Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2011/2012

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2011/2012"

Transkript

1 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2011/2012 Červen 1. června pokračovaly oslavy Dne dětí na obou odděleních, kdy klaunka Lída rozdávala dětským pacientům kromě hezkých písniček, veselých úsměvů i dárky, které dětem připravili z AFI Paláce Pardubice. V projektu Dejme Zemi šanci jsme se 5. června zamýšleli, co všechno pro ni můţeme udělat a také vyrobili pěkné koláţe a malovali krásné obrázky.

2 Preventivní programy zahájily svojí návštěvou 7. června děti ze školky Staré Ţdánice, 14. června to byly děti z Čepí a na závěr děti z mateřské školky Mladých. Letošní závěrečná beseda s pracovnicemi Krajské knihovny proběhla 20. června a uţ jsme si také na příští rok domluvily, jaké další knihy by nás zajímaly. Kaţdý týden nás rozesmávali klauni.

3 13.6. získala obě oddělení pro děti stavebnice Lego od Chance 4 Children - Dr. Klaun a nejenom ti starší, ale i ti nejmenší se vesele pustili do sestavování různých výtvorů bude opět malovat dětem pan malíř Jan Honza Lušovský a zakončíme školní rok divadlem z programu Veselé léto. Hrajeme si s Péťou Pomáháme si Učíme se a malujeme na interaktivní tabuli

4 Naše Monička dlouhodobá a trpělivá pacientka Květen Preventivní programy v tomto měsíci začaly návštěvou dětí ze školy Svítání, program pokračoval s dětmi z mateřské školy Višňovka, to byly děti z mateřské školy Srdíčko, navštívili ţáci přípravné třídy Speciální mateřské školy, základní školy a praktické školy Pardubice dětské oddělení a květnový program jsme zakončily s dětmi mateřské školy Čtyřlístek.

5 Příjemná a milá beseda s pracovnicemi Krajské knihovny Pardubice proběhla Ve stejný den odpoledne jsme se dozvěděli z vyprávění paní Malátkové mnoho zajímavého z naší přírody a hlavně o ţivotě ţab. Sáhnout si na ţivou ţábu, pozorovat, jak se pohybuje, bylo jistě pro dětské pacienty a jejich rodiče příjemným překvapením při jejich hospitalizaci. K Svátku matek jsme s dětmi vyráběli pěkná srdíčka, kterými jsme si vyzdobili síť v herně. Práce nám šla pěkně od ruky a na naše výrobky jsme se s potěšením často dívali.

6 Od 10. května do 25. května u nás praktikovala studentka humanitních studií Univerzity Pardubice Martina Veselská. Všechny jsme se snaţily ji předat co nejvíce zkušeností z práce v nemocniční škole. 16. května maloval pro děti na dětském oddělení pan malíř Jan Honza Lušovský. Nikoho nezapomněl potěšit milým obrázkem dle přání. O práci herní specializace se zajímala studentka magisterského oboru ošetřovatelství Univerzity Pardubice Jana Urbanová. Ze získaných materiálů z Anglie bude zpracovávat teoretickou část své magisterské práce. Kaţdou středu nás navštívili zdravotní klauni a snaţili se vyloudit úsměvy u dětí i rodičů.

7 Duben Zajímavá beseda se uskutečnila na dětském oddělení a na dětské chirurgii 11. dubna s pracovnicemi Krajské knihovny Pardubice. Všechny knihy s různými náměty děti velmi zaujaly. Dubnové preventivní programy jsme zahájily s ţáky školy Montessori a S velkým zájmem děti nejenom sledovaly zajímavé informace z programu herní specializace, ale samy se i aktivně zúčastnily ošetřování naší látkové Petrušky a Péti. Pohrát si s hračkami na oddělení bylo jistě pro malé návštěvníky příjemným zpestřením. Sádrování nanečisto by si chtěly nakonec zkusit všechny děti.

8 Jaké nádherné věci je moţno vyrobit, si děti vyzkoušely ve výtvarné dílně a na akcích DDM Štolbova s p. ing. Hrabaňovou, a to jednak při výrobě papírových koláţí na dětské chirurgii a malováním na hedvábí na dětském oddělení. Den Země jsme oslavili výrobou vzkazů pro Zemi, malováním obrázků, vymýšlením veršů o Zemi, pracovali jsme s materiály o zvířatech, plánovali jsme další moţnosti našeho ekologického chování a na dětské chirurgii jsme vyzdobili našimi vzkazy, básněmi a obrázky síť v herně.

