Manuál loga. 1 Základní prvky 2 Specifikace tiskovin 3 Další užití

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Manuál loga. 1 Základní prvky 2 Specifikace tiskovin 3 Další užití"

Transkript

1 Manuál loga Ministerstva vnitra 1 Základní prvky 2 Specifikace tiskovin 3 Další užití

2 1/ Základní prvky 1 1 Logo 1 2 Barvy 1 3 Písmo

3 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Základní prvky 1 1 Logo Explikace Ochranná zóna Základní barevné provedení loga Černobílé provedení loga Velikosti Nesprávné použití Logo na výšku Anglická verze loga 1 1 9Německá verze loga

4 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Základní prvky / Logo Explikace Manuál obsahuje přesná pravidla použití loga. Tato pravidla jsou závazná při veškerých komunikačních aktivitách ministerstva. Užití loga MV je buď správné, nebo nesprávné. Třetí možnost neexistuje. Správné použití značku ministerstva upevňuje, špatné ji oslabuje. Používáním loga MV na sebe berete zodpovědnost. Logo MV má dvě části: symbol a textovou část. Textovou část loga tvoří text: Ministerstvo vnitra České republiky. Symbol, tvořený tečkami, v sobě nese zkratku názvu ministerstva, M i V, v jednom tvaru. Zároveň má vzniklý trojúhelník tento význam: vidíme v něm otevírající se bránu. Ministerstvo se zde otevírá lidem, transformuje se v otevřený, moderní úřad. Tečky symbolizují jednak lidi, občany či úředníky, jednak také digitální technologii.

5 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Základní prvky / Logo Ochranná zóna A A A A A U loga MV je třeba dodržet minimální ochrannou zónu. Její konstrukce vychází ze vzdálenosti A, tedy čtyř teček v symbolu. Ve vymezené ochranné zóně není povolen žádný text, fotografi e či grafi cký prvek.

6 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Základní prvky / Logo Základní barevné provedení loga Pantone 2995 CMYK 85/3/0/0 RGB 0/169/226 Černá 100% CMYK 0/0/0/100 RGB 0/0/0 Pantone 2995 Cmyk 85/3/0/0 Černá 100% Cmyk 0/0/0/100 Inverzní varianty loga Pro maximální komunikační důslednost jsou zde uvedeny variace loga MV. Všechny uvedené typy jsou k dispozici v digitalizovaných formátech. Při jakémkoliv použití loga dbejte na jeho jasnou čitelnost a kontrast s pozadím. Barevné hodnoty zde udané jsou neměnné a žádné jiné barvy či odstíny nejsou povoleny. Každé logo musí být reprodukováno z digitalizovaných souborů. Nové vytváření / kreslení loga MV není povoleno. Logo v tiskové kvalitě je k dispozici v digitální podobě.

7 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Základní prvky / Logo Černobílé provedení loga Černá 30% Černá 100% Černá 30% Černá 100% Inverzní varianta loga Pro maximální komunikační důslednost jsou zde uvedeny variace loga MV. Všechny uvedené typy jsou k dispozici v digitalizovaných formátech. Při jakémkoliv použití loga dbejte na jeho jasnou čitelnost a kontrast s pozadím. Barevné hodnoty zde udané jsou neměnné a žádné jiné barvy či odstíny nejsou povoleny. Každé logo musí být reprodukováno z digitalizovaných souborů. Nové vytváření / kreslení loga MV není povoleno. Logo v tiskové kvalitě je k dispozici v digitální podobě.

8 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Základní prvky / Logo Velikosti 20 mm 7 mm 15 mm 9 mm 5 mm Pro maximální komunikační důslednost jsou zde uvedeny velikostní variace loga MV. Každé logo musí být reprodukováno z digitalizovaných souborů. Nové vytváření / kreslení loga MV není povoleno. Logo v tiskové kvalitě je k dispozici v digitální podobě.

9 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Základní prvky / Logo Nesprávné použití Neměňte proporce Nezvětšujte části loga Nenaklánějte základní tvar Neměňte barevnost loga Zde uvedené příklady nevyčerpávají všechny možnosti nesprávného použití. Každé logo musí být reprodukováno z digitalizovaných souborů. Nové vytváření / kreslení loga MV není povoleno.

10 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Základní prvky / Logo Logo na výšku Zde uvedené variace loga MV jsou určeny pouze k použití na dárkové předměty či speciální použití (např. v interiéru) pro nejvyšší úředníky ministerstva. Rozhodně není povoleno použití těchto variací na běžné tiskoviny či v reklamní kampani. Každé logo musí být reprodukováno z digitalizovaných souborů. Nové vytváření / kreslení loga MV není povoleno. Logo v tiskové kvalitě je k dispozici v digitální podobě.

11 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Základní prvky / Logo Anglická verze loga Pro maximální komunikační důslednost je zde uvedena anglická verze loga. Jeho použití se řídí totožnými pravidly jako česká verze loga MV. Při jakémkoliv použití loga dbejte na jeho jasnou čitelnost a kontrast s pozadím. Barevné hodnoty zde udané jsou neměnné a žádné jiné barvy či odstíny nejsou povoleny. Každé logo musí být reprodukováno z digitalizovaných souborů. Nové vytváření / kreslení loga MV není povoleno. Logo v tiskové kvalitě je k dispozici v digitální podobě.

12 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Základní prvky / Logo Německá verze loga Pro maximální komunikační důslednost je zde uvedena německá verze loga. Jeho použití se řídí totožnými pravidly jako česká verze loga MV. Při jakémkoliv použití loga dbejte na jeho jasnou čitelnost a kontrast s pozadím. Barevné hodnoty zde udané jsou neměnné a žádné jiné barvy či odstíny nejsou povoleny. Každé logo musí být reprodukováno z digitalizovaných souborů. Nové vytváření / kreslení loga MV není povoleno. Logo v tiskové kvalitě je k dispozici v digitální podobě.

13 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Základní prvky 1 2 Barvy Základní barvy Předpis barev

14 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Základní prvky / Barvy Základní barvy Pantone 2995 CMYK 85/3/0/0 RGB 0/169/226 Černá 100% CMYK 0/0/0/100 RGB 0/0/0 Černá 30% CMYK 0/0/0/30 RGB 197/198/200 Barevné hodnoty zde udané jsou neměnné a žádné jiné barvy či odstíny nejsou povoleny.

15 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Základní prvky / Barvy Předpis barev Použití Barevnost Bílá Modrá Černá Tisk PMS CMYK/% White CMYK 0/0/0/0 Pantone 2995 CMYK 85/3/0/0 Black CMYK 0/0/0/100 Monitory a TV RGB/0-255 RGB/HTML RGB 255/255/255 RGB 0/169/226 RGB 0/0/0 Nátěry RAL K Sky blue 9005 Fólie na vyřezání Avery Multifi x Oracal Zde uvedené systémy pro reprodukci barev při tisku jsou široce dostupné. Při jakýchkoliv nesrovnalostech při tisku či nátěru modré barvy upřednostňujte vzorník Pantone. Pro maximální důslednost při reprodukci loga MV se poraďte s odborníky z tiskárny.

16 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Základní prvky 1 3 Písmo Základní písmo Náhradní písmo

17 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Základní prvky / Písmo Základní písmo Helvetica Neue CE Light ÁBČĎĚFGHÍJKLMŇOPQŘŠŤŮVWXŽ ábčďéfghíjklmňópqřšťůvwxýž !?&@ Helvetica Neue CE Roman ÁBČĎĚFGHÍJKLMŇOPQŘŠŤŮVWXŽ ábčďéfghíjklmňópqřšťůvwxýž !?&@ Helvetica Neue CE Medium ÁBČĎĚFGHÍJKLMŇOPQŘŠŤŮVWXŽ ábčďéfghíjklmňópqřšťůvwxýž !?&@ Helvetica Neue CE Bold ÁBČĎĚFGHÍJKLMŇOPQŘŠŤŮVWXŽ ábčďéfghíjklmňópqřšťůvwxýž !?&@ K logu MV bylo vybráno písmo z rodiny Helvetica Neue Pokud není k dispozici, použijte písmo Arial. Žádná jiná písma nejsou povolena.

18 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Základní prvky / Písmo Náhradní písmo Arial CE Light ÁBČĎĚFGHÍJKLMŇOPQŘŠŤŮVWXŽ ábčďéfghíjklmňópqřšťůvwxýž !?&@ Arial CE Regular ÁBČĎĚFGHÍJKLMŇOPQŘŠŤŮVWXŽ ábčďéfghíjklmňópqřšťůvwxýž !?&@ Arial CE Bold ÁBČĎĚFGHÍJKLMŇOPQŘŠŤŮVWXŽ ábčďéfghíjklmňópqřšťůvwxýž !?&@ K logu MV bylo jako náhradní písmo vybráno písmo Arial. Žádná jiná písma nejsou povolena.

