P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 7. volební období

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 7. volební období"

Transkript

1 P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a volební období

2 Pozměňovací návrh Poslance Ladislava Oklešťka ke sněmovnímu tisku 597 ČÁST I. 1. Do názvu zákona se za slova a techniků činných ve výstavbě doplňují slova a o výkonu povolání autorizovaných zeměměřičů,. 2. V 1 se doplňuje písmeno c), které zní: c) postavení, práva a povinnosti autorizovaných zeměměřičů,. Dosavadní písm. c) až e) se označí d) až f). 3. V 1, písm. d), nově e), se za slova činných ve výstavbě doplňují slova: a České komory zeměměřičů. 4. V 1, písm. e), nově f) se za slova ve výstavbě doplňují slova a v zeměměřictví. 5. V 2, odst. 1 se na konec odstavce doplňují slova: a zeměměřických činností využívaných pro katastr nemovitostí nebo státní mapové dílo. 6. V 2, odst. 2 se za slova ve výstavbě doplňují slova: a zeměměřických činností využívaných pro katastr nemovitostí nebo státní mapové dílo. 7. V 3 se doplňuje písmeno d), které zní:

3 "d) autorizovaný zeměměřič". 8. Doplňuje se nový 5a, který zní: 5a Autorizovaný zeměměřič (1) Autorizovaný zeměměřič je ten, komu byla udělena autorizace podle tohoto zákona a je zapsán v seznamu autorizovaných zeměměřičů vedeném Českou komorou zeměměřičů. (2) Česká komora zeměměřičů uděluje osobám podle odstavce 1 autorizaci pro obory: a) katastr nemovitostí, b) státní mapová díla, c) inženýrská geodezie, d) zeměměřické činnosti pro potřeby obrany státu. 9. V 7, odst. 3 se na konec odstavce doplňují slova: Podmínky uvedené v odst. 1 písm. a) až g) se považují za splněné u uchazeče o autorizaci v oborech dle 5a odst. 2, písm. a), b) a d), který je držitelem příslušného oprávnění k ověřování výsledků zeměměřických činností podle jiného právního předpisu. 10. V 8, odst. 2 se doplňuje nové písmeno d), které zní: "d) pro autorizaci podle 3, písm. d) vysokoškolské vzdělání 3h) zeměměřického směru získané studiem alespoň v magisterském studijním programu."

4 11. V 8 odst. 6 se doplňuje písm. d), které zní: "d) nejméně pět roků pro autorizaci podle 5a." 12. V 8 odst. 9 se doplňuje písm. d), které zní: "d) "Slibuji na svou občanskou čest a své svědomí, že jako autorizovaný zeměměřič budu při své práci usilovat o vytváření kvalitních stavebních děl, mapových podkladů všech druhů a technických podkladů pro majetkoprávní jednání, budu ctít zájmy klientů, jakož i zájmy veřejné, budu respektovat přírodní a kulturní hodnoty a budu se vždy řídit profesní etikou autorizovaného zeměměřiče." 13. V 13 odst. 1 první věta zní: "(1) Autorizovaná osoba je oprávněna podle druhu udělené autorizace používat označení "autorizovaný architekt", "autorizovaný inženýr", "autorizovaný technik" nebo "autorizovaný zeměměřič", a to ve spojení s označením oboru, popř. specializace, pro který ji byla autorizace udělena. 14. V 14 odst. 1 písm. a) zní: "a) svobodní architekti, svobodní inženýři nebo svobodní zeměměřiči vykonávající činnost podle tohoto zákona,"

5 15. V 15 odst. 1 úvodní věta zní: "(1) Svobodný architekt, svobodný inženýr nebo svobodný zeměměřič" 16. V 15 odst. 1 písm. a) se za slovo činnost doplňují slova nebo zeměměřické činnosti. 17. V 15 odst. 2 zní: "(2) Místem podnikání svobodného architekta, svobodného inženýra nebo svobodného zeměměřiče je místo podnikání zapsané v seznamu vedeném Komorou." 18. V 15a, odst. 1 zní (doplnění úpravy dle vládního návrhu): Vykonávají-li svobodní architekti, svobodní inženýři nebo svobodní zeměměřiči povolání společně, upraví si vzájemné vztahy písemnou smlouvou. Společníky mohou být výlučně svobodní architekti, svobodní inženýři nebo svobodní zeměměřiči. 19. V 15b, odst. 1 zní: (1) Vykonávají-li svobodní architekti, svobodní inženýři nebo svobodní zeměměřiči povolání jako společníci veřejné obchodní společnosti, musí být společníky pouze svobodní architekti, svobodní inženýři nebo svobodní zeměměřiči. 20. Doplňuje se 19a, který zní:

6 19a Autorizovaný zeměměřič je v rozsahu oboru ( 5a), pro který mu byla udělena autorizace, oprávněn vykonávat tyto odborné činnosti: a) vykonávat zeměměřické činnosti využívané pro správu katastru nemovitostí, b) vykonávat zeměměřické činnosti v bodových polích a pro státní mapové dílo, c) vykonávat zeměměřické činnosti pro přípravu, projektování, provádění, dokumentaci a provoz staveb, vyhotovovat podklady pro tvorbu územně plánovací dokumentace, provádět geodetická bezpečnostní měření posunů a přetvoření zejména jeřábových drah a liniových staveb nebo staveb stanovených zvláštními předpisy 31), d) vykonávat zeměměřické činnosti v podrobném polohovém bodovém poli a pro státní mapová díla pro potřeby obrany státu. 21. V 23 v odst. 1 se za slova a techniků činných ve výstavbě" doplňují slova "a Česká komora zeměměřičů," 22. V 23 odst. 2 se na konci odstavce doplňují slova "Česká komora zeměměřičů sdružuje jako řádné členy všechny autorizované zeměměřiče." 23. V 24 písmeno a) se na konec věty doplňují slova sněm Česká komora zeměměřičů," 24. V 25 se doplňuje nový odstavec 4, který zní: (4) Sněm je nejvyšším orgánem České komory zeměměřičů. Sněm svolává představenstvo nejméně jednou za tři roky. Představenstvo svolá sněm do tří měsíců,

7 pokud o to písemně v průběhu dvou kalendářních měsíců požádá alespoň jedna třetina všech členů komory nebo dozorčí rada. Způsob volby členů sněmu a podmínky schopnosti se usnášet určují vnitřní předpisy České komory zeměměřičů. Odstavce (4) až (6) dle vládní novely se přečíslují na (5) až (7). 25. V 25 se doplňuje nový odstavec 8, který zní: (8) Sněm České komory zeměměřičů volí z řádných členů České komory zeměměřičů členy představenstva, dozorčí rady a stavovského soudu na dobu tří let a členy těchto orgánů také tajným hlasováním odvolává. Podrobné podmínky pro tyto volby stanoví vnitřní předpisy České komory zeměměřičů. 26. V 29 odst. 3 se doplňuje písm. c), které zní: c) u autorizační rady České komory zeměměřičů 1. jeden zástupce Ministerstva pro místní rozvoj, 2. po jednom zástupci Ministerstva zemědělství, Ministerstva obrany a Českého úřadu zeměměřického a katastrálního, 3. po jednom zástupci navrženém Českou komorou zeměměřičů pro každý z oborů jí udělované autorizace. 27. V 30b, odst. 1 se ve větě druhé za slova podle 30d odst. 1, 2 doplňuje: a V 30d se doplňuje odst. 3, který zní:

8 (3) Česká komora zeměměřičů je uznávacím orgánem pro posuzování odborné kvalifikace a jiné způsobilosti pro výkon vybraných činností podle 5a odst. 2. Při posouzení odborné kvalifikace a jiné způsobilosti pro činnost uvedenou v 5 a odst. 2 písm. c) postupuje podle přílohy a nelze-li odbornou kvalifikaci takto uznat, postupuje podle zákona o uznávání odborné kvalifikace. 29. V 30h odst. 2 se za slova architektonických a stavebních doplňují slova: nebo zeměměřických děl, ČÁST II. Přechodná ustanovení 1. Fyzické osoby, kterým bylo uděleno úřední oprávnění podle 13 odst. 1 písm. c) zeměměřického zákona, zapíše Česká komora zeměměřičů do seznamu autorizovaných zeměměřičů pro obor inženýrská geodézie. Zápisem do seznamu autorizovaných zeměměřičů nebo uplynutím 6 měsíců od účinnosti tohoto zákona zaniká úřední oprávnění podle 13 odst. 1 písm. c) zeměměřického zákona, ve znění do účinnosti tohoto zákona. 2. Fyzické osoby, kterým bylo uděleno úřední oprávnění podle 13 odst. 1 písm. a), b) nebo d) zeměměřického zákona, ve znění do účinnosti tohoto zákona, zapíše Česká komora zeměměřičů do seznamu autorizovaných zeměměřičů pro obor katastr nemovitostí, státní mapová díla nebo státní mapová díla pro potřeby obrany státu podle typu uděleného úředního oprávnění. Zápisem do seznamu autorizovaných zeměměřičů nebo uplynutím šesti měsíců od účinnosti tohoto zákona zaniká pro osoby, které nejsou zaměstnanci resortu ČÚZK, úřední oprávnění podle 13 odst. 1 písm. a), b) anebo d) zeměměřického zákona, ve znění do účinnosti tohoto zákona 3. Úřední oprávnění udělená Ministerstvem obrany podle 13 odst. 1 písm. d) zeměměřického zákona, ve znění do účinnosti tohoto zákona, se považují za úřední oprávnění podle 13 odst. 1 písm. c) zeměměřického zákona, ve znění od účinnosti tohoto zákona. 4. Do ustanovení představenstva České komory zeměměřičů vykonává jeho funkci představenstvo Komory geodetů a kartografů, není-li dále stanoveno jinak.

9 5. Do ustanovení dozorčí rady České komory zeměměřičů vykonává její funkci dozorčí rada Komory geodetů a kartografů. 6. Komora geodetů a kartografů připraví a svolá nejpozději do 6 měsíců ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona ustanovující sněm České komory zeměměřičů. ČÁST III. Změna a doplnění některých zákonů (1) Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon) v platném znění se mění takto: 1. V 3 odst. 2 písm. i) nově zní: i) autorizovaných architektů, autorizovaných inženýrů činných ve výstavbě a autorizovaných zeměměřičů, kteří vykonávají svojí činnost jako svobodní architekti, svobodní inženýři a svobodní zeměměřiči. 10a) 2. V příloze č. 2 se u předmětu podnikání Výkon zeměměřických činností ve sloupci 2 Požadovaná odborná způsobilost písm. d) nově zní: d) autorizace nebo zápis do seznamu registrovaných osob podle zákona č. 360/1992 Sb., 3. V příloze č. 2 se u předmětu podnikání Výkon zeměměřických činností ve sloupci 3 Poznámka, doplňují slova: a zákon 360/1992 Sb.

10 (2) Zákon č. 200/1994 Sb., o zeměměřictví a o změně a doplnění některých zákonu souvisejících s jeho zavedením, ve znění zákona č. 120/2000 Sb., zákona č. 186/2001 Sb., zákona č. 319/2004 Sb., zákona č. 413/2005 Sb., zákona č. 444/2005 Sb., zákona č. 124/2008 Sb., zákona č. 189/2008 Sb., zákona č. 223/2009 Sb., zákona č. 281/2009 Sb., zákona č. 380/2009 Sb., zákona č. 350/2012 Sb. a zákona č. 257/2013 Sb. se mění takto: 1. V 7 odst. 3 se na konci písmene a) slovo nebo zrušuje. 2. V 7 odst. 3 písmeno b) zní: b) výpisem ze živnostenského rejstříku s údaji podle 60 odst. 4 písm. a), b), nebo c) živnostenského zákona nebo 3. V 7 odst. 3 se doplňuje písmeno c), které zní: c) potvrzeným opisem ze seznamu autorizovaných zeměměřičů. 4. V 12 odst. 1 zní: (1) Výsledky zeměměřických činností využívané pro správu a vedení katastru nemovitostí a pro státní mapová díla musí být ověřeny fyzickou osobou, které bylo uděleno úřední oprávnění pro ověřování výsledků zeměměřických činností (dále jen úřední oprávnění ). 5. V 12 odst. 3 se slova písm. a) zrušují.

11 6. V 12 se odstavec 4 zrušuje. 7. V 13 odst. 1 se písmeno c) zrušuje, včetně poznámky pod čarou č. 10). Dosavadní písmeno d) se označuje jako písm. c). 8. V 14 odst. 1 zní: (1) Úřední oprávnění podle 13 odst. 1 písm. a) až b) uděluje Úřad. Úřední oprávnění podle 13 odst. 1 písm. c) uděluje Ministerstvo obrany. 9. V 14 odst. 6 písm. a) se slova písm. a) až c) nahrazují slovy: písm. a) až b). 10. V 14 odst. 6 písm. b) se slova písm. d) nahrazují slovy písm. c). 11. V 14 se na konci odst. 7 doplňuje věta: O udělení úředního oprávnění fyzické osobě, která není v pracovním nebo služebním poměru k České republice, informují Úřad a Ministerstvo obrany Českou komoru zeměměřičů zřízenou podle jiného právního předpisu. 12. V 14a odst. 2 se slova písm. a) až c) nahrazují slovy: písm. a) a b) a slova písm. d) se nahrazují slovy písm. c).

12 13. V 15 odst. 4 zní: Ministerstvo obrany může odejmout fyzické osobě úřední oprávnění podle 13 odst. 1 písm. c) na základě pravomocného rozsudku, kterým byla uložena povinnost uhradit škodu způsobenou zeměměřickými činnostmi, jejichž výsledek ověřila. 14. V 15 se doplňuje nový odstavec 7, který zní: (7) Úřad a Ministerstvo obrany informují o zániku nebo odejmutí úředního oprávnění Českou komoru zeměměřičů zřízenou podle jiného právního předpisu. 15. V 16 odst. 1 písm. a) se slova písm. a), b) a d) nahrazují slovy písm. a) až c). 16. V 16 odst. 1 se písmeno b) zrušuje. Dosavadní písmena c) až g) se označují jako písmena b) až f). 17. V 16 odst. 1 písm. d) se slova písm. a) až d) nahrazují slovy písm. a) až c). ČÁST IV. Účinnost Tento zákon nabývá účinnosti dnem Poznámky pod čarou 3l) Nařízení vlády č. 430/2006 Sb., o stanovení geodetických referenčních systémů a státních mapových děl závazných na území státu a zásadách jejich používání, ve znění nařízení vlády č. 81/2011 Sb. 12 a 13 zákona č. 200/1994 Sb., o zeměměřictví a o změně a doplnění některých zákonů souvisejících s jeho zavedením, ve znění pozdějších předpisů. 13 vyhlášky č. 31/1995 Sb., kterou se provádí zákon č. 200/1994 Sb., o zeměměřictví a o změně a doplnění některých zákonů souvisejících s jeho zavedením, ve znění pozdějších předpisů.

