PORADNÍ OBĚŽNÍK PO/TI L8/A

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PORADNÍ OBĚŽNÍK PO/TI L8/A"

Transkript

1 ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÁ REPUBLIKA strana: 1 stran: PRAHA 6 letiště Ruzyně Vydáno dne: PORADNÍ OBĚŽNÍK PO/TI L8/A Příloha k typovému osvědčení Ing. Pavel M a t o u š e k Ředitel Sekce technické ÚCL ČR Vydal: ŘLP ČR LIS

2 strana: 2 stran: 6 1. Všeobecně 1.1. ÚCL zavádí jednotné vzory Přílohy k typovému osvědčení (dále jen Příloha) pro kluzáky, letouny a balóny. Příslušné vzory jsou přílohou tohoto Oběžníku Přílohu vydává ÚCL. Žadatel o vydání nebo změnu Přílohy je povinen poskytnout ÚCL Přílohy v českém a anglickém jazyce vypracované v souladu s tímto oběžníkem. Přílohy se předávají na ÚCL v elektronické podobě Příloha se vydává při ukončení ověřování typové způsobilosti nového typu letadla Změna Přílohy se vydává při ukončení ověřování typové způsobilosti nového modelu letadla a pří jakékoliv změně údajů obsažených v již vydané Příloze. Změna Přílohy se realizuje novým vydáním jednotlivých listů již vydané Přílohy ÚCL vydá přílohu po zaplacení správního poplatku v souladu se Zákonem č.305/97 Sb. v platném znění. 2. Pokyny pro tvorbu Příloh: Sepsání Přílohy se provede na PC vyplněním připraveného dokumentu v programu Microsoft Word, tento dokument je dispozici na Sekci technické Úřadu pro civilní letectví ČR Příloha se skládá z úvodního listu a popisné části. Popisná část se opakuje pro každý model letadla. Popisná část je rozdílná pro letoun, kluzák, nebo balón Úvodní list Na úvodním listu se do tabulky vpravo nahoře uvede postupně pod sebe: číslo typového osvědčení, číslo změny, držitel TO (pouze název firmy), označení jednotlivých modelů a datum vydání příslušné změny. Do textu se doplní číslo TO. Uvede se tabulka přiřazující každému modelu datum podání žádosti a datum schválení. V zápatí se uvede v tabulce číslo poslední změny každé strany Přílohy Popisná část I. Všeobecně 1. Příloha číslo: Uvede se číslo TO. 2. Označení modelu: Uvede se označení modelu. 3. Kategorie: Uvede se kategorie způsobilosti letadla. 4. Držitel typového osvědčení: Uvede se název a adresa držitele typového osvědčení. 5. Výrobce: Uvede se název a adresa výrobce. V případě vícero výrobců nebo výrobce, který postupně změnil svůj název, se dále uvede údaj pro rozlišení, která letadla kdo vyrobil např. podle výrobních čísel. 6. Datum podání žádosti: Uvede se datum podání přijetí žádosti na ÚCL (SLI). 7. Datum schválení: Uvede se schválení TO po daný model.

3 strana: 3 stran: 6 II. Předpisová základna 1. Požadavky letové způsobilosti: Uvede se příslušný stavební předpis, podle kterého je letadlo prokazováno. 2. Zvláštní podmínky: Uvedou se případné další požadavky, které jsou nad rámec stavebního předpisu. Jestliže nejsou žádné, zapíše se Žádné/None. 3. Výjimky: Uvedou se ustanovení stavebního předpisu, které letadlo neplní. Jestliže nejsou žádné výjimky, zapíše se Žádné/None. 4. Nálezy rovnocenné bezpečnosti: Uvedou se nálezy rovnocenné bezpečnosti. Jestliže nejsou žádné nálezy rovnocenné bezpečnosti, zapíše se Žádné/None. 5. Požadavky na ochranu životního prostředí: Uvedou se předpisy pro ochranu životního prostředí (hluk, emise,...). Netýká se Přílohy pro kluzák nebo balón. III.Technický popis a provozní omezení a) Letoun 1. Definice modelu: Uvede se název/číslo nejvyšší rozpisky, výkresu, seznamu dokumentace nebo jiného dokumentu definujícího daný model. 2. Popis: Uvede se stručný technický popis daného modelu. 3. Vybavení: Uvede se seznam minimálního vybavení, případně seznam schváleného vybavení.možno použít odkaz na jiný dokument, ve kterém je seznam uveden (viz kap. IV. Přílohy). 4. Rozměry: Uvedou se příslušné rozměry. 5. Motor: V případě vícemotorového letadla nebo letadla s možností použití více modelů motorů se data pro jednotlivé modely číslují 5.1., 5.2., 5.3. atd., za úvodní odrážku modelu motoru se uvede jeho pozice, v případě letadla s možností použití více modelů motorů se mezi nimi použije slovo nebo/or (např Pravý, 5.2. Nebo, 5.3. Levý, 5.4. Nebo) Označení modelu: Uvede se typové označení motoru Typové osvědčení: Uvede se číslo typového označení motoru a kdo ho vydal Omezení: Uvedou se omezení motoru. 6. Vrtule: V případě vícemotorového letadla nebo letadla s možností použití více modelů vrtulí se data pro jednotlivé modely číslují 5.1., 5.2., 5.3. atd., za úvodní odrážku modelu vrtule se uvede jeho pozice, v případě letadla s možností použití více modelů vrtulí se mezi nimi použije slovo nebo/or (např Pravá, 6.2. Nebo, 6.3. Levá, 6.4. Nebo) Označení modelu: Uvede se typové označení vrtule Typové osvědčení: Uvede se číslo typového označení vrtule a kdo ho vydal Počet listů: Uvede se početl listů vrtule.

4 Průměr: Uvede se průměr vrtule Směr rotace: Uvede se směr rotace. 7. Palivo: Uvede se druh použitého paliva. 8. Olej: Uvede se druh použitého oleje 9. Rychlosti: Uvedou se rychlostní omezení letadla. 10. Násobky zatížení: Uvedou se povolené násobky pro provoz letadla. 11. Maximální provozní výška: Uvede se maximální povolená provozní výška. 12. Hmotnosti: Uvedou se hmotnostní omezení letadla a prázdná hmotnost letadla. 13. Poloha těžiště: Uvede se povolený rozsah polohy těžiště. 14. Vztažná rovina: Uvede se definice vztažné roviny. 15. Střední aerodynamická tětiva: Uvede se velikost střední aerodynamické tětivy. 16. Nivelační rovina: Uvede se definice vztažné roviny pro nivelaci. 17. Minimální posádka: Uvede se schválená minimální posádka. 18. Počet sedadel: Uvede se počet sedadel. strana: 4 stran: Zavazadlový/nákladový prostor: Uvede se umístění a maximální zatížení jednotlivých zavazadlových/nákladových prostorů. 20. Výchylky kormidel: Uvedou se výchylky jednotlivých kormidel, klapek a vyvažovacích plošek. 21. Kola a pneumatiky: Uvedou se označení a rozměry pro jednotlivá kola a pneumatiky s označením podvozku, ke kterému přísluší. V případě letadla s možností použití více typů jednotlivých kol nebo pneumatik se mezi nimi použije slovo nebo/or. 22. Jiná omezení: Zde se uvedou další případné údaje, které nelze zařadit výše. b) Kluzák 1. Definice modelu: Uvede se název/číslo nejvyšší rozpisky, výkresu, seznamu dokumentace nebo jiného dokumentu definujícího daný model. 2. Popis: Uvede se stručný technický popis daného modelu. 3. Vybavení: Uvede se seznam minimálního vybavení, případně seznam schváleného vybavení.možno použít odkaz na jiný dokument, ve kterém je seznam uveden (viz kap. IV. Přílohy). 4. Rozměry: Uvedou se příslušné rozměry. 5. Vlečné závěsy: Uvede se označení a umístění vlečných závěsů. V případě kluzáku s možností použití více typů vlečných závěsů se mezi nimi použije slovo nebo/or. 6. Rychlosti: Uvedou se rychlostní omezení letadla. 7. Násobky zatížení: Uvedou se povolené násobky pro provoz letadla. 8. Hmotnosti: Uvedou se hmotnostní omezení letadla a prázdná hmotnost letadla. 9. Poloha těžiště: Uvede se povolený rozsah polohy těžiště.

