Zásady pro pronájmy, pachty a výpůjčky věcí nemovitých a jejich částí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zásady pro pronájmy, pachty a výpůjčky věcí nemovitých a jejich částí"

Transkript

1 Označení dokumentu: S/25/2015 Skartační zn.: A/5 Účinnost od: Typ dokumentu: směrnice Revize/datum: Účinnost do: Stav dokumentu: platný Zveřejnění na www: ano Počet stran/příloh: 10 MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, Třinec Zásady pro pronájmy, pachty a výpůjčky věcí nemovitých a jejich částí Směrnice S/25/2015 S/25/2015 Strana 1 (celkem 10)

2 Revize (změny): Revize č. Popis změny Datum revize Provedl 1 Formální úpravy změna formy dokumentu. 2 Změna znění bodu Přidání bodu S/25/2015 Strana 2 (celkem 10)

3 Obsah Článek 1 Účel 4 Článek 2 Působnost 4 Článek 3 Výklad pojmů a zkratek Tabulka pojmů a zkratek Vymezení pojmů 4 Článek 4 Postup Obecně závazné právní předpisy Pronájmy, pachty a výpůjčky věcí nemovitých ve vlastnictví města Obecné zásady Zveřejnění záměru Posuzování předložených žádostí Nájemné Uzavření smlouvy a změny smlouvy v průběhu trvání smluvního vztahu Pronájmy, pachty a výpůjčky od jiných subjektů Obecné zásady Posuzování předložených nabídek Nájemné Uzavření smlouvy a změny smlouvy v průběhu trvání smluvního vztahu 9 Článek 5 Vymezení odpovědnosti 9 Článek 6 Zrušení ustanovení 9 Článek 7 Schválení a účinnost 10 S/25/2015 Strana 3 (celkem 10)

4 Článek 1 Účel Tato směrnice upravuje: a) postupy při pronajímání, propachtovávání a vypůjčování věcí nemovitých a jejich částí ve vlastnictví města Třince a b) postupy při pronajímání, propachtovávání a vypůjčování věcí nemovitých a jejich částí městu Třinec od jiných subjektů. Tato směrnice se nevztahuje na pronajímání, propachtovávání a vypůjčování bytů. Článek 2 Působnost Směrnice platí pro všechny zaměstnance města zařazené do MěÚ, kteří se v souladu s organizačním řádem města a svou pracovní náplní podílejí na procesu pronajímání, propachtovávání a vypůjčování věcí nemovitých a jejich částí ve vlastnictví města Třince jiným osobám a pronajímání, propachtovávání a vypůjčování věcí nemovitých a jejich částí městem Třinec od jiných subjektů. Článek 3 Výklad pojmů a zkratek 3.1. Tabulka pojmů a zkratek město vlastnictví občanský zákoník katastrální zákon zákon o obcích věc nemovitá příslušný odbor rada města zastupitelstvo města město Třinec výlučné vlastnictví, podílové spoluvlastnictví, společné jmění manželů zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník zákon č. 256/2013 Sb., o katastru nemovitostí zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů věc nemovitá, její část, prostor sloužící podnikání odbor správy majetku města Třince, příp. jiný odbor stanovený k provedení úkonů týkajících se činnosti dle této směrnice organizačním řádem Rada města Třince Zastupitelstvo města Třince 3.2 Vymezení pojmů Věci nemovité Nemovitými věcmi se pro účely této směrnice rozumí pozemky a podzemní stavby se samostatným účelovým určením, věcná práva k nim, dále práva, která za věci nemovité prohlásí zákon a věci, o nichž obecně závazný právní předpis stanoví, že nejsou součástí S/25/2015 Strana 4 (celkem 10)

5 pozemku, a nelze-li tyto věci přenést z místa na místo bez porušení jejich podstaty. Takto vymezené věci nemovité jsou členěny na věci, které a) jsou dle katastrálního zákona předmětem zápisu v katastru nemovitostí, tj. - pozemky v podobě parcel, - budovy, kterým se přiděluje číslo popisné nebo evidenční, pokud nejsou součástí pozemku nebo stavby, - budovy, kterým se číslo popisné ani číslo evidenční nepřiděluje, pokud nejsou součástí pozemku nebo stavby, jsou hlavní stavbou na pozemku a nejde o drobné stavby, - jednotky vymezené podle občanského zákoníku, - jednotky vymezené podle zákona č. 72/1994 Sb., zákon o vlastnictví bytů, ve znění pozdějších předpisů, - právo stavby, - věci nemovité, o kterých to stanoví právní předpis, b) nejsou předmětem zápisu v katastru nemovitostí. Prostory sloužící podnikání Prostorami sloužícími podnikání se pro účely této směrnice rozumí prostory nebo místnosti, jež jsou částmi věcí nemovitých uvedených v bodě a), a které jsou pronajímány, propachtovávány nebo vypůjčovány za účelem provozování podnikatelské činnosti, příp. za účelem činnosti neziskové organizace (spolků, školských zařízení apod.) Pronájem Pronájmem se pro účely této směrnice rozumí přenechání věci nemovité, její části nebo prostoru sloužícího podnikání nájemci k dočasnému užívání za úplatu. Pacht Pachtem se pro účely této směrnice rozumí přenechání věci nemovité, její části nebo prostoru sloužícího podnikání pachtýři k dočasnému užívání a požívání za úplatu. Výpůjčka Výpůjčkou se pro účely této směrnice rozumí přenechání věci nemovité, její části nebo prostoru sloužícího podnikání vypůjčiteli k dočasnému užívání bezúplatně. Článek 4 Postup 4.1. Obecně závazné právní předpisy O uzavírání nájemních smluv, smluv o pachtu a smluv o výpůjčce věcí nemovitých a jejich částí ve vlastnictví města jiným osobám a věcí nemovitých a jejich částí městu jinými osobami rozhoduje v souladu s 102 odst. 2 písm. m) zákona o obcích rada města. Celý postup při uzavírání těchto smluv se řídí obecně závaznými právními předpisy, kterými jsou zejména: S/25/2015 Strana 5 (celkem 10)

6 a) občanský zákoník, b) zákon o obcích, c) zákon č. 215/2004 Sb., o úpravě některých vztahů v oblasti veřejné podpory, ve znění pozdějších předpisů, d) zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, e) zákon č. 72/1994 Sb., kterým se upravují některé spoluvlastnické vztahy k budovám a některé vlastnické vztahy k bytům a nebytovým prostorům a doplňují některé zákony, ve znění pozdějších předpisů, f) katastrální zákon Pronájmy, pachty a výpůjčky věcí nemovitých ve vlastnictví města Obecné zásady a) O pronájmech, pachtech a výpůjčkách věcí nemovitých ve vlastnictví města rozhoduje rada města, a to na základě žádosti zájemce o pronájem, pacht nebo výpůjčku věcí nemovitých, z podnětu příslušných orgánů nebo odborů města. Při přípravě podkladů pro rozhodnutí rady města je příslušný odbor povinen postupovat v souladu s těmito zásadami a příslušnými právními předpisy. b) Rada města může v konkrétních případech pronájmů, pachtů a výpůjček věcí nemovitých rozhodnout o pravidlech odlišných od těch, které jsou stanoveny touto směrnicí Zveřejnění záměru a) Před samotným rozhodováním pronajmout nebo propachtovat věc nemovitou nebo ji poskytnout jako výpůjčku se provedou následující kroky: - záměr pronájmu, pachtu nebo výpůjčky bude předložen k projednání v majetkoprávní komisi rady města, - následně příslušný odbor záměr předloží k projednání radě města, která rozhodne o záměru a o jeho zveřejnění, - po schválení záměru radou města příslušný odbor zveřejní záměr vyvěšením na úřední desce a internetových stránkách města po dobu stanovenou zákonem o obcích, a to za účelem připomínkování ze strany občanů, vyjádření se zájemců a předložení nabídek. Takové zveřejnění musí bezprostředně předcházet rozhodnutí rady města o uzavření příslušné smlouvy. b) Oznámení o záměru pronajmout nebo propachtovat věc nemovitou obsahuje zejména tyto údaje: - základní informace o předmětu pronájmu nebo pachtu, identifikaci věci nemovité, které se zveřejnění týká, včetně příslušenství, - vymezení výměry věci nemovité, - číslo usnesení rady, kterým bylo o zveřejnění záměru rozhodnuto, - záměr pronajmout nebo propachtovat věc nemovitou předem určené osobě pro konkrétní využití, jestliže tak rada města rozhodla, - minimální obsahové požadavky smlouvy, např. doba užívání, smluvní pokuty a jiná sankční ujednání, - minimální výši požadovaného nájemného, pokud tato směrnice nestanoví jinak, - lhůtu pro připomínky, podání nabídek nebo námětů veřejnosti, S/25/2015 Strana 6 (celkem 10)

