Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016"

Transkript

1 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Stacionární doprava, O.-Bělský Les Parkování motorových vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava a narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Poruba Parkování motorových vozidel mimo vyznačená park. místa,o.-poruba Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Poruba

2 Stacionární doprava, O.-Bělský Les Doručeno: Odpověď ředitele: Podrobně jsem se seznámil s obsahem Vašeho podnětu týkajícího se nedostatku parkovacích míst a řešení neoprávněného parkování motorových vozidel ze strany městské policie. Pověřil jsem ředitele Městské policie Ostrava, aby se k celé záležitosti také vyjádřil. Denně se na městskou policii obrací občané s podněty na špatné parkování vozidel. Strážníci jsou pak povinni každý podnět či oznámení prověřit a v případě zjištění protiprávního jednání postupovat v souladu se zákonem. V částech města, kde je převážně bytová zástavba, strážníci při řešení protiprávních jednání přistupují k jednotlivým případům individuálně. Jaký způsob řešení zvolí, záleží na nich, přičemž přihlíží především k závažnosti přestupku a jeho možným následkům. Co je striktně řešeno, jsou případy, kdy vozidla ohrožují bezpečnost účastníků silničního provozu a průjezdnost komunikací zejména pro případný zásah složek integrovaného záchranného systému.

3 Městská policie jako jeden z hlavních článků, který se podílí na řešení stacionární dopravy, velmi intenzivně vnímá nedostatek parkovacích míst, a proto se snaží v této oblasti spolupracovat se subjekty, v jejichž kompetenci je realizace možných změn v organizaci dopravy. Konkrétně v případě stacionární dopravy v městské části Bělský les podala městská policie na příslušný odbor Úřadu městského obvodu Ostrava-Jih podnět na změnu dopravního značení. Jedním z možných řešení je i navýšení počtu parkovacích míst, což se v daném případě jeví jako nejschůdnější spolu s úpravou stávajícího dopravního značení. Nelze však zaručit, že nově vzniklé parkovací plochy nebudou na úkor míst určených pro veřejnou zeleň. Počet provozovaných vozidel na území města stále roste, čímž rostou i potřeby na jejich zaparkování. Nejde to samozřejmě takto dělat donekonečna a vždy je to na úkor něčeho. Věřím však, že se městskému obvodu podaří změnou v organizaci dopravy a stavebními úpravami umožňujícími navýšení parkovacích míst současnou neutěšenou situaci zlepšit.

4 Parkování motorových vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava Doručeno: V centru Ostravy nelze bezpečně přejít z končícího chodníku na druhý po stejné straně ulice. Odpověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající parkování motorových vozidel na chodníku v Ostravě-Moravské Ostravě, sděluji následující. V období od do byly ve zmiňované lokalitě provedeny kontroly dodržování pravidel provozu na pozemních komunikacích, kdy příslušný strážník-okrskář nezaznamenal protiprávní jednání řidičů motorových vozidel uvedená v podnětu. Přesto v rámci kontrol upozornil zodpovědné osoby jednotlivých provozoven na povinnosti a případné postihy plynoucí z nedodržování příslušných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. Problematice dopravy v lokalitě bude ze strany městské policie věnována patřičná pozornost i nadále. Zároveň je však třeba uvést, že vzhledem k počtu strážníků a potřebám výkonu služby není možné provádět kontroly v daném místě nepřetržitě. V případě zájmu o osobní projednání celé záležitosti s místně příslušným strážníkemokrskářem se neváhejte obrátit na pracoviště městské policie Moravská Ostrava a Přívoz, ul. Zámecká 10, tel Za Váš podnět děkuji.

5 Stacionární doprava a narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh Doručeno: Dobrý den, neustále řaším (ne jen já) obrovský problém zaparkovat. To co předvedli včera strážníci, ale přesahuje všechny meze. V příloze posílám fotografii. Přijeli odtáhnout červené vozidlo, které tam ničemu nebrání (ano, zasahuje do křižovatky) ale nestači proboha lístek? Podle mě to je neoprávněný odtah ( příslušník Policie ČR a obecní policie může rozhodnout, že vozidlo bude na náklad svého vlastníka odstraněno, neboť tvoří překážku provozu na pozemních komunikacích) Já tu překážku nemohu najít! Krátce před příjezdem policie tudy jela menší dodávka a v pohodě se vytočila. Ale co považuji za nějvětší vrchol je na druhé straně chodníku modrý kombík, který dostal pokutu za stěrač. Díval jsem se a stoji asi o 15 cm špatně. Třeba bílé vozidlo si vesele stojí na trávě celým autem a to je asi povoleno, ale postavit auto o 15 cm dál než končí červený okraj chodníku, to je na pokutu. Kdyby raději pánové stážníci obcházeli ulice a zrovna tu naší, kdy se zrovna u toho domu kde stojí to bílé auto scházejí taková individua. Neustále tam někdo děla bordel atd. Jednodušší je buzerovat slušné lidi co přijedou večer z práce a nemají kde zaparkovat. Odpověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající se odtahu vozidla, stacionární dopravy a narušování veřejného pořádku v Ostravě-Zábřehu, sděluji následující. Dne byla hlídka městské policie vyslána na základě oznámení občana do Ostravy-Zábřehu. Zde zjistila dvě neoprávněně zaparkovaná motorová vozidla, kdy jedno z nich tvořilo překážku silničního provozu a to tím, že stálo na křižovatce. Odpovědný strážník k posouzení odtahu rozhodl, že vozidlo splňuje podmínky pro nucený odtah. Před samotným odtažením se na místo dostavil řidič předmětného vozidla a celá věc byla projednána na místě v souladu s platnou legislativou. Na druhé vozidlo strážník vypsal Oznámení přestupku pro nepřítomného řidiče vozidla. Dále ve svém podnětu poukazujete na narušování veřejného pořádku a pohyb podezřelých osob ve Vaší lokalitě. Předmětné problematice se věnuje nejen místně příslušný strážníkokrskář, ale rovněž i další strážníci oblasti Ostrava-Jih v rámci výkonu služby, kteří rovněž spolupracují i s místním obvodním oddělením Policie České republiky. V případě podezření na páchání protiprávního jednání se obraťte na linku 156 nebo služebnu městské policie Ostrava-Jih, tel.: , kdy na místo bude vyslána hlídka městské policie ke zjednání nápravy.

