M U S E I O N. INFORMAČNÍ SYSTÉM pro muzea, galerie a ostatní paměťové instituce. MUSOFT.CZ, s.r.o.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "M U S E I O N. INFORMAČNÍ SYSTÉM pro muzea, galerie a ostatní paměťové instituce. MUSOFT.CZ, s.r.o."

Transkript

1 M U S E I O N INFORMAČNÍ SYSTÉM pro muzea, galerie a ostatní paměťové instituce

2 Obsah MUSEION? 3 MUSEION - vznik a vývoj 4 MUSEION - úvod 5 MUSEION služby 9 MUSEION technické informace 10 Systémové vlastnosti 10 Vazba na okolní systémy 10 Provoz systému 10 MUSOFT.CZ - Představení společnosti 11 MUSEION - ukázky 12 Vzhled obrazovek systému 14 Závěrem 21

3 MUSEION? Co si představíme pod slovem MUSEION? Starověký chrám devíti múz, v egyptské Alexandrii, založený na konci 4. nebo na počátku 3. století př.n.l., po příští staletí nejvýznamnější starověká helénistická badatelská instituce a centrum soudobého vědění, spojujícího ovšem v této době vědy i umění. Chrám, v jehož blízkosti se nalézala i proslulá Alexandrijská knihovna? Kulturní centrum, definitivně zaniklé v 7. stoletím po dobytí města Araby? Muzeum moderního a současného umění v Jihotyrolském Bolzánu? Muzeum, kde má návštěvník, kromě prohlídky rozsáhlých muzejních expozic možnost sám se stát umělcem, nebo pozorným divákem při promítání unikátních projekcí přímo na kubistickou fasádu muzea? Boha MUSEIONA? Syna Héry a Dia, nevlastního bratra Heracla a Amfitryóna? Boha, před jehož narozením Zeus v Radě bohů prohlásil, že dnes spatří světlo světa nejlepší z nejlepších? Moderní systém managementu sbírek, jehož hlavním úkolem je umožnit paměťovým institucím trvale a přesně uchovat poznatky generací minulých pro generace budoucí? Sbírkový systém MUSEION, nabízející komplexní, moderní a bezpečné řešení pro evidenci sbírek?

4 MUSEION - vznik a vývoj Technický pokrok nelze zastavit. Tento fakt přijímáme někdy s nadšením, někdy neradi. Ve většině případů nám nové technologie, zařízení a produkty zjednodušují a zpříjemňují život. Rychle si na ně zvykneme a často si bez nich již neumíme život představit. Stejně tak je tomu ve všech oblastech okolo nás, paměťové instituce nevyjímaje. Požadavky na nové funkcionality, ergonomii a bezpečnost se nevyhnuly ani sbírkovým evidenčním systémům. Zvyšují se nároky pracovníků i veřejnosti na snadnost získávání informací, standardizaci a interoperabilitu. Informační systém MUSEION byl navržen a je dále vyvíjen s cílem plnit všechny dnešní, ale i budoucí požadavky paměťových institucí od velkých a centrálních řešení pro zřizovatele, až po malá muzea bez vlastní hw infrastruktury. Hlavním úkolem MUSEIONu je komplexní řešení potřeb paměťových institucí od evidence a uložení, přes popis, zpracování multimédií až po publikaci a prezentaci na webu, virtuálních expozicích a centrálních portálech. MUSEION může být provozován na serverech v rámci paměťových institucí, ale snadno i online v centrálních řešeních, nebo v garantovaném CLOUD systému společnosti MUSOFT.CZ - portál Na počátku vývoje systému stála řada specialistů z oblasti informačních technologií, zkušených programátorů, ale také odborníků z muzeí a galerií. Díky této spolupráci se MUSEION stal systémem respektujícím normy, standardy a zákony, systémem uživatelsky příjemným, kvalitním a zároveň i komplexním. Při jeho vývoji byl kladen maximální důraz nejen na bezpečnost, nezaměnitelnost a nesmazatelnost uložených dat, ale i na vysokou efektivitu práce. Vývoj MUSEIONU však neskončil. Naším cílem je stále rozšiřovat jeho funkcionalitu a přizpůsobovat ho novým potřebám, aplikovat nápady a připomínky uživatelů, zvyšovat ergonomii. Všem spolupracujícím odborníkům i institucím za jejich pomoc a názory děkujeme.

