Zákon č. 72/2000Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách) ČÁST PRVNÍ INVESTIČNÍ POBÍDKY POBÍDKA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zákon č. 72/2000Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách) ČÁST PRVNÍ INVESTIČNÍ POBÍDKY POBÍDKA"

Transkript

1 TEXT ČÁSTÍ ZÁKONŮ V PLATNÉM ZNĚNÍ S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ Zákon č. 72/2000Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách) ČÁST PRVNÍ INVESTIČNÍ POBÍDKY POBÍDKA 1 (1) Tento zákon upravuje v návaznosti na přímo použitelný předpis Evropských společenství 1) všeobecné podmínky pro poskytování investičních pobídek, postup při poskytování investičních pobídek a výkon státní správy s tím související za účelem podpory hospodářského rozvoje a vytváření pracovních míst na území České republiky. (2) Investičními pobídkami se rozumí a) slevy na daních z příjmů podle zvláštního právního předpisu, 1a) b) převod technicky vybaveného území za zvýhodněnou cenu, c) hmotná podpora vytváření nových pracovních míst podle zvláštního právního předpisu, 3 d) hmotná podpora rekvalifikace nebo školení zaměstnanců podle zvláštního právního předpisu, 3) e) převod pozemků podle zvláštního právního předpisu 2), evidovaných v katastru nemovitostí 2a) jako zemědělské pozemky apřevod ostatních druhů pozemků, a to za ceny 1) Nařízení Komise č. 1628/2006 ze dne 24. října 2006 o použití článků 87 a 88 Smlouvy na vnitrostátní regionální investiční podporu, publikované v Úředním věstníku EU L 302 ze dne 1. listopadu a) 35a a 35b zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění zákona č. 72/2000 Sb. 3) 111 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti. 2) 17 odst. 3 zákona č. 229/1991 Sb., o úpravě vlastnických vztahů k půdě a jinému zemědělskému majetku, ve znění zákona č. 183/1993 Sb. 2a) 2 odst. 3 zákona č. 344/1992 Sb., o katastru nemovitostí České republiky (katastrální zákon), ve znění pozdějších předpisů. 2b) 11 zákona č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů (zákon o oceňování majetku).

2 - 2 - zjištěné podle zvláštního právního předpisu 2b) účinného ke dni uzavření smlouvy o převodu. Zvláštní zákony omezující převody pozemků ve vlastnictví České republiky tím nejsou dotčeny. 1 (1) Tento zákon upravuje v návaznosti na přímo použitelný předpis Evropských společenství 1 všeobecné podmínky pro poskytování regionální investiční podpory a podpory zaměstnanosti, investiční podpory a podpory zaměstnanosti, určené malým a středním podnikům ve formě investiční pobídky, postup při poskytování investiční pobídky a výkon státní správy s tím související za účelem podpory hospodářského rozvoje České republiky. (2) Ministerstvo průmyslu a obchodu (dále jen ministerstvo ) plní informační povinnost o režimu podpory upraveném tímto zákonem, které vyplývají pro Českou republiku z přímo použitelného předpisu Evropských společenství 1). 1a Vymezení základních pojmů (1) Pro účely tohoto zákona se rozumí a) investiční pobídkou veřejná podpora ve formě slevy na daních z příjmů podle zvláštního právního předpisu 1a), b) centrem souhrn personálního a materiálního vybavení právnické nebo podnikající fyzické osoby, jehož prostřednictvím vykonává podnikatelskou činnost, kterou je 1. u technologického centra průmyslový výzkum, vývoj a inovace 2) technicky vyspělých výrobků, technologií a výrobních procesů, včetně tvorby a inovace jejich programového vybavení (dále jen software ), za účelem použití ve výrobě a zvýšení přidané hodnoty, 2. u centra strategických služeb zejména rozvoj informačních technologií, 1) 1a) 2) Nařízení Komise (ES) č. 800/2008 ze dne 6. srpna 2008, kterým se v souladu s články 87 a 88 Smlouvy o ES prohlašují určité kategorie podpory za slučitelné se společným trhem (obecné nařízení o blokových výjimkách), Úřední věstník Evropské unie ze dne , L 214/3. Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů. Čl. 2.2 Rámce společenství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací.

3 - 3 - c) investiční akcí vybudování nebo rozšíření technologického centra nebo centra strategických služeb. (2) Centrem strategických služeb se rozumí zejména a) centrum pro tvorbu software, b) opravárenské centrum, c) centrum sdílených služeb. (3) Předmětem činnosti centra podle odstavce 2 písm. a) je tvorba nového nebo inovace stávajícího software. (4) Předmětem činnosti centra podle odstavce 2 písm. b) je oprava technicky vyspělých zařízení, zejména kancelářských strojů a výpočetní techniky, elektronických strojů a přístrojů, radiových, televizních a spojových zařízení a přístrojů, optických a měřících přístrojů, letadel a elektronických a řídících systémů kolejových vozidel. (5) Předmětem činnosti centra podle odstavce 2 písm. c) je převzetí řízení, provozu a administrace vnitřních činností jako jsou účetnictví, finance, administrace v oblasti lidských zdrojů, marketing nebo řízení informačních systémů, od ovládající nebo ovládané osoby 3) nebo od smluvních partnerů, pro které nejsou tyto činnosti předmětem podnikání; činnosti, které nelze převzít, jsou ostraha objektů, tiskařské, stravovací, úklidové služby nebo služby obdobného charakteru. (6) Za strategické služby se pro účely tohoto zákona nepovažují zejména služby cestovního ruchu, rekreační, kulturní a sportovní služby, dále služby zdravotní a sociální, služby dopravní a přepravní, distribuční, logistické, poštovní a kurýrní služby, konzultační a poradenské služby, bankovní, realitní, leasingové služby, telekomunikační služby, služby datových center, služby audiovizuální 3a), přímý marketing, služby spojené s ochranou životního prostředí a služby agentur práce. (7) Za centrum podle odstavce 2 písm. b) se nepovažuje zejména centrum provádějící opravy automobilů, autobusů a opravy mechanických částí dopravních prostředků určených k pozemní dopravě. 3) 3a) 66a zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění zákona č. 142/1996 Sb., zákona č. 15/1998 Sb., zákona č. 370/2000 Sb., zákona č. 501/2001 Sb., zákona č. 88/2003 Sb. a zákona č. 554/2004 Sb. Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2007/65/ES ze dne 11. prosince 2007, kterou se mění směrnice Rady 89/552/EHS o koordinaci některých právních a správních předpisů členských států upravujících provozování televizního vysílání.

4 - 4-2 (1) Právnické nebo fyzické osobě lze investiční pobídku poskytnout, pokud prokáže, že může splnit všeobecné podmínky stanovené tímto zákonem a zvláštní podmínky stanovené zvláštními právními předpisy. 1a), 3) předpisy 1a) a podmínky stanovené přímo použitelným předpisem Evropských společenství 1). (2) Všeobecnými podmínkami jsou a) zavedení nové výroby nebo rozšíření stávající výroby, b) vynaložení prostředků do oborů zpracovatelského průmyslu; za zpracovatelský průmysl se nepovažuje dobývání nerostných surovin, výroba a rozvod elektřiny, plynu a vody, stavebnictví, opravy motorových vozidel, obchod a ostatní služby, doprava a zemědělství, c) pořízení strojního zařízení 4) za tržní cenu, určeného pro výrobní účely avyrobeného ne více než 2 roky před pořízením; hodnota tohoto strojního zařízení musí tvořit nejméně 60 % celkové hodnoty pořízeného dlouhodobého 4a) hmotného a nehmotného majetku podle 6a odst. 1, d) šetrnost výroby, činností, procesů, stavby nebo zařízení k životnímu prostředí, 5) e) pořízení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku podle 6a odst. 1 nejméně v částce Kč, přičemž nejméně částka Kč musí být financována z vlastního kapitálu právnické osoby nebo vlastními prostředky fyzické osoby; za splnění této podmínky se nepovažuje vynaložení investičních prostředků vytvořených ze zisku dosaženého z investiční akce posuzované pro účely poskytnutí veřejné podpory, f) splnění podmínek podle písmen a) až c) a e) nejdéle do 3 let od vydání rozhodnutí o příslibu podle 5; v odůvodněných případech může Ministerstvo průmyslu a obchodu (dále jen "ministerstvo") na žádost tuto lhůtu prodloužit nejdéle o 2 roky, g) zahájení stavebních prací a pořizování dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku v rámci investiční akce je možné nejdříve ode dne vydání potvrzení podle 4 odst. 1. 4) Kapitoly 84, 85 a 90 nařízení Rady (EHS) č. 2658/87 ze dne 23. července 1987 o celní a statistické nomenklatuře a o společném celním sazebníku. 4a) Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů. 5) Například zákon č. 309/1991 Sb., o ochraně ovzduší před znečišťujícími látkami (zákon o ovzduší), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 334/1992 Sb., o ochraně zemědělského půdního fondu, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, zákon č. 157/1998 Sb., o chemických látkách a chemických přípravcích a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

5 - 5 - (2)Všeobecnými podmínkami jsou a) realizace investiční akce na území České republiky daňovým subjektem v souladu s přímo použitelným předpisem Evropských společenství 1), b) pořízení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku podle 6a odst. 1 nejméně v částce Kč, přičemž nejméně polovina této částky musí být financována z vlastního kapitálu právnické osoby nebo vlastními prostředky fyzické osoby; za splnění této podmínky se nepovažuje vynaložení investičních prostředků vytvořených ze zisku dosaženého z investiční akce posuzované pro účely poskytnutí veřejné podpory, c) v případě technologického centra a opravárenského centra šetrnost činností, procesů, stavby nebo zařízení k životnímu prostředí, 3b) d) splnění podmínek podle písmen a) a b) nejdéle do 3 let od vydání rozhodnutí o příslibu investiční pobídky podle 5 odst. 4 (dále jen rozhodnutí o příslibu ); v odůvodněných případech může ministerstvo na žádost tuto lhůtu prodloužit nejdéle o 2 roky, e) zahájení stavebních prací a pořizování dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku v rámci investiční akce a uzavírání pracovních smluv na nově vytvořená pracovní místa v rámci investiční akce, a to nejdříve ode dne vydání potvrzení podle 4 odst. 1, f) skutečnost, že žadatel ani příjemce nemá ke dni podání žádosti o příslib v evidenci daní daňové nedoplatky včetně penále a úroku z prodlení, nemá splatné nedoplatky na pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti, včetně penále, nemá splatné nedoplatky na pojistném na veřejné zdravotní pojištění, včetně penále ke dni podání žádosti o příslib, g) skutečnost, že žadatel ani příjemce nemá ke dni podání žádosti o příslib další splatné závazky vůči státu, h) skutečnost, že nebylo vydáno vůči žadateli ani vůči příjemci ke dni podání žádosti o příslib rozhodnutí o úpadku, 3b) Například zákon č. 309/1991 Sb., o ochraně ovzduší před znečišťujícími látkami (zákon o ovzduší), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 334/1992 Sb., o ochraně zemědělského půdního fondu, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, zákon č. 157/1998 Sb., o chemických látkách a chemických přípravcích a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

