Cyklovýlety do okolí hotelů Srní

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Cyklovýlety do okolí hotelů Srní"

Transkript

1 Okolo Srní A Kolem konce kanálu - Trasa provede návštěvníky kolem Spáleného vrchu.. - Trasa je zvládnutelná pro každého cyklistu i dítě. Srní Sedlo - Mechov Srní 7 km Trasa na mapy.cz Aroute.gpx A. Okolo Srní Vodní zámek Vodní nádrž Sedlo Klostermannova vyhlídka Vchynicko-tetovský kanál Strana 1 (celkem 10)

2 Okolo Srní a kaple B Kolem konce kanálu - Trasa provede návštěvníky kolem Spáleného vrchu, přes silnici k Hauswaldské kapli.. - Trasa je zvládnutelná pro každého cyklistu i dítě. Srní Sedlo - Hauswaldská kaple - Srní 9,5 km Trasa na mapy.cz Broute.gpx B. Okolo Srní a Hauswaldské kaple Vodní zámek Vodní nádrž Sedlo Klostermannova vyhlídka Vchynicko-tetovský kanál Hauswaldská kaple Strana 2 (celkem 10)

3 Na Rokytu, kolem kanálu C Přes Sedlo, kolem kanálu na Rokytu a zpět do Srní po silnici - Trasa provede návštěvníky kolem Spáleného vrchu, přes silnici k Hauswaldské kapli a IS Rokyta. - Trasa je zvládnutelná pro každého cyklistu i pro zdatnější dítě. Srní Sedlo - Hauswaldská kaple Rokyta - Srní 17,5 km Trasa na mapy.cz Croute.gpx C. Na Rokytu kolem kanálu Vodní zámek Vodní nádrž Sedlo Klostermannova vyhlídka Vchynicko-tetovský kanál Hauswaldská kaple pietně upravené poutní místo u pramene v lese s léčivými účinky IS Rokyta s venkovní geologickou expozicí Strana 3 (celkem 10)

4 Na Oblík D Přes Sedlo, na Oblík a zpět do Srní kolem kanálu - Trasa provede návštěvníky kolem Spáleného vrchu, přes vyhlídku na Zelené hoře, Oblík, zpět kolem kanálu a kaple do Srní.. - Trasa je zvládnutelná pro zdatnějšího cyklistu i pro zdatnější dítě. Srní Sedlo - Velký Bor Vaňkova cesta-oblík-javoří pila-kolem kanálu- Srní 25 km Trasa na mapy.cz Droute.gpx D. Na Oblík Vodní zámek Vodní nádrž Sedlo Klostermannova vyhlídka Vchynicko-tetovský kanál Vyhlídky Velký Bor a Zelená hora Oblík Tříjezerní slať Hauswaldská kaple pietně upravené poutní místo u pramene v lese s léčivými účinky Strana 4 (celkem 10)

5 Na Modravu E Přes Staré Srní, kolem kanálu na Tříjezerní slať na Modravu a zpět do Srní po silnici - Trasa provede návštěvníky kolem Hauswaldské kaple, přeš Tříjezerní slať do Modravy, zpět po silnici přes Antýgl, kolem Vydry. - Trasa je zvládnutelná pro zdatnějšího cyklistu i pro zdatnější dítě. Srní kanál - Tříjezerní slať Modrava-Antýgl-IS Rokyta - Srní 20 km Trasa na mapy.cz Eroute.gpx E. Na Modravu Vchynicko-tetovský kanál Hauswaldská kaple pietně upravené poutní místo u pramene v lese s léčivými účinky Tříjezerní slať Modrava Rechle Řeka Vydra IS Rokyta s venkovní geologickou expozicí Strana 5 (celkem 10)

6 Na Poledník F Po silnici na Mechov, a stezce na Slunečnou, Poledník, kolem Oblíku na Modravu, zpět přes Tříjezrní slať, kolem kanálu do Srní. - Trasa provede návštěvníky kolem Prášilského jezera, Poledníku, Oblíku, Tříjzerní slatě, Modravy a Hauswaldské kaple - Trasa je zvládnutelná pro zdatného cyklistu. Srní Slunečná-Poledník-Oblík- Modrava-kanál - Srní 39 km Trasa na mapy.cz Froute.gpx F. Na Poledník Modrava informační středisko, stavení šumavské architektury, Klostermannova chata (občerstvení) Roklanský potok širokým údolím Roklanského potoka připomínající Kanadu Poledník 1315 m n.m. rozhledna s kruhovým výhledem, výstava fotografií a dřevořezeb, občerstvení Prášilské jezero ledovcové jezero pod mohutnou karovou stěnou Prášily informační středisko s výstavou šumavské architektury, šumavská stavení, Keltská vesnicearcheopark, botanická zahrada Prášily oběd, občerstvení, cukrárna Strana 6 (celkem 10)

7 Po stopách Karla Klostermanna, spisovatele Šumavy G Přes Modravu na Březník (úsek Rechle Březník je po stejné trase tam i zpět) Trasa provede návštěvníky různými typy šumavské krajiny: od kulturní krajiny k šumavským hvozdům i do lesní divočiny, představí historii šumavského kraje pomocí vzpomínek a obrazem (Klostermannova expozice na Březníku) i slovem. - Trasa je vhodná i pro rodiny s dětmi. Srní Rokyta Rechle Modrava Březník (stejnou cestou zpět) Modrava Rechle - Vchynicko- Tetovský kanál - Mechov Sedlo Srní 42 km Trasa na mapy.cz Groute.gpx Paměť kraje (po stopách Karla Klostermanna spisovatele Šumavy) Rokyta informační středisko Národního parku Šumava (expozice o historii osídlení kraje), venkovní geologická expozice - výstava hornin ze Šumavy Březník myslivna: expozice Karla Klostermanna, výstava Archa Přírody Březník - zážitková trasa Proměna horské smrčiny (pěšky 1,5 4 km; 1,5 hod) (Modrava oběd) Modrava informační středisko, stavení šumavské architektury, Klostermannova chata (občerstvení) Naučná stezka Vchynicko-Tetovský plavební kanál (od Rechlí na Srní 16 km; 9 trojjazyčných zastavení (Plavení dřeva, Historie kraje, Energie z vody, Hauswaldská kaple, Klostermannova vyhlídka) Hauswaldská kaple pietně upravené poutní místo u pramene v lese s léčivými účinky Klostermannova vyhlídka široké výhledy do údolí Vydry a Otavy Sedlo/Srní typická šumavská chalupa přezdívaná jako Klostermannova Strana 7 (celkem 10)