19 2/ Specifi kace tiskovin 2 1 Hlavičkové dopisní papíry 2 2 Fax 2 3 Vizitky 2 4 Obálky 2 5 Bloky 2 6 Desky A4

20 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Specifi kace tiskovin 2 1 Hlavičkové dopisní papíry Zdvořilostní / jednostránkové Služební / jednostránkové Druhá a další strana hlavičkových papírů

21 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Specifi kace tiskovin / Hlavičkové papíry Zdvořilostní / jednostránkové 38 mm 150 mm 22 mm 35 mm 30 mm 15 mm MINISTERSTVO VNITRA Titul, jméno a příjmení Funkce Oslovení ❶ Text dokumentu S pozdravem ❷ Jméno adresáta s titulem Adresa ❷ Místo a datum: Počet listů: Přílohy: Informace pro uživatele Začněte psát 38 mm od levého okraje a 45 mm od horního okraje. Dodržujte levou zarážku. Nepoužívejte odstavcové zarážky. Aby se zajistilo zarovnání, je me zera po adrese nastavena na variabilní počet řádků. Nejmenší mezera po adrese je dva řádky. Odstavce jsou od sebe odděleny jednořádkovou mezerou a jsou bez zarážek. Délka řádku nesmí přesáhnout 150 mm a nesmí se přesáhnout hranice 35 mm od dolního okraje. ❶ Písmo: Arial CE Bold Velikost: 9/15 ❷ Písmo: Arial CE Regular Velikost: 9/15 Textové pole je vyznačeno modře netisknout! Textové pole by mělo být vyplněno s použitím vašeho softwaru. Informace pro tiskárnu Formát A4 na výšku / 210 x 297 mm Papír Kvalitní bílý ofsetový papír potiskovatelný v laserových a ink-jet tiskárnách např.: ON Business 80 g/m 2 /OSPAP Logo Pro tuto aplikaci je použita 15mm verze, kdy šířka symbolu MV je 15 mm. Tiskové barvy: modrá Pantone 2995 černá 100% Motiv z teček ve spodní části Tisková barva: modrá Pantone 2995 Tiskové podklady 1:1 Podklady k tisku této aplikace jsou k dispozici v digitální podobě.

22 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Specifi kace tiskovin / Hlavičkové papíry Služební / jednostránkové 38 mm 150 mm 22 mm 35 mm 30 mm 15 mm MINISTERSTVO VNITRA Název útvaru Adresa Č. j. xxxx Místo a datum: Počet listů: Přílohy: Adresa příjemce (jméno) ❷ ❶ Ulice, číslo PSČ, město Kontrola spisové služby - zaslání protokolu z tematické kontroly spisové služby ze dne 10. prosince 2005 Číslo jednací, na něž se odpovídá, a datum doručeného dokumentu (např. K č. j... ze dne ) Text dokumentu Vyřizuje Podpisová doložka Tel.: Informace pro uživatele Začněte psát 38 mm od levého okraje a 45 mm od horního okraje. Dodržujte levou zarážku. Nepoužívejte odstavcové zarážky. Aby se zajistilo zarovnání, je me zera po adrese nastavena na variabilní počet řádků. Nejmenší mezera po adrese je dva řádky. Odstavce jsou od sebe odděleny jednořádkovou mezerou a jsou bez zarážek. Délka řádku nesmí přesáhnout 150 mm a a nesmí se přesáhnout hranice 35 mm od dolního okraje. ❶ Písmo: Arial CE Bold Velikost: 9/15 ❷ Písmo: Arial CE Regular Velikost: 9/15 Textové pole je vyznačeno modře netisknout! Textové pole by mělo být vyplněno s použitím vašeho softwaru. Informace pro tiskárnu Formát A4 na výšku / 210 x 297 mm Papír Kvalitní bílý ofsetový papír potiskovatelný v laserových a ink-jet tiskárnách např.: ON Business 80 g/m 2 /OSPAP Logo Pro tuto aplikaci je použita 15mm verze, kdy šířka symbolu MV je 15 mm. Tiskové barvy: modrá Pantone 2995 černá 100% Motiv z teček ve spodní části Tisková barva: modrá Pantone 2995 Tiskové podklady 1:1 Podklady k tisku této aplikace jsou k dispozici v digitální podobě.

23 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Specifi kace tiskovin / Hlavičkové papíry Druhá a další strana hlavičkových papírů 38 mm 150 mm 22 mm 35 mm 30 mm 15 mm Informace pro uživatele Text sdělení Písmo: Arial CE Regular Velikost: 9/15 Textové pole je vyznačeno modře netisknout! Textové pole by mělo být vyplněno s použitím vašeho softwaru. Informace pro tiskárnu Formát A4 na výšku / 210 x 297 mm Papír Kvalitní bílý ofsetový papír potiskovatelný v laserových a ink-jet tiskárnách např.: ON Business 80 g/m 2 /OSPAP Logo Pro tuto aplikaci je použita 15mm verze, kdy šířka symbolu MV je 15 mm. Tiskové barvy: modrá Pantone 2995 černá 100% Motiv z teček ve spodní části Tisková barva: modrá Pantone 2995 Tiskové podklady 1:1 Podklady k tisku této aplikace jsou k dispozici v digitální podobě.

24 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Specifi kace tiskovin 2 2 Fax Fax

25 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Specifi kace tiskovin / Fax Fax 38 mm 150 mm 22 mm 32 mm 10 mm 40 mm 40 mm 15 mm 30 mm 15 mm ❶ ❻ Název odboru Na vědomí Od ❸ Datum Strana ❸ ❸ Věc: Toto ❸ ❶ Jméno a příjmení Název společnosti Jméno a příjmení Název společnosti Jméno a příjmení Název společnosti Jméno a příjmení Funkce ❷ Fax T xxx xxx xxx F xxx xxx xxx T xxx xxx xxx F xxx xxx xxx T xxx xxx xxx F xxx xxx xxx T xxx xxx xxx F xxx xxx xxx Pokud není tento fax určen vám, prosíme udržte jej v tajnosti, zničte jej a informujte odesílatele. Děkujeme. ❹ ❹ Toto je pouze slepý text, toto je pouze slepý text. Toto je pouze slepý text, toto je pouze slepý text. Toto je pouze slepý text, toto je pouze slepý text. Toto je pouze slepý text, toto je pouze slepý text. Toto je pouze slepý text, toto je pouze slepý text. Toto je pouze slepý text, toto je pouze slepý text. Toto je pouze slepý text, toto je pouze slepý text. Toto je pouze slepý text, toto je pouze slepý text. Toto je pouze slepý text, toto je pouze slepý text. Toto je pouze slepý text, toto je pouze slepý text. Toto je pouze slepý text, toto je pouze slepý text. Toto je pouze slepý text, toto je pouze slepý text. Toto je pouze slepý text, toto je pouze slepý text. Toto je pouze slepý text, toto je pouze slepý text. Toto je pouze slepý text, toto je pouze slepý text. Toto je pouze slepý text, toto je pouze slepý text. Toto je pouze slepý text, toto je pouze slepý text. Toto je pouze slepý text, toto je pouze slepý text. Slepý text slepý text ❺ ❻ 7. září /3 Telefonní kontakt pro případ nedošlých stránek ❹ ❹ T xxx xxx xxx Informace pro uživatele ❶ Název odboru, věc Písmo: Arial CE Bold Velikost: 9 ❷ Název dokumentu Fax Písmo: Arial CE Regular Velikost: 20 Zarovnejte vpravo, na spodní řádek textu loga ❸ Pevně daný text Písmo: Arial CE Regular Velikost: 8 ❹ Adresa, datum, text Písmo: Arial CE Regular Velikost: 10/13 ❺ Text sdělení Písmo: Arial CE Regular Velikost: 10/13 ❻ Upozornění pro příjemce Písmo: Arial CE Regular Velikost: 8 Textové pole je vyznačeno modře netisknout! Textové pole by mělo být vyplněno s použitím vašeho softwaru. Formát A4 na výšku / 210 x 297 mm Logo Pro tuto aplikaci je použita 15mm černobílá verze, kdy šířka symbolu MV je 15 mm. Tiskové barvy: černá 30% černá 100%

26 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Specifi kace tiskovin 2 3 Vizitky Vizitky

