ŠkodaOctavia Dodatek - vozidla s pohonem na LPG

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ŠkodaOctavia Dodatek - vozidla s pohonem na LPG"

Transkript

1 SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia Dodatek - vozidla s pohonem na LPG 01/2011

2 Dodatek - vozidla s pohonem na LPG (zkapalněný ropný plyn) 1 Dodatek - vozidla s pohonem na LPG (zkapalněný ropný plyn) Tento dodatek doplňuje Návod k obsluze OCTAVIA vydání (dále jen Návod kobsluze). Údaje v tomto dodatku mají přednost před údaji uvedenými v Návodu k obsluze. Mimořádné výbavy jsou označeny symbolem *. Šťastnou cestu Vám přeje Škoda Auto a.s. LPG jako palivo LPG je alternativní palivo pro provoz motorových vozidel. Tvoří ho směs plynů propanu a butanu a menší množství vyšších uhlovodíků. Rozhodující pro současný význam LPG jsou přísné právní předpisy pro výfukové emise motorových vozidel. Ve srovnání se všemi fosilními palivy patří LPG k palivům s nejmenším dopadem na životní prostředí z hlediska emisí škodlivin ve výfukových plynech. Bezpečný LPG Na nádrži na LPG se nachází elektromagnetický ventil, který se po vypnutí motoru a zapalování nebo při provozu na benzin automaticky zavře. Elektromagnetický hlavní odpojovací ventil přerušuje přívod LPG v motorovém prostoru, jestliže motor neběží nebo při provozu na benzin. Přetlakový ventil v nádrži na LPG s vedeními směrem ven zabraňuje pronikání plynu do vnitřku vozidla. Všechna upevňovací místa a všechny materiály jsou dimenzovány na co možná nejvyšší bezpečnost. Důležité pokyny POZOR! Při provozu vozidla poháněného LPG se řiďte platnými národními zákonnými ustanoveními pro provoz těchto vozidel. Ucítíte-li zápach plynu nebo máte-li podezření na závadu plynového zařízení: ihned přepněte pohon z LPG na benzin, zastavte, vozidlo odstavte co možná nejdále od projíždějících vozidel, vypněte zapalování, do příslušné vzdálenosti od vozidla umístěte výstražný trojúhelník - postupujte podle příslušných zákonných předpisů, uhaste ihned cigarety a odstraňte z vozidla předměty, které mohou vytvořit jiskru, nebo takové předměty, které by mohly vyvolat požár, případně je ihned vypněte, aby se vozidlo co nejrychleji vyvětralo, otevřete dveře, uzavřete mechanický uzavíratelný ventil strana 2, Uzavření mechanického uzavíratelného ventilu, pokračujte v jízdě s pohonem na benzin, neprodleně vyhledejte odborný servis. Při odstavení Vašeho vozidla do uzavřených prostor (např. garáží) dbejte na to, aby měly přirozené nebo technické odvětrání, aby mohl být LPG v případě úniku dostatečně zředěn. Je zakázáno vjíždět do uzavřených skladovacích, garážních a obdobných prostorů, u nichž není výslovně povolen vjezd vozidel poháněných LPG. LPG je těžší než vzduch, drží se u země, je neviditelný a při určitém poměru směsi se vzduchem se tvoří výbušná směs. Při plnění tlakových nádrží, ošetřování a údržbě vozidla je zakázáno kouřit a zacházet s otevřeným ohněm. U vozidel vybavených nezávislým topením musí být toto mimo provoz. Obsah plynových nádrží je dovoleno vypouštět jen do volného prostoru, kde nehrozí vznícení vypouštěného plynu, nebo do nádob k tomu určených.

3 2 Kvalita a spotřeba LPG POZOR! Pokračování Vypouštění může provést pouze oprávněná servisní organizace s řádně proškoleným personálem při dodržení příslušných bezpečnostních zásad. Tlakové nádrže na vozidle nesmí být vystaveny působení vnějších zdrojů tepla. V případě havárie nebo požáru vozidla vždy vypněte zapalování! Poznámka Dodržujte pokyny a varovná hlášení na informačním displeji. Plynové zařízení je nutné podrobovat providelným kontrolám v odborném servisu strana 6, Servisní úkony. Při jízdách v zemích, kde není servisní síť Škoda, doporučujeme používat jako palivo výhradně benzin. Kvalita a spotřeba LPG Požadavky na kvalitu LPG jsou v celé Evropě stanoveny jednotně normou EN 589, což umožňuje jeho bezproblémové použití bez ohledu na hranice. Rozlišuje se mezi zimním a letním LPG. Zimní LPG má vyšší podíl propanu. To může mít za následek, že při provozu na zimní LPG bude mít vaše vozidlo vyšší spotřebu než při provozu na letní LPG. Spotřeba LPG je přibližně o % vyšší než spotřeba benzinu při stejném způsobu jízdy. Uzavření mechanického uzavíratelného ventilu Obr. 1 Nádrž na LPG/Uzavření mechanického uzavíratelného ventilu Ucítíte-li zápach plynu nebo máte-li podezření na závadu plynového zařízení, uzavřete následujícím způsobem mechanický uzavíratelný ventil. Povolte šrouby na krytu A multifunkčního ventilu obr. 1 a kryt vyjměte. Otáčením na doraz ve směru šipky uzavřete mechanický uzavíratelný ventil obr. 1 - vpravo. Nasaďte zpět kryt A. Našroubujte šrouby a utáhněte je na doraz. Další pokyny viz strana 1, Důležité pokyny.

