Žijeme inovacemi. Seznamte se s předními specialisty na inovativní odvodňovací systémy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Žijeme inovacemi. Seznamte se s předními specialisty na inovativní odvodňovací systémy"

Transkript

1 Žijeme inovacemi Seznamte se s předními specialisty na inovativní odvodňovací systémy

2 Inovace znamenají dlouhou a obtížnou cestu

3 Hauraton \\ Žijeme inovacemi Strana 02 \\ 03 tehdy nyní To, co započalo před téměř 50 lety, díky novému a inovativnímu typu betonu, pokračuje až do současnosti a výsledkem jsou úspěšné produkty. Obrázek: odvodňovací systém RECYFIX PRO se štěrbinovým roštem z materiálu FIBRETEC (napravo) odvodňovací systém FASERFIX Standard s rámem z L profilů a pororoštem (nalevo) Jde o to, využít příležitosti. A to přesto, že je zapotřebí trochu více úsilí. Karl Hauger se o výjimečné kvalitě cementu z Itálie dozvěděl v roce Říkalo se, že má pevnost, o níž se lidem dříve ani nezdálo. Okamžitě naskočil do svého firemního auta DKW Meisterklasse a uháněl do Livorna, kde si chtěl vyzvednout vzorek k otestování. V oněch dobách byly silnice špatné a auto náročnou cestu do Itálie nevydrželo. Karl Hauger se však nevzdal. Když mu u auta vypověděl službu motor, koupil si v Itálii za 320 marek motorku Moto Guzzi Cardellino a zbylo mu jen tolik peněz, aby si natankoval plnou nádrž. S 25 kilogramy cementu pak překročil Gotthardský průsmyk a za tři dny byl zpět v Rastattu. Testy nového betonu ihned potvrdily jeho revoluční vlastnosti. A tak se zrodila produktová řada FASERFIX. Neobyčejně vysoká kvalita betonových produktů společnosti HAURATON vychází do dnešního dne právě z cementu, který absolvoval onu dobrodružnou cestu z Itálie. A z tohoto důvodu si své čestné místo v zákaznickém centru společnosti HAURATON zaslouží také zmíněná italská motorka.

4 Dokonalost se rodí z myšlenky.

5 Hauraton \\ Žijeme inovacemi Strana 04 \\ 05 I poté, co je určitý produkt úspěšný, se jej dále snažíme vyvíjet. Tímto způsobem vznikl také náš jedinečný vstřikovaný rošt hydraulicky optimalizovaný a zcela odolný vůči korozi. Obrázek: odvodňovací systém RECYFIX PRO se štěrbinovým roštem z materiálu FIBRETEC S tím, čeho jsme dosáhli, jsme nebyli spokojeni, neboť jsme si uvědomovali, že úspěšné povrchové odvádění dešťových vod začíná u roštu. Naši zákazníci po nás opakovaně žádali efektivní a úplný systém, který by byl odolný vůči korozi. Díky spolupráci našich průmyslových designérů, stavebních úřadů a ústavu plastového inženýrství IKET jsme vyvinuli nový materiál a vytvořili z něj nezaměnitelný a mimořádně funkční produkt.

6 Ukázat dešťové vodě, kam má téci, a to efektivně a rychle. Vývojové fáze od prvních návrhů až po nový produkt na špičkové technologické úrovni. Vývoj našich produktů je založen na komunikaci se zákazníky. Právě naši zákazníci požadovali inovativní nápad, který by jednou provždy vyřešil problém koroze. Proto náš vývojový tým začal hledat vhodné řešení David Horyna ředitel, HAURATON ČR Zaměřujeme se na potřeby trhu Pozorně nasloucháme svým zákazníkům, neboť jejich návrhy jsou základní složkou našeho vývoje. Disponujeme téměř 200 zaměstnanci obchodního oddělení, kteří neustále sledují trendy na evropském trhu. A když jsme začali stále častěji zaznamenávat poptávku po roštu odolném vůči korozi s vynikajícími odvodňovacími vlastnostmi, ihned jsme zahájili výzkumný a vývojový proces.

7 Hauraton \\ Žijeme inovacemi Strana 06 \\ 07 Hledání správného materiálu V podstatě jsme vyzkoušeli vše. Abychom nalezli nejvhodnější řešení, důkladně jsme porovnali a otestovali různé materiály. Nejlepších výsledků jsme dosáhli s vlákny vyztuženým polyamidovým plastem. Ukázalo se, že tento materiál je stabilní, pevný, odolný, šetrný vůči životnímu prostředí a má také dlouhou životnost. Nazvali jsme jej FIBRETEC. Nové plastové varianty jsme opakovaně testovali a nakonec vzniklo něco výjimečného, co předčilo naše očekávání. Prof. Dr. Ing. Jürgen Gundrum ředitel, STZ IKET STZ Ústav pro plastové a zpracovatelské technologie IKET Vývojový proces Geometriedatenaufbau für zwei Varianten Zhodnocení požadavků zákazníků Einarbeitung in CAD-Richtlinie Zhotovení prvního modelu Strukturní analýza stávajícího roštu Poskytnutí zákaznických dat a pokynů k CAD Předběžný výběr vhodného plastu Detailní konstrukce s výpočty Závěrečná schůzka se zákazníkem Zahájení prodeje März listopad prosinec leden únor březen duben květen červen měsíc týden Zahájení projektu Návrh designu, závěrečná zpráva Systematický konstrukční proces Od předběžného výzkumu a výzkumu designu po finální design Brainstorming k předběžnému výzkumu Projektová schůzka u zákazníka Optimalizace pomocí metody konečných prvků Brainstorming k předběžnému výzkumu Od procesu volby designu po jeho výběr Výpočty pomocí metody konečných prvků Průtokové výpočty u dvou variant Detailní struktura jedné z variant Konstrukční kancelář

8 Kvalitní design je funkční na základě spolupráce jsme vytvořili nový, nezaměnitelný design, který výrazně zlepšil odvodňovací vlastnosti produktu. Koncepce našeho designu a použitý materiál nám umožňují vytvořit tvar, který produktu dodává jeho jedinečnost, a to díky spojení preciznosti, funkčnosti, inovace a v neposlední řadě také psychického dojmu. Dipl. Designer Christoph Winkler ředitel, reform design, Stuttgart Struktura spodní strany roštu byla rozhodující z hlediska stability a její vývoj nám trval dlouhou dobu. Prof. Dr. Ing. Bernhard Rief STZ IKET STZ Ústav pro plastové a zpracovatelské technologie IKET Nalezli jsme vhodný materiál, nyní tedy bylo nutné u nového roštu vytvořit nejlepší možný design. Nešlo o jediný proces, nýbrž o několik fází, kterých se účastnila oddělení výzkumu a vývoje, marketingu, obchodu i logistiky. Vývoj dokonalého tvaru probíhal na různých pracovištích. Naši zaměstnanci projevili výjimečnou kreativitu a ve spolupráci se známým studiem průmyslového designu reform design ze Stuttgartu vytvořili a zhodnotili různé povrchové struktury. Současně probíhal také technický návrh, aby bylo možné dodržet nosnost, kterou stanoví norma DIN EN Výsledkem následujících testů pak byla jasná představa o vzhledu i funkčnosti: zuby na horní straně výrazně zvýšily odvodňovací vlastnosti a speciální voštinová struktura na spodní straně poskytla požadovanou stabilitu. Po několika konzultačních cyklech se zákazníky se zrodil nezaměnitelný design HAURATON. HAURATON FIBRETEC Rozhodující jsou detaily. Prototyp.