27 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Specifi kace tiskovin / Vizitky Vizitky 20 mm 25 mm 5,5 mm 5,5 mm 5,5 mm ❶ Ing. Blanka Mezerová ❷ vedoucí oddělení organizace a koordinace ❸ Odbor bezpečnostní politiky Nad Štolou 936/ Praha 7 P.O.Box 21/OPB T M F mezerova@mvcr.cz ❶ Jméno a příjmení Písmo: Arial CE Bold Velikost: 8 Bude-li údaj delší, je vhodné velikost písma zmenšit o 0,5 bodu a příjmení zlomit do dalšího řádku. ❷ Funkce Písmo: Arial CE Light Velikost: 7/9 Bude-li údaj delší, je vhodné text zalomit na dva až tři řádky. ❸ Adresa a kontakty Písmo: Arial CE Light Velikost: 7/9 20 mm 5,5 mm 5,5 mm 25 mm 5,5 mm ❶ Ing. Blanka Mezerová ❷ Head of Organization and Co-ordination Unit ❸ Security Policy Department Nad Štolou 963/ Praha 7 P.O.Box 21/OPB T M F mezerova@mvcr.cz Informace pro tiskárnu Formát 90 x 55 mm Papír Kvalitní bílý hladký ofsetový papír, např.: ON Business 250 g/m 2 /OSPAP Logo Pro tuto aplikaci je použita 15mm verze, kdy šířka symbolu MV je 15 mm. Tiskové barvy: modrá Pantone 2995 černá 100% Dvojjazyčné vizitky Pokud je třeba, tiskněte jazykovou verzi z druhé strany vizitky. U vyšších úředníků je doporučeno tisknout jazykovou verzi na samostatnou vizitku. Tiskové podklady 1:1 Podklady k tisku této aplikace jsou k dispozici v digitální podobě.

28 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Specifi kace tiskovin 2 4 Obálky Obálka DL Obálka C Obálka C4

29 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Specifi kace tiskovin / Obálky Obálka DL Informace pro uživatele ❶ Adresát Písmo: Arial CE Bold Velikost: 8/11 ❷ Odesílatel Písmo: Arial CE Light Velikost: 7/11 Textové pole je vyznačeno modře netisknout! Textové pole by mělo být vyplněno s použitím vašeho softwaru. 10 mm 52 mm 70 mm 10 mm ❷ Ministerstvo vnitra ČR Odbor Ulice a číslo domu Poštovní směrovací číslo Město 43 mm ❶ Oslovení Jméno Společnost Ulice a číslo domu Poštovní směrovací číslo Město Informace pro tiskárnu Formát 220 x 110 mm Papír Kvalitní bílý ofsetový papír, např.: bezdřevý ofset 100 g/m 2 Logo Pro tuto aplikaci je použita 15mm verze, kdy šířka symbolu MV je 15 mm. Tiskové barvy: modrá Pantone 2995 černá 100% Motiv z teček ve spodní části Tisková barva: modrá Pantone 2995 Tiskové podklady 1:1 Podklady k tisku této aplikace jsou k dispozici v digitální podobě.

30 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Specifi kace tiskovin / Obálky Obálka C5 Informace pro uživatele ❶ Adresát Písmo: Arial CE Bold Velikost: 8/11 ❷ Odesílatel Písmo: Arial CE Light Velikost: 7/11 Textové pole je vyznačeno modře netisknout! Textové pole by mělo být vyplněno s použitím vašeho softwaru. 10 mm 52 mm 70 mm 10 mm 73 mm ❷ Ministerstvo vnitra ČR Odbor Ulice a číslo domu Poštovní směrovací číslo Město ❶ Oslovení Jméno Společnost Ulice a číslo domu Poštovní směrovací číslo Město Informace pro tiskárnu Formát C5 229 x 162 mm Papír Kvalitní bílý ofsetový papír, např.: bezdřevý ofset 100 g/m 2 Logo Pro tuto aplikaci je použita 15mm verze, kdy šířka symbolu MV je 15 mm. Tiskové barvy: modrá Pantone 2995 černá 100% Motiv z teček ve spodní části Tisková barva: modrá Pantone 2995 Tiskové podklady 1:1 Podklady k tisku této aplikace jsou k dispozici v digitální podobě.

31 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Specifi kace tiskovin / Obálky Obchodní taška C4 Informace pro uživatele Adresát Pro tuto aplikaci použijte standardní bílý samolepící štítek. Při jeho vyplňování se řiďte vzorem Adresát u obálky C5. Písmo: Arial CE Bold Velikost: 8/11 20 mm 20 mm Informace pro tiskárnu Formát 324 x 229 mm Papír Kvalitní bílý ofsetový papír, např.: bezdřevý ofset 100 g/m 2 Logo Pro tuto aplikaci je použita 20mm verze, kdy šířka symbolu MV je 20 mm. Tiskové barvy: modrá Pantone 2995 černá 100% Motiv z teček ve spodní části Tisková barva: modrá Pantone 2995 Tiskové podklady 1:1 Podklady k tisku této aplikace jsou k dispozici v digitální podobě.

32 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Specifi kace tiskovin 2 5 Bloky Blok nelinkovaný A Blok linkovaný A5

33 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Specifi kace tiskovin / Bloky Blok nelinkovaný 8 mm 8 mm Informace pro tiskárnu Formát 140 x 190 mm A5 185 x 280 mm A4 Papír Kvalitní bílý ofsetový papír 80 g/m 2 + podloha 180g ofsetový karton rozsah: 25 listů, 50 listů Logo Pro tuto aplikaci je použita 15mm verze, kdy šířka symbolu MV je 15 mm. Tiskové barvy: modrá Pantone 2995 černá 100% Motiv z teček ve spodní části Tisková barva: modrá Pantone 2995 Vazba bloku lepeno v hlavě Tiskové podklady 1:1 Podklady k tisku této aplikace jsou k dispozici v digitální podobě.

34 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Specifi kace tiskovin / Bloky Blok linkovaný 8 mm 6 mm 8 mm Informace pro tiskárnu Formát 140 x 190 mm A5 185 x 280 mm A4 Papír Kvalitní bílý ofsetový papír 80 g/m 2 + podloha 180g ofsetový karton rozsah: 25 listů, 50 listů Logo Pro tuto aplikaci je použita 15mm verze, kdy šířka symbolu MV je 15 mm. Tiskové barvy: modrá Pantone 2995 černá 100% Vazba bloku lepeno v hlavě Tiskové podklady 1:1 Podklady k tisku této aplikace jsou k dispozici v digitální podobě.

35 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Specifi kace tiskovin 2 6 Desky A Desky A Desky A4 vnitřek

36 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Specifi kace tiskovin / Desky A Desky A4 / líc 15 mm 100 mm 100 mm Informace pro tiskárnu Formát 214 x 304 mm (výsledný) 503 x 376 mm (rozložený) Papír Kvalitní bílá matná křída 300 g/m 2 Matné lamino 1/0 Raznice č. 13 (Kastner) Logo Pro tuto aplikaci je použita 15mm verze, kdy šířka symbolu MV je 15 mm. Tiskové barvy Modrá Pantone 2995 Černá 100% www Písmo: Arial CE Regular Velikost: 10 Barva: bílá Tiskové podklady 1:1 Podklady k tisku této aplikace jsou k dispozici v digitální podobě.

37 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Specifi kace tiskovin / Desky A Desky A4 / rub Informace pro tiskárnu Formát 214 x 304 mm (výsledný) 503 x 376 mm (rozložený) Papír Kvalitní bílý ofsetový papír 300 g/m 2 Matné lamino 1/0 Raznice č. 13 (Kastner) Motiv z teček ve spodní části Tisková barva: modrá Pantone 2995 Tiskové podklady 1:1 Podklady k tisku této aplikace jsou k dispozici v digitální podobě.

38 3/ Další použití 3 1 CD 3 2 Tašky 3 3 Powerpointová prezentace 3 4 Excelová prezentace

39 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Další použití 3 1 CD Potisk CD Obal na CD

40 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Další použití / CD Potisk CD 14 mm 26 mm 12 mm 41 mm Informace pro tiskárnu Formát Ø 120 mm Doporučená technologie tisku: sítotisk, digitální potisk, ofsetový tisk Logo Pro tuto aplikaci je použita 15mm verze, kdy šířka symbolu MV je 15 mm. Tiskové barvy: modrá Pantone 2995 černá 100% Motiv z teček ve spodní části Tisková barva: modrá Pantone 2995 Tiskové podklady 1:1 Podklady k tisku této aplikace jsou k dispozici v digitální podobě.

41 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Další použití / CD Obal na CD 10 mm 7 mm 10 mm 7 mm 7 mm 16 mm 5.5 mm Informace pro tiskárnu Formát 126 x 126 mm Papír Kvalitní bílý ofsetový papír, např.: ON Business 250 g/m 2 /OSPAP Logo Pro tuto aplikaci je použita 15mm verze, kdy šířka symbolu MV je 15 mm. Tiskové barvy modrá Pantone 2995 černá 100% www Písmo: Arial CE Regular Velikost: 9 Barva: bílá Tiskové podklady 1:1 Podklady k tisku této aplikace jsou k dispozici v digitální podobě.