6 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den. Takové zaparkování u nás v Ostravě Porubě to už je vrchol drzosti. Odpověď ředitele: Vámi oznámené porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích bylo s oběma řidiči motorových vozidel řešeno strážníky na místě uložením pokuty. Strážníci se při dohledu na místní záležitosti veřejného pořádku podílí v rozsahu stanoveném příslušnými právními předpisy i na dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích. V rámci pochůzkové služby řešili strážníci na náměstí v Ostravě-Porubě od do , kdy jste i Vy oznámil dva případy špatného parkování, 45 přestupků spáchaných řidiči stáním vozidel v obytné zóně mimo vyznačená parkoviště, nedovoleným stáním vozidel na chodníku nebo porušením zákazu vjezdu všech vozidel, mimo dopravní obsluhu. Jelikož není v našich silách dohlížet na všech pozemních komunikacích města, zda řidiči dodržují pravidla silničního provozu, jsme rádi, že nás občané města upozorňují na porušování právních předpisů. Jsme pak schopni operativně řešit jednotlivé případy, což nám umožňuje efektivněji organizovat výkon služby v rámci celé Ostravy. Děkuji Vám proto za Váš podnět a budete-li svědkem páchání protiprávního jednání, oznamte tuto skutečnost buď na linku 156 nebo na příslušné pracoviště městské policie viz kontakty na našich webových stránkách Na místo bude vyslána hlídka zjednat nápravu.

7 Parkování motorových vozidel mimo vyznačená park. místa,o.-poruba Doručeno: Vážení, nedávno dostal známý předvolání k vůli parkování mimo vyznačené parkovací místo. Parkoval v místě kde zdaleka neohrožoval provoz vozidel tak, jak ohrožuje již čtyři dny po sobě Většinou dopoledne a pak v noci, dneska celý den) zaparkované vozidlo v rohu velkého parkoviště - Ostrava Poruba. Pokud ještě nepadal sníh jízda v zatáčce byla stabilní ( ne klouzavá jako teď) dalo se projet, nyní je však průjezd riskantní. Na jedné straně hlídat aby jste neodřeli svoje i jeho auto a na druhé straně zasněžený obrubník, který dovede poškodit pneu.. Nehledě k tomu, že stojí na žluté čáře, kterou sice dnes pod sněhem nemusí vidět ale jelikož takto parkuje už čtyři dny je porušení pravidel jasné. Vím, že problém parkování je velký nejen v Porubě ale takto nebezpečně zaparkované vozidla by měli být řešeny, na rozdíl od vozidel neparkujících sice úplně košér ale v podstatě nikoho neohrožujících. Děkuji za sjednání nápravy. Odpověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající se parkování motorových vozidel mimo vyznačená parkovací místa v Ostravě-Porubě, sděluji následující. Ve zmiňované lokalitě došlo ze strany městské policie k navýšení výkonu služby se zaměřením na dodržování jednotlivých ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. V rámci provedených kontrol, v období od do , nebylo strážníky zjištěno žádné vozidlo bránící vjezdu nebo výjezdu z předmětného parkoviště. Hlídky městské policie se uvedené problematice budou věnovat i nadále, kdy zjištěná protiprávní jednání budou řešena dle platné legislativy. V případě podezření na páchání protiprávního jednání se neváhejte obrátit na linku 156 nebo pracoviště IVC Martinovská, tel.:

8 Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Dubina Doručeno: Dobrý den přeji, žádám o pravidelnou kontrolu v Ostravě-Dubině na konci ulice, kde je lesík. Zde se každý den od 8 rána do pozdního odpoledne schází ccc 8 osob, které hlučí, pijí alkohol a zároveň zapalují oheň, čímž ohrožují vzniku požárů 20 metrů od domu. Dvakrát jsem zavolal Vaší hlídku, která přijela okamžitě ( pochvala), shromáždění rozpustila, ale druhý den je to zase stejné. Sousedé už si začínají stěžovat, protože, když si otevřou okna musí tyto hlučné občany poslouchat celý den. Věřím, že nedovolíte, aby z Dubiny vznikalo pomalu ghetto. Doručeno: Dobrý den přeji, situace se stále nelepší. teď jsem se vzbudil po noční, jestli se to dá takhle říci, protože od 8 ráno do TEĎ mi tato banda řve pod okny. Řešení MP: Po obdržení dvou podnětů týkajících se problémů s osobami bez přístřeší, které se scházejí v lesním porostu v Ostravě-Dubině, byl pisatel osobně kontaktován místně příslušným strážníkem-okrskářem. Dotyčný byl seznámen s možnostmi a způsobem řešení předmětné problematiky ze strany městské policie. Rovněž byl informován o skutečnosti, že ve zmiňovaném místě již neplatí Obecně závazná vyhláška č. 2/2009, o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství. V lokalitě budou i nadále probíhat kontroly zaměřené na dodržování veřejného pořádku, občanského soužití a dalších právních norem především těmito osobami. Strážník-okrskář rovněž spolupracuje se zaměstnanci sociálního odboru příslušného úřadu, kdy hledají nejoptimálnější řešení vyvstalé problematiky bezdomovectví. Pisatel považoval osobní projednání celé záležitosti za dostačující a písemnou odpověď již nepožadoval.

9 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobry den, Velmi me prekvapuje, ze je normali delat si na pesi zone parkoviste. Myslim ze to nevypada prilis hezky kdz je pul namesti zastaveno auty lidi, kteri si zasli "na kavicu". Nevidela jsem ani jednoho prislusnika MP ze by to resil, ale mozna se pletu. Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci parkování motorových vozidel v Ostravě-Moravské Ostravě byla pisatelka osobně kontaktována vedoucím dané oblasti. Paní byla seznámena se způsobem řešení předmětné problematiky spočívajícím v posílení výkonu služby se zaměřením na dodržování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Pisatelka považovala osobní projednání celé záležitosti za dostačující a písemnou odpověď již nepožadovala.

