Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016"

Transkript

1 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem, které již trávily na odděleních závěr prázdnin, ale i těm, které v tento den teprve do nemocnice přišly. Karolínka v naší škole dokonce zahájila školní docházku společně s Anetkou, která s námi oslavila i sedmé narozeniny. 9. září jsme si při loutkovém představení Divadélka Kozlík: Jak šel Kozlík do světa také uvědomili, jak je důležité správně vyslovovat a učit se mluvit na logopedii.

2 Od do proběhl Evropský týden mobility. Povídali jsme si o správném životním stylu, významu pohybu pro každého člověka, bezpečnosti na kole i na silnici, doplňovali pracovní listy, kreslili dopravní značky, vyhledávali jsme informace na internetu a navrhovali alternativní způsoby dopravy do školy a do práce. Zapojili jsme se do dlouhodobého projektu Čtením za poznáním. Naši školáci se seznámili s novými knihami M. Drijverové Nezbedníci a R. J. Palaciové Neobyčejný kluk.

3 Preventivní program zahájily děti z Mateřské školy Srdíčko. Učíme se, hrajeme si, tvoříme

4 Každý týden nás navštěvovali a rozveselovali zdravotní klauni. Říjen října jsme si připomněli Mezinárodní den seniorů. Preventivní programy proběhly s dětmi ze ZŠ Do Nového, přijela návštěva z MŠ Veselí a přišly děti ze ZŠ Do Nového.

5 V týdnu od do jsme si v projektu Máme rádi zvířata vyprávěli o zvířátkách, o tom, jak i děti mohou přispět k péči o ně (sbírání kaštanů a žaludů), kreslili jsme zvířátka, vyráběli jsme model zvířátek u krmelce a ježka v listí, doplňovali jsme různé pracovní listy, omalovánky a křížovky, četli bajky, vyhledávali zajímavosti v encyklopediích a na internetu maloval na dětském oddělení pro radost dětí Jan Honza Lušovský. Nezapomněl ani na pacienty na dětské chirurgii, kterým poslal obrázky podle jejich přání.

6 jsme si v programu Ekocentra Paleta vyzkoušeli výrobu papíru. Pokračoval dlouhodobý projekt Čtením za poznáním. Zrealizovány byly 3 čtenářské dílny ve 3. ročníku a 2 dílny v 7. ročníku. Povídaly jsme si s dětmi o nových knihách, četly ukázky, luštily křížovky, vyplňovaly pracovní listy, kreslily obrázky. V říjnu se žáci seznámili s knihami Kluk a pes, Veselé příběhy Čtyřlístku, My děti ze stanice ZOO, Záhada hlavolamu a Lichožrouti se vracejí. Zapojili jsme se do školního kola výtvarné soutěže Zvířátka zblízka a do krajské výtvarné soutěže Na cestě k sobě, na cestě k lidem si děti na dětském oddělení prohlížely s pracovnicemi Krajské knihovny Pardubice zajímavé knihy a encyklopedie. Na dětské chirurgii maloval pro radost dětí i rodičů Jan Honza Lušovský.

7 Každý týden rozveselovali dětské pacienty zdravotní klauni. Listopad 2015 Na konci října jsme si vyzdobili hernu motivy Halloweenu. Z barevných listů jsme vyráběli podle své fantazie krásné Podzimníčky.

8 Podzimní květinovou výzdobu před vchodem budovy dětského oddělení zajistila paní učitelka Zdeňka Beranová. 2. listopadu se v programu Neposedný opičák, který je zaměřen na prevenci úrazů, děti i rodiče na dětské chirurgii dozvěděli, jak dbát o svoji bezpečnost. 11. listopadu proběhla beseda se strážníkem Městské policie. Děti měly k dané problematice hodně zvídavých otázek. 12. listopadu maloval pro radost dětí dětského oddělení pan Jan Honza Lušovský.

9 Pokračoval dlouhodobý projekt Čtením za poznáním. Povídaly jsme si s dětmi o nových knihách, četly ukázky, luštily křížovky, vyplňovaly pracovní listy a testy. V listopadu se žáci seznámili s knihami Deník malého poseroutky 5. a 9. dílem, Špaček v porcelánu, Tereza etiketa pro dívky. Zrealizovali jsme projekty Policie a 17. listopad a Václav Havel. I v nemocnici si můžeme zlepšit náladu hudební chvilkou. 25. listopadu nás navštívila pracovnice Krajské knihovny Pardubice. Přinesla s sebou mnoho zajímavých knih, encyklopedií a leporel.