9 měl pan malíř Jan Honza Lušovský plné ruce práce, aby všechny děti potěšil svými obrázky. Kaţdý malý pacient si vybral námět a s jmenovitým věnováním si obrázek mohl odnést. Jistě si kaţdý z dětí po návratu domů, při pohledu na veselou kresbu, vzpomene na pěkné dopoledne s panem malířem pokračoval preventivní program návštěvou dětí ze školy Svítání.

10 Březen Hned 1. března nás na dětské chirurgii svým velmi zajímavým povídáním zaujaly pracovnice Městské policie Pardubice stráţník Blanka Holešovská a Markéta Nikolínková. S velkým zájmem se děti i dospělí dozvěděli mnoho důleţitých informací z této náročné práce. Na závěr děti dostaly hezké propagační preventivní materiály. 28. března proběhla tato přínosná preventivní akce znovu. Se srdcem na dlani dětské pacienty navštívil na dětském oddělení a dětské chirurgii 6. března nevidomý pan Rumpík se svým psem Dastym. Děti měly moţnost nahlédnout do světa nevidomých a na úskalí, která tento ţivot přináší. S trpělivostí, ochotou a velmi vlídně pan Rumpík zodpověděl i ty nejvšetečnější otázky. Obdivovali jsme krásný vztah pána a psího kamaráda. Moc se těšíme na jejich další návštěvu. 14. března se z obrázků pana Lušovského radovaly děti na dětském oddělení.

11 21. března nás navštívily pracovnice Krajské knihovny Pardubice s ukázkou knih a encyklopedií pro různé věkové kategorie. Jejich povídání nad knihami bylo pro děti, ale i pro rodiče jistě inspirací, jaké knihy vybírat. Obě oddělení v předjaří obměnila výzdobu a jarní barvy určitě dětské pacienty, doprovod, návštěvy i zdravotníky potěšily. Paní učitelka Strnadelová udělala krásnou jarní výzdobu nejen na dětském oddělení, ale také na novorozeneckém oddělení. Program Veselé zoubky jsme realizovaly průběţně a jistě si děti, kromě taštiček s kartáčkem, pastou a ústní vodou, odnesly a zapamatovaly informace, jak správně pečovat o svůj chrup. Projekt Březen měsíc čtenářů k podpoře čtení, byl opravdu různorodý. V Týdnu čtení v nemocnici děti nejenom vybíraly a četly knihy ze školní knihovny, ale i zkoušely psát vlastní příběhy, v audiočtení poslouchaly ukázky namluvené knihy a konfrontovaly s literární podobou, ale také porovnávaly filmové adaptace podle knih. Starší pracovaly s webem a vyhledávaly informace k významným osobnostem a místům v České republice.

12 S velkým zájmem děti a rodiče vyráběli pro seniory celý měsíc pestré záloţky do knih. 26. března jsme je předaly klientům Geriatrického centra a bylo vidět, ţe jsme jim udělaly radost. 28. března se pedagogické pracovnice zúčastnily na dětské chirurgii školení k první pomoci. Kaţdou březnovou středu nás tradičně navštívili nemocniční klauni. Díky panu primáři Němcovi máme na IPady krásná, nová pouzdra. Zakoupil je pro malé pacienty ze sponzorských darů.

13 Únor Únorové akce jsme zahájili 1. února na dětské chirurgii besedou o koních, kterou velmi ochotně zrealizovala paní Formanová, maminka malé pacientky Kačenky, která byla hospitalizovaná na dětském oddělení. Potěšili jsme se krásnými fotografiemi koní a dozvěděli jsme se mnoho o krásné, ale velmi náročné práci této chovatelky koní. O tom, jaké zajímavosti a souvislosti jsou v přírodě, nám vyprávěl v programu Inspirace přírodou pan Martínek z Ekocentra Paleta, a to na dětské chirurgii 22. února a na dětském oddělení 28. února. Zajímavé informace si určitě budeme dobře pamatovat.

14 V rámci studijní stáţe na Univerzitě Pardubice navštívila dětskou chirurgii studentka z Finska, kterou paní učitelka Magda Dušková seznámila s vývojem a realizací herní specializace na naší škole při zdravotnickém zařízení. S velkým zájmem si studentka prohlédla naše informační materiály a o celou problematiku se velmi ţivě zajímala. Program předoperační přípravy s naším kamarádem Péťou, který dětské pacienty provází jejich celým pobytem na oddělení byl pro studentku velmi inspirativní a věříme, ţe získané informace poputují aţ do vzdáleného Finska. 29. února jsme únorové akce zakončili besedou s pracovnicemi Krajské knihovny Pardubice. Díky aktivitám pana primáře Němce získala škola pro dětské oddělení od sponzorů paní Hany Shánělové ze sdruţení členů a přátel souboru Muzikáři a pana Mgr. Davida Brebery 2 tablety ipad, z kterých se radují nejenom děti, ale i my, dospělí.