10 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Vážená městská policie, Obracím se na Vás s problematikou odstavování vozidel v Ostravě Porubě. Tato oblast spadá pod oddělení v Martinově. Rád bych Vás upozornil na fakt, že v této oblasti je nedostatečný počet parkovacích míst a stávající plochy tomu určené nemají dostatečnou kapacitu. Městský obvod O Poruba tuto problematiku řeší a snaží se o vybudování nových ploch pro parkování. Jsem tedy rád za to, že vedení městského obvodu se aktivně podílí na řešení stávající situace. Nicméně mě, jako daňového poplatníka, mrzí to, jakým způsobem problematiku parkování v této oblasti řeší právě Městská policie Ostrava. Městskou policii chápu jako orgán, který by měl občanům pomáhat a kontrolovat dodržování pořádku v našem městě. Rozumím tomu, že když nějaký motorista parkuje na místě k tomu neurčeném a brání např. v průjezdu hasičů, popelářů apod., porušuje zákon a především svým jednáním ohrožuje ostatní spoluobčany. Toto by měli být lidé, které by měla Městská policie pokutovat, či se pokoušet dotyčné napravovat. Na místo toho v NOČNÍCH HODINÁCH vaši pochůzkáři rozdávají parkovačky vozidlům, které do dané oblasti přijíždějí pozdě večer a nejsou schopni nalézt volné parkovací místo. Poruší tedy zákon a parkují v křižovatce, či do 5 m od hranice křižovatky. Většina těchto zaparkovaných aut následující den své místo opustí ještě před 8hodinou a prostor křižovatky tak opět uvolní. Všichni tito špatně parkující nebrání průjezdu složkám IZS a neohrožují dopravu jako takovou! Já jako motorista a obyvatel této oblasti toto vnímám pouze jako buzeraci a demonstraci moci z řad strážníků Městské policie!!! Pokud chce Městská policie v této oblasti dohlížet na pořádek a pokutovat za špatné parkování, tak ať toto učiní ráno, či odpoledne, kdy opravu špatně zaparkovaná auta mohou omezovat ostatní spoluobčany či narušovat bezpečnost silničního provozu! Jsem si vědom, že se snažím vymlouvat z porušování zákona, nicméně si myslím, že každý rozumný strážník by měl rozpoznat situaci, která se dá přehlídnout a tu, která ohrožuje spoluobčany! Jsem si vědom i toho, že v této oblasti existují spoluobčané stěžovatelé. Pokusila se kompetentní osoba z řad MP těmto stěžovatelům vysvětlit danou dopravní situaci, která vzniká pouze v nočních hodinách a netrvá více jak 10 hodin? Doufám, že se nad těmito výtkami zamyslíte a snad změníte přístup v pokutování parkování v místech, kde jsou možnosti parkování omezené, či nedostatečné! Velice bych ocenil, zda byste mi mohli vysvětlit, proč je daná neúnosná situace řešena pouze rozdáváním pokut. Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci řešení stacionární dopravy ze strany městské policie v Ostravě-Porubě byl pisatel osobně kontaktován místně příslušným strážníkemokrskářem. Podatel byl seznámen s možnostmi a postupy městské policie v souvislosti s problematikou dopravy v místě. Pisatel považoval osobní projednání celé záležitosti za dostačující a písemnou odpověď již nepožadoval.

11 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den, Obracím se na vás s dotazem ohledně parkoviště v Porubě. Dnes ráno jsem byl opět zablokován špatně parkujícími řidiči, bez možnosti výjezdu z vyznačeného stání. Jak to mám řešit? Přijedete na zavolání s odtahovou službou, nebo mám smůlu a mám chodit pěšky? Parkuji zde opravdu jen když musím. Již před časem jsem upozorňoval, že dodatková značka se zákazem nic neřeší a stejně tam každý parkuje dále. Navíc už to bude rok, co tam stojí starý Ford Escort bez značek, který již měl být dávno odtažen. Pokud ho ovšem nevyužíváte záměrně jako volavku. Každopádně toto vozidlo svádí další hříšníky k špatnému parkování. Chci se tedy zeptat, jestli je ve vašich možnostech omezení parkování např. pevnou překážkou ve spolupráci se stavebním úřadem? Vypisování pokut stále dokola pouze váže strážníky časově a pak můžou chybět u důležitějších případů. Druhá otázka zní, proč nenecháte špatně parkující vrak vozidla odtáhnout? Majitele jistě má Děkuji a přeji hezký den. Odpověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající se stání motorových vozidel na parkovišti v Ostravě-Porubě, sděluji následující. Strážníci městské policie věnují uvedené lokalitě zvýšenou pozornost v rámci výkonu služby, především pak v oblasti dopravy, kdy se zaměřují na dodržování jednotlivých ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. Od počátku roku do bylo v celém úseku zjištěno 109 přestupků v souvislosti s neoprávněným parkováním motorových vozidel, kdy zjištěná protiprávní jednání byla řešena v souladu s platnou legislativou. Dále ve svém podnětu poukazujete na vozidlo Ford Escort, černé barvy a bez registrační značky, které je zaparkováno na předmětném parkovišti. V této souvislosti jste byl kontaktován místně příslušným strážníkem-okrskářem, který Vám sdělil, že motorové vozidlo bylo opakovaně postoupeno Úřadu městského obvodu Poruba k dalšímu opatření. Rovněž jste byl vyrozuměn o možnostech a postupu městské policie ve věci neoprávněného parkování motorových vozidel v uvedeném místě. Problematice stacionární dopravy bude ze strany městské policie věnována zvýšená pozornost i nadále. Za Váš podnět děkuji a vážím si Vašeho zájmu o další spolupráci na zlepšení dopravní situace v místě.