7 - datum zveřejnění, tj. den vyvěšení na úřední desce města, - termín a místo pro podání nabídek, - minimální požadavky na obsah nabídky, tj.: přesná identifikace zájemce: u fyzických osob - jméno, příjmení, rodné číslo, bydliště, tel. spojení, ovou adresu, u fyzických osob podnikajících navíc IČ, DIČ, výpis z živnostenského rejstříku, místo podnikání, pokud je záměrem zájemce pronájem nebo pacht věcí nemovitých do společného pronájmu nebo pachtu manželů, nutno uvést generálie obou manželů; u právnických osob název, sídlo, IČ, DIČ, tel. spojení, ovou adresu, aktuální výpis z obchodního rejstříku nebo listina o registraci subjektu, výše nájemného, účel využití či investiční záměr, - další podmínky stanovené městem. c) Oznámení o záměru poskytnout věc nemovitou jako výpůjčku obsahuje údaje dle písm. b) tohoto článku, vyjma náležitostí týkající se nájemného. d) V odůvodněných případech, a pokud je to v souladu se zájmy města, může o záměru pronajmout nebo propachtovat věc nemovitou nebo poskytnout ji jako výpůjčku rozhodnout starosta města, pokud mu rozhodování o těchto záležitostech bylo v souladu s ustanovením 103 odst. 4 písm. g) zákona o obcích svěřeno radou města. Vyvěšení záměru na úřední desce a internetových stránkách města se provede dle odst písm. b) a c) této směrnice. e) Ustanovení tohoto odstavce se nepoužijí, jde-li o pronájem, pacht nebo o výpůjčku majetku obce na dobu kratší než 30 dnů, nebo jde-li o pronájem, pacht nebo výpůjčku právnické osobě zřízené městem Posuzování předložených žádostí s nabídkami a) V případě pronájmů a pachtů věcí nemovitých se výběr zájemce provede s ohledem na účel využití v souladu se zájmem města buď předem určenému zájemci, nebo výběrem zájemce obálkovou metodou. O způsobu výběru zájemce rozhodne rada města při rozhodování o vyhlášení záměru pronájmu nebo pachtu. b) V případě provádění výběru obálkovou metodou posoudí předložené nabídky majetkoprávní komise rady města. Komise po doručení všech nabídek zkontroluje neporušenost obálek, otevře obálky, zhodnotí správnost a úplnost nabídek, doporučí radě města pořadí zájemců a připraví zápis o otevírání obálek. Jednání komise se mohou účastnit zájemci, kteří podali nabídku, popřípadě jejich zástupci na základě písemné plné moci. Jednání komise se musí účastnit vedoucí příslušného odboru. Zápis o otevírání obálek bude obsahovat: - název a číslo výběrového řízení, datum a místo konání, - seznam zájemců včetně zájemců přítomných na jednání nebo jejich zástupců dle doložených plných mocí, - nabízenou cenu nájmu u jednotlivých zájemců, - navrhované pořadí zájemců, - další doporučení pro orgány města, - podpisy členů komise. c) V případě výpůjček věcí nemovitých o způsobu výběru zájemce rozhodne rada města při rozhodování o vyhlášení záměru výpůjčky. d) Rada města rozhodne s konečnou platností, zda a se kterým zájemcem bude uzavřena nájemní smlouva, smlouva o pachtu či smlouva o výpůjčce. S/25/2015 Strana 7 (celkem 10)

8 4.2.4.Nájemné a) Nájemné se určuje na základě aktuální vnitřní směrnice města Ceník pro stanovení finančních úhrad při nakládání s majetkem ve vlastnictví města Třince (dále také jen Ceník ) nebo dohodou. b) V případě, že bude příslušným orgánem města rozhodnuto o nižší kupní ceně než je tržní cena, bude kupující informován o plněních ve prospěch příjemce z veřejných zdrojů, které by mohly zakládat veřejnou podporu malého rozsahu (de minimis) ve smyslu Nařízení Komise (ES) č. 1407/2013 ze dne 18. prosince 2013, o použití článků 107 a 108 Smlouvy o fungování Evropské unie na podporu de minimis. Dále bude kupující jako příjemce podpory informován o povinnosti poskytovatele zaznamenat do centrálního registru údaje o poskytnuté podpoře malého rozsahu a o jejím příjemci dle ust. 3a zákona č. 215/2004 Sb., o úpravě některých vztahů v oblasti veřejné podpory a o změně zákona o podpoře výzkumu a vývoje, v platném znění. c) V případě, že rozdíl mezi cenou dle Ceníku nebo tržní cenou nájmu a sníženou cenou nájmu bude přesahovat limity pro podporu malého rozsahu, a bude tedy zakládat veřejnou podporu dle čl. 107 odst. 1 Smlouvy o fungování EU, musí město takovou podporu nechat schválit Evropskou komisí Uzavření smlouvy a změny smlouvy v průběhu trvání smluvního vztahu - po schválení pronájmu, pachtu či výpůjčky věcí nemovitých vybranému zájemci v radě města se proces uzavírání smlouvy řídí příslušnými ustanoveními občanského zákoníku, - pokud nedojde k přijetí nabídky (uzavření smlouvy) ze strany zájemce ve lhůtě určené pro její přijetí, tj. 30 dnů od jejího doručení zájemci, nebude-li stanovena lhůta jiná, město přestává být svým rozhodnutím o výběru zájemce a svou nabídkou doručenou vybranému zájemci vázáno, - na místo vyřazeného zájemce nastoupí další zájemci v sestupném pořadí dle výše nabídkové ceny (nejvýše do 3. místa) nebo proběhne celý postup pronájmu, pachtu či výpůjčky od počátku, - v případě změny podstatných náležitostí příslušné smlouvy (např. doba nájmu či výpůjčky, cena nájmu, účel nájmu či výpůjčky apod.), se postupuje analogicky dle odstavců až této směrnice Pronájmy, pachty a výpůjčky od jiných subjektů Obecné zásady a) O pronájmech, pachtech a výpůjčkách věcí nemovitých ve vlastnictví jiných subjektů rozhoduje rada města. Před konečným rozhodnutím rady města je příslušný odbor povinen postupovat v souladu s touto směrnicí a příslušnými právními předpisy. b) Rada města může v konkrétních případech pronájmů, pachtů a výpůjček věcí nemovitých rozhodnout o pravidlech odlišných od těch, které jsou stanoveny touto směrnicí. c) Podnět k získání věcí nemovitých do pronájmu, pachtu či k vypůjčení může učinit město, případně vlastník předmětné věci nemovité, který za tímto účelem městu konkrétní věc nemovitou nabídne. S/25/2015 Strana 8 (celkem 10)