9 Hauraton \\ Žijeme inovacemi Strana 08 \\ 09 MKP analýza Metoda konečných prvků (MKP) je moderní numerická metoda široce využívaná ve strojírenství. Na základě MKP je možné zjistit, které struktury (simulované pomocí počítače) se nejvíce blíží požadovaným vlastnostem. Tuto metodu jsme použili při návrhu nového krytu s cílem objevit nejvhodnější tvar a nejlepší povrchovou strukturu s ohledem na nosnost. Kolik vtokových bodů? Výsledky studie zabývající se vstřikováním nám pomohly zvolit nejvhodnější vstřikovací nástroj. Dipl. Ing. Karl Radimersky hlavní konstruktér, HAURATON Studie vstřikování Studie vstřikování je typický počítačově simulovaný proces zaměřený na technologii vstřikování. Cílem této studie bylo zjistit, jak by měl vypadat optimální vstřikovací nástroj pro nový kryt. Nakonec jsme zvolili nástroj s 10 vtokovými body, abychom zajistili nejlepší možnou kvalitu produktu. 3 vtokové body 5 vtokových bodů 10 vtokových bodů

10 Hauraton FibreTec Prototypy prošly mnoha sériemi testů. Až po provedení zátěžových a hydraulických testů bylo jisté, že jsme zajistili naprosto všechny požadované funkce a parametry. Dr. Bernd Schiller vedoucí výzkumu a vývoje, HAURATON Do studené vody. Výzkumy v Hydraulickém centru HAURATON v Budapešti a následné zátěžové testy jasně potvrdily silné stránky nového roštu. Abychom mohli určit nejvhodnější vtokový průřez, provedli jsme mnoho hydraulických testů. Zároveň jsme provedli zátěžové testy, aby výsledný produkt odpovídal přísným požadavkům normy DIN EN 1433.

11 Hauraton \\ Žijeme inovacemi Strana 10 \\ 11 Hauraton FibreTec Výrazně vylepšené odvodňovací vlastnosti. Na výsledné podobě tohoto skvělého produktu se podílelo mnoho lidí. K nalezení optimálního řešení jsme využili interní i externí zdroje. Marcus Reuter generální ředitel, HAURATON Konečně připraven k prodeji. Odolný vůči korozi, hydraulicky optimalizovaný a vizuálně působivý po vývojové fázi, která netrvala ani rok, je nový rošt vyrobený z materiálu FIBRETEC připraven k prodeji a díky svému designu i své funkčnosti patří k absolutní špičce svého druhu. Jsme pyšní, říká Marcus Reuter, že se nám podařilo zohlednit všechny požadavky zákazníků, pokud jde o bezpečnost a životnost. Naprostá odolnost vůči korozi otevřela mnoho nových možností využití například s ohledem na konkrétní požadavky zahradních staveb a krajinářské úpravy.

12 Rozpoznat možnosti a společně je využít Frank Opfermann obchodní manažer, u společnosti HAURATON od roku 1990 Během vývoje roštu z materiálu FIBRETEC jsme se vždy zaměřovali zejména na požadavky trhu a potřeby zákazníků. Sandra Kraus oddělení logistiky, u společnosti HAURATON od roku 2005 Když se v HAURATONU uvažuje o nových produktech, je důležité do procesu zapojit všechny složky firmy. Mým úkolem je u nového produktu optimalizovat logistické procesy.

13 Hauraton \\ Žijeme inovacemi Strana 12 \\ 13 Karl Radimersky hlavní konstruktér, u společnosti HAURATON od r Zaměstnanci konstrukčního oddělení se procesu účastnili od prvních pokusů na vstřikovacím lisu a první konstrukce nástroje až po finální podobu produktu. Pro žlab a rošt vzniklo přes 100 konstrukčních nákresů nikdo si nedokáže představit, o jak složitý proces jde. Dr. Bernd Schiller vedoucí výzkumu a vývoje, u společnosti HAURATON od r I když výrobek vypadá jednoduše, jeho vývoj je mnohem složitější, než si myslíte. Mým úkolem je spojit interní i externí know-how firmy a koordinovat celý výrobní proces. Matthias Bodemer manažer marketingových služeb, u společnosti HAURATON od r Kromě technických a funkčních hledisek musí každý produkt společnosti HAURATON splňovat také estetické a vizuální požadavky a vykazovat vysokou kvalitu. U nového štěrbinového roštu z materiálu FIBRETEC to platí na 100 %.

14 Okruh Yas Marina, Abú Zabí odvodněno pomocí žlabů Recyfix HICAP Bazilika sv. Štěpána, Budapešť odvodněno pomocí žlabů RECYFIX PLUS Das Auge ( Oko ), Darmstadt použit vsakovací systém DRAINFIX BLOC easycredit stadion, Norimberk odvodněno pomocí žlabů SPORTFIX INŽENÝRSKÉ STAVBY Okruh formule 1 v Abú Zabí RECYFIX HICAP typ G na závodní dráze Na futuristickém okruhu formule 1 Yas Marina se první závod konal na konci roku Okruh představoval výzvu pro architekty, projektanty i stavební materiál. Společnost HAURATON na plochu o rozloze 170 hektarů dodala odvodňovací žlaby, které dohromady přesahují délku 20 km. Pro povrchové odvodnění jsme použili extrémně odolný systém RECYFIX HICAP typ G, neboť žlaby musejí vydržet rychlost vozidel, která dosahuje až 320 km/h, a tedy také nepopsatelnou zátěž. OBČANSKÉ STAVBY Bazilika sv. Štěpána, Maďarsko turistická atrakce odvodněná pomocí žlabů RECYFIX PLUS Slavná bazilika sv. Štěpána pojme až 8500 lidí. Od jejího slavnostního otevření v roce 1905 jde o největší chrám v Budapešti a také o jednu z hlavních turistických atrakcí, čemuž také odpovídá počet návštěvníků. Odvodňovací systémy společnosti HAURATON zajišťují, že okolí baziliky je pro návštěvníky vždy suché. Magistrát města se u odvodnění historického náměstí sv. Štěpána rozhodl pro žlaby RECYFIX PLUS s GUGI litinovými pororošty. AQUA Das Auge ( Oko ), Darmstadt, Německo moderní administrativní architektura využívající vsakovací systém DRAINFIX BLOC SPORTOVNÍ STAVBY easycredit stadion, Norimberk, Německo rychlá rekonstrukce pomocí žlabů SPORTFIX V areálu technologického centra Rhein-Main v Darmstadtu se nachází architektonicky zajímavá administrativní budova. Tvar budovy, jejíž půdorys vychází z tvaru lidského oka, naznačuje již název projektu Oko. Moderní, nadčasová architektura tohoto typu vyžaduje nejmodernější odvodňovací řešení, které zohledňuje ekologické požadavky. Z tohoto důvodu byl zvolen neobyčejně kompaktní vsakovací systém DRAINFIX BLOC společnosti HAURATON. Dešťová voda je sváděna do podzemních vod, díky čemuž je možné trvale snížit zatížení kanalizace. Díky rekonstrukci se u této moderní sportovní arény zvýšila její kapacita. Aby bylo možné získat dodatečné místo pro fanoušky, byly zvýšeny a rozšířeny tribuny a zároveň byla snížena vnitřní část stadionu. Jelikož se stadion nevyužívá jen k fotbalovým utkáním, ale také k atletickým závodům, byly k odvodnění zvoleny žlaby SPORTFIX. Z tohoto důvodu lze například fotbalový stadion snadno a rychle přeměnit na stadion atletický. Je pouze zapotřebí odstranit a nahradit plastové kryty a to je již hračka.