5 10. Vztažná rovina: Uvede se definice vztažné roviny. 11. Střední aerodynamická tětiva: Uvede se velikost střední aerodynamické tětivy. 12. Nivelační rovina: Uvede se definice vztažné roviny pro nivelaci. 13. Pevnostní pojistky: Uvedou se povolené pevnostní pojistky vlečného lana. 14. Minimální posádka: Uvede se schválená minimální posádka. 15. Počet sedadel: Uvede se počet sedadel. strana: 5 stran: Výchylky kormidel: Uvedou se výchylky jednotlivých kormidel, klapek a vyvažovacích plošek. 17. Kola a pneumatiky: Uvedou se označení a rozměry pro jednotlivá kola a pneumatiky s označením podvozku, ke kterému přísluší. V případě letadla s možností použití více typů jednotlivých kol nebo pneumatik se mezi nimi použije slovo nebo/or. 18. Jiná omezení: Zde se uvedou další případné údaje, které nelze zařadit výše. c) Balón 1. Definice modelu: Uvede se název/číslo nejvyšší rozpisky, výkresu, seznamu dokumentace nebo jiného dokumentu definujícího daný model. 2. Popis: Uvede se stručný technický popis daného modelu. 3. Vybavení: Uvede se seznam minimálního vybavení, případně seznam schváleného vybavení. Možno použít odkaz na jiný dokument, ve kterém je seznam uveden (viz kap. IV. Přílohy). 4. Obal: Uvedou se schválené obaly pro daný model se základními údaji. 5. Hořák: Uvedou se schválené hořáky pro daný model se základními údaji. 6. Koš: Uvedou se schválené koše pro daný model se základními údaji. 7. Hmotnosti: Uvedou se hmotnostní omezení balónu. 8. Teplota v obalu: Uvede se povolená teplota v obalu. 9. Minimální posádka: Uvede se schválená minimální posádka. 10. Počet osob na palubě: Uvede se povolený počet osob na palubě. 11. Jiná omezení: Zde se uvedou další případné údaje, které nelze zařadit výše. IV. Podklady pro provoz a údržbu Pod samostatnými pořadovými čísly se uvedou jednotlivé dokumenty průvodní technické dokumentace pro letadlo s příslušným číslem dokumentu (pokud bylo přiřazeno). V případě existence jazykových mutací dokumentů se uvede jejich přehled. V. Doplňky Zde se uvedou další případné údaje, které nelze zařadit výše.

6 strana: 6 stran: V zápatí každé stránky Přílohy se uvede se uvede v jednom řádku, na levé straně označení čísla změny daného stránky, veprostřed pořadové číslo stránky lomeno počet stran přílohy celkem a na pravé straně číslo TO. K uvedení těchto údajů se použije černé normální písmo Times New Roman, velikosti 10 pt K vyplnění Přílohy se použije černé normální písmo Times New Roman, velikosti 12 pt, s formátem odstavce zarovnaným vlevo a mezerou 6 pt před odstavcem. Pro vyplňování položek v tabulkách Přílohy se nepoužije konec odstavce (Enter), pokud není z hlediska přehlednosti vhodné, ale tvrdý konec řádku (Shift + Enter), tak aby text plynule navazoval bez mezer Do textu nesmějí být přidělávány žádné další tabulky. Pro urovnání textu je nutno používat tabelátory Rozměry sloupců tabulek přílohy pro část I. Všeobecně a II. Předpisová základna jsou omezeny 6,37 cm pro první sloupec a 9,87 cm pro druhý sloupec a pro část III. Technický popis a provozní omezení jsou 5,62 cm pro první sloupec a 10,62 cm pro druhý sloupec Datumy se zapisují ve formátu dd.mm.rrrr Červený text kurzívou je ve vzoru Příloh použit, tam kde se má doplnit údaj, který je uveden kurzívou. Po doplnění požadovaného údaje je nutno změnit formát textu tak, aby byl v souladu s bodem 2.2. tohoto oběžníku. 3. Přílohy Vzor Přílohy k typovému osvědčení letounu - česky/anglicky Vzor Přílohy k typovému osvědčení kluzáku - česky/anglicky Vzor Přílohy k typovému osvědčení balónu - česky/anglicky

7 Vzor Přílohy k typovému osvědčení letounu - česky/anglicky

8 ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY Změna X Držitel TO Model I. Model III Datum poslední změny PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. Tato příloha, která je součástí Typového osvědčení č. uvádí podmínky a omezení, na jejichž základě výrobek, kterému je vydáno Typové osvědčení, vyhovuje předpisům letové způsobilosti České republiky. Model Datum podání žádosti Datum schválení Model I dd.mm.rrrr dd.mm.rrrr. Model III dd.mm.rrrr dd.mm.rrrr Strana č. Změna č. Změna X 1/ 5

9 Model Model I I. Všeobecně 1. Příloha číslo: 2. Označení modelu: 3. Kategorie: 4. Držitel typového osvědčení: 5. Výrobce: 6. Datum podání žádosti: 7. Datum schválení: II. Předpisová základna 1. Požadavky letové způsobilosti: 2. Zvláštní podmínky: 3. Výjimky: 4. Nálezy rovnocenné bezpečnosti: 5. Požadavky na ochranu životního prostředí: III. Změna X 2/ 5

10 Technický popis a provozní omezení 1. Definice modelu: 2. Popis: 3. Vybavení: 4. Rozměry: Rozpětí: Délka: Výška: Plocha křídla: 5. Motor: 6. Vrtule: 7. Palivo: 8. Olej: Označení modelu: Typové osvědčení: Omezení: Označení modelu: Typové osvědčení: Počet listů: Průměr: Směr rotace: 9. Rychlosti: 10. Násobky zatížení: 11. Maximální provozní výška: 12. Hmotnosti: 13. Poloha těžiště: 14. Vztažná rovina: 15. Střední aerodynamická tětiva: Změna X 3/ 5

11 16. Nivelační rovina: 17. Minimální posádka: 18. Počet sedadel: 19. Zavazadlový/nákladový prostor: 20. Výchylky kormidel: 21. Kola a pneumatiky: 22. Jiná omezení: Změna X 4/ 5

12 IV. Podklady pro provoz a údržbu 1. V. Doplňky 1. Změna X 5/ 5

13 CIVIL AVIATION AUTHORITY OF THE CZECH REPUBLIC Revision X Držitel TO Model I. Model III Datum poslední změny TYPE CERTIFICATE DATA SHEET No. This data sheet which is a part of Type Certificate No. prescribes conditions and limitations under which the product for which the type certificate was issued meets the airworthiness requirements of the Czech Republic. Model Application Date Certification Date Model I dd.mm.rrrr dd.mm.rrrr. Model III dd.mm.rrrr dd.mm.rrrr Page No. Rev. No. Revision X 1/ 5

14 Model Model I I. General 1. Data Sheet No.: 2. Model: 3. Airworthiness category: 4. Type Certificate Holder: 5. Manufacturer: 6. Application Date: 7. Certificate Date: II. Certification Basis 1. Certification Basis: 2. Special Conditions: 3. Exemptions: 4. Equivalent Safety Findings: 5. Environmental Standards: III. Revision X 2/ 5

15 Technical Characteristics and Operational Limitations 1. Type Design Definition: 2. Description: 3. Equipment: 4. Dimensions: Span: Length: Height: Wing Area: 5. Engine: Model: Type Certificate: Limitations: 6. Propeller: 7. Fuel: 8. Oil: Model: Type Certificate: Number of blades: Diameter: Sense of Rotation: 9. Air Speeds: 10. Load factors: 11. Maximum Operating Altitude: 12. Weights: 13. Centre of Gravity Range: 14. Datum: 15. Mean Aerodynamic Cord Revision X 3/ 5

16 (MAC): 16. Leveling Means: 17. Minimum Flight Crew: 18. Number of seats: 19. Baggage/Cargo Compartments: 20. Control surface deflections: 21. Wheels and Tyres: 22. Other Limitations: Revision X 4/ 5

