STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA RAKOVNÍK

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA RAKOVNÍK"

Transkript

1 STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA RAKOVNÍK Generála Kholla 2501/II, Rakovník Školní řád Školní řád vychází ze: 1. Zákona 561/2004 Sb. O předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání 2. Vyhlášky MŠMT ČR 13/2005Sb. o středním vzdělání a vzdělání na konzervatoři Školní řád je platný v prostorách školy i mimo ni v době výuky i v době volných hodin, o přestávkách a na všech akcích pořádaných školou.

2 1. Úvodní ustanovení a) tento řád se vydává za účelem vymezení práv a povinností studentů SPŠ. b) řád je závazným vodítkem pro realizaci výchovně vzdělávacího procesu, obsahuje pokyny pedagogicko vzdělávací, organizační, hygienické, bezpečnostní a požární c) pedagogičtí pracovníci jsou povinni seznámit se zněním tohoto řádu všechny studenty a vyžadovat jeho plnění, seznámení proběhne vždy na začátku školního roku a dále v jeho průběhu dle potřeby. K jednotlivým ustanovením učiní pedagog patřičný výklad d) z důvodu bezpečnosti a předcházení krádežím je prostor vstupu do školy a prostor šaten střežen kamerovým systémem 2. Práva žáků a studentů řeší 21 zákona 561/2004 Sb. Žáci mají dále následující práva: a) žádat ředitele školy o anulování výsledků písemných zkoušek (kromě maturitních, měřicích a rýsovacích protokolů), pokud jim nebudou výsledky oznámeny do 15 dnů, v nichž řádně probíhá výuka b) jednat s učiteli a vedením školy o záležitostech, které se jich týkají c) být neprodleně informováni o výsledcích ústního zkoušení 3. Povinnosti žáků a studentů řeší 22 zákona 561/2004 Sb. Žáci jsou dále povinni: a) docházet do školy vhodně, čistě a bez výstředností oblečeni a upraveni b) zacházet šetrně s majetkem svým, svých spolužáků, majetkem SPŠ a chránit jej před poškozováním nebo odcizením c) uhradit z vlastních prostředků a uvést do původního stavu majetek SPŠ, dojde-li k jeho úmyslnému poškození nebo poškození z nedbalosti d) pravidelně a včas se účastnit teoretické i praktické výuky e) zodpovědně si osvojovat poznatky pro výkon povolání nebo nástup do vyššího vzdělání f) pozorně sledovat výklad vyučujícího a projevy žáků související s výukou, nevyrušovat, chce-li žák hovořit, přihlásí se a čeká, až je vyvolán g) přezouvat se do všech prostor školy (pantofle nebo bačkory) a dílen (pracovní obuv), sportovní obuv není přezůvkami h) chodit do školy řádně připraveni (se znalostí probrané látky), nosit veškeré pomůcky pro výuku a pečlivě zpracované domácí úlohy i) při výuce se zdržovat pouze na místě určeném výchovným pracovníkem j) nepřinášet do školy alkoholické nápoje a jiné zdraví škodlivé látky, věci životu a zdraví nebezpečné (zbraně, nože, atd.) ani tyto nepoužívat ve škole či při činnostech organizovaných školou (porušení je důvodem k vyloučení ze studia!) k) na výzvu příslušného vyučujícího (vedoucí mistr, ředitel školy a zástupce ředitele školy, výchovný poradce) se podrobit orientačnímu zjištění, zda není pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek, odmítnutí zkoušky je posuzováno, jako by její výsledek byl pozitivní l) nepřinášet do školy cenné předměty, šperky, větší obnosy peněz, které mohou být předmětem odcizení m) v průběhu výuky praktické i teoretické vypínat mobilní telefony, radiopřijímače, přehrávače a jiná obdobná zařízení a neprovádět s nimi žádné manipulace (porušení je důvodem k odebrání tohoto zařízení)

3 n) platí přísný zákaz kouření ve vnitřních i vnějších prostorách školy a jejím nejbližším okolí. Tento zákaz platí rovněž na všech externích akcích školy o) platí zákaz jakékoliv manipulace s regulačními hlavicemi ústředního topení p) dále platí zákaz jakékoli manipulace, tzn. otvírání i zavírání velkých křídel oken q) každý student má vlastní identifikační kartu 4. Organizace výuky 4.1 Teoretická výuka a) časový rozvrh výuky je dán rozvrhem každého žáka doplněným o rozpis změn a suplování. Časový rozvrh vyučovacích hodin je: 0 6:55 7: :45 13:30 1 7:45 8: :35 14:20 2 8:35 9: :30 15:15 3 9:40 10: :20 16: :35 11: :10 16: :25 12: :00 17:45 Přestávka na oběd 12:10 12:45 b) žáci jsou vpuštěni do učeben v 7:30 hod, do této doby čekají v prostoru šatny c) v době polední přestávky mezi skončením oběda a začátkem odpoledního vyučování - tráví čas ve třídách d) žáci jsou ve svých třídách nejméně deset minut před začátkem vyučování e) pro vstup a činnosti v odborných učebnách se žáci řídí řádem příslušné odborné učebny a pokyny vyučujícího 4.2 Odborný výcvik 1. ročník začátek vyučování 7:45 hodin přestávka na svačinu: 9: přestávka na oběd: konec vyučování: a 3. ročník začátek vyučování 6.00 hodin 1. přestávka hodin 2. přestávka hodin konec vyučování hodin 3. ročník odborný výcvik probíhá - li v podnicích dle platné smlouvy a prac. doba se řídí zákoníkem práce 4.3. Praktické vyučování Začátek výuky: 7.45 Přestávka na svačinu: Pauza na oběd: Konec výuky: 13:45 Dále platí pro odborný výcvik a praktické vyučování následující pravidla a) žáci jsou vpuštěni do dílen dle časového rozvrhu dílen pro jednotlivé ročníky b) žáci jsou povinni používat vlastní pracovní obuv a oděv, vhodný pro bezpečnou práci c) do dílen vstupují žáci bez školních brašen (batohů, aktovek atd.), tyto ponechávají zamčené v šatně d) v pracovní obuvi se mohou pohybovat pouze v prostorách dílen

