GE Power & Water Water & Process Technologies. Technologie úpravy vody pro energetiku

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "GE Power & Water Water & Process Technologies. Technologie úpravy vody pro energetiku"

Transkript

1 GE Power & Water Water & Process Technologies Technologie úpravy vody pro energetiku

2 Již více než století poskytuje GE dlouhodobá řešení, která pomáhají zákazníkům po celém světě k vyřešení nejnaléhavějších globálních problémů současnosti. V současnosti je náš závazek v tomto směru ještě silnější. Vzhledem k hlubokému vzájemnému propojení poptávky po energii a zdrojích vody pomáhá nabídka GE ve vývoji efektivních energetických závodů. Protože je GE přední společnost, která myslí na budoucnost a má promyšlená řešení potřeb energetiky, umožňují naše systémy pro úpravu vody, opětovné využití vody a čištění odpadních vod našim zákazníkům dosahovat efektivnějšch výsledků a vyššího zisku při provozu spolu s minimalizaci jejich ekologické stopy. Náš cíl je stejný jako váš pomáhat průmyslu a komunitám prosperovat. Reakce na dnešní problémy Odhaduje se, že se globální poptávka po elektřině během příštích 20 let zdvojnásobí. Vzhledem k velkému množství vody potřebné k výrobě elektřiny, se poptávka po vodě ve stejném časovém horizontu ztrojnásobí. Vzhledem k omezenosti světových zdrojů vody to představuje značná omezení pro růst a ziskovost energetiky. Současně čelí tato zařízení přísným předpisům, týkajících se vypouštění odpadních vod a pevného odpadu, snížení emisí CO2, selenu, rtuti, odstranění těžkých kovů a kvality ovzduší. Rychle se rozvíjející regiony Čína, Indie, Střední východ - usilují o dostatečně rychlé vybudování elektráren, aby udržely krok s rostoucími nároky, zatímco jiné země usilují o minimalizaci svých provozních a řídicích nákladů. Chcete-li zachovat stávající úroveň finančních prostředků a přitom plnit předpisy na omezování emisí, musí být stávající palivové zdroje maximalizovány a musí být plně prozkoumána alternativní řešení. Věnovat pozornost pouze základním ukazatelům tepelného výkonu, spolehlivosti a dostupnosti není nadále dostačující: nezbytné je zlepšení procesu k úspěšnému konkurování v prostředí rostoucího trhu.

3 Řízení financí a ochrany životního prostředí Rozumíme problémům a známe možnosti současné energetiky. Jako strategický obchodní partner je GE Water úzce spojen s GE Energy při poskytování komplexních integrovaných řešení v oblasti chemie i zařízení, která pomáhají společně řídit produkci energie a vody. Tyto synergie mohou pomoci při optimalizaci umístění a výstavby elektráren pomáhat minimalizovat celkové náklady na vlastní kapitál a vytvářet větší efektivitu při výrobě elektrické energie prostřednictvím revolučního systému předúpravy, chlazení a programů úpravy paliva. Řešení pro energetiku od GE Stále rostoucí regulace, ekologické a finanční tlaky vedou k tomu, že přežít a prosperovat v dnešním energetickém průmyslu vyžaduje inovace GE v oblasti chemických procesů a zařízení ke zvýšení efektivity při současné ochraně přírodních zdrojů a úspoře peněz. Naše outsourcované divize Water Services umožňují zákazníkům získat sofistikovaná zařízení a vybavení, která produkují vodu splňující náročné požadavky na kvalitu bez nákladů na koupi a provoz úpraven vody. Mobilní vodárenský vozový park největší na světě pomáhá zákazníkům při nouzových situacích odesláním vodárenského vybavení během 24 hodin a odborníků potřebných pro zabezpečení zařízení a zachování provozu. Řešení FuelSolv pro alternativní uhelné elektrárny spalující nízkojakostní uhlí a plynové turbíny pro přechod z pevných paliv na topný olej. Programy kontroly prachu včetně podzemních prostor DusTreat, služby a systémů pro dopravní sítě pomáhají snižovat spotřebu vody a provozní náklady. Rozsah řešení chemických úprav, DusTreat a ScaleTrol pro kontrolu emisí prachu, pomáhá snižovat spotřebu vody, omezovat emise a snížit náklady. Jednoduché a cenově efektivní řešení pro biologické odstraňování selenu, dusičnanů a kovů z odpadních vod, ABMet, produkuje vody, které splňují nebo překračují nejpřísnější regulační normy pro odstranění selenu na světě. Systémy membránových bioreaktorů (MBR) ZeeWeed kombinují ověřenou technologii ultrafiltrace (UF) a biologickou úpravu pro odpadní vody a opětovné využití vody, což vede k produkci vypouštěné vody v kvalitě vhodné pro vypouštění nebo další použití. Systémy Zero Liquid Discharge nabízejí rozsáhlé zkušenosti při odpařování a krystalizaci pro omezení vypouštěné odpadní vody a umožňují získávání cenných vedlejších produktů. Chemická a monitorovací řešení GenGard pro chlazení; OptiSperse, CorTrol a Steamate pro oběhové chemikálie; a monitoring TrueSense optimalizují produktivitu závodů a vodárenských systémů při ochraně majetku a zajištění ochrany přírodního prostředí. Rozsah řešení biologické filtrace a technologie koagulace MetClear umožňuje odstranění těžkých kovů pro zlepšení kvality odpadních vod.

4 Případová studie pro energetiku Případová studie GE pomáhá energetickým společnostem v Indii snižovat spotřebu vody, chránit životní prostředí a šetřit peníze. Touha chránit vzácné zdroje vody a životní prostředí v Indii vedla elektřinu vyrábějící společnost ST CMS ke zhodnocení milionů litrů odpadní chladicí vody, která byla tradičně vypouštěna. Hnědouhelná elektrárna o výkonu 250 MW využívá značné množství vody na chlazení a GE ve spolupráci se ST CMS zkoumala, zda by společnost nemohla opakovaně používat vody z kalového rybníku na chlazení. Výsledkem bylo, že ST CMS začala recyklovat vodu pro chladicí věže, což vede k úsporám vody a elektrické energie potřebné pro provoz zařízení. Po necelém roce ušetřila recyklace vody ST CMS okolo 1,8 miliard litrů vody při denní úspoře 5000 m3. Celková finanční úspora překročila dolarů ročně a závod nyní využívá šest čerpadel místo osmi s úsporou ve výši dolarů ročně. Kromě těchto vodních zdrojů a peněžní úspory se ST CMS stala příkladem pro ostatní společnosti v Indii ve snaze pomoci řešit problémy s nedostatkem vody v této zemi.