15 Hauraton \\ Žijeme inovacemi Strana 14 \\ 15 Pobočky společnosti HAURATON Bulharsko Sofia Německo centrála Rastatt Francie Štrasburk Velká Británie Dunstable Itálie Ancona Chorvatsko Záhřeb Litva Vilnius Nizozemsko Losser Norsko Randaberg Rakousko Vídeň Polsko Poznaň Rumunsko Bukurešť Rusko Moskva Srbsko Bělehrad Slovenská republika Bratislava Slovinsko Lublaň Španělsko Vilanova i la Geltrú Česká republika Praha Turecko Istanbul Ukrajina Kyjev Maďarsko Budapešť centrála společnosti Rastatt kompetenční centrum pro hydrauliku Praha kompetenční centrum pro čištění vody Budapešť HAURATON celosvětově Egypt Severní Amerika Saúdská Arábie Mexiko Brazílie Argentina Dubaj Jižní Afrika Hongkong Austrálie Nový Zéland

16 HAURATON ČR spol. s r. o. DauthKaun V Oblouku Čestlice Česká republika Tel.: Fax: hauraton@hauraton.cz EN /2010 CZ

RECYFIX PLUS X. Stabilní odvodnění S ochranou hran a atraktivním designem

RECYFIX PLUS X. Stabilní odvodnění S ochranou hran a atraktivním designem INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA SPORT Stabilní odvodnění S ochranou hran a atraktivním designem 110 Ve zkratce Třída zatížení D 400, v souladu s EN 1433 Světlá šířka 100 až 300 Lehký a pevný Jednoduchá

Více

INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY aqua SPORTOVNÍ STAVBY CENÍK 2011. Platný od 1. dubna 2011

INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY aqua SPORTOVNÍ STAVBY CENÍK 2011. Platný od 1. dubna 2011 INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY aqua SPORTOVNÍ STAVBY CENÍK 2011 Platný od 1. dubna 2011 Okruh F1 Yas Marina, Abú Zabí Odvodněno žlaby RECYFIX HICAP Bazilika Sv. Štěpána, Budapešť Odvodněno žlaby RECYFIX

Více

CzechTrade expertíza na blízkých i vzdálených trzích. Barbora Kaprálová Exportní konzultant

CzechTrade expertíza na blízkých i vzdálených trzích. Barbora Kaprálová Exportní konzultant CzechTrade expertíza na blízkých i vzdálených trzích Barbora Kaprálová Exportní konzultant PŘEDSTAVENÍ CZECHTRADE Česká agentura na podporu obchodu CzechTrade národní proexportní organizace ČR. Založena

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

Podpora exportu: očima podnikatelů a agentury CzechTrade

Podpora exportu: očima podnikatelů a agentury CzechTrade Podpora exportu: očima podnikatelů a agentury CzechTrade Radomil Doležal Generální ředitel CzechTrade Praha, 15. 6. 2015 www.czechtrade.cz 1. Realita a budoucnost českého exportu Exportní průzkum potvrdil,

Více

FASERFIX TRAFFIC GUGIBLOC. Konstruované se značným hydraulickým výkonem Pro velkokapacitní odvodnění mimořádně zatěžovaných ploch

FASERFIX TRAFFIC GUGIBLOC. Konstruované se značným hydraulickým výkonem Pro velkokapacitní odvodnění mimořádně zatěžovaných ploch INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA SPORT FASERFIX TRAFFIC GUGIBLOC Konstruované se značným hydraulickým výkonem Pro velkokapacitní odvodnění mimořádně zatěžovaných ploch Ve zkratce Vysoká vtoková kapacita

Více

Vývoz (zdroj ČSÚ) Země Netto (kg) CZK(tis.)

Vývoz (zdroj ČSÚ) Země Netto (kg) CZK(tis.) Vývoz 1.1.2016 31.12.2016 (zdroj ČSÚ) Země Netto (kg) CZK(tis.) Argentina 10 674 039 2 201 535 Brazílie 47 828 161 6 366 314 Chile 9 358 588 1 833 877 Kolumbie 4 109 843 777 031 Mexiko 94 861 738 16 945

Více

RECYFIX SUPER KS RECYFIX SUPER. Kompletní odvodnění lehké a pevné Vysoká stabilita pro průmyslové a veřejné plochy

RECYFIX SUPER KS RECYFIX SUPER. Kompletní odvodnění lehké a pevné Vysoká stabilita pro průmyslové a veřejné plochy RECYFIX KS RECYFIX Kompletní odvodnění lehké a pevné Vysoká stabilita pro průmyslové a veřejné plochy 90 Ve zkratce Lehký a pevný Rychlá a jednoduchá montáž Do třídy zatížení F 900 v souladu s normou EN

Více

Získávání zakázek jako východisko z krize. CzechTrade Služby CzechTrade s důrazem na veletrhy

Získávání zakázek jako východisko z krize. CzechTrade Služby CzechTrade s důrazem na veletrhy Získávání zakázek jako východisko z krize CzechTrade Služby CzechTrade s důrazem na veletrhy 2 Český trh se nemůže vyhnout globální krizi. Krize zásadním způsobem mění trh a urychluje trendy nastartované

Více

FASERFIX POINT. Bodové odvodnění Pro veřejné a průmyslové plochy

FASERFIX POINT. Bodové odvodnění Pro veřejné a průmyslové plochy INŽENÝRSKÉ CIVILSSTAVBY LANDSCAPING OBČANSKÉ STAVBY AQUA SPORT SPORT FASERFIX POINT Bodové odvodnění Pro veřejné a průmyslové plochy 148 Ve zkratce Ideální pro dvory a náměstí s těžkou dopravou Vysoká

Více

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007 2007 Jihočeská centrála cestovního ruchu Jírovcova 1, P.O.Box 80 CZ 370 21 České Budějovice Telefon: +420 386 358 727 9 Fax: +420 386 358 728 E mail: info@jccr.cz WWW: www.jccr.cz Zpracoval: Jakub KADLEČEK

Více

Agentura CzechInvest. Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj

Agentura CzechInvest. Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj Agentura CzechInvest Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj Agentura CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je státní příspěvková organizace podřízená Ministerstvu průmyslu

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA DACHFIX. Unikátní a spolehlivé odvodnění Perfektní odvodnění fasád a plochých střech

INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA DACHFIX. Unikátní a spolehlivé odvodnění Perfektní odvodnění fasád a plochých střech INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA SPORT DACHFIX Unikátní a spolehlivé odvodnění Perfektní odvodnění fasád a plochých střech Ve zkratce Spolehlivá ochrana před vzdutou vodou Stabilní konstrukce Výškově

Více

Otevíráme nové trhy a služby pro exportéry

Otevíráme nové trhy a služby pro exportéry Otevíráme nové trhy a služby pro exportéry EXPORTNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY PRO OBDOBÍ 2012-2020 Petr Nečas Martin Kuba RNDr. Petr Nečas předseda vlády Čeho chceme tedy strategií dosáhnout? Udržení tempa

Více

Fórum malých a středních podnikatelů MS kraje Dagmar Matějková Exportní konzultantka

Fórum malých a středních podnikatelů MS kraje Dagmar Matějková Exportní konzultantka Fórum malých a středních podnikatelů MS kraje 20. 9. 2016 Dagmar Matějková Exportní konzultantka Český export a CzechTrade Růst exportu i v roce 2015 + 7,2%, 3,89 biliónu korun Čeští exportéři a CzechTrade

Více

Otevíráme nové trhy a služby pro exportéry

Otevíráme nové trhy a služby pro exportéry Otevíráme nové trhy a služby pro exportéry EXPORTNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY PRO OBDOBÍ 2012-2020 Petr Nečas Martin Kuba RNDr. Petr Nečas předseda vlády 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000

Více

Bratislava [Zimný štadión Ondreja Nepelu] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko)