9 d) Postup města při získávání věcí nemovitých do pronájmu, pachtu či výpůjčky a nabídky jiných osob k pronájmu, pachtu a výpůjčkám věcí nemovitých vyřizuje příslušný odbor Posuzování předložených nabídek a) Výběr konkrétní nabídky bude proveden v souladu se zájmem města. b) Nabídky budou předloženy na jednání majetkoprávní komise, která je posoudí, zhodnotí účelnost pronájmu, pachtu či výpůjčky věcí nemovitých a následně doporučí konkrétní nabídku ke schválení radě města. c) Rada města rozhodne s konečnou platností, zda a za jakých podmínek bude uzavřena nájemní smlouva, smlouva o pachtu či smlouva o výpůjčce Nájemné Výši nájemného schválí rada města po předchozím projednání v majetkoprávní komisi Uzavření smlouvy a změny smlouvy v průběhu trvání smluvního vztahu a) V případě, že rada města schválí pronájem, pacht či výpůjčku věcí nemovitých s vybraným subjektem, bude nájemní smlouva, smlouva o pachtu nebo smlouva o výpůjčce uzavřena nejpozději ve lhůtě do 30 dnů ode dne schválení předmětných smluv radou města. Pokud smlouva nebude v této lhůtě uzavřena, může rada města z objektivních důvodů lhůtu k uzavření smlouvy prodloužit. c) V případě změny podstatných náležitostí příslušné smlouvy (např. doba nájmu či výpůjčky, cena nájmu, účel nájmu či výpůjčky apod.), se postupuje analogicky dle odstavců a této směrnice. Článek 5 Vymezení odpovědnosti a) Podklady pro nájmy, pachty a výpůjčky věcí nemovitých komplexně technicky zajišťuje, příp. koordinuje příslušný odbor stanovený k těmto úkonům organizačním řádem. Za jejich úplnost a správnost, lze-li tuto objektivně zjistit, odpovídá vedoucí příslušného odboru. b) Odpovědnost za věcnou a obsahovou správnost uzavíraných smluv a jejich soulad s právními předpisy je vymezena Směrnicí města ke zpracování, oběhu a evidenci smluv č. 17/2015. Článek 6 Zrušovací ustanovení Touto směrnicí se ruší směrnice č. 10/2010 Zásady pro pronájmy a výpůjčky nemovitostí a jejich částí. S/25/2015 Strana 9 (celkem 10)

10 Článek 7 Schválení a účinnost a) Tato směrnice byla schválena dne usnesením Rady města Třinec č. 2015/1324. b) Tato směrnice nabývá účinnosti dnem Zpracovala: JUDr. Danuta Lasotová Schválila: Rada města Třince Datum: Datum: JUDr. Danuta Lasotová v. r., vedoucí odboru SMM RNDr. Věra Palkovská v. r., starostka města S/25/2015 Strana 10 (celkem 10)

MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, 739 61 Třinec. Zásady pro pronájmy a výpůjčky nemovitostí a jejich částí

MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, 739 61 Třinec. Zásady pro pronájmy a výpůjčky nemovitostí a jejich částí MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Zásady pro pronájmy a výpůjčky nemovitostí a jejich částí VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 10/2010 Část I. Obecná ustanovení 1) Zásady pro pronájmy a výpůjčky nemovitostí

Více

Zásady pro převody a nabytí věcí nemovitých

Zásady pro převody a nabytí věcí nemovitých Označení dokumentu: S/26/2015 Skartační zn.: A/5 Účinnost od: 1. 1. 2016 Typ dokumentu: směrnice Revize/datum: Účinnost do: Stav dokumentu: platný Zveřejnění na www: ano Počet stran/příloh: 12 MĚSTO TŘINEC

Více

ZÁSADY postupu při prodeji bytových jednotek

ZÁSADY postupu při prodeji bytových jednotek O b e c P í š ť 747 18 Píšť č. p. 58 ZÁSADY postupu při prodeji bytových jednotek Zastupitelstvo Obce Píšť rozhodlo na svém 2. zasedání dne 22.12.2010 o následujícím postupu (dále jen Zásady) při prodeji

Více

Pravidla pro nabytí a převod nemovitých věcí ve vlastnictví města Uherský Brod

Pravidla pro nabytí a převod nemovitých věcí ve vlastnictví města Uherský Brod Pravidla pro nabytí a převod nemovitých věcí ve vlastnictví města Uherský Brod Čl. 1 Předmět (1) Pravidla pro nabytí a převod nemovitých věcí ve vlastnictví města Uherský Brod (dále jen pravidla a města

Více

o převodu nemovitých věcí formou prodeje

o převodu nemovitých věcí formou prodeje Z Á S A D Y o převodu nemovitých věcí formou prodeje I. Úvodní ustanovení (1) Zásady převodu nemovitých věcí (dále jen Zásady ) upravují postup při převodu majetku z vlastnictví města Bruntál (dále jen

Více

Zásady upravující postup při majetkoprávních úkonech s nemovitým majetkem ve vlastnictví Královéhradeckého kraje. Přehled

Zásady upravující postup při majetkoprávních úkonech s nemovitým majetkem ve vlastnictví Královéhradeckého kraje. Přehled Zásady upravující postup při majetkoprávních úkonech s nemovitým majetkem ve vlastnictví Královéhradeckého kraje Přehled Část I. Obecná ustanovení Předmět úpravy Související právní předpisy Evidence majetku

Více

SMĚRNICE K PRODEJI, OCEŇOVÁNÍ, PRONÁJMU A PACHTU POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ OBCE DŽBÁNICE

SMĚRNICE K PRODEJI, OCEŇOVÁNÍ, PRONÁJMU A PACHTU POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ OBCE DŽBÁNICE SMĚRNICE K PRODEJI, OCEŇOVÁNÍ, PRONÁJMU A PACHTU POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ OBCE DŽBÁNICE Obec : Džbánice Adresa : Džbánice 50, 671 71 Hostěradice IČ : 00600334 Směrnici zpracoval : Roman Suttr - starosta

Více

ZÁSADY PRO PROJEDNÁVÁNÍ, SCHVALOVÁNÍ SMLUV A URČENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PRODEJ NEMOVITÝCH VĚCÍ (POZEMKU) OBCE Svojetice

ZÁSADY PRO PROJEDNÁVÁNÍ, SCHVALOVÁNÍ SMLUV A URČENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PRODEJ NEMOVITÝCH VĚCÍ (POZEMKU) OBCE Svojetice ZÁSADY PRO PROJEDNÁVÁNÍ, SCHVALOVÁNÍ SMLUV A URČENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PRODEJ NEMOVITÝCH VĚCÍ (POZEMKU) OBCE Svojetice Účinnost od 23.08.2016 Schválilo: Zastupitelstvo obce Svojetice pod svým Usnesením č.

Více

Nový občanský zákoník ve vazbě na obecní zřízení. Některé problematické okruhy

Nový občanský zákoník ve vazbě na obecní zřízení. Některé problematické okruhy Nový občanský zákoník ve vazbě na obecní zřízení Některé problematické okruhy 39 obecního zřízení 39 (1) Záměr obce prodat, směnit nebo darovat nemovitý majetek, pronajmout jej nebo poskytnout jako výpůjčku

Více

Zásady. pro nakládání s nemovitým majetkem města Břeclav

Zásady. pro nakládání s nemovitým majetkem města Břeclav Zásady pro nakládání s nemovitým majetkem města Břeclav Schváleny Zastupitelstvem města Břeclavi na 29. zasedání dne 3. 9. 2014, usnesením č. Z/29/14/6.9, účinné od 1. 10. 2014. OBSAH Část I. ČI. I Úvod

Více

ZPŮSOB PROJEDNÁVÁNÍ MAJETKOPRÁVNÍCH ÚKONŮ V SAMOSPRÁVNÝCH ORGÁNECH MĚSTA.

