Kogenerační jednotky pro kombinovanou výrobu tepla a elektrické energie

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kogenerační jednotky pro kombinovanou výrobu tepla a elektrické energie"

Transkript

1 Kogenerační jednotky pro kombinovanou výrobu tepla a elektrické energie

2 Kogenerační jednotky pro výrobu tepla a elektrické energie ve výkonovém rozsahu od 5,5 do 401 kw el.

3 2/3 Kogenerační jednotky až 401 kw el a 549 kw tep Energetické koncepty vytvořené podle přání zákazníka pro použití ve středním výkonovém rozsahu v komunální, průmyslové a podnikatelské sféře. Kogenerační jednotka (KJ) s provozem na plyn vyrábí současně teplo a elektrickou energii. Její výkon je dimenzován pro obytné i komerční objekty. Na straně tepla se kogenerační jednotka provozuje paralelně s kotlem. Oba zdroje tepla jsou připojeny k topnému systému na ohřev topné a teplé vody. Ekologické vytápění bioplynem Mimořádně ekologicky se dá kogenerační jednotka provozovat i na bioplyn nebo bio zemní plyn pracuje tak CO 2 neutrálně. Provozovatel se stává nezávislým na fosilním palivu, jako je zemní plyn, protože se v případě bioplynu nebo bio zemního plynu jedná o energetický zdroj vyráběný v jeho regionu. V případě kompaktních zařízení ESS stojí v popředí myšlenka decentrálních kogeneračních jednotek řízených podle výroby tepla. V jednotkách se na jedné straně vyrábí elektrická energie pro vlastní potřebu, na druhé straně se současně vznikající teplo využívá v maximální míře a beze ztrát pro vytápění. Přebytečnou elektrickou energií se napájí veřejná sít a hradí ji dodavatel elektrické energie. Společnosti BIOFerm a Schmack, které rovněž patří do skupiny Viessmann, navrhují a staví zařízení na výrobu a úpravu bioplynu. Takto získaný bioplyn se dá ideálně využít k provozu kogenerační jednotky. Celková účinnost kogenerační jednotky může činit až 95 %. Vitobloc 200 modul EM-20/39 tak dosahuje tepelné účinnosti přes 62 % a elektrické účinnosti více než 32 %. Srdce kogenerační jednotky: zážehový motor s provozem na plyn.

4 Výzkum a vývoj

5 4/5 Kdy a kde se vyplatí použití kogenerační jednotky? Použitím energeticky efektivních motorů se z kogenerační jednotky stává velmi výkonné zařízení s vysokou účinností. Dobré důvody pro nasazení kogenerační jednotky Výrobou kogeneračních jednotek pro provoz na zemní plyn a bioplyn rozšiřuje Viessmann svůj kompletní program o výrobky použitelné ve středním rozsahu výkonu pro komunální, podnikatelskou a průmyslovou sféru. Pro ekonomické využití kogenerační jednotky se doporučuje sladit požadavek i výkon KJ s potřebou tepla a elektrické energie. Tepelný výkon kotle by měl být vyšší než 60 kw nebo spotřeba plynu vyšší než kwh/a a spotřeba elektrické energie vyšší než kwh/a. Mini kogenerační jednotky s využitím kondenzačního tepla Vitobloc 200, modul EM-20/39, je spolu se špičkovým kotlem ideální pro použití v bytových domech s kapacitou od 30 do 50 bytových jednotek, menších hotelích, domovech pro seniory, autosalonech atd. S celkovou účinností až 95 % a díky využití kondenzačního účinku pracují kogenerační jednotky velmi efektivně a jsou vhodné pro použití v novostavbách i k modernizaci starších zařízení. Další výkonnou variantou je mini kogenerační jednotka Vitobloc 200, modul EM-50/81, s celkovou účinností 90,3 %. Provoz paralelně se sítí a náhradní síťový provoz Všechny moduly lze provozovat nejen paralelně se sítí, ale i v náhradním síťovém provozu. Tak může Vitobloc 200 v případě výpadku elektrické sítě po krátké době náběhu napájet zařízení elektrickou energií. Výhody na první pohled Vysoká účinnost díky využití energeticky účinných motorů, a proto i vysoká hospodárnost díky maximálnímu podílu přeměněné elektrické energie. Možnost modulování u všech KJ Vitobloc 200. Odolnost vůči kvalitě topné vody díky oddělení systému s centrálním deskovým výměníkem tepla. Sériová výbava startovacími akumulátory a synchronním generátorem, kogenerační jednotka je tak vybavena pro náhradní síťový provoz a nezvyšuje se potřeba jalového proudu u zařízení zákazníka. Vhodný i pro náročné podmínky připojení (německy TAB), například lze cos softwarově regulovat. Provoz na zemní plyn, bio zemní plyn, bioplyn. Úspora času a nákladů při plánování, montáži, uvedení do provozu a provozu díky obsáhlému sériově vyráběnému příslušenství. Delší intervaly údržby díky integrovanému zásobníku mazacího oleje s optimalizovaným objemem nádrže což minimalizuje provozní náklady a doby prostojů. Jednotky jsou kompletně připravené k zapojení a přezkoušené v závodě, náklady na instalaci jsou proto minimální. Osvědčená technika s více než instalovanými zařízeními. Osvědčené systémy dálkové kontroly a automatizace. Atraktivní dotační programy (zejména v Německu). Obsáhlé servisní koncepty, například různé nabídky údržby od zíkladní po kompletní údržbu (all-inclusive). Vitobloc 200 se vyznačuje kompaktní konstrukcí.

6 Kvalita a hospodárnost Výroba elektrické energie Oddělená výroba Kogenerační jednotka Efektivita 55 % 87 % Využití energie 157 % 100 % 100 % elektrárna uhlí decentralizovaná 100 % η = 38 % kogenerační jednotka zemní plyn 36 % 57 % topný olej EL η = 90 % 51 % Ztráty 70 % 13 % Snížení o Prach 100 % 99,0 % SO % 98,5 % NO x 100 % 29,0 % CO % 58,0 % Úspora o Primární energie 100 % 36,0 % Zdroj: ASUE Kombinovaná výroba elektrické energie a tepla ve srovnání s konvenční výrobou. Decentralizovaná výroba elektrické energie Při výrobě elektrické energie v elektrárnách (centrální dodávka elektřiny) vzniká teplo, které se často nevyužité vypouští do okolního prostředí. Využitím tohoto tepla, např. k vytápění budov, se snižují ztráty a klesají emise, které mají škodlivé účinky na životní prostředí a ovzduší. Kombinovaná výroba elektrické energie a tepla umožňuje úsporu primární energie až 36 % a patří tak k nejefektivnějším nástrojům úspory energie.

