Připomínky k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb. Subjekt. Poř. č. Z/D Připomínka Vypořádání

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Připomínky k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb. Subjekt. Poř. č. Z/D Připomínka Vypořádání"

Transkript

1 Připomínky k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb. Subjekt Česká asociace sester Česká asociace sester Poř. č. Z/D Připomínka Vypořádání CELÝ ZÁKON CELÝ ZÁKON Pro kvalitní zhodnocení a odpřipomínkování navrhovaného textu chybí možnost náhledu změn vyhlášky č.55/2011 v platném znění a vyhlášky č.39/2005 v platném znění. Veškeré úpravy musí být přímo promítnuty a zohledněny v těchto vyhláškách. V tuto chvíli naprosto nejasné kompetence praktických sester, které jsou pro připomínkování dosti zásadní. Jaké kompetence bude mít všeobecná sestra x praktická sestra. Odborný dohled navrhujeme v celém zákoně zrušit mimo adaptační proces. Česká asociace sester 1 Z 2 pism. a) není specifikována domácí péče, která je specifická. Intenzivní a anesteziologická péče by měla být ponechána Česká asociace sester 2 Z 4 odst. 2) ustanovení je diskriminační pro ty, kteří pracují v nižšším úvazku než 0,5, - pak se tato doba nezapočítává vůbec. Tento výklad není pravdivý, protože i v nižším úvazku pracovník vykonává své povolání.

2 Česká asociace sester 3 Z 5 odst. 1)c v odst.1 písm.c) po prostudování uvedeného odstavce a znění důvodové zprávy navrhujeme důkladnou rozpravu k možnosti zkrácené formy studia VS! V odst.1.písm.c) je předložena varianta nového způsobu získávání kvalifikace všeobecné sestry. Upozorňujeme na skutečnost, že jsou slučovány 4 profese, kterým budou zákonem nabídnuta varianta nově získávané,,zkrácené" formy studia všeobecné sestry. Porodní asitentka, zdravotnický záchranář, dětská sestra a nově praktická sestra (tč. zdravotnický asistent). Každá z uvedených profesí má t.č. a v budoucnu jinou úroveň získávání pregraduálního studia! Což považujeme za vysoce rizikové a precendetní v hierarchii vzdělávacích soustav. T.č. nejsou známy osnovy zkrácené formy studia a je důvodně zřejmé, že bude obtížně aplikovatelné připravit zkrácený program, kde se mohou hlásit potencionální studenti z různých úrovní studia (s maturitou, absolutoriem, státní zkouškou na VŠ). Jako kompromisní řešení lze hledat formu zkráceného studia u profesí se stejnou úrovní absolventského výstupu, např. u profesí zdravotnický záchranář (Bc.) a porodní asistentka (Bc.) či v budoucnu dětská sestra (Bc), lze zkrácenou formou studia získat kvalifikaci všeobecné sestry. Zde se však domníváme, že prostupnost by měla směřovat i na ostatní profese, tj. pro eliminaci diskriminace připravit prostupné zkrácené studia i z všeobecné sestry na porodní asistentku, dětskou sestru, zdravotnického záchranáře atd.. Dále viz poznámka Česká asociace sester 4 Z 5 odst. 2) není specifikována domácí péče 5 D 5 odst. 3) pokud způsobilost k výkonu všeobecné sestry získal muž, je oprávněn používat stejný název, v dalších ošetřovatel - ošetřovatelka, asistent - asistentka, není možné sestra - ošetřovatel (?)

3 Česká asociace sester 6 D 5a odst. 1) Česká asociace sester 7 Z 5a odst. 2) souhlasíme, že příprava na výkon povolání dětské sestry se přesunuje do kvalifikačního studia po získání středního vzdělání ukončeného maturitní zkouškou, avšak je nutno upravit zásadní rozpor v textu důvodové zprávy, kde je cituji:,,lze předpokládat, že s návrhem nebude spojen vznik dodatečných nákladů na státní rozpočet. Navrhovaná úprava nepředpokládá vznik nákladů na ostatní veřejné rozpočty." Je zřejmé, že zde k zatížení státního rozpočtu dojde a to v kapitole MŠMT. není specifikována domácí péče Česká asociace sester 8 Z 5a odst. 2) bod 2) Za výkon povolání dětské sestry se považuje poskytování oš. péče u dětí a doplnit včetně novorozenců. Může zde být dvojí výklad děti od 0-18 včetě novorozenců nebo mimo novorozence, neboť v některých popisech jsou uváděni zvlášť. Dětská sestra poskytuje péči všem vývojovým obdobím dětství až do dospělosti. Návrh úpravy: Blíže specifikovat děti v 5a bod 2) - Za výkon povolání dětské sestry se považuje poskytování oš. péče u dětí, včetně novorozenců.... Česká asociace sester 9 D Česká asociace sester 10 Z Česká asociace sester 11 Z Česká asociace sester 12 D 5a odst. 3) 10 odst.1)a) 18 odst. 3) 18 název dětský ošetřovatel bude matoucí pro pacienty pro svou zaměnitelnost s ošetřovatelem ponechat mgr. sturium, není důvod, proč by nemohl mít toto vzdělání v pojmech je resuscitační péče zrušena, tady by tedy rovněž měla být zrušena V roce 2021 vyjde poslední ročník absolventů zdravotnický záchranář na VOŠ. Doporočujeme kvóty studentů přesunout do pregraduálního vzdělávání kategorie všeobecné sestry, které je t.č. a i nadále bude nedostatek.