8 Krajiny Šumavy (hluboké lesy, rašeliniště i kulturní krajina) H Přes Černou horu na hraniční přechod Bučina a k Chalupské slati se zastávkou v soví voliéře - Po cestě informační střediska s expozicemi jak o historii Šumavy tak přírodní - Trasa má náročná stoupání. Srní Staré Srní Hakešická cesta - Tříjezerní slať Modrava - Filipova Huť Lovčí skála Černá hora pramen Vltavy Bučina Knížecí Pláně Borová Lada Chalupská slať Kvilda Jezerní slať Horská kvilda Filipova Huť Modrava - Srní 62 km Trasa na mapy.cz Hroute.gpx Krajiny Šumavy (hluboké lesy, rašeliniště i kulturní krajina) Tříjezerní slať horské rašeliniště se vzácnými rostlinami (asi 300 m pěšky) Modrava informační středisko, stavení šumavské architektury, Klostermannova chata (občerstvení), Mini pivovar Lyer (občerstvení) Filipova Huť šumavské chalupy, výhled na sedlovitou horu Roklan Pramen Vltavy pramen české národní řeky pod Černou horou Bučina Alpská vyhlídka, informační pavilón Národních parků Bavorský les/ Šumava Knížecí Pláně bývalá osada s opraveným hřbitovem a zaniklým kostelem (Alpská vyhlídka, Knížecí pláně nebo Borová Lada oběd) Borová Lada Soví voliéra Svinná Lada / Chalupská slať nejkrásnější slať na Šumavě s rašelinným jezírkem (600 m pěšky), informační středisko Svinná Lada seznámení s rašeliništi (+ film) Kvilda nejvýše položená obec v České republice (informační středisko Národního parku Šumava; pekárna, suvenýry), na cestě na Jezerní slať návštěvnické centrum s výběhem jelení zvěře Jezerní slať horské rašeliniště s vyhlídkovou plošinou, pěšky 500 m Horská Kvilda typická šumavská obec s roztroušenou zástavbou na Šumavských pláních Rokyta informační středisko Národního parku Šumava (expozice o historii osídlení kraje), venkovní geologická expozice - výstava hornin ze Šumavy Strana 8 (celkem 10)

9 Po stopách zlata na Šumavě I Přes Modravu, Horskou Kvildu na Churáňov a Kašperk Část trasy je vedena po historické Zlaté stezce, kolem bývalých rýžovišť na horní Šumavě až k památkám po dolování zlata na Kašperskohorsku, cílem je národní kulturní památka hrad Kašperk vystavěný za Karla IV. na ochranu královských zlatodolů - Trasa středně náročná. Srní Rokyta Rechle Modrava Filipova Huť Horská Kvilda Zlatá Studna Churáňov Nicov Ždánov - Kašperk Kašperské Hory údolí Losenice Rejštejn Čeňkova Pila Srní 55 km Trasa na mapy.cz Iroute.gpx I. Po stopách zlata na Šumavě Antýgl komplex budov bývalého králováckého dvora (výhled od plavebního kanálu) Filipova Huť šumavské chalupy, výhled na impozantní horu Roklan nad jižním horizontem Horská Kvilda sejpy (pozůstatky po rýžování zlata) na Hamerském potoce Zlatá Studna bývalá šumavská sklárna Churáňov daleké výhledy do českého vnitrozemí Popelná možnost vycházky na keltské hradiště Obří hrad 4,5 km; 1,5 hodiny Nicov kostel sv. Martina, obnovený kohoutí kříž Kašperk hrad na skalním vrcholu hory, možnost prohlídky hradu, výhledy z hradních věží (Kašperské Hory oběd) Kašperské Hory - muzeum Šumavy, muzeum motocyklů údolím Losenice pozorování vchodů do bývalých štol po dolování zlata Rejštejn kostel sv. Bartoloměje, mlýnské kameny na drcení křemene Čeňkova Pila stará vodní elektrárna, soutok řek Vydra a Křemelná Strana 9 (celkem 10)

10 Tradice na Šumavě sklářství J Za poustevníkem Vintířem a prací mistrů sklářů. Trasa přivede návštěvníky do Dobré Vody, kde ožila sklářská výroba na Šumavě. V kostele sv. Vintíře je skleněný oltář a křížová cesta ze skla zhotovená pí. Vladěnou Tesařovou žijící a tvořící v Dobré Vodě, následující trasa vede Pekelským údolím až k pramenům řeky Křemelné Trasa středně náročná. Srní Velký Bor Stodůlky - Dobrá Voda (výšlap k Vintířově skále 3,2 km tam a zpět) Hartmanice Peklo Žežulka Stará Huť Skelná Prášily Velký Bor Srní 46 km (+3,2 km) Trasa na mapy.cz Jroute.gpx J. Tradice na Šumavě sklářství Velký Bor výhled na údolí Křemelné Stodůlky bývalá obec na řece Křemelné, pak zahrnuto do vojenského výcvikového prostoru, dnes cenná přírodní společenstva Dobrá Voda židovské muzeum, kostel sv. Vintíře - skleněný oltář, křížová cesta Hartmanice židovská synagoga (Hartmanice oběd) Žežulka vycházka k zachovalému mlýnu Sterzmühle Zhůří bývalá osada, vyhlídka z Hadího vrchu hora Březník Březnická vyhlídka, vycházka k Vintířově skále, Vintířova kaple (1,5 km); občerstvení Na Rovině) Strana 10 (celkem 10)

Ř Á D. č. 1/2009 ze dne 9. dubna 2009, Správy Národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava. Zn.: SZ NPS 04836/2008/48 - NPS 03606/2009

Ř Á D. č. 1/2009 ze dne 9. dubna 2009, Správy Národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava. Zn.: SZ NPS 04836/2008/48 - NPS 03606/2009 Zn.: SZ NPS 04836/2008/48 - NPS 03606/2009 N A Ř Í Z E N Í Správy Národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava č. 1/2009 ze dne 9. dubna 2009, kterým se podle 19 a v souladu s ustanovením 78 odst.

Více

Borová Lada, Kvilda, Knížecí Pláně Výlety Šumava, Česká Republika 23,496 km Cyklo trasa Mapa

Borová Lada, Kvilda, Knížecí Pláně Výlety Šumava, Česká Republika 23,496 km Cyklo trasa Mapa Borová Lada, Kvilda, Knížecí Pláně Výlety Šumava, Česká Republika Cyklo trasa 23,496 km Střední 341 m Mapa Itinerář Výlety Šumava, Česká Republika Borová lada parkoviště Z parkoviště odbočte doprava směrem

Více

PUTOVÁNÍ S LOKOMOTIVOU BEZ KOLEJÍ

PUTOVÁNÍ S LOKOMOTIVOU BEZ KOLEJÍ PUTOVÁNÍ S LOKOMOTIVOU BEZ KOLEJÍ 28. 5.2016 Pojďte si protáhnout údolím řeky CELKOVÁ TRASA: 14,4 KM START 1 - ŠERPOVÉ (14,4 KM) Filipova Huť (rozcestí) Modrava (po zelené značce) Hradlový most Rechle

Více

Lyžařské areály a nástupiště běžeckých tras - Šumava Výlety Šumava, Česká Republika Běžky 83,217 km Mapa

Lyžařské areály a nástupiště běžeckých tras - Šumava Výlety Šumava, Česká Republika Běžky 83,217 km Mapa www.vyletynaden.cz Lyžařské areály a nástupiště běžeckých tras - Šumava Výlety Šumava, Česká Republika Mapa Běžky 83,217 km Střední 405 m www.vyletynaden.cz Itinerář Výlety Šumava, Česká Republika www.vyletynaden.cz

Více

Běžecké stopy Modrava - Prášily Výlety Šumava, Česká Republika Běžky 20,936 km Mapa

Běžecké stopy Modrava - Prášily Výlety Šumava, Česká Republika Běžky 20,936 km Mapa Běžecké stopy Modrava - Prášily Výlety Šumava, Česká Republika Mapa Běžky 20,936 km Snadná 179 m Itinerář Výlety Šumava, Česká Republika Body zájmu Výlety Šumava, Česká Republika Nástupiště do běžecké

Více

Kůsov, lyžařské areály a nástupiště běžeckých tras - Šumava Reality, Česká Republika Běžky 83,217 km Mapa

Kůsov, lyžařské areály a nástupiště běžeckých tras - Šumava Reality, Česká Republika Běžky 83,217 km Mapa www.vyletynaden.cz Kůsov, lyžařské areály a nástupiště běžeckých tras - Šumava Reality, Česká Republika Mapa Běžky 83,217 km Střední 405 m www.vyletynaden.cz Itinerář Reality, Česká Republika www.vyletynaden.cz

Více

25. 6. 10.00-12.00. Vimperk. autocamp Vodník. 27. 6. Čas bude upřesněn 28. 6. Borová Lada parkoviště u konzumu 10.00-13.00.