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Neukázněnost chodců a cyklistů, Ostrava Rušení hlukem, O.-Hrabůvka Rušení nočního klidu, O.-Moravská Ostrava Parkování vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Dohled městské policie v okolí školských zařízení, O.-Zábřeh Usměrňování provozu na křižovatkách, O.-Poruba Bezpečnost dětí

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Bezpečnostní situace, O.-Hrušov, Koblov Stacionární doprava, O.-Dubina Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Veřejný pořádek, O.-Dubina Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Výškovice Nerespektování dopravního značení, O.-Kunčičky

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Výškovice Znečišťování veřejného prostranství, O.-Hrabůvka Volné pobíhání psů, O.-Martinov Bezpečnostní

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Stezky pro chodce a cyklisty, Ostrava Veřejný pořádek a bezpečnostní situace, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování na místech určených pro držitele parkovacích

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Muglinov Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Volně pobíhající psi, podezřelé osoby, O.-Hrušov, Koblov Občanské soužití, veřejný pořádek, O.-Slezská Ostrava Jízda cyklistů mimo cyklostezky, O.-Zábřeh Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Jízda vozidel po chodníku a stání vozidel na trávě, O.-Výškovice Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Datum doručení. Datum vyřízení. Shrnutí vyřízení podání. Číslo podací. Důvodnost. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu.

Datum doručení. Datum vyřízení. Shrnutí vyřízení podání. Číslo podací. Důvodnost. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu. Ministerstvo dopravy, Přehled došlých podání a informace o způsobu jejich vyřízení (podání došlá v roce 2016) - celkem 20 podání Datum doručení 4.1.2016 stížnost na rozhodnutí o odvolání vydané správním

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006 1. Zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti ve městě za využití Městské policie Děčín Ve městě Děčín byla zřízena městská policie v roce 1992, což je

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

Zápis ze 17. zasedání Komise dopravní a stavební při Radě městské části Brno - Jundrov (volební období 2010 až 2014)

Zápis ze 17. zasedání Komise dopravní a stavební při Radě městské části Brno - Jundrov (volební období 2010 až 2014) Zápis ze 17. zasedání Komise dopravní a stavební při Radě městské části Brno - Jundrov (volební období 2010 až 2014) Termín konání zasedání: 11. září 2013 od 17:00 hod. v budově ÚMČ, Brno-Jundrov, Veslařská

Více

Nízkoemisní zóna v Klimkovicích - důvodová zpráva

Nízkoemisní zóna v Klimkovicích - důvodová zpráva Nízkoemisní zóna v Klimkovicích - důvodová zpráva Nízkoemisní zóna v Klimkovicích důvodová zpráva Rada města Klimkovic na svém zasedání dne 16. 2. 2012 schválila text nařízení o nízkoemisní zóně na území

Více

Datum vyřízení. Datum doručení. Shrnutí vyřízení podání. Důvodnost. Číslo podací. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu.

Datum vyřízení. Datum doručení. Shrnutí vyřízení podání. Důvodnost. Číslo podací. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu. Ministerstvo dopravy, Přehled došlých podání a informace o způsobu jejich vyřízení (podání došlá v roce 2015) - celkem 418 podání Datum doručení 4.1.2015 Žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti Krajského

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Stacionární doprava, O.-Svinov Stacionární doprava, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Volný pohyb psů, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Stará

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Stacionární doprava, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Hrabůvka Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015. Navýšení počtu zaměstnanců městské policie o dva strážníky

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015. Navýšení počtu zaměstnanců městské policie o dva strážníky MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015 Bod programu: 17 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Miroslav Mann, velitel městské policie; Komise pro

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 5 As 106/2011-77 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedkyně JUDr. Lenky Matyášové, soudkyně JUDr. Ludmily Valentové

Více

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 - Místní záležitosti veřejného pořádku V roce 2014 se na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na území města Nymburka a plnění dalších úkolů

Více

U S N E S E N Í. t a k t o : Žádný z účastníků n e m á právo na náhradu nákladů řízení o kasační stížnosti. O d ů v o d n ě n í :

U S N E S E N Í. t a k t o : Žádný z účastníků n e m á právo na náhradu nákladů řízení o kasační stížnosti. O d ů v o d n ě n í : č. j. 4 As 3/2005-45 U S N E S E N Í Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Dagmar Nygrínové a soudců JUDr. Marie Turkové a JUDr. Petra Průchy v věci žalobce I. V., proti žalovanému

Více

Na úvod několik pravidel silničního provozu ze stránek http://www.visitbritain.com

Na úvod několik pravidel silničního provozu ze stránek http://www.visitbritain.com Základní rozdíly v silničním provozu mezi Anglií a Českou republikou Na úvod tohoto článku bych rád zapátral trochu v historii silniční dopravy. Ještě v dobách kdy lidé neměli ponětí o dopravním prostředku

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Pohyb podezřelých osoba, O.-Mariánské Hory Stacionární doprava a způsob řešení

Více

Příloha č. 1. Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015

Příloha č. 1. Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015 Příloha č. 1 Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015 Zpracoval: str. Petr Hörbe V Klášterci nad Ohří dne: 20. 01. 2016 Obsah 1 Úvod... 2 1.1 Personální stav... 2 1.2 Systém služeb...

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Znečišťování veřejného prostranství osobami bez přístřeší, O.-Přívoz Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Neoprávněné parkovaní motorových vozidel, O.-Mariánské Hory

Více

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY 58A 16/2013-24 ČESKÁ REPUBLIKA ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY Krajský soud v Ostravě rozhodl samosoudcem JUDr. Petrem Indráčkem v právní věci žalobce: R. C., zastoupeného JUDr. Ing. Ondřejem Horázným, advokátem

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Muglinov Neoprávněné parkování před komplexem garáží, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Vraky vozidel

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2015 Dopravní situace, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Mariánské Hory Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Poruba Vraky vozidel,

Více

Zpráva o výsledku šetření

Zpráva o výsledku šetření I. Navzdory vágnosti ustanovení 125a zákona č. 361/2000 Sb. je důvodem pro výběr kauce především důvodná obava z procesní nedosažitelnosti osoby podezřelé ze spáchání přestupku. II. Důvody, které vedly

Více

Co přinesl čas - leden 2011

Co přinesl čas - leden 2011 Co přinesl čas - leden 2011 Vzhledem k tomu, že nevydáváme žádný časopis o naší činnosti, rozhodli jsme se Vám přiblížit každodenní činnost práci v úřadu, zastupitelů, zaměstnanců či jiné podněty, které

Více

Práskl známého, že ukradl kolo

Práskl známého, že ukradl kolo Pátek, 31. července 2015 Zdroj: Českobudějovický deník Práskl známého, že ukradl kolo Potkali se u čerstvě ukradeného kola, když pak šlo do tuhého, jeden klidně napráskal druhého, jako by se nechumelilo.

