Mišovič, J a kol Public Opinion in the Czech Republic concerning the European Union, Projekt CZ MZV ČR, EK

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Mišovič, J a kol. 1997. Public Opinion in the Czech Republic concerning the European Union, Projekt CZ 9304-01-01 MZV ČR, EK"

Transkript

1 Přehled publikační činnosti : Dokončené projekty: Mišovič, J. a kol Attitudes to God, the Church and the Bible, Czechoslovakia for The British and Foreign Bible Society Mišovič, J a kol Public Opinion in the Czech Republic concerning the European Union, Projekt CZ MZV ČR, EK Mišovič, J. a kol Názory obyvatel Mělníka na trestnou činnost ve městě. Grant MV ČR Mišovič, J. a kol Názory studentek, učnic a žákyň zvláštních škol na práci v cizině, Sponzorováno mezinárodní organizací pro migraci, pobočka Praha Mišovič, J.a kol Spokojenost veřejnosti s činností Policie ČR. Projekt sponzorován Kanceláří policejního prezidenta. Spolupráce na projektech: Mišovič, J Vedení a realizace projektu: K mimoprodukční funkci lesa pro Lesnickou fakultu České zemědělské univerzity Praha České veřejné mínění v evropských souvislostech. GA AV ČR Mišovič, J. Názory sociálních pracovníků na vztah ke své profesi, na roli církve a náboženství. Zpráva z výzkumu KPT TF JU. Mišovič, J. Názory sociálních pracovníků v sociálních zařízeních bez křesťanské orientace a s křesťanskou orientaci, na vztah ke své profesi, k Bohu, víře a náboženství církve a náboženství. Zpráva z výzkumu KPT TF JU. Mišovič, J. Názory sociálních pracovníků v církevních charitativních zařízeních. Zpráva z výzkumu KPT TF JU. Monografie, studijní texty. Mišovič, J V hlavní roli otázka. Průvodce přípravou otázek v sociologických a marketingových výzkumech. Praha: vlastní náklad. Mišovič, J Víra v dějinách zemí Koruny české. Praha: Sociologické nakladatelství. Mišovič, J., Tuček, M Pohled české veřejnosti na elity působící v politice. Praha. Sociologický ústav. Mišovič, J. a kol.: Od A do Z ve výzkumech veřejného mínění. Divišov: Omego Kapitoly v knihách, monografiích vydané v zahraničí: Mišovič, J Aspects of every day life in point of view of different world-opinion orientation. Studia philosophica et sociologica 6. Pécs.

2 Mišovič, J Religion in the Czech Republic of the 1990s. In View of Sociological Research. In Borowik, Babiňski (ed) New Religious Phenomena in Central and Eastern Europe. Krakow. Nomos, pp Mišovič, J Religion und Kirche in der Tschechischen Republic..In Pollack, Jagodzinski (ed.) Religioser Wandel in den Postkommmunistischen Ländem Ost- und Mitteleuropas herausgegeben, Wursburg : Ergon Verlag, pp Mišovič, J Czech Confidence in the Church in Comparison with Other Institution. in Church - State Relations in Central and Eastern Europe, edited by I. Borowik. Krakow: Nomos. pp Mišovič, J Czech Republic. in. Worldmark Encyclopedia of Religious Practicies. Vol 2. Countries A-L. ed. Thomas Riggs.. Detroid. Gale. pp Mišovič, J , Changes and Challenges of Religious Pluralism with Regard to conditions in Czech Lands in Church and Religious Life in Post-Communist Societies. Edited by Revai, E, Tomka, M. Budapest-Piliscsaba. Pázmány Társadalomtudomány. 7. pp Mišovič, J.: Hadley Cantril s Theoretical and Methodological Legacy in Current Public Opinion Research, s In: Haas, H., Jeřábek, H., Petersen, T. (Eds.) The Early Days of Survey Research and Their Importabce Today. Braumüller. Wien s Ján Mišovič. Dopad společenských faktorů na volný čas ve světle empirických výzkumů. In Fázik, A; Štemberk, J. (eds.) Aktuální problémy volného času a cestovního ruchu. Praha: VŠO s Články v odborných časopisech s recenzním řízením: Mišovič,J Zur Problematik der Operationalisierung der Meinungen von Forschungs. Soziologie und Sozialpolitik.1. Berlin : Mišovič, J., Švejdarová. H Oceňování kvality životního prostředí porovnání stanovených a odhalených preferencí. Politická ekonomie 49 : Mišovič, J O minulé a současné reflexi vědomí společnosti. Sociológia 34: Mišovič, J "O vztahu mínění a postojů populace ČR ke vstupu do EU v období Československá sociologie. Ročník L. číslo 3. s Mišovič, J.: Changes of Religious Pluralism with Regard to Conditions in the Czech Lands.. Journal for interdisciplinary Research in Religion and Science. No 2, January s. Mišovič, J.: On the Diverse of Caseworkers in Church Charity Organizations in the Czech Republic. Journal for Interdisciplinary Research on Religion and Science (JIRRS). III s Mišovič, J.: O kombinaci sociologických výzkumných metod orientovaných na poznávání sociální práce. Sociální práce/ Sociálna práca 2011, č.1 s číslo grantu:ga ČR č.404/09/113 Ján Mišovič. Čím se vyznačuje identita nábožensky zaměřených pracovníků charity? Caritas et veritas 2 (2013) 3. s Ján Mišovič. Pat Lyons: Theory, Data and Analysis. Data Resources fot the Study of Politics in Czech Republic. (Teorie, data, analýza. Zdroje dat pro studium politiky v ČR). Sociológia 46 (2014)