4 Česká asociace sester 13 Z 21a předložený návrh nereflektuje změny u odbornosti adiktologa: 1) Akreditace navazujícího magisterského studia a výuka navazujícího magisterského studia oboru adiktologie na 1. LF UK v Praze běží od roku 2010 (absolventi NMgr. studia od roku 2012). Tuto skutečnost však zákon 96/2004 Sb. v současném znění nereflektuje. 2) V roce 2014 vznikla Koncepce vzdělávání v oboru adiktologie pro období Vytvoření Národní koncepce celoživotního vzdělávání v oboru adiktologie byl jeden z úkolů Akčního plánu realizace Národní strategie protidrogové politiky na období 2013 až 2015 (schváleno vládou ČR dne 27. března 2013). 3) Zakotvení systému specializačního celoživotního vzdělávání pro adiktology lékaře i nelékaře v legislativě je navíc dalším úkolem vyplývajícím z Akčního plánu realizace Národní strategie protidrogové politiky na období 2013 až 2015 (schváleno vládou ČR dne 27. března 2013). 21a Odborná způsobilost k výkonu povolání adiktologa a specializovaná způsobilost k výkonu povolání klinického adiktologa (1) Odborná způsobilost k výkonu povolání adiktologa se získává a) absolvováním akreditovaného zdravotnického bakalářského studia v oboru adiktologie, b) absolvováním nejméně tříletého studia v oborech sociálního, psychologického nebo speciálně pedagogického zaměření na vyšších odborných školách nebo vysokých školách a akreditovaného kvalifikačního kurzu adiktolog, pokud byl zahájen do konce roku 2011, nebo c) získáním způsobilosti všeobecné sestry a akreditovaného kvalifikačního kurzu adiktolog, pokud byl zahájen do konce roku (2) Specializovaná způsobilost k výkonu povolání klinický adiktolog se získává po získání odborné způsobilosti k výkonu povolání adiktologa absolvováním akreditovaného navazujícího magisterského studia v oboru adiktologie a absolvováním specializačního vzdělávání v oboru klinický adiktolog. (3) Za výkon povolání adiktologa se považuje činnost v rámci preventivní, léčebné a rehabilitační péče v oboru adiktologie, to je prevence a léčba závislosti na návykových látkách a dalších závislostí. (4) Za výkon povolání klinického adiktologa se považují činnosti uvedené v odstavci 3 a činnost diagnostická a posudková. Česká asociace sester 14 Z Odborný fyzioterapeut - v textu příslušného paragrafu se vyskytuje rovněž pouze pojem fyzioterapeut - název odborný není vhodný, asociuje představu, že by mohl být také neodborný. Dále není zřejmé, z jakého důvodu se odborný dohled u "odborného fyzioterapeuta" neruší, když se tato změna zákona týká jiných nelékařských povolání. Česká asociace sester 15 Z Česká asociace sester 16 Z Česká asociace sester 17 Z odst.5 není specifikována domácí péče 24 odst.6 není specifikována domácí péče 25 Jaký bude postup po roce 2018, když dojde ke zrušení AKK? Není zdůvodněno v důvodové zprávě.

5 Česká asociace sester 18 Z 29 název Praktická sestra bude matoucí pro pacienty; označení zdravotnický asistent v případě poskytování základní péče je srozumitelné, zřetelně odlišuje dvě profese, přičemž obě jsou v našem systému nutné, ale mají odlišné kompetence, dále je název ZA celosvětově používaný. K použití názvu Praktická sestra se negativně vyjadřovali kolegové z EU již v roce Samotná změna názvu profese nepřivede do profese více absolventů, je nutná změna pracovních podmínek a zlepšení finančního ohodnocení s vazbou na samostatný výkon práce, který bude jasně definován. V důvodové zprávě je změna opřena o cituji: přejmenování profese zdravotnického asistenta na praktickou sestru a posílením kompetencí zdravotnického asistenta/praktické sestry. Avšak důvodová zpráva nepřekládá jasně definovné posílené kompetence! Je na místě upozornit, že rozsah dalších kompetencí u profese zdravotncikého asistenta / praktické sestry je z pohledu systému považováno za rizikové! Analýzy absolventů základních škol definují jaký vzorek žáků je přijímán na střední školy a na jisto lze se domnívat, že opakovaně zmiňována skutečnost kvalitních absolventů všeobecné sestry ze SZŠ, jak tomu bylo v minuklosti je již historií, která se nebude opakovat.

6 Česká asociace sester 19 Z 29 odst.3 Česká asociace sester 20 Z Česká asociace sester 21 Z Česká asociace sester 22 Z Česká asociace sester 23 Z Formulace "podílí se na poskytování preventivní, léčebné, rehabilitační, paliativní, neodkladné, diagnostické, dispenzární péče pod dohledem" je příliš vágní a je podobně uvedena i u VS ( 5) a ošetřovatele ( 36). To povede ke zcela neefektivnímu překrývání kompetencí (podobně jako je to mu dnes), místo aby se využilo různých kompetencí získaných v různých typech studia (středoškolské bez maturity, s maturitou, VOŠ a bakalářské). Je nutné někde jasně definovat, kdo může co dělat, aby se zajistilo poskytování kvalitní a bezpečné péče. Na uvedené se odkazuje důvodová zpráva, avšak bez předloženého návrhu. 29 odst. 3 není specifikována domácí péče 29 odst.4 35 odst. 1) Česká asociace sester 24 Z 42 odst.2) písm. B) Česká asociace sester 25 Z 46 odstv.3) písm. e) i) název Praktický ošetřovatel bude extrémně matoucí pro pacienty, pro svou podobnost s dětským ošetřovatelem, všeobecným ošetřovatelem a ošetřovatelem! AKK řidič RZP + řidič RLP jsou na sebe navazující a jejich absolvováním je splněna podmínka AKK řidič ZZS v plném rozsahu 36 odst. 2) není specifikována domácí péče doplnit výčet studijních oborů o Bc. studium zdravotního laboranta Povinnost doložit doklady o oprávnění užívat prostory, v nichž bude vzdělání probíhat (e) a zároveň doložit místo, kde, bude vzdělávání zahájeno (i) spíše zvýši administrativní zátěž žadatele než kvalitu studijního programu. Česká asociace sester 26 Z 46 odst.3) písm. j) Povinnost stanovit maximální počet míst pro vzdělávání zvýší administrativní zátěž tam, kde by později bylo navýšení realizovatelné a z hlediska poptávky na trhu práce také žádoucí.

7 Česká asociace sester 27 Z 47 odst.3) Možnost vykonávat funkci člena akreditační komise opakovaně vytváří prostor pro korupční jednání. U specializačních oborů s malým počtem absolventů by bylo vhodnější stanovit podmínky, za jakých lze tuto funkci vykonávat opakovaně. Česká asociace sester 28 Z Česká asociace sester 29 Z Česká asociace sester 30 Z 56 odst. 4+5) 57 odst b) není specifikována možnost nezapočtení, o kterém je nutné žadatele informovat není specifikována možnost nezapočtení, o kterém je nutné žadatele informovat (pověřená organizace není oprávněná vydávat rozhodnutí, to vydává pouze ministerstvo) Česká asociace sester 31 Z 58 odst. 4) a zároveň uchazeči oznámí předpokládaný termín začátku vzdělávání - tento text nutno odstranit, protože prakticky je nemožné oznámit žadateli termín zahájení vzdělávání, protože akreditovaná zařízení si stanovují termíny v plánu max. na 1 rok a v případě, že je velký počet žadatelů, není možné stanovit, v jakém termínu bude moci žadatel zahájit studium. Termín zahájení vzdělávání musí oznámit akreditované zařízení, ve kterém uchazeč bude vzdělávání realizovat. Česká asociace sester 32 Z 59 odst odst. 5 je nutné specifikovat, že se jedná o školitele odborné praxe. Zákon nikde totiž nespecifikuje, že pojem školitel se týká školiteloe pro část praktickou, nikde není specifikován pojem pro vedení v části teoretické. Zároveň je nutno upozornit na zkušenosti praxe: Reálně není možné zajistit takové množství školitelů, kteří by byli zapotřebí, pokud budou mít dohled pouze nad 3 zdravotnickými pracovníky po celou dobu studia, a zároveň by měli stanovovat jejich individuální studijní plán a plán plnění praktických výkonů. je nutné specifikovat, jak dlouho může být vedena žádost o SV v evidenci v případech, kdy žadatelé žádají o odklad a opakovaně do SV nenastupují. Žádosti se tak hromadí a zkreslují počty žadatelů.

