AKTUÁLNÍ NABÍDKA OBORŮ INFORMACE O STUDIU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "AKTUÁLNÍ NABÍDKA OBORŮ INFORMACE O STUDIU"

Transkript

1

2 AKTUÁLNÍ NABÍDKA OBORŮ INFORMACE O STUDIU Střední vzdělání s maturitní zkouškou M/01 Lyceum M/01 Informační technologie M/01 Strojírenství L/01 Mechanik seřizovač - Programátor CNC strojů L/01 Mechanik elektrotechnik L/01 Gastronomie Střední vzdělání s výučním listem H/01 Strojní mechanik H/02 Karosář (autoklempíř) H/01 Obráběč kovů H/02 Elektrikář silnoproud H/01 Truhlář H/01 Cukrář H/01 Kuchař číšník H/01 Kadeřník, kadeřnice Nástavbové studium L/51 Podnikání SPŠ, SOŠ a SOU je školou s teoretickou a praktickou výukou oborů zaměřených na strojírenství, zpracování dřeva, elektrotechniku, gastronomii a obory služeb. V současné době nabízí střední vzdělání s maturitní zkouškou (čtyřleté studium), tříleté studium v oborech zakončených závěrečnou zkouškou s výučním listem a nástavbové studium (pro absolventy tříletých učebních oborů) s maturitní zkouškou v dvouleté denní formě. Výuka všech oborů navazuje na požadavky trhu práce a je koncipována jako interdisciplinární s oborovou provázaností. Škola má uzavřeny smlouvy o odborné praxi žáků s řadou významných firem a profesních sdružení v regionu. KONTAKTY Adresa: Školní 1377, Nové Město nad Metují info@spsnome.cz www: Facebook: Telefon: (ředitel a sekretariát školy, Školní 1377)

3 LYCEUM čtyřleté denní studium maturitní zkouška střední vzdělání s maturitní zkouškou ne Lyceum je široce profilovaný studijní obor, který svým pojetím propojuje gymnazijní a odbornou část maturitního vzdělávání. Tento studijní obor je určen všem dívkám a chlapcům se zájmem o jazyky, informatiku, ekonomiku, techniku, přírodní vědy nebo ekologii. Cílem studia je připravit absolventy tak, aby uspěli v dalším studiu na vysokých školách nebo se na základě svého odborného zaměření dobře uplatnili na trhu práce nebo v soukromém podnikání. Zaměření studia ve 3. a 4. ročníku: Kód oboru: M/01 Aplikovaná informatika - rozšířená výuka informačních technologií Strojírenství - rozšířená výuka počítačového konstruování a strojírenské technologie Ekonomika a administrativa INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE čtyřleté denní studium maturitní zkouška střední vzdělání s maturitní zkouškou ne Kód oboru: M/01 Žáci oboru IT se naučí na základní úrovni navrhovat a sestavovat počítače a udržovat je v provozu, vybírat, instalovat, konfigurovat a spravovat operační systémy a další programy, zabezpečovat data před jejich zneužitím a chránit je před zničením, podporovat uživatele při práci s výpočetní technikou, navrhovat, sestavovat a konfigurovat počítačové sítě a administrovat je, spravovat databáze, vytvářet počítačové programy a webové stránky. Zaměření studia ve 3. a 4. ročníku: Multimédia a webdesign - zpracování fotografií, reklamní grafiky, zvuku a videa, tvorba filmových spotů, tvorba programů, skriptů a aplikací, vývoj webových stránek v HTML, CSS, JS a PHP Ekonomika a administrativa

4 STROJÍRENSTVÍ čtyřleté denní studium maturitní zkouška střední vzdělání s maturitní zkouškou ne Obor vhodný pro chlapce i děvčata. Studiem oboru strojírenství získávají studenti základní odborné vědomosti z oblasti mechaniky, technického kreslení, stavby a provozu strojů, strojírenské technologie, elektrotechniky a kontroly a měření. Zaměření studia ve 3. a 4. ročníku: Kód oboru: M/01 Všeobecné strojírenství - rozšířená výuka automatizace, počítačového konstruování a programování CNC strojů Ekonomika a administrativa MECHANIK SEŘIZOVAČ - Programátor CNC strojů Kód oboru: L/01 čtyřleté denní studium maturitní zkouška střední vzdělání s maturitní zkouškou a výučním listem ano V průběhu studia si žák osvojí obsluhu a programování CNC strojů. Naučí se sestavovat řídící programy pro číslicově řízené obráběcí stroje, umí navrhovat a sestavovat technologické postupy a výrobní programy. Žák se naučí rovněž obsluhovat, kontrolovat a udržovat konvenční stroje (soustruhy, frézky, vrtačky). Vedle standardní středoškolské výuky výpočetní techniky absolvuje i výuku software CAD/CAM (Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, aj.). Po úspěšném absolvování oboru je mladý člověk připraven pracovat v profesích zaměřených na programování, seřizování a obsluhu nejmodernějších obráběcích strojů a linek, CNC strojů, případně v technicko-hospodářských funkcích provozního charakteru. Na konci 3. ročníku lze získat výuční list na obor Obráběč kovů.

5 MECHANIK ELEKTROTECHNIK Zaměření čtyřleté denní studium maturitní zkouška střední vzdělání s maturitní zkouškou ano programování a počítačová grafika Kód oboru: L/01 Studijní obor je vhodný pro všechny, kteří se zajímají o moderní techniku spjatou se světem počítačů. Žák si osvojí základy číslicové techniky, elektrotechniky, výpočetní techniky a konstrukce počítačů. Dále základy výroby a montáže elektronických zařízení, naučí se navrhovat elektronické obvody a rozumět činnosti analogových a číslicových elektrotechnických zařízení. Osvojí si také simulační programy, sestavení a nastavení počítače, 2D a 3D grafická studia, podstatu internetu a počítačových sítí. Bude umět programovat, a to ve vyšším programovacím jazyce. Významný podíl na výuce má i odborná praxe. Po absolvování oboru mladý člověk rozumí ICT a je připraven pro povolání i pro technickohospodářské funkce provozního charakteru. GASTRONOMIE Zaměření Kód oboru: L/01 čtyřleté denní studium maturitní zkouška střední vzdělání s maturitní zkouškou a výučním listem ano od 3. ročníku kuchař-kuchařka, číšník-servírka Žák během studia získá teoretické i praktické odborné vědomosti, které využije k výkonu povolání např. v mezinárodní hotelové síti a gastronomii. Ovládá technologii přípravy jídel pro běžné, dietní a slavnostní příležitosti, umí sestavovat jídelní a nápojové lístky dle pravidel správné výživy a zdravotního stylu. Ovládá techniku a pravidla obsluhy a přípravu míšených nápojů. Zvládá společenské chování a takt při styku s hostem. Dokáže komunikovat ve dvou cizích jazycích na téma společenského a pracovního charakteru. Po získání odborné praxe má možnost uplatnit se jako odborný poradce v gastronomii, ředitel hotelu, obchodní zástupce potravinářských firem, jako samostatný podnikatel v gastronomii apod. Na konci 3. ročníku lze získat výuční list na obor: kuchař-číšník.

