Co je studentský vědecký kroužek ÚPSS? Jakým aktivitám se studentský vědecký kroužek ÚPSS věnuje?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Co je studentský vědecký kroužek ÚPSS? Jakým aktivitám se studentský vědecký kroužek ÚPSS věnuje?"

Transkript

1 Co je studentský vědecký kroužek ÚPSS? Studentský vědecký kroužek Ústavu pedagogiky a sociálních studií je dobrovolným uskupením studentů prezenčního studia. Jeho členy mohou být studenti bakalářských a magisterských studijních oborů akreditovaných na Ústavu pedagogiky a sociálních studií (Pedagogika sociální práce, Pedagogika veřejná správa, Vychovatelství, Řízení volnočasových aktivit, Pedagogické asistentství), studenti dalších studijních oborů realizovaných na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého, studenti doktorského studia oboru Pedagogika. Studentský vědecký kroužek Ústavu pedagogiky a sociálních studií byl založen v září roku Nyní, v polovině akademického roku 2009/2010, má kolem patnácti členů studentů a studentek bakalářského, magisterského i doktorského studia. Jakým aktivitám se studentský vědecký kroužek ÚPSS věnuje? Studentský vědecký kroužek Ústavu pedagogiky a sociálních studií se zaměřuje především na vedení studentů k tvořivé vědecko-výzkumné práci. Ve spolupráci s našimi zahraničními partnery vždy zvolíme téma, kterému se věnujeme po dva roky. V letošním roce jsme dokončili projekt zaměřený výchovu žáků základní školy ke zdravému životnímu stylu, na jehož realizaci se v jeho první etapě podílel také studentský vědecký kroužek Katedry primární pedagogiky. V následujících dvou letech se budeme věnovat problematice hodnotové orientace dětí a mládeže. Stěžejní komponentou každého projektu je mezinárodní výzkum, který je realizován námi v České republice a našimi partnery na Slovensku a v Polsku. Naše aktivity: plánování mezinárodního výzkumu k danému tématu a tvorba výzkumného nástroje (nejčastěji dotazníku), sběr dat, jejich vyhodnocení a tvorba výzkumné zprávy, komparace výsledků výzkumu s výsledky zahraničních partnerů mezinárodní výzkumná analýza, příprava odborných příspěvků ke zvolenému tématu, účast na mezinárodních odborných setkáních v zahraničí,

2 organizace konferencí a týdenních pobytů pro naše zahraniční partnery na půdě Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, vydávání mezinárodních sborníků z našich konferencí a seminářů. Co všechno studentský vědecký kroužek ÚPSS nabízí? Studenti, kteří se rozhodnou stát členy studentského vědeckého kroužku Ústavu pedagogiky a sociálních studií, dostanou možnost rozvíjet své nadání k tvořivé odborné práci, získají praktické a užitečné zkušenosti s plánováním, realizací a vyhodnocováním výzkumů, naučí se zpracovávat odborné statě ke zvolenému tématu a publikovat je ve vydávaných sbornících, vyzkouší si vystupovat se svými příspěvky na odborných konferencích a seminářích a obhajovat svá stanoviska v diskusích, prohloubí své poznatky ve studovaném oboru i vztah k němu, poznají nejen vysoké školy pedagogického zaměření, ale také základní školy a školská zařízení na Slovensku a v Polsku, a tak dostanou možnost obohacovat svůj odborný rozhled, seznámí se a naváží přátelské vztahy s dalšími studenty z České republiky, ze Slovenska a Polska, zažijí uspokojení z týmové práce a společného úspěchu, získají poznatky a zkušenosti, které využijí nejen během svého studia a v jeho závěru především při zpracovávání bakalářské či diplomové práce, ale také ve své budoucí pedagogické profesi. S kým studentský vědecký kroužek ÚPSS spolupracuje? Studentský vědecký kroužek Ústavu pedagogiky a sociálních studií spolupracuje s podobně orientovanými studentskými vědeckými kroužky v zahraničí na Slovensku a v Polsku. Našimi partnery jsou: Instytut Studiów Edukacyjnych Uniwersytetu Opolskiego v Opole, Polsko, Pedagogická fakulta Prešovské univerzity v Prešově, Slovensko, Państwowa WyŜsza Szkoła Zawodowa v Ratiboři, Polsko.

