KONTROLNÍ MECHANISMY. ve veřejné správě České republiky

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KONTROLNÍ MECHANISMY. ve veřejné správě České republiky"

Transkript

1 KONTROLNÍ MECHANISMY ve veřejné správě České republiky

2 Systém dozoru a kontroly Dozor Dozor nad výkonem samostatné působnosti obce Dozor nad výkonem přenesené působnosti obce Kontrola Kontrola krajů a hlavního města Prahy Kontrola obcí

3 Dozor Dozor nad výkonem samostatné působnosti obce vykonávají krajské úřady v přenesené působnosti a MV ČR Při provádění zjišťují dozorové orgány soulad: obecně závazných vyhlášek krajů se zákony, usnesení a rozhodnutí orgánů krajů se zákony, jinými právními předpisy provádí se z místa působení dozorového orgánu, v místě působení dozorovaného. Dozorová orgány provádějí dozor průběžně formou následného posuzování zákonnosti. Při dozoru se nezkoumají například případy porušení právních předpisů občanského, obchodního a pracovního práva a dále rozhodnutí vydaná ve správním řízení nebo v řízení o správě daní a poplatků.

4 Dozor Dozor z místa působení dozorového orgánu jsou získávány podklady potřebné k posouzení při provádění dozoru korespondenční formou, na základě žádosti zasílané hejtmanovi kraje o poskytnutí příslušných právních předpisů, usnesení a rozhodnutí provádí se formou kontroly u krajského úřadu V souvislosti s prováděním dozoru v místě je nutné minimální omezení samostatné působnosti krajů a rozhodovací pravomoci jejich orgánů.

5 Dozor nad výkonem samostatné působnosti obce Při výkonu dozoru je krajský úřad oprávněn: požadovat na obci poskytnutí informací potřebných pro výkon dozoru ve stanovené lhůtě, navrhnout obci změnu nebo zrušení nezákonné obecně závazné vyhlášky obce, rozhodnutí nebo jiného opatření jejích orgánů, požadovat na obci splnění úkolu stanoveného jí zákonem. Pokud obec neučiní nápravu, zabezpečí náhradní výkon na návrh krajského úřadu Ministerstvo vnitra, jestliže nesplněný úkol může provést někdo jiný. Náklady pak platí obec.

6 Náprava, odporuje-li obecně závazná vyhláška obce zákonu Obec musí zjednat nápravu do 30 dnů od doručení výzvy. Nestane-li se tak, navrhne krajský úřad MV ČR pozastavení účinnosti této obecně závazné vyhlášky. O návrhu je vyrozuměn starosta. MV přezkoumá návrh krajského úřadu. V případě, že je vyhláška v rozporu se zákonem, rozhodne o pozastavení její účinnosti. Nejpozději do 15 dnů od pozastavení účinnosti vyhlášky podá ministr vnitra Ústavnímu soudu návrh na její zrušení.

7 Náprava, odporuje-li obecně závazná vyhláška obce zákonu Ústavní soud návrh potvrdí a obecně závazná vyhláška zůstane pozastavená a tudíž i neplatná. Ústavní soud návrh odmítne, zamítne nebo řízení zastaví rozhodnutí MV o pozastavení účinnosti obecně závazné vyhlášky obce pozbývá platnosti dnem nabytí právní moci rozhodnutí Ústavního soudu. Zjedná-li obec nápravu před rozhodnutím Ústavního soudu o návrhu, MV své rozhodnutí o pozastavení vyhlášky zruší do 15 dnů od doručení usnesení obce o zjednání nápravy Ministerstvu vnitra.

8 Náprava, je-li usnesení, rozhodnutí nebo opatření obce v rozporu se zákonem nebo jiným právním předpisem Postup nápravy je obdobný jako u obecně závazné vyhlášky obce, která je v rozporu se zákonem. Krajský úřad vyzve obec ke zjednání nápravy. Není-li tak učiněno do 30 dnů od doručení výzvy, navrhne krajský úřad MV pozastavení účinnosti usnesení, rozhodnutí nebo opatření obce. MV návrh přezkoumá a v případě rozporu se zákonem nebo jiným právním předpisem, rozhodne o pozastavení jeho výkonu. Není-li proti rozhodnutí MV podán rozklad, podá ministr vnitra do 15 dnů od uplynutí lhůty pro podání rozkladu návrh na zrušení příslušnému soudu. Je-li rozklad podán, podá ministr vnitra takový návrh soudu do 15 dnů ode dne rozhodnutí o rozkladu.

9 Náprava, je-li usnesení, rozhodnutí nebo opatření obce v rozporu se zákonem nebo jiným právním předpisem Soud návrh potvrdí a usnesení, rozhodnutí nebo opatření obce je pozastaveno a tudíž i neplatné. Soud návrh zamítne rozhodnutí MV o pozastavení účinnosti usnesení, rozhodnutí nebo opatření obce pozbývá platnosti dnem nabytí právní moci rozhodnutí příslušného soudu. Zjedná-li obec nápravu před rozhodnutím soudu o návrhu, MV své rozhodnutí o pozastavení vyhlášky zruší do 15 dnů od doručení usnesení obce o zjednání nápravy Ministerstvu vnitra. Pozastaví-li MV obecně závaznou vyhlášku, usnesení nebo opatření obce, vyvěsí obec rozhodnutí MV neprodleně na úřední desce obecního úřadu po dobu 15 dnů včetně nálezu soudu.

10 Dozor nad výkonem přenesené působnosti obce Dozor vykonává MV a krajský úřad v přenesené působnosti Zjišťuje se: soulad nařízení obce se zákony, soulad usnesení, rozhodnutí a jiných opatření obce, které nejsou nařízeními obce, se zákony, jinými právními předpisy Při výkonu dozoru je krajský úřad oprávněn: požadovat na obci poskytnutí informací potřebných pro výkon dozoru ve stanovené lhůtě navrhnout obci změnu nebo zrušení nezákonného nařízení, rozhodnutí nebo jiného opatření jejích orgánů

11 Dozor nad výkonem přenesené působnosti obce Odporuje-li nařízení obce zákonu, postupuje se obdobně jako při dozoru nad výkonem samostatné působnosti. Obdobně je tomu i se zveřejňováním rozhodnutí týkajících se pozastavení účinnosti nebo zrušení nařízení obce.

