní dny (%) tel: (+420) fax: (+420)

14 Vyhodnocení návštěvnosti dle směrů Ve sledovaném období Z hlediska směrovosti převažuje počet uživatelů jdoucích do Lipníka nad Bečvou nad těmi, kteří směřují do Hranic. Tento poměr zůstává zachován jak v pracovních, tak nepracovních dnech. Blíže viz. Tab. 4. Z hlediska hodinového rozložení v jednotlivých směrech převažuje do 15 hodiny pohyb ve směru OUT a v odpoledních a večerních hodinách ve směru IN. Blíže viz. Graf 6. Tab. 4: Vyhodnocení celkové návštěvnosti Cyklostezky Bečva dle směrů (Týn nad Bečvou, ) Ukazatel počtu uživatelů Týn nad Bečvou Směr Hranice_IN Směr Lipník n. B._OUT Celkem všechny dny Celkem pracovní dny Celkem nepracovní dny Graf 6: Rozložení celkové návštěvnosti Cyklostezky Bečva dle směrů (Týn nad Bečvou, ) Z hlediska směrovosti mírně převažuje pohyb pěších ve směru OUT (57,6%), tj. na Lipník nad Bečvou, oproti směru IN (42,4%), tj. na Hranice.

15 15 Graf 7: Rozložení hodinové návštěvnosti Cyklostezky Bečva dle směrů (Týn nad Bečvou, ) Z hlediska hodinového rozložení převažuje mezi 10 a 15 hodinou pohyb ve směru na Lipník nad Bečvou (OUT) a naopak mezi 17 a 21 hodinou pohyb ve směru na Hranice (IN). 2.6 Vyhodnocení povětrnostních vlivů na návštěvnost stezky Povětrnostní vlivy představují jeden z nejdůležitějších faktorů návštěvnosti. V Grafu 8 je znázorněno srovnání návštěvnosti stezky s teplotami a srážkami. Lze vypozorovat, že s rostoucími teplotami roste i počet uživatelů, avšak při přesáhnutí hranice cca 30 C již část uživatelů stezku přestává využívat. U srážek je situace ještě markantnější, v případě deště počet uživatelů klesá velmi výrazně. Graf 8: Srovnání návštěvnosti Cyklostezky Bečva se srážkami a maximálními denními teplotami (Týn nad Bečvou, )

16 Srovnání návštěvnosti různých lokalit Vzhledem ke skutečnosti, že byl monitoring prováděn pouze na jedné lokalitě, není možné vyhodnotit návštěvnost různých lokalit ve sledovaném období. Pro ilustraci je možné ukázat srovnání údajů z Cyklostezky Bečva v lokalitě Týn nad Bečvou a údajů z Cyklostezky Brno-Vídeň umístěného v Pasohlávkách. Graf 9: Srovnání denní návštěvnosti Cyklostezky Bečva (Týn nad Bečvou) a Cyklostezky Brno-Vídeň (Pasohlávky) v období

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY TICHÁ ORLICE ZPRÁVA ZA OBDOBÍ 19.6. 9.7.2010 2 Obsah 1 Monitoring návštěvnosti turistických regionů, cyklo- a pěších stezek...3 1.1 Potřeba monitoringu...3 1.2 Přínosy

Více

VELKÁ BYSTŘICE HLUBOČKY

VELKÁ BYSTŘICE HLUBOČKY MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI STEZKY VELKÁ BYSTŘICE HLUBOČKY 2. 9. 14. 9. 2009 Zpracoval: Kontakt: Partnerství, o.p.s. Údolní 33, 602 00, Brno společnost je zapsána u KS v Brně, oddíl O, vložka 187 IČO: 26268817,

Více

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZPRÁVA ZA SRPEN 2010 tel: (+420) 515 903 111 fax: (+420) 515 903 110 2 Obsah 1 Základní údaje o sčítání uživatelů stezek na území JMK (08/2010)...3

Více

4 Monitoring návštěvnosti Cyklostezky Ohře SVATOŠSKÉ SKÁLY

4 Monitoring návštěvnosti Cyklostezky Ohře SVATOŠSKÉ SKÁLY 4 Monitoring návštěvnosti Cyklostezky Ohře SVATOŠSKÉ SKÁLY 4.1 Základní informace o monitoringu návštěvnosti stezky Zpracovatel: Spolupráce: Období: Lokalita: Partnerství, obecně prospěšná společnost Adresa:

Více

Využití a možnosti automatického monitoringu cyklistů a pěších

Využití a možnosti automatického monitoringu cyklistů a pěších Využití a možnosti automatického monitoringu cyklistů a pěších Bc. Ondřej Nejedlý Měřín 2. 6. 2015 Obsah Kdo jsme? Proč monitorovat? Sčítače Eco-Counter Příklad z praxe Labská stezka - Ústecký kraj Královéhradecký

Více

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZPRÁVA ZA ZÁŘÍ 2010 tel: (+420) 515 903 111 fax: (+420) 515 903 110 2 Obsah 1 Základní údaje o sčítání uživatelů stezek na území JMK (09/2010)...3

Více

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZPRÁVA ZA PROSINEC 2009 tel: (+420) 515 903 111 fax: (+420) 515 903 110 2 Obsah 1 Základní údaje o sčítání uživatelů stezek na území JMK (12/2009)...3