3 V roce 2009 byla navázána spolupráce s dalším zahraničním partnerem Katedrou pedagogických štúdií Fakulty prírodných vied Žilinské univerzity v Žilině. Prožili jsme v roce 2009 Ve dnech dubna 2009 jsme se zúčastnili pětidenního mezinárodního setkání v krásném polském městě Opole. Pozvání na tuto akci, jejímž pořadatelem byl Instytut Studiów Edukacyjnych Univerzity v Opole, přijali spolu s námi také pedagogové a studenti ze slovenského Prešova a polské Ratiboře. Cílem našeho odborného setkání bylo zhodnocení dvouleté práce na tématu životního stylu žáků 1. a 2. stupně základní školy. Životní styl žáků 1. stupně ZŠ byl sledován v roce 2008 v Polsku, na Slovensku a v Česku (zde se mu věnoval studentský vědecký kroužek Katedry primární pedagogiky). Studentský vědecký kroužek Ústavu pedagogiky a sociálních studií se pak v roce 2009 spolu s polskými kolegy z Opole a Ratiboře zaměřil na žáky 2. stupně ZŠ. Na mezinárodním setkání v Opole byly získané závěry prezentovány, diskutovány a komparovány. Zazněla řada odborných příspěvků studentů k problematice životního stylu dětí a mládeže. Po celou dobu našeho setkání panovala otevřená a tvůrčí atmosféra, podporující výměnu poznatků a zkušeností. Obohaceni jsme však byli nejen po stránce odborné, ale také poznávací a sociální. Naši hostitelé pro nás připravili pestrý program, který vedle hospitací v mateřských i základních školách zahrnoval také návštěvu moderní opolské zoologické zahrady, workshop zaměřený na pohybovou výchovu a výlet do ekologického hospodářství. Studenti navázali nová přátelství a upevnili ta dřívější. Mohli srovnávat výchovné přístupy a instituce u nás a v Polsku a rozšířit tak své pedagogické obzory. V neposlední řadě si vyzkoušeli vystoupit před posluchači s vlastním odborným sdělením a obhájit svá tvrzení v následné diskusi. Pro řadu z nich to byla první zkušenost tohoto druhu a nutno říci, že svůj úkol zvládli výborně. Týden v polském Opole utekl jako voda, ale odvezli jsme si z něj mnoho hezkých vzpomínek. Výstupy z projektu jsou uveřejněny ve sborníku, který byl vydán Ústavem pedagogiky a sociálních studií na počátku října Ve dnech října 2009 se na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého konala mezinárodní studentská pedagogicko-vědecká konference Výchova žáků základní školy ke zdravému životnímu stylu, kterou pořádal Ústav pedagogiky a sociálních studií ve spolupráci s Katedrou antropologie a zdravovědy Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

4 Hlavním cílem konference bylo uzavřít mezinárodní spolupráci na projektu, jenž byl zaměřen na zdravý životní styl žáků základní školy. Tímto tématem jsme se společně s našimi zahraničními partnery z Opole, Ratiboře a Prešova zabývali po dva roky. Na realizaci projektu se v jeho první etapě podílel také studentský vědecký kroužek Katedry primární pedagogiky PdF UP. Jednání konference zahájila vedoucí studentského vědeckého kroužku Ústavu pedagogiky a sociálních studií, doc. PhDr. Drahomíra Holoušová, CSc., která výsledky projektu krátce zhodnotila. Představila také právě vydaný sborník, jenž obsahuje jak odborné příspěvky studentů a pedagogů, tak výsledky rozsáhlého výzkumu realizovaného v Česku, na Slovensku a v Polsku, a je završením dvouleté práce zaměřené na téma zdravého životního stylu. Účastníci konference byli v průběhu úvodního jednání seznámeni s novým tématem, jemuž se budou v následujícím období věnovat a jímž je problematika hodnotové orientace žáků základní školy. Na společném setkání byly také přivítány zástupkyně Katedry pedagogiky, psychológie a sociálnych vied Fakulty prírodných vied Žilinské univerzity, která bude se studentským vědeckým kroužkem Ústavu pedagogiky a sociálních studií spolupracovat. Zahájení konference byla přítomna proděkanka pro vědu a výzkum doc. Mgr. Kateřina Vitásková, Ph.D. Jménem vedení Pedagogické fakulty Univerzity Palackého poděkovala všem akademickým pracovníkům a studentům, kteří se na realizaci projektu podíleli. Účastníky konference přivítala také ředitelka Ústavu pedagogiky a sociálních studií prof. PhDr. Helena Grecmanová, Ph.D., jež ve svém vystoupení ocenila významnou podporu, kterou tvůrčím a odborným aktivitám studentů poskytuje oddělení vědy a výzkumu Pedagogické fakulty UP. Následující program konference byl věnován nejen vědecké činnosti, ale také prohlubování vzájemných kontaktů jak studentů, tak pedagogů. Pondělní i úterní večer strávili studenti prezentováním svých odborných příspěvků a následnou diskusí, která i přes jazykové odlišnosti přinesla mnohé zajímavé a obohacující podněty. Účastníci konference společně plánovali další spolupráci na novém tématu, a především připravovali výzkumný nástroj, který použijí v chystaném mezinárodním výzkumu. V programu konference byla dále zahrnuta tvořivá dílna zaměřená na problematiku hodnotové orientace dětí a mládeže a prohlídka expozic Arcidiecézního muzea a Muzea moderního umění v Olomouci. Nedílnou součástí těchto studentských konferencí bývají hospitace v základních školách. Tentokrát studenti i se svými pedagogy navštívili Fakultní základní školu na Tererově náměstí v Olomouci, kde se seznámili s aplikací metod výchovy k hodnotám ve výuce. Třídenní konferenci zakončilo setkání, na němž vedoucí studentských vědeckých kroužků zhodnotili její průběh. Společným úsilím se všem zúčastněným podařilo upevnit tradici mezinárodních pedagogicko-vědeckých konferencí. Další ročník

5 mezinárodní konference, jež bude zaměřena na hodnotovou orientaci dětí a mládeže, se bude konat na jaře příštího roku. Chcete vědět více? Pokud Vás činnost studentského vědeckého kroužku Ústavu pedagogiky a sociálních studií zaujala, obraťte se na jeho vedoucí doc. PhDr. Drahomíru Holoušovou, CSc. nebo na Mgr. Pavlu Vyhnálkovou, Ph.D., které Vám rády poskytnou podrobnější informace.

Seznam aktivit a publikační činnosti Mgr. Pavla Vyhnálková, Ph.D. odborné kurikulum

Seznam aktivit a publikační činnosti Mgr. Pavla Vyhnálková, Ph.D. odborné kurikulum Seznam aktivit a publikační činnosti Mgr. Pavla Vyhnálková, Ph.D. odborné kurikulum Jméno, příjmení, tituly: Pavla Vyhnálková, Mgr., Ph.D. Rodné příjmení: Pospíchalová Datum a místo narození: 20. ledna

Více

Mgr. Pavla Dobešová. Výuka předmětů: Česká literatura 19. století. Téma disertační práce: Multimédia v hodinách literární výchovy na 2.