ZPŮSOB PROJEDNÁVÁNÍ MAJETKOPRÁVNÍCH ÚKONŮ V SAMOSPRÁVNÝCH ORGÁNECH MĚSTA. Město Nový Jičín SMĚRNICE č. 2/2004 ZPŮSOB PROJEDNÁVÁNÍ MAJETKOPRÁVNÍCH ÚKONŮ V SAMOSPRÁVNÝCH ORGÁNECH MĚSTA. Hospodaření s majetkem města spadá do samostatné působnosti města a je upraveno zejména v 38

Více

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina. ze dne 29. 11. 2005. č. 20/05

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina. ze dne 29. 11. 2005. č. 20/05 Zastupitelstvo kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina ze dne 29. 11. 2005 č. 20/05 1 Čl. 1 Předmět a rozsah úpravy (1) Zásady Zastupitelstva

Více

2. Žádost se podává písemně prostřednictvím podatelny. Formulář žádosti je příloha č. 2 těchto zásad. Každá žádost musí obsahovat:

2. Žádost se podává písemně prostřednictvím podatelny. Formulář žádosti je příloha č. 2 těchto zásad. Každá žádost musí obsahovat: Postup a zásady pronájmu pozemků ve vlastnictví statutárního města Děčín I. Žádosti 1. Žádosti o pronájmy pozemků ve vlastnictví statutárního města Děčín vyřizuje odbor místního hospodářství a majetku

Více

UPRAVUJÍCÍ NAKLÁDÁNÍ S MOVITÝM MAJETKEM LIBERECKÉHO KRAJE VE ZNĚNÍ NOVELIZACE Č. 2

UPRAVUJÍCÍ NAKLÁDÁNÍ S MOVITÝM MAJETKEM LIBERECKÉHO KRAJE VE ZNĚNÍ NOVELIZACE Č. 2 SMĚRNICE RADY LIBERECKÉHO KRAJE Č. 2/2005 UPRAVUJÍCÍ NAKLÁDÁNÍ S MOVITÝM MAJETKEM LIBERECKÉHO KRAJE VE ZNĚNÍ NOVELIZACE Č. 2 I. Předmět a struktura směrnice a vymezení základních pojmů 1. Tato směrnice

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA ZBRASLAV S M Ě R N I C E

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA ZBRASLAV S M Ě R N I C E MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA ZBRASLAV TAJEMNÍK ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI S M Ě R N I C E č. S /2009 O ZŘIZOVÁNÍ VĚCNÝCH BŘEMEN Garant: Rozsah působnosti: Ludmila Wágnerová, odbor majetkoprávní Uvolnění členové zastupitelstva

Více

Pravidla pro nakládání s nemovitým majetkem ve vlastnictví Obce Ostružná

Pravidla pro nakládání s nemovitým majetkem ve vlastnictví Obce Ostružná Pravidla pro nakládání s nemovitým majetkem ve vlastnictví Obce Ostružná schválené v souladu s ust. 38, 39, 85 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, Zastupitelstvem obce Ostružná

Více

Zásady postupu orgánů Olomouckého kraje při nakládání s nemovitým majetkem

Zásady postupu orgánů Olomouckého kraje při nakládání s nemovitým majetkem Zásady postupu orgánů Olomouckého kraje při nakládání s nemovitým majetkem I. Postup při pronájmech, pachtech, výprosách a výpůjčkách nemovitého majetku, při zřízení věcného břemene a při uzavírání dohod

Více

MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, 739 61 Třinec. Zásady převodu a nabytí nemovitostí

MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, 739 61 Třinec. Zásady převodu a nabytí nemovitostí MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Zásady převodu a nabytí nemovitostí VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 9/2010 OBSAH strana Článek 1 Obecná ustanovení... 3 Článek 2 Způsoby a formy převodu a nabytí nemovitostí...

Více

Směrnice o udělování čestného občanství města Třince, čestné záštity města Třince a záštity starosty města Třince

Směrnice o udělování čestného občanství města Třince, čestné záštity města Třince a záštity starosty města Třince Označení dokumentu: S/11/2015 Skartační zn.: A/5 Účinnost od: 14.06.2016 Typ dokumentu: směrnice Revize/datum: 1/14.06.2016 Účinnost do: Stav dokumentu: platný Zveřejnění na www: ano Počet stran/příloh:

Více

Postup při převodu a pronájmu nemovitostí ve vlastnictví města Zábřeha a nabytí nemovitostí do vlastnictví města Zábřeha (dále jen "Postup")

Postup při převodu a pronájmu nemovitostí ve vlastnictví města Zábřeha a nabytí nemovitostí do vlastnictví města Zábřeha (dále jen Postup) Příloha k usnesení č. 14/033/902/01/00 Postup při převodu a pronájmu nemovitostí ve vlastnictví města Zábřeha a nabytí nemovitostí do vlastnictví města Zábřeha (dále jen "Postup") V zájmu zajištění transparentnosti

Více

Předmět postupu. b) které nebyly rozděleny na jednotky podle z.č. 72/1994 Sb., o vlastnictví bytů, ve znění pozdějších předpisů.

Předmět postupu. b) které nebyly rozděleny na jednotky podle z.č. 72/1994 Sb., o vlastnictví bytů, ve znění pozdějších předpisů. Postup při majetkoprávním vypořádání pozemků ve vlastnictví statutárního města Brna zastavěných bytovými domy a způsob výpočtu náhrady za zřízení věcného břemene Podmínky majetkoprávního vypořádání pozemků

Více

Identifikační označení a název: Prodej nemovitostí z vlastnictví Města Šternberka nejvyšší nabídce

Identifikační označení a název: Prodej nemovitostí z vlastnictví Města Šternberka nejvyšší nabídce Město Šternberk List číslo: 1 / 7 OBSAH 1. ÚVOD A CÍL 2. DEFINICE POJMŮ A ZKRATKY 3. OBLAST A ROZSAH POUŢITÍ 4. ODPOVĚDNOST A PRAVOMOC 5. POPIS ČINNOSTI 5.1. PRODEJ NEMOVITOSTÍ Z VLASTNICTVÍ MĚST ŠTERNBERKA

Více

MĚSTO PROSEČ. Pravidla pro pronajímání pozemků ve vlastnictví města Proseč. Elektronická verze: www.mestoprosec.cz

MĚSTO PROSEČ. Pravidla pro pronajímání pozemků ve vlastnictví města Proseč. Elektronická verze: www.mestoprosec.cz MĚSTO PROSEČ Pravidla pro pronajímání pozemků ve vlastnictví města Proseč Číslo: P/02/2012 Originál: Kancelář úřadu Elektronická verze: www.mestoprosec.cz Platnost od: 20. 12. 2012 Účinnost od: 1. 1. 2013

Více

MĚSTO KRÁLÍKY. Elektronická verze: BOX. Spis. značka: PP/186/P/2015 Originál: Kancelář úřadu

MĚSTO KRÁLÍKY. Elektronická verze: BOX. Spis. značka: PP/186/P/2015 Originál: Kancelář úřadu MĚSTO KRÁLÍKY P r a v i d l a p r o n a k l á d á n í s n e m o v i t ý m i v ě c m i ve v l a s t n i c t v í m ě s t a K r á l í k y Spis. značka: PP/186/P/2015 Originál: Kancelář úřadu Elektronická

Více

Zásady pro prodej nebytových prostorů Městské části Praha 5

Zásady pro prodej nebytových prostorů Městské části Praha 5 Zásady pro prodej nebytových prostorů Městské části Praha 5 Základní pojmy Pro účely těchto Zásad pro prodej nebytových prostorů Městské části Praha 5 (dále jen Zásady ) a v souladu se zákonem č. 89/2012

Více

Obec Černava Černava 80, Černava

Obec Černava Černava 80, Černava PRAVIDLA PRO PRONÁJEM POZEMKŮ V MAJETKU OBCE Černava Schválilo Zastupitelstvo obce Černava dne 25.3.2019 usnesením č.7 Originál uložen Počet stran 4 Počet příloh 2 Počet stran celkem 6 Účinnost od 15.4.2019

Více

Obec Albrechtice. Albrechtice čp. 145, Lanškroun, IČ: PRAVIDLA PRO PRODEJ POZEMKŮ Z MAJETKU OBCE ALBRECHTICE. Čl. l.