3 Ján Mišovič. Hadley Cantril: významný teoretik a metodolog veřejného mínění. Naše společnost 12 (2014) 2. s Stati v ostatních odborných časopisech Mišovič, J Kladenský pohled na současnou rodinu Mládež a společnost 2. Mišovič, J Více generační pohled na dnešní rodinu. Pohledy 6. Mišovič, J O rasistických náladách a postojích české veřejnosti. Pohledy 1. Mišovič J Veřejnost o možnostech Romů a soužití s nimi. Demografie 3 (40) Mišovič, J O morálních aspektech dnešní doby." Pohledy 8 (1): Mišovič, J K roli nepolitických organizací po r u nás." Pohledy 8 (6): 1-5. Mišovič, J O vztahu naší veřejnosti k evropské integraci." Integrace 1 (1): Mišovič, J Uprchlíci očima naší veřejnosti." Veřejná správa 45 (12): 30. Mišovič, J Politické proměny desetiletí očima veřejnosti. Politologická revue 7: Mišovič, J Veřejné mínění o vztahu k politickým stranám před volbami do Sněmovny. Politologická revue 8: Mišovič, J Činnost policie pod drobnohledem občanů." Veřejná správa 11 (13): 25. Mišovič, J Pohled občanů na kandidáty do obecních zastupitelstev." Veřejná správa 43 (13): příloha 1-4. Mišovič, J O příslušnosti k církvím ve sčítáních 1991 a Demografie 44: Mišovič, J O vlivu věkové struktury potenciálních voličů na účast ve volbách do Sněmovny v letech Demografie 45: Mišovič, J Je ekologické myšlení součástí chování dnešního člověka? Essentia 1 (1) číslo článku 11. http: // Mišovič, J O změnách politické aktivity veřejnosti ČR. Politologická revue 9: Mišovič, J. 2005: Sociální služby pro seniory. Patří mezi priority? Veřejná správa 24 (16) 27 Mišovič, J "O okolnostech podmiňujících účast na volbách do Poslanecké sněmovny". Societas- časopis pro politické a společenské vědy. Č Stati ve sbornících: Mišovič, J Výzkum trhu a jeho využití v propagaci Central European Consulting Praha Mišovič, J Výzkum veřejného mínění a jeho charakteristiky. pp in Předdiplomní statistický seminář- vybrané texty. Praha: ČZU. Mišovič, J Pohledy české veřejnosti na odlišnosti lidí. pp in Transformace české a slovenské společnosti na prahu nového milénia a její úloha v současném globálním světě. Plzeň: Západočeská univerzita.

4 Mišovič, J Kvalitativní výzkum a marketing, charakteristika a možnosti. pp in D.Pavlů a kol. Marketingové komunikace a výzkum. Zlín. UTB. Fakulta multimediálních komunikací. Malá edice.č..4. Mišovič, J., Tomčík, M., 2010 Životní cíle, hodnoty a důvěra ve společnosti z pohledu studentů I. ročníku Vysoké školy finanční a správní, In: Bednárik, R., Jeřábek, H., Smékalová, L. (Eds. )Aktuální otázky české a slovenské společnosti :sborník k 45. výročí založení Československé sociologické společnosti: Sociologie vybraných oblastí Brno:Tribun EU s.r.o.. s Ján Mišovič. K možnostem působení společenských věd s důrazem na sociologii. In. Látal, I. (ed.) Funkce a význam společenských věd. Divišov: Orego, 2013, s Články v časopisech Mišovič, J., Franěk, R K problematice hodnot a hodnotové orientace. Alternativy 8: Mišovič, J Náboženství a modely společenské transformace. Sociologický časopis 38: Mišovič, J Inflace, chudoba a příjmy v názorech veřejnosti. České veřejné mínění v evropských souvislostech 1 (1) : 6-8. Sociologický ústav AV ČR (publikováno rovněž v anglickém jazyce Mišovič, J K okolnostem ovlivňujícím vztah české veřejnosti k Evropské unii. České veřejné mínění v evropských souvislostech 2 (1) : 1-4. Sociologický ústav AV ČR (publikováno rovněž v anglickém jazyce). Mišovič, J Bezpečnost občanů, práce policie a trest smrti. Názory veřejnosti ve střední a východní Evropě. České veřejné mínění v evropských souvislostech 3 (1) : 1-4. Sociologický ústav AV ČR (publikováno rovněž v anglickém jazyce). Mišovič, J Názory na obranu a vzájemné vztahy mezi ČR a NATO. České veřejné mínění v evropských souvislostech 4 (1) : 4-6. Sociologický ústav AV ČR (publikováno rovněž v anglickém jazyce). Mišovič, J Vynutí si nárůst seniorů jen penzijní reformu? Demografický informační portál. info Referáty na mezinárodních konferencích Mišovič, J Opinion on relations between nations and nationalities in Czechoslovakia. XII. World Sociological Congress. Madrid Mišovič, J, Rezková, M To some social and political attitudes of the Czechoslovak population during the period of transition Transition in Central and Eastern Europe. Budapešť Mišovič, J Remarks on Indicators Shoving the international cooperation Minorities in Politics. Symposium. Bratislava Mišovič, J Opinions on the personalities of the Czech and Slovak history in the past and today. History and Politics Symposium. Bratislava

5 Mišovič, J Development the religion during 20 th century in Czech territory. III. Conference ISORECEA Budapešť Mišovič, J Processes of the Social Transformation in the Czech Republic and an Attitude of the Churches to it. IV. Conference ISORECEA Religion and Patterns of Social Transformation, Zahřeb, Mišovič, J 2011.On Place of Agenda setting in the Integrated Marketing Communication Process Moderní vzdělávací postupy ve výuce marketingové komunikace v rámci terciárního vzdělávání, května 2011 Praha, FSS VŠFS

Je podnětem pro firmy a instituce, které mají zájem navázat spolupráci v uvedených směrech.

Je podnětem pro firmy a instituce, které mají zájem navázat spolupráci v uvedených směrech. Tato nabídka prezentuje odborné zaměření, nabízené služby, vybrané dosažené výsledky a reference Centra pro výzkum veřejného mínění Sociologického ústavu AV ČR, v. v. i.. Je podnětem pro firmy a instituce,

Více

Uznávání předmětů ze zahraničních studijních pobytů

Uznávání předmětů ze zahraničních studijních pobytů Uznávání předmětů ze zahraničních studijních pobytů Podnikání a administrativa 7 Mezinárodní obchod Ekonometrie Obecná ekonomie III 8 Velkoobchod a maloobchod Management 9 Marketingové řízení Strategický

Více

Roman Míčka strukturovaný životopis

Roman Míčka strukturovaný životopis Roman Míčka strukturovaný životopis Data narození: 1. 5. 1976 PhDr. Roman Míčka, Th.D., Ph.D. Rodinný stav: ženatý (2002), manželka Eva (1980), 4 děti (2003 Anna, 2005 Alena, 2008 Roman, 2012 Pavel) Telefon:

Více

Další řešitelé: Doc. PhDr. Markéta Pitrová, Ph.D. FSS MU, katedra MVES Tel: Fax:

Další řešitelé: Doc. PhDr. Markéta Pitrová, Ph.D. FSS MU, katedra MVES Tel: Fax: Číslo projektu Název 1J 002/04-DP1 Političtí aktéři v procesu evropeizace a internacionalizace politického prostoru ČR Doba řešení 1.7. 2004 30.6. 2009 Řešitel (spoluřešitelé) Řešitel: Prof. PhDr. Petr

Více

Politické vzdělávání a podpora demokracie od roku 1999. Political Education and Democracy Support since 1999

Politické vzdělávání a podpora demokracie od roku 1999. Political Education and Democracy Support since 1999 Politické vzdělávání a podpora demokracie od roku 1999 Political Education and Democracy Support since 1999 PODPORA DEMOKRACIE DEMOCRACY SUPPORT CÍLE CEVRO GOALS OF CEVRO MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE INTERNATIONAL

Více

Zelený produkt automobilek a jeho vnímání různými generacemi českých spotřebitelů EVA JADERNÁ, MARTIN MLÁZOVSKÝ

Zelený produkt automobilek a jeho vnímání různými generacemi českých spotřebitelů EVA JADERNÁ, MARTIN MLÁZOVSKÝ Zelený produkt automobilek a jeho vnímání různými generacemi českých spotřebitelů EVA JADERNÁ, MARTIN MLÁZOVSKÝ Řešitelský tým Vedoucí projektu: Ing. Eva Jaderná, Ph.D., Katedra marketingu a managementu

Více

MINKSOVÁ, L.: Vysokoškoláci přehled hlavních sociologických výzkumů realizovaných v ČR. Data a výzkum SDA info, 4, 2010, č.1, s. 39 60.