5 MUSEION - úvod MUSEION je silným a stabilním řešením nejen kvůli poskytování širokého spektra potřebných funkcí, služeb a vlastností svým uživatelům, ale také díky implementaci analytických podkladů metodických center a odborných pracovníků, využitím globálních standardů a legislativy a respektováním aktuálních mezinárodních norem. MUSEION je intuitivní MUSEION poskytuje široké spektrum funkcí, které je možné snadno přizpůsobit každé organizaci. Hlavní výhodou MUSEIONu je příjemné, ergonomické a jasné pracovní prostředí, které si samotný uživatel definuje podle činností, které v systému vykonává. Pokud výchozí nastavení uživateli nevyhovuje, snadno si je přizpůsobí na míru svým potřebám. Velmi snadné je připojování a zpracování externích dokumentů jako jsou obrázky, tabulky Excel, dokumenty PDF či Word a 3D objekty. Export dat do obvyklých formátů (pdf, xml, doc, xls a jiné), je samozřejmostí. K dispozici jsou propracované tiskové sestavy umožňující uživateli určit si informace, které opravdu chce tisknout. I když je systém MUSEION intuitivní a jeho ovládání je přirozené, poskytuje automatickou nápovědu k prováděné činnosti. MUSEION je pro všechny typy sbírek Každá paměťová instituce má sbírky různých typů, vyžadující specifické možnosti evidence. MUSEION nabízí řešení pro všechny typy, například výtvarné umění, přírodovědecké, historické nebo archeologické, ale zahrnuje také všechny typy činností se sbírkami, jako například restaurování a konzervace, fotodokumentace, uložení, publikace MUSEION má snadné vyhledávání MUSEION nabízí rozsáhlé možnosti vyhledávání, filtrování a třídění sbírkových předmětů. Základním a nejjednodušším filtrem je tzv. Quick filtr, doplňují ho komplexní a kontextový filtr. Velkou předností MUSEIONu je kompletní fulltextové vyhledávání i ve všech přiložených dokumentech (Nálezové zprávy, faktury, protokoly ).

6 MUSEION umí pracovat s multimédii MUSEON plně podporuje multimédia včetně automatických procesů zpracování (zmenšení, vytvoření náhledu, implementace vodoznaků) fotografie, video, audio, včetně předmětů, které jsou zpracované 3D digitalizací (3D pdf, obj ). MUSEION je efektivní MUSEION je navržen pro maximální efektivitu práce, s mottem co mohou dělat servery, nedělají lidé. Například multimédia mohou být k předmětům přidávána jednotlivě, hromadně k jednomu předmětu, ale i dávkově najednou funkcí Smart loading například k celé sbírce najednou, systém obsahuje řadu průvodců a automatizovaných procesů například hromadné změny, publikace, statistické hlášení MUSEION má vlastní Workflow Nadstavbou MUSEIONu je MUSEION Workflow, rozšíření umožňující řízení a schvalování procesů jak uvnitř organizace, tak mezi organizacemi i zřizovateli. MUSEION je určen pro malé i velké organizace a centrální řešení MUSEION je moderní sbírkový evidenční systém, který mohou využívat paměťové instituce všech typů a velikostí. I nejmenší muzeum či galerie má k dispozici stejné evidenční a publikační možnosti jako velká paměťová instituce. MUSEION nabízíme ve dvou verzích - komplexní informační systém správy sbírek, licencovaný výhradně podle počtu evidovaných sbírkových předmětů a lite verzi - MUSEION Katalog, nabízející omezené funkce plné verze MUSEIONu za velmi atraktivní cenu. Pro zřizovatele či muzea s více sbírkami nabízíme centrální řešení obsahující i komplexní statistické přehledy (vývoj evidence v čase, katalogizace, práce jednotlivých pracovníků, publikace jednotlivých oddělení atd..) MUSEION je kompatibilní MUSEION je standardizovaný a plně kompatibilní s centrálními registry (CIDOC-CRM, AAT, Europeana, Interpol ).