42 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Další použití 3 2 Tašky Taška papírová

43 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Další použití / Tašky Taška papírová 50 mm 35 mm Informace pro tiskárnu Formát 260 x 150 x 350 mm Doporučený papír Bělený sulfát 90 g/m 2 Logo Pro tutu aplikaci je použito logo se šířkou symbolu MV 35 mm Tiskové barvy modrá Pantone 2995 černá 100% Tiskové podklady 1:1 Podklady k tisku této aplikace jsou k dispozici v digitální podobě. Poznámka Logo tiskněte pouze z jedné strany tašky.

44 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Další použití 3 3 Powerpointová prezentace Powerpointová prezentace Powerpointová prezentace 2

45 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Další použití / Powerpointová prezentace Powerpointová prezentace 1 Titulní strana prezentace ❶ Název prezentace Informace pro uživatele ❶ Název prezentace Písmo: Arial CE Bold Velikost: 32 Levá zarážka Barva: modrá RGB 0/169 /226 ❷ Místo, datum, strana Písmo: Arial CE Bold Velikost: 10 ❸ Autor funkce, odbor Písmo: Arial CE Bold Velikost: 12 Vnitřní strana prezentace Autor Funkce ❸ Odbor Název prezentace Místo Datum ❷ ❷ Strana 1 Název kapitoly ❹ ❺ slepý text slepý text slepý text slepý slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text ❹ Název kapitoly na vnitřní straně Písmo: Arial CE Roman Velikost: 28 Levá zarážka Barva: modrá RGB 0/169 /226 ❺ Text Písmo: Arial CE Roman Velikost: 16 Levá zarážka Autor funkce ❸ Odbor Název prezentace Místo Datum ❷ ❷ Strana 2 Logo Logo je umístěno v levém horním rohu a vždy se dodržuje ochranná zóna. Používá se vždy barevná verze loga.

46 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Další použití / Powerpointová prezentace Powerpointová prezentace 2 Titulní strana prezentace ❶ Název prezentace Informace pro uživatele ❶ Název prezentace Písmo: Arial CE Bold Velikost: 32 Levá zarážka Barva: modrá RGB 0/169/226 ❷ Místo, datum, strana Písmo: Arial CE Bold Velikost: 10 ❸ Autor funkce, odbor (pouze v případě potřeby) Písmo: Arial CE Bold Velikost: 12 Autor Funkce ❸ Odbor Název prezentace Místo Datum ❷ ❷ Strana 1 Vnitřní strana prezentace ❹ Název kapitoly na vnitřní straně Písmo: Arial CE Roman Velikost: 28 Levá zarážka Barva: modrá RGB 0/169/226 Název kapitoly ❺ slepý text slepý text slepý text slepý slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text slepý text ❹ ❺ Text Písmo: Arial CE Roman Velikost: 16 Levá zarážka Autor Funkce ❸ Odbor Název prezentace Místo Datum ❷ ❷ Strana 2 Logo Logo je umístěno v levém horním rohu a vždy se dodržuje ochranná zóna. Používá se vždy barevná verze loga.

47 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Další použití 3 4 Excelová prezentace Excelová prezentace Excelová prezentace 2

48 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Další použití / Excelová prezentace Excelová prezentace 1 Titulní strana prezentace Informace pro uživatele ❶ Název dokumentu Odbor (záhlaví) ❷ ❶ Název dokumentu Písmo: Arial CE Bold Velikost: 10 Pravá zarážka ❷ Odbor, autor Písmo: Arial CE Roman Velikost: 8 Pravá zarážka ❷ Autor Funkce (zápatí) Logo Logo je umístěno v levém horním rohu a vždy se dodržuje ochranná zóna. Používá se vždy barevná verze loga.

49 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Další použití / Excelová prezentace Excelová prezentace 2 Titulní strana prezentace Informace pro uživatele ❶ Název dokumentu Písmo: Arial CE Bold Velikost: 10 Pravá zarážka ❷ Odbor, autor Písmo: Arial CE Roman Velikost: 8 Pravá zarážka ❶ Název dokumentu Odbor (záhlaví) ❷ ❷ Autor - Funkce (zápatí) Logo Logo je umístěno v levém horním rohu a vždy se dodržuje ochranná zóna. Používá se vždy barevná verze loga.

50 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Poznámky

51 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Poznámky

52 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Poznámky

53 Design loga Ministerstva vnitra ČR Babeta Ondrová kreativní prostor LAVMI prosinec 2007 Ministerstvo vnitra ČR Nad Štolou 936/ Praha 7 T: public@mvcr.cz

Manuál loga ministerstva vnitra. 1 Základní prvky 2 Specifikace tiskovin 3 Další užití

Manuál loga ministerstva vnitra. 1 Základní prvky 2 Specifikace tiskovin 3 Další užití Manuál loga ministerstva vnitra 1 Základní prvky 2 Specifikace tiskovin 3 Další užití 1 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga OBSAH: 1 Základní prvky 4 1 1 Logo 5 1 1 1 Explikace 6 1 1 2 Ochranná zóna 7 1

Více

O BSAH LOGOMANUÁL FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ I PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE MINISTERSTVA PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ I DUBEN 2012

O BSAH LOGOMANUÁL FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ I PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE MINISTERSTVA PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ I DUBEN 2012 L OGOMANUÁL 2 O BSAH Základní prvky 3 Logo 4 Explikace 5 2 Ochranná zóna 6 3 Základní barevné provedení loga 7 4 Černobílé provedení loga 8 5 Ukázky použití loga 9 6 Velikosti 0 7 Nesprávné použití 8 Logo

Více

OSA - Ochranný svaz autorský pro práva k dílům hudebním, o.s. manuál loga obsah. 1 logotyp 2

OSA - Ochranný svaz autorský pro práva k dílům hudebním, o.s. manuál loga obsah. 1 logotyp 2 Manuál loga OSA OSA - Ochranný svaz autorský pro práva k dílům hudebním, o.s. manuál loga obsah 1 1 logotyp 2 1.1 logo 3 1.2 ochranná zóna loga 4 1.3 konstrukce loga 5 1.4 základní barevné provedení loga

Více

CORPORATE DESIGN MANUAL

CORPORATE DESIGN MANUAL CORPORATE DESIGN MANUAL OBSAH Úvodní slovo a specifi kace značky Specifi kace logotypu Kodifi kace barevnosti Firemní písmo Aplikace značky na fi remních tiskovinách Značení fi remních vozidel Reklamní

Více

design manuál CSS spedition Autor: Pilot, v. o. s. design studio, www.pilot.cz CSS spedition // design logomanuál

design manuál CSS spedition Autor: Pilot, v. o. s. design studio, www.pilot.cz CSS spedition // design logomanuál design manuál CSS spedition Autor: Pilot, v. o. s. design studio, www.pilot.cz CSS spedition // design logomanuál značka Tato značka je základem jednotné grafické prezentace společnosti CSS spedition.

Více

Logomanuál REDA. autor: Pilot, v.o.s., Šeránkova 4, 616 00 Brno

Logomanuál REDA. autor: Pilot, v.o.s., Šeránkova 4, 616 00 Brno Logomanuál REDA autor: Pilot, v.o.s., Šeránkova 4, 616 00 Brno definice značky Písmový standart REDA vychází z písma Eurostile. Je doplněn grafickým symbolem stylizace podtržení / zvýraznění v červené

Více

OBSAH 01 / LOGO... str. 02 02 / POUŽITÍ... str. 09 03 / PÍSMO... str. 13 04 / SIGN MARKETING... str. 16

OBSAH 01 / LOGO... str. 02 02 / POUŽITÍ... str. 09 03 / PÍSMO... str. 13 04 / SIGN MARKETING... str. 16 Manuál loga CZECHPOINT / Manuál loga str. 01 OBSAH 01 / LOGO... str. 02 02 / POUŽITÍ... str. 09 03 / PÍSMO... str. 13 04 / SIGN MARKETING... str. 16 CZECHPOINT / Manuál loga str. 02 01/ Logo A / EXPLIKACE

Více

Knol Plus a.s. Manuál vizuálního stylu 05.2009 design Side2

Knol Plus a.s. Manuál vizuálního stylu 05.2009 design Side2 obsah 1 značka a firemní písmo 1.1 značka společnosti 1.2 verze užití značky 1.3 značka na podkladové ploše 1.4 ochranná zóna značky 1.5 rozměrová řada značky 1.6 zakázané varianty značky 1.7 firemní písmo

Více

Barevnost CMYK. 95/36/95/35-77/4/68/10 CMYK 0/0/0/85 Pantone 7540 C ORACAL 073 CMYK 95/36/95/35 ORACAL 613

Barevnost CMYK. 95/36/95/35-77/4/68/10 CMYK 0/0/0/85 Pantone 7540 C ORACAL 073 CMYK 95/36/95/35 ORACAL 613 Grafický manuál Obsah Barevnost 1 Logotyp plnobarevná verze pozitivní 2 plnobarevná verze negativní 3 černobílá verze pozitivní 4 černobílá verze negativní 5 jednobarevná verze šedá / zelená 6 užití na

Více

Jednotný fi remní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností.