10 Prosinec zahájili zástupci basketbalistů BK JIP Pardubice na obou odděleních další ročník výtvarné soutěže BasketMalování. Mikulášská besídka s nadílkou letos proběhla 7. prosince. V roli Mikuláše tentokrát děti potěšil herec VČD pan Milan Němec, v roli anděla paní Martina Sikorová a v roli čerta pan Petr Červený.

11 Společně jsme ladili obě oddělení do vánoční atmosféry - v projektu Advent a Vánoce v Evropě a ve světě jsme si povídali o tradici vánočních trhů v Evropě, různých vánočních zvycích, doplňovali jsme pracovní listy, vyhledávali informace na internetu, vybarvovali omalovánky s adventní, mikulášskou a vánoční tematikou, poslouchali CD s vánoční tematikou mluvené slovo a koledy. Nezapomněli jsme ani na krásné zimní obrázky Josefa Lady. Vyzdobili jsme si oddělení a povedla se nám i vánoční přáníčka.

12 9. prosince jsme s ing. Hrabaňovou vyráběli nádherné adventní věnce.

13 14. prosince maloval dětem pro radost malíř Jan Honza Lušovský. Pokračoval dlouhodobý projekt: Čtením za poznáním. Žáci se seznámili s encyklopedií Lidské tělo, s dalším dílem Deníku malého poseroutky a Českými pověstmi pro malé děti. Vánoční atmosféru nám 16. prosince přiblížil v programu Ekocentra Paleta pan Petr Martínek. Stejný den odpoledne děti navštívilo 5 hokejistů HC Dynamo Pardubice, Blaž Gregorc, Tomáš Bokroš, Jakub Svoboda, Jaroslav Moučka a Patrik Poulíček, s generálním manažerem klubu, Pavlem Rohlíkem. Pro děti hokejisté připravili malé předvánoční dárky a někteří odvážlivci z dětských pacientů si mohli vyzkoušet i část hokejové výzbroje.

14 Leden 2016 V průběhu ledna jsme si hodně povídali o tom, jak můžeme přikrmováním pomoci ptáčkům přezimovat. V projektu Zdravé zoubky jsme si vyrobili koláž o zdravých a nezdravých potravinách pro zuby, četli jsme z encyklopedií o stavbě zubu, zpívali písničku, dávali jsme si hádanky, vybarvovali omalovánky, vyplňovali pracovní listy a doplnili jsme si informace o správné hygieně a péči o zuby.

15 20. ledna proběhla podnětná beseda s kpt. Kuthanovou a por. Kratochvílem z Hasičského záchranného sboru Pardubice. Všichni účastníci obdrželi drobné pozornosti. Pokračoval dlouhodobý projekt Čtením za poznáním. Pracovali jsme s encyklopedií Zvířata. 21. ledna zavítal za nemocnými dětmi opět basketbalista Viktor Půlpán, který je garantem výtvarné soutěže BasketMalování.

16 25. ledna maloval dětem pro radost malíř Jan Honza Lušovský. 27. ledna proběhla beseda s pracovníky Krajské knihovny Pardubice. Nezapomínali jsme na učení, zábavu i na tvoření. Každý týden nás navštěvovali nemocniční klauni.

17 Únor 2016 V únoru jsme přikrmovali ptáčky a sledovali je na krmítku. Pokračoval dlouhodobý projekt Čtením za poznáním. Pracovali jsme s encyklopedií Dinosauři. Připomněli jsme si tradice Masopustu a nezapomněli jsme ani na Valentýna. Každý týden nás navštěvovali nemocniční klauni.

18 Od 12. února byl zákaz návštěv. 16. února byly porotou za účasti patrona projektu BasketMalování Viktora Půlpána a tiskového mluvčího BK JIP Pardubice René Pešky vybrány ve všech kategoriích 3 nejlepší výkresy.

19 Březen března maloval na dětském oddělení obrázky pro radost pan Jan Honza Lušovský. 9. března proběhla na dětské chirurgii beseda s panem Hanákem a paní Moravcovou z Oblastního spolku ČČK Pardubice. Starší účastníci besedy obdrželi velmi zajímavou knížku První pomoc není věda a ti menší Omalovánky první pomoci.