15 A jaké máme další zajímavosti z naší práce? 1. Učíme se na interaktivní tabuli 2. Hrajeme divadlo 3. Zpíváme s klauny a hrajeme na piano

16 4. Hrajeme si s tatínkem 5. Tak a jdeme domů

17 Leden 4. ledna měli dětští pacienti moţnost si prohlédnout zajímavé knihy a encyklopedie, které dětem spolu se zajímavým povídáním přinesly pracovnice Krajské knihovny Pardubice. 11. ledna navštívil dětskou chirurgii s programem výroby papíru pan Martínek z Ekocentra Paleta. 18. ledna potěšil malé i větší pacienty na dětském oddělení svými půvabnými obrázky pan malíř Jan Honza Lušovský.

18 25. ledna si výrobu papíru mohly zase vyzkoušet děti na dětském oddělení. To se nám to povedlo, co?

19 26. ledna se na dětském oddělení o svoji lásku ke koním s dětmi podělila a velmi poutavě vyprávěla paní Formanová maminka naší pacientky Kačenky. A co je u nás ještě nového? Od 6. ledna máme i my na dětském oddělení interaktivní tabuli, díky paní ředitelce Bronislavě Jagobové a panu primáři Vladimíru Němcovi, který velmi ochotně pomohl vyřešit otázku: Kam s ní? Tabule je vyuţívána jak k výuce, tak i ve volném čase dětí.

20 Díky paní učitelce Magdě Strnadelové máme na celém oddělení krásnou výzdobu.

21 Prosinec Konec listopadu a celý prosinec byl u nás ve znamení adventu, vánoc a návštěv a přišel za nemocnými dětmi DCH a DO pan Petr Martínek z Ekocentra Paleta a vyprávěl jim o tradici Vánoc, vánočních zvyků a obyčejů. Panovala zde krásná adventní atmosféra. Ani Mikuláš s čertem a andělem nezapomněli, ţe i v nemocnici jsou děti. Přišli v dopoledních hodinách Velké poděkování patří hercům Východočeského divadla v Pardubicích panu Alexaxandru Postlerovi, Petru Červenému a paní Stáně Lavrovič.

22 se herna oddělení dětské chirurgie proměnila v koncertní sál. Pan učitel Linek a ţákyně ZUŠ zazpívali krásné vánoční koledy. Naopak herna dětského oddělení se změnila v odpoledních hodinách ve výtvarnou dílnu, díky paní učitelce Věře Krňávkové. Děti, ale i jejich rodiče si pod jejím odborným vedením vyrobili krásného andělíčka. Všem se tvořivé odpoledne velmi líbilo.

23 přišla další vzácná návštěva - basketbalisté BK JIP Pardubice. Stalo se jiţ tradicí, ţe tito sportovci přicházejí kaţdoročně v tento předvánoční čas za dětmi se srdcem na dlani a s plnými náručemi dárků. Poděkováním je jim jistě šťastný úsměv a rozzářené oči dětí, které zapomínají na svou nemoc. Posledním prosincovým návštěvníkem byl pan J. H. Lušovský. Maloval opět na přání obrázky pro děti obou oddělení. Všem milým návštěvám moc děkujeme.

24 Listopad přišel za malými pacienty opět malíř Jan Honza Lušovský. Tentokrát se proměnila v malířský ateliér herna na oddělení dětské chirurgie, kde umělec maloval obrázky na přání i pro děti hospitalizované na dětském oddělení. Jeho kreslení dětem pro radost v nemocnicích pardubického kraje podporuje dlouhodobě v rámci projektu Pro dětský úsměv Všeobecná zdravotní pojišťovna přišly jiţ potřetí v tomto školním roce na obě oddělení pracovnice krajské knihovny. Knihovnice přinesly dětem spoustu zajímavých kníţek, kterými si mohly listovat, prohlíţet obrázky a poslechnout si pohádku. Děti, které byly upoutány na lůţko, knihovnice navštívily na pokojích a nabídly jim také na výběr knihy nejoblíbenějších titulů.