Bratislava [Zimný štadión Ondreja Nepelu] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko) 2019 83. MS Mistrovství světa Bratislava [Zimný štadión Ondreja Nepelu] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko) 10. května Finsko - Kanada 3:1 (1:1,0:0,2:0) Košice (16.15) Rusko - Norsko 5:2 (2:0,2:0,1:2) Bratislava

Více

Jak úspěšně exportovat do SKANDINÁVIE Vendula Hlobilová exportní konzultant

Jak úspěšně exportovat do SKANDINÁVIE Vendula Hlobilová exportní konzultant Jak úspěšně exportovat do SKANDINÁVIE 31. 5. 2016 Vendula Hlobilová exportní konzultant ZAHRANIČNÍ SÍŤ CZECHTRADE Rozšiřování zahraniční sítě podle poptávky českých firem Nové kanceláře v roce 2016: Singapur

Více

Aktuální podpora státu českým exportérům

Aktuální podpora státu českým exportérům Aktuální podpora státu českým exportérům Olomouc 6. 11. 2013 www.czechtrade.cz Představení CzechTrade CzechTrade agentura na podporu exportu příspěvková organizace MPO cílem posílení konkurenceschopnosti

Více

FASERFIX TRAM SPECIÁLNÍ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ KOMPLETNÍ SYSTÉM PRO SPOLEHLIVÉ ODVODNĚNÍ KOLEJOVÝCH TRATÍ

FASERFIX TRAM SPECIÁLNÍ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ KOMPLETNÍ SYSTÉM PRO SPOLEHLIVÉ ODVODNĚNÍ KOLEJOVÝCH TRATÍ Občanské stavby aqua SPORT FASERFIX TRAM SPECIÁLNÍ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ KOMPLETNÍ SYSTÉM PRO SPOLEHLIVÉ ODVODNĚNÍ KOLEJOVÝCH TRATÍ Občanské stavby aqua SPORT FASERFIX Tram SPECIÁLNÍ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ KOMPLETNÍ

Více

CzechTrade Mgr. Zuzana Jesenská Oborová konzultantka CzechTrade

CzechTrade Mgr. Zuzana Jesenská Oborová konzultantka CzechTrade CzechTrade 2017 Mgr. Zuzana Jesenská Oborová konzultantka CzechTrade ZAHRANIČNÍ SÍŤ CZECHTRADE Rozšiřování zahraniční sítě podle poptávky českých firem Nové kanceláře v roce 2016: Singapur - Singapur

Více

Exportní fórum Kazachstán - Ázerbájdžán Téma: CzechTrade Ing. Antonín Marčík exportní konzultant CzechTrade

Exportní fórum Kazachstán - Ázerbájdžán Téma: CzechTrade Ing. Antonín Marčík exportní konzultant CzechTrade Exportní fórum Kazachstán - Ázerbájdžán Téma: CzechTrade 2017 Ing. Antonín Marčík exportní konzultant CzechTrade Plzeň, 12. 4. 2017 ZAHRANIČNÍ SÍŤ CZECHTRADE Rozšiřování zahraniční sítě podle poptávky

Více

INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA FASERFIX STANDARD. Žlaby z betonu vyztužené skelným vláknem Vhodné pro pěší a obytné zóny

INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA FASERFIX STANDARD. Žlaby z betonu vyztužené skelným vláknem Vhodné pro pěší a obytné zóny INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA SPORT FASERFIX Žlaby z betonu vyztužené skelným vláknem Vhodné pro pěší a obytné zóny Ve zkratce Žlaby FASERFIX E 100 ve shodě s EN 1433 Jednoduchá a rychlá montáž

Více

...od STODOLY ke SVĚTOVÉ JEDNIČCE...

...od STODOLY ke SVĚTOVÉ JEDNIČCE... ...od STODOLY ke SVĚTOVÉ JEDNIČCE... 20 let ve vývoji společnosti STOMIX PŘED ZALOŽENÍM Ing. Milan Ševčík - STOMIX 6.5.1993 založení společnosti NA TRH UVEDEN VLASTNÍ ZATEPLOVACÍ SYSTÉM Výrobna i sklad

Více

Bratislava [Orange Aréna] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko)

Bratislava [Orange Aréna] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko) 2011 75. MS Mistrovství světa Bratislava [Orange Aréna] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko) 29. dubna Německo - Rusko 2:0 (0:0,1:0,1:0) Bratislava (16.15) Švýcarsko - Francie 1:0 PP (0:0,0:0,0:0,1:0) Košice

Více

Moskva [VTB Ledovyj dvorec] & Sankt-Petěrburg [Sportovnyj komplex Jubilejnyj ] (Rusko)

Moskva [VTB Ledovyj dvorec] & Sankt-Petěrburg [Sportovnyj komplex Jubilejnyj ] (Rusko) 2016 80. MS Mistrovství světa Moskva [VTB Ledovyj dvorec] & Sankt-Petěrburg [Sportovnyj komplex Jubilejnyj ] (Rusko) 6. května Švédsko - Lotyšsko 2:1 PP (1:0,0:0,0:1,1:0) Moskva (16.15) USA - Kanada 1:5

Více

CzechTrade při podpoře českých exportérů Ing. Věra Všetičková Exportní konzultant

CzechTrade při podpoře českých exportérů Ing. Věra Všetičková Exportní konzultant CzechTrade při podpoře českých exportérů 24.1.2016 Ing. Věra Všetičková Exportní konzultant PŘEDSTAVENÍ CZECHTRADE SÍŤ CZECHTRADE THE BIG SHOW OMAN SLUŽBY CZECHTRADE PROJEKTY V RÁMCI OPPIK PŘEDSTAVENÍ

Více

INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA RECYFIX PLUS. Funkční odvodnění S ochranou hrany stěn a atraktivním designem

INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA RECYFIX PLUS. Funkční odvodnění S ochranou hrany stěn a atraktivním designem INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA SPORT PLUS Funkční odvodnění S ochranou hrany stěn a atraktivním designem Ve zkratce Pro komerční prostory do třídy zatížení C 250 ve smyslu normy EN 1433 Rám z pozinkované

Více

ŠPANIELSKO. Andorra. Francúzsko. Španielsko Stredozemné more. Počet obyv.: 46,5 mil. Hlavné mesto: Madrid MONAKO. Belgicko Nemecko

ŠPANIELSKO. Andorra. Francúzsko. Španielsko Stredozemné more. Počet obyv.: 46,5 mil. Hlavné mesto: Madrid MONAKO. Belgicko Nemecko Atlantický oceán Portugalsko PORTUGALSKO ŠPANIELSKO ANDORRA Andorra Španielsko Španielsko Počet obyv.: 10,5 mil. Hlavné mesto: Lisabon Počet obyv.: 46,5 mil. Hlavné mesto: Madrid Počet obyv.: 84,5 tisíc

Více

Metodika konstruování Úvodní přednáška

Metodika konstruování Úvodní přednáška Metodika konstruování Úvodní přednáška Šimon Kovář Katedra textilních a jednoúčelových strojů 1. Úvod: Cílem přednášky je seznámení studentů s definicemi a pojmy v metodice konstruování. Design Methodology

Více

CzechTrade Ing. Milan Ráž Ředitel sekce služeb pro exportéry

CzechTrade Ing. Milan Ráž Ředitel sekce služeb pro exportéry CzechTrade 2017 Ing. Milan Ráž Ředitel sekce služeb pro exportéry 1.11.2016 CzechTrade pomáhá českým firmám uspět v zahraničí téměř 20 let! PRIORITY PRO ROK 2016/2017 CzechTrade v regionech Služby 13 regionálních

Více

INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA RECYFIX STANDARD. Ekologické, jednoduché a spolehlivé odvodnění Pro odvodnění pěších zón, domu a zahrady

INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA RECYFIX STANDARD. Ekologické, jednoduché a spolehlivé odvodnění Pro odvodnění pěších zón, domu a zahrady INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA SPORT Ekologické, jednoduché a spolehlivé odvodnění Pro odvodnění pěších zón, domu a zahrady Ve zkratce Jednoduchá a rychlá montáž Pro aplikaci do třídy zatížení

Více

Metodika konstruování Úvodní přednáška

Metodika konstruování Úvodní přednáška Metodika konstruování Úvodní přednáška Šimon Kovář Katedra textilních a jednoúčelových strojů 1. Úvod: Cílem přednášky je získání obecných znalostí, definicí a pojmů při projektování technických objektů

Více

Mezinárodní výzkum PISA 2009

Mezinárodní výzkum PISA 2009 Mezinárodní výzkum PISA 2009 Zdroj informací: Palečková, J., Tomášek, V., Basl, J,: Hlavní zjištění výzkumu PISA 2009 (Umíme ještě číst?). Praha: ÚIV 2010. Palečková, J., Tomášek V. Hlavní zjištění PISA

Více

Vysoce výkonné hydraulické oleje

Vysoce výkonné hydraulické oleje Vysoce výkonné hydraulické oleje Rakouská kvalita pro průmysl www.omv.cz Ve společnosti OMV jsme na budoucnost připraveni Rychleji dál lépe. Ekonomické prostředí se nejen pro rakouské podniky v posledních

Více

RECYFIX HICAP. Efektivní odvodnění modulová instalace Odvodňovací a retenční systém pro rozsáhlé plochy

RECYFIX HICAP. Efektivní odvodnění modulová instalace Odvodňovací a retenční systém pro rozsáhlé plochy INŽENÝRSKÉ STVBY OBČNSKÉ STVBY QU SPORT RECYFIX HICP Efektivní odvodnění modulová instalace Odvodňovací a retenční systém pro rozsáhlé plochy 124 Ve zkratce Vysokokapacitní odvodňovací systém Vhodný pro

Více

Helsinki [Hartwall-areena] (Finsko) & Stockholm [Ericsson Globe Arena] (Švédsko)

Helsinki [Hartwall-areena] (Finsko) & Stockholm [Ericsson Globe Arena] (Švédsko) 2012 76. MS Mistrovství světa Helsinki [Hartwall-areena] (Finsko) & Stockholm [Ericsson Globe Arena] (Švédsko) 4. května USA - Francie 7:2 (1:1,3:1,3:0) Helsinki (11.15 SELČ) Německo - Itálie 3:0 (1:0,1:0,1:0)

Více

Mzdy vrcholových manažerů v největších světových korporacích vzrostly o 5,5%

Mzdy vrcholových manažerů v největších světových korporacích vzrostly o 5,5% Mzdy vrcholových manažerů v největších světových korporacích vzrostly o 5,5% Odměny vysoce postavených manažerů v Top 100 firmách Celosvětový průměrný příjem nejvýše postavených manažerů v korporacích

Více

FASERFIX BIG. Bezpečné odvodnění rychlá montáž Pro mimořádně zatěžované plochy vystavené těžké dopravě

FASERFIX BIG. Bezpečné odvodnění rychlá montáž Pro mimořádně zatěžované plochy vystavené těžké dopravě INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA SPORT FASERFIX BIG Bezpečné odvodnění rychlá montáž Pro mimořádně zatěžované plochy vystavené těžké dopravě Ve zkratce Žlaby s vysokou laterální pevností Použitelné

Více

Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání

Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání Jméno: Kiekert AG Očekávaný obrat v obchodním roce 2017: 880 milionů Euro Počet zaměstnanců: 6.500 Výrobní závody: 8: Německo, Korea, Česko, USA, Mexiko, Čína,

Více

Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Zeměpis cestovního ruchu. Cestovní ruch

Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Zeměpis cestovního ruchu. Cestovní ruch Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Předmět Typ zkoušky Obor Forma Období Zeměpis cestovního ruchu Profilová ústní Cestovní ruch Denní MZ2019 1. Předpoklady rozvoje cestovního ruchu lokalizační

Více

safetyiq: NOVÉ DIMENZE BEZPEČNOSTI OBJEVTE INTELIGENTNÍ OCHRANU PRO VYŠŠÍ PRODUKTIVITU Pokrokové bezpečnostní produkty, systémy a služby

safetyiq: NOVÉ DIMENZE BEZPEČNOSTI OBJEVTE INTELIGENTNÍ OCHRANU PRO VYŠŠÍ PRODUKTIVITU Pokrokové bezpečnostní produkty, systémy a služby safetyiq: NOVÉ DIMENZE BEZPEČNOSTI OBJEVTE INTELIGENTNÍ OCHRANU PRO VYŠŠÍ PRODUKTIVITU Pokrokové bezpečnostní produkty, systémy a služby safetyiq INTELIGENTNÍ OCHRANA PRO VYŠŠÍ PRODUKTIVITU safetyiq: VYŠŠÍ

Více

VÝVOJ MLÉČNÉHO SEKTORU V EU A VE SVĚTĚ. Josef Kučera

VÝVOJ MLÉČNÉHO SEKTORU V EU A VE SVĚTĚ. Josef Kučera VÝVOJ MLÉČNÉHO SEKTORU V EU A VE SVĚTĚ Josef Kučera Použité zdroje informací Market situation report COM (VII. 2013) SZIF komoditní zprávy USDA foreigner agricultural service VI. 2013 FAO / OECD prognózy

Více

CzechTrade - PŘEDSTAVENÍ AGENTURY

CzechTrade - PŘEDSTAVENÍ AGENTURY CzechTrade - PŘEDSTAVENÍ AGENTURY USA a KANADA strategie úspěšného exportu 17.10.2017 Mgr. Zuzana Jesenská Exportní konzultant Téměř 20 let pomáháme českým firmám PŘEDSTAVENÍ CZECHTRADE Česká agentura

Více

CENÍK SLUŽEB BALÍČKY INTERNET. CentroNet, a.s. Sokolovská 100/94 186 00 Praha 8 Tel:+420 246 008 787. 89 TV programů + internet 50M/50M

CENÍK SLUŽEB BALÍČKY INTERNET. CentroNet, a.s. Sokolovská 100/94 186 00 Praha 8 Tel:+420 246 008 787. 89 TV programů + internet 50M/50M CENÍK SLUŽEB BALÍČKY ZAČÍNÁM 33 TV programů + internet 15M/15M MOJE VOLBA 33 TV programů + 1x tematický balíček + internet 40M/40M CHCI VÍCE 54 TV programů + internet 30M/30M VÍM, CO CHCI 65 TV programů

Více

Příloha KODEXu. velvyslanectví Washington GK Los Angeles GK New York. ZK CT v Chicagu

Příloha KODEXu. velvyslanectví Washington GK Los Angeles GK New York. ZK CT v Chicagu Albánie velvyslanectví Tirana Alžírsko velvyslanectví Alžír Argentina velvyslanectví Buenos Aires Austrálie GK Sydney Ázerbájdžán velvyslanectví Baku Belgie velvyslanectví Brusel ZK CT v Bruselu Bělorusko

Více

O-kroužky dodatek 2009 NOVÉ TOLERANCE METRICKÝCH ROZMĚRŮ 2008

O-kroužky dodatek 2009 NOVÉ TOLERANCE METRICKÝCH ROZMĚRŮ 2008 TRELLEBORG SEALING SOLUTIONS O-kroužky dodatek 2009 NOVÉ TOLERANCE METRICKÝCH ROZMĚRŮ 2008 YOUR PARTNER FOR SEALING TECHNOLOGY Nové tolerance rozměrů O-kroužků podle ISO 3601-1:2008 V listopadu roku 2008