20 11. března jsme si připomněli různými kvízy, hlavolamy a kryptogramy Evropský den mozku. 16. března nám o tradici Velikonoc vyprávěla pracovnice Ekocentra Paleta Chrudim paní Sodomková. Děti i rodiče namalovali včelím voskem vařené vajíčko, vyrobili si z papíru beránka a ozdobili si papírová vajíčka. V závěru besedy si každý mohl vyzkoušet, jak se plete pomlázka z osmi prutů. Tradice Velikonoc a příprava svátků jara se prolínaly celým březnem vyzdobili jsme si oddělení, vyráběli jsme velikonoční přáníčka, vyhledávali jsme informace na internetu, povídali jsme si o Velikonocích u nás a ve světě, doplňovali jsme pracovní listy a vybarvovali papírové kraslice.

21 Pokračovaly čtenářské dílny, a to s knihami Holky na vodítku, Jmenuji se Ester a Karel IV., Příběh českého krále.

22 Již tradičně jsme v rámci Března - měsíce čtenářů vyráběli záložky do knih, které jsme 17. března předaly seniorům Geriatrického centra. Letos jsme si také připomínali výročí spisovatelů Z. Svěráka, K. H. Máchy a V. Čtvrtka. Každou středu nás obveselovali zdravotní klauni.

23 Duben 2016 Prvního dubna jsme si besedami připomněli Světový den porozumění autismu a dozvěděli jsme se ze vzkazů autistických dětí i dospělých mnoho nových informací. Také jsme se pustili do luštění křížovky k této problematice. K vyjádření porozumění autismu jsme se společně se zdravotníky označili modrými odznaky ke Světovému dni autismu. Dubnové akce zahájila na dětském oddělení 5. dubna paní Ing. Maierová s ukázkou různých deskových her. Zkusili jsme si také pomocí motivačních a komunikačních karet vyjádřit svoje pocity a barevně je ztvárnit.

24 Na 6. dubna jsme se těšili na program Bylinky z Ekocentra Paleta Pardubice. Podle vůně jsme poznávali 7 druhů léčivek, dozvěděli jsme se, jak správně spařovat bylinkové čaje, namíchali jsme si vlastní bylinné směsi a navzájem jsme si nabídli čaj Zdravíčko a čaj Tři čaje. Každý účastník besedy si vyrobil na památku vlastní voňavé heřmánkové mýdlo. Ne nadarmo se říká: Před heřmánkem klekni a před bezem smekni. V projektu Bezpečně životem jsme si povídali, jaká nebezpečí se mohou vyskytnout při pohybu venku, při sportech, cestování, ale i doma a ve škole. Doplňovali jsme různé pracovní listy, seznámili se s anglickými slovíčky k tématu nebezpečí venku a nebezpečí v létě, poslechli si pohádku o Neposedném opičákovi, pracovali s Logicem Piccolem, vybarvovali omalovánky s touto tematikou, zopakovali si důležitá telefonní čísla tísňového volání a hráli jsme dopravní pexeso. Také jsme shlédli DVD Zbytečné úrazy. 19. dubna navštívily oddělení zahraniční stážistky FZS Univerzity Pardubice. Živě se zajímaly o spolupráci zdravotníků a pedagogů na oddělení. Zaujal je také program herní specializace a prevence úrazů Neposedný opičák.

25 Projekt Den Země prolínal celým měsícem.

26 27. dubna si v programu Ekocentra Paleta s panem Martínkem děti i jejich rodiče na dětské chirurgii vyzkoušeli výrobu dvou druhů svíček. Jako první si z hlíny vymodelovali kahánky, které postupně naplnili parafínem. Druhý typ svíčky vznikl postupným namáčením knotu do roztaveného parafínu a následným chlazením ve studené vodě. 21. dubna jsme zahájily preventivní programy pro děti z mateřských škol. Jako první přišla návštěva z Popkovic a 28. dubna to byly děti z MŠ Staré Čivice. Každou středu nás navštěvovali zdravotní klauni. 13. dubna dokonce i se zakladatelem občanského sdružení Zdravotní klaun, Gerym Edwardsem.

27 Obě oddělení zdobí nová jarní výzdoba.

28 Květen 2016 Preventivní programy proběhly s dětmi z MŠ Rybitví, přijela návštěva z MŠ Višňovka, přišly děti z MŠ Čtyřlístek a z MŠ Češkova. Na Den hygieny rukou, 5. 5., jsme nakreslili nápadité obrázky, které vyzdobily vestibul budovy Informací Pardubické nemocnice. O správné hygieně rukou jsme si společně nejenom povídali, ale i vyzkoušeli, jak si ruce správně mýt a dezinfikovat. Nezapomněli jsme si také připomenout výročí konce 2. světové války. Ke Dni matek jsme vyzdobili síť na oddělení, malovali jsme srdíčka a naučili se pro maminku hezkou básničku.