13 V Praze dne Ladislav Okleštěk DŮVODOVÁ ZPRÁVA Obecná část I. Odůvodnění potřeby vzniku České komory zeměměřičů ze zákona (dále jen ČKZ): Návrh vychází z myšlenky, že všude tam, kde je vykonáváno povolání, při němž se vykonavatel profese dostává do pozice vůči státnímu orgánu, která může být konfliktní při obhajování zájmů objednatele služby (klienta) s názory dotyčného státního orgánu je místo pro zavedení profesní samosprávy daného povolání tak, aby byla zajištěna autonomie vykonavatelů dané profese (advokáti, patentoví zástupci) na státních orgánech. Též v nálezu Ústavního soudu č. 6/2009 Sb. (171/2008 Sbírky nálezů a usnesení Ústavního soudu, Pl. 40/06) týkajícího se povinného členství v profesních komorách je v bodu 27 odůvodnění uvedeno odvolání na doporučení Rady Evropy nahrazovat činnost státních orgánů orgány profesní samosprávy. Podle zákona ČNR č. 359/1992 o Zeměměřických a katastrálních orgánech nemá Český úřad zeměměřický a katastrální (ČÚZK) zmocnění pro inženýrskou geodézii. Inženýrská geodézie je tedy (kromě organizování zkoušek ÚOZI - Úředně oprávněný zeměměřický inženýr) bez jakéhokoliv dohledu. Přesto právě v inženýrské geodézii vznikají podklady pro mapy velkých měřítek (např. DTM- Digitální technická mapy), které jsou ve veřejném zájmu a jsou významnými podklady pro rozhodování státní správy a samosprávy. Výsledky inženýrské geodézie jsou využívány jako důležité podklady pro stavební činnosti (podklady pro projekty) a také jako doklady o jejich správném provedení a umístění (dokumentace skutečného provedení staveb). Existence České komory zeměměřičů bude přínosem pro zvýšení kvality prací v inženýrské geodézii. Bude zavedena kontrola a dohled nad výkonem těchto činností. Dojde k posílení pozice

14 geodeta na stavbách. Autorizovaný zeměměřič může významně přispět ke zkvalitnění výstavby zavedením systematických kontrolních činností vedoucích k úsporám výdajů na stavbách. Nepřesnosti a případně též chyby v dodržování projektu budou včas zjišťovány a odstraňovány již v průběhu stavby a nikoliv až po vyhotovení geodetické části dokumentace skutečného provedení stavby. Kontrola těchto činností geodeta na stavbě podle dosud platné legislativy není vůbec možná. Budoucí Česká komora zeměměřičů bude moci vůči osobám nedodržujícím právní předpisy a podmínky dohodnuté s objednatelem vést disciplinární řízení, které může končit i odejmutím autorizace. Interní předpisy investorů a stavebních firem jsou často v rozporu s naší oborovou legislativou i stavebním zákonem. Geodet se často ocitne před rozhodnutím, co respektovat a co porušit. Interní předpisy jsou často v rozporu s požadavkem zeměměřického zákona 200/1994 Sb. a vyhlášky 31/1995 Sb. případně s normami mapování. Geodet je následně tlačen objednavateli k porušování předpisů a nemá za sebou natolik silnou organizaci, která by se pro velké, hlavně energetické a telekomunikační firmy, stala partnerem pro jednání o jejich interních předpisech. Není zde v současné situaci nikdo, kdo by mohl jednat s autory firemních předpisů, které jsou v rozporu se zákony, vyhláškami, technickými předpisy a normami oboru geodézie. ČKZ jako veřejná instituce by tyto možnosti měla. Po zrušení vyhl. č. 10 /1974 o Geodetických pracích ve výstavbě chybí jednotné postupy v jednotlivých etapách v rámci staveb. Není definován v těchto etapách subjekt, který by pro inženýrskou geodézii mohl definovat závazná pravidla a postupy, která by zajišťovala jednotné a správné výsledky prací. Žádná stavba se neobejde bez vysoce odborné činnosti geodeta. Zvláště pokud se jedná o vysoké stavby s náročným zakládáním ve vazbě na strojní zařízení, o stavby dálnic ale zejména o práce velmi vysoké přesnosti při stavbách železničních koridorů, kdy se realizace nesmí lišit o více než 15 mm proti projektu. Jedná se o velkou společenskou odpovědnost geodeta při jednotlivých stupních realizace staveb: účast na zpracování projektové dokumentace, základní a podrobné vytýčení staveb, dokumentace skutečného provedení stavby. Zde bude cílem budoucí ČKZ vypracovat pracovní a kontrolní systém, který by zaručoval bezproblémový postup stavebních prací. I při výkonu zeměměřických činností v katastru nemovitostí dochází k případům, kdy úředně oprávněný zeměměřický inženýr se dostane do rozporu s názorem úředníka, jako představitele státní moci. V takovém případě nemá za sebou žádnou instituci, která by jej podpořila. Zeměměřič je svobodné povolání, které s sebou přináší úkoly a povinnosti, které může plnit pouze jako nezávislá osoba, což podle současně platné legislativy splněno není. Chybí komplexní koordinace činností geodetů v rámci ČR a EU, koordinace se vznikající legislativou a s vládními strategiemi (GeoInfoStrategie). Zeměměřické práce jsou vykonávány v mnoha na sobě nezávislých resortech, které vytvářejí své vlastní předpisy, jejichž součástí jsou i činnosti geodetické. Zákon o základních registrech, jehož cílem je propojení veškerých orgánů státní správy za účelem vzájemného využívání jimi pořizovaných dat, je založen na existenci jednotně zpracovávaných dat. Vzhledem k tomu, že se jedná většinou o prostorová data, kde nosným údajem je poloha v prostoru, která je zeměměřickou činností, je navýsost nutné, aby právě tato informace byla vždy ve stejném datovém formátu a s odpovídající přesností - ať je tvořena v kterémkoliv resortu. Tato zeměměřická data musí být vytvářena jednotně, ověřována autorizovaným zeměměřickým inženýrem a kontrolu a dohled nad jejich činností by měla vykonávat právě ČZK, neboť ČÚZK k tomu kompetenci nemá. Velkou odpovědnost na řešení těchto úkolů sdílí i Český úřad zeměměřický a katastrální. Proto zpracovatelé návrhu novely autorizačního zákona dohodli s ČÚZK oddělit ověřování výsledků

15 zeměměřických činností vykonávaných pro vlastní potřebu Úřadu od budoucí činnosti autorizovaného zeměměřického inženýra. Pro vytvoření komory svědčí i zkušenosti okolních zemí. Na Slovensku existuje taková komora již od roku 1996 (zák. č. 216/1995 Z.z.). Obdobná situace je i v dalších zemích EU, kde samostatné komory geodetů a kartografů rovněž existují. I když s různým právním zakotvením. V zemích s povinným členstvím v hospodářských komorách nemusí být zřizovány zvláštním zákonem. Slovenská zkušenost ukazuje, že ČKZ, s předpokládaným počtem členů 2000 až 2500, nebude mít problém s finanční stabilitou. Slovenská Komora geodetov a kartografov má přibližně jen 800 členů a přesto existuje již dvacet let. Činnost geodetů a kartografů i jejich vztahy k orgánům státní správy jsou natolik odlišné, že začlenění geodetů a kartografů jako odborností do ČKAIT, vedle desítky dalších odborností, nemůže uvedené problémy vyřešit. Orgány ČKAIT se nutně musí zabývat především onou desítkou odborností. II. Důvod podání pozměňovacího návrhu Projednávání vládní novely autorizačního zákona je vhodnou příležitostí k vyřešení problému popsaného v části I. Pozměňovací návrh je v souladu s důvodovou zprávou novely, která funkce a význam profesních komor popisuje. Pozměňovací návrh řeší i potřebu ČÚZK upravit jeho vztah k jednotlivým skupinám geodetů a zeměměřičů. V době přípravy pozměňovacího návrhu byly zvažovány i další možnosti řešení. Zvláštní zákon dle slovenského vzoru se jeví jako zbytečný, když lze ČKZ začlenit do zákona již existujícího. Další zvažované řešení, zařazení geodetů jako odbornosti do struktury ČKAIT, by bylo velmi nevhodné, protože by se týkalo pouze té části geodetů, kteří vykonávají zeměměřické činnosti uvedené v písm. c) odst. 1), 13, zák. 200/1994 Sb. o zeměměřictví (inženýrská geodézie) a jsou nepochybně osobami činnými ve výstavbě. Ostatní by museli zůstat v gesci ČÚZK, protože osobami činnými ve výstavbě jsou jen částečně. Problémy uvedené v části I. by vyřešeny nebyly a vznikly by další komplikace způsobené faktickým rozdělením oboru. Opačný postup, tedy začlenění všech geodetů do ČKZ zřízené zákonem 360/1992 Sb. nepřináší žádné praktické, ani výkladové, problémy. Členství v ČKZ osob, o kterých lze tvrdit, že nejsou osobami činnými ve výstavbě, není problémem. Převážná část členů ČKZ budou právě geodeti zabývající se inženýrskou geodézií. Ostatní, vykonávající zeměměřické činnosti uvedené v písm. a), b) a d) odst. 1) zákona o zeměměřictví, budou mít, vedle úředního oprávnění od ČÚZK nebo MO, i autorizaci ČKZ a tedy budou moci vykonávat i činnosti dle písm. c). Budou tedy částečně i osobami činnými ve výstavbě. III. Vztah k vládní novele zákona 360/1992 Sb.