Jednotný fi remní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. GRAFICKÝ MANUÁL Jednotný fi remní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. Podoba fi remního stylu vychází z vystupování a chování společnosti navenek a spoluvytváří její identitu.

Více

manuál jednotného vizuálního stylu

manuál jednotného vizuálního stylu manuál jednotného vizuálního stylu 1 značka 1 značka Barevné pozitivní provedení 1.1 Grafickou podobu značky tvoří kresebně upravené litery bezpatkového polotučného písma. Upravený nápis ANECT tím neztrácí

Více

MANUAL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUAL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUAL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU 1 1 1 ROZKRES LOGA 1 2 OCHRANÁ ZÓNA LOGA 1 3 LOGO ČERNOBÍLÉ PROVEDENÍ 1 4 LOGO NA PODKLADOVÉ PLOŠE 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% ZÁKLADNÍ BAREVNOST LOGA JE

Více

SPRÁVA ZNAČKA / LOGOTYP FIREMNÍ PÍSMO ZÁKLADNÍ FIREMNÍ TISKOVINY

SPRÁVA ZNAČKA / LOGOTYP FIREMNÍ PÍSMO ZÁKLADNÍ FIREMNÍ TISKOVINY SPRÁVA KOLEJÍ A MENZ ZNAČKA / LOGOTYP FIREMNÍ PÍSMO ZÁKLADNÍ FIREMNÍ TISKOVINY DUBEN 2006 logotyp DESIGN MANUAL 1. ZNAČKA 1.1. KONSTRUKCE LOGOTYPU Finální provedení značky 19,5 A 3,5 A 0,5 A 3,5 A 0,5

Více

Manuál. společnosti QCM, s.r.o. jednotného vizuálního stylu. Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o

Manuál. společnosti QCM, s.r.o. jednotného vizuálního stylu. Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o Webové aplikace a design Tvorba a správa webového obsahu Linux prodej, podpora, řešení Network management & IT security Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o. QCM, s.r.o. Rybkova 1,

Více

Corporate identity 1

Corporate identity 1 Corporate identity 1 obsah Logomanuál Designmanuál Logomanuál Definice logotypu 4 Základní barevnost logotypu 5 Barevné varianty logotypu 6 Brevné varianty logotypu doplňkové 7 Použití logotypu na pozadí

Více

Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury

Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury Obsah Základní varianta loga 3 Verze loga pro menší velikosti 4 Inverzní verze loga 5 Inverzní verze loga pro menší velikosti 6 Ochranný prostor

Více

grafický manuál /logotyp/

grafický manuál /logotyp/ grafický manuál /logotyp/ Konstrukce standardního logoznaku Síťový rozkres Ukázka standardního logoznaku a jeho postavení ve čtvercové síti. Síť ukazuje kompozici logoznaku Thermal. Ve výjimečných případech

Více

Jednotný firemní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností.

Jednotný firemní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. GRAFICKÝ MANUÁL Jednotný firemní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. Podoba firemního stylu vychází z vystupování a chování společnosti navenek a spoluvytváří její identitu. Dobrý

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU 2 ÚVOD PŘEDSTAVENÍ JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU Tento manuál definuje použití loga spolku KOUS z.s. Cílem manuálu je zajistit jednotnou a estetickou formu prezentace spolku. Tento materiál obsahuje pravidla,

Více

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL GRAFICKÝ LOGO MANUÁL OBSAH Základní varianta loga logo 01 4 Základní varianta loga doplněná o slogan logo 02 5 Inverzní barevná varianta loga logo 01 6 Monochromatická varianta loga doplněná o slogan logo

Více

Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je

Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je závazné, zaručuje jednotnou prezentaci knihovny ve všech oblastech

Více

Manuál vizuální komunikace

Manuál vizuální komunikace Manuál vizuální komunikace Obsah Logotyp...2 Základní, plnobarevná varianta loga...3 Pozitivní a negativní barevná varianta loga...4 Pozitivní a negativní černobílá varianta loga...5 Polotónová černobílá

Více

VIZUÁLNÍ ST YL. VŠB-TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky

VIZUÁLNÍ ST YL. VŠB-TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky VIZUÁLNÍ ST YL VŠB-TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky vizuální styl grafický prvek Vizuální styl VŠB-TU Ostrava Fakulty Elektrotechniky a Informatiky (dále jen FEI) je vytvářen vzájemným

Více

1. LOGO MĚSTA 3. MERKANTILNÍ TISKOVINY

1. LOGO MĚSTA 3. MERKANTILNÍ TISKOVINY Design manuál OBSAH 1. LOGO MĚSTA 1.1 LOGO Velikost loga Konstrukce loga Ochranná zóna 1.2 BAREVNOST LOGA Logo na základním barevném podkladu Logo na různobarevném podkladu 1.3 ZAKÁZANÉ VARIANTY LOGA 1.4

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. projekt Recyklohraní

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. projekt Recyklohraní MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU projekt Recyklohraní úvod Jednotný vizuální styl je způsob komunikace projektu s veřejností. Podoba stylu vytváří jeho identitu. Dobrý vizuální styl zvyšuje povědomí o existenci

Více

Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk

Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk» Manuál vizuální identity SVČ a ZpDVPP Doris Šumperk ÚVODEM» ÚVODEM Školní rok 2012/2013 je rokem změn v zájmovém

Více

specifikace povolené varianty písmo

specifikace povolené varianty písmo logomanuál specifikace základní barevnost...4 základní logotyp...5 rozkres...6 logotyp v síti...7 ochranná zóna...8 na tmavém pozadí...9 na červeném pozadí...10 čb varianta...11 čb varianta negativ...12

Více

Žďár nad Sázavou. logo manuál. města žďár nad sázavou

Žďár nad Sázavou. logo manuál. města žďár nad sázavou Sázavou 1 nad Žďár Žďár nad Sázavou města žďár nad sázavou 1 Logomanuál Logo manuál je souborem předpisů, k práci s jednotným vizuálním stylem logotypu Žďár nad Sázavou. Obsahuje závazná pravidla a doporučené

Více

grafický manuál společnosti všeobecná fakultní nemocnice v praze část I. logotyp a jeho použití PANTONE CMYK RGB

grafický manuál společnosti všeobecná fakultní nemocnice v praze část I. logotyp a jeho použití PANTONE CMYK RGB grafický manuál společnosti všeobecná fakultní nemocnice v praze část I. logotyp a jeho použití obsah Koncepce 3 Základní podoba logotypu a minimální velikost 4 Používané varianty logotypu 5 8 Název vfn

Více

Kdyby nebyly ryby, nebyly by rybníky. Manuál jednotného vizuálního stylu města Vodňany

Kdyby nebyly ryby, nebyly by rybníky. Manuál jednotného vizuálního stylu města Vodňany Kdyby nebyly ryby, nebyly by rybníky Manuál jednotného vizuálního stylu města Vodňany logo základní varianta pozitivní Toto je základní barevná pozitivní varianta loga. Jakýkoli zásah do jednotlivých

Více

LOGOMANUÁL 2013. základní logotypy

LOGOMANUÁL 2013. základní logotypy LOGOMANUÁL 2013 základní logotypy OBSAH LOGOMANUÁLU LOGOTYP 1. Základní provedení 03 2. Jednobarevné varianty - pozitiv 04 3. Jednobarevné varianty - negativ 05 4. Logotyp v konstrukční mřížce 06 5. Logotyp

Více

ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL

ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL OBSAH 1 ÚVOD 2 KODIFIKACE LOGOTYPU 2.1. barevná varianta loga 2.2. černobílá varianta loga 2.3. ochranná zóna a minimální velikost loga 2.4. rozkres loga v grafické síti 2.5. logotyp

Více

Grafický manuál Státního fondu životního prostředí ČR

Grafický manuál Státního fondu životního prostředí ČR Grafický manuál Státního fondu životního prostředí ČR STÁTNÍ FOND ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČR www.sfzp.cz, dotazy@sfzp.cz Zelená linka pro zájemce o dotace: 800 260 500 březen 2016 OBSAH Jednotný vizuální styl...2

Více

manuál corporate identity

manuál corporate identity manuál corporate identity základní grafická koncepce brandu Manuál corporate identity zahrnuje tištěnou i elektronickou (pdf) verzi na CD. Veškeré obsažené materiály slouží pouze jako předlohy pro vytvoření

Více

GRAFICKÝ MANUÁL STUDENTSKÁ OBEC FAKULTY ARCHITEKTURY

GRAFICKÝ MANUÁL STUDENTSKÁ OBEC FAKULTY ARCHITEKTURY GRAFICKÝ MANUÁL Grafický symbol loga Studentské obce fakulty architektury znázorňuje její funkci. Čtverce v symbolu představují studenty, jež obec hájí. Barevnost čtverců pak charakterizuje různorodost

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu obãanského sdruïení Kosmo Klub klub.kosmo.cz

Manuál jednotného vizuálního stylu obãanského sdruïení Kosmo Klub klub.kosmo.cz Manuál jednotného vizuálního stylu obãanského sdruïení Kosmo Klub klub.kosmo.cz obsah..................................... 02 úvod a definice loga........................... 03 zákres do čtvercové sítě........................