7 6/7 Atraktivní dotace a ekologický provoz s vysokým stupněm využití Na výrobu elektrické energie v kogenerační jednotce je možné získat podporu. Kogenerační jednotky pracují vysloveně ekologicky: kromě až 30% úspory primární energie jsou ve srovnání s konvenční elektrárnou výrazně nižší i emise CO 2. Německo proto techniku kogeneračních jednotek podporuje. Od roku 2009 je elektrická energie vyrobená z kogenerace v rámci zákona o kombinované výrobě elektrické energie a tepla podporována nezávisle na zdroji a místě spotřeby. To znamená, že stát přispívá i na elektrickou energii vyrobenou z kogenerace, která se spotřebuje pro vlastní využití. Alternativně je také podporována elektrická energie vyrobená z bio zemního plynu (bioplyn upravený na paramentry zemního plynu). V České republice toto řeší tzv. KVET (podpora kombinované výroby elektrické energie a tepla). Nejlepší kvalita pro trvalé hodnoty V kogeneračních jednotkách se používají jen vybrané průmyslové komponenty určené pro náročné provozní podmínky. To zaručuje vysokou provozní spolehlivost, dlouhodobou dostupnost náhradních dílů, a tím trvalou hodnotu. Rozvaděč je integrován s ohledem na úsporu prostoru v modulu kogenerační jednotky. Základní konstrukce kogenerační jednotky včetně rozvaděče je u každého modulu stejná a všechny komponenty jsou snadno dostupné. Výsledkem je kratší doba údržby a nižší náklady pro uživatele. Zařízení Vitobloc 200 je sériově vybaveno synchronním generátorem a startovacími akumulátory.

8 Služby a servis

9 8/9 Kompletní servis pro každé zařízení od plánování až po koncept údržby Od rozvaděče až po servisní smlouvy nabízíme obsáhlé služby pro kogenerační jednotky všech výkonů. Rozvaděče s osvědčeným softwarem zhotovené podle potřeb zákazníka Ať už se jedná o SPS, automatizaci, síťové napojení, pomocné pohony, regulační či jiné díly od roku 1983 nabízíme rozvaděče a vhodný software upravené podle individuálních přání zákazníků. Zvláště v oblasti obnovy stávajících kogeneračních jednotek máme rozsáhlé zkušenosti a dodáváme řešení na míru. Lze však kdykoli realizovat i menší řídicí systémy pro kotelny, na přání i s dálkovou kontrolou. Uvedení do provozu a předání, na přání i s dálkovou kontrolou Každá kogenerační jednotka je před expedicí podrobena obsáhlému testování ve vlastní zkušebně. Přitom se dokumentují dané hodnoty výkonu modulů, čímž se minimalizují náklady na uvedení do provozu u zákazníka. Příkladem může být obytný komplex v Regensburgu, kde tři moduly kogeneračních jednotek zásobují v samostatné síti kolem 600 bytových a 20 komerčních jednotek teplem a elektrickou energií. Případné poruchy jsou hlášeny přímo servisnímu operačnímu středisku. Většinou je porucha odstraněna dříve, než zákazník vůbec zaznamená výpadek. Servisní smlouvy Různé servisní smlouvy poskytují vždy vyvážený poměr cen výkon a kompletní servis. Zákazníkovi předáváme zařízení přezkoušené a připravené k provozu. Každý zákazník si může individuálně a podle svých potřeb a požadavků sestavit svůj individuální servisní koncept. Od uvedení do provozu přes školení zaměstnanců až po kompletní řízení provozu. Hlídání provozu Pro zákazníky bez vlastního odborného personálu přebíráme údržbu zařízení. K dispozici jsou možnosti od dálkového hlídání a řízení až k optimalizaci celé energetické centrály. Pravidelně se zjišťují, kontrolují a případně dodatečně nastavují parametry zařízení, aby bylo možné provozovat ho s co nejvyšší účinností a aby byl provoz optimální také z hlediska hospodárnosti. Přezkoušení provozu před expedicí je samozřejmostí. Servisní technici zajišťují přímo na místě bezproblémový provoz zařízení.

10 Přehled produktů Efektivní zásobování teplem a elektrickou energií pomocí kompaktních kogeneračních jednotek Moduly s provozem na zemní plyn. Kogenerační jednotka Vitobloc 200 Modul Počet válců Výkon 1) [kw] elektrický 2) tepelný 3) cos = 1,0 ± 5 % Spotřeba plynu [kw] DIN ISO 3046 ± 5 % Typ EM-5/13 R3 5,5 13,5 20,2 Lambda = 1 4) EM-20/39 R Lambda = 1 4) EM-50/81 R Lambda = 1 4) EM-70/115 R Lambda = 1 4) EM-140/207 R Lambda = 1 4) EM-199/263 R Turbo chladič 5) EM-199/293 R Turbo chladič 6) EM-238/363 V Lambda = 1 4) EM-363/498 V Turbo chladič 6) EM-401/549 V Turbo chladič 5) 1) Údaje o výkonech podle DIN ISO 3046 část 1. (v případě tlaku vzduchu mbar, teplota vzduchu 25 C, relativní vlhkost vzduchu 30 %, cos = 1). 2) Elektrický výkon na svorkách generátoru při cos = 1. 3) Tepelný výkon z chladicí vody, mazacího oleje a spalin při ochlazení na 120 C (zemní plyn), popřípadě 150 C (bioplyn), u kogenerační jednotky Vitobloc 200 typ EM-5/13 a EM-20/39 vychlazení na 60 C (při teplotě vody na typu do modulu 40 C). 4) Motory s trojcestným katalyzátorem a provozem Lambda = 1. 5) Motory s turbem a externím chlazením směsi. 6) Motory s turbem a vnitřním chlazením směsi. Vitobloc 200 Modul EM-5/13 Vitobloc 200 Modul EM-20/39 Vitobloc 200 Modul EM-50/81

11 10/11 Moduly s provozem na bioplyn Kogenerační jednotka Vitobloc 200 Modul Počet válců Výkon 1) [kw] elektrický 2) tepelný 3) cos = 1,0 ± 5 % Spotřeba plynu [kw] DIN ISO 3046 ± 5 % Typ BM-36/66 R Lambda > 1 4) BM-55/88 R Lambda > 1 4) BM-190/238 R BM-366/437 V Turbo s chlazením 5) Turbo s chlazením 5) 1) Údaje o výkonech podle DIN ISO 3046 část 1. (v případě tlaku vzduchu mbar, teploty vzduchu 25 C, relativní vlhkosti vzduchu 30 %, cos = 1). 2) Elektrický výkon na svorkách generátoru při cos = 1. 3) Tepelný výkon z chladicí vody, mazacího oleje a ze spalin při ochlazení na 120 C (zemní plyn) popřípadě 150 C (bioplyn). 4) Motory s turbem a provozem při Lambda > 1. 5) Motory s turbem a externím chlazením směsi. Vitobloc 200 Modul EM-140/207 Vitobloc 200 Modul EM-238/363 Vitobloc 200 Modul EM-401/549