12 Kontrola Kontrola krajů a hlavního města Prahy zaměřuje se zejména na prověření výkonu přenesené působnosti na svěřeném úseku, tzn. správnosti vedení správních řízení z hlediska formálního uplatňování zejména správního řádu, věcného uplatňování zvláštních právních předpisů dále se prověřují ty úkoly krajů na úseku výkonu přenesené působnosti, které vyplývají z právních předpisů neodvětvového charakteru.

13 Kontrola krajů a hlavního města Prahy Jedná se o prověrku kontrolního systému krajů a jeho úrovně při kontrole výkonu přenesené působnosti obcí, provádění dozoru nad výkonem samostatné a přenesené působnosti obcí rozhodování, že pro obec, která neplní povinnosti zákonem svěřeného rozsahu státní správy, bude přenesenou působnost vykonávat pověřený obecní úřad, do jehož správního obvodu tato obec patří udělování souhlasu s veřejnoprávními smlouvami obcí a s jejich změnami Konkrétní věcné zaměření kontroly si určují jednotlivé kontrolní orgány.

14 Kontrola obcí Krajské úřady provádějí kontrolu výkonu přenesené působnosti obcemi. Kontrolní pravomoc příslušných ústředních správních úřadů, do jejichž působnosti náleží úseky přenesené působnosti vykonávané orgány obcí, není touto skutečností dotčena. Kontroly jsou prováděny podle potřeby příslušného úseku státní správy a výběr kontrolovaných obcí závisí výhradně na rozhodnutí kontrolních orgánů. Zvláštní zřetel je kladen na kontrolu činnosti obcí s rozšířenou působností v souvislosti s veřejnoprávními smlouvami. Nejdůležitější částí kontrol je však kontrola úrovně vedených správních řízení.

15 Procesní a organizační aspekty prováděné kontroly Kontrolní orgány zejména: provádějí kontrolu na základě písemného pověření, zjišťují skutečný stav kontrolovaných věcí, který prokazují doklady a porovnávají jej s příslušnými právními předpisy, o výsledcích kontrol pořizují protokol, s obsahem protokolu seznamují ředitele krajského úřadu, starostu nebo jím pověřeného zástupce, umožňují těmto zástupcům podání písemných a zdůvodněných námitek. Ministerstvo vnitra zpracovává plán kontrol krajů a hl. města Prahy, ve spolupráci s kontrolními orgány určuje termíny kontrol, vyhodnocuje a kontroluje plnění plánu kontrol.

16 Procesní a organizační aspekty prováděné kontroly Plán kontrol obsahuje: přehled kontrolovaných, měsíční vyjádření zahájení kontrol, věcné zaměření kontrol, další skutečnosti vyplývající z aktuální potřeby. MV ČR zpracovává a předkládá vládě Vyhodnocení výsledků kontrol krajů a hlavního města Prahy Vyhodnocení výsledků kontrol se skládá z: přehledu kontrolovaných, přehledu kontrolních orgánů, rozboru kontrolních zjištění podle jednotlivých objektů kontroly s uvedením nejčastějších nedostatků a uložených nápravných opatření v působnosti kontrolních orgánů, informace o plnění plánu kontrol.

17 Procesní a organizační aspekty prováděné kontroly Neprodleně po seznámení se vlády s vyhodnocením výsledků kontrol je Ministerstvo vnitra zasílá pro informaci všem hejtmanům a primátorovi hlavního města Prahy. Ministerstvo vnitra v souvislosti s organizační rolí při provádění kontrol dále: poskytuje spolupracujícím kontrolním orgánům metodickou pomoc v oblasti kontroly, poskytuje všem úrovním veřejné správy metodickou pomoc v oblasti kontroly neodvětvového charakteru.

OBEC ČAKOVIČKY. 1. Oficiální název. 2. Důvod a způsob založení. 3. Organizační struktura. Čakovičky, Kojetická 32, PSČ: 250 63, okr.

OBEC ČAKOVIČKY. 1. Oficiální název. 2. Důvod a způsob založení. 3. Organizační struktura. Čakovičky, Kojetická 32, PSČ: 250 63, okr. OBEC ČAKOVIČKY Čakovičky, Kojetická 32, PSČ: 250 63, okr. Mělník tel: 315 682 286, MT: 725 021 825; e-mail: ou.cakovicky@seznam.cz POVINNĚ ZVEŘEJŇOVANÉ INFORMACE (podle vyhlášky č. 442/2006 Sb., která

Více

Tvorba norem samosprávou Externí předpisy obecně závazná vyhláška schvaluje zastupitelstvo nařízení schvaluje rada Interní předpisy

Tvorba norem samosprávou Externí předpisy obecně závazná vyhláška schvaluje zastupitelstvo nařízení schvaluje rada Interní předpisy Normotvorba samospráv Dozor nad činností samospráv Veřejná politika a územní správa a samospráva Tvorba norem samosprávou Externí předpisy obecně závazná vyhláška schvaluje zastupitelstvo nařízení schvaluje

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2002 3. volební období 1156/2 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 128/2000 Sb., o obcích

Více

Ministerstvo vnitra a veřejná správa. Marek Vetýška odbor územní veřejné správy

Ministerstvo vnitra a veřejná správa. Marek Vetýška odbor územní veřejné správy Ministerstvo vnitra a veřejná správa Marek Vetýška odbor územní veřejné správy Struktura přednášky 1. Představení MV 2. Role MV ve vztahu k územním samosprávám 3. Financování územní veřejné správy z pohledu

Více

Zákon o obcích č.128/2000 Sb.

Zákon o obcích č.128/2000 Sb. Zákon o obcích č.128/2000 Sb. Rozdělení na 3 části: část první: 8 hlav Část první: Hlava první: Obecná ustanovení Postavení obcí Občané obce Území obce a jeho změny Názvy obcí, jejich částí, ulic a veřejných

Více

ÚSTAVNÍ PRÁVO. Územní členění státu a právo na samosprávu v ČR. JUDr. Petr Čechák, Ph.D.