6 KAROSÁŘ tříleté denní studium závěrečná zkouška střední s výučním listem ano Žák si osvojí základní znalosti a dovednosti práce s plechem rovnání, ohýbání, nýtování, pájení a svařování elektrickým obloukem a plamenem. Osvojí si klempířské a karosářské práce na motorových vozidlech. Naučí se zhotovovat, kompletovat a provádět opravy jednotlivých částí i celých karoserií. Získá zaškolení ZP odporové bodování, zaškolení ZP řezání kyslíkem a základní kurz ZK svařování v ochranné atmosféře CO2. Praktická výuka může probíhat i na smluvních pracovištích mimo školní dílny. Ve 3. ročníku může žák bezplatně získat osvědčení o řízení motorových vozidel skupiny B. Po úspěšném vykonání závěrečných zkoušek je možné ve vzdělávání dále pokračovat formou nástavbového studia a získat maturitu. Na tento obor se vztahuje program Královéhradeckého kraje Podpora středního vzdělávání s výučním listem. OBRÁBĚČ KOVŮ tříleté denní studium závěrečná zkouška střední s výučním listem ano Kód oboru: H/02 Kód oboru: H/01 V průběhu studia si žák osvojí obsluhu a údržbu základních druhů obráběcích strojů (soustruhy, frézky, vrtačky). Naučí se číst dílenskou dokumentaci, naučí se nastavovat řezné podmínky, používat pomocné mechanizmy na obráběcích strojích a volit potřebné nástroje. Získá základní znalosti v programování a obsluze číslicově řízených strojů (NC strojů). První dva roky jsou věnovány všem druhům obrábění, třetí rok slouží k prohloubení znalostí a praktických dovedností přímo ve výrobě na smluvních pracovištích firem. Po úspěšném vykonání závěrečných zkoušek je možné ve vzdělávání dále pokračovat formou nástavbového studia a získat maturitu. Na tento obor se vztahuje program Královéhradeckého kraje Podpora středního vzdělávání s výučním listem. Obor s FINANČNÍ podporou. Obor s FINANČNÍ podporou.

7 Obor s FINANČNÍ podporou. STROJNÍ MECHANIK tříleté denní studium závěrečná zkouška střední s výučním listem ano Kód oboru: H/01 V průběhu studia si žák osvojí základní práce s kovovým materiálem (sekání, řezání, stříhání, pilování, rovnání, ohýbání a další úpravy materiálu) a práce na všech typech kovoobráběcích strojů (soustruhy, frézky a především vrtačky). Žák se naučí pájet, svářet elektrickým obloukem i plamenem a získá svářečské oprávnění. Zná podstatu montážních prací, umí se orientovat v dílenské dokumentaci pro výrobu a montáž strojů. Dovede provádět práce výrobního, montážního a údržbářského charakteru včetně přípravy zařízení. Dokáže uplatnit znalosti a vědomosti pro tvorbu vlastní technické dokumentace při řešení konkrétních úkolů bez potřebných podkladů. Po úspěšném vykonání závěrečných zkoušek je možné ve vzdělávání dále pokračovat formou nástavbového studia a získat maturitu. Na tento obor se vztahuje program Královéhradeckého kraje Podpora středního vzdělávání s výučním listem. Obor s FINANČNÍ podporou. ELEKTRIKÁŘ - SILNOPROUD tříleté denní studium závěrečná zkouška střední s výučním listem ano V průběhu studia se žák naučí vypracovávat základní technickou dokumentaci, orientovat se v ní a využívat ji. Žák se naučí ovládat nejrůznější měřicí přístroje. Porozumí konstrukci a funkci jednotlivých elektrických strojů, přístrojů a zařízení, naučí se je opravovat a udržovat. Dokáže provádět elektromontážní práce u strojních zařízení, zapojovat průmyslové i bytové rozvaděče, zvládne zapojování elektrických obvodů domovní i podnikové instalace. Po úspěšném vykonání závěrečných zkoušek je možné ve vzdělávání dále pokračovat formou nástavbového studia a získat maturitu. Po vyučení žák získá 5 vyhlášky 50 Sb. Kód oboru: H/02 Na tento obor se vztahuje program Královéhradeckého kraje Podpora středního vzdělávání s výučním listem.

8 TRUHLÁŘ tříleté denní studium závěrečná zkouška střední s výučním listem ano Kód oboru: H/01 Absolvent je připraven pro vykonávání řemeslné práce. Má základní vědomosti o dřevě a dalších používaných materiálech. Zná výrobní zařízení, umí je ovládat, seřizovat a udržovat. Zná základy kreslení výkresů pro zhotovované výrobky a jejich čtení, používání norem, technologii výroby a montáže skříňového, stolového, lůžkového, sedacího nábytku a bytových doplňků. Umí zhotovit jednoduché stavebně truhlářské výrobky. Má znalosti z oblasti ekonomiky a dovede využívat výpočetní techniku pro práci s texty, databází a dalších aplikací (jednoduché účetnictví apod.). Absolvent je připraven pro individuální i sériovou výrobu. Teoretická výuka probíhá ve specializované odborné učebně s velkou oborově zaměřenou knihovnou a vzorkovnou. Po úspěšném vykonání závěrečných zkoušek je možné ve vzdělávání dále pokračovat formou nástavbového studia a získat maturitu. CUKRÁŘ tříleté denní studium závěrečná zkouška střední s výučním listem ano Kód oboru: H/01 V průběhu studia se žák seznámí se základy cukrářského oboru, hygieny a bezpečnosti při práci, učí se obsluhovat strojní zařízení, naučí se používat, skladovat a zpracovávat suroviny. Absolvent umí zhotovit zákusek podle předem přepočítané normy, jeho kalkulaci, zvládá práce spojené s výrobou moučníků a dezertů. Přizpůsobí se trhu s moderními technologiemi a surovinami v rámci zdravého životního stylu. Zvládá složitý restaurační moučník a jeho servis, dorty různých tvarů a rozměrů s použitím vlastních návrhů dle požadavků zákazníka. Po úspěšném vykonání závěrečný-ch zkoušek je možné ve vzdělávání dále pokračovat formou nástavbového studia a získat maturitu.

9 KUCHAŘ - ČÍŠNÍK tříleté denní studium závěrečná zkouška střední s výučním listem ano Kód oboru: H/01 V průběhu studia si žák osvojí přípravu pokrmů teplé a studené kuchyně, minutkových jídel a základních moučníků, ovládá expedici pokrmů. V obsluze se seznámí se servisem jídel a nápojů v běžném provozu a pro slavnostní příležitosti. Umí sestavovat jídelní lístky podle gastronomických pravidel, správné výživy a zdravého životního stylu. Absolvent zvládá odborné práce související s vedením výrobního i odbytového střediska. Po úspěšném vykonání závěrečných zkoušek je možné ve vzdělávání dále pokračovat formou nástavbového studia a získat maturitu. Nadstandardní výukové programy: - kurz speciality studené kuchyně - barmanský a someliérský kurz - odborné školní soutěže s mezinárodní účastí KADEŘNÍK - KADEŘNICE tříleté denní studium závěrečná zkouška střední s výučním listem ano Kód oboru: H/01 V průběhu studia se žák naučí zvolit vhodné technologické postupy úpravy vlasů a provádět je. Zná různé typy masáží hlavy, regeneraci a střih vlasů, upravuje jejich hustotu. Natáčí, tónuje, barví a odbarvuje, melíruje různými moderními technikami, provádí trvalou ondulaci a konečnou úpravu pro různé příležitosti. Dále umí navrhnout vhodné účesy pro daný typ zákaznice. Také ovládá úpravu kníru a plnovousu. Absolvent je připraven i na soukromé podnikání. Po úspěšném vykonání závěrečných zkoušek je možné ve vzdělávání dále pokračovat formou nástavbového studia a získat maturitu.