Více

obsah 001 OBSAH MANUÁLU strana... 002 Logotyp v barevném a černobílém provedení Specifikace CMYK barev v logotypu strana... 003 strana...

obsah 001 OBSAH MANUÁLU strana... 002 Logotyp v barevném a černobílém provedení Specifikace CMYK barev v logotypu strana... 003 strana... corporate identity OBSAH MANUÁLU Logotyp v barevném a černobílém provedení Specifikace CMYK barev v logotypu Specifikace Pantone barev v logotypu Specifikace barev samolepících folií Varianty použití logotypu

Více

ZNAK A VLAJKA MĚSTA 3

ZNAK A VLAJKA MĚSTA 3 Grafický manuál ZNAK A VLAJKA MĚSTA 3 Používání znaku a vlajky města Zábřeh upravuje Obecně závazná vyhláška města Zábřehč. 3/2005 o znaku a vlajce města Zábřeh a jejich užívání. Znak města bude používán

Více

Grafický manuál JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU. ČESKÁ RAFINÉRSKÁ, a. s. 2008

Grafický manuál JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU. ČESKÁ RAFINÉRSKÁ, a. s. 2008 Grafický manuál JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU Úvod Vizuální presentace a komunikace jsou jednou ze základních činností každého subjektu a k jejich realizaci slouží grafické prvky a konstanty, které daný

Více

LOGO MANUÁL STŘEDNÍ MORAVA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ

LOGO MANUÁL STŘEDNÍ MORAVA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ LOGO MANUÁL STŘEDNÍ MORAVA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ Úvod Destination identity turistického regionu Střední Morava Logo turistického regionu Střední Morava vychází z dlouhodobých

Více

GRAFICKÝ MANUÁL I. ČESKÁ GOLFOVÁ FEDERACE. II. CZECH REPUBLIC reprezentace III. CZECH GOLF FEDERATION

GRAFICKÝ MANUÁL I. ČESKÁ GOLFOVÁ FEDERACE. II. CZECH REPUBLIC reprezentace III. CZECH GOLF FEDERATION GRAFICKÝ MANUÁL L O G O T Y P Ů I. II. CZECH REPUBLIC reprezentace III. CZECH GOLF FEDERATION 01 1. PLATNÁ POUZE VERTIKÁLNÍ VARIANTA ZÁKLADNÍHO U GRAFICKÁ PODOBA ZÁKLADNÍHO U SYMBOL U DODATEK U 2. U BEZ

Více

manuál vizuální komunikace

manuál vizuální komunikace manuál vizuální komunikace Jednotný vizuální styl občanského sdružení byl navržen a zrealizován v rámci projektu Něco se stane! pilotní projekt návrh postupů pro rozvoj neziskového sektoru a podporu sociální

Více

LOGOMANUÁL. Vodohospodářská a obchodní společnost

LOGOMANUÁL. Vodohospodářská a obchodní společnost LOGOMANUÁL Vodohospodářská a obchodní společnost Obsah 0 Definice Barev 2 Merkantil 0.1 Základní barvy 0.2 Doplňkové barvy 1 Systém 1.1 Základní logotyp 1.2 Inverzní varianta 1.3 Použití na podkladu 1.4

Více

VODOVODY A KANALIZACE CHRUDIM

VODOVODY A KANALIZACE CHRUDIM LOGO MANUÁL PRAVIDLA FIREMNÍ IDENTITY Vodovody a kanalizace Chrudim, a.s. OBSAH 2 1 Logotyp 3 Aplikace 1.1 Logotyp horizontální varianta 3 1.2 Logotyp vertikální varianta 4 1.3 Piktogram 5 1.4 Ochranná

Více

Institut pro veřejnou správu. Manuál vizuální identity

Institut pro veřejnou správu. Manuál vizuální identity Institut pro veřejnou správu Manuál vizuální identity Logotyp 3 Popis logotypu 4 Barevná varianta 4 Barevná negativní varianta 5 Černobílá varianta 5 Černobílá negativní varianta 6 Barevnost 7 Ochranná

Více

Grafický manuál značky

Grafický manuál značky Grafický manuál značky Značka Značka Posláním Lísky je rozvoj zázemí pro EVVO ve Zlínském kraji a podpora šetrného vztahu k životnímu prostředí. Líska sdružuje zejména střediska ekologické výchovy, ekoporadny,

Více

01B. značka barevné provedení. manuál

01B. značka barevné provedení. manuál 01B značka barevné provedení manuál 01B značka 01. značka barevné provedení 02. značka černobílé provedeni 03. značka ochranná zóna 04. značka konstrukční schéma 05. značka na podkladové ploše 06. značka

Více

Elements. Grafický manuál. Vypracoval Šimon Genzer

Elements. Grafický manuál. Vypracoval Šimon Genzer Grafický manuál Vypracoval Šimon Genzer Obsah 1 Úvod 2 Normy logotypu 2.1 barevná varianta loga 2.2 černobílá varianta loga 2.3 ochranná zóna a minimální velikost loga 2.4 rozkres loga v grafické síti

Více

obsah 001 OBSAH MANUÁLU strana... 002 Logotyp v barevném a černobílém provedení Specifikace CMYK barev v logotypu strana... 003 strana...

obsah 001 OBSAH MANUÁLU strana... 002 Logotyp v barevném a černobílém provedení Specifikace CMYK barev v logotypu strana... 003 strana... corporate identity OBSAH MANUÁLU Logotyp v barevném a černobílém provedení Specifikace CMYK barev v logotypu Specifikace Pantone barev v logotypu Specifikace barev samolepících folií Varianty použití logotypu

Více

Nemocnice Plzeňského kraje. Obsah. Logo manuál Logotyp

Nemocnice Plzeňského kraje. Obsah. Logo manuál Logotyp Logo manuál Obsah Logo manuál 3 1.0 Logotyp 1.1 Základní logotyp 1.2 Varianty základního logotypu 1.3 Alternativní logotyp 1.4 Minimální velikost 1.5 Zakázané varianty 1.6 Ochranná oblast 1.7 Další varianty

Více

1 logotyp. 2 písmo. 3 barevnost. 4 merkantilní tiskoviny

1 logotyp. 2 písmo. 3 barevnost. 4 merkantilní tiskoviny Grafický manuál 1 logotyp 1 1 barevné provedení 1 2 černobílé provedení 1 3 spojení s textem 1 4 podkladová plocha 1 5 rozkres 1 6 ochranná zóna 1 7 rozměrová řada a minimální velikost 1 8 zakázané varianty

Více

Corporate Identity Akcidenční tiskoviny

Corporate Identity Akcidenční tiskoviny Akcidenční tiskoviny Logotyp /01 základní varianta loga Logotyp Logotyp CPI Group se skládá ze dvou různobarevných stejně velkých čtverců, které na sebe vodorovně navazují. Barevné složení Pantone: CMYK:

Více

Grafický manuál značky. DY-THA rail

Grafický manuál značky. DY-THA rail Grafický manuál značky DY-THA rail Obsah Úvod 1 Značka 2 Základní barevná varianta 2.1 Inverzní barevná varianta 2.2 Černobílá pozitivní varianta 2.3 Černobílá inverzní varianta 2.4 Grafická definice a

Více

HOCKEY CLUB ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE

HOCKEY CLUB ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE HOCKEY CLUB ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE a. s. Grafický manuál Manuál znaku a jednotného vizuálního stylu Znak HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE a. s. Znak klubu je přednostně využíván

Více

Grafický manuál. Verze 1.0

Grafický manuál. Verze 1.0 Grafický manuál Verze 1.0 Tento grafický manuál vytvořený pro Sdružení obcí Toulovcovy Maštale si klade za cíl definovat a sjednocovat základní principy vizuálního stylu tohoto sdružení. Základním prvkem

Více

Zkrácený manuál značky

Zkrácený manuál značky Zkrácený manuál značky Značka Město Plzeň Obecné a tematické značky (A-B) 1/5 Základní provedení A Obecné značky Značku tvoří graficky čistý tvar směrové šipky (vždy orientované pouze na západ) s nápisem