5 Případová studie Technologie a odborné znalosti GE pomáhají společnosti Cogentrix Energy ušetřit víc než jedenáct milionů litrů vody ročně. Cogentrix je 120MW elektrárna v Battleboro v Severní Karolíně, která spolupracuje se společností GE na ušetření odhadem 11 milionů litrů vody ročně, tedy přibližně 22 procent své spotřeby vody výrazně tak snižuje svou závislost na obecních zdrojích sladké vody. Patentovaná technologie GE, včetně chemického systému GenGard, umožňuje zařízení používat recyklovanou vodu z chladicích věží pro pálení vápence a suspenzní drtičky, odstraňovat objem odpadních vod vypouštěných do řeky Tar a snížit provozní náklady a zvýšit účinnost systému chladících věží omezením tvorby vodního kamene. Tyto působivé a pozitivní výsledky jsou významnou úlevou pro Battleboro během období, kdy se region zotavuje ze dvou let sucha, které postihlo rozsáhlé oblasti Severní Karolíny. Jednalo se o nejhorší sucho v zemi od doby vedení záznamů a vedlo k tomu, že města a obce v celém regionu přijaly opatření na šetření vodou.

6 Důvěryhodný obchodní partner Značka GE je synonymem kvality a GE je důvěryhodným globálním partnerem pro energetické společnosti po celém světě. Se širokou řadou produktů a služeb pro každý krok výroby energie pomáhají integrovaná řešení GE a unikátní odborné znalosti zvládat a překonávat důležité úkoly ve stále se rozvíjející oblasti při současném zajištění odpovědné a udržitelné úspory zdrojů, kterou naši zákazníci po celém světě očekávají. Prostřednictvím inovací, přelomových technologií a specializovaných týmů světových odborníků vám pomůžeme úspěšně soutěžit - a vyhrát - v současném prostředí energetiky. Můžeme pomoci průmyslovým zákazníkům: Splnit výzvy rostoucí poptávky po energii a zároveň snížit provozní a servisní náklady a minimalizovat dopady na životní prostředí Využívat technologie opakovaného použití a recyklace vody ke snížení spotřeby surové vody a zmírnění provozních a finančních dopadů nedostatku vody Plnit stále přísnější ekologické požadavky k odstranění těžkých kovů, omezení produkce pevného odpadu a vypouštěné vody Navrhovat šetření vody pro nová zařízení nebo kompletní nízkonákladové modernizace k omezení spotřeby pro stávající zařízení

7

8 Přečtěte si, jak GE pomáhá zákazníkům vyřešit jejich největší problémy na adrese GE Power & Water Water & Process Technologies Global Headquarters 4636 Somerton Road Trevose, PA USA Tel Vyhledejte kontakt ve vašem okolí na a klepnutím na Contact Us. * Obchodní známka General Electric Company; může být registrována v jedné nebo více zemích. Informace v tomto dokumentu se mohou změnit bez předchozího upozornění a jejich účelem je jen všeobecné informování. Rozměry a výkon systémů, produktů a služeb se mohou lišit. Obrázky slouží jen pro ilustraci a nejsou v měřítku. Všechny právní povinnosti jsou uvedené výhradně ve smluvní dokumentaci. Nic obsažené v tomto dokumentu nepředstavuje vyjádření, záruku nebo závazek. 2011, General Electric Company. Všechna práva vyhrazena. GEA18169-CZ (11/2011)

Water Technologies & Solutions. technologie úpravy vody pro energetiku

Water Technologies & Solutions. technologie úpravy vody pro energetiku Water Technologies & Solutions technologie úpravy vody pro energetiku Již více než století poskytuje SUEZ dlouhodobá řešení, která pomáhají zákazníkům po celém světě k vyřešení nejnaléhavějších globálních

Více

GE Power & Water Water & Process Technologies. Řešení pro komunální zdroje vody a odpadní vodu

GE Power & Water Water & Process Technologies. Řešení pro komunální zdroje vody a odpadní vodu GE Power & Water Water & Process Technologies Řešení pro komunální zdroje vody a odpadní vodu Již více než století poskytuje GE dlouhodobá řešení, která pomáhají zákazníkům po celém světě k vyřešení nejnaléhavějších

Více

GE Power & Water Water & Process Technologies. Cenné zdroje, naléhavé otázky, jasnější řešení.

GE Power & Water Water & Process Technologies. Cenné zdroje, naléhavé otázky, jasnější řešení. GE Power & Water Water & Process Technologies Cenné zdroje, naléhavé otázky, jasnější řešení. Cenné zdroje Pokud spotřeba vody poroste nadále stejným tempem, jsou statistiky alarmující: do roku 2020 bude

Více

Water Technologies & Solutions. řešení pro komunální zdroje vody a odpadní vodu

Water Technologies & Solutions. řešení pro komunální zdroje vody a odpadní vodu Water Technologies & Solutions řešení pro komunální zdroje vody a odpadní vodu řešení pro komunální zdroje vody a odpadní vodu Již více než století poskytuje SUEZ dlouhodobá řešení, která pomáhají zákazníkům

Více

GE Power & Water Water & Process Technologies. Vodárenské a procesní řešení pro rafinérský průmysl

GE Power & Water Water & Process Technologies. Vodárenské a procesní řešení pro rafinérský průmysl GE Power & Water Water & Process Technologies Vodárenské a procesní řešení pro rafinérský průmysl Maximalizace procesů rafinace a výroby paliv Již více než století poskytuje GE dlouhodobá řešení, která

Více

GE Power & Water Water & Process Technologies. Řešení pro zpracování a úpravu vody pro potravinářský průmysl a výrobu nápojů

GE Power & Water Water & Process Technologies. Řešení pro zpracování a úpravu vody pro potravinářský průmysl a výrobu nápojů GE Power & Water Water & Process Technologies Řešení pro zpracování a úpravu vody pro potravinářský průmysl a výrobu nápojů Již více než století poskytuje GE trvale udržitelná řešení, která pomáhají zákazníkům

Více

Prioritní výzkumné cíle

Prioritní výzkumné cíle Návrh projektu musí naplňovat jeden hlavní Prioritní výzkumný cíl. Prioritní výzkumné cíle Č. j.: TACR/1-32/2019 Uchazeč v příslušném poli elektronického návrhu projektu popíše, jak jeho návrh projektu

Více

Water Technologies & Solutions. vodárenské a procesní řešení pro rafinérský průmysl

Water Technologies & Solutions. vodárenské a procesní řešení pro rafinérský průmysl Water Technologies & Solutions vodárenské a procesní řešení pro rafinérský průmysl technologie a řešení pro zpracování uhlovodíků maximalizace procesů rafinace a výroby paliv Již více než století poskytuje

Více

Úprava vody v elektrárnách a teplárnách Bezodpadové technologie Petra Křížová

Úprava vody v elektrárnách a teplárnách Bezodpadové technologie Petra Křížová Úprava vody v elektrárnách a teplárnách Bezodpadové technologie Petra Křížová MemBrain s.r.o., Pod Vinicí 87, 471 27 Stráž pod Ralskem 1 Úprava vody v elektrárnách a teplárnách a bezodpadové technologie

Více

MAS Opavsko směřuje k energetické nezávislosti

MAS Opavsko směřuje k energetické nezávislosti MAS Opavsko směřuje k energetické nezávislosti Ing. Jiří Krist předseda sdružení MAS Opavsko Bc. Petr Chroust - manažer MAS Opavsko www.masopavsko.cz Energetická koncepce území MAS Opavsko Podklad pro

Více

- VODA NENÍ SAMOZŘEJMOST -

- VODA NENÍ SAMOZŘEJMOST - PŘÍSTUP SKUPINY ČEZ K VODĚ - VODA NENÍ SAMOZŘEJMOST - 18. března 2019 Přemysl Šašek ENERGETICKÉ ZDROJE JSOU ZÁKLADNÍM PILÍŘEM SOUČASNÉ CIVILIZACE Energie podmiňují chod naprosté většiny západní civilzace.