Více

AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH

AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH Globální ekonomika Doc. RNDr. Petr Budinský, CSc. Praha, 2016 Aktuální vývoj na finančních trzích Globální ekonomika Dluhopisy a měny Akcie a komodity Globální ekonomika

Více

Koncernové pojistné poprvé přesáhlo 8 mld. EUR. Zisk (před zdaněním): 441,25 milionů EUR překonal vynikající výsledek roku 2007

Koncernové pojistné poprvé přesáhlo 8 mld. EUR. Zisk (před zdaněním): 441,25 milionů EUR překonal vynikající výsledek roku 2007 Č. 04/2010 31. března 2010 Vienna Insurance Group v roce 2009 podle IFRS: Koncernové pojistné poprvé přesáhlo 8 mld. EUR Zisk (před zdaněním): 441,25 milionů EUR překonal vynikající výsledek roku 2007

Více

CzechTrade. Mgr. Alena Hájková. Regionální exportní konzultant 13. 6. 2016. www.czechtrade.cz

CzechTrade. Mgr. Alena Hájková. Regionální exportní konzultant 13. 6. 2016. www.czechtrade.cz CzechTrade Mgr. Alena Hájková Regionální exportní konzultant 13. 6. 2016 www.czechtrade.cz Proč CzechTrade? Odborníci v Praze i zahraničí nabízí zkušenosti, znalosti a kontakty a jednotný koncept služeb

Více

13. 5. 2009 Vienna Insurance Group v 1. čtvrtletí 2009 navazuje na vynikající výsledek roku 2008

13. 5. 2009 Vienna Insurance Group v 1. čtvrtletí 2009 navazuje na vynikající výsledek roku 2008 Stránka č. 1 z 5 Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group Hlavní strana O firmě Tiskové zprávy Tiskové zprávy 13. 5. Vienna Insurance Group v 1. čtvrtletí navazuje na vynikající výsledek roku

Více

Legislativa v ČR i zahraničí

Legislativa v ČR i zahraničí Legislativa v ČR i zahraničí Publikováno: 7. 3. 2007 Kromě toho, že v jednotlivých zemích existují různé přírodní, ekonomické, sociální a technické podmínky, které zapříčiňují rozdílný stav bezpečnosti

Více

CzechTrade: brána k novým trhům

CzechTrade: brána k novým trhům CzechTrade: brána k novým trhům Ing. Radomil Doležal, MBA Generální ředitel CzechTrade radomil.dolezal@czechtrade.cz 08.10.2014 www.czechtrade.cz CzechTrade: brána k novým trhům díky CzechTrade získáte

Více

Plastový odvodňovací systém s pozinkovaným ocelovým rámem

Plastový odvodňovací systém s pozinkovaným ocelovým rámem RECYFIX PLUS 100 Plastový odvodňovací systém s m ocelovým rámem Pohled a příčný řez pro žlab typ 01 Pohled a příčný řez pro žlab typ 010 Kryty do tř. zatížení C 250 Pohled a příčný řez pro žlab typ 60

Více

RENOMOVANÝ ITALSKÝ VÝROBCE již od roku 1980 BEZOLEJOVÉ KOMPRESORY COMPACT AIR

RENOMOVANÝ ITALSKÝ VÝROBCE již od roku 1980 BEZOLEJOVÉ KOMPRESORY COMPACT AIR RENOMOVANÝ ITALSKÝ VÝROBCE již od roku 1980 BEZOLEJOVÉ KOMPRESORY COMPACT AIR PROGRAM 2014 Spektrum služeb KDO JE GENTILIN Centrum kvality Firma GENTILIN byla založena před 30 lety v italském městě Trissino

Více

Roto NT Designo. Skrytá síla. Roto NT Designo

Roto NT Designo. Skrytá síla. Roto NT Designo Roto NT Designo Skrytá síla Roto NT Designo Skrytá elegance Nové možnosti při utváření bydlení S hezkým domovem rostou také požadavky na design okna. Přitom platí: čím méně je technická část okna viditelná

Více

Ceny jsou uvedeny v Kč za minutu. Účtuje se první minuta celá, dále je spojení účtováno po vteřinách. Ceník tarifů T 30 T 30 HIT T 80 T 80 HIT

Ceny jsou uvedeny v Kč za minutu. Účtuje se první minuta celá, dále je spojení účtováno po vteřinách. Ceník tarifů T 30 T 30 HIT T 80 T 80 HIT Hlasové služby Profi na míru 4 Profi na míru 4 Měsíční paušál 498.98 Volné minuty neomezeně Volné SMS neomezeně Volné mezinárodní SMS 20 Datový limit 2 GB Volání do všech sítí v ČR 0.00 SMS 0.00 Mezinárodní

Více

Náš zákazník Henkel. Centrální uzel pro složité přepravní úkoly

Náš zákazník Henkel. Centrální uzel pro složité přepravní úkoly Náš zákazník Henkel Centrální uzel pro složité přepravní úkoly Shrnutí Přeprava zboží z různých míst v Evropě zákazníkům v Bulharsku, Rumunsku, Srbsku nebo Chorvatsku po nejjednodušší trase, v různých

Více

E-government z pohledu statistiky

E-government z pohledu statistiky IDEME 2008, Bratislava 18.6.2008 E-government z pohledu statistiky Eva Skarlandtová Oddělení statistiky výzkumu, vývoje a informační společnosti Český statistický úřad Statistika využívání ICT ve veřejné

Více

Žlaby RECYFIX -Standard, Plus

Žlaby RECYFIX -Standard, Plus RECYFIX STANDARD Žlaby RECYFIX -Standard, Plus Možnosti využití silnice terasy, zápraží dlážděné plochy zahrady p a rkovi š t ě chodníky pěší zóny cesty Vlastnosti možnost použití ve verzi RECYFIX Standard

Více

PRINZ technika řetězových pil: Výzva pro řezání

PRINZ technika řetězových pil: Výzva pro řezání PRINZ technika řetězových pil: Výzva pro řezání V oblasti techniky řetězových pil vyvíjí a vyrábí přední rakouská společnost PRINZ už od roku 1947 pro profesionální použití pily, příslušenství a náhradní

Více

LUKOIL POSKYTUJÍ MOBILITU MILIO- NŮM LIDÍ NA CELÉM SVĚTĚ A DENNĚ SE SPOLEHLIVĚ OSVĚDČUJÍ VE VŠECH OBLASTECH SVÉHO POUŽITÍ.

LUKOIL POSKYTUJÍ MOBILITU MILIO- NŮM LIDÍ NA CELÉM SVĚTĚ A DENNĚ SE SPOLEHLIVĚ OSVĚDČUJÍ VE VŠECH OBLASTECH SVÉHO POUŽITÍ. LUKOIL LUBRICANTS MAZIVA LUKOIL POSKYTUJÍ MOBILITU MILIO- NŮM LIDÍ NA CELÉM SVĚTĚ A DENNĚ SE SPOLEHLIVĚ OSVĚDČUJÍ VE VŠECH OBLASTECH SVÉHO POUŽITÍ. Pravidelné laboratorní kontroly a kompetentní vývojové

Více

Zisk (před zdaněním) stoupl o 10,4 procenta na 133,44 mil. EUR. Koncernové pojistné poprvé převýšilo 2,5 mld. EUR

Zisk (před zdaněním) stoupl o 10,4 procenta na 133,44 mil. EUR. Koncernové pojistné poprvé převýšilo 2,5 mld. EUR Č. 09/2010 20. května 2010 Vienna Insurance Group v 1. čtvrtletí 2010: Nejlepší čtvrtletí v dějinách podniku Zisk (před zdaněním) stoupl o 10,4 procenta na 133,44 mil. EUR Koncernové pojistné poprvé převýšilo

Více

Solidní vývoj hospodářského výsledku - zisk (před zdaněním, konsolidovaný) zhruba 340 mil. EUR

Solidní vývoj hospodářského výsledku - zisk (před zdaněním, konsolidovaný) zhruba 340 mil. EUR Č. 28/2009 10. listopadu 2009 Vienna Insurance Group v 1. až 3. čtvrtletí 2009: Koncernové pojistné převýšilo 6 mld. EUR Solidní vývoj hospodářského výsledku - zisk (před zdaněním, konsolidovaný) zhruba

Více

INOVAČNÍ AKTIVITY PODNIKŮ V LETECH

INOVAČNÍ AKTIVITY PODNIKŮ V LETECH INOVAČNÍ AKTIVITY PODNIKŮ V LETECH 2012 2014 Václav Sojka Společný seminář TC AV ČR a ČSÚ Technologické centrum AV ČR, Praha 14. duben 2016 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 czso.cz

Více

Novinka firmy. Roto. se ozve, když je na správném místě!