25. 6. 10.00-12.00. Vimperk. autocamp Vodník. 27. 6. Čas bude upřesněn 28. 6. Borová Lada parkoviště u konzumu 10.00-13.00. 31. 5. Prezence od 9.30 Lesní závodění Budou připraveny 2 okruhy - pro mladší a starší dětí (popř.dvojice dětí) vždy s doprovodem rodičů. Vimperk autocamp Vodník 25. 6. Červen 11. 6. Koordinátor: Mgr.

Více

Příloha č. 8a - Přehled lokalit - Část A Oblast č.

Příloha č. 8a - Přehled lokalit - Část A Oblast č. Příloha č. 8a - Přehled lokalit - Část A Oblast č. Číslo lokality Název oblasti Invazní druh Sublokalita - místní název Pokryvnost invazního druhu (%) Způsob likvidace rostlin Rozloha lokality m 2 Technické

Více

Modrava, Kvilda, Filipova Huť Výlety Modrava a okolí, Česká Republika 27,214 km Cyklo trasa Mapa

Modrava, Kvilda, Filipova Huť Výlety Modrava a okolí, Česká Republika 27,214 km Cyklo trasa Mapa Modrava, Kvilda, Filipova Huť Výlety Modrava a okolí, Česká Republika Cyklo trasa 27,214 km Těžká 316 m Mapa Itinerář Výlety Modrava a okolí, Česká Republika Modrava parkoviště (výchozí bod) Od parkoviště

Více

Správa NP a CHKO Šumava 1.máje 260,38501,Vimperk Strana 1 Strom pracovních míst k datu 30.9.2014 -

Správa NP a CHKO Šumava 1.máje 260,38501,Vimperk Strana 1 Strom pracovních míst k datu 30.9.2014 - Správa NP a CHKO Šumava 1.máje 260,38501,Vimperk Strana 1 1 - [97001] Ředitel 2 - [97901] Vedoucí Oddělení kanceláře ředitele-personalista 3 - [34801] Referent BOZP, PaM 3 - [97111] Tiskový mluvčí 3 -

Více

NAŘÍZENÍ Správy Národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava. č. 3/2009 ze dne 9. dubna 2009,

NAŘÍZENÍ Správy Národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava. č. 3/2009 ze dne 9. dubna 2009, NAŘÍZENÍ Správy Národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava č. 3/2009 ze dne 9. dubna 2009, kterým se podle 19 a v souladu s ustanovením 78 odst. 3 a 9 zákona ČNR č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_129 Datum: 11.3.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_129 Datum: 11.3. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

Černé jezero Cesta autem z Kašperských Hor: cca 40 minut

Černé jezero Cesta autem z Kašperských Hor: cca 40 minut ŠUMAVSKÁ JEZERA Šumavská jezera jsou všechna ledovcového původu. Na české straně je jich celkem pět: Černé, Čertovo, Prášilské, Plešné a jezero Laka. Největší je Černé jezero, nejvýše položené a zároveň

Více

tripsforaday.com Lyžařské areály a nástupiště běžeckých tras - Šumava Výlety Šumava, Česká Republika Běžky 83,217 km Mapa

tripsforaday.com Lyžařské areály a nástupiště běžeckých tras - Šumava Výlety Šumava, Česká Republika Běžky 83,217 km Mapa tripsforaday.com Lyžařské areály a nástupiště běžeckých tras - Šumava Výlety Šumava, Česká Republika Mapa Běžky 83,217 km Střední 405 m tripsforaday.com Itinerář Výlety Šumava, Česká Republika tripsforaday.com

Více

NP Šumava Národní Park, rozlehlé souvislé území, hraniční poloha, odlehlé lokality, především přírodní památky.

NP Šumava Národní Park, rozlehlé souvislé území, hraniční poloha, odlehlé lokality, především přírodní památky. Příloha DC 1_3 - Vymezení pilotních lokalit pro ověření metodiky a optimalizačního modelu, výběr vhodného způsobu monitoringu a režimu zpoplatnění pro tyto lokality Pro pilotní šetření za účelem ověření

Více

Vodstvo Šumavy. ... z letadla. Foto: Jaroslav Vogeltanz Text: Pavla Mládková

Vodstvo Šumavy. ... z letadla. Foto: Jaroslav Vogeltanz Text: Pavla Mládková Vodstvo Šumavy Foto: Jaroslav Vogeltanz Text: Pavla Mládková... z letadla Na prstech u ruky sčetl bys jednotlivá suchá místa zde. Bohatství vod, mlh a par tu nepřebraně, v tomto království lesů a slatí,

Více

Návrh dovolené od tripbuddy týmu

Návrh dovolené od tripbuddy týmu Zákazník: Jan Novák Lokalita: Šumava Typ ubytování: Penzion Počet osob: 3 (včetně dětí) Termín ubytování: 30.6. - 3.7.2016 (3 dny) Dodatečné informace: dítě necelé dva roky, 1 den kola, 1 den výlet s kočárkem,

Více

Průvodce "Horská Kvilda"

Průvodce Horská Kvilda Říčka Vydra 49 1'30.72"N 13 29'46.63"E Horská říčka (mimochodem považovaná za nejkrásnější) pramení v výšce 1298 m n. m. na severním svahu Luzného a nese název Luzenský potok. Po soutoku s Březnickým potokem

Více

Okružní trasa Šumavou To nejhezčí ze Šumavy - náš tip na výlet s většími dětmi

Okružní trasa Šumavou To nejhezčí ze Šumavy - náš tip na výlet s většími dětmi - - 1 - - Okružní trasa Šumavou To nejhezčí ze Šumavy - náš tip na výlet s většími dětmi Zveme Vás na výlet Šumavou, který Vám kromě krásné a nedotčené přírody dá nahlédnout i do historie těchto míst a

Více

Milí návštěvníci Šumavy,

Milí návštěvníci Šumavy, Milí návštěvníci Šumavy, existuje poměrně velká skupina turistů, kteří cestují po vlastech českých a dokonce vyráží i do světa, přestože se potýkají s nějakým omezením. Každý handicap cestování značně

Více

49 1'30.72"N 13 29'46.63"E. GPS poloha:

49 1'30.72N 13 29'46.63E. GPS poloha: Říčka Vydra 49 1'30.72"N 13 29'46.63"E Horská říčka (mimochodem považovaná za nejkrásnější) pramení v výšce 1298 m n. m. na severním svahu Luzného a nese název Luzenský potok. Po soutoku s Březnickým potokem

