Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace"

Transkript

1 Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK I. ČÍSLO 3. DUBEN 2014 Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Název projektu: Šance pro komunitní život v Obrnicích III. Číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Příjemcem dotace je obec Obrnice.

2 Odborné sociální poradenství "OBRNICKÁ SOCIÁLNÍ PORADNA" Místo poskytování služby: Nová výstavba č. p. 198 Provozní doba služby: Pondělí 13:00 17:00 hod Úterý 13:00 17:00 hod Středa 08:30 12:30 hod Čtvrtek 08:30 12:30 hod Sociální pracovník: Martinovská Petra, DiS., tel: Informace z poradny apod. Pomůžeme vypsat žádosti, formuláře, složenky. Rádi poradíme a zjistíme informace, které uživatel požaduje. Ze zkušeností můžeme říci, že spolupráce s organizacemi je na velice dobré úrovni. Příběh se šťastným koncem Pan Eduard K. se dostal do nepříznivé situace. Ztratil zaměstnání a ocitl se bez finančních prostředků. Seznámily jsme uživatele s možnostmi, které ve službě nabízíme. Požádal si o dávky hmotné nouze a hledal nové zaměstnání. Nyní našel uplatnění ve svém oboru, který ho baví. Ve službě našel potřebné porozumění a oporu. Do služby docházel včas a byl spolehlivý. Oceňovaly jsme jeho zájem, snahu a vytrvalost. Během minulého měsíce se nám podařilo vyřídit úspěšně pět splátkových kalendářů. Po telefonu jsme se domluvily většinou se zástupci soudních exekutorů a s asistenty advokátních kanceláří. Za uživatele jsme se přimluvily a oni na jméno organizace slyšeli. Exekutorům ve zmiňovaných případech stačilo, když viděli pohyb na účtech. (Spokojený uživatel se zaměstnanci služby) (Konzultace s uživatelem) Uživatelé se přicházejí do služby poradit a snažíme se vždy najít řešení. Do poradny k nám mohou přijít s jednorázovým problémem, s dopisem, kterému nerozumí např. od exekutorského úřadu, advokátní kanceláře, ÚP Most, poboček dodavatelů elektrické energie Informace pro uživatele služeb Bezplatná právní poradna v měsíci dubnu 2014 se bude konat ve čtvrtek od 13:00 hodin a od 9:00 hodin pro uživatele OCSS.

3 Důležité informace: Terénní programy "SPOLU V ULICÍCH" Místo poskytování služby: Nová výstavba č. p. 198 Od se budou podávat nové žádosti, resp. dokládat příjmy a výdaje domácnosti k dávce SSP příspěvek na bydlení za období 1. čtvrtletí Provozní doba služby: Pondělí 08:30 12:30 hod Úterý 08:30 12:30 hod Středa 13:00 17:00 hod Čtvrtek 13:00 17:00 hod Sociální pracovník: Martinovská Petra, DiS., tel: martinovska@ocss.cz Příběh dobré praxe Slečna Martina H. se stala naší uživatelkou. Nevěděla, jak může získat potřebné dokumenty ohledně darovaného bytu. Doprovodily jsme jí do Bíliny, do bytového hospodářství SEVER Plus. Z počátku měla velké obavy z nové situace. Učíme jí vést k samostatnosti. Stále je naší uživatelkou a může být příkladem všem, kteří mají zájem řešit své situace nebo se chtějí něco naučit. (Úřad práce v Mostě) Žádosti a formuláře jsou k dispozici v Obrnické sociální poradně. Upozorňujeme na změnu úředních hodin na Úřadě práce Most, která platí do odvolání. (Provozní doba ÚP Most) (Zaměstnanci s uživatelkou služby) Zveme uživatele služby Spolu v ulicích a Obrnické sociální poradny na Velikonoční posezení, které se bude konat v úterý dne od hodin v ICVA. Přineste si s sebou dobrou náladu, posedíme a pohovoříme o Velikonočních svátcích při malém pohoštění. Těšíme se na Vás.