Více

Zpráva o činnost Městské policie Litovel za rok 2009

Zpráva o činnost Městské policie Litovel za rok 2009 Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova 818 784 01 Litovel tel.: 585 341 568, mobil: 602 133 721 E-mail: mp@mestolitovel.cz V Litovli 1. 3. 2010 Zpráva o činnost Městské policie Litovel za rok

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 7 Ao 3/2009-18 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedkyně JUDr. Elišky Cihlářové a soudců JUDr. Karla Šimky a JUDr.

Více

Plánovací setkání: Doprava a prostupnost

Plánovací setkání: Doprava a prostupnost Vybíralka25 Plánovací setkání: Doprava a prostupnost Vyhodnocení plánovací procházky a setkání nad mapou ze dne 22.3.2016 všechny dotazy směřujte na: brlik@ipr.praha.eu další informace na www.vybiralka25.cz

Více

V Ř E S K O V Á K březen 2003

V Ř E S K O V Á K březen 2003 V Ř E S K O V Á K březen 2003 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, počasí se sice tváří, jako by se ho běh času vůbec netýkal a tak by se leckomu mohlo zdát, že čas vlastně neplyne, ale prostý fakt, že držíte

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010 ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010 str. Petr Kropáč velitel Městské policie U nhošť Obsah : 1. Obecná část - Personální stav - Pracovní doba 2. Činnost městské policie - Přestupky - Doprava - Odchyt volně pobíhajících

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 5 As 3/2011-54 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Ludmily Valentové a soudců JUDr. Lenky Matyášové a

Více

Celkem 12 774 (12 222) událostí.

Celkem 12 774 (12 222) událostí. Červenec září 2014 Celkem 12 774 (12 222) událostí. Přestupků: 5 132 (4 916) Trestných činů: 28 (36) Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR. Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog:

Více

Policie ČR, OOP Frýdlant. Prezentace na téma užívání drog není trestný čin, ale

Policie ČR, OOP Frýdlant. Prezentace na téma užívání drog není trestný čin, ale Policie ČR, OOP Frýdlant Prezentace na téma užívání drog není trestný čin, ale Každou společnost provází negativní jev, a to kriminalita. Účinná kontrola by měla být jednou ze základních funkcí demokratické

Více

Zápis ze dne 15. 10. 2014

Zápis ze dne 15. 10. 2014 Komise místní samosprávy Pražské Předměstí sever Zápis ze dne 15. 10. 2014 Přítomni: Hosté: Richard Zelený, Václav Marvan, Libor Nejedlý, Vladimír Lesák, Jitka Dršatová, Danuše Zelená, Miloš Berounský,

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC 5. zasedání zastupitelstva města dne: 28. 5. 2015 Bod pořadu jednání: Vyřízení podnětů, dotazů a připomínek ze 4. řádného zasedání zastupitelstva města, které se konalo

Více

SMLOUVA O NÁJMU MÍSTA

SMLOUVA O NÁJMU MÍSTA SMLOUVA O NÁJMU MÍSTA na akci MÁJOVÉ SLAVNOSTI VE VLAŠIMI 2013 Pronajímatel (dále pořadatel) KULTURNÍ DŮM BLANÍK, se sídlem Komenského 22, 258 01 Vlašim, IČ: 71237615 a nájemce (dále prodejce) Jméno a

Více

Zpráva o šetření. A. Obsah podnětu

Zpráva o šetření. A. Obsah podnětu I. Skutečnost, že určité podání je primárně adresováno podnikatelskému subjektu, nikoliv inspektorátu ČOI, nemá žádný vliv na povinnost dozorového orgánu řádně prošetřit podezření ze spáchání správního

Více

Předkládá : Mgr. Vladimír K O T R O U Š. o činnosti Městské policie hl. m. Prahy

Předkládá : Mgr. Vladimír K O T R O U Š. o činnosti Městské policie hl. m. Prahy Z P R Á V A o činnosti Městské policie hl. m. Prahy za rok 2005 ve srovnání s rokem 2004 Předkládá : Mgr. Vladimír K O T R O U Š ředitel Městské policie hl. m. Prahy - 2 - O B S A H 1. Úvod... 3 2. Výsledky

Více

I. Vymezení pojmů. Preambule

I. Vymezení pojmů. Preambule PROVOZNÍ ŘÁD pro poskytování odstavné plochy bez jakýchkoli dalších služeb v areálu společnosti Barrandov Studio a.s. (dále jen "Nehlídané parkoviště") Obsah Preambule I. Vymezení pojmů II. Obecná ustanovení

Více

Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj

Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj Pondělí, 26. října 2015 Zdroj: Regiony24.cz (odkaz) Rubrika: AKTUÁLNĚ/ SPOLEČNOST Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj. V pátek

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 9 As 139/2012-30 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Radana Malíka a soudkyň JUDr. Barbary Pořízkové a Mgr. Daniely

Více

Městská policie Semily

Městská policie Semily Městská policie Semily Zpráva o činnosti v roce 2015 1 Obsah o Krycí list 1 o Obsah 2 o Kontakty, personalistika, služby 3 o Spolupráce s Policií ČR a dalšími institucemi 4 o Monitorovací systémy 5 o Prevence

Více

TÍSŇOVÁ PÉČE. Popis realizace poskytování tísňové péče

TÍSŇOVÁ PÉČE. Popis realizace poskytování tísňové péče Pečovatelská služba Ústí nad Labem, příspěvková organizace telefon: 475 211 781, 475 216 481 Pasteurova 7, 400 01 Ústí nad Labem fax: 475 211 161 IČO 44555385 e-mail: pecovatelskasluzba@volny.cz TÍSŇOVÁ

Více

Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním

Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním V tomto dokumentu uvádíme opis připomínek a dotazů zaslaných na adresu města Kopřivnice před termínem veřejného projednání. From: Ing. Roman Kresta

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Hradec Králové v roce 2014

Zpráva o činnosti Městské policie Hradec Králové v roce 2014 1 Zpráva o činnosti Městské policie Hradec Králové v roce 2014 Zpráva o činnosti Městské policie Hradec Králové (dále MPHK) podává informaci o vývoji v oblasti veřejného pořádku a dopravy v roce 2014,