10 PODNIKÁNÍ Kód oboru: L/51 dvouleté denní studium maturitní zkouška střední vzdělání s maturitní zkouškou ne Studium je určeno pro absolventy tříletých učebních oborů, kteří mají výuční list. Studium oboru vytváří předpoklady pro získání kompetencí potřebných k úspěšnému zvládnutí podnikatelských aktivit. V průběhu studia je kladen důraz na rozvoj schopností aplikovat poznatky a dovednosti z ekonomiky podniku, účetnictví, písemné a elektronické komunikace, práva, managementu a marketingu a psychologie na konkrétní situace v podniku. Důraz je kladen také na zvládnutí komunikace (ústní, písemné, elektronické) s využitím prostředků informační techniky a na práci s informacemi. Po ukončení studia jsou absolventi připraveni vykonávat ekonomické, provozně ekonomické, obchodní a administrativní činnosti podniku a samostatně podnikat, a to zejména v oboru své prvotní profesionalizace. Úspěšní absolventi mohou pokračovat ve studiu na vyšší odborné nebo vysoké škole. VÝBĚR Z CERTIFIKÁTŮ A OSVĚDČENÍ

11 ZÁKLADNÍ PŘEHLED BONUSŮ A VÝHOD STUDIA NA SPŠ, SOŠ A SOU Podpora studia finanční podpora vybraných oborů vzdělávání s výučním listem Královéhradeckým krajem (až ,- za dobu studia) podpora žáků ze sociálně slabých rodin finanční ohodnocení v rámci produktivní činnosti při praktickém vyučování možnost dalšího vzdělání v nástavbovém studiu pro absolventy oborů zakončených závěrečnou zkouškou (denní forma) odborné kurzy k rozšíření kvalifikace o kurzy svařování o mezinárodní certifikáty o odborná způsobilost v elektrotechnice o řidičské oprávnění skupiny B vybavení pracovním oděvem, pracovními rukavicemi, obuví, pokrývkou hlavy, (učební obory) odborná praxe přímo v provozu firem bezplatné zapůjčení učebnic ve vybraných oborech moderně vybavené odborné učebny a dílny nové počítačové učebny s možností využití i mimo výuku možnost wifi připojení v areálu školy certifikace kvality studia (Autodesk Academia) software zdarma pro výuku a osobní použití o Windows, Visual Studio, Autodesk Autocad, Autodesk Inventor, 3D Studio Max, soutěže odborných dovedností a vědomostí odborné exkurze ubytování hotelového typu na domově mládeže stravování ve školní jídelně možnost výběru ze tří druhů jídel, objednávání stravy přes internet, obsluha formou restauračního servisu seznamovací pobyty poradenské služby přímo ve škole (školní psycholog, výchovný poradce a metodik prevence) Kulturní a společenské akce poznávací zájezdy do evropských zemí návštěvy muzikálů, filmových a divadelních představení studentské plesy besedy se zajímavými osobnostmi a absolventy naší školy Sportovní akce lyžařské a turistické kurzy, adaptační pobyty lyžařské zájezdy do evropských velehor (Alpy, Dolomity, ) plavání, bruslení a lední hokej školní turnaje ve florbalu, stolním tenisu, kopané, soutěže a turnaje mezi školami školní posilovna

12 POZNÁTE BUDOVY NAŠÍ ŠKOLY? 1 Ulice: Školní 1377 Ulice: Československé armády Ulice: Československé armády 428 Ulice: Nádražní

13 KUDY K NÁM? Legenda 1 hlavní budova Školní ředitelství - teoretická výuka technických a společenských tříletých oborů - výuka nástavbového studia 2 tzv. Kasárna - Československé armády praktická výuka společenských oborů - domov mládeže, jídelna - školní restaurant Pyramida škola - Československé armády teoretická výuka technických a společenských čtyřletých oborů zakončených maturitní zkouškou - školní kadeřnictví 4 dílny technických oborů - Nádražní praktická výuka technických oborů - školní kadeřnictví 5 vlakové nádraží 6 autobusové nádraží

14 DOMOV MLÁDEŽE A ŠKOLNÍ JÍDELNA Adresa: Domov mládeže, ČSA 428, Nové Město nad Metují Telefon: , Cena za ubytování: Ubytování: 700,- až 800,- *) za měsíc lůžko (dle typu pokoje) Ve tří až čtyřlůžkových pokojích s připojením k internetu Cena za stravu: 75,- /den (snídaně 20,-, oběd 30,-, večeře 25,-) *) Veškeré stravování probíhá v místě ubytování ve vlastní školní jídelně. Organizace DM: Nástup na DM v neděli večer nebo v pondělí ráno. Odjezd z DM v pátek po vyučování. Přes víkend je DM uzavřen. Volnočasové aktivity: Sportovní vyžití - možnost využívání vlastní tělocvičny, sportoviště v areálu DM a školy. Využívání školních PC učeben. Kulturní vyžití abonentky do divadla, kino, výstavy, knihovna aj. Další stolní fotbálek, kulečník, šipky, stolní tenis, společenské hry aj. Telefon: Cena za stravu: oběd 30,- *) Školní jídelna zajišťuje celodenní stravu pro ubytované žáky na DM a obědy pro místní i dojíždějící žáky. Strava je pestrá, je důsledně dodržován tzv. spotřební koš. Obědy je možné vybírat až ze tří jídel. Objednávky stravy jsou možné přes objednávkový terminál přímo v školní jídelně nebo přes internet. Provoz školní jídelny je zajištěn restaurační obsluhou. *) informace o ceně je platná k začátku aktuálního školního roku vydání této nabídky studia

15 Václav Kratěna truhlářství Nahořany 24 Tel.: Nabízí pracovní uplatnění pro studenty a absolventy učebního oboru TRUHLÁŘ truhlarstvi.kratena@seznam.cz

16

17

18

19

20

Nabídka studia pro školní rok 2015/2016. Dny otevřených dveří

Nabídka studia pro školní rok 2015/2016. Dny otevřených dveří Střední průmyslová škola, střední odborná škola a střední odborné učiliště, Nové Město nad Metují, Školní 1377 Nabídka studia pro školní rok 2015/2016 Dny otevřených dveří Pátek 7. 11. 2014 od 08.00 do

Více

Nabídka studia pro školní rok 2016/2017. Dny otevřených dveří

Nabídka studia pro školní rok 2016/2017. Dny otevřených dveří Střední průmyslová škola, střední odborná škola a střední odborné učiliště, Nové Město nad Metují, Školní 1377 Nabídka studia pro školní rok 2016/2017 Dny otevřených dveří Pátek 4. 12. 2015 od 14.00 do

Více

PULICKÁ 695, DOBRUŠKA

PULICKÁ 695, DOBRUŠKA PULICKÁ 695, DOBRUŠKA Učební obor 23-51-H/01 STROJNÍ MECHANIK se zaměřením na zámečníka Absolvent učebního oboru zámečník se uplatní především jako seřizovač, opravář a údržbář strojů a výrobních linek

