Zásady činnosti sportovních středisek

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zásady činnosti sportovních středisek"

Transkript

1 Zásady činnosti sportovních středisek

2 Článek I Systém sportovních středisek 1. Systém sportovních středisek je vymezen vládními dokumenty: Zákon č.115/2001 Sb. ve znění pozdějších změn a doplňků a usnesení vlády ČR č. 718 ze dne 14. července 1999 k Zásadám komplexního zabezpečení státní sportovní reprezentace, včetně systému výchovy sportovních talentů. 2. Obecné podmínky činnosti sportovních středisek, včetně zásad poskytnutí, užití a vyúčtování poskytnutých státních příspěvků určuje svými nařízeními Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy. 3. Konkrétní způsob užití prostředků a zásady fungování sportovních středisek upravují jednotlivé tělovýchovné a sportovní svazy na základě vlastních předpisů a jsou odpovědny za jejich činnost. 4. Zásady činnosti sportovních středisek vymezují činnost systému sportovních středisek v Českém svazu házené (dále jen ČSH). Exekutiva ČSH na základě výše uvedených dokumentů a v souladu s nimi rozhodla podporovat stávající projekt intenzifikace sportovních tříd, který je zaměřen na podporu klubů, které organizují sportovní přípravu žáků licencovaných hráčů ČSH ve třídách s rozšířeným vyučováním tělesné výchovy na základních školách. Aplikace tohoto projektu v podmínkách Českého svazu házené se nazývá systém školních sportovních středisek a kluby, které tento projekt na základě rozhodnutí Exekutivy ČSH realizují, se nazývají kluby se statutem školních sportovních středisek (dále jen ŠSS). 5. Exekutiva ČSH na základě výše uvedených dokumentů a v souladu s nimi rozhodla realizovat projekt základních sportovních středisek, který je zaměřen na podporu klubů, které připravují talentované hráče pro systém sportovních center mládeže a nejsou zařazeny do systému školních sportovních středisek. Kluby zařazené do tohoto systému se nazývají kluby se statutem základních sportovních středisek (dále jen ZSS). Článek II Kluby se statutem školních sportovních středisek (ŠSS) 1. Exekutiva ČSH na základě svého rozhodnutí určila 12 klubů sdružených v ČSH (HCB Karviná, HC Zubří, Talent Plzeň, TJ Náchod, KP Brno, Jiskra Třeboň, HK Lovosice, KH Kopřivnice, SKP Frýdek-Místek, HK Dvůr Králové, TJ Rožnov p. Radhoštěm, Sokol Ostrava), kterým určil statut školních sportovních středisek se zaměřením na chlapeckou složku. 2. Exekutiva ČSH na základě svého rozhodnutí určila 4 kluby sdružené v ČSH se statutem školních sportovních středisek se zaměřením na dívčí složku (DHK Zora Olomouc, HC Zlín, HC Železárny Veselí, DHC Plzeň). 3. Výše jmenované kluby jsou povinny s ČSH uzavřít smlouvu, ve které se vymezí základní práva a povinnosti. 4. Výše jmenované kluby získávají statut klubu ŠSS od 1. září 2010 do 31. srpna V případě, že budou kluby hrubě porušovat obecně platné a závazné právní dokumenty vydané vládou, MŠMT, ČSH nebo budou soustavně a hrubě porušovat smluvní podmínky činnosti, má právo Exekutiva ČSH odebrat takovému klubu statut školního sportovního střediska.

3 Článek III Čekatelské kluby 1. Každý klub sdružený v ČSH má právo požádat o přidělení statutu ŠSS. Exekutiva ČSH pověří Komisi mládeže ČSH ke sledování činnosti takového žadatele podle stejných kriterií, jakými sleduje činnost stávajících ŠSS a to po dobu minimálně dvou let. Po celou dobu sledování se takový klub označuje jako čekatelský klub. 2. Současně lze sledovat maximálně 4 čekatelské kluby. V případě více zájemců rozhodne o statutu čekatelského klubu Exekutiva ČSH na základě návrhu Komise mládeže ČSH. 3. Čekatelský klub po dobu sledování nemá nárok na žádný finanční příspěvek. 4. Exekutiva ČSH na základě porovnání výsledku sledování činnosti čekatelských klubů s výsledky sledování činnosti klubů se statutem ŠSS provede vyhodnocení a klubům s nejlepší činností přidělí statut ŠSS na další dvouleté období. Článek IV Členové školních sportovních středisek 1. Základním smyslem činnosti klubů se statutem ŠSS je péče o talentované jedince. Členem ŠSS se může stát člen ČSH s hráčskou licencí, který je zároveň žákem základní školy s rozšířenou výukou tělesné výchovy se kterou má klub smlouvu o spolupráci (dále jen partnerská škola). 2. Člen ŠSS se musí účastnit mistrovských soutěží ČSH a to tak, že v kontrolovaném období nastoupí nejméně ve 4 mistrovských utkáních. 3. Jmenovitý seznam nejméně 10 členů ŠSS za každý školní ročník (6. 9. třída) platný pro příslušný školní rok (soutěžní ročník) předkládá klub se statutem ŠSS Komisi mládeže ČSH prostřednictvím Hlavního trenéra žactva nejpozději do O zařazení hráče jako člena ŠSS rozhodne Komise mládeže ČSH. Článek V Hlavní trenér žactva a klubový trenér žactva 1. Exekutiva ČSH má zájem na každodenní systematické péči o žactvo klubů. V systému ŠSS proto zřizuje funkci hlavního trenéra žactva. Hlavní trenér žactva je odpovědný za systém práce v žákovských kategoriích klubu a za spolupráci s partnerskou školou. 2. Hlavního trenéra žactva navrhuje, schvaluje a odvolává klub. Hlavní trenér žactva musí být v době jmenování držitelem minimálně trenérské licence B a musí po celou dobu funkce vést jako hlavní trenér minimálně jedno klubové družstvo žactva. 3. Klubový trenér žactva je trenér, který vede jako hlavní trenér v klubu minimálně jedno další družstvo žactva. V klubu mohou pro účely tohoto systému být jmenováni maximálně dva kluboví trenéři žactva. Kluboví trenéři žactva musí v době jmenování držiteli minimálně trenérské licence B. 4. Je-li v textu uveden pojem trenér žactva nebo trenéři žactva má se za to, že se jedná jak hlavního trenéra žactva tak o klubové trenéry žactva. Konkrétní pracovní náplň trenérů žactva je věcí klubu.