25 Ve středu přijela za dětmi ještě jedna milá návštěva, paní Malátková ze záchranné stanice Charlie. Společnost jí dělali 2 malí jeţci, kteří jsou jedněmi z mnohých obyvatel stanice, o které se paní Malátková s velkou láskou obětavě stará. Děti bedlivě poslouchaly vyprávění o jeţcích, kteří by díky malé hmotnosti bez její pomoci neměli šanci ve volné přírodě přeţít. Děvčátka a kluci dostali malé dárečky a dokonce si mohli jeţečky pochovat. Učitelky a paní ředitelka prezentovaly školu na Křivánkových dnech v Pardubicích a v Hradci Králové na Pediatrických dnech, v rámci Herní specializace ve spolupráci se zdravotníky na celostátním setkání učitelů škol při zdravotnických zařízeních.

26 Říjen V úterý zabezpečovaly zaměstnankyně Školy při zdravotnickém zařízení v areálu Pardubické krajské nemocnice, a.s. doprovodný program pro děti v rámci Dne nemocnice. Před budovou dětského oddělení měly pro děti připravené různé zábavné soutěţe, ceny zajistila Pardubická krajská nemocnice, a.s.. Jako hosté vystoupily děti z tanečního oddělení ZUŠ Polabiny - Lonkova, pod vedením paní ředitelky Mgr. Nadi Gregorové. Jejich vystoupení se všem velmi líbilo. Paní Andělová přivedla svou fenku zlatého retrievera Enzi z Andělské zahrady, vycvičenou speciálně pro canisterapii, se kterou se mohly děti pomazlit. Všem našim hostům a sponzorům patří velké poděkování. Společně jsme proţili krásný prosluněný den Malování s J. H. Lušovským na dětském oddělení

27 Vystoupení kouzelníka pana Pavla Dolejška na dětské chirurgii beseda s pracovnicemi Krajské knihovny Pardubice na oddělení dětské chirurgie a dětského oddělení paní Kynclová předčítala na herně DO z kouzelné knihy Marcely Borgisové Se psem je psina 6. a Návštěva dětí mateřských škol program Herní specializace

28 Září Informace o činnosti školy: Škola pracuje s nemocnými dětmi předškolního věku, školního věku a dle potřeby i se studenty středních škol. Ve dvou třídách základní školy se ročně vystřídá aţ 1000 dětí, ve dvou třídách mateřské školy 1500 dětí a v jedné třídě školní druţiny aţ 800 dětí. Jako součást dětských oddělení se podílí na jejich otevření veřejnosti a na humanizovaném přístupu k dětským pacientům a jejich doprovodu. Péče o děti je přiměřená nejen věku, ale zejména aktuálnímu zdravotnímu a psychickému stavu. Všechny učitelky pracují s prvky práce herního specialisty. Tento přístup pomáhá překonávat stres z pobytu v nemocnici, malý pacient se seznamuje se svou nemocí (s ohledem na věkové zvláštnosti), připravuje se na vyšetření, zákroky a operace. Dětský pacient ztrácí strach nejenom z prostředí, ale lépe a rychleji se zapojí i do výchovně-vzdělávacího procesu. Do práce školy jsou děti zařazovány po dohodě s lékaři co nejdříve po příchodu na oddělení. Škola se podílí na výzdobě dětských oddělení i ambulancí. Pro dětské pacienty škola zajišťuje vystoupení profesionálních divadel, koncertů, programů Ekocentra Paleta, malování s malířem panem Lušovským, kaţdý týden přicházejí za dětmi zdravotní klauni. Novinkou v letošním školním roce budou pravidelné měsíční návštěvy pracovnic Krajské knihovny. V rámci prevence škola realizuje návštěvy ţáků mateřských škol pardubického regionu. A jaké akce proběhly uţ v prvním měsíci nového školního roku? 7. září malování s panem Lušovským na oddělení dětské chirurgie

29 Divadlo Veselé léto Beseda o knihách s pracovnicemi Krajské pardubické knihovny 22. a Návštěva dětí mateřských škol program Herní specializace Text Mgr. Sylva Karbašová, PaedDr. Magdalena Dušková Foto PaedDr. Magdalena Dušková, Mgr. Sylva Karbašová, Mgr. Jitka Páralová, Magda Strnadelová, Marie Koldová, Bc. Eva Bočkayová

Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice

Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice Škola založena roku 1955. Zakladatel školy PhDr. Jan Hiblbauer. Učitelé se stali často jediným spojením s vnějším světem a s běžným

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Září 2014 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2013/2014

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2013/2014 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2013/2014 Září 2013 2. září jsme zahájili společně nový školní rok 2013/2014. Všechny děti se radovaly z drobných dárečků.