4 Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi "OLIVÍN" Místo poskytování služby: Nová výstavba č. p. 206 A kdo byl vítězem? Fanfáry zvítězilo družstvo děvčat. Odměnu si však odnesly všechny děti. Provozní doba služby: Pondělí 08:30 17:00 hod Úterý 08:30 17:00 hod Středa 08:30 17:00 hod Čtvrtek 08:30 17:00 hod Sociální pracovník: Štiková Jana, DiS., tel: stikova@ocss.cz (Aktivizační činnosti v SAS) Poděkování SASankám Chtěla bych touto cestou poděkovat,,sasankám za velmi pěkný přístup k mé rodině. Hlavně děkuji pracovnici v sociálních službách paní Ungrové za zpříjemnění všedních dní stále se usmívá, je plná pozitivní energie, která z ní jen čiší, čímž dokážu zapomenout na denní stres. Největší radost mi paní Ungrová udělala tím, když mi rozchodila malou nemocnou dcerku. Jsem moc šťastná a ráda, že můžu přijít na konzultaci a pro dobrou radu. Paní L. Čtvrteční akce v SAS (Aktivizační čtvrtky v SAS) První březnová akce byla věnována blížícímu se jaru. Vyráběli jsme obrázky s jarním motivem květin a motýlů. Na květiny jsme použili barevné krepové papíry a dřevěné tyčky, motýlci byli z nabarvených těstovin. Vše jsme nalepili na obdélníky z kartonu. Obrázky se všem vydařili. V druhé části odpoledne si děti zasoutěžily. O malé sladké odměny spolu soupeřila dvě družstva děvčata versus chlapci. Děti skákaly po jedné noze, trefovaly se míčkem do kruhu, recitovaly, hádaly hádanky apod. (Práce uživatelů služby)

5 Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež "VULKÁN" Místo poskytování služby: Mírová č. p. 127 (ICVA) Provozní doba služby: Pondělí 07:30 20:00 hod Úterý 07:30 20:00 hod Středa 07:30 20:00 hod Čtvrtek 07:30 20:00 hod Sociální pracovník: Bc. Jana Vinšová Konvalinková., tel: vinsova@ocss.cz (Uživatelka při vystoupení) Kulturní akce v dubnu - VEČER PRO AAJU Program: mažoretky, prezentace práce Aaja, o. s. (komentované ukázky terapie s různými druhy zvířat), hraje: Kofe-in, UDG, 3D Moderátor: Aleš Lehký Akce NZDM Ve středu 19.3 se uskutečnila akce s názvem Kouzlení s voskem. Uživatele tvořili luční faunu a flóru, za pomocí vosku. (Kouzlení s voskem) Předprodej vstupenek: Hudebniny Tymos, CK Artemis, p. Pilařová KD MEDUZA tel.: Místo konání: 5. duben Kulturní dům MEDUZA od 19.00hod. Příběh dobré praxe Uživatelka přišla mezi prvními do naší služby. Společně s kamarády založila divadlo Style, které se postupně přetransformovalo v muzikál. U uživatelky byl objeven velký pěvecký talent. Prošla přes talentové výběrové řízení v ZUŠ v Mostě a dodnes tam dochází. Reprezentuje naší službu svým zpěvem na různých akcích. Na měsíc květen připravujeme den otevřených dveří, více informací v příštím vydání.

6 Kino-tip na duben Najdi na obrázku osm rozdílů Zveme Vás do kina Kosmos v Mostě na příběh osudové lásky na pozadí legendární katastrofy. Jde o velkolepou katastrofickou podívanou, která spojuje zkázu kvetoucího antického města s akčním a milostným příběhem. Titanic na souši, tak se hovoří o novém filmu Pompeje. Bohaté město plné přepychu a zhýralosti prosperovalo a užívalo si hesla chléb a hry plnými doušky. Až do osudného dne 24. srpna roku 79 našeho letopočtu. Zdroj: Kino Kosmos Most Zábava P R A M I C E A K Á T A I R R A D I M K L U K M L A A Ň E Š R S R Š O O K M N Ž P O Z E A R L T A Á I T S O K T T U E O L T Z N Ů K O S T A N R O Í A A L M Ý O Z P O K I H N Í V Ě N H I K R A A A Č Ě O K Í L R O S A H E T Ů R A L Í K A S A K E L Á A V O V O E D L V Y K A J A K A N K Á N H N Í Z D O Y K S O R T Vtipy: Králík potká hada a říká: "Promiň za to, jak jsem se ti smál, že nemáš nohy." Had říká: "To je v pohodě." Králík: "Tak jo, tak ruku na to!" Paní učitelka se ptá dětí, co dostaly o Vánocích pod stromeček. Vyvolá Pepíčka. Pepíček: Já jsem dostal PSP. Učitelka: To je ta nová hra, že? Pepíček: Ne, to jsou ponožky, slipy a punčocháče. PRAŽSKÝ HRAD ORLÍK LIPNO KOST HNĚVÍN HLÍVA ZIRKON KASA HOSTESKA STROM PRAMICE VĚTEV TÍHA TŮRA ÚLY HNÍZDO MRAK AKÁT MOTORKA TAŠKA KLUK TUREK PILKA KOLÍN ROSA KOLENO RADIM TOM JARO KAJAK SEN SRŠEŇ ŽITO LÁN EZOP KOST KLÍČEK STAN SŮL SNAHA KROK HANA KANKÁN KAVA TROSKY Hádanka Kdo to dělá, nechce to, kdo to koupí, nepotřebuje to, kdo to potřebuje, neví o tom. Hledáme znak pro náš zpravodaj Zapojte se!!! Vyhlašujeme soutěž o nejhezčí kresbu majáku. Vaše výtvory nám vhazujte do označené krabice v budově ICVA, doneste osobně do NZDM nebo zašlete na facebookové stránky OCSS. Maják slouží lodím k lepší orientaci na moři. Světlo majáku je viditelné až na několik desítek kilometrů.

