CENTRUM ZABEZPEČENÍ VERVE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CENTRUM ZABEZPEČENÍ VERVE"

Transkript

1 RKNEAL, inc. Průmyslové řídicí systémy. Kybernetická bezpečnost. Technické služby. OCHRANA FORMOU HLOUBKOVÉ A DŮKLADNÉ OCHRANY CENTRUM ZABEZPEČENÍ VERVE Konsolidace prvotřídních technologií do jediné správní konzoly.

2 Důkladná ochrana průmyslových kontrolních systémů (ICS) Průmyslové řídicí systémy. Zabezpečení informačních technologií. Technické služby.

3 Verve - Centrum RKNEAL, INC. 3 PŘEHLED PRODUKTU VERVE KONSOLIDUJE NĚKOLIK TECHNOLOGIÍ NA ZABEZPEČENÍ IT DO JEDINÉHO ŘEŠENÍ. Každý aspekt Verve byl pečlivě vybrán, aby rozpoznával kybernetické útoky, předcházel jim a efektivně na ně reagoval. Průmyslové řídicí systémy. Zabezpečení informačních technologií Centrum Verve je centralizovaná sada, která konsoliduje několik technologií na IT do jediné konzoly pro správu. Místo vyvíjení vlastních speciálních technologií se společnost rozhodla pro hybridní přístup, tj. využití těch nejlepších existujících produktů na trhu. Po rozsáhlém výzkumu, prověření a vyhodnocení produktů jsme dali dohromady seznam nejlépe hodnocených technologií na IT. Naši odborníci na pak strávili téměř dva roky vyhodnocováním různých produktů a dodavatelů, aby ověřili, že splňují naše přísné pokyny návrhu. Závěry společnosti Rkneal potvrzují také důvěryhodné oborové zdroje, jako jsou například zprávy Gartner Magic Quadrant. Naše analýza nevychází pouze z tradičních IT hledisek. Místo toho jsme využili naši rozsáhlou základnu ICS a ujistili se, že vybrané součásti nijak neovlivňují provozní prostředí. Centrum Verve bylo navrženo tak, aby podporovalo více platforem DCS, PLC a SCADA a umožňovalo snadnou integraci s více produkty a dodavateli. Tím dává našim klientům obrovskou flexibilitu. V mnoha případech můžeme využít i stávající infrastrukturu klienta. Základní součást Verve dělá z našeho produktu nejlépe škálovatelné řešení, jaké je na trhu aktuálně dostupné (přes koncových bodů, neboli uživateů).

4 Verve - Centrum RKNEAL, INC. 4 NÁVRHOVÁ KRITÉRIA Abychom zajistili, že náš produkt nijak neovlivní provozní prostředí, dodržují odborníci na přísná pravidla při vývoji Centra Zabezpečení Verve. Cíl č. 1 Cíl č. 2 Cíl č. 3 Navrhnout produkt, který bude podporovat většinu DCS, PLC a SCADA platforem. Vyvinout produkt, který bude velmi snadné konfigurovat, používat a udržovat. Vybrat prvky, které v žádném případě nijak neovlivní nebo nenaruší provozní prostředí. PODPORUJE VÍCE PLATFOREM PRŮMYSLOVÝCH ŘÍDICÍCH SYSTÉMŮ Při návštěvě většiny provozů málokdy (resp. nikdy) nenacházíme jednotný řídicí systém. Obvykle se setkáváme s několika zastaralými systémy. Většina dodavatelů kontrolních systémů používají produkty na, které však bohužel chrání pouze svoji vlastní platformu. Centrum Verve jsme vyvinuli tak, aby podporovalo více systémů ICS, a nebylo tak potřeba kupovat a konfigurovat další produkty na. Zavedení jediného produktu na přináší také výhodu centralizovaného centra. SNADNÉ POUŽÍVÁNÍ Vzhledem k tomu, že většina našich klientů musí zvládnout co nejvíce úkolů s co nejmenším množstvím prostředků, navrhli jsme prostředí Verve tak, aby bylo uživatelsky přívětivé. Každodenní úlohy jsou prováděny neměnným, jednotným způsobem.

5 Verve - Centrum RKNEAL, INC. 5 FUNKCE PR ODUKTU Níže je uveden zkrácený seznam funkcí produktu. Seznam zdůrazňuje některé hlavní rozdíly mezi Centrem Verve a konkurenčními produkty. Nezávislost na dodavateli Systémy ICS Hloubková obrana Podporuje většinu platforem, DCS, PLC a SCADA. Centrum Verve bylo vyvinuto specialisty v oblasti automatizované systémy řízení přímo pro systémy ICS. Obsahuje více úrovní rozpoznávání malwaru a. Sjednocená konzola Žádné vstupní porty Zjišťování prostředků Každodenní úkoly a akce se spouštějí z konzoly pro správu Verve. V závislosti na vybrané součásti pro správu změn probíhá komunikace pouze formou výstupu. Poskytuje úplný přehled o všech připojených zařízeních v síti. Prvotřídní technologie Nízká náročnost Žádné restartování Výběr elitních technologií a produktů. Nízké využití CPU a schopnost omezovat šířku pásma. Během procesu patchování nedochází nikdy k automatickému restartování počítače, nebo ICS.

6 6 Verve - Centrum RKNEAL, INC. VERVE COMPONENTS Místo toho, abychom se spolehli na jedinou technologii nebo produkt na, konsolidovali jsme do Centra Verve více technologií na IT. Všechny tyto produkty pomáhají rozpoznávat kybernetické útoky, předcházejí jim a reagují na ně. OCHRANA FORMOU HLOUBKOVÉ OBRANY» Antivirový program (Antivirus)» Seznamy povolených aplikací (Application Whitelisting)» Správa změn (Change Management)» SIEM (Sec. Inform and Event Mangnt)» Patchováni (Patching)» Skenování ohrožení a kybernetické zranitelnosti» Správa záloh (Backup Mngt)» Systém detekce narušení» V souladu s bezpečnostnimi požadavky (Compliance) Jediná konzola pro správu upozornění, zpráv a každodenních úkolů. Průmyslové řídicí systémy. Zabezpečení informačních technologií. A technické služby. Antivirový program nástroj na. Ten skenuje koncové body a pomáhá tak rozpoznávat a odstraňovat viry, spyware a další škodlivý software. Seznamy povolených aplikací (Application Whitelisting) postup správy počítače. Funguje na principu zamítnutí ve výchozím nastavení. V zásadě není povoleno spuštění žádného programu, který není výslovně schválen. Správa změn (Change Management) umožňuje proaktivně omezit rozsah změn v IT a řídicích systémech. Ty by mohly způsobit to, že vaše organizace nebude splňovat požadavky na dodržování předpisů. Nebo vyvolá narušení provozu. Tato správa monitoruje síťová zařízení, součásti operačního systému, grafiku řídicího systému, logické a databázové soubory. SIEM (Security Information & Event Management) / Informace o a správa událostí mnohem více než jen běžná správa protokolu. Systém SIEM funguje jako mozek systému, který aktivně shromažďuje protokoly, koreluje události a upozorňuje na podezřelé nebo škodlivé aktivity. Také využívá kontextové informace, například výsledky skenování o ohrožení.