Obec Albrechtice. Albrechtice čp. 145, Lanškroun, IČ: PRAVIDLA PRO PRODEJ POZEMKŮ Z MAJETKU OBCE ALBRECHTICE. Čl. l. Obec Albrechtice Albrechtice čp. 145, 563 01 Lanškroun, IČ: 00581003 PRAVIDLA PRO PRODEJ POZEMKŮ Z MAJETKU OBCE ALBRECHTICE Čl. l Úvodní ustanovení 1.1 Tato Pravidla budou používána při prodeji pozemků

Více

MĚSTO PROSEČ. Pravidla pro pronajímání a propachtování pozemků ve vlastnictví města Proseč. Aktualizace 2

MĚSTO PROSEČ. Pravidla pro pronajímání a propachtování pozemků ve vlastnictví města Proseč. Aktualizace 2 MĚSTO PROSEČ Pravidla pro pronajímání a propachtování pozemků ve vlastnictví města Proseč Aktualizace 2 Číslo: P/01/2014 Originál: Kancelář úřadu Elektronická verze: www.mestoprosec.cz Platnost od: 14.

Více

Směrnice pro oceňování sociálních pracovníků

Směrnice pro oceňování sociálních pracovníků Označení dokumentu: S/02/2015 Skartační zn.: A/5 Účinnost od: 01.02.2015 Typ dokumentu: směrnice Revize/datum: Účinnost do: Stav dokumentu: platný Zveřejnění na www: ano Počet stran/příloh: 6/1 MĚSTO TŘINEC

Více

Nabídka pozemků k pronájmu

Nabídka pozemků k pronájmu Sídlo: Praha 3, Husinecká 1024/11a, PSČ 130 00 IČ: 01312774, DIČ: CZ01312774 Nabídka pozemků k pronájmu KPÚ pro Královéhradecký kraj Kydlinovská 245, Hradec Králové, 50301 Parcela Výměra [m2] Parcelní

Více

P O S T U P Y při majetkoprávních jednáních města Bílovec

P O S T U P Y při majetkoprávních jednáních města Bílovec Příloha č. 2 usnesení 22. zasedání Zastupitelstva města Bílovce, konaného dne 27. 6. 2017 P O S T U P Y při majetkoprávních jednáních města Bílovec V zájmu zajištění vlastnického práva, tj. držet předmět

Více

MĚSTO TRUTNOV RADA MĚSTA. ZÁSADY č. 2/2014 Postup při pronájmu obecních bytů

MĚSTO TRUTNOV RADA MĚSTA. ZÁSADY č. 2/2014 Postup při pronájmu obecních bytů MĚSTO TRUTNOV RADA MĚSTA ZÁSADY č. 2/2014 Postup při pronájmu obecních bytů Vydala Rada města Trutnova Schváleno dne 9. 6. 2014, usnesení č. 2014-580/11 Zpracovala Alena Illnerová - odbor rozvoje a majetku

Více

MĚSTO LOVOSICE ZÁSADY PRODEJE BYTOVÝCH JEDNOTEK A PROSTOR SLOUŽÍCÍCH K PODNIKÁNÍ Z MAJETKU MĚSTA LOVOSICE. I. Preambule

MĚSTO LOVOSICE ZÁSADY PRODEJE BYTOVÝCH JEDNOTEK A PROSTOR SLOUŽÍCÍCH K PODNIKÁNÍ Z MAJETKU MĚSTA LOVOSICE. I. Preambule MĚSTO LOVOSICE ZÁSADY PRODEJE BYTOVÝCH JEDNOTEK A PROSTOR SLOUŽÍCÍCH K PODNIKÁNÍ Z MAJETKU MĚSTA LOVOSICE I. Preambule Prodej bytových jednotek a prostor sloužících k podnikání ve vlastnictví města Lovosice

Více

MĚSTO VODŇANY. PRAVIDLA pro postup při hospodaření s byty ve vlastnictví města Vodňany

MĚSTO VODŇANY. PRAVIDLA pro postup při hospodaření s byty ve vlastnictví města Vodňany MĚSTO VODŇANY PRAVIDLA pro postup při hospodaření s byty ve vlastnictví města Vodňany Rada města Vodňany (dále jen Rada) pro zajištění výkonu vlastnického práva a práva pronajímatele bytů v souladu se

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Obecná ustanovení

I. Úvodní ustanovení. II. Obecná ustanovení Opatření obce č. 4/2010 Prodej bytů a domů z majetku Města Krnova ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- I. Úvodní ustanovení 1.

Více

PRAVIDLA. prodeje bytů v panelových domech na sídlišti Velká Hleďsebe ve vlastnictví Obce Velká Hleďsebe. (dále jen Pravidla ) Článek 1

PRAVIDLA. prodeje bytů v panelových domech na sídlišti Velká Hleďsebe ve vlastnictví Obce Velká Hleďsebe. (dále jen Pravidla ) Článek 1 PRAVIDLA prodeje bytů v panelových domech na sídlišti Velká Hleďsebe ve vlastnictví Obce Velká Hleďsebe (dále jen Pravidla ) Článek 1 VYMEZENÍ POJMŮ 1.1. Pro účely těchto Pravidel je převzato vymezení

Více

Město Jílové u Prahy

Město Jílové u Prahy Město Jílové u Prahy Masarykovo nám. 194, 254 01 Jílové u Prahy Z Á S A D Y pro poskytnutí účelově vázané dotace z rozpočtu města na údržbu a úpravy stavby Zastupitelstvo města Jílové u Prahy (dále jen

Více

Město Vimperk. Den zveřejnění: Den sejmutí: Za Město Vimperk

Město Vimperk. Den zveřejnění: Den sejmutí: Za Město Vimperk v souladu s ustanovením 39/1 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích /obecní zřízení/ a usnesením č. 166 Rady města Vimperk ze dne 19.2.2007 záměr č. 18/5/07 pronajmout nebytové prostory o celkové výměře 64,60

Více

STATUTÁRNÍ M Ě S TO K L A D NO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA

STATUTÁRNÍ M Ě S TO K L A D NO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA STATUTÁRNÍ M Ě S TO K L A D NO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA Za účelem vymezení způsobu vzniku nájmu bytu v majetku Statutárního města Kladna a postupu jednotlivých orgánů

Více

NÁVRH. ZŘIZOVACÍ LISTINA pro Základní školu Brno, Pavlovská 16, č. p. 576, příspěvkovou organizaci příspěvkové organizace (úplné znění k

NÁVRH. ZŘIZOVACÍ LISTINA pro Základní školu Brno, Pavlovská 16, č. p. 576, příspěvkovou organizaci příspěvkové organizace (úplné znění k NÁVRH příloha č. 3 Z 18 Statutární město Brno, městská část Brno-Kohoutovice ZŘIZOVACÍ LISTINA pro Základní školu Brno, Pavlovská 16, č. p. 576, příspěvkovou organizaci příspěvkové organizace (úplné znění

Více

ZÁSADY pro prodej obytných domů

ZÁSADY pro prodej obytných domů ZÁSADY pro prodej obytných domů a souvisejících pozemků z vlastnictví statutárního města Ostravy, svěřených městskému obvodu Slezská Ostrava -------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

PŘEVODU A NABYTÍ NEMOVITOSTÍ

PŘEVODU A NABYTÍ NEMOVITOSTÍ STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA ZÁSADY PŘEVODU A NABYTÍ NEMOVITOSTÍ Účinnost od: 16. 4. 2008 Účinnost do: Nahrazuje dokument: Zásady převodu a nabytí nemovitostí, schválené Zastupitelstvem Statutárního města Opavy

Více

Zásady pro poskytování příspěvků na obnovu památkově chráněných nemovitostí

Zásady pro poskytování příspěvků na obnovu památkově chráněných nemovitostí Zásady pro poskytování příspěvků na obnovu památkově chráněných nemovitostí Podmínky: Obec může poskytnout ze svých rozpočtových prostředků vlastníku nemovitosti na území Městské památkové rezervace Kadaň

