Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2013/2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2013/2014"

Transkript

1 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2013/2014 Září září jsme zahájili společně nový školní rok 2013/2014. Všechny děti se radovaly z drobných dárečků. A prvňáčci, kteří svůj první školní rok zahajovali v nemocnici, nezapomněli i na školní aktovky. Odpoledne proběhla zahajovací schůzka výtvarné soutěţe s basketbalovou tematikou BasketMalování. Pod záštitou BK JIP Pardubice a s patronátem opory týmu Lukáše Kotase budou děti dětského oddělení a dětské chirurgie Pardubické krajské nemocnice, a.s. malovat obrázky s basketbalovou tématikou. Všechny děti, které se zúčastní této soutěţe, získají 4 vstupenky na úvodní domácí utkání Mattoni NBL. Porotou budou vybrány 3 nejhezčí obrázky v kategoriích do 6 let, do 10 let a do 18 let a budou oceněny na úvodním domácím zápasu v ČEZ Aréně atraktivními cenami od basketbalového klubu BK JIP Pardubice. V první polovině října bude probíhat výstava výkresů v obchodním centru AFI Palác maloval pro radost dětí na dětském oddělení malíř Jan Honza Lušovský. Jako v kaţdé škole, i nemocné děti se učí a dokonce i koncertují.

2 Nezapomínají na hru a něco pěkného si namalovat a vyrobit.

3 Je nám tu dobře, i kdyţ jsme v nemocnici. Na dětském oddělení i na dětské chirurgii jsme začali vyměňovat letní výzdobu za podzimní. Zde je ukázka děti navštívil obě oddělení patron soutěţe BasketMalování Lukáš Kotas a tiskový mluvčí klubu René Peška. Společně obdivovali jiţ namalované výkresy a s dětmi si také o soutěţi povídali.

4 Ve středu jsme si na dětské chirurgii s paní Ing. Zorou Hrabaňovou a Jitkou Folprechtovou z DDM Beta Pardubice vyzkoušeli svoje výtvarné schopnosti a představivost malováním na skle. Nejdříve jsme malovali podle šablon, ale pak uţ se fantazie rozjela naplno a obrázků přibývalo. Kaţdý si svůj výtvor odnese domů. A pro děti, které nemohly do herny, jsme dostaly všechny potřeby, aby si svůj výrobek vytvořily později na lůţku. Letošnímu Dni nemocnice, ve středu odpoledne, počasí tentokrát přálo. Soutěţí venku si uţily nejenom děti, ale i tatínkové a maminky. Preventivní programy byly zahájeny s návštěvou dětí Mateřské školy Teplého.

5 Říjen proběhlo vyhodnocení 84 obrázků, které namalovaly hospitalizované děti do soutěţe Basketmalování. Porota měla velmi těţký úkol vybírat v kaţdé ze čtyř kategorií (do 6, 10, 15 a nad 16 let) ty 3 nejlepší. Výkresy byly vystaveny od do v AFI Paláci, v ČEZ Aréně a od ve vestibulu u informačního centra Pardubické krajské nemocnice, a.s jsme si připomněli Mezinárodní den zvířat malovali jsme, vyráběli, vyhledávali na počítači, hledali v encyklopediích, ale také jsme si povídali, jak se mohou i děti o svoje zvířecí kamarády starat. Podzim nás inspiruje svými barvami. Vyuţili jsme k výrobě dekorací nejenom listů, ale také ţaludů, kaštanů, šišek, barevných plodů, apod si pracovnice Krajské knihovny Pardubice s dětmi povídaly o knihách, encyklopediích a dalších novinkách, které jsou dětem čtenářům v Krajské knihovně Pardubice nabízeny.. Preventivní programy se v říjnu uskutečnily pro děti ze školy Do Nového.

6 to byla třída p. učitelky Krčmárové, která dokonce byla i návštěvou pro hospitalizovanou spoluţačku Viktorku na dětském oddělení to byla přípravná třída p. učitelky Brázdové a přípravná třída p. učitelky Kolmanové. Zajímavé, ale i veselé povídání Petrušky a Péti děti i paní učitelky nadchlo. Středeční dopoledne patřilo besedě se stráţníky Městské Policie, Mgr. Blankou Holešovskou a Markétou Nikolínkovou. Odpolední akce Motýli s Ing. Sebránkem byla barevná a moc zajímavá. Obdivovali jsme dokonce 2 ţivé motýly, které si děti hned pojmenovaly. Motýlovou omalovánkou nepohrdli ani ti starší.