7 MUSEION umožňuje on-line publikace MUSEION umožňuje automatickou a bezpečnou publikaci sbírek a odborných článků na Internetu. Dále podporuje virtualizace expozičních tras i elektronických (audio a video) průvodců. MUSEION nabízí online propojení virtuální prohlídky expozice s interaktivním obsahem (foto, video, audio) a provázání s vystavenými exponáty (příklad realizace interactive-virtual-reality.museion-museum.org) MUSEION podporuje www prezentace MUSEION umožňuje online propojení s www prezentací a publikaci veřejných dat z manažerského systému.

8 MUSEION podporuje mobilní zařízení MUSEION je optimalizován pro fungování na mobilních zařízeních, nabízí i mobilní aplikace a prezentace. MUSEION je vícejazyčný MUSEION je snadno lokalizovatelný, je nabízen v mnoha jazykových variantách. Každý uživatel si může nastavit jazyk, ve kterém bude s MUSEIONem pracovat. MUSEION vám pomůže s rozvojem Uživatelům nabízíme variabilní prostředí kvalitního systému, který je možné dle požadavků a přání upravit na míru. Uživatelům, kteří již využívají jiný evidenční systém, garantujeme bezpečný a bezztrátový převod dat do MUSEIONU tak, aby práce, kterou vykonali v předchozím systému, byla zachována a v systému MUSEION ji mohli rozvinout a zefektivnit. Tým společnosti MUSOFT.CZ je otevřený, aktivní a flexibilní.

9 MUSEION služby Prodejem licence naše služby nekončí, ale začínají. Ať už MUSEION máte nebo o něm jen uvažujete, kdykoli se na nás obraťte. Jsme tu pro Vás. Prezentace MUSEIONU Pravidelně pořádáme tematické webináře, účastníme se odborných konferencí a seminářů, navštěvujeme jednotlivá muzea, galerie a knihovny. Představení, ukázce a diskuzi nad možnostmi MUSEIONU klademe velký důraz. Implementace MUSEION je systém široce konfigurovatelný s rozsáhlými definicemi práv a slovníků. Nastavíme ho tak, aby přesně vyhovoval vašim potřebám a přáním. Nejste-li si jisti potřebným HW vybavením, nastavením serverů, zálohováním dat atd. nevadí.. Svěřte odborné práce nám. Školení V rámci implementace je vždy zahrnuto rozsáhlé školení správců a běžných uživatelů. Naučíme vás s MUSEIONem pracovat. Budete-li však potřebovat následnou pomoct, budete mít vždy k dispozici ochotnou podporu. Technická podpora MUSEION není jen software. Jsme připraveni vám pomoci vyřešit i problémy na stanicích a serverech, hardware i software. Odborná podpora MUSOFT.CZ se nezabývá jen programováním a zajištěním serverů a databází. Čas od času budete potřebovat poradit i s metodikou práce a odbornými tématy. I na tyto dotazy jsme připraveni. Import a export dat Pracujete řadu let v evidenčním systému. Naplnili jste ho množstvím dat. Je za vámi spousta práce. Jsme si toho vědomi. Vaše data bezpečně zazálohujeme a do MUSEIONU naimportujeme. Na vás zůstane jen kontrola a schválení. Zálohování Nemáte prostředky na kvalitní IT? Bojíte se o data? Nevadí. Máme vybavení i znalosti, jak vaše data zabezpečit. Obraťte se na nás. 2D a 3D digitalizace Digitalizace je synonymem dneška. MUSEION data ukládá a zpřístupňuje. Potřebujete-li však sbírky nejprve digitalizovat, poskytneme vám komplexní digitalizaci ve 2D i 3D formátu.