6 - 6 - i) získání oprávnění k podnikatelské činnosti, na kterou je požadována investiční pobídka. (3) Do částek podle odstavce 2 písm. e) písm. b) se nezahrnují platby na základě smlouvy umožňující užívání věci před nabytím vlastnického práva. (4) Pokud ze záměru získat investiční pobídky vyplývá, že celá investiční akce by měla být realizována ve správním obvodu obce s pověřeným obecním úřadem nebo ve správních obvodech obcí s pověřeným obecním úřadem, v okrese nebo v okresech, kde je v době předložení záměru míra nezaměstnanosti nejméně o 25 % vyšší než průměrná míra nezaměstnanosti v České republice uvedená ve statistických údajích Ministerstva práce a sociálních věcí za uplynulá dvě pololetí, ministerstvo sníží částku uvedenou v odstavci 2 písm. e) na částku Kč; polovina této částky musí být kryta vlastním kapitálem právnické osoby nebo vlastními prostředky fyzické osoby. Za splnění této podmínky se nepovažuje vynaložení investičních prostředků ze zisku dosaženého z investiční akce posuzované pro účely poskytnutí veřejné podpory. (5) Pokud ze záměru získat investiční pobídky vyplývá, že celá investiční akce by měla být realizována ve správním obvodu obce s pověřeným obecním úřadem nebo ve správních obvodech obcí s pověřeným obecním úřadem, v okrese nebo okresech, kde je v době předložení záměru míra nezaměstnanosti nejméně o 50 % vyšší než průměrná míra nezaměstnanosti v České republice uvedená ve statistických údajích Ministerstva práce a sociálních věcí za uplynulá dvě pololetí, ministerstvo sníží částku uvedenou v odstavci 2 písm. e) na částku Kč; přičemž nejméně polovina této částky musí být kryta vlastním kapitálem právnické osoby nebo vlastními prostředky fyzické osoby. Za splnění této podmínky se nepovažuje vynaložení investičních prostředků ze zisku dosaženého z investiční akce posuzované pro účely poskytnutí veřejné podpory. (6) Jsou-li z investičních pobídek podle 1 odst. 2 písm. a) až c) a e) hrazeny náklady, které se současně uhrazují z investiční pobídky podle 1 odst. 2 písm. d), lze tyto náklady hradit do výše přípustné míry podpory podle 6 odst. 1 a 3. 3

7 - 7 - (1) Žadatel předloží záměr získat investiční pobídky podle 1 odst. 2 pobídku a dokumenty podle odstavce 3 až 5 (dále jen podklady pro poskytnutí investiční pobídky ) v listinné podobě a současně v elektronické podobě na technickém nosiči dat organizaci zřízené ministerstvem (dále jen "určená organizace"). Pokud není určená organizace zřízena, plní její funkci ministerstvo. (2) Žadatel v záměru uvede a) jde-li o právnickou osobu, obchodní firmu nebo název, sídlo, identifikační číslo, je-li přiděleno, jméno, bydliště a rodné číslo či jinou identifikaci osoby, která je statutárním orgánem nebo členem statutárního orgánu právnické osoby, s uvedením rozsahu, v jakém může jednat jejím jménem; u organizační složky podniku zahraniční osoby dále její umístění, jakož i jméno a místo bydliště vedoucího této organizační složky, b) jde-li o fyzickou osobu, jméno, místo bydliště, datum narození, rodné číslo a identifikační číslo, pokud jí bylo přiděleno, c) plánovanou výši finančních prostředků určených na pořízení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku v době realizace investiční akce v členění na jednotlivé roky a z hlediska účelu jejich použití, d) předpokládaný počáteční a konečný stav zaměstnanců, zaměstnanců a požadavky na jejich odbornou kvalifikaci a předpokládanou výši nákladů na jejich rekvalifikaci, e) označení katastrálního území, kde bude sídlo společnosti, a území, kde bude uskutečněna výstavba a umístěno strojní zařízení investiční akce uskutečněna, f) požadavky na technické vybavení území a požadovanou plochu v m2 v členění na pozemky určené pro vybudování výrobního zařízení, skladovacích prostor, administrativní budovy a další, popis a způsob zajištění investiční akce po její technické, ekonomické a personální stránce, g) strojní zařízení určené seznam technického vybavení technologického centra nebo centra strategických služeb určeného pro investiční akci v členění podle číselných kódů kombinované nomenklatury 4) a data, pokud je do číselných kódů kombinované

8 - 8 - nomenklatury zařazeno, a rok jeho výroby, h) bližší informaci o předpokládané výstavbě nových budov nebo o předpokládaném využití možnosti nájmu stávajících budov či jejich koupi nebo plánovaném technickém zhodnocení 4a) vlastních nebo pronajatých budov, i) harmonogram investiční akce a předpokládaný termín zahájení výroby, j) požadované investiční pobídky, volbu způsobilých nákladů uvedených v 6a odst. 1, ze kterých bude vypočtena prahová hodnota veřejné podpory, k) údaj o jiné požadované nebo poskytnuté podpoře investiční akce z veřejných prostředků, l) další údaje uvedené v příloze k zákonu. (3) Žadatel k záměru připojí, a) jde-li o právnickou osobu, společenskou či jinou zakladatelskou smlouvu nebo zakladatelskou listinu společnosti nebo její úředně ověřenou kopii, u akciové společnosti, družstva, popřípadě společnosti s ručením omezeným stanovy, pokud je mají, výpis z obchodního rejstříku, u zahraniční osoby doklad obdobný výpisu z obchodního rejstříku, výroční zprávy nebo účetní závěrky anebo konsolidované účetní závěrky, pokud je žadatel povinen je sestavovat podle zvláštního právního předpisu, ověřené auditorem, a to za 3 poslední po sobě jdoucí účetní období nebo za 1 či 2 účetní období, podniká-li právnická osoba po dobu kratší než 3 roky, b) jde-li o fyzickou osobu, doklad o oprávnění k podnikání, je-li fyzická osoba v rejstříku zapsána, výpis z obchodního rejstříku, účetní závěrku, nebo jde-li o účetní jednotku účtující v soustavě jednoduchého účetnictví fyzickou osobu vedoucí daňovou evidenci, výkaz o majetku a závazcích a o příjmech a výdajích za 3 poslední po sobě jdoucí účetní období, nebo za 1 či 2 zdaňovací období, podniká-li kratší dobu než 3 roky. (4) Záměr a dokumenty podle odstavce 3 předloží žadatel též v elektronické podobě. 4a) 33 zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění zákona č. 259/1994 Sb., zákona č. 149/1995 Sb., zákona č. 168/1998 Sb. a zákona č. 438/2003 Sb.

9 - 9 - (4) Žadatel k záměru dále připojí a) čestné prohlášení, že 1. nezahájí stavební práce, nezačne pořizovat dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek a nezačne uzavírat pracovní smlouvy na nově vytvořená pracovní místa v rámci investiční akce přede dnem vydání potvrzení podle 4 odst. 1, 2. má vypořádány všechny splatné závazky vůči státu, 3. má nebo nemá postavení malého a středního podnikatele 5), 4. vůči němu nebylo vydáno rozhodnutí o úpadku, 5. podklady pro poskytnutí investiční pobídky předložené v elektronické podobě na technickém nosiči dat jsou shodné s podklady pro poskytnutí investiční pobídky předloženými v listinné podobě, b) potvrzení příslušného orgánu, že nemá v evidenci daní daňové nedoplatky včetně penále a úroků z prodlení, nemá splatné nedoplatky na pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti včetně penále, nemá splatné nedoplatky na pojistném na veřejné zdravotní pojištění, včetně penále; potvrzení nesmí být starší 1 měsíce a musí odpovídat skutečnému stavu ke dni podání žádosti, c) doklad, kterým prokáže způsob financování investiční akce. (5) Žadatel, který nemá postavení malého a středního podnikatele, k záměru dále připojí doklad, kterým prokáže naplnění motivačního účinku investiční pobídky podle přímo použitelného předpisu Evropských společenství 1). 4 (1) Určená organizace vypracuje k předloženému záměru získat investiční pobídky podle 1 odst. 2 posudek a předloží jej spolu se záměrem žadatele ministerstvu nejdéle do 30 dní od obdržení záměru. Vyplyne-li z posudku, že žadatel může splnit všeobecné a zvláštní podmínky pro poskytnutí investičních pobídek, vydá určená organizace žadateli potvrzení o tom, že žadatel může splnit všeobecné a zvláštní podmínky pro poskytnutí investičních pobídek, a připojí k posudku návrh na poskytnutí příslušných investičních pobídek; v návrhu uvede, které investiční pobídky by mohly být poskytnuty, jejich výši a podmínky jejich 5) Zákon č. 47/2002 Sb., o podpoře malého a středního podnikání a o změně zákona č. 2/1969 Sb., o zřízení ministerstev a jiných ústředních orgánů státní správy České republiky, ve znění pozdějších předpisů.

10 uplatnění. V opačném případě připojí k posudku návrh na odmítnutí záměru žadatele. (1) Určená organizace vypracuje k podkladům pro poskytnutí investiční pobídky posudek a spolu s nimi ho předloží ministerstvu nejdéle do 30 dnů ode dne podání záměru. V posudku uvede, zda žadatel může splnit všeobecné a zvláštní podmínky a zhodnotí soulad investiční akce uvedené v záměru s přímo použitelným předpisem Evropských společenství 1). Vyplyne-li z posudku, že žadatel může splnit všeobecné a zvláštní podmínky pro poskytnutí investiční pobídky a investiční akce uvedená v záměru je v souladu s přímo použitelným předpisem Evropských společenství 1), vydá určená organizace žadateli potvrzení, že může splnit všeobecné a zvláštní podmínky pro poskytnutí investiční pobídky a že investiční akce uvedená v záměru je v souladu s přímo použitelným předpisem Evropských společenství 1) a k posudku připojí návrh na poskytnutí investiční pobídky. V návrhu na poskytnutí investiční pobídky uvede míru a hodnotu veřejné podpory a podmínky uplatnění investiční pobídky. V případě, že z posudku vyplyne, že žadatel nemůže splnit všeobecné a zvláštní podmínky nebo investiční akce uvedená v záměru není v souladu s přímo použitelným předpisem Evropských společenství 1), připojí určená organizace k posudku návrh na zamítnutí poskytnutí investiční pobídky. (2) Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo financí a v případě technologického centra a opravárenského centra také Ministerstvo životního prostředí, každé ve své působnosti, posoudí předpoklady splnění všeobecných a zvláštních podmínek pro poskytnutí investičních pobídek investiční pobídky a do 30 dnů od doručení podkladů podle odstavce 1 vydá stanovisko, ve kterém vyjádří souhlas nebo nesouhlas s poskytnutím investičních pobídek investiční pobídky. Obec, na jejímž katastrálním území bude uskutečněna výstavba a umístěno strojní zařízení, se na základě žádosti ministerstva vyjádří k poskytnutí investiční pobídky podle 1 odst. 2 písm. b) do 30 dnů od obdržení žádosti. Pokud nebylo ve lhůtě uvedené ve větě první vydáno nesouhlasné stanovisko, má se za to, že bylo vydáno souhlasné stanovisko. (3) Ministerstvo do 30 dnů od uplynutí lhůty podle odstavce 2 vydá nabídku na poskytnutí investičních pobídek v členění podle jednotlivých druhů pobídek, jejich hodnoty vyjádřené v orientační výši včetně podmínek, za kterých lze investiční pobídky čerpat, nebo vydá rozhodnutí, kterým předložený záměr zamítne. Ministerstvo nemůže vydat nabídku na