Více

Síť půjčoven elektrokol, elektroskútrů a elektroaut

Síť půjčoven elektrokol, elektroskútrů a elektroaut Síť půjčoven elektrokol, elektroskútrů a elektroaut Partneři: E-WALD www.e-sumava.cz V síti našich půjčoven je možné pronajmout: elektrokola elektroskútry elektromobily Užijte si s námi krásy šumavské

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. naše značka vyřizuje / linka datum

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. naše značka vyřizuje / linka datum SPRÁVA NÁRODNÍHO PARKU ŠUMAVA Odbor státní správy NP Šumava VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA naše značka vyřizuje / linka datum SZ NPS 03555/2018/6 - NPS 06644/2018 Ing. Toman / 388 450 222 19. 7. 2018 Doručení rozhodnutí

Více

Putování srdcem Evropy bez hranic

Putování srdcem Evropy bez hranic Projekt přeshraniční spolupráce Česká republika Svobodný stát Bavorsko Putování srdcem Evropy bez hranic realizovaný na území západní a centrální Šumavy a Bavorského lesa Projekt realizují: Mikroregion

Více

tripsforaday.com Kvilda, Strážný Kvilda (Šumava), Česká Republika Cyklo trasa 42,180 km Mapa

tripsforaday.com Kvilda, Strážný Kvilda (Šumava), Česká Republika Cyklo trasa 42,180 km Mapa tripsforaday.com Kvilda, Strážný Kvilda (Šumava), Česká Republika Cyklo trasa Mapa 42,180 km Střední 374 m tripsforaday.com Kvilda (Šumava), Česká Republika Itinerář Parkoviště na Kvildě pod sjezdovkou

Více

Vážení návštěvníci Šumavy,

Vážení návštěvníci Šumavy, Vážení návštěvníci Šumavy, předkládáme vám Programy pro veřejnost na letní sezónu 2013. Objevíte v nich širokou nabídku aktivit, které jsou určeny pro všechny, kteří se zajímají o historii Šumavy, o hlubší

Více

Léto na Šumavě. Správa NP Šumava

Léto na Šumavě. Správa NP Šumava Léto na Šumavě Pro zpestření pobytu, ale i získání zajímavých informací, prožitků a strávení příjemných chvil připravila Správa NP Šumava, někdy i ve spolupráci s dalšími subjekty, řadu akcí pro děti i

Více

Vážení přátelé Šumavy,

Vážení přátelé Šumavy, Vážení přátelé Šumavy, Předkládáme vám Programy pro veřejnost na letní období 2012. Najdete v nich nabídku nejrůznějších zážitků, které naším prostřednictvím Šumava skýtá. Setkáte se s našimi obětavými

Více

leto_10:sestava 1 30.4.2010 15:56 Stránka 1 > www.npsumava.cz Léto 2010 Programy pro veřejnost Krok s přírodou

leto_10:sestava 1 30.4.2010 15:56 Stránka 1 > www.npsumava.cz Léto 2010 Programy pro veřejnost Krok s přírodou leto_10:sestava 1 30.4.2010 15:56 Stránka 1 Léto 2010 Programy pro veřejnost Krok s přírodou leto_10:sestava 1 30.4.2010 15:56 Stránka 2 Květen 1. 5. IS Stožec, IS Kvilda, IS Svinná Lada 8.30-12.00 Jarní

Více

Milí návštěvníci Šumavy, Pravidla pohybu v přírodě pro (nejen) handicapované turisty:

Milí návštěvníci Šumavy, Pravidla pohybu v přírodě pro (nejen) handicapované turisty: Milí návštěvníci Šumavy, existuje poměrně velká skupina turistů, kteří cestují po vlastech českých a dokonce vyráží i do světa, přestože se potýkají s nějakým omezením. Každý handicap cestování značně

Více

Síť půjčoven elektrokol, elektroskútrů a elektroaut

Síť půjčoven elektrokol, elektroskútrů a elektroaut Síť půjčoven elektrokol, elektroskútrů a elektroaut Partneři: BOTANIK přírodní produkty www.e-sumava.cz V síti našich půjčoven je možné pronajmout: elektrokola, elektroskútry, elektromobily Užijte si s

Více

Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou

Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou Výlety na rok 2017 Zájezdy nabízené Klubem seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice n. Pop. jsou i pro širokou veřejnost. Vstupenky je možné

Více

Základní charakteristika území

Základní charakteristika území NÁRODNÍ PARK ŠUMAVA Základní charakteristika území v r. 1991 (20.3.) vyhlášen za národní park plocha NP: 69030 ha - park plošně největší pro svoji polohu uprostřed hustě osídlené střední Evropy, relativně

Více

Síť amatérských a profesionálních meteorologických stanic na zajímavých místech Šumavy

Síť amatérských a profesionálních meteorologických stanic na zajímavých místech Šumavy Síť amatérských a profesionálních meteorologických stanic na zajímavých místech Šumavy 1 Ivo Rolčík, 1,2,3 Jan Procházka a 1 Antonín Vojvodík 1 Katedra krajinného managementu 2 3 Obecná charakteristika

Více

Rekreační zařízení Nový Dvůr

Rekreační zařízení Nový Dvůr Generální finanční ředitelství, Finanční úřad pro Středočeský kraj Na Pankráci 1685/17,19 140 21 Praha 4 Rekreační zařízení Nový Dvůr Nový Dvůr č.48, 384 73 Stachy Popis rekreačního zařízení (dále jen,,rz

Více

ÚZEMNÍ STUDIE KRAJINY SPRÁVNÍHO OBVODU ORP VIMPERK

ÚZEMNÍ STUDIE KRAJINY SPRÁVNÍHO OBVODU ORP VIMPERK ÚZEMNÍ STUDIE KRAJINY SPRÁVNÍHO OBVODU ORP VIMPERK, červen 2018 Komentovaná fotodokumentace Pořizovatel: Zhotovitel: Město Vimperk, Steinbrenerova 6, 385 17 Vimperk, prostřednictvím Městského úřadu Vimperk,

Více

Vážení návštěvníci, Hlavní nabídkou Šumavy je ale jedinečná příroda, kterou tu můžete pozorovat 365 dnů v roce.