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2012/2013

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2012/2013 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2012/2013 Červen 2013 Ani letos na Den dětí nezapomněli s dárky pro dětské pacienty z AFI Paláce Pardubice. S klaunkou

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Září 2014 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30 Očekávání vánočních svátků jsme otevřeli povídáním o přípravě na radostné události a přemýšlením o tom, jak se máme dobře a v jak pěkné zemi žijeme. Rozhodli jsme se pro první dobrý skutek a navštívili

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli vánoční přáníčka - stříhali, lepili, vyšívali a za pomoci

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme Leden u nás ve školce Integrovaný blok: Čas splněných přání - zima Tematické celky: Sněží, sněží, mráz kolem běží Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme V lednu k nám do školky zavítala Paní Zima a s

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 12/2015 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu, a plán práce na prosinec 2015. Reminiscence

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely. Prosinec 2016

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely. Prosinec 2016 Albrechtícek Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Prosinec 2016 Aktuální dění v MŠ Albrechtická Máme za sebou jedno z nejkrásnějších ročních období vánoční svátky. V našem vánočněnovoročním vydání Albrechtíčku

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 Halloween 2. listopadu 2016 16,00 hod. Dlabání dýní, noční

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.24/2017 A jsme tady s dalším číslem našeho časopisu Barvínek. Ani jsme se nenadáli a je tady konec školního roku.

Více

Časopis naší Mateřinky

Časopis naší Mateřinky Časopis naší Mateřinky Září Prosinec 2014 Co nového u nás v mateřince, aneb je tu další školní rok Začal nový školní rok a i v naší školce se udály mnohé změny. Podařilo se nám pořídit novou Interaktivní

Více

Základní škola a Mateřská škola při Fakultní Thomayerově nemocnici Vídeňská 800, 146 00 Praha 4 Nadační fond Prague Post Štěpánská 20, Praha 1

Základní škola a Mateřská škola při Fakultní Thomayerově nemocnici Vídeňská 800, 146 00 Praha 4 Nadační fond Prague Post Štěpánská 20, Praha 1 Základní škola a Mateřská škola při Fakultní Thomayerově nemocnici Vídeňská 800, 146 00 Praha 4 a Nadační fond Prague Post Štěpánská 20, Praha 1 Prázdninový provoz na oddělení dětské neurologie, psychiatrie

Více

Den pro dětskou knihu 2018 v Městské knihovně Kraslice [1]

Den pro dětskou knihu 2018 v Městské knihovně Kraslice [1] [1] Autor: MAŠTALÍŘOVÁ, Marta [2] Číslo: 2018, ročník 27, číslo 4 [3] Rubrika: Celostátní akce [4] Klíčová slova: Den pro dětskou knihu [5], děti [6], Městská knihovna Kraslice [7] Region: 11 Karlovarský

Více

Vážení a milí, rodiče a přátelé,

Vážení a milí, rodiče a přátelé, Vážení a milí, rodiče a přátelé, máme tu zase leden. Rádi bychom Vám ze srdce popřáli mnoho zdraví, štěstí a rodinné pohody do nového roku. Spolu s přáním Vám přinášíme nové číslo Kostkovaných novin. Příjemné

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

KRONIKA PROSINEC 2014

KRONIKA PROSINEC 2014 KRONIKA PROSINEC 2014 ADVENTNÍ ČAS Adventní čas jsme rozžali symbolickým rozsvícením první svíčky na adventním věnci. Krásný věnec nám věnovala paní Šoupalová, děkujeme. MIKULÁŠ PŘIŠEL K NÁM S napětím

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN

VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN VÝROČNÍ ZPRÁVA DOBROVOLNICKÉHO CENTRA VFN 2016 Dobrovolnický program ve VFN Kdo je to dobrovolník? Dobrovolníkem je člověk, který bez nároku na finanční odměnu poskytuje svůj čas, energii, vědomosti a

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PŘI ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PŘI ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA PŘI ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ ŠKOLNÍ ROK 2016-2017 Na odloučeném pracovišti v rychnovské nemocnici je jedna třída a jako učitelka tady působí Mgr. Leona Černohousová (český jazyk, matematika).