MINKSOVÁ, L.: Vysokoškoláci přehled hlavních sociologických výzkumů realizovaných v ČR. Data a výzkum SDA info, 4, 2010, č.1, s. 39 60. Vysokoškoláci v ČR Přehled základních sociologických výzkumů vysokoškoláků Přehled zkoumaných tematických oblastí ve výzkumech vysokoškoláků Lenka Minksová Centrum pro studium vysokého školství, v.v.i.

Více

doc. PhDr. Jiří Šubrt, CSc.

doc. PhDr. Jiří Šubrt, CSc. doc. PhDr. Jiří Šubrt, CSc. Vedoucí pracoviště Odborné zaměření: historická sociologie, kolektivní paměť, historické vědomí, soudobá sociologie Kontakty a konzultační hodiny: viz SIS Vyučované předměty:

Více

Životopis s přehledem vědecké a publikační činnosti

Životopis s přehledem vědecké a publikační činnosti Životopis s přehledem vědecké a publikační činnosti PhDr. Jan Outlý, Ph.D. DATUM A MÍSTO NAROZENÍ 18. říjen 1976, Nové Město na Moravě VZDĚLÁNÍ 2000 Mgr. (obor politologie evropská studia); Filozofická

Více

doc. PhDr. Jiří Šubrt, CSc.

doc. PhDr. Jiří Šubrt, CSc. doc. PhDr. Jiří Šubrt, CSc. doc. PhDr. Jiří Šubrt, CSc. Director of the department Contacts and office hours: see SIS Courses: see SIS Higher education 1977-1983 Faculty of Arts of Charles University Prague

Více

Informace pro uznávání předmětů ze zahraničních studijních pobytů (2016/17) Státnicové předměty navazujících magisterských studijních oborů

Informace pro uznávání předmětů ze zahraničních studijních pobytů (2016/17) Státnicové předměty navazujících magisterských studijních oborů Informace pro uznávání předmětů ze zahraničních studijních pobytů (2016/17) doporučení k uznání státnicových předmětů potvrzuje garant předmětu doporučení k uznání předmětů, které nejsou uvedeny jako státnicové,

Více

Informace o výsledcích přijímacího řízení uchazečů o studium na FVP SU v Opavě pro akademický rok 2017/2018

Informace o výsledcích přijímacího řízení uchazečů o studium na FVP SU v Opavě pro akademický rok 2017/2018 Informace o výsledcích přijímacího řízení uchazečů o studium na FVP SU v Opavě pro akademický rok 2017/2018 Bakalářské studium Všeobecná sestra prezenční a kombinovaná forma Písemný test ze znalostí uchazeče

Více

Email: jana.strakova@isea.cz, jana.strakova@pedf.cuni.cz, jana.strakova@aisis.cz

Email: jana.strakova@isea.cz, jana.strakova@pedf.cuni.cz, jana.strakova@aisis.cz Jméno a příjmení: STRAKOVÁ Jana Titul: RNDr. _ Ph.D. Obor: věda, vzdělávání Specializace: vystudovala fyz. elektroniku a optiku, koordinátorka a vedoucí mezinárodních výzkumů pro vzdělávání, reforma vysokého,

Více

REGIONÁLNÍ ASPEKTY SPORTOVNÍHO DIVÁCTVÍ 1

REGIONÁLNÍ ASPEKTY SPORTOVNÍHO DIVÁCTVÍ 1 Tělesná kultura, 2009, 32(1), 56 72 REGIONÁLNÍ ASPEKTY SPORTOVNÍHO DIVÁCTVÍ 1 Kamil Kotlík, Pavel Slepička, Pavel Landa Fakulta tělesné výchovy a sportu, Universita Karlova, Praha, ČR Předloženo v červenci

Více

Email: jana.strakova@isea.cz, jana.strakova@pedf.cuni.cz, jana.strakova@aisis.cz

Email: jana.strakova@isea.cz, jana.strakova@pedf.cuni.cz, jana.strakova@aisis.cz Jméno a příjmení: STRAKOVÁ Jana Titul: RNDr. _ Ph.D. Obor: věda, vzdělávání Specializace: vystudovala fyz. elektroniku a optiku, koordinátorka a vedoucí mezinárodních výzkumů pro vzdělávání, reforma vysokého,

Více

JIŘÍ LACH UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FILOZOFICKÁ FAKULTA

JIŘÍ LACH UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FILOZOFICKÁ FAKULTA JIŘÍ LACH CURRICULUM VITAE UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FILOZOFICKÁ FAKULTA Křížkovského 12, 771 80 Olomouc, Česká republika Tel: +420 58 563 3000, Fax +420 58 5 63 3011 (děkanát) Tel: +420 58 563 3316,

Více

Předměty realizované Ústavem světových dějin v ak. roce 2010/11 dle studijního plánu oboru Historie

Předměty realizované Ústavem světových dějin v ak. roce 2010/11 dle studijního plánu oboru Historie Předměty realizované Ústavem světových dějin v ak. roce 2010/11 dle studijního plánu oboru Historie Předměty platné pro studenty bakalářského studia AHS100003 Dějiny starověku (Marek, Prchlík, Souček)

Více

10. KULTURNÍ STRUKTURA

10. KULTURNÍ STRUKTURA 10. KULTURNÍ STRUKTURA O čem je mapový oddíl KULTURNÍ STRUKTURA? Mapový oddíl se zaměřuje pouze na dvě vybraná témata, které lze pod kulturní strukturu zařadit. Jsou jimi náboženství a národnost, které

Více

Mediální reflexe hospodářského života v krajských městech

Mediální reflexe hospodářského života v krajských městech Mediální reflexe hospodářského života v krajských městech Media Reflection of Economic Life in Regional Capitals Tereza Beníšková, Jaroslav Urminský VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA, Ekonomická

Více

Hospodářský život regionů v médiích: kvantitativní a kvalitativní pohled Economic Life of Regions in the Media: Quantitative and Qualitative View

Hospodářský život regionů v médiích: kvantitativní a kvalitativní pohled Economic Life of Regions in the Media: Quantitative and Qualitative View Hospodářský život regionů v médiích: kvantitativní a kvalitativní pohled Economic Life of Regions in the Media: Quantitative and Qualitative View Jaroslav Urminský VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA

Více

ROLE TEORIE V SOCIOLOGICKÉM STUDIU SEKULARIZACE ČESKÉ SPOLEČNOSTI

ROLE TEORIE V SOCIOLOGICKÉM STUDIU SEKULARIZACE ČESKÉ SPOLEČNOSTI ROLE TEORIE V SOCIOLOGICKÉM STUDIU SEKULARIZACE ČESKÉ SPOLEČNOSTI ROMAN VIDO Katedra sociologie, FSS MU (vido@fss.muni.cz) Otázka Možného Jakou českou sociologickou knížku z poslední doby jste, pane kolego,

Více

PhDr. Pavel Kliment, Ph.D.