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI LABSKÉ STEZKY V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI LABSKÉ STEZKY V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI LABSKÉ STEZKY V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI ZPRÁVA ZA OBDOBÍ 1. 8. 31. 10. 2013 tel: (+420) 515 903 111 fax: (+420) 515 903 110 2 Obsah 1 Základní údaje o monitoringu návštěvnosti Labské

Více

Monitoring cyklistické dopravy a turistiky pomocí automatických sčítačů

Monitoring cyklistické dopravy a turistiky pomocí automatických sčítačů Ing. Luboš Kala Monitoring cyklistické dopravy a turistiky pomocí automatických sčítačů Central MeetBike Expert Seminar Rozsáhlá síť značených cyklotras v ČR Boom budování cyklostezek 1. Východiska monitoringu:

Více

3 Monitoring návštěvnosti Cyklostezky Ohře lokalita NEBANICE

3 Monitoring návštěvnosti Cyklostezky Ohře lokalita NEBANICE 11 3 Monitoring návštěvnosti Cyklostezky Ohře lokalita NEBANICE 3.1 Základní informace o monitoringu návštěvnosti stezky Zpracovatel: Spolupráce: Období: Lokalita: Partnerství, obecně prospěšná společnost

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI LABSKÉ STEZKY V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI LABSKÉ STEZKY V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI LABSKÉ STEZKY V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI ZPRÁVA ZA OBDOBÍ 1. - 30. 9. 2014 tel: (+420) 515 903 111 fax: (+420) 515 903 110 2 Obsah 1 Základní údaje o monitoringu návštěvnosti Labské

Více

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZPRÁVA ZA BŘEZEN 2010 tel: (+420) 515 903 111 fax: (+420) 515 903 110 2 Obsah 1 Základní údaje o sčítání uživatelů stezek na území JMK (03/2010)...3

Více

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZPRÁVA ZA ČERVENEC 2010 tel: (+420) 515 903 111 fax: (+420) 515 903 110 2 Obsah 1 Základní údaje o sčítání uživatelů stezek na území JMK (07/2010)...3

Více

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZAŽÍT KRAJ VÍNA A PAMÁTEK NA KOLE SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZPRÁVA ZA ŘÍJEN 2011 tel: (+420) 515 903 111 fax: (+420) 515 903 110 www.scitace.cz 2 Obsah 1 Základní údaje

Více

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZAŽÍT KRAJ VÍNA A PAMÁTEK NA KOLE SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZPRÁVA ZA LISTOPAD 2011 tel: (+420) 515 903 111 fax: (+420) 515 903 110 www.scitace.cz 2 Obsah 1 Základní údaje

Více

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZPRÁVA ZA LEDEN 2010 tel: (+420) 515 903 111 fax: (+420) 515 903 110 2 Obsah 1 Základní údaje o sčítání uživatelů stezek na území JMK (01/2010)...3

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI VYBRANÝCH CYKLOSTEZEK V ČR

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI VYBRANÝCH CYKLOSTEZEK V ČR MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI VYBRANÝCH CYKLOSTEZEK V ČR ZPRÁVA ZA OBDOBÍ 01/2009 05/2010 tel: (+420) 515 903 111 fax: (+420) 515 903 110 Ing. Luboš Kala 2 Obsah 1 Základní údaje o monitoringu návštěvnosti...3

Více

AUTOMATICKÝ MONITORING NÁVŠTĚNOSTI V NÁRODNÍCH PARCÍCH A CHKO. Bc. Ondřej Nejedlý Kvilda

AUTOMATICKÝ MONITORING NÁVŠTĚNOSTI V NÁRODNÍCH PARCÍCH A CHKO. Bc. Ondřej Nejedlý Kvilda AUTOMATICKÝ MONITORING NÁVŠTĚNOSTI V NÁRODNÍCH PARCÍCH A CHKO Bc. Ondřej Nejedlý Kvilda 3. 10. 2015 Kdo jsme? Nadace Partnerství! Jak naplňujeme naši misi? Rozdělováním grantů Poskytováním odborného poradenství

Více

Monitoring návštěvnosti Cyklostezka Ohře

Monitoring návštěvnosti Cyklostezka Ohře Monitoring návštěvnosti Cyklostezka Ohře Karlovy Vary 16.12.2013 Nadace Partnerství Ing. Luboš Kala lubos.kala@nap.cz Kdo jsme? Nadace Partnerství! Pomáháme lidem zlepšovat životní prostředí Jak naplňujeme

Více

POČÍTÁME CYKLISTY A TURISTY. Luboš Kala Nadace Partnerství

POČÍTÁME CYKLISTY A TURISTY. Luboš Kala Nadace Partnerství POČÍTÁME CYKLISTY A TURISTY Luboš Kala Nadace Partnerství 19. 4. 2017 Monitoring návštěvnosti Turista = Zákazník Monitoring návštěvnosti Co neměřím, neřídím management turistické destinace data Monitoring

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLISTICKÝCH A PĚŠÍCH STEZEK VE MĚSTECH I V PŘÍRODĚ

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLISTICKÝCH A PĚŠÍCH STEZEK VE MĚSTECH I V PŘÍRODĚ NABÍDKA MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLISTICKÝCH A PĚŠÍCH STEZEK VE MĚSTECH I V PŘÍRODĚ Dodavatel: Partnerství, o.p.s. Údolní 33, 602 00, Brno společnost je zapsána u KS v Brně, oddíl O, vložka 187 IČO: 26268817,