11 poskytnutí investičních pobídek, pokud ministerstva podle odstavce 2 vydala nesouhlasná stanoviska. Nabídku na poskytnutí investičních pobídek nebo rozhodnutí, kterým předložený záměr zamítne, zašle ministerstvo prostřednictvím určené organizace žadateli a kopii nabídky zašle ministerstvům, která se k žádosti vyjádřila. (3) Ministerstvo posoudí investiční akci, podklady pro poskytnutí investiční pobídky a vyhodnotí stanoviska doručená ve lhůtě podle odstavce 2 a do 30 dnů od uplynutí lhůty podle odstavce 2 vydá rozhodnutí o nabídce poskytnutí investiční pobídky (dále jen rozhodnutí o nabídce ), včetně podmínek, za kterých lze investiční pobídku čerpat, nebo vydá rozhodnutí, kterým poskytnutí investiční pobídky zamítne. Ministerstvo nemůže vydat rozhodnutí o nabídce, pokud Ministerstvo financí nebo Ministerstvo životního prostředí, vydalo nesouhlasné stanovisko. Rozhodnutí o nabídce nebo rozhodnutí, kterým poskytnutí investiční pobídky zamítne, zašle ministerstvo prostřednictvím určené organizace žadateli a kopii zašle ministerstvům, která se k podkladům pro poskytnutí investiční pobídky vyjádřila. 5 (1) Na základě nabídky podle 4 odst. 3 rozhodnutí o nabídce může zájemce o investiční pobídky pobídku předložit ministerstvu prostřednictvím určené organizace nejpozději do 3 měsíců od jejího jeho doručení žádost o příslib investičních pobídek investiční pobídky. Zájemcem může být osoba či osoby, které předložily záměr získat investiční pobídky podklady pro poskytnutí investiční pobídky, nebo jiná osoba, avšak jen za podmínky, že současně s podáním žádosti o příslib investiční pobídky prokáže, že a) byla založena v souvislosti s přijetím nabídky podle 4 odst. 3 rozhodnutím o nabídce a že osoba či osoby, které předložily záměr získat investiční pobídky pobídku, mají v nově založené právnické osobě stoprocentní majetkovou účast, nebo b) byla založena v souvislosti s přijetím nabídky podle 4 odst. 3 rozhodnutím o nabídce dceřinou společností osoby, která předložila záměr získat investiční pobídky pobídku, a že tato dceřiná společnost má v nově založené právnické osobě stoprocentní majetkovou účast. (2) Žádost podaná zájemcem o investiční pobídky musí obsahovat

12 a) výpis z obchodního rejstříku, právnická osoba, která se nezapisuje do obchodního rejstříku, předloží doklad prokazující existenci této osoby, fyzická osoba, která není zapsána v obchodním rejstříku, předloží příslušná oprávnění k podnikatelské činnosti, zahraniční osoba předloží doklad obdobného charakteru; výpis z obchodního rejstříku nebo doklad obdobného charakteru nesmí být starší než 3 měsíce a musí odpovídat skutečnému stavu ke dni podání žádosti,, b) potvrzení zájemce o investiční pobídky o pravdivosti údajů uvedených v záměru podle 3 odst. 2, c)souhlas zájemce s investičními pobídkami uvedenými v nabídce d prohlášení zájemce, že nejpozději do 24 měsíců od doručení rozhodnutí o příslibu investičních pobídek zahájí financování investiční akce vynaložením prostředků na pořízení hmotného či nehmotného majetku a že výrobu zahájí nejpozději do 3 let od doručení rozhodnutí o příslibu investičních pobídek. (2) Žádost o příslib investiční pobídky podaná zájemcem o investiční pobídku musí obsahovat a) souhlas zájemce s investiční pobídkou a podmínkami uvedenými v rozhodnutí o nabídce, b) prohlášení zájemce, že nejpozději do 24 měsíců od doručení rozhodnutí o příslibu zahájí financování investiční akce vynaložením prostředků na pořízení hmotného nebo nehmotného majetku. (3) Zájemce k žádosti o příslib přiloží a) jde-li o osobu nebo osoby, které předložily podklady pro poskytnutí investiční pobídky, čestné prohlášení, že nedošlo ke změně skutečností, které jsou obsahem podkladů pro poskytnutí investiční pobídky; v opačném případě je zájemce povinen tuto změnu doložit, b) jde-li o osobu, která byla založena v souvislosti s rozhodnutím o nabídce podle odstavce 1 písmene a) nebo b) 1. výpis z obchodního rejstříku, právnická osoba, která se nezapisuje do obchodního rejstříku, předloží doklad prokazující existenci této osoby, fyzická osoba, která není zapsána v obchodním rejstříku, předloží příslušná oprávnění k podnikatelské činnosti, zahraniční osoba předloží doklad obdobného charakteru; výpis z obchodního rejstříku nebo doklad obdobného charakteru

13 nesmí být starší než 3 měsíce a musí odpovídat skutečnému stavu ke dni podání žádosti, 2. dokumenty uvedené v 3 odst. 4 písm. a) bodu 2 až 4 a 3 odst. 4 písm. b) a c) a 3. čestné prohlášení zájemce o pravdivosti údajů uvedených v záměru podle 3 odst. 2. (34) Ministerstvo vydá rozhodnutí o příslibu investičních pobídek do 30 dnů od doručení žádosti podle odstavce 1. (45) V rozhodnutí o příslibu investičních pobídek se uvede a) označení zájemce o investiční pobídky pobídku, b) druhy přiznaných investičních pobídek, cb) podmínky, za kterých lze investiční pobídky pobídku čerpat, dc) přípustná míra a hodnota veřejné podpory a ed) podmínky, za nichž se veřejná podpora poskytuje. (56) Není-li placení částek na pořízení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku uvedeného v 2 odst. 2 písm. b) zahájeno do 24 měsíců ode dne doručení rozhodnutí o příslibu investičních pobídek nebo není-li zahájena výroba nejpozději do 3 let ode dne doručení rozhodnutí o příslibu investičních pobídek, aniž byla lhůta podle 2 odst. 2 písm. f) prodloužena, nebo nejsou-li splněny všeobecné podmínky uvedené v 2 odst. 2 písm. d) nebo nejsou-li splněny podmínky stanovené v přímo použitelném předpise Evropských společenstnví 1), pozbývá rozhodnutí o příslibu investičních pobídek platnosti a vše, co bylo formou investiční pobídky získáno, musí být vráceno nebo odvedeno včetně příslušného penále nebo dalších sankcí 6) podle zvláštních právních předpisů, nejméně však ve výši úroků 5a) stanovených Komisí v době vydání rozhodnutí. Totéž platí, zjistí-li se při kontrole, že nejsou plněny všeobecné podmínky stanovené v 2. Zjistí-li se nesplnění zvláštních podmínek, postupuje se podle zvláštního právního předpisu. 1a), 3) předpisu 1a). 6) Například zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 9/1999 Sb., o zaměstnanosti a působnosti orgánů České republiky na úseku zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů. 5a) Čl. 9 nařízení Komise (ES) č. 794/2004, kterým se provádí nařízení Rady (ES) č. 659/1999, kterým se stanoví prováděcí pravidla k článku 93 Smlouvy o ES.

14 (67) Na žádost zájemce ministerstvo rozhodnutí o příslibu investičních pobídek pro tohoto zájemce zruší, pokud příjemce investiční pobídky ji nezačal dosud čerpat. (78) Stejnopis písemného vyhotovení rozhodnutí podle odstavce 3 nebo 6 4 nebo 7 ministerstvo zašle ministerstvům uvedeným v 4 odst. 2 a místně příslušnému správci daně. 6 (1) Přípustnou mírou veřejné podpory je podíl výše veřejné podpory poskytnuté formou investičních pobídek, s výjimkou investiční pobídky podle 1 odst. 2 písm. d), investiční pobídky na nákladech, které mohou být podpořeny, vyjádřený v procentech. (2) Přípustnou hodnotou veřejné podpory je absolutní částka vypočtená z předpokládaných nákladů, které mohou být podpořeny, uvedených v záměru podle 3 s ohledem na stanovenou přípustnou míru veřejné podpory. (3) Přípustné míry veřejné podpory vjednotlivých regionech 8) České republiky, které nemohou být překročeny, stanoví prováděcí právní předpis. (4) Sektory, v nichž investiční pobídky nemohou být uděleny, stanoví prováděcí právní předpis. 6 (1) Prahovou hodnotou, jako přípustnou hodnotou veřejné podpory, je absolutní částka veřejné podpory vypočtená z předpokládaných způsobilých nákladů uvedených v záměru podle 3 s ohledem na stanovenou intenzitu podpory. (2) Intenzitu podpory, jako přípustnou míru veřejné podpory v jednotlivých regionech 8) České republiky, která nemůže být překročena, stanoví prováděcí právní předpis. (3) Způsobilé náklady jsou náklady, které mohou být v rámci investiční akce 8) 15 zákona č. 248/2000 Sb., o podpoře regionálního rozvoje. 8a) 23 odst. 7 zákona č. 586/1992 Sb, ve znění pozdějších předpisů.

15 investiční pobídkou podpořeny. 6a (1) Náklady, které mohou být podpořeny ( 6), se musí vztahovat k investičnímu záměru, nebyla na ně dosud poskytnuta žádná veřejná podpora a jsou tvořeny a) hodnotou dlouhodobého 4a) hmotného majetku tvořeného pozemky, budovami nebo strojním zařízením podle 2 odst. 2 písm. c), který se nachází na území České republiky, a b) hodnotou dlouhodobého 4a) nehmotného majetku do výše 50 % hodnoty dlouhodobého hmotného majetku podle písmene a) ve formě licencí nebo know-how za předpokladu, že byl koupen za tržní cenu od jiných než ekonomicky nebo personálně spojených osob 8a) a bude využíván výhradně zájemcem ve výrobním závodě, který byl podpořen investičními pobídkami. Za dlouhodobý hmotný nebo nehmotný majetek podle věty první se nepovažuje majetek nabytý na základě smlouvy o prodeji podniku nebo jeho části od ekonomicky nebo personálně spojených osob 8a). (1) Způsobilé náklady se musí vztahovat k investiční akci, nebyla na ně dosud poskytnuta žádná veřejná podpora a jsou tvořeny a) pořizovací hodnotou dlouhodobého hmotného majetku 8a) včetně jeho technického zhodnocení a dlouhodobého nehmotného majetku 8a) nebo b) hodnotou mzdových nákladů na pracovní místa přímo vytvořená v rámci realizace investiční akce, přičemž maximálně může být podpořena hodnota mzdových nákladů ve výši součinu pětinásobku roční mzdy a počtu nových pracovních míst souvisejících s investiční akcí vytvořených v průběhu 24 bezprostředně po sobě jdoucích měsíců v období ode dne vydání potvrzení podle 4 odst. 1 do konce třetího kalendářního roku následujícího po roce, ve kterém bylo příjemci vydáno rozhodnutí o příslibu. Roční mzda je pro účely tohoto zákona dvanáctinásobek průměrné mzdy v národním hospodářství za 1. až 3. čtvrtletí kalendářního roku 8b) předcházejícího kalendářnímu roku, ve kterém žadatel předložil záměr. (2) Příjemce veřejné podpory formou investiční pobídky (dále jen "příjemce investiční 8a) Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů.