17 IV. Operating and Service Instructions 1. V. Notes 1. Revision X 5/ 5

18 Vzor Přílohy k typovému osvědčení kluzáku - česky/anglicky

19 ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY Změna X Držitel TO Model I. Model III Datum poslední změny PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. Tato příloha, která je součástí Typového osvědčení č. uvádí podmínky a omezení, na jejichž základě výrobek, kterému je vydáno Typové osvědčení, vyhovuje předpisům letové způsobilosti České republiky. Model Datum podání žádosti Datum schválení Model I dd.mm.rrrr dd.mm.rrrr. Model III dd.mm.rrrr dd.mm.rrrr Strana č. Změna č. Změna X 1/ 4

20 Model Model I I. Všeobecně 1. Příloha číslo: 2. Označení modelu: 3. Kategorie: 4. Držitel typového osvědčení: 5. Výrobce: 6. Datum podání žádosti: 7. Datum schválení: II. Předpisová základna 1. Požadavky letoví způsobilosti: 2. Zvláštní podmínky: 3. Výjimky: 4. Nálezy rovnocenné bezpečnosti: III. Změna X 2/ 4

21 Technický popis a provozní omezení 1. Definice modelu: 2. Popis: 3. Vybavení: 4. Rozměry: Rozpětí: Délka: Výška: Plocha křídla: Štíhlost: 5. Vlečné závěsy: 6. Rychlosti: 7. Násobky zatížení: 8. Hmotnosti: 9. Poloha těžiště: 10. Vztažná rovina: 11. Střední aerodynamická tětiva: 12. Nivelační rovina: 13. Pevnostní pojistky: 14. Minimální posádka: 15. Počet sedadel: 16. Výchylky kormidel: 17. Kola a pneumatiky: 18. Jiná omezení: Změna X 3/ 4

22 IV. Podklady pro provoz a údržbu 1. V. Doplňky 1. Změna X 4/ 4

23 CIVIL AVIATION AUTHORITY OF THE CZECH REPUBLIC Revision X Držitel TO Model I. Model III Datum poslední změny TYPE CERTIFICATE DATA SHEET No. This data sheet which is a part of Type Certificate No. prescribes conditions and limitations under which the product for which the type certificate was issued meets the airworthiness requirements of the Czech Republic. Model Application Date Certification Date Model I dd.mm.rrrr dd.mm.rrrr. Model III dd.mm.rrrr dd.mm.rrrr Page No. Rev. No. Revision X 1/ 4

24 Model Model I I. General 1. Data Sheet No.: 2. Model: 3. Airworthiness category: 4. Type Certificate Holder: 5. Manufacturer: 6. Application Date: 7. Certificate Date: II. Certification Basis 1. Certification Basis: 2. Special Conditions: 3. Exemptions: 4. Equivalent Safety Findings: III. Revision X 2/ 4

25 Technical Characteristics and Operational Limitations 1. Type Design Definition: 2. Description: 3. Equipment: 4. Dimensions: Span: Length: Height: Wing Area: Aspect Ratio: 5. Tow hook: 6. Air Speeds: 7. Load factors: 8. Weights: 9. Centre of Gravity Range: 10. Datum: 11. Mean Aerodynamic Cord (MAC): 12. Leveling Means: 13. Weak links: 14. Minimum Flight Crew: 15. Number of seats 16. Control surface deflections: 17. Wheels and Tyres:: 18. Other Limitations: Revision X 3/ 4

26 IV. Operating and Service Instructions 1. V. Notes 1. Revision X 4/ 4

27 Vzor Přílohy k typovému osvědčení balónu - česky/anglicky

28 ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY Změna X Držitel TO Model I. Model III Datum poslední změny PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. Tato příloha, která je součástí Typového osvědčení č. uvádí podmínky a omezení, na jejichž základě výrobek, kterému je vydáno Typové osvědčení, vyhovuje předpisům letové způsobilosti České republiky. Model Datum podání žádosti Datum schválení Model I dd.mm.rrrr dd.mm.rrrr. Model III dd.mm.rrrr dd.mm.rrrr Strana č. Změna č. Změna X 1/ 4

29 Model Model I I. Všeobecně 1. Příloha číslo: 2. Označení modelu: 3. Kategorie: 4. Držitel typového osvědčení: 5. Výrobce: 6. Datum podání žádosti: 7. Datum schválení: II. Předpisová základna 1. Požadavky letové způsobilosti: 2. Zvláštní podmínky: 3. Výjimky: 4. Nálezy rovnocenné bezpečnosti: III. Změna X 2/ 4

30 Technický popis a provozní omezení 1. Definice modelu: 2. Popis: 3. Vybavení: 4. Obal: 5. Hořák: 6. Koš: 7. Hmotnosti: 8. Teplota v obalu: 9. Minimální posádka: 10. Počet osob na palubě: 11. Jiná omezení: Změna X 3/ 4

31 IV. Podklady pro provoz a údržbu 1. V. Doplňky a omezení certifikace 1. Změna X 4/ 4

32 CIVIL AVIATION AUTHORITY OF THE CZECH REPUBLIC Revision X Držitel TO Model I. Model III Datum poslední změny TYPE CERTIFICATE DATA SHEET No. This data sheet which is a part of Type Certificate No. prescribes conditions and limitations under which the product for which the type certificate was issued meets the airworthiness requirements of the Czech Republic. Model Application Date Certification Date Model I dd.mm.rrrr dd.mm.rrrr. Model III dd.mm.rrrr dd.mm.rrrr Page No. Rev. No. Revision X 1/ 4

33 Model Model I I. General 1. Data Sheet No.: 2. Model: 3. Airworthiness category: 4. Type Certificate Holder: 5. Manufacturer: 6. Application Date: 7. Certificate Date: II. Certification Basis 1. Certification Basis: 2. Special Conditions: 3. Exemptions: 4. Equivalent Safety Findings: III. Revision X 2/ 4

34 Technical Characteristics and Operational Limitations 1. Type Design Definition: 2. Description: 3. Equipment: 4. Envelope 5. Burner: 6. Basket: 7. Weights: 8. Envelope temperature: 9. Minimum Flight Crew: 10. Number of passengers on board: 11. Other Limitations: Revision X 3/ 4

35 IV. Operating and Service Instructions 1. V. Notes 1. Revision X 4/ 4

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 1622/58 Změna 4 Schempp-Hirth výroba letadel L - 40 20.09.2004 PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. 1622/58 Tato příloha, která je součástí Typového osvědčení č. 1622/58

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 62 001 - L 200 D Změna 3 Aircraft Industries, a.s.. L 200 D 05.09.2005 PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. 62 001 - L 200 D Tato příloha, která je součástí Typového

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 6 208/60 Změna 4 Aircraft Industries, a.s L 200 A 05.09.2005 PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. 6 208/60 Tato příloha, která je součástí Typového osvědčení č. 6 208/60

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2417/59 Změna 7 MORAVAN AEROPLANES a.s. Z 326 Z 526 Z 326 M Z 526 M 11.04.2007 PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. 2417/59 Tato příloha, která je součástí Typového

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 94-08 Změna 5 MORAVAN-AEROPLANES a.s. Z 143 L Z 143 LSi 15.07.2005 PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. č. 94-08 Tato příloha, která je součástí Typového osvědčení

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 92-03 Změna 4 Moravan Aeroplanes a.s. Z 242 L 15.07.2005 PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. 92-03 Tato příloha, která je součástí Typového osvědčení č. 92-03 uvádí

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 89-02 Změna č. 6 LETECKÉ ZÁVODY a.s. L 23 SUPER-BLANÍK 15.03.2002 PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. 89-02 Tato příloha, která je součástí Typového osvědčení č. 89-02

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 89-02 Změna č. 7 Aircraft Industries, a.s.. L 23 SUPER-BLANÍK 05.09.2005 PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. 89-02 Tato příloha, která je součástí Typového osvědčení

Více

Úřad pro civilní letectví České republiky

Úřad pro civilní letectví České republiky TCDS 4-4091-1956 Super Aero 45 Strana 1 of 6 Úřad pro civilní letectví České republiky ÚCL Příloha k Typovému osvědčení Super Aero 45 Držitel Typového osvědčení: Aircraft Industries, a.s Kunovice 1177

Více

Úřad pro civilní letectví České republiky

Úřad pro civilní letectví České republiky TCDS 6877/56 Aero 145 Strana 1 of 6 Úřad pro civilní letectví České republiky ÚCL Příloha k Typovému osvědčení Aero 145 Držitel Typového osvědčení: Aircraft Industries, a.s Kunovice 1177 686 04 Kunovice

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 98-03 Změna 3 HPH spol. s r.o. Glasflügel 304 CZ Glasflügel 304 CZ - 17 Glasflügel 304 C 15.07.2005 PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. 98-03 Tato příloha, která je

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 74-01 Změna č. 5 MORAVAN-AEROPLANES a.s. Z 726 Z 726 K 11.04.2007 PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. č. 74-01 Tato příloha, která je součástí Typového osvědčení č.