Více

Údržba, oprava, obnova, ochrana. Řešení pro údržbu a spolehlivost výrobního zařízení

Údržba, oprava, obnova, ochrana. Řešení pro údržbu a spolehlivost výrobního zařízení Údržba, oprava, obnova, ochrana Řešení pro údržbu a spolehlivost výrobního zařízení Henkel - řešení pro všechny problémy v údržbě. Údržba, oprava, obnova a ochrana strojního zařízení. Maximalizace produkce,

Více

ENERGIE PRO BUDOUCNOST X. Efektivní výroba a využití energie. Efektivnost v energetice

ENERGIE PRO BUDOUCNOST X. Efektivní výroba a využití energie. Efektivnost v energetice ENERGIE PRO BUDOUCNOST X Efektivní výroba a využití energie Efektivnost v energetice Brno, MSV, 8.10.2014 Ing. Josef Bubeník Úvodní poznámka Energetická efektivnost není samoúčelným požadavkem, protože

Více

23042012_WORKsmart_ECO_bro_CZ. WORKsmart -Eco. Pečujte o životní prostředí i svůj zisk. Let s drive business. www.tomtom.

23042012_WORKsmart_ECO_bro_CZ. WORKsmart -Eco. Pečujte o životní prostředí i svůj zisk. Let s drive business. www.tomtom. 23042012_WORKsmart_ECO_bro_CZ WORKsmart -Eco Pečujte o životní prostředí i svůj zisk www.tomtom.com/business Let s drive business Obsah 2 Jak ekologické je vaše podnikání? 3 Optimalizace využití vozidel

Více

Pražská energetika a EnBW. Komplexní energetická řešení šitá na míru

Pražská energetika a EnBW. Komplexní energetická řešení šitá na míru Pražská energetika a EnBW Komplexní energetická řešení šitá na míru Kdo jsme? Akcionářská struktura společnosti PRE Pražská energetika Holding, a.s. - 57,87 % Fyzické a právnické osoby - 0,87 % Spolupráce

Více

Využití sluneční energie díky solárním kolektorům Apricus

Využití sluneční energie díky solárním kolektorům Apricus Využití sluneční energie díky solárním kolektorům Apricus Základní princip solárního ohřevu Absorpce slunečního záření Sluneční energie, která dopadá na zemský povrch během slunečného dne, se dokáže vyšplhat

Více

Pohon s adaptivním frekvenčním měničem Vynikající účinnost chladicí jednotky

Pohon s adaptivním frekvenčním měničem Vynikající účinnost chladicí jednotky Pohon s adaptivním frekvenčním měničem Vynikající účinnost chladicí jednotky Řešení vylepšení přizpůsobené řadě chladicích jednotek Trane RTAD Trane RTAC Provozní výhody Zisky díky energetické účinnosti

Více

VÝROBA ELEKTRICKÉ ENERGIE V ČR

VÝROBA ELEKTRICKÉ ENERGIE V ČR INOVACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH ZAMĚŘENÉ NA VYUŽÍVÁNÍ ENERGETICKÝCH ZDROJŮ PRO 21. STOLETÍ A NA JEJICH DOPAD NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ CZ.1.07/1.1.00/08.0010 VÝROBA ELEKTRICKÉ ENERGIE V ČR

Více

ENVIROS - Company presentation

ENVIROS - Company presentation ENVIROS - Company presentation Kreditní linky podporující energeticky úsporné projekty Róbert Máček - ENVIROS O nás ENVIROS, s. r. o. je jednou z předních poradenských společností poskytující své služby

Více

Údržba, opravy, renovace, ochrana. Řešení pro jaderné elektrárny

Údržba, opravy, renovace, ochrana. Řešení pro jaderné elektrárny Údržba, opravy, renovace, ochrana Řešení pro jaderné elektrárny Henkel komplexní řešení pro Vaši jadernou elektrárnu. KOMPLETNÍ PRODUKTOVÉ PORTFOLIO Široká paleta řešení pro jadernou energetiku TECHNICKÁ

Více

Smart Prague - chytré město začíná infrastrukturou

Smart Prague - chytré město začíná infrastrukturou Smart Prague - chytré město začíná infrastrukturou Praze CLAM GALLASŮV PALÁC 2.10.2014 Koncept Smart Prahy Vytváření vzájemných synergií mezi různými síťovými odvětvími jako je doprava, energetika, bezpečnost,

Více

Energie z odpadních vod. Karel Plotěný

Energie z odpadních vod. Karel Plotěný Energie z odpadních vod Karel Plotěný Propojení vody a energie Voda pro Energii Produkce paliv (methan, ethanol, vodík, ) Těžba a rafinace Vodní elektrárny Chladící okruhy Čištění odpadních vod Ohřev vody

Více

PŘEDSTAVENÍ VÝROBY ELEKTŘINY

PŘEDSTAVENÍ VÝROBY ELEKTŘINY PŘEDSTAVENÍ VÝROBY ELEKTŘINY INTRODUCTION NA PALIVOVÝCH OF GASIFICATION ČLÁNCÍCH TECHNOLOGY, IGCC Seminář ELECTRICITY SVSE, 3.května PRODUCTION 2012 AND ALTERNATIVE ENERGY SOLUTIONS Ing. Tomáš Rohal, Business

Více

POLITIKA OCHRANY KLIMATU V ČESKÉ REPUBLICE

POLITIKA OCHRANY KLIMATU V ČESKÉ REPUBLICE POLITIKA OCHRANY KLIMATU V ČESKÉ REPUBLICE Návrh Ministerstva životního prostředí ČR ÚVODNÍ SLOVO Milí přátelé, změna klimatu se stává každodenní realitou. Koncentrace skleníkových plynů v zemské atmosféře

Více

EVECO Brno, s.r.o. ZAŘÍZENÍ PRO EKOLOGII A ENERGETIKU

EVECO Brno, s.r.o. ZAŘÍZENÍ PRO EKOLOGII A ENERGETIKU EVECO Brno, s.r.o. ZAŘÍZENÍ PRO EKOLOGII A ENERGETIKU Sídlo/kancelář: Březinova 42, Brno Pobočka: Místecká 901, Paskov Česká Republika eveco@evecobrno.cz www.evecobrno.cz INTRODUCTION Společnost EVECO