16 Pozměňovací návrh není v žádném rozporu s vládní novelou. Nijak nezasahuje do jejího obsahu. Pouze ve dvou případech se týká stejných paragrafů. Ale ani tam nemění její smysl. Pouze doplňuje ustanovení týkající se ČKZ. IV. Hospodářský a finanční dopad navrhované právní úpravy na státní rozpočet a veřejné rozpočty Vznik ČKZ nebude mít žádný vliv na státní rozpočet ani na další veřejné rozpočty. Její činnost bude financovaná pouze z výnosů její vlastní činnosti (publikační, vzdělávací, atd.) a z členských příspěvků, jejichž výše bude na úrovni ČKA a ČKAIT. Ani zřízení autorizační rady, ve které budou působit zástupci tří ministerstev a ČÚZK nepřináší žádné nové personální požadavky. Dosavadní praxe zkoušek před ČÚZK ukazuje, že zasedání autorizační rady se bude konat zpravidla jednou za rok v Praze. Pozitivním finančním dopadem bude vedení rejstříku autorizovaných osob Českou komorou zeměměřičů a nikoliv jak je tomu dosud, kdy jej vede orgán státní správy (ČÚZK). V: Dopady na podnikatelské prostředí, sociální dopady, dopady na životní prostředí, dopady na mezinárodní konkurenceschopnost ČR, dopady na samosprávu činnosti. Návrh nemá žádné negativní dopady. Pozitivním dopadem bude zkvalitnění zeměměřických VI. Ostatní dopady Pro návrh platí všechna hodnocení uvedená v důvodové zprávě k vládní novele zákona v částech D až H. Zvláštní část K části I.:

17 K bodům 1. a 2.: Do názvu zákona a do 1 se doplňuje termín autorizovaný zeměměřič. K bodům 3.: Do 1 se doplňuje, vedle stávajících komor, Česká komora zeměměřičů. K bodům 4. až 7.: Do 1, 2 a 3 se doplňují pojmy zeměměřictví a zeměměřické činnosti pro katastr nemovitostí a státní mapové dílo. K bodu 8.: Navrhuje se nový 5a, který v odst. (1) definuje pojem autorizovaný zeměměřič a v odst. (2) se definují obory, ve kterých se udělují autorizace. K bodu 9.: Do 7 se doplňuje ustanovení, které přiznává autorizaci těm uchazečům, kteří již mají úřední oprávnění podle zák. 200/1994 Sb., které jim udělil ČÚZK nebo Ministerstvo obrany. K bodům 10. a 11.: Do 3 a 8 se doplňují kvalifikační požadavky na vzdělání a odbornou praxi pro autorizované zeměměřiče. K bodu 12.: Do 8 se doplňuje slib autorizovaného zeměměřiče. K bodům 13. až 19.: V 13, 14, 15 15a a 15b se k osobám vykonávajícím svobodné podnikání podle tohoto zákona, doplňuje se stejnými právy i povinnostmi svobodný zeměměřič. Text bodu 18. doplňuje text vládní novely. K bodu 20.: Doplňuje se nový 19a, který definuje činnosti, které může autorizovaný zeměměřič vykonávat v rozsahu oboru podle 5a. K bodům 21. a 22.: V 23 se doplňuje, vedle stávajících komor, ČKZ K bodu 23.: Zavádí do 24 Sněm ČKZ. K bodu 24.: Doplňuje do 25 termíny a způsob svolávání Sněmu. V číslování bodů navazuje na číslování z vládní novely.

18 K bodu 25.: Doplňuje do 25 volbu orgánů ČKZ obdobně k existujícím komorám. K bodu 26.:Doplňuje do 29 složení autorizační rady ČKZ. K bodům 27. až 29.: Doplňují do 30b, 30d a 30h obdobné kompetence pro uznávání odborné kvalifikace občanů EU a usazených osob, jako mají existující komory. K části II. K bodu 1.: Řeší získání autorizace pro fyzické osoby, které v době nabytí účinnosti zákona budou držiteli úředního oprávnění podle 13 odst. 1 písm. c) zákona 200/1994 Sb. Zápisem do seznamu autorizovaných zeměměřičů jim bude zachována možnost činnosti v oboru i v případě, kdy se nestanou členy ČKZ. K bodu 2.: Řeší získání autorizace pro fyzické osoby, které v době nabytí účinnosti zákona budou držiteli úředního oprávnění podle 13 odst. 1 písm. a), b nebo d) zákona 200/1994 Sb. Zápisem do seznamu autorizovaných zeměměřičů jim bude zachována možnost činnosti v oboru i v případě, kdy se nestanou členy ČKZ. Osoby, které jsou ve služebním poměru nebo v pracovněprávním vztahu k České republice, autorizaci nezískávají. I nadále vykonávají činnost na základě úředního oprávnění vydaného ČÚZK nebo MO. K bodu 3.: Řeší změnu dříve udělených úředních oprávnění podle 13 odst. 1 písm. d) zákona 200/1994 Sb. do účinnosti tohoto zákona na oprávnění podle 13 odst. 1 písm. c) od účinnosti tohoto zákona. Jedná se zejména o osoby, které jsou ve služebním poměru nebo v pracovněprávním vztahu k České republice K bodům 4. a 5.: Stanoví, jakým způsobem přejdou činnosti orgánů Komory geodetů a kartografů na orgány ČKZ. K bodu 6.: Stanovuje termín, ve kterém Komora geodetů a kartografů, po nabytí účinnosti zákona, připraví a svolá ustavující sněm ČKZ.

19 K části III. K části (1): Změna zákona č. 455/1991 Sb. o živnostenském podnikání K bodu 1.: Zavádí do zákona pojem svobodný zeměměřič. K bodům 2. a 3.: Doplňuje do přílohy č. 2 zákona autorizaci podle zákona 360/1992 Sb. K části (2). Změna zákona č. 200/1994 Sb. o zeměměřictví K bodům 1. až 3.: V 7 se upravuje prokazování oprávněnosti k činnosti autorizovaných zeměměřičů. K bodům 4. až 6.: V 12 se upravuje ověřování výsledků zeměměřických činností pro katastr nemovitostí tak, že ho budou provádět pouze držitelé úředního oprávnění. K bodu 7.: V 13 se mění vztah ČÚZK k zeměměřičům tak, že úřad již nebude provádět zkoušky geodetů, kteří se zabývají pouze inženýrskou geodézií. Ti budou vykonávat činnost na základě autorizace udělené ČKZ. K bodu 8.: Upravuje udělování úředního oprávnění zeměměřičům, kteří budou vykonávat činnost pro katastr nemovitostí a státní mapové dílo a ověřovat výsledky zeměměřických činností. K bodům 9. a 10.: V 14 se upravuje postup udělování úředního oprávnění. K bodu 11.: V 14, odst. 7 se upravuje vztah ČÚZK a MO k ČKZ tak, že pokud nepůjde o zaměstnance státu, bude komora informována o udělení úředního oprávnění. K bodu 12.: V 14a) se upravuje text v souvislosti s úpravou 13. To znamená vyřazení inženýrské geodézie z kompetence ČÚZK.