4 Adaptér na plnicí hrdlo pro LPG 3 Adaptér na plnicí hrdlo pro LPG Protože plnicí pistole doplňovacích zařízení nejsou jednotné, jsou pro čerpání LPG nutné adaptéry. Čerpání LPG Plnicí hrdlo pro čerpání LPG se nachází pod krytem palivové nádrže vedle plnicího hrdla pro benzin. Obr. 3 Doplňování LPG Obr. 2 Adaptéry na plnicí hrdlo pro LPG Vaše vozidlo může být vybaveno jedním, popř. dvěma plnicími adaptéry z následujícího přehledu obr. 2: adaptér ACME A1, adaptér Dish-Coupling A2, adaptér Euronozzle A3, adaptér Bajonett A4. Plnicí systémy jsou v různých zemích různé. Vzhledem k tomu, že plnicí místa vzahraničí nemusí vždy mít adaptér, který je potřebný pro Vaši palivovou soustavu na LPG, doporučujeme Vám, abyste si potřebný adaptér pořídili ještě před cestou do zahraničí. Zkontrolujte, zda jsou tyto adaptéry vhodné pro Vaše plnicí zařízení. Před čerpáním LPG vypněte motor a zapalování. Nechte se při prvním doplňování paliva, případně při doplňování paliva na Vám neznámém doplňovacím zařízení LPG, instruovat obslužným personálem. Vždy se řiďte pokyny uvedenými v popisu obsluhy doplňovacího zařízení. Otevření palivové nádrže na LPG Zatlačte na střed levé strany krytu palivové nádrže. Odšroubujte uzávěr plnicího hrdla pro LPG A1 obr. 3. Čerpání LPG Na plnicí hrdlo pro LPG A1 pevně našroubujte potřebný adaptér A2. Palivo doplňte podle popisu obsluhy doplňovacího zařízení. Uzavření palivové nádrže na LPG Odšroubujte adaptér A2. Na plnicí hrdlo pro LPG našroubujte uzávěr plnicího hrdla A1. Kryt palivové nádrže přiklopte a zamáčkněte.

5 4 Ukazatel zásoby LPG paliva Tlaková nádrž na LPG v prohlubni pro rezervní kolo má celkový objem 55 l. Využitelný objem je, v závislosti na venkovní teplotě, maximálně 44 l LPG. Zvuky, které vznikají při doplňování LPG, neznamenají žádné nebezpečí. Ukazatel zásoby LPG paliva POZOR! Při doplňování LPG nekuřte a nemanipulujte s otevřeným ohněm - nebezpečí výbuchu! U vozidel vybavených nezávislým topením musí být toto mimo provoz. Nesprávné doplňování LPG nebo nesprávné zacházení s LPG může vést k požáru, výbuchu a zraněním. LPG je výbušný a snadno vznítitelný. Může způsobit těžké popáleniny a další poranění. Před doplňováním LPG musí být vypnutý motor a zapalování. Při doplňování LPG mějte vždy zcela vypnutý mobilní telefon a vysílačku. Vlivem elektromagnetického záření mohou vzniknout jiskry, které by mohly vyvolat požár. Během doplňování LPG nenastupujte do vozidla. Pokud byste ve výjimečném případě museli do vozidla nastoupit, zavřete po opuštění vozidla dveře a ještě předtím, než se dotknete plnicí spojky se dotkněte nějakého kovového povrchu. Tím zabráníte elektrostatickému vybití, které by mohlo mít za následek jiskření. To by mohlo během doplňování LPG vyvolat požár. Může se stát, že po vyjmutí plnicí pistole unikne malé množství LPG. Při styku s pokožkou hrozí nebezpečí vzniku omrzlin. Poznámka Plnicí tlak LPG se může u různých doplňovacích zařízení v rámci jednotlivých zemí lišit. Pokud je plnicí tlak nízký, může se stát, že při načerpání plné nádrže nedojde k rázovému uzavření plnicího ventilu. Neuzavření plnicího ventilu je doprovázeno slyšitelným klapáním z oblasti nádrže. V tomto případě ukončete čerpání LPG manuálně. Tento jev není závadou systému LPG Vašeho vozidla. Obr. 4 Panel přístrojů Ukazatel zásoby LPG Ukazatel zásoby paliva A obr. 4 v panelu přístrojů zobrazuje údaj o zbývajícím množství LPG v nádrži. Kontrolní světlo AB informuje, že vozidlo je v provozu na LPG. Dosáhne-li množství LPG v nádrži oblast rezervy, budete o tom informováni hlášením na informačním displeji Please refuel with LPG. (Načerpejte LPG). Jestliže je nádrž na LPG prázdná, vozidlo se automaticky přepne do režimu jízdy na benzin. Poznámka Hladina LPG v nádrži se vlivem setrvačných sil během jízdy pohybuje. To se může projevit krátkodobou změnou indikovaného množství LPG v nádrži. Je-li vozidlo odstaveno na delší dobu ihned po doplnění LPG, může se stát, že ukazatel zásoby paliva A obr. 4 nebude zobrazovat přesně stejné množství paliva, jako po doplnění. Nejedná se o únik paliva v důsledku netěsnosti systému, ale o technicky dané snížení tlaku v palivové nádži LPG v důsledku teplotních změn, které následují po doplnění paliva.

6 Multifunkční ukazatel (Palubní počítač) 5 Multifunkční ukazatel (Palubní počítač) Následující údaje multifunkčního ukazatele se vždy vztahují pouze na aktuální provozní režim (LPG, resp. benzin): okamžitá spotřeba pohonných hmot, průměrná spotřeba pohonných hmot, dojezd. Jízda na LPG Obr. 5 Tlačítko LPG Vozidla s pohonem na LPG mohou jezdit na LPG, který odpovídá normě EN 589 nebo na bezolovnatý benzin, který odpovídá normě EN 228. Nádrž na LPG je umístěna v prohlubni pro rezervní kolo pod kobercem zavazadlového prostoru. Startování motoru Motor startuje vždy v pohonu na benzin, a to i v případě, že bylo vozidlo odstaveno při pohonu na LPG. Automatické přepnutí z provozu na benzin na provoz na LPG Přepnutí z pohonu na benzin na pohon na LPG se provede automaticky po kontrole systému, jestliže jsou splněny následující podmínky: v nádrži na LPG je dostatek paliva, motor je zahřátý na provozní teplotu (zhasne kontrolní světlo vpanelu přístrojů), otáčky motoru za jízdy jsou vyšší než /min. Jakmile jsou podmínky splněny, systém automaticky přepne na pohon na LPG. V panelu přístrojů se rozsvítí kontrolní světlo. Automatické přepnutí z provozu na LPG na provoz na benzin Při splnění některé z následujících podmínek přepne vozidlo automaticky z pohonu na LPG na pohon na benzin: při startu motoru, je-li nádrž na LPG prázdná, je-li okolní teplota nižší než -10 C, je-li v palivové soustavě na LPG systémová závada. Kontrolní světlo v panelu přístrojí zhasne. Ruční přepnutí z provozu na benzin na provoz na LPG Ruční přepínání z provozu na benzin na provoz na LPG se může provádět za chodu motoru, i když se vozidlo pohybuje, stisknutím tlačítka GAS obr. 5. Při splnění následujících podmínek se vozidlo přepne z pohonu na benzin na pohon na LPG: stisknutí tlačítka GAS, dostatek paliva v nádrži na LPG, teplota chladicí kapaliny vozidla vyšší než +30 C, otáčky motoru za jízdy vyšší než /min. V panelu přístrojů se rozsvítí kontrolní světlo. Ruční přepnutí z provozu na LPG na provoz na benzin Přepnutí se provádí stisknutím tlačítka GAS. Kontrolní světlo v panelu přístrojů zhasne. Jízda na benzin Budete-li pravidelně jezdit převážně na krátké vzdálenosti, využívejte pohonu na benzin, abyste předešli problémům s benzinovou palivovou soustavou.