Více

Úřad pro civilní letectví České republiky

Úřad pro civilní letectví České republiky TCDS 92-01 L 13 SL Vivat Strana 1 z 12 Úřad pro civilní letectví České republiky ÚCL Příloha k Typovému osvědčení L 13 SL Vivat Držitel Typového osvědčení: EVEKTOR, spol. s r.o. Letecká 1008 CZECH REPUBLIC

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 77-01 Změna č. 9 MORAVAN-AEROPLANES a.s. Z 50 L Z 50 LA Z 50 LS Z 50 M Z 50 LX 11.04.2007 PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. 77-01 Tato příloha, která je součástí

Více

Úřad pro civilní letectví České republiky

Úřad pro civilní letectví České republiky TCDS 82-01 L 13 SW Vivat Strana 1 z 13 Úřad pro civilní letectví České republiky ÚCL Příloha k Typovému osvědčení L 13 SW Vivat Držitel Typového osvědčení: EVEKTOR, spol. s r.o. Letecká 1008 CZECH REPUBLIC

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2725-59 Změna 8 Aircraft industries, a.s. L - 13 "BLANÍK" L 13 A Blaník L - 13 AC BLANÍK 05.09.2005 PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. 2725-59 Tato příloha, která

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 80-01 Změna 5 MORAVAN-AEROPLANES a.s. Z 142 Z 142 C 10.04.2007 PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. 80-01 Tato příloha, která je součástí Typového osvědčení č. 80-01

Více

ÚVODNÍ ČÁST L 8/A. 26.6.2014 vii Změna č. 9 DEFINICE. Pojmy použité v tomto předpisu mají tyto významy:

ÚVODNÍ ČÁST L 8/A. 26.6.2014 vii Změna č. 9 DEFINICE. Pojmy použité v tomto předpisu mají tyto významy: ÚVODNÍ ČÁST L 8/A DEFINICE Pojmy použité v tomto předpisu mají tyto významy: Dodatečné instrukce pro zachování letové způsobilosti (Additional instructions for continued airworthiness) Jsou dodatečné informace

Více

Úřad pro civilní letectví České republiky

Úřad pro civilní letectví České republiky TCDS 70-01 L 13 J Strana 1 z 8 Úřad pro civilní letectví České republiky ÚCL Příloha k Typovému osvědčení L 13 J Držitel Typového osvědčení: Aircraft Industries, a.s Kunovice 1177 686 04 Kunovice Výrobce:

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 72-04 Změna 4 MORAVAN-AEROPLANES a.s. Z 526 AFS Z 526 AFS-V 11.04.2007 PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. č. 72-04 Tato příloha, která je součástí Typového osvědčení

Více

Úřad pro civilní letectví České republiky

Úřad pro civilní letectví České republiky TCDS 27323-1958 L 60 Strana 1 z 17 Úřad pro civilní letectví České republiky ÚCL Příloha k Typovému osvědčení L 60 Držitel Typového osvědčení: EVEKTOR, spol. s r.o. Letecká 1008 686 04 Kunovice Výrobce:

Více

Úřad pro civilní letectví České republiky

Úřad pro civilní letectví České republiky TCDS 27323-1958 L 60 Strana 1 z 17 Úřad pro civilní letectví České republiky ÚCL Příloha k Typovému osvědčení L 60 Držitel Typového osvědčení: EVEKTOR, spol. s r.o. Letecká 1008 686 04 Kunovice Výrobce:

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 85-01 Změna 3 BALÓNY KUBÍČEK spol. s r.o. AB 2 AB 2a 15.07.2005 PŘÍLOHA K TYPOVÉMU OSVĚDČENÍ č. 85-01 Tato příloha, která je součástí Typového osvědčení č. 85-01

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ CIVIL AVIATION AUTHORITY TYPOVÉ OSVĚDČENÍ TYPE CERTIFICATE. Č. / No: 9 6-0 2

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ CIVIL AVIATION AUTHORITY TYPOVÉ OSVĚDČENÍ TYPE CERTIFICATE. Č. / No: 9 6-0 2 ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ CIVIL AVIATION AUTHORITY ČESKÁ REPUBLIKA CZECH REPUBLIC TYPOVÉ OSVĚDČENÍ TYPE CERTIFICATE Č. / No: 9 6-0 2 Tímto dokumentem se osvědčuje, že uvedený typ letadla, leteckého motoru

Více

ÚVODNÍ ČÁST L 8/A OBSAH. Hlava 1 Všeobecná ustanovení 1-1. Hlava 2 Způsobilost 2-1

ÚVODNÍ ČÁST L 8/A OBSAH. Hlava 1 Všeobecná ustanovení 1-1. Hlava 2 Způsobilost 2-1 ÚVODNÍ ČÁST L 8/A OBSAH KONTROLNÍ SEZNAM STRAN ÚVODNÍ USTANOVENÍ ÚČINNOST PŘEDPISU, ZMĚN A OPRAV OBSAH DEFINICE SEZNAM ZKRATEK i iii v vii x Hlava 1 Všeobecná ustanovení 1-1 Hlava 2 Způsobilost 2-1 2.1

Více

SEZNAM ZMĚN SEZNAM PLATNÝCH STRAN

SEZNAM ZMĚN SEZNAM PLATNÝCH STRAN PO - TVORBA A VEDENÍ PALUBNÍHO DENÍKU SEZNAM ZMĚN Změna číslo Datum účinnosti Datum Změnil Podpis 0 25. 8. 2016 1 17. 10. 2016 2 1. 2. 2017 SEZNAM PLATNÝCH STRAN Strana číslo Změna číslo Strana číslo Změna

Více

Úřad pro civilní letectví ČR PO/TI L8/A 1 - A

Úřad pro civilní letectví ČR PO/TI L8/A 1 - A Úřad pro civilní letectví ČR PO/TI L8/A 1 - A Č.j.:13277/4287-TI/99 Vydáno dne: 23.11.1999 Zpracovatel: Ing.J.Kamarýt Odd. draků a mech. systémů PORADNÍ OBĚŽNÍK Věc: Způsoby prokazování jednotlivých požadavků

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ CIVIL AVIATION AUTHORITY TYPOVÉ OSVĚDČENÍ TYPE CERTIFICATE. Č. / No:

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ CIVIL AVIATION AUTHORITY TYPOVÉ OSVĚDČENÍ TYPE CERTIFICATE. Č. / No: ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ CIVIL AVIATION AUTHORITY ČESKÁ REPUBLIKA CZECH REPUBLIC TYPOVÉ OSVĚDČENÍ TYPE CERTIFICATE Č. / No: 9 8-0 6 Tímto dokumentem se osvědčuje, že uvedený typ letadla, leteckého motoru

Více

I. Všeobecně IČ

I. Všeobecně IČ Číslo typového průkazu: ULL 03 / 2009 Držitel typ.osvědčení: Od 30.11.2016: CARBON DESIGN s. r. o. Hradecká 315, Pražské předměstí 551 01 Jaroměř Typ SLZ : FM250 Vampire Datum vydání přílohy : 28.09.2010

Více

č. PO/TI L8/A

č. PO/TI L8/A ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÁ REPUBLIKA strana: 1 160 08 PRAHA 6 letiště Ruzyně Vydáno dne: PORADNÍ OBĚŽNÍK č. PO/TI L8/A.2.7.12. Obnovení platnosti Osvědčení letové způsobilosti (OLZ, ZOLZ), letadla

Více

KONTROLNÍ SEZNAM STRAN PŘEDPIS LETOVÁ ZPŮSOBILOST LETADEL POSTUPY (L 8/A) Strana Datum Strana Datum. Změna č. 10. Změna č. 7. Změna č. 7. Změna č.