16 pobídky") podle 1 odst. 2 investiční pobídky je povinen zachovat dlouhodobý hmotný majetek a dlouhodobý nehmotný majetek, na který byla poskytnuta veřejná podpora formou investičních pobídek investiční pobídka, a) v rozsahu odpovídajícím skutečné výši dosud čerpané podpory, nejméně však ve výši podle 2 odst. 2 písm. e) písm. b) a b) ve skladbě odpovídající splnění podmínky podle 2 odst. 2 písm. a), b) a c) písm. a) a b) a to po dobu uplatňování investiční pobídky podle 1 odst. 2 písm. a), nejméně však po dobu pěti zdaňovacích období následujících po zdaňovacím období, kdy zájemce splnil všeobecné podmínky podle 2 odst. 2. (3) Příjemce investiční pobídky podle 1 odst. 2 písm. c) je povinen zachovat počet nově vytvořených pracovních míst a obsazení těchto míst zaměstnanci se stanovenou týdenní pracovní dobou, 8b) na která bude čerpána investiční pobídka podle 1 odst. 2 písm. c), po dobu nejméně 5 let ode dne prvního čerpání investiční pobídky podle 1 odst. 2 písm. c). (3) Tvoří-li způsobilé náklady hodnotu mzdových nákladů podle 6a odst. 1 písm. b), je příjemce investiční pobídky povinen zachovat počet pracovních míst přímo vytvořených v rámci realizace podpořené investiční akce a obsazení těchto míst zaměstnanci se stanovenou týdenní pracovní dobou 8c), po dobu nejméně 5 let ode dne vzniku prvního pracovního poměru na každém podporovaném pracovním místě. (4) Investiční akce posuzovaná pro účely poskytnutí veřejné podpory musí být provedena tak, že alespoň 25 % celkové hodnoty investice musí být financováno prostředky, v nichž není obsažen žádný prvek veřejné podpory. (5) (4) Přípustnou hodnotu veřejné podpory na investiční akci určenou podle 6 odst. 2 nesmí překročit příjemce podpory ani její poskytovatel nebo poskytovatelé. Pokud příjemce získá veřejnou podporu nad přípustnou hodnotu veřejné podpory, je povinen vrátit tu část veřejné podpory, o kterou byla překročena přípustná hodnota veřejné podpory pro danou 8b) Zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů. 8b) 83a zákoníku práce.

17 investiční akci, a zaplatit penále ve výši stanovené rozpočtovými pravidly zvláštním právním předpisem 8d), nejméně však ve výši úroků 5a) stanovených Komisí v době vydání rozhodnutí. Ministerstvo provádí kontrolu nepřekročení přípustné míry ahodnoty veřejné podpory průběžně po dobu čerpání investičních pobídek investiční pobídky. (6) Příjemce investiční pobídky, kterému nebyla poskytnuta investiční pobídka podle 1 odst. 2 písm. a), je povinen nejpozději do 30 dnů od poskytnutí jiné veřejné podpory než podle tohoto zákona, určené pro investiční akci posuzovanou pro účely poskytnutí investičních pobídek, písemně informovat ministerstvo. V případě nesplnění této povinnosti se přípustná hodnota veřejné podpory podle 4 odst. 3 snižuje, a to o hodnotu poskytnuté veřejné podpory, o níž zájemce neinformoval ministerstvo. (7) V případě investiční pobídky podle 1 odst. 2 písm. b) při nesplnění podmínky uvedené v odstavci 2 nebo při nesplnění všeobecných podmínek podle 2 odst. 2 pozbývá tato investiční pobídka platnosti. Příjemce této investiční pobídky musí v tomto případě zaplatit hodnotu takto poskytnuté veřejné podpory tomu, kdo technicky vybavené území na příjemce této investiční pobídky převedl, a to včetně penále ve výši úroků 5a) stanovených Komisí v době vydání rozhodnutí z výše takto poskytnuté veřejné podpory za každý ukončený rok od vydání rozhodnutí o příslibu investičních pobídek. (8) (5)V případě nesplnění podmínky uvedené v odstavci 2 a 3 nastávají účinky podle 5 odst. 5 odst. 6. V případě nesplnění podmínky uvedené v odstavci 3 pozbývá rozhodnutí o příslibu investičních pobídek v části týkající se udělení investiční pobídky podle 1 odst. 2 písm. c) platnosti a vše, co bylo investiční pobídkou podle 1 odst. 2 písm. c) získáno, musí být vráceno podle zvláštních právních předpisů. 8c) 7 (1) Pro kontrolu uplatňování investičních pobídek investiční pobídky a pro vyvozování důsledků za porušení podmínek, za kterých byly investiční pobídky poskytnuty 8c) 79 zákona č. 262/2006, zákoník práce, ve znění zákona č. 261/2007 Sb., zákona č. 296/2007 Sb., zákona č. 362/2007 Sb. a zákona č. 357/2007 Sb. 8d) Zákon č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů. 8c) Například zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů.

18 byla investiční pobídka poskytnuta, platí zvláštní právní předpisy. Příslušné správní orgány při kontrole spolupracují a navzájem si poskytují údaje potřebné k provádění kontroly; přitom dbají předpisů upravujících povinnost mlčenlivosti. (2) Příjemce investičních pobídek investiční pobídky je povinen umožnit kontrolu plnění všeobecných a zvláštních podmínek, jakož i rozhodnutí o udělení investičních pobídek o příslibu. K tomuto účelu je povinen předložit listiny a doklady nezbytné k posouzení jejich plnění. (3) Výkon kontroly přísluší a) ministerstvu u investičních pobídek uvedených v 1 odst. 2 písm. b) a e) a u všeobecných podmínek uvedených v 2 odst. 2 písm. a) a b) a u povinnosti uvedené v 6a odst. 2 s výjimkou kontroly podmínky podle 2 odst. 2 písm. c), b) Ministerstvu životního prostředí u všeobecné podmínky uvedené v 2 odst. 2 písm. d), c) Ministerstvu práce a sociálních věcí u investičních pobídek uvedených v 1 odst. 2 písm. c) a d) a místně příslušnému úřadu práce u podmínky uvedené v 6a odst. 3, d) Ministerstvu financí a územním finančním orgánům u investiční pobídky uvedené v 1 odst. 2 písm. a) a u všeobecných podmínek uvedených v 2 odst. 2 písm. c), e), f) a g) a u podmínky uvedené v 6a odst. 4. (3) Výkon kontroly investiční pobídky přísluší a) Ministerstvu financí a územním finančním orgánům u všeobecných podmínek uvedených v 2 odst. 2 písm. b), d) a e) a u podmínky uvedené v 6a odst. 2 a u podmínky, že nejméně 25 % celkové hodnoty investice na investiční akci musí být financováno prostředky, v nichž není obsažen žádný prvek veřejné podpory, b) Ministerstvu životního prostředí u všeobecné podmínky uvedené v 2 odst. 2 písm. c), c) ministerstvu u všeobecných podmínek podle 2 odst. 2, u nichž nepřísluší kontrola Ministerstvu financí podle písm. a) nebo Ministerstvu životního prostředí podle písm. b) a u povinností uvedených v 6a, u nichž nepřísluší kontrola Ministerstvu financí podle písm. a).

19 (4) Kontrolu podle odstavce 3 písm. a) a d) a) a c) jsou příslušné orgány povinny provést nejpozději po uplynutí 3 let od vydání rozhodnutí o příslibu podle 5, s výjimkou kontroly splnění podmínky uvedené v 6a odst. 2 a 4. (5) Další kontrola splnění všeobecné podmínky uvedené v 2 odst. 2 písm. a), c) a e) písm. a) a b), spolu s kontrolou splnění podmínky uvedené v 6a odst. 2 a 4, musí být provedena po 5 letech ode dne prvního uplatnění investiční pobídky podle 1 odst. 2 písm. a), nebo, pokud je investiční pobídka podle 1 odst. 2 písm. a) i po této době uplatňována, v roce následujícím po jejím posledním uplatnění, nejpozději však v kalendářním roce bezprostředně následujícím po uplynutí posledního zdaňovacího období, v němž bylo možno naposledy uplatnit investiční pobídku podle 1 odst. 2 písm. a), a v případě, že nebyla investiční pobídka podle 1 odst. 2 písm. a) poskytnuta, po dobu 5 let ode dne prvního čerpání investiční pobídky podle 1 odst. 2 písm. c). (6) Kontrola podle odstavce 3 písm. b) se provádí podle zvláštních právních předpisů upravujících ochranu životního prostředí. 9) (7) Kontrola investičních pobídek uvedených v 1 odst. 2 písm. c) a d) se provádí po uplynutí lhůty uvedené v písemné dohodě uzavřené podle zvláštního právního předpisu 10) a kontrola splnění podmínky uvedené v 6a odst. 3 se provede po 5 letech ode dne prvního čerpání investiční pobídky podle 1 odst. 2 písm. c). Kontrola splnění podmínky uvedené v 6a odst. 3 se provede po 8 letech ode dne vydání rozhodnutí o příslibu. 8 Při rozhodování podle tohoto zákona se postupuje podle správního řádu, 11) pokud tento zákon nestanoví jinak. 9 zrušen 9) Například zákon č. 309/1991 Sb., o ochraně ovzduší před znečišťujícími látkami (zákon o ovzduší), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů. 10) 5a odst. 2 a 6a odst. 2 zákona č. 9/1991 Sb., ve znění pozdějších předpisů. 11) Zákon č. 71/1967 Sb., o správním řízení (správní řád), ve znění pozdějších předpisů.

20 (1) Investiční pobídky udělené před nabytím účinnosti tohoto zákona zůstávají v platnosti za podmínek a v rozsahu, v jakém byly poskytnuty. (2) Rozhodnutí o příslibu investičních pobídek nenahrazuje rozhodnutí, stanovisko, vyjádření, souhlas, posouzení, popřípadě jiné opatření dotčených orgánů státní správy vyžadované zvláštním právním předpisem. 11 Zmocnění (1) Ministerstvo stanoví vyhláškou vzor tiskopisu určeného pro uplatnění předložení záměru získat investiční pobídky pobídku. (2) Vláda vydá nařízení k provedení 6 odst (3) Ministerstvo vydá vyhlášku k provedení 6 odst Údaje o žadateli Příloha a) obrat za jednotlivé uplynulé 3 roky, ato v členění za Českou republiku, členské státy Evropských společenství, a dále za ostatní státy, b) počet zaměstnanců v jednotlivých uplynulých 3 letech v členění jako v písmenu a), c) objem prodaných výrobků v uplynulých 3 letech v členění jako v písmenu a), d c) vklady jednotlivých osob do základního jmění větší než 10 % s uvedením výše procenta a jmen vlastníků, včetně ekonomického a personálního propojení těchto osob, e d) v případě členství ve skupině ekonomicky a personálně propojených společností též konsolidované údaje za celou skupinu.