PhDr. Pavel Kliment, Ph.D. PhDr. Pavel Kliment, Ph.D. Vzdělání: 1987-1992 Univerzita Palackého v Olomouci, Filozofická fakulta, obor Andragogika, přiznán titul magistr (Mgr.) 1989-1994 Univerzita Palackého v Olomouci, Filozofická

Více

Katedra společenských věd PdF UP v Olomouci

Katedra společenských věd PdF UP v Olomouci TOMÁŠ HUBÁLEK, Mgr., Ph.D. Pracovní zařazení: Odborný asistent, tajemník katedry Vědecké (odborné) zaměření: Soudobé české dějiny, pedagogika, etika Adresa pracoviště: Katedra společenských věd PdF UP,

Více

Politologie a evropská studia

Politologie a evropská studia 6701R010 Politologie a evropská studia 37 Politologie a evropská studia Studijní obor: Politologie a evropská studia Studium: Prezenční Specializace: 00 Etapa: první Verze: 2015 Kreditní limit: 90 kr.

Více

1. Publikační činnost přehled publikací v následující skladbě

1. Publikační činnost přehled publikací v následující skladbě OBSAH BILANCE TVŮRČÍ ČINNOSTI AKADEMICKÝCH PRACOVNÍKŮ FLKŘ za období posledních 2 let, tj. Ing. Martin Hart, Ph.D. ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zkušenosti z realizace projektu. dovedností ve vědě a výzkumu (CENMAD)

Zkušenosti z realizace projektu. dovedností ve vědě a výzkumu (CENMAD) Zkušenosti z realizace projektu Centrum manažerských dovedností ve vědě a výzkumu (CENMAD) Nositel projektu: Partneři projektu: APRA Praha asociace PR agentur M&J Consulting s.r.o., Pardubice První regionální

Více

Obsah. Projekt část EBSCO

Obsah. Projekt část EBSCO Projekt část EBSCO Obsah Složení neformálního konsorcia... 2 Podle finanční spoluúčasti... 2 Statistiky využívání databází... 3 Databáze Academic Search Complete a Business Source Complete... 3 Celková

Více

CITÁCIE A OHLASY V DOMÁCICH PUBLIKÁCIACH

CITÁCIE A OHLASY V DOMÁCICH PUBLIKÁCIACH CITÁCIE A OHLASY V DOMÁCICH PUBLIKÁCIACH Mgr. Ondřej Roubal, Ph.D. proděkan 1 Citující Kašík, Milan, Havlíček, Karel. Marketing při utváření podnikové strategie. 2. rozšířené vydání. Praha: Vysoká škola

Více

Význam periodika AUC Philosophica et Historica Studia Sociologica v dějinách české sociologie

Význam periodika AUC Philosophica et Historica Studia Sociologica v dějinách české sociologie Význam periodika AUC Philosophica et Historica Studia Sociologica v dějinách české sociologie Konference Sociologické Kateřina Holubová, Adéla Javůrková, rozhledy, rozvahy, rozpravy Renáta Topinková, Praha,

Více

Regionální disparity v dostupnosti bydlení, jejich socioekonomické důsledky a návrhy opatření na snížení regionálních disparit

Regionální disparity v dostupnosti bydlení, jejich socioekonomické důsledky a návrhy opatření na snížení regionálních disparit Regionální disparity v dostupnosti bydlení, jejich socioekonomické důsledky a návrhy Co jsme slíbili a kam jsme došli? 14. koordinační schůzka řešitelů projektu Hnanice, 21.-23.9. 2011 Oddělení socioekonomie

Více

Vybrané aspekty vztahu nabídky a poptávky v lokalizačních analýzách

Vybrané aspekty vztahu nabídky a poptávky v lokalizačních analýzách Vybrané aspekty vztahu nabídky a poptávky v lokalizačních analýzách Selected aspects of the relationship of supply and demand in location analyses Tereza Beníšková, Jaroslav Urminský VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ

Více

Regionální disparity v dostupnosti bydlení, jejich socioekonomické důsledky a návrhy opatření na snížení regionálních disparit

Regionální disparity v dostupnosti bydlení, jejich socioekonomické důsledky a návrhy opatření na snížení regionálních disparit Regionální disparity v dostupnosti bydlení, jejich socioekonomické důsledky a návrhy opatření na snížení regionálních disparit Představení projektu Ing. Mgr. Martin Lux, Ph.D. hlavní řešitel projektu Třetí

Více

ANALÝZA POPULAČNÍHO VÝVOJE VE VYBRANÝCH REGIONECH ČR # POPULATION MOVEMENT ANALYSIS IN SELECTED REGIONS OF THE CZECH REPUBLIC. PALÁT, Milan.

ANALÝZA POPULAČNÍHO VÝVOJE VE VYBRANÝCH REGIONECH ČR # POPULATION MOVEMENT ANALYSIS IN SELECTED REGIONS OF THE CZECH REPUBLIC. PALÁT, Milan. ANALÝZA POPULAČNÍHO VÝVOJE VE VYBRANÝCH REGIONECH ČR # POPULATION MOVEMENT ANALYSIS IN SELECTED REGIONS OF THE CZECH REPUBLIC PALÁT, Milan Abstract The paper is aimed at the presentation obtained in the

Více

The state of literature courses in undergraduate and graduate English language teacher training programmes across Slovakia

The state of literature courses in undergraduate and graduate English language teacher training programmes across Slovakia The state of in undergraduate and graduate English language teacher training programmes across Slovakia Dagmar Blight University Contents Language teacher training research Faculties providing EL teacher

Více

NABÍDKA KNIH K PRODEJI Z VYDAVATELSTVÍ VŠERS

NABÍDKA KNIH K PRODEJI Z VYDAVATELSTVÍ VŠERS VYSOKÁ ŠKOLA EVROPSKÝCH A REGIONÁLNÍCH STUDIÍ, z. ú. 370 01 Č. Budějovice, Žižkova tř. 6, tel.: 386 116 839, http://www.vsers.cz, e-mail: rektorat@vsers.cz NABÍDKA KNIH K PRODEJI Z VYDAVATELSTVÍ VŠERS