7 7 Verve - Centrum RKNEAL, INC Vysoce škálovatelný, inteligentní systém patchování a aktualizace programů Verve zjednodušuje proces patchování a umožňuje zákazníkům posoudit a spravovat aktualizace napříč heterogenním prostředím. Využívá inteligentní systém aktualizace, který je dostatečně vyspělý, aby poznal, které změny a aktualizace jsou relevantní pro daný koncový bod nebo uživatele. Systém tak urychluje proces aktualizace a patchování, čímž zákazníkům poskytuje větší viditelnost dodržování předpisů ve vztahu k opravám a aktualizaci kontrolních programů. Skenování ohrožení Skenuje a ohlašuje všechna ohrožení otevřených portů, služeb a operačního systému. Verve využívá ověřené skenování umožňuje skeneru shromažďovat údaje z jednotlivých koncových bodů, aniž by zatěžoval síťové rozhraní. Dokáže také porovnávat předchozí skeny se srovnávacím skenem a upozorňovat na případné rozdíly v portech nebo službách. Správa záloh (Backup Management) Zálohovací součást Centra Verve lze konfigurovat tak, aby pořizovala úplné, přírůstkové nebo rozdílové zálohy. Zálohuje složky a soubory, ale pořizuje také úplnou zálohu pro případ obnovení po havárii. Zálohovací součást umožňuje zákazníkům také omezovat šířku pásma s cílem minimalizovat využití sítě.

8 Verve - Centrum RKNEAL, INC Rkneal, Inc., Všechna práva vyhrazena.

Není cloud jako cloud, rozhodujte se podle bezpečnosti

Není cloud jako cloud, rozhodujte se podle bezpečnosti Není cloud jako cloud, rozhodujte se podle bezpečnosti Marcel Jánský Manažer útvaru produktů a podpory prodeje 26. 2. 2013 České Radiokomunikace Vysílací služby Profesionální telekomunikační operátor Poskytovatel

Více

Symantec Protection Suite Small Business Edition Jednoduché, účinné a cenově dostupné řešení navržené pro malé firmy

Symantec Protection Suite Small Business Edition Jednoduché, účinné a cenově dostupné řešení navržené pro malé firmy Jednoduché, účinné a cenově dostupné řešení navržené pro malé firmy Přehled Sada Symantec Protection Suite Small Business Edition představuje jednoduché a cenově dostupné řešení zabezpečení a zálohování.

Více

IntraVUE 2.0.3 Co je nového

IntraVUE 2.0.3 Co je nového IntraVUE 2.0.3 Co je nového Michal Tauchman Pantek (CS) s.r.o. Červen 2008 Strana 2/8 Úvod IntraVUE je diagnostický a podpůrný softwarový nástroj pro řešení komunikačních problémů, vizualizaci a dokumentaci

Více

Dalibor Kačmář 21. 9. 2015

Dalibor Kačmář 21. 9. 2015 Dalibor Kačmář 21. 9. 2015 200+ 75%+ $500B $3.5M Průměrný počet dní, které útočník stráví v síti oběti, než je detekován všech průniků do sítí se stalo díky úniku přihlašovacích údajů celková odhadovaná

Více

Úroveň 1: Shromažďování indikátorů, použití Port Mirroring nebo sondy pro zachytávání síťového provozu.

Úroveň 1: Shromažďování indikátorů, použití Port Mirroring nebo sondy pro zachytávání síťového provozu. Technický přehled Cyber Spear Persistence je bezagentní řešení pro přesnou detekci sofistikovaných kybernetických útoků, jako např. Advanced Persistent Threats (APTs), s důrazem na minimalizaci reportování

Více

Nejbezpečnější prostředí pro vaše data

Nejbezpečnější prostředí pro vaše data Když si musíte být jistí Kleos Nejbezpečnější prostředí pro vaše data Zabezpečení je pro Kleos prioritou. Držíme krok s nejvyššími standardy zabezpečení a disponujeme certifikáty dosvědčujícími tuto skutečnost.

Více

Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o.

Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o. Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o. Platnost dokumentu: 14. ledna 2015 Datum vypracování: 8. ledna 2015 Datum schválení: 13. ledna 2015 Vypracoval: Schválil: Bc. Adéla Wosková, Ing. Jaroslav

Více

Coupon Kaspersky Small Office Security pc software latest ]

Coupon Kaspersky Small Office Security pc software latest ] Coupon Kaspersky Small Office Security pc software latest ] Description: Výhody rešení Podpora populárních platforem serveru Produkt je navren tak, aby fungoval s komplexními infrastrukturami sítí moderních

Více

Bezpečnostní témata spojená se Zákonem o kybernetické bezpečnosti

Bezpečnostní témata spojená se Zákonem o kybernetické bezpečnosti Bezpečnostní témata spojená se Zákonem o kybernetické bezpečnosti Ing. Jiří Slabý, Ph.D. Business Solution Architect IBM 1 2014 IBM Corporation Zákon je zákon Národní bezpečnostní úřad vypracoval k návrhu

Více

Pohledem IT experta. www.eset.cz

Pohledem IT experta. www.eset.cz www.eset.cz Ochrana koncových zařízení FUNKCE Vlastnost popis Antivirus / Antispyware Kontrola výměnných médií Modulární instalace Odstraňuje všechny typy hrozeb, včetně virů, rootkitů, červů a spyware.