20 K bodům 13. a 14.: V 15 se upravuje postup při odebrání nebo zániku úředního oprávnění. K bodům 15. až 17.: V 16 se mění text v důsledku změny 13 zrušení písmena c).

Pozměňovací návrhy přednesené ve druhém čtení dne 7. září 2016

Pozměňovací návrhy přednesené ve druhém čtení dne 7. září 2016 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 360/1992 Sb., o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období 446 Senátní návrh na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 523/1992 Sb., o daňovém poradenství a Komoře daňových poradců České republiky,

Více

PLATNÉ ZNĚNÍ DOTČENÝCH USTANOVENÍ ZÁKONA Č. 360/1992 SB., VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ, S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN

PLATNÉ ZNĚNÍ DOTČENÝCH USTANOVENÍ ZÁKONA Č. 360/1992 SB., VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ, S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN PLATNÉ ZNĚNÍ DOTČENÝCH USTANOVENÍ ZÁKONA Č. 360/1992 SB., VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ, S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN 2 (1) Autorizací se pro účely tohoto zákona rozumí oprávnění fyzických osob k výkonu

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2008 V. volební období. Návrh. poslanců

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2008 V. volební období. Návrh. poslanců PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2008 V. volební období 456 Návrh poslanců Ivana Ohlídala, Waltra Bartoše, Olgy Zubové, Petra Wolfa, Miloslava Souška, Marcely Mertinové, Jana Látky a Jaromíra

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 3. volební období 885/2. Pozměňovací návrhy

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 3. volební období 885/2. Pozměňovací návrhy P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2001 3. volební období 885/2 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 182/1993 Sb., o Ústavním

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 145 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 145 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2008 5. volební období 145 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17. ledna 2008 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 455/1991

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 7. volební období

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 7. volební období P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2015 7. volební období Pozměňovací návrh poslance.. k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

360/1992 Sb. ZÁKON. České národní rady ze dne 7. května 1992

360/1992 Sb. ZÁKON. České národní rady ze dne 7. května 1992 360/1992 Sb. ZÁKON České národní rady ze dne 7. května 1992 o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a o výkonu povolání autorizovaných

Více

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, Praha 1. Předpis. pro zeměměřictví

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, Praha 1. Předpis. pro zeměměřictví Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 SŽDC M20 Předpis pro zeměměřictví Schváleno generálním ředitelem SŽDC dne: 1. června 2015 č.j.: S 1819/2015-O13 Účinnost

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 959/3

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 959/3 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 959/3 Usnesení výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu č. 210 ze dne 23. února 2017 k vládnímu návrhu zákona, kterým se

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2011 VI. volební období. Návrh poslanců Vlasty Bohdalové, Ivana Ohlídala a Adama Rykaly.

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2011 VI. volební období. Návrh poslanců Vlasty Bohdalové, Ivana Ohlídala a Adama Rykaly. PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2011 VI. volební období 333 Návrh poslanců Vlasty Bohdalové, Ivana Ohlídala a Adama Rykaly na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických

Více

Ing. Martin Kruczek L 8 POŽADAVKY NA ODBORNOU KVALIFIKACI (VYHL. Č. 298/2005 SB.)

Ing. Martin Kruczek L 8 POŽADAVKY NA ODBORNOU KVALIFIKACI (VYHL. Č. 298/2005 SB.) Ing. Martin Kruczek L 8 POŽADAVKY NA ODBORNOU KVALIFIKACI (VYHL. Č. 298/2005 SB.) Novelizace prováděcího právního předpisu k zákonu č. 61/ 1988 Sb., o hornické činnosti, výbušninách a o státní báňské správě,

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Částka 41 Sbírka zákonů č. 106 / 2016 Strana 1955 106 ZÁKON ze dne 16. března 2016, kterým se mění zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 129/2000 Sb.,

Více

ZÁKON o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

ZÁKON o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě ZÁKON o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě Česká národní rada se usnesla na tomto zákoně: Tento zákon upravuje ČÁST PRVNÍ

Více

(4) Autorizace podle tohoto zákona je zvláštní podmínkou provozování živnosti. 2

(4) Autorizace podle tohoto zákona je zvláštní podmínkou provozování živnosti. 2 ZÁKON č. 360/1992 Sb. ze dne 7. května 1992, o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění zákona č. 164/1993 Sb., zákona

Více

ZÁKON ze dne 27. října 2011, kterým se mění zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

ZÁKON ze dne 27. října 2011, kterým se mění zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Strana 4378 Sbírka zákonů č. 351 / 2011 351 ZÁKON ze dne 27. října 2011, kterým se mění zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament se usnesl

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1992 Vyhlásené: 07.07.1992 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 360 Z Á K O N České národní

Více

ČÁST PRVNÍ Změna obecního zřízení. Čl. I

ČÁST PRVNÍ Změna obecního zřízení. Čl. I ZÁKON ze dne 2016, kterým se mění zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, zákon

Více

ZÁKON ze dne 2012, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o katastru nemovitostí

ZÁKON ze dne 2012, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o katastru nemovitostí V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne 2012, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o katastru nemovitostí Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona

Více

STATUT OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÉ KOMORY V JABLONCI NAD NISOU. Část první. Základní ustanovení

STATUT OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÉ KOMORY V JABLONCI NAD NISOU. Část první. Základní ustanovení STATUT OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÉ KOMORY V JABLONCI NAD NISOU Část první Základní ustanovení 1 1) Okresní hospodářská komora v Jablonci nad Nisou (dále jen komora ) je sdružení podnikatelů, zřízeným zákonem ČNR

Více

každé osoby uvedené v tomto seznamu,.

každé osoby uvedené v tomto seznamu,. Strana 4562 Sbírka zákonů č. 344 / 2014 Částka 137 344 VYHLÁŠKA ze dne 19. prosince 2014, kterou se mění vyhláška č. 247/2013 Sb., o žádostech podle zákona o investičních společnostech a investičních fondech

Více

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení Statut Okresní hospodářské komory Olomouc Část první Základní ustanovení čl. 1 1. Okresní hospodářská komora Olomouc (dále jen Komora) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. v platném znění o Hospodářské

Více

ZÁKON. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I

ZÁKON. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I ZÁKON č. 284/2002 Sb., kterým se mění zákon č. 564/1990 Sb., o státní správě a samosprávě ve školství, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Více

PLATNÉ ZNĚNÍ ČÁSTÍ ZÁKONŮ S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ

PLATNÉ ZNĚNÍ ČÁSTÍ ZÁKONŮ S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ IV. PLATNÉ ZNĚNÍ ČÁSTÍ ZÁKONŮ S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ 1. Platné znění části zákona č. 309/2006 Sb., kterým se upravují další požadavky bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v pracovněprávních

Více

ČKAIT činných ve výstavbě ČKAIT činných ve výstavbě Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě

ČKAIT činných ve výstavbě ČKAIT činných ve výstavbě Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě Fakulta stavební Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, 708 33 Ostrava Poruba ČKAIT činných ve výstavbě ČKAIT činných ve výstavbě Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků

Více

Kontrolní a ověřovací měření ve výstavbě. Úřední ověření.