Mgr. Pavla Dobešová. Výuka předmětů: Česká literatura 19. století. Téma disertační práce: Multimédia v hodinách literární výchovy na 2. Mgr. Pavla Dobešová Výuka předmětů: Česká literatura 19. století Téma disertační práce: Multimédia v hodinách literární výchovy na 2. stupni ZŠ Školitel: Mgr. Daniel Jakubíček, Ph.D. Školitel-konzultant:

Více

ŽIVOTOPIS. Zuzana Tichá

ŽIVOTOPIS. Zuzana Tichá ŽIVOTOPIS Osobní údaje Křestní jméno / Příjmení Tituly E-mail Státní příslušnost Zuzana Tichá PhDr., Ph.D. zuzana.ticha@upol.cz ČR Pracovní zkušenosti Období (od-do) Hlavní pracovní náplň a odpovědnost

Více

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, vítáme Vás na Ústavu pedagogiky a sociálních studií. www.upss.cz Proč si vybrat ke svému studiu Olomouc Pedagogickou fakultu

Více

Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D.

Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D. Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D. FUNKCE: členka akademického senátu PdF, UP; prezenční rozvrh; koordinátorka webových stránek TELEFON: 585635201 E-MAIL: lucie.kremenkova@gmail.com ČÍSLO PRACOVNY: 4.27 VĚDECKO-VÝZKUMNÉ

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Pedagogická fakulta Katedra technické a informační výchovy Vás zve na mezinárodní vědecko-odbornou konferenci konanou pod záštitou děkanky Pedagogické fakulty UP prof. PaedDr.

Více

Proč a jak se stát studentem

Proč a jak se stát studentem Proč a jak se stát studentem DOKTORSKÉHO STUDIJNÍHO OBORU PEDAGOGIKA na FHS UTB ve Zlíně CO budu studovat? Tematicky se zaměřuje na dvě oblasti: a) procesy vyučování a učení a jejich aktéři, b) sociální

Více

Společenské vědy ve vzdělávání

Společenské vědy ve vzdělávání UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PEDAGOGICKÁ FAKULTA Katedra společenských věd Žižkovo nám. 5, Olomouc 77140 pořádá 25. 26. dubna 2012 II. mezinárodní vědeckou konferenci s oborově didaktickým zaměřením

Více

PhDr. et Mgr. Jitka Tomanová, Ph.D.

PhDr. et Mgr. Jitka Tomanová, Ph.D. PhDr. et Mgr. Jitka Tomanová, Ph.D. Funkce: odborná asistentka, garantka oborů Sociálně zdravotní práce se zaměřením na vzdělávání, Učitelství sociálně zdravotních předmětů pro střední odborné školy a

Více

Doktorský studijní program 75-01 Pedagogika

Doktorský studijní program 75-01 Pedagogika Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Žižkovo nám. 5, 771 40 Olomouc Doktorský studijní program 75-01 Pedagogika Doktorský studijní program 75-01 Pedagogika vychází ze Zákona o vysokých školách

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 13. 4. 2015

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 13. 4. 2015 Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 13. 4. 2015 Místo konání: Děkanát FZV UP v Olomouci, Tř. Svobody 8 pracovna děkana Datum: 13. 4. 2015 Čas:

Více

PROJEV PŘI PŘÍLEŽITOSTI INAUGURACE DĚKANA LÉKAŘSKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

PROJEV PŘI PŘÍLEŽITOSTI INAUGURACE DĚKANA LÉKAŘSKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI PROJEV PŘI PŘÍLEŽITOSTI INAUGURACE DĚKANA LÉKAŘSKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Aula Právnické fakulty UP, tř. 17. listopadu, Olomouc 23. června 2011 Vaše Magnificence, vážený pane rektore,

Více

Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2014

Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2014 Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2014 Ve dnech 16. a 17. září 2014 byl Institutem celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně pořádán již 6. ročník mezinárodní vědecké konference celoživotního

Více

Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2015

Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2015 Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2015 Ve dnech 15. a 16. září 2015 byl Institutem celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně pořádán již 7. ročník mezinárodní vědecké konference celoživotního

Více

Standard studijního programu Didaktika chemie

Standard studijního programu Didaktika chemie Standard studijního Didaktika chemie A. Specifika a obsah studijního : Typ doktorský Oblast/oblasti vzdělávání Chemie/Učitelství, 40 %/60 % Základní tematické okruhy obecná chemie, anorganická chemie,

Více

Doktorský studijní obor Didaktika literatury. 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury

Doktorský studijní obor Didaktika literatury. 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury Obsah 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury... 1 1.1 Shrnutí požadovaných studijních aktivit včetně jejich kreditového ohodnocení... 2 1.2 Charakteristika a kreditové ohodnocení

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3.

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3. Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3. září 2014 Zapsala: Ing. Lenka Danielová, Ph.D. Zápis ze zasedání Vědecké rady

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu v Jindřichově Hradci Opatření děkana Fakulty managementu č. 7/2016

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu v Jindřichově Hradci Opatření děkana Fakulty managementu č. 7/2016 Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu v Jindřichově Hradci Opatření děkana Fakulty managementu č. 7/2016 Opatření děkana o dalších povinnostech studentů doktorského studia na Fakultě managementu

Více

Soulad studijního programu. Ochrana a tvorba krajiny. Biologie, ekologie a životní prostředí

Soulad studijního programu. Ochrana a tvorba krajiny. Biologie, ekologie a životní prostředí Standard studijního Ochrana a tvorba krajiny A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního s tvůrčí činností

Více

proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín

proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín 27. 2. 2014 proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zúčastnily se ZŠ Karolinka a ZŠ Sychrově. Exkurze proběhla v hornickém muzeu Landek Park. 3.3-7.3.