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY ZPRÁVA ZA OBDOBÍ 1.6. 31.8.2011

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY ZPRÁVA ZA OBDOBÍ 1.6. 31.8.2011 MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BAŤŮV KANÁL ZPRÁVA ZA OBDOBÍ 1.6. 31.8.211 Z PROSTŘEDKŮ FONDU MIKROPROJEKTŮ SPRAVOVANÉHO Obsah 1 Monitoring návštěvnosti stezky Baťův kanál... 3 2 Vyhodnocení monitoringu

Více

Vyhodnocování návštěvnosti geologických atraktivit

Vyhodnocování návštěvnosti geologických atraktivit Vyhodnocování návštěvnosti geologických atraktivit Chrudim 22. 5. 2015 Nadace Partnerství Luboš Kala lubos.kala@nap.cz Využití dat o návštěvnosti (geoturistika) 1. Plánování & výzkum Plánování a vyhodnocení

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH 15. 7. 1. 8. 2010 Zpracoval: Hranická rozvojová agentura, z.s. Třída 1. máje 2063, 753 01 Hranice Kontakt: tel.: (+420) 581 626 202 fax:

Více

Monitoring návštěvnosti na Labské stezce Profil monitoringu: Labská stezka Děčín Období monitoringu:

Monitoring návštěvnosti na Labské stezce Profil monitoringu: Labská stezka Děčín Období monitoringu: Profil monitoringu: Labská stezka Děčín Labská stezka Děčín-Křešice Labská stezka Labská stezka je cyklistickou trasou podél toku Labe měřící 1 270 km. Začíná u ústí Labe do Severního moře a končí u jeho

Více

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZAŽÍT KRAJ VÍNA A PAMÁTEK NA KOLE SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZPRÁVA ZA ROK 211 tel: (+42) 515 93 111 fax: (+42) 515 93 11 www.scitace.cz 2 Obsah 1 Základní údaje o sčítání

Více

Monitoring návštěvnosti na Labské stezce Profil monitoringu: Labská stezka Děčín Období monitoringu:

Monitoring návštěvnosti na Labské stezce Profil monitoringu: Labská stezka Děčín Období monitoringu: Profil monitoringu: Labská stezka Děčín Labská stezka Děčín-Křešice Labská stezka Labská stezka je cyklistickou trasou podél toku Labe měřící 1 270 km. Začíná u ústí Labe do Severního moře a končí u jeho

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI VYBRANÝCH CYKLOSTEZEK V REGIONU NUTS2 JIHOVÝCHOD

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI VYBRANÝCH CYKLOSTEZEK V REGIONU NUTS2 JIHOVÝCHOD 1 MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI VYBRANÝCH CYKLOSTEZEK V REGIONU NUTS2 JIHOVÝCHOD ZPRÁVA ZA OBDOBÍ 1.6. - 30.9.2012 tel: (+420) 515 903 111 fax: (+420) 515 903 110 2 Obsah 1 Základní údaje o monitoringu návštěvnosti

Více

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZAŽÍT KRAJ VÍNA A PAMÁTEK NA KOLE SČÍTÁNÍ UŽIVATELŮ CYKLOSTEZEK NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZPRÁVA ZA ROK 2012 tel: (+420) 515 903 111 fax: (+420) 515 903 110 2 Obsah 1 Základní údaje o sčítání uživatelů

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI VYBRANÝCH CYKLOSTEZEK V REGIONU NUTS2 JIHOVÝCHOD

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI VYBRANÝCH CYKLOSTEZEK V REGIONU NUTS2 JIHOVÝCHOD 1 MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI VYBRANÝCH CYKLOSTEZEK V REGIONU NUTS2 JIHOVÝCHOD ZPRÁVA ZA OBDOBÍ 1. 6. - 30. 9. 2014 tel: (+420) 515 903 111 fax: (+420) 515 903 110 2 Obsah 1 Základní údaje o monitoringu návštěvnosti

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH rok 2011

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH rok 2011 MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH rok 211 15. 7. 3. 7. 211 Zpracoval: Hranická rozvojová agentura, z.s. Třída 1. máje 263, 753 1 Hranice Kontakt: tel.: (+42) 581 626 22

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZEK V JIHOMORAVSKÉM KRAJI

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZEK V JIHOMORAVSKÉM KRAJI 1 MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZEK V JIHOMORAVSKÉM KRAJI ZPRÁVA ZA OBDOBÍ 1. 10. 2014-30. 11. 2015 2 Obsah 1 Základní údaje o monitoringu návštěvnosti cyklostezek v Jihomoravském kraji v období 10/2014

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZEK V JIHOMORAVSKÉM KRAJI

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZEK V JIHOMORAVSKÉM KRAJI MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZEK V JIHOMORAVSKÉM KRAJI ZPRÁVA ZA OBDOBÍ 1. 1. 2016-30. 11. 2016 2 Obsah 1 Základní údaje o monitoringu návštěvnosti cyklostezek v Jihomoravském kraji v období 01/2016

Více

KOKOŘÍNSKO MÁCHŮV KRAJ

KOKOŘÍNSKO MÁCHŮV KRAJ MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI V CHRÁNĚNÉ KRAJINNÉ OBLASTI KOKOŘÍNSKO MÁCHŮV KRAJ ZPRÁVA ZA ROK 2014 tel: (+420) 515 903 111 fax: (+420) 515 903 110 2 Obsah 1 Základní údaje o monitoringu návštěvnosti v CHKO