7 proběhlo slavnostní předání cen vítězům jednotlivých kategorií Basketmalování v ČEZ Aréně. Jedné z vítězů, Patricii, která byla znovu hospitalizovaná na dětské chirurgii, cenu předal tiskový mluvčí Pardubické krajské nemocnice, a.s., pan Korel V programu Ekocentra Paleta jsme si vyzkoušeli výrobu kahánků a svíček.

8 Kaţdý týden přicházeli klauni. Listopad 2013 Pošmourné podzimní počasí jsme si zpestřovali další podzimní výzdobou si o knihách s dětmi na obou odděleních povídaly pracovnice Krajské knihovny Pardubice. Protoţe jsme si na odděleních zároveň v tento den připomínali i Mezinárodní den nevidomých přinesly s sebou i ukázku knih, které jsou psané Braillovým písmem pro nevidomé. Ještě před návštěvou z knihovny jsme si o problematice nevidomých povídali, vyhledávali jsme informace na internetu a také se pokusili hmatem bez kontroly zraku rozeznávat různé předměty. Paní učitelka Beranová obstarala pro děti k Mikuláši a Vánocům sponzorské dárky od firem Sparkys, Albi a Yves Rocher z AFI Paláce.

9 Paní učitelka Páralová zajistila pro předškoláky sponzorský dar knihy z prodejny knih Rákos na Dubině jsme se zúčastnily setkání učitelů škol při nemocnici na tradičních XV. Hradeckých pediatrických dnech. Odborné přednášky Schizorfenie v dospívání, Rodinná terapie a edukační DVD Medvídek má hydrocefalus byly velmi zajímavé. Nevhodné chování učitele k nemocnému dítěti, to byl název příspěvku, který jistě donutil kaţdého z přítomných se zamyslet i sám nad sebou. Ve filmovém příspěvku Dialog zvětšuje náš svět, jsme sledovaly přístup společnosti k mentálně retardovaným, ale také přístup mentálně retardovaných ke společnosti odpoledne se herna na dětské chirurgii proměnila v divadelní sál. Představení Divadýlka z pytlíčku Královna barev se líbilo všem - od nejmenších dětí aţ po ty starší školáky, ale i dospělí se dobře bavili Zástupce festivalu Pardubická Ryengle, p. Švestka, předal plyšáky pro děti na dětském oddělení a na dětské chirurgii Pardubické krajské nemocnice, a.s..

10 Dárky převzal primář dětského oddělení MUDr. Marian Šenkeřík a vrchní sestra dětské chirurgie Bc. Sabina Slavíčková. Kaţdý týden nás navštěvují klauni. Prosinec 2013 Před příchodem Mikuláše jsme zdobili oddělení mikulášsky a postupně jsme ladili výzdobu do předvánoční atmosféry.

11 Letos si Mikuláš, čert a anděl s návštěvou dětí v nemocnici pospíšili. Jiţ se z jejich návštěvy radovaly děti na dětském oddělení a dětské chirurgii. S dobrotami ale nezapomněli ani na děti na infekčním oddělení. Jiţ tradičně mezi děti takto přišli herci Východočeského divadla Pavel Novotný, Petra Janečková a Petr Červený. Nad velebností Mikuláše, krásou anděla a strašidelností čerta se dětem aţ tajil dech děti dostaly mikulášskou nadílku ze sladkostí a ovoce, které od sponzorů z Globusu zajistila paní učitelka Beranová.

12 Vyráběli jsme vánoční přáníčka pro nemocné děti zazpívali koledníčci z mateřské školy nábřeţí Závodu míru. Se stejným pásmem děti doladily atmosféru na předvánočním posezení klientů Geriatrického centra. Také od nás děti dostaly vlastnoručně vyrobená malá přáníčka a sladkosti nám o knihách vyprávěla pracovnice Krajské knihovny Pardubice. Setkání s krásnými publikacemi bylo opět nádherné a zajímavé.

13 na hospitalizované děti nezapomněli a s milými dárky překvapili dlouháni Zbyněk Pospíšil a Petr Bohačík basketbalisté z BK JIP Pardubice na nás dýchala vánoční atmosféra uţ naplno při programu Ekocentra Paleta. Zajímavé vyprávění, starobylé tradice, adventní věnec a kalendář, lití olova tak to všechno patří k vánočním zvykům. A nakonec si kaţdý vyrobil krásnou svíčku ze včelího vosku. A pro ty, kteří na setkání s panem Martínkem nemohli být, svíčky vyrobily paní učitelky.