29 jsme si v programu DDM Beta s Ing. Hrabaňovou vyzkoušeli malování na skle. Nápadů bylo mnoho a hotové výrobky si jejich autoři mohli odnést domů si dětští pacienti na besedě s Ing. Maierovou poslechli zajímavý příběh s názvem: Muž, který sázel stromy, také si vyzkoušeli různé deskové hry a povídali si nad komunikačními kartami. Dopoledne proběhla beseda s pracovnicí Krajské knihovny a odpoledne jsme měli možnost obdivovat překrásné motýly, o kterých nám přišel povyprávět Ing. Sebránek.

30 V tomto měsíci jsme si v Projektu Karel IV. společně připomínali 700. výročí jeho narození. Na nebezpečné situace v běžném životě nás při besedě upozornila strážník Městské policie, Mgr. Blanka Holešovská.

31 Každý týden nás potěšily návštěvy klaunů.

32 Červen 2016 Den dětí jsme oslavili na obou odděleních. Preventivní programy jsme zakončily 2. června s dětmi z MŠ Srdíčko. 8. června jsme si s panem Martínkem z Ekocentra Paleta Pardubice povídali o životě včel. Viděli jsme skutečný plást, skládali jsme dohromady tělo včely, dozvěděli jsme se o životě v úlu, zahráli si na včelky a na závěr besedy jsme ochutnali med.

33 8. června připravily pedagogické pracovnice na Den nemocnice pro dětské návštěvníky pestrý program - různé soutěže, omalovánky a pracovní zábavné listy. Soutěžící dostali za svoje výkony drobné pozornosti. 15. června nám přinesla ukázat Ing. Maierová komunikační karty a různé deskové hry. Vyslechli jsme velmi zajímavé vyprávění a nad kartami jsme měli možnost se nad sebou zamyslet. Vybarvovali jsme také akvarelové omalovánky. 22. června se uskutečnily dokonce dvě akce beseda s dobrovolnými hasiči Chrudim a program Ekocentra Paleta Chrudim hračky. Každý týden nás potěšily návštěvy klaunů. Text a úprava: PaedDr. Magdalena Dušková, Mgr. Sylva Karbašová Foto: PaedDr. Magdalena Dušková, Zdeňka Beranová, Dis., Mgr. Sylva Karbašová, Mgr. Jitka Páralová

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Září 2014 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2013/2014

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2013/2014 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2013/2014 Září 2013 2. září jsme zahájili společně nový školní rok 2013/2014. Všechny děti se radovaly z drobných dárečků.

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Září 2014 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme Leden u nás ve školce Integrovaný blok: Čas splněných přání - zima Tematické celky: Sněží, sněží, mráz kolem běží Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme V lednu k nám do školky zavítala Paní Zima a s

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2012/2013

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2012/2013 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2012/2013 Červen 2013 Ani letos na Den dětí nezapomněli s dárky pro dětské pacienty z AFI Paláce Pardubice. S klaunkou

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice

Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice Škola založena roku 1955. Zakladatel školy PhDr. Jan Hiblbauer. Učitelé se stali často jediným spojením s vnějším světem a s běžným

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

Program Klubu Krteček na rok 2019

Program Klubu Krteček na rok 2019 Program Klubu Krteček na rok 2019 Leden 2.1. povídáme si o vánocích, co jsme dostali pod stromeček 3.1. malujeme, co jsem dostal pod stromeček 7.1. keramika dárek 9.1. cvičíme 10.1. zimní krajina 14.1.

Více

Celoroční plán školní družiny

Celoroční plán školní družiny Mateřská a Základní škola Hronov -Velký Dřevíč, okres Náchod Celoroční plán školní družiny Jaro, Léto, podzim, zima v družině je vždycky prima! Školní rok 2017 /2018 CELOROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY

Více

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30 Očekávání vánočních svátků jsme otevřeli povídáním o přípravě na radostné události a přemýšlením o tom, jak se máme dobře a v jak pěkné zemi žijeme. Rozhodli jsme se pro první dobrý skutek a navštívili

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

Program Klubu Krteček na rok 2018

Program Klubu Krteček na rok 2018 Program Klubu Krteček na rok 2018 Leden 3.1. - povídáme si o Vánocích, malujeme dárky 4.1. cvičíme 8.1. keramika co jsem dostal pod stromeček 10.1. zimní krajina se sněhuláky společná práce 11.1. ruční