KONTROLNÍ SEZNAM STRAN PŘEDPIS LETOVÁ ZPŮSOBILOST LETADEL POSTUPY (L 8/A) Strana Datum Strana Datum. Změna č. 10. Změna č. 7. Změna č. 7. Změna č. KONTROLNÍ SEZNAM STRAN PŘEDPIS LETOVÁ ZPŮSOBILOST LETADEL POSTUPY (L 8/A) Strana Datum Strana Datum i až iv 3.7.2009 v / vi 13.10.2016 Změna č. 10 vii 26.6.2014 Změna č. 9 viii až xi 3.7.2009 1-1 3.7.2009

Více

CAA-ZLP-168 PŘEVOD A VALIDACE ZAHRANIČNÍCH PRŮKAZŮ PILOTA

CAA-ZLP-168 PŘEVOD A VALIDACE ZAHRANIČNÍCH PRŮKAZŮ PILOTA CAA-ZLP-168 1. OBECNĚ 1.1 Změny a opravy Změny 0 27.1.2015 zapracována Opravy 1.2 Seznam platných stran Název: Strana: Platná od: Změna: 1. Obecně 1 27.1.2015 0 1. Obecně 2 27.1.2015 0 2. Převod průkazů

Více

Záměrně ponecháno volné

Záměrně ponecháno volné ---------------Záměrně ponecháno volné---------------- Strana:2/11 Seznam platných stran Kapitola Strana Datum Kapitola Strana Datum Titulní list - Seznam stran Změny Obsah 1., 2., 3. 3. 3.,4. 4. 4. 4.,5.

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ CIVIL AVIATION AUTHORITY TYPOVÉ OSVĚDČENÍ TYPE CERTIFICATE. Č. / No: 9 6-0 3

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ CIVIL AVIATION AUTHORITY TYPOVÉ OSVĚDČENÍ TYPE CERTIFICATE. Č. / No: 9 6-0 3 ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ CIVIL AVIATION AUTHORITY ČESKÁ REPUBLIKA CZECH REPUBLIC TYPOVÉ OSVĚDČENÍ TYPE CERTIFICATE Č. / No: 9 6-0 3 Tímto dokumentem se osvědčuje, že uvedený typ letadla, leteckého motoru

Více

ÚCL-S-094-1/05. Postup pro vydání Osvědčení kontroly letové způsobilosti (ARC) transferovanému letadlu

ÚCL-S-094-1/05. Postup pro vydání Osvědčení kontroly letové způsobilosti (ARC) transferovanému letadlu Strana 1 ÚCL-S-094-1/05 č.j. 12755/05-432 změna č.1 č.j. 372/07-432 Zpracovatel: Ing. Jaroslav Seyfried vedoucí odd. DL Postup pro vydání Osvědčení kontroly letové způsobilosti (ARC) transferovanému letadlu

Více

LETECKÝ PŘEDPIS L 7 POZNÁVACÍ ZNAČKY LETADEL

LETECKÝ PŘEDPIS L 7 POZNÁVACÍ ZNAČKY LETADEL MINISTERSTVO DOPRAVY ČR Zpracovatel: Úřad pro civilní letectví LETECKÝ PŘEDPIS L 7 POZNÁVACÍ ZNAČKY LETADEL Uveřejněno pod číslem jednacím 472/2011220-SP/5. KONTROLNÍ SEZNAM STRAN POZNÁVACÍ ZNAČKY LETADEL

Více

Záměrně ponecháno volné

Záměrně ponecháno volné ---------------Záměrně ponecháno volné---------------- Strana:2/10 Seznam platných stran Kapitola Strana Datum Kapitola Strana Datum 1-10 31.12.2009 Strana:3/10 Změny a opravy Postupů CAA-ST-087-n/06 Změny

Více

APPROVAL SCHEDULE / ROZSAH OPRÁVNĚNÍ

APPROVAL SCHEDULE / ROZSAH OPRÁVNĚNÍ APPROVAL SCHEDULE / ROZSAH OPRÁVNĚNÍ Organisation name / Název organizace: AEROTAXI s.r.o., Nad Vinným potokem 1149/2, 101 11 Praha 10 Vršovice Places of business / Provozovny: letiště Praha - Kbely, Mladoboleslavská

Více

1. OBECNĚ. 1.1 Změny a opravy: zapracována zapracována. 1.2 Seznam platných stran:

1. OBECNĚ. 1.1 Změny a opravy: zapracována zapracována. 1.2 Seznam platných stran: 1.1 Změny a opravy: 1. OBECNĚ změny 1 1.6.2016 zapracována 2 17.6.2016 zapracována opravy 1.2 Seznam platných stran: Název: Strana: Platná od: Změna: Obecně 1 17.6.2016 2 Obecně 2 17.6.2016 2 Pověřování

Více

CAA-ST-081-0/04 P O S T U P Y

CAA-ST-081-0/04 P O S T U P Y C A A - ST - 081-0 /04 Č.J.: 15577/04-422 Vydáno dne : 17.12.2004 Zpracovatel : Ing. J. Lank Odd. Vyr. ST - ÚCL P O S T U P Y pro vystavování Osvědčení letové způsobilosti pro nově vyrobená sériová letadla

Více

(Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ

(Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ 21.8.2012 Úřední věstník Evropské unie L 224/1 II (Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 748/2012 ze dne 3. srpna 2012, kterým se stanoví prováděcí pravidla pro certifikaci letové způsobilosti

Více

HLAVA 2.4 PŘÍSTROJE, VYBAVENÍ A LETOVÁ DOKUMENTACE LETOUNU

HLAVA 2.4 PŘÍSTROJE, VYBAVENÍ A LETOVÁ DOKUMENTACE LETOUNU DÍL 2 HLAVA 4 PŘEDPIS L 6/II HLAVA 2.4 PŘÍSTROJE, VYBAVENÍ A LETOVÁ DOKUMENTACE LETOUNU Poznámka: podrobná ustanovení o navigačním a komunikačním vybavení letounu jsou uvedena v Hlavě 2.5. 2.4.1 Všeobecně

Více

1. OBECNĚ. 1.1 Záměrně vynecháno 1.2 Záměrně vynecháno. 1.3 Seznam použitých zkratek:

1. OBECNĚ. 1.1 Záměrně vynecháno 1.2 Záměrně vynecháno. 1.3 Seznam použitých zkratek: 1. OBECNĚ 1.1 Záměrně vynecháno 1.2 Záměrně vynecháno 1.3 Seznam použitých zkratek: AMC AOC EK EIR FCL GM ICAO IFR IR ÚCL Přijatelné způsoby průkazu (Acceptable Means of Compliance) Osvědčení leteckého

Více

Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. /... ze dne [ ],

Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. /... ze dne [ ], Návrh NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. /... ze dne [ ], kterým se mění nařízení Komise (ES) č. 1702/2003, kterým se stanoví prováděcí pravidla pro certifikaci letové způsobilosti letadel a souvisejících výrobků,

Více

---------------Záměrně ponecháno volné----------------

---------------Záměrně ponecháno volné---------------- ---------------Záměrně ponecháno volné---------------- Změna 2 Strana 2/16 CAA-ST-084-n/05 0.1 Seznam platných stran Kapitola Strana Datum Kapitola Strana Datum 1-12 Příloha 13-16 Změna 2 Strana 3/16 CAA-ST-084-n/05

Více

O p r a v y. Datum záznamu a podpis 1 2 3 4 5 6 7. opravy

O p r a v y. Datum záznamu a podpis 1 2 3 4 5 6 7. opravy Počet stran 43 Strana 2 CAA-TI-011-7/97 ZÁZNAM O ZMĚNÁCH A OPRAVÁCH Z m ě n y O p r a v y Číslo změny Datum platnosti Datum záznamu a podpis Číslo opravy Datum platnosti Datum záznamu a podpis 1 2 3 4