14 Leden 2014 Vyrobit krmítko z květináče nebo ze dřeva? Naplnit dobrotou ze sádla s různými ptačími laskominkami? Tak to přesně jsme si vyzkoušeli v programu Ekocentra Paleta - Krmítka. Navíc jsme poznávali různé plodiny, které můţeme ptáčkům v zimě dávat. S výrobou krmítek nám pomáhali i rodiče.

15 jsme se opět ponořili do krásy různých kníţek a encyklopedií, které pro děti na ukázku přinesly pracovnice Krajské knihovny Pardubice. Vyzdobili jsme si oddělení.

16 Kaţdý týden přicházeli klauni. Učíme se a pracujeme. Únor února jsme v programu Ekocentra Paleta ochutnávali různé bylinky, určovali jejich druhy, ale také jsme si dokonce namíchali i svůj vlastní čaj.

17 Připravili jsme se na sledování olympiády a kaţdý den v době jejího konání jsme si připomínali aktuální události. Olympiáda prolínala i celým únorem zařadili jsme ji do výuky, doplňovali jsme kříţovky a přesmyčky s tématikou olympiády, pracovali jsme s denním tiskem, vyhledávali na internetu a hodnotili výkony našich sportovců. 18. února nás potěšilo divadelní představení Medvídek Nebojsa s herci Kateřinou Vinickou a Tomášem Stolaříkem. Pobavily se nejenom malé děti, ale i dospělí se od srdce zasmáli. 19. a 21. února jsme při prohlíţení kníţek z Krajské knihovny Pardubice, získali inspiraci, které zakoupit. Dostali jsme i pozvání stát se čtenáři Krajské knihovny Pardubice.

18 26. února maloval pro radost dětí malíř Jan Honza Lušovský. Povídali jsme si o masopustu a vyráběli jsme masopustní masky. Kaţdý týden přicházeli klauni.

19 Březen 2014 Letos si jaro hodně pospíšilo, a tak jsme i my začali s jarní výzdobou dříve. 12. března si na dětské chirurgii PKN děti i jejich rodiče mohli vyzkoušet v programu Ekocentra Paleta výrobu papíru. Povídali si také s panem Martínkem o vyuţití a recyklaci starého papíru a podělili se o svoje vlastní zkušenosti a návrhy, jak zabránit plýtvání. A z výroby vlastního ručně vyrobeného papíru, který si vyzdobili podle fantazie, měli radost úplně všichni.

20 Měsíc čtenářů prolínal v naší práci celý březen. O knihách jsme nejenom besedovali při návštěvě pracovnic Krajské knihovny Pardubice, a.s., ale také jsme si psali a ilustrovali svoje vlastní minikníţky a leporela. Pro klienty Geriatrického centra Pardubické krajské nemocnice, a.s. jsme letos jiţ potřetí vyráběli záloţky do kníţek, z kterých se při naší návštěvě 20. března na oddělení, senioři opravdu radovali. Srovnávali jsme také filmové a audio adaptace knih s jejich psanou podobou, vymýšleli vlastní krátké básničky, poslouchali jsme audiopohádky a kreslili jsme postavy podle písniček z pohádek a dětských filmů. Ti starší vyhledávali na internetu informace o autorech, kteří v tomto roce mají kulatá výročí. Týden od jsme se věnovali 115. výročí narození Ondřeje Sekory četli jsme z různých Sekorových kníţek, doplňovali pracovní listy, vybarvovali omalovánky a povídali si o nejznámějších postavičkách z knih tohoto spisovatele a ilustrátora.

21 26. března maloval pro radost dětem na dětském oddělení malíř Jan Honza Lušovský. Na dětské chirurgii si vyzkoušeli dětští pacienti s ing. Hrabaňovou z DDM Beta malování na hedvábí. Kaţdý výrobek byl opravdovým originálem a jistě si děti i doma vzpomenou, jak jim šla práce pěkně od ruky. Nezapomínali jsme na učení, tvoření ani hraní,

22 Duben 2. dubna jsme si v programu Ekocentra Paleta povídali o ţivotě včel. Velikonoční přípravy prolínaly celým dubnem - zdobili jsme papírové kraslice, vyráběli slepičky, ptáčky, zajíčky a beránky, zdobili květy stromečky, naučili jsme se velikonoční koledy a říkadla, doplňovali jsme různé velikonoční pracovní listy a omalovánky. Také jsme vyráběli velikonoční přáníčka.