4 Článek VI Kluby se statutem základních sportovních středisek (ZSS) 1. Základním sportovním střediskem je každý klub sdružený v Českém svazu házené bez statutu SCM nebo statutu ŠSS, který byl nebo je mateřským klubem hráče, který v běžném roce přestoupil do klubu se statutem SCM, popř. limitovaně přestoupil nebo hostuje na dobu minimálně jednoho soutěžního ročníku (dále jen předaný hráč). 2. Předaný hráč musí být členem SCM a musí jím i v termínu 20. listopadu běžného roku. Článek VII Financování systému sportovních středisek 1. ČSH financuje systém sportovních středisek mládeže z účelových prostředků MŠMT a pro období od 1. září 2009 do 31. prosince 2012 má garantované prostředky ve výši Kč ročně. 2. ČSH vyčlení z uvedené částky Kč na tvorbu metodických materiálů dle rozhodnutí Trenérsko-metodické komise a zbylé prostředky poskytne klubům ČSH ve třech dílčích příspěvcích: a) základní příspěvek pro kluby se statutem ŠSS (A1) ve výši Kč b) diferencovaný příspěvek se statutem ŠSS (A2) ve výši Kč c) příspěvek pro kluby se statutem ZSS (B1) ve výši Kč 3. Základní příspěvek pro kluby se statutem ŠSS (A1) je určen na odměny hlavním trenérům žactva ve výši Kč měsíčně. Tento příspěvek je splatný vždy 15. toho měsíce, na který je příspěvek poskytován. 4. Diferencovaný příspěvek pro kluby se statutem ŠSS (A2) se vypočte podle kriterií diferenciace uvedených v těchto zásadách a je splatný vždy 15. toho měsíce, na který je příspěvek poskytován a to společně se základním příspěvkem (A1). 5. Diferencovaný příspěvek pro kluby se statutem ZSS (B1) se vypočte podle kriterií diferenciace uvedených v těchto zásadách a je splatný do 15. prosince. 6. Diferencované příspěvky (A2,B1) se vypočtou jako alikvotní počet bodů dosažených v rámci diferenciace klubem na počtu bodů dosažených v rámci diferenciace všemi kluby. 7. Maximální dotace pro základní sportovní středisko za jednoho předaného hráče činí Kč. 8. V případě, že celkový příspěvek poskytnutý MŠMT bude nižší než Kč, bude nejprve krácen diferencovaný příspěvek pro kluby se statutem ŠSS (A2). V případě, že celkový příspěvek poskytnutý ČSH bude vyšší než Kč, bude zvýšen diferencovaný příspěvek pro kluby se statutem ŠSS (A2). Článek VIII Použití příspěvku pro kluby se statutem školního sportovního střediska 1. Příspěvky pro kluby se statutem ŠSS jsou účelové a lze je použít pouze na odměny trenérů žactva. 2. Základní příspěvek pro kluby se statutem ŠSS (A1) se poskytuje s výhradním účelovým určením na odměny hlavním trenérům žactva. 3. Diferencovaný příspěvek pro kluby se statutem ŠSS (A2) se poskytuje s výhradním účelovým určením na odměny trenérům žactva. Je věcí klubu jak tento diferencovaný příspěvek rozdělí mezi hlavního trenéra žactva a klubové trenéry žactva. Musí však dodržet zásadu, že hlavní trenér žactva obdrží minimálně 50% diferencovaného příspěvku.

5 4. Odměnou se rozumí náklady na mzdy (resp. na dohody o pracovní činnosti nebo dohody o provedení práce) a dále náklady na sociální a zdravotní pojištění vzniklé jako náklad klubu v souvislosti s vyplacením mzdy. 5. Odměnou se pro účely těchto Zásad se rozumí i plnění, které poskytne klub trenérovi žactva (OSVČ) na základě smlouvy, jejímž předmětem je činnost trenéra žactva. Článek IX Použití příspěvku pro kluby se statutem základního sportovního střediska 1. Příspěvek pro kluby se statutem ZSS (B1) jsou rovněž účelové a lze je použít pouze materiální vybavení družstev žactva a odměny trenérů, kteří trénovali předané hráče do SCM 2. Klub se statutem ZSS je povinen vyčlenit z dotace na jednoho předaného hráče částku Kč, kterou je povinen rozdělit mezi všechny trenéry žactva a dorostu, kteří předaného hráče trénovali. Za tímto účelem je klub povinen předat informace o způsobu rozdělení dotace na předaného hráče v případě, že hodlá odměnu rozdělit mezi více trenérů a zároveň je povinen předat podklady pro uzavření dohody o provedení práce. 3. Zbylou částku z dotace na hráče je klub povinen použít na nákup sportovního vybavení pro družstva žactva. Nákup provede ČSH u svého smluvního partnera v odpovídající výši na základě pokynů klubu se statutem ZSS. Nakoupený sportovní materiál pak klubu se statutem ZSS bezplatně předá. Článek X Diferenciace 1. Diferenciace je způsob hodnocení činnosti klubů se statutem ŠSS, popř. čekatelských klubů. Diferenciace se používá pro potřeby posouzení činnosti klubů se statutem ŠSS navzájem a pro výpočet rozdělení diferencovaných příspěvků. 2. Systém diferenciace spočívá v bodovém hodnocení parametrů činnosti klubu se statutem ŠSS nebo se statutem ZSS. Diferenciace se stanovuje vždy pro období od 1. září běžného roku do 31. srpna roku následujícího. Údaje se zjišťují za období od 1. září předchozího roku do 31. srpna běžného roku, není-li v kritériích diferenciace stanoveno jinak. 3. Popis jednotlivých kriterií diferenciace ŠSS je uveden v příloze č. 1. Popis jednotlivých kriterií diferenciace ZSS je uveden v příloze č. 2. Článek XI Výklad a platnost 1. Výklad Zásad činnosti sportovních středisek provádí Komise mládeže Českého svazu házené. 2. Tyto zásady v této textové úpravě byly schváleny na jednání Exekutivy ČSH dne 1. července 2010 a vstupují v platnost dne 1. září Mgr. Tomáš Černý Předseda komise mládeže Českého svazu házené

6 Příloha č. 1 Bodové hodnocení ŠSS Kód Název hodnocení Body Popis hodnocení Rep Hráč v zařazený v širším kádru reprezentačního družstva 9 Body se přidělují za zařazení hráče do širší nominace ustaveného reprezentačního družstva dorostu a juniorů (za poslední 4 soutěžní ročníky) SCM 1 Hráč člen SCM 4 Body se přidělují za zařazení hráče na seznam členů SCM z klubu ŠSS se statutem SCM (za poslední 4 soutěžní ročníky) SCM 2 Hráč člen SCM 5 Body se přidělují za zařazení předaného hráče na seznam členů SCM z klubu ŠSS bez statutu SCM (za poslední 4 soutěžní ročníky) SG Hráč student sportovního gymnázia 4 Body se přidělují za hráče (studenta) sportovního gymnázia, který není členem SCM (za poslední 4 soutěžní ročníky) KHN Účastník Kempu házenkářských nadějí 1 Body se přidělují za účast hráče na Kempu házenkářských nadějí (za poslední 4 soutěžní ročníky) HNS Hráč nejvyšší soutěže 4 Body se přidělují (za poslední 4 soutěžní ŠSS 1 ŠSS 2 Lic. 1 Lic. 2 Vzd. Člen ŠSS ve schválené složce Člen ŠSS v opačné než schválené složce Trenérská licence hlavního trenéra žactva Trenérská licence klubového trenéra žactva Účast na vzdělávacích akcích ročníky) 4 Body se přidělují za členství hráče ŠSS ve schválené složce (maximálně však 15 hráčů v jednom ročníku) 1 Body se přidělují za členství hráče ŠSS v opačné než schválené složce (maximálně však 15 hráčů v jednom ročníku) 60 Body se přidělují hlavnímu za hlavního trenéra žactva s licencí A 10 Body se přidělují klubovému za klubového trenéra žactva s licencí A (maximálně 2 trenéři) 5 Účast trenérů členů klubu na seminářích nebo školeních organizovaných ČSH jako posluchač Mla 1 Kompletní složení družstev žactva 60 Účast žákovských družstev klubu v soutěžích ve všech 3 kategoriích žactva Mla 2 Nekompletní složení družstev žactva 30 Účast v soutěžích družstev klubu v soutěžích v alespoň 2 kategoriích žactva Mla 3 Družstvo žactva 6 Účast v soutěžích družstev klubu v soutěžích v alespoň 1 kategorii žactva ŠL Garant Školní ligy 25 Klub je garantem Školní ligy miniházené