Více

Budova teoretického vyučování a sídlo školy Školní 101

Budova teoretického vyučování a sídlo školy Školní 101 Budova teoretického vyučování a sídlo školy Školní 101 Budova teoretického vyučování Horská 618 Budova teoretického vyučování Horská 59 Budova praktického vyučování Mladé Buky 5/6 Studijní obory Elektronické

Více

Mechanik seřizovač - mechatronik Studijní obor: Mechanik seřizovač

Mechanik seřizovač - mechatronik Studijní obor: Mechanik seřizovač Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace Mechanik seřizovač - mechatronik Studijní obor: Mechanik seřizovač (čtyřletý - ukončený maturitní zkouškou) Vyučované odborné předměty:

Více

hodin 215 Strojírenství a strojírenská výroba Odborný - rekvalifikační

hodin 215 Strojírenství a strojírenská výroba Odborný - rekvalifikační Typ kurzu Oborové zaměření Název kurzu Stručný popis (pro koho, o čem a k čemu kurz je) Počet Obsluha CNC obráběcích strojů (23-026-H) Truhlář nábytkář (33-001-H) Obsluha strojů pro zpracování materiálů

Více

23-51-H/01 STROJNÍ MECHANIK se zaměřením na zámečníka

23-51-H/01 STROJNÍ MECHANIK se zaměřením na zámečníka 23-51-H/01 STROJNÍ MECHANIK se zaměřením na zámečníka Rozpis učiva Kód a název RVP Název ŠVP Třída Třídní učitel Učitel odborného výcviku 1. OK Ing. Hana Švandová 2. OK Milan Sotona 3. OK Mgr. Evžen Kučera

Více

18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE se zaměřením na programování, vývoj aplikací a robotiku

18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE se zaměřením na programování, vývoj aplikací a robotiku 18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE se zaměřením na programování, vývoj aplikací a robotiku Třída Třídní učitel 1. IT Mgr. Otto Hájek 2. ITA Ing. Petr Valtera 2. ITB Ing. Stanislav Hudák 3. IT Mgr. Tomáš

Více

Informace o studijním oboru 23-41-M/01 Strojírenství

Informace o studijním oboru 23-41-M/01 Strojírenství Informace o studijním oboru 23-41-M/01 Strojírenství Název ŠVP: 23 41 M/01 Strojírenství Zaměření: Počítačová grafika a CNC technika Základní údaje Stupeň poskytovaného vzdělání: Délka a forma studia:

Více

Nabídka oborů pro školní rok

Nabídka oborů pro školní rok Nabídka oborů pro školní rok 2018-2019 Dny otevřených dveří 10.11. a 11.11. 2017, 14.2. 2018 Střední vzdělání s maturitní zkouškou (jednotné přijímací zkoušky) 23 45 L/01 Mechanik seřizovač (švp Mechatronik-seřizování

Více

Informace o studijním oboru 23-41-M/01 Strojírenství

Informace o studijním oboru 23-41-M/01 Strojírenství Informace o studijním oboru 23-41-M/01 Strojírenství Název ŠVP: 23 41 M/01 Strojírenství Zaměření: Řízení kvality Základní údaje Stupeň poskytovaného vzdělání: střední vzdělání s maturitní zkouškou Délka

Více

Jsme kvalitní a prestižní škola, Škola s moderním vybavením, Škola s dlouholetou tradicí výuky, Škola, ve které nebudeš jen sedět, ale opravdu se

Jsme kvalitní a prestižní škola, Škola s moderním vybavením, Škola s dlouholetou tradicí výuky, Škola, ve které nebudeš jen sedět, ale opravdu se Jsme kvalitní a prestižní škola, Škola s moderním vybavením, Škola s dlouholetou tradicí výuky, Škola, ve které nebudeš jen sedět, ale opravdu se něco naučíš Škola, kde tě učí... co tě baví. Budou tě učit

Více

Informace o škole STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Informace o škole STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Informace o škole STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Informace o škole Střední škola technická Žďár nad Sázavou je od roku 2008 držitelem certifikátu kvality dle ČSN EN ISO 9001 pro oblast vzdělávání.

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Jindřichův Hradec Škola se stodvacetipětiletou tradicí Aktuální nabídka oborů pro školní rok 2017 2018 nabízí: - moderní perspektivní maturitní i učební

Více

SOCIÁLNÍ ČINNOST 75-41-M/01

SOCIÁLNÍ ČINNOST 75-41-M/01 Tel.: 541 649 193 fax: 541 649 229 E-mail: posta@sspbrno.cz www.sspbrno.cz 75-41-M/01 Sociální činnost Sociálněsprávní činnost SOCIÁLNÍ ČINNOST 75-41-M/01 Zaměření: Sociálněsprávní činnost Určeno pro:

Více

Spojení a kontakty: Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace

Spojení a kontakty: Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace Spojení a kontakty: Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace Ředitel: Ing. Josef Šorm Zástupci ředitele: Mgr. Jan Šimůnek

Více

82-51-L/02 Uměleckořemeslné zpracování dřeva - práce truhlářské

82-51-L/02 Uměleckořemeslné zpracování dřeva - práce truhlářské 82-51-L/02 Uměleckořemeslné zpracování dřeva - práce truhlářské Délka studia: Čtyři roky.: Splněná povinná školní docházka, zdravotní způsobilost uchazeče doložená lékařem a úspěšně složené talentové zkoušky.

Více

NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2017/2018

NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2017/2018 NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2017/2018 Telefon: 552 304 079 554 611 557 Fax: 554 625 946 E-mail: skola@ssa-krnov.cz Internet: http://www.ssa-krnov.cz KONTAKTNÍ OSOBY: Ing. Věra Predikantová ředitelka

Více

Střední škola technická a řemeslná Nový Bydžov

Střední škola technická a řemeslná Nový Bydžov Střední škola technická a řemeslná Nový Bydžov ORGANIZAČNÍ SCHÉMA ŠKOLY ORIENTACE NA MAPĚ VÝUKOVÉ CENTRUM NOVÝ BYDŽOV teoretické vyučování budova č. 1 Dr. M. Tyrše, NB budova č. 2 Masarykovo náměstí, NB

Více

Střední škola technická a řemeslná Nový Bydžov

Střední škola technická a řemeslná Nový Bydžov Střední škola technická a řemeslná Nový Bydžov ORGANIZAČNÍ SCHÉMA ŠKOLY ORIENTACE NA MAPĚ VÝUKOVÉ CENTRUM NOVÝ BYDŽOV teoretické vyučování budova č. 1 Dr. M. Tyrše, NB budova č. 2 Masarykovo náměstí, NB

Více

Střední odborné učiliště. Blatná

Střední odborné učiliště. Blatná Střední odborné učiliště Blatná Nabízíme: vyučení v oborech Automechanik Opravář zemědělských strojů Autoelektrikář Elektrikář Včelař nástavbové studium Montér vodovodů a kanalizací Podnikání dvouleté

Více

Vzdělávací nabídka školy. Střední škola technická Žďár nad Sázavou je držitelem certifikátu kvality dle ČSN EN ISO 9001

Vzdělávací nabídka školy. Střední škola technická Žďár nad Sázavou je držitelem certifikátu kvality dle ČSN EN ISO 9001 Vzdělávací nabídka školy Střední škola technická Žďár nad Sázavou je držitelem certifikátu kvality dle ČSN EN ISO 9001 Jaké jsou přednosti certifikované školy? vytvoření moderního komplexního systému řízení

Více

Jedná se o nový studijní čtyřletý obor s maturitní zkouškou v denním studiu. Učební plány oboru byly schváleny v srpnu 1996.