23 Duben je měsícem bezpečnosti a ani my jsme si nezapomněli připomínat, jak se máme chovat při sportech, výletech, ale také ve škole a při cestě do školy. Zopakovali jsme si ta nejdůleţitější dopravní pravidla a značky, hráli jsme hry s dopravní tematikou a vyplňovali pracovní listy. 22. dubna, na Den Země, jsme vyhledávali informace na internetu a v publikaci Ţivot pro planetu Zemi, vytvořili jsme vlastní stopy, které pro Zemi děláme, doplňovali jsme pracovní listy, kreslili naši planetu a hodně jsme si povídali o tom, jak se k naší Zemi máme chovat.

24 Beseda s pracovnicí Krajské knihovny v Pardubicích proběhla 23. dubna. Malé pacienty nejvíce zaujaly 3D knihy, časopisy s otázkami pro zvídavé a encyklopedie. 24. dubna jsme také zahájili jarní preventivní programy, a to návštěvou dětí z Mateřské školy K Polabinám. Kaţdý týden přicházeli klauni.

25 Učili jsme se, vyráběli a hráli jsme si. Květen Obměnili jsme výzdobu na odděleních.

26 Před svátkem matek jsme vyráběli přáníčka a kytičky pro maminky jsme si povídali o knihách s pracovnicemi Krajské knihovny Pardubice. Nechyběli oblíbení kniţní kamarádi ze Čtyřlístku, zajímavosti z Vesmíru nebo ze světa dinosaurů, velké divy světa a obrázková leporela o zvířatech maloval pro radost dětí malíř Jan Honza Lušovský jsme vyráběli v programu Ekocentra Paleta papír. Od pana Martínka jsme se také dozvěděli, jak se dá vyuţít recyklovaný materiál.

27 Květnové preventivní návštěvy dětí z mateřských škol jsme zahájili s dětmi z mateřské školy K Polabinám, 22.5 a to byly děti z MŠ Mladých. Návštěva z AFI Paláce ke Dni dětí se stala jiţ milou tradicí. Usměvavá klaunka Lída přinesla radost malým i větším dětem a určitě potěšila i společně hospitalizované rodiče. A tak se zpívalo, kreslilo, vyráběly se krásné náramky z korálků a rozdávaly se milé dárky. Poděkování patří všem, kteří na dětské pacienty ani letos nezapomněli.

28 Červen Krásné malované perníčky pro děti na Dětský den zajistila z firmy Janoš paní Beranová. Moc děkujeme panu Pavlu Janošovi, který nádhernými perníčky potěšil malé pacienty dětského oddělení a dětské chirurgie. Spoustu zajímavých a důleţitých informací jsme získali 4. června při besedě se stráţníkem Městské Policie Lucii Klementovou. Všem udělaly radost drobné dárky s bezpečnostními prvky. Obdivovali jsme také nápadité obrázky pana Škrlíka s Pepíkem Pozordej k bezpečnosti v Pardubicích.

29 Na návštěvu v nemocnici v rámci preventivního programu přijely 5.června děti z Mateřské školy Duha Popkovice a z Mateřské školy Srdíčko Dubina.

30 12. června jsme se na Dni Pardubické krajské nemocnice podílely na organizaci doprovodného programu pro děti. Za malými pacienty na oddělení se přišli podívat pardubičtí basketbalisté. A venku pro děti maloval Jan Honza Lušovský.

31 Beseda s pracovníky Hasičského záchranného sboru por. Mgr. Zdeňkem Kratochvílem a Ing. Evou Kuthanovou, která byla doplněna zajímavými video i audio ukázkami, zaujala nejenom větší dětské pacienty - školáky, ale i malé děti a jejich rodiče. Za svoje znalosti všichni obdrţeli drobné informativní dárky. Text a úprava: PaedDr. Magdalena Dušková, Mgr. Sylva Karbašová Foto: PaedDr. Magdalena Dušková, Zdeňka Beranová, Dis., Mgr. Jitka Páralová, Mgr. Sylva Karbašová

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Září 2014 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Hurá do duhové školní družiny Podzim- září, říjen, listopad Tematické okruhy - duhová

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2016/2017 Září 2016 1. září jsme zahájili na obou odděleních školní rok 2016/17. Nemocným dětem jsme předaly drobné dárečky,