ÚSTAVNÍ PRÁVO. Územní členění státu a právo na samosprávu v ČR. JUDr. Petr Čechák, Ph.D. ÚSTAVNÍ PRÁVO Územní členění státu a právo na samosprávu v ČR JUDr. Petr Čechák, Ph.D. Petr.Cechak@mail.vsfs.cz Územní členění státu zákon č. 36/1960, o územní členění státu Území Republiky československé

Více

Povinně zveřejňované informace

Povinně zveřejňované informace Povinně zveřejňované informace Povinně zveřejňované informace podle vyhlášky č. 442/2006, která stanoví strukturu informací zveřejňovaných o povinném subjektu dle 5 odst. 1 a 2 zákona č. 106/1999 Sb.,

Více

Struktura Hodnotící zprávy k výsledkům kontrol výkonu působností územních samosprávných celků za léta

Struktura Hodnotící zprávy k výsledkům kontrol výkonu působností územních samosprávných celků za léta Struktura Hodnotící zprávy k výsledkům kontrol výkonu působností územních samosprávných celků za léta 2014 2016 stanovení formy a rozsahu vyžadovaných podkladů pro zpracování Hodnotící zprávy za léta 2014

Více

Povinně zveřejňované informace o obci Zájezd dle 5 odst. 4 InfZ

Povinně zveřejňované informace o obci Zájezd dle 5 odst. 4 InfZ Povinně zveřejňované informace o obci Zájezd dle 5 odst. 4 InfZ 1. Název Obec Zájezd 2. Důvod a způsob založení Obec Zájezd jako základní územně samosprávný celek je založena na základě ústavního zákona

Více

Zveřejnění informací dle 26 zákona č. 255/2012 Sb. o kontrole (kontrolní řád)

Zveřejnění informací dle 26 zákona č. 255/2012 Sb. o kontrole (kontrolní řád) Zveřejnění informací dle 26 zákona č. 255/2012 Sb. o kontrole (kontrolní řád) V souvislosti se 26 zákona č. 255/2012 Sb. o kontrole (kontrolní řád) a Usnesením vlády č. 689 ze dne 11. září 2013 zveřejňuje

Více

Aktuální judikatura k obecnímu zřízení

Aktuální judikatura k obecnímu zřízení Aktuální judikatura k obecnímu zřízení Ing. Marie Kostruhová ředitelka odboru dozoru a kontroly Posuzování samostatné působnosti obcí při 310 kontrolách (2006 2012) bylo zjištěno celkem 1 688 případů porušení

Více

Sbírka právních předpisů ÚSC a některých správních úřadů

Sbírka právních předpisů ÚSC a některých správních úřadů Sbírka právních předpisů ÚSC a některých správních úřadů 1 Cíl: Sbírka právních předpisů ÚSC a některých správních úřadů vytvoření centrálního veřejně přístupného informačního systému obsahujícího: právní

Více

OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU)

OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) L 306/32 OBECNÉ ZÁSADY OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 2016/1993 ze dne 4. listopadu 2016, kterými se stanoví zásady pro koordinaci hodnocení podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU)

Více

S t a novisko odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

S t a novisko odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra S t a novisko odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra č. 8/2009 Označení stanoviska: Právní předpis: Náležitosti dokumentů vyvěšovaných na úřední desce obecního úřadu v souvislosti

Více

552/1991 Sb. ZÁKON. o státní kontrole

552/1991 Sb. ZÁKON. o státní kontrole 552/1991 Sb. ZÁKON České národní rady ze dne 6. prosince 1991 o státní kontrole Změna: 166/1993 Sb. Změna: 148/1998 Sb. Změna: 132/2000 Sb. Změna: 274/2003 Sb. Změna: 392/2005 Sb. Změna: 501/2004 Sb.,

Více

552/1991 Sb. ZÁKON České národní rady ČÁST PRVNÍ. Základní ustanovení

552/1991 Sb. ZÁKON České národní rady ČÁST PRVNÍ. Základní ustanovení Systém ASPI - stav k 26.11.2012 do částky 145/2012 Sb. a 49/2012 Sb.m.s. Obsah a text 552/1991 Sb. - poslední stav textu Změna: 166/1993 Sb. Změna: 148/1998 Sb. Změna: 132/2000 Sb. Změna: 274/2003 Sb.

Více

Metodické doporučení

Metodické doporučení Metodické doporučení procesního postupu při kontrolách výkonu přenesené a samostatné působnosti dle zákonů o územních samosprávných celcích od 1. 1. 2014 Praha 2. prosince 2013 Zpracoval: odbor dozoru

Více

Vyhodnocení činnosti odboru za rok 2017

Vyhodnocení činnosti odboru za rok 2017 Ministerstva vnitra Vyhodnocení činnosti odboru za rok 2017 Ing. Miroslav Veselý březen 2018 1 DOZOR NAD ZÁKONNOSTÍ OZV ZASLANÉ A POSOUZENÉ OZV 5 375 PODNĚTY K DOZORU NAD OZV 152 NEZÁKONNÉ OZV (ze zaslaných)

Více

Správní právo dálkové studium. IX. Obce obecní zřízení. A) Historický vývoj na území ČR - viz okruh VIII. územní samospráva v bodě A)

Správní právo dálkové studium. IX. Obce obecní zřízení. A) Historický vývoj na území ČR - viz okruh VIII. územní samospráva v bodě A) Správní právo dálkové studium IX. Obce obecní zřízení A) Historický vývoj na území ČR - viz okruh VIII. územní samospráva v bodě A) B) Právní základy obecního zřízení a) ústavní základy obecního zřízení

Více

Novela zákona č. 183/2006 Sb.

Novela zákona č. 183/2006 Sb. Novela zákona č. 183/2006 Sb. Během týdne 22.6.-26.6.2015 bude zahájeno mezirezortní připomínkové řízení V souvislosti s touto novelou je možno uplatnit náměty na změnu vyhlášek č. 500/2006 Sb a č. 501/2006

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1991 Vyhlásené: 30.12.1991 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 552 Z Á K O N České národní

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD M E T O D I C K Ý P O K Y N k provedení Zásad vztahů orgánů kraje k příspěvkovým organizacím, které byly zřízeny krajem nebo byly na kraj převedeny zvláštním zákonem Úplné

Více

PLATNÉ ZNĚNÍ DOTČENÝCH ZÁKONŮ S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN

PLATNÉ ZNĚNÍ DOTČENÝCH ZÁKONŮ S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN PLATNÉ ZNĚNÍ DOTČENÝCH ZÁKONŮ PLATNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA Č. 166/1993 Sb., O NEJVYŠŠÍM KONTROLNÍM ÚŘADU, 2 (1) Úřad je nezávislý kontrolní orgán České republiky. (2) Sídlem Úřadu je Praha. (3) Úřad může užívat

Více

Odborný seminář Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů

Odborný seminář Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů Odborný seminář Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů Ostrava 21.5.2018 Ing. Tomáš Pösl Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly, Ministerstvo vnitra Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu

Více

Důvod a způsob založení povinného subjektu

Důvod a způsob založení povinného subjektu Důvod a způsob založení povinného subjektu Výňatek ze zákona zákona č. 251/2005 Sb.: 3 (1) Úřad a inspektoráty kontrolují dodržování povinností vyplývajících z a) právních předpisů, z nichž vznikají zaměstnancům,

Více

Poskytování infomací dle zákona č. 106/1999 Sb.