Kontrolní a ověřovací měření ve výstavbě. Úřední ověření. Kontrolní a ověřovací měření ve výstavbě. Úřední ověření. ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI Ing. Martina Vichrová, Ph.D. Fakulta aplikovaných věd - KMA oddělení geomatiky vichrova@kma.zcu.cz Vytvoření materiálů

Více

S T A T U T. Okresní hospodářské komory Karviná

S T A T U T. Okresní hospodářské komory Karviná S T A T U T Okresní hospodářské komory Karviná Část první Čl. 1 Základní ustanovení (1) Okresní komora (dále jen komora ) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ č. 257

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ č. 257 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období USNESENÍ č. 257 výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí ze 48. schůze dne 12. září 2001 Návrh poslanců Zuzky

Více

360/1992 Sb. Zákon České národní rady o výkonu povolání autorizovaných archit... Stránka č. 1 z 28

360/1992 Sb. Zákon České národní rady o výkonu povolání autorizovaných archit... Stránka č. 1 z 28 360/1992 Sb. Zákon České národní rady o výkonu povolání autorizovaných archit... Stránka č. 1 z 28 360/1992 Sb. Zákon České národní rady o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2008 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 117 Rozeslána dne 2. října 2008 Cena Kč 41, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2008 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 117 Rozeslána dne 2. října 2008 Cena Kč 41, O B S A H : Ročník 2008 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 117 Rozeslána dne 2. října 2008 Cena Kč 41, O B S A H : 357. Úplné znění zákona č. 360/1992 Sb., o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 300/4

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 300/4 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 300/4 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více

DOPORUČENÁ LITERATURA VZTAHUJÍCÍ SE KE KATASTRU NEMOVITOSTÍ A ZEMĚMĚŘICTVÍ

DOPORUČENÁ LITERATURA VZTAHUJÍCÍ SE KE KATASTRU NEMOVITOSTÍ A ZEMĚMĚŘICTVÍ Seznam a doporučené odborné literatury ke zkouškám odborné způsobilosti k udělení úředního oprávnění pro ověřování výsledků zeměměřických činností /1/ Zákon č. 177/1927 Sb., o pozemkovém katastru a jeho

Více

Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona o katastru nemovitostí (katastrální zákon) (tisk 778)

Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona o katastru nemovitostí (katastrální zákon) (tisk 778) Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona o katastru nemovitostí (katastrální zákon) (tisk 778) Návrh na zamítnutí návrhu zákona nebyl podán. A. Pozměňovací návrhy obsažené v usnesení zemědělského

Více

konávat svoji činnost v souladu s tímto zákonem.

konávat svoji činnost v souladu s tímto zákonem. ZÁKON č. 360/1992 Sb. ze dne 7. května 1992, o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění zákona č. 164/1993 Sb., zákona

Více

SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 9. FUNKČNÍ OBDOBÍ

SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 9. FUNKČNÍ OBDOBÍ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 9. FUNKČNÍ OBDOBÍ 353. USNESENÍ SENÁTU ze 14. schůze, konané dne 10. října 2013 k vládnímu návrhu zákonného opatření Senátu, kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

Územní studie 25 SZ. 30 odst. 1 SZ

Územní studie 25 SZ. 30 odst. 1 SZ Územní studie Územní studie: patří mezi územně plánovací podklady, ověřuje možnosti a podmínky změn v území, slouží jako podklad k pořizování politiky územního rozvoje, slouží jako podklad k pořizování

Více

Zákon č. 174/1968 Sb.

Zákon č. 174/1968 Sb. Zákon č. 174/1968 Sb. PŘEDSEDA VLÁDY vyhlašuje úplné znění zákona č. 174/1968 Sb., o státním odborném dozoru nad bezpečností práce, jak vyplývá ze změn provedených zákonem č. 575/1990 Sb., zákonem č. 159/1992

Více

301/1992 Sb. ZÁKON. České národní rady ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ

301/1992 Sb. ZÁKON. České národní rady ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Systém ASPI - stav k 6.3.2012 do částky 24/2012 Sb. a 10/2012 Sb.m.s. Obsah a text 301/1992 Sb. - poslední stav textu Změna: 121/1993 Sb. Změna: 223/1994 Sb. 301/1992 Sb. ZÁKON České národní rady ze dne

Více

Náv rh Zastupitelstv a Morav skoslezského kraje

Náv rh Zastupitelstv a Morav skoslezského kraje Náv rh Zastupitelstv a Morav skoslezského kraje ZÁKON ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 104/2000 Sb., o Státním fondu dopravní infrastruktury, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto

Více

Odbor vládní legislativy Čj. 1090/16 V Praze dne 16. února 2017 Výtisk č.: N á v r h. S t a n o v i s k o

Odbor vládní legislativy Čj. 1090/16 V Praze dne 16. února 2017 Výtisk č.: N á v r h. S t a n o v i s k o Odbor vládní legislativy Čj. 1090/16 V Praze dne 16. února 2017 Výtisk č.: N á v r h S t a n o v i s k o Legislativní rady vlády k návrhu zákona o realitním zprostředkování a o změně souvisejících zákonů

Více

Zákon o zeměměřických a katastrálních orgánech (1)

Zákon o zeměměřických a katastrálních orgánech (1) Zákon o zeměměřických a katastrálních orgánech (1) ZÁKON O ZEMĚMĚŘICKÝCH A KATASTRÁLNÍCH ORGÁNECH Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti zeměměřictví a katastru nemovitostí ve Středočeském kraji

Více

16:00-17:30 Geodézie a katastr nemovitostí Železniční geodézie v podmínkách SŽDC

16:00-17:30 Geodézie a katastr nemovitostí Železniční geodézie v podmínkách SŽDC 16:00-17:30 Geodézie a katastr nemovitostí Železniční geodézie v podmínkách SŽDC Radomír Havlíček Setkání GEPRO a ATLAS 2017, Praha 24. 25. 10. 2017 Role geodetů u SŽDC Po stabilizaci SŽDC jsou vytvořeny

Více

Zákony pro lidi - Monitor změn (zdroj:

Zákony pro lidi - Monitor změn (zdroj: Z Á K O N ze dne.2018, kterým se mění zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 561/2004

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 156/5

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 156/5 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 156/5 Pozměňovací a jiné návrhy k senátnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, ve znění pozdějších

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2009 5. volební období 855/2 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění

Více

USNESENÍ ústavně právního výboru ze 74. schůze dne 2. listopadu 2005

USNESENÍ ústavně právního výboru ze 74. schůze dne 2. listopadu 2005 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2005 4. volební období 211 USNESENÍ ústavně právního výboru ze 74. schůze dne 2. listopadu 2005 Vládní návrh na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 85/1996

Více

ČÁST PRVNÍ DRUHY VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ

ČÁST PRVNÍ DRUHY VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ Instrukce č. 1/2017 Ministerstva spravedlnosti ze dne 6. 12. 2016, č. j. 17/2016-LO-ORG, o postupu při vypracování vnitřních předpisů a sdělení Ministerstva spravedlnosti (publikační instrukce) Ministerstvo

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 3146 Sbírka zákonů č. 222 / 2012 222 ZÁKON ze dne 20. června 2012, kterým se mění volební zákony a zákon č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů, ve

Více

360/1992 Sb. c) způsob a podmínky udělování autorizace, ZÁKON

360/1992 Sb. c) způsob a podmínky udělování autorizace, ZÁKON 360/1992 Sb. c) způsob a podmínky udělování autorizace, ZÁKON České národní rady ze dne 7. května 1992 o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků

Více

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o zadávání veřejných zakázek

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o zadávání veřejných zakázek 221 10. funkční období 221 Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o zadávání veřejných zakázek (Navazuje na sněmovní tisk č. 638 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta

Více

o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě,

o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ZÁKON č. 30/1992 Sb., o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě ve znění zákona č. 14/1993 Sb., zákona č. 275/1994 Sb. (usnesení

Více

Legislativní rada vlády Čj. 806/18 V Praze dne 16. ledna 2019 Výtisk č.: S t a n o v i s k o. předsedy Legislativní rady vlády

Legislativní rada vlády Čj. 806/18 V Praze dne 16. ledna 2019 Výtisk č.: S t a n o v i s k o. předsedy Legislativní rady vlády Legislativní rada vlády Čj. 806/18 V Praze dne 16. ledna 2019 Výtisk č.: S t a n o v i s k o předsedy Legislativní rady vlády k návrhu zákona o realitním zprostředkování a o změně zákona č. 455/1991 Sb.,