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

Časopis MŠ. Duben 2015

Časopis MŠ. Duben 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Duben 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 V letošním školním roce byl roční plán ekologické výchovy splněn. Učitelé se žáky plnili aktivity v projektech, do kterých se přihlásili, účastnili

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a

Více

Časopis MŠ. Listopad 2015

Časopis MŠ. Listopad 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Listopad 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239

Více

ŠKOLNÍ NOVINKY IV. Akce, které již proběhly: STRAŠIDELNÁ DRUŽINA: SKLÁDÁNÍ Z PAPÍRU: VYRÁBÍME Z RULIČEK:

ŠKOLNÍ NOVINKY IV. Akce, které již proběhly: STRAŠIDELNÁ DRUŽINA: SKLÁDÁNÍ Z PAPÍRU: VYRÁBÍME Z RULIČEK: ŠKOLNÍ NOVINKY IV. Akce, které již proběhly: STRAŠIDELNÁ DRUŽINA: I ve školní družině může strašit, když děti chtějí. V prvním oddělení děti malovaly strašidelné dýně. Ve druhém oddělení děti vyráběly

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2014/2015 Září 2014 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2011/2012

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2011/2012 Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2011/2012 ZÁŘÍ téma: Naše škola a město - vítáme se a seznamujeme se (řád ŠD) - zásady správného stolování - bezpečná cesta a orientace

Více

Cílem školy je : Vzdělávací obsah Školní vzdělávací činnosti integrované bloky. Název školního vzdělávacího programu :

Cílem školy je : Vzdělávací obsah Školní vzdělávací činnosti integrované bloky. Název školního vzdělávacího programu : Charakteristika ŠVP Mateřská škola je celodenní mateřskou školou, jejímž cílem je příprava dětí do života a na základní školu. Vzdělání je uskutečňováno ve všech činnostech v průběhu celého dne. Probíhá

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 28. 1. 2015 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti si společně s rodiči a zaměstnanci azylového domu zahrály

Více

Zpravodaj 2. jaro 2010

Zpravodaj 2. jaro 2010 Tady jsme doma Regionální folklor do škol Zpravodaj 2 jaro 2010 Milí přátelé, pozdravujeme vás v roce 2011. Chceme vás opět informovat o novinkách z našich spřátelených škol, kde probíhá projekt Tady jsme

Více

Časopis MŠ. Říjen 2015

Časopis MŠ. Říjen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Říjen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY M A T E Ř S K Á Š K O L A, N E P O L I S Y --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Č.j.: VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY školní

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 Vyhlášení veřejné sbírky na rekonstrukci ROZHLEDNY NA KŘÍŽKÁCH Účelem sbírky je záchrana a zhodnocení tohoto místa pro současné i příští generace a z tohoto

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Časopis MŠ. Únor 2016

Časopis MŠ. Únor 2016 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Únor 2016 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Jaro 2015 Činnost přípravné třídy LEDEN V měsíci lednu se děti zúčastnily velmi zajímavé a poučné besedy v naší škole. Navštívit a spoustu zajímavých informací

Více

Časopis MŠ. Květen 2015

Časopis MŠ. Květen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Květen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě Závěrečná zpráva 2007/2008 ANOMALY, o.s. ŠKOLNÍ 416 TANVALD 468 41 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě, která pracovala dle pravidel

Více

INFORMACE. A co dalšího nám přinesl prosinec do naší školy?

INFORMACE. A co dalšího nám přinesl prosinec do naší školy? INFORMACE Měsíc prosinec hned z počátku přinesl nadílku, na kterou se děti moc těšily. Jiţ tradičně totiţ naši školu navštívil Mikuláš, anděl a čertík. Čertík věděl o všech dětech a jejich lumpárnách a

Více

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM školní družiny při Základní škole Pchery, okres Kladno

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM školní družiny při Základní škole Pchery, okres Kladno VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM školní družiny při Základní škole Pchery, okres Kladno č.j. 1/2014 platný od 15.10.2014 schváleno ŠR 14.10.2014 pro období 2015/2016 vypracovala ved. vychovatelka Bc. Ilona

Více

ÚNOR To to letí, začalo nám už 2. pololetí! A s ním již 3. projektový a oborový den, další ze zajímavých matematických workshopů, recitační soutěž a mnoho dalšího! MASOPUST V 1.A Ani v posledním zimním

Více

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014 Třída 1. B vítáme Vás školní rok: 2013 2014 Do naší školičky nastoupily tři první třídy. Naše třída je 1. B. Nás prvňáčků se v 1. B sešlo 20. Z toho je 13 chlapců a 7 dívek. Učí nás paní učitelka Helena

Více

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2.