Novinka firmy. Roto. se ozve, když je na správném místě! Novinka firmy Roto se ozve, když je na správném místě! Roto german made Společnost Roto Frank AG se sídlem v Leinfelden- Echterdingenu u Stuttgartu je německá skupina podniků. Firma Roto se stabilně rozrostla

Více

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann.

Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. Efektivita a výkon. MAN TGX s novými motory D38. MAN kann. NOVÁ DIMENZE VÝKONU. V tomto materiálu jsou zčásti vyobrazeny také prvky výbavy, které nejsou součástí sériového vybavení. 2. Fahrerhaus Fahrerhaus.

Více

CzechTrade: Váš partner na zahraničních trzích

CzechTrade: Váš partner na zahraničních trzích CzechTrade: Váš partner na zahraničních trzích Chile partner s potenciálem Ing. Dagmar Matějková, MBA 724 340 444 dagmar.matejkova@czechtrade.cz 3. 9. 2015 Ostrava www.czechtrade.cz CzechTrade: brána k

Více

Vývoj ekologického zemědělství ve světě

Vývoj ekologického zemědělství ve světě Vývoj ekologického zemědělství ve světě Ekologické zemědělství se ve světě stále více rozšiřuje a výměra ekologicky obhospodařovaných ploch ve světě každoročně narůstá. Ke konci roku 2013 (dle pravidelného

Více

FASERFIX KS FASERFIX SUPER. Silný, odolný a všestranný odvodňovací systém z FASERbetonu Pro všechny třídy zatížení do F 900 kn.

FASERFIX KS FASERFIX SUPER. Silný, odolný a všestranný odvodňovací systém z FASERbetonu Pro všechny třídy zatížení do F 900 kn. INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA SPORT FASERFIX KS FASERFIX SUPER Silný, odolný a všestranný odvodňovací systém z FASERbetonu Pro všechny třídy zatížení do F 900 kn. 12 Ve zkratce Vysoká pevnost

Více

Životní cyklus výrobku Faktory ovlivňující způsoby projektování

Životní cyklus výrobku Faktory ovlivňující způsoby projektování Životní cyklus výrobku Faktory ovlivňující způsoby projektování Šimon Kovář Katedra textilních a jednoúčelových strojů Zkuste definovat pojem životní cyklus výrobku? Životní Cyklus Výrobku Životní cyklus

Více

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Projekt OP VK oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3526 Název projektu:

Více

Spolehlivá okna a dveře SULKO splní i nejnáročnější požadavky zákazníků díky inovativnímu kování GU za stejnou cenu.

Spolehlivá okna a dveře SULKO splní i nejnáročnější požadavky zákazníků díky inovativnímu kování GU za stejnou cenu. ubaj Spolehlivá okna a dveře SULKO splní i nejnáročnější požadavky zákazníků díky inovativnímu kování GU za stejnou cenu. www.sulko.cz Pro více informací volejte: 800 155 156 SULKO Výrobou a montáží oken

Více

Nordica elegantní přírodní architektura

Nordica elegantní přírodní architektura Nordica Ostrava Nordica elegantní přírodní architektura Administrativní budova Nordica je navržena v souladu s nejmodernějšími skandinávskými trendy přírodní architektury. Tuto architekturu však citlivě

Více

Krypton. Nepřekonatelný Quickie

Krypton. Nepřekonatelný Quickie Krypton Nepřekonatelný Quickie jednoduše nepřekonatelný Již od začátku vývoje nové produktové řady aktivních vozíků nám bylo jasné, že další vývoj vyžaduje něco zvláštního. Naším posláním bylo vyrobit

Více

Nabízíme Vám řešení. Okna a dveře z profilů TROCAL-CONFORT. Pro projekční kanceláře a stavební firmy.

Nabízíme Vám řešení. Okna a dveře z profilů TROCAL-CONFORT. Pro projekční kanceláře a stavební firmy. Nabízíme Vám řešení. Okna a dveře z profilů TROCAL-CONFORT. Pro projekční kanceláře a stavební firmy. 1 2 Sprofily TROCAL-CONFORT jsme "znovu objevili" plastové profily. Výsledek: TROCAL-CONFORT, moderní

Více

Kvalita, která odolává času, a navíc skvěle vypadá

Kvalita, která odolává času, a navíc skvěle vypadá Kvalita, která odolává času, a navíc skvěle vypadá Střechy od společnosti Ruukki odpovídají finské kvalitě. Bez ohledu na to, zda se rozhodnete postavit nový dům nebo renovovat starý, naše široká nabídka

Více

Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část

Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část Reálný HDP na obyvatele v Eurech Belgie 27500 27700 27800 28600 29000 29500 30200 30200 29200 29600 29800 29009 Bulharsko 2300 2500 2600 2800 3000 3200

Více

Recyklace je ekologická a ekonomická. Recyklace šetří zdroje surovin

Recyklace je ekologická a ekonomická. Recyklace šetří zdroje surovin Sklo zůstává sklem Recyklace je ekologická a ekonomická Zákazníci dávají dnes přednost výrobkům šetrným k životnímu prostředí. Sklo jednoznačně překonává ostatní obalové materiály, protože se vynikajícím

Více

#Cesko2016. Česko : Jak jsme na tom?

#Cesko2016. Česko : Jak jsme na tom? Česko : Jak jsme na tom? 10. 11. 2016 VZDĚLÁVÁNÍ Garant: Bohumil Kartous CO NUTNĚ POTŘEBUJE ČESKÉ VZDĚLÁVÁNÍ? MNOHEM DELŠÍ HORIZONT ÚVAH O ROZVOJI Doposud nejdelší horizont vzdělávací strategie byl pět

Více

Vsakovací systémy i pro příští generaci

Vsakovací systémy i pro příští generaci VSAKOVÁNÍ A ČIŠTĚNÍ DEŠŤOVÝCH VOD Vsakovací systémy i pro příští generaci www.ronn.cz > Nosnost 600 kn/m 2 > Údržba a životnost > Odbourává ropné látky a váže těžké kovy Vsakovací systém i pro příští generaci

Více

TRACES - Import živých zvířat do ČR 1 / 2017

TRACES - Import živých zvířat do ČR 1 / 2017 TRACES - Import živých zvířat do ČR 1 / 2017 země původu skot prasata ovce kozy drůbež Belgie 0 0 0 0 0 Bulharsko 0 0 0 0 0 Dánsko 0 11 227 0 0 0 Francie 0 0 0 42 13 810 Chorvatsko 0 0 0 0 0 Itálie 0 0

Více

Španělská jednička... světová špička.