Jedná se o nový studijní čtyřletý obor s maturitní zkouškou v denním studiu. Učební plány oboru byly schváleny v srpnu 1996. UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ SOŠ A SOU, WEILOVA 4, PRAHA 1 26-47-M/3 - Informační technologie Jedná se o nový studijní čtyřletý obor s maturitní zkouškou v denním studiu. Učební plány oboru byly schváleny v srpnu

Více

Učební plán L/001 Mechanik strojů a zařízení

Učební plán L/001 Mechanik strojů a zařízení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky studijního oboru 23-44-L/001 Mechanik strojů a zařízení Učební dokumenty č.j. 29 459/01-23 ze dne 3. prosince 2001 Tento učební plán schválený

Více

Integrovaná střední škola, Slavkov u Brna, Tyršova 479. Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů

Integrovaná střední škola, Slavkov u Brna, Tyršova 479. Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů Dny otevřených dveří - 29. a 30. listopadu 2013 a 17. a 18. ledna 2014 1 Základní údaje o škole jsme státní školou, zřizovatelem

Více

Střední odborná škola zdravotnická a Střední odborné učiliště, Tavírna 342. Nabídka oborů vzdělávání ve školním roce 2015/2016

Střední odborná škola zdravotnická a Střední odborné učiliště, Tavírna 342. Nabídka oborů vzdělávání ve školním roce 2015/2016 Střední odborná škola zdravotnická a Střední odborné učiliště, Tavírna 342 Nabídka oborů vzdělávání ve školním roce 2015/2016 sociální činnost 75-41-M/01 čtyřletý obor, maturitní vysvědčení Absolvent se

Více

Střední odborná škola zdravotnická a Střední odborné učiliště. Obory vzdělávání pro školní rok 2014/2015

Střední odborná škola zdravotnická a Střední odborné učiliště. Obory vzdělávání pro školní rok 2014/2015 Střední odborná škola zdravotnická a Střední odborné učiliště Obory vzdělávání pro školní rok 2014/2015 zdravotnický asistent 53-41-M/01 čtyřletý obor, maturitní vysvědčení Určený pro dívky i chlapce 9.

Více

Vyšší odborná škola, Střední škola, Centrum odborné přípravy Budějovická 421, Sezimovo Ústí

Vyšší odborná škola, Střední škola, Centrum odborné přípravy Budějovická 421, Sezimovo Ústí ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK Jsou stanoveny a zakotveny v platných legislativních normách: Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

MECHANIK ELEKTROTECHNIK - mechanik elektronik

MECHANIK ELEKTROTECHNIK - mechanik elektronik MECHANIK ELEKTROTECHNIK - mechanik elektronik 26-41-L/01 Nabízíme unikátní možnost získání výučního listu i maturitního vysvědčení během 4 standardních let! Naše škola byla vybrána jako jedna z několika

Více

INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA

INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA studijní nabídka prostředí školy aktivity našich žáků INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA Slavkov u Brna, příspěvková organizace Základní údaje o škole jsme státní školou, zřizovatelem školy je Jihomoravský kraj

Více

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA ELEKTROTECHNICKÁ A INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ BRNO PURKYŇOVA 97, 612 00 BRNO

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA ELEKTROTECHNICKÁ A INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ BRNO PURKYŇOVA 97, 612 00 BRNO STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA ELEKTROTECHNICKÁ A INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ BRNO PURKYŇOVA 97, 612 00 BRNO Základní informace o škole Zřizovatel školy Jihomoravský kraj Kontakt Purkyňova 97, 612 00 Brno Tel.:

Více

NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2015/2016

NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2015/2016 Střední škola automobilní, mechanizace a podnikání, Krnov, Adresa : 794 01 Krnov, Opavská 49 NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2015/2016 Telefon : 552 304 079 554 611 557 Fax : 554 625 946 E-mail : Internet

Více

NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2019/2020

NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2019/2020 NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2019/2020 Telefon: 554 611 557 E-mail: skola@ssa-krnov.cz Internet: http://www.ssa-krnov.cz KONTAKTNÍ OSOBY: Ing. Věra Predikantová ředitelka školy 552 304 079 732 273

Více

Kód a název oboru vzdělání: 6551H/01 Kuchař číšník. Název školního vzdělávacího programu: KUCHAŘ ČÍŠNÍK

Kód a název oboru vzdělání: 6551H/01 Kuchař číšník. Název školního vzdělávacího programu: KUCHAŘ ČÍŠNÍK Kód a název oboru vzdělání: 6551H/01 Kuchař číšník Název školního vzdělávacího programu: KUCHAŘ ČÍŠNÍK Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání: Tříleté denní střední

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Jindřichův Hradec Škola s více jak stodvacetiletou tradicí Aktuální nabídka oborů pro školní rok 2012 2013 nabízí: - moderní perspektivní maturitní i učební

Více

SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. Přímětická 1812/ Znojmo. Tel:

SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. Přímětická 1812/ Znojmo. Tel: Držitel certifikátu dle ISO 9001 Držitel Zlatého certifikátu kvality uděleného Sdružením soukromých škol Čech, Moravy a Slezska Kontaktní údaje SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. Přímětická 1812/50 669 41

Více

Profil absolventa školního vzdělávacího programu

Profil absolventa školního vzdělávacího programu Profil absolventa školního vzdělávacího programu Název a adresa školy: Název školního vzdělávacího programu: Kód a název oboru vzdělání: Stupeň poskytovaného vzdělání: Délka a forma studia: Střední škola

Více

Hodnoticí standard. Klempíř strojní (kód: 23-051-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Klempíř strojní (kód: 23-051-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Klempíř strojní (kód: 23-051-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Strojírenství a strojírenská výroba (kód: 23) Týká se povolání: Klempíř strojní Kvalifikační úroveň NSK

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Jindřichův Hradec Škola s více jak stodvacetiletou tradicí Aktuální nabídka oborů pro školní rok 2013 2014 nabízí: - moderní perspektivní maturitní i učební

Více

Management hotelnictví

Management hotelnictví Specializace Management hotelnictví Studijní program Ekonomika a management Studijní obor Podniková ekonomika a management Specializace je určena zájemcům, kteří chtějí získat: jazykové a komunikační dovednosti,

Více

Rekvalifikační kurz Příprava teplých pokrmů, kód H

Rekvalifikační kurz Příprava teplých pokrmů, kód H Rekvalifikační kurz Příprava teplých pokrmů, kód 65-001-H 1. Identifikační údaje o rekvalifikačním kurzu název školy Střední škola potravinářská, Gen. Govorova 110, Smiřice adresa školy Gen. Govorova 110,

Více

Střední průmyslová škola TOS VARNSDORF

Střední průmyslová škola TOS VARNSDORF Střední průmyslová škola TOS VARNSDORF OBORY VZDĚLÁNÍ otevírané od školního roku 2016/2017 Úvodní slovo TOS VARNSDORF a.s. patří ve svém oboru mezi přední světové firmy. Aby udržel své postavení, ročně

Více

Společné setkání ZŠ Boskovice

Společné setkání ZŠ Boskovice Společné setkání ZŠ Boskovice 1. 11. 2018 Oddělení poradenství a dalšího vzdělávání Kontaktní pracoviště Blansko Vypracovali: Mgr. Marie Hoffmannová, Bc. Filip Juriš Informační a poradenské středisko besedy