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Zpravodaj Číslo 5/2014 m ě s t s k ý ú s t a v s o c i á l n í c h s l u ž e b m ě s t a p l z n ě Společenský večer MÚSS Plzeň 2014 Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Společenský večer

Více

Rožďalovický předškoláček

Rožďalovický předškoláček 1/2014-2015 1. - 12. září 2014 Se Sluníčky, Beruškami a nejmladšími Myškami jsme v pondělí 1. 9. zahájili nový školní rok. Ve čtvrtek 4.9. přišel děti do školky pobavit klaun Pepíno. V pondělí 8.9. zasadily

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KLÁŠTER HRADIŠTĚ NAD JIZEROU IČO: 75034620 TEL. 326 702 246 e-mail : zsklaster@centrum.cz www.skola.klasterhradiste.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ( školní rok 2010/2011

Více

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče Základní škola a mateřská škola Rudoltice Informace pro rodiče Základní informace o mateřské škole Mateřská škola je součástí celého komplexu Základní školy a mateřské školy Rudoltice, který zahrnuje základní

Více

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Na pondělí 21. prosince si paní učitelky pro děti I.

Více

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015 LIST č. 5 / 2015 Ročník 10 Vážení spoluobčané, podzim, který byl letos opravdu příjemně teplý a krásně barevný, nás pomalu a jistě opouští. Doufáme, že jste stihli zazimovat své zahrádky a připravili se

Více

Příloha č. 1 k ŠVP ŠD plán činností. 1. Místo, kde žijeme. Rozvíjené kompetence: Tematický okruh: Činnosti. Rozvíjené kompetence

Příloha č. 1 k ŠVP ŠD plán činností. 1. Místo, kde žijeme. Rozvíjené kompetence: Tematický okruh: Činnosti. Rozvíjené kompetence Příloha č. 1 k ŠVP ŠD plán činností Rozvíjené kompetence: 1. Kompetence k učení 2. Kompetence k řešení problémů 3. Komunikativní kompetence 4. Sociální a interpersonální kompetence 5. Občanské kompetence

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Plán environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty na školní rok 2012/2013 plán Evvo základní škol a Mateřské škol G. A. Lindnera Rožďalovice na

Více

Časopis MŠ. Červen 2015

Časopis MŠ. Červen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Červen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

HROZEN PLNÝ NÁPADŮ CHARAKTERISTIKA PROJEKTU:

HROZEN PLNÝ NÁPADŮ CHARAKTERISTIKA PROJEKTU: Název projektu: HROZEN PLNÝ NÁPADŮ Termín realizace projektu: 3.1.2007 21.12.2007 Realizátor projektu: CHARAKTERISTIKA PROJEKTU: Město Hluboká nad Vltavou - Osadní výbor Hroznějovice Garant projektu: Mgr.

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Upozornění. Jazykové kurzy

Upozornění. Jazykové kurzy Upozornění Městská knihovna upozorňuje čtenáře, že v letních měsících je na obou odděleních knihovny otevřeno podle prázdninové výpůjční doby. Děkujeme a přejeme všem našim čtenářům krásné léto, příjemně

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

Uvedení do celoročního družinového projektu TAJEMSTVÍ KLÍČŮ. Seznámení se s novým kolektivem, prostředím a pravidly. Povídání o prázdninách

Uvedení do celoročního družinového projektu TAJEMSTVÍ KLÍČŮ. Seznámení se s novým kolektivem, prostředím a pravidly. Povídání o prázdninách Tematický plán Školní rok: 2015/2016 Vychovatel: Jakub Mlad, Iva Svobodová Téma: TAJEMSTVÍ KLÍČŮ Časový plán pomůcky, učební materiály, ZÁŘÍ ke kamarádské družince Sociální dětí: Umění jednat, Morální

Více

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012 Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012 Vypracovala: Nováková Renata, vychovatelka ŠD Září Říjen Listopad seznámení ţáků s organizací ŠD a proškolení o BOZ v prostorách

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2011/2012

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2011/2012 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2011/2012 Červen 1. června pokračovaly oslavy Dne dětí na obou odděleních, kdy klaunka Lída rozdávala dětským pacientům