Více

Research Open Day Prezentace dosavadního postupu na projektu. Vliv země původu a důvěryhodnosti značky na nákupní úmysly

Research Open Day Prezentace dosavadního postupu na projektu. Vliv země původu a důvěryhodnosti značky na nákupní úmysly Research Open Day Prezentace dosavadního postupu na projektu Vliv země původu a důvěryhodnosti značky na nákupní úmysly Pavel Štrach & Jana Přikrylová & Hana Jahodová 16. října 2013 Obsah Projektový tým

Více

Postoje k imigrantům v České republice a v Evropě: mezinárodní srovnání a vývoj v čase

Postoje k imigrantům v České republice a v Evropě: mezinárodní srovnání a vývoj v čase Postoje k imigrantům v České republice a v Evropě: mezinárodní srovnání a vývoj v čase Seminář Poznatky českých společenských vědců o imigraci do České republiky v evropském kontextu 16. října 2015, Poslanecká

Více

Přístupy ke zkoumání slaďování osobního a pracovního života

Přístupy ke zkoumání slaďování osobního a pracovního života Přístupy ke zkoumání slaďování osobního a pracovního života Mgr. et Mgr. Lenka Formánková, Ph.D. Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. 23. 10. - 24. 10. 2014 v Brně Konference Slaďování soukromého a pracovního

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Pedagogická fakulta Katedra společenských věd

Univerzita Palackého v Olomouci Pedagogická fakulta Katedra společenských věd Tematické okruhy státní závěrečné zkoušky pro studijní obor: N7504T275 Učitelství základů společenských věd a občanské výchovy pro střední školy a 2. stupeň základních škol Státní závěrečná zkouška je

Více

Doc. Ing. Daniel Stavárek, Ph.D.

Doc. Ing. Daniel Stavárek, Ph.D. Doc. Ing. Daniel Stavárek, Ph.D. Adresa zaměstnání Adresa privat Slezská univerzita Staňkova 242/32 Obchodně podnikatelská fakulta 700 30 Ostrava-Výškovice Katedra financí tel: 603 911 903 Univerzitní

Více

Aplikace výsledků European Social Survey a Schwartzových hodnotových orientací v oblasti reklamy

Aplikace výsledků European Social Survey a Schwartzových hodnotových orientací v oblasti reklamy Aplikace výsledků European Social Survey a Schwartzových hodnotových orientací v oblasti reklamy Ing. Ludmila Navrátilová Vysoké učení technické v Brně, Fakulta podnikatelská, Kolejní 4, 612 00 Brno, Česká

Více

EEA and Norway Grants. Norské fondy a fondy EHP

EEA and Norway Grants. Norské fondy a fondy EHP EEA Scholarship Programme & Bilateral Scholarship Programme The programme offers various options for scholarship funding of international institutional cooperation projects and mobilities among the Czech

Více

Představení projektu. Magdalena Chmelařová, Helena Kolibová. Opava, 11. 9. 2015

Představení projektu. Magdalena Chmelařová, Helena Kolibová. Opava, 11. 9. 2015 Projekt Specializované mapy a systémy na podporu seniorů a spolupráce participujících aktérů pro rozvoj dobrovolnictví, registrační číslo TD020048 je řešen s finanční podporou TA ČR Představení projektu

Více

Dobrovolná bezdětnost v evropských zemích Estonsku, Polsku a ČR

Dobrovolná bezdětnost v evropských zemích Estonsku, Polsku a ČR MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ Fakulta sociálních studií Katedra sociologie Dobrovolná bezdětnost v evropských zemích Estonsku, Polsku a ČR Bakalářská diplomová práce Vypracovala: Kateřina Jurčová Vedoucí

Více

Informace o výsledcích přijímacího řízení uchazečů o studium na FVP SU v Opavě pro akademický rok 2016/2017

Informace o výsledcích přijímacího řízení uchazečů o studium na FVP SU v Opavě pro akademický rok 2016/2017 Informace o výsledcích přijímacího řízení uchazečů o studium na FVP SU v Opavě pro akademický rok 2016/2017 Bakalářské studium Všeobecná sestra prezenční a kombinovaná forma Písemný test ze znalostí uchazeče

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI školní vzdělávací program PLACE HERE Název školy Adresa Palackého 211, Mladá Boleslav 293 80 Název ŠVP Platnost 1.9.2009 Dosažené vzdělání Střední vzdělání s maturitní zkouškou Název RVP Délka studia v

Více

Institut sociologických studií: LETNÍ SEMESTR 2017/ ,30-13,50. JSB053 S JSB014 S JSB08 P Dějiny sociologie II Šanderová, Balon metodologie

Institut sociologických studií: LETNÍ SEMESTR 2017/ ,30-13,50. JSB053 S JSB014 S JSB08 P Dějiny sociologie II Šanderová, Balon metodologie ondělí J0 J00 J0 9,0-0,0 JM Teorie a praxe veřejné správy Ochrana 9..,..,.., 9.., 9..,..,..0.ročník Bc. studia.ročník Bc. studia.ročník Bc. studia Bc. studium olitologie a veřejná politika JM0 Borders

Více

Institut sociologických studií: LETNÍ SEMESTR 2016/ ,30-13,50. JSB053 S JSB014 S JSB08 P Dějiny sociologie II Šanderová, Balon metodologie

Institut sociologických studií: LETNÍ SEMESTR 2016/ ,30-13,50. JSB053 S JSB014 S JSB08 P Dějiny sociologie II Šanderová, Balon metodologie ondělí J0 J09 J00 J0 J0 J09 VL0,00-9,0 9,0-0,0 JM Teorie a praxe veřejné správy Ochrana 9..,..,.., 9.., 9..,..,..0 JM0 Borders and International Migration Institut sociologických studií: LETNÍ EMETR 0/0,00

Více

Nové internetové stránky asopisu Data a výzkum - SDA Info http://dav.soc.cas.cz PLNÉ TEXTY ON-LINE

Nové internetové stránky asopisu Data a výzkum - SDA Info http://dav.soc.cas.cz PLNÉ TEXTY ON-LINE Nové internetové stránky asopisu Data a výzkum - SDA Info http://dav.soc.cas.cz PLNÉ TEXTY ON-LINE - 132 - TIP: Jak získat data z šet ení International Social Survey Programme (ISSP), European Values Study

Více

Evaluační konference

Evaluační konference Employability of Erasmus Mundus alumni Evaluační konference Zaměstnatelnost absolventů programu Erasmus Mundus Petra Chaloupková, Petra Brtníková, Zuzana Polívková, et al. 12.6.2018, Praha Obsah Projekt

Více

Sociálněvědní datové služby Výzkumný program ISSP

Sociálněvědní datové služby Výzkumný program ISSP Český sociálněvědní datový archiv Sociologického ústavu AV ČR, v.v.i. Jilská 1, 110 00 Praha 1, Česká republika; http://archiv.soc.cas.cz Informační den - zdroje dat a datové služby 6. 12. 2011, AKC Praha

Více

Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D.

Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D. Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D. FUNKCE: členka akademického senátu PdF, UP; prezenční rozvrh; koordinátorka webových stránek TELEFON: 585635201 E-MAIL: lucie.kremenkova@gmail.com ČÍSLO PRACOVNY: 4.27 VĚDECKO-VÝZKUMNÉ

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FILOZOFICKÁ FAKULTA KATEDRA SOCIOLOGIE A ANDRAGOGIKY Tř. Svobody 26, 772 00 Olomouc

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FILOZOFICKÁ FAKULTA KATEDRA SOCIOLOGIE A ANDRAGOGIKY Tř. Svobody 26, 772 00 Olomouc UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FILOZOFICKÁ FAKULTA KATEDRA SOCIOLOGIE A ANDRAGOGIKY Tř. Svobody 26, 772 00 Olomouc Publikační činnost doc. PhDr. Dušan Lužný, Dr. Monografie Fujda, Milan - Lužný, Dušan.

Více

BÍLÝ, Jiří. DANICS, Štefan. DOLISTA, Josef. DUŠEK, Jiří

BÍLÝ, Jiří. DANICS, Štefan. DOLISTA, Josef. DUŠEK, Jiří BÍLÝ, Jiří Demokracie ve slovenském politickém prostředí / Jiří Bílý a kolektiv ISBN 978-80-7556-003-2 Veřejná správa a bezpečnost státu jako součást udržitelného rozvoje / Jiří Bílý, Štěpán Kavan, Roman

Více

R e š e r š e. Kriminalita v Liberci a její vnímání obyvateli města

R e š e r š e. Kriminalita v Liberci a její vnímání obyvateli města R e š e r š e (Dokumentografická jednorázová rešerše) Kriminalita v Liberci a její vnímání obyvateli města Vypracovala: Krajská vědecká knihovna, příspěvková organizace Rumjancevova 1362/1 460 53 Liberec

Více

dokumentu: Proceedings of 27th International Conference Mathematical Methods in

dokumentu: Proceedings of 27th International Conference Mathematical Methods in 1. Empirical Estimates in Stochastic Optimization via Distribution Tails Druh výsledku: J - Článek v odborném periodiku, Předkladatel výsledku: Ústav teorie informace a automatizace AV ČR, v. v. i., Dodavatel

Více

Maturitní zkouška státní z anglického jazyka

Maturitní zkouška státní z anglického jazyka Maturitní zkouška státní z anglického jazyka Úroveň B1 General topics for Parts 1, 2 and 4 pro obě zaměření stejná 1. Personal identification 2. House and home 3. Environment 4. Daily life 5. Free time

Více

Děti migrantů v monokulturní zemi. Gergõ Pulay

Děti migrantů v monokulturní zemi. Gergõ Pulay Leden 2007 Děti migrantů v monokulturní zemi Gergõ Pulay Recenze na jednu z nejzajímavějších knih, která v poslední době vyšla v Maďarsku o migraci. Zabývá se druhou generací migrantů v Maďarsku. Recenze

Více

Institut sociologických studií: ZIMNÍ SEMESTR 2017/ ,30-13, ,00-15,20

Institut sociologických studií: ZIMNÍ SEMESTR 2017/ ,30-13, ,00-15,20 ondělí J10 J019 J00 J0 J01 J019 11 VL0 1,00-9,0 tudenti I 1.ročník Bc. studia.ročník Bc. studia.ročník Bc. studia Bc. studium olitologie a veřejná politika Institut sociologických studií: ZIMNÍ EMETR 01/01.9.01

Více

Absolventi vysokých škol a vývoj požadavků trhu práce

Absolventi vysokých škol a vývoj požadavků trhu práce Malátova 17, 150 00 Praha 5 tel.: + 420 221 900 513 e-mail: jan.koucky@pedf.cuni.cz Absolventi vysokých škol a vývoj požadavků trhu práce Jan Koucký Vysoké školství a požadavky praxe VŠO, Praha, 5. června

Více

doc. PhDr. Ilona GILLERNOVÁ, CSc. ŽIVOTOPIS

doc. PhDr. Ilona GILLERNOVÁ, CSc. ŽIVOTOPIS doc. PhDr. Ilona GILLERNOVÁ, CSc. ŽIVOTOPIS Osobní data Trvalý pobyt: Datum a místo narození: Stav: ilona.gillernova@ff.cuni.cz Olešovice, Opuková 454, 251 68 p. Kamenice 23. března 1955 v Praze vdaná,

Více

BÍLÝ, Jiří. DANICS, Štefan. DOLISTA, Josef. DUŠEK, Jiří

BÍLÝ, Jiří. DANICS, Štefan. DOLISTA, Josef. DUŠEK, Jiří BÍLÝ, Jiří Veřejná správa a bezpečnost státu jako součást udržitelného rozvoje / Jiří Bílý, Štěpán Kavan, Roman Svatoš a kol. ISBN 978-80-87472-48-4 Moc a politika v 21. století / Jiří Bílý a kolektiv

Více

SOUČASNÉ TRENDY VE VĚDĚ A VÝZKUMU

SOUČASNÉ TRENDY VE VĚDĚ A VÝZKUMU SOUČASNÉ TRENDY VE VĚDĚ A VÝZKUMU Michal Tvrdoň Proděkan pro vědu a výzkum ÚVOD Během posledních 5 let zásadní změny v hodnocení VaV (metodika 2004 = 6 stran textu, metodika 2012= 50 stran textu) Důraz

Více

Patterns of Business Internationalisation in Visegrad Countries

Patterns of Business Internationalisation in Visegrad Countries Patterns of Business Internationalisation in Visegrad Countries In Search for Regional Specifics edited by Antonio Duréndez and Krzysztof Wach Universidad Politécnica de Cartagena Cartagena 2014 Revisores

Více

Schéma vzdělávání ODS

Schéma vzdělávání ODS STRATEGIE ÚSPĚCHU MOTTO»Žijeme ve světě tvrdé konkurence ekonomických, profesních, společenských a politických zájmů a názorů. V tomto světě může uspět pouze ten, kdo je na konkurenci dobře připraven psychicky,

Více

Aspekty udržitelného rozvoje (v programovacím období a perspektivy rozvoje ) / Jiří Dušek a kol.

Aspekty udržitelného rozvoje (v programovacím období a perspektivy rozvoje ) / Jiří Dušek a kol. BÍLÝ, Jiří Veřejná správa a bezpečnost státu jako součást udržitelného rozvoje / Jiří Bílý, Štěpán Kavan, Roman Svatoš a kol. ISBN 978-80-87472-48-4 DANICS, Štefan Základy vědy o politice / Danics, Š.