21 Plánovaný zdroj financování rozdělený na první až pátý rok v členění a) vlastní finanční prostředky, b) kapitálové vklady, c) půjčky, d) veřejná pomoc (národní, regionální), e) ostatní. 3. Dosavadní druh podnikatelské činnosti a druh podnikatelské činnosti, k jejímuž uskutečňování je investice určena. 4. Předpokládaný hospodářský výsledek v 5 letech následujících po zahájení výroby vydání rozhodnutí o příslibu. 5. Předběžné požadavky na dodávky zboží a dopravu jak při výstavbě, tak i po zahájení výroby. 6. Plánovaný růst nové výroby, rok dosažení plánovaného rozsahu výroby v členění na plnění do České republiky a pro vývoz, kapacita výroby za rok v členění na jednotlivé výrobky Předpokládané zahraniční trhy, kam bude dodáváno zboží z České republiky budou směřovány výsledky činnosti plynoucí z investiční akce, a způsob zajištění odbytu. 8. Předpokládané roční příjmy z prodeje v 5 letech následujících po zahájení výroby Certifikáty kvality (ISO, DIN, JIS), pokud byly žadateli uděleny. 10. Další údaje v tomto členění a) zaměstnanost a vzdělávání 1. počet zaměstnanců v jednotlivých letech od zahájení investování a předpokládaný konečný stav zaměstnanců v členění na nově vytvořená pracovní místa a převody ze stávající výroby, 2. počet nových vytvořených pracovních míst a okres, ve kterém budou nová pracovní místa vytvořena, jakož i celkový vliv investice na zaměstnanost v České republice, 3. počet osob, které budou rekvalifikovány, druh rekvalifikace, předpokládané náklady na rekvalifikaci a místo jejího uskutečnění včetně data zahájení a ukončení rekvalifikace, b) životní prostředí 1. chemické látky a přípravky používané při výrobě, 2. druhy a množství emisí do vod a ovzduší a vznikající odpady, 3. používané přírodní základní suroviny k výrobě c) kapacita a trhy 1. odhad podílu žadatele na trhu před zahájením projektu a po dokončení projektu, 2. předpokládané ovlivnění trhu budoucí produkcí, 3. vliv projektu na celkovou realizovatelnou kapacitu ve státech Evropských společenství, 4. forma a výše veřejné podpory poskytnutá jinými státy či mezinárodními organizacemi. 7. Další údaje v tomto členění a) zaměstnanost a vzdělávání

22 předpokládaný počet zaměstnanců v jednotlivých letech od zahájení realizace investiční akce a předpokládaný konečný stav zaměstnanců v členění na nově vytvořená pracovní místa a převody ze stávajících činností, 2. počet nových vytvořených pracovních míst a okres, ve kterém budou nová pracovní místa vytvořena, jakož i celkový vliv investice na zaměstnanost v České republice, b) životní prostředí 1. chemické látky a přípravky používané technologickým nebo opravárenským centrem, 2. druhy a množství emisí do vod, ovzduší a půdy a vznikající odpady u technologického nebo opravárenského centra, 3. technologickým nebo opravárenským centrem používané přírodní základní suroviny. 1) Úřad práce Zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti 8 a) zpracovává koncepci vývoje zaměstnanosti ve svém správním obvodu, soustavně sleduje a vyhodnocuje situaci na trhu práce a přijímá opatření na ovlivnění poptávky anabídky práce; za tím účelem spolupracuje s koordinačními úřady práce a může vyžadovat od zaměstnavatelů informace o jejich záměrech ve vývoji zaměstnanosti, b) spolupracuje se správními úřady, územními samosprávnými celky, orgány sociálního zabezpečení, orgány pomoci v hmotné nouzi, orgány státní zdravotní správy, zaměstnavateli a dalšími subjekty podle zvláštních právních předpisů při tvorbě a realizaci opatření souvisejících s rozvojem trhu práce a se zaměstnaností, c) přijímá opatření na podporu a dosažení rovného zacházení s muži a ženami, osobami bez ohledu na jejich národnost, rasový nebo etnický původ, osobami se zdravotním postižením a s dalšími skupinami osob, které mají ztížené postavení na trhu práce, pokud jde o přístup k zaměstnání, rekvalifikaci, přípravě k práci a specializovaným rekvalifikačním kurzům, a přijímá opatření pro zaměstnávání těchto osob, d) zabezpečuje a podporuje projekty a opatření související s rozvojem lidských zdrojů v oblasti trhu práce uskutečňované v jeho správním obvodu, včetně účasti na mezinárodních programech a projektech, programech a projektech s mezinárodní účastí a na programech financovaných z Evropských strukturálních fondů a v rámci programů zaměstnanosti a programů Evropského společenství, ověřuje nové nástroje aktivní politiky zaměstnanosti, e) provádí zprostředkování zaměstnání uchazečům o zaměstnání a zájemcům o zaměstnání a poskytuje další služby v oblasti zaměstnanosti podle tohoto zákona, f) poskytuje fyzickým osobám a zaměstnavatelům poradenské, informační a další služby v oblasti zaměstnanosti,

23 g) zabezpečuje uplatňování nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti podle tohoto zákona, poskytuje příspěvky zprostředků na aktivní politiku zaměstnanosti a vyplácí podporu v nezaměstnanosti a podporu při rekvalifikaci, h) poskytuje zaměstnavatelům zaměstnávajícím více než 50 % zaměstnanců, kteří jsou osobami se zdravotním postižením, příspěvek na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením, i) vede pro účely zaměstnanosti evidenci volných pracovních míst, evidenci zájemců o zaměstnání, evidenci uchazečů o zaměstnání, evidenci osob se zdravotním postižením, evidenci cizinců a evidenci povolení k výkonu umělecké, kulturní, sportovní nebo reklamní činnosti dětí; údaje z těchto evidencí předává do centrálních evidencí vedených ministerstvem [ 6 odst. 1 písm.j)], j) poskytuje na žádost orgánu pomoci v hmotné nouzi 12) údaje 1. o vedení fyzické osoby vevidenci uchazečů o zaměstnání, včetně důvodu vyřazení z evidence uchazečů o zaměstnání, 2. o tom, zda je uchazeči o zaměstnání poskytována podpora v nezaměstnanosti nebo podpora při rekvalifikaci a o její výši, 3. o tom, zda jde o osobu, která vyžaduje zvýšenou péči při zprostředkování zaměstnání, 4. o tom, zda osoba nastoupila k výkonu veřejně prospěšných prací nebo krátkodobého zaměstnání nebo odmítla vykonávat veřejně prospěšné práce nebo krátkodobé zaměstnání zprostředkované úřadem práce, 5. o tom, zda bylo zahájeno řízení o vyřazení uchazeče o zaměstnání z evidence uchazečů o zaměstnání, 6. o tom, že uchazeč o zaměstnání vykonává činnost uvedenou v 25 odst. 3, a údaj o ukončení této činnosti, k) potvrzuje občanovi Evropské unie pro účely udělení povolení k trvalému nebo přechodnému pobytu dobu vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání a sezonnímu zaměstnanci existenci pracovní smlouvy, dohody opracovní činnosti nebo dohody o provedení práce, l) vykonává kontrolní činnost v rozsahu stanoveném tímto zákonem, včetně ukládání pokut, m) posuzuje a rozhoduje, zda jde o osobu zdravotně znevýhodněnou [ 67 odst. 2 písm. c)], a v případech uvedených v 9 odst. 7 o tom, že fyzická osoba se nepovažuje za osobu zdravotně znevýhodněnou, n) posuzuje pro účely poskytnutí dávek nebo mimořádných výhod podle zvláštních právních předpisů 1. dlouhodobě nepříznivý zdravotní stav dítěte, 2. zda si fyzická osoba může zvýšit vzhledem ke svému zdravotnímu stavu životní úroveň vlastní prací, 3. zda jde o fyzickou osobu těžce zdravotně postiženou a druh a stupeň tohoto postižení pro účely mimořádných výhod, příspěvku na úpravu bytu, úhradu bezbariérového bytu nebo garáže, koupi, celkovou opravu a úpravu motorového vozidla a příspěvku na individuální dopravu,

24 zda jde pro účely dávek státní sociální podpory o fyzickou osobu dlouhodobě těžce zdravotně postiženou, dlouhodobě zdravotně postiženou nebo o dítě dlouhodobě nemocné, 5. stupeň závislosti fyzické osoby pro účely příspěvku na péči, o) plní další povinnosti vyplývající z tohoto zákona a ze zvláštních právních předpisů. 13) (2) Úřad práce uvedený v příloze č. 2 pro územní obvod v této příloze vymezený zabezpečuje kromě činností uvedených v odstavci1 a) zpracování koncepce a strategie zaměstnanosti a zpracování statistik, rozborů a výhledů, b) koordinaci činnosti úřadů práce při provádění aktivní politiky zaměstnanosti, c) činnost Evropských služeb zaměstnanosti, d) spolupráci při vytváření mezinárodních programů nebo programů s mezinárodní účastí týkajících se rozvoje lidských zdrojů a financování z prostředků Evropských strukturálních fondů, e) zřizování školicích a rekvalifikačních středisek, a pro osoby se zdravotním postižením pracovně rehabilitačních středisek, f) spolupráci v otázkách zabezpečování zaměstnanosti, mobility pracovních sil a rozvoje lidských zdrojů s územními samosprávnými celky, příslušnými odborovými organizacemi a organizacemi zaměstnavatelů,. g) zpracování podkladů pro udělování investičních pobídek. 12) Zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi. 13) Například zákon č. 118/2000 Sb., o ochraně zaměstnanců při platební neschopnosti zaměstnavatele a o změně některých zákonů. 104 (2) Nástroje, jimiž je realizována aktivní politika zaměstnanosti, jsou zejména a)rekvalifikace, b) investiční pobídky, c) b) veřejně prospěšné práce, d) c) společensky účelná pracovní místa, e) d) příspěvek na zapracování,

159/2007 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o investičních pobídkách

159/2007 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o investičních pobídkách 159/2007 Sb. ZÁKON ze dne 7. června 2007, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách), ve znění pozdějších předpisů Parlament

Více

Zákon č. 72/2000Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách) ČÁST PRVNÍ

Zákon č. 72/2000Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách) ČÁST PRVNÍ TEXT ČÁSTÍ ZÁKONŮ V PLATNÉM ZNĚNÍ S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ Zákon č. 72/2000Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách) ČÁST PRVNÍ INVESTIČNÍ

Více

6. volební období. Pozměňovací návrhy. Ladislava Šincla

6. volební období. Pozměňovací návrhy. Ladislava Šincla Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 6. volební období 524 Pozměňovací návrhy poslance Ladislava Šincla k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb., o investičních pobídkách