7 Příloha č. 2 Bodové hodnocení ZSS Kód Název hodnocení Body Popis hodnocení SCM 3 Hráč předaný klubem s 10 Body se přidělují za zařazení předaného hráče dorosteneckou kategorií na seznam členů SCM z klubu ZSS, který má SCM 4 Hráč předaný klubem bez dorostenecké kategorie družstvo mladšího dorostu v soutěžích ČSH 5 Body se přidělují za zařazení předaného hráče na seznam členů SCM z klubu ZSS, který nemá družstvo mladšího dorostu v soutěžích ČSH

Zásady pro činnost center talentované mládeže. PRVNÍ ČÁST Systém Regionálních házenkářských center

Zásady pro činnost center talentované mládeže. PRVNÍ ČÁST Systém Regionálních házenkářských center Zásady pro činnost center talentované mládeže Článek I Systém center talentované mládeže 1. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen MŠMT ) poskytuje dotaci v rámci Programu II Sportovně

Více

Zásady pro činnost Regionálních házenkářských center Českého svazu házené

Zásady pro činnost Regionálních házenkářských center Českého svazu házené Zásady pro činnost Regionálních házenkářských center Českého svazu házené únor 2015 1 Článek I Systém Regionálních házenkářských center 1. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen MŠMT )

Více

Směrnice pro SpS. Směrnice pro SpS. OBSAH SMĚRNICE SpS

Směrnice pro SpS. Směrnice pro SpS. OBSAH SMĚRNICE SpS Směrnice pro SpS OBSAH SMĚRNICE SpS 1. Základní pojmy směrnice SpS... 108 2. Závazné podmínky pro činnost SpS... 109 3. Náplň práce, práva a povinnosti trenéra SpS... 109 4. Kriteria pro zařazování, setrvání

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ Č E S K Ý A T L E T I C K Ý S V A Z

SBÍRKA PŘEDPISŮ Č E S K Ý A T L E T I C K Ý S V A Z SBÍRKA PŘEDPISŮ Č E S K Ý A T L E T I C K Ý S V A Z Číslo předpisu 3/2015 Účinnost od 1. května 2015 Směrnice ČAS ze dne 8. dubna 2015 o článcích péče o talentovanou mládež Předsednictvo Českého atletického

Více

Licenční řád. Českého svazu házené

Licenční řád. Českého svazu házené Licenční řád Českého svazu házené říjen 2015 1 I. ÚVODNÍ ČÁST Článek 1 Základní ustanovení a definice 1. Licenční řád stanoví podmínky pro získání, obnovení a zánik licencí jednotlivců členů ČSH a v případě

Více

Systém sportovně talentované mládeže období

Systém sportovně talentované mládeže období Systém sportovně talentované mládeže období 2018 2022 Všeobecná ustanovení: Základním článkem systému jsou tréninková centra "Sportovní centra mládeže - SCM" a "Sportovní střediska - SpS" financovaná z

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÝ ATLETICKÝ SVAZ

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÝ ATLETICKÝ SVAZ SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÝ ATLETICKÝ SVAZ Číslo předpisu 8/2016 Účinnost od 1. ledna 2017 Směrnice ČAS ze dne 15. prosince 2016 o článcích péče o talentovanou mládež Předsednictvo Českého atletického svazu

Více

Zásady činnosti Sportovních center mládeže

Zásady činnosti Sportovních center mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy č.j.: 12 200/2004 50 Zásady činnosti Sportovních center mládeže Článek I Všeobecná ustanovení 1. Zásady pro činnost Sportovních center mládeže vycházejí ze

Více

Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 5/2013-2014

Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 5/2013-2014 Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 5/2013-2014 Dne: 21.1.2014 Přítomni: Dita Dvořáková, Petr Novák, Radek Číž, Petr Videcký Omluveni: ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Z á s a d y PROGRAMU IV. Sportovní střediska

Z á s a d y PROGRAMU IV. Sportovní střediska Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy čj. 20 580/2007-501 Z á s a d y PROGRAMU IV. Sportovní střediska Sportovní střediska byly projednány poradou vedení MŠMT dne 11. září 2007 v rámci Zásad programů

Více

Koncepce zabezpečení přípravy sportovně talentované. mládeže v moderním pětiboji pro období 2013 2014

Koncepce zabezpečení přípravy sportovně talentované. mládeže v moderním pětiboji pro období 2013 2014 Koncepce zabezpečení přípravy sportovně talentované mládeže v moderním pětiboji pro období 2013 2014 (zásady a prováděcí pokyny) Schválil výkonný výbor ČSMP dne 3. 12. 2013. OBSAH: 1. VÝCHODISKA, POSLÁNÍ

Více

Koncepce zabezpečení přípravy sportovně talentované. mládeže v moderním pětiboji pro období 2015 2018

Koncepce zabezpečení přípravy sportovně talentované. mládeže v moderním pětiboji pro období 2015 2018 Koncepce zabezpečení přípravy sportovně talentované mládeže v moderním pětiboji pro období 2015 2018 (zásady a prováděcí pokyny) Schválil výkonný výbor ČSMP dne 20. 11. 2014. OBSAH: 1. VÝCHODISKA, POSLÁNÍ

Více

SMĚRNICE PRO ČINNOST SCM, SpS, RcM (SCM - RCJ, SCM - RCSS)

SMĚRNICE PRO ČINNOST SCM, SpS, RcM (SCM - RCJ, SCM - RCSS) SMĚRNICE PRO ČINNOST SCM, SpS, RcM (SCM - RCJ, SCM - RCSS) Směrnice č.10 platná od 23. 2. 2018 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Na základě zákona č.115/2001 Sb., o podpoře sportu, ve znění pozdějších předpisů a

Více

Zásady školení trenérů licence C

Zásady školení trenérů licence C Zásady školení trenérů licence C Článek I Systém vzdělávání trenérů 1. Trenérsko-metodická komise Českého svazu na základě rozhodnutí orgánů Českého svazu házené je odpovědna za realizaci systému vzdělávání

Více

SMĚRNICE O HOSPODAŘENÍ S FINANČNÍMI PROSTŘEDKY. Č e s k á g y m n a s t i c k á f e d e r a c e Praha 6, Zátopkova 100/2, P.O.