8 Česká asociace sester 33 Z Česká asociace sester 34 Z Česká asociace sester 35 Z 60 odst i na VŠ existuje třetí pokud, sice děkanský, ale možnost tu je. Studium je poměrně drahá záležitost a samoplátce by byl velmi diskriminovaný. celé zrušit, protože průkaz odbornosti neplní svůj účel a žádné záznamy, kromě délky zaměstnání nelze do průkazu provádět, a to písm. C) = nelze, pokud účastník realizuje SV v akreditovaném zařízení mimo Prahu nebo Brno nemá mu to kdo zapsat písmeno d) není rovněž možné, protože zde musí být zapsáno číslo diplomu a ten obdrží absolvent nejdříve měsíc po zkoušce; písmena e + f - stejné jako u písmene c); písmeno f) uchazeči průkaz odbornosti ke zkoušce nikdy nenosí; bod 3) zbytečně zdlouhavé až nemožné např. v případě konference o cca 120 účastnících! v přechodných ustanoveních zákona chybí zmínka o platnosti certifikátu po absolvování CK, které dosud vydává MZ CŘ, doporučujeme doplnit dobu od kdy bude povinnost řídit se prováděcím předpisem pro vydávání certifikátů akreditovaným zařízením asi nejde ze dne na den začít vydávat doklady podle požadavků, které budou stanoveny ve vyhlášce

SETKÁNÍ KARIÉROVÝCH PORADCŮ

SETKÁNÍ KARIÉROVÝCH PORADCŮ SETKÁNÍ KARIÉROVÝCH PORADCŮ 7.6. 2018 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA ENERGETICKÁ A STAVEBNÍ, OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA, CHOMUTOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE KAM KRÁČÍŠ ČESKÉ ZDRAVOTNICKÉ ŠKOLSTVÍ?

Více

Novela zákona č. 96/2004 Sb.,

Novela zákona č. 96/2004 Sb., Novela zákona č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně některých

Více

Co lze očekávat od změny ve vzdělávání sester. Mgr. Erna Mičudová Praha 2018

Co lze očekávat od změny ve vzdělávání sester. Mgr. Erna Mičudová Praha 2018 Co lze očekávat od změny ve vzdělávání sester Mgr. Erna Mičudová Praha 2018 52,9 39,1 15,2 Absolventi na 100 000 obyvatel 2014 2015 2018 nižší počet dětí = nižší počet absolventů budoucnost????? Vývoj

Více

,,Kompetence a nové zákony Strategický koncept k transformaci NLZP v ČR

,,Kompetence a nové zákony Strategický koncept k transformaci NLZP v ČR ,,Kompetence a nové zákony Strategický koncept k transformaci NLZP v ČR Martin Šamaj 1, 2 1 Fakultní nemocnice Olomouc, I. P. Pavlova 6, 775 20 2 Ministerstvo zdravotnictví ČR předseda pracovní skupiny

Více

Novinky v legislativě. Alice Strnadová Dana Jurásková

Novinky v legislativě. Alice Strnadová Dana Jurásková Novinky v legislativě Alice Strnadová Dana Jurásková Česká asociace sester Česká asociace sester je odborná, stavovská dobrovolná, nezisková, nepolitická organizace s právní subjektivitou. Je to největší

Více

JAK ZÍSKAT ZPŮSOBILOST K VÝKONU POVOLÁNÍ?

JAK ZÍSKAT ZPŮSOBILOST K VÝKONU POVOLÁNÍ? JAK ZÍSKAT ZPŮSOBILOST K VÝKONU POVOLÁNÍ? PhDr. Jana Krejčíková, Ph.D., 1. LF UK Seminář Přírodovědecké fakulty UK Praha 30. května 2016 Způsobilost k výkonu povolání Dle 3 zákona č. 96/2004 Sb., ve znění

Více

Vzdělávání sester v České republice. Jaroslava Jedličková

Vzdělávání sester v České republice. Jaroslava Jedličková Vzdělávání sester v České republice Jaroslava Jedličková 1999 OŠETŘOVATELSTVÍ V ČR Nová koncepce ošetřovatelství Cíl Vhodnými metodami systematicky, všestranně uspokojovat potřeby člověka ve vztahu k udržení

Více

Aktuální informace o přípravě zákona, který má nahradit zákon č. 96/2004 Sb.,

Aktuální informace o přípravě zákona, který má nahradit zákon č. 96/2004 Sb., Aktuální informace o přípravě zákona, který má nahradit zákon č. 96/2004 Sb., 3.12.2015 Mgr. Alice Strnadová, MBA ředitelka Odboru ošetřovatelství a nelékařských povolání Hlavní sestra ČR připomínkovému

Více

Stabilizace sester ve zdravotnických zařízeních ČR

Stabilizace sester ve zdravotnických zařízeních ČR Stabilizace sester ve zdravotnických zařízeních ČR Tisková konference ČAS dne 10.9.2010 Analýza ČAS identifikace zásadních problémů 4/2009 Špatné finanční ohodnocení; Chybné zařazení v platových třídách;

Více

Je to správná cesta? Mgr. Vladimír Jarušek

Je to správná cesta? Mgr. Vladimír Jarušek Je to správná cesta? Mgr. Vladimír Jarušek 8.9.2017 X. novela zákona č. 96/2004 Sb. o NLZP vstoupila v účinnost dne 1.9.2017, jako zákon č. 201/2017 Sb., ze dne 8.6.2017 Novela zákona o nelékařských zdravotnických

Více

ZDRAVOTNÍ SESTRY V SYSTÉMU DOSTUPNÉ ZDRAVOTNÍ PÉČE. Jana Pultarová

ZDRAVOTNÍ SESTRY V SYSTÉMU DOSTUPNÉ ZDRAVOTNÍ PÉČE. Jana Pultarová ZDRAVOTNÍ SESTRY V SYSTÉMU DOSTUPNÉ ZDRAVOTNÍ PÉČE Jana Pultarová dnem 1. září 2017 nabyl účinnosti zákon č. 201/2017 Sb., kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti

Více

Kulatý stůl. Návrh změn ve vzdělávání nelékařských zdravotnických povolání v návrhu zákona, který má nahradit zákon č. 96/2004 Sb. 8. 12.