Více

26-51-E/01 Elektrotechnické a strojně montážní práce

26-51-E/01 Elektrotechnické a strojně montážní práce PROFIL ABSOLVENTŮ 26-51-E/01 Elektrotechnické a strojně montážní práce Absolventi připravovaní na základě ŠVP "Elektrikář" oboru vzdělání 26-51- E/01 Elektrotechnické a strojně montážní práce jsou schopni

Více

SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. Přímětická 1812/50 669 41 Znojmo. Tel: 537 020 555 E-mail: hanzal.libor@sousoszn.cz www.sousoszn.cz

SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. Přímětická 1812/50 669 41 Znojmo. Tel: 537 020 555 E-mail: hanzal.libor@sousoszn.cz www.sousoszn.cz Držitel certifikátu dle ISO 9001 Držitel Zlatého certifikátu kvality uděleného Sdružením soukromých škol Čech, Moravy a Slezska Kontaktní údaje SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. Přímětická 1812/50 669 41

Více

VOŠ A SPŠE PLZEŇ OT E VÍRÁME DVEŘE VZDĚLÁNÍM

VOŠ A SPŠE PLZEŇ OT E VÍRÁME DVEŘE VZDĚLÁNÍM OT E VÍRÁME DVEŘE VZDĚLÁNÍM Proč VOŠ A SPŠE Plzeň studium na naší škole se v budoucnosti zúročí připravili jsme již pro život 12924 absolventů SŠ a 1142 absolventů VOŠ v současnosti na naší škole studuje

Více

Úspěšné absolvování naší školy je vstupní bránou nejen na technické fakulty českých vysokých škol, ale i na start úspěšné profesní dráhy.

Úspěšné absolvování naší školy je vstupní bránou nejen na technické fakulty českých vysokých škol, ale i na start úspěšné profesní dráhy. Slovo ředitele Střední škola elektrotechnická patří mezi přední elektrotechnické školy v České republice nejen díky své dlouholeté tradici, ale i díky perspektivám, které nabízí současným i budoucím žákům.

Více

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 I N F O R M A C E - o oborech vzdělávání ve školním roce 2010/2011 - o termínech a organizaci přijímacího

Více

VOŠ, SPŠ automobilní a technická. Bc. Jan Šindelář České Budějovice 2011

VOŠ, SPŠ automobilní a technická. Bc. Jan Šindelář České Budějovice 2011 VOŠ, SPŠ automobilní a technická Bc. Jan Šindelář České Budějovice 2011 Charakteristika Regionální centrum technického vzdělávání 45 let tradice výuky v automobilních a strojírenských oborech Více než

Více

Školní vzdělávací program 23-51-E/01 Strojírenské práce

Školní vzdělávací program 23-51-E/01 Strojírenské práce Školní vzdělávací program 23-51-E/01 Strojírenské práce Zaměření: Strojírenské práce Obsah Základní údaje Identifikační údaje oboru Název ŠVP 23-51-E/01 Strojírenské práce Motivační název Strojírenské

Více

Střední průmyslová škola TOS VARNSDORF

Střední průmyslová škola TOS VARNSDORF Střední průmyslová škola TOS VARNSDORF OBORY VZDĚLÁNÍ otevírané ve školním roce 2019/2020 Úvodní slovo TOS VARNSDORF a.s. patří ve svém oboru mezi přední světové firmy. Aby udržel své postavení, ročně

Více

STUDUJTE S NÁMI A STAŇTE SE JEDNÍM Z NÁS

STUDUJTE S NÁMI A STAŇTE SE JEDNÍM Z NÁS STUDUJTE S NÁMI A STAŇTE SE JEDNÍM Z NÁS První brněnská strojírna Velká Bíteš, a. s. vyvíjíme, vyrábíme a testujeme letecké motory ve slévárně odléváme vysoce přesné komponenty pro letecký, dopravní, energetický

Více

Hodnoticí standard. Klempíř strojní (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Klempíř strojní (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Klempíř strojní (kód: 23-051-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Strojírenství a strojírenská výroba (kód: 23) Týká se povolání: Klempíř strojní Kvalifikační úroveň NSK

Více

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA Zlín, tř. Tomáše Bati 7 P ř e h l e d s t u d i j n í c h p r o g r a m ů v e š k o l n í m r o c e 0 0 / 0 0 S T R O J Í R E N S T V Í M/00 Vyučovací předmět Počet týdenních Hodin

Více

Hodnoticí standard. Základní kovoobráběčské práce (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Základní kovoobráběčské práce (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu Základní kovoobráběčské práce (kód: 23-021-E) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Strojírenství a strojírenská výroba (kód: 23) Týká se povolání: Dělník ve strojírenské výrobě

Více

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA ZLÍN. Informace o studiu. Adresa školy: třída Tomáše Bati 4187, Zlín

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA ZLÍN. Informace o studiu. Adresa školy: třída Tomáše Bati 4187, Zlín STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA ZLÍN Informace o studiu Adresa školy: třída Tomáše Bati 4187, 760 01 Zlín Telefony: spojovatelka 577 005 311 sekretariát 577 005 313 ředitel 577 005 312 Fax: 577 005 333 E-mail:

Více

Podpora digitalizace a využití ICT na SPŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0632 1

Podpora digitalizace a využití ICT na SPŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0632 1 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: MS Word Téma: Písemné práce souhrnné opakování. Autor: Ing. Silvana

Více

Učební plány 2013/2014

Učební plány 2013/2014 Střední odborná škola, Český Těšín, přísp. org. od 1. 1. 2014 ALBRECHTOVA střední škola, Český Těšín, p.o. Učební plány 2013/2014 p. č. číslo oboru obor ročník 1 65-42-M/01 HOTELNICTVÍ 1.-4. ŠVP: Hotelnictví

Více

PROFIL ABSOLVENTA - CUKRÁŘ. Kód oboru: H/01. Střední vzdělání s výučním listem. Tříleté denní studium. Popis uplatnění absolventa v praxi:

PROFIL ABSOLVENTA - CUKRÁŘ. Kód oboru: H/01. Střední vzdělání s výučním listem. Tříleté denní studium. Popis uplatnění absolventa v praxi: PROFIL ABSOLVENTA - CUKRÁŘ Kód oboru: 29-54-H/01 Střední vzdělání s výučním listem Tříleté denní studium Popis uplatnění absolventa v praxi: Absolvent se uplatní při výkonu povolání cukrář v pozici zaměstnance

Více

Školní vzdělávací program (ŠVP): STRAVOVACÍ A UBYTOVACÍ SLUŽBY. Učební obor (kód a název): 65-51-E/01 STRAVOVACÍ A UBYTOVACÍ SLUŽBY

Školní vzdělávací program (ŠVP): STRAVOVACÍ A UBYTOVACÍ SLUŽBY. Učební obor (kód a název): 65-51-E/01 STRAVOVACÍ A UBYTOVACÍ SLUŽBY Havlíčkova 1223/17, 697 37 Kyjov (zřizovatel: Jihomoravský kraj, Brno, Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82) Školní vzdělávací program (ŠVP): STRAVOVACÍ A UBYTOVACÍ SLUŽBY Učební obor (kód a název): 65-51-E/01