Více

72/2000 Sb. ZÁKON ze dne 24. února 2000 ČÁST PRVNÍ INVESTIČNÍ POBÍDKY

72/2000 Sb. ZÁKON ze dne 24. února 2000 ČÁST PRVNÍ INVESTIČNÍ POBÍDKY 72/2000 Sb. ZÁKON ze dne 24. února 2000 o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách) Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ INVESTIČNÍ POBÍDKY

Více

výrobní linky činí nejméně 50 % celkové pořizovací ceny výrobní linky; za zpracovatelský průmysl se nepovažuje dobývání nerostných surovin, výroba a r

výrobní linky činí nejméně 50 % celkové pořizovací ceny výrobní linky; za zpracovatelský průmysl se nepovažuje dobývání nerostných surovin, výroba a r 72/2000 Sb. ZÁKON ze dne 24. února 2000 o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách) Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ INVESTIČNÍ POBÍDKY

Více

PLATNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA O INVESTIČNÍCH POBÍDKÁCH A ČÁSTÍ DALŠÍCH ZÁKONŮ S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ

PLATNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA O INVESTIČNÍCH POBÍDKÁCH A ČÁSTÍ DALŠÍCH ZÁKONŮ S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ V. PLATNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA O INVESTIČNÍCH POBÍDKÁCH A ČÁSTÍ DALŠÍCH ZÁKONŮ S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ Platné znění zákona č. 72/2000Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 2700 Sbírka zákonů č. 192 / 2012 192 ZÁKON ze dne 25. dubna 2012, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách), ve znění

Více

Zákon č. 72/2000 Sb., o investičních pobídkách ve znění zákona č. 84/2015 Sb. (datum účinnosti od 1.5.2015)

Zákon č. 72/2000 Sb., o investičních pobídkách ve znění zákona č. 84/2015 Sb. (datum účinnosti od 1.5.2015) Zákon č. 72/2000 Sb., o investičních pobídkách ve znění zákona č. 84/2015 Sb. (datum účinnosti od 1.5.2015) a vybraná ustanovení zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, v platném znění, zákona č. 435/2004

Více

Zákon o investičních pobídkách v úplném znění k dnešnímu dni (ve znění účinném od )

Zákon o investičních pobídkách v úplném znění k dnešnímu dni (ve znění účinném od ) Zákon o investičních pobídkách v úplném znění k dnešnímu dni (ve znění účinném od 1.5.2015) 72/2000 Sb. ZÁKON ze dne 24. února 2000 o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2012 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 67 Rozeslána dne 12. června 2012 Cena Kč 78, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2012 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 67 Rozeslána dne 12. června 2012 Cena Kč 78, O B S A H : Ročník 2012 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Rozeslána dne 12. června 2012 Cena Kč 78, O B S A H : 191. Zákon o evropské občanské iniciativě 192. Zákon, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb., o investičních

Více

8. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 524 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 2.

8. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 524 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 2. 331 8. funkční období 331 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách), ve znění pozdějších předpisů, a další

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 1402 Sbírka zákonů č. 84 / 2015 84 ZÁKON ze dne 19. března 2015, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách), ve znění

Více

Program: Investiční pobídky

Program: Investiční pobídky Program: Investiční pobídky Vyhlašovatel: Ministerstvo průmyslu a obchodu Oblast zaměření: Podpora zpracovatelského průmyslu, technologických center a center strategických sluţeb na území ČR Cíl programu:

Více

Novinky v oblasti investičních pobídek

Novinky v oblasti investičních pobídek 21. září 2015 NADPIS PREZENTACE (upravit v předloze) Agenda Důvody pro novelu investičních Systém investičních Podporované oblasti Formy Všeobecné podmínky Způsobilé náklady Záměr získat investiční pobídku

Více

Příloha k zákonu č. 72/2000 Sb.

Příloha k zákonu č. 72/2000 Sb. Příloha k zákonu č. 72/2000 Sb. TISKOPIS PRO UPLATNĚNÍ ZÁMĚRU ZÍSKAT INVESTIČNÍ POBÍDKU Veškeré informace uvedené v tomto tiskopisu a jeho přílohách jsou považovány za neveřejné, pokud žadatel nestanoví

Více

Žádost o příspěvek na úhradu provozních nákladů vynaložených v souvislosti se zaměstnáváním osoby se zdravotním postižením

Žádost o příspěvek na úhradu provozních nákladů vynaložených v souvislosti se zaměstnáváním osoby se zdravotním postižením Registrační číslo Úřadu práce ČR: Provozní náklady Pracoviště Úřadu práce ČR: Žádost o příspěvek na úhradu provozních nákladů vynaložených v souvislosti se zaměstnáváním osoby se zdravotním postižením

Více

1/2012 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o zaměstnanosti

1/2012 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o zaměstnanosti 1/2012 Sb. ZÁKON ze dne 9. prosince 2011, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 2 Sbírka zákonů č. 1 / 2012 1 ZÁKON ze dne 9. prosince 2011, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament se usnesl na

Více

84/2015 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o investičních pobídkách

84/2015 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o investičních pobídkách 84/2015 Sb. ZÁKON ze dne 19. března 2015, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách), ve znění pozdějích předpisů, a dalí

Více

PLATNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA O INVESTIČNÍCH POBÍDKÁCH A ČÁSTÍ DALŠÍCH ZÁKONŮ S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ

PLATNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA O INVESTIČNÍCH POBÍDKÁCH A ČÁSTÍ DALŠÍCH ZÁKONŮ S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ PLATNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA O INVESTIČNÍCH POBÍDKÁCH A ČÁSTÍ DALŠÍCH ZÁKONŮ S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ Platné znění zákona č. 72/2000Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon

Více

8. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

8. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony 8. funkční období 230 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony (Navazuje na sněmovní tisk č. 444 z 6. volebního období

Více

III. Program podpory malých podniků postižených povodněmi

III. Program podpory malých podniků postižených povodněmi III. Program podpory malých podniků postižených povodněmi RESTART 2013 Obsah PROGRAM PODPORY MALÝCH PODNIKŮ POSTIŽENÝCH POVODNĚMI... 1 RESTART 2013... 1 1. CÍL PROGRAMU... 3 1.1. Základní ustanovení...

Více

OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PROGRAM ICT A STRATEGICKÉ SLUŽBY

OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PROGRAM ICT A STRATEGICKÉ SLUŽBY RAMS Assets s.r.o. Klimentská 1216/46 110 02 Praha 1 www.rams.as CÍL VÝZVY OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PROGRAM ICT A STRATEGICKÉ SLUŽBY Cílem je podpořit nabídku nových ICT produktů a služeb,

Více

Představení investičních pobídek Zákon o investičních pobídkách s účinností od 1. května Ing. Patrik Reichl, MBA Zlín, 15.3.

Představení investičních pobídek Zákon o investičních pobídkách s účinností od 1. května Ing. Patrik Reichl, MBA Zlín, 15.3. Představení investičních pobídek Zákon o investičních pobídkách s účinností od 1. května 2015 Ing. Patrik Reichl, MBA Zlín, 15.3.2016 Agenda Důvody pro novelu investičních pobídek Systém investičních pobídek

Více

Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace program ROZVOJ

Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace program ROZVOJ Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace program ROZVOJ Identifikace výzvy: Rozvoj I Prioritní osa 2 Rozvoj firem Správce programu (poskytovatel dotace): Ministerstvo průmyslu a obchodu (dále

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Rozvoj

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Rozvoj Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce strukturálních fondů Řídicí orgán OPPI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Rozvoj Identifikace výzvy Program Rozvoj Prioritní osa 2 Číslo výzvy

Více

PROGRAM PRO PODPORU TVORBY NOVÝCH PRACOVNÍCH MÍST V REGIONECH NEJVÍCE POSTIŽENÝCH NEZAMĚSTNANOSTÍ

PROGRAM PRO PODPORU TVORBY NOVÝCH PRACOVNÍCH MÍST V REGIONECH NEJVÍCE POSTIŽENÝCH NEZAMĚSTNANOSTÍ PROGRAM PRO PODPORU TVORBY NOVÝCH PRACOVNÍCH MÍST V REGIONECH NEJVÍCE POSTIŽENÝCH NEZAMĚSTNANOSTÍ Usnesení vlády k novému Programu č. 566 ze dne 2. června 2004 (účinnost od 2. června 2004) novelizované

Více

III. Program pro podporu tvorby nových pracovních míst v regionech nejvíce postižených nezaměstnaností

III. Program pro podporu tvorby nových pracovních míst v regionech nejvíce postižených nezaměstnaností III. Program pro podporu tvorby nových pracovních míst v regionech nejvíce postižených nezaměstnaností Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1 Program pro podporu tvorby nových pracovních míst v regionech nejvíce

Více

A. Identifikační údaje žadatele, právní forma a předmět podnikání nebo činnosti: Název žadatele 1) : Ulice: Č. p.: Č. orient.

A. Identifikační údaje žadatele, právní forma a předmět podnikání nebo činnosti: Název žadatele 1) : Ulice: Č. p.: Č. orient. Registrační číslo Úřadu práce ČR: CHPM provozní náklady Pracoviště Úřadu práce ČR: S 15 Žádost o příspěvek na částečnou úhradu provozních nákladů chráněného pracovního místa 76 zákona č. 435/2004 Sb.,

Více

N Á V R H. ZÁKON ze dne 2012, Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

N Á V R H. ZÁKON ze dne 2012, Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: N Á V R H III. ZÁKON ze dne 2012, kterým se mění zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o

Více

Program podpory mezinárodní technologické spolupráce

Program podpory mezinárodní technologické spolupráce Program podpory mezinárodní technologické spolupráce 1. Úvodní ustanovení Program podpory mezinárodní technologické spolupráce (dále jen program ) je programem ve smyslu zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 2392 Sbírka zákonů č. 203 / 2015 203 ZÁKON ze dne 23. července 2015, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ INDIVIDUÁLNÍ INVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA ČESKÁ LÍPA

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ INDIVIDUÁLNÍ INVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA ČESKÁ LÍPA ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ INDIVIDUÁLNÍ INVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA ČESKÁ LÍPA I. Informace o žadateli Jméno a příjmení / název Datum narození / IČO Adresa trvalého bydliště / sídlo Korespondenční adresa

Více

Zásady pro poskytování finanční dotace z rozpočtu města Vysokého Mýta

Zásady pro poskytování finanční dotace z rozpočtu města Vysokého Mýta Zásady pro poskytování finanční dotace z rozpočtu města Vysokého Mýta (dále je Zásady ) I. Úvodní ustanovení 1. Město Vysoké Mýto poskytuje finanční dotaci například na sport, kulturu, školství, volnočasové

Více

obsahující údaje platné v době podání žádosti včetně informací o podaném návrhu na zápis do příslušné evidence, který nebyl ke dni podání žádosti

obsahující údaje platné v době podání žádosti včetně informací o podaném návrhu na zápis do příslušné evidence, který nebyl ke dni podání žádosti Strana 348 32 VYHLÁŠKA ze dne 18. ledna 2010 o platebních systémech s neodvolatelností zúčtování Česká národní banka stanoví podle 142 zákona č. 284/2009 Sb., o platebním styku, (dále jen zákon ) k provedení