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací práce Školní rok 2016 / 2017 4. oddělení Téma: 10 schodů k zábavě Vychovatelé: Mgr. Janka Pelánová, Mgr. Zuzana Fiedlerová ZÁŘÍ Vzájemná komunikace Seznámení s ročním

Více

ROČNÍ PLÁN ŠD

ROČNÍ PLÁN ŠD ROČNÍ PLÁN ŠD 2018 2019 Vychovatelky: 1. oddělení A4 Bartlová Jana vedoucí vychovatelka 2. oddělení A3 Kratochvílová Jana 3. oddělení A7 Lhotáková Petra 4. oddělení A 10 Janoušová Jana 5. oddělení A5 Bc.

Více

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace OTEVŘENÁ ŠKOLA Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená kniha pro toho, kdo v ní umí číst. Plán práce školy

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

KÝ T. ...animacní. úterý svátek vánoční. s naším maskotem

KÝ T. ...animacní. úterý svátek vánoční. s naším maskotem úterý 25. 12. 1. svátek vánoční 10:00 10:45 Rozcvička Ranní protažení celého těla Tělocvična s Mamutíkem 11:00 12:30 Andělíček strážníček Tvoříme závěsné třpytivé andělíčky Dětský svět z papíru a vaty

Více

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v Mokrých Lazcích. Specifické

Více

Prosinec čas Adventu

Prosinec čas Adventu NEWSLETTER Leden 2017 Prosinec čas Adventu Měsíc prosinec byl v naší školce opravdu časem příchodu a očekávání. Děti měly plný a pestrý program, který jste mohli sledovat v každé třídě. Pracovaly na výzdobě

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací Školní rok 2016 / 2017 1. a 5. oddělení Téma: Cesta napříč kouzelnou přírodou Vychovatelé: Magdalena Skálová, Jana Balounová Září Vstup do kouzelného světa zvířat a přírody

Více

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v

Více

Akce školy 2015/2016

Akce školy 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem p.o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Motto: Všichni bez rozdílu jsme součástí přírody Platnost dokumentu: 4 roky od 1.9.2012

Více

Masarykova základní škola Klášterec nad Orlicí ŠVP ZV - plán výchovně vzdělávací práce školní družiny - příloha č. 1 - Časový plán vzdělávání ZÁŘÍ

Masarykova základní škola Klášterec nad Orlicí ŠVP ZV - plán výchovně vzdělávací práce školní družiny - příloha č. 1 - Časový plán vzdělávání ZÁŘÍ ZÁŘÍ TÉMATA: NAŠE ŠKOLA, ŠD, KAMARÁDI, OBEC A OKOLÍ, BEZPEČNOST- DOPRAVA - rozhovory s dětmi o nových zážitcích - seznamovací hry (vytváření kamarádských vztahů, seznámení s pravidly chování ve školní

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠK

Celoroční plán výchovné činnosti ŠK Celoroční plán výchovné činnosti ŠK září říjen a. Pč - Výzdoba ŠK podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba uhlem a křídou c. Hv - Country a folkové písně 2. Literární - Četba

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2011/2012

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2011/2012 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2011/2012 Červen 1. června pokračovaly oslavy Dne dětí na obou odděleních, kdy klaunka Lída rozdávala dětským pacientům

Více

nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ

nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ Bělostná pokrývka krajinu tiše zahalila, nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Všechna srdce se vánoční náladou naplnila Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ LYŽAŘSKÝ KURZ 24. 28. 1. 2011

Více

Evropský projektový den v Mateřské škole Kly

Evropský projektový den v Mateřské škole Kly Evropský projektový den v Mateřské škole Kly Eva Zemanová, ředitelka školy a kolektiv učitelek MŠ Kly Úvod Dne 30. 10. 2012 proběhl v naší mateřské škole Projektový den. Celým dnem nás provázela včelka

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2011 2012 Září Hola, hola školka volá! Začal nový školní rok a dveře naší mateřské školy se opět otevřely. S dětmi, které mateřskou školu již navštěvovaly jsme

Více

Celoroční plán práce ŠD pro školní rok 2019/2020 v jednotlivých měsících

Celoroční plán práce ŠD pro školní rok 2019/2020 v jednotlivých měsících Celoroční plán práce ŠD pro školní rok 2019/2020 v jednotlivých měsících Cíl: plnění úkolů ze všech výchovně vzdělávacích oblastí Hodnocení: průběžně během roku ZÁŘÍ: Naše škola, naše družina zahajujeme

Více

Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě.

Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě. 13.7. 2012 Burza oblečení Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě. 17.7.2012 Setkání s paní psycholožkou a individuálně jim pomohla s jiným pohledem na problémy,

Více

Celoroční plán školní družiny 2016/2017. Celoroční plán je otevřený dokument, který lze během školního roku upravovat.

Celoroční plán školní družiny 2016/2017. Celoroční plán je otevřený dokument, který lze během školního roku upravovat. Celoroční plán školní družiny 2016/2017 Celoroční plán je otevřený dokument, který lze během školního roku upravovat. Tento dokument obsahuje aktivity pro všechny oddělení školní družiny, oddělení spolu

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Školní rok 2018 / 2019 Včelky a Tygři Celoroční hra: Cesta kolem světa

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Školní rok 2018 / 2019 Včelky a Tygři Celoroční hra: Cesta kolem světa Tematický plán výchovně vzdělávací práce Školní rok 2018 / 2019 Včelky a Tygři Celoroční hra: Cesta kolem světa Vychovatelky: Jitka Plescherová, Helene Vuilmet Siegl ZÁŘÍ 2018 autogenní trénink čtení knihy

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA ZÁMĚREM PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY JE: VÝCHOVNÝ A VZDĚLÁVACÍ OBSAH PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY DEN V PŘÍPRAVNÉ TŘÍDĚ:

PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA ZÁMĚREM PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY JE: VÝCHOVNÝ A VZDĚLÁVACÍ OBSAH PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY DEN V PŘÍPRAVNÉ TŘÍDĚ: PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA Přípravná třída je zřizována pouze pro děti s odkladem školní docházky. Jejím úkolem je vyrovnat nerovnoměrný vývoj dítěte. Obsahem vzdělávání je prohlubování návyků sebeobsluhy a hygieny,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PŘI ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PŘI ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA PŘI ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ ŠKOLNÍ ROK 2016-2017 Na odloučeném pracovišti v rychnovské nemocnici je jedna třída a jako učitelka tady působí Mgr. Leona Černohousová (český jazyk, matematika).

Více

Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary

Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary 1. Identifikační údaje Oficiální název : Školní vzdělávací program pro

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 Halloween 2. listopadu 2016 16,00 hod. Dlabání dýní, noční

Více

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými.

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. Celoroční projekt MŠ Sluníčko na rok 2010-2011 Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. ŠVP usiluje v souladu RVP o vytváření klíčových kompetencí: - Kompetence k učení

Více

Vážení a milí, rodiče a přátelé,

Vážení a milí, rodiče a přátelé, Vážení a milí, rodiče a přátelé, máme tu zase leden. Rádi bychom Vám ze srdce popřáli mnoho zdraví, štěstí a rodinné pohody do nového roku. Spolu s přáním Vám přinášíme nové číslo Kostkovaných novin. Příjemné

Více

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte:

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte: OBJEVUJEME SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče DS. Záměrem tohoto plánu výchovy a péče je rozvoj psychické, fyzické a sociální samostatnosti dětí. Rozvíjet poznávání prostředí kolem nich, naučit je dovednostem

Více

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou Dodatek k ŠVP Tematický plán Putování s Machem a Šebestovou ZÁŘÍ Naše družina Představujeme si Macha a Šebestovou Cíl: Děti zdokonalily vzájemnou komunikaci a vyjadřovací schopnosti. seznámení s řádem,

Více

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Vznik a provoz veřejné dětské skupiny Želvičky CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_035/0001664 Adresa zařízení: Karla Šebora 3, 250 01 Brandýs nad Labem Provozovatel:

Více

ŘEMESLA VELIKONOČNÍ TRADICE A ZVYKY

ŘEMESLA VELIKONOČNÍ TRADICE A ZVYKY Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené Olomouc Školní projekt ŘEMESLA VELIKONOČNÍ TRADICE A ZVYKY 2. projektový den 8. 4. 2019 1 Vedoucí projektu: Mgr. Kamila Bártková, Mgr.