Více

1 Všeobecně 1.1 Seznam platných stran a příloh Kapitola Strana Datum Kapitola Strana Datum

1 Všeobecně 1.1 Seznam platných stran a příloh Kapitola Strana Datum Kapitola Strana Datum 1 Všeobecně 1.1 Seznam platných stran a příloh Kapitola Strana Datum Kapitola Strana Datum 1 9 1 9 3. 9. 2012 Vydání č. 1 Strana 2/9 1.2 Změny a opravy Změny Číslo změny Datum změny Datum záznamu a podpis

Více

C A A - ST /04 P O S T U P Y

C A A - ST /04 P O S T U P Y C A A - ST - 079-1 /04 Č.J.: 416/05-422 Vydáno dne : 14.1.2005 Zpracovatel : Ing. J. Lank Odd. Vyr. ST - ÚCL P O S T U P Y pro vystavování Povolení k letu, jako osvědčení letové způsobilosti nově vyrobených

Více

ZVLÁŠTNÍ SPECIFIKACE LETOVÉ ZPŮSOBILOSTI

ZVLÁŠTNÍ SPECIFIKACE LETOVÉ ZPŮSOBILOSTI ZVLÁŠTNÍ SPECIFIKACE LETOVÉ ZPŮSOBILOSTI A. Poznámka: pro letoun EXTRA 300/SR výr.č. 1039 E 1. EXTRA 300/SR je jednomístný speciální akrobatický letoun vyrobený v jediném exempláři jako výr.č. 1039 E.

Více

www.zlinskedumy.cz Pracovní list VY_32_INOVACE_33_19 Databáze Databáze Databáze Ing. Petr Vilímek

www.zlinskedumy.cz Pracovní list VY_32_INOVACE_33_19 Databáze Databáze Databáze Ing. Petr Vilímek VY_32_INOVACE_33_19 Pracovní list Škola Název projektu, reg. č. Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Tematická oblast Střední průmyslová škola Zlín Inovace výuky prostřednictvím ICT v

Více

ŽÁDOST / APPLICATION o průkaz způsobilosti technika údržby letadel / aircraft maintenance licence

ŽÁDOST / APPLICATION o průkaz způsobilosti technika údržby letadel / aircraft maintenance licence ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ CIVIL AVIATION AUTHORITY OF THE CZECH REPUBLIC ŽÁDOST / APPLICATION o průkaz způsobilosti technika údržby letadel / aircraft maintenance licence I. Údaje o žadateli / Applicants

Více

LETECKÉ ORGANIZACE ICAO ECAC EUROCONTROL. ECAC European Civil Aviation Conference Evropská konference civilního letectví

LETECKÉ ORGANIZACE ICAO ECAC EUROCONTROL. ECAC European Civil Aviation Conference Evropská konference civilního letectví LETECKÉ ORGANIZACE MEZIVLÁDNÍ NEVLÁDNÍ ICAO ECAC EUROCONTROL IATA SITA FAA JAA EASA ICAO International Civil Aviation Organization Mezinárodní organizace civilního letectví ECAC European Civil Aviation

Více

C A A - ST /04. Vydáno dne : Změněno dne pod č.j.3049/ P O S T U P Y

C A A - ST /04. Vydáno dne : Změněno dne pod č.j.3049/ P O S T U P Y C A A - ST - 080-2 /04 Č.J.: 15576/04-422 Vydáno dne : 10.12.2004 Změněno dne 30.11.2006 pod č.j.3049/06-422 Zpracovatel : Odd. Vyr. ST - ÚCL P O S T U P Y pro vystavování Exportního osvědčení letové způsobilosti

Více

Certifikační specifikace a přijatelné způsoby průkazu. pro. hluk letadel CS-36

Certifikační specifikace a přijatelné způsoby průkazu. pro. hluk letadel CS-36 Konsolidované znění Evropská agentura pro bezpečnost letectví Certifikační specifikace a přijatelné způsoby průkazu pro hluk letadel Ve znění: Změna Datum účinnosti Rozhodnutí výkonného ředitele č. 2003/4/RM

Více

Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č.../... ze dne [ ]

Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č.../... ze dne [ ] Návrh NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č..../... ze dne [ ] k nařízení Komise, kterým se mění nařízení Komise (ES) č. 1702/2003, kterým se stanoví prováděcí pravidla pro certifikaci letové způsobilosti letadel a souvisejících

Více

V520. Document number: (ATA )

V520. Document number: (ATA ) OPERATION AND INSTALLATION MANUAL HYDRAULICKY OVLÁDANÉ STAVITELNÉ VRTULE (STÁLÝCH OTÁČEK) HYDRAULICALLY CONTROLLED VARIABLE PITCH PROPELLERS (CONSTANT SPEED) V520 Document number: E-1638 (ATA 61-10-38)

Více

PACIFIC AEROSPACE CORPORATION letadlo model PAC 750 XL Tento PZZ je vydáván pro výrobek transferovaný pod působnost EASA

PACIFIC AEROSPACE CORPORATION letadlo model PAC 750 XL Tento PZZ je vydáván pro výrobek transferovaný pod působnost EASA PŘÍKAZ K ZACHOVÁNÍ LETOVÉ ZPŮSOBILOSTI ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÁ REPUBLIKA Sekce technická letiště Ruzyně, 160 08 Praha 6 tel: 233320922, fax: 220562270 Číslo: DCA/750XL/3A Datum účinnosti: 29. listopad

Více

SMĚRNICE CAA-SLP-018-n-14

SMĚRNICE CAA-SLP-018-n-14 SMĚRNICE CAA-SLP-018-n-14 Postupy pro udělení / změnu schválení revidovaných standardních hmotností pro cestující a zavazadla. Procedures for granting / change of prior approval for establishing revised

Více

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 6. prosince 2013 (OR. en) 17420/13 ADD 1 AVIATION 244 PRŮVODNÍ POZNÁMKA

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 6. prosince 2013 (OR. en) 17420/13 ADD 1 AVIATION 244 PRŮVODNÍ POZNÁMKA RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 6. prosince 2013 (OR. en) 17420/13 ADD 1 AVIATION 244 PRŮVODNÍ POZNÁMKA Odesílatel: Evropská komise Datum přijetí: 6. prosince 2013 Příjemce: Předmět: Generální sekretariát Rady

Více

Strana 2 Celkem 13 ZÁMĚRNĚ NEPOUŽITO. CAA-ST-098-n/ Změna č. 7

Strana 2 Celkem 13 ZÁMĚRNĚ NEPOUŽITO. CAA-ST-098-n/ Změna č. 7 Strana 2 ZÁMĚRNĚ NEPOUŽITO O B S A H Strana 3 Obsah str. 3 Seznam platných stran str. 4 Změny a opravy str. 5 Rozdělovník str. 6 1. Úvodní ustanovení, Definice str. 7 2. Prostředí výkonu oprávnění str.

Více

www.zlinskedumy.cz Pracovní list VY_32_INOVACE_33_20 Databáze Databáze Databáze Projekt II. Ing. Petr Vilímek

www.zlinskedumy.cz Pracovní list VY_32_INOVACE_33_20 Databáze Databáze Databáze Projekt II. Ing. Petr Vilímek VY_32_INOVACE_33_20 Pracovní list Škola Název projektu, reg. č. Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Tematická oblast Název Autor Vytvořeno, pro obor, roč. Anotace Přínos/cílové kompetence

Více

Ing. Pavel Matoušek Technical Division Director

Ing. Pavel Matoušek Technical Division Director APPROVAL SCHEDULE ROZSAH OPRÁVNĚNÍ Organisation name / Název organizace: Aeroklub České republiky o. s., U mlýna 3, 141 00 Praha 4 Place of business/provozovna: Pracoviště technických služeb AeČR Hosín,

Více

Aplikace předpisů v civilním letectví

Aplikace předpisů v civilním letectví Aplikace předpisů v civilním letectví Druhy předpisů - Letecký zákon - Nařízení EU - ICAO předpisy - JAA předpisy JAR Letecký zákon - Zákon 49/1997 Sb. o civilním letectví a o změně a doplnění zákona č.