10 MUSEION technické informace Systémové vlastnosti Jedna kvalitní databáze, zabezpečený přístup uživatelů odkudkoliv Autentizace a autorizace Uživatelské role a oprávnění - kumulace rolí pro jednoho uživatele Horizontální oprávnění práva jen na definovanou podmnožinu dat (např. inventárních čísel) Systémové a uživatelské parametry Podpora pracovního kontextu Záznam historie změn kompletní logování Indikace změny hodnoty údaje při editaci dat na formulářích Rychlý výstup z přehledů quick report na tiskárnu / do souboru On-line nápověda na jednotlivé údaje na formulářích Kontextová nápověda na jednotlivé procesy Podpora kódování Unicode (např. řecká abeceda) Možnost uložení uživatelského nastavení prostředí systému Možnost tvorby vlastních menu a oblíbených položek Podpora průvodců systém vede uživatele při definované posloupnosti kroků Bezpečné uložení všech dat databázová i souborová data Podpora pro použití webových služeb Web Services Videonávody, příručky, evropská odborná legislativa Vazba na okolní systémy Technický interface (monitoring prostředí v depozitářích teplota, vlhkost ) Wifi sítě monitoring pohybu návštěvníků Audio a video průvodce Virtuální prohlídky a expozice Provoz systému Evidenční systém MUSEION je možno provozovat buď na vlastních technických prostředcích nebo jako komplexní službu poskytovanou společností MUSOFT.CZ na portále museion-online.cz MUSEION jako služba, podpora pro provoz v datovém centru Garance nezměnitelnosti a nesmazatelnosti dat (digitální depozitář, spisová služba, HW archiv) Přístup do aplikace prostřednictvím běžného Internetového prohlížeče Centrální správa aplikace Podpora automatizovaných aktualizací systému (update, ptf) Jednoduchá rozšiřitelnost funkcionality systému Snadná lokalizace systému do cizích jazyků Garance dostupnosti systému 24x7 (HA cluster, replikace) Zabezpečení komunikace SSL protokoly Podpora nejrozšířenějších internetových prohlížečů

11 MUSOFT.CZ - Představení společnosti MUSOFT.CZ s.r.o., byla založena v roce 2011, je ryze českou společností specializující se na analýzy a programování databázových informačních systémů. Hlavním cílem společnosti je vývoj moderního systému managementu sbírek pro paměťové instituce (muzea, galerie, archivy, knihovny, památkové ústavy aj.) Dlouholetá praxe a odborné znalosti nám umožňují, spolu s využitím nejmodernějších databázových a webových technologií, poskytovat našim zákazníkům vysokou kvalitu nabízených služeb a produktů. Klademe důraz především na užitnou hodnotu, komfort, stabilitu a bezpečnost systémů. Disponujeme silným, 25 členným týmem odborníků. Naším cílem je nabízet zákazníkům nejenom špičkové služby, ale i kvalitní, osobní přístup a jednání. Veškeré naše služby poskytujeme v souladu s platnou legislativou a zavedenými standardy. MUSOFT.CZ s.r.o. Vedení společnosti: Sídlo společnosti: Mgr. Pavel Mlčoch - ředitel společnosti Na Radosti 106/64 Ing. Jiří Sýkora - prokurista Praha 5 Ing. Karel Fritz - obchodní ředitel Identifikační údaje: Kontakt: IČ: Tel: DIČ: CZ číslo účtu: /5500 musoft@musoft.cz zapsána u: Městský soud v Praze, spis. zn. C číslo účtu: /5500