4 e) při opakovaném zjištění nedostatků na pracovní výstroji nebude žákům dovoleno pracovat v dílnách, budou mít náhradní program, tato absence jim však bude započítána do celkové absence v dílnách f) žáci mohou vykonávat pouze práce, o kterých byli poučeni, proškoleni z bezpečnostních předpisů a pro které mají ochranné pomůcky g) s nářadím, měřidly a stroji zacházejí žáci šetrně h) žáci mají zakázáno z areálu SPŠ vynášet jakékoliv učební předměty. (nářadí, pomůcky, měřidla atd.) Porušení zákazu je kvalifikováno jako krádež s následnými kázeňskými a trestními důsledky 5. Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Klasifikaci řeší školský zákon 561/2004 Sb., 69 a vyhláška 13/ V souladu s 4 je při hodnocení nutno dodržet: a) průběžnost hodnocení b) každý žák má právo na 3 známky za pololetí c) hodnocení na vysvědčení je komplexním hodnocením za celé pololetí, které provádí vyučující daného předmětu průběžné hodnocení stupeň 1 výborný žák pracuje samostatně a bezchybně stupeň 2 chvalitebný žák pracuje s drobnými, nepodstatnými nedostatky, při upozornění je schopen je odstranit stupeň 3 dobrý žák má hrubší nedostatky, základní princip práce je správný stupeň 4 dostatečný žák zvládá pouze základní učivo, není schopen je aplikovat stupeň 5 nedostatečný žák pracuje s chybami a nezvládá základní učivo hodnocení na vysvědčení komplexní posouzení klasifikace a určení stupně je v kompetenci vyučujícího předmětu. Řídí se následujícími kritérii: stupeň 1 výborný během klasifikačního období pracuje žák bezchybně nebo s velmi malými nepodstatnými chybami nebo výkyvy stupeň 2 chvalitebný během klasifikačního období se vyskytují občasné slabší nedostatky, principy práce jsou správné stupeň 3 dobrý během klasifikačního období se vyskytují zásadnější výkyvy v práci, činnost žáka není systematická stupeň 4 dostatečný vyskytují se hrubší nedostatky ve znalostech i práci, žák zvládá základní učivo stupeň 5 nedostatečný žák nezvládá základní učivo hodnocení chování Hodnocení chování provádí třídní učitel. Pedagogická rada má právo navrhnout jiný stupeň chování. O změně hodnocení chování rozhoduje ředitel na základě doporučení pedagogické rady.

5 Stupeň 1 velmi dobré Stupeň 2 uspokojivé Stupeň 3 neuspokojivé bez kázeňských přestupků pokud i po výchovných opatřeních dochází k porušování závazných předpisů, pokud došlo k závažnému jednorázovému porušení, pokud má žák neomluvené hodiny do počtu 5 při velmi závažném kázeňském přestupku, vyšším počtu neomluvených hodin 5-25 a častém opakování neomluvené absence c) podrobnosti o komisionálních zkouškách: dle 4 odst. c) vyhlášky 13/2005 je upřesněno: v případě komisionální zkoušky je postupováno dle 6 vyhlášky 13/2005, dále časový rozvrh: písemná část (je-li součástí) 45 minut příprava na ústní část 15 minut ústní část max. 15 minut d) Nepřítomnost žáka ve vyučování 6.1. Zákonný zástupce žáka nebo zletilý žák je povinen doložit důvody nepřítomnosti ve vyučování nejpozději do 3 kalendářních dnů od počátku nepřítomnosti - 67 odst. 1 zákona 561/2004 Sb V souladu s 67 odst. 3 zákona 561/2004 Sb. stanovuji následující pravidla pro omlouvání: a. omlouváním absencí dle bodu 6.1. je pověřen třídní učitel, ten má právo posoudit a případně neuznat důvody nepřítomnosti jako omluvu b. nemůže-li se žák zúčastnit vyučování z předem známých důvodů, požádá písemně o uvolnění nejméně 2 dny předem formou žádosti zákonných zástupců c. uvolnění z jedné vyučovací hodiny je v kompetenci vyučujícího, na jeden den je v kompetenci třídního učitele nebo mistra, uvolnění na více než jeden den, a to včetně reprezentace a sportovních soustředění, povoluje ředitel školy na základě žádosti rodičů, dále vyjádření třídního učitele a výchovného poradce, a to jen žákům s dobrým prospěchem. Žák je povinen se před nástupem volna přesvědčit, zda mu bylo vyhověno d. návštěvy lékaře musejí být řádně potvrzeny v omluvném listě e. nemůže-li se žák zúčastnit výuky pro nepředvídanou překážku, oznámí zákonný zástupce důvod nepřítomnosti bezodkladně třídnímu učiteli. (tel: , ) f. písemný doklad o důvodu nepřítomnosti předloží žák třídnímu učiteli nebo mistrovi první den nástupu do výuky, jinak bude absence považována za neomluvenou g. žáka, který má častou či nesouvislou absenci může třídní učitel požádat o omlouvání absence lékařem Uvolňování žáků z vyučování řeší 66 odst. 6 a 97 odst 7 zákona 561/2004 Sb.

6 e) Docházka do školy Předmětové komise stanovily minimální procentuální docházku v jednotlivých předmětech. Jestliže student přesáhne z jakéhokoli důvodu tuto absenci, nebude z předmětu v daném pololetí klasifikován a musí vykonat dodatečnou zkoušku před komisí. Jedná-li se o absenci ve 2.pololetí posledního ročníku, nebude student připuštěn k závěrečným zkouškám, resp. k maturitním zkouškám. Tabulka minimální procentuální účasti v jednotlivých předmětech Český jazyk a literatura 70 % Cizí jazyk 70 % Matematika 70 % Odborný výcvik 70 % Fyzika 65 % Odborné předměty 65 % Informační a komunikační technologie 65 % Výpočetní technika 65 % Praxe 65 % Občanská nauka 60 % Chemie 60 % Základy ekologie 60 % Tělesná výchova 60 % Dějepis 60 % Ekonomika 60 % Ekonomika a organizace 60 % Další podmínkou pro klasifikaci z daného předmětu je samostatné vypracování a odevzdání zadaných úkolů, popř. měřicích protokolů a to v řádném termínu. Opsání protokolu je hodnoceno jako podvod, tzn. nesplnění úkolu. f) Výchovná opatření Výchovnými opatřeními jsou pochvaly nebo jiná ocenění a kázeňská opatření dle zákona č. 561/2004 Sb. 31a opatření dle 10 vyhlášky 13/2005 V souladu s 10 odst. 4 jsou stanovena následující kritéria pro ukládání výchovných opatření: Napomenutí třídního učitele uděluje třídní učitel při drobných kázeňských problémech Důtka třídního učitele uděluje třídní učitel při opakování kázeňských problémů nebo při řešení závažnějšího problému Napomenutí učitele odborného výcviku uděluje učitel odborného výcviku při drobných kázeňských problémech Důtka učitele odborného výcviku - uděluje učitel odborného výcviku při opakování kázeňských problémů nebo při řešení závažnějšího