Poskytování infomací dle zákona č. 106/1999 Sb. Poskytování infomací dle zákona č. 106/1999 Sb. Povinně zveřejňované informace o obci Džbánov dle 5 odst. 4 InfZ: 1. Název Obec Džbánov 2. Důvod a způsob založení Obec Džbánov jako základní územně samosprávný

Více

Zveřejnění informací dle 26 zákona č. 255/2012 Sb. o kontrole (kontrolní řád)

Zveřejnění informací dle 26 zákona č. 255/2012 Sb. o kontrole (kontrolní řád) Zveřejnění informací dle 26 zákona č. 255/2012 Sb. o kontrole (kontrolní řád) V souvislosti se 26 zákona č. 255/2012 Sb. o kontrole (kontrolní řád) a Usnesením vlády č. 689 ze dne 11. září 2013 zveřejňuje

Více

Nedostatky zjišťované při kontrolách výkonu samostatné působnosti obcí při nakládání s nemovitým majetkem obce

Nedostatky zjišťované při kontrolách výkonu samostatné působnosti obcí při nakládání s nemovitým majetkem obce Nedostatky zjišťované při kontrolách výkonu samostatné působnosti obcí při nakládání s nemovitým majetkem obce Ing. Tomáš Pösl odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Počet kontrol samostatné působnosti

Více

Zveřejnění informací dle 26 zákona č. 255/2012 Sb. o kontrole (kontrolní řád)

Zveřejnění informací dle 26 zákona č. 255/2012 Sb. o kontrole (kontrolní řád) Zveřejnění informací dle 26 zákona č. 255/2012 Sb. o kontrole (kontrolní řád) V souvislosti se 26 zákona č. 255/2012 Sb. o kontrole (kontrolní řád) a Usnesením vlády č. 689 ze dne 11. září 2013 zveřejňuje

Více

Účetní jednotka: Západočeské muzeum v Plzni. SMĚRNICE č 17. upravující postup vyřizování stížností přijatých v Západočeském muzeu v Plzni

Účetní jednotka: Západočeské muzeum v Plzni. SMĚRNICE č 17. upravující postup vyřizování stížností přijatých v Západočeském muzeu v Plzni Účetní jednotka: Západočeské muzeum v Plzni SMĚRNICE č 17 upravující postup vyřizování stížností přijatých v Západočeském muzeu v Plzni CL 1 Předmět a rozsah směrnice Tato interní směrnice vychází z platných

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 18. prosince 2013,

NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 18. prosince 2013, NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 18. prosince 2013, kterým se mění nařízení vlády č. 37/2003 Sb., o odměnách členům zastupitelstev, ve znění pozdějších předpisů Vláda nařizuje k provedení zákona č. 128/2000 Sb.,

Více

Povinně zveřejňované informace obcí podle zákonů:

Povinně zveřejňované informace obcí podle zákonů: Povinně zveřejňované informace obcí podle zákonů: Zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění Zákon o č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění Zákon č. 500/2004, správní

Více

Postup při vyřizování stížností, podnětů a oznámení

Postup při vyřizování stížností, podnětů a oznámení Základní škola praktická, Bílina, Kmochova 205/10, příspěvková organizace Postup při vyřizování stížností, podnětů a oznámení (výňatek z vnitřní směrnice) 1 Vyřizování stížností 1. 1 Stížnosti mohou být

Více

SMĚRNICE MŽP č. 1/2014

SMĚRNICE MŽP č. 1/2014 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ V Praze dne 2. ledna 2014 Č. j.: 93940/ENV/13 5607/M/13 SMĚRNICE MŽP č. 1/2014 o poskytování finančních prostředků z programu Nová zelená úsporám Článek 1 Úvodní ustanovení

Více

226/2013 Sb. ZÁKON ze dne 20. června 2013 o uvádění dřeva a dřevařských výrobků na trh

226/2013 Sb. ZÁKON ze dne 20. června 2013 o uvádění dřeva a dřevařských výrobků na trh 226/2013 Sb. ZÁKON ze dne 20. června 2013 o uvádění dřeva a dřevařských výrobků na trh Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 1 Předmět úpravy Tento zákon upravuje v návaznosti na přímo použitelný

Více

PROTOKOL. o výsledku kontroly výkonu státní správy na úseku památkové péče za rok 2010 na Krajském úřadu Libereckého kraje v Liberci

PROTOKOL. o výsledku kontroly výkonu státní správy na úseku památkové péče za rok 2010 na Krajském úřadu Libereckého kraje v Liberci +NLDSY113UT7M+ MINISTERSTVO KULTURY PAMÁTKOVÁ INSPEKCE Maltézské nám. 471/1, 118 11 Praha 1 Praha dne 30. dubna 2011 Čj.: MK 27936/2011 PI Výtisk č. 1 Počet stran: 8 PROTOKOL o výsledku kontroly výkonu

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 4 As 23/2004 73 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Marie Turkové a soudců JUDr. Milana Kamlacha a JUDr.