Více

Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů

Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů S pomocí ESET Cloud Administratoru můžete řídit zabezpečení vaší podnikové sítě bez nutnosti nákupu, instalace nebo údržby dalšího hardwaru. Řešení je poskytováno

Více

Dopady Průmyslu 4.0 na kybernetickou bezpečnost. Ing. Tomáš Přibyl Ing. Michal Kohút

Dopady Průmyslu 4.0 na kybernetickou bezpečnost. Ing. Tomáš Přibyl Ing. Michal Kohút Dopady Průmyslu 4.0 na kybernetickou bezpečnost Ing. Tomáš Přibyl Ing. Michal Kohút Průmysl 4.0 Kyberneticko-fyzicko-sociální revoluce Zásadním způsobem mění povahu průmyslu, energetiky, obchodu, logistiky

Více

Bezpečnostní aspekty informačních a komunikačních systémů KS2

Bezpečnostní aspekty informačních a komunikačních systémů KS2 VŠFS; Aplikovaná informatika; SW systémy 2005/2006 1 Bezpečnost informací BI Ing. Jindřich Kodl, CSc. Bezpečnostní aspekty informačních a komunikačních systémů KS2 VŠFS; Aplikovaná informatika; SW systémy

Více

Free Kaspersky Password Manager freeware softwares download ]

Free Kaspersky Password Manager freeware softwares download ] Free Kaspersky Password Manager freeware softwares download ] Description: Výhody rešení Podpora populárních platforem serveru Produkt je navren tak, aby fungoval s komplexními infrastrukturami sítí moderních

Více

LOGmanager a dodržování požadavků bezpečnostních standardů PCI DSS v3.2

LOGmanager a dodržování požadavků bezpečnostních standardů PCI DSS v3.2 LOGmanager a dodržování požadavků bezpečnostních standardů PCI DSS v3.2 Whitepaper ilustrující, jak nasazení platformy LOGmanager napomáhá zajistit dodržování požadavků standardu PCI DSS Mnoho organizací

Více

Tieto Future Office. Přehled. Země: Česká republika. Odvětví: Samospráva

Tieto Future Office. Přehled. Země: Česká republika. Odvětví: Samospráva Tieto Future Office Přehled Země: Česká republika Odvětví: Samospráva Profil zákazníka: Magistrát města Plzeň je orgánem města Plzně, který plní jeho úkoly v oblasti územní samosprávy i státní správy na

Více

Cyber Security GINIS. Ing. Igor Štverka GORDIC spol. s r. o.

Cyber Security GINIS. Ing. Igor Štverka GORDIC spol. s r. o. Cyber Security GINIS Ing. Igor Štverka GORDIC spol. s r. o. Proč kybernetická bezpečnost? zajištění bezpečnosti informací v informačních systémech a dostupnosti a spolehlivosti služeb a sítí elektronických

Více

Pohledem managementu firmy. www.eset.cz

Pohledem managementu firmy. www.eset.cz www.eset.cz Ochrana koncových zařízení FUNKCE Vlastnost popis Antivirus / Antispyware Kontrola výměnných médií HIPS (Host based Intrusion Prevention System) Antispam Odstraňuje všechny typy hrozeb, včetně

Více

Bezpečnost webových stránek

Bezpečnost webových stránek Teze k diplomové práci na téma: Bezpečnost webových stránek Vypracoval: Jan Kratina, PEF, INFO, 5.ročník Vedoucí projektu: RNDr. Dagmar Brechlerová Jan Kratina 2005 Téma diplomové práce Bezpečnost webových

Více

ZÁLOHOVÁNÍ. OBNOVOVÁNÍ. SYMANTEC JE SYMANTEC JE

ZÁLOHOVÁNÍ. OBNOVOVÁNÍ. SYMANTEC JE SYMANTEC JE SYMANTEC JE ZÁLOHOVÁNÍ. Symantec nyní dodává rychlou, důvěryhodnou ucelenou datovou a systémovou ochranu pro virtuální i fyzické systémy. SYMANTEC JE OBNOVOVÁNÍ. Virtualizace serverů je Připojte se k rostoucímu

Více

SIEM Mozek pro identifikaci kybernetických útoků. Jan Kolář 4.2.2014, Praha, Cyber Security konference 2014

SIEM Mozek pro identifikaci kybernetických útoků. Jan Kolář 4.2.2014, Praha, Cyber Security konference 2014 SIEM Mozek pro identifikaci kybernetických útoků Jan Kolář 4.2.2014, Praha, Cyber Security konference 2014 Agenda Prvky bezpečnosti IT Monitoring bezpečnosti IT (MBIT) Co je bezpečnostní incident? Jak

Více

Projekt Turris. Proč a jak? Ondřej Filip ondrej.filip@nic.cz Bedřich Košata bedrich.kosata@nic.cz 30.11.2013 / IT13.2

Projekt Turris. Proč a jak? Ondřej Filip ondrej.filip@nic.cz Bedřich Košata bedrich.kosata@nic.cz 30.11.2013 / IT13.2 Projekt Turris Proč a jak? Ondřej Filip ondrej.filip@nic.cz Bedřich Košata bedrich.kosata@nic.cz 30.11.2013 / IT13.2 CZ.NIC & bezpečnost Jedno z hlavních témat DNSSEC, DANE CSIRT.CZ CZ.NIC-CSIRT Honeynet

Více

Zálohování a obnova dat

Zálohování a obnova dat Zálohování a obnova dat Rychlá záloha a obnovení dat StorageCraft nabízí sadu nástrojů a služeb, které pomáhají obnovit data, kdykoli, kdekoli a za jakékoliv situace. Skvěle doplňuje antivirovou ochranu

Více

Nejčastější dotazy pro řešení Symantec System Recovery 2011

Nejčastější dotazy pro řešení Symantec System Recovery 2011 Nejčastější dotazy pro řešení Symantec System Recovery 2011 Obnova vašeho systému kdykoli, kamkoli a během několika minut Co je Symantec System Recovery? Symantec System Recovery 2011, dříve známý jako

Více

KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST V ARMÁDĚ ČR

KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST V ARMÁDĚ ČR KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST V ARMÁDĚ ČR mjr. Ing. Milan Jirsa, Ph.D. milan.jirsa@unob.cz Univerzita obrany Brno Fakulta vojenských technologií 4. 2. 2014, Cyber Security 2014 Stručný přehled důležitých událostí