Více

Odborný výcvik. izovač. 45-L/01 Mechanik seřizova OBOR: 23-45

Odborný výcvik. izovač. 45-L/01 Mechanik seřizova OBOR: 23-45 PŘEDMĚT: Odborný výcvik OBOR: 23-45 45-L/01 Mechanik seřizova izovač Obsah prezentace: Úvodem Obecnécíle předmětu Pojetí výuky Charakteristika, obsah a rozpis učiva 1.ročníku Charakteristika, obsah a rozpis

Více

1) Specializační studium písemné a elektronické komunikace a sekretářských prací projekt UNIV 2 KRAJE

1) Specializační studium písemné a elektronické komunikace a sekretářských prací projekt UNIV 2 KRAJE Stručná anotace jednotlivých programů. UNIV2 1) Specializační studium písemné a elektronické komunikace a sekretářských prací projekt UNIV 2 KRAJE Pojetí a cíle vzdělávacího programu Program je koncipován

Více

STŘEDNÍ ZAHRADNICKÁ ŠKOLA MĚLNÍK

STŘEDNÍ ZAHRADNICKÁ ŠKOLA MĚLNÍK STŘEDNÍ ZAHRADNICKÁ ŠKOLA MĚLNÍK Čtyřleté denní studium INFORMACE O STUDIU ve školním roce 2009-2010 010 www.zas-me.cz Informace o studiu Střední zahradnická škola v Mělníku (SZaŠ) je největší a nejstarší

Více

Struktura oborů vzdělání středních škol zřizovaných Karlovarským krajem, ve kterých jsou vyučováni žáci (denní forma bez nástaveb) - k

Struktura oborů vzdělání středních škol zřizovaných Karlovarským krajem, ve kterých jsou vyučováni žáci (denní forma bez nástaveb) - k Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Příloha č. 6a Struktura oborů vzdělání středních škol zřizovaných Karlovarským krajem, ve kterých jsou vyučováni (denní forma bez

Více

Nabídka dalšího vzdělávání

Nabídka dalšího vzdělávání Nabídka dalšího vzdělávání Obsah: Základní informace o dalším vzdělávání na OA, SZŠ a SOŠS Jihlava...3-5 Kosmetička... 6 Holičské a kadeřnické práce... 7 Holičské a kadeřnické práce.....8 Zkrácené kadeřnické

Více

Vážení rodiče, milí žáci,

Vážení rodiče, milí žáci, Vážení rodiče, milí žáci, do rukou se Vám dostává materiál o Střední průmyslové škole Chrudim. Škola nabízí vzdělávání ve strojírenských, elektrotechnických a silničních oborech vzdělání, zakončených buď

Více

Učební plán M/01 Dopravní prostředky

Učební plán M/01 Dopravní prostředky 23-45-M/01 Dopravní prostředky Školní vzdělávací program Dopravní prostředky Tento učební plán byl schválen pedagogickou radou a ředitelem školy s platností od 1. září 2013 Cizí jazyk 3 3 3 3 12 Matematika

Více

Kód a název oboru vzdělání: 2954H/01 Cukrář. Název školního vzdělávacího programu: CUKRÁŘ

Kód a název oboru vzdělání: 2954H/01 Cukrář. Název školního vzdělávacího programu: CUKRÁŘ Kód a název oboru vzdělání: 2954H/01 Cukrář Název školního vzdělávacího programu: CUKRÁŘ Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání: Tříleté denní střední vzdělání s výučním

Více

Střední škola, Rokycany Jeřabinová 96/III, 337 01 Rokycany www.skola-rokycany.cz, stredni@skola-rokycany.cz

Střední škola, Rokycany Jeřabinová 96/III, 337 01 Rokycany www.skola-rokycany.cz, stredni@skola-rokycany.cz 1 Střední škola, Rokycany Jeřabinová 96/III, 337 01 Rokycany www.skola-rokycany.cz, stredni@skola-rokycany.cz tel.: 371 728 522, 371 728 523 Přehled oborů vzdělání na SŠ Rokycany pro školní rok 2014/2015

Více

ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název a adresa školy: Zřizovatel: Název školního vzdělávacího programu: Kód a název oboru vzdělávání: Střední odborná škola energetická a stavební, Obchodní akademie a Střední

Více

Střední průmyslová škola Ostrava - Vítkovice příspěvková organizace, Zengrova 1

Střední průmyslová škola Ostrava - Vítkovice příspěvková organizace, Zengrova 1 Střední průmyslová škola Ostrava - Vítkovice příspěvková organizace, Zengrova 1 škola s 98letou tradicí v oboru strojírenství (1919-2017) ZENGROVKA opakovaně nositelka prestižního titulu ŠKOLA DOPORUČENÁ

Více

Hodnoticí standard. Výpomoc při obsluze hostů (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výpomoc při obsluze hostů (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výpomoc při obsluze hostů (kód: 65-012-E) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Pomocný číšník Kvalifikační úroveň

Více

ORGANIZAČNÍ SCHÉMA SŠTŘ NOVÝ BYDŢOV

ORGANIZAČNÍ SCHÉMA SŠTŘ NOVÝ BYDŢOV ORGANIZAČNÍ SCHÉMA SŠTŘ NOVÝ BYDŢOV KDE NÁS NAJDETE? VÝUKOVÁ CENTRA SSTŘ NOVÝ BYDŢOV Budova ředitelství v Novém Bydţově Dr. M. Tyrše 112, 504 01 Výukové centrum Hlušice Hlušice 1, 503 56 ŠKOLNÍ BUDOVY

Více

1.1 Obsluha manipulačních vozíků (VZV) 60 ZŠ. Předpokládaná cena plnění této části veřejné zakázky do výše 5 000 000 Kč bez DPH.

1.1 Obsluha manipulačních vozíků (VZV) 60 ZŠ. Předpokládaná cena plnění této části veřejné zakázky do výše 5 000 000 Kč bez DPH. Příloha č. 10 Část 1: Rekvalifikační kurzy v oblasti manipulačních vozíků rozsah bez zkoušek 1.1 Obsluha manipulačních vozíků (VZV) 60 ZŠ Předpokládaná cena plnění této části veřejné zakázky do výše 5

Více

Strojař. Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: Z.1.07 / 1.1.18 / 02.0035

Strojař. Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: Z.1.07 / 1.1.18 / 02.0035 Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: Z.1.07 / 1.1.18 / 02.0035 Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Ostrov, Májová 997. Použité fotografie jsou vytvořeny pracovníky SPŠ

Více

Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / 1.1.18 / 02.0035. Strojař

Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / 1.1.18 / 02.0035. Strojař Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / 1.1.18 / 02.0035 Strojař Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Použité fotografie jsou vytvořeny pracovníky SPŠ Ostrov za

Více

OSNOVA. kdo to je a co dělá. nástroje, které používá. prostředí, v němž pracuje. vzdělání, které musí mít. firmy, v nichž se uplatní v regionu

OSNOVA. kdo to je a co dělá. nástroje, které používá. prostředí, v němž pracuje. vzdělání, které musí mít. firmy, v nichž se uplatní v regionu STROJAŘ Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Poštovní. Použité fotografie jsou vytvořeny pracovníky SPŠ Ostrov za účelem prezentace oboru, autoři souhlasí s jejich použitím pro uvedené účely.