7 problému Důtka ředitele školy navrhuje třídní učitel nebo pedagogická rada, pokud i po důtce třídního učitele dochází ke kázeňským problémům nebo k porušování předpisů. Je možno udělit i bez důtky třídního učitele při závažnějším problému. Podmíněné vyloučení ze studia dle závažnosti porušení povinností nebo přestupku může být stanoveno na zkušební lhůtu až jednoho roku. (donášení zbraní, alkoholu a jiných návykových látek, jejich požívání ve škole a na akcích školy, příchod do školy pod vlivem alkoholu a návykových látek, opakované porušování školního řádu, opakovaná neomluvená absence, při neomluvené absenci nad 25 hodin ) Vyloučení ze studia se uděluje při hrubém nebo opakovaném porušování školního řádu, dále při fyzickém napadení spolužáka, slovním nebo fyzickém napadení vyučujícího, distribuci alkoholu a jiných návykových látek ve škole a pokud se po uděleném podmíněném vyloučení student dopustí dalšího přestupku g) Bezpečnost a ochrana zdraví Na základě vyhodnocení rizik možného vzniku úrazu žáků jsou tito povinni dodržovat: a. takové chování, aby neohrožovali zdraví své ani svých spolužáků, popřípadě dalších osob b. provozní předpisy pro výuku speciálních předmětů (v odborných učebnách, u počítačů, atd ) c. dbát na dodržování pořádku, neběhat a neklouzat se po chodbách, nejezdit po zábradlí, nestoupat na židle a stoly, nevyklánět se z oken, nesedat na topení a parapety d. nevstupovat do prostor, kam je vstup zakázán e. nepoužívat soukromé elektrické spotřebiče f. v průběhu výukového dne nepoužívat žádné dopravní prostředky (kola, motocykly, auta) g. v případě vzniku úrazu ho nahlásit vyučujícímu, spolupracovat při poskytování první pomoci a vyšetřování příčin úrazu h. v případě zjištění požáru ihned upozornit nejblíže dosažitelného pracovníka školy i. zákaz manipulace s el. přístroji bez pokynů vyučujícího h) Pořádková služba Na každý vyučovací týden je určena třídní pořádková služba, která má především tyto povinnosti: a. zodpovídá za klid a pořádek ve třídě o přestávkách b. hlásí na začátku hodiny vyučujícímu chybějící žáky c. nedostaví-li se vyučující do 5 minut po zazvonění do třídy, upozorní vyučujícího v kabinetě, pokud není vyučující k zastižení, nahlásí celou záležitost zástupci ředitele, popř. výchovnému poradci d. při přechodech mezi učebnami kontroluje stav učebny, přebírá učebnu od služby odcházející třídy, v případě zjištěných závad požádá tuto službu o jejich odstranění, v případě nedohody nebo poškození okamžitě nahlásí stav třídnímu učiteli e. v případě zanedbání povinností přebírá přicházející služba stav třídy na svoji zodpovědnost f. zodpovídá za čistotu a pořádek ve třídě, po skončení výuky odchází poslední a kontroluje zvednutí židlí, uzavření oken, zhasnutí světla g. průběžně sleduje úklid třídy, neporušenost stolků a židlí, úplnost zařízení a nástěnek, čistotu stěn, stav oken a topných těles, čistotu tabule

8 h. průběžně kontroluje a zodpovídá za pořádek v šatnách (žádné odložené věci mimo skříňku, PET lahve, papíry atd.), upozorňuje třídního učitele popř. školníka na nedostatky h) Provoz šaten. a. Každému studentovi je přidělen modul skříňky na celé období studia, student je zodpovědný za veškeré způsobené škody, dojde-li k poškození, student na vlastní náklady zajistí uvedení skříňky do původního stavu a to těmito způsoby: generální opravou u firmy, nákupem a montáží příslušných náhradních dílů, nebo nákupem nové skříňky (4000,-Kč) b. Student má visací zámek od něhož náhradní klíč dá do úschovy třídnímu učiteli. c. Každý si do skříňky opatří ramínko na kabát a do spodní části papírovou podložku pod obuv. d. Ve skříňce je zakázáno nechávat učebnice a sešity, dále cennosti a peníze (skříňka není trezor.) e. Je zakázána jakákoli manipulace se jmenovkami, jsou nepřenosné a musejí souhlasit s inventárním číslem, dále je zakázáno polepování skříněk zvenku i zevnitř. f. Šatny slouží pouze k přezouvání a převlékání! i) Provoz stojanu na jízdní kola Každý, kdo uschovává jízdní kolo ve školním stojanu je povinen ho zajistit proti odcizení uzamčením vlastním zámkem. V případě ztráty nezamčeného kola škola nenese žádnou odpovědnost. i) Závěrečná ustanovení a. školní výlety se konají zásadně ve víkendovém termínu. Ředitel může za dobré studijní výsledky třídy povolit prodloužení o 1 2 pracovní dny. Výlet se povoluje, pokud bude mít zájem alespoň 70% žáků třídy. Žáci, kteří se výletu nezúčastní, nastupují v pracovní dny do školy b. reprezentovat školu mohou jen žáci, kteří dobře plní své povinnosti. Je nežádoucí vykonávat zájmovou činnost na úkor přípravy na vyučování nebo v době určené pro spánek c. pro vícedenní reprezentaci školy v jiných organizacích budou žáci uvolňováni jen pokud mají prospěch alespoň dobrý, tj.v předchozím pololetí neměli na vysvědčení z žádného předmětu známku dostatečnou a horší. Stejná zásada platí i pro výjimečné několikadenní uvolňování pro účely rodinné rekreace d. žáci mohou odejít z pracoviště, resp. třídy v průběhu vyučovací hodiny jen ze závažných (zejména zdravotních) důvodů pouze se souhlasem vyučujícího e. žáci se mohou občerstvovat v době přestávek, v odůvodněných případech (zejména zdravotních), požádají vyučujícího o svolení Školní řád vstupuje v platnost dnem 1. září Ing. Jaroslav Pavlíček ředitel školy

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků 1. Při prověřování znalostí a dovedností žáků se učitel řídí zejména těmito zásadami: (a) Obsah a rozsah ústních, písemných, grafických a praktických zkoušek

Více

Klasifikační řád. 1. Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků. Odborné učiliště a Praktická škola, Kladno Vrapice, Vrapická 53 272 03 Kladno

Klasifikační řád. 1. Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků. Odborné učiliště a Praktická škola, Kladno Vrapice, Vrapická 53 272 03 Kladno Odborné učiliště a Praktická škola, Kladno Vrapice, Vrapická 53 272 03 Kladno Klasifikační řád Klasifikační řád Odborného učiliště a Praktické školy, Kladno Vrapice, (dále jen OU a PrŠ) je vydán v souladu

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD LAUDEROVÝCH ŠKOL

ŠKOLNÍ ŘÁD LAUDEROVÝCH ŠKOL ŠKOLNÍ ŘÁD LAUDEROVÝCH ŠKOL Školní řád Lauderových škol stanoví základní práva a povinnosti žáků základní školy Gur Arje, gymnázia Or Chadaš a některá práva a povinnosti učitelů, ředitele a dalších pracovníků

Více

Střední průmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola Pardubice. Přestupkový řád

Střední průmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola Pardubice. Přestupkový řád Střední průmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola Pardubice J.zn. Ř 2709/2018 Přestupkový řád Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním,

Více

ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ NORMA. č. 1/2011/Ř Š K O L N Í Ř Á D

ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ NORMA. č. 1/2011/Ř Š K O L N Í Ř Á D ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ NORMA č. 1/2011/Ř Š K O L N Í Ř Á D Jméno Funkce Zpracoval Romana Ficencová zástupce ředitele školy pro EPÚ Schválil Mgr. Jan Cigánik ředitel školy Datum 1. 9. 2011 1. 9. 2011 Podpis

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. P r a k t i c k á š k o l a. při VÚ a SVP Klíčov IZO : 150 072 490 190 00 Praha 9 Prosek, Čakovická 51, e-mail varodi@klicov.