12 MUSOFT.CZ vybrané reference esbirky.cz Certifikovaný český národní agregátor evropského kulturního obsahu (Projekt Národního muzea ČR a MUSOFT.CZ) Národní muzeum Památník národního písemnictví Památník písemnictví na Moravě Slezské zemské muzeum Muzeum romské kultury Židovské muzeum v Praze Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze Poštovní muzeum Muzeum Brněnska Regionální muzeum v Chrudimi Muzeum Bojkovska Muzeum Policie České republiky Muzeum kávy Trampské muzeum Muzeum a galerie Mlejn Městské muzeum ve Skutči Regionální muzeum a galerie v Jičíně Městské muzeum a galerie Polička Městské muzeum Sedlčany Regionální muzeum v Teplicích Technické muzeum v Brně Hornické muzeum Příbram Masarykovo muzeum v Hodoníně Severočeské muzeum v Liberci Česká muzea a galerie Muzeum hlavního města Prahy Galerie hlavního města Prahy Národní muzeum Náprstkovo muzeum Národní muzeum Přírodovědecké muzeum Východočeské muzeum v Pardubicích Muzeum středního Pootaví Strakonice Muzeum v Bruntále Slovensko Slovenský archeologický ústav Nitra (smluvní jednání, předimplementační analýza ) Vzdělávací instituce Univerzita Karlova Katolická teologická fakulta Vyšší odborná škola textilních řemesel a Střední umělecká škola textilních řemesel WWW portály Interaktivní virtuální realita pamatnik-vitkov.dvacatestoleti.eu Vzdělávací portál dvacatestoleti.eu Muzeumprahy.cz Vcm.cz

13 MUSEION ukázky systému

14 Vzhled obrazovek systému KATALOG

15 SLOVNÍK DATACE - výřez KATALOG SYSTÉMOVÉ SLOUPCE - detail

16 PŘÍRŮSTKOVÁ KNIHA SLOVNÍK ADRESY - rychlý filtr v přehledu

17 PROCES FILTROVÁNÍ dialogové okno pro nastavení filtru FULLTEXTOVÉ VYHLEDÁVÁNÍ

18 KATALOG systémové funkce provedené změny SLOVNÍK ADRESY adresář

19 KONZERVÁTORSKÁ AGENDA karta zásahu

20 JAZYKOVÉ MUTACE SYSTÉMU - ruština MODUL FOTODOKUMENTACE - výřez

21 Závěrem Děkujeme Vám za seznámení se se sbírkovým evidenčním systémem MUSEION a těšíme se na shledání při živé ukázce systému. V případě jakýchkoliv dotazů či nejasností se, prosím, s důvěrou obraťte na naše pracovníky. S pozdravem Mgr. Pavel Mlčoch ředitel společnosti MUSOFT.CZ Kontakt: Na Radosti 106/ Praha 5 telefon: musoft@musoft.cz

VYUŽITÍ POČÍTAČŮ V ÚČETNICTVÍ

VYUŽITÍ POČÍTAČŮ V ÚČETNICTVÍ SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO VYUŽITÍ POČÍTAČŮ V ÚČETNICTVÍ distanční studijní opora Břetislav Andrlík, Jiří Mikulica Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo říjen 2014 Využití počítačů v účetnictví

Více

Ek onomický s ystém POHOD STORMWARE s.r.o.

Ek onomický s ystém POHOD STORMWARE s.r.o. Příručka uživatele Příručka uživatele Ekonomický systém POHODA Příručka uživatele 2010 STORMWARE s.r.o. Příručka k programu POHODA pro Windows ve verzi Říjen 2010, release 9600 Příručka popisuje program

Více

www.i-projekt.cz info@i-projekt.cz www.facebook.com/internet.projekt

www.i-projekt.cz info@i-projekt.cz www.facebook.com/internet.projekt 1 je společnost založená v roce 2001 na základech spolupráce několika subjektů, fyzických i právnických osob, podnikajících v oblasti českého internetu již od roku 1998. Motivem ke vzniku byla touha představit

Více

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015 včetně internetizace knihoven. Knihovny pro EVROPU 2020. Úvod III.