Více

1. Úvod 2. Odvolací řízení 35 odvoláních % podle zákona o vodovodech a kanalizacích

1. Úvod 2. Odvolací řízení 35 odvoláních % podle zákona o vodovodech a kanalizacích Souhrnná zpráva o správně-právních aktivitách odboru státní správy ve vodním hospodářství a správy povodí Ministerstva zemědělství za rok 2013 odbor 15110 1. Úvod Odbor státní správy ve vodním hospodářství

Více

ODBOR KONTROLY. Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací

ODBOR KONTROLY. Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací Kapitola 13. ODBOR KONTROLY Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací Samostatná působnost: sestavuje návrh rozpočtu příjmů

Více

Samospráva Delegace Trvalé svěření Decentralizace Vlastním jménem, na vlastní zodpovědnost Právní základ územní samosprávy čl Úst. + speciální

Samospráva Delegace Trvalé svěření Decentralizace Vlastním jménem, na vlastní zodpovědnost Právní základ územní samosprávy čl Úst. + speciální Územní samospráva Obce Samospráva Delegace Trvalé svěření Decentralizace Vlastním jménem, na vlastní zodpovědnost Právní základ územní samosprávy čl.99-100 Úst. + speciální zákony Obec Základní územní

Více

Hodnotící zpráva. k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta

Hodnotící zpráva. k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014 2016 Ing. Tomáš Pösl odbor veřejné správy, dozoru a kontroly,

Více

1. Úvod 2. Odvolací řízení 25 odvoláních 7 28 % podle zákona o vodovodech a kanalizacích

1. Úvod 2. Odvolací řízení 25 odvoláních 7 28 % podle zákona o vodovodech a kanalizacích Souhrnná zpráva o správně-právních aktivitách odboru státní správy ve vodním hospodářství a správy povodí Ministerstva zemědělství za rok 2016 odbor 15110 1. Úvod Odbor státní správy ve vodním hospodářství

Více

územní plánování a stavební řád

územní plánování a stavební řád územní plánování a stavební řád Stavební zákon 183/2006 Sb. ZÁKON ze dne 14. března 2006 o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) územní plánování představuje obsáhlý soubor činností zabývající

Více

ODBOR KONTROLY. Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací

ODBOR KONTROLY. Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací Kapitola 13. ODBOR KONTROLY Odbor kontroly se člení na: oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení oddělení kontroly obcí a dotací Samostatná působnost: sestavuje návrh rozpočtu příjmů

Více

P ř í l o h a č. 6 S t a t u t u m ě s t a B r n a. Kontrolní řád města Brna

P ř í l o h a č. 6 S t a t u t u m ě s t a B r n a. Kontrolní řád města Brna P ř í l o h a č. 6 S t a t u t u m ě s t a B r n a Kontrolní řád města Brna Účelem tohoto kontrolního řádu je stanovit základní pravidla provádění kontrolní činnosti, zejména se zaměřením na účelnost nakládání

Více

*MVCRX02WRI9J* MVCRX02WRI9J prvotní identifikátor

*MVCRX02WRI9J* MVCRX02WRI9J prvotní identifikátor *MVCRX02WRI9J* MVCRX02WRI9J prvotní identifikátor odbor veřejné správy, dozoru a kontroly náměstí Hrdinů 1634/3 140 21 Praha 4 Č. j. MV-40847-2/ODK-2016 Obec Bohuňov k rukám starosty Bohuňov 50 593 01

Více

Revizní řád Junáka. 1. Úvodní ustanovení. 2. Revizní komise. Junák svaz skautů a skautek ČR

Revizní řád Junáka. 1. Úvodní ustanovení. 2. Revizní komise. Junák svaz skautů a skautek ČR Junák svaz skautů a skautek ČR Revizní řád Junáka 1. Úvodní ustanovení 1.1. Účel předpisu Tento řád upravuje činnost revizních komisí Junáka. 1.2. Související vnitřní předpisy Souvisejícími předpisy jsou

Více

Zveřejnění informací dle 26 zákona č. 255/2012 Sb. o kontrole (kontrolní řád)

Zveřejnění informací dle 26 zákona č. 255/2012 Sb. o kontrole (kontrolní řád) Zveřejnění informací dle 26 zákona č. 255/2012 Sb. o kontrole (kontrolní řád) V souvislosti se 26 zákona č. 255/2012 Sb. o kontrole (kontrolní řád) a Usnesením vlády č. 689 ze dne 11. září 2013 zveřejňuje

Více

S M Ě R N I C E. Čl. 1 Předmět a rozsah směrnice. Čl. 2 Pojem stížnost

S M Ě R N I C E. Čl. 1 Předmět a rozsah směrnice. Čl. 2 Pojem stížnost S M Ě R N I C E k vyřizování stížností v Úřadu průmyslového vlastnictví Čl. 1 Předmět a rozsah směrnice Směrnice stanoví, v souladu s platnými předpisy upravujícími problematiku stížností, zásady k vyřizování

Více

KONTROLNÍ ČINNOST V SAMOSTATNÉ A PŘENESENÉ PŮSOBNOSTI

KONTROLNÍ ČINNOST V SAMOSTATNÉ A PŘENESENÉ PŮSOBNOSTI PARDUBICKÝ KRAJ Krajský úřad Směrnice KONTROLNÍ ČINNOST V SAMOSTATNÉ A PŘENESENÉ PŮSOBNOSTI VNITŘNÍ NORMA VN/27/2014 Platí od 18. 12. 2014 Účinná od 1. 1. 2015 Platí do Závazná pro pro všechny zaměstnance

Více

Přezkoumání hospodaření ÚSC. Finanční právo

Přezkoumání hospodaření ÚSC. Finanční právo Přezkoumání hospodaření ÚSC Osnova Právní úprava Subjekty oprávněné k přezkumu hospodaření Předmět přezkoumání hospodaření Hlediska přezkumu hospodaření Zpráva o výsledku přezkumu Přijetí opatření Sankce

Více

Platné znění novelizovaných ustanovení zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn

Platné znění novelizovaných ustanovení zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn Platné znění novelizovaných ustanovení zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn 75 (1) Neuvolněnému členu zastupitelstva obce, pokud

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Částka 46 Sbírka zákonů č. 100 / 2013 Strana 1029 100 ZÁKON ze dne 21. března 2013, kterým se mění zákon č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky a o změně a doplnění některých zákonů, ve znění

Více

Mgr. Lubomír Metnar ministr vnitra. Mgr. Radovan Hrubý Milovice - Mladá advokát IČO: sídlo: Revoluční 1003/ Praha 1

Mgr. Lubomír Metnar ministr vnitra. Mgr. Radovan Hrubý Milovice - Mladá advokát IČO: sídlo: Revoluční 1003/ Praha 1 Mgr. Lubomír Metnar ministr vnitra Č. j. MV-35096-4/SO-2018 Praha 11. května 2018 Počet listů: 5 Účastník řízení: Zmocněný zástupce: město Milovice Pan nám. 30. června 508 Mgr. Radovan Hrubý 289 23 Milovice

Více

174/1968 Sb. ZÁKON. ze dne 20.prosince o státním odborném dozoru nad bezpečností práce. nadpis vypuštěn