Více

Měření návštěvnosti v Národním parku České Švýcarsko

Měření návštěvnosti v Národním parku České Švýcarsko Národní park v Národním parku Národní park v NP Národní park - nejmladší NP v České republice - pískovcová oblast, rozloha 80 km2 - poloha při hranici se SRN/Sasko - navazuje na NP Saské Švýcarsko Národní

Více

Ekonomický přínos cykloturistiky na Jižní Moravě a ve Weinviertelu

Ekonomický přínos cykloturistiky na Jižní Moravě a ve Weinviertelu Ekonomický přínos cykloturistiky na Jižní Moravě a ve Weinviertelu Objednatel: Jihomoravský kraj Dodavatel: Monitoring návštěvnosti s.r.o. Financováno z programu Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká

Více

Měření návštěvnosti v Národním parku České Švýcarsko

Měření návštěvnosti v Národním parku České Švýcarsko v Národním parku České Švýcarsko v NP - nejmladší NP v České republice pískovcová oblast, rozloha 80 km2 poloha při hranici se SRN/Sasko navazuje na NP Saské Švýcarsko v NP Historie - první šetření a průzkumy

Více

KOKOŘÍNSKO MÁCHŮV KRAJ

KOKOŘÍNSKO MÁCHŮV KRAJ MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI V CHRÁNĚNÉ KRAJINNÉ OBLASTI KOKOŘÍNSKO MÁCHŮV KRAJ ZPRÁVA ZA OBDOBÍ 1. 1. 31. 8. 2015 tel: (+420) 515 903 111 fax: (+420) 515 903 110 2 Obsah 1 Základní údaje o monitoringu i v

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI KRUŠNOHORSKÉ CYKLISTICKÉ MAGISTRÁLY V ÚSTECKÉM KRAJI

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI KRUŠNOHORSKÉ CYKLISTICKÉ MAGISTRÁLY V ÚSTECKÉM KRAJI MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI KRUŠNOHORSKÉ CYKLISTICKÉ MAGISTRÁLY V ÚSTECKÉM KRAJI ZPRÁVA ZA OBDOBÍ 1. 1. 30. 9. 2015 tel: (+420) 515 903 111 fax: (+420) 515 903 110 2 Obsah 1 Základní údaje o monitoringu návštěvnosti

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH rok 2012

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH rok 2012 MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH rok 212 2. 7. 2. 8. 212 Zpracoval: Hranická rozvojová agentura, z.s. Třída 1. máje 263, 753 1 Hranice Kontakt: tel.: (+42) 581 626 22 mobil:(+42)

Více

Tisková zpráva. Dostavba bezpečných úseků na cyklotrase Brno -Vídeň na území ČR I. etapa, projekt 1, projekt 2, projekt 3 ~ 1 ~

Tisková zpráva. Dostavba bezpečných úseků na cyklotrase Brno -Vídeň na území ČR I. etapa, projekt 1, projekt 2, projekt 3 ~ 1 ~ Tisková zpráva Dostavba bezpečných úseků na cyklotrase Brno -Vídeň na území ČR I. etapa, projekt 1, projekt 2, projekt 3 1.1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O INVESTOROVI Dobrovolný svazek obcí Cyklistická stezka Brno

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH 2015 29. 7. 3. 9. 2015 Zpracoval: Hranická rozvojová agentura, z.s. Třída 1. máje 328, 753 01 Hranice Kontakt: tel.: (+420) 581 626 202

Více

ŠETRNÉ TURISTIKY Monitoring of tourists and evaluation of benefits of responsible tourism Partnerství, o.p.s., lubos.kala@nap.cz

ŠETRNÉ TURISTIKY Monitoring of tourists and evaluation of benefits of responsible tourism Partnerství, o.p.s., lubos.kala@nap.cz LUBOŠ KALA: MONITORING TURISTŮ A HODNOCENÍ EKONOMICKÝCH PŘÍNOSŮ ŠETRNÉ TURISTIKY Monitoring of tourists and evaluation of benefits of responsible tourism Partnerství, o.p.s., lubos.kala@nap.cz Klíčová

Více

Projekt cyklistické dopravy v Napajedlích

Projekt cyklistické dopravy v Napajedlích Projekt cyklistické dopravy v Napajedlích Město Napajedla má 7 500 obyvatel. Je obcí s pověřenou působností pro správní obvod s 15 tisíci obyvateli. Z hlediska dopravního se nachází ve významném nadregionálním

Více

Technická specifikace č.1 zařízení pro monitoring návštěvnosti- VZ 05/2011

Technická specifikace č.1 zařízení pro monitoring návštěvnosti- VZ 05/2011 Technická specifikace č.1 zařízení pro monitoring návštěvnosti- VZ 05/2011 Sčítací zařízení 1. Senzory jsou řešeny moderní technologii záznamu jako např. infračervený, laserový paprsek, teplotní čidlo,

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH rok 2014

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH rok 2014 MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH rok 2014 10. 7. 5. 8. 2014 Zpracoval: Hranická rozvojová agentura, z.s. Třída 1. máje 2063, 753 01 Hranice Kontakt: tel.: (+420) 581 626