Více

Z á k o n. č. 72/2000 Sb.,

Z á k o n. č. 72/2000 Sb., PŘÍLOHA č. 1a Z á k o n č. 72/2000 Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách), ve znění zákona č. 453/2001 Sb., zákona č. 320/2002 Sb. a zákona č. 19/2004

Více

Žádost o příspěvek na úhradu provozních nákladů vynaložených v souvislosti s výkonem samostatné výdělečné činnosti osoby se zdravotním postižením

Žádost o příspěvek na úhradu provozních nákladů vynaložených v souvislosti s výkonem samostatné výdělečné činnosti osoby se zdravotním postižením Registrační číslo Úřadu práce ČR: Provozní náklady OSVČ OZP Pracoviště Úřadu práce ČR: Žádost o příspěvek na úhradu provozních nákladů vynaložených v souvislosti s výkonem samostatné výdělečné činnosti

Více

Z Á S A D Y PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍ PODPORY Z ROZPOČTU LIBERECKÉHO KRAJE

Z Á S A D Y PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍ PODPORY Z ROZPOČTU LIBERECKÉHO KRAJE Z Á S A D Y PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍ PODPORY Z ROZPOČTU LIBERECKÉHO KRAJE Článek 1 Obecná část 1. Zásady pro poskytování finanční podpory z rozpočtu Libereckého kraje (dále jen finanční podpora ) upravují

Více

Pravidla ES pro národní regionální pomoc z roku 1998 Nařízení Komise ES č. 68/2001 o aplikaci čl. 87 a 88 Smlouvy o založení ES na podporu školení

Pravidla ES pro národní regionální pomoc z roku 1998 Nařízení Komise ES č. 68/2001 o aplikaci čl. 87 a 88 Smlouvy o založení ES na podporu školení INVESTIČNÍ PODPORA PRO TECHNOLOGICKÁ CENTRA LEGISLATIVNÍ RÁMEC Usnesení vlády ze dne 5.června 2002, č. 573 k zabezpečení realizace Rámcového programu pro podporu strategických služeb a Rámcového programu

Více

91/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 27. února 2006, kterou se provádí zákon o platebním styku

91/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 27. února 2006, kterou se provádí zákon o platebním styku 91/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 27. února 2006, kterou se provádí zákon o platebním styku Česká národní banka stanoví podle 18d odst. 3 zákona č. 124/2002 Sb., o převodech peněžních prostředků, elektronických

Více

Program záruk pro malé a střední podnikatele ZÁRUKA (zvýhodněné záruky za úvěry) (ve znění platném od 11. srpna 2010)

Program záruk pro malé a střední podnikatele ZÁRUKA (zvýhodněné záruky za úvěry) (ve znění platném od 11. srpna 2010) Program záruk pro malé a střední podnikatele ZÁRUKA (zvýhodněné záruky za úvěry) (ve znění platném od 11. srpna 2010) Navrhovatel programu: Ministerstvo průmyslu a obchodu (www.mpo.cz) Poskytovatel podpory:

Více

D O H O D A. Článek I Účel poskytnutí příspěvku

D O H O D A. Článek I Účel poskytnutí příspěvku D O H O D A o poskytnutí příspěvku na úhradu mzdových nákladů mentora spolufinancovaného ze státního rozpočtu a Evropského sociálního fondu č. f[xxxxxxx] uzavřená mezi Úřadem práce České republiky zastupující

Více

Operační program Podnikání a inovace. Program záruk pro malé a střední podnikatele ZÁRUKA (ve znění platném od. 2007)

Operační program Podnikání a inovace. Program záruk pro malé a střední podnikatele ZÁRUKA (ve znění platném od. 2007) Operační program Podnikání a inovace Program záruk pro malé a střední podnikatele ZÁRUKA (ve znění platném od. 2007) Tento program realizuje Prioritu 2 Operačního programu Podnikání a inovace 2007 2013.

Více

Zajištění provozu mateřského centra na rok (dále jen Program )

Zajištění provozu mateřského centra na rok (dále jen Program ) - 1 - GRANTOVÝ PROGRAM Zajištění provozu mateřského centra na rok 2016 2017 (dále jen Program ) Článek 1 Úvodní ustanovení Grantový program s názvem Zajištění provozu mateřského centra na rok 2016 a 2017

Více

Město Česká Lípa Žádost o dotaci na podporu cestovního ruchu v roce 2016 Název žadatele:

Město Česká Lípa Žádost o dotaci na podporu cestovního ruchu v roce 2016 Název žadatele: 1/7 Město Žádost o dotaci na podporu cestovního ruchu v roce 2016 Název žadatele: Sídlo: IČ, DIČ, ev. č. registrace, uvedení zřizovatele apod.: Je-li žadatelem právnická osoba (při nedostatku místa na

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 524/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 524/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VI. volební období 524/1 Usnesení hospodářského výboru č. 150 ze dne 29. února 2012 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb., o investičních

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB V OBLASTI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK při realizaci národních a regionálních individuálních projektů Úřadem práce v Karlových Varech v rámci Operačního programu Lidské

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA. Článek 1 Úvodní ustanovení

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA. Článek 1 Úvodní ustanovení ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA Článek 1 Úvodní ustanovení Mimořádná dotace z rozpočtových prostředků Města Tišnova je v souladu s těmito zákony a dalšími předpisy: a)

Více

Dotační program vyhlášený městem Rosice

Dotační program vyhlášený městem Rosice Dotační program vyhlášený městem Rosice Podpora poskytování sociálních služeb v souladu s ustanovením 105 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, pro rok 2016. 1 Právní

Více

každé osoby uvedené v tomto seznamu,.

každé osoby uvedené v tomto seznamu,. Strana 4562 Sbírka zákonů č. 344 / 2014 Částka 137 344 VYHLÁŠKA ze dne 19. prosince 2014, kterou se mění vyhláška č. 247/2013 Sb., o žádostech podle zákona o investičních společnostech a investičních fondech

Více

Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace Program PROGRES

Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace Program PROGRES Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace Program PROGRES Identifikace výzvy Prioritní osa 2: Rozvoj firem Program: PROGRES Výzva: Program podpory rozvíjejících se malých a středních podnikatelů

Více

Obec Chodský Újezd,Chodský Újezd 71, zastoupená starostou obce panem Ing. Jiřím Dufkou IČO (poskytovatel)

Obec Chodský Újezd,Chodský Újezd 71, zastoupená starostou obce panem Ing. Jiřím Dufkou IČO (poskytovatel) 1 Smlouva o poskytnutí dotace na celoroční činnost uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů, a se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových

Více

Žádost o příspěvek na zřízení společensky účelného pracovního místa pro uchazeče o zaměstnání

Žádost o příspěvek na zřízení společensky účelného pracovního místa pro uchazeče o zaměstnání Registrační číslo ÚP: SÚPM zřízená Úřad práce ČR krajská pobočka v: OSÚ S 15 Žádost o příspěvek na zřízení společensky účelného pracovního místa pro uchazeče o zaměstnání 113 zákona č. 435/2004 Sb., o

Více

59 ZÁKON. ze dne 24. února o veřejné podpoře ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ

59 ZÁKON. ze dne 24. února o veřejné podpoře ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ 59 ZÁKON ze dne 24. února 2000 o veřejné podpoře (zákon byl zrušen ke dni 1. května 2004 zákonem č. 215/2004 Sb.) Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ 1 Předmět

Více

Žádost o dotaci na podporu celoroční činnosti v roce 2015 Název žadatele :

Žádost o dotaci na podporu celoroční činnosti v roce 2015 Název žadatele : Město Česká Lípa Žádost o dotaci na podporu celoroční činnosti v roce 2015 Název žadatele : Sídlo: IČ, DIČ, ev.č. registrace, uvedení zřizovatele apod.: Je-li žadatelem právnická osoba (při nedostatku

Více

Přehled předpisů dle 5 odst. 1 písm. e) z. č. 106/1999 Sb.

Přehled předpisů dle 5 odst. 1 písm. e) z. č. 106/1999 Sb. Přehled předpisů dle 5 odst. 1 písm. e) z. č. 106/1999 Sb. - zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění - zákon č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění - zákon č. 500/2004

Více

SMĚRNICE MŽP č. 1/2014

SMĚRNICE MŽP č. 1/2014 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ V Praze dne 2. ledna 2014 Č. j.: 93940/ENV/13 5607/M/13 SMĚRNICE MŽP č. 1/2014 o poskytování finančních prostředků z programu Nová zelená úsporám Článek 1 Úvodní ustanovení

Více

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních aktivit v roce 2016 (Pravidla)

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních aktivit v roce 2016 (Pravidla) Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních aktivit v roce 2016 (Pravidla) Platnost od: 22.02.2016 Účinnost od: 23.02.2016 Zpracoval: Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Více

Pravidla pro poskytování dotací nebo návratné finanční výpomoci z rozpočtu města Krásno

Pravidla pro poskytování dotací nebo návratné finanční výpomoci z rozpočtu města Krásno Pravidla pro poskytování dotací nebo návratné finanční výpomoci z rozpočtu města Krásno I. Předmět úpravy Tato pravidla upravují poskytování dotací, nebo návratné finanční výpomoci (dále pouze dotace )

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Program START

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Program START Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce strukturálních fondů Řídicí orgán OPPI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Program START Identifikace výzvy Program START - Záruky Prioritní

Více

a zprostředkovatele vázaného spotřebitelského

a zprostředkovatele vázaného spotřebitelského Strana 6106 Sbírka zákonů č. 381 / 2016 381 VYHLÁŠKA ze dne 16. listopadu 2016 o žádostech, oznámeních a předkládání výkazů podle zákona o spotřebitelském úvěru Česká národní banka stanoví podle 160 zákona

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast památkové péče v roce 2016

Dotační program města Česká Lípa pro oblast památkové péče v roce 2016 Žádost o dotaci na obnovu památkově hodnotných nemovitostí na území městské památkové zóny pro rok 2016 Název / jméno žadatele: Sídlo / adresa: Je-li žadatelem právnická osoba (při nedostatku místa na

Více

Žádost o příspěvek na společensky účelné pracovní místo vyhrazené pro uchazeče o zaměstnání

Žádost o příspěvek na společensky účelné pracovní místo vyhrazené pro uchazeče o zaměstnání Registrační číslo ÚP: SÚPM vyhrazená Úřad práce ČR v: OSÚ S 15 Žádost o příspěvek na společensky účelné pracovní místo vyhrazené pro uchazeče o zaměstnání 113 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve

Více

Metodický pokyn č. 1/2011

Metodický pokyn č. 1/2011 Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Odbor rodiny a dávkových systémů Č. j.: 2011/4258-21 V Praze dne 17. ledna 2011 Vyřizuje: Mgr. Petr Beck, PaedDr. Petr Niederle Metodický pokyn č. 1/2011 k rozšíření

Více

Platné znění zákona č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn

Platné znění zákona č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn Platné znění zákona č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn 7 Místní příslušnost Místní příslušnost okresní správy

Více

Konečný příjemce OP RLZ odbor 42

Konečný příjemce OP RLZ odbor 42 Konečný příjemce OP RLZ odbor 42 Zadávací dokumentace pro projekt dodávky služeb hrazený z projektu na administraci nadregionálního grantového schématu Priorita 2 Sociální integrace a rovnost příležitostí

Více

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace:

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace: Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů, a se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních

Více

215/2004 Sb. ZÁKON. ze dne 2. dubna o úpravě některých vztahů v oblasti veřejné podpory a o změně zákona o podpoře výzkumu a vývoje

215/2004 Sb. ZÁKON. ze dne 2. dubna o úpravě některých vztahů v oblasti veřejné podpory a o změně zákona o podpoře výzkumu a vývoje 215/2004 Sb. ZÁKON ze dne 2. dubna 2004 o úpravě některých vztahů v oblasti veřejné podpory a o změně zákona o podpoře výzkumu a vývoje Změna: 109/2009 Sb. Změna: 109/2009 Sb. (část) Změna: 109/2009 Sb.