Vážení návštěvníci, Hlavní nabídkou Šumavy je ale jedinečná příroda, kterou tu můžete pozorovat 365 dnů v roce. PROGRAMY PRO VEŘEJNOST LÉTO 2017 VÍTEJTE V N ÁRODN ÍM PARKU ŠUMAVA Vážení návštěvníci, vítejte v Národním parku Šumava. Pro letní sezónu jsme pro vás připravili desítky programů, kterými můžete vyplnit

Více

v Praze a na Kokořínsku

v Praze a na Kokořínsku Na výletech s mobilem Agentura Koniklec představuje virtuální naučné stezky v Praze a na Kokořínsku Co jsou virtuální naučné stezky? Jedná se o nový moderní způsob značení přírodních, kulturních a turistických

Více

Průvodce "Horská Kvilda"

Průvodce Horská Kvilda Říčka Vydra 49 1'30.72"N 13 29'46.63"E Horská říčka (mimochodem považovaná za nejkrásnější) pramení v výšce 1298 m n. m. na severním svahu Luzného a nese název Luzenský potok. Po soutoku s Březnickým potokem

Více

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz 900 880 860 840 820 800 780 760 740 720 700 680 660 640 620 600 580 560 540 520 500 480 460 Petrovice Petrovy boudy Pod Větrnou Hraniční cesta Nová Lesní zátiší Spálené Sokolí Důl Stará sjezdovka Mnichov

Více

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU,,Volyňsko, S trakonicko, P ísecko, P rachaticko VE DNECH 28. - 31.8.2014

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU,,Volyňsko, S trakonicko, P ísecko, P rachaticko VE DNECH 28. - 31.8.2014 NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU,,Volyňsko, S trakonicko, P ísecko, P rachaticko VE DNECH 28. - 31.8.2014 Určeno pro pěší turistiku, cykloturistiku (silnice, trek, MTB) Ubytování: 3 noci s polopenzí na internátu

Více

PROGRAMY VÍTEJTE V NÁRODNÍM PARKU ŠUMAVA LÉTO 2019 PRO VEŘEJNOST. Vážení návštěvníci,

PROGRAMY VÍTEJTE V NÁRODNÍM PARKU ŠUMAVA LÉTO 2019 PRO VEŘEJNOST. Vážení návštěvníci, VÍTEJTE V NÁRODNÍM PARKU ŠUMAVA PROGRAMY PRO VEŘEJNOST Vážení návštěvníci, vítejte v Národním parku Šumava. Rok 2019 je ve znamení Ptačího roku na Šumavě. Celý rok 2019 budeme na Šumavě věnovat ptákům,

Více

Trasa č. 2. Popis trasy: Délka: 31,22 km Převýšení: 845 m

Trasa č. 2. Popis trasy: Délka: 31,22 km Převýšení: 845 m Trasa č. 2 Janov nad Nisou - Maliník (Bedřichov) - Česká chalupa (Rudolfov) Lidové Sady (Liberec) Ruprechtice (Liberec) Rudolfov - Vodní nádrž Bedřichov Bedřichov Janov nad Nisou Popis trasy: Délka: 31,22

Více

N Á V Š TĚVNÍ ŘÁD Národního parku Šumava

N Á V Š TĚVNÍ ŘÁD Národního parku Šumava SPRÁVA NÁRODNÍHO PARKU A CHRÁNĚNÉ KRAJINNÉ OBLASTI ŠUMAVA Vimperk dne 15. dubna 2013 Zn.: SZ NPS 02303/2013/11 NPS 02813/2013 OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 1/2013 Správa Národního parku Šumava jako příslušný

Více

Cykloturistika s dětmi v přívěsu na Šumavě

Cykloturistika s dětmi v přívěsu na Šumavě U n i v e r z i t a P a l a c k é h o v O l o m o u c i F a k u l t a tělesné kultury Cykloturistika s dětmi v přívěsu na Šumavě Závěrečná písemná práce (bakalářská) Autor: Lucie Žourková Vedoucí práce:

Více

Objednatel: Zhotovitel: Správa Národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava Se sídlem: 1. máje 260, 385 01 Vimperk

Objednatel: Zhotovitel: Správa Národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava Se sídlem: 1. máje 260, 385 01 Vimperk 1 Objednatel: Správa Národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava Se sídlem: 1. máje 260, 385 01 Vimperk Zhotovitel: Regionální rozvojová agentura Šumava, o.p.s. Se sídlem: Stachy 422, 384 73 Stachy

Více

TURISTICKÁ NABÍDKA NA ŠUMAVĚ Národní park Šumava Chráněná krajinná oblast a Biosférická rezervace Podhůří Šumavy TURISTICKÉ ATRAKTIVITY NÁRODNÍHO PARKU ŠUMAVA Přírodní zajímavosti: Prášilské jezero GPS:

Více

1. K tajemnému jezeru

1. K tajemnému jezeru 1. K tajemnému jezeru Prášily U Prášil, rozc. 0,5 km Prášilské jezero 4,5 km Liščí díra, rozc. 5,5 km Slunečná, rozc. 6,5 km Prášily 9 km V 50. letech 20. stol. byla populární písnička o jednom mladém

Více

PRACOVNÍ LISTY Jednodenní exkurze

PRACOVNÍ LISTY Jednodenní exkurze Projekt: Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji CZ.1.07/1.1.00/44.0007 Souborné dílo PRACOVNÍ LISTY Jednodenní exkurze Uspořádala: Mgr. Eliška Malá Partner projektu: SOŠ a SOU Milevsko Čs. armády

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Regionální rozvojová agentura Šumava, o.p.s. & Regionální sdružení Šumava Stachy 422 384 73 Stachy

TISKOVÁ ZPRÁVA. Regionální rozvojová agentura Šumava, o.p.s. & Regionální sdružení Šumava Stachy 422 384 73 Stachy TISKOVÁ ZPRÁVA Regionální rozvojová agentura Šumava, o.p.s. & Regionální sdružení Šumava Stachy 422 384 73 Stachy Telefon: 380 120 262 E-mail: info@rras.cz www.rras.cz Šumavská magistrála Již v sobotu

Více

Z Benecka na rozhlednu Žalý

Z Benecka na rozhlednu Žalý Z Benecka na rozhlednu Žalý Navštivte jedinou rozhledu v Krkonoších, ze které za příznivého počasí uvidíte neopakovatelný kruhový rozhled nejen na Krkonoše, ale i do širokého okolí. Z centrálního parkoviště

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

BÍLOU STOPOU ZA KRÁSOU ZIMNÍ KRAJINY:

BÍLOU STOPOU ZA KRÁSOU ZIMNÍ KRAJINY: Plzeňský kraj leží na starém historickém území Českého státu a připomíná kouzelný měšec známý z pohádek. Kdykoliv se otevře, vysype se z něho bohatství, které má větší hodnotu než zlato a drahé kameny.

Více

Bezzásahové zóny a zásahy: kůrovec v Národním parku Bavorský les

Bezzásahové zóny a zásahy: kůrovec v Národním parku Bavorský les TISKOVÁ ZPRÁVA 181/11 21.11.2011 Bezzásahové zóny a zásahy: kůrovec v Národním parku Bavorský les Rozsah a způsob zásahů proti kůrovci v Národním parku Bavorský les je v poslední době velmi rozdílně interpretován,

Více

Síť půjčoven elektrokol, elektroskútrů a elektroaut

Síť půjčoven elektrokol, elektroskútrů a elektroaut Naše e-půjčovna: Šumava na plný proud Síť půjčoven elektrokol, elektroskútrů a elektroaut Líbila se vám vyjížďka? Vyzkoušejte i další E.ON e-půjčovny v turisticky zajímavých lokalitách: Lipno nad Vltavou

Více

Léto na Bechyňce. Tábor. 1 h 5 min. Jordán. žst. Tábor. Želez. most Bechyňská brána, Kotnov Švehlův most z. Horky u Tábora Zoo Tábor Rozhledna Hýlačka

Léto na Bechyňce. Tábor. 1 h 5 min. Jordán. žst. Tábor. Želez. most Bechyňská brána, Kotnov Švehlův most z. Horky u Tábora Zoo Tábor Rozhledna Hýlačka Železniční trať Tábor-Bechyně a její okolí Sepekov Dům Františka Křižíka Stádlecký řetěz. most Dobronice u Bechyně Dobronice u B. Skalní tunel pro pěší Příběnice a Příběničky Stádlec 4,4 km 1 h 17 min