174/1968 Sb. ZÁKON. ze dne 20.prosince o státním odborném dozoru nad bezpečností práce. nadpis vypuštěn 174/1968 Sb. ZÁKON ze dne 20.prosince 1968 o státním odborném dozoru nad bezpečností práce Změna: 575/1990 Sb. Změna: 159/1992 Sb. Změna: 47/1994 Sb. Změna: 71/2000 Sb. Změna: 124/2000 Sb. Změna: 151/2002

Více

Metodický pokyn. k provádění vodoprávního dozoru vodoprávních úřadů ve věcech v působnosti Ministerstva zemědělství

Metodický pokyn. k provádění vodoprávního dozoru vodoprávních úřadů ve věcech v působnosti Ministerstva zemědělství Ministerstvo zemědělství České republiky Č.j.: 937/2003-6000 Metodický pokyn k provádění vodoprávního dozoru vodoprávních úřadů ve věcech v působnosti Ministerstva zemědělství Určeno: vodoprávním úřadům

Více

Živnostenské úřady. Obecní živnostenský úřad. Česká národní rada se usnesla na tomto zákoně:

Živnostenské úřady. Obecní živnostenský úřad. Česká národní rada se usnesla na tomto zákoně: 570/1991 Sb. ZÁKON České národní rady ze dne 17. prosince 1991 o živnostenských úřadech ve znění zákonů č. 286/1995 Sb., č. 132/2000 Sb., č. 320/2002 Sb., č. 284/2004 Sb., č. 70/2006 Sb., č. 214/2006 Sb.,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY se sídlem Hornická 43A/2679, 70200 Ostrava ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 20. STÍŽNOSTI A JEJICH VYŘIZOVÁNÍ Č.j.: 176 /2012 Vypracoval: Schválil: Spisový znak, skartační znak: 2.1 A 5 Směrnice nabývá platnosti

Více

Správní dozor a obdobné činnosti. Olga Pouperová

Správní dozor a obdobné činnosti. Olga Pouperová Správní dozor a obdobné činnosti Olga Pouperová Osnova přednášky: Pojem dozor, dohled, kontrola Systematika kontroly v souvislosti s VS Správní dozor Obdobné činnosti Kontrola, dozor, dohled Činnost spočívající

Více

V l á d n í n á v r h. ZÁKON ze dne , kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím kontrolního řádu

V l á d n í n á v r h. ZÁKON ze dne , kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím kontrolního řádu V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne.. 2013, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím kontrolního řádu Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona č. 2/1969

Více

23/2017. Zásady pro výkon kontroly dodržování právních předpisů při uskutečňování akreditovaných činností u vysokých škol

23/2017. Zásady pro výkon kontroly dodržování právních předpisů při uskutečňování akreditovaných činností u vysokých škol RADA NÁRODNÍHO AKREDITAČNÍHO ÚŘADU PRO VYSOKÉ ŠKOLSTVÍ 23/2017 Zásady pro výkon kontroly dodržování právních předpisů při uskutečňování akreditovaných činností u vysokých škol Národním akreditačním úřadem

Více

Setkání starostů a místostarostů Jihočeského kraje (České Budějovice 30. ledna 2014)

Setkání starostů a místostarostů Jihočeského kraje (České Budějovice 30. ledna 2014) Setkání starostů a místostarostů Jihočeského kraje (České Budějovice 30. ledna 2014) Ministerstva vnitra Ing. Bc. Miroslav Veselý Nejčastější nedostatky v obecně závazných vyhláškách Počet posouzených

Více

Čj. 34/04/SŘ-OSR Výtisk č. 1 ROZHODNUTÍ

Čj. 34/04/SŘ-OSR Výtisk č. 1 ROZHODNUTÍ Čj. 34/04/SŘ-OSR Výtisk č. 1 ROZHODNUTÍ Úřad pro ochranu osobních údajů, odbor správních činností, jako příslušný správní orgán podle 5 odst. 1 zákona č. 71/1967 Sb., o správním řízení (správní řád), 2

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍHO VÝBORU Zastupitelstva městské části Brno-střed

ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍHO VÝBORU Zastupitelstva městské části Brno-střed ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍHO VÝBORU Zastupitelstva městské části Brno-střed Vypracováno pro 6. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-střed konané dne 24. 6. 2015 Kontrolní výbor zasedal od minulého

Více

Ministerstvo vnitra, odbor dozoru a kontroly veřejné správy. vedoucí kontrolní skupiny: Mgr. Miloš Dvořák

Ministerstvo vnitra, odbor dozoru a kontroly veřejné správy. vedoucí kontrolní skupiny: Mgr. Miloš Dvořák MINISTERSTVO VNITRA náměstí Hrdinů 3 140 21 PRAHA 4 Výtisk č. 2 Paceřice Dne 30. června 2008 Č. j.: MV-38678-7/ODK-2008 Počet listů: 7 PROTOKOL o kontrole výkonu samostatné působnosti provedené u obce

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1. Územně samosprávné celky obce, právní předpisy

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1. Územně samosprávné celky obce, právní předpisy Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor Název Téma hodiny Předmět Ročník /y/ CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_06_CZSŘ_4.06_ Územně samosprávné celky obce, právní předpisy Střední odborná škola

Více

VÝBORY ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ A JEJICH ČINNOST. Ing. Marie Kostruhová ředitelka odboru veřejné správy, dozoru a kontroly

VÝBORY ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ A JEJICH ČINNOST. Ing. Marie Kostruhová ředitelka odboru veřejné správy, dozoru a kontroly VÝBORY ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ A JEJICH ČINNOST Ing. Marie Kostruhová ředitelka odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Výbory 117 119 zákona o obcích Zastupitelstvo obce zřizuje vždy: - finanční

Více

Zákon č.500/2004 Sb., správní řád, ve znění zákona č.413/2005 Sb. se mění t a k t o :

Zákon č.500/2004 Sb., správní řád, ve znění zákona č.413/2005 Sb. se mění t a k t o : Zákon č.500/2004 Sb., správní řád, ve znění zákona č.413/2005 Sb. se mění 1. V části první se za ustanovení 8 vkládá nová hlava která zní : HLAVA III OBECNÝ POSTUP SPRÁVNÍCH ORGÁNŮ PŘI ELEKTRONICKÉM VYŘIZOVÁNÍ

Více

S 2/2016 JEDNACÍ ŘÁD A STATUT

S 2/2016 JEDNACÍ ŘÁD A STATUT MĚSTO Moravský Beroun Vydání/změna: 1/0 List číslo: 1/7 Identifikační označení a název: S 2/2016 S 2/2016 JEDNACÍ ŘÁD A STATUT FINANČNÍHO VÝBORU Datum Zpracovatel Ing. Roman Mondek, tajemník MěÚ 01.04.2016

Více

Organizační řád Městského úřadu v Lanžhotě

Organizační řád Městského úřadu v Lanžhotě MĚSTO LANŽHOT Organizační řád Městského úřadu v Lanžhotě V souladu s ustanovením 102, odst. 2, písm. o) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, schvaluje rada města tento organizační

Více

Zákon č. 174/1968 Sb.