12 Reference

13 12/13 Přesvědčí spolehlivostí a hospodárností S více než instalovanými zařízeními zaujímá firma ESS přední postavení v oblasti vývoje a výroby kogeneračních jednotek. Díky obsáhlému sériovému vybavení svých produktů má firma ESS mnoho spokojených zákazníků. Topná centrála Parkhotelu Egerner Höfe byla kompletně zrenovována koncem roku Asi 68 % celkové potřeby elektrické energie pokrývá kogenerační jednotka. Zvláštností je, že celé zařízení financuje a provozuje kontraktor. Celé zařízení je provozováno jako vlastní síť ústředního vytápění. kogenerační jednotka: ESS Viessmann Vitobloc 200 EM-140/207, plynový kondenzační kotel: 2 x Vitocrossal 200, typ CT2 (s výkoným rozsahem 198 až 593 kw), akumulační zásobník topné vody: 4 x litrů, regulace kogenerační jednotky: Zařízení je vybaveno dálkovým hlídáním Telecontrol a Vitocom 300. Tím se sleduje mimo jiné teplota zásobníku, nabíjení a vybíjení čerpadly Wilo Stratos i měření tepla. Parkhotel Egerner Höfe. Kromě investorů z oblasti bytových objektů a sídlišť jsou kogenerační jednotky zajímavé pro mnoho dalších aplikací díky své hospodárnosti a účinnosti. Například pro: Park Tossens. Podnikatelskou a průmyslovou sféru Potravinářský, farmaceutický, chemický průmysl atd. Cestovní ruch Penziony, hotely atd. Centrální zásobování teplem Obce, města, distribuční sítě. Koupaliště Landsberg. Oblast Bytová oáza Regensburg.

14 Kompletní nabídka firmy Viessmann Olejové kotle do 116 MW v teple, příp. do 120 t/h v páře Plynové kotle do 116 MW v teple, příp. do 120 t/h v páře Solární termické systémy a fotovoltaika Rodinné domy Bytové domy Průmyslové objekty Centrální zásobování teplem Individuální řešení s efektivními systémy Perspektivní topné systémy pro všechny zdroje energie a oblasti použití. Kompletní program Viessmann Kompletní program firmy Viessmann nabízí pro všechny oblasti použití a všechny zdroje energií individuální řešení s efektivními systémy. Jako ekologický průkopník dodává naše společnost už po celé desetiletí jak účinné a topné systémy s nízkými emisemi na olej a plyn, tak také solární systémy, topné systémy pro obnovitelné zdroje a dále tepelná čerpadla. Individuální hospodárné řešení Viessmann má pro každé použití ten správný topný systém, závěsný nebo stacionární, individuálně kombinovaný, ale také perspektivní a hospodárný. Ať už je určen pro rodinné domy (pro jednu nebo dvě rodiny), velké obytné budovy, firmy a průmysl a nebo místní sítě dálkového vytápění. Přitom je nepodstatné, zda je zařízení určené pro modernizaci nebo novostavbu. Kompletní program firmy Viessmann nabízí špičkové technologie a udává trend pro celé odvětví. S vysokou energetickou efektivitou pomáhá šetřit náklady na vytápění a představuje správnou volbu i z ekologického hlediska.

15 14/15 Zařízení na vytápění dřevem, kogenerační jednotky a zařízení na bioplyn do 50 MW Tepelná čerpadla země/voda, voda/voda a vzduch/voda do 2 MW Klimatizační technika Systémové komponenty Kompletní program firmy Viessmann: individuální řešení s efektivními systémy pro všechny zdroje energií a oblasti použití. Inovátor Skupina Viessmann udává krok v technologii vytápění. Za ním stojí značka Viessmann a značky dceřiných společností, které jsou formované ve stejném duchu a stejně silnou inovací. Spektrum působnosti zahrnuje: Ve všech těchto segmentech na trhu je Viessmann vysoce specializovaný, zároveň má ale oproti ostatním specializovaným prodejcům rozhodující výhodu: Viessmann rozumí topné technice jako systematickému celku a nabízí otevřené poradenství po technologické stránce. To garantuje u každé činnosti to nejlepší řešení. Skupina Viessmann Topnou techniku pro olej a plyn. Solární systémy. Tepelná čerpadla. Zařízení pro vytápění dřevem. Kogenerační jednotky. Zařízení na bioplyn. Klimatizační jednotky. Systémové komponenty. Služby.

16 Kompletní nabídka firmy Viessmann Rodinné domy Bytové domy Komerční objekty Centrální zásobování teplem Olejové kotle Architektonický dům Bad Füssing, Německo Bytový komplex Zi Wei Garden Xi an, Čína Ameco A380 Peking, Čína Evropský parlament, Strassburg Frankreich Plynové kotle Rodinný dům Kevelaer, Německo Bytový dům Wohnoase Regensburg, Německo Porsche Lipsko, Německo Evropský parlament, Brusel, Belgie Solární termické systémy a fotovoltaika Heliotrop Freiburg, Německo HafenCity Hamburg, Německo City of tomorrow, Malmö, Švédsko The Palm Jumeirah, Dubaj Zařízení na vytápění dřevem, kogenerační jednotky a zařízení na bioplyn Rodinný dům Wiesloch, Německo Hotel Lagorai Cavalese, Itálie Kongresové centrum Brunstad, Norsko Klášter sv. Otýlie, Německo Tepelná čerpadla země/voda, voda/ voda a vzduch/voda Zemská zahradní výstava Loftcube, Neu-Ulm, Německo Ateliérové byty Brandenburg, Německo Univerzitní knihovna Bamberg, Německo Sídliště Pfäffikon, Švýcarsko Kompletní program Viessmann: Individuální řešení s efektivními systémy pro všechny nosiče energie a oblasti použití.

17 16/17 Tepelná technika, která splní všechny požadavky a myslí na budoucnost Celosvětová spotřeba energie se od roku 1970 zdvojnásobila a do roku 2030 se ztrojnásobí. Důsledek: fosilní paliva olej a plyn mizí, ceny energie se zvyšují a vysoké emise CO 2 ovlivňují naše klima. Chceme-li myslet na budoucnost, nelze opomíjet energetickou efektivitu. Přitom se Viessmann stále znovu úspěšně staví nejrůznějším výzvám kladeným na efektivní tepelnou techniku od historických památek přes moderní průmyslové objekty až po velké obytné a pracovní areály. V téměř všech průmyslových národech má zásobování obytných a průmyslových objektů teplem největší podíl na spotřebě energie a představuje tak největší potenciál úspory. Moderní, energeticky efektivní topné systémy Viessmann se používají po celém světě nejen v mnoha domácnostech, ale i v četných velkých průmyslových objektech, a významně tím přispívají k šetrnému zacházení s energetickými zdroji. City of tomorrow, Malmö, Švédsko.