Více

Manuál značky Zámek Pacov

Manuál značky Zámek Pacov Manuál značky Zámek Pacov Verze 1.0 Design Martin Vácha, Pavel Lev /Studio Najbrt/ 2011 Kontakt studio@najbrt.cz Pozitivní provedení značky 1.1 Verze základní pro tisk přímými barvami pro tisk CMYK Coated

Více

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál Grafický manuál SAZKA 1 Grafický manuál obsah obsah 3 Úvod 5 1.00 logotyp sazka 7 1.01 primární horizontální barevný logotyp 8 1.02 konstrukce horizontálního barevného logotypu 9 1.03 primární vertikální

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu Obsah 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Logomanuál Základní verze loga Logo ve stupních šedé Logo v jedné barvě Definice barev Ochranná zóna Velikost loga Zarovnání loga

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU V á š b e z p e č n ý p r o s t o r Jednotný vizuální styl Jednotný vizuální styl se stává plnohodnotným marketingovým nástrojem, jedním z prostředků k dosažení strategických

Více

Grafický manuál použití značky verze 1.0

Grafický manuál použití značky verze 1.0 Grafický manuál použití značky verze 1.0 Úvod Jak pracovat s manuálem Grafický manuál pro práci se značkou společnosti je nezaměnitelný návod pro používání logotypu v reklamních protředcích a firemních

Více

GRAFICK MANUÁL LOGOTYPU

GRAFICK MANUÁL LOGOTYPU 31 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 GRAFICK MANUÁL LOGOTYPU ÚVOD Registrace a autorská práva. LOGOTYP Barevná, černobílá a polotónová podoba logotypu. Rozkres logotypu a rozkres logotypu v segmentu. Příklady umístění

Více

OBSAH. A. sekce logo řešení loga

OBSAH. A. sekce logo řešení loga manuál vizuální identity EQUAL sekce A obsah OBSAH A. sekce logo řešení loga B. sekce kancelářské materiály vizitky komplimentky dopisní papír první strana dokumentu blok obálky C5, C6 a DL desky A4 česká

Více

1. logotyp 1. 1. základní varianta

1. logotyp 1. 1. základní varianta 1. logotyp 1. logotyp 1. 1. základní varianta Logotyp je základním prvkem vizuálního stylu a současně ochrannou registrovanou známkou. Užívá se pro označení institucí a aktivit Královéhradeckého kraje.

Více

Grafický manuál Vema, a. s.

Grafický manuál Vema, a. s. Grafický manuál Vema, a. s. 1 I Barvy společnosti Základní barva Tmavě modrá CMYK 100 / 70 / 0 / 0 PANTONE 286 RGB 0 / 64 / 132 fólie RAL 5002 fólie AVERY 500 528 EG (lesk), 528 EM (mat) Doplňkové barvy

Více

Centrum vzdělávání všem design manual. Corporate design manual je souborem závazných pravidel a doporučení pro užití logotypu Centra vzdělávání všem.

Centrum vzdělávání všem design manual. Corporate design manual je souborem závazných pravidel a doporučení pro užití logotypu Centra vzdělávání všem. design manual Corporate design manual je souborem závazných pravidel a doporučení pro užití logotypu Centra vzdělávání všem. Pro přímou reprodukci nepoužívejte jako předlohy prvky vytištěné z tohoto manuálu.

Více

Logo čsop kytkopták. základní verze loga: pravidla používání

Logo čsop kytkopták. základní verze loga: pravidla používání kytkopták základní verze loga: pravidla používání Základní verze loga se skládá z piktogramu ( kytkopták ) a názvu organizace, který je umístěn do půlkruhu ve spodní části loga. Oko ptáčka je tvořeno jedním

Více

Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827

Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827 Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827 Redesign logotypu a symbolu spočívá především v nezbytně nutném stanovení čistější varianty

Více

Logo cz pl Grafické zásady

Logo cz pl Grafické zásady Logo cz pl 2014 2020 Grafické zásady 1 Obsah 2 Úvod 3 Logo cz pl Popis 4 Ochranná zóna 5 Umístění 6 Datové formáty loga 7 Barvy 8 Modrá 9 Oranžová 10 Monochromní varianta 11 Umístění 12 Logo cz pl + eu

Více

Logomanuál. Obsah. Logomanuál

Logomanuál. Obsah. Logomanuál Obsah Logomanuál Logomanuál 3 Základní varianta logotypu definice 5 Logotypy dceřinných společností 7 Značka BW 9 Schéma logotypu 11 Barevnost logotypu 13 Ochranná zóna logotypu 15 Rozměrová řada 17 Barevná

Více

Firemní identitou (corporate identity) se rozumí jednotný projev společnosti (instituce) jak

Firemní identitou (corporate identity) se rozumí jednotný projev společnosti (instituce) jak G R A F I C K Ý M A N U Á L C O R P O R A T E I D E N T I T Y 2 0 0 8 1 úvod J E D N O T N Ý V I Z U Á L N Í S T Y L 1 / 0 1 Jednotný firemní styl patří mezi hlavní prostředky vyjádření firemní identity.

Více

Corporate Design Manual

Corporate Design Manual je souborem předpisů k práci s vizuálním stylem institutu veřejného ochránce práv (dále jen institutu ). Obsahuje závazná pravidla a doporučené varianty používání jednotlivých prvků vizuálního stylu. Prvky

Více

1. logo instituce. Grafický manuál použití loga

1. logo instituce. Grafický manuál použití loga 1. logo instituce Grafický manuál použití loga 1. logo instituce obsah 1. logo instituce 1. 1. anglická verze loga 1. 2. základní provedení loga 1. 3. negativní provedení 1. 4. grafická definice loga 1.

Více

Obsah. 2. Návrh písma 2.1 Základní písmo 2.2 Zástupné písmo

Obsah. 2. Návrh písma 2.1 Základní písmo 2.2 Zástupné písmo grafický manuál Obsah 1. Specifikace logotypu 1.1 Základní barevná verze 1.2 Verze ve stupních černé 1.3 Specifikace a složení barev 1.4 Ochranná zóna logotypu 1.5 Zakázané varianty logotypu 2. Návrh písma

Více

Manuál vizuálního stylu předpisy užívání značky v 1.0

Manuál vizuálního stylu předpisy užívání značky v 1.0 Manuál vizuálního stylu předpisy užívání značky v 1.0 Manuál vizuálního stylu Obsah 1 Úvod a práce s manuálem 5 2 Základní varianta logotypu 7 2.1 Barevnost 9 2.2 Barevnost doplňkové barvy 11 2.3 Velikost

Více

Pantone 188 / C 0 M 79 Y 65 K 47 / R 149 G 56 B 49. Pantone Black / C 0 M 0 Y 0 K 100 / R 26 G 23 B 27

Pantone 188 / C 0 M 79 Y 65 K 47 / R 149 G 56 B 49. Pantone Black / C 0 M 0 Y 0 K 100 / R 26 G 23 B 27 GRAFICKÝ LOGOMANUÁL OBSAH Grafický logomanuál Práce s logotypem barevnost 3 Základní písmo jednotného vizuálního stylu a doplňkové písmo 4 Logo Oblastní galerie Liberec 5 Logo Oblastní galerie Liberec

Více

Logo manuál je souborem předpisů, které slouží k práci s jednotným vizuálním stylem logotypu Správy státních hmotných rezerv ČR.

Logo manuál je souborem předpisů, které slouží k práci s jednotným vizuálním stylem logotypu Správy státních hmotných rezerv ČR. LOGO MANUÁL o logo manuálu Logo manuál Logo manuál je souborem předpisů, které slouží k práci s jednotným vizuálním stylem logotypu Správy státních hmotných rezerv ČR. Obsahuje závazná pravidla a doporučené

Více

Grafický manuál peak production s.r.o. Jan Hartl

Grafický manuál peak production s.r.o. Jan Hartl Grafický manuál peak production s.r.o. Jan Hartl Obsah Obsah... 2 1 Úvod... 4 2 Základní podoby loga... 5 2.1 Základní podoba loga barevná... 5 2.2 Základní podoba loga černobílá... 6 2.3 Modifikace základní

Více

Jednotný vizuální styl Biologického centra

Jednotný vizuální styl Biologického centra Jednotný vizuální styl Biologického centra AV ČR, v. v. i. Manuál jednotného vizuálního stylu Biologického centra AV ČR, v. v. i. Biologické centrum AV ČR, v. v. i., 2013 design Tomáš Halama, 2013 V případě

Více

VIZUÁLNÍ STYL ZNAČKA

VIZUÁLNÍ STYL ZNAČKA VIZUÁLNÍ STYL ZNAČKA definice Značka TON je základem jednotného vizuálního stylu společnosti TON a.s. Značka se skládá ze dvou části, je tvořena grafickým symbolem židle a písmovým logotypem TON. Grafický

Více

4 další užití 4.1 e-mail 4.2 průkaz kontrolora. 2 písmo 13 2.1 základní písmo 14 2.2.1 doplňkové písmo 1 15 2.2.2 doplňkové písmo 2 16

4 další užití 4.1 e-mail 4.2 průkaz kontrolora. 2 písmo 13 2.1 základní písmo 14 2.2.1 doplňkové písmo 1 15 2.2.2 doplňkové písmo 2 16 Manuál loga OSA OSA - Ochranný svaz autorský pro práva k dílům hudebním, o.s. manuál loga obsah 1 1 logotyp 2 1.1 logo 3 1.2 ochranná zóna loga 4 1.3 konstrukce loga 5 1.4 základní barevné provedení loga

Více

DESIGN MANUÁL IDENTITY SPOLEČNOSTI COLSYS s.r.o.