ŠKOLNÍ ŘÁD. P r a k t i c k á š k o l a. při VÚ a SVP Klíčov IZO : 150 072 490 190 00 Praha 9 Prosek, Čakovická 51, e-mail varodi@klicov. P r a k t i c k á š k o l a Praktická škola dvouletá při VÚ a SVP Klíčov IZO : 150 072 490 190 00 Praha 9 Prosek, Čakovická 51, e-mail varodi@klicov.cz Č.j. 74/05/Var ŠKOLNÍ ŘÁD OBSAH: 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Více

Obsah. Výchovná opatření podle ustanovení 10 vyhlášky č. 13/2005 Klasifikace a neklasifikace ve vyučovacích předmětech

Obsah. Výchovná opatření podle ustanovení 10 vyhlášky č. 13/2005 Klasifikace a neklasifikace ve vyučovacích předmětech Gymnázium Frýdlant, Mládeže 884, 464 01 Frýdlant K r i t é r i a h o d n o c e n í projednán na pedagogické radě školy dne 21.11.2007 se schválenou platností od 22.11.2007 Obsah Úvod Článek I Článek II

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD VOŠ, OA a SOUT Chotěboř Pracoviště SOU technického Chotěboř

ŠKOLNÍ ŘÁD VOŠ, OA a SOUT Chotěboř Pracoviště SOU technického Chotěboř ŠKOLNÍ ŘÁD VOŠ, OA a SOUT Chotěboř Pracoviště SOU technického Chotěboř I. Základní povinnosti žáků, studentů a zákonných zástupců nezletilých žáků 1. Žáci a studenti jsou povinni: a) řádně docházet do

Více

GYMNÁZIUM OPATOV, PRAHA 4, KONSTANTINOVA Klasifikační řád

GYMNÁZIUM OPATOV, PRAHA 4, KONSTANTINOVA Klasifikační řád GYMNÁZIUM OPATOV, PRAHA 4, KONSTANTINOVA 1500 Klasifikační řád Ředitel školy vydává tento klasifikační řád v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., se souhlasem školské rady a po projednání v pedagogické

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 Vnitřní řád ŠKOLA 1. Režim dne Vyučování začíná dopoledne v 8.00 hodin v obou budovách školy. Odpolední vyučování začíná ve 12.45

Více

Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25

Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25 Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25 186 00 Praha 8 Klasifikační řád Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků jsou vydána v souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3 ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3 Základní škola Zahrádka, U Zásobní zahrady 8, Praha 3 (dále jen ZŠZ), vydává v souladu s 30 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

PRÁVA A POVINNOSTI ŽÁKŮ A PRAVIDLA VZÁJEMNÝCH VZTAHŮ S PEDAGOGY ŠKOLY:

PRÁVA A POVINNOSTI ŽÁKŮ A PRAVIDLA VZÁJEMNÝCH VZTAHŮ S PEDAGOGY ŠKOLY: Š K O L N Í Ř Á D Mateřské školy a Základní školy při Nemocnici, Žatec, o.p.s., Husova 2796, součást Základní školy a Mateřské školy, Žatec, Jižní 2777, okres Louny V souladu se Zákonem č.561/2004 Sb.

Více

Klasifikační řád - Pravidla hodnocení žáků. ŠVP Pozemní stavitelství V4

Klasifikační řád - Pravidla hodnocení žáků. ŠVP Pozemní stavitelství V4 Střední průmyslová škola stavební, Mělník, Českobratrská 386 Telefon: 315 622 459, 311 440 200, e-mail: skola@spss-mel.cz, www.spss-mel.cz Klasifikační řád - Pravidla hodnocení žáků ŠVP Pozemní stavitelství

Více

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád zahrnuje základní údaje, týkající se práv a povinností žáků SOUE a jejich zákonných zástupců, organizace vyučování

Více

Pravidla pro hodnocení žáků Gymnázia Jana Keplera, Praha 6, Parléřova 2

Pravidla pro hodnocení žáků Gymnázia Jana Keplera, Praha 6, Parléřova 2 Pravidla pro hodnocení žáků Gymnázia Jana Keplera, Praha 6, Parléřova 2 Tato pravidla vycházejí ze zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

Obchodní akademie, Dušní 7, Praha 1

Obchodní akademie, Dušní 7, Praha 1 Obchodní akademie, Dušní 7, Praha 1 Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků (Klasifikační řád) 1. Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků vycházejí ze zákona 561/2005 Sb., o předškolním,

Více

Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25

Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25 Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25 186 00 Praha 8 Klasifikační řád Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků jsou vydána v souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Střední škola automobilní Holice Nádražní 301, 534 01 Holice. (pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků) Čl.1 Klasifikace chování

Střední škola automobilní Holice Nádražní 301, 534 01 Holice. (pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků) Čl.1 Klasifikace chování Střední škola automobilní Holice Nádražní 301, 534 01 Holice Č.j. SŠA 1144/2012- ŠŘ-KŘ K L A S I F I K A Č N Í Ř Á D (pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků) Čl.1 Klasifikace chování 1. Klasifikaci

Více

ZPRACOVAL: OVĚŘIL: SCHVÁLIL: ZÁVAZNÝ PRO:

ZPRACOVAL: OVĚŘIL: SCHVÁLIL: ZÁVAZNÝ PRO: DÍLENSKÝ ŘÁD Číslo vydání: Řády Účinnost od: 1. 9. 2017 Obsah: A. Rozvrh učebního dne B. Členění pracovního dne C. Povinnosti žáka D. Žákům na pracovištích odborného výcviku je zakázáno E. Práva žáka ZPRACOVAL:

Více

Kritéria pro udělování výchovných opatření

Kritéria pro udělování výchovných opatření Kritéria pro udělování výchovných opatření Podle ustanovení 17 vyhlášky č. 454/2006 Sb. a v souladu s ustanovením 31 odst.1) zákona č. 561/2004 Sb., výchovnými opatřeními jsou pochvaly nebo jiná ocenění

Více

V n i t ř n í ř á d. Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě. Docházka do školy

V n i t ř n í ř á d. Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě. Docházka do školy V n i t ř n í ř á d Základní školy a Mateřské školy ve Velké Lhotě Docházka do školy 1. Vyučování probíhá podle rozvrhu, který byl schválen ředitelem školy. 2. Začátek dopoledního vyučování a délku přestávek

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků K l a s i f i k a č n í ř á d I. Úvodní ustanovení 1. Tento Klasifikační řád je vydán v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Hodnocení výsledků vzdělávání žáků Hodnocení výsledků vzdělávání žáků Způsoby hodnocení Klasifikace i slovní hodnocení Kritéria hodnocení 1. Obecné zásady a) Hodnocení výkonů a pracovních výsledků žáků musí být postaveno na plnění konkrétních

Více

HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ. 2. Pochvalu uděluje před shromážděním třídy nebo školy.

HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ. 2. Pochvalu uděluje před shromážděním třídy nebo školy. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ Výchovná opatření 1. Pochvalu uděluje žákům: - učitel, MOV (PTU) - ředitel (PŘSOUz) 2. Pochvalu uděluje před shromážděním třídy nebo školy. 3. Výchovná opatření k posílení

Více

Školní řád pro kombinovanou formu studia

Školní řád pro kombinovanou formu studia Školní řád pro kombinovanou formu studia Základní ustanovení 1. Tento školní řád vydává ředitel školy na základě 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Školní řád. 16. doložit důvody své nepřítomnosti ve vyučování v souladu s podmínkami stanovenými školním řádem.

Školní řád. 16. doložit důvody své nepřítomnosti ve vyučování v souladu s podmínkami stanovenými školním řádem. Školní řád Žák má právo: 1. na vzdělávání podle zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů. Vzdělávání žáků

Více

Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů

Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů 21 Práva žáků, studentů a zákonných zástupců dětí a nezletilých

Více

Příloha č. 3 školního řádu Sankční řád MOA Rakovník

Příloha č. 3 školního řádu Sankční řád MOA Rakovník Příloha č. 3 školního řádu Sankční řád MOA Rakovník Datum vydání: 29. března 2017 Účinnost od: 30. března 2017 Zpracovala: Schválila: Mgr. Radka Soukupová, MBA Mgr. Radka Soukupová, MBA 1 Ředitelka Masarykovy

Více

Školní řád. střední školy

Školní řád. střední školy Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kopřivnice, příspěvková organizace Řády Školní řád Oblast: Pedagogická Zaměření: Střední škola Účinnost od: 01.09.2018 Skartační znak:

Více

VÍTEJTE!!! Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně, příspěvková organizace Ruská 355/7, Mariánské Lázně

VÍTEJTE!!! Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně, příspěvková organizace Ruská 355/7, Mariánské Lázně VÍTEJTE!!! Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně, příspěvková organizace Ruská 355/7, 353 01 Mariánské Lázně Vedení školy Ředitel školy Mgr. Miloslav Pelc ZŘ Mgr. Klára Tesařová - rozvrh (suplování)

Více

1. DODATEK KE ŠKOLNÍMU ŘÁDU. Projednán a schválen pedagogickou radou dne: 4. 12. 2006. Projednán a schválen školskou radou dne: 4. 12.

1. DODATEK KE ŠKOLNÍMU ŘÁDU. Projednán a schválen pedagogickou radou dne: 4. 12. 2006. Projednán a schválen školskou radou dne: 4. 12. 1. DODATEK KE ŠKOLNÍMU ŘÁDU Projednán a schválen pedagogickou radou dne: 4. 12. 2006 Projednán a schválen školskou radou dne: 4. 12. 2006 Dodatek nabývá účinnosti dne: 5. 12. 2006 1. Vnášení, držení, distribuce,

Více

22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8

22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8 22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8 I. Úvodní ustanovení 1. Základní škola speciální a Praktická škola vydává podle zákona č. 49/2009 Sb. (školský zákon)

Více

Za porušení školního řádu lze žákovi udělit tato kázeňská opatření:

Za porušení školního řádu lze žákovi udělit tato kázeňská opatření: Základní škola Postřelmov, okres Šumperk, příspěvková organizace Školní 290, 789 69 Postřelmov Sankční řád Č.j.: M/014/14/2 Platnost od: 25. 8. 2014 Skartační znak: A 10 Účinnost od: 1. 9. 2014 Počet příloh:

Více

Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická Plzeň ŠKOLNÍ ŘÁD

Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická Plzeň ŠKOLNÍ ŘÁD Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická Plzeň ŠKOLNÍ ŘÁD Prameny právní úpravy: 1. Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání,

Více

Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace

Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace Obsah: A. Práva žáků B. Povinnosti žáků C. Práva zákonných zástupců žáka D. Povinnosti zákonných zástupců žáka E. Provoz školy F. Bezpečnost

Více

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice OBSAH: ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Práva a povinnosti žáka 2. Podmínky zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků 3. Zacházení se školním majetkem, učebnicemi a školními potřebami 4. Vnitřní režim školy 5. Zákonní

Více

Střední škola obchodu a služeb, Teplice, příspěvková organizace. Školní řád

Střední škola obchodu a služeb, Teplice, příspěvková organizace. Školní řád Střední škola obchodu a služeb, Teplice, příspěvková organizace Školní řád Je vydán v souladu s 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

VÍTEJTE!!! Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Ruská 355, Mariánské Lázně

VÍTEJTE!!! Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Ruská 355, Mariánské Lázně VÍTEJTE!!! Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Ruská 355, 353 69 Mariánské Lázně Vedení školy Ředitel školy Mgr. Miloslav Pelc ZŘ Mgr. Klára Tesařová - rozvrh - dálkový informační systém Bakaláři

Více

ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA TANVALD

ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA TANVALD ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA TANVALD V souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), a s vyhláškou č. 71/2005 Sb., o základním uměleckém

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY TÁBORSKÉ SOUKROMÉ GYMNÁZIUM A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, s. r. o. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY SCHVÁLIL: Mgr. Markéta Švadlenová ÚČINNOSTI OD: 1.9.2016 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004

Více

VÍTEJTE!!! Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Ruská 355, Mariánské Lázně

VÍTEJTE!!! Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Ruská 355, Mariánské Lázně VÍTEJTE!!! Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Ruská 355, 353 69 Mariánské Lázně Vedení školy Ředitel školy Mgr. Miloslav Pelc ZŘ Mgr. Klára Tesařová - rozvrh - dálkový informační systém Bakaláři

Více

Š K O L N Í Ř Á D Střední školy Pohoda s.r.o., Kosmonautů 2022, Litoměřice

Š K O L N Í Ř Á D Střední školy Pohoda s.r.o., Kosmonautů 2022, Litoměřice Š K O L N Í Ř Á D Střední školy Pohoda s.r.o., Kosmonautů 2022, Litoměřice I. Práva žáků, studentů a zákonných zástupců nezletilých žáků 1) Žáci a studenti mají právo a) na vzdělání a školské služby podle

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Kozojedy, okres Plzeň-sever I. OBECNÁ USTANOVENÍ Ředitel školy vydává podle 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

I. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků

I. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků Vyšší odborná škola a Střední zemědělská škola, Tábor, Nám. T.G.Masaryka 788 5.2. Školní řád - střední škola Platný a účinný od 1.11. 2010 Schválen Školskou radou 7.10. 2010 I. Práva žáků a zákonných zástupců

Více

Školení pověřených osob (instruktorů) odpovědných za žáky a studenty u firmy. Autorem materiálu a všech jeho částí je Karel Putna

Školení pověřených osob (instruktorů) odpovědných za žáky a studenty u firmy. Autorem materiálu a všech jeho částí je Karel Putna Školení pověřených osob (instruktorů) odpovědných za žáky a studenty u firmy Autorem materiálu a všech jeho částí je Karel Putna Čerpáno legislativa: Zákon 262/2006 Sb. Zákon 309/2006 Sb. Zákon 258/2000