18 Podnik

19 18/19 Viessmann climate of innovation Příslib značky Viessmann přenáší v koncentrované formě nároky firmy na její výkony. Jedná se o ústřední poselství a spolu s naší značkou celosvětově charakteristický znak. Climate of innovation znamená příslib ve třech aspektech: je to víra v kulturu inovací, je to příslib vysokého využití výrobku a zároveň závazek k ochraně klimatu. Efektivita Plus S projektem trvalé udržitelnosti Efektivita Plus ukázala firma Viessmann v obci Allendorf, že energetické a klimatické cíle pro rok 2020 mohou být splněny díky dostupné technice již dnes. Ve výsledku se zvýšila energetická efektivnost o 22 %, podíl obnovitelné energie o 18 % a emise CO 2 klesly o třetinu. Efektivita Kompletní program pro všechny nosiče energií Viessmann je jedním z vedoucích výrobců topných systémů v mezinárodním měřítku a se svým kompletním programem nabízí pro všechny oblasti použití a všechny energetické nosiče individuální řešení s efektivními systémy. Firma už po desetiletí dodává obzvlášť efektivní topné systémy s nízkými emisemi. Trvale obchodovat Převzetí odpovědnosti znamená pro firmu Viessmann víru v udržitelné podnikání. To znamená: udržet ekologii, ekonomiku a sociální aspekty v souladu tak, aby byly uspokojené požadavky bez ohrožení budoucí generace. Projekt se zaměřuje na: Ochranu klimatu. Efektivitu zdrojů. Zajištění zaměstnanosti. Výsledkem má být úspora 40 % fosilní energie a snížení produkce emisí CO 2 o třetinu. Německá cena za trvalou udržitelnost Trvale nejudržitelnější výroba Německa Za své angažmá na poli ochrany klimatu a efektivního využívání zdrojů byla společnost Viessmann v letech 2009 a 2011 vyznamenána Německou cenou za trvalou udržitelnost. Informace o podnikání: Rok založení: 1917 Počet zaměstnanců: 9600 Obrat skupiny: 1,86 miliard eur Podíl exportu: 56 % Výrobní a dodavatelské společnosti v 11 zemích s 24 výrobními závody Prodejní organizace v 74 zemích 120 prodejních poboček po světě Výkonové spektrum Topná technika pro olej a plyn Solární systémy Tepelná čerpadla Zařízení pro vytápění dřevem Kogenerační jednotky Zařízení na bioplyn Klimatizační jednotky Systémové komponenty Služby Viessmann byl v roce 2010 oceněn za obzvlášť efektivní využívání energie díky inovativní centrále na zpětné získávání tepla se sídlem v Allendorfu / Ederu cenou Energy Efficiency Awards. Kompletní program pokrývá celé spektrum s výkonem od 2 kw do 120 MW.

20 Viessmann, spol. s r.o. Chrášťany Rudná tel.: fax: Vaše odborná topenářská firma: CZ 12/2012 Obsah je chráněn autorskými právy. Kopírování a jakékoliv jiné využití pouze s předešlým souhlasem. Technické změny vyhrazeny.

Vitoset topná tělesa

Vitoset topná tělesa Vitoset topná tělesa Příslušenství 2/3 Příslušenství od firmy Viessmann kompletní vytápění všechno z jedné ruky. S programem Vitoset dostanete všechny produkty k bezpečnému provozu Vašeho vytápěcího systému

Více

Zvýhodněné sestavy Vitosol 100-F

Zvýhodněné sestavy Vitosol 100-F Zvýhodněné sestavy Vitosol 100-F Platný od 1. června do 31. prosince 2012. Zvýhodněné sestavy Vitosol 100-F 2/3 Nové zvýhodněné solární sestavy pro rok 2012 Moderní a úsporné vytápění to je více než jen

Více

Kogenerační jednotky až 401 kw el a 549 kw tep

Kogenerační jednotky až 401 kw el a 549 kw tep Kogenerační jednotky až 401 kw el a 549 kw tep 2/3 Kogenerační jednotky na výrobu tepla a elektrické energie Energetické koncepce, zhotovené podle přání zákazníka, pro použití ve střední oblasti výkonu

Více

Spolupráce s RWE 2012

Spolupráce s RWE 2012 Spolupráce s RWE 2012 Velká modernizační kampaň RWE a Viessmann. Nabídka platná od 20. srpna do 31. prosince 2012. Úvod 2/3 Viessmann ve spolupráci s RWE připravil na období od 20. srpna do 31. prosince

Více

PROSUN KOGENERAČNÍ JEDNOTKY ESS. alternative energy systems s.r.o.

PROSUN KOGENERAČNÍ JEDNOTKY ESS. alternative energy systems s.r.o. PROSUN alternative energy systems s.r.o. Přes 17let zkušeností v oboru tepelné a elektrické energie nyní využíváme v oblasti instalace solárních systémů, plynových kondenzačních kotelen, tepelných čerpadel

Více

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL 2/3 Komfort teplé vody pro každý požadavek Při spotřebě teplé vody se od sebe domácnosti liší jednak počtem členů rodiny a jednak rozdílnými nároky při sprchování a

Více

Akční sestavy Vitosol 100-F

Akční sestavy Vitosol 100-F Akční sestavy Vitosol 100-F Platný od 1. února do 30. června 2011 Akční sestavy Vitosol 100-F 2/3 Nečekejte na zelenou, ušetřete již dnes! Moderní a úsporné vytápění to je více než jen úsporný kotel.

Více

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL

Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL Zásobníkové ohřívače vody VITOCELL Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy 2/3 Komfort teplé vody pro každý požadavek Při spotřebě teplé vody se od sebe domácnosti liší jednak počtem členů rodiny

Více

Kogenerační jednotky pro výrobu tepla a elektrické energie

Kogenerační jednotky pro výrobu tepla a elektrické energie Kogenerační jednotky pro výrobu tepla a elektrické energie Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy 2/3 Investice do větší efektivity je investicí do budoucnosti Decentrální výroba energie pomocí

Více

Snížení nákladů na energii a šetření zdrojů. www.istockphoto.com. BHKW na zemní plyn Účinná alternativa

Snížení nákladů na energii a šetření zdrojů. www.istockphoto.com. BHKW na zemní plyn Účinná alternativa Zemní plyn Moduly BHKW do 4 000 kw ti Snížení nákladů na energii a šetření zdrojů www.istockphoto.com BHKW na zemní plyn Účinná alternativa innos č ú v e c d ů V Silný partner Šetrné ke klimatu a účinné

Více

Inovace a efektivita jsou naším měřítkem Systémy pro průmyslová zařízení v tepelné technice

Inovace a efektivita jsou naším měřítkem Systémy pro průmyslová zařízení v tepelné technice Inovace a efektivita jsou naším měřítkem Systémy pro průmyslová zařízení v tepelné technice 2 Systémy pro průmyslová zařízení v tepelné technice Vše má jeden cíl: Efektivní využívaní energie Efektivní

Více

PROSUN BIOPLYNOVÉ STANICE BIOFERM. alternative energy systems s.r.o.