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU S R N Í. Městský úřad Sušice, odbor výstavby a územního plánování

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU S R N Í. Městský úřad Sušice, odbor výstavby a územního plánování NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU S R N Í Pořizovatel: Městský úřad Sušice, odbor výstavby a územního plánování Datum: 2016 1 Obsah zadání územního plánu str.: - Základní údaje obce 3 - Dokumenty a závazné dokumentace

Více

Agentura Koniklec představuje virtuální naučné stezky. v Českém krasu

Agentura Koniklec představuje virtuální naučné stezky. v Českém krasu Na výletech s mobilem Agentura Koniklec představuje virtuální naučné stezky v Českém krasu Co jsou virtuální naučné stezky? Jedná se o nový moderní způsob značení přírodních, kulturních a turistických

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2010. POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE SRNÍ a jejích místních částí: Hrádky, Mechov, Rokyta, Sedlo a Staré Srní

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2010. POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE SRNÍ a jejích místních částí: Hrádky, Mechov, Rokyta, Sedlo a Staré Srní OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/21 Zastupitelstvo obce Srní se na svém zasedání dne 31. května 21 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Síť půjčoven elektrokol, elektroskútrů a elektroaut

Síť půjčoven elektrokol, elektroskútrů a elektroaut Líbila se vám vyjížďka? Vyzkoušejte i další E.ON e-půjčovny v turisticky zajímavých lokalitách: Lipno nad Vltavou Kaplice Žďár nad Sázavou Brno a Moravský kras Pasohlávky České Budějovice Třebíč Bystřice

Více

Vysvětlivky. Programy: www.npsumava.cz 1

Vysvětlivky. Programy: www.npsumava.cz 1 ÚVOD... 2 STŘEDEČNÍ VEČERY NA ŠUMAVĚ... 4 KVĚTEN 2016... 6 ČERVEN 2016... 9 ČERVENEC 2016... 14 SRPEN 2016... 26 ZÁŘÍ 2016... 39 ŘÍJEN 2016... 43 SPLOUVÁNÍ VLTAVY... 45 ZOOLOGICKÝ PROGRAM... 46 PRŮVODCI

Více

KČT SLOVAN PARDUBICE Strana 1 (celkem 7) www.kct-slovan-pardubice.info

KČT SLOVAN PARDUBICE Strana 1 (celkem 7) www.kct-slovan-pardubice.info Termín: 17. 24. července 2010 Odjezd: v sobotu 17. července v 7:00 od nádraží ČD Pardubice Návrat: v sobotu 24. července v cca 18:00 hod Ubytování: Horská chata Soliter, v Karlově pod Pradědem Více informací

Více

Srní. Kostel Nejsvětější Trojice na Srní

Srní. Kostel Nejsvětější Trojice na Srní Srní Obec vznikla roku 1727 za barona Schmiedla. Její jméno vzniklo po značném množství srnčí zvěře, která se zde zdržovala. Původními obyvateli Srní byli převážně dřevaři, což se přirozeně projevilo i

Více

Všerubský průsmyk NP Šumava Šumava

Všerubský průsmyk NP Šumava Šumava VY_32_INOVACE_4/17_ČLOVĚK 32 O C 4/1 Č O Ě A PŘÍRODA ŘÍ O Předmět: Zeměpis Ročník: 6.-9. Poznámka: Plzeňský kraj Vypracoval: Mgr. Irena Lorencová Obr 1 Poloha Obr.1 Obr.2 Okresy Obr.3 Sídla Plzeňská pahorkatina

Více

Cesta k národnímu zdroji - prameni Vltavy, jakoby symbolizuje současně uskutečňovanou ochranu, pokoleními citlivě utvářené, kulturní Šumavy

Cesta k národnímu zdroji - prameni Vltavy, jakoby symbolizuje současně uskutečňovanou ochranu, pokoleními citlivě utvářené, kulturní Šumavy Cesta k národnímu zdroji - prameni Vltavy, jakoby symbolizuje současně uskutečňovanou ochranu, pokoleními citlivě utvářené, kulturní Šumavy Výrobu virtuální divočiny naoktrojovali ideologové bezzásahovosti

Více

Vypracoval: David Berka

Vypracoval: David Berka Vypracoval: David Berka Hlavní město: České Budějovice Počet obyvatel: 637 300 (počítáno 1.1. 2015) Rozloha: 10 056 km2 Hejtman: Jiří Zimola Nejvyšší bod: Plechý (1 378 m) Vlajka: Znak: kraj Vysočina,

Více

Cykloturistika s dětmi v přívěsu na Šumavě

Cykloturistika s dětmi v přívěsu na Šumavě U n i v e r z i t a P a l a c k é h o v O l o m o u c i F a k u l t a tělesné kultury Cykloturistika s dětmi v přívěsu na Šumavě A u t o r : L u c i e Ž O U R K O V Á (email: zourekl@seznam.cz) číslo studenta:

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_132 Datum: 2.4.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_132 Datum: 2.4. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

Příloha č. 4 kbakalářské práci: Krzystková, A. (2009): Komplexní fyzickogeografická charakteristika povodí Černého potoka

Příloha č. 4 kbakalářské práci: Krzystková, A. (2009): Komplexní fyzickogeografická charakteristika povodí Černého potoka Příloha č. 4 kbakalářské práci: Krzystková, A. (2009): Komplexní fyzickogeografická charakteristika povodí Černého potoka FOTOGRAFIE Autor fotografií: Aneta KRZYSTKOVÁ OBSAH ovodní toky 3 orybníky.. 18

Více

Kolem SEČSKÉ PŘEHRADY

Kolem SEČSKÉ PŘEHRADY Pardubický kraj Kolem SEČSKÉ PŘEHRADY Text a foto: Vojtěch Pavelčík Většina turistických tras vede z jednoho místa na místo druhé. To je samozřejmě v pořádku, ale přece jen se výletníci potřebují čas od

Více

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU SLAVKOVSKÝ LES, KARLOVARSKO, MARIÁNSKOLÁZEŇSKO VE DNECH 31. 5 3. 6. 2007

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU SLAVKOVSKÝ LES, KARLOVARSKO, MARIÁNSKOLÁZEŇSKO VE DNECH 31. 5 3. 6. 2007 NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU SLAVKOVSKÝ LES, KARLOVARSKO, MARIÁNSKOLÁZEŇSKO VE DNECH 31. 5 3. 6. 2007 Určeno pro pěší turistiku, cykloturistiku ( trek, MTB ) Ubytování: 3 noci v autokempu Betlém v Teplé

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. naše značka vyřizuje / linka datum SZ NPS 03586/2018/7 - NPS 06680/2018 Ing. Toman /

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. naše značka vyřizuje / linka datum SZ NPS 03586/2018/7 - NPS 06680/2018 Ing. Toman / SPRÁVA NÁRODNÍHO PARKU ŠUMAVA Odbor státní správy NP Šumava VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA naše značka vyřizuje / linka datum SZ NPS 03586/2018/7 - NPS 06680/2018 Ing. Toman / 388 450 222 24. 7. 2018 Doručení rozhodnutí