Více

Rozdělovník výtisků podléhajících změnové službě: ZLP Letová a provozní sekce Technická sekce. Seznam platných stran

Rozdělovník výtisků podléhajících změnové službě: ZLP Letová a provozní sekce Technická sekce. Seznam platných stran Tento postup je vnitřním postupem Úřadu pro civilní letectví. číslo změny / číslo stránky změny platnosti záznamu a podpis 0 1.1.2002 zapracována 1 21.1.2002 zapracována 2 15.4.2002 zapracována číslo opravy

Více

MAINTENANCE ORGANISATION APPROVAL SCHEDULE ROZSAH OPRÁVNĚNÍ ORGANIZACE K ÚDRŽBĚ

MAINTENANCE ORGANISATION APPROVAL SCHEDULE ROZSAH OPRÁVNĚNÍ ORGANIZACE K ÚDRŽBĚ MAINTENANCE ORGANISATION APPROVAL SCHEDULE ROZSAH OPRÁVNĚNÍ ORGANIZACE K ÚDRŽBĚ Reference / Číslo oprávnění: Organisation / Organizace: Place of business / Provozovna: CZ.145.0072 Aleš KŘEMEN Vodolská

Více

Znění ze dne:30/06/2011 ELSA - D. Doplněk. k Předpisům SLZ upravující podmínky pro ELSA

Znění ze dne:30/06/2011 ELSA - D. Doplněk. k Předpisům SLZ upravující podmínky pro ELSA ELSA - D Doplněk k Předpisům SLZ upravující podmínky pro ELSA Na základě pověření MD OCL vydala Letecká amatérská asociace ČR Ke Kablu 289, 102 00. Praha 10 strana 1 z 7 ZMĚNOVÝ LIST Datum vydání změny

Více

HISTORIE ZMĚN DOKUMENTU

HISTORIE ZMĚN DOKUMENTU HISTORIE ZMĚN DOKUMENTU ČÍSLO VERZE DATUM ZPRACOVÁNÍ ZPRACOVAL CHARAKTERISTIKA POZNÁMKA 1 1. 5. 2012 ODO Nové vydání 2 1. 3. 2013 ODO 3 1. 7. 2013 ODO 4 2. 3. 2016 OLZ Aktualizace L14 a L2, změna názvu

Více

8018/8020 Mini rýpadlo s konvenční zádí nástavby

8018/8020 Mini rýpadlo s konvenční zádí nástavby NEW 8018/ MINI RÝPADLO 8018/8020 Mini rýpadlo s konvenční zádí nástavby Provozní hmotnost: 1822kg / 2067kg Výkon motoru: 14.2kW 8018/ MINI RÝPADLO SPECIFIKACE STATICKÉ ROZMĚRY Podvozek E D Počet spodních

Více

1. VŠEOBECNĚ 1.1 Změny a opravy: 1.2 Seznam platných stran 1.3 Seznam použitých zkratek A: AMC: BPL: DTO: EK: FCL: FE:

1. VŠEOBECNĚ 1.1 Změny a opravy: 1.2 Seznam platných stran 1.3 Seznam použitých zkratek A: AMC: BPL: DTO: EK: FCL: FE: 1. VŠEOBECNĚ 1.1 Změny a opravy: číslo změny / číslo stránky Změny datum platnosti datum záznamu a podpis 0 31.08.2018 zapracována číslo opravy opravy datum platnosti datum záznamu a podpis 1.2 Seznam

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č.../2010. ze dne [ ],

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č.../2010. ze dne [ ], KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ Návrh V Bruselu dne [ ] C NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č..../2010 ze dne [ ], kterým se mění nařízení Komise (ES) č. 1702/2003, kterým se stanoví prováděcí pravidla pro certifikaci

Více

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 71-04 Změna 6 Aircraft Industries, a.s. L - 410 Turbolet L - 410 A Turbolet L - 410 M Turbolet L 410 UVP Turbolet L 410 UVP-LW L - 410 UVP E L 410 UVP-E-LW L 410

Více

Ú Ř A D P R O C I V I L N Í L E T E C T V Í referát výroby

Ú Ř A D P R O C I V I L N Í L E T E C T V Í referát výroby Ú Ř A D P R O C I V I L N Í L E T E C T V Í referát výroby Postup pro žadatele o vydání Povolení k letu pro nově vyrobená sériová letadla a schválení souvisejících letových podmínek dle nařízení Komise

Více

ze dne 20. listopadu 2003

ze dne 20. listopadu 2003 UPOZORNĚNÍ: Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj. Nařízení jsou závazná ve znění zveřejněném v tištěném vydání Úředního věstníku Evropské unie. B NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 ze

Více

a) průvodní dopis (žádost o osvědčení AME-SLZ) obsahující jméno, příjmení a akademický titul žadatele

a) průvodní dopis (žádost o osvědčení AME-SLZ) obsahující jméno, příjmení a akademický titul žadatele CAA-ZLP-153 POSTUPY PRO AME SPORTOVNÍ LÉTAJÍCÍ ZAŘÍZENÍ ZMĚNA 3 PLATNÁ OD 1.2.2015 1.1 Záměrně vynecháno 1.2 Záměrně vynecháno 1.3 Seznam použitých zkratek AME AME-SLZ AMS L LPoZZ OZZ ÚCL SLZ letecký lékař

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. /2011. ze dne [ ]

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. /2011. ze dne [ ] CS CS CS KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ Návrh V Bruselu, C NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. /2011 ze dne [ ] kterým se mění nařízení Komise (ES) č. 2042/2003 o zachování letové způsobilosti letadel a leteckých

Více

3.3 PROJEKTY VÝVOJE NOVÝCH LETADEL 3

3.3 PROJEKTY VÝVOJE NOVÝCH LETADEL 3 3.3 PROJEKTY VÝVOJE NOVÝCH LETADEL 3 Stejně jako u ostatních inženýrských děl je projektování letadel tvůrčí proces, jehož cílem je vytvoření nového nebo inovovaného letounu (nebo jeho části), který bude

Více

LETECKÝ PŘEDPIS LETOVÁ ZPŮSOBILOST LETADEL L 8

LETECKÝ PŘEDPIS LETOVÁ ZPŮSOBILOST LETADEL L 8 MINISTERSTVO DOPRAVY ČESKÉ REPUBLIKY Zpracovatel: Úřad pro civilní letectví LETECKÝ PŘEDPIS LETOVÁ ZPŮSOBILOST LETADEL L 8 Uveřejněno pod číslem jednacím: 325/2010-220-SP/4 KONTROLNÍ SEZNAM STRAN PŘEDPIS

Více

1. VŠEOBECNĚ 1.1 Změny a opravy: 1.2 Seznam platných stran 1.3 Seznam použitých zkratek A: EK: CRE: FCL: FE: FIE: FSTD:

1. VŠEOBECNĚ 1.1 Změny a opravy: 1.2 Seznam platných stran 1.3 Seznam použitých zkratek A: EK: CRE: FCL: FE: FIE: FSTD: 1. VŠEOBECNĚ 1.1 Změny a opravy: číslo změny / číslo stránky změny datum platnosti datum záznamu a podpis 0 20.09.2018 zapracována číslo opravy opravy datum platnosti datum záznamu a podpis 1.2 Seznam

Více

ze dne 24. září 2003,

ze dne 24. září 2003, UPOZORNĚNÍ: Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj. Nařízení jsou závazná ve znění zveřejněném v tištěném vydání Úředního věstníku Evropské unie. B NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 ze

Více

Strana Datum Strana Datum

Strana Datum Strana Datum KONTROLNÍ SEZNAM STRAN PŘEDPIS OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ SVAZEK IV PROGRAM KOMPENZACE A SNIŽOVÁNÍ EMISÍ OXIDU UHLIČITÉHO V MEZINÁRODNÍM CIVILNÍM LETECTVÍ (CORSIA) (L 16/IV) Strana Datum Strana Datum

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. /... ze dne [ ],

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. /... ze dne [ ], CS CS CS KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne... C Návrh NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. /... ze dne [ ], kterým se mění nařízení Komise (ES) č. 1702/2003, kterým se stanoví prováděcí pravidla pro certifikaci