7 6 Nízká teplota chladicí kapaliny Upozornění! Protože motor startuje vždy v pohonu na benzin, musí být v nádrži stále dostatečné množství benzinu! Poznámka Při jízdách na krátké vzdálenosti, zejména za nízkých teplot, jezdí vozidlo častěji na benzin než na LPG. Může se tak stát, že se nádrž na benzin vyprázdní dříve než nádrž na LPG. Poznámka Požadavek na výměnu nádrže na LPG upravují příslušné národní předpisy - o aktuálním stavu platném ve Vaší zemi se informujte v odborném servisu nebo u Vašeho importéra. Nízká teplota chladicí kapaliny Kontrolní světlo svítí, pokud motor není zahřátý na provozní teplotu. Vyhněte se jízdě s vysokými otáčkami, na plný plyn a silnému zatížení motoru. Servisní úkony Každých km Víko a plnicí hrdlo na LPG (autoplyn): kontrola stavu, příp. vyčištění a kontrola O- kroužků. Plynové hadice: vizuální kontrola poškození. Palivový filtr systému LPG (autoplynu): výměna. Každých km Olejové a jiné nečistoty výparníku: kontrola. Každých km Papírový filtr na výparníku: výměna. Každých 10 let Výměna nádrže na LPG.

8 Technická data 7 Technická data 1,6 l/75 (72) kw - EU5 Motor Výkon kw při 1/min 75/5600 (72/5600) a) Nejvyšší točivý moment Nm při 1/min 148/3800 (144/3800) a) a) V režimu provozu na LPG. Jízdní vlastnosti OCTAVIA M5 Maximální rychlost km/h 190/186 a) a) V režimu provozu na LPG. COMBI M5 188/184 a) Zrychlení km/h s 12,8/13,0 a) 12,9/13,1 a) Spotřeba paliva (v l/100 km) a emisní hodnoty CO 2 (v g/km) Město 9,8/12,3 a) Mimo město 5,7/7,3 a) Kombinace 7,2/9,2 a) CO 2 - kombinace 168/149 a) a) V režimu provozu na LPG.

9 8 Technická data Hmotnosti (v kg) OCTAVIA M5 Celková přípustná hmotnost /1920 a) Pohotovostní hmotnost Užitečný náklad /650 a) Užitečný náklad při použití tažného zařízení /575 a) COMBI M5 Technicky přípustná max. hmotnost na nápravu (v kg) - přední náprava / zadní náprava 930/1040 (900/1150) a) 930/1060 (900/1150) a) a) Vozidla skupiny N1. Společnost Škoda Auto pracuje neustále na dalším vývoji všech typů a modelů. Mějte prosím pochopení pro to, že kdykoli mohou nastat změny ve formě, vybavení a technice dodávaných vozidel. Údaje o objemu dodávek, o vzhledu, výkonech, rozměrech, hmotnostech, spotřebě paliva, normách a funkcích vozidla odpovídají poznatkům v době redakční uzávěrky. Některé výbavy se možná budou dodávat až později (informace podají místní autorizovaní servisní partneři Škoda) nebo se budou nabízet jen na určitých trzích. Na údajích, obrázcích a popisech v tomto návodu nelze proto zakládat žádné nároky. Tisk, rozmnožování nebo překládání či jiné užití tohoto díla nebo jeho části nejsou bez písemného souhlasu společnosti Škoda Auto dovoleny. Všechna majetková práva k tomuto dílu vyplývající z předpisů autorského práva vykonává výlučně společnost Škoda Auto. Změny tohoto díla jsou vyhrazeny. Vydal: ŠKODA AUTO a.s. ŠKODA AUTO a.s. 2010

10 Dodatek Návodu k obsluze Octavia česky S Z EB

ŠkodaRoomster DODATEK NÁVODU K OBSLUZE

ŠkodaRoomster DODATEK NÁVODU K OBSLUZE SIMPLY CLEVER ŠkodaRoomster DODATEK NÁVODU K OBSLUZE Technické změny 05/2008 Technické změny 1 Technické změny Úvod Tyto technické změny doplňují Návod k obsluze Roomster vydání 05.07 (dále jen Návod k

Více

Audi A4 limuzína A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 limuzína S4 Avant Audi Náskok díky technice

Audi A4 limuzína A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 limuzína S4 Avant Audi Náskok díky technice A4 Audi A4 limuzína A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 limuzína S4 Avant Audi Náskok díky technice 108 Technická data Audi A4 limuzína / A4 Avant Model A4 1.8 TFSI (88 kw) A4 1.8 TFSI (125 kw) A4 1.8

Více

ŠkodaOctavia DODATEK NÁVODU K OBSLUZE

ŠkodaOctavia DODATEK NÁVODU K OBSLUZE SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia DODATEK NÁVODU K OBSLUZE Technické změny 11/2009 Úvod 1 Úvod Elektronický stabilizační systém (ESP)* Tento dodatek doplňuje Návod k obsluze vydání 05.09 (dále jen Návod kobsluze).