PROSUN BIOPLYNOVÉ STANICE BIOFERM. alternative energy systems s.r.o. PROSUN alternative energy systems s.r.o. Přes 17let zkušeností v oboru tepelné a elektrické energie nyní využíváme v oblasti instalace solárních systémů, plynových kondenzačních kotelen, tepelných čerpadel

Více

Spolupráce s RWE 2010

Spolupráce s RWE 2010 Spolupráce s RWE 2010 Velká modernizační kampaň RWE a Viessmann Ceník akčních sestav Platný od 1. dubna 2010 ZÁRUKA 5 LET Úvod/obsah 2/3 Viessmann ve spolupráci s RWE připravil na období od 1. dubna 2010

Více

Alternativní energie KGJ Green Machines a.s. Kogenerace pro všechny. Buďte nezávislý a už žádné účty.

Alternativní energie KGJ Green Machines a.s. Kogenerace pro všechny. Buďte nezávislý a už žádné účty. Alternativní energie KGJ Green Machines a.s. Kogenerace pro všechny. Buďte nezávislý a už žádné účty.. Green Mikro- kogenerační jednotky na Zemní plyn Bioplyn a LPG a Spirálové větrné turbíny Green s alternativními

Více

Pražská energetika a EnBW. Komplexní energetická řešení šitá na míru

Pražská energetika a EnBW. Komplexní energetická řešení šitá na míru Pražská energetika a EnBW Komplexní energetická řešení šitá na míru Kdo jsme? Akcionářská struktura společnosti PRE Pražská energetika Holding, a.s. - 57,87 % Fyzické a právnické osoby - 0,87 % Spolupráce

Více

Bioplynové BHKW Energie s přidanou hodnotou

Bioplynové BHKW Energie s přidanou hodnotou Moduly BHKW do 3 000 kw Bioplynové BHKW Energie s přidanou hodnotou Nejvyšší účinnost díky inovačním technologiím pro W K H B : ě v No ní malá zaříze 5 kw) 7 ( n y l p o i b na www.corbis.com Bioplyn Progresivní

Více

Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream. Efektivní řešení zítřka

Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream. Efektivní řešení zítřka Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream Efektivní řešení zítřka Moderní kondenzační technika se vyznačuje efektivním využíváním energie: díky zvýšenému odvádění tepla ze spalin

Více

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro Vaše úspory.

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro Vaše úspory. sestavy tepelných čerpadel Topné systémy skládající se z tepelného čerpadla v kombinaci se zásobníkovým ohřívačem teplé vody a dalším instalačním příslušenstvím. Vitocal: využijte naši špičkovou technologii

Více

Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP

Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Z jakých podprogramů lze podpořit pořízení kogenerační

Více

Předmluva. Prof. Dr. Martin Viessmann vede závody Viessmann už ve třetí generaci.

Předmluva. Prof. Dr. Martin Viessmann vede závody Viessmann už ve třetí generaci. PP/1 Společnost Teplo Všichni potřebujeme k životu teplo. Kam nedosáhnou paprsky slunce, tam si musí člověk vytvořit teplo sám. Teplo bylo a je základem pohody a blahobytu. A aby to tak zůstalo i do budoucna,

Více

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory.

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory. Akční sestavy tepelných čerpadel Topné systémy skládající se z tepelného čerpadla v kombinaci se zásobníkovým ohřívačem teplé vody a dalším instalačním příslušenstvím. Vitocal: využijte naši špičkovou

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka 002136247893 Investor : Hrstka Rd Podsedice Tel: Email: Montážní firma: Tomáš Mach

Více

TEDOM MICRO. Malá kogenerační jednotka

TEDOM MICRO. Malá kogenerační jednotka TEDOM MICRO Malá kogenerační jednotka energie Neplaťte za teplý vzduch! Cena elektřiny neustále roste. Její výroba přitom není efektivní. Víte, že jako zákazník platíte v ceně elektřiny i energii, kterou

Více

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S

Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda VITOCAL 100-S Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy Splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda 4,0 až 16,0 kw Splitové tepelné čerpadlo od firmy Viessmann je

Více

Naše služby, které Vám rádi zajistíme a přizpůsobíme dle vašich požadavků: Zajištění financování projektů zefektivnění Vaší energetiky.

Naše služby, které Vám rádi zajistíme a přizpůsobíme dle vašich požadavků: Zajištění financování projektů zefektivnění Vaší energetiky. ... Karla Energize to jsou flexibilní řešení projekcí, dodávek, provozu a údržby kogeneračních jednotek a trigeneračních jednotek ve výkonovém rozsahu od 40 kwe do 4300 kwe. Díky spolupráci se světovými

Více

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Plynové kondenzační kotle Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Vytápění s budoucností Připraveni na budoucnost Logamax plus GB192i - nástěnný kondenzační kotel S řadou kondenzačních kotlů Buderus budete

Více

MAS Opavsko směřuje k energetické nezávislosti

MAS Opavsko směřuje k energetické nezávislosti MAS Opavsko směřuje k energetické nezávislosti Ing. Jiří Krist předseda sdružení MAS Opavsko Bc. Petr Chroust - manažer MAS Opavsko www.masopavsko.cz Energetická koncepce území MAS Opavsko Podklad pro

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 00210406101 Montážní partner: Investor: Jaromír Šnajdr 252 63 Roztoky Tel: 603422858

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2310201319 Investor: pan Peter Kovalčík RD Ruda 15, Velké Meziříčí email: peter.kovalcik@seznam.cz

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA www.hokkaido.cz Budoucnost patří ekologickému a ekonomickému vytápění Tepelné čerpadlo vzduch - voda Omezení emisí CO 2 Spotřeba energie Životní prostředí Principem každého

Více

PROENERGY KONTEJNEROVÉ KONDENZAČNÍ KOTELNY. Modelová řada ProGAS 90-840. ProSun - alternative energy systems s.r.o.

PROENERGY KONTEJNEROVÉ KONDENZAČNÍ KOTELNY. Modelová řada ProGAS 90-840. ProSun - alternative energy systems s.r.o. PROENERGY ProSun - alternative energy systems s.r.o. Přes 17let zkušeností v oboru tepelné a elektrické energie využíváme v oblasti dodávky a instalace plynových kondenzačních kotelen, tepelných čerpadel,

Více

VITOLIGNO. Kotle na pevná paliva Jmenovitý tepelný výkon: 4 až 40 kw

VITOLIGNO. Kotle na pevná paliva Jmenovitý tepelný výkon: 4 až 40 kw VITOLIGNO Kotle na pevná paliva Jmenovitý tepelný výkon: 4 až 40 kw 2 Vitoligno: Využívání obnovitelných zdrojů energií pro vytápění Odpovědný ekologický přístup s sebou přináší narůstající poptávku po

Více

SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ

SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ Specifická kritéria přijatelnosti pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Název kritéria Aspekt podle Metodického pokynu pro

Více

TEDOM MICRO. Malá tepelná elektrárna

TEDOM MICRO. Malá tepelná elektrárna TEDOM MICRO Malá tepelná elektrárna energie Nepla te za teplý vzduch! zákazníci efektivita Komu se kogenerace vyplatí? Cena elektřiny neustále roste. Její výroba přitom není efektivní. Víte, že jako zákazník