Více

Informace o výsledcích přijímacího řízení uchazečů o studium na FVP SU v Opavě pro akademický rok 2017/2018

Informace o výsledcích přijímacího řízení uchazečů o studium na FVP SU v Opavě pro akademický rok 2017/2018 Informace o výsledcích přijímacího řízení uchazečů o studium na FVP SU v Opavě pro akademický rok 2017/2018 Bakalářské studium Všeobecná sestra prezenční a kombinovaná forma Písemný test ze znalostí uchazeče

Více

Zápis ze zasedání Oborových rad Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne

Zápis ze zasedání Oborových rad Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne Zápis ze zasedání Oborových rad Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 10. 09. 2014 Oborová rada oboru Ekonomie Oborová rada oboru Podniková ekonomika a management Přítomni: - viz

Více

Vymezení pracovních činností akademických a vědeckých pracovníků. vědeckých pracovníků

Vymezení pracovních činností akademických a vědeckých pracovníků. vědeckých pracovníků Strana 1 / 10 Vymezení pracovních činností akademických a Anotace: Účelem této směrnice je vymezit okruh činností pro jednotlivé funkce (druhy práce) vykonávané akademickými a vědeckými pracovníky v pracovněprávním

Více

Dlouhodobý záměr SVŠE Znojmo

Dlouhodobý záměr SVŠE Znojmo SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO Dlouhodobý záměr SVŠE Znojmo do roku 2011 Projednáno AR SVŠE 23. 11. 2007 1. Východiska dlouhodobého záměru Dlouhodobý záměr Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo

Více

Organizační řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 15. ledna 2014

Organizační řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 15. ledna 2014 Organizační řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 15. ledna 2014 Článek 1 Úvodní ustanovení Organizační řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (dále jen Organizační

Více

Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017

Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017 Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017 Předloženo k projednání Akademickému senátu PdF OU dne 9. 1. 2017 Zpracoval: doc. Mgr. Tomáš Jarmara, Ph.D., děkan

Více

Vážené kolegyně, vážení kolegové! Cílem konference s mezinárodní účastí je diskuse nad aktuálními problémy vzdělávání učitelů primární a preprimární p

Vážené kolegyně, vážení kolegové! Cílem konference s mezinárodní účastí je diskuse nad aktuálními problémy vzdělávání učitelů primární a preprimární p Univerzita Palackého v Olomouci Pedagogická fakulta Katedra primární pedagogiky si Vás dovoluje pozvat na konferenci s mezinárodní účastí ZA KVALITOU VZDĚLÁVÁNÍ UČITELŮ PRIMÁRNÍ A PREPRIMÁRNÍ PEDAGOGIKY

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS PdF UP. PdF-A-19/01

VNITŘNÍ PŘEDPIS PdF UP. PdF-A-19/01 VNITŘNÍ PŘEDPIS PdF UP PdF-A-19/01 Vnitřní předpis Pedagogické fakulty k provedení Studijního a zkušebního řádu Obsah: Garant: Tento vnitřní předpis provádí Studijní a zkušební řád Univerzity Palackého

Více

o hospodaření s veřejnými prostředky poskytovanými na účelovou a institucionální podporu výzkumu a vývoje AMU v Praze

o hospodaření s veřejnými prostředky poskytovanými na účelovou a institucionální podporu výzkumu a vývoje AMU v Praze V Praze 5.3.2003 Sekr.2261/2003 Směrnice kvestorky č. 2/2003 o hospodaření s veřejnými prostředky poskytovanými na účelovou a institucionální podporu výzkumu a vývoje AMU v Praze S platností od 1.3. 2003

Více

Projekt Vzdělávat a bavit jako další fáze systematické podpory mimoškolního vzdělávání v muzeích a galeriích. Jan Holovský

Projekt Vzdělávat a bavit jako další fáze systematické podpory mimoškolního vzdělávání v muzeích a galeriích. Jan Holovský Projekt Vzdělávat a bavit jako další fáze systematické podpory mimoškolního vzdělávání v muzeích a galeriích Jan Holovský Ministerstvo kultury a projekt Vzdělávat a bavit Projekt Vzdělávat a bavit, spojuje

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě na rok 2008

Aktualizace Dlouhodobého záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě na rok 2008 Ostravská univerzita v Ostravě Pedagogická fakulta erze 2006 Aktualizace Dlouhodobého záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě na rok 2008 Projednala Vědecká rada PdF OU dne 3. 12. 2007

Více

Standard studijního programu Fyzika se zaměřením na vzdělávání

Standard studijního programu Fyzika se zaměřením na vzdělávání Standard studijního Fyzika se zaměřením na vzdělávání A. Specifika a obsah studijního : Typ bakalářský Oblast/oblasti vzdělávání Fyzika/Učitelství 60% / 40% Základní tematické okruhy Mechanika, termodynamika

Více

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2011-2014 0 OBSAH 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 2 Priority Ekonomické fakulty... 2 2.1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2.2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně Aktualizace Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně na rok 2015 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Více

ZÁPIS Z 2. SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY ČTENÁŘSKÁ A MATEMATICKÁ GRAMOTNOST V ZÁKLADNÍM VZDĚLÁVÁNÍ