Více

ŠETŘETE DÍKY MĚDI ENERGII REKUPERACE TEPLA Z VODY VE SPRŠE POMOCÍ MĚDĚNÝCH TRUBEK SÉRIE/ 1

ŠETŘETE DÍKY MĚDI ENERGII REKUPERACE TEPLA Z VODY VE SPRŠE POMOCÍ MĚDĚNÝCH TRUBEK SÉRIE/ 1 ŠETŘETE DÍKY MĚDI ENERGII REKUPERACE TEPLA Z VODY VE SPRŠE POMOCÍ MĚDĚNÝCH TRUBEK SÉRIE/ 1 Úvodní slovo série Jako trvalý a udržitelný kov s dlouhou životností a úplnou recyklací hraje měď klíčovou roli

Více

Celková charakteristika 21. světového kongresu WEC

Celková charakteristika 21. světového kongresu WEC Celková charakteristika 21. světového kongresu WEC Ing. Miroslav Vrba, CSc., předseda EK ČR/WEC Celková charakteristika 21. světového kongresu WEC Heslo Kongresu Hledejme řešení k problémům světové energetiky

Více

Budoucnost české energetiky. Akademie věd ČR

Budoucnost české energetiky. Akademie věd ČR Budoucnost české energetiky Václav Pačes Akademie věd ČR Nezávislá energetická komise (NEK) se m.j. zabývala těmito oblastmi 1. Jak snížit energetickou náročnost ČR 2. Jak uspokojit rozvoj společnosti

Více

Global Brand Local Services

Global Brand Local Services Global Brand Local Services TEDOM Group je skupina firem majetkově spjatá se společností TEDOM, která se zabývá vývojem, výrobou, instalací a provozováním kogeneračních jednotek a dalších vysoce účinných

Více

KULTIVAČNÍ PNEUMATIKY

KULTIVAČNÍ PNEUMATIKY KULTIVAČNÍ PNEUMATIKY NAŠE PŘEPRAVNÍ KAPACITA. VAŠE VÝNOSY. PNEUMATIKY VYVINUTÉ PRO VÝZVY DNEŠNÍHO ZEMĚDĚLSTVÍ Současné postřikovače se vyvíjejí rychlým tempem. Stávají se většími, těžšími, výkonnějšími

Více

Co pro nás znamená zelené?

Co pro nás znamená zelené? reen Co pro nás znamená zelené? Zelená chemie se skládá z chemikálií a chemických procesů navržených pro snížení nebo eliminaci negativních dopadů na životní prostředí. Globální průmyslový standard, který

Více

Biomasa, bioplyn a energetika Olomouc

Biomasa, bioplyn a energetika Olomouc Transpozice směrnice 2015/2193/EU o omezení emisí některých znečišťujících látek do ovzduší ze středních spalovacích zařízení a Aktivity Ministerstva životního prostředí k omezení negativních vlivů dopravy

Více

Portfolio úložišť WD pro datová centra Kapacitní úložiště prošlo vývojem

Portfolio úložišť WD pro datová centra Kapacitní úložiště prošlo vývojem Kapacitní úložiště, které posune váš výkon k inovacím. WD a logo WD jsou registrované ochranné známky společnosti Western Digital Technologies, Inc. v USA a dalších zemích; WD Ae, WD Re+, WD Re, WD Se,

Více

Akční plán energetiky Zlínského kraje

Akční plán energetiky Zlínského kraje Akční plán energetiky Zlínského kraje Ing. Miroslava Knotková Zlínský kraj 19/12/2013 Vyhodnocení akčního plánu 2010-2014 Priorita 1 : Podpora efektivního využití energie v majetku ZK 1. Podpora přísnějších

Více

Žádosti o podporu v rámci prioritních os 2 a 3 jsou přijímány od 1. března 2010 do 30. dubna 2010.

Žádosti o podporu v rámci prioritních os 2 a 3 jsou přijímány od 1. března 2010 do 30. dubna 2010. XVII. výzva k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu Životní prostředí podporovaných z Fondu soudržnosti a Evropského fondu pro regionální rozvoj. Ministerstvo životního prostředí

Více

Česká politika. Alena Marková

Česká politika. Alena Marková Česká politika Alena Marková Strategický rámec udržitelného rozvoje ČR schválený vládou v lednu 2010 základní dokument v oblasti udržitelného rozvoje dlouhodobý rámec pro politické rozhodování v kontextu

Více

Energetické služby se zárukou

Energetické služby se zárukou Energetické služby se zárukou BANKA BUSINESS CENTRUM Poskytovatel komplexních energetických služeb a spolehlivý dodavatel elektřiny Skupina Enel 40 98 1,9 61 73 42 zemí GW milionu milionu tisíc % na ctyrech

Více

CHYTRÁ BUDOUCNOST VAŠEHO KRAJE KAMIL ČERMÁK PŘEDSEDA PŘEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍ ŘEDITEL

CHYTRÁ BUDOUCNOST VAŠEHO KRAJE KAMIL ČERMÁK PŘEDSEDA PŘEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍ ŘEDITEL CHYTRÁ BUDOUCNOST VAŠEHO KRAJE KAMIL ČERMÁK PŘEDSEDA PŘEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍ ŘEDITEL STOLETÍ MĚST Před sto lety v nich žil v průměru každý třináctý člověk* Dnes je to už více než polovina světové populace*

Více

NOVÁ TVÁŘ ENERGETIKY PO EKONOMICKÉ KRIZI

NOVÁ TVÁŘ ENERGETIKY PO EKONOMICKÉ KRIZI NOVÁ TVÁŘ ENERGETIKY PO EKONOMICKÉ KRIZI Trendy Evropské Energetiky, Praha, 20.9.2010 Alan Svoboda Ředitel divize Obchod, ČEZ a.s. V ROCE 2008 PROPUKLA FINANČNÍ KRIZE 1 KRIZE SE NÁSLEDNĚ ROZŠÍŘILA NA CELOU

Více

Energy Performance Contracting Energetické služby se zárukou ETICKÝ KODEX. Asociace poskytovatelů energetických služeb Listopad 2012 Praha

Energy Performance Contracting Energetické služby se zárukou ETICKÝ KODEX. Asociace poskytovatelů energetických služeb Listopad 2012 Praha Energy Performance Contracting ETICKÝ KODEX Listopad 2012 Praha Předmluva Energetické služby se v České republice začaly uplatňovat jako v jedné z prvních evropských zemí již v první polovině 90. let a

Více

RMB & RMB IVR kw

RMB & RMB IVR kw RMB & RMB IVR 22-37 kw Přímý pohon / Převodovka Olejem mazané šroubové kompresory s pevnou nebo proměnnou rychlostí Robustní, spolehlivé, efektivní RMB 22-37 Pohon pomocí převodovky RMB 22-37 IVR Přímý