Více

Nadace Partnerství. Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích

Nadace Partnerství. Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích Nadace Partnerství Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích Ing. Petr Šmíd Nadace Partnerství/Dopravní program, Tel./fax: e-mail: petr.smid@nap.cz p http:///doprava Nadace Partnerství

Více

B. VYUŽITÍ VYBRANÝCH NOVĚ POSTAVENÝCH CYKLISTICKÝCH KOMUNIKACÍ A UŽÍVÁNÍ CYKLISTICKÝCH PŘILEB

B. VYUŽITÍ VYBRANÝCH NOVĚ POSTAVENÝCH CYKLISTICKÝCH KOMUNIKACÍ A UŽÍVÁNÍ CYKLISTICKÝCH PŘILEB B. VYUŽITÍ VYBRANÝCH NOVĚ POSTAVENÝCH CYKLISTICKÝCH KOMUNIKACÍ A UŽÍVÁNÍ CYKLISTICKÝCH PŘILEB Ing. Jiří Čarský, Ph.D. (Duben 2007) Pokud chceme modelovat rozvoj cyklistické infrastruktury, je nutné zhodnotit

Více

Průzkumy intenzit cyklistické dopravy a využívání cyklistických přileb

Průzkumy intenzit cyklistické dopravy a využívání cyklistických přileb České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Katedra dopravních systémů Průzkumy intenzit cyklistické dopravy a využívání cyklistických přileb DC 005 / Aktivita 619 (Rozbor využitelnosti a prospěšnosti

Více

Nadace Jihočeské cyklostezky

Nadace Jihočeské cyklostezky Nadace Jihočeské cyklostezky Nadace Jihočeské cyklostezky - činnost 1. Koordinace rozvoje cyklistické infrastruktury v JčK 1.1. stanovení priorit rozvoje 1.2. podpora konkrétních činností 1.3. zpracování

Více

DOPRAVNÍ DATA PRO KAŽDOU SITUACI

DOPRAVNÍ DATA PRO KAŽDOU SITUACI t DOPRAVNÍ DATA PRO KAŽDOU SITUACI DETEKCE DOPRAVY SČÍTÁNÍ A KLASIFIKACE VOZIDEL CROSSCOUNT SČÍTÁNÍ DOPRAVY, KLASIFIKACE VOZIDEL, DOJEZDOVÉ ČASY, NEZBYTNÁ DATA PRO SPRÁVCE SILNIC A ŘIDIČE CROSSCOUNT TECHNOLOGIE

Více

KONFERENCE NÁRODNÍ STRATEGIE ROZVOJE CYKLISTICKÉ DOPRAVY ČR KAPITOLA 9 VELKÉ KARLOVICE A SLOVÁCKO, KVĚTNA 2007

KONFERENCE NÁRODNÍ STRATEGIE ROZVOJE CYKLISTICKÉ DOPRAVY ČR KAPITOLA 9 VELKÉ KARLOVICE A SLOVÁCKO, KVĚTNA 2007 VYUŽITÍ VYBRANÝCH NOVĚ POSTAVENÝCH CYKLISTICKÝCH KOMUNIKACÍ A UŽÍVÁNÍ CYKLISTICKÝCH PŘILEB ING. JIŘÍ ČARSKÝ, ČVUT v Praze - Fakulta dopravní, Katedra dopravních systémů, www.fd.cvut.cz, E-MAIL: carsky@fd.cvut.cz

Více

Seminář a exkurze pro poskytovatele služeb podél Labské stezky v Ústeckém kraji v rámci projektu Partnerství o.p.s Labská stezka bez hranic

Seminář a exkurze pro poskytovatele služeb podél Labské stezky v Ústeckém kraji v rámci projektu Partnerství o.p.s Labská stezka bez hranic Seminář a exkurze pro poskytovatele služeb podél Labské stezky v Ústeckém kraji v rámci projektu Partnerství o.p.s Labská stezka bez hranic Nadace Partnerství Vás srdečně zve na jednodenní seminář spojený

Více

Měření návštěvnosti. v Kraji Vysočina. Monitoring pěších a cyklistů na páteřních trasách. Vyhodnocení návštěvnosti: Návštěvnost za zvolené období:

Měření návštěvnosti. v Kraji Vysočina. Monitoring pěších a cyklistů na páteřních trasách. Vyhodnocení návštěvnosti: Návštěvnost za zvolené období: RK-21-2018-31, př. 3 počet stran: 6 Měření i Monitoring pěších a cyklistů na páteřních trasách v Kraji Vysočina Kraj Vžsočina pravidelně přispívá na budování cžklistické infrastrukturž na svém území. Za

Více

ČESKO JEDE PŘÍPRAVA NA ROK ČESKÉ BUDĚJOVICE 10/2017

ČESKO JEDE PŘÍPRAVA NA ROK ČESKÉ BUDĚJOVICE 10/2017 ČESKO JEDE PŘÍPRAVA NA ROK 2018 18. 10. 2017 ČESKÉ BUDĚJOVICE 10/2017 STRATEGICKÝ RÁMEC PODPORY AKTIVNÍ MOBILITY, ZEJMÉNA CYKLISTICKÉ DOPRAVY A CYKLOTURISTIKY. Existence koncepčního dokumentu PROGRAM ROZVOJE