Více

Prosinec čas Adventu

Prosinec čas Adventu NEWSLETTER Leden 2017 Prosinec čas Adventu Měsíc prosinec byl v naší školce opravdu časem příchodu a očekávání. Děti měly plný a pestrý program, který jste mohli sledovat v každé třídě. Pracovaly na výzdobě

Více

Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019

Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019 Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019 Str. 1 Dětské skupiny Kamenná informují Prosinec 2018 pro nás byl velice náročný. Venku jsme otestovali první sněhovou nadílku. V prostorách dětských skupin

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

Vánoční besídka IV. A

Vánoční besídka IV. A Vánoční besídka IV. A Svazek 1, Vydání 1 Prosinec 2015 Základní škola a Gymnázium Vodňany Časopis dětí ze Základní školy Bavorovská ve Vodňanech Uvnitř tohoto vydání: Nejdůležitější body: Hedvábná stezka

Více

Bulletin obecně prospěšné společnosti. Zajíček na koni. Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni

Bulletin obecně prospěšné společnosti. Zajíček na koni. Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni Bulletin obecně prospěšné společnosti Zajíček na koni Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni www.zajiceknakoni.cz Obsah: Úvodní slovo... 3 Podzim v Bleu de Ciel... 4 KPZ nezná zimní spánek... 5 Kavárna

Více

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA Komenského 810/9 787 01 www.doris.cz středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris PoČÍtAČe PřÍroDA ZÁŽIteK HUDBA ZÁBAvA semináře tanec ekologie tábory ZPĚv sport

Více

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Tematický plán školní družiny 2016/2017 II. oddělení Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Děti bude kaţdý měsíc provázet jiná pohádka, z které si vţdy vytvoří obrázek. V červnu bude

Více

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, KONCERT PRO ŽÁKY 5. TŘÍD ZŠ Ten vánoční čas, aneb Jak Anděl málem propadl dovolujeme si Vám nabídnout výchovné koncerty, které základní umělecká škola Bedřicha

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Zpráva obsahuje informace o pořádaných kulturních akcích za rok 2015, kalendář plánovaných akcí na rok 2016 a výsledky hospodaření občanského sdružení 2015.

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

Projekt Už jsem čtenář Knížka pro prvňáčka v pobočce Kunratická v Liberci [1]

Projekt Už jsem čtenář Knížka pro prvňáčka v pobočce Kunratická v Liberci [1] Projekt Už jsem čtenář Knížka pro prvňáčka v pobočce Kunratická v Liberci [1] Autor: JANOUŠKOVÁ, Zuzana [2] Číslo: 2018, ročník 27, číslo 2 [3] Rubrika: Celostátní akce [4] Klíčová slova: děti [5], Knížka

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

Plán akcí ve školním roce 2011 2012

Plán akcí ve školním roce 2011 2012 Plán akcí ve školním roce 2011 2012 Na školní rok 2011 2012 bylo do mateřské školy zapsáno 25 dětí (11 chlapců a 14 dívek) z toho 6 dětí z Jiříkovic, 15 dětí z Radňovic, 2 z Maršovic a 2 děti z Nové Vsi.

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Program školního roku 2014 2015

Program školního roku 2014 2015 Program školního roku 2014 2015 SOUTĚŽE A PROJEKTY : Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního významu Školní pěvecká soutěž

Více

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v Mokrých Lazcích. Specifické

Více

Program školního roku

Program školního roku Program školního roku SOUTĚŽE A PROJEKTY : 2015 2016 Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Nadační fond Dětský čin roku Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního

Více

školní časopis žáků ZŠ sv. Voršily v Praze číslo 44 prosinec 2016

školní časopis žáků ZŠ sv. Voršily v Praze číslo 44 prosinec 2016 školní časopis žáků ZŠ sv. Voršily v Praze číslo 44 prosinec 2016 www.zssv.cz Foto: Lenka Zemanová Jako každoročně proběhlo u nás školní kolo konverzační soutěže v německém jazyce. Zúčastnilo se celkem

Více

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv.

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. PROSINEC Z pohádky do pohádky seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. Štěpán) výroba vánočních předmětů přivítání zimy Prosinec je za vrátky, čekají

Více

Zprávičky ze školky listopad

Zprávičky ze školky listopad Zprávičky ze školky listopad Tématem měsíce listopadu byla historie, vynálezy a etiketa. Hned první týden jsme začali vznikem života, povídali jsme si o tom, jak lidé žili dříve a hráli jsme si na staré

Více

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance:

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance: Výroční zpráva mateřské školy 1. Základní údaje o škole 1.1. Škola název školy Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 odloučené pracoviště Montessori adresa: Štefcova 1125 Hradec Králové

Více

Projekt Už jsem čtenář Knížka pro prvňáčka v Obecní knihovně v Pavlovicích u Přerova [1]

Projekt Už jsem čtenář Knížka pro prvňáčka v Obecní knihovně v Pavlovicích u Přerova [1] Projekt Už jsem čtenář Knížka pro prvňáčka v Obecní knihovně v Pavlovicích u Přerova [1] Autor: SKLENÁŘOVÁ, Dana [2] Číslo: 2018, ročník 27, číslo 2 [3] Rubrika: Celostátní akce [4] Klíčová slova: děti