Více

Preambule: Vymezení pojmů

Preambule: Vymezení pojmů Pravidla prodeje neobsazených bytů do vlastnictví fyzických a právnických osob v domech s byt. jednotkami převedenými městem Pohořelice do vlastnictví jejich nájemců. Preambule: Tato pravidla navazují

Více

PRAVIDLA... 1 1 ÚVOD... 3 1.1 PŘEDMĚT PRAVIDEL... 3 1.2 POJMY... 3 2 VYHLÁŠENÍ VOLNÉHO BYTU SPO... 3 3 ŽÁDOST O BYT SPO... 3

PRAVIDLA... 1 1 ÚVOD... 3 1.1 PŘEDMĚT PRAVIDEL... 3 1.2 POJMY... 3 2 VYHLÁŠENÍ VOLNÉHO BYTU SPO... 3 3 ŽÁDOST O BYT SPO... 3 Pravidla pro pronajímání bytů v majetku Města Žamberka sociálně potřebným občanům Číslo dokumentu: OS3202 Vydání č.: 02 Výtisk č.: 01 Platnost od: 21.02.2008 Účinnost od : 01.03.2008 Platnost do: Zpracoval:

Více

Pravidla pro prodej pozemků z majetku města Česká Kamenice

Pravidla pro prodej pozemků z majetku města Česká Kamenice Pravidla pro prodej pozemků z majetku města Česká Kamenice Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Tato pravidla budou používána při prodeji pozemků z majetku města Česká Kamenice. 2. Pozemkem se pro účely užívání

Více

Povinně zveřejňované informace obcí podle zákonů:

Povinně zveřejňované informace obcí podle zákonů: Povinně zveřejňované informace obcí podle zákonů: Zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění Zákon o č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění Zákon č. 500/2004, správní

Více

MĚSTO KOPŘIVNICE. Pravidla prodeje bytových domů č.p a 1370 na ulici Pod Bílou horou v Kopřivnici. se sídlem Štefánikova č. p.

MĚSTO KOPŘIVNICE. Pravidla prodeje bytových domů č.p a 1370 na ulici Pod Bílou horou v Kopřivnici. se sídlem Štefánikova č. p. MĚSTO KOPŘIVNICE se sídlem Štefánikova č. p. 1163, PSČ 742 21 Pravidla prodeje bytových domů č.p. 1369 a 1370 na ulici Pod Bílou horou v Kopřivnici Tato pravidla byla schválena usnesením č. 302 na 12.

Více

ZÁSADY převodu a nabytí nemovitých věcí

ZÁSADY převodu a nabytí nemovitých věcí 11 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ ZASTUPITELSTVO KRAJE ZÁSADY převodu a nabytí nemovitých věcí Schváleno zastupitelstvem kraje usnesením č. 4/269 ze dne 15. 6. 2017 s účinností ode dne 1. 7. 2017 Obsah Čl.1 Úvodní

Více

ZÁSADY PRO NÁJEM A PACHT POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY

ZÁSADY PRO NÁJEM A PACHT POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA ZÁSADY PRO NÁJEM A PACHT POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY Účinnost od: 21.7.2016 Nahrazuje Schváleno: Zpracoval: Garant: Zásady pro nájem pozemků ve vlastnictví Statutárního

Více

Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č. 4/2017

Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č. 4/2017 Úřad městské části Praha 12 Výtisk číslo: 1 List číslo: 1 / 9 Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis Identifikační označení: Směrnice č. 4/2017 Pravidla pronájmu pozemků svěřených městské části Praha

Více

Preambule: Vymezení pojmů

Preambule: Vymezení pojmů Pravidla prodeje neobsazených bytů do vlastnictví fyzických a právnických osob v domech s byt. jednotkami převedenými městem Pohořelice do vlastnictví jejich nájemců. v úplném znění Doplněk č. 1 ZM 25.4.2012

Více

MĚSTO ÚPICE ZÁSADY. pro postup při pronájmu obecních bytů. Počet stran: 5 Počet příloh: 2

MĚSTO ÚPICE ZÁSADY. pro postup při pronájmu obecních bytů. Počet stran: 5 Počet příloh: 2 MĚSTO ÚPICE ZÁSADY pro postup při pronájmu obecních bytů Počet stran: 5 Počet příloh: 2 Článek I. Úvodní ustanovení Zásady jsou vydány v zájmu zajištění objektivity a zákonnosti při výkonu vlastnických

Více

Pravidla pro prodej pozemků pro výstavbu rodinných domů z majetku města Kamenice nad Lipou lokalita Vodná

Pravidla pro prodej pozemků pro výstavbu rodinných domů z majetku města Kamenice nad Lipou lokalita Vodná Pravidla pro prodej pozemků pro výstavbu rodinných domů z majetku města Kamenice nad Lipou lokalita Vodná I. Předmět úpravy Pravidla pro prodej pozemků pro výstavbu rodinných domů z majetku města Kamenice

Více

MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR náměstí Sigmunda Freuda 19 742 58 Příbor IČ: 00298328

MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR náměstí Sigmunda Freuda 19 742 58 Příbor IČ: 00298328 MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR náměstí Sigmunda Freuda 19 742 58 Příbor IČ: 00298328 Název vnitřního předpisu: Metodické pokyny pro majetkoprávní úkony města Příbora při nakládání s nemovitostmi - pozemky

Více

Zásady pro pronájem nebytových prostor v bytových a nebytových domech a jiných objektech v majetku města Rokycany

Zásady pro pronájem nebytových prostor v bytových a nebytových domech a jiných objektech v majetku města Rokycany Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2010 Zásady pro pronájem nebytových prostor v bytových a nebytových domech a jiných objektech v majetku města Rokycany podle zákona č. 116/1990 Sb., o nájmu a

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č.j.: 201/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 192 ze dne 22.03.2016 Zásady poskytování dotací mimo vyhlášené dotační programy městské části Praha 3 Zastupitelstvo

Více

Město Šluknov oznamuje v souladu s ustanovením 39 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění

Město Šluknov oznamuje v souladu s ustanovením 39 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění Město Šluknov oznamuje v souladu s ustanovením 39 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění Záměr prodeje nemovitého majetku pro stavbu RD z vlastnictví Města Šluknov Pozemek parc. č. 225

Více

Zásady postupu při prodeji bytů a bytových domů v majetku Města Horažďovice pro 2. etapu prodeje

Zásady postupu při prodeji bytů a bytových domů v majetku Města Horažďovice pro 2. etapu prodeje Zásady postupu při prodeji bytů a bytových domů v majetku Města Horažďovice pro. etapu prodeje Zastupitelstvo města Horažďovice schválilo svým usnesením č. 15. dne 19.05.014 tyto Zásady postupu při prodeji

Více

ZÁSADY POSTUPU PŘI PRODEJI NEMOVITOSTÍ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC. Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ

ZÁSADY POSTUPU PŘI PRODEJI NEMOVITOSTÍ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC. Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ ZÁSADY POSTUPU PŘI PRODEJI NEMOVITOSTÍ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Zásady postupu při prodeji nemovitostí ve vlastnictví a spoluvlastnictví

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Návrh usnesení Zastupitelstvo města Karviné dle ustanovení 85 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů,

Návrh usnesení Zastupitelstvo města Karviné dle ustanovení 85 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Magistrát města Karviné MateriálZM MRZ/8791/2015 Poř. číslo Odbor: Oddělení: Vyřizuje: Odbor majetkový oddělení majetkoprávní Hamrlová Renata JUDr. Materiál pro 7. zasedání Zastupitelstva

Více

Obecně závazná vyhláška č. 11/2000, Statut města Ostravy, ve znění pozdějších změn a doplňků se mění a doplňuje takto:

Obecně závazná vyhláška č. 11/2000, Statut města Ostravy, ve znění pozdějších změn a doplňků se mění a doplňuje takto: Obecně závazná vyhláška 4/2008 Obecně závazná vyhláška č. 4/2008, kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška města Ostravy č. 11/2000, Statut města Ostravy, ve znění pozdějších změn a doplňků. Zastupitelstvo