ZÁPIS Z 2. SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY ČTENÁŘSKÁ A MATEMATICKÁ GRAMOTNOST V ZÁKLADNÍM VZDĚLÁVÁNÍ ZÁPIS Z 2. SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY ČTENÁŘSKÁ A MATEMATICKÁ Datum jednání: 29.09.2016 Čas jednání: 14:00 hodin GRAMOTNOST V ZÁKLADNÍM VZDĚLÁVÁNÍ Místo jednání: Kancelář MAS Lednicko-valtický areál, z.s.,

Více

Studijní program je těsně vázán na vědeckou činnost Katedry experimentální fyziky PřF UP či praxí Forma studia

Studijní program je těsně vázán na vědeckou činnost Katedry experimentální fyziky PřF UP či praxí Forma studia Standard studijního Didaktika fyziky A. Specifika a obsah studijního : Typ doktorský Oblast vzdělávání Fyzika/Učitelství 40 %/60 % Základní tematické okruhy Mechanika, termodynamika a kinetická teorie,

Více

Zápis 16. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 16/2013 ze dne

Zápis 16. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 16/2013 ze dne Zápis 16. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 16/2013 ze dne 26. 9. 2013 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: PhDr. Lenka Machálková, Ph.D., p. Marie Pavlíková Nepřítomni:

Více

Dlouhodobý záměr PF UJEP na léta

Dlouhodobý záměr PF UJEP na léta Dlouhodobý záměr PF UJEP na léta 2011 2015 Aktualizace na rok 2013 Projednáno Vědeckou radou PF UJEP dne 22. 11. 2012 Schváleno AS PF UJEP dne 28. 11. 2012 doc. PaedDr. Pavel Doulík, Ph.D. děkan PREAMBULE

Více

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018 Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018 Přítomni: dle prezenční listiny Místo jednání: Velká zasedací místnost, Rektorát Masarykovy univerzity Program: 1. Projednání záměrů vzniku

Více

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty... 2

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty... 2 DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2015-2019 0 OBSAH Obsah... 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 Priority Ekonomické fakulty... 2 1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

CENTRUM PRO ROZVOJ MUZEJNÍ PEDAGOGIKY A PRÁCE MUZEÍ SE ZDRAVOTNĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽÍ PŘI MZM V BRNĚ

CENTRUM PRO ROZVOJ MUZEJNÍ PEDAGOGIKY A PRÁCE MUZEÍ SE ZDRAVOTNĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽÍ PŘI MZM V BRNĚ CENTRUM PRO ROZVOJ MUZEJNÍ PEDAGOGIKY A PRÁCE MUZEÍ SE ZDRAVOTNĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽÍ PŘI MZM V BRNĚ Centrum pro rozvoj muzejní pedagogiky a práce muzeí se zdravotně postiženou mládeží bylo zřízeno při oddělení

Více

Priority Aktualizace Dlouhodobého záměru FHS pro rok 2011

Priority Aktualizace Dlouhodobého záměru FHS pro rok 2011 Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Fakulty humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně pro rok 2011 Úvod Aktualizace

Více

EVVO v Moravskoslezském kraji. Školy a školská zařízení patří k základním pilířům systému EVVO na území Moravskoslezského kraje.

EVVO v Moravskoslezském kraji. Školy a školská zařízení patří k základním pilířům systému EVVO na území Moravskoslezského kraje. Školy a školská zařízení patří k základním pilířům systému EVVO na území Moravskoslezského kraje. Jak Moravskoslezský kraj podporuje EVVO ve školách a školských zařízeních Kraj zahrnuje oblast EVVO do

Více

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně Kód: Druh: Název: Organizační závaznost: PD/04/2013 POKYN DĚKANKY Datum vydání: 27. 2. 2013 Ú: 1. 2. 2013 Vydává: Zpracoval: Počet stran: 9 Počet příloh: 0 Rozdělovník: Podpis oprávněné osoby: Webová prezentace

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Asociace vysokoškolských poradců, o.s.

Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Výroční zpráva o činnosti 2009 Obsah 1. Základní údaje 2. Činnost asociace 2.1. Odborná činnost 2.1.1. Nábor členské základny 2.1.2. Výroční konference 2.1.3. Uspořádání

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně pro rok 2009 Ve Zlíně dne 7. dubna 2009 ÚVOD Aktualizace

Více

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, vítáme Vás na Ústavu pedagogiky a sociálních studií. www.upss.cz Proč si vybrat ke svému studiu Olomouc Pedagogickou fakultu

Více

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty Vzdělávání a pedagogická činnost... 2

Obsah Poslání Ekonomické fakulty Priority Ekonomické fakulty Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 DLOUHODOBÝ ZÁMĚR EKONOMICKÉ FAKULTY 2015-2019 0 OBSAH Obsah... 1 Poslání Ekonomické fakulty... 1 Priority Ekonomické fakulty... 2 1 Vzdělávání a pedagogická činnost... 2 2 Výzkum a aplikace vědeckovýzkumných

Více

UNIVERZITA JANA AMOSE KOMENSKÉHO PRAHA

UNIVERZITA JANA AMOSE KOMENSKÉHO PRAHA UNIVERZITA JANA AMOSE KOMENSKÉHO PRAHA S.R.O. Žádost o prodloužení platnosti akreditace (akreditace na dostudování stávajících studentů) navazující magisterský studijní program Speciální pedagogika se

Více

PROFESNÍ STANDARD ABSOLVENTŮ OBORU UČITELSTVÍ SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH PŘEDMĚTŮ PRO STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY A JEJICH UPLATNĚNÍ V PRAXI