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015 včetně internetizace knihoven. Knihovny pro EVROPU 2020. Úvod III. Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015 včetně internetizace knihoven III. Knihovny pro EVROPU 2020 Úvod V České republice slouží nejširší veřejnosti systém více než 6 000 knihoven, jejichž služby

Více

Prezentace společnosti GRANT ADVISOR

Prezentace společnosti GRANT ADVISOR Prezentace společnosti GRANT ADVISOR Informační služby Srpen 2008 GRANT ADVISOR, spol. s r.o. je držitelem certifikátu mezinárodní normy ČSN EN ISO 9001 : 2001. Představení společnosti GRANT ADVISOR GRANT

Více

Koncepce katalogizace otevřených dat VS ČR. (zkrácená verze)

Koncepce katalogizace otevřených dat VS ČR. (zkrácená verze) Koncepce katalogizace otevřených dat VS ČR (zkrácená verze) Praha, květen září 2012 Zpracovali: Dušan Chlapek Jan Kučera Martin Nečaský Fakulta informatiky a statistiky, Vysoká škola ekonomická v Praze

Více

ICTKOORDINÁTOR. Soutěž o ceny! ZDARMA ZIMA 2012. Více na str. 17. časopis pro ICT koordinátory a ředitele všech typů škol v ČR. Samsung Smart School

ICTKOORDINÁTOR. Soutěž o ceny! ZDARMA ZIMA 2012. Více na str. 17. časopis pro ICT koordinátory a ředitele všech typů škol v ČR. Samsung Smart School ICTKOORDINÁTOR časopis pro ICT koordinátory a ředitele všech typů škol v ČR ZIMA 2012 ZDARMA Soutěž o ceny! Více na str. 17 08 Samsung Smart School Rozšiřujte možnos komunikace mezi učiteli a studenty

Více

Cílené další profesní vzdělávání: konkrétní cíl konkrétní výsledky

Cílené další profesní vzdělávání: konkrétní cíl konkrétní výsledky Cílené další profesní vzdělávání: konkrétní cíl konkrétní výsledky Sborník příspěvků z konference k projektu Podpora nabídky vzdělávacích programů Editoři Jakub Trojan a Pavla Zdráhalová Brno 2012 Cílené

Více

Titul: Projekt pracoviště pro dlouhodobé ukládání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě. Typ dokumentu: Technologický projekt.

Titul: Projekt pracoviště pro dlouhodobé ukládání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě. Typ dokumentu: Technologický projekt. Titul: Projekt pracoviště pro dlouhodobé ukládání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě Typ dokumentu: Verze: 1 revize 05 21. března 2008 ICZ a.s. ID: 20080321_Technologicky_projekt_v1_r05 Změna:

Více

INFORMAČNÍ ZABEZPEČENÍ ZÁKLAD INFRASTRUKTURY STRATEGICKÝCH STUDIÍ

INFORMAČNÍ ZABEZPEČENÍ ZÁKLAD INFRASTRUKTURY STRATEGICKÝCH STUDIÍ INFORMAČNÍ ZABEZPEČENÍ ZÁKLAD INFRASTRUKTURY STRATEGICKÝCH STUDIÍ INFORMAČNÍ ZABEZPEČENÍ ZÁKLAD INFRASTRUKTURY STRATEGICKÝCH STUDIÍ Doc. Ing. Bohuslav VÍŠEK, CSc. Anotace: Článek poukazuje na význam informačního