Více

za krásami brněnských lesů

za krásami brněnských lesů za krásami brněnských lesů Obsah Úvod 1 Naučné stezky 2 Naučná stezka lesnická - lesní správa Deblín 4 Naučná stezka lesnická - lesní správa Brno 6 Naučná stezka lesnická - lesní správa Lipůvka 8 Naučná

Více

IS Kvilda, IS Stožec, pátek IS Kašperské Hory sobota IS a SEV. IS Kašperské Hory sobota

IS Kvilda, IS Stožec, pátek IS Kašperské Hory sobota IS a SEV. IS Kašperské Hory sobota Květen 2. 5. 9.00-12.00 Jarní gruntování Ulehčeme přírodě po zimní sezóně, než se tráva zazelená. Využijme toho a pojďme něco málo uklidit. Koordinátor: IS Kvilda, IS Stožec, IS Kašperské Hory Tel.: IS

Více

LÖW & spol., s.r.o. Studie, plány a projekty pro krajinu a vesnici Vranovská 102, 614 00 Brno Tel.: 545575250, 545576740 Fax.: 545576250 E-mail:

LÖW & spol., s.r.o. Studie, plány a projekty pro krajinu a vesnici Vranovská 102, 614 00 Brno Tel.: 545575250, 545576740 Fax.: 545576250 E-mail: LÖW & spol., s.r.o. Studie, plány a projekty pro krajinu a vesnici Vranovská 102, 614 00 Brno Tel.: 545575250, 545576740 Fax.: 545576250 E-mail: lowaspol@lowaspol.cz IČ: 46990798 DIČ: CZ46990798 Brno 2009

Více

tripsforaday.com Stezka Krále Šumavy Výlety Šumava, Česká Republika 27,966 km Pěší (či sněžnice) Mapa

tripsforaday.com Stezka Krále Šumavy Výlety Šumava, Česká Republika 27,966 km Pěší (či sněžnice) Mapa tripsforaday.com Stezka Krále Šumavy Výlety Šumava, Česká Republika Pěší (či sněžnice) 27,966 km Hardcore 407 m Mapa tripsforaday.com Itinerář Výlety Šumava, Česká Republika tripsforaday.com Body zájmu

Více

ŠUMAVA V ČESKÝCH HRANÝCH FILMECH 1924 BÍLÝ RÁJ 1924 DĚVČE Z HOR 1926 BABINSKÝ 1928 POHORSKÁ VESNICE V BLOUZNĚNÍ (Když v hnízdo dechne mráz )

ŠUMAVA V ČESKÝCH HRANÝCH FILMECH 1924 BÍLÝ RÁJ 1924 DĚVČE Z HOR 1926 BABINSKÝ 1928 POHORSKÁ VESNICE V BLOUZNĚNÍ (Když v hnízdo dechne mráz ) ŠUMAVA V ČESKÝCH HRANÝCH FILMECH 1924 BÍLÝ RÁJ 1924 DĚVČE Z HOR 1926 BABINSKÝ 1928 POHORSKÁ VESNICE 1928 V BLOUZNĚNÍ (Když v hnízdo dechne mráz ) 1929 BOŽÍ MLÝNY 1929 SVATÝ VÁCLAV 1933 ZE SVĚTA LESNÍCH

Více

Správní obvod: Sušice GPS souřadnice: N, E

Správní obvod: Sušice GPS souřadnice: N, E Srní Kraj: Plzeňský Okres: Klatovy Správní obvod: Sušice GPS souřadnice: 49.087184N, 13.480444E Nadmořská výška: 845 m n. m. První pís. zmínka: 1720 (298 let) Počet obyvatel: 227 PSČ: 341 92 Adresa URL:

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz outdoor 36 tipů, kam na výlet Outdoorový průvodce outdoor ˇSUMAVA a okolí Grada Publishing outdoor Jakub Turek a kolektiv Outdoorový průvodce ŠUMAVA

Více

Labe. Bílina. Morava. Česká řeka s největším povodím. Pramení v Krkonoších, území naší republiky opouští za Hřenskem. Labe v Ústí nad Labem?

Labe. Bílina. Morava. Česká řeka s největším povodím. Pramení v Krkonoších, území naší republiky opouští za Hřenskem. Labe v Ústí nad Labem? Labe Česká řeka s největším povodím. Pramení v Krkonoších, území naší republiky opouští za Hřenskem. Otázka: Která řeka se vlévá do Labe v Ústí nad Labem? Bílina Vlévá se zleva do Labe v Ústí nad Labem.

Více

Pracovní skupina č. 1 Cestovní ruch

Pracovní skupina č. 1 Cestovní ruch Pracovní skupina č. 1 Cestovní ruch SWOT analýza Cestovní ruch Silné stránky příroda (10 bodů) sportovní příležitosti pro zimní sezónu (9 bodů) naučné stezky (9 bodů) vybudovaná síť cyklotras (8 bodů)

Více

Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje. 25.1.2010 Mgr.

Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje. 25.1.2010 Mgr. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje 25.1.2010 Mgr. Petra Siřínková OCHRANA PŘÍRODY ČESKÉ REPUBLIKY Ochrana přírody je multidisciplinární,

Více

Šumava na plný proud SÍŤ PŮJČOVEN ELEKTROKOL, ELEKTROSKÚTRŮ A ELEKTROAUT. www.e-sumava.cz. www.ekobonus.cz/pujcovny. Pomáháme šetřit peníze i přírodu

Šumava na plný proud SÍŤ PŮJČOVEN ELEKTROKOL, ELEKTROSKÚTRŮ A ELEKTROAUT. www.e-sumava.cz. www.ekobonus.cz/pujcovny. Pomáháme šetřit peníze i přírodu Naše e-půjčovna: Pomáháme šetřit peníze i přírodu Šumava na plný proud 2016 Líbila se vám vyjížďka? Vyzkoušejte i další E.ON e-půjčovny v turisticky zajímavých lokalitách: e-české Švýcarsko - Děčínsko

Více

TURISTICKÉ CÍLE NA ŽAMPACHU

TURISTICKÉ CÍLE NA ŽAMPACHU TURISTICKÉ CÍLE NA ŽAMPACHU Obec Žampach je malou obcí v regionu Pardubického kraje ve východní části České republiky. Nachází se nachází 12 km severovýchodně od Ústí nad Orlicí mezi hrady Lanšperkem,

Více

Zážitkové balíčky Zámek Světlá nad Sázavou

Zážitkové balíčky Zámek Světlá nad Sázavou Zážitkové balíčky Seznam balíčků a hrad Ledeč nad Sázavou, hrad Ledeč nad Sázavou a huť Jakub Tasice a hrad Lipnice nad Sázavou a sklárna Bohemia Machine, sklárna Bohemia Machine a hrad Lipnice nad Sázavou

Více

Podzimní přechod části Šumavy Lipka - Klatovy 18. - 21.10.2012 Příprava a pozvánka za 7.ročník zimního přechodu 31.1. - 3.2. 2013

Podzimní přechod části Šumavy Lipka - Klatovy 18. - 21.10.2012 Příprava a pozvánka za 7.ročník zimního přechodu 31.1. - 3.2. 2013 Příprava a pozvánka za 7.ročník zimního přechodu 31.1. - 3.2. 2013 1 Motto: Hledám spřízněné duše pro putování na horách, které se ničeho nebojí, umí se dívat kolem sebe a vnímat přírodu všemi smysly,