SMĚRNICE O HOSPODAŘENÍ S FINANČNÍMI PROSTŘEDKY. Č e s k á g y m n a s t i c k á f e d e r a c e Praha 6, Zátopkova 100/2, P.O. Č e s k á g y m n a s t i c k á f e d e r a c e 160 17 Praha 6, Zátopkova 100/2, P.O. BOX 40 tel./fax 242 429 260 e-mail: cgf@cstv.cz tel. 233 017 434 http://gymnastika.cstv.cz SMĚRNICE O HOSPODAŘENÍ S

Více

Házená pro všechny. 1) Finanční podpora

Házená pro všechny. 1) Finanční podpora Házená pro všechny Projekt Házená pro všechny, na který rozhodnutím Exekutivy ČSH a Rady ČSH byla vyčleněna částka 2.500.000 Kč, se zaměřuje na další rozvoj úspěšného projektu Školních lig (ŠL). Hlavním

Více

Zápis z jednání Exekutivy Českého svazu házené č Praha

Zápis z jednání Exekutivy Českého svazu házené č Praha Zápis z jednání Exekutivy Českého svazu házené č. 14 30. 5. 2019 Praha Přítomni: p. Adámek, p. Bělka (do 12:15), p. Čurda (do 12:00), p. Chvalný, p. Kolář, p. Novák, p. Srba Omluveni: p. Bochnia, sl. Hapková

Více

Zásady stanovování poplatků Českého svazu házené

Zásady stanovování poplatků Českého svazu házené Zásady stanovování poplatků Českého svazu házené leden 2015 1 Článek I Poplatky 1. Český svaz házené (dále jen ČSH) stanovuje ve svých legislativních předpisech možnost svým orgánům stanovovat finanční

Více

Organizační řád Šachového svazu České Republiky

Organizační řád Šachového svazu České Republiky Organizační řád Šachového svazu České Republiky Článek 1 Úvod Šachový svaz České republiky, z.s. (ŠSČR) je spolek a jeho fungování upravují především zákon č. 89/2012 Sb., ve znění pozdějších předpisů,

Více

ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ Zátopkova 100/2, PS 40, Praha 6 Břevnov

ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ Zátopkova 100/2, PS 40, Praha 6 Břevnov ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ Zátopkova 100/2, PS 40, 160 17 Praha 6 Břevnov STATUT RADY MLÁDEŽE ČVS Číslo směrnice: 14/2011 Směrnice kategorie: A Schváleno: Správní radou ČVS dne 20. července 2011 Účinnost od:

Více

ČESKÁ UNIE DENTO KARATE-DO ORGANIZAČNÍ ŘÁD

ČESKÁ UNIE DENTO KARATE-DO ORGANIZAČNÍ ŘÁD ČESKÁ UNIE DENTO KARATE-DO ORGANIZAČNÍ ŘÁD BRNO 2005 Obsah 1 Účel...3 2 Výkonný výbor...3 2.1 Složení výkonného výboru:...3 2.2 Předseda výkonného výboru...3 2.3 Předseda komise trenérsko metodické - 1.

Více

Koncepce zabezpečení přípravy sportovně talentované. mládeže v moderním pětiboji na rok 2018

Koncepce zabezpečení přípravy sportovně talentované. mládeže v moderním pětiboji na rok 2018 PROJEKT: Sportovně talentovaná mládež 2018 Koncepce zabezpečení přípravy sportovně talentované mládeže v moderním pětiboji na rok 2018 (zásady a prováděcí pokyny) OBSAH: 1. VÝCHODISKA, POSLÁNÍ A ÚKOLY

Více

Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 3/2012

Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 3/2012 Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 3/2012 Dne: 4.6.2012 Přítomni: David Divoka, Dita Dvořáková, Petr Novák, Radek Číž, Jaromír Petřek Omluveni: Aleš Zwettler ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

S T R A T E G I E dalšího rozvoje SCM při DHK ZORA OLOMOUC

S T R A T E G I E dalšího rozvoje SCM při DHK ZORA OLOMOUC S T R A T E G I E dalšího rozvoje SCM při DHK ZORA OLOMOUC na roky 2010 2012 Obsah : I. Zásady činnosti sportovních center mládeže II. Projekt přípravy dětí a mládeže v DHK Olomouc III. Vlastní strategie

Více

Z á s a d y PROGRAMU II. Sportovní centra mládeže

Z á s a d y PROGRAMU II. Sportovní centra mládeže mládeže a tělovýchovy čj. 16 841/2008-50_PII. Z á s a d y PROGRAMU II. Sportovní centra mládeže Sportovní centra mládeže byly projednány poradou vedení MŠMT dne 30. září 2008 v rámci Zásad programů Státní

Více

ZÁSADY ŠKOLENÍ TRENERŮ HÁZENÉ LICENCE C

ZÁSADY ŠKOLENÍ TRENERŮ HÁZENÉ LICENCE C ZÁSADY ŠKOLENÍ TRENERŮ HÁZENÉ LICENCE C Systém vzdělávání trenérů Trenérsko metodická komise Českého svazu na základě rozhodnutí orgánů Českého svazu házené je odpovědna za realizaci systému vzdělávání

Více

Zásady stanovování poplatků Českého svazu házené

Zásady stanovování poplatků Českého svazu házené Zásady stanovování poplatků Českého svazu házené květen 2016 1 Článek I Poplatky 1. Český svaz házené (dále jen ČSH) stanovuje ve svých vnitřních předpisech možnost svým orgánům stanovovat finanční plnění

Více

Dotace na trenéry ČSLH mládeže do malých klubů smluvní realizace a finanční toky

Dotace na trenéry ČSLH mládeže do malých klubů smluvní realizace a finanční toky Dotace na trenéry ČSLH mládeže do malých klubů smluvní realizace a finanční toky ZÁKLADNÍ VÝCHODISKA Kompatibilita se stávajícím dotačním systémem Minimalizace administrativní náročnosti pro kluby i ČSLH

Více

ČESKÁ GYMNASTICKÁ FEDERACE Zátopkova 100/2, Praha 6, tel.: ,

ČESKÁ GYMNASTICKÁ FEDERACE Zátopkova 100/2, Praha 6, tel.: , ČESKÁ GYMNASTICKÁ FEDERACE Zátopkova 100/2, 160 17 Praha 6, tel.: 242 429 260, email: cgf@gymfed.cz P R O V Á D Ě C Í P O K Y N Y pro Sportovní střediska - SpS (olympijské gymnastické sporty) platné od

Více

SMĚRNICE PRO SPORTOVNĚ TALENTOVANOU MLÁDEŽ

SMĚRNICE PRO SPORTOVNĚ TALENTOVANOU MLÁDEŽ SMĚRNICE PRO SPORTOVNĚ TALENTOVANOU MLÁDEŽ Směrnice č.10 Aktualizace platná od 19. 12. 2018 Směrnice a aktualizace jsou účinné dnem jejich zveřejnění na webových stránkách ČSMG 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Na

Více

Mgr. Michal Blažej Koordinátor SCM a SpSM. Mgr. Antonín Barák Člen Komise mládeže FAČR. Mgr. Tomáš Provazník Místopředseda Komise mládeže FAČR

Mgr. Michal Blažej Koordinátor SCM a SpSM. Mgr. Antonín Barák Člen Komise mládeže FAČR. Mgr. Tomáš Provazník Místopředseda Komise mládeže FAČR Mgr. Michal Blažej Koordinátor SCM a SpSM Mgr. Antonín Barák Člen Komise mládeže FAČR Mgr. Tomáš Provazník Místopředseda Komise mládeže FAČR Všestranný rozvoj talentované mládeže Vytváření a posilování