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka 002136248654 Investor : Montážní firma: ENVIRA Group s.r.o. Petr Gajdoš E-mail :

Více

OHŘE V VODY OBNOV I TELNÉ ZDROJE ENERGIE V Y TÁPĚNÍ

OHŘE V VODY OBNOV I TELNÉ ZDROJE ENERGIE V Y TÁPĚNÍ OHŘE V VODY OBNOV I TELNÉ ZDROJE ENERGIE V Y TÁPĚNÍ reference tepelná čerpadla 1 1 TEPELNÁ ČERPADLA INDIVIDUÁLNÍ ŘEŠENÍ PRO VÁŠ DŮM Tepelná čerpadla Stiebel Eltron jsou tak mnohostranná, jako je architektura

Více

Systém Carbotech: z bioplynu se stává bio zemní plyn

Systém Carbotech: z bioplynu se stává bio zemní plyn Úpravny bioplynu 2 l 3 Systém Carbotech: z bioplynu se stává bio zemní plyn Bio zemní plyn je výhodnou alternativou k fosilním palivům. Jeho výroba je ekologická, efektivní a spolehlivá a dá se ideálně

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL85 (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL85 (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL85 (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2015090201 Montážní partner: Investor: David Kamenický Rajhrad email: Tel.:

Více

Decentrální energetika a její aplikace v praxi. E.ON Energie, a. s. Ing. Jiří Kropš, projekt manažer 1. prosinec 2015

Decentrální energetika a její aplikace v praxi. E.ON Energie, a. s. Ing. Jiří Kropš, projekt manažer 1. prosinec 2015 Decentrální energetika a její aplikace v praxi E.ON Energie, a. s. Ing. Jiří Kropš, projekt manažer 1. prosinec 2015 Obsah 1 Představení skupiny 2 Princip využití kogeneračních jednotek 3 Projekty v oblasti

Více

tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda)

tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 0014000264 Montážní partner: E-mail: Tel.: Investor: Jiří Seifert Ranná E-mail: seifert24@seznam.cz tel.: 603263820 Vytvořil:

Více

Obnovitelné zdroje energie pro vlastní spotřebu. Martin Mikeska - Komora obnovitelných zdrojů energie

Obnovitelné zdroje energie pro vlastní spotřebu. Martin Mikeska - Komora obnovitelných zdrojů energie Obnovitelné zdroje energie pro vlastní spotřebu Martin Mikeska - Komora obnovitelných zdrojů energie Setkání EKIS a odborný seminář Litomyšl, 17. září 2018 Komora obnovitelných zdrojů energie (o nás) Největší

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA

TEPELNÁ ČERPADLA VZUCH - VODA TEPELNÁ ČERPDL VZUCH - VOD www.hokkaido.cz Budoucnost patří ekologickému a ekonomickému vytápění Tepelné čerpadlo vzduch - voda Principem každého tepelného čerpadla vzduch - voda je přenos tepla z venkovního

Více

Topení a chlazení pomocí tepla z odpadní vody - HUBER ThermWin

Topení a chlazení pomocí tepla z odpadní vody - HUBER ThermWin WASTE WATER Solutions Topení a chlazení pomocí tepla z odpadní vody - HUBER ThermWin Zpětné získávání tepelné energie z komunálních a průmyslových odpadních vod Uc Ud Ub Ua a stoka b šachta s mechanickým

Více

Tepelná čerpadla. levné teplo z přírody. Tepelná čerpadla

Tepelná čerpadla. levné teplo z přírody. Tepelná čerpadla Tepelná čerpadla levné teplo z přírody Tepelná čerpadla 1 Tepelná čerpadla Levné, čisté a bezstarostné teplo pro rodinné domy i průmyslové objekty. Přinášíme vám kompletní řešení vytápění. Tepelné čerpadlo

Více

SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ

SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ Specifická kritéria přijatelnosti pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Název kritéria Aspekt podle Metodického pokynu pro

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2904201411 Investor: paní Klára Černá RD Veltrusy email: klara.cerna@rebo-n.cz

Více

Kogenerační jednotky KARLA ENERGIZE

Kogenerační jednotky KARLA ENERGIZE power f o r f u t u r e Kogenerační jednotky KARLA ENERGIZE KATALOG 2015 ENERGIZE power for Karla Energize to jsou flexibilní řešení projekcí, dodávek, provozu a údržby vlastních kogeneračních a trigeneračních

Více

SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ

SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ Specifická kritéria přijatelnosti pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Název kritéria Aspekt podle Metodického pokynu pro

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka č. 00201518039 Montážní partner : E-mail: Tel.: Zadavatel: Jaroslav Škeřík Rabštejnská

Více

ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE. Spalování paliv - Kotle Ing. Jan Andreovský Ph.D.

ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE. Spalování paliv - Kotle Ing. Jan Andreovský Ph.D. ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE Spalování paliv - Kotle Ing. Jan Andreovský Ph.D. Kotle Úvod do problematiky Základní způsoby získávání energie Spalováním

Více

Kogenerační jednotky KARLA ENERGIZE

Kogenerační jednotky KARLA ENERGIZE power f o r f u t u r e Kogenerační jednotky KARLA ENERGIZE 2016 ENERGIZE power for Karla Energize to jsou flexibilní řešení projekcí, dodávek, provozu a údržby vlastních kogeneračních a trigeneračních

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2014852124 Montážní partner: Investor: Radek Kousko RD Pohoří, Dobruška email:

Více

PP/1. Společnost. Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy

PP/1. Společnost. Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy PP/1 Společnost Topné systémy Průmyslové systémy Chladicí systémy Předmluva Prof. Dr. Martin Viessmann vede závody Viessmann už ve třetí generaci. 2/3 Jako rodinný podnik klade společnost Viessmann zvláštní

Více

Vícepalivový tepelný zdroj

Vícepalivový tepelný zdroj Vícepalivový tepelný zdroj s kombinovanou výrobou elektrické energie a tepla z biomasy systémem ORC v Třebíči Historie projektu vícepalivového tepelného zdroje s kombinovanou výrobou el. energie a tepla

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2904201418 Montážní partner: Investor: Petr Nedvěd K Nové škole 1293 Praha 5,

Více

Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce

Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce ENERGETICKÉ ÚSPORY 2. VLNA INVESTIČNÍHO ROZVOJE MĚST A OBCÍ Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce ENERGETICKÉ ÚSPORY PŘINÁŠÍ DO ČR V PODOBĚ ALTERNATIVNÍHO SCHÉMATU 80 MLD. KČ EVROPSKÝCH A NÁRODNÍCH PROSTŘEDKŮ

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 25032037 Zadavatel: VODAPLYNTOPENÍ HOLICE s.r.o. Jiří Kamenický Email: votopholice@seznam.cz

Více

Topné systémy na dřevo do 13 000 kw

Topné systémy na dřevo do 13 000 kw Topné systémy na dřevo do 13 000 kw 2 l 3 Spolehlivé, trvale udržitelné a hospodárné řešení Neobvyklé nápady na využití biomasy pro získání energie. Touto zásadou se tým společnosti Mawera úspěšně řídí