PROFESNÍ STANDARD ABSOLVENTŮ OBORU UČITELSTVÍ SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH PŘEDMĚTŮ PRO STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY A JEJICH UPLATNĚNÍ V PRAXI PROFESNÍ STANDARD ABSOLVENTŮ OBORU UČITELSTVÍ SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH PŘEDMĚTŮ PRO STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY A JEJICH UPLATNĚNÍ V PRAXI ZLATICA DORKOVÁ MARTINA CICHÁ USZP připravuje k výkonu povolání podle

Více

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, vítáme Vás na Ústavu pedagogiky a sociálních studií. www.upss.cz Studijní obory, které budeme otevírat v akademickém roce

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019

Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019 Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci na rok 2019 Úvod Předkládaný Plán realizace strategického záměru Fakulty přírodovědně-humanitní

Více

Dne 3.2.2011 se konal v Hotelu Zámeček Průběžný seminář. Semináře se zúčastnilo 50 hostů, kteří byli seznámeni s průběhem a realizací projetu.

Dne 3.2.2011 se konal v Hotelu Zámeček Průběžný seminář. Semináře se zúčastnilo 50 hostů, kteří byli seznámeni s průběhem a realizací projetu. Aktuality : leden - březen 2011 Na všech třech pracovištích SŠHL Frýdlant i nadále probíhat pilotní ověřování modulového systému vyučování. Do všech nových ŠVP a inovovaných ŠVP byly zakomponovány nově

Více

Standard studijního programu Učitelství informatiky pro střední školy

Standard studijního programu Učitelství informatiky pro střední školy Standard studijního Učitelství informatiky pro střední školy A. Specifika a obsah studijního : Typ navazující magisterský Oblast/oblasti vzdělávání Informatika/Učitelství 60 % /40 % 1 Základní tematické

Více

30. dubna 2019 Olomouc

30. dubna 2019 Olomouc 30. dubna 2019 Olomouc Pedagogická fakulta UP, Žižkovo náměstí 5 Další informace viz http://ksv.upol.cz; http://visegradksv.upol.cz/ Mezinárodní vědecký výbor konference Prof. PhDr. František Mezihorák,

Více

Standard studijního programu Učitelství biologie a environmentální výchovy pro střední školy

Standard studijního programu Učitelství biologie a environmentální výchovy pro střední školy Standard studijního Učitelství biologie a environmentální výchovy pro střední školy A. Specifika a obsah studijního : Typ navazující magisterský Oblast/oblasti vzdělávání Biologie, ekologie a životní prostředí/učitelství

Více

Katedra antropologie a zdravovědy. Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. pořádá. 7. 11. 2012 ve 10:30 hod. odborný seminář na téma

Katedra antropologie a zdravovědy. Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. pořádá. 7. 11. 2012 ve 10:30 hod. odborný seminář na téma Katedra antropologie a zdravovědy Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci pořádá 7. 11. 2012 ve 10:30 hod. odborný seminář na téma "Principy a fungování Agentury domací péče poskytující ošetřovatelskou

Více

UNIVERZITA JANA AMOSE KOMENSKÉHO PRAHA

UNIVERZITA JANA AMOSE KOMENSKÉHO PRAHA UNIVERZITA JANA AMOSE KOMENSKÉHO PRAHA S.R.O. Žádost o prodloužení rozšíření akreditace (akreditace na dostudování stávajících studentů) navazující magisterský studijní program Speciální pedagogika se

Více

Závěrečná zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů na Fakultě zdravotnických studií Univerzity Pardubice červen 2012

Závěrečná zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů na Fakultě zdravotnických studií Univerzity Pardubice červen 2012 Závěrečná zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů na Fakultě zdravotnických studií Univerzity Pardubice červen 2012 Úvod Akreditační komise (dále AK) rozhodla na svém zasedání

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Pedagogické fakulty UP v Olomouci dne

Zápis ze zasedání Vědecké rady Pedagogické fakulty UP v Olomouci dne Zápis ze zasedání Vědecké rady Pedagogické fakulty UP v Olomouci dne 10. 4. 2018 Přítomno: 19 členů Vědecké rady, omluveni 2 členové Vědecké rady (dle prezenční listiny). Program: 1. Zahájení činnosti

Více

Filozofická fakulta Ostravské univerzity

Filozofická fakulta Ostravské univerzity Filozofická fakulta Ostravské univerzity Zápis ze zasedání Vědecké rady Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne 31. 10. 2001 Přítomní : dle prezenční listiny Program jednání : 1. Zahájení

Více

Standard studijního programu Matematika se zaměřením na vzdělávání

Standard studijního programu Matematika se zaměřením na vzdělávání Standard studijního Matematika se zaměřením na vzdělávání A. Specifika a obsah studijního : Typ bakalářský Oblast/oblasti vzdělávání Matematika/Učitelství 60 % /40 % 1 Základní tematické okruhy algebra

Více

Systém stimulace k výzkumné činnosti studentů a mladých akademických a výzkumných pracovníků

Systém stimulace k výzkumné činnosti studentů a mladých akademických a výzkumných pracovníků Systém stimulace k výzkumné činnosti studentů a mladých akademických a výzkumných pracovníků Preambule Univerzita chápe nadané studenty a talentované akademické pracovníky jako jeden z pilířů svého rozvoje.