Více

Zápis z 11. jednání Exekutivy ČSH Praha,

Zápis z 11. jednání Exekutivy ČSH Praha, Zápis z 11. jednání Exekutivy ČSH Praha, 20. 1. 2017 Přítomni: Hosté: Radek Bendl, Liběna Šrámková, Tomáš Augustýn, Vladimír Haber, Daniel Novotný, Vangelis Simu, Jiří Žďárský, Miroslav Duda Róbert Miček,

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

STATUT Úseku běžeckých disciplín Svazu lyžařů České republiky

STATUT Úseku běžeckých disciplín Svazu lyžařů České republiky STATUT Úseku běžeckých disciplín Svazu lyžařů České republiky Preambule Odborný sportovní úsek je odborným orgánem Svazu lyžařů České republiky (SLČR) bez vlastní právní subjektivity. Odborný sportovní

Více

KONCEPCE FUNGOVÁNÍ STŘEDISEK MLÁDEŽE (STM)

KONCEPCE FUNGOVÁNÍ STŘEDISEK MLÁDEŽE (STM) KONCEPCE FUNGOVÁNÍ STŘEDISEK MLÁDEŽE (STM) ČÁST 1: SPS Díl 1: Všeobecná ustanovení Čl. 1 (1) Sportovní středisko (dále SpS) je základem péče o sportovně talentovanou mládež a je provozováno na základě

Více

Organizační řád Českého svazu házené

Organizační řád Českého svazu házené Organizační řád Českého svazu házené Článek I Úvodní ustanovení 1. Organizační řád Českého svazu házené (dále jen organizační řád) upravuje činnost Exekutivy ČSH (dále jen ČSH), prezidenta ČSH, odborných

Více

TJ SOKOL LÁZNĚ KYNŽVART, Z.S. Prezentace dlouhodobé činnosti k projektu výstavbu sportovní haly

TJ SOKOL LÁZNĚ KYNŽVART, Z.S. Prezentace dlouhodobé činnosti k projektu výstavbu sportovní haly TJ SOKOL LÁZNĚ KYNŽVART, Z.S. Prezentace dlouhodobé činnosti k projektu výstavbu sportovní haly leden 2018 ČLENSKÁ ZÁKLADNA 4 amatérské oddíly házená, kopaná, nohejbal, badminton 5 mládežnických kategorií

Více

ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ Zátopkova 100/2, PS 40, Praha 6 Břevnov

ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ Zátopkova 100/2, PS 40, Praha 6 Břevnov ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ Zátopkova 100/2, PS 40, 160 17 Praha 6 Břevnov STATUT KRAJSKÝCH CENTER MLÁDEŽE Číslo směrnice: 13/2011 Směrnice kategorie: B Schváleno: Výborem ČVS dne 22. května 2011 Účinnost od:

Více

ČESKÁ GYMNASTICKÁ FEDERACE

ČESKÁ GYMNASTICKÁ FEDERACE ČESKÁ GYMNASTICKÁ FEDERACE 160 17 Praha 6, Zátopkova 100/2, p.o. box 40. tel./fax: 257 210 811 P R O V Á D Ě C Í P O K Y N Y pro Ostatní sportovní střediska - OSpS platné od 1.1.2014 Zpracovali: R. Řehořová,

Více

Koncepčně programový projekt

Koncepčně programový projekt vypracovaný v návaznosti na: aktualizaci dokumentů Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a vyhlašované Programy státní podpory sportu aktuální strategické cíle České triatlonové asociace Dokumenty

Více

Zásady školení trenérů licence B

Zásady školení trenérů licence B Zásady školení trenérů licence B Článek I Systém vzdělávání trenérů 1. Trenérsko-metodická komise Českého svazu je na základě rozhodnutí orgánů Českého svazu házené odpovědna za realizaci systému vzdělávání

Více

Přestupní řád Českého svazu házené

Přestupní řád Českého svazu házené Přestupní řád Českého svazu házené jaro 2014 1 Článek I Základní ustanovení a definice 1. Přestupní řád stanoví podmínky, za nichž se uskutečňují změny příslušnosti jednotlivce - člena ČSH s licencí hráče

Více

Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 3/2014 2015

Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 3/2014 2015 Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 3/2014 2015 Dne: Přítomni: Omluven: 13.10.2014, Sirákov Dita Dvořáková, Petr Videcký, Radek Číž, Petr Novák Michal Balhárek Program jednání: 1. Stávající úkoly 2. Nové úkoly

Více

ZÁKLADNÍ STRUKTURA SPORTOVNÍHO ÚSEKU ČSMP A PŘEHLED ČINNOSTÍ SPOJENÝCH S VÝKONEM JEDNOTLIVÝCH FUNKCÍ PRO OBDOBÍ

ZÁKLADNÍ STRUKTURA SPORTOVNÍHO ÚSEKU ČSMP A PŘEHLED ČINNOSTÍ SPOJENÝCH S VÝKONEM JEDNOTLIVÝCH FUNKCÍ PRO OBDOBÍ ZÁKLADNÍ STRUKTURA SPORTOVNÍHO ÚSEKU ČSMP A PŘEHLED ČINNOSTÍ SPOJENÝCH S VÝKONEM JEDNOTLIVÝCH FUNKCÍ PRO OBDOBÍ 2017-2020 Komise vrcholového sportu (KVS) Komisi tvoří: trenér RDS, trenér RDJ, koordinátor

Více

SPORTOVNÍ CENTRA MLÁDEŽE

SPORTOVNÍ CENTRA MLÁDEŽE SPORTOVNÍ CENTRA MLÁDEŽE (upřesňující informace ČSPS k činnosti Sportovních center mládeže) 1. Úvodní ustanovení Článek I. Všeobecná ustanovení Sportovní centrum mládeže (dále jen SCM) je organizační jednotkou

Více

Zásady licencování trenérů. Českého svazu házené

Zásady licencování trenérů. Českého svazu házené Zásady licencování trenérů Českého svazu házené září 2016 1 Článek 1 1. Tyto Zásady provádí ta ustanovení Licenčního řádu Českého svazu házené (dále jen ČSH ), která se týkají trenérů. 2. Za realizaci

Více

Zásady licencování trenérů Českého svazu házené

Zásady licencování trenérů Českého svazu házené Zásady licencování trenérů Českého svazu házené leden 2015 1 Článek 1 1. Tyto Zásady provádí ta ustanovení Licenčního řádu Českého svazu házené (dále jen ČSH ), která se týkají trenérů. 2. Za realizaci

Více

SYSTÉM TALENTOVANÉ MLÁDEŽE STM - DÍVKY Zhodnocení 2,5 letého období fungování STM (pol )

SYSTÉM TALENTOVANÉ MLÁDEŽE STM - DÍVKY Zhodnocení 2,5 letého období fungování STM (pol ) SYSTÉM TALENTOVANÉ MLÁDEŽE STM - DÍVKY Zhodnocení 2,5 letého období fungování STM (pol. 2015 31. 12. 2018) Začátek fungování upraveného systému: 1. 7. 2015 Základní kritéria: A. SPORTOVNÍ CENTRA Rozdělení

Více

S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích

S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích Hlava I Základní ustanovení Čl.1 Česká asociace basketbalových rozhodčích (dále jen ČABR) je zájmová skupina basketbalových rozhodčích. ČABR je součástí

Více

MĚSTO VSETÍN- VSETÍN

MĚSTO VSETÍN- VSETÍN městský úřad MĚSTO VSETÍN- VSETÍN Došlo: e.j,muys ZADOST O DOTACI NA PODPORU SPORTU V ROCE 2018 listy/strany:' přílohy:. 0?. 16, 11. 2017 7iJs p 6I,dep. ŽPPBGOV. ixp úkl. znak MUVSP00OY817 Název žadatele:

Více

Jak se stát rozhodčím ČSH?