Španělská jednička... světová špička. Španělská jednička... světová špička. Krbové vložky HERGOM JEDNIČKA VE ŠPANĚLSKU...... I SVĚTOVÁ JEDNIČKA Hergom je jedna z celosvětově předních společností ve svém oboru, vlastní pět výrobních a provozních

Více

Export ČR a exportní omezení Mgr. Bc. Kryštof Rygl Exportní konzultant

Export ČR a exportní omezení Mgr. Bc. Kryštof Rygl Exportní konzultant Export ČR a exportní omezení 18.6.2019 Mgr. Bc. Kryštof Rygl Exportní konzultant ZAHRANIČNÍ OBCHOD ČR 9 000 000 000 8 000 000 000 7 000 000 000 6 000 000 000 5 000 000 000 4 000 000 000 3 000 000 000 2

Více

CzechTrade služby pro exportéry

CzechTrade služby pro exportéry CzechTrade služby pro exportéry Ing. Milan Ráž Pověřený řízením agentury CzechTrade milan.raz@czechtrade.cz 23.06.2014 www.czechtrade.cz Služby CzechTrade pro exportéry PORADENSTVÍ & SLUŽBY ZAHRANIČNÍ

Více

Váš partner pro přesná, kompaktní a vysoce efektivní řešení pohybu. Naše kroky k synergii: Váš úspěch. Náš motor.

Váš partner pro přesná, kompaktní a vysoce efektivní řešení pohybu. Naše kroky k synergii: Váš úspěch. Náš motor. Dunkermotoren HROMADNÁ DOPRAVA KOLEJOVÁ VOZIDLA Váš partner pro přesná, kompaktní a vysoce efektivní řešení pohybu. Naše kroky k synergii:» Rychlá dostupnost vzorků a prototypů» Kvalifikované systémy pro

Více

Zahraniční obchod podle zboží a zemí

Zahraniční obchod podle zboží a zemí Směr obchodu : Dovoz Období Kód zboží Název zboží Kód země Název země Netto (kg) Stat. hodnota CZK(tis.) Množství v MJ 01/2012 04090000 Přírodní med CN Čína 99 470 4 271 42,94 Kč 01/2012 04090000 Přírodní

Více

Plány SOVAK ČR pro zvládání sucha v ČR Ing. Oldřich Vlasák ředitel Sdružení oboru vodovodů a kanalizací ČR, z.s.

Plány SOVAK ČR pro zvládání sucha v ČR Ing. Oldřich Vlasák ředitel Sdružení oboru vodovodů a kanalizací ČR, z.s. Sdružení oboru vodovodů a kanalizací ČR, z.s. Novotného lávka 5 110 00 Praha 1 Telefon: 221 082 207, 221 082 346 Fax: 221 082 646 sovak@sovak.cz, www.sovak.cz Plány SOVAK ČR pro zvládání sucha v ČR Ing.

Více

ŠTĚRBINOVÉ ŽLABY. B&BC a.s., Sokolská 464, Zbůch. Váš tradiční dodavatel

ŠTĚRBINOVÉ ŽLABY. B&BC a.s., Sokolská 464, Zbůch.   Váš tradiční dodavatel Váš tradiční dodavatel ŠTĚRINOVÉ ŽLY &C a.s., Sokolská 464, 330 22 Zbůch zákaznická linka: 377 199 104, 111 fax: 377 931 082 e-mail: obchod@babc.cz www.babc.cz www.babc.cz ŠTĚRINOVÉ ŽLY Štěrbinové žlaby

Více

ODDĚLOVÁNÍ PEVNÉ A KAPALNÉ FÁZE ODSTŘEĎOVÁNÍM:

ODDĚLOVÁNÍ PEVNÉ A KAPALNÉ FÁZE ODSTŘEĎOVÁNÍM: ODSTŘEDIVKY ANDRITZ: Zahušťování a odvodňování kalů ODDĚLOVÁNÍ PEVNÉ A KAPALNÉ FÁZE ODSTŘEĎOVÁNÍM: Průmyslová technologie navržená pro použití při zpracování kalů z čištění odpadních vod KONCEPCE ODSTŘEĎOVÁNÍ

Více

Přemýšlíte o investici do nového stroje? Příštích 60 sekund vám můžete ušetřit hodně peněz...

Přemýšlíte o investici do nového stroje? Příštích 60 sekund vám můžete ušetřit hodně peněz... Přemýšlíte o investici do nového stroje? Příštích 60 sekund vám můžete ušetřit hodně peněz... Správně hned od začátku Rozdíl je v chytrém způsobu práce Začít správně hned od začátku je více než dobrý nápad,

Více

FASERFIX TRAFFIC SUPERBLOK

FASERFIX TRAFFIC SUPERBLOK FASERFIX TRAFFIC SUPERBLOK Žlaby FASERFIX TRAFFIC SUPERBLOK Požadavky Řešení Oblasti použití Odvodňovací žlaby ve vysoce namáhaných plochách jako jsou např. překladiště, letiště, logistická centra apod.

Více

První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, 8.10.2013

První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, 8.10.2013 Mezinárodní výzkum dospělých Programme for the International Assessment of Adult Competencies První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, 8.10.2013 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem

Více

Hay Group: Platové nůžky mezi vrcholným managementem a řadovými pracovníky se celosvětově dále rozevírají

Hay Group: Platové nůžky mezi vrcholným managementem a řadovými pracovníky se celosvětově dále rozevírají Praha, 18. března 2015 Hay Group: Platové nůžky mezi vrcholným managementem a řadovými pracovníky se celosvětově dále rozevírají Platové rozdíly mezi řadovými pracovníky a seniorním managementem firem

Více

Smíme Vám prozradit naše obchodní tajemství? www.delta-cz.com

Smíme Vám prozradit naše obchodní tajemství? www.delta-cz.com Smíme Vám prozradit naše obchodní tajemství? www.delta-cz.com DELTA Už tři desetiletí děláme totéž. Nejprve přemýšlíme. Budoucnost není pokračováním přítomnosti, ale realizací představ. Objevovat souvislosti,

Více

Počet hostů / Number of guests. % podíl / % share

Počet hostů / Number of guests. % podíl / % share Zahraniční hosté v hromadných ubyt. zařízeních podle zemí / Foreign at collective accommodation establishments: by country hostů / Průměrná doba pobytu ve dnech/ Average length of stay total 2 715 571

Více

Zahraniční obchod podle zboží a zemí

Zahraniční obchod podle zboží a zemí Zahraniční obchod podle zboží a zemí Typ výstupu : Směr obchodu : Normální Dovoz Období : 1.1.2013 31.12.2013 Nomenklatura zboží : Data v tabulce jsou : KN(8) bez dopočtů Období zboží Název zboží Název

Více

PRAHA příjezdový cestovní ruch v roce 2018

PRAHA příjezdový cestovní ruch v roce 2018 PRAHA příjezdový cestovní ruch v roce 218 Ve zkratce: Hosté Celkem: 7 892 184 Ze zahraničí: 6 67 76 (84,5 %) Z ČR: 1 221 478 (15,5 %) Celkový přírůstek hostů: + 239 423 hostů (+ 3,1 %) Nerezidenti přírůstek:

Více

ŘADOVÉ VENTILY S VYSOKÝM PRŮTOKEM A VELKOU PŘIDANOU HODNOTOU

ŘADOVÉ VENTILY S VYSOKÝM PRŮTOKEM A VELKOU PŘIDANOU HODNOTOU ŘADOVÉ VENTILY SÉRIE V50-53 ŘADOVÉ VENTILY S VYSOKÝM PRŮTOKEM A VELKOU PŘIDANOU HODNOTOU 02 VÝHODNÉ VENTILY V50-53 PŘEDSTAVUJEME NOVOU SÉRII ŘADOVÝCH VENTILŮ V50-53 TECHNICI NORGRENU VYVÍJEJÍ VÝROBKY,

Více