Více

174/1968 Sb. ZÁKON. ze dne 20.prosince o státním odborném dozoru nad bezpečností práce. nadpis vypuštěn

174/1968 Sb. ZÁKON. ze dne 20.prosince o státním odborném dozoru nad bezpečností práce. nadpis vypuštěn 174/1968 Sb. ZÁKON ze dne 20.prosince 1968 o státním odborném dozoru nad bezpečností práce Změna: 575/1990 Sb. Změna: 159/1992 Sb. Změna: 47/1994 Sb. Změna: 71/2000 Sb. Změna: 124/2000 Sb. Změna: 151/2002

Více

dokladem o ukončeném vysokoškolském vzdělání, e) odbornou praxí odborná činnost vykonávaná při při hornické činnosti nebo činnosti prováděné

dokladem o ukončeném vysokoškolském vzdělání, e) odbornou praxí odborná činnost vykonávaná při při hornické činnosti nebo činnosti prováděné Částka 141 Sbírka zákonů č. 378 / 2012 Strana 4917 378 VYHLÁŠKA ze dne 8. listopadu 2012, kterou se mění vyhláška č. 298/2005 Sb., o požadavcích na odbornou kvalifikaci a odbornou způsobilost při hornické

Více

(3) Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby dráhy je stanoven

(3) Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby dráhy je stanoven Strana 4578 Sbírka zákonů č. 405 / 2017 405 VYHLÁŠKA ze dne 24. listopadu 2017, kterou se mění vyhláška č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb, ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb., a vyhláška č. 169/2016 Sb.,

Více

POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014

POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014 P a r l a m e n t Č e s k é re p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014 7. volební období 208/ Pozměňovací návrh poslance Ing. Ladislav Šincla 1 Stávající text článku I se doplňuje takto: X1. V 118 odst.

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 257 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 6.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 257 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 6. 349 9. funkční období 349 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, ve znění pozdějších předpisů,

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 564/9

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 564/9 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 564/9 Usnesení ústavně právního výboru č. 205 ze dne 30. března 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 159/2006 Sb., o

Více

ZÁKON. ze dne , kterým se mění zákon č. 191/2012 Sb., o evropské občanské iniciativě. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

ZÁKON. ze dne , kterým se mění zákon č. 191/2012 Sb., o evropské občanské iniciativě. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne... 2013, kterým se mění zákon č. 191/2012 Sb., o evropské občanské iniciativě Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 191/2012 Sb., o evropské

Více

Zákony pro lidi - Monitor změn (zdroj: https://apps.odok.cz/attachment/-/down/1ornar4bw98o) ODŮVODNĚNÍ

Zákony pro lidi - Monitor změn (zdroj: https://apps.odok.cz/attachment/-/down/1ornar4bw98o) ODŮVODNĚNÍ III. ODŮVODNĚNÍ I. OBECNÁ ČÁST 1. Vysvětlení nezbytnosti navrhované právní úpravy, odůvodnění jejích hlavních principů V návaznosti na novelu zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2001 3. volební období 951/3 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 18/1997 Sb., o mírovém

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Kulturní dům Šternberk II. etapa SVAZEK 2

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Kulturní dům Šternberk II. etapa SVAZEK 2 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro zjednodušené podlimitní řízení podle zákona č.134/2016 Sb. o zadávání veřejných zakázek, pro podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce Kulturní dům Šternberk II. etapa SVAZEK

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 48/2

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 48/2 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VIII. volební období 48/2 Usnesení rozpočtového výboru č. 55 ze dne 14. března 2018 k vládnímu návrhu zákona o distribuci pojištění a zajištění Předkladatel:

Více

354/2015 Sb. VYHLÁKA

354/2015 Sb. VYHLÁKA 354/2015 Sb. VYHLÁKA ze dne 11. prosince 2015, kterou se mění vyhláka č. 358/2013 Sb., o poskytování údajů z katastru nemovitostí Český úřad zeměměřický a katastrální stanoví podle 66 odst. 1 písm. j)

Více

II. N á v r h VYHLÁŠKA, ze dne 2017,

II. N á v r h VYHLÁŠKA, ze dne 2017, II. N á v r h VYHLÁŠKA, ze dne 2017, kterou se mění vyhláška č. 197/2004 Sb., k provedení zákona č. 99/2004 Sb., o rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži, ochraně mořských rybolovných zdrojů

Více

ZÁKON. ze dne ,

ZÁKON. ze dne , ZÁKON ze dne.. 2015, kterým se mění zákon č. 161/1999 Sb., kterým se vyhlašuje Národní park České Švýcarsko, a mění se zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů Parlament

Více

9. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů

9. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů 290 9. funkční období 290 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů (Navazuje na sněmovní tisk č. 85 ze 7. volebního

Více

Poslanecký návrh. ze dne o změně některých zákonů upravujících počet členů zvláštních kontrolních orgánů Poslanecké sněmovny

Poslanecký návrh. ze dne o změně některých zákonů upravujících počet členů zvláštních kontrolních orgánů Poslanecké sněmovny Poslanecký návrh Z Á K O N ze dne 2018 o změně některých zákonů upravujících počet členů zvláštních kontrolních orgánů Poslanecké sněmovny Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ

Více

111 USNESENÍ hospodářského výboru z 25. schůze konané dne 29. září 1999

111 USNESENÍ hospodářského výboru z 25. schůze konané dne 29. září 1999 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 1999 3. volební období 111 USNESENÍ hospodářského výboru z 25. schůze konané dne 29. září 1999 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 455/1991 Sb.,

Více

Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů (tisk 296)

Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů (tisk 296) Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů (tisk 296) Návrh na zamítnutí návrhu zákona nebyl podán. A. Pozměňovací

Více

Statut MAS Zlatá cesta, o. p. s. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Statut MAS Zlatá cesta, o. p. s. Čl. 1 Úvodní ustanovení Statut MAS Zlatá cesta, o. p. s. Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. MAS Zlatá cesta, o. p. s. (dále jen společnost ) vznikla dne 3. srpna 2006 zápisem do rejstříku obecně prospěšných společností vedeného Krajským

Více

USNESENÍ č. 48 A výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj z 13. schůze dne 15. června 2011

USNESENÍ č. 48 A výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj z 13. schůze dne 15. června 2011 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období USNESENÍ č. 48 A výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj z 13. schůze dne 15. června 2011 Návrh poslanců Jaroslava Krupky, Stanislava

Více

106. USNESENÍ výboru pro sociální politiku z 23. schůze dne 15. dubna 2015

106. USNESENÍ výboru pro sociální politiku z 23. schůze dne 15. dubna 2015 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období 106. USNESENÍ výboru pro sociální politiku z 23. schůze dne 15. dubna 2015 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 372 USNESENÍ hospodářského výboru z 64. schůze konané dne 15.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 372 USNESENÍ hospodářského výboru z 64. schůze konané dne 15. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období 372 USNESENÍ hospodářského výboru z 64. schůze konané dne 15. listopadu 2001 k vládnímu návrhu zákona o akciové společnosti České dráhy,

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 28/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 28/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 28/0 Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 191/2012 Sb., o evropské občanské iniciativě Zástupce předkladatele: ministr vnitra Doručeno

Více

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony N á v r h III. ZÁKON ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST

Více

Schváleno sněmem NK ČR dne 21.11.2013, souhlas Ministerstva spravedlnosti č.j. 743/2013-OSD-ENA/14

Schváleno sněmem NK ČR dne 21.11.2013, souhlas Ministerstva spravedlnosti č.j. 743/2013-OSD-ENA/14 Schváleno sněmem NK ČR dne 21.11.2013, souhlas Ministerstva spravedlnosti č.j. 743/2013-OSD-ENA/14 Předpis přijatý sněmem Notářské komory České republiky podle 37 odst. 3, písm. m) zákona č. 358/1992 Sb.,

Více

Český úřad zeměměřický a katastrální stanoví podle 66 odst. 1 písm. j) a k) zákona č. 256/2013 Sb., o katastru nemovitostí (katastrální zákon): Čl.