Více

Zelené stezky - Greenways Konference KOLA A KOLEČKA Hradec Králové, 14. 3. 2008

Zelené stezky - Greenways Konference KOLA A KOLEČKA Hradec Králové, 14. 3. 2008 Zelené stezky - Greenways Konference KOLA A KOLEČKA Hradec Králové, 14. 3. 2008 Jakub Smolík, manažer Greenways Praha-Vídeň Co jsou Greenways? Zelené stezky Greenways jsou multifunkční stezky a zelené

Více

DETEKCE DOPRAVY KLASIFIKACE VOZIDEL MONITORING DOPRAVNÍHO PROUDU

DETEKCE DOPRAVY KLASIFIKACE VOZIDEL MONITORING DOPRAVNÍHO PROUDU Road Traffic Technology DETEKCE DOPRAVY KLASIFIKACE VOZIDEL MONITORING DOPRAVNÍHO PROUDU BTTT modul SČÍTÁNÍ A KLASIFIKACE DOPRAVY BLUETOOTH MODUL PRO MONITOROVÁNÍ DOPRAVNÍHO PROUDU A DOJEZDOVÝCH ČASŮ Technologie

Více

Česko jede 2014 Brno, 6. 11. 2014

Česko jede 2014 Brno, 6. 11. 2014 Česko jede 2014 Brno, 6. 11. 2014 Řeka Jizera Největší pravostranný přítok Labe (cca 165 km). Propojuje státní hranice s Polskem, turistické regiony Jizerské hory, Krkonoše, Český ráj, Střední Čechy (Polabí)

Více

Vyhodnocení dopadů projektů rozvoje cyklistické infrastruktury do života regionů

Vyhodnocení dopadů projektů rozvoje cyklistické infrastruktury do života regionů Vyhodnocení dopadů projektů rozvoje cyklistické infrastruktury do života regionů Martin Maštálka Jana Stýblová Univerzita Pardubice Fakulta ekonomicko-správní Ústav regionálních a bezpečnostních věd Dopady

Více

Spojení dvou břehů CZ A Stavební úpravy lávky pro cyklisty Nový Přerov Jevišovka na trase Praha Vídeň

Spojení dvou břehů CZ A Stavební úpravy lávky pro cyklisty Nový Přerov Jevišovka na trase Praha Vídeň Stavební úpravy lávky pro cyklisty Nový Přerov Jevišovka na trase Praha Vídeň Představení projektu realizovaného s podporou iniciativy společenství INTERREG IIIA, Mikulov 10. 12. 2007 Tento projekt byl

Více

21. Cyklistická cesta Cyklostezka Bečva VSETÍNSKÁ A ROŽNOVSKÁ BEČVA

21. Cyklistická cesta Cyklostezka Bečva VSETÍNSKÁ A ROŽNOVSKÁ BEČVA 1. Základní údaje k celému toku 21. Cyklistická cesta Cyklostezka Bečva VSETÍNSKÁ A ROŽNOVSKÁ BEČVA Délka toku: Bečva 62 km, Rožnovská Bečva 31,5 km, Vsetínská Bečva 49 km) Prameny: Čarták 870 m n. m.

Více

ICT/EuroVelo 13 Stezka železné opony

ICT/EuroVelo 13 Stezka železné opony ICT/EuroVelo 13 Stezka železné opony EuroVelo, ICT a GB www.eurovelo13.com Základní kriteria tvorby cyklotras EuroVelo min 1.000km dlouhé, min. 2 státy atraktivní a bezpečná trasa (vedená po obou stranách

Více

SPOLUPRÁCE JMK A TSK V OBLASTI CYKLISTIKY

SPOLUPRÁCE JMK A TSK V OBLASTI CYKLISTIKY SPOLUPRÁCE JMK A TSK V OBLASTI CYKLISTIKY Město Bzenec 28. 29. května 2015 FOND MIKROPROJEKTŮ Aktivity projektu: 1. Brožura v kroužkové vazbě - Cykloprůvodce Jihomoravským krajem a Trenčínským samosprávným

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010 Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu za rok 1 Tvorba nových produktů cestovního ruchu, produktových balíčků a komunikační aktivity na podporu zvýšení návštěvnosti 2 Vybudování rezervačního

Více

Tisková zpráva. Tři roky českého internetu v číslech

Tisková zpráva. Tři roky českého internetu v číslech Tři roky českého internetu v číslech Projekt NetMonitor - měření návštěvnosti a výzkum sociodemografického profilu návštěvníků internetových serverů v České republice, který realizuje Mediaresearch ve

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Statistika nehodovosti 1. čtvrtletí 2016

Statistika nehodovosti 1. čtvrtletí 2016 Statistika nehodovosti 1. čtvrtletí 2016 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

ANOVA. Semestrální práce UNIVERZITA PARDUBICE. Fakulta chemicko-technologická Katedra analytické chemie

ANOVA. Semestrální práce UNIVERZITA PARDUBICE. Fakulta chemicko-technologická Katedra analytické chemie UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta chemicko-technologická Katedra analytické chemie ANOVA Semestrální práce Licenční studium Galileo Interaktivní statistická analýza dat Brno 2015 Ing. Petra Hlaváčková, Ph.D.

Více

ANALÝZA STAVU PĚŠÍ A KOLOVÁ DOPRAVA

ANALÝZA STAVU PĚŠÍ A KOLOVÁ DOPRAVA ANALÝZA STAVU PĚŠÍ A KOLOVÁ DOPRAVA Ing.Václav Betka Předseda komise dopravy Obec PROBOŠTOV HODNOCENÉ UKAZATELE Pro zhodnocení stavu pěší a kolové dopravy bylo využito stávajících mapových podkladů určených

Více

Zlatý pruh Polabí, o.p.s.