Více

Knihovna Eurocentra Liberec

Knihovna Eurocentra Liberec Knihovna Eurocentra Liberec Kompletní seznam knih Voroněžská 144/20 460 01 Liberec 1 - Staré Město (3. patro, dveře č. 309) T.: 485 100 937 E-mail: eurocentrum.liberec@euroskop.cz www.euroskop.cz/eurocentrum.liberec

Více

Univerzita Karlova v Praze, Fakulta sociálních věd Institut politologických studií

Univerzita Karlova v Praze, Fakulta sociálních věd Institut politologických studií Univerzita Karlova v Praze, Fakulta sociálních věd Institut politologických studií Vyhláška ředitele č. 7 /2013 Schválená na základě projednání na schůzi vedení IPS dne 8.10.2013 Název: Stanovení pravidel

Více

Absolventi vysokých škol a požadavky trhu práce

Absolventi vysokých škol a požadavky trhu práce Malátova 17, 150 00 Praha 5 tel.: + 420 221 900 513 e-mail: jan.koucky@pedf.cuni.cz Absolventi vysokých škol a požadavky trhu práce Jan Koucký Studenti a absolventi Tisková konference LMC Praha, 16. května

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Demografie B

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Demografie B Demografie B_Dem Magisterské studium Garant předmětu: RNDr. Květa Kalibová, CSc. Vyučující:.. RNDr. Květa Kalibová, CSc. (PH) Mgr. Michal Tomčík (MO) Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:.. 1/1 Rozsah

Více

Česká školní inspekce, Fráni Šrámka 37, Praha 5 Školní inspektorka

Česká školní inspekce, Fráni Šrámka 37, Praha 5 Školní inspektorka Ţ I V O T O P I S OSOBNÍ INFORMACE Jméno PHDR. JURÁŠKOVÁ Eva Adresa KAMENNÁ 2674, 760 01, Zlín, Česká republika Telefon 605 281 616 E-mail juraskova.e@seznam.cz Národnost česká Datum narození 2. 5. 1966

Více

Vývoj v oblasti zdrojů dat

Vývoj v oblasti zdrojů dat Český sociálněvědní datový archiv Sociologického ústavu AV ČR, v.v.i. Jilská 1, 110 00 Praha 1, Česká republika; http://archiv.soc.cas.cz Česko-slovenská sociologická konference. Dvě společnosti dvě sociologie?

Více

Aktéři a instituce. Čtvrtá lekce kursu Veřejná politika. Martin Potůček

Aktéři a instituce. Čtvrtá lekce kursu Veřejná politika. Martin Potůček Aktéři a instituce Čtvrtá lekce kursu Veřejná politika Martin Potůček Aktéři Instituce O čem bude tato přednáška? Vztah aktérů a institucí Stát jako instituce a aktér Teorie institucionalismu zaměřeného

Více

Výzkum veřejného mínění v České republice

Výzkum veřejného mínění v České republice Výzkum veřejného mínění v České republice Čs. ústav pro výzkum veřejného mínění Založen 1946 jako oddělení I. odboru Ministerstva informatiky 5 odborných + 2 techničtí pracovníci Síť cca 300 tazatelů Vedoucí

Více

SEZNAM PUBLIKACÍ A DALŠÍCH VÝSLEDKŮ

SEZNAM PUBLIKACÍ A DALŠÍCH VÝSLEDKŮ SEZNAM PUBLIKACÍ A DALŠÍCH VÝSLEDKŮ Stav k 11. 6. 2018 Články ve vědeckých časopisech s IF (počet bodů: 42,48) 1. FEJFAROVÁ, M., URBANCOVÁ, H. Application of the competency-based approach in organisations

Více

Studijní obor doktorského studia Politologie (P0312D20548)

Studijní obor doktorského studia Politologie (P0312D20548) Studijní obor doktorského studia Politologie (P0312D20548) Doktorský studijní program politologie je nový studijní program UK, který slučuje dosavadní studijní doktorské programy akreditované na FSV UK

Více

Seznam bibliografických citací vybraných publikací

Seznam bibliografických citací vybraných publikací Seznam bibliografických citací vybraných publikací Macík, K. - Freiberg, F. - Zralý, M.: Studie ke kalkulaci výrobků v divizi obráběcích strojů ZPS a.s. [Technická zpráva]. Praha: ČVUT, Fakulta strojní,

Více

1316 2016 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. ORGANIZAČNÍ VÝBOR

1316 2016 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. ORGANIZAČNÍ VÝBOR 1316 2016 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. ORGANIZAČNÍ VÝBOR OHLÉDNUTÍ ZA VÝROČÍM 1150 LET OD PŘÍCHODU SV. CYRILA A METODĚJE NA VELKOU MORAVU Zlínský kraj Ministerstvo zahraničních věcí ČR erzita c Zlínský

Více

Publikační činnost. PhDr. Olga Pechová, Ph.D. Ke dni: 26. března 2012. Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci

Publikační činnost. PhDr. Olga Pechová, Ph.D. Ke dni: 26. března 2012. Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci Publikační činnost PhDr. Olga Pechová, Ph.D. Ke dni: 26. března 2012 Strana 1 (celkem 5) Publikace chronologicky Plháková, A. & Pechová, O. (2012). Život a dílo Vladimíra Tardyho. Praha: Academia. 472

Více

METODIKA ODBORNÉ PŘÍPRAVY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

METODIKA ODBORNÉ PŘÍPRAVY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice METODIKA ODBORNÉ PŘÍPRAVY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice 2. SPECIFIKA JEDNOTLIVÝCH TYPŮ ODBORNÝCH PRACÍ Vysoká škola

Více

1 Veřejný sektor a veřejná správa

1 Veřejný sektor a veřejná správa OBSAH 1 Veřejný sektor a veřejná správa.................................. 13 1.1 Státní zásahy příčiny a důsledky, vznik veřejného sektoru......... 14 1.2 Rozhodování o netržních aktivitách. Teorie veřejné

Více

v období 2007-2013 Structural Funds and Their Impact on Rural Development in the Czech Republic in the Period 2007-2013

v období 2007-2013 Structural Funds and Their Impact on Rural Development in the Czech Republic in the Period 2007-2013 Strukturální fondy a jejich vliv na rozvoj venkova v ČR v období 2007-2013 Structural Funds and Their Impact on Rural Development in the Czech Republic in the Period 2007-2013 Jiří Kolman Summary In this

Více

PUBLIKAČNÍ ČINNOST. PhDr. Jan Šmahaj Ph.D. (1.9. 2014)

PUBLIKAČNÍ ČINNOST. PhDr. Jan Šmahaj Ph.D. (1.9. 2014) PUBLIKAČNÍ ČINNOST PhDr. Jan Šmahaj Ph.D. (1.9. 2014) KNIHY, SKRIPTA, KAPITOLA V KNIZE PROCHÁZKA, R., ŠMAHAJ, J., KOLAŘÍK, M., LEČBYCH, M. Teorie a praxe poradenské psychologie. Praha: Grada, 2014. 256

Více

Hodnocení ISO pro rok 2017/18

Hodnocení ISO pro rok 2017/18 Hodnocení ISO pro rok 2017/18 1 OBLAST STUDIJNÍ A PEDAGOGICKÁ 1.1 VÝUKA - Zajištění výuky v základních kurzech matematiky, deskriptivní geometrie, algoritmizace, numerických metod a statistiky na pěti

Více

8.2.1 Celoživotní vzdělávání, celoživotní učeni a všeiivotni učeni Členění celoživotního učeni - formální, neformální a inform álni...