Více

Hádanka z pekla. Má dva rohy, nepostojí, je černý a chlupatý. Kdo ho potká, ten se bojí, že ho metlou vyplatí. Kdo je to? (ČERT)

Hádanka z pekla. Má dva rohy, nepostojí, je černý a chlupatý. Kdo ho potká, ten se bojí, že ho metlou vyplatí. Kdo je to? (ČERT) Motýlci Čekání na Ježíška je pro děti vždy nekonečně dlouhé. Neváháme je tedy zabavit kdejakou tradicí. Ano, opět k nám v prosinci přišel Mikuláš s čertem. Děti jsme na jejich příchod pečlivě připravovali

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Newsletter Gymnázia Thomase Manna

Newsletter Gymnázia Thomase Manna Newsletter Gymnázia Thomase Manna 12/2017 www.gtmskola.cz www.facebook.com/gtmskola Vážení a milí rodiče, v dnešním vánočním newsletteru najdete malé ohlédnutí za koncem kalendářního roku na GTM, důležité

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF SLUNÍČKO

MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF SLUNÍČKO LÉTO MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF SLUNÍČKO vydává časopis č.4 Sluníčk šk.rok 2016 2017 web :www.ms16.cz Šéfredaktorka časopisu : Marie Škorňová V MĚSÍCÍCH ČERVENCI A SRPNU bude naše mateřská škola uzavřena

Více

AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY DĚTSKÝ KARNEVAL ( ) ANIČKA A NEBEŠŤÁNEK LETNÍ PŘÍBĚH ( ) SPORTOVNÍ HRY JIŽNÍHO MĚSTA ( )

AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY DĚTSKÝ KARNEVAL ( ) ANIČKA A NEBEŠŤÁNEK LETNÍ PŘÍBĚH ( ) SPORTOVNÍ HRY JIŽNÍHO MĚSTA ( ) AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ČERVEN 2018 DĚTSKÝ KARNEVAL (1.6.2018) Karneval spojený s fotografováním dětí pro všechny děti MŠ Areál MŠ jednotlivá oddělení + školní zahrada Foto hrazeno rodiči ANIČKA A NEBEŠŤÁNEK

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA POTEČ

MATEŘSKÁ ŠKOLA POTEČ MATEŘSKÁ ŠKOLA POTEČ Základní údaje o zařízení: - název: Mateřská škola Poteč, příspěvková organizace - adresa: Mateřská škola Poteč, Poteč č.12, 766 01 Valašské klobouky - IČO: 71005641 - telefon: 577321702

Více

ROČNÍ PLÁN ŠD

ROČNÍ PLÁN ŠD ROČNÍ PLÁN ŠD 2018 2019 Vychovatelky: 1. oddělení A4 Bartlová Jana vedoucí vychovatelka 2. oddělení A3 Kratochvílová Jana 3. oddělení A7 Lhotáková Petra 4. oddělení A 10 Janoušová Jana 5. oddělení A5 Bc.

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

Dny zdraví v Karlových Varech

Dny zdraví v Karlových Varech DNY PRO ZDRAVÍ 2017 Dny zdraví v Karlových Varech Dny zdraví probíhají zejména v první polovině října. Akce, které jsou oslavou zdravého životního stylu, se v letošním roce konaly v září, říjnu i listopadu

Více

Březen měsíc čtenářů 2018 v Místní lidové knihovně Kostomlaty pod Milešovkou [1]

Březen měsíc čtenářů 2018 v Místní lidové knihovně Kostomlaty pod Milešovkou [1] Březen měsíc čtenářů 2018 v Místní lidové knihovně Kostomlaty pod Milešovkou [1] Autor: BLÁHA, Miroslav [2], BLÁHOVÁ, Hana [3] Číslo: 2018, ročník 27, číslo 1 [4] Rubrika: Celostátní akce [5] Klíčová slova:

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během prosince a plán akcí na leden 2015.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během prosince a plán akcí na leden 2015. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během prosince a plán akcí na leden 2015. Informace www.gtmskola.cz Spolupráce s Diakonií ČCE a Kmotrovstvím Vážení rodiče,

Více

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016

Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro II. oddělení ŠD v Mokrých Lazcích pro šk. rok 2015 / 2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá V naší školce se předvánoční čas, jako již tradičně, nesl v duchu tradic, koled, vůně vánočního cukroví a voňavých Františků, povídání o původu Vánoc, o předvánočních