Více

Nová Ves u Nového Města na Moravě

Nová Ves u Nového Města na Moravě 1. Základní údaje o škole Základní škola a Mateřská škola Nová Ves u Nového Města na Moravě, okres Žd ár nad Sázavou, příspěvková organizace Nová Ves u Nového Města na Moravě 70 592 31 Nové Město na Moravě

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH 2011 OBSAH: CO PŘINESL ROK 2011 O PROJEKTU ANTIOCH O.S. AKTIVITY RODINNÉHO CENTRA PALEČEK DALŠÍ AKTIVITY PALEČKOVA PŘEDŠKOLKA SPOLUPRÁCE S DALŠÍMI ORGANIZACEMI

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva Předseda OV: Petr Kabát Členové: Lenka Kadlecová, Andrea Maturová, Mgr. Jaroslav Hodyc, Ing. Jakub Procházka, Jindřich Polívka DiS.,

Více

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 -----------------------------------------------

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- Milí příznivci Vesny, čas neúprosně běží jako voda. Ani jsme se

Více

Zpravodaj 4. velikonoční výstavka. Městyse Knínice u Boskovic 2008

Zpravodaj 4. velikonoční výstavka. Městyse Knínice u Boskovic 2008 Zpravodaj 4 Městyse Knínice u Boskovic 2008 velikonoční výstavka V neděli 23. března 2008 mohli naši spoluobčané shlédnout velikonoční výstavku, na které se podílelo 12 vystavovatelů. K vidění byly perníkové

Více

Informace o MŠ. Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz. Počet tříd: 1

Informace o MŠ. Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz. Počet tříd: 1 Informace o MŠ Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz Počet tříd: 1 Věkové složení: zpravidla 2,5-6 let Ředitelka školy: Mgr. Kateřina Slabá Učitelka:

Více

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek 2016 LEDEN - BŘEZEN Písek 1 SLOVO ŘEDITELKY Vážení a milí, zhluboka se nadechněte. Cítíte ve vzduchu tu vůni jara? To letošní podle astrologického kalendáře začalo přesně 20. března v 5 hodin a třicet

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011

Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011 Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011 Celoroční projekty - Barevně vyšitý svět - ZÁŘÍ Motto měsíce: Barvy podzimu - seznámení žáků s řádem ŠD - poučení o chování ve školní družině, školní jídelně;

Více

Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice

Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice Škola založena roku 1955. Zakladatel školy PhDr. Jan Hiblbauer. Učitelé se stali často jediným spojením s vnějším světem a s běžným

Více

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme Leden u nás ve školce Integrovaný blok: Čas splněných přání - zima Tematické celky: Sněží, sněží, mráz kolem běží Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme V lednu k nám do školky zavítala Paní Zima a s

Více

RC CHVALETTICE, U Stadionu 240 (naproti poště)

RC CHVALETTICE, U Stadionu 240 (naproti poště) RC CHVALETTICE, U Stadionu 240 (naproti poště) 533 12 Chvaletice, IČO: 22829725 HNÍZDEČKOVÝ ZPRAVODAJ 3/2011 web: rc-chvaletice.wz.cz tel.: 608 240 368 e-mail: rc-chvaletice@seznam.cz RODINNÉ CENTRUM OSLAVILO

Více

Časopis Fokusu Vysočina. Bludišťák

Časopis Fokusu Vysočina. Bludišťák Číslo 3/2015 Časopis Fokusu Vysočina Bludišťák Úvodník Podzimní období bylo ve znamení Týdnů pro duševní zdraví. Týdny pro duševní zdraví byly zakončeny taneční soutěží StarDance trochu jinak III, ve které

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

PROSINEC MIKULÁŠ VE ŠKOLE

PROSINEC MIKULÁŠ VE ŠKOLE PROSINEC Poslední měsíc roku se nesl i ve škole především ve znamení čekání a těšení se na vánoce. Ať už to byl Mikuláš, Den školy s tradičními trhy, divadelním představením a cheerleadingovým vystoupením

Více

STUDIO PALETA o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014

STUDIO PALETA o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 STUDIO PALETA o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 I. ZÁKLADNÍ ÚDAJE Studio paleta o.p.s byla zapsána do rejstříku obecně prospěšných společností, vedeného Městským soudem v Praze oddíl O, vložka 1410 dne 14. února

Více

Uvedení do celoročního družinového projektu JSME NÁMOŘNÍCI A OBEPLUJEME CELÝ SVĚT. Námořnický zákoník. Vyplouváme.