Více

ČESKÝ KRUMLOV. Tereza Išková

ČESKÝ KRUMLOV. Tereza Išková ČESKÝ KRUMLOV Tereza Išková ČESKÝ KRUMLOV Pohlednicový pohled na město Český Krumlov. 2 HISTORIE MĚSTA ČESKÝ KRUMLOV Jméno města Krumlov je odvozováno z německého výrazu "Krumme Aue", který je překládán

Více

Základní škola Kaznějov, příspěvková organizace, okres Plzeň-sever

Základní škola Kaznějov, příspěvková organizace, okres Plzeň-sever Základní škola Kaznějov, příspěvková organizace, okres Plzeň-sever DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Název projektu Registrační číslo projektu UČENÍ JE SKRYTÉ BOHATSTVÍ INOVACE VÝUKY ZŚ KAZNĚJOV CZ.1.07/1.1.12/02.0029

Více

VÝUKOVÉ PROGRAMY PRO MŠ STŘEDISKO ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY VIMPERK ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA V NÁRODNÍM PARKU A CHRÁNĚNÉ KRAJINNÉ OBLASTI ŠUMAVA

VÝUKOVÉ PROGRAMY PRO MŠ STŘEDISKO ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY VIMPERK ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA V NÁRODNÍM PARKU A CHRÁNĚNÉ KRAJINNÉ OBLASTI ŠUMAVA STŘEDISKO ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY VIMPERK Místo konání programů: učebna na Správě NP a CHKO Šumava ve Vimperku, území NP a CHKO Šumava Kdy se můžete zúčastnit našich programů: od září 2009 do konce června

Více

VÍTEJTE V NÁRODNÍM PARKU ŠUMAVA PROGRAMY LÉTO 2018 PRO VEŘEJNOST. Vážení návštěvníci,

VÍTEJTE V NÁRODNÍM PARKU ŠUMAVA PROGRAMY LÉTO 2018 PRO VEŘEJNOST. Vážení návštěvníci, VÍTEJTE V NÁRODNÍM PARKU ŠUMAVA PROGRAMY PRO VEŘEJNOST Vážení návštěvníci, vítejte v Národním parku Šumava. V letošním roce 2018 oslaví dva významné pralesy svá výročí od vyhlášení své ochrany, 180 let

Více

Okruh z Luhačovic na východ

Okruh z Luhačovic na východ 32 Okruh z Luhačovic na východ 5 ½ hod. Po vzdálenějších místech kolem lázní Luhačovice Petrůvka Nad Nevšovou Loučky Kameničná vodní nádrž Luhačovice Luhačovice Výchozí bod: Luhačovice-pošta. Délka: 18

Více

Čeřínek. Skalní mísy Přední skála u Čeřínku. Formanská studánka u Čeřínku

Čeřínek. Skalní mísy Přední skála u Čeřínku. Formanská studánka u Čeřínku Čeřínek Vrch Čeřínek (761 m) s přírodním parkem stejného jména leží asi 10 km západně od Jihlavy a asi 5 km východně od Nového Rychnova. Území téměř celého parku je pokryto smíšenými lesy. V severozápadní

Více

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3349 Název projektu I nejvyšší věž

Více

Exkurze na Šumavu. Studijní opora k akci č. 2.2 Exkurze na Šumavu ve dnech 5. 8. 5. 2012 v rámci projektu č. CZ.1.07/1.3.05/03.

Exkurze na Šumavu. Studijní opora k akci č. 2.2 Exkurze na Šumavu ve dnech 5. 8. 5. 2012 v rámci projektu č. CZ.1.07/1.3.05/03. Exkurze na Šumavu Studijní opora k akci č. 2.2 Exkurze na Šumavu ve dnech 5. 8. 5. 2012 v rámci projektu č. CZ.1.07/1.3.05/03.0030 Název projektu: Zeměpis v nové perspektivě aneb tudy cesta vede Celkový

Více

SLOVENSKO 2005 BARDĚJOVSKO -SVlDNÍK POHOŘÍ ČERGOV 27.9. -2.10.2005

SLOVENSKO 2005 BARDĚJOVSKO -SVlDNÍK POHOŘÍ ČERGOV 27.9. -2.10.2005 SLOVENSKO 2005 BARDĚJOVSKO -SVlDNÍK POHOŘÍ ČERGOV 27.9. -2.10.2005 Určeno pro pěší turistiku, cykloturistiku (silnice, trek, MTB) Ubytování: 4 noci s polopenzí v RZ Kamarát Bardějov v3-5 L pokoje, společné

Více

3. etapa (čtvrtek): Boží Dar Český Mlýn Potůčky Sauersack Stříbrná (50 km)

3. etapa (čtvrtek): Boží Dar Český Mlýn Potůčky Sauersack Stříbrná (50 km) 3. etapa (čtvrtek): Boží Dar Český Mlýn Potůčky Sauersack Stříbrná (50 km) Trasa na Mapy.cz http://mapy.cz/s/iti3 Trasa na Wandermap.net http://www.wandermap.net/cs/route/3067456-pum-2015-3-ctvrtek Stoupání:

Více

ČESKY. Vesničky Slavkovského lesa CYKLOTRASA Č. 4 SOKOLOV KOSTELNÍ BŘÍZA - VÍTKOV

ČESKY. Vesničky Slavkovského lesa CYKLOTRASA Č. 4 SOKOLOV KOSTELNÍ BŘÍZA - VÍTKOV ČESKY 4 Vesničky Slavkovského lesa CYKLOTRASA Č. 4 SOKOLOV KOSTELNÍ BŘÍZA - VÍTKOV 1 2 Kopcovitá trasa nás zavede do východního cípu Slavkovského lesa, který sice nepoznáme v jeho plné kráse (Kladská),

Více

Mapa 1: Celkové zobrazení okolních atraktivních měst kolem Chýnova

Mapa 1: Celkové zobrazení okolních atraktivních měst kolem Chýnova Obsah 1. Chýnov..2 1.Směr Pelhřimov... 2 2.Směr Kamenice nad Lipou... 4 3.Směr Milevsko... 7 4.Směr České Budějovice... 9 5. Atraktivní města tentokrát od Tábora... 13 5.1 Z Tábora na Týn... 13 5.2 Z Tábora

Více

VYSOKÁ ŠKOLA POLYTECHNICKÁ JIHLAVA

VYSOKÁ ŠKOLA POLYTECHNICKÁ JIHLAVA VYSOKÁ ŠKOLA POLYTECHNICKÁ JIHLAVA Katedra cestovního ruchu Cyklotrasy po vybraných ztracených místech Šumavy Bakalářská práce Autor: Martina Dubová Vedoucí práce: Mgr. Eva Horňáková Jihlava 2013 Copyright

Více

Tabulka č.1 : Seznam kulturně historických památek v obcích MAS Poličsko

Tabulka č.1 : Seznam kulturně historických památek v obcích MAS Poličsko PŘÍLOHY CESTOVNÍ RUCH Tabulka č.1 : Seznam kulturně historických památek v obcích MAS Poličsko OBEC Borová Březiny Bystré Hartmanice Jedlová Kamenec Korouhev Květná Nedvězí Oldříš Polička Pomezí Pustá

Více