Více

Systém CA Host-Based Intrusion Prevention System r8

Systém CA Host-Based Intrusion Prevention System r8 STRUČNÉ INFORMACE O PRODUKTU: CA HOST-BASED INTRUSION PREVENTION SYSTEM Systém CA Host-Based Intrusion Prevention System r8 SYSTÉM CA HOST-BASED INTRUSION PREVENTION SYSTEM (CA HIPS) JE SPOJENÍM SAMOSTATNÉ

Více

Kaspersky ONE. univerzální zabezpečení. Ochrana různých zařízení

Kaspersky ONE. univerzální zabezpečení. Ochrana různých zařízení Kaspersky ONE univerzální zabezpečení Ochrana různých zařízení Ochrana notebooku Rizikem pro notebooky jsou nezabezpečená připojení Wi-Fi. Komplexní ochranné technologie neustále monitorují veškerý příchozí

Více

Pro firmy s více než 26 zařízeními. www.eset.cz

Pro firmy s více než 26 zařízeními. www.eset.cz Pro firmy s více než 26 zařízeními www.eset.cz Pro každodenní používání bezpečnostního softwaru jsou nejdůležitější jeho vlastnosti. V ESETu si myslíme, že korporátní řešení má být rychlé a jednoduché.

Více

Symantec Mobile Security

Symantec Mobile Security Pokročilá ochrana mobilních zařízení před bezpečnostními riziky Katalogový list: Správa koncových zařízení a mobilita Přehled Nabídka aplikací neautorizovanými prodejci spolu se značnou otevřeností platformy

Více

Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services

Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services Uptime Maximální dostupnost Vašich konvergovaných ICT infrastruktur. Uptime Maintenance and Support Services Obsah 02 Úvod 04 Multi-vendor 06 Znalostní báze 08 Servisní portál 10 Globální servisní centra

Více

Microsoft Day Dačice - Rok informatiky 10.-12.2015

Microsoft Day Dačice - Rok informatiky 10.-12.2015 Microsoft Day Dačice - Rok informatiky 10.-12.2015 Jaromír Látal 1 Portálové řešení v bezpečí Sentinelu Portál úředníka Portál občana Portál pro radu a zastupitelstvo Portál zřizovaných organizací Portál

Více

IBM Cloud computing. Petr Leština Client IT Architect. Jak postavit enterprise cloud na klíč. 2011 IBM Corporation

IBM Cloud computing. Petr Leština Client IT Architect. Jak postavit enterprise cloud na klíč. 2011 IBM Corporation IBM Cloud computing Jak postavit enterprise cloud na klíč Petr Leština Client IT Architect Agenda Úvod Architektura privátního cloudu (IaaS a PaaS) Smart Cabinet pro provoz cloud infrastruktury Závěr Cloud

Více

ODEMČENÉ DVEŘE PRŮZKUM UKAZUJE, ŽE TISKÁRNY ČASTO BÝVAJÍ NEZABEZPEČENÉ PROTI KYBERNETICKÝM ÚTOKŮM

ODEMČENÉ DVEŘE PRŮZKUM UKAZUJE, ŽE TISKÁRNY ČASTO BÝVAJÍ NEZABEZPEČENÉ PROTI KYBERNETICKÝM ÚTOKŮM OFICIÁLNÍ ZPRÁVA ODEMČENÉ DVEŘE PRŮZKUM UKAZUJE, ŽE TISKÁRNY ČASTO BÝVAJÍ NEZABEZPEČENÉ PROTI KYBERNETICKÝM ÚTOKŮM Zatímco se týmy IT soustředí na jiná koncová zařízení, zabezpečení firemních tiskáren

Více

Služby pro zařízení vysokého napětí. Spolehlivé sledování stavu zařízení

Služby pro zařízení vysokého napětí. Spolehlivé sledování stavu zařízení Služby pro zařízení vysokého napětí Spolehlivé sledování stavu zařízení Strategie údržby Jaký přístup je nejlepší? Údržba dle skutečného stavu zařízení Údržba založená na průběžném monitorování funkce

Více

IT 3. Projekt centrálního zálohovacího systému v ČSOB Pojišťovně. Michal Mikulík. špička v každém směru

IT 3. Projekt centrálního zálohovacího systému v ČSOB Pojišťovně. Michal Mikulík. špička v každém směru Projekt centrálního zálohovacího systému v ČSOB Pojišťovně Michal Mikulík špička v každém směru Krátce o DELTAX Systems a.s. významný systémový integrátor technologická infrastruktura TOP 10 SI 2003, 2005,

Více

Řešení pro správu klientů a mobilní tisk

Řešení pro správu klientů a mobilní tisk Řešení pro správu klientů a mobilní tisk Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation

Více

Návrh vyhlášky k zákonu o kybernetické bezpečnosti. Přemysl Pazderka NCKB

Návrh vyhlášky k zákonu o kybernetické bezpečnosti. Přemysl Pazderka NCKB Návrh vyhlášky k zákonu o kybernetické bezpečnosti Přemysl Pazderka NCKB Východiska ISO/IEC 27001:2005 Systémy řízení bezpečnosti informací Požadavky ISO/IEC 27002:2005 Soubor postupů pro management bezpečnosti

Více

Acronis. Lukáš Valenta lukas.valenta@acronis.cz www.acronis.cz

Acronis. Lukáš Valenta lukas.valenta@acronis.cz www.acronis.cz Acronis Lukáš Valenta lukas.valenta@acronis.cz www.acronis.cz Acronis Kdo jsme? Společnost se sídlem v USA Zálohovací software Software pro ochranu proti haváriím Nástroje pro správu disků Nástroje pro

Více

Jak vybrat správný firewall. Martin Šimek Západočeská univerzita

Jak vybrat správný firewall. Martin Šimek Západočeská univerzita Jak vybrat správný firewall Martin Šimek Západočeská univerzita EurOpen.CZ, Měřín, 5. října 2015 Obsah prezentace K čemu je firewall? Co je to firewall? Kam svět spěje? Nová generace firewallů? Jak vypadá

Více

Úvod - Podniková informační bezpečnost PS1-2

Úvod - Podniková informační bezpečnost PS1-2 VŠFS; Aplikovaná informatika - 2006/2007 1 Bezpečnost informací BI Ing. Jindřich Kodl, CSc. Úvod - Podniková informační bezpečnost PS1-2 VŠFS; Aplikovaná informatika - 2006/2007 2 Literatura Kovacich G.L.:

Více

Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy

Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy Outsourcing v podmínkách Statutárního města Ostravy Říjen 2009 Ing. Stanislav Richtar Ředitel společnosti 1 OBSAH PREZENTACE 1. Outsourcing - obecně 2. Výchozí stav projektu 3. Model poskytovaných služeb

Více

Ministerstvo vnitra připravuje. jednotné řešení pro státní správu

Ministerstvo vnitra připravuje. jednotné řešení pro státní správu Cyber Security 2015 Ministerstvo vnitra připravuje jednotné řešení pro státní správu Ing. Miroslav Tůma, Ph.D. vrchní ředitel sekce provozu ICT, MV ČR 19. února 2015 ZÁKLADNÍ PRINCIP Ministerstvo vnitra

Více

O bezpečnost se postaráme my. Vy se soustřeďte jen na svoji práci.