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2013/2014 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 3.ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2013/2014 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 3.ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2013/2014 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 3.ročník Září Obec,v níž žijeme,jak žijeme Odpočinková činnost- stolní hry,hry s hračkami,poslech písniček,povídání

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Děti budou společně během celého školního roku poznávat zvířata z různých koutů světa. Výsledkem bude poznání společně vyrobená malá

Více

AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY DĚTSKÝ KARNEVAL ( ) ANIČKA A NEBEŠŤÁNEK LETNÍ PŘÍBĚH ( ) SPORTOVNÍ HRY JIŽNÍHO MĚSTA ( )

AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY DĚTSKÝ KARNEVAL ( ) ANIČKA A NEBEŠŤÁNEK LETNÍ PŘÍBĚH ( ) SPORTOVNÍ HRY JIŽNÍHO MĚSTA ( ) AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ČERVEN 2018 DĚTSKÝ KARNEVAL (1.6.2018) Karneval spojený s fotografováním dětí pro všechny děti MŠ Areál MŠ jednotlivá oddělení + školní zahrada Foto hrazeno rodiči ANIČKA A NEBEŠŤÁNEK

Více

CELOROČNÍ DRUŽINOVÁ HRA 2018/2019

CELOROČNÍ DRUŽINOVÁ HRA 2018/2019 CELOROČNÍ DRUŽINOVÁ HRA 2018/2019 AHOJ ČESKO! ANEB VLAKEM BOHEMIA EXPRES PO KRAJÍCH ČESKÉ REPUBLIKY Oslavíme sté narozeniny Československa. Dozvíme se něco málo o České republice, což je pro nás důležité,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN

VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN 2016 Dobrovolnický program ve VFN Kdo je to dobrovolník? Dobrovolníkem je člověk, který bez nároku na finanční odměnu poskytuje svůj čas, energii, vědomosti a

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

Akce školy 2016/2017

Akce školy 2016/2017 1. pololetí 23. srpna Třídní schůzky MŠ Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz,

Více

Zprávičky ze školky listopad

Zprávičky ze školky listopad Zprávičky ze školky listopad Tématem měsíce listopadu byla historie, vynálezy a etiketa. Hned první týden jsme začali vznikem života, povídali jsme si o tom, jak lidé žili dříve a hráli jsme si na staré

Více

PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ČINNOSTI VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ČINNOSTI VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ČINNOSTI VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Plán je rozvržen do 4 bloků na 4 roční období: podzim, zima, jaro, léto. Náměty činností v průběhu jednotlivých ročních období Všechny výchovné

Více

Celoroční tematický plán ŠD Příloha 2 - ŠVP ŠD

Celoroční tematický plán ŠD Příloha 2 - ŠVP ŠD Celoroční tematický plán ŠD Příloha 2 - ŠVP ŠD Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice, příspěvková organizace Č. j.: 417/1.1.1/2017/ZSHM CELOROČNÍ TÉMATICKÝ PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY PRO ŠKOLNÍ ROK

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník září říjen a. Pč - Práce s papírem a drobným materiálem b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písniček hádání názvu 2. Literární - Četba oblíbené

Více

Projekt. Těšíme se na Vánoce. III. třída Veverky

Projekt. Těšíme se na Vánoce. III. třída Veverky Projekt Těšíme se na Vánoce III. třída Veverky III. třída Veverky školní rok 2013/ 2014 Projekt: Těšíme se na Vánoce Školní vzdělávací program: Rok v přírodě Integrovaný blok: Svátky, tradice a lidové

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 13. O2. 2018 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Zima 2017-2018 Po podzimních prázdninách a informativní třídní schůzce

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely. Listopad Aktuální dění v MŠ Albrechtická

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely. Listopad Aktuální dění v MŠ Albrechtická Albrechtícek Listopad 2016 Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Aktuální dění v MŠ Albrechtická Máme za námi měsíc listopad a s ním nový soupis zajímavostí a novinek, které se v naší mateřské škole udály.

Více

KRONIKA PROSINEC 2014

KRONIKA PROSINEC 2014 KRONIKA PROSINEC 2014 ADVENTNÍ ČAS Adventní čas jsme rozžali symbolickým rozsvícením první svíčky na adventním věnci. Krásný věnec nám věnovala paní Šoupalová, děkujeme. MIKULÁŠ PŘIŠEL K NÁM S napětím

Více

Březen měsíc čtenářů 2018 v Místní lidové knihovně Kostomlaty pod Milešovkou [1]

Březen měsíc čtenářů 2018 v Místní lidové knihovně Kostomlaty pod Milešovkou [1] Březen měsíc čtenářů 2018 v Místní lidové knihovně Kostomlaty pod Milešovkou [1] Autor: BLÁHA, Miroslav [2], BLÁHOVÁ, Hana [3] Číslo: 2018, ročník 27, číslo 1 [4] Rubrika: Celostátní akce [5] Klíčová slova:

Více

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv.