Kulatý stůl. Návrh změn ve vzdělávání nelékařských zdravotnických povolání v návrhu zákona, který má nahradit zákon č. 96/2004 Sb. 8. 12. Kulatý stůl Návrh změn ve vzdělávání nelékařských zdravotnických povolání v návrhu zákona, který má nahradit zákon č. 96/2004 Sb. 8. 12. 2014 Přehled oborů dle zákona č. 96/2004 Sb. Základní škola/kvalifikační

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2003 4. volební období 128/4 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti

Více

PROFESNÍ KVALIFIKACE A KVALIFIKAČNÍ NÁROKY PRO RŮZNÉ TYPY PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍ

PROFESNÍ KVALIFIKACE A KVALIFIKAČNÍ NÁROKY PRO RŮZNÉ TYPY PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍ PROFESNÍ KVALIFIKACE A KVALIFIKAČNÍ NÁROKY PRO RŮZNÉ TYPY PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍ PhDr. Lucie Plešková konference Sítě mateřských center pod záštitou Ministerstva práce a sociálních věcí SPOLEČNOST PŘÁTELSKÁ

Více

ČESKÁ SPOLEČNOST KLINICKÉ BIOCHEMIE

ČESKÁ SPOLEČNOST KLINICKÉ BIOCHEMIE předseda: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc. Ústav klinické biochemie a laboratorní diagnostiky 1. LF UK a VFN U Nemocnice 2 128 08 Praha 2 tel: 224 962 841 fax: 224 962 848 e-mail: zimatom@cesnet.cz místopředseda,

Více

LÉKAŘI A DALŠÍ ZDRAVOTNICKÁ POVOLÁNÍ RADEK POLICAR

LÉKAŘI A DALŠÍ ZDRAVOTNICKÁ POVOLÁNÍ RADEK POLICAR I A DALŠÍ ZDRAVOTNICKÁ POVOLÁNÍ RADEK POLICAR ZDRAVOTNICKÁ POVOLÁNÍ Numerus clausus Zákon č. 95/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnického

Více

Uplatnění studentů SZŠ v Prostějově

Uplatnění studentů SZŠ v Prostějově Uplatnění studentů SZŠ v Prostějově Absolventi mohou po ukončení studia nastoupit do zaměstnání nebo pokračovat ve studiu na vyšších odborných školách VOŠ nebo a vysokých školách. Uplatnění absolventů

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ OSVĚDČENÍ K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ BEZ ODBORNÉHO DOHLEDU

ŽÁDOST O VYDÁNÍ OSVĚDČENÍ K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ BEZ ODBORNÉHO DOHLEDU ŽÁDOST O VYDÁNÍ OSVĚDČENÍ K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ BEZ ODBORNÉHO DOHLEDU Místo pro nalepení kolku 100 Kč ČÍSLO REGISTRACE Zde nevyplňujte, prosím Příjmení, jméno, titul: dřívější příjmení * : Datum

Více

A. Pozměňovací návrhy obsažené v usnesení garančního výboru pro zdravotnictví č. 203 ze 42. schůze konané dne 3. listopadu 2016 (tisk 880/2)

A. Pozměňovací návrhy obsažené v usnesení garančního výboru pro zdravotnictví č. 203 ze 42. schůze konané dne 3. listopadu 2016 (tisk 880/2) Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrh zákona, kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností

Více

Brno, 4. 5. 3. 2014. Personální obsazení z pohledu požadavků zaměstnavatele a kvalifikačních předpokladů

Brno, 4. 5. 3. 2014. Personální obsazení z pohledu požadavků zaměstnavatele a kvalifikačních předpokladů Brno, 4. 5. 3. 2014 Personální obsazení z pohledu požadavků zaměstnavatele a kvalifikačních předpokladů JUDr. Zuzana Pláničková, právní a sociální oddělení Odborový svaz zdravotnictvía sociální péče ČR

Více

Cesta k profesi zdravotnického záchranáře v 21. století. Pistulková Alena Chabrová Světluše

Cesta k profesi zdravotnického záchranáře v 21. století. Pistulková Alena Chabrová Světluše Cesta k profesi zdravotnického záchranáře v 21. století Pistulková Alena Chabrová Světluše Cesta k profesi zdravotnického záchranáře Cesta k profesi zdravotnického záchranáře Cesta k profesi zdravotnického

Více

VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM RADIOLOGICKÝCH FYZIKŮ A TECHNIKŮ DŮSLEDKY ZÁKONA O NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍCH

VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM RADIOLOGICKÝCH FYZIKŮ A TECHNIKŮ DŮSLEDKY ZÁKONA O NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍCH VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM RADIOLOGICKÝCH FYZIKŮ A TECHNIKŮ DŮSLEDKY ZÁKONA O NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍCH Tomáš Čechák 1, Pavel Dvořák 1, Lubomír Frencl 2, Ladislav Musílek 1, Libor Judas 3, Ivan Kuželka

Více

Management porodní asistence. Věra Vránová Ústav teorie a praxe ošetřovatelství LF UP v Olomouci

Management porodní asistence. Věra Vránová Ústav teorie a praxe ošetřovatelství LF UP v Olomouci Management porodní asistence v České republice Věra Vránová Ústav teorie a praxe ošetřovatelství LF UP v Olomouci Mezinárodn rodní definice porodní asistentky Porodní asistentka je osoba, která byla řádně

Více

Informační bulletin prosinec/2009

Informační bulletin prosinec/2009 Informační bulletin prosinec/2009 Vážení čtenáři, dovoluji si Vám předložit druhé vydání informačního bulletinu, který vydává profesní organizace Česká asociace adiktologů (dále ČAA či Asociace). Dovolte