Více

Vozidla na LPG NÁVOD K POUŽITÍ

Vozidla na LPG NÁVOD K POUŽITÍ Vozidla na LPG NÁVOD K POUŽITÍ ČERVENEC 2012 Česky lum_renault_mod 01.indd 1 16/07/2012 10:24:10 NÁVOD K POUŽITÍ Vozidla na LPG Vozidla tohoto typu mohou nezávisle na druhu svého využití jezdit na benzin

Více

Návod k použití benzínových čerpadel CM

Návod k použití benzínových čerpadel CM Návod k použití benzínových čerpadel CM Všeobecné bezpečnostní předpisy POZOR! Následující pokyny nemohou zabránit všem rizikům souvisejících s použitím tohoto zařízení. Je nezbytné je doplnit i o obecné

Více

Biopowers E-motion. Návod k obsluze zařízení pro provoz vozidla na E85

Biopowers E-motion. Návod k obsluze zařízení pro provoz vozidla na E85 Biopowers E-motion Návod k obsluze zařízení pro provoz vozidla na E85 MONTÁŽ ZAŘÍZENÍ BIOPOWERS E-MOTION SMÍ PROVÁDĚT POUZE AUTORIZOVANÉ MONTÁŽNÍ STŘEDISKO. OBSAH 1. Informace o obsluze vozidla a popis

Více

NÁVOD K POUŽITÍ MOTOR LONCIN G160F

NÁVOD K POUŽITÍ MOTOR LONCIN G160F NÁVOD K POUŽITÍ MOTOR LONCIN G160F PŘEKLAD ORIGINÁLNÍHO NÁVODU 2015 Bezpečnostní opatření: V průběhu činnosti sněhové frézy motor vypouští výfukové plyny obsahující sloučeniny CO a CH. Aby se předešlo

Více

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový Technická data Platná pro modelový rok 2017 Crafter Nový Motory splňující emisní normu Euro 6 Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový objem (cm 3 ) Max. výkon [kw (k)] při otáčkách

Více

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový Technická data Platná pro modelový rok 2017 Crafter Nový Motory splňující emisní normu Euro 6 Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový objem (cm 3 ) Max. výkon [kw (k)] při otáčkách

Více

Užitečná hmotnost maximální (kg) Emisní norma. Maximální přípustná hmotnost

Užitečná hmotnost maximální (kg) Emisní norma. Maximální přípustná hmotnost přípustné soupravy Crafter 35 střední rozvor s jednokabinou 2,0 l TDI BMT Pohon předních kol 6stupňová manuální 75 (102) Euro 6 3 500 1 680 1 820 1 350 1 800*/2 /750 5 500 2,0 l TDI BMT Pohon předních

Více

Emisní norma. Maximální přípustná hmotnost. (kg)

Emisní norma. Maximální přípustná hmotnost. (kg) Motor Pohon Převodovka přípustné přívěsu soupravy Crafter 30 střední rozvor se základní střechou 2,0 l TDI BMT Pohon předních kol 6stupňová manuální 75 (102) Euro 6 3 000 2 022 978 384 1 800/2 100 2 500/750

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Amarok

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Amarok Technická data Platná pro modelový rok 2013 Užitkové vozy Amarok Informace o spotřebě paliva a emisích CO 2 najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru, převodovky a karoserie

Více

6304 4158 06/2005 CZ Pro obsluhu. Návod k obsluze. Plynový kondenzační kotel Logano plus GB312. Před obsluhou pozorně pročtěte!

6304 4158 06/2005 CZ Pro obsluhu. Návod k obsluze. Plynový kondenzační kotel Logano plus GB312. Před obsluhou pozorně pročtěte! 6304 4158 06/2005 CZ Pro obsluhu Návod k obsluze Plynový kondenzační kotel Logano plus GB312 Před obsluhou pozorně pročtěte! Obsah 1 Pro Vaši bezpečnost.......................................... 3 1.1

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Transporter

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Transporter Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nový Transporter Motory splňující emisní normu Euro 5 plus Motor 2,0 l TDI 62 kw (84 k) Motor 2,0 l TDI 75 kw (102 k) Motor / Počet ventilů na válec 4válcový

Více

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový

Technická data Platná pro modelový rok Crafter. Nový Technická data Platná pro modelový rok 2018 Crafter Nový Motory Motor 2,0 l TDI 75 kw (102 k) s SCR/AdBlue 1) Motor 2,0 l TDI 90 kw (122 k) s SCR/AdBlue 1) Typ motoru/počet ventilů na válec 4válcový naftový

Více

Proplachovací a plnící jednotka - CSBS Technické informace pro montáž a provoz

Proplachovací a plnící jednotka - CSBS Technické informace pro montáž a provoz Proplachovací a plnící jednotka - CSBS Technické informace pro montáž a provoz Obsah: Bezpečnostní pokyny... 2 Předpisy... 2 Způsob používání zařízení... 2 Popis symbolů... 2 1 Všeobecné pokyny... 4 2

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Caddy

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Caddy Technická data Platná pro modelový rok 13 Užitkové vozy Caddy Informace o spotřebě paliva, emisích CO 2 a energetických třídách najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru,

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Multivan

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Multivan Technická data Platná pro modelový rok 13 Užitkové vozy Multivan Informace o spotřebě paliva, emisích CO 2 a energetických třídách najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru,

Více

Plnění chladicí kapaliny

Plnění chladicí kapaliny Práce na systému chlazení vozidla Práce na systému chlazení vozidla UPOZORNĚNÍ Při provádění úprav chladicího systému se tento systém musí vyprázdnit, znovu naplnit a projít tlakovou zkouškou. Chladicí

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Caravelle

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Caravelle Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nový Caravelle Motory splňující emisní normu Euro 6 Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový objem (cm 3 ) Max. výkon (kw) při otáčkách

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nová California

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nová California Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nová California Motory splňující emisní normu Euro 6 Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový objem (cm 3 ) Max. výkon (kw) při otáčkách

Více

Grow 154F 91392160 09/12

Grow 154F 91392160 09/12 Grow 154F Deutsch 3 English 8 Français 13 Italiano 18 Nederlands 23 Español 28 Português 33 Dansk 38 Norsk 43 Svenska 48 Suomi 53 Ελληνικά 58 Türkçe 63 Русский 68 Magyar 73 Čeština 78 Slovenščina 83 Polski

Více

Obsah. Obsah. Úvodem. Vlastnosti a rozdělení vozidel na LPG. Druhy zástaveb LPG ve vozidlech. Slovo autora... 9

Obsah. Obsah. Úvodem. Vlastnosti a rozdělení vozidel na LPG. Druhy zástaveb LPG ve vozidlech. Slovo autora... 9 Obsah Obsah Úvodem Slovo autora.................................................. 9 Vlastnosti a rozdělení vozidel na LPG Kde se vzalo LPG.............................................. 11 Fyzikální vlastnosti

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Multivan

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Multivan Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nový Multivan Motory splňující emisní normu Euro 6 Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový objem (cm 3 ) Max. výkon (kw) při otáčkách