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 0910201319 Investor: sl. Trnková RD Dyšiná email: GSM: Vyhotovil: Daniel Pytlík

Více

ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ

ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ KDO MŮŽE ŽÁDAT a co je možné žádat Program Zelená úsporám podporuje realizaci opatření vedoucích k úsporám energie a využití

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 05052046 Investor: Roman a Iveta Králíkovi RD Běštín par.22/7 Email: Tel.: Zadavatel:

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 02032052 Investor: pan Jakub Fiala RD Plzeň, Křimická 32 email: jakub_fiala@

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 25092034 Investor: Roman Boušek Bytová jednotka, ul. Na Příkopě 74/7, Beroun

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 050820144 Investor: pan Zdeněk Klejna RD Tachlovice, Na Vrškách 17 email: z.klejna@seznam.cz

Více

Podpora komunitních obnovitelných zdrojů v připravovaných operačních programech 2014-2020

Podpora komunitních obnovitelných zdrojů v připravovaných operačních programech 2014-2020 Ondřej Pašek Podpora komunitních obnovitelných zdrojů v připravovaných operačních programech 2014-2020 Dohoda o partnerství Schválena Vládou ČR 9. 4. 2014, odeslána k formálním vyjednáváním s Evropskou

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 1110201312 Investor: Vlastimil Pirek RD Domašín 260 email: 601234282 GSM: pirek@qservis

Více

Žádosti o podporu v rámci prioritních os 2 a 3 jsou přijímány od 1. března 2010 do 30. dubna 2010.

Žádosti o podporu v rámci prioritních os 2 a 3 jsou přijímány od 1. března 2010 do 30. dubna 2010. XVII. výzva k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu Životní prostředí podporovaných z Fondu soudržnosti a Evropského fondu pro regionální rozvoj. Ministerstvo životního prostředí

Více

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory.

Vitocal: využijte naši špičkovou technologii tepelných čerpadel pro vaše úspory. Zvýhodněné sestavy tepelných čerpadel Topné systémy skládající se z tepelného čerpadla v kombinaci se zásobníkovým ohřívačem teplé vody a dalším instalačním příslušenstvím. Vitocal: využijte naši špičkovou

Více

Global Brand Local Services

Global Brand Local Services Global Brand Local Services TEDOM Group je skupina firem majetkově spjatá se společností TEDOM, která se zabývá vývojem, výrobou, instalací a provozováním kogeneračních jednotek a dalších vysoce účinných

Více

Využijte energii slunce jako ideální doplněk každého topného systému

Využijte energii slunce jako ideální doplněk každého topného systému Využijte energii slunce jako ideální doplněk každého topného systému Od 1. 4. do 30. 6. 2010 solární bonus Viessmann Náš kompletní program pro všechny druhy energií: Olejové kotle Plynové kotle Solární

Více

Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla

Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla Nabídka dodávky a instalace švédského tepelného čerpadla Vytápění, ohřev teplé vody a řízené větrání se zpětným ziskem energie v rodinném domě tepelným čerpadlem NIBE s plynulou regulací výkonu 3,5-12kW

Více

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle Stacionární kondenzační kotle Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VCC ecocompact VSC ecocompact VSC D aurocompact VKK ecocraft exclusiv ecocompact elegantní design Stacionární

Více

Analýza teplárenství. Konference v PSP

Analýza teplárenství. Konference v PSP Analýza teplárenství Konference v PSP 11.05.2017 Vytápění a chlazení V EU vytápění a chlazení představuje polovinu celkové spotřeby energie, kdy 45%spotřeby je bytový sektor, 37% průmysl a 18% služby V

Více

DE DIETRICH INTELIGENTNÍ VOLBA

DE DIETRICH INTELIGENTNÍ VOLBA DE DIETRICH INTELIGENTNÍ VOLBA Zrození značky, technický vývoj a radice De Dietrich Mertzwiller ústředí firmy Významný podíl na úspěšných hospodářských výsledcích společnosti Stiebel Eltron má též ucelená

Více

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort [ Vzduch ] [ Voda ] Tepelná čerpadla [ Země ] [ Buderus ] V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Logatherm WPLS Comfort Logatherm WPLS Light Teplo je náš živel Využijte energii ze vzduchu pro příjemné

Více

Volba 9. pro každou. rekonstrukci VYSOKOTEPLOTNÍ TEPELNÉ ČERPADLO DAIKIN ALTHERMA - VYTÁPĚNÍ A OHŘEV TEPLÉ UŽITKOVÉ VODY

Volba 9. pro každou. rekonstrukci VYSOKOTEPLOTNÍ TEPELNÉ ČERPADLO DAIKIN ALTHERMA - VYTÁPĚNÍ A OHŘEV TEPLÉ UŽITKOVÉ VODY Volba 9 pro každou rekonstrukci VYSOKOTEPLOTNÍ TEPELNÉ ČERPADLO DAIKIN ALTHERMA - VYTÁPĚNÍ A OHŘEV TEPLÉ UŽITKOVÉ VODY 4 Ideální řešení pro jakoukoliv 9 rekonstrukci Vysokoteplotní tepelné čerpadlo Daikin

Více

Přirozená ombinace SYSTÉM HYBRIDNÍHO TEPELNÉHO ČERPADLA DAIKIN ALTHERMA VYTÁPĚNÍ A OHŘEV TEPLÉ UŽITKOVÉ VODY

Přirozená ombinace SYSTÉM HYBRIDNÍHO TEPELNÉHO ČERPADLA DAIKIN ALTHERMA VYTÁPĚNÍ A OHŘEV TEPLÉ UŽITKOVÉ VODY Přirozená ombinace SYSTÉM HYBRIDNÍHO TEPELNÉHO ČERPADLA DAIKIN ALTHERMA VYTÁPĚNÍ A OHŘEV TEPLÉ UŽITKOVÉ VODY 2 Budoucnost je tady 3 a je ohleduplnější k životnímu prostředí, energeticky účinnější a nákladově

Více

Územní energetická koncepce Pardubického kraje. Ludmila Navrátilová, předsedkyně výkonné rady ETIK 03/2016

Územní energetická koncepce Pardubického kraje. Ludmila Navrátilová, předsedkyně výkonné rady ETIK 03/2016 Územní energetická koncepce Pardubického kraje Ludmila Navrátilová, předsedkyně výkonné rady ETIK 03/2016 Energetická koncepce Povinnost zpracování energetické koncepce zavádí pro Českou republiku, resp.

Více

Individuální řešení s efektivními systémy pro průmyslovou, komunální a obchodní sféru

Individuální řešení s efektivními systémy pro průmyslovou, komunální a obchodní sféru Individuální řešení s efektivními systémy pro průmyslovou, komunální a obchodní sféru Obsah 2/3 Obsah Zodpovědné vytápění s produkty Viessmann strana 4 Každá komerční nemovitost má jinou potřebu energie.