Jak se stát rozhodčím ČSH? Jak se stát rozhodčím ČSH? Prezentace mapuje základní kroky pro zájemce o získání licence rozhodčího a následné možnosti. Daniela Radová Jak postupovat v případě zájmu? Vyplnit formulář pro zájemce o licenci

Více

Směrnice České kuželkářské asociace. č. 3/2016. Ekonomická směrnice ČKA. (dále jen směrnice ) Část I Zdroje a majetek ČKA

Směrnice České kuželkářské asociace. č. 3/2016. Ekonomická směrnice ČKA. (dále jen směrnice ) Část I Zdroje a majetek ČKA _ Směrnice České kuželkářské asociace č. 3/2016 Ekonomická směrnice (dále jen směrnice ) Část I Zdroje a majetek Článek 1 Výše náhrad a jejich úhrada (1) Zdroje k zajištění plynulého hospodaření jsou zejména:

Více

Z Á S A D Y. Programu IV. Údržba a provoz sportovních zařízení

Z Á S A D Y. Programu IV. Údržba a provoz sportovních zařízení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č.j.: MSMT-27423/2014_P-IV Z Á S A D Y Programu IV Údržba a provoz sportovních zařízení 2015 až 2018 Zásady Programu IV Údržba a provoz sportovních zařízení

Více

Zápis z jednání Exekutivy Českého svazu házené č Praha

Zápis z jednání Exekutivy Českého svazu házené č Praha Zápis z jednání Exekutivy Českého svazu házené č. 9 11. 1. 2019 Praha Přítomni: p. Bochnia, p. Čurda, sl. Hapková, p. Chvalný, p. Novák, p. Srba, Omluveni: p. Adámek, p. Bělka, p. Kolář Hosté: p. Mičkal

Více

Zápis z 26. jednání Exekutivy ČSH Praha,

Zápis z 26. jednání Exekutivy ČSH Praha, Zápis z 26. jednání Exekutivy ČSH Praha, 12. 1. 2018 Přítomni: R. Bendl, L. Šrámková, V. Haber, M. Duda, V. Simu, J. Žďárský, J. Bělka (od 13:30) Omluveni: Hosté: R. Miček, J. Sviták Místo konání: ČSH,

Více

Zápis z jednání Exekutivy Českého svazu házené č Praha. Přítomni: Omluveni:

Zápis z jednání Exekutivy Českého svazu házené č Praha. Přítomni: Omluveni: Zápis z jednání Exekutivy Českého svazu házené č. 8 6. 12. 2018 Praha Přítomni: Omluveni: p. Bochnia, p. Čurda, sl. Hapková, p. Chvalný, p. Kolář, p. Novák, p. Srba p. Adámek, p. Bělka Hosté: p. Nosek

Více

Zásady školení rozhodčích licence C

Zásady školení rozhodčích licence C Zásady školení rozhodčích licence C Článek I Systém vzdělávání rozhodčích licence C 1. Komise rozhodčích Českého svazu házené na základě rozhodnutí orgánů Českého svazu házené odpovídá za realizaci systému

Více

GRASSROOTS PROJEKTY ÚSTECKÉHO KFS

GRASSROOTS PROJEKTY ÚSTECKÉHO KFS GRASSROOTS PROJEKTY ÚSTECKÉHO KFS Jan Štefko 1. Krajská Grassroots konference Brankářská škola ÚKFS Zahájila činnost v srpnu 2015, činnost je financována z nadačního fondu ÚKFS Brankářskou školu ÚKFS organizuje

Více

Směrnice ČATK 2017 Trenérsko - metodický úsek (TMU)

Směrnice ČATK 2017 Trenérsko - metodický úsek (TMU) Směrnice ČATK 2017 Trenérsko - metodický úsek (TMU) Obsah: I. Trenérsko-metodický úsek (TMU) II. Trenérství v ČATK 1. Povinnosti trenéra 2. Trenérské licence v oddílech 3. Udělení trenérské licence 4.

Více

S T A N O V Y HC WIKOV HRONOV

S T A N O V Y HC WIKOV HRONOV S T A N O V Y HC WIKOV HRONOV Schválené valnou hromadou dne 19. 5. 2009 HC Wikov Hronov o.s. je společenskou organizací s právní subjektivitou, která sdružuje aktivní hráče ledního hokeje a další sportovce

Více

KVALIFIKAČNÍ ŘÁD. Českého svazu plaveckých sportů

KVALIFIKAČNÍ ŘÁD. Českého svazu plaveckých sportů Český svaz plaveckých sportů Směrnice 15/2017 Schválena dne 6. 12. 2017 Platná od: 1. 1. 2018 KVALIFIKAČNÍ ŘÁD Českého svazu plaveckých sportů Článek 1 DEFINICE Kvalifikační řád Českého svazu plaveckých

Více

Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 9/

Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 9/ Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 9/2014 2015 Dne: 16.4.2015, Sirákov Přítomni: Petr Novák, Petr Videcký, Radek Číž, Jaroslav Dořičák, Karel Oškera Omluveni: Vladimír Salčák, Radek Sedláček Host: Aleš Kořínek

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

Směrnice ČATK 2017 Trenérsko - metodický úsek (TMU)

Směrnice ČATK 2017 Trenérsko - metodický úsek (TMU) Směrnice ČATK 2017 Trenérsko - metodický úsek (TMU) Obsah: I. Trenérsko-metodický úsek (TMU) II. Trenérství v ČATK 1. Povinnosti trenéra 2. Trenérské licence v oddílech 3. Udělení trenérské licence 4.