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Caddy

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Caddy Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nový Spotřeba paliva, emise CO 2 skříňový vůz/skříňový vůz BlueMotion novaný provoz (l/100 km) novaný provoz (g/ km) 1,2 l TSI BMT 5stupňová manuální 62 (84)

Více

Návod na obsluhu a údržbu pistole na kartuše KP 310. Obj. č. D

Návod na obsluhu a údržbu pistole na kartuše KP 310. Obj. č. D Návod na obsluhu a údržbu pistole na kartuše KP 310 Obj. č. D 040 137 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům. Přečtěte si návod k obsluze, dříve než budete

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Transporter

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Transporter Technická data Platná pro modelový rok 3 Užitkové vozy Transporter Informace o spotřebě paliva a emisích CO 2 najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru, převodovky a karoserie

Více

Technická data Platná pro modelový rok California

Technická data Platná pro modelový rok California Technická data Platná pro modelový rok 2016 California Motory splňující emisní normu Euro 6 Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový objem (cm 3 ) Max. výkon (kw) při otáčkách

Více

Technická data Platná pro modelový rok Caddy

Technická data Platná pro modelový rok Caddy Technická data Platná pro modelový rok 2018 Motory 1,2 l TSI 62 kw (84 k) 1,0 l TSI 75 kw (102 k) Typ motoru/počet ventilů na válec 4válcový benzinový motor/4 3válcový benzinový motor/4 Vstřikování/přeplňování

Více

DWP 10. Čeština. Printed: Doc-Nr: PUB / / 000 / 00

DWP 10. Čeština. Printed: Doc-Nr: PUB / / 000 / 00 DWP 10 Čeština 1 Údaje k dokumentaci 1.1 O této dokumentaci Před uvedením do provozu si přečtěte tuto dokumentaci. Je to předpoklad pro bezpečnou práci a bezproblémové zacházení. Dodržujte bezpečnostní

Více

Technická data Platná pro modelový rok Transporter

Technická data Platná pro modelový rok Transporter Technická data Platná pro modelový rok 2018 Transporter Motory splňující emisní normu Euro 6 2,0 l TSI 110 kw (1 k) 2,0 l TSI 1 kw (204 k) Typ motoru/počet ventilů na válec 4válcový benzinový motor/4 4válcový

Více

Odvzdušňovač brzd. Vydání 1/

Odvzdušňovač brzd. Vydání 1/ Odvzdušňovač brzd Vydání 1/02-13.2.02 CZ Návod k použití 09-000-8071 1 Obsah 1. Bezpečnost 2 1.1 Úvod 2 1.2 Rizika/bezpečnostní pokyny 2 2. Instalace 3 2.1 Popis (Obr. 1) 3 2.2 Příprava 3 3. Obsluha 3

Více

Příprava stroje. Demontáž stávajícího motoru. Souprava motoru Válec pro úpravu greenů GreensPro Postup. Demontáž krytu převodovky (model 44912)

Příprava stroje. Demontáž stávajícího motoru. Souprava motoru Válec pro úpravu greenů GreensPro Postup. Demontáž krytu převodovky (model 44912) Souprava motoru Válec pro úpravu greenů GreensPro 1200 Číslo modelu 136-6189 Form No. 3414-747 Rev B Návod k instalaci Vyjímatelné díly Pro ověření, že byly dodány všechny součásti, použijte tabulku níže.

Více

Benzínové vodní čerpadlo BWP80-60

Benzínové vodní čerpadlo BWP80-60 Benzínové vodní čerpadlo BWP80-60 Návod k obsluze Č.artiklu. 10087 Ozn.artiklu: BWP80-60 OBSAH Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Použití podle účelu určení 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny

Více

ŠkodaFabia ŠkodaRoomster DODATEK NÁVODU K OBSLUZE

ŠkodaFabia ŠkodaRoomster DODATEK NÁVODU K OBSLUZE ŠkodaFabia ŠkodaRoomster DODATEK NÁVODU K OBSLUZE Technické změny 11/2010 SIMPLY CLEVER Úvod 1 Úvod Tento dodatek doplňuje Návod k obsluze FABIA vydání 05.10 a Návod k obsluze ROOMSTER vydání 03.10 (dále

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Caddy

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Caddy Technická data Platná pro modelový rok 16 Nový Caddy Motory splňující emisní normu Euro 6 1,2 l TSI 62 kw (84 k) 1,4 l TSI 92 kw (125 k) Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový

Více

Návod k montáži VAZ H1000/1, VAZ H1500/1. Návod k montáži. Pro servisního technika. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH

Návod k montáži VAZ H1000/1, VAZ H1500/1. Návod k montáži. Pro servisního technika. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Návod k montáži Pro servisního technika Návod k montáži VAZ H1000/1, VAZ H1500/1 CZ Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de

Více

Zážehové motory. bezolovnatý benzin min. o. č. 95 (91)*

Zážehové motory. bezolovnatý benzin min. o. č. 95 (91)* ŠKODA Octavia Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59 kw 1,6 MPI/ kw 1,6 MPI/ kw (A) 1,6 MPI/ kw Flex Fuel 1,6 MPI/ kw LPG zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč zážehový,

Více

Hydraulická souprava motoru otáčení Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Hydraulická souprava motoru otáčení Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Hydraulická souprava motoru otáčení Směrový vrtací stroj 4045 Číslo modelu 133-6318 Form No. 3406-718 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65 Tento výrobek

Více

Návod k obsluze a údržbě T100 HTM Všeobecně

Návod k obsluze a údržbě T100 HTM Všeobecně Telestart T100 HTM Česky 2 D Návod k obsluze a údržbě T100 HTM Všeobecně Vážená zákaznice společnosti Webasto, vážený zákazníku společnosti Webasto, těší nás, že jste se rozhodli pro tento produkt společnosti

Více

Mercedes-Benz - Sprinter 211 CDI / KAWA / S FWD WORKER 4x2

Mercedes-Benz - Sprinter 211 CDI / KAWA / S FWD WORKER 4x2 Mercedes-Benz - Sprinter 211 CDI / KAWA / S FWD WORKER 4x2 Tento obrázek se může lišit od vozidla v nabídce a je nezávazný. Změny vyhrazeny. Výrobní vzor: 91062313 Pohon: 4x2 Celk. hmotnost: 3000 kg Model:

Více

PB teplovzdušná mobilní topidla P80, PX80, P140, PX140 Návod k použití

PB teplovzdušná mobilní topidla P80, PX80, P140, PX140 Návod k použití P80, PX80, P140, PX140 PB teplovzdušná mobilní topidla P80, PX80, P140, PX140 Návod k použití Výhradní zastoupení firmy KROLL v ČR. EKOTEZ s.r.o. tel. 221 599 163-4 Budovatelská 287 fax. 222 586 265 190

Více

Pokyny k obsluze. Úvod. Thermo Pro 90

Pokyny k obsluze. Úvod. Thermo Pro 90 Pokyny k obsluze Thermo Pro 90 Úvod Vážený zákazníku firmy Webasto, Děkujeme Vám, že jste se rozhodl pro vodní topení Thermo Pro 90 firmy Webasto. Doufáme, že Vám bude po dlouhá léta spolehlivým a komfortním

Více

6302 2228 06/2000 CZ Pro obsluhu. Návod k obsluze. Regulační přístroj Logamatic 4212 TEST STB. Přečtěte si prosím pozorně před obsluhou přístroje

6302 2228 06/2000 CZ Pro obsluhu. Návod k obsluze. Regulační přístroj Logamatic 4212 TEST STB. Přečtěte si prosím pozorně před obsluhou přístroje 6302 2228 06/2000 CZ Pro obsluhu Návod k obsluze Regulační přístroj Logamatic 4212 80 105 TEST STB Přečtěte si prosím pozorně před obsluhou přístroje Úvodem Důležité všeobecné pokyny k použití Tento technický

Více

ŠKODA SCALA Zážehové motory

ŠKODA SCALA Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/70 kw 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

Bezdrátový cyklocomputer 4 v 1. Obj. č.: Vážení zákazníci,

Bezdrátový cyklocomputer 4 v 1. Obj. č.: Vážení zákazníci, Bezdrátový cyklocomputer 4 v 1 Obj. č.: 84 14 21 Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup bezdrátového cyklocomputeru 4 v 1. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité

Více

Volkswagen Passat TSI, Touran TSI a Caddy EcoFuel

Volkswagen Passat TSI, Touran TSI a Caddy EcoFuel Volkswagen Passat TSI, Touran TSI a Caddy EcoFuel Caddy EcoFuel Caddy EcoFuel - motor Konstrukce: 4válcový benzínový motor. Objem válců: 1984 cm 3. Vrtání: 82,5 mm. Zdvih: 92,8 mm. Počet ventilů na válec:

Více

Digestoř

Digestoř Digestoř 10031680 10032292 10032293 10032294 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na

Více

Návod k obsluze. FM443 Solární modul. Funkční modul. Pro obsluhu. Před obsluhou pozorně pročtěte /2008 CZ

Návod k obsluze. FM443 Solární modul. Funkční modul. Pro obsluhu. Před obsluhou pozorně pročtěte /2008 CZ Návod k obsluze Funkční modul FM443 Solární modul Pro obsluhu Před obsluhou pozorně pročtěte 6 720 615 864-03/2008 CZ Obsah 1 Bezpečnost.................................... 3 1.1 K tomuto návodu..............................

Více

Technická data Platná pro modelový rok Multivan

Technická data Platná pro modelový rok Multivan Technická data Platná pro modelový rok 2016 Multivan Motory splňující emisní normu Euro 6 Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový objem (cm 3 ) Max. výkon (kw) při otáčkách (min

Více

ŠkodaOctavia DODATEK NÁVODU K OBSLUZE

ŠkodaOctavia DODATEK NÁVODU K OBSLUZE SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia DODATEK NÁVODU K OBSLUZE Technické změny 11/2010 Úvod 1 Úvod Vyhřívání sedadel* Tento dodatek doplňuje Návod k obsluze OCTAVIA vydání 05.10 (dále jen Návod kobsluze). Údaje v

Více

ŠKODA FABIA Zážehové motory

ŠKODA FABIA Zážehové motory ŠKODA FABIA Motor Motor zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3 Zdvihový objem [cm 3 ] 999 Vrtání zdvih [mm mm] 74,5 76,4 zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem,

Více

Technické údaje 1,8 TSI/132 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A)*** 2,0 TDI/135 kw (A) Motor

Technické údaje 1,8 TSI/132 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A)*** 2,0 TDI/135 kw (A) Motor ŠKODA OCTAVIA 4 4 zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený

Více

Benzinový vibrátor betonu HBBR5,5

Benzinový vibrátor betonu HBBR5,5 Version 1.2 česky Benzinový vibrátor betonu HBBR5,5 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 100 06 Art.-Bez.: HBBR5,5 Obsah: Poznámky: Důležité upozornění 2 Před použitím 3 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy

Více

ŠKODA KAMIQ Zážehové motory

ŠKODA KAMIQ Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/70 kw 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

Zážehové motory. Technické údaje 2,0 TSI/169 kw 2,0 TSI/169 kw (A) Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ]

Zážehové motory. Technické údaje 2,0 TSI/169 kw 2,0 TSI/169 kw (A) Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] ŠKODA Octavia RS 230 Zážehové motory Technické údaje 2,0 TSI/169 kw 2,0 TSI/169 kw (A) Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

Manuál k pracovní stanici SR500

Manuál k pracovní stanici SR500 Manuál k pracovní stanici SR500 Obsah Manuál k pracovní stanici SR500...1 1. Bezpečnostní pokyny...2 1.1 Instalace a uvedení do provozu...2 1.2 Odpovědnost za škody...2 1.3 Popis symbolů...2 2. Instalace...3

Více

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem

Více

Návod k odstranění vodního kamene pro parní vyvíječgenerátor řady:

Návod k odstranění vodního kamene pro parní vyvíječgenerátor řady: Návod k odstranění vodního kamene pro parní vyvíječgenerátor řady: 6kW 195210 9kW 195211 12kW 195212 15kW 195213 18kW 195214 SAPHO Hydro & Air s.r.o. Mělnická 87 250 65 Líbeznice u Prahy Czech Republic

Více

Plynová propanová teplovzdušná topidla P11, P30, P43, PX30, PX43, Px60 Návod k obsluze

Plynová propanová teplovzdušná topidla P11, P30, P43, PX30, PX43, Px60 Návod k obsluze Plynová propanová teplovzdušná topidla P11, P30, P43, PX30, PX43, Px60 Návod k obsluze EKOTEZ s.r.o. tel. 221 599 163 Budovatelská 287 fax. 222 586 265 190 15 Praha 9-Satalice vytapeni@ekotez.cz Czech