Více

Město Hejnice ul. Nádražní 521, Hejnice

Město Hejnice ul. Nádražní 521, Hejnice Město Hejnice ul. Nádražní 521, 463 62 Hejnice Směrnice č. 1/2015 Směrnice pro přidělování dotací I. Předmět úpravy Tato směrnice stanoví podle 10a) 10d), zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech

Více

SMĚRNICE RADY MĚSTA č. 3/2003 o pronájmu a nájmu nebytových prostor a pronájmu pozemků v majetku města

SMĚRNICE RADY MĚSTA č. 3/2003 o pronájmu a nájmu nebytových prostor a pronájmu pozemků v majetku města SMĚRNICE RADY MĚSTA č. 3/2003 o pronájmu a nájmu nebytových prostor a pronájmu pozemků v majetku města Oddíl I Pronájem nebytových prostor v majetku města Čl. I. 1. Nebytovým prostorem se rozumí prostor

Více

Z á s a d y pronájmu nebytových prostor ve vlastnictví Statutárního města Ostravy - Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz

Z á s a d y pronájmu nebytových prostor ve vlastnictví Statutárního města Ostravy - Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Z á s a d y pronájmu nebytových prostor ve vlastnictví Statutárního města Ostravy - Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz (Tyto zásady byly schváleny usnesením Rady městského obvodu MOaP č. 2361/34

Více

Město Vlašim. se sídlem Vlašim, Jana Masaryka 302, PSČ: , IČO: , DIČ: CZ , dále jen vyhlašovatel

Město Vlašim. se sídlem Vlašim, Jana Masaryka 302, PSČ: , IČO: , DIČ: CZ , dále jen vyhlašovatel Město Vlašim se sídlem Vlašim, Jana Masaryka 302, PSČ: 258 01, IČO: 00232947, DIČ: CZ00232947, dále jen vyhlašovatel v souladu s ustanovením 39 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

P ř í l o h a č. 5 S t a t u t u m ě s t a B r n a. Pravidla pro svěřování majetku města městským částem

P ř í l o h a č. 5 S t a t u t u m ě s t a B r n a. Pravidla pro svěřování majetku města městským částem P ř í l o h a č. 5 S t a t u t u m ě s t a B r n a Pravidla pro svěřování majetku města městským částem Článek 1 VYMEZENÍ POJMŮ 1. Na základě článku 11 - Zastupitelstvo městské části, článku 12 - Rada

Více

Usnesení Zastupitelstvo města bere na vědomí informace o probíhajících veřejných zakázkách, dle důvodové zprávy.

Usnesení Zastupitelstvo města bere na vědomí informace o probíhajících veřejných zakázkách, dle důvodové zprávy. Město Jeseník Usnesení přijatá na 22. zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne 19.4.2018 v 15:00 hodin v zasedací místnosti budovy K. Čapka 1147 (IPOS), Jeseník 1044. Zastupitelstvo města v souladu

Více

Směrnice č. 12/2017 o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu

Směrnice č. 12/2017 o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Obec: Nemojov Dolní Nemojov 13 544 61 Nemojov IČ: 00278165 DIČ: CZ00278165, Směrnici zpracovala: Lenka Kněžourová Směrnici schválilo zastupitelstvo obce dne: 29.9.2017 Datum zpracování: 20.9.2017 Směrnice

Více

Oddíl I Pronájem nebytových prostor v majetku města. Čl. I.

Oddíl I Pronájem nebytových prostor v majetku města. Čl. I. SMĚRNICE RADY MĚSTA č. 5/2004 o pronájmu a nájmu nebytových prostor, o pronájmu pozemků, o nájemném z nebytových prostor a pozemků ve vlastnictví města Oddíl I Pronájem nebytových prostor v majetku města

Více

Pronajímání bytů ve vlastnictví města Broumova

Pronajímání bytů ve vlastnictví města Broumova Město Broumov Třída Masarykova 239, 550 14 Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA Název : Pronajímání bytů ve vlastnictví města Broumova Číslo dokumentu: SRM/07 Vydání č.: 01 Výtisk č.: 1 Účinnost od: 01.07.2012

Více

Prodej objektu č.p. 358 na ulici Klášterská v Tišnově

Prodej objektu č.p. 358 na ulici Klášterská v Tišnově Materiál číslo: 26 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 12.12.2016 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Vnitřní předpis města Dvůr Králové nad Labem č. 10/2014. Zásady a postup při prodeji a směně pozemků v majetku města Dvůr Králové nad Labem

Vnitřní předpis města Dvůr Králové nad Labem č. 10/2014. Zásady a postup při prodeji a směně pozemků v majetku města Dvůr Králové nad Labem Vnitřní předpis města Dvůr Králové nad Labem č. 10/2014 Zásady a postup při prodeji a směně pozemků v majetku města Dvůr Králové nad Labem Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1. Cílem tohoto vnitřního předpisu

Více

SMĚRNICE č. 1/2018. ke zřizování věcných břemen v obci Malá Úpa

SMĚRNICE č. 1/2018. ke zřizování věcných břemen v obci Malá Úpa SMĚRNICE č. 1/2018 ke zřizování věcných břemen v obci Malá Úpa 1 Předmět úpravy 1.1. Tato směrnice upravuje zřizování věcných břemen k nemovitým věcem ve vlastnictví obce Malá Úpa. 1.2. Směrnice je upravena

Více

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

Město Česká Lípa. Zásady pro poskytování finanční podpory z rozpočtu města Česká Lípa. SMĚRNICE ZASTUPITELSTVA MĚSTA č. 1/2016

Město Česká Lípa. Zásady pro poskytování finanční podpory z rozpočtu města Česká Lípa. SMĚRNICE ZASTUPITELSTVA MĚSTA č. 1/2016 SMĚRNICE ZASTUPITELSTVA MĚSTA Rozdělovník: starosta místostarostové zastupitelstvo města tajemník MěÚ vedoucí odborů sekretariát vedení města velitel MP interní auditor POČET STRAN: 7 PLATNOST OD: 24.

Více

Směrnice č. 1/2017 ZÁSADY A POSTUPY PŘI ZADÁVÁNI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

Směrnice č. 1/2017 ZÁSADY A POSTUPY PŘI ZADÁVÁNI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Směrnice č. 1/2017 ZÁSADY A POSTUPY PŘI ZADÁVÁNI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU ČÁST PRVNÍ Článek I. Základní ustanovení 1. Tato směrnice upravuje zásady a postupy při zadávání veřejných zakázek malého

Více

O b s a h : ČÁST I. Výklad pojmů

O b s a h : ČÁST I. Výklad pojmů Směrnice č. 22 / 2009 REGISTR OZNÁMENÍ OBCE DOUDLEBY vydaná v souvislosti uplatněním ustanovení zákona č.159/2006 Sb., o střetu zájmů (dále jen Zákon ) ve znění pozdějších úprav, a vyhlášky č. 578/2006

Více

Město Buštěhrad Městský úřad Buštěhrad Revoluční 1, 273 43 Buštěhrad, IČ: 00234214 tel.: 312 250 301, fax: 312 278 030

Město Buštěhrad Městský úřad Buštěhrad Revoluční 1, 273 43 Buštěhrad, IČ: 00234214 tel.: 312 250 301, fax: 312 278 030 Město Buštěhrad Městský úřad Buštěhrad Revoluční 1, 273 43 Buštěhrad, IČ: 00234214 tel.: 312 250 301, fax: 312 278 030 Z á s a d y pro přidělování bytů v majetku města Buštěhrad I. Základní pojmy 1. Byt

Více

PRAVIDLA PRODEJE A PRONÁJMU OBECNÍCH POZEMKŮ

PRAVIDLA PRODEJE A PRONÁJMU OBECNÍCH POZEMKŮ Obec Novosedly Novosedly 1 691 82 Novosedly na Moravě PRAVIDLA PRODEJE A PRONÁJMU OBECNÍCH POZEMKŮ Schválena usnesením zastupitelstva obce Novosedly konaného dne 28.02.2012 1. Postup při prodeji obecních