Více

str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť

str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2011 str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť Obsah : 1. Obecná část - Personální stav - Pracovní doba -Technické vybavení 2. Činnost městské policie - Přestupky - Doprava

Více

160 ZÁVAZNÝ POKYN policejního prezidenta ze dne 4. prosince 2009, kterým se upravuje postup na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu

160 ZÁVAZNÝ POKYN policejního prezidenta ze dne 4. prosince 2009, kterým se upravuje postup na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu 160 ZÁVAZNÝ POKYN policejního prezidenta ze dne 4. prosince 2009, PRO VNITŘNÍ POTŘEBU kterým se upravuje postup na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu (opr. tisk. chyby SIAŘ PP ČR čá. 170/2011)

Více

Datum vyřízení. Datum doručení. Shrnutí vyřízení podání. Důvodnost. Číslo podací. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu.

Datum vyřízení. Datum doručení. Shrnutí vyřízení podání. Důvodnost. Číslo podací. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu. Ministerstvo dopravy, Přehled došlých podání a informace o způsobu jejich vyřízení (podání došlá v roce 2013) - celkem 169 podání Datum doručení 2.1.2013 Napojení nového úseku ul. Bohumínská na křižovatku

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Jízda přes zastávku městské hromadné dopravy bez nástupního ostrůvku, O.-Vítkovice

Více

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Stacionární doprava, O.-Hrabová Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Jih Znečišťování veřejného prostranství a narušování veřejného

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Překračování nejvyšší dovolené rychlosti, O.-Polanka nad Odrou Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Nerespektování dopravních

Více

Podklady pro tiskovou konferenci 19. listopadu 2009

Podklady pro tiskovou konferenci 19. listopadu 2009 Podklady pro tiskovou konferenci 19. listopadu 2009 Po třech kvartálech s přebytkem Rada města vzala na vědomí zprávu finančního odboru o rozboru hospodaření ve třetím čtvrtletí roku 2009. Rozpočet města

Více

STÁT REZIGNOVAL NA BODOVÝ SYSTÉM

STÁT REZIGNOVAL NA BODOVÝ SYSTÉM AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz STÁT REZIGNOVAL NA BODOVÝ SYSTÉM Přestupky zjištěné automatizovaným systémem bez obsluhy

Více

Zpráva o činnosti. MP Šluknov za rok 2012. Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov.

Zpráva o činnosti. MP Šluknov za rok 2012. Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov. Zpráva o činnosti MP Šluknov za rok 2012 Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov. Obsah: 1. Obecné Personální změny, hlídková činnost, výcvik, vybavení...1, 2 2. Činnost městské policie

Více

Ročník XVI. 3/2010 březen ******************************************************************************************

Ročník XVI. 3/2010 březen ****************************************************************************************** O m i c k ý zpravodaj Ročník XVI. 3/2010 březen ****************************************************************************************** Zas barvíme vajíčka, co nám snesla slepička. Modré, žluté, červené

Více

Činnosti obvyklé pro podvečer. S dítětem si povídáme o obvyklých činnostech pro tuto dobu.

Činnosti obvyklé pro podvečer. S dítětem si povídáme o obvyklých činnostech pro tuto dobu. Jejda, copak to je za cestu? podivil se Pavlík, sotva dojedl svačinu a uviděl před sebou strmou cestu stoupající vzhůru. Tudy půjdeme, ujistil všechny přítomné tatínek. Tak to máme celý zbytek dopoledne

Více

Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností, oznámení a podnětů občanů

Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností, oznámení a podnětů občanů Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností, oznámení a podnětů občanů Strana I (celkem 5) ---- - ---- Účelem těchto Pravidel je upravit způsob přijímáni a vyřizováni stížností, oznámení a podnětů občanů

Více

Dotazníkové šetření spokojenosti se sociální pobytovou službou Domova důchodců Horní Planá. Vyhodnocení Dotazníků pro obyvatele Domova důchodců

Dotazníkové šetření spokojenosti se sociální pobytovou službou Domova důchodců Horní Planá. Vyhodnocení Dotazníků pro obyvatele Domova důchodců Dotazníkové šetření spokojenosti se sociální pobytovou službou Domova důchodců Horní Planá Vyhodnocení Dotazníků pro obyvatele Domova důchodců Horní Planá Vyplněných dotazníků bylo navráceno celkem 56,

Více

Zápis. z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 25.1.2012 v zasedací místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2, Praha 1.

Zápis. z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 25.1.2012 v zasedací místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2, Praha 1. Zápis z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 25.1.2012 v zasedací místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2, Praha 1. Přítomni: Ing. Jiří Nouza, Ing. Jiří Pařízek, Petr Hána,

Více

2010-2011. Zpráva o činnosti výboru Společenství vlastníků jednotek NOVÁ HARFA I Podkovářská č.p. 933. Vážení majitelé,

2010-2011. Zpráva o činnosti výboru Společenství vlastníků jednotek NOVÁ HARFA I Podkovářská č.p. 933. Vážení majitelé, Zpráva o činnosti výboru Společenství vlastníků jednotek NOVÁ HARFA I Podkovářská č.p. 933 Vážení majitelé, 2010-2011 dovolte nám informovat Vás o činnosti výboru Společenství vlastníků jednotek Nová Harfa

Více

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY Pěší zóna Pěší zóna je vyznačena v centru Ostravy v městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Zahrnuje centrální Masarykovo náměstí a jemu přilehlé ulice.