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

podepsané JUDr. Jandou, ředitelem VZV, Mgr. Podhrázským, vedoucím odd. a zástupce ředitele VZV OVĚŘUJE PŘÍMO MZV

podepsané JUDr. Jandou, ředitelem VZV, Mgr. Podhrázským, vedoucím odd. a zástupce ředitele VZV OVĚŘUJE PŘÍMO MZV Příloha: LÉKAŘSKÁ ZDRAVOTNICKÁ POVOLÁNÍ Veřejné listiny vydávané v působnosti MZ odboru vzdělání a vědy podepsané JUDr. Jandou, ředitelem VZV, Mgr. Podhrázským, vedoucím odd. a zástupce ředitele VZV OVĚŘUJE

Více

(1) Tento zákon zapracovává příslušné předpisy Evropské unie 1) a upravuje

(1) Tento zákon zapracovává příslušné předpisy Evropské unie 1) a upravuje Zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činnosti souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně některých souvisejících

Více

Změna zákona o nelékařských zdravotnických povoláních ČÁST PRVNÍ

Změna zákona o nelékařských zdravotnických povoláních ČÁST PRVNÍ Zákon 105/2011 Sb., kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2004 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ: Titul původního předpisu: Zákon o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a

Více

Specializační vzdělávání pohledem novelizované legislativy. Pavel Škvor

Specializační vzdělávání pohledem novelizované legislativy. Pavel Škvor Specializační vzdělávání pohledem novelizované legislativy Pavel Škvor Obsah Způsobilost k výkonu povolání Samostatný výkon Obory specializace Základní kmen Specializovaný výcvik Vzdělávací programy Přechodná

Více

VI. VYHODNOCENÍ ZÁSADNÍCH PŘIPOMÍNEK Z MEZIRESORTNÍHO PŘIPOMÍNKOVÉHO ŘÍZENÍ K MATERIÁLU S NÁZVEM:

VI. VYHODNOCENÍ ZÁSADNÍCH PŘIPOMÍNEK Z MEZIRESORTNÍHO PŘIPOMÍNKOVÉHO ŘÍZENÍ K MATERIÁLU S NÁZVEM: VI. VYHODNOCENÍ ZÁSADNÍCH PŘIPOMÍNEK Z MEZIRESORTNÍHO PŘIPOMÍNKOVÉHO ŘÍZENÍ K MATERIÁLU S NÁZVEM: Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu

Více

Platnost akreditace (čj.rozhodnutí) od 15.3.2010 do 14.3.2016 60153/2009/VZV. od 1.5.2011 do 30.4.2017 30621/2011/VZV

Platnost akreditace (čj.rozhodnutí) od 15.3.2010 do 14.3.2016 60153/2009/VZV. od 1.5.2011 do 30.4.2017 30621/2011/VZV Obor Aplikovaná fyzioterapie 1. (praktická část specializačního vzdělávacího programu), odborná praxe v rámci speciální části programu, odborná praxe na: odd. násl. péče nebo oš. lůžek / odd. neurologie

Více

11. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 880 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 8.

11. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 880 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 8. 119 11. funkční období 119 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících

Více

Přijímací řízení FZV UP pro ak. rok 2020/2021- Bc. a nmgr. studijní programy v českém jazyce

Přijímací řízení FZV UP pro ak. rok 2020/2021- Bc. a nmgr. studijní programy v českém jazyce Přijímací řízení FZV UP pro ak. rok 2020/2021- Bc. a nmgr. studijní programy v českém jazyce Předpokládané termíny konání přijímacích zkoušek: 11. června 2020: bakalářské studijní obory/programy v formě

Více

Vydávání stanovisek nebo povolení ke studijním programům VŠ pro oblast zdravotnictví

Vydávání stanovisek nebo povolení ke studijním programům VŠ pro oblast zdravotnictví Vydávání stanovisek nebo povolení ke studijním programům VŠ pro oblast zdravotnictví Schvalovací proces žádostí MZČR jako uznávací orgán vydává stanoviska pro akreditační řízení programům, které vedou

Více

Vzdělávání v rámci ČAS, vzdělávací aktivity, sestavování vzdělávacích programů Jindra Pavlicová prezidium ČAS Historie I. Vznik Spolku absolventek školy ošetřovatelské (SAŠO) z iniciativy amerických sester,

Více

Je to správná cesta? Mgr. Vladimír Jarušek

Je to správná cesta? Mgr. Vladimír Jarušek Je to správná cesta? Mgr. Vladimír Jarušek 25.11.2017 Novela zákona o nelékařských zdravotnických povoláních X. novela zákona č. 96/2004 Sb. o NLZP vstoupila v účinnost dne 1.9.2017, jako zákon č. 201/2017

Více

96/2004 Sb. ZÁKON ze dne 4. února 2004

96/2004 Sb. ZÁKON ze dne 4. února 2004 Systém ASPI - stav k 4.11.2008 do částky 128/2008 Sb. a 29/2008 Sb.m.s. Obsah a text 96/2004 Sb. - poslední stav textu 96/2004 Sb. ZÁKON ze dne 4. února 2004 o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti

Více

Metodický pokyn, kterým se stanoví pravidla průběhu specializačního vzdělávání

Metodický pokyn, kterým se stanoví pravidla průběhu specializačního vzdělávání - 1 - Metodický pokyn, kterým se stanoví pravidla průběhu specializačního vzdělávání podle zákona č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání

Více

ŽÁDOST O PRODLOUŽENÍ PLATNOSTI OSVĚDČENÍ K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ BEZ ODBORNÉHO DOHLEDU

ŽÁDOST O PRODLOUŽENÍ PLATNOSTI OSVĚDČENÍ K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ BEZ ODBORNÉHO DOHLEDU ŽÁDOST O PRODLOUŽENÍ PLATNOSTI OSVĚDČENÍ K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ BEZ ODBORNÉHO DOHLEDU Místo pro nalepení kolku 100 Kč ČÍSLO REGISTRACE Vyplňte, prosím! Příjmení, jméno, titul: dřívější příjmení

Více

(1) Tento zákon zapracovává příslušné předpisy práva Evropských společenství 1) a upravuje

(1) Tento zákon zapracovává příslušné předpisy práva Evropských společenství 1) a upravuje 96/2004 Sb. ZÁKON ze dne 4. února 2004 o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně

Více

96/2004 Sb. ZÁKON ze dne 4. února 2004 po X. novele platné od

96/2004 Sb. ZÁKON ze dne 4. února 2004 po X. novele platné od 96/2004 Sb. ZÁKON ze dne 4. února 2004 po X. novele platné od 1. 9. 2017 o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s