Český úřad zeměměřický a katastrální stanoví podle 66 odst. 1 písm. j) a k) zákona č. 256/2013 Sb., o katastru nemovitostí (katastrální zákon): Čl. VYHLÁŠKA č. 256/2018 Sb., ze dne 2. listopadu 2018, kterou se mění vyhláška č. 358/2013 Sb., o poskytování údajů z katastru nemovitostí, ve znění vyhlášky č. 354/2015 Sb. Český úřad zeměměřický a katastrální

Více

J E D N A C Í Ř Á D AK ADEMICK ÉHO SENÁTU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

J E D N A C Í Ř Á D AK ADEMICK ÉHO SENÁTU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. září 2017 pod

Více

Novinky v legislativě

Novinky v legislativě Novinky v legislativě Praha 15. června 2017 Eva Barešová Český úřad zeměměřický a katastrální Obsah Právní předpisy upravující katastr nemovitostí novely v roce 2016 a 2017 Nález Ústavního soudu sp. zn.

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 19.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 19. 9. funkční období 171 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 165/2012 Sb., o podporovaných zdrojích energie a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 407/2012 Sb., a další související zákony (Navazuje

Více

4. V 7 odst. 2 se písmeno b) zrušuje. Dosavadní písmena c) až f) se označují jako písmena

4. V 7 odst. 2 se písmeno b) zrušuje. Dosavadní písmena c) až f) se označují jako písmena Strana 4610 Sbírka zákonů č. 256 / 2018 256 VYHLÁŠKA ze dne 2. listopadu 2018, kterou se mění vyhláška č. 358/2013 Sb., o poskytování údajů z katastru nemovitostí, ve znění vyhlášky č. 354/2015 Sb. Český

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE Dodavatel prokáže splnění kvalifikace ve lhůtě pro podání nabídek. V případě, kdy zadavatel v rámci prokázání kvalifikace požaduje předložení čestného prohlášení dodavatele o splnění

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Krasová, lokalita Druhé díly - Komunikace, hlavní řady IS SVAZEK 2

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Krasová, lokalita Druhé díly - Komunikace, hlavní řady IS SVAZEK 2 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE zjednodušené podlimitní řízení podle zákona č.134/2016 Sb. o zadávání veřejných zakázek pro veřejnou zakázku na stavební práce Krasová, lokalita Druhé díly - Komunikace, hlavní řady

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2006 V. volební období. Návrh zastupitelstva hlavního města Prahy. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2006 V. volební období. Návrh zastupitelstva hlavního města Prahy. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2006 V. volební období 55 Návrh zastupitelstva hlavního města Prahy na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 248/2000 Sb., o podpoře regionálního rozvoje,

Více

ZÁKON. ze dne ,

ZÁKON. ze dne , N á v r h ZÁKON ze dne.. 2015, kterým se mění zákon č. 154/2000 Sb., o šlechtění, plemenitbě a evidenci hospodářských zvířat a o změně některých souvisejících zákonů (plemenářský zákon), ve znění pozdějších

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2003 4. volební období 128/4 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o návykových látkách a o změně některých dalších zákonů

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o návykových látkách a o změně některých dalších zákonů Částka 51 Sbírka zákonů č. 135 / 2016 Strana 2453 135 ZÁKON ze dne 19. dubna 2016, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o zadávání veřejných zakázek Parlament se usnesl na tomto

Více

3. V 1 písm. a) bodě 3 se za slova vodního zákona vkládají slova nebo jeho změnu. 4. V 1 písm. a) bodě 4 se za slova vodního

3. V 1 písm. a) bodě 3 se za slova vodního zákona vkládají slova nebo jeho změnu. 4. V 1 písm. a) bodě 4 se za slova vodního Strana 575 40 VYHLÁŠKA ze dne 30. ledna 2008, kterou se mění vyhláška Ministerstva zemědělství č. 432/2001 Sb., o dokladech žádosti o rozhodnutí nebo vyjádření a o náležitostech povolení, souhlasů a vyjádření

Více

POZMĚŇOVACÍ NÁVRHY. 3. V části první, Čl I, dosavadním bodě 10., 34a odst. 7 se slova písm. b) nebo c) nahrazují slovy písm. a) nebo b).

POZMĚŇOVACÍ NÁVRHY. 3. V části první, Čl I, dosavadním bodě 10., 34a odst. 7 se slova písm. b) nebo c) nahrazují slovy písm. a) nebo b). POZMĚŇOVACÍ NÁVRHY K vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů,

Více

M Ě S T O Č E L Á K O V I C E

M Ě S T O Č E L Á K O V I C E M Ě S T O Č E L Á K O V I C E V y h l á š k a č. 21/94 o jednotné evidenci technického vybavení a digitální technické mapě města Čelákovic. Zastupitelstva města Čelákovice se na svém zasedání dne 19.09.

Více

52/2 52/2 USNESENÍ. 9. funkční období

52/2 52/2 USNESENÍ. 9. funkční období 52/2 9. funkční období 52/2 USNESENÍ Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí č. 29 ze dne 13. března 2013 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY SENÁT 9. FUNKČNÍ OBDOBÍ VÝBOR PRO ÚZEMNÍ ROZVOJ,

Více

Vytyčování staveb a hranic pozemků

Vytyčování staveb a hranic pozemků Vytyčování staveb a hranic pozemků Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti zeměměřictví a katastru nemovitostí ve Středočeském kraji CZ.1.07/3.2.11/03.0115 Projekt je finančně podpořen Evropským

Více

USNESENÍ ústavně právního výboru z 39. schůze dne 18. ledna 2012

USNESENÍ ústavně právního výboru z 39. schůze dne 18. ledna 2012 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 6. volební období 105 USNESENÍ ústavně právního výboru z 39. schůze dne 18. ledna 2012 Vládní návrh na vydání zákona o mediaci a o změně některých zákonů

Více

KATASTR NEMOVITOSTÍ. Přípravný kurz k vykonání maturitní zkoušky v oboru Dopravní stavitelství

KATASTR NEMOVITOSTÍ. Přípravný kurz k vykonání maturitní zkoušky v oboru Dopravní stavitelství Přípravný kurz k vykonání maturitní zkoušky v oboru Dopravní stavitelství KATASTR NEMOVITOSTÍ Ing. Bc. Pavel Voříšek (úředně oprávněný zeměměřický inženýr). Vysoké Mýto 19. 2. 2018 KATASTR NEMOVITOSTÍ

Více

Čl. I. 1. V 2 se na konci textu odstavce 1 doplňují slova nebo odborných činností v souvislosti s prostorovými a funkčními změnami v území.

Čl. I. 1. V 2 se na konci textu odstavce 1 doplňují slova nebo odborných činností v souvislosti s prostorovými a funkčními změnami v území. V L Á D N Í N Á V R H ZÁKON ze dne 2015, kterým se mění zákon č. 360/1992 Sb., o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 270/4

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 270/4 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 270/4 Usnesení výboru pro zdravotnictví č. 71 ze dne 29. ledna 2015 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně

Více

Pozměňovací návrhy ke sněmovnímu tisku č. 72

Pozměňovací návrhy ke sněmovnímu tisku č. 72 Pozměňovací návrhy ke sněmovnímu tisku č. 72 PS140010597 posl. K. Tureček_01 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 573/2

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 573/2 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VI. volební období 573/2 Usnesení výboru pro životní prostředí č. 51 ze dne 22. května 2012 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 183/2006 Sb.,

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 3050 Sbírka zákonů č. 254 / 2014 254 ZÁKON ze dne 22. října 2014, kterým se mění zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné

Více