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2004

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2004 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2004 1. Zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti ve městě za využití Městské policie Děčín Ve městě Děčín byla zřízena městská policie v roce 1992 vyhláškou

Více

V LIBERCI BUDOU STRÁŽNÍCI NA LYŽÍCH, ZVÝŠÍ SE BEZPEČNOST SJEZDOVEK NA JEŠTĚDU

V LIBERCI BUDOU STRÁŽNÍCI NA LYŽÍCH, ZVÝŠÍ SE BEZPEČNOST SJEZDOVEK NA JEŠTĚDU Tisková zpráva Karabiniéři na Ještědu V LIBERCI BUDOU STRÁŽNÍCI NA LYŽÍCH, ZVÝŠÍ SE BEZPEČNOST SJEZDOVEK NA JEŠTĚDU Statutární město Liberec se ve spolupráci s Městskou policí Liberec rozhodlo posílit

Více

Zápis z jednání Bezpečnostní komise RMČ č. 3/2015 ze dne 2. 4. 2015 konané na ÚMČ Brno-Líšeň

Zápis z jednání Bezpečnostní komise RMČ č. 3/2015 ze dne 2. 4. 2015 konané na ÚMČ Brno-Líšeň Statutární město Brno Městská část Brno Líšeň určeno k projednání do Rady MČ Brno Líšeň Zápis z jednání Bezpečnostní komise RMČ č. 3/2015 ze dne 2. 4. 2015 konané na ÚMČ Brno-Líšeň Přítomni: Jaroslav Stross,

Více

Směrnice č. 41 PRAVIDLA PRO VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ

Směrnice č. 41 PRAVIDLA PRO VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ Směrnice č. 41 PRAVIDLA PRO VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ Městského úřadu v Kravařích obce s rozšířenou působností V Kravařích dne: 20. 03. 2013 Zpracoval: Mgr. Marek Zinglar Kontroloval: Ing. Pavel Novotný,

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin. Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 08. 01. 2014 Obsah 1. Úvod do problematiky

Více

Zápis z 5. schůze osadního výboru Kojetín ze dne 6. 5. 2016

Zápis z 5. schůze osadního výboru Kojetín ze dne 6. 5. 2016 Zápis z 5. schůze osadního výboru Kojetín ze dne 6. 5. 2016 Přítomni: Ing. Lumír Zrník, Miroslav Rosa, Jitka Rakušanová, Jiří Holub, Ing. Ivo Miček, Lubomír Holub, Otto Drescher Omluveni: Petr Dousek,

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE KLADNO ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE KLADNO ZA ROK 2011 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE KLADNO ZA ROK 2011 Vypracoval : Stanislav Procházka ředitel Městské policie KLADNO Obsah : 1. Úvod 2. Oblast personální práce a vzdělávání 3. Činnost městské policie 3.1

Více

přechod pro chodce Jiří Tesař Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení Česká společnost pro osvětlování

přechod pro chodce Jiří Tesař Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení Česká společnost pro osvětlování Noční přechod pro chodce z pohledu řidiče. Jiří Tesař Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení Česká společnost pro osvětlování Co je vlastně přechod pro chodce Přechod pro chodce je místo na pozemní

Více

Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu ZÁSADY PRO PRONÁJEM VSTUPNÍCH BYTŮ S DOPROVODNÝM SOCIÁLNÍM PROGRAMEM

Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu ZÁSADY PRO PRONÁJEM VSTUPNÍCH BYTŮ S DOPROVODNÝM SOCIÁLNÍM PROGRAMEM Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu ZÁSADY PRO PRONÁJEM VSTUPNÍCH BYTŮ S DOPROVODNÝM SOCIÁLNÍM PROGRAMEM Vypracoval: Bc. Darina Kolková, ved. oddělení soc. služeb

Více

Čl. I Základní ustanovení

Čl. I Základní ustanovení MĚSTO NYMBURK NAŘÍZENÍ MĚSTA NYMBURKA č. 2 / 2014 o placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích v Nymburce. Rada města Nymburka svým usnesením č. 150 ze dne 2. 4. 2014 vydává

Více

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / telefon Praha. ČTÚ-8 216/2016-620 Mgr. Paráková/224 004 508

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / telefon Praha. ČTÚ-8 216/2016-620 Mgr. Paráková/224 004 508 Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / telefon Praha /20. ledna 2016 ČTÚ-8 216/2016-620 Mgr. Paráková/224 004 508 2. února 2016 Vážený pane, v reakci na Vaši žádost, kterou Český telekomunikační

Více

Zápis č.9/2011. Z řádného zasedání - závodního výboru + místopředsedů ZO OS DOSIA při DPO a.s. a vedení společnosti, konaného dne 10. 05. 2011.

Zápis č.9/2011. Z řádného zasedání - závodního výboru + místopředsedů ZO OS DOSIA při DPO a.s. a vedení společnosti, konaného dne 10. 05. 2011. Závodní výbor ZO OS DOSIA při DPO a.s. Zápis č.9/2011 Z řádného zasedání - závodního výboru + místopředsedů ZO OS DOSIA při DPO a.s. a vedení společnosti, konaného dne 10. 05. 2011. ZV jednal ve složení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Majetková trestná činnost, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Přepadávání žen, O.-Zábřeh Bezpečnostní situace, O.-Přívoz Cyklisté

Více

Veřejné projednání - studie rekonstrukce ulice Štramberská Štefánikova a přilehlých veřejných prostranství 2007-02-22

Veřejné projednání - studie rekonstrukce ulice Štramberská Štefánikova a přilehlých veřejných prostranství 2007-02-22 Veřejné projednání - studie rekonstrukce ulice Štramberská Štefánikova a přilehlých veřejných prostranství 2007-02-22 Projednání zahájila Mgr. Chalúpková v 16:30, uvedla zástupce města a firmy zpracovávající

Více

PROTIKORUPČNÍ PORTÁL (září 2007 až září 2009)

PROTIKORUPČNÍ PORTÁL (září 2007 až září 2009) PROTIKORUPČNÍ PORTÁL (září 2007 až září 2009) Rada hlavního města Prahy si ve svém programovém prohlášení na období 2006-2010 jako jeden z hlavních cílů vytkla zjednodušit veřejnou správu, zajistit její

Více

ZÁPIS. Ing. J. Sevald, I. Blahovcová,B. Šlapáková, J. Huml, P. Jedlička Ing. P. Savincová, V. Huml, M. Huml, L. Marek - 9

ZÁPIS. Ing. J. Sevald, I. Blahovcová,B. Šlapáková, J. Huml, P. Jedlička Ing. P. Savincová, V. Huml, M. Huml, L. Marek - 9 ZÁPIS z jednání Zastupitelstva obce Cheznovice, podle 92 odst. 1 zákona č.128/2000 Sb., o obcích ( obecní zřízení) ve znění pozdějších předpisů, konaného dne 1. března 2011 od 18.30 hodin v přístavbě Lidového