Více

Změny ve specializačním programu novela zákona č. 95. PharmDr. Marcela Heislerová, Ph.D. IPVZ FN Motol

Změny ve specializačním programu novela zákona č. 95. PharmDr. Marcela Heislerová, Ph.D. IPVZ FN Motol Změny ve specializačním programu novela zákona č. 95 PharmDr. Marcela Heislerová, Ph.D. IPVZ FN Motol 2017 Obsah Způsobilost k výkonu povolání Samostatný výkon Základní kmen Obory specializace, vzdělávací

Více

HLAVA I Obecná ustanovení

HLAVA I Obecná ustanovení 96/2004 Sb. ZÁKON ze dne 4. února 2004 o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně

Více

Absolvováním AKK se získává odborná způsobilost k výkonu příslušného zdravotnického povolání. I. Příprava vzdělávacího programu AKK

Absolvováním AKK se získává odborná způsobilost k výkonu příslušného zdravotnického povolání. I. Příprava vzdělávacího programu AKK Metodický pokyn k přípravě a realizaci vzdělávacího programu akreditovaného kvalifikačního kurzu (zpracování žádosti, průběh, realizace, započítávání a ukončení AKK) Metodický pokyn Ministerstva zdravotnictví

Více

Univerzita Karlova v Praze, 1. lékařská fakulta

Univerzita Karlova v Praze, 1. lékařská fakulta PŘÍJÍMACÍŘÍZENÍ Prof. MUDr. Jana Dušková, DrSc. proděkanka pro studijní problematiku Kateřinská 32 121 08 Praha 2 tel: 22496 4201 fax: 22496 4178 www.lf1.cuni.cz Fakulta je součástí Univerzity Karlovy

Více

96/2004 Sb. ZÁKON ze dne 4. února 2004

96/2004 Sb. ZÁKON ze dne 4. února 2004 Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 96/2004 Sb. Zákon o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k... - znění dle 105/11 Sb. 96/2004 Sb. ZÁKON ze dne 4. února 2004 o podmínkách získávání

Více

96/2004 Sb. ZÁKON ze dne 4. února 2004

96/2004 Sb. ZÁKON ze dne 4. února 2004 96/2004 Sb. ZÁKON ze dne 4. února 2004 (platí od 1. 97. 2017 do 31. 8. 2017) o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2002 IV. volební období. Vládní návrh. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2002 IV. volební období. Vládní návrh. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2002 IV. volební období 128 Vládní návrh na vydání zákona o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k

Více

Živnost Požadovaná odborná způsobilost Poznámka

Živnost Požadovaná odborná způsobilost Poznámka Příloha 5 Seznam živností, jejichž výkon je podnikatel povinen zajistit pouze fyzickými osobami splňujícími odbornou způsobilost, a odborné způsobilosti pro výkon těchto činností (K 7 odst. 6) Živnost

Více

V l á d n í n á v r h

V l á d n í n á v r h V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne 2016, kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Změna zákona o nelékařských zdravotnických povoláních

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Změna zákona o nelékařských zdravotnických povoláních Částka 72 Sbírka zákonů č. 201 / 2017 Strana 2065 201 ZÁKON ze dne 8. června 2017, kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických

Více

Projektový záměr k velké novele

Projektový záměr k velké novele Zákon č. 96/2004 Sb. Projektový záměr k velké novele Obsah: 1. Úvod 2. Cíle, důsledky 3. Nejdůležitější změny a teze 4. Architektura zákona a soulad s ES směrnicí a navazující legislativou 5. Příloha:

Více

Platnost akreditace. hodin a kreditů. viz specializační vzděl. program min. 45 kreditů za praktickou část. od do 31.7.

Platnost akreditace. hodin a kreditů. viz specializační vzděl. program min. 45 kreditů za praktickou část. od do 31.7. Obor 1. Intenzivní péče v pediatrii OM 1, 2 a vzdělávacího od 1.8.2012 do 1.7.2017 min. 4 kreditů za ( 8 vyhlášky č. /2011 Sb.) 2. Ošetřovatelská péče v pediatrii OM 1 vzdělávacího od 1..2012 do 0.4.2017,

Více

96/2004 Sb. ZÁKON. ze dne 4. února 2004

96/2004 Sb. ZÁKON. ze dne 4. února 2004 96/2004 Sb. ZÁKON ze dne 4. února 2004 o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně

Více

d) doklad o uznání odborné kvalifikace podle zvláštního právního předpisu***)

d) doklad o uznání odborné kvalifikace podle zvláštního právního předpisu***) Příloha 5 Seznam živností, jejichž výkon je podnikatel povinen zajistit pouze fyzickými osobami splňujícími odbornou způsobilost, a odborné způsobilosti pro výkon těchto činností (K 7 odst. 6) Živnost

Více

III. N á v r h. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I

III. N á v r h. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I III. N á v r h ZÁKON ze dne 2016, kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním

Více

(7) Povinnou součástí přijímacího řízení na FZS je přijímací zkouška. a) V přijímacím řízení ke studiu ve studijním oboru Ergoterapie v kombinované formě studia se jedná o test z biologie člověka. Uchazeč

Více

Co přinesla novela zákona o nelékařských zdravotnických profesích

Co přinesla novela zákona o nelékařských zdravotnických profesích Co přinesla novela zákona o nelékařských zdravotnických profesích 21. kongres nemocničních lékárníků 16.-18. listopadu 2017 Brno Alena Šindelářová, Martina Šopíková Zákon 96/2004 Sb. Zákon o podmínkách

Více

Vzdělávání zdravotníků

Vzdělávání zdravotníků Vzdělávání zdravotníků Transformace specializačního vzdělávání 2 fáze 1. Fáze změna zákonů (lékaři a nelékaři) realizováno v roce 2008 1. Fáze praktická změna Vyhlášky Nařízení vlády Financování Vzdělávací

Více

HLAVA I Obecná ustanovení

HLAVA I Obecná ustanovení Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 96/2004 Sb. Zákon o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k... - znění dle 284/2018 Sb. 96/2004 Sb. ZÁKON ze dne 4. února 2004 o podmínkách získávání

Více

Název IČO Fakultní nemocnice Brno. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Fakultní nemocnice Brno. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 6 5 2 6 9 7 0 5 IČZ smluvního ZZ 7 2 1 0 0 0 0 0 Číslo smlouvy 2 B 7 2 M 0 0 4 Název IČO Fakultní nemocnice Brno PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