Zlatý pruh Polabí, o.p.s. MEMORANDUM o vzájemné spolupráci Memorandum o podpoře rozvoje vodního turismu na řece Labi a cestovního ruchu podél řeky Labe se zahrnutím všech jejích přítoků vychází ze současného stavu s cílem přispět

Více

Partnerství na cyklomagistrále Ploučnice

Partnerství na cyklomagistrále Ploučnice Partnerství na cyklomagistrále Ploučnice Zelené stezky Greenways Zelené stezky Greenways je asistenční a grantový program Nadace Partnerství. Jeho prostřednictvím nadace poskytuje pomoc a podporu organizacím

Více

Statistika nehodovosti rok 2016

Statistika nehodovosti rok 2016 Statistika nehodovosti rok 2016 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků uvádíme

Více

4. Labská cyklistická cesta v Královéhradeckém kraji

4. Labská cyklistická cesta v Královéhradeckém kraji 4. Labská cyklistická cesta v Královéhradeckém kraji Základní informace o Labské stezce z Koncepce cyklistické dopravy Královéhradeckého kraje Vedení cyklotrasy bylo podrobně zpracováno firmou R-PROJEKT

Více

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY Základní škola a Mateřská škola Dlouhý Most ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY Základní škola a Mateřská škola Dlouhý Most, okres Liberec, příspěvková organizace Dlouhý Most 102, 463 12 Liberec

Více

Statutární město Olomouc. Plán udržitelné městské mobility Olomouc.

Statutární město Olomouc. Plán udržitelné městské mobility Olomouc. Statutární město Olomouc Plán udržitelné městské mobility Olomouc. Ing. Martin Luňáček Olomouc, 23.5.2017 Úvod Rada města Olomouce rozhodla o pořízení SUMPu v září 2015 Výběrové řízení vyhrálo Centrum

Více

Socioekonomický monitoring v Národních parcích Šumava a Bavorský les. Mgr. Josef Štemberk

Socioekonomický monitoring v Národních parcích Šumava a Bavorský les. Mgr. Josef Štemberk Socioekonomický monitoring v Národních parcích Šumava a Bavorský les Mgr. Josef Štemberk Národní park Šumava - vznik 1991 - rozloha 69 000 ha - asi 80% les - cca 23 % bez činnosti člověka = rozdíl od jiných

Více

Údaje jsou převzaty z http://www.policie.cz/clanek/statistika-nehodovosti-178464.aspx

Údaje jsou převzaty z http://www.policie.cz/clanek/statistika-nehodovosti-178464.aspx Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků uvádíme také údaje za minulé roky. Údaje

Více

Soubor zařízení (meteostanic) je určen pro monitoring meteorologických parametrů ve venkovním prostředí.

Soubor zařízení (meteostanic) je určen pro monitoring meteorologických parametrů ve venkovním prostředí. Příloha č. 4 - Technická specifikace Název zařízení/sestavy: Systém plně automatických profesionálních meteostanic Počet kusů: 7 ks samostatných meteostanic v různých sestavách podle specifikace Použití

Více

III. NEHODY V OKRESECH

III. NEHODY V OKRESECH III. NEHODY V OKRESECH V této části jsou uvedeny základní ukazatele o nehodách v jednotlivých okresech České republiky v roce 2013. Pro porovnání není zohledněn počet nehod na území hlavního města Prahy

Více

Technická specifikace LOGGERY D/R/S

Technická specifikace LOGGERY D/R/S Technická specifikace LOGGERY D/R/S Revision DD 280113-CZ D3633 (T+RH+DOTYKOVÁ SONDA) Str. 2 D3121 (T+RH+EXT. SONDA) Str. 4 D3120 (T+RH) Str. 6 S3121 (T+RH+EXT. SONDA) Str. 8 R3121 (T+RH+EXT. SONDA) Str.

Více

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Konference Společně správným směrem spolupráce s partnery i médii Vyhodnocení činnosti v letech 2008 2009 a nástin další spolupráce Ostrava

Více

EXKURZE CMB DO NĚMECKA

EXKURZE CMB DO NĚMECKA EXKURZE CMB DO NĚMECKA Drážďany jako partner v projektu Central MeetBike Evropský kontext Drážďany jsou hlavním městem Svobodného státu Sasko s více než 500 000 obyvateli. 800 let staré město leží v údolí

Více

Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích

Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích Nadace Partnerství Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 Kancelář v Praze Krátká 26 100 00 Praha 10 Tel./Fax: 274 816 727

Více

OSTROV GENEREL CYKLISTICKÉ DOPRAVY

OSTROV GENEREL CYKLISTICKÉ DOPRAVY 08-21 OSTROV GENEREL CYKLISTICKÉ DOPRAVY ČÁST: DOPRAVNÍ PRŮZKUM ČERVENEC 2008 OBSAH OBSAH... 1 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ÚVOD... 3 ZADÁNÍ... 3 ŘEŠENÉ ÚZEMÍ... 3 CÍLE PRŮZKUMU... 3 POUŽITÉ PODKLADY...