O bezpečnost se postaráme my. Vy se soustřeďte jen na svoji práci. O bezpečnost se postaráme my. Vy se soustřeďte jen na svoji práci. Opravdu je možné, aby byla ochrana podniku takto snadná? Taková dnes jednoduše je. Zapotřebí jsou jen věci: Jedna webová platforma, prostřednictvím

Více

ehealth Day 2016 Jak zavést účinná organizační a technická opatření pro řízení bezpečnosti

ehealth Day 2016 Jak zavést účinná organizační a technická opatření pro řízení bezpečnosti Jak zavést účinná organizační a technická opatření pro řízení bezpečnosti ehealth Day 2016 16.2.2016 Ing. Stanislav Bíža, Senior IT Architekt, CISA stanislav.biza@cz.ibm.com 12016 IBM Corporation Požadavky

Více

Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu

Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY A JEJICH BEZPEČNOST TÉMA Č. 20 BEZPEČNOST INFORMACÍ MOŽNOSTI VZNIKU INCIDENTŮ A JEJICH TYPY pplk. Ing. Petr HRŮZA, Ph.D. Univerzita obrany, Fakulta ekonomiky a managementu

Více

Moderní IT - jak na Windows a zabezpečení PC. Petr Klement, divize Windows, Microsoft

Moderní IT - jak na Windows a zabezpečení PC. Petr Klement, divize Windows, Microsoft Moderní IT - jak na Windows a zabezpečení PC Petr Klement, divize Windows, Microsoft Tradiční IT Moderní IT Jedno zařízení Vlatněno organizací Korporátní síť & Legacy aplikace Manuální Reaktivní Vysoké

Více

Michal Andrejčák, Klub uživatelů ŘS MicroSCADA, Hotel Omnia Janské Lázně, Cyber security Novinky / Statistiky.

Michal Andrejčák, Klub uživatelů ŘS MicroSCADA, Hotel Omnia Janské Lázně, Cyber security Novinky / Statistiky. Michal Andrejčák, Klub uživatelů ŘS MicroSCADA, Hotel Omnia Janské Lázně, 19.-20.10.2016 Cyber security Novinky / Statistiky Slide 1 Agenda Cyber security ABB Proč a co dělat v oblasti Cyber security ABB

Více

Bezpečnost v ICT Anotace V souboru typu pdf uzpůsobenému k promítání jsou uvedeny informace o. Jazyk Autor. Firewall, záloha dat, antivir, zcizení dat

Bezpečnost v ICT Anotace V souboru typu pdf uzpůsobenému k promítání jsou uvedeny informace o. Jazyk Autor. Firewall, záloha dat, antivir, zcizení dat BEZPEČNOST V ICT Mgr. Krejčí Jan Základní škola Jaroslava Pešaty, Duchcov 21. září 2012 Mgr. Krejčí Jan (ZSJP) BEZPEČNOST V ICT 21. září 2012 1 / 7 Bezpečnost v ICT Anotace V souboru typu pdf uzpůsobenému

Více

Zákon o kybernetické bezpečnosti základní přehled. Luděk Novák ludekn@email.cz, 603 248 295

Zákon o kybernetické bezpečnosti základní přehled. Luděk Novák ludekn@email.cz, 603 248 295 Zákon o kybernetické bezpečnosti základní přehled Luděk Novák ludekn@email.cz, 603 248 295 Obsah Zákon č. 181/2014 Sb., o kybernetické bezpečnosti Vyhláška č. 316/2014 Sb., vyhláška o kybernetické bezpečnosti

Více

Technické aspekty zákona o kybernetické bezpečnosti

Technické aspekty zákona o kybernetické bezpečnosti D Ů V Ě Ř U J T E S I L N Ý M Technické aspekty zákona o kybernetické bezpečnosti Michal Zedníček Key Account Manager CCSSS, ID No.: CSCO11467376 michal.zednicek@alef.com ALEF NULA, a.s. Petr Vácha Team

Více

NOVÉ BEZPEČNOSTNÍ HROZBY A JAK SE JIM SPRÁVNĚ BRÁNIT

NOVÉ BEZPEČNOSTNÍ HROZBY A JAK SE JIM SPRÁVNĚ BRÁNIT NOVÉ BEZPEČNOSTNÍ HROZBY A JAK SE JIM SPRÁVNĚ BRÁNIT Miloslav LUJKA Pavel ŘEZNÍČEK Channel Manager Operations Director 2015 Check Point Software Technologies Ltd. [Restricted] ONLY for designated groups

Více

Koncept centrálního monitoringu a IP správy sítě

Koncept centrálního monitoringu a IP správy sítě Koncept centrálního monitoringu a IP správy sítě Implementace prostředí MoNet a AddNet Jindřich Šavel 31/5/2013 NOVICOM s.r.o. 2012 2013 Novicom All rights s.r.o. reserved. All rights reserved www.novicom.cz,

Více

InTouch Příklady architektur

InTouch Příklady architektur Příklady architektur Michal Tauchman, Marek Feuermann Pantek (CS) s.r.o. Strana 2 Přehled aktualizací dokumentu 06/2003: Aktualizace na verzi 8.0; hlavní změny oproti předchozí verzi (pro 7.11) jsou v

Více

Nasazování, poskytování a aktualizace systému Windows Server pomocí systému System Center

Nasazování, poskytování a aktualizace systému Windows Server pomocí systému System Center Automatizované a centralizované nasazení, poskytování a aktualizace systému Windows Server Nasazení a údržba operačních systémů Windows Server v datových centrech a v prostředí informačních technologií