Více

Hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Hodnocení výsledků vzdělávání žáků STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA ELEKTROTECHNICKÁ F. KŘIŽÍKA 110 00 PRAHA 1, NA PŘÍKOPĚ 16 Hodnocení výsledků vzdělávání žáků Klasifikační řád SPŠ Ing. Miloš Kodad ředitel školy - 2 - I. Zásady hodnocení průběhu

Více

Vnitřní řád školní družiny Č.j.02/2018

Vnitřní řád školní družiny Č.j.02/2018 Základní škola a Mateřská škola Heřmanov Heřmanov 120, Děčín 2, 40502 tel: 412512124, 602 572 163 www.skolahermanov.cz email: reditelka@skolahermanov.cz Vnitřní řád školní družiny Č.j.02/2018 PROVOZ A

Více

Hodnocení žáků základní školy speciální vyjadřuje míru zvládnutí vědomostí a dovedností a stupeň samostatnosti žákovy činnosti.

Hodnocení žáků základní školy speciální vyjadřuje míru zvládnutí vědomostí a dovedností a stupeň samostatnosti žákovy činnosti. Pravidla pro hodnocení ţáka Úvod Hodnocení ţáků je součástí běţné výchovně vzdělávací činnosti pedagogických pracovníků, kterou vykonávají podle dohodnutých pravidel ve výuce i mimo ni. Hodnocení, probíhající

Více

Školní řád pro ZUŠ Jablonné v Podještědí

Školní řád pro ZUŠ Jablonné v Podještědí Školní řád pro ZUŠ Jablonné v Podještědí Č.j.: II. 2/13 Platnost: od 10.4.2018 Obecná ustanovení Školní řád Základní umělecké školy Jablonné v Podještědí vydává na základě zákona č.561/2004 Sb., Zákona

Více

Školní řád I. Docházka do školy

Školní řád I. Docházka do školy Ředitelka školy na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon, v platném znění vydává Školní řád I. Docházka do školy Nemůže-li se žák zúčastnit vyučování z příčin předem známých, předloží

Více

Základní škola Hlučín Rovniny, okres Opava ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola Hlučín Rovniny, okres Opava ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola Hlučín Rovniny, okres Opava ŠKOLNÍ ŘÁD Projednáno pedagogickou radou 29.8.2011 Platnost od 1.9.2011 čj.: HL-ROV/422/2011 A. Práva žáků Žák má právo: Na vzdělání a účast ve výuce podle rozvrhu.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Základní řídící dokument organizace (dokument úrovně A ) ŠKOLNÍ ŘÁD

ŠKOLNÍ ŘÁD Základní řídící dokument organizace (dokument úrovně A ) ŠKOLNÍ ŘÁD Strana 1 z 7 ŘÍZENÝ DOKUMENT ŠKOLNÍ ŘÁD (základní řídící dokument SMJ úrovně A zpracovaný dle požadavků ČSN EN ISO 9001:2001) Datum platnosti: ode dne schválení Výtisk číslo: 1 Nahrazuje: Vydání č. 10

Více

KLASIFIKACE A HODNOCENÍ ŽÁKŮ

KLASIFIKACE A HODNOCENÍ ŽÁKŮ Příloha školního řádu č. 1 KLASIFIKACE A HODNOCENÍ ŽÁKŮ Hodnocení a klasifikace žáků se může provádět těmito způsoby: 1. Zkoušením žáků - ústní nebo písemnou formou. 2. Zkoušením formou testů, které jsou

Více

Základní umělecká škola, Prachatice, Husova 110 Husova 110, Prachatice IČ:

Základní umělecká škola, Prachatice, Husova 110 Husova 110, Prachatice IČ: ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Právní vymezení dokumentu Školní řád Základní umělecké školy, Prachatice, Husova 110 (dále jen ZUŠ Prachatice) vychází ze zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Zásady klasifikace Zásady hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání Způsob získávání podkladů pro hodnocení Stupně hodnocení prospěchu

Zásady klasifikace Zásady hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání Způsob získávání podkladů pro hodnocení Stupně hodnocení prospěchu Zásady klasifikace Zásady hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání hodnocení předmětů s převahou naukovou - především míra osvojení učiva, požadovaných dovedností a návyků hodnocení předmětů s převahou

Více

Vnitřní řád školní družiny Základní školy, Liberec, Kaplického 384

Vnitřní řád školní družiny Základní školy, Liberec, Kaplického 384 ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Liberec, Kaplického 384 Vnitřní řád školní družiny Základní školy, Liberec, Kaplického 384 č.j.: ZŠKAP/0352/2017 ŘEDITEL ZÁKLANÍ ŠKOLY, LIBEREC, KAPLICKÉHO 384 v souladu

Více

KLASIFIKACE A HODNOCENÍ ŽÁKŮ

KLASIFIKACE A HODNOCENÍ ŽÁKŮ Příloha školního řádu č. 1 KLASIFIKACE A HODNOCENÍ ŽÁKŮ Hodnocení a klasifikace žáků se může provádět těmito způsoby: 1. Zkoušením žáků - ústní nebo písemnou formou. 2. Zkoušením formou testů, které jsou

Více

1. Pravidla hodnocení Církevního gymnázia Plzeň

1. Pravidla hodnocení Církevního gymnázia Plzeň Příloha č. 1 1. Pravidla hodnocení Církevního gymnázia Plzeň Hodnocením žáka rozumíme měření očekávaných výstupů v jednotlivých vyučovacích předmětech (případně vzdělávacích oborech) na základě předem

Více

Hodnocení prospěchu a chování žáků střední školy

Hodnocení prospěchu a chování žáků střední školy Hodnocení prospěchu a chování žáků střední školy A. Hodnocení prospěchu žáka probíhá v souladu s 3 odst. 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10 vyhlášky č. 13/2005 Sb., ve znění pozdějších předpisů Za hodnocení prospěchu

Více

1. Řešení školních záležitostí. 2. Žádosti a jejich podávání

1. Řešení školních záležitostí. 2. Žádosti a jejich podávání 1. Řešení školních záležitostí Zletilý žák nebo zákonný zástupce nezletilého žáka řeší veškeré záležitosti, situace, žádosti apod. vždy nejprve s TŘÍDNÍM UČITELEM. Ke komunikaci lze kromě osobního jednání

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ Gymnázium Na Pražačce Nad Ohradou 2825/23 130 00 Praha 3-Žižkov www.gymnazium-prazacka.cz gymnazium@gym-prazacka.cz PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ (novelizace platná od 1. 9.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY s motivačním názvem Příjemné odpoledne Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Ustanovení pro žáky a rodiče