Více

náměstí Sigmunda Freuda Příbor IČ Název vnitřního předpisu: Pravidla prodeje pozemků v lokalitě Za školou Npor. Loma v Příboře.

náměstí Sigmunda Freuda Příbor IČ Název vnitřního předpisu: Pravidla prodeje pozemků v lokalitě Za školou Npor. Loma v Příboře. MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR náměstí Sigmunda Freuda 19 742 58 Příbor IČ 00298328 Název vnitřního předpisu: Pravidla prodeje pozemků v lokalitě Za školou Npor. Loma v Příboře. Druh předpisu: Pravidla

Více

Statutární město Chomutov

Statutární město Chomutov Statutární město Chomutov vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Chomutov pro rok 2017 Schváleno: usn. ZM 074/17 ze dne 19.06.2017 1. Identifikace Název programu: Program obnovy městské památkové

Více

ČÁST PRVNÍ Změna obecního zřízení. Čl. I

ČÁST PRVNÍ Změna obecního zřízení. Čl. I ZÁKON ze dne 2016, kterým se mění zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, zákon

Více

I I ŽĎÁR NAD SÁZAVOU. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 54 NÁZEV: Majetkoprávní jednání RM ANOTACE: NÁVRH USNESENí: JEDNACí ČíSLO: 854/2016/0P

I I ŽĎÁR NAD SÁZAVOU. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 54 NÁZEV: Majetkoprávní jednání RM ANOTACE: NÁVRH USNESENí: JEDNACí ČíSLO: 854/2016/0P Á I I ŽĎÁR NAD SÁZAVOU MATERIÁL BEZ OSOBNíCH ÚDAJU MĚSTSKÝ ÚŘAD ŽĎÁR NAD SÁZAvou MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 54 DNE: 28.11.2016 JEDNACí ČíSLO: 854/2016/0P NÁZEV: Majetkoprávní jednání RM ANOTACE: Dle přiložené

Více

Pravidla pro prodej bytových jednotek z majetku města Stráž pod Ralskem

Pravidla pro prodej bytových jednotek z majetku města Stráž pod Ralskem Pravidla pro prodej bytových jednotek z majetku města Stráž pod Ralskem Ve znění schváleném usnesením Zastupitelstva města Stráže pod Ralskem pod č. Z/84/2017 ze dne 20. 9. 2017 Článek 1 Společná ustanovení

Více

ZÁSADY POSTUPU PŘI PRIVATIZACI NEMOVITOSTÍ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC. Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ

ZÁSADY POSTUPU PŘI PRIVATIZACI NEMOVITOSTÍ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC. Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ ZÁSADY POSTUPU PŘI PRIVATIZACI NEMOVITOSTÍ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Zásady postupu při privatizaci nemovitostí ve vlastnictví a spoluvlastnictví

Více

Zásady pro prodej domů se šesti a méně byty a pronájem půdních prostor v domech svěřených městské části Praha 10 za účelem vestavby bytů a ateliérů

Zásady pro prodej domů se šesti a méně byty a pronájem půdních prostor v domech svěřených městské části Praha 10 za účelem vestavby bytů a ateliérů Zásady pro prodej domů se šesti a méně byty a pronájem půdních prostor v domech svěřených městské části Praha 10 za účelem vestavby bytů a ateliérů 1. Základní ustanovení 1.1. Tyto Zásady stanoví podmínky

Více

Uzavření dodatků ke smlouvám o uzavření budoucích kupních smluv (budoucí prodeje částí pozemku u plánované autobusové zastávky na Trnci)

Uzavření dodatků ke smlouvám o uzavření budoucích kupních smluv (budoucí prodeje částí pozemku u plánované autobusové zastávky na Trnci) Materiál číslo: 9 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 10.12.2018 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Zásady prodeje bytů a nebytových prostorů včetně pozemků z majetku města Znojma

Zásady prodeje bytů a nebytových prostorů včetně pozemků z majetku města Znojma Zásady prodeje bytů a nebytových prostorů včetně pozemků z majetku města Znojma Zastupitelstvo města Znojma se na svém zasedání konaném dne 16. 6. 2011 usnesením č. 31/2011, bodem č. 1322 usneslo vydat

Více

ZÁKON č. 265/1992 Sb. o zápisech vlastnických a jiných věcných práv k nemovitostem,

ZÁKON č. 265/1992 Sb. o zápisech vlastnických a jiných věcných práv k nemovitostem, ZÁKON č. 265/1992 Sb. o zápisech vlastnických a jiných věcných práv k nemovitostem, ve znění zákona č. 210/1993 Sb., zákona č. 90/1996 Sb., zákona č. 27/2000 Sb, zákona č. 30/2000 Sb., zákona č. 120/2001

Více

Zastupitelstvo města Přerova

Zastupitelstvo města Přerova Pořadové číslo: 23/4.2.8 Zastupitelstvo města Přerova Přerov 16.4.2014 Předloha pro 23. jednání Zastupitelstva města Přerova, které se uskuteční dne 28. 4. 2014 Předkladatel: Zpracovatel: MICHAL ZÁCHA

Více

Pravidla pro prodeje pozemků ve vlastnictví města Harrachov

Pravidla pro prodeje pozemků ve vlastnictví města Harrachov Pravidla pro prodeje pozemků ve vlastnictví města Harrachov schválené v souladu s ust. 38, 39, 85 zákona č. 128/2000 Sb. ( zákona o obcích) ve znění zákonů pozměňujících a doplňujících Zastupitelstvem

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Částka 41 Sbírka zákonů č. 106 / 2016 Strana 1955 106 ZÁKON ze dne 16. března 2016, kterým se mění zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 129/2000 Sb.,

Více

S t a novisko odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

S t a novisko odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra S t a novisko odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra č. 8/2009 Označení stanoviska: Právní předpis: Náležitosti dokumentů vyvěšovaných na úřední desce obecního úřadu v souvislosti

Více

ZÁSADY POSTUPU PŘI PRODEJI POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC. Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ

ZÁSADY POSTUPU PŘI PRODEJI POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC. Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ ZÁSADY POSTUPU PŘI PRODEJI POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ A SPOLUVLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC Čl. I ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Zásady postupu při prodeji pozemků ve vlastnictví a spoluvlastnictví statutárního

Více

PRAVIDLA VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ pro prodej domů, bytů, nebytových prostor a souvisejících pozemků ve vlastnictví města Mariánské Lázně

PRAVIDLA VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ pro prodej domů, bytů, nebytových prostor a souvisejících pozemků ve vlastnictví města Mariánské Lázně PRAVIDLA VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ pro prodej domů, bytů, nebytových prostor a souvisejících pozemků ve vlastnictví města Mariánské Lázně I. Základní ustanovení 1. Tato pravidla byla schválena usnesením zastupitelstva

Více

Smlouvy uzavírané obcí

Smlouvy uzavírané obcí Smlouvy uzavírané obcí - vybrané veřejnoprávní aspekty JUDr. PhDr. Petr Kolář, Ph.D. Vysoká škola CEVRO Institut Parlamentní institut Březen 2011 Právní postavení obce Územní společenství občanů s právem

Více

1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111III 111111111

1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111III 111111111 [ 1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111III 111111111 3117/0VS/2011-0VSM Č.j.: UZSVM/OVS/3273/2011-0VSM Česká republika - Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových se sídlem

Více

Město Broumov určeno Radě města č. 42

Město Broumov určeno Radě města č. 42 Město Broumov určeno Radě města č. 42 Majetkové záležitosti předkladatel SMM Ing. Mikulenková Marie projednáno MK,Mgr.Špůr, starosta dne: 14.5.2012,24.5.2012 k jednání dne:30.5.2012 předloženo RM dne:

Více