Více

Kogenerační jednotka. Kogenerační jednotky na zemní plyn. Technická data - 2010/1 1

Kogenerační jednotka. Kogenerační jednotky na zemní plyn. Technická data - 2010/1 1 Kogenerační jednotka Kogenerační jednotky na zemní plyn Technická data - 2010/1 1 2 Technická data - 2010/1 Plynové kogenerační jednotky Kogenerační jednotky Loganova Kogenerační jednotka Loganova Plyn

Více

Program Ministerstva životního prostředí ZELENÁ ÚSPORÁM

Program Ministerstva životního prostředí ZELENÁ ÚSPORÁM Program Ministerstva životního prostředí ZELENÁ ÚSPORÁM Zelená úsporám je název nového Programu, který vyhlásilo Ministerstvo životního prostředí ČR. Cílem programu je podpořit vybraná opatření úspor energie

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 05042034 Zadavatel: fa: Král a syn s.r.o. Kréta 342, Terezín Email: kralasynsro@

Více

Akční plán energetiky Zlínského kraje

Akční plán energetiky Zlínského kraje Akční plán energetiky Zlínského kraje Ing. Miroslava Knotková Zlínský kraj 19/12/2013 Vyhodnocení akčního plánu 2010-2014 Priorita 1 : Podpora efektivního využití energie v majetku ZK 1. Podpora přísnějších

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 010420143 Investor: fa: Marek Poljak RD Bratřínov Email: M.Poljak@seznam.cz Tel.:

Více

Hodnocení energetické náročnosti z pohledu primární energie - souvislosti s KVET

Hodnocení energetické náročnosti z pohledu primární energie - souvislosti s KVET 1/54 Hodnocení energetické náročnosti z pohledu primární energie - souvislosti s KVET Tomáš Matuška Ústav techniky prostředí, Fakulta strojní ČVUT v Praze Hodnocení energetické náročnosti budov 2/54 potřeby

Více

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda

Tepelná čerpadla. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, zákaznický servis. arotherm VWL vzduch/voda Tepelná čerpadla arotherm VWL vzduch/voda Vzduch jako zdroj tepla Tepelná čerpadla Vaillant arotherm

Více

Vitopend 111-W. Nejvyšší komfort přípravy teplé. vody v rozměrech nástěnného kotle

Vitopend 111-W. Nejvyšší komfort přípravy teplé. vody v rozměrech nástěnného kotle Vitopend 111-W Závěsný plynový kotel s integrovaným nerezovým zásobníkem teplé vody, typ WHSB, s modulovaným atmosférickým hořákem pro provoz závislý a nezávislý na vzduchu v místnosti. Rozsah tepelného

Více

Základní charakteristika

Základní charakteristika Základní charakteristika Plynové kogenerační jednotky (KGJ) značky ADW jsou modulové stavebnicové systémy určené k zástavbě do strojoven, určené k trvalé výrobě elektřiny a tepla. Jako palivo je standardně

Více

PROSUN VELKOPLOŠNÉ SOLÁRNÍ SYSTÉMY. alternative energy systems s.r.o.

PROSUN VELKOPLOŠNÉ SOLÁRNÍ SYSTÉMY. alternative energy systems s.r.o. PROSUN alternative energy systems s.r.o. Přes 17let zkušeností v oboru tepelné a elektrické energie nyní využíváme v oblasti instalace solárních systémů, plynových kondenzačních kotelen, tepelných čerpadel

Více

Pohled dodavatelů energie a energetických služeb na prosazování (projektů) energetických úspor v průmyslu

Pohled dodavatelů energie a energetických služeb na prosazování (projektů) energetických úspor v průmyslu Pohled dodavatelů energie a energetických služeb na prosazování (projektů) energetických úspor v průmyslu Jan Louženský, E.ON Energie, a.s. 3.11.2015 Energetická skupina E.ON v České republice patří do

Více

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort

V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Teplo je náš živel. Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení. Logatherm WPLS Comfort [ Vzduch ] [ Voda ] Tepelná čerpadla vzduch-voda splitové provedení [ Země ] [ Buderus ] V zimě teplo a v létě chlad ze vzduchu! Logatherm WPLS Comfort Logatherm WPLS Light Teplo je náš živel Využijte

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 302040 Investor: Pan Petr Klimt RD Dlouhá Lhota (Příbram) email: petr.klimt@o2-business.cz

Více

Úvod/obsah 2/3. Modernizace se vyplatí

Úvod/obsah 2/3. Modernizace se vyplatí Akční sestavy 2012 Topné systémy skládající se z plynových kotlů, slunečních kolektorů a tepelných čerpadel. Nabídka platná od 10. dubna do 30. června 2012. Úvod/obsah 2/3 Modernizace se vyplatí Na období

Více

Přírodní geotermální energie.

Přírodní geotermální energie. Geotermální tepelné čerpadlo ROTEX Přírodní geotermální energie. ROTEX HPU ground tepelné čerpadlo využívající geotermální energii. Kompaktní, odpovědné k životnímu prostředí s vynikající účinností. Pro

Více

Výrobní závod ve Výčapech. Výrobní závod v Hořovicích. Foto nahoře: Výrobní závod v Třebíči

Výrobní závod ve Výčapech. Výrobní závod v Hořovicích. Foto nahoře: Výrobní závod v Třebíči kogenerace Výroba kogeneračních jednotek je jednou z klíčových aktivit společnosti TEDOM. Zákazníci oceňují především vysokou technickou úroveň našich výrobků, jejich spolehlivost a profesionální servisní

Více

Slunce # Energie budoucnosti

Slunce # Energie budoucnosti Možnosti využití sluneční energie Slunce # Energie budoucnosti www.nelumbo.cz 1 Globální klimatická změna hrozí Země se ohřívá a to nejrychleji od doby ledové.# Prognózy: další růst teploty o 1,4 až 5,8

Více

Vytápění plynem vždy čistá záležitost

Vytápění plynem vždy čistá záležitost Vytápění plynem 2/3 Vytápění plynem vždy čistá záležitost Na následujících stránkách Vám poskytneme mnoho informací o technických zařízeních, která dnes můžete mít ve svém domě nebo bytě k dispozici pro

Více

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora.

Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem. Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Stacionární kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. VSC ecocompact VSC S aurocompact Protože myslí dopředu. ecocompact revoluce ve vytápění

Více

RENARDS Aktuální dotační možnosti v oblasti obnovitelné energie, akumulace a elektromobility

RENARDS Aktuální dotační možnosti v oblasti obnovitelné energie, akumulace a elektromobility Aktuální dotační možnosti v oblasti obnovitelné energie, akumulace a elektromobility 15. 9. 2016 Dotační programy s podporou Fotovoltaiky Fotovoltaika jako součást komplexního projektu PODNIKATELÉ OP Podnikání

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS (provedení země/voda) Nabídka č. 02032 Investor: Gubytska Nataliya, Hubytskyy Petro RD Nová Ves pod Pleší, parc.č.

Více