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Konzumace alkoholu na veřejnosti a narušování veřejného pořádku, O.-Hrabůvka Bezpečnostní situace a veřejný pořádek, O.-Moravská Ostrava Narušování veřejného

Více

BEZPEČNOST A VEŘEJNÝ POŘÁDEK ZA ROK 2012 MĚSTSKÁ POLICIE PŘÍBOR

BEZPEČNOST A VEŘEJNÝ POŘÁDEK ZA ROK 2012 MĚSTSKÁ POLICIE PŘÍBOR MĚSTO PŘÍBOR - MĚSTSKÁ POLICIE Zpráva MPP za rok 2012 BEZPEČNOST A VEŘEJNÝ POŘÁDEK ZA ROK 2012 MĚSTSKÁ POLICIE PŘÍBOR Obsah 1 Ustanovení, činnost... 2 2 Personální a technické zajištění činnosti... 2 2.1

Více

Městská policie Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá n. L. dne 17. 02. 2016

Městská policie Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá n. L. dne 17. 02. 2016 Městská policie Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá n. L. dne 17. 02. 2016 Informativní zpráva o bezpečnostní situaci v Lysé nad Labem za rok 2015 Zpráva se předkládá z důvodu: Informativní zpráva

Více

Nezákonné nakládání s odpady na katastru obce právní možnosti

Nezákonné nakládání s odpady na katastru obce právní možnosti Nezákonné nakládání s odpady na katastru obce právní možnosti postihu Hornické muzeum Landek Park 3.11.2011 Ing. René Hellebrand Česká inspekce životního prostředí Oblastní inspektorát Ostrava Česká inspekce

Více

UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera Katedra dopravního stavitelství DOPRAVNĚ TECHNICKÁ STUDIE TRUTNOV KRYBLICE

UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera Katedra dopravního stavitelství DOPRAVNĚ TECHNICKÁ STUDIE TRUTNOV KRYBLICE UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera Katedra dopravního stavitelství DOPRAVNĚ TECHNICKÁ STUDIE TRUTNOV KRYBLICE TEXTOVÁ ČÁST Listopad 2014 Leden 2015 Č. KOPIE SEZNAM PŘÍLOH: Textová část

Více

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Odlehčovací služba, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Pravidla ke standardu č. 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Místem poskytování služby

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD KAROLINKA Odbor výstavby

MĚSTSKÝ ÚŘAD KAROLINKA Odbor výstavby MĚSTSKÝ ÚŘAD KAROLINKA Odbor výstavby Radniční nám. 42, 756 05 Karolinka Spis.zn.: MU-Výst.:157/1053/2009-Ru Č.j. : MU-2598/2013 Vyřizuje : Bc. Žaneta Rudolfová Karolinka, dne 24.5.2013 TEL.: E-MAIL: 571

Více

Zápis č. 2/13 z 16. jednání Kontrolního výboru ZO konaného dne 24.3.2013

Zápis č. 2/13 z 16. jednání Kontrolního výboru ZO konaného dne 24.3.2013 Zápis č. 2/13 z 16. jednání Kontrolního výboru ZO konaného dne 24.3.2013 Přítomni: Hosté: Jiří Kaňok Magda Otčenášková Ing. Jan Krupa Ing. Václav Moskva Mgr. Ondřej Novák od 16.45 hod. Ing. Jiří Carbol

Více

Materiál do jednání Zastupitelstva města Jílového. Sdružení nezávislých kandidátů JISTOTA Otevřenosti

Materiál do jednání Zastupitelstva města Jílového. Sdružení nezávislých kandidátů JISTOTA Otevřenosti Název: Sdružení nezávislých kandidátů JISTOTA Otevřenosti Materiál do jednání Zastupitelstva města Jílového číslo: Neoprávněný zábor pozemku, neoprávněné osazení dopravním značením ze dne: Popis současného

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 2 As 45/2006-56 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Vojtěcha Šimíčka a soudců JUDr. Barbary Pořízkové a

Více

Zápis č. 12 z jednání komise pro životní prostředí konaného dne 26. 9. 2013

Zápis č. 12 z jednání komise pro životní prostředí konaného dne 26. 9. 2013 Zápis č. 12 z jednání komise pro životní prostředí konaného dne 26. 9. 2013 Přítomni (členové): V. Palan, L. Pacek, T. Chrt Nepřítomni (členové): -- Hosté: -- Jednání komise bylo svoláno na 26. 9. 2013

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 9 As 20/2014 50 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedkyně JUDr. Barbary Pořízkové a soudců JUDr. Radana Malíka a JUDr.

Více

Zastupitelstvo dětí a mládeže města Prostějova

Zastupitelstvo dětí a mládeže města Prostějova Z á p ii s z Dě tt s k é h o s ll y š e n íí Datum konání: úterý 4. března 2008 Místo konání: promítací sál KK Duha, Prostějov Počet přítomných: 97 (dle prezenční listiny), z toho 16 členů ZDMMP z toho

Více

Závěrečné stanovisko

Závěrečné stanovisko Stavební úřad by měl za účastníky územního řízení vzít vlastníky nemovitostí, kteří mohou být přímo dotčení na svých právech významnou ztrátou výhledu. Námitku ztráty výhledu stavební úřad vždy posoudí,

Více

Řádná schůze Chomutovské ostrostřelecké společnosti

Řádná schůze Chomutovské ostrostřelecké společnosti Řádná schůze Chomutovské ostrostřelecké společnosti Program Řádné schůze 9/2015 Datum a místo konání:...1 Zahájení schůze...2 Seznam účastněných...2 Seznámení s programem...2 Volba zapisovatele...2 Doplňovací

Více

Podklad pro veřejnou diskuzi k přijetí nové obecně závazné vyhlášky

Podklad pro veřejnou diskuzi k přijetí nové obecně závazné vyhlášky Podklad pro veřejnou diskuzi k přijetí nové obecně závazné vyhlášky Zpracováno jako podklad pro zasedání Rady města České Budějovice konané dne 27. 6. 2012. Podle právního stavu ke dni 1. 6. 2012. Zpracoval

Více