Více

ASV testy - podmínky služby

ASV testy - podmínky služby ASV testy - podmínky služby Část I. Podmínky provozu služby Služby QualysGuard Služba QualysGuard Service umožňuje zákazníkovi automatizovat proces řízení bezpečnosti a řízení IT, včetně zjišťování sítí,

Více

Představujeme KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS

Představujeme KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS Představujeme KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS 1 Obchodní faktory a jejich dopad na IT AKCESCHOPNOST Jednejte rychle, pohotově a flexibilně 66 % vlastníků firem považuje akceschopnost za svou prioritu

Více

Stav podnikové bezpečnosti, 2010. Globální zpráva Jakub Jiříček, Symantec ČR a SR

Stav podnikové bezpečnosti, 2010. Globální zpráva Jakub Jiříček, Symantec ČR a SR Stav podnikové bezpečnosti, 2010 Globální zpráva Jakub Jiříček, Symantec ČR a SR Agenda 1 Metodologie studie 2 Klíčová zjištění 3 Obecná doporučení 4 Symantec a podniková řešení 5 Konkrétní řešení pro

Více

Obsah. Část I Základy bezpečnosti...9 Kapitola 1 Základy obvodového zabezpečení...11. Kapitola 2 Filtrování paketů...27

Obsah. Část I Základy bezpečnosti...9 Kapitola 1 Základy obvodového zabezpečení...11. Kapitola 2 Filtrování paketů...27 Obsah Část I Základy bezpečnosti..............9 Kapitola 1 Základy obvodového zabezpečení.................11 Důležité pojmy...12 Hloubková obrana...15 Případová studie hloubkové obrany...25 Shrnutí...26

Více

Symantec Protection Suite Enterprise Edition Spolehlivá ochrana koncových bodů, zpráv a webových prostředí

Symantec Protection Suite Enterprise Edition Spolehlivá ochrana koncových bodů, zpráv a webových prostředí Spolehlivá ochrana koncových bodů, zpráv a webových prostředí Přehled Softwarový balík chrání koncové body, zprávy a webové prostředí tím, že je zabezpečuje proti současnému složitému škodlivému kódu,

Více

Představení služeb DC SPCSS Státní pokladna Centrum sdílených služeb

Představení služeb DC SPCSS Státní pokladna Centrum sdílených služeb Představení služeb DC SPCSS Státní pokladna Centrum sdílených služeb Datové centrum SPCSS Představení služeb DC SPCSS str. 2 Proč jsme na trhu Mise Předmětem podnikání státního podniku SPCSS je provozování

Více

Poznámky k vydání softwaru Capture Pro Verze 3.1.0

Poznámky k vydání softwaru Capture Pro Verze 3.1.0 Poznámky k vydání softwaru Capture Pro Verze 3.1.0 Verze 3.1.0 softwaru Capture Pro vylepšuje stávající software a opravuje chyby. Ve verzi 3.1.0 jsou samostatný software Capture Pro a klientská verze

Více

Analýza a zabezpečení počítačové sítě

Analýza a zabezpečení počítačové sítě www.redtoo.com 30.09.2015 Page 1 Analýza a zabezpečení počítačové sítě Firewall, IPS, Netflow Ing. Jakub Žák, redtoo www.redtoo.com 30.09.2015 Page 2 Základní informace o síti Z čeho se počítačová síť

Více

Symantec Protection Suite Enterprise Edition pro servery Úplná a vysoce výkonná ochrana tam, kde ji potřebujete

Symantec Protection Suite Enterprise Edition pro servery Úplná a vysoce výkonná ochrana tam, kde ji potřebujete Úplná a vysoce výkonná ochrana tam, kde ji potřebujete Přehled Sada poskytuje vysoce výkonnou ochranu proti výpadkům fyzických i virtuálních serverů v podobě prevence založené na zásadách, přičemž využívá

Více

Program vyhodnocení rizik a stavu pro službu Active Directory a Microsoft Online Services

Program vyhodnocení rizik a stavu pro službu Active Directory a Microsoft Online Services DATASHEET Program vyhodnocení rizik a stavu pro službu Active Directory a Microsoft Online Services Získejte klíčový náhled do zdraví vaší adresářové služby a maximalizujte výkonnost vašich IT zařízení

Více

O 2 Clean Internet. Ochranný štít pro bezpečný internet. Richard Novak, ICT Manager O2 Business Product Management

O 2 Clean Internet. Ochranný štít pro bezpečný internet. Richard Novak, ICT Manager O2 Business Product Management O 2 Clean Internet Ochranný štít pro bezpečný internet Richard Novak, ICT Manager O2 Business Product Management Trendy a potřeby v ICT Trendy Řešení Popis služby Výhody Proč O 2? Reference Chraňte své

Více

Kybernetické hrozby - existuje komplexní řešení?

Kybernetické hrozby - existuje komplexní řešení? Kybernetické hrozby - existuje komplexní řešení? Cyber Security 2015, Praha 19.2.2015 Petr Špringl springl@invea.com Bezpečnost na perimetru Firewall, IDS/IPS, UTM, aplikační firewall, web filtr, email

Více

Jedno globální řešení pro vaše Mezinárodní podnikání

Jedno globální řešení pro vaše Mezinárodní podnikání Jedno globální řešení pro vaše Mezinárodní podnikání Obsah 2 Známe váš svět, jsme jeho součástí 4 Správné řešení pro vaše mezinárodní podnikání 6 Standardní řešení s jedinečnými výhodami 8 Jedno globální

Více

Agregace a klasifikace vstupních impulzů

Agregace a klasifikace vstupních impulzů Vyvinuto firmou Developed by Agregace a klasifikace vstupních impulzů Náš systém je schopen kombinovat vícečetné impulzy (oznámení) z jednoho nebo více zdrojů do jediné události. Systém má schopnost rozlišit

Více

O2 a jeho komplexní řešení pro nařízení GDPR

O2 a jeho komplexní řešení pro nařízení GDPR O2 a jeho komplexní řešení pro nařízení GDPR Jiří Sedlák Director Security Expert Center Predikce směru kyberútoků v roce 2017 Posun od špionáže ke kybernetické válce Zdravotnické organizace budou největším

Více

Návrh zákona KB Národní centrum KB. Přemysl Pazderka Národní centrum kybernetické bezpečnosti Národní bezpečnostní úřad p.pazderka@nbu.