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. PROSINEC Z pohádky do pohádky seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. Štěpán) výroba vánočních předmětů přivítání zimy Prosinec je za vrátky, čekají

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely. Prosinec 2016

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely. Prosinec 2016 Albrechtícek Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Prosinec 2016 Aktuální dění v MŠ Albrechtická Máme za sebou jedno z nejkrásnějších ročních období vánoční svátky. V našem vánočněnovoročním vydání Albrechtíčku

Více

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Tematický plán školní družiny 2019/2020 II. oddělení Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Děti bude každý měsíc provázet jiná pohádka, z které si vždy vytvoří obrázek. V červnu bude

Více

Program školního roku 2014 2015

Program školního roku 2014 2015 Program školního roku 2014 2015 SOUTĚŽE A PROJEKTY : Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního významu Školní pěvecká soutěž

Více

TEMATICKÝ PLÁN. září. říjen. listopad. prosinec

TEMATICKÝ PLÁN. září. říjen. listopad. prosinec Týdenní dotace: 1h/týden Vyučující: Mgr. Lenka Erberová, Mgr. Věra Antalová, Mgr. Vladimíra Hryzlíková, Ročník: 1. (1. A, 1. B, 1. O) Školní rok 2016/2017 UČIVO 1. Zjišťování výtvarných dovedností - volná

Více

Mateřská škola Oáza v Praze 12. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání

Mateřská škola Oáza v Praze 12. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání Mateřská škola Oáza v Praze 12 Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání Název: Zvídálkovo putování Naše motto: JARO, LÉTO, PODZIM, ZIMA Jaro chystá radovánky, pro naše kluky i holky Léto sluncem

Více

ROČNÍ PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY 2017/2018

ROČNÍ PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY 2017/2018 ŠKOLNÍ DRUŽINA Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna Vrbno p.pradědem, nám. Sv. Michala 17, příspěvková organizace, ROČNÍ PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY 2017/2018 Vypracoval:. Mgr.Monika

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020

Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020 Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020 Září Těšíme se do školy seznamování se s pravidly vzájemného soužití v družině (tvoříme pravidla) seznamovací hry (umím se představit) seznámení se s družinou

Více

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv 1. ročník a. - Skládání z papíru Vlaštovky a origami - Výroba masek na Masopust b. - Souměrná kresba - Otisk c. - Tradiční lidové písně 2. - Četba na pokračování 3. - Opičí dráha v tělocvičně - Školka

Více

Základní škola a Mateřská škola při Fakultní Thomayerově nemocnici Vídeňská 800, 146 00 Praha 4 Nadační fond Prague Post Štěpánská 20, Praha 1

Základní škola a Mateřská škola při Fakultní Thomayerově nemocnici Vídeňská 800, 146 00 Praha 4 Nadační fond Prague Post Štěpánská 20, Praha 1 Základní škola a Mateřská škola při Fakultní Thomayerově nemocnici Vídeňská 800, 146 00 Praha 4 a Nadační fond Prague Post Štěpánská 20, Praha 1 Prázdninový provoz na oddělení dětské neurologie, psychiatrie

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 ÚNOR 2016 11.02.2016 - MASOPUST Dne 11.2.2016 v KD Muglinově byla pro seniory z domů s pečovatelskou službou a klubů důchodců připravena akce pod názvem Masopust. Akci zahájil

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 12/2015 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu, a plán práce na prosinec 2015. Reminiscence

Více

Program školního roku

Program školního roku Program školního roku SOUTĚŽE A PROJEKTY : 2015 2016 Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Nadační fond Dětský čin roku Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního

Více

Základní škola Oskol, Kroměříž, Mánesova 3861

Základní škola Oskol, Kroměříž, Mánesova 3861 Základní škola Oskol, Kroměříž, Mánesova 3861 www.zsoskol.cz skola@zsoskol.cz 573 331 188 O škole 418 žáků 12 tříd na 1. stupni 3 oddělení školní družiny 11 tříd na 2. stupni 36 pedagogických pracovníků

Více

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ 4. čtvrtletí 2010 Zastupitelstvo obce Oldřichovice přeje všem spoluobčanům v roce 2011 mnoho pracovních i osobních úspěchů Volby do obecního zastupitelstva Ve dnech 15.-16. října

Více

ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA

ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN ŠD DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA ROK V PŘÍRODĚ ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ZŠ A MŠ BEZ HRANIC Dokážu to!

Více