8.2.1 Celoživotní vzdělávání, celoživotní učeni a všeiivotni učeni Členění celoživotního učeni - formální, neformální a inform álni... Předmluva... 10 П Teoretická východiska a vývoj andragogické v é d y... 13 1 Vznik a rozvoj a n d m g o g ik y... 14 1.1 Vývoj andragogkkého myšleni... 14 1.2 Vznik pojmu andragogika... 16 1.3 Predvedecké

Více

V. Mezinárodní sympozium Česká zahraniční politika

V. Mezinárodní sympozium Česká zahraniční politika Ústav mezinárodních vztahů, v. v. i. Vás srdečně zve na V. Mezinárodní sympozium Česká zahraniční politika Demokracie a demokratizace PROGRAM 12. - 13. listopadu 2013 Ministerstvo zahraničních věcí Loretánské

Více

V y s o k á š k o l a e k o n o m i c k á v P r a z e

V y s o k á š k o l a e k o n o m i c k á v P r a z e V y s o k á š k o l a e k o n o m i c k á v P r a z e F a k u l t a m e z i n á r o d n í c h v z t a h ů B a k a l á ř s k é s t u d i j n í o b o r y F a k u l t y m e z i n á r o d n í c h v z t a h

Více

ČÍSLO PROJEKTU NÁZEV PROJEKTU PŘÍJEMCE DALŠÍ ÚČASTNÍK

ČÍSLO PROJEKTU NÁZEV PROJEKTU PŘÍJEMCE DALŠÍ ÚČASTNÍK Výsledky 1. veřejné soutěže programu na podporu aplikovaného společenskovědního výzkumu a experimentálního vývoje OMEGA Seznam projektů nedoporučených k podpoře: (seřazeno dle čísla projektu) ČÍSLO TD010006

Více

:.. -

:.. - ........ :.. - ..( :) :.( : ). :..( : - :)... ( :Tessler)... ١.democracia .». «...(). ( ). ( % )..( Movahed) ( ).. ١. american Institute for Maghrib Studies ..(Sabagh and Others) -....( Afro barometer

Více

UNIVERZITA KARLOVA FAKULTA SOCIÁLNÍCH VĚD

UNIVERZITA KARLOVA FAKULTA SOCIÁLNÍCH VĚD UNIVERZITA KARLOVA FAKULTA SOCIÁLNÍCH VĚD roční hodnocení plnění individuálního studijního plánu doktorského studijního programu za akademický rok ID plánu 9284 Student Fakulta Studijní program Studijní

Více

Podmínky pro hodnocení žáka v předmětu výchova k občanství

Podmínky pro hodnocení žáka v předmětu výchova k občanství Podmínky pro hodnocení žáka v předmětu výchova k občanství prima Cílem předmětu VOB je utváření vědomí vlastní identity a identity druhých lidí, rozvíjení zájmu o veřejné záležitosti, o poznávání a posuzování

Více

Přehled nejvýznamnějších grantových agentur v České republice

Přehled nejvýznamnějších grantových agentur v České republice Přehled nejvýznamnějších grantových agentur v České republice Grantová agentura ČR (GA ČR) www.gacr.cz projekty základního výzkumu trvání 1 5 let prakticky všechny obory možnost zapojení několika institucí

Více

Migrační trendy a migrační politiky v zemích střední Evropy

Migrační trendy a migrační politiky v zemích střední Evropy Migrační trendy a migrační politiky v zemích střední Evropy 16.10.2015 Eva Janská, Dušan Drbohlav www.geomigrace.cz Obsah prezentace Historie migračních proudů a jejich změny v Evropě Migrační trendy a

Více

Publikační činnost (2000 až 2016)

Publikační činnost (2000 až 2016) Příručky, pomůcky: Publikační činnost (2000 až 2016) HORÁK, J., KUDLÁK, A. Co dělat při mimořádných událostech, V.M.PRESS Písek, 2000, 12 stran. HORÁK, J., KUDLÁK, A. Co dělat při vzniku mimořádné události,

Více

STUDIJNÍ OBOR VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA

STUDIJNÍ OBOR VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA STUDIJNÍ OBOR VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA Studijní program HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA Studium: bakalářské studium (Bc., 3 roky) navazující magisterské studium (Ing., 2 roky) doktorské studium - lze pokračovat

Více

ZMĚNY VE STUDIJNÍCH PLÁNECH OD AR 2017/2018

ZMĚNY VE STUDIJNÍCH PLÁNECH OD AR 2017/2018 ZMĚNY VE STUDIJNÍCH PLÁNECH OD AR 2017/2018 KATEDRA SOCIOLOGIE FF UK Základní informace: nové studijní plány jsou zaváděny pro nastupující ročníky bakalářského i magisterského studia; vyšší ročníky si

Více

DATUM NAROZENÍ, RODINNÝ STAV KARIÉRA. 11. června 1985 v Praze ženatý, dcera Emily

DATUM NAROZENÍ, RODINNÝ STAV KARIÉRA. 11. června 1985 v Praze ženatý, dcera Emily J A K U B C H A R V Á T, P h. D. DATUM NAROZENÍ, RODINNÝ STAV 11. června 1985 v Praze ženatý, dcera Emily KARIÉRA Od 2010 Metropolitní univerzita Praha o. p. s., Praha, ČR od 1. září 2010 tajemník katedry

Více

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ CESTOVNÍHO RUCHU V ÚSTECKÉM KRAJI - KOMPARACE

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ CESTOVNÍHO RUCHU V ÚSTECKÉM KRAJI - KOMPARACE Masarykova univerzita Ekonomicko-správní fakulta Studijní obor: Regionální rozvoj a cestovní ruch ORGANIZACE A ŘÍZENÍ CESTOVNÍHO RUCHU V ÚSTECKÉM KRAJI - KOMPARACE The organization and managing of tourism

Více

Funkce školy a školního vzdělávání

Funkce školy a školního vzdělávání Funkce školy a školního vzdělávání 24.11.2016 Čím má být škola společnosti užitečná? Reflexe konference Škola, kde jsem člověkem 10.-12.11.2015 Cíle a funkce vzdělávání Rozvoj lidské individuality Cíle

Více