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů Zásady dotačního programu na podporu sociálních služeb definovaných v zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění, v Královéhradeckém kraji v roce 2010. I. Úvodní ustanovení Nestátní neziskové

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů Zásady dotačního programu na podporu sociálních služeb definovaných v zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění, v Královéhradeckém kraji v roce 2012. I. Úvodní ustanovení Nestátní neziskové

Více

INOVACE (ve znění platném od )

INOVACE (ve znění platném od ) Změna: 31.7.2006 INOVACE (ve znění platném od.. 2007) Tento program realizuje Prioritu 1, Oblast intervence 1.3 Inovace, Operačního programu Podnikání a Inovace 2007 2013. Veřejná podpora poskytnutá prostřednictvím

Více

Pravidla pro poskytování institucionální podpory na podporu účasti v projektech mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji

Pravidla pro poskytování institucionální podpory na podporu účasti v projektech mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji Pravidla pro poskytování institucionální podpory na podporu účasti v projektech mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje

Více

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE TEXT SMLOUVY BUDE DÁLE UPŘESNĚN PŘI SCHVALOVÁNÍ DOTACÍ Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve

Více

ZÁKON ČÁST PRVNÍ NĚKTERÉ VZTAHY V OBLASTI VEŘEJNÉ PODPORY

ZÁKON ČÁST PRVNÍ NĚKTERÉ VZTAHY V OBLASTI VEŘEJNÉ PODPORY Systém ASPI - 215/2004 Sb. ZÁKON ze dne 2. dubna 2004 o úpravě některých vztahů v oblasti veřejné podpory a o změně zákona o podpoře výzkumu a vývoje Změna: 109/2009 Sb. Změna: 109/2009 Sb. (část) Změna:

Více

Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010

Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010 Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 109.21.10 Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010 v rámci V. programu Podpora MČ v sociální oblasti

Více

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních a návazných služeb v roce 2016 (Pravidla)

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních a návazných služeb v roce 2016 (Pravidla) Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních a návazných služeb v roce 2016 (Pravidla) Platnost od: 22.02.2016 Účinnost od: 23.02.2016 Zpracoval: Odbor sociálních

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Program START

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Program START Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce strukturálních fondů Řídicí orgán OPPI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Program START Identifikace výzvy Program START - Úvěry Prioritní osa

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE aktualizovaná verze v souvislosti s přijetím zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek OBSAH 1. OBECNÉ POŽADAVKY ZADAVATELE NA PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE... 2 1.1

Více

Částka 35. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 8. dubna 2015 o podmínkách poskytování plateb pro oblasti s přírodními nebo jinými zvláštními omezeními

Částka 35. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 8. dubna 2015 o podmínkách poskytování plateb pro oblasti s přírodními nebo jinými zvláštními omezeními Strana 1042 Sbírka zákonů č. 72 / 2015 72 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 8. dubna 2015 o podmínkách poskytování plateb pro oblasti s přírodními nebo jinými zvláštními omezeními Vláda nařizuje podle 2c odst. 5 zákona

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve zjednodušeném podlimitním řízení podle 53 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, pro podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce Výstavba školní jídelny v obci

Více

o zaměstnávání tuto oblast upravuje zákon č. 435/2004 Sb.,o zaměstnanosti

o zaměstnávání tuto oblast upravuje zákon č. 435/2004 Sb.,o zaměstnanosti o zaměstnávání tuto oblast upravuje zákon č. 435/2004 Sb.,o zaměstnanosti 1) Rovné zacházení a zákaz diskriminace při uplatňování práva na zaměstnání 2) Kompetence úřadů práce 3) Právo na zprostředkování

Více

Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu obce Strachotín

Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu obce Strachotín Zásady a pravidla pro poskytování podpor z rozpočtu obce Strachotín Článek I. Úvod 1) Účelem poskytování podpor je pečovat o všestranný rozvoj území obce a uspokojování potřeb jeho obyvatel. Obec tak činí

Více

Žádost o příspěvek na podporu regionální mobility

Žádost o příspěvek na podporu regionální mobility Registrační číslo Úřadu práce ČR: Regionální mobilita Pracoviště Úřadu práce ČR: S 15 Žádost o příspěvek na podporu regionální mobility 106 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších

Více

OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK

OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Město Humpolec 2016 Dotační program OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Žádost o poskytnutí finanční dotace ČÁST A/ Obecné údaje o žadateli Dotační program OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Žádost o poskytnutí dotace z

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Účel dotace

I. Úvodní ustanovení. II. Účel dotace PRAVIDLA A PODMÍNKY pro poskytování dotace z rozpočtu města Fulneku určené k financování poskytování pečovatelské služby na území města Fulneku jako služby sociální I. Úvodní ustanovení 1. Dotací se rozumí

Více

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 352 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 16.

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 352 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 16. 111 10. funkční období 111 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 58/1995 Sb., o pojišťování a financování vývozu se státní podporou a o doplnění zákona č. 166/1993 Sb., o Nejvyšším kontrolním úřadu, ve

Více

Bezdrátový rozhlas v obci Žáravice

Bezdrátový rozhlas v obci Žáravice Obec ŽÁRAVICE Žáravice 29 533 16 Vápno u Přelouče IČ: 00274640 Telefon: 466 946 235, e-mail: ou.zaravice@worldonline.cz Kontaktní osoba: Ing. Miroslav Lopatář - starosta, telefon 777 946 235 (dále jen

Více

Smlouva o poskytnutí účelové podpory na řešení programového projektu č. TD02XXXX

Smlouva o poskytnutí účelové podpory na řešení programového projektu č. TD02XXXX Smlouva o poskytnutí účelové podpory na řešení programového projektu č. TD02XXXX Smluvní strany: Česká republika Technologická agentura České republiky se sídlem Evropská 2589/33b, 160 00 Praha 6 IČ: 72050365

Více

Program záruk pro malé a střední podnikatele ZÁRUKA (záruky za úvěry pro malé podnikatele)

Program záruk pro malé a střední podnikatele ZÁRUKA (záruky za úvěry pro malé podnikatele) Program záruk pro malé a střední podnikatele ZÁRUKA (záruky za úvěry pro malé podnikatele) Navrhovatel programu: Ministerstvo průmyslu a obchodu (www.mpo.cz) Poskytovatel podpory: Českomoravská záruční

Více

Rozdílová tabulka návrhu právního předpisu ČR s předpisy EU

Rozdílová tabulka návrhu právního předpisu ČR s předpisy EU Rozdílová tabulka návrhu právního předpisu ČR s předpisy EU Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách), ve znění

Více

Vývoj legislativy v oblasti zaměstnávání osob se zdravotním postižením. JUDr. Pavel Ptáčník Vládní výbor pro zdravotně postižené občany

Vývoj legislativy v oblasti zaměstnávání osob se zdravotním postižením. JUDr. Pavel Ptáčník Vládní výbor pro zdravotně postižené občany Vývoj legislativy v oblasti zaměstnávání osob se zdravotním postižením JUDr. Pavel Ptáčník Vládní výbor pro zdravotně postižené občany Situace v oblasti zaměstnávání osob se zdravotním postižením Na úřadech

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ z rozpočtu města Žlutice v oblasti kultury, sportu a společenského života Zastupitelstvo města Žlutice (dále jen zastupitelstvo města) se usneslo na těchto Pravidlech pro

Více

Žádost o příspěvek na společensky účelné pracovní místo vyhrazené pro uchazeče o zaměstnání

Žádost o příspěvek na společensky účelné pracovní místo vyhrazené pro uchazeče o zaměstnání Registrační číslo ÚP: SÚPM vyhrazená Úřad práce ČR krajská pobočka v: OSÚ S 15 Žádost o příspěvek na společensky účelné pracovní místo vyhrazené pro uchazeče o zaměstnání 113 zákona č. 435/2004 Sb., o

Více

117/1995 Sb. ZÁKON ze dne 26. května 1995 o státní sociální podpoře

117/1995 Sb. ZÁKON ze dne 26. května 1995 o státní sociální podpoře 117/1995 Sb. ZÁKON ze dne 26. května 1995 o státní sociální podpoře (platí od 15. 81. 7. 2017 do 30. 914. 8. 2017) ve znění zákona č. 137/1996 Sb., zákona č. 132/1997 Sb., zákona č. 242/1997 Sb., v úplném

Více

INVESTIČNÍ POBÍDKY Novela zákona o investičních pobídkách od 1. května 2015. Ing. Marcela Kolveková Vedoucí oddělení investičních pobídek

INVESTIČNÍ POBÍDKY Novela zákona o investičních pobídkách od 1. května 2015. Ing. Marcela Kolveková Vedoucí oddělení investičních pobídek INVESTIČNÍ POBÍDKY Novela zákona o investičních pobídkách od 1. května 2015 Ing. Marcela Kolveková Vedoucí oddělení investičních pobídek Důvody novely zákona Změna pravidel na úrovni EU Obecné nařízení

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE Veřejná zakázka na dodávky zadávaná podle ustanovení 8, 12 odstavec (2), 14, 21 odstavec (1) písmeno f) a souvisejících zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů (dále

Více

Program. Regionální úvěr RPZ. pro malé a střední podnikatele ve Zlínském kraji (s platností od 1.7.2011)

Program. Regionální úvěr RPZ. pro malé a střední podnikatele ve Zlínském kraji (s platností od 1.7.2011) Program Regionální úvěr RPZ pro malé a střední podnikatele ve Zlínském kraji (s platností od 1.7.2011) Program je realizován podle Nařízení Komise (ES) č. 1998/2006 ze dne 15. prosince 2006 o použití článků

Více

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

203/2015 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o zaměstnanosti

203/2015 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o zaměstnanosti 203/2015 Sb. ZÁKON ze dne 23. července 2015, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějích předpisů, a zákon č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně

Více

VYHLÁŠKA ze dne 7. prosince 2011 o průmyslové bezpečnosti

VYHLÁŠKA ze dne 7. prosince 2011 o průmyslové bezpečnosti Strana 5334 Sbírka zákonů č. 405 / 2011 Částka 142 405 VYHLÁŠKA ze dne 7. prosince 2011 o průmyslové bezpečnosti Národní bezpečnostní úřad stanoví podle 15a odst. 7, 64, 75a odst. 4 a 135 písm. b), d),

Více