Více

Č E S K Ý A T L E T I C K Ý S V A Z (ČAS) TALENTOVANÁ MLÁDEŽ PROVÁDĚCÍ POKYNY. pro SPORTOVNÍ STŘEDISKA, SPORTOVNÍ CENTRA MLÁDEŽE

Č E S K Ý A T L E T I C K Ý S V A Z (ČAS) TALENTOVANÁ MLÁDEŽ PROVÁDĚCÍ POKYNY. pro SPORTOVNÍ STŘEDISKA, SPORTOVNÍ CENTRA MLÁDEŽE Č E S K Ý A T L E T I C K Ý S V A Z (ČAS) TALENTOVANÁ MLÁDEŽ PROVÁDĚCÍ POKYNY pro SPORTOVNÍ STŘEDISKA, SPORTOVNÍ CENTRA MLÁDEŽE a SOUHRN INFORMACÍ K ČINNOSTI SPORTOVNÍCH GYMNÁZIÍ 2008 Předsednictvo ČAS

Více

EKONOMICKÁ SMĚRNICE ČESKÉHO KORFBALOVÉHO SVAZU

EKONOMICKÁ SMĚRNICE ČESKÉHO KORFBALOVÉHO SVAZU EKONOMICKÁ SMĚRNICE ČESKÉHO KORFBALOVÉHO SVAZU ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 (1) Ekonomická směrnice upravuje: a) poskytování odměn za výkon funkce (dále jen odměny) rozhodčího a delegáta při řízení a zabezpečení

Více

SPORTOVNĚ TECHNICKÉ ODDĚLENÍ STO, ÚTM, TMÚ, RFA, GTM

SPORTOVNĚ TECHNICKÉ ODDĚLENÍ STO, ÚTM, TMÚ, RFA, GTM SPORTOVNĚ TECHNICKÉ ODDĚLENÍ STO, ÚTM, TMÚ, RFA, GTM 2.12.2017 Repre Klubové akademie SCM Akademie SpSM Grassroots fotbal (98%) KRAJSKÝ GRASSROOTS TRENÉR MLÁDEŽE Reformovaná pozice, z PTM na GTM Práce

Více

Z á s a d y PROGRAMU IV. Údržba a provoz sportovních zařízení. (plné znění)

Z á s a d y PROGRAMU IV. Údržba a provoz sportovních zařízení. (plné znění) Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Čj. MŠMT-23407/2012-50_P-4 Z á s a d y PROGRAMU IV Údržba a provoz sportovních zařízení (plné znění) Zásady Programu IV Údržba a provoz sportovních zařízení

Více

Zápis z 23. jednání Exekutivy ČSH Praha,

Zápis z 23. jednání Exekutivy ČSH Praha, Zápis z 23. jednání Exekutivy ČSH Praha, 3. 11. 2017 Přítomni: R. Bendl, L. Šrámková, V. Haber, J. Bělka, T. Augustýn M. Duda (do 16:15) V. Simu, J. Žďárský Hosté: R. Miček, J. Sviták Místo konání: ČSH,

Více

Vyhlášení. Rozvojového programu pro rok 2013. "Podpora přípravy sportovních talentů na školách s oborem vzdělání gymnázium. sportovní přípravou"

Vyhlášení. Rozvojového programu pro rok 2013. Podpora přípravy sportovních talentů na školách s oborem vzdělání gymnázium. sportovní přípravou Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy čj. MSMT-45133/2012-501_SG Vyhlášení Rozvojového programu pro rok 2013 "Podpora přípravy sportovních talentů na školách s oborem vzdělání gymnázium se sportovní

Více

Z á s a d y PROGRAMU II. Sportovní centra mládeže

Z á s a d y PROGRAMU II. Sportovní centra mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy čj. 20 578/2007-501 Z á s a d y PROGRAMU II. Sportovní centra mládeže Sportovní centra mládeže byly projednány poradou vedení MŠMT dne 11. září 2007 v rámci

Více

STRATEGICKÝ PLÁN FAČR STO, GRASSROOTS

STRATEGICKÝ PLÁN FAČR STO, GRASSROOTS STRATEGICKÝ PLÁN FAČR 2016-2020 STO, GRASSROOTS Otakar Mestek 2. Národní Grassroots konference FAČR Nymburk, 18. 9. 2018 GROW 2020 STRATEGICKÝ PLÁN MARKETINGOVÁ A STRATEGICKÁ PODPORA ASOCIACÍ OD UEFA 2016

Více

SPORTOVNĚ TECHNICKÉ ODDĚLENÍ

SPORTOVNĚ TECHNICKÉ ODDĚLENÍ SPORTOVNĚ TECHNICKÉ ODDĚLENÍ Michal Prokeš, Otakar Mestek, Michal Blažej Seminář SCM a SpSM, Nymburk 27. 28. 11. 2017 Repre Klubové akademie SCM Akademie SpSM Grassroots fotbal (98%) GROW 2020 STRATEGICKÝ

Více

EKONOMICKÁ SMĚRNICE ČESKÉHO SVAZU HÁZENÉ. Poskytování odměn a příspěvku na úhradu cestovních výdajů při utkáních

EKONOMICKÁ SMĚRNICE ČESKÉHO SVAZU HÁZENÉ. Poskytování odměn a příspěvku na úhradu cestovních výdajů při utkáních EKONOMICKÁ SMĚRNICE ČESKÉHO SVAZU HÁZENÉ Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Ekonomická směrnice upravuje poskytování odměn za výkon funkce (dále jen odměny) rozhodčího, pomocného rozhodčího, pořadatele a delegáta

Více

Účelové určení a podmínky použití neinvestičních dotací poskytnutých v oblasti sportu (dále jen Účelové určení) Článek I

Účelové určení a podmínky použití neinvestičních dotací poskytnutých v oblasti sportu (dále jen Účelové určení) Článek I Účelové určení a podmínky použití neinvestičních dotací poskytnutých v oblasti sportu (dále jen Účelové určení) Článek I Úvodní ustanovení 1. V případě schválených projektů v rámci sportovní reprezentace

Více

Realizační projekt Podpora sportovně talentované mládeže

Realizační projekt Podpora sportovně talentované mládeže Realizační projekt Podpora sportovně talentované mládeže Termín realizace: rok 2018 Účast v projektu 1. Projektu se mohou zúčastnit kolektivní členové kluby zprostředkující členství alespoň jednomu páru

Více

Organizace Tělesné výchovy a sportu v ČR

Organizace Tělesné výchovy a sportu v ČR Organizace Tělesné výchovy a sportu v ČR 7. ledna 2019, FTVS UK Praha PhDr. Martin Doktor AGENDA 7. 1. 2017 ZAJIŠTĚNÍ SPORTOVNÍ REPREZENTACE ČR A TALENTOVANÉ MLÁDEŽE DISKUZE, DOTAZY ORGANIZACE ZÁPOČTŮ

Více

Z á s a d y PROGRAMU II. (plné znění)

Z á s a d y PROGRAMU II. (plné znění) Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Čj. MŠMT-23407/2012-50_P-2 Z á s a d y PROGRAMU II Sportovně talentovaná mládež (plné znění) Zásady Programu II Sportovně talentovaná mládež č.j. 24 116/2010-50_P-2.