Více

EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO

EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO EFEKTIVNÍ ENERGETICKÝ REGION JIŽNÍ ČECHY DOLNÍ BAVORSKO Vytápění a větrání nízkoenergetických a pasivních budov Investice do Vaší budoucnosti Projekt je spolufinancován Evropskou Unií prostřednictvím Evropského

Více

Volební program TOP 09 ENERGETIKA. Jan Husák

Volební program TOP 09 ENERGETIKA. Jan Husák 17/09/2013 Volební program TOP 09 Jan Husák Energetika = klíčová oblast ekonomiky, Přímý vliv na bezpečnost a suverenitu státu. Strategické odvětví - nutnost dlouhodobého politického konsenzu napříč politickým

Více

Prohlášení SP ČR k politice klimatických změn. Politika udržitelného rozvoje Ing. Josef Zbořil Člen představenstva, člen EHSV

Prohlášení SP ČR k politice klimatických změn. Politika udržitelného rozvoje Ing. Josef Zbořil Člen představenstva, člen EHSV Prohlášení SP ČR k politice klimatických změn Politika udržitelného rozvoje Ing. Josef Zbořil Člen představenstva, člen EHSV Úvod Prohlášení SP ČR k politice Východiska Cíle Nástroje Závěr klimatických

Více

SMC Váš partner pro automatizaci

SMC Váš partner pro automatizaci SMC Váš partner pro automatizaci SMC celosvětový lídr v automatizaci S 32% podílem na globálním trhu jsme předními světovými odborníky v oboru pneumatiky. Jsme silným partnerem pro průmysl a vytváříme

Více

Význam LCA pro zvýšeníkonkurenceschopnosti podniku

Význam LCA pro zvýšeníkonkurenceschopnosti podniku Význam LCA pro zvýšeníkonkurenceschopnosti podniku TomášLoubal Resins Speciality Business Director 22. září 2011 www.spolchemie.cz 1 Zelená chemie Celosvětový trend ochrany životního prostředí zachovat

Více

Veřejná deklarace ČEZ k udržitelnosti rozvoje a reinvestici povolenek

Veřejná deklarace ČEZ k udržitelnosti rozvoje a reinvestici povolenek Veřejná deklarace ČEZ k udržitelnosti rozvoje a reinvestici povolenek ČEZ vnímání společenské odpovědnosti ČEZ si je vědom společenské odpovědnosti za podstatný podíl emisí skleníkových plynů i jiných

Více

Alternativní energie KGJ Green Machines a.s. Kogenerace pro všechny. Buďte nezávislý a už žádné účty.

Alternativní energie KGJ Green Machines a.s. Kogenerace pro všechny. Buďte nezávislý a už žádné účty. Alternativní energie KGJ Green Machines a.s. Kogenerace pro všechny. Buďte nezávislý a už žádné účty.. Green Mikro- kogenerační jednotky na Zemní plyn Bioplyn a LPG a Spirálové větrné turbíny Green s alternativními

Více

Bio LPG. Technologie a tržní potenciál Ing. Jakub Rosák 17/05/2019

Bio LPG. Technologie a tržní potenciál Ing. Jakub Rosák 17/05/2019 Bio LPG Technologie a tržní potenciál Ing. Jakub Rosák 17/05/2019 Co je Bio LPG Vlastnosti a chemické složení identické jako LPG (propan, butan či jejich směsi) Bio LPG není fosilní palivo, je vyrobeno

Více

PROSTŘEDNICTVÍM ETS NÁSTROJŮ MODERNIZAČNÍ FOND A BEZPLATNÁ ALOKACE PRO ELEKTŘINU

PROSTŘEDNICTVÍM ETS NÁSTROJŮ MODERNIZAČNÍ FOND A BEZPLATNÁ ALOKACE PRO ELEKTŘINU MODERNIZACE ENERGETICKÝCH SYSTÉMŮ PROSTŘEDNICTVÍM ETS NÁSTROJŮ MODERNIZAČNÍ FOND A BEZPLATNÁ ALOKACE PRO ELEKTŘINU 24. září, 2018 Barbora Vondrušková DISKUTOVANÉ AGENDA BODY Determinanty vnějšího prostředí

Více

Miroslav Marada ENERGETICKÉ ÚSPORY V MĚSTSKÉ ZÁSTAVBĚ 2015 7. 10. 2015. Energetická efektivita historické budovy. metodou EPC k vyšší efektivitě

Miroslav Marada ENERGETICKÉ ÚSPORY V MĚSTSKÉ ZÁSTAVBĚ 2015 7. 10. 2015. Energetická efektivita historické budovy. metodou EPC k vyšší efektivitě Miroslav Marada ENERGETICKÉ ÚSPORY V MĚSTSKÉ ZÁSTAVBĚ 2015 7. 10. 2015 Energetická efektivita historické budovy metodou EPC k vyšší efektivitě strana 1/26 OBSAH 1. Energy Performance Contracting v historických

Více

XXVIII. SEMINÁŘ ENERGETIKŮ. Rizikové faktory dalšího rozvoje teplárenství. Ing. Josef Karafiát, CSc., ORTEP, s.r.o.

XXVIII. SEMINÁŘ ENERGETIKŮ. Rizikové faktory dalšího rozvoje teplárenství. Ing. Josef Karafiát, CSc., ORTEP, s.r.o. XXVIII. SEMINÁŘ ENERGETIKŮ Rizikové faktory dalšího rozvoje teplárenství Ing. Josef Karafiát, CSc., ORTEP, s.r.o. Teplárenství v ČR Zdroje SZT Téměř 2000 centrálních zdrojů tepla 650 licencí na výrobu

Více

ZPRÁVA O VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 2007

ZPRÁVA O VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 2007 ZPRÁVA O VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 27 Vážení čtenáři, Lovochemie, a.s., věnuje ochraně životního prostředí mimořádnou pozornost. Postupné snižování emisí do všech složek životního prostředí, vytváření

Více

Finanční podpora státu u opatření na snižování emisí v segmentu velké energetiky na území Moravskoslezského kraje

Finanční podpora státu u opatření na snižování emisí v segmentu velké energetiky na území Moravskoslezského kraje Finanční podpora státu u opatření na snižování emisí v segmentu velké energetiky na území Moravskoslezského kraje Ing. Radomír Štěrba 9.-10. září 2015 Rožnov pod Radhoštěm ENERGETIKA A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Více

CHYTRÁ BUDOUCNOST VAŠÍ SPOLEČNOSTI KAMIL ČERMÁK

CHYTRÁ BUDOUCNOST VAŠÍ SPOLEČNOSTI KAMIL ČERMÁK CHYTRÁ BUDOUCNOST VAŠÍ SPOLEČNOSTI KAMIL ČERMÁK JSME ČEZ ENERGY SERVICE COMPANY 29 166 ZÁKAZNÍKŮ 1 195 ZAMĚSTNANCŮ 8 DCEŘINNÝCH SPOLEČNOSTÍ Komoditní produkty 19,089 mld. Kč tržeb a nekomoditní produkty