Název IČO MUDr. Robert Adam, s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO MUDr. Robert Adam, s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 2 8 2 4 6 5 3 5 IČZ smluvního ZZ 2 3 1 1 9 0 0 0 Číslo smlouvy 8 S 2 3 X 0 0 6 Název IČO MUDr. Robert Adam, s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

Název IČO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 0 6 4 1 6 5 IČZ smluvního ZZ 0 2 1 5 0 0 0 0 Číslo smlouvy 4 A 0 2 A 0 0 1 Název IČO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU IČO 6 3 1 1 1 9 7 7 IČZ smluvního ZZ 0 5 3 2 1 0 0 0 Číslo smlouvy 8 A 0 5 H 3 2 1 Název IČO Marie Jarošová PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

Název IČO Léčebné lázně Jáchymov a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Léčebné lázně Jáchymov a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 2 9 2 1 1 8 0 8 IČZ smluvního ZZ 4 2 3 6 8 0 0 0 Číslo smlouvy 0 K 4 2 A 1 0 8 Název IČO Léčebné lázně Jáchymov a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

Název IČO Psychiatrická nemocnice Bohnice. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Psychiatrická nemocnice Bohnice. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 0 6 4 2 2 0 IČZ smluvního ZZ 0 8 0 0 5 0 0 0 Číslo smlouvy 2 A 0 8 F 0 0 5 Název IČO PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE Platnost

Více

Název IČO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 0 6 4 1 6 5 IČZ smluvního ZZ 0 2 1 5 0 0 0 0 Číslo smlouvy 4 A 0 2 A 0 0 1 Název IČO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Vzdělání a vzdělávání pracovníků v zařízeních sociálních služeb Mgr. Ivana Štěpánková, OSZSP ČR

Vzdělání a vzdělávání pracovníků v zařízeních sociálních služeb Mgr. Ivana Štěpánková, OSZSP ČR Vzdělání a vzdělávání pracovníků v zařízeních sociálních služeb Mgr. Ivana Štěpánková, OSZSP ČR V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH VYKONÁVAJÍ ODBORNOU ČINNOST a) sociální pracovníci (108/2006 Sb., 505/2006 Sb.) b)

Více

STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA JASELSKÁ Jaselská 7/9, BRNO

STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA JASELSKÁ Jaselská 7/9, BRNO Nabízené studijní obory pro školní rok 2015/2016 78-42-M/04 Zdravotnické lyceum 53-41-M/01Zdravotnický asistent 75-41-M/01Sociální činnost 53-41-M/01Zdravotnický asistent večerní studium Adresa školy:

Více

Název IČO PROSAZ-Spol.pro soc.rehab.občanů se zdra. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO PROSAZ-Spol.pro soc.rehab.občanů se zdra. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 4 3 0 0 5 8 5 3 IČZ smluvního ZZ 0 5 5 5 4 0 0 0 Číslo smlouvy 1 A 0 5 H 5 5 4 Název IČO PROSAZ-Spol.pro soc.rehab.občanů se zdra PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Specializační vzdělávací program zdravotní laborant pro klinickou biochemii podle zákona 96/2004 Sb. Iva Sedláčková

Specializační vzdělávací program zdravotní laborant pro klinickou biochemii podle zákona 96/2004 Sb. Iva Sedláčková Specializační vzdělávací program zdravotní laborant pro klinickou biochemii podle zákona 96/2004 Sb. Iva Sedláčková NCO NZO NCO NZO 2010 cíl specializačního vzdělávání připravit absolventa k atestační

Více

Obchodní firma (název): ... Telefon, , datová schránka:

Obchodní firma (název): ... Telefon,  , datová schránka: Krajský úřad Moravskoslezského kraje Odbor zdravotnictví 28. října 117 702 18 Ostrava Identifikátor datové schránky: 8x6bxsd Podací razítko vyplní úřad Žádost o udělení oprávnění k poskytování zdravotních

Více

III. celoslovenská konferenci sestier pracujúcich v chirurgických odboroch s medzinárodnou účasťou Martin 11.9.209 Možnosti získání odborné způsobilosti na Katedře ošetřovatelství LF MU v Brně Andrea Pokorná

Více

Název IČO Denní psychoterap.sanat."ondřejov"s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Denní psychoterap.sanat.ondřejovs.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 2 4 7 9 9 1 7 3 IČZ smluvního ZZ 1 4 1 9 7 0 0 0 Číslo smlouvy 1 A 1 4 P 1 9 7 Název IČO Denní psychoterap.sanat."ondřejov"s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU IČO 4 9 4 3 4 2 0 9 IČZ smluvního ZZ 7 2 5 1 7 0 0 0 Číslo smlouvy 7 B 7 2 K 0 0 6 Název IČO BioCyt, v.o.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU IČO 2 4 1 4 3 0 2 2 IČZ smluvního ZZ 3 1 1 0 2 0 0 0 Číslo smlouvy 6 S 3 1 D 0 0 1 Název IČO Medevac, s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

Název IČO Vojenská nemocnice Olomouc. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Vojenská nemocnice Olomouc. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 6 0 8 0 0 6 9 1 IČZ smluvního ZZ 8 9 9 0 3 0 0 0 Číslo smlouvy 2 M 8 9 N 0 0 6 Název IČO Vojenská nemocnice Olomouc PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

Název IČO Nemocnice Pardubického kraje, a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Nemocnice Pardubického kraje, a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 2 7 5 2 0 5 3 6 IČZ smluvního ZZ 6 5 0 0 1 0 0 0 Číslo smlouvy 2 E 6 5 M 0 0 1 Název IČO mocnice Pardubického kraje, a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

AKREDITOVANÁ PRACOVIŠTĚ Z POHLEDU KOMORY I PRÁVA. Z. Mrozek Česká lékařská komora

AKREDITOVANÁ PRACOVIŠTĚ Z POHLEDU KOMORY I PRÁVA. Z. Mrozek Česká lékařská komora AKREDITOVANÁ PRACOVIŠTĚ Z POHLEDU KOMORY I PRÁVA Z. Mrozek Česká lékařská komora POŽADAVKY NA VZDĚLÁNÍ MLADÝCH ANESTEZIOLOGŮ 1. Kvalitní vzdělávání - akreditované pracoviště musí umožňovat předávání zkušeností

Více

PŘIPRAVOVANÉ SPECIALIZAČNÍ PROGRAMY S NOVOU LEGISLATIVOU. Jedličková Jaroslava

PŘIPRAVOVANÉ SPECIALIZAČNÍ PROGRAMY S NOVOU LEGISLATIVOU. Jedličková Jaroslava PŘIPRAVOVANÉ SPECIALIZAČNÍ PROGRAMY S NOVOU LEGISLATIVOU Jedličková Jaroslava Celoživotní vzdělávání (Z 96/2004 Sb. 53) Specializační vzdělávání Certifikované kurzy Inovační kurzy Odborné stáže Školicí