DESIGN MANUÁL IDENTITY SPOLEČNOSTI COLSYS s.r.o. DESIGN MANUÁL IDENTITY SPOLEČNOSTI COLSYS s.r.o. FIREMNÍ BARVY firemní barvou společnosti Colsys s.r.o. je barva modrá, specifikovaná na této stránce firemní barva se používá primárně pro zobrazení firemního

Více

design manuál e21 energy21

design manuál e21 energy21 design manuál e21 energy21 obsah 1. Úvod 7. doplňkové firemní písmo 2. vizitka energy21 8. vizitka e21 3. dopisní papír energy21 9. dopisní papír e21 4. obálka energy21 10. obálka e21 5. kartička s pozdravem

Více

CORPORATE IDENTITY MANUAL

CORPORATE IDENTITY MANUAL CORPORATE IDENTITY MANUAL BEST SOLUTIONS FOR YOUR BUSINESS 1 Obsah Značka... 1 Užití značky v textu ve slovní podobě... 1.1 Umístění na síti... 1.2 Konstrukce... 1.3 Ochranný prostor... 1.4 Minimální rozměry...

Více

GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU VSTUPTE S NÁMI DO SVĚTA PRŮMYSLU 4.0 OBSAH Logo MONTANA s.r.o. Mladá Boleslav _003 - barevné provedení _004 - barevné negativní provedení _005 - jednobarevné

Více

manual_maly_b_fin :49 Stránka 1 hora pro prenos:desktop Folder:ZAT_n: Logotyp ZAT

manual_maly_b_fin :49 Stránka 1 hora pro prenos:desktop Folder:ZAT_n: Logotyp ZAT Logotyp ZAT 1 001 1 002 Logotyp ZAT Značka společnosti ZAT a. s. (dále jen ZAT) je základním prvkem celého jednotného grafického stylu. Značku tvoří dvě části: grafický znak a název společnosti. Grafický

Více

01 xxxxx. Grafický manuál značky a jednotného vizuálního stylu I Občanská demokratická strana

01 xxxxx. Grafický manuál značky a jednotného vizuálního stylu I Občanská demokratická strana 01 xxxxx Grafický manuál značky a jednotného vizuálního stylu I Občanská demokratická strana 2 Úvod Obsah a tiráž 1 Obsah a tiráž 3 1.1 Obsah 1 Úvod 1.1 Obsah... 3 1.2 Tiráž... 3 1.3 Autoři... 3 2 Logotyp

Více

G r a f i c k ý m a n u á l

G r a f i c k ý m a n u á l Grafický manuál Obsah 1 Značka 1.01 Základní prvky, prezentace 1.02 Základní provedení 1.03 Černobílé pozitivní provedení 1.04 Černobílé inverzní provedení 1.05 Značka se slovním určením - barevné provedení

Více

OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO

OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO Grafický manuál OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO Dodržování jednotného vizuálního stylu přispívá ke snadnější identifikaci společnosti, posiluje její důvěryhodnost a zároveň zlepšuje povědomí

Více

MANUÁL. jednotného vizuálního stylu města Úvaly

MANUÁL. jednotného vizuálního stylu města Úvaly MANUÁL jednotného vizuálního stylu města Úvaly OBSAH / ÚVOD 1. POVOLENÉ VARIANTY LOGOTYPU 1.1 Základní barevná verze logotypu na bílém pozadí 1.2 Zjednodušená barevná verze logotypu na bílém pozadí 1.3

Více

Logo manuál OC Chomutovka

Logo manuál OC Chomutovka Logo manuál OC Chomutovka 35x 26x 20x Logo se skládá ze dvou prvků, které musí být vždy používány dohromady: grafická značka Ch a slovní doplněk CHOMUTOVKA. Případy individuálních odchylek od tohoto pravidla

Více

MUNI Designmanuál. Jednotný vizuální styl MUNI

MUNI Designmanuál. Jednotný vizuální styl MUNI MUNI Designmanuál Jednotný vizuální styl MUNI BrandCloud.pro 2018/09/21 Základní informace Základní informace Filozofie značky Praha je město gotické, Olomouc město barokní, Brno město funkcionalistické.

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU 20/12/2017 Obsah NEE- CO LOGO 1 TYPOGRAFIE 4 základní typy a užití 1.1 základní font 4.1 rozměr loga, ochranná zóna 1.2 doplňkový font 4.2 obecná pravidla základní a

Více

Grafický manuál logotypu

Grafický manuál logotypu Grafický manuál logotypu Preambule Našim cílem je dosáhnout jednotné vizuální komunikace společnosti AQUA PROCON s.r.o. jako důležité součásti firemní identity. Dodržováním podmínek a pravidel předepsaných

Více

GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYP ENVI-PUR. ENVI-PUR, s.r.o , všechna práva vyhrazena. Platnost od

GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYP ENVI-PUR. ENVI-PUR, s.r.o , všechna práva vyhrazena. Platnost od GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYP ENVI-PUR Obsah 1. Logotyp ENVI-PUR...................................................................... 3 1.1. Základní logotyp................................................................................

Více

LOGO MANUÁL STANDARDU PRO VÝROBU A PRODUKTY BEZ GENETICKÉ MODIFIKACE

LOGO MANUÁL STANDARDU PRO VÝROBU A PRODUKTY BEZ GENETICKÉ MODIFIKACE STANDARDU PRO VÝROBU A PRODUKTY BEZ GENETICKÉ MODIFIKACE Vydáno: 18. 09. 2017 Platnost od: 18.9.2017 Standard Bez GMO, -V1.0 Stránka 1 z 17 18.09.2017 LOGOMANUÁL Tento logo manuál vydává vlastník Standardu

Více

V I R K L I S A G E N C Y L O G O M A N U A L

V I R K L I S A G E N C Y L O G O M A N U A L V I R K L I S A G E N C Y L O G O M A N U A L 1 Úvod Grafický manuál je souborný materiál definující základní grafické konstanty firemního designu a jejich správné použití. Grafický manuál společnosti

Více

Obsah. 1. Úvod do manuálu a grafická podoba logotypu. 2. Barevnost logotypu. 3. Typografie. 4. Použítí značky. 5. Aplikace loga

Obsah. 1. Úvod do manuálu a grafická podoba logotypu. 2. Barevnost logotypu. 3. Typografie. 4. Použítí značky. 5. Aplikace loga Grafický manuál Obsah 1. Úvod do manuálu a grafická podoba logotypu 1.1. Varianty loga - barevné 1.2. Varianty loga - černobílé 2. Barevnost logotypu 3. Typografie 4. Použítí značky 4.1. Stavba logotypu

Více

Ústav dějin umění Akademie věd České republiky, v. v. i. Manuál značky

Ústav dějin umění Akademie věd České republiky, v. v. i. Manuál značky Ústav dějin umění Akademie věd České republiky, v. v. i. Manuál značky Manuál značky Ústav dějin umění Úvod 01 úvod Manuál značky Manuál značky slouží jako základní informační zdroj o značce a jejím použití.

Více

OBSAH. str. 01 MANUÁL LOGA. OBSAH 01 / LOGO str. 02 A / EXPLIKACE B / OCHRANNÁ ZÓNA C / BAREVNOST D / NESPRÁVNÉ POUŽITÍ

OBSAH. str. 01 MANUÁL LOGA. OBSAH 01 / LOGO str. 02 A / EXPLIKACE B / OCHRANNÁ ZÓNA C / BAREVNOST D / NESPRÁVNÉ POUŽITÍ OBSAH str. 01 OBSAH 01 / LOGO str. 02 A / EXPLIKACE B / OCHRANNÁ ZÓNA C / BAREVNOST D / NESPRÁVNÉ POUŽITÍ 02 / POUŽITÍ str. 09 A / LOGO NA JEDNOBAREVNÉM POZADÍ B / LOGO NA POZADÍ S FOTOGRAFIÍ 03 / TYPOGRAFIE

Více