Více

nebo zaplatit ročně odvod

nebo zaplatit ročně odvod 1 Obsah O společnosti 4 Náhradní plnění 5 Aktivní telemarketing 6 Klientské centrum 7 Mobilní služby 8 Služby IP telefonie 9 Fixní služby 10 Online konference 12 Videokonference 13 RES+ 14 RES+proLync

Více

Wonderware InTouch. Vaše průlomové řešení pro podnikovou vizualizaci a supervizní řízení SCADA/HMI

Wonderware InTouch. Vaše průlomové řešení pro podnikovou vizualizaci a supervizní řízení SCADA/HMI Wonderware InTouch Vaše průlomové řešení pro podnikovou vizualizaci a supervizní řízení SCADA/HMI Vaše průlomové řešení pro celopodnikovou vizualizaci a supervizní řízení SCADA/HMI InTouch přináší na

Více

BUĎTE MISTREM V PROVÁDĚNÍ ZMĚN

BUĎTE MISTREM V PROVÁDĚNÍ ZMĚN 2011 15. VYDÁNÍ STIMULUJTE VAŠE PODNIKÁNÍ V TOMTO ČÍSLE ONE NEBOJTE SE ZMĚN Získejte konkurenční výhodu VŠE POD KONTROLOU Reagujte na rostoucí potřeby podniku PŘIPRAVTE SE Změn se nemusíte bát BUĎTE MISTREM

Více

Projekt OP VK Inovace studijních oborů zajišťovaných katedrami PřF UHK. Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/28.0118. Školní agenda.

Projekt OP VK Inovace studijních oborů zajišťovaných katedrami PřF UHK. Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/28.0118. Školní agenda. Projekt OP VK Inovace studijních oborů zajišťovaných katedrami PřF UHK Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/28.0118 Libor Jelínek Hradec Králové 2014 Úvod Tento studijní text je určen pro studenty pedagogických

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta informatiky a statistiky Vyšší odborná škola informačních služeb v Praze. Jan Šedivý.

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta informatiky a statistiky Vyšší odborná škola informačních služeb v Praze. Jan Šedivý. Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta informatiky a statistiky Vyšší odborná škola informačních služeb v Praze Jan Šedivý Analýza a návrh řešení prezentace obrazových dat v prostředí Internetu Bakalářská

Více

KOMPAS PRO ŽIVOT aneb i cesta je cíl

KOMPAS PRO ŽIVOT aneb i cesta je cíl Školní vzdělávací program KOMPAS PRO ŽIVOT aneb i cesta je cíl gymnázium (osmileté, všeobecné) Gymnázium INTEGRA BRNO, s.r.o. Rašelinová 11, CZ 628 00 BRNO Morava, Evropská unie 1 Školní vzdělávací program

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM VEŘEJNOSPRÁVNÍ ČINNOST

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM VEŘEJNOSPRÁVNÍ ČINNOST Obchodní akademie Tomáše Bati a Vyšší odborná škola ekonomická Zlín ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM VEŘEJNOSPRÁVNÍ ČINNOST Zpracoval kolektiv pedagogických pracovníků Obchodní akademie Tomáše Bati a Vyšší odborné

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Na Vápence 14 130 00 Praha 3 Praha 27. února 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 130 00 Praha 3 Strana 1 / 29 OBSAH 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ZPRACOVATELI... 3 2. ÚVODNÍ SLOVO ŘEDITELE... 4 3. POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ

Více

PŘÍRUČKA TVŮRCE v LMS Moodle

PŘÍRUČKA TVŮRCE v LMS Moodle Projekt PODPORA MULTIMEDÁLNÍ VÝUKY PŘÍRUČKA TVŮRCE v LMS Moodle Kapitola 1: ELearning nové formy a metody vzdělávání Danuše Bauerová Ostrava 2010 2 ÚVODEM Předkládaný text je součástí Příručky pro tvůrce