Více

DLOUHODOBÁ STRATEGIE ČEZ, a. s., V ÚSTECKÉM KRAJI

DLOUHODOBÁ STRATEGIE ČEZ, a. s., V ÚSTECKÉM KRAJI DLOUHODOBÁ STRATEGIE ČEZ, a. s., V ÚSTECKÉM KRAJI SKUTEČNĚ SPADL Z NEBE PROJEKT ELEKTRÁRNY ÚŽÍN LETOS VÚNORU? lokalita byla pro projekt připravována od 90. let v roce 1996 získala developerská společnost

Více

SPOTŘEBA ENERGIE ODKUD BEREME ENERGII VÝROBA ELEKTŘINY

SPOTŘEBA ENERGIE ODKUD BEREME ENERGII VÝROBA ELEKTŘINY SPOTŘEBA ENERGIE okamžitý příkon člověka = přibližně 100 W, tímto energetickým potenciálem nás pro přežití vybavila příroda (100Wx24hod = 2400Wh = spálení 8640 kj = 1,5 kg chleba nebo 300 g jedlého oleje)

Více

Green Chapter of MONTANA

Green Chapter of MONTANA Green Chapter of MONTANA Company environmental policy Vypracoval: Ing. Martin Kouřil Ředitel společnosti Schválil: Ing. František Kysela Jednatel společnosti Datum platnosti: 1.1.2017 Poslední revize:

Více

Shrnutí dohody o partnerství s Českou republikou, 2014 2020

Shrnutí dohody o partnerství s Českou republikou, 2014 2020 EVROPSKÁ KOMISE Brusel, 26. srpna Shrnutí dohody o partnerství s Českou republikou, 2014 2020 Obecné informace Dohoda o partnerství (DP) s Českou republikou se týká pěti fondů: Evropského fondu pro regionální

Více

Ondřej Pašek. Evropské fondy: Návrhy nevládních organizací

Ondřej Pašek. Evropské fondy: Návrhy nevládních organizací Ondřej Pašek Evropské fondy: Návrhy nevládních organizací Principy pro příští období 1. Prevence místo hašení problémů: levnější a účinnější Úspory energie a čisté ovzduší Využití materiálů místo spaloven

Více

VÝROBCE VZDUCHOTECHNICKÝCH, CHLADICÍCH A ELEKTRONICKÝCH ZAŘÍZENÍ

VÝROBCE VZDUCHOTECHNICKÝCH, CHLADICÍCH A ELEKTRONICKÝCH ZAŘÍZENÍ VÝROBCE VZDUCHOTECHNICKÝCH, CHLADICÍCH A ELEKTRONICKÝCH ZAŘÍZENÍ PŘESNÁ KLIMATIZACE KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY INŽENÝRING VZDUCHOTECHNIKY A KLIMATIZACE PROJEKČNÍ SLUŽBY AUTORSKÝ DOZOR STAVEB ŘÍDICÍ SYSTÉMY

Více

TEDOM MICRO. Malá tepelná elektrárna

TEDOM MICRO. Malá tepelná elektrárna TEDOM MICRO Malá tepelná elektrárna energie Nepla te za teplý vzduch! zákazníci efektivita Komu se kogenerace vyplatí? Cena elektřiny neustále roste. Její výroba přitom není efektivní. Víte, že jako zákazník

Více

MODERNIZACE ENERGETICKÉ INFRASTRUKTURY JAKO ZDROJ FINANCÍ PRO MĚSTA A OBCE

MODERNIZACE ENERGETICKÉ INFRASTRUKTURY JAKO ZDROJ FINANCÍ PRO MĚSTA A OBCE MODERNIZACE ENERGETICKÉ INFRASTRUKTURY JAKO ZDROJ FINANCÍ PRO MĚSTA A OBCE Výroční finanční konference Svazu měst a obcí 2. 11. 2017 Pavel Cyrani Ředitel divize obchod a strategie, člen představenstva

Více

PŘÍRODNÍ ZDROJE OBNOVITELNÉ ZDROJE ENERGIE. Ilona Jančářová. Přírodní zdroj element celku, poskytovaného přírodou, který je považován za užitečný

PŘÍRODNÍ ZDROJE OBNOVITELNÉ ZDROJE ENERGIE. Ilona Jančářová. Přírodní zdroj element celku, poskytovaného přírodou, který je považován za užitečný OBNOVITELNÉ ZDROJE ENERGIE Ilona Jančářová Právnická fakulta MU Brno PŘÍRODNÍ ZDROJE Přírodní zdroj element celku, poskytovaného přírodou, který je považován za užitečný Přírodní zdroje - obnovitelné -

Více

Zpráva o ochraně životního prostředí

Zpráva o ochraně životního prostředí Zpráva o ochraně životního prostředí Zpráva o ochraně životního prostředí shrnuje důležité aspekty výrobních i nevýrobních činností Lučebních závodů a.s. Kolín a jejich dopady na životní prostředí. Poskytuje

Více

Zásady trvale udržitelného rozvoje

Zásady trvale udržitelného rozvoje Zásady trvale udržitelného rozvoje Co je to trvale udržitelný rozvoj (TUR) trend, který zajistí hospodářský a společenský vývoj, který bude v souladu s kapacitami ekosystémů zachování tzv. enviromentálních

Více

VODA A PRŮMYSL Konference Voda jako strategický faktor konkurenceschopnosti ČR příležitosti a rizika

VODA A PRŮMYSL Konference Voda jako strategický faktor konkurenceschopnosti ČR příležitosti a rizika bcsd VODA A PRŮMYSL Konference Voda jako strategický faktor konkurenceschopnosti ČR příležitosti a rizika Jan Čermák Praha, 3.12.2014 PRŮMYSL VS. VODA ČASOVÁ HISTORIE PRŮMYSL -PŮDA VODA MALÝ PRŮMYSL =/=

Více

Zpráva o udržitelném rozvoji a vlivu firmy na životní prostředí

Zpráva o udržitelném rozvoji a vlivu firmy na životní prostředí VÝROBA A PRODEJ ČISTÝCH, SPECIÁLNÍCH A FARMAC H E Zpráva o udržitelném rozvoji a vlivu firmy na životní prostředí Profil firmy Firma Ing. Petr Švec PENTA byla založena v roce 1990 a od počátku je ryze

Více

Energetický audit postup a součásti - II

Energetický audit postup a součásti - II Energetický audit postup a součásti - II 2. Návrh opatření ke snížení spotřeby energie Seznam opatření vedoucích ke snížení spotřeby energie U jednotlivých opatření se stanoví výše úspory energie v MWh/rok

Více

2H KOMPONENTY A ŘEŠENÍ. ENEXIO - světový dodavatel komponentů pro zemědělskou výrobu

2H KOMPONENTY A ŘEŠENÍ. ENEXIO - světový dodavatel komponentů pro zemědělskou výrobu 2H KOMPONENTY A ŘEŠENÍ ENEXIO - světový dodavatel komponentů pro zemědělskou výrobu fotolia/countrypixel COOL AIR IN CLEAN AIR OUT Čím dál přísnější kritéria na ochranu životního prostředí a rostoucí konkurence