Více

OHLÉDNUTÍ ZA ŘEŠENÝM PROJEKTEM INOVACE PROPEDEUTICKÝCH DISCIPLÍN PRO STUDIJNÍ OBORY SE SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKOU

OHLÉDNUTÍ ZA ŘEŠENÝM PROJEKTEM INOVACE PROPEDEUTICKÝCH DISCIPLÍN PRO STUDIJNÍ OBORY SE SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKOU Inovace propedeutických disciplín pro studijní obory se speciální pedagogikou reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/15.0257 OHLÉDNUTÍ ZA ŘEŠENÝM PROJEKTEM INOVACE PROPEDEUTICKÝCH DISCIPLÍN PRO STUDIJNÍ OBORY SE SPECIÁLNÍ

Více

ZÁPIS Z 2. SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH

ZÁPIS Z 2. SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH ZÁPIS Z 2. SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ Datum jednání: 12.10.2016 Čas jednání: 13:00 hodin V ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH Místo jednání: Kancelář MAS Lednicko-valtický areál, z.s., Lidická 3116/134,

Více

Aktualizace dlouhodobého záměru Pedagogické fakulty OU v Ostravě na rok 2016

Aktualizace dlouhodobého záměru Pedagogické fakulty OU v Ostravě na rok 2016 Pedagogická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Aktualizace dlouhodobého záměru Pedagogické fakulty OU v Ostravě na rok 2016 Schváleno Akademickým senátem PdF OU dne 8. 2. 2016 Zpracoval: doc. Mgr.

Více

Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci

Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Studijní programy a studijní obory uskutečňované na PdF UP v Olomouci v akademickém roce 2015/2016 a podmínky pro přijetí ke studiu v těchto studijních

Více

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden.

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden. Pondělník 15 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 TABULKOVÁ PŘÍLOHA

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 TABULKOVÁ PŘÍLOHA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 TABULKOVÁ PŘÍLOHA 2.1 Akreditované studijní programy (počty) Lékařská fakulta KKOV magisterské Doktorské P K/D P K/D P K/D P K/D přírodní vědy a nauky 11-18 0 0 0 0 0 0 0 0 0 technické

Více

Školitelé: doc. PhDr. Aleš Brandner, CSc. doc. PhDr. Jiří Gazda, CSc.

Školitelé: doc. PhDr. Aleš Brandner, CSc. doc. PhDr. Jiří Gazda, CSc. Ruský jazyk Oborová komise: (předseda) Interní členové PhDr. Jiří Gazda, CSc. Externí členové doc. PhDr. Helena Flídrová, CSc. (Filozofická fakulta, UP v Olomouci) PhDr. Ilona Janyšková, CSc. (Ústav pro

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 1. 4. 2019 Místo konání: Velká zasedací místnost děkanátu UP v Olomouci, Hněvotínská 3, Olomouc Čas: 10

Více

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne 4. 5. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marie Pavlíková, Paulína Maderová, Mgr. Naděžda Calabová,

Více

Antropologie na začátku 3. tisíciletí a její perspektivy

Antropologie na začátku 3. tisíciletí a její perspektivy Česká společnost antropologická ve spolupráci s Katedrou antropologie a zdravovědy Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Pořádá mezinárodní doktorandskou konferenci Antropologie na začátku

Více

Zápis ze semináře. Mezinárodní setkání MAS LEADER

Zápis ze semináře. Mezinárodní setkání MAS LEADER Zápis ze semináře Rychnov nad Kněžnou Dne 25.10.2011 Mezinárodní setkání MAS LEADER V Konferenčním centru mramorovém sálu zámku Potštejn 20.10.2011, 13,00 17,00 hod. Přítomni: Dle prezenční listiny Jednání

Více

P 8109 Obecná teorie a dějiny umění a kultury DĚJINY VÝTVARNÉHO UMĚNÍ

P 8109 Obecná teorie a dějiny umění a kultury DĚJINY VÝTVARNÉHO UMĚNÍ P 8109 Obecná teorie a dějiny umění a kultury DĚJINY VÝTVARNÉHO UMĚNÍ Vstupní požadavky Uchazeč musí být absolventem magisterského studia nejlépe oboru dějiny umění či historie, pomocných věd historických,

Více

PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY MEZINÁRODNÍCH A

PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY MEZINÁRODNÍCH A PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY MEZINÁRODNÍCH A VEŘEJNÝCH VZTAHŮ PRAHA, O.P.S. ze dne 27. června 2017

Více

Zápis ze zasedání VR FZV UP

Zápis ze zasedání VR FZV UP Zápis ze zasedání VR FZV UP 15. 04. 2013 Místo konání: Děkanát FZV UP v Olomouci, Tř. Svobody 8 pracovna děkana Datum: 15. 04. 2013 Čas: 13:00 hod. Přítomni: Omluveni: prof. PhDr. Ivo Barteček, CSc. prof.

Více

Standard studijního programu Učitelství deskriptivní geometrie pro střední školy

Standard studijního programu Učitelství deskriptivní geometrie pro střední školy Standard studijního Učitelství deskriptivní geometrie pro střední školy A. Specifika a obsah studijního : Typ navazující magisterský Oblast/oblasti vzdělávání Matematika/Učitelství 60 % / 40 % 1 Základní

Více

Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019

Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019 Zápis z 8. zasedání Vědecké rady FMV konaného dne 13. března 2019 Přítomni: dle prezenční listiny 1. Zahájení 2. Jmenování nového člena VR FMV Ing. Peter Drábik, Ph.D., děkan Obchodní fakulty Ekonomické

Více

KRONIKA Programu Školka blízká přírodě Fakultní mateřská škola Sluníčko pod střechou Mohylová 1964 155 00 Praha 5 Vypracovaly: Mgr.