Více

APPROVAL SCHEDULE / ROZSAH OPRÁVNĚNÍ

APPROVAL SCHEDULE / ROZSAH OPRÁVNĚNÍ Organisation name / Název organizace: Place of business / Provozovna: Reference / Číslo oprávnění: APPROVAL SCHEDULE / ROZSAH OPRÁVNĚNÍ LOM PRAHA, s.p., Tiskařská 8, 100 38 Praha 10 - Malešice Tiskařská

Více

Úřední věstník Evropské unie. NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003. ze dne 24. září 2003,

Úřední věstník Evropské unie. NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003. ze dne 24. září 2003, 456 07/sv. 7 32003R1702 L 243/6 ÚŘEDNÍ VĚSTNÍK EVROPSKÉ UNIE 27.9.2003 NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 ze dne 24. září 2003, kterým se stanoví prováděcí pravidla pro certifikaci letové způsobilosti letadel

Více

1. VŠEOBECNĚ. 1.1 Změny a opravy: datum záznamu a podpis zapracována zapracována. datum záznamu a podpis

1. VŠEOBECNĚ. 1.1 Změny a opravy: datum záznamu a podpis zapracována zapracována. datum záznamu a podpis 1. VŠEOBECNĚ 1.1 Změny a opravy: číslo změny / číslo stránky Změny datum platnosti datum záznamu a podpis 0 31.08.2018 zapracována 1 27. 3. 2019 zapracována číslo opravy opravy datum platnosti datum záznamu

Více

PO/TI L8/A.2.7.9. Prodloužení platnosti Osvědčení letové způsobilosti (OLZ/ZOLZ) letadla zapsaného v LR ČR. strana: 1 stran: 5

PO/TI L8/A.2.7.9. Prodloužení platnosti Osvědčení letové způsobilosti (OLZ/ZOLZ) letadla zapsaného v LR ČR. strana: 1 stran: 5 ÚŘAD PRO CIVILNÍ LETECTVÍ ČESKÁ REPUBLIKA strana: 1 160 08 PRAHA 6 letiště Ruzyně Vydáno dne: PORADNÍ OBĚŽNÍK PO/TI L8/A.2.7.9. Prodloužení platnosti Osvědčení letové způsobilosti (OLZ/ZOLZ) letadla zapsaného

Více

1. OBECNĚ. 1.1 Změny a opravy. datum záznamu a podpis. číslo opravy. 1.3 Seznam použitých zkratek

1. OBECNĚ. 1.1 Změny a opravy. datum záznamu a podpis. číslo opravy. 1.3 Seznam použitých zkratek 1. OBECNĚ 1.1 Změny a opravy číslo změny / číslo stránky změny datum platnosti datum záznamu a podpis číslo opravy opravy datum platnosti datum záznamu a podpis 1.3 Seznam použitých zkratek AeMC AMC AME

Více

Ú C L C e s k á r e p u b l i k a C A A C z e c h R e p u b l i c C A A - T I / 99. Vydáno dne : pod c.j.

Ú C L C e s k á r e p u b l i k a C A A C z e c h R e p u b l i c C A A - T I / 99. Vydáno dne : pod c.j. 1 Ú C L C e s k á r e p u b l i k a C A A C z e c h R e p u b l i c C A A - T I - 0 10-3 / 99 Vydáno dne : 22.7.2002 pod c.j. 9559/02-400 S M E R N I C E pro zkušební lety civilních letadel Ing. Boleslav

Více

PŘÍLOHA STANOVISKA č. 07/2013 AGENTURY EASA. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č.../.. ze dne XXX,

PŘÍLOHA STANOVISKA č. 07/2013 AGENTURY EASA. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č.../.. ze dne XXX, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne XXX [...](2013) XXX návrh PŘÍLOHA STANOVISKA č. 07/2013 AGENTURY EASA NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č..../.. ze dne XXX, kterým se mění nařízení Komise (ES) č. 748/2012 ze dne 3. srpna

Více

Přehled pravidel EU/EASA Všeobecné letectví (GA)

Přehled pravidel EU/EASA Všeobecné letectví (GA) Přehled pravidel EU/EASA Všeobecné letectví (GA) Základní struktura požadavků EU/EASA Základní pravidla (závazná) Základní nařízení (ES) č. 216/2008 CERTIFIKACE ZACHOVÁNÍ LETOVÉ ZPŮSOBILOSTI LETOVÉ POSÁDKY

Více

1 Všeobecně. 1.1 Seznam platných stran a příloh. Kapitola Strana Datum Kapitola Strana Datum 1 9 Příloha č. 1 Příloha č. 2 Příloha č.

1 Všeobecně. 1.1 Seznam platných stran a příloh. Kapitola Strana Datum Kapitola Strana Datum 1 9 Příloha č. 1 Příloha č. 2 Příloha č. 1 Všeobecně 1.1 Seznam platných stran a příloh Kapitola Strana Datum Kapitola Strana Datum 1 9 Příloha č. 1 Příloha č. 2 Příloha č. 3 1 7 1.4. 2005 1.4. 2005 1.4. 2005 1.4. 2005 Vydání č. 1 Strana 2/7

Více

Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah

Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah 2012R0748 CS 21.07.2015 003.001 1 Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah B NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 748/2012 ze dne 3. srpna 2012,

Více

Č.j.: 135/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. letounu L-200D MORAVA. letiště BRNO - TUŘANY. dne 9.května 2003. o odborném zjišťování příčin letecké nehody

Č.j.: 135/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. letounu L-200D MORAVA. letiště BRNO - TUŘANY. dne 9.května 2003. o odborném zjišťování příčin letecké nehody ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 135/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letounu L-200D MORAVA letiště BRNO

Více

Nařízení (ES) č. 593/2007 se mění takto: 1) Článek 6 se nahrazuje tímto: Článek 6

Nařízení (ES) č. 593/2007 se mění takto: 1) Článek 6 se nahrazuje tímto: Článek 6 L 350/46 Úřední věstník Evropské unie 30.12.2008 NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1356/2008 ze dne 23. prosince 2008, kterým se mění nařízení (ES) č. 593/2007 o poplatcích a platbách vybíraných Evropskou agenturou

Více

Problematika vydávání Osvědčení kontroly letové způsobilosti (ARC) v obchodní letecké dopravě

Problematika vydávání Osvědčení kontroly letové způsobilosti (ARC) v obchodní letecké dopravě 1. Úvod Problematika vydávání Osvědčení kontroly letové způsobilosti (ARC) v obchodní letecké dopravě 2. Tento materiál shrnuje požadavky na provádění kontroly letové způsobilosti letadel a vydávání, popř.

Více

2003R1702 CS 05.04.2007 003.001 1

2003R1702 CS 05.04.2007 003.001 1 2003R1702 CS 05.04.2007 003.001 1 Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah B NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 ze dne 24. září 2003,

Více

SMĚRNICE CAA-SLP Postupy pro udělení / změnu schválení zásad určování množství paliva

SMĚRNICE CAA-SLP Postupy pro udělení / změnu schválení zásad určování množství paliva SMĚRNICE CAA-SLP-014-1-14 Postupy pro udělení / změnu schválení zásad určování množství paliva Procedures for granting / change a Fuel Policy prior approval v souladu s požadavky ustanovení CAT.OP.MPA.150

Více

SMĚRNICE CAA-SLP-013b-n-14 Postupy pro udělení / změnu schválení k používání letového syntetického výcvikového zařízení

SMĚRNICE CAA-SLP-013b-n-14 Postupy pro udělení / změnu schválení k používání letového syntetického výcvikového zařízení SMĚRNICE CAA-SLP-013b-n-14 Postupy pro udělení / změnu schválení k používání letového syntetického výcvikového zařízení Procedures for granting / change of Flight Simulator Training Device (FSTD) user

Více

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003. ze dne 24. září 2003,

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003. ze dne 24. září 2003, NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 ze dne 24. září 2003, kterým se stanoví prováděcí pravidla pro certifikaci letové způsobilosti letadel a souvisejících výrobků, letadlových částí a zařízení a certifikaci

Více

Záměrně ponecháno volné

Záměrně ponecháno volné ---------------Záměrně ponecháno volné---------------- Změna 3 Strana 2/19 CAA-ST-081-n/04 0.1 Seznam platných stran Kapitola Strana Datum Kapitola Strana Datum Směrnice 1-12 Příloha č. 1 13 Příloha č.

Více