Zákon č. 174/1968 Sb. Zákon č. 174/1968 Sb. PŘEDSEDA VLÁDY vyhlašuje úplné znění zákona č. 174/1968 Sb., o státním odborném dozoru nad bezpečností práce, jak vyplývá ze změn provedených zákonem č. 575/1990 Sb., zákonem č. 159/1992

Více

Pravidla pro zveřejňování dokumentů na elektronické úřední desce

Pravidla pro zveřejňování dokumentů na elektronické úřední desce Pravidla pro zveřejňování dokumentů na elektronické úřední desce Zveřejnění obsahu úřední desky způsobem umožňujícím dálkový přístup tzv. elektronická úřední deska: Obec je povinna řadu dokumentů zveřejňovat

Více

V předmětném období bylo provedeno celkem 9 kontrol, a to u:

V předmětném období bylo provedeno celkem 9 kontrol, a to u: Odbor správních činností ve zdravotnictví a sociální péči, oddělení zdravotnictví, Magistrátu hlavního města Prahy, zveřejňuje ve smyslu ustanovení 26 zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád),

Více

18, 19. Porada pořizovatelů 11/2017 OÚPSŘ

18, 19. Porada pořizovatelů 11/2017 OÚPSŘ 18, 19 Porada pořizovatelů 11/2017 Umísťování staveb v nezastavěném území 18 odst. (3) dle zák. č. 225/2017 Sb. Novela stavebního zákona Orgány územního plánování postupem podle tohoto zákona koordinují

Více

174/1968 Sb. ZÁKON. ze dne 20.prosince 1968. o státním odborném dozoru nad bezpečností práce. Změna: 575/1990 Sb. Změna: 159/1992 Sb.

174/1968 Sb. ZÁKON. ze dne 20.prosince 1968. o státním odborném dozoru nad bezpečností práce. Změna: 575/1990 Sb. Změna: 159/1992 Sb. 174/1968 Sb. ZÁKON ze dne 20.prosince 1968 o státním odborném dozoru nad bezpečností práce Změna: 575/1990 Sb. Změna: 159/1992 Sb. Změna: 47/1994 Sb. Změna: 71/2000 Sb. Změna: 124/2000 Sb. Změna: 151/2002

Více

POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY k vyřizování stížností, oznámení a podnětů

POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY k vyřizování stížností, oznámení a podnětů MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, Šafaříkova 9, příspěvková organizace POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY k vyřizování stížností, oznámení a podnětů Název školy: Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace Pokyn

Více

Text novelizovaných zákonů v platném znění s vyznačením navrhovaných změn

Text novelizovaných zákonů v platném znění s vyznačením navrhovaných změn V. Text novelizovaných zákonů v platném znění s vyznačením navrhovaných změn Zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů (1) Služba zahrnuje 5 Služba a obory služby a) přípravu

Více

PODÁVÁNÍ OPRAVNÝCH PROSTŘEDKŮ PROTI ROZHODNUTÍ ÚŘADU MĚSTYSE A MĚSTYSE OKŘÍŠKY

PODÁVÁNÍ OPRAVNÝCH PROSTŘEDKŮ PROTI ROZHODNUTÍ ÚŘADU MĚSTYSE A MĚSTYSE OKŘÍŠKY Příloha č. 3 PODÁVÁNÍ OPRAVNÝCH PROSTŘEDKŮ PROTI ROZHODNUTÍ ÚŘADU MĚSTYSE A MĚSTYSE OKŘÍŠKY 1. Opravné prostředky proti rozhodnutí úřadu městyse ve správním řízení podle zákona č. 500/2004 Sb. v platném

Více

KONTROLNÍ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA KARLOVY VARY

KONTROLNÍ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA KARLOVY VARY KONTROLNÍ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA KARLOVY VARY Zpracoval Vydal JUDr. Ing. Josef Bečvář, vedoucí OVAK Ing. Petr Kulhánek, primátor města Karlovy Vary Počet stran 5 Počet příloh 0 Schválil: Rada města Karlovy

Více

Základní a Mateřská škola Němčany, okres Vyškov, příspěvková organizace Němčany 37, Slavkov u Brna, Tel ,

Základní a Mateřská škola Němčany, okres Vyškov, příspěvková organizace Němčany 37, Slavkov u Brna, Tel , Základní škola a Mateřská škola Němčany, okres Vyškov, příspěvková organizace 32. Vyřizování stížností Č.j.: / 2018 Spisový znak Skartační znak A1. A5 Vypracoval: Mgr. Zuzana Olejníková Schválil: Mgr.

Více

S t a n o v i s k o. odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra č. 11/2010. Vyřizování stížností na člena zastupitelstva obce

S t a n o v i s k o. odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra č. 11/2010. Vyřizování stížností na člena zastupitelstva obce S t a n o v i s k o odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra č. 11/2010 Označení stanoviska: Právní předpis: Vyřizování stížností na člena zastupitelstva obce zákon č. 128/2000 Sb.,

Více

vydávám Dr. Ing. Jaromír Drábek ministr práce a sociálních věcí V Praze dne 18. března 2011 Č. j.:2011/15663-711

vydávám Dr. Ing. Jaromír Drábek ministr práce a sociálních věcí V Praze dne 18. března 2011 Č. j.:2011/15663-711 Dr. Ing. Jaromír Drábek ministr práce a sociálních věcí V Praze dne 18. března 2011 Č. j.:2011/15663-711 Podle ustanovení 3a odst. 4 zákona č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení,

Více

MERITORNÍ PŘEZKUM VĚCI A ZASTAVENÍ PŘEZKUMNÉHO ŘÍZENÍ PRO BEZPŘEDMĚTNOST NÁVRHU V POJETÍ NÁVRHU ZÁKONA O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