Více

Evaluace realizace Komunikačního plánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod a realizace komunikačních a propagačních aktivit

Evaluace realizace Komunikačního plánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod a realizace komunikačních a propagačních aktivit Evaluace realizace Komunikačního plánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod a realizace komunikačních a propagačních aktivit Datum zveřejnění: 19. 12. 2010 Verze: 1.7 (finální) 1 Manažerské

Více

Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2016

Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2016 Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2016 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

Město Dobřichovice Vítova 61

Město Dobřichovice Vítova 61 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM Financování soutěžního řešení název a adresa předkladatele Město Dobřichovice Vítova 61 PSČ 25229 IČ 241181 Název soutěžního

Více

NP Šumava Národní Park, rozlehlé souvislé území, hraniční poloha, odlehlé lokality, především přírodní památky.

NP Šumava Národní Park, rozlehlé souvislé území, hraniční poloha, odlehlé lokality, především přírodní památky. Příloha DC 1_3 - Vymezení pilotních lokalit pro ověření metodiky a optimalizačního modelu, výběr vhodného způsobu monitoringu a režimu zpoplatnění pro tyto lokality Pro pilotní šetření za účelem ověření

Více

Financování cyklodopravy z Regionálních operačních programů NUTS II a SFDI. Ing. Jaroslav Martinek

Financování cyklodopravy z Regionálních operačních programů NUTS II a SFDI. Ing. Jaroslav Martinek Financování cyklodopravy z Regionálních operačních programů NUTS II a SFDI Ing. Jaroslav Martinek Problémy s přípravou X vlastníků pozemků roztroušených po celém světě pozemkovou úpravou se pozemky mohou

Více

Strategický rámec podpory aktivní mobility:

Strategický rámec podpory aktivní mobility: 1 Pracovní seminář Česko jede příprava na rok 2018 18. 10. 2017, České Budějovice Strategický rámec podpory aktivní mobility: Koncepce rozvoje cyklistiky ve Středočeském kraji na období 2017 2023 (Cyklokoncepce

Více

Statistika nehodovosti první pololetí 2018

Statistika nehodovosti první pololetí 2018 1 Statistika nehodovosti první pololetí 218 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitňovat a rozvíjet infrastrukturu a technické zázemí pro rozvoj udržitelného cestovního ruchu v regionu.

1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitňovat a rozvíjet infrastrukturu a technické zázemí pro rozvoj udržitelného cestovního ruchu v regionu. oblast podpory: 2.1 Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch vyhlášení výzvy: 1. června 2009 příjem žádostí: od 1. června do 30. listopadu 2009 1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitňovat a rozvíjet

Více

2. Automobilová doprava

2. Automobilová doprava 2. Automobilová doprava 2.1. Vývoj motorizace a automobilizace Evidence vozidel Od 1.1.2003 došlo ke změně v evidenci vozidel. Pod správní obvod Plzeň bylo po zrušení okresních úřadů převedeno dalších

Více

Regionální stálá konference Královéhradeckého kraje

Regionální stálá konference Královéhradeckého kraje Jednání Pracovní skupiny Doprava Regionální stálá konference Královéhradeckého kraje 26. 10. 2018, Hradec Králové Program jednání PS Doprava 9:00 9:15 Úvod a základní informace 9:15 9:30 Analytické výstupy

Více

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Střední Morava Sdružení cestovního ruchu PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Více

Měření dopravně-inženýrských dat ve městě Boskovice

Měření dopravně-inženýrských dat ve městě Boskovice Měření dopravně-inženýrských dat ve městě Boskovice Květen 217 Vysoké učení technické v Brně I Fakulta stavební IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Předmět zakázky: Objednatel: Zhotovitel: Zodpovědný řešitel: Řešitelský

Více

Labská stezka Hlavní atrakce na českém úseku Melnik pramen Labe/Praha, základní marketingové aktivity a spolupráce s partnery

Labská stezka Hlavní atrakce na českém úseku Melnik pramen Labe/Praha, základní marketingové aktivity a spolupráce s partnery Labská stezka Hlavní atrakce na českém úseku Melnik pramen Labe/Praha, základní marketingové aktivity a spolupráce s partnery 8.10.2014 Daniel Mourek, Nadace Partnerství Obsah Labská stezka v kontextu

Více

sídlo: Pařížská 1230/1, Plzeň telefon: BABYLON, SILNICE I/26 PRŮZKUM INTENZIT DOPRAVY

sídlo: Pařížská 1230/1, Plzeň telefon: BABYLON, SILNICE I/26 PRŮZKUM INTENZIT DOPRAVY sídlo: Pařížská 123/1, 31 Plzeň telefon: 377 224 667 edip@edip.cz, www.edip.cz 15-49 BABYLON, SILNICE I/26 PRŮZKUM INTENZIT DOPRAVY LISTOPAD 215 15-49 Babylon, silnice I/26, průzkum intenzit dopravy, listopad

Více

Nadace Partnerství. Finančnípodpora dopravních projektů v obcích a regionech

Nadace Partnerství. Finančnípodpora dopravních projektů v obcích a regionech Nadace Partnerství Finančnípodpora dopravních projektů v obcích a regionech Ing. Radek Patrný Nadace Partnerství/Dopravní program Krátká26, Tel./fax: e-mail: radek.patrny@nap.cz http:///doprava Nadace

Více

Celkový počet evidovaných nehod za 1. pololetí v letech

Celkový počet evidovaných nehod za 1. pololetí v letech Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků uvádíme také údaje za minulé roky. Statistické

Více