Uvedení do celoročního družinového projektu JSME NÁMOŘNÍCI A OBEPLUJEME CELÝ SVĚT. Námořnický zákoník. Vyplouváme. Tematický plán Školní rok: 2015/2016 Vychovatelka: Plescherová Jitka, Bc. Lenka Mülerová Téma: JSME NÁMOŘNÍCI A OBEPLUJEME CELÝ SVĚT Časový plán pomůcky, učební materiály, ZÁŘÍ Ostrov moudrosti Sociální

Více

Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení. 2. oddělení

Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení. 2. oddělení Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení 2. oddělení 4. oddělení 5. oddělení 1. oddělení - Podzimní skřítek 1. odd. a 2. odd. Draci

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 3.září. Přivítali jsme 16 prvňáčků. V pátek 14. září k nám zavítali herci "Divadélka pro školy" z Hradce Králové.

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Závěrečná zpráva o 2. TÝDNU ČTENÍ DĚTEM v České republice

Závěrečná zpráva o 2. TÝDNU ČTENÍ DĚTEM v České republice Závěrečná zpráva o 2. TÝDNU ČTENÍ DĚTEM v České republice 1 2 I. Poslání o. p. s. Celé Česko čte dětem Posláním obecně prospěšné společnosti Celé Česko čte dětem je zvyšování čtenářské gramotnosti u dětí

Více

Zprávičky z naší školičky

Zprávičky z naší školičky Zprávičky z naší školičky DUBEN 2016 V dubnu nikdo z dětí narozeniny neslaví. Jak jsme prožili březen? Březen je měsíc knihy a proto jsme se téměř polovinu měsíce věnovali zejména pohádkám, pohádkovým

Více

PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Organizace vyučování ve školním roce 2015/2016 Ve školním roce 2015/2016 dochází z důvodu nízkého počtu žáků ve třídách

Více

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH Školní OBSAH Úvod... 3 Poděkování naší škole... 4 Žákovská rada (ŽR)... 5 Okénko žákovské rady (ŽR)... 6 Akce ŽR pro měsíc říjen prosinec... 7 Moje prázdniny... 8 Opékání párků... 9 Jak si PŠ 1.A opekla

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 19. ročník duben 2013 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 Usnesením č. 14/2013 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2013. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

CHVaLčOV. aktuálně. jim palce!

CHVaLčOV. aktuálně. jim palce! Vesnička / jaro 2011 CHVaLčOV Se zimou se děti rozloučily o jarních prázdninách, které ve Chvalčově letos připadly na polovinu února. Lyže, sáňky, boby a další zimní radovánky si v letošním roce užily

Více

DUBEN Program a aktivity ve škole byly pestré jako samotné aprílové počasí! Přivítali jsme žáky z Německa na výměnném pobytu, sportovali jsme na školních turnajích, bubnovali jsme a projektový a oborový

Více

Časopis o životě v našem domově

Časopis o životě v našem domově Domov Odry, příspěvková organizace, Hranická 56, 742 35 Odry www.ddodry.cz Poskytované služby: Domov pro seniory, Domov se zvláštním režimem ALDa Časopis o životě v našem domově Duben květen červen 2012

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 Obsah: Slovo ředitele školy. Tochováček má narozeniny. Co se do prosincového čísla nevešlo, co se stalo za 5 měsíců

Více

PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Organizace vyučování ve školním roce 2014/2015 Ve školním roce 2014/2015 dochází z důvodu nízkého počtu žáků ve třídách

Více

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Úterý Zahájení školního roku, dárečky novým dětem 14. 9. Pondělí Divadlo Šikulka 45,00kč 8:45 Jak se prasátka

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček červen 2016 Kočárkový vozový park ve školce, příprava k projektovému učení. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Základní škola Oslavany, okres Brno-venkov, Hlavní 43, 664 12 OSLAVANY MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2010/2011 Tento program navazuje na koncepci prevence zneuţívání návykových látek a dalších

Více

Salesiánský klub mládež Rumburk Jiříkov. občanské sdruţení. Výroční zpráva 2007

Salesiánský klub mládež Rumburk Jiříkov. občanské sdruţení. Výroční zpráva 2007 Salesiánský klub mládež Rumburk Jiříkov občanské sdruţení Výroční zpráva 2007 Úvodní slovo Váţení přátelé, kolegové a spolupracovníci, v roce 2007 došlo v činnosti střediska k zásadní změně, a to k transformaci

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Organizace školního roku Období školního vyučování ve školním roce 2014/2015 začne v pondělí 1. září 2014. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno ve čtvrtek

Více