Návrh zákona KB Národní centrum KB. Přemysl Pazderka Národní centrum kybernetické bezpečnosti Národní bezpečnostní úřad p.pazderka@nbu. Návrh zákona KB Národní centrum KB Přemysl Pazderka Národní centrum kybernetické bezpečnosti Národní bezpečnostní úřad p.pazderka@nbu.cz Návrh ZKB # Proč ZKB? # Jak to začalo? # Oblasti regulace ZKB #

Více

České Budějovice. 2. dubna 2014

České Budějovice. 2. dubna 2014 České Budějovice 2. dubna 2014 1 IBM regionální zástupci - Jihočeský kraj Michal Duba phone: +420 737 264 058 e-mail: michal_duba@cz.ibm.com Zdeněk Barlok phone: +420 731 435 534 e-mail: zdenek_barlok@cz.ibm.com

Více

Velkoformátový skener Xerox 7742 Prospekt. Velkoformátový skener. Jednoduché barevné a černobílé skenování

Velkoformátový skener Xerox 7742 Prospekt. Velkoformátový skener. Jednoduché barevné a černobílé skenování Velkoformátový skener Xerox 774 Prospekt Velkoformátový skener Xerox 774 Jednoduché barevné a černobílé skenování Osvědčená spolehlivost a kvalita při skenování velkoformátových dokumentů Velkoformátový

Více

financnasprava.sk Portál Technologie Microsoft zjednodušují komunikaci občanů s Finanční správou SR a činí výběr daní transparentnějším.

financnasprava.sk Portál Technologie Microsoft zjednodušují komunikaci občanů s Finanční správou SR a činí výběr daní transparentnějším. Případová studie Portál financnasprava.sk Technologie Microsoft zjednodušují komunikaci občanů s Finanční správou SR a činí výběr daní transparentnějším. Portál financnasprava.sk Uvedení portálu do života

Více

Bosch Video Management System Zabezpečení budoucnosti pomocí technologie IP

Bosch Video Management System Zabezpečení budoucnosti pomocí technologie IP Bosch Video Management System Zabezpečení budoucnosti pomocí technologie IP Zabezpečení videodat přes síť IP Spojení všech součástí Systém Bosch Video Management System (VMS) slouží ke správě IP a digitálních

Více

Aktivní bezpečnost sítě

Aktivní bezpečnost sítě Aktivní bezpečnost sítě Jindřich Šavel 27/11/2014 NOVICOM s.r.o. 2012 2014 Novicom All rights s.r.o. reserved. All rights reserved www.novicom.cz, sales@novicom.cz Program prezentace Představení společnosti

Více

Zařízení pro kontrolu výrobků

Zařízení pro kontrolu výrobků Zařízení pro kontrolu výrobků Školení Obsluha Manažeři zabezpečování jakosti Technici údržby Školení Využívejte svá zařízení naplno Školení ke kontrolním přístrojům Školení uživatelů Jistota a know-how

Více

Jak eliminovat rizika spojená s provozem nedůvěryhodných zařízení v síti? BVS. Jindřich Šavel NOVICOM s.r.o

Jak eliminovat rizika spojená s provozem nedůvěryhodných zařízení v síti? BVS. Jindřich Šavel NOVICOM s.r.o Jak eliminovat rizika spojená s provozem nedůvěryhodných zařízení v síti? BVS Jindřich Šavel 2.4.2019 NOVICOM s.r.o. NETWORK 2012 All MANAGEMENT rights reserved. HAS NEVER BEEN EASIER www.novicom.cz, sales@novicom.cz

Více

1 Slovník pojmů Zákaznická data jsou data, která mají být zahrnuta do záložní kopie vytvořené pomocí Služby v závislosti na zálohovacím schématu.

1 Slovník pojmů Zákaznická data jsou data, která mají být zahrnuta do záložní kopie vytvořené pomocí Služby v závislosti na zálohovacím schématu. 1 Slovník pojmů Zákaznická data jsou data, která mají být zahrnuta do záložní kopie vytvořené pomocí Služby v závislosti na zálohovacím schématu. Překročení objednané kapacity pro zálohu (Backup Burst)

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: 27 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek: Anotace: CZ.1.07/1.5.00/34.0410

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu CZ.1.07/1.4.00/21.2374, Modernizace výuky

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu CZ.1.07/1.4.00/21.2374, Modernizace výuky Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu CZ.1.07/1.4.00/21.2374, Modernizace výuky Šablona: III/2 Sada: 3 Ověření ve výuce: (nutno poznamenat v TK) Třída: IX.A Datum: 10. 12. 2013 IX.B 17. 12. 2013

Více

NÁVRH ZPRÁVY. CS Jednotná v rozmanitosti CS 2013/2180(INI) 6. 11. 2013. Vstříc plně integrovanému audiovizuálnímu světu (2013/2180(INI))

NÁVRH ZPRÁVY. CS Jednotná v rozmanitosti CS 2013/2180(INI) 6. 11. 2013. Vstříc plně integrovanému audiovizuálnímu světu (2013/2180(INI)) EVROPSKÝ PARLAMENT 2009-2014 Výbor pro kulturu a vzdělávání 6. 11. 2013 2013/2180(INI) NÁVRH ZPRÁVY Vstříc plně integrovanému audiovizuálnímu světu (2013/2180(INI)) Výbor pro kulturu a vzdělávání Zpravodajka:

Více

Velikost: ,4 mm * 100P. Obj. č.:

Velikost: ,4 mm * 100P. Obj. č.: Velikost: 84 118,4 mm * 100P Obj. č.: 992342 Po skončení životnosti přístroj neodkládejte do domovního odpadu. Předejte ho k recyklaci na příslušném sběrném místě. Tímto způsobem pomáháte chránit naše

Více

Obrana sítě - základní principy

Obrana sítě - základní principy Obrana sítě - základní principy 6.6.2016 Martin Pustka Martin.Pustka@vsb.cz VŠB-TU Ostrava Agenda Základní úvod, přehled designu sítí, technických prostředků a možností zabezpečení. Zaměřeno na nejčastější

Více

ADMINISTRACE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. OPC Server

ADMINISTRACE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. OPC Server ADMINISTRACE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ OPC Server Funkce a využití v průmyslové automatizaci Jiří NOSEK 2011 Co je OPC Server? OPC = Open Process Control (původně OLE for Process Control) sada specifikací průmyslového