MERITORNÍ PŘEZKUM VĚCI A ZASTAVENÍ PŘEZKUMNÉHO ŘÍZENÍ PRO BEZPŘEDMĚTNOST NÁVRHU V POJETÍ NÁVRHU ZÁKONA O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Nová etapa v zadávání veřejných zakázek revoluce v roce 2016, aneb taky co nového v elektronizaci přezkumu a auditu MERITORNÍ PŘEZKUM VĚCI A ZASTAVENÍ PŘEZKUMNÉHO ŘÍZENÍ PRO BEZPŘEDMĚTNOST NÁVRHU V POJETÍ

Více

Územní plánování stavebního zákona

Územní plánování stavebního zákona 18-102 stavebního zákona 14.10.2015 Proč je územní plánování důležité? Cílem územního plánování (UP) je: zachování podmínek - pro příznivé životní prostředí - pro hospodářský rozvoj - pro soudržnost společenství

Více

VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ. Hotelová škola Světlá a Obchodní akademie U Světlé Velké Meziříčí. Velké Meziříčí 2.

VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ. Hotelová škola Světlá a Obchodní akademie U Světlé Velké Meziříčí. Velké Meziříčí 2. VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Hotelová škola Světlá a Obchodní akademie U Světlé 36 594 23 Velké Meziříčí Velké Meziříčí 2. dubna 2013-1 - VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Směrnice: Vypracovala: Č.j.: HŠaOAVM/187/2013 Mgr.

Více

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie http://aplchem.upol.cz CZ.1.07/2.2.00/15.0247 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. CZ.1.07/2.2.00/15.0247 Přednášející: JUDr. MARIE MAZÁNKOVÁ

Více

U Č E B N Í O S N O V Y

U Č E B N Í O S N O V Y MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR U Č E B N Í O S N O V Y Doplňkový kurz 1 kontrolní činnost (D1-KČ) Platnost od 1. února 2006 2005 MINISTERSTVO VNITRA generální

Více

Kontrola Úřadu pro ochranu osobních údajů

Kontrola Úřadu pro ochranu osobních údajů Kontrola Úřadu pro ochranu osobních údajů jak se na ni připravit? SOURHN 1. Základní právní rámec a relevantní právní předpisy 2. Zahájení kontroly 3. Ústní jednání a místní šetření 4. Oprávnění kontrolujících

Více

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony N á v r h III. ZÁKON ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST

Více

Setkání starostů a místostarostů Královéhradeckého kraje (Hradec Králové 15. května 2014)

Setkání starostů a místostarostů Královéhradeckého kraje (Hradec Králové 15. května 2014) Setkání starostů a místostarostů Královéhradeckého kraje (Hradec Králové 15. května 2014) Ministerstva vnitra Mgr. Jan Roneš Nejčastější pochybení v obecně závazných vyhláškách Počet posouzených OZV a

Více

Základní škola, Praha 9 Černý Most Vybíralova 964/ Praha 9 IČ:

Základní škola, Praha 9 Černý Most Vybíralova 964/ Praha 9 IČ: Č.j.: Vypracoval: Zaměstnanci seznámeni VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ 5/2017-s Platnost ode dne: 1. 1. 2017 Mgr. Jaroslav Šupka Účinnost ode dne: 1. 1. 2017 Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Informace o zpracování osobních údajů Chráníme vaše údaje Tímto dokumentem vám poskytujeme informace o vašich právech souvisejících se zpracováváním vašich osobních údajů. Při zpracovávání osobních údajů

Více

Čl. 1 Přijímání stížností

Čl. 1 Přijímání stížností Gymnázium a Střední odborná škola, Moravské Budějovice, Tyršova 365, PSČ 676 19 Směrnice k vyřizování stížností, oznámení a podnětů a vyřizování žádostí o poskytnutí informací doručených Gymnáziu a Střední

Více

PLATNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA Č. 166/1993 Sb., O NEJVYŠŠÍM KONTROLNÍM ÚŘADU, S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ

PLATNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA Č. 166/1993 Sb., O NEJVYŠŠÍM KONTROLNÍM ÚŘADU, S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ PLATNÉ ZNĚNÍ DOTČENÝCH ZÁKONŮ S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ PLATNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA Č. 166/1993 Sb., O NEJVYŠŠÍM KONTROLNÍM ÚŘADU, 2 (1) Úřad je nezávislý kontrolní orgán České republiky. (2) Sídlem

Více

SYSTÉM FINANČNÍ KONTROLY OBCE

SYSTÉM FINANČNÍ KONTROLY OBCE SYSTÉM FINANČNÍ KONTROLY OBCE Obec: Brnířov Adresa: Brnířov 41, 345 06 Kdyně Identifikační číslo obce: 00572608 1) Předmět úpravy a právní rámec Tento vnitřní předpis vymezuje v souladu se zákonem č. 320/2001

Více

V předmětném období bylo provedeno celkem 9 kontrol, a to u:

V předmětném období bylo provedeno celkem 9 kontrol, a to u: Odbor správních činností ve zdravotnictví a sociální péči, oddělení zdravotnictví, Magistrátu hlavního města Prahy, zveřejňuje ve smyslu ustanovení 26 zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád),

Více

VEŘEJNÁ SPRÁVA stručný průvodce přednáškou

VEŘEJNÁ SPRÁVA stručný průvodce přednáškou VEŘEJNÁ SPRÁVA stručný průvodce přednáškou Veřejná správa (pojem) a) souhrn veřejně prospěšných činností, které sledují veřejný (státní, obecní) zájem (cíl) b) soubor osob a institucí (orgánů a subjektů

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 3906 Sbírka zákonů č. 298 / 2015 Částka 126 298 ZÁKON ze dne 22. října 2015, kterým se mění zákon č. 248/2000 Sb., o podpoře regionálního rozvoje, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony

Více

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Pravidla Rady města Kuřimi č. P1/2018/RM PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Článek I. Obecná ustanovení 1. Tato Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností (dále jen Pravidla ) vydává v souladu

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS)

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS) ORGANIZAČNÍ ŘÁD Pozn: jedná se pouze o výpis z Organizačního řádu, který slouží pro potřeby výběrového řízení na funkci vedoucí Odboru správního (OS) Rada města Uherský Brod dne 7. září 2011 schválila

Více