Více

MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze

MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze MEVA a. s. Roudnice n.l. Návod k obsluze Propan-butanový dvouhořákový vařič ORLÍK Propan-butanový dvouhořákový vařič RIGA 2 Propan-butanový trojhořákový vařič RIGA 3 Propan-butanový dvouhořákový vařič

Více

Zážehové motory. Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw Motor. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Zážehové motory. Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw Motor. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč ŠKODA Octavia Tour Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/ kw 1,6 MPI/ kw zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč zážehový, řadový, chlazený kapalinou, OHC, uložený

Více

NÁVOD K OBSLUZE EASYSTART REMOTE OVLÁDACÍ PRVEK PRO NEZÁVISLÁ TOPENÍ EBERSPÄCHER A WORLD OF COMFORT TOPNÉ PŘÍSTROJE VOZIDEL TECHNICKÁ DOKUMENTACE

NÁVOD K OBSLUZE EASYSTART REMOTE OVLÁDACÍ PRVEK PRO NEZÁVISLÁ TOPENÍ EBERSPÄCHER A WORLD OF COMFORT TOPNÉ PŘÍSTROJE VOZIDEL TECHNICKÁ DOKUMENTACE TOPNÉ PŘÍSTROJE VOZIDEL TECHNICKÁ DOKUMENTACE NÁVOD K OBSLUZE EASYSTART REMOTE CS NÁVOD K OBSLUZE MONTÁŽNÍ POKYNY OVLÁDACÍ PRVEK PRO NEZÁVISLÁ TOPENÍ EBERSPÄCHER A WORLD OF COMFORT 2 TOPNÉ PŘÍSTROJE VOZIDEL

Více

ŠKODA KAROQ Zážehové motory

ŠKODA KAROQ Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

ŠKODA Octavia Combi RS

ŠKODA Octavia Combi RS zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC,

Více

ŠKODA FABIA COMBI Zážehové motory

ŠKODA FABIA COMBI Zážehové motory Motor Motor zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3 Zdvihový objem [cm 3 ] 999 Vrtání zdvih [mm mm] 74,5 76,4 zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený

Více

ŠKODA SCALA Zážehové motory

ŠKODA SCALA Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 999 1498

Více

Neutralizační zařízení

Neutralizační zařízení Návod k instalaci pro odborníka Neutralizační zařízení NE0.1 V3 6 720 643 208 (2010/03) CZ Vysvětlení symbolů a bezpečnostní pokyny 1 Vysvětlení symbolů a bezpečnostní pokyny 1.1 Použité symboly Výstražné

Více

Volkswagen Passat TSI, Touran TSI a Caddy EcoFuel

Volkswagen Passat TSI, Touran TSI a Caddy EcoFuel Volkswagen Passat TSI, Touran TSI a Caddy EcoFuel Caddy EcoFuel Caddy EcoFuel - motor Konstrukce: Objem válců: Vrtání: Zdvih: Počet ventilů na válec: Kompresní poměr: Max.výkon: 4válcový benzínový motor.

Více

MODVLVS. Jednotrubková čerpadlová skupina S1 Solar 1

MODVLVS. Jednotrubková čerpadlová skupina S1 Solar 1 MODVLVS Jednotrubková čerpadlová skupina S1 Solar 1 MODVLVS jednotrubková čerpadlová skupina S1 Solar 1 Vratná větev Vratná větev Izolační schránka z EPP Rozměry 150x425x150. Schránka se speciálním držákem

Více

ŠKODA KAROQ Zážehové motory

ŠKODA KAROQ Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw Motor 1,5 TSI/110 kw 4 4 Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 4 4 (A) 2,0 TSI/140 kw 4 4 (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

Zážehové motory. Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw Motor. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Zážehové motory. Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw Motor. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč ŠKODA Octavia Tour Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč zážehový, řadový, chlazený kapalinou, OHC,

Více

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3

Více

Pro suché použití Pro mokré vnitřní použití Pro mokré vnější použití

Pro suché použití Pro mokré vnitřní použití Pro mokré vnější použití - 1 - - 2 - Pro suché použití Pro mokré vnitřní použití Pro mokré vnější použití 1. Motorová hlava. 1400 W, jmenovité napětí: 230 V ~ 50 Hz, délka kabelu 4,0 m 2. spínač ON / OFF 3. Vypouštěcí hadice.

Více

Návod na použití. Aku svítilna FL 9,6 FL 12 FL 14,4 FL 18

Návod na použití. Aku svítilna FL 9,6 FL 12 FL 14,4 FL 18 Návod na použití Aku svítilna FL 9,6 FL 12 FL 14,4 FL 18 RYOBI FL-9.6 (9,6V) FL-12 (12V) FL-14.4 (14,4V) FL-18 (18V) Bezdrátová svítilna Návod k použití Používejte pouze s doporučeným akumulátorem a nabíječkou

Více

Chytrý palubní displej OBD

Chytrý palubní displej OBD Chytrý palubní displej OBD Model: SE162 Děkujeme vám za nákup chytrého palubního displeje. Tento displej lze pomocí kabelu propojit s diagnostickým konektorem vozidla OBD2 a zobrazit jízdní data jako např.

Více

TDS 20. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor

TDS 20. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TDS 20 CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TRT-BA-TDS 20 -TC-001-CS TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com E-Mail:

Více

Technická data Platná pro modelový rok Caravelle

Technická data Platná pro modelový rok Caravelle Technická data Platná pro modelový rok 2016 Caravelle Motory splňující emisní normu Euro 6 Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový objem (cm 3 ) Max. výkon (kw) při otáčkách

Více

Provozní návod VISCONET II VISCONET II F VISCONET II M VISCONET II MF. Obecné údaje. Instalace/ sestavení. Uvedení do provozu. Provoz.