Více

Území, zahrnuté v posuzované koncepci

Území, zahrnuté v posuzované koncepci Území, zahrnuté v posuzované koncepci Příloha 2- Monitorovací ukazatele dle kapitoly 7 Monitorovací ukazatelé vlivu koncepce na ŽP a) b) c) d) e) f) g) h) 1. Zlepšovat kvalitu povrchových a podzemnich

Více

STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU

STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU ENERGETICKÉ KONCEPCE Tisková konference MPO 31. 7. 2012 Kde se nacházíme 2 Vnější podmínky Globální soupeření o primární zdroje energie Energetická politika EU Technologický

Více

Dopady státní energetické koncepce na zaměstnanost v těžebním průmyslu

Dopady státní energetické koncepce na zaměstnanost v těžebním průmyslu Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR Zaměstnavatelský svaz důlního a naftového průmyslu společenstvo těžařů Dopady státní energetické koncepce na zaměstnanost v těžebním průmyslu (

Více

Integrovaná soustava získávání energie využitím domácích obnovitelných a alternativních zdrojů

Integrovaná soustava získávání energie využitím domácích obnovitelných a alternativních zdrojů Integrovaná soustava získávání energie využitím domácích obnovitelných a alternativních zdrojů Prof. Ing. Petr Stehlík, CSc. Vysoké učení technické v Brně Ústav procesního a ekologického inženýrství Ing.

Více

MONITOROVÁNÍ A ÚSPORA ENERGIÍ. Panorama Business Center Škrétova 12/490, 120 00, Praha 2

MONITOROVÁNÍ A ÚSPORA ENERGIÍ. Panorama Business Center Škrétova 12/490, 120 00, Praha 2 MONITOROVÁNÍ A ÚSPORA ENERGIÍ Panorama Business Center Škrétova 12/49, 12, Praha 2 Klient: Vypracováno: Deka Praha First Real Estate, s.r.o. Praha 7 Holešovice, Jankovcova 1569/2c PSČ 17 IMPACT-CORTI a.s.

Více

Sika Industry Inventing the Future

Sika Industry Inventing the Future Sika Industry Inventing the Future Segmenty trhu pro potřeby našich zákazníků: automobilový průmysl automotive Aftermarket transportation spotřebiče & komponenty nástroje & kompozity Vyvíjíme řešení pro:

Více

Aplikace elektrodialýzy v technologiích zpracování a recyklace odpadních vod Vladimír Kysela

Aplikace elektrodialýzy v technologiích zpracování a recyklace odpadních vod Vladimír Kysela Aplikace elektrodialýzy v technologiích zpracování a recyklace odpadních vod Vladimír Kysela Aspekty zpracování odpadních vod Provozní hledisko Plnění limitů pro vypouštění do recipientu Možnost recyklace

Více

Velký výkon. Náklady zcela pod kontrolou. Odsávací turbíny TURBO II DC-TEC Dynamic Control Technology

Velký výkon. Náklady zcela pod kontrolou. Odsávací turbíny TURBO II DC-TEC Dynamic Control Technology Velký výkon. Náklady zcela pod kontrolou. Odsávací turbíny TURBO II DC-TEC Dynamic Control Technology TURBO II DC-TEC s Dynamic Control Technology Inteligentní řídicí jednotka Dynamic Control Technology

Více

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Plynové kondenzační kotle Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Vytápění s budoucností Připraveni na budoucnost Logamax plus GB192i - nástěnný kondenzační kotel S řadou kondenzačních kotlů Buderus budete

Více

Příloha 1: ZPRÁVA O PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI SPOLEČNOSTI ČEZ, a. s., A O STAVU JEJÍHO MAJETKU ZA ROK Praha, 22. června 2018

Příloha 1: ZPRÁVA O PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI SPOLEČNOSTI ČEZ, a. s., A O STAVU JEJÍHO MAJETKU ZA ROK Praha, 22. června 2018 Příloha 1: ZPRÁVA O PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI SPOLEČNOSTI ČEZ, a. s., A O STAVU JEJÍHO MAJETKU ZA ROK 2017 Praha, 22. června 2018 SKUPINA ČEZ DOKÁZALA V ROCE 2017 NAPLNIT HLAVNÍ FINANČNÍ I STRATEGICKÉ CÍLE

Více

Základní charakteristika

Základní charakteristika Základní charakteristika Plynové kogenerační jednotky (KGJ) značky ADW jsou modulové stavebnicové systémy určené k zástavbě do strojoven, určené k trvalé výrobě elektřiny a tepla. Jako palivo je standardně

Více

Voda aneb ocitne se (chemický) průmysl na suchu?

Voda aneb ocitne se (chemický) průmysl na suchu? Voda aneb ocitne se (chemický) průmysl na suchu? Jaroslav Suchý Svaz chemického průmyslu ČR Mladá Boleslav, 19. 3. 2019 Svaz chemického průmyslu ČR (SCHP ČR) založen v roce 1992 jako dobrovolné sdružení

Více

Př. Analýza životního cyklu (LCA) pneumatiky Pirelli. SPŠ na Proseku 6-1 Ing. Lukáš Procházka

Př. Analýza životního cyklu (LCA) pneumatiky Pirelli. SPŠ na Proseku 6-1 Ing. Lukáš Procházka ECO DESIGN EKOdesign - koncept usilující o minimalizaci dopadů na životní prostředí - uplatňuje se v celém životním cyklu výrobku - přináší EKOlogické i EKOnomické efekty Enviromentální profil výrobku

Více

Chráníme reputaci na trhu Minimalizujeme náklady na záruční opravy

Chráníme reputaci na trhu Minimalizujeme náklady na záruční opravy STEMAN Sensors s.r.o. Chráníme reputaci na trhu Minimalizujeme náklady na záruční opravy Přehled snímačů tlaku www.steman.cz Dokonalý snímač vyrobený s odborným know-how Typický snímač tlaku obsahuje tři

Více

Vliv MORAVSKÉ VODÁRENSKÉ, a.s. (dále jen MOVO) na životní prostředí (významné environmentální aspekty a environmentální dopady)

Vliv MORAVSKÉ VODÁRENSKÉ, a.s. (dále jen MOVO) na životní prostředí (významné environmentální aspekty a environmentální dopady) Vliv MORAVSKÉ VODÁRENSKÉ, a.s. (dále jen MOVO) na životní prostředí (významné environmentální aspekty a environmentální dopady) Pozitivní vliv MOVO na životní prostředí 1. Nakládání s vodami: Provádění

Více

AKTUALIZACE STUDIE DOPADŮ KLIMATICKO-ENERGETICKÉHO BALÍČKU EU NA VYBRANÉ SPOLEČNOSTI ČESKÉHO CHEMICKÉHO PRŮMYSLU

AKTUALIZACE STUDIE DOPADŮ KLIMATICKO-ENERGETICKÉHO BALÍČKU EU NA VYBRANÉ SPOLEČNOSTI ČESKÉHO CHEMICKÉHO PRŮMYSLU AKTUALIZACE STUDIE DOPADŮ KLIMATICKO-ENERGETICKÉHO BALÍČKU EU NA VYBRANÉ SPOLEČNOSTI ČESKÉHO CHEMICKÉHO PRŮMYSLU 23. 9. 2010 Jaroslav Suchý, SCHP ČR Výbor pro energetiku a změnu klimatu Praha 1 27 550

Více

Snižte svůj účet za elektřinu, používejte Eco

Snižte svůj účet za elektřinu, používejte Eco Snižte svůj účet za elektřinu, používejte Eco Zářivky Philips Eco. Energeticky účinné osvětlení, které šetří peníze a mnohem více Osvětlení spotřebovává přibližně 20% světové spotřeby elektrické energie,

Více

34% Snižte náklady na systém Přejděte na správnou technologii. STEMAN Sensors s.r.o.