Více

SYSTÉM KX-NCP500X/V EXPRESS NA KAŽDÉM A KAŽDÉM ZÁLEŽÍ HOVORU HOVORU

SYSTÉM KX-NCP500X/V EXPRESS NA KAŽDÉM A KAŽDÉM ZÁLEŽÍ HOVORU HOVORU SYSTÉM KX-NCP500X/V EXPRESS NA KAŽDÉM HOVORU A KAŽDÉM ZÁLEŽÍ HOV ÁLEŽÍ HOVORU ORU NCP500 NOVÉ FIREMNÍ KOMUNIKAČNÍ SYSTÉMY Nové komunikační systémy NCP500 Express jsou navrženy s cílem zajistit rychlé a

Více

Řešení pro efektivnější provoz a maximální uživatelský komfort siemens.cz/desigocc

Řešení pro efektivnější provoz a maximální uživatelský komfort siemens.cz/desigocc Desigo CC integrovaná platforma pro řízení budov Řešení pro efektivnější provoz a maximální uživatelský komfort siemens.cz/desigocc Desigo CC pomáhá vytvářet dokonalá místa Otevřená platforma pro řízení

Více

DATABASE SECURITY SUITE STRUČNÝ POPIS

DATABASE SECURITY SUITE STRUČNÝ POPIS DATABASE SECURITY SUITE STRUČNÝ POPIS OBSAH Úvod 3 Co potřebujete vědět o zabezpečení databází Co je to DataSunrise? Datový audit Zabezpečení dat Maskování dat Topologie pro nasazení DataSunrise Režim

Více

Představení společnosti a produktů ESET ESET software, spol. s r.o. Petr Heřman

Představení společnosti a produktů ESET ESET software, spol. s r.o. Petr Heřman Představení společnosti a produktů ESET ESET software, spol. s r.o. Petr Heřman O společnosti ESET ESET vyvinul jeden z prvních antivirových produktů na světě Lídr v oblasti proaktivní detekce hrozeb 1987

Více

Free Kaspersky Password Manager website to download software for pc ]

Free Kaspersky Password Manager website to download software for pc ] Free Kaspersky Password Manager website to download software for pc ] Description: Výhody ešení Podpora populárních platforem server Produkt je navren tak, aby fungoval s komplexními infrastrukturami sítí

Více

Řešení Vašeho nástrojového managementu

Řešení Vašeho nástrojového managementu Řešení Vašeho nástrojového managementu TDM Systems komp TDM Systems profesionálové pro správu nástrojových dat Již více než 20 let vyvíjí a prodává společnost TDM Systems GmbH software pro organizaci nástrojů

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Projekt je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurence

Více

FlowMon Vaše síť pod kontrolou

FlowMon Vaše síť pod kontrolou FlowMon Vaše síť pod kontrolou Kompletní řešení pro monitorování a bezpečnost počítačových sítí Michal Bohátka bohatka@invea.com Představení společnosti Český výrobce, univerzitní spin-off Založena 2007

Více

Enterprise Mobility Management

Enterprise Mobility Management Enterprise Mobility Management Množství různých typů a celkové počty mobilních zařízení, pomocí kterých jsou dostupná firemní data, se neustále zvyšují. To na jedné straně zvyšuje efektivitu práce zaměstnanců,

Více

Řešení pro správu logů, shodu a bezpečnost ve státní správě a samosprávě. Ing. Martin Pavlica Corpus Solutions a.s. divize Security Expert

Řešení pro správu logů, shodu a bezpečnost ve státní správě a samosprávě. Ing. Martin Pavlica Corpus Solutions a.s. divize Security Expert Řešení pro správu logů, shodu a bezpečnost ve státní správě a samosprávě Ing. Martin Pavlica Corpus Solutions a.s. divize Security Expert Agenda Úvod do problematiky Seznam problémů Definice požadavků,

Více

Je Smart Grid bezpečný?

Je Smart Grid bezpečný? Je Smart Grid bezpečný? Petr Paukner petr.paukner@anect.com - člen představenstva Jen pro vnitřní potřebu ANECT a.s. Kontext Moderní Smart Grids potřebují zajistit: Aktivní participaci producentů i konzumentů

Více

Ne-bezpeční zemědělci

Ne-bezpeční zemědělci Ne-bezpeční zemědělci Information Security & earchiving Conference Praha, 29.4.2015 Ing. Zdeněk Adamec, CISM Ministerstvo zemědělství ČR Ministerstvo zemědělství ČR Ústřední orgán státní správy pro zemědělství,

Více

Mobile Device Management atlantis software spol. s r.o. Jiří Konečný, Key Account Manager, atlantis software spol. s r.o. konecny@atlantis.

Mobile Device Management atlantis software spol. s r.o. Jiří Konečný, Key Account Manager, atlantis software spol. s r.o. konecny@atlantis. Mobile Device Management atlantis software spol. s r.o. Jiří Konečný, Key Account Manager, atlantis software spol. s r.o. konecny@atlantis.cz Profil společnosti atlantis o Dodavatel informačních systémů

Více

Next-Gen antiviry. Pokročilejší zabezpečení nebo jen buzzword? David Pecl 25. října 2018, Cyber Security 2018

Next-Gen antiviry. Pokročilejší zabezpečení nebo jen buzzword? David Pecl 25. října 2018, Cyber Security 2018 Next-Gen antiviry Pokročilejší zabezpečení nebo jen buzzword? David Pecl 25. října 2018, Cyber Security 2018 Jaké jsou trendy? Malware těžící kryptoměny se dostává na vrchol, zatímco ransomware pomalu

Více

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) / Mac OS X 10.5, 10.6 / Linux (RPM, DEB) Stručná příručka

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) / Mac OS X 10.5, 10.6 / Linux (RPM, DEB) Stručná příručka Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) / Mac OS X 10.5, 10.6 / Linux (RPM, DEB) Stručná příručka ESET NOD32 Antivirus poskytuje dokonalou ochranu počítače před škodlivým kódem.

Více

Registr živnostenského podnikání předchůdce cloudových řešení

Registr živnostenského podnikání předchůdce cloudových řešení Registr živnostenského podnikání předchůdce cloudových řešení Ing. Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR Ing. Martin Záklasník, PhD., Sales Director T-Systems Czech Republic Deutsche Telekom

Více