ŠKOLNÍ ŘÁD Ustanovení pro žáky a rodiče Základní škola a Mateřská škola Babice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Ustanovení pro žáky a rodiče Školní řád Základní školy a Mateřské školy Babice vychází ze Zákona č. 561/2004 Sb., 30, o předškolním,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Rokycany, Čechova 40, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vnitřní řád školní družiny Č.j.: ZSCech40/96/2013 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 19.9.2013 Školská

Více

Střední škola obchodně technická s.r.o., Zlín, nám. T. G. Masaryka 1279 vnitřní řídící normy

Střední škola obchodně technická s.r.o., Zlín, nám. T. G. Masaryka 1279 vnitřní řídící normy Střední škola obchodně technická s.r.o., Zlín, nám. T. G. Masaryka 1279 vnitřní řídící normy Š K O L N Í Ř Á D Vydán: ve Zlíně 24. 8. 2011 Schvaluje: Mgr. Marta Fojtíková, ředitelka Úvod V souladu s ustanoveními

Více

Vnitřní řád ŠKOLNÍHO KLUBU č.j. 453/2013 Aktualizace k 1.9.2015

Vnitřní řád ŠKOLNÍHO KLUBU č.j. 453/2013 Aktualizace k 1.9.2015 Vnitřní řád ŠKOLNÍHO KLUBU č.j. 453/2013 Aktualizace k 1.9.2015 1. Školní klub je umístěn v pavilonu C školní budovy. Zabezpečuje žákům zájmovou činnost v době po skončení vyučování, případně v době polední

Více

STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 ŠKOLNÍ ŘÁD

STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 ŠKOLNÍ ŘÁD STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, PRAHA 4, OHRADNÍ 57 ŠKOLNÍ ŘÁD Praha, březen 2015 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Školní řád je, podle ust. 28, odst. 1, písm. g) a 30, odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Školní řád. Wichterlovo gymnázium, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace (dále jen škola )

Školní řád. Wichterlovo gymnázium, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace (dále jen škola ) Školní řád (dále jen škola ) vytvořený podle zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a dalším vzdělávání, v platném znění, (dále jen školský zákon ) Práva žáků 1. Žák

Více

GYMNÁZIUM J. SEIFERTA

GYMNÁZIUM J. SEIFERTA Přílohy Školního řádu: Příloha 1 Zásady hodnocení žáků na Gymnáziu J. Seiferta o. p. s. (1) Každý učitel stanoví podmínky a kritéria hodnocení, se kterými prokazatelně seznámí žáky na počátku školního

Více

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI

158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA HASIČI 150 ZÁCHRANNÁ SLUŽBA 155 POLICIE 158 BEZPLATNÁ LINKA PRO POMOC DĚTEM V KRITICKÉ SITUACI 800 15 55 55 PRÁZDNINY A SVÁTKY PODZIMNÍ PRÁZDNINY VÁNOČNÍ PRÁZDNINY POLOLETNÍ PRÁZDNINY

Více

Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická Plzeň ŠKOLNÍ ŘÁD

Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická Plzeň ŠKOLNÍ ŘÁD Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická Plzeň ŠKOLNÍ ŘÁD Prameny právní úpravy: 1. Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání,

Více

Střední odborné učiliště a Základní škola, Planá Kostelní 129, 348 15 Planá ŠKOLNÍ ŘÁD SOU

Střední odborné učiliště a Základní škola, Planá Kostelní 129, 348 15 Planá ŠKOLNÍ ŘÁD SOU Kostelní 129, 348 15 Planá Úkolem školního řádu je vytvořit příznivé podmínky pro teoretické i praktické vyučování a pro plné využívání vyučovací doby tak, aby si žáci v průběhu výuky mohli osvojit vědomosti

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Docházka do školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Docházka do školy ŠKOLNÍ ŘÁD I. Docházka do školy 1. Žák je povinen chodit do školy pravidelně a včas podle rozvrhu hodin. Žáci OU jsou povinni chodit pravidelně a včas i na odbornou praxi. 2. Docházka do zájmových kroužků

Více

Gymnázium, Praha 5, Na Zatlance 11 ŠKOLNÍ ŘÁD

Gymnázium, Praha 5, Na Zatlance 11 ŠKOLNÍ ŘÁD Gymnázium, Praha 5, Na Zatlance 11 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád Gymnázia, Praha 5, Na Zatlance 11 vychází ze zákona číslo 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším a jiném vzdělání (školský zákon),

Více

Příloha školního řádu č. 1 Výchovná opatření a kritéria pro hodnocení chování žáků metodický pokyn

Příloha školního řádu č. 1 Výchovná opatření a kritéria pro hodnocení chování žáků metodický pokyn Základní škola a Mateřská škola Skalice u České lípy, okres Česká Lípa, příspěvková se sídlem ve Skalice u České Lípy č.p.264 Příloha školního řádu č. 1 Výchovná opatření a kritéria pro hodnocení chování

Více

ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA ŽANDOV, OKRES ČESKÁ LÍPA, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE. Dlouhá 121, ŽANDOV, IČ: ŠKOLNÍ ŘÁD

ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA ŽANDOV, OKRES ČESKÁ LÍPA, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE. Dlouhá 121, ŽANDOV, IČ: ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA ŽANDOV, OKRES ČESKÁ LÍPA, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Dlouhá 121, 471 07 ŽANDOV, IČ: 70982112 ŠKOLNÍ ŘÁD Čl. 1 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1 zákona č. 561/2004

Více

Hodnocení chování a prospěchu žáků - klasifikační řád

Hodnocení chování a prospěchu žáků - klasifikační řád Hodnocení chování a prospěchu žáků - klasifikační řád Tento klasifikační řád je součástí školního řádu. 1. Hodnocení chování Chování žáka se klasifikuje těmito stupni: Stupeň 1 (velmi dobré) žák se chová

Více

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu Základní a Mateřská škola Záhoří Horní Záhoří 3, 398 18 Záhoří tel./fax: 382 284 213, IČO: 75000989 Vnitřní řád školní družiny a školního klubu Číslo směrnice: 12..2013 Vypracoval: Mgr. Markéta Bajerová,

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydávám

Více

Střední průmyslová škola Emila Kolbena Rakovník, příspěvková organizace. Školní řád

Střední průmyslová škola Emila Kolbena Rakovník, příspěvková organizace. Školní řád Střední průmyslová škola Emila Kolbena Rakovník, příspěvková organizace Školní řád I. Legislativní východiska Tento školní řád vydává ředitel Střední průmyslové školy Emila Kolbena Rakovník, příspěvkové

Více

Střední průmyslová škola Emila Kolbena Rakovník, příspěvková organizace. Školní řád

Střední průmyslová škola Emila Kolbena Rakovník, příspěvková organizace. Školní řád Střední průmyslová škola Emila Kolbena Rakovník, příspěvková organizace Školní řád I. Legislativní východiska Tento školní řád vydává ředitel Střední průmyslové školy Emila Kolbena Rakovník, příspěvkové

Více

Procenta ( ročník) Body či procenta ( ročník) Známky ( ročník) Hodnocení očekávaných výstupů (váha hodnocení 100%)