Více

nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ

nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ Bělostná pokrývka krajinu tiše zahalila, nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Všechna srdce se vánoční náladou naplnila Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ LYŽAŘSKÝ KURZ 24. 28. 1. 2011

Více

Základní škola Dukelská 1112, Mladá Boleslav CYKLUS SETKÁNÍ PRO BUDOUCÍ ŠKOLÁKY ŠKOLA NANEČISTO

Základní škola Dukelská 1112, Mladá Boleslav CYKLUS SETKÁNÍ PRO BUDOUCÍ ŠKOLÁKY ŠKOLA NANEČISTO CYKLUS SETKÁNÍ PRO BUDOUCÍ ŠKOLÁKY ŠKOLA NANEČISTO září 2011 Informace o projektu Cíl: - nabídnout budoucím školákům (prvňáčkům) možnost: zbavit se obav ze vstupu do školy poznat prostředí školy seznámit

Více

Rožďalovický předškoláček

Rožďalovický předškoláček 1/2014-2015 1. - 12. září 2014 Se Sluníčky, Beruškami a nejmladšími Myškami jsme v pondělí 1. 9. zahájili nový školní rok. Ve čtvrtek 4.9. přišel děti do školky pobavit klaun Pepíno. V pondělí 8.9. zasadily

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

KRONIKA LISTOPAD, PROSINEC 2018 TESTOVÁNÍ ČESKÉ ŠKOLNÍ INSPEKCE V OBLASTI ANGLICKÉHO JAZYKA SBĚR PAPÍRU VÁNOČNÍ JARMARK A ROZSVÍCENÍ STROMEČKU

KRONIKA LISTOPAD, PROSINEC 2018 TESTOVÁNÍ ČESKÉ ŠKOLNÍ INSPEKCE V OBLASTI ANGLICKÉHO JAZYKA SBĚR PAPÍRU VÁNOČNÍ JARMARK A ROZSVÍCENÍ STROMEČKU KRONIKA LISTOPAD, PROSINEC 2018 SBĚR PAPÍRU V pátek 2. listopadu proběhl ve škole sběr papíru. Papír uskladněný ve školním sklepě jsme za pomoci obecních pracovníků přemístili do kontejneru. Další sběr

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

Akce školy 2015/2016

Akce školy 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem p.o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace

Výroční zpráva o činnosti školy. Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace školní rok 2005/2006 Výroční zpráva o činnosti Zakladní školy a Mateřské školy Štarnov, okres

Více

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 3.9. zahájení školního roku 2012/2013 6.9. Třídní schůzka společná část prezentace psycholožky I. Vašátkové, představení psycholožky Z. Romáškové, ukázka práce na interaktivní

Více

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř.

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř. Na úvod Speciál. Speciál? Speciál! Právě jste nahlédli do speciálního čísla našeho časopisu. Vítáme vás a jsme rádi za vaši přízeň. Redakci Twistu ovládli Mikuláši a andělé samozřejmě i čertíci. Ti se

Více

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach Celý měsíc se budeme seznamovat s pojmem láska. Musíme poznat co to slovo znamená. Před každým křesťanským kruhem si budeme vyprávět jeden mini příběh a vy samy děti určíte, zda je to láska a pohoda nebo

Více

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Vznik a provoz veřejné dětské skupiny Želvičky CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_035/0001664 Adresa zařízení: Karla Šebora 3, 250 01 Brandýs nad Labem Provozovatel:

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě.

Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě. 13.7. 2012 Burza oblečení Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě. 17.7.2012 Setkání s paní psycholožkou a individuálně jim pomohla s jiným pohledem na problémy,

Více

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII Poznáváme své děti V červnu 2014 jsme získaly finanční prostředky z dotace v oblasti výchovy a vzdělávání Městského úřadu v Příbrami na projekt s názvem Poznáváme své děti. V rámci této dotace na naší

Více

Příloha 1 Fotogalerie kulturních a vzdělávacích akcí v roce Lednové povídání o bylinách,

Příloha 1 Fotogalerie kulturních a vzdělávacích akcí v roce Lednové povídání o bylinách, Příloha 1 Fotogalerie kulturních a vzdělávacích akcí v roce 2018 Lednové povídání o bylinách, 15. 1. 2018 Malování a zpívání s Jindrou Čapkem, 19. 1. 2018 Křest knihy Modrý Pánbůh, 22. 1. 2018 Černá hodinka

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 1/2017 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během prosince, a plán práce na leden 2017. PF 2017 Vážení

Více