Více

Partnerský program jako zdroj růstu IT byznysu

Partnerský program jako zdroj růstu IT byznysu Linksys se vrací na podnikovou scénu Společnost Belkin dokončila akvizici divize Linksys od firmy Cisco... Více na straně 6 15 17 October 2014 PRAGUE, CZECH REPUBLIC www.natoexhibition.org Zpětný rabat

Více

POUŽITÍ BEZKONTAKTNÍCH BANKOVNÍCH KARET VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ

POUŽITÍ BEZKONTAKTNÍCH BANKOVNÍCH KARET VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ PRACOVNÍ SKUPINA PRO POUŽITÍ BEZKONTAKTNÍCH BANKOVNÍCH KARET VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ ÚVODNÍ STUDIE POPIS METODY VERZE 1.0 ČERVEN 2014 i Úvod Platební karty právě procházejí jedním z nejvýznamnějších období

Více

Jak na základní registry?

Jak na základní registry? Příručka pro kraje a obce 20mm Jak na základní registry? 15mm 9mm 7mm 5mm Ministerstvo vnitra 2012 20mm Jak na základní registry? Příručka pro kraje a obce Zpracovalo Ministerstvo vnitra 20mm Obsah 1.

Více

Ekonomický systém WinStrom 10

Ekonomický systém WinStrom 10 IT Strategie Ekonomický systém WinStrom 10 Miloš Grásgruber WinStrom je ekonomický systém, který má na českém trhu dlouhou historii. V případě verze WinStrom 10 se však jedná o zcela novou generaci systému,

Více

Národní v domostní zdroj R

Národní v domostní zdroj R Národní v domostní zdroj R Sdílení odborných v domostí mezi jedinci Homo sapiens sapiens Ivo Holava Univerzita Pardubice 2014 Tato e-kniha je zkrácenou, doplněnou verzí tištěné publikace Národní vědomostní

Více

Vytvoření standardů propagace cestovního ruchu Valašska

Vytvoření standardů propagace cestovního ruchu Valašska Realizace tohoto materiálu byla podpořena dotací od Ministerstva pro místní rozvoj. Vytvoření standardů propagace cestovního ruchu Valašska Návrhová část - strategie Zadavatel: Sdružení obcí Mikroregionu

Více

Recenze programu Legacy Family Tree 6.0 Autor: Radek Tlapák, LegacyFamilyTree@seznam.cz, http://legacy.unas.cz

Recenze programu Legacy Family Tree 6.0 Autor: Radek Tlapák, LegacyFamilyTree@seznam.cz, http://legacy.unas.cz Recenze programu Legacy Family Tree 6.0 Autor: Radek Tlapák, LegacyFamilyTree@seznam.cz, http://legacy.unas.cz Dnes bych Vás chtěl seznámit s pro mne nepřekonatelným genealogickým programem Legacy Family

Více

1. Základní informace o implementačním plánu

1. Základní informace o implementačním plánu Implementační plán Strategický cíl 3: Zvýšení dostupnosti a transparentnosti veřejné správy prostřednictvím nástrojů egovernmentu a specifického cíle 3.1 Dobudování funkčního rámce egovernmentu OBSAH 1.

Více

I N T E R N E T O V É P R E Z E N T A C E Š K O L

I N T E R N E T O V É P R E Z E N T A C E Š K O L Semestrální práce k doktorandskému semináři Metody pedagogického výzkumu I N T E R N E T O V É P R E Z E N T A C E Š K O L Praha, srpen 2004 Ondřej Neumajer Modřanská ZŠ s RVJ Angelovova 3183 Praha 4 Modřany

Více

EDUKACE A PREZENTACE ARCHEOLOGICKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ

EDUKACE A PREZENTACE ARCHEOLOGICKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ EDUKACE A PREZENTACE ARCHEOLOGICKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ Certifikovaná metodika Autorský tým: Veronika Mikešová Marie Opatrná a kol. (Kristýna Urbanová, Jarmila Valentová, Jiří Košta, Daniel Bursák, Lucie

Více