Procenta ( ročník) Body či procenta ( ročník) Známky ( ročník) Hodnocení očekávaných výstupů (váha hodnocení 100%) Organizační řád školy Část č. 6 Školní řád Pravidla hodnocení žáků Čj.: Dne: 4. září 2017 Platnost ode dne: 4. září 2017 Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří

Více

Střední zdravotnická škola, Trutnov, Procházkova 303 SANKČNÍ ŘÁD. Čl.I Úvodní část 1

Střední zdravotnická škola, Trutnov, Procházkova 303 SANKČNÍ ŘÁD. Čl.I Úvodní část 1 SANKČNÍ ŘÁD Čl.I Úvodní část 1) Na základě ustanovení 30 odst. 1) zákona č.561/2004 Sb.o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění a dle Metodického

Více

SANKČNÍ ŘÁD (DOPLNĚK ŠKOLNÍHO ŘÁDU)

SANKČNÍ ŘÁD (DOPLNĚK ŠKOLNÍHO ŘÁDU) SANKČNÍ ŘÁD (DOPLNĚK ŠKOLNÍHO ŘÁDU) Celý sankční řád není vytvořen proto, abychom žáky trestali, ale abychom vytvořili jasná pravidla, která, jak věříme, přispějí k příznivému klimatu ve škole. Tato pravidla

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny I. Provoz ŠD Základní škola Pačejov, okres Klatovy, příspěvková organizace Vnitřní řád školní družiny Provoz ŠD je určen pro žáky 1. až 4. ročníku, a to v době od 6.40 do 7.40 hod. a skončení vyučování

Více

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, HAVÍŘOV, příspěvková organizace. 736 01 HAVÍŘOV - PODLESÍ, Kollárova 2

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, HAVÍŘOV, příspěvková organizace. 736 01 HAVÍŘOV - PODLESÍ, Kollárova 2 STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, HAVÍŘOV, příspěvková organizace 736 01 HAVÍŘOV - PODLESÍ, Kollárova 2 ŠKOLNÍ ŘÁD Vydal: Ing. Pavel Řehoř, ředitel školy Schválila: školská rada dne 11. 10. 2012 Pedagogická

Více

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD

Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád zahrnuje základní údaje, týkající se práv a povinností žáků SOUE a jejich zákonných zástupců, organizace vyučování

Více

Základní škola Domažlice, Komenského 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Základní škola Domažlice, Komenského 17 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola Domažlice, Komenského 17 příloha č. 1 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ŘÁD Pedagogická rada projednala dne: 25. srpna 2015 Rada školy schválila dne: 14. říjen 2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne:

Více

Školní řád. 4) Rodiče žáka jsou povinni oznámit příčinu déletrvající nepřítomnosti žáka ve škole nejpozději do 3 dnů.

Školní řád. 4) Rodiče žáka jsou povinni oznámit příčinu déletrvající nepřítomnosti žáka ve škole nejpozději do 3 dnů. I. Docházka do školy Školní řád 1) Žák je povinen chodit do školy pravidelně a včas podle rozvrhu hodin a účastnit se všech činností, které ředitel školy vyhlásí jako povinné. Docházka do nepovinných předmětů

Více

Základní škola, Ostrava Poruba, Dětská 915. Školní řád. Ředitelka školy vydává školní řád, který podle 30 zákona 561/2004 (školský zákon) upravuje:

Základní škola, Ostrava Poruba, Dětská 915. Školní řád. Ředitelka školy vydává školní řád, který podle 30 zákona 561/2004 (školský zákon) upravuje: 1 Základní škola, Ostrava Poruba, Dětská 915 Školní řád Ředitelka školy vydává školní řád, který podle 30 zákona 561/2004 (školský zákon) upravuje: podrobnosti k výkonu práv a povinností žáků a jejich

Více

Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků Střední škola obchodu a služeb, Teplice, příspěvková organizace Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků Tato pravidla vychází ze zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

Gymnázium Karla Sladkovského, Sladkovského náměstí 8 Praha 3. Klasifikační řád

Gymnázium Karla Sladkovského, Sladkovského náměstí 8 Praha 3. Klasifikační řád Gymnázium Karla Sladkovského, Sladkovského náměstí 8 Praha 3 Klasifikační řád Úvod Klasifikační řád popisuje hodnocení a klasifikaci prospěchu žáků a klasifikaci jejich chování. Vychází z vyhlášky č. 48/2005

Více

Klasifikační řád. Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373. Hodnocení žáků

Klasifikační řád. Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373. Hodnocení žáků Gymnázium, Praha 9, Českolipská 373 Hodnocení žáků Klasifikační řád Hodnocení žáků Gymnázia, Praha 9, Českolipská je zakotveno v Klasifikačním řádu, který stanovuje pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání

Více

ŘÁD ŠATEN PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO ŘÁDU

ŘÁD ŠATEN PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO ŘÁDU ŠKODA AUTO a.s. Střední odborné učiliště strojírenské odštěpný závod PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO ŘÁDU ŘÁD ŠATEN Ke zlepšení čistoty a vybavenosti a estetické úrovně veškerých prostor vynakládá vedení ŠKODA AUTO a.s.,

Více

Příloha č. 2 ŠKOLNÍHO ŘÁDU Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků školy a výchovná opatření Klasifikační řád školy

Příloha č. 2 ŠKOLNÍHO ŘÁDU Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků školy a výchovná opatření Klasifikační řád školy Příloha č. 2 ŠKOLNÍHO ŘÁDU Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků školy a výchovná opatření Klasifikační řád školy Obsah I. Výchovná opatření:... 1 II. Stupně závažnosti porušení kázně a školního

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ Příloha č. 1 Školního řádu PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ 1. OBECNÉ ZÁSADY KLASIFIKACE A INFORMACE O PRŮBĚHU VZDĚLÁVÁNÍ 1.1. Žáci, jejich zákonní zástupci (u zletilých žáků též osoby,

Více

PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO ŘÁDU. Pravidla pro hodnocení a klasifikaci chování. Výchovná opatření

PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO ŘÁDU. Pravidla pro hodnocení a klasifikaci chování. Výchovná opatření PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO ŘÁDU Pravidla pro hodnocení a klasifikaci chování Výchovná opatření Výchovnými opatřeními jsou: důtka třídního učitele důtka ředitele školy Jako doplňující možnost škola využívá předvolání

Více

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Střední škola umění a designu a Vyšší odborná škola Brno, příspěvková organizace Příloha č. 1 školního řádu

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Střední škola umění a designu a Vyšší odborná škola Brno, příspěvková organizace Příloha č. 1 školního řádu KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Střední škola umění a designu a Vyšší odborná škola Brno, příspěvková organizace Příloha č. 1 školního řádu 1. Hodnocení žáků na vysvědčení 1. 1. Vzdělávání žáka Výsledky vzdělávání žáka

Více

Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace

Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace 1 č.j. 396/LB/2017 Školní řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace Obsah: A. Práva žáků B. Povinnosti žáků C. Práva zákonných zástupců žáka D. Povinnosti zákonných zástupců žáka E.

Více