KRONIKA Programu Školka blízká přírodě Fakultní mateřská škola Sluníčko pod střechou Mohylová 1964 155 00 Praha 5 Vypracovaly: Mgr. KRONIKA Programu Školka blízká přírodě Fakultní mateřská škola Sluníčko pod střechou Mohylová 1964 155 00 Praha 5 Vypracovaly: Mgr. Helena Zdrubecká Ing. Hedvika Malečková O PROGRAMU ŠKOLKA BLÍZKÁ PŘÍRODĚ

Více

Slezská univerzita v Opavě. Hodnocení činnosti Slezské univerzity v Opavě za rok 2008

Slezská univerzita v Opavě. Hodnocení činnosti Slezské univerzity v Opavě za rok 2008 Slezská univerzita v Opavě Hodnocení činnosti Slezské univerzity v Opavě za rok 2008 Opava, květen 2009 Obsah: Hodnocení činnosti za rok 2008 1 Hodnocení činnosti SU 5 1.1 Systém hodnocení kvality vzdělávání

Více

" Poznáváme svět našich přátel" Fotokniha projektu

 Poznáváme svět našich přátel Fotokniha projektu Mikroprojekt Regionu Bílé Karpaty Realizace 9/2013-6/2014 " Poznáváme svět našich přátel" CZ/FMP.10/0293 Spolufinancován EU, celkový rozpočet 7 743,- Eur. Fotokniha projektu FOND MIKROPROJEKTŮ Projekt

Více

UNICORN COLLEGE. Dlouhodobý záměr

UNICORN COLLEGE. Dlouhodobý záměr UNICORN COLLEGE 2010 Unicorn College, V Kapslovně 2767/2, Praha 3, 130 00 Hlavní projekt: Unicorn College Projekt: Název: Autor: Jiří Kleibl, Jan Čadil, Marek Beránek Naše značka: Kontakt: UCL/DZ2010 E-mail:

Více

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Lékařské fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm.

Více

Doktorské studium 2013-2014

Doktorské studium 2013-2014 Doktorské studium 2013-2014 Proč a jak studovat v doktorském studiu? Doktorské studium 3. a nejvyšší stupeň VŠ vzdělání Bakalářské (Bc.) Magisterské (Mgr., Ing.) Doktorské (Ph.D. za jménem) Doktorské studium

Více

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF A-15/7/SD PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF A-15/7/SD Směrnice děkana Přírodovědecké fakulty UP ze dne 17. 12. 2015, kterou se provádějí některá ustanovení Stipendijního

Více

ODBORNÁ PRAXE. SOCIÁLNÍ ČINNOST školní rok 2014/15 třída 3. D. Zařízení pro děti a mládež

ODBORNÁ PRAXE. SOCIÁLNÍ ČINNOST školní rok 2014/15 třída 3. D. Zařízení pro děti a mládež ODBORNÁ PRAXE SOCIÁLNÍ ČINNOST školní rok 2014/15 třída 3. D Zařízení pro děti a mládež Hlavním obsahovým okruhem odborné praxe ve 3. ročníku tvoří téma Péče o dítě. Praktická výuka probíhala jako průběžná

Více

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, vítáme Vás na Ústavu pedagogiky a sociálních studií. www.upss.cz Proč si vybrat ke svému studiu Olomouc Pedagogickou fakultu

Více

Doc. PhDr. Josef Konečný, CSc.

Doc. PhDr. Josef Konečný, CSc. Doc. PhDr. Josef Konečný, CSc. Funkce: vedoucí Katedry psychologie a patopsychologie PdF UP v Olomouci Odborné zaměření: psychologické poradenství psychologie vysoké školy psychologická diagnostika patopsychologie

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015 Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015 Havířov

Více

O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017

O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017 Pokyn děkana Právnické fakulty Masarykovy univerzity č. 10/2017 O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017 (ve znění účinném od 4. 12. 2017) Podle 28 odst. 1 zákona

Více

Soulad studijního programu. Anorganická chemie / Inorganic Chemistry

Soulad studijního programu. Anorganická chemie / Inorganic Chemistry Standard studijního Anorganická chemie / Inorganic Chemistry A. Specifika a obsah studijního : Typ Oblast/oblasti vzdělávání Základní tematické okruhy Kód Rozlišení Profil studijního Propojení studijního

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 7. června 2016

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 7. června 2016 Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU konaného dne 7. června 2016 Čas konání: 14:00 14:30 hod. Místo konání: zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty MU Přítomni: 34 členů (dle prezenční

Více

PROJEKT ESF OPERAČNÍHO PROGRAMU ROZVOJE

PROJEKT ESF OPERAČNÍHO PROGRAMU ROZVOJE PROJEKT ESF OPERAČNÍHO PROGRAMU ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ "CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY CZ.04.1.03/3.2.15.1/0150 Číslo priority 3.3. Rozvoj celoživotního učení Číslo opatření 3.3.2

Více

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách pro akademický rok na ČVUT v Praze Fakultě dopravní

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách pro akademický rok na ČVUT v Praze Fakultě dopravní Zpráva o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách pro akademický rok 2012 2013 dle Vyhlášky MŠMT č. 343/2002 Sb. o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách a její změně č. 276/2004 Sb. 1. Informace

Více

POKYN DĚKANA č. 6/2015

POKYN DĚKANA č. 6/2015 MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA POKYN DĚKANA č. 6/2015 O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2015 Den vydání: 4. 12. 2015 Platnost: 4. 12. 2015 Účinnost: 4.

Více

Roční plán EVVO pro školní rok 2016/2017

Roční plán EVVO pro školní rok 2016/2017 Roční plán pro školní rok 2016/2017 Vypracovala: Mgr. Eva Svobodová Zpracováno na základně metodického pokynu MŠMT k zajištění environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (), JAKO PŘÍLOHA K DLOUHODOBÉMU

Více