Více

Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2017

Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2017 Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2017 1. Dotační program Podpora tělovýchovy dětí a mládeže kvalifikovanými trenéry pro rok 2017 (dále jen Program ) vyhlašuje

Více

vyhlašuje na období od do

vyhlašuje na období od do MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY vyhlašuje na období od 1. 1. 2018 do 31. 12. 2018 Rozvojový program Podpora přípravy sportovních talentů na školách s oborem vzdělání gymnázium se sportovní

Více

Zápis z jednání Exekutivy Českého svazu házené č Praha

Zápis z jednání Exekutivy Českého svazu házené č Praha Zápis z jednání Exekutivy Českého svazu házené č. 13 29. - 30. 4. 2019 Praha Přítomni: PO+ÚT: p. Adámek, p. Bělka, p. Bochnia, p. Čurda, sl. Hapková, p. Chvalný, p. Novák, p. Srba; pouze PO: p. Kolář Omluveni:

Více

Struktura použití členských příspěvků

Struktura použití členských příspěvků 18. 19. ŘVH ŘVH FAČR FAČR Brno, Praha, 20.5.2016 2.6.2017 Struktura použití členských příspěvků Členství ve FAČR v číslech Počet členů k 31.12.2012: 280.810 členů Počet členů k 31.12.2013: 291.873 členů

Více

ČESKÁ GYMNASTICKÁ FEDERACE Zátopkova 100/2, Praha 6, tel: ,

ČESKÁ GYMNASTICKÁ FEDERACE Zátopkova 100/2, Praha 6, tel: , ČESKÁ GYMNASTICKÁ FEDERACE Zátopkova 100/2, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 260, email:cgf@gymfed.cz METODICKÝ POKYN žádost o zřízení (pokračování) SpS; SCM; VSCM; OSpS v rámci dotačního neinvestičního programu

Více

Trenérské obsazení Počty tréninků Počty utkání Přechody hráčů Reprezentace. Dušan Fitzel Technický ředitel

Trenérské obsazení Počty tréninků Počty utkání Přechody hráčů Reprezentace. Dušan Fitzel Technický ředitel Trenérské obsazení Počty tréninků Počty utkání Přechody hráčů Reprezentace Dušan Fitzel Technický ředitel Nymburk, 26. 27. 11. 2012 Statistiky PROČ? Sbíraní dat - Kluby - Reprezentace Proč? Nymburk, 26.

Více

Metodický pokyn. v roce 2006

Metodický pokyn. v roce 2006 Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy Č.j.: 33 391/2005-50 Metodický pokyn pro hospodaření s neinvestičními dotacemi ze státního rozpočtu České republiky v nestátních neziskových organizacích v oblasti

Více

Koncepce rozvoje Ski klubu Bublava do roku 2017

Koncepce rozvoje Ski klubu Bublava do roku 2017 Koncepce rozvoje Ski klubu Bublava do roku 2017 I. Hlavní cíle: A. Všeobecné- dlouhodobé zajistit pro všechny členy sportovní a společenské a odborné vyžití odpovídající jejich předpokladům (platí pro

Více

S T A T U T Justiční akademie

S T A T U T Justiční akademie Dle 131 zákona č. 6/2002 Sb., v platném znění vydává Ministerstvo spravedlnosti: S T A T U T Justiční akademie Čl. 1 Úvodní ustanovení Statut Justiční akademie podrobněji vymezuje působnost a úlohy Justiční

Více

OK LOKOMOTIVA PARDUBICE občanské sdružení Palackého 2547 PROJEKT

OK LOKOMOTIVA PARDUBICE občanské sdružení Palackého 2547 PROJEKT OK LOKOMOTIVA PARDUBICE občanské sdružení Palackého 2547 530 02 Pardubice IČO: 26606747 účet: 1069724001/5500 tel.: 602 619 991 http://www.lpu.cz e-mail: lpu@vco-ob.cz PROJEKT PROVOZOVÁNÍ SPORTOVNÍHO CENTRA

Více

Kvalifikační řád pro trenéry Českého horolezeckého svazu

Kvalifikační řád pro trenéry Českého horolezeckého svazu Kvalifikační řád pro trenéry Českého horolezeckého svazu Článek 1) Profil (Základní ustanovení).f r D es ig n: w w w.g at ta de si gn Trenér Českého horolezeckého svazu je tělovýchovný pedagog. Je odborně

Více

Výroční zpráva. Právní forma: L 9828 vedená u Krajského soudu v Ostravě

Výroční zpráva. Právní forma: L 9828 vedená u Krajského soudu v Ostravě Výroční zpráva Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2018 a končící dnem 31. prosince 2018 na základě vyhodnocení činnosti Slezský FC Opava, z.s. a její jednotlivá ustanovení

Více

pod bodem programu č. 15

pod bodem programu č. 15 Bod č. 7: Částečné zrušení usnesení přijatého na 19. ŘVH FAČR pod bodem programu č. 15 v návaznosti na rozhodnutí MŠMT a rozhodnutí o souvisejících otázkách Usnesení přijaté na 19. ŘVH FAČR pod bodem programu

Více

Česká softballová asociace Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.

Česká softballová asociace Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv. Česká softballová asociace Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.cz předkládá dotační politiku ČSA na období 2013-2016 (upraveno

Více

Zápis z jednání Exekutivy Českého svazu házené č Praha

Zápis z jednání Exekutivy Českého svazu házené č Praha Zápis z jednání Exekutivy Českého svazu házené č. 11 7. 3. 2019 Praha Přítomni: p. Adámek, p. Bělka, p. Bochnia, p. Čurda, sl. Hapková, p. Chvalný, p. Kolář, p. Srba Omluveni: p. Novák Sekretariát: pí.

Více

Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2019

Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2019 Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2019 1. Dotační program Podpora tělovýchovy dětí a mládeže kvalifikovanými trenéry (dále jen Program ) vyhlašuje Zastupitelstvo

Více

Česká softballová asociace. Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.

Česká softballová asociace. Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv. Česká softballová asociace Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.cz předkládá dotační politiku ČSA na období 2013-2016 Dotační politika

Více

Český svaz házené ZPRAVODAJ SK ČSH. Republikové soutěže. únor 2016 Praha

Český svaz házené  ZPRAVODAJ SK ČSH. Republikové soutěže. únor 2016 Praha Český svaz házené www.chf.cz ZPRAVODAJ 2 SK ČSH Republikové soutěže soutěžní ročník 2015/2016 únor 2016 Praha Vážení sportovní přátelé, v tomto zpravodaji Vám zasíláme základní informace k jarní části

Více

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. Základní ustanovení II. Poslání a cíle

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. Základní ustanovení II. Poslání a cíle S T A N O V Y Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. I. Základní ustanovení 1. TJ Slezan Jindřichov, z.s. (dále jen TJ) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport a osvětovou

Více

Zápis z 14. jednání Exekutivy ČSH Praha,

Zápis z 14. jednání Exekutivy ČSH Praha, Zápis z 14. jednání Exekutivy ČSH Praha, 31. 3. 2017 Přítomni: Radek Bendl, Liběna Šrámková, Tomáš Augustýn (od 14:30), Vladimír Haber, Daniel Novotný (od 18:00), Jiří Žďárský Hosté: R. Miček, J. Sviták,

Více

SPOLEČNÉ JEDNÁNÍ Komise rozhodčích ČSH s předsedy Komisí rozhodčích KSH Praha,

SPOLEČNÉ JEDNÁNÍ Komise rozhodčích ČSH s předsedy Komisí rozhodčích KSH Praha, SPOLEČNÉ JEDNÁNÍ Komise rozhodčích ČSH s předsedy Komisí rozhodčích KSH Praha, 29. 5. 2016 Vangelis Simu info o činnosti KR ČSH PROGRAM info o složení komisí KSH a jejich činnosti info o nových pravidlech

Více

S T A N O V Y tělovýchovné jednoty Sokol Horní Počaply

S T A N O V Y tělovýchovné jednoty Sokol Horní Počaply S T A N O V Y tělovýchovné jednoty Sokol Horní Počaply I. Základní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Sokol (dále jen TJ) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport, turistiku

Více