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Střední novosadská 87/53, 779 00 Olomouc ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM OBALOVÁ TECHNIKA Kód a název oboru vzdělání: ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název školy: Střední novosadská 87/53 Adresa školy: Střední novosadská

Více

VOŠ A SPŠ VARNSDORF CESTOVNÍ RUCH nábor březen 2011

VOŠ A SPŠ VARNSDORF CESTOVNÍ RUCH nábor březen 2011 VOŠ A SPŠ VARNSDORF CESTOVNÍ RUCH nábor březen 2011 1 VOŠ a SPŠ Cestovní ruch 407 47 Varnsdorf 5, Mariánská 1100 65-43- N / Cestovní ruch PROFIL ABSOLVENTA Odborné kompetence Po ukončení studia absolvent

Více

Multimediální a propagační tvorba

Multimediální a propagační tvorba Školní vzdělávací program Tvorba Školního vzdělávacího programu (ŠVP) každého vyučovaného oboru trvala téměř dva roky a každý ŠVP má přibližně 250 stran. Na jeho tvorbě se podíleli vyučující všech předmětů

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 65-51-H/01 KUCHAŘ ČÍŠNÍK PŘÍPRAVA JÍDEL

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 65-51-H/01 KUCHAŘ ČÍŠNÍK PŘÍPRAVA JÍDEL ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 65-51-H/01 KUCHAŘ ČÍŠNÍK PŘÍPRAVA JÍDEL OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 5 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 6 UČEBNÍ PLÁN...

Více

SEZNAM REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ

SEZNAM REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ Okresní hospodářská komora Přerov 750 02 Přerov, Generála Štefánika 8 SEZNAM REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ 1/8 OBSAH: SEZNAM REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ... 1 1. Rekvalifikace - svářečské kurzy... 3 2. Rekvalifikace

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Hodnoticí standard. Provozní zámečník (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Provozní zámečník (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Provozní zámečník (kód: 23-073-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Strojírenství a strojírenská výroba (kód: 23) Týká se povolání: Provozní zámečník Kvalifikační úroveň

Více

Hledáš perspektivní učební nebo studijní obor?

Hledáš perspektivní učební nebo studijní obor? 4leté studijní obory s maturitou Hledáš perspektivní učební nebo studijní obor? 3leté učební obory se závěrečnou zkouškou Počty studentů v jednotlivých oborech Informační technologie 187 Obalová technika

Více

PŘÍLOHA Č. 3. Integrace ve výuce

PŘÍLOHA Č. 3. Integrace ve výuce PŘÍLOHA Č. 3 Informační a komunikační technologie Pokrytí předměty, Speciální technologie,, Občanská nauka, Ekonomika, Speciální obsluha,,, Základy podnikání, Fyzika, Chemie, Společenská výchova, Český

Více

Střední škola technická

Střední škola technická Střední škola technická Konference: Mezinárodní partnerství technických škol Zaměřeno na obory: Zedník Malíř lakýrník Strojník Elektrikář silnoproud Foto: V.Kodíček,K. Novák, P. Brodecký Schéma vzdělávacího

Více

Záznam o průběhu zkoušky

Záznam o průběhu zkoušky Montér ocelových konstrukcí (kód: 23-002-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Strojírenství a strojírenská výroba (kód: 23) Strojní zámečník; Provozní zámečník a montér;

Více

III. Okres Česká Lípa

III. Okres Česká Lípa III. Okres Česká Lípa 1. Počty žáků a studentů Gymnázia 1401 Gymnázium, Česká Lípa, Žitavská 2669 aktuálnost kategorie vzdělání dobíhající 2006/ 2007/2 2008/2 2009/ 2010/2 počet tříd 2007 008 009 2010

Více

Konference TTnet Beroun Mgr. Josef Lancoš. Kvalifikační předpoklady pro učitele odborného výcviku

Konference TTnet Beroun Mgr. Josef Lancoš. Kvalifikační předpoklady pro učitele odborného výcviku Konference TTnet Beroun 30.11. 1.12.2017 Mgr. Josef Lancoš Kvalifikační předpoklady pro učitele odborného výcviku Něco na úvod o škole 1951- zahájení vzdělávací činnosti výuka probíhala v historických

Více

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100,

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, Škola, Palackého náměstí 100, 268 01 Název ŠVP Platnost 1.9.2008 Délka studia v letech: 4.0 Kód a název oboru Forma vzdělávání denní forma 1 ročníkový Povinné předměty 1. ročník 2. ročník 3. ročník 4.

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Hodnoticí standard. Příprava minutek (kód: 65-004-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Příprava minutek (kód: 65-004-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Příprava minutek (kód: 65-004-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus (kód: 65) Týká se povolání: Kuchař Kvalifikační úroveň NSK - EQF:

Více

Konference na téma: PROFESNÍ POTŘEBY PODNIKŮ A ORGANIZACÍ NEJEN V PODORLICKÉM REGIONU

Konference na téma: PROFESNÍ POTŘEBY PODNIKŮ A ORGANIZACÍ NEJEN V PODORLICKÉM REGIONU Konference 5. 12. 2014 na téma: PROFESNÍ POTŘEBY PODNIKŮ A ORGANIZACÍ NEJEN V PODORLICKÉM REGIONU 1 Vítáme účastníky konference z: Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Národního ústavu pro vzdělávání

Více

I N F O R M A C E. - o oborech vzdělávání ve školním roce 2015/2016 - o termínech a organizaci přijímacího řízení

I N F O R M A C E. - o oborech vzdělávání ve školním roce 2015/2016 - o termínech a organizaci přijímacího řízení Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 I N F O R M A C E - o oborech vzdělávání ve školním roce 2015/2016 - o termínech a organizaci přijímacího

Více

Specializace Management hotelnictví

Specializace Management hotelnictví Specializace Management hotelnictví studijní obor Podniková ekonomika a management studijní program Ekonomika a management Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit Specializace Management hotelnictví

Více

pro školní rok 2013/2014

pro školní rok 2013/2014 Přehled studijních a učebních oborů na středních školách a učilištích na Mladoboleslavsku pro školní rok 2013/2014 1. Gymnázium Dr. J. Pekaře, Palackého 211, MB 79-41-K/41, 4-letý obor, maturita, přijímají

Více

2012/2013 INFORMACE O ČTYŘLETÉM MATURITNÍM VZDĚLÁVÁNÍ PRO ŠKOLNÍ ROK VYŠŠÍ POLICEJNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ POLICEJNÍ ŠKOLA MINISTERSTVA VNITRA V HOLEŠOVĚ

2012/2013 INFORMACE O ČTYŘLETÉM MATURITNÍM VZDĚLÁVÁNÍ PRO ŠKOLNÍ ROK VYŠŠÍ POLICEJNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ POLICEJNÍ ŠKOLA MINISTERSTVA VNITRA V HOLEŠOVĚ INFORMACE O ČTYŘLETÉM MATURITNÍM VZDĚLÁVÁNÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 VYŠŠÍ POLICEJNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ POLICEJNÍ ŠKOLA MINISTERSTVA VNITRA V HOLEŠOVĚ Zlínská 991, 769 01 Holešov, tel.: 974 685 111, e-mail:

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště. Škola se stodvacetiletou tradicí

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště. Škola se stodvacetiletou tradicí Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Jindřichův Hradec Aktuální nabídka oborů pro školní rok 2010 2011 Škola se stodvacetiletou tradicí nabízí: - moderní perspektivní obory - aktuální a prakticky

Více