Provozní návod VISCONET II VISCONET II F VISCONET II M VISCONET II MF. Obecné údaje. Instalace/ sestavení. Uvedení do provozu. Provoz. Provozní návod VISCONET II VISCONET II F VISCONET II M VISCONET II MF Obecné údaje Instalace/ sestavení Uvedení do provozu Provoz Opravy/servis Před uvedením přístroje do provozu je bezpodmínečně nutné

Více

F 80A ORIGINÁLNÍ NÁVOD K OBSLUZE

F 80A ORIGINÁLNÍ NÁVOD K OBSLUZE ORIGINÁLNÍ NÁVOD K OBSLUZE POUŽITÍ SWEPAC se používá ke zhutňování čerstvě položeného asfaltu na zpevněných površích a na příjezdových cestách ke garážím, a také při pracích na silnicích atd. Tento stroj

Více

Model: DO CFJS007A Startovací stanice

Model: DO CFJS007A Startovací stanice Model: DO CFJS007A CZ Startovací stanice Návod k obsluze BEZPEČNOSTNÍ POKYNY UPOZORNĚNÍ!!! PO ZAKOUPENÍ STARTOVACÍ STANICE JE NUTNO BEZPRODLENĚ PLNĚ NABÍT AKUMULÁTOR STARTOVACÍ STANICE. AKUMULÁTOR ZNOVU

Více

ŠKODA RAPID SPACEBACK Zážehové motory

ŠKODA RAPID SPACEBACK Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/70 kw 1,0 TSI/70 kw (A) 1,0 TSI/81 kw 1,4 TSI/92 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

TDS 20/50/75/120 R. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor

TDS 20/50/75/120 R. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TDS 20/50/75/120 R CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TRT-BA-TDS R -TC-001-CS TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců IC 1549 / IC 1549gr TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled... 2 Schéma zapojení...

Více

STIHL MS 231, MS 251 Nové, lehké a silné motorové pily. ANDREAS STIHL spol. s r.o

STIHL MS 231, MS 251 Nové, lehké a silné motorové pily. ANDREAS STIHL spol. s r.o Nové, lehké a silné motorové pily Cílové skupiny uživatelů a oblasti použití Cílové skupiny uživatelů zemědělci zahradníci a krajináři řemeslníci příležitostní uživatelé Oblasti použití příprava palivového

Více

Technická data Platná pro modelový rok Nový Caddy

Technická data Platná pro modelový rok Nový Caddy Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nový Caddy Spotřeba paliva, emise CO 2 Caddy Caddy Trendline/Trendline BlueMotion, Caddy Comfortline, Caddy Highline 1), (l/100 km) 1,2 l TSI BMT 5stupňová manuální

Více

Návod k obsluze Montážní stojan

Návod k obsluze Montážní stojan BMW Motorrad Radost z jízdy Návod k obsluze Montážní stojan z Obecné pokyny Úvod Jsme rádi, že jste se rozhodli pro montážní stojan společnosti BMW Motorrad. Zkratky a symboly UPOZORNĚNÍ označuje ohrožení

Více

Mercedes-Benz - Vito 110 CDI / KAWA / K FWD WORKER 4x2

Mercedes-Benz - Vito 110 CDI / KAWA / K FWD WORKER 4x2 Mercedes-Benz - Vito 110 CDI / KAWA / K FWD WORKER 4x2 Tento obrázek se může lišit od vozidla v nabídce a je nezávazný. Změny vyhrazeny. Výrobní vzor: 44760113 Pohon: 4x2 Celk. hmotnost: 2800 kg Model:

Více

GAMAT Návod k obsluze

GAMAT Návod k obsluze GAMAT Návod k obsluze Konvekční kamna RGA 35/373 RGA 50/471 RGA 50/473 CZ NO 18/06 OBSLUHA Topidlo je vybaveno plynoventilovou kombinací italské firmy SIT s indikací nebo bez indikace.hoření 1. Zapnutí

Více

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK Návod k obsluze HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK VAROVÁNÍ: Před použitím tohoto zařízení si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte všechny bezpečnostní předpisy a provozní pokyny. VAROVÁNÍ 1. Před použitím

Více

Přečtěte si prosím pečlivě všechny následující pokyny.

Přečtěte si prosím pečlivě všechny následující pokyny. H a n d y Tu r b o S 3 1 5 1 N á v o d k p o u ž i t í Přečtěte si prosím pečlivě všechny následující pokyny. Tento výrobek musí být sestaven a obsluhován pouze podle zde uvedených pokynů. Je určen pouze

Více

UZÁVĚRKA DIFERENCIÁLU

UZÁVĚRKA DIFERENCIÁLU Tato kapitola se zabývá vybavením vašeho traktoru, které zvyšuje jeho výkon na poli. UZÁVĚRKA DIFERENCIÁLU VÝSTRAHA: Nejezděte po silnicích, nebo vysokou rychlostí kdekoli, se zapnutou uzávěrkou diferenciálu.

Více

OPEL Zafira. Uživatelská pøíruèka

OPEL Zafira. Uživatelská pøíruèka OPEL Zafira Uživatelská pøíruèka Údaje o Vašem vozidle Zapište si zde prosím údaje o Vašem vozidle, abyste je mìli snadno dostupné. Tyto informace naleznete v èásti Technické údaje nebo na identifikaèním

Více

Pohon garážových vrat

Pohon garážových vrat Hněvkovského 30/65, 61700 Brno-Komárov Pohon garážových vrat Instalační a uživatelský manuál Upozornění: je důležité pro bezpečnost všech osob, kteří instalují a používají tento pohon garážových vrat,

Více

A5 S5 Coupé Cabriolet. Audi S5 Coupé Cabriolet. Náskok díky technice

A5 S5 Coupé Cabriolet. Audi S5 Coupé Cabriolet. Náskok díky technice A5 S5 Coupé Cabriolet Audi A5 Coupé Cabriolet Audi S5 Coupé Cabriolet Audi Náskok díky technice 120 Technická data Audi A5 Coupé Model A5 Coupé 1.8 TFSI A5 Coupé 2.0 TFSI quattro A5 Coupé 2.0 TDI Druh

Více

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Zážehové motory

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,5 TSI/110 kw ACT 1,5 TSI/110 kw ACT (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový

Více

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501 Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

PRŮMYSLOVÝ PRACÍ STROJ kg / lb, DVĚ RECYKLAČNÍ NÁDRŽE

PRŮMYSLOVÝ PRACÍ STROJ kg / lb, DVĚ RECYKLAČNÍ NÁDRŽE PRŮMYSLOVÝ PRACÍ STROJ 70-90-110-140-180 kg / 160-200-245-310-400 lb, DVĚ E Dodatek pro Manuál k instalaci, údržbě a obsluze stroje 513290. Kód: 523357 Datum vydání: 8.3.2011 1. VÝSTRAHY A SYMBOLY Před

Více