Více

Název IČO Centrum léčení poruch pohyb.apar. s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Centrum léčení poruch pohyb.apar. s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 2 1 1 8 7 4 2 IČZ smluvního ZZ 5 4 0 2 3 0 0 0 Číslo smlouvy 1 6 5 4 P 0 2 2 Název IČO Centrum léčení poruch pohyb.apar. s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU IČO 8 8 8 2 3 5 0 4 IČZ smluvního ZZ 0 8 4 5 3 0 0 0 Číslo smlouvy 1 6 0 8 P 1 6 6 Název IČO Mgr. Jana Svobodová PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

96/2004 Sb. ZÁKON. (zákon o nelékařských zdravotnických povoláních) ČÁST PRVNÍ

96/2004 Sb. ZÁKON. (zákon o nelékařských zdravotnických povoláních) ČÁST PRVNÍ 96/2004 Sb. ZÁKON ze dne 4. února 2004 o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně

Více

Typ B PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU

Typ B PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU ČÍSLO DODATKU PŘÍLOHA č. 2 - Vstupní formulář / V-13 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE Účinnost smlouvy ode dne.. Účinnost změn v příloze ode dne.. B PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU IDENTIFIKAČNÍ

Více

129/2010 Sb. VYHLÁŠKA

129/2010 Sb. VYHLÁŠKA 129/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 23. dubna 2010, kterou se mění vyhláška č. 39/2005 Sb., kterou se stanoví minimální požadavky na studijní programy k získání odborné způsobilosti k výkonu nelékařského zdravotnického

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU. Petr Kořínek - DZS

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU. Petr Kořínek - DZS IČO 6 1 2 2 2 9 4 1 IČZ smluvního ZZ 6 1 8 0 3 0 0 0 Číslo smlouvy 4 H 6 1 U 8 0 3 Název IČO Petr Kořínek PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Více

LÁZNĚ KUNDRATICE, a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

LÁZNĚ KUNDRATICE, a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 4 6 7 0 8 8 8 0 IČZ smluvního ZZ 5 4 9 2 2 0 0 0 Číslo smlouvy 7 L 5 4 P 0 2 2 Název IČO LÁZNĚ KUNDRATICE, a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU IČO 2 7 2 8 4 1 1 5 IČZ smluvního ZZ 5 4 0 0 2 0 0 0 Číslo smlouvy 7 L 5 4 R 0 0 1 Název IČO ENVISON s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU IČO 0 2 2 5 9 8 9 3 IČZ smluvního ZZ 5 9 2 5 4 0 0 0 Číslo smlouvy 3 U 5 9 K 0 1 2 Název IČO OKB Lab, a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

96/2004 Sb. - Zákon o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu n... SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU:

96/2004 Sb. - Zákon o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu n... SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: 96/2004 Sb. - Zákon o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu n... Stránka č. 1 z 50 Ročník 2004 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Zákon o podmínkách získávání

Více

Příprava nelékařského zdravotnického personálu na mimořádné události

Příprava nelékařského zdravotnického personálu na mimořádné události MEDICÍNA KATASTROF traumatologické plánování a příprava Hradec Králové 14.-15.11.2006 Příprava nelékařského zdravotnického personálu na mimořádné události Hana Vraspírová Národní centrum ošetřovatelství

Více

Kdo reprezentuje zaměstnavatele? Jednatel Vedoucí (dle vnitřních předpisů)

Kdo reprezentuje zaměstnavatele? Jednatel Vedoucí (dle vnitřních předpisů) ŘÍZENÍ ZAMĚSTNANCŮ POKYNY ZAMĚSTNAVATELE Kdo reprezentuje zaměstnavatele? Jednatel Vedoucí (dle vnitřních předpisů) VNITŘNÍ NORMY Normy předpokládané zákonem u veřejných zaměstnavatelů Soukromý zaměstnavatel

Více

Název IČO Nemocnice Pardubického kraje, a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Nemocnice Pardubického kraje, a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 2 7 5 2 0 5 3 6 IČZ smluvního ZZ 6 5 0 0 1 0 0 0 Číslo smlouvy 2 E 6 5 M 0 0 1 Název IČO mocnice Pardubického kraje, a.s. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Metodický pokyn k zákonu č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání

Metodický pokyn k zákonu č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání Ministerstva zdravotnictví Č. j.: 29363/2009/VZV Referent: Mgr. Jana Pelcová Tel. číslo: 224 972 851 Metodický pokyn k zákonu č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských

Více

Fakulta zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

Fakulta zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Fakulta zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci https://youtu.be/q5qsrqgfq7y www.fzv.upol.cz Univerzita Palackého v Olomouci druhá nestarší univerzita v ČR založena v r. 1573 tvoří ji 8 fakult

Více

Název IČO Fakultní nemocnice Hradec Králové. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Fakultní nemocnice Hradec Králové. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 1 7 9 9 0 6 IČZ smluvního ZZ 6 1 0 0 4 0 0 0 Číslo smlouvy 3 H 6 1 M 0 0 4 Název IČO Fakultní nemocnice Hradec Králové PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

OBSAH 1 K obsahu základních pojmů pro oblast pracovněprávních vztahů ve zdravotnictví

OBSAH 1 K obsahu základních pojmů pro oblast pracovněprávních vztahů ve zdravotnictví O autorech...17 Seznam zkratek, pojmů a použitých zkrácených názvů...18 Seznam právních a jiných předpisů používaných formou číselného označení v poznámkách pod čarou...22 Recenze...28 Slovo úvodem...30

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB PRACOVIŠTĚ ZDRAVOTNICKÉHO TÝMU IČO 0 0 0 2 3 6 9 8 Záčíslí IČO IČZ smluvního ZZ 0 4 0 0 4 0 0 0 Číslo smlouvy 1 8 0 4 M 0 0 1 Název IČO Ústav pro péči o matku a dítě PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 8.11.11 /4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Název IČO Léčebně preventivní zařízení, s. r. o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Léčebně preventivní zařízení, s. r. o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 4 8 3 6 3 2 7 8 IČZ smluvního ZZ 4 8 2 1 1 0 0 0 Číslo smlouvy 7 K 4 8 A 0 2 1 Název IČO Léčebně preventivní zařízení, s. r. o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-13 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více