34% Snižte náklady na systém Přejděte na správnou technologii. STEMAN Sensors s.r.o. STEMAN Sensors s.r.o. Snižte náklady na systém Přejděte na správnou technologii Přehled snímačů teploty 34% snížení nákladů Změňte svůj snímač spalin z termočlánku na sondu Danfoss Pt100 a využijte výhod

Více

Smart City a MPO. FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014. Ing. Martin Voříšek

Smart City a MPO. FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014. Ing. Martin Voříšek Smart City a MPO FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014 Ing. Martin Voříšek Smart City Energetika - snižování emisí při výrobě elektřiny, zvyšování podílu obnovitelných zdrojů, bezpečnost dodávek Doprava snižování

Více

TEDOM MICRO. Malá kogenerační jednotka

TEDOM MICRO. Malá kogenerační jednotka TEDOM MICRO Malá kogenerační jednotka energie Neplaťte za teplý vzduch! Cena elektřiny neustále roste. Její výroba přitom není efektivní. Víte, že jako zákazník platíte v ceně elektřiny i energii, kterou

Více

MOL ČESKÁ REPUBLIKA DYNAMIKA TRHU POHONNÝCH HMOT ČR JOSEF SLÁDEK

MOL ČESKÁ REPUBLIKA DYNAMIKA TRHU POHONNÝCH HMOT ČR JOSEF SLÁDEK MOL ČESKÁ REPUBLIKA DYNAMIKA TRHU POHONNÝCH HMOT ČR JOSEF SLÁDEK 1 MOL, MEZINÁRODNÍ INTEGROVANÁ ROPNÁ A PLYNÁRENSKÁ SPOLEČNOST KLÍČOVÝ HRÁČ STŘEDOEVROPSKÉHO REGIONU VÍCE NEŽ 25000 ZAMĚSTNANCŮ 2000 SERVISNÍCH

Více

Nová role plynu v energetickém mixu ČR a EU

Nová role plynu v energetickém mixu ČR a EU 4. ročník konference s mezinárodní účastí Trendy evropské energetiky Nová role plynu v energetickém mixu ČR a EU Obsah Globální pohled Evropský pohled Národní pohled na vývoj energetiky a potřebu plynu

Více

JEDEN MOTOR. DVA ŽIVOTY. Originální motory MAN ecoline + pro vaše starší vozidla MAN.

JEDEN MOTOR. DVA ŽIVOTY. Originální motory MAN ecoline + pro vaše starší vozidla MAN. JEDEN MOTOR. DVA ŽIVOTY. Originální motory MAN ecoline + pro vaše starší vozidla MAN. PLUS FAKTOR: UŠETŘÍ AŽ 65 % NÁKLADŮ. * Opravy originálních motorů MAN ecoline + odpovídají aktuálním tržním hodnotám.

Více

Udržitelný marketing začíná od výrobku? Lidija Erlebachová Fórum pro udržitelné podnikání březen 2013

Udržitelný marketing začíná od výrobku? Lidija Erlebachová Fórum pro udržitelné podnikání březen 2013 Udržitelný marketing začíná od výrobku? Lidija Erlebachová Fórum pro udržitelné podnikání březen 2013 1 Co pro nás znamená udržitelnost? Dobrý život lidí v mezích určených přírodními zdroji naší planety.*

Více

Pásová sušárna čistírenských kalů HUBER BT

Pásová sušárna čistírenských kalů HUBER BT Pásová sušárna čistírenských kalů HUBER BT Maximální energetická efektivita Využití odapdního tepla dle individuálních potřeb Plně automatizováno Nenáročný provoz Kompaktní a robustní konstrukce z nerezové

Více

Water Technologies & Solutions. řešení pro zpracování a úpravu vody pro potravinářský průmysl a výrobu nápojů

Water Technologies & Solutions. řešení pro zpracování a úpravu vody pro potravinářský průmysl a výrobu nápojů Water Technologies & Solutions řešení pro zpracování a úpravu vody pro potravinářský průmysl a výrobu nápojů Již více než století poskytuje SUEZ trvale udržitelná řešení, která pomáhají zákazníkům po celém

Více

Potenciál a budoucnost solární energetiky. Ing. Tomáš Buzrla Předseda Solární asociace

Potenciál a budoucnost solární energetiky. Ing. Tomáš Buzrla Předseda Solární asociace Potenciál a budoucnost solární energetiky Ing. Tomáš Buzrla Předseda Solární asociace Evropské trendy Proměna evropské energetiky 2000-2017 (GW) Evropské trendy Podíl energie z OZE na spotřebě elektřiny

Více

Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF. Fond soudržnosti. Finanční nástroje

Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF. Fond soudržnosti. Finanční nástroje Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF Fond soudržnosti 2 spolufinancované ze zdrojů Fondu soudržnosti jsou udržitelným a efektivním způsobem investic do posilování hospodářské, sociální a územní

Více

Hodnocení absorpční kapacity pro prioritu 2 Operačního programu Životní prostředí. Lubomír Paroha Petra Borůvková

Hodnocení absorpční kapacity pro prioritu 2 Operačního programu Životní prostředí. Lubomír Paroha Petra Borůvková Hodnocení absorpční kapacity pro prioritu 2 Operačního programu Životní prostředí Lubomír Paroha Petra Borůvková Beroun, 5. Června 2007 Absorpční kapacita Schopnost efektivně a účinně využít finanční zdroje

Více

Evropský parlament. Výbor pro průmysl, výzkum a energetiku (ITRE) Ing. Evžen Tošenovský poslanec Evropského parlamentu

Evropský parlament. Výbor pro průmysl, výzkum a energetiku (ITRE) Ing. Evžen Tošenovský poslanec Evropského parlamentu Evropský parlament Výbor pro průmysl, výzkum a energetiku (ITRE) Strojírenství Ostrava 2011 Ostrava, 21. dubna 2011 Ing. Evžen Tošenovský poslanec Evropského parlamentu Aktuální otázky z energetiky projednávané

Více