7 Píše se o nás O Obrnicích byla zveřejněna na internetovém portálu reportáž od reportérky Zuzany Kubátové z aktuálně.cz, která byla rozdělena do tří částí. Výňatek ze všech 3 částí si můžete přečíst níže: 1. ČÁST Mění se váš domov v ghetto? Tady zjistili, jak s tím bojovat. První část reportáže ze severočeských Obrnic, které bojují s bobtnajícím "romským problémem. Obrnice u Mostu jsou na první pohled příjemná obec. Upravená náves, opravená škola a kulturní dům, nové chodníky, rekonstruovaná kaplička. Pořádek, klid. Obrnice se proslavily jako obec úspěšná v boji se sociálním vyloučením. Starostka Drahomíra Miklošová za to dokonce loni dostala cenu Rady Evropy. Zároveň se ale právě na příkladu Obrnic dá přesně popsat, jak se v Česku rodí romský problém. Jak se normální domy během pár let mohou změnit v ghetto, jak vzniká podhoubí pro konflikty a rasovou nenávist. Jak se s těmito jevy dá bojovat. A jak je tento boj obtížný a drahý. 2. ČÁST Milionové dotace pro romskou vesnici. Má drahý boj smysl? Druhá část reportáže z Obrnic na Mostecku obce, která se vyrovnává s přílivem stovek Romů. Před patnácti lety žily v Obrnicích čtyři romské rodiny. "Nikdy s nimi nebyly problémy," shodují se starousedlíci. Dnes představují Romové skoro polovinu z 2,5 tisíce zdejších obyvatel. Čtyřicet procent žáků místní základní školy je ze sociálně vyloučených rodin. Noví sousedé obec mění a ta se brání. Boj s devastací upadajícího sídliště, který vyhlásila starostka Drahomíra Miklošová, začíná nést výsledky: podařilo se zastavit živelný přerod sídliště v ghetto. Na záchranu Obrnic jako příjemného místa k životu to ale nestačí. Zdaleka není vyhráno. 3. ČÁST Nepomáhám Romům. Chci jen, aby se tu dalo žít. Třetí, závěrečná část reportáže ze severočeských Obrnic. Profil starostky Drahomíry Miklošové, ženy na atomový pohon, která usiluje o integraci přistěhovaných Romů do obce. Drahomíra Miklošová (61) starostuje v malé obci u Mostu. Ještě před rokem ji mimo region skoro nikdo neznal. Na Mostecku měla pověst tvrdohlavé ženy, která ve své vesnici bojuje s Romy a shání dotace, kde se dá. Miklošová má výsledky: povedlo se jí zlepšit pořádek a obrousit konflikt mezi starousedlíky a přistěhovalci. Její úsilí ovšem stálo téměř dvě stě milionů korun, jež do Obrnic za posledních sedm let přitekly v dotacích, grantech a programech na podporu zaměstnanosti. Starostka přiznává, že není jisté, co se bude v obci dít, když příliv dotací vyschne. Ví, že efekt její práce je dlouhodobý a nejistý. Více na internetovém portálu aktuálně.cz Zdroj: aktualne.cz

8 termín název akce od - do místo pro koho Velikonoční dílna 16:00 18:00 ICVA Uživatelé NZDM Velikonoční tvoření - dekorace 15:00 17:00 NV 206 Uživatelé SAS Velikonoční tradice + dílna 8:00 18:00 ICVA Škola a mládež let Riskuj 16:00 18:00 ICVA Uživatelé NZDM Právní porada JUDr. Betlamové Velikonoční tvoření sázíme osení 13:00 15:00 NV 198 Pro objednané uživatele 15:00 17:00 NV 206 Uživatelé SAS Velikonoční posezení 14:00 16:00 ICVA Pro uživatele služby TP/OSP Velikonoční dílna 16:00 18:00 ICVA Uživatelé NZDM Velikonoční tvoření malujeme vajíčka 15:00 17:00 NV 206 Uživatelé SAS Kreslení se Žanetou 16:00 18:00 ICVA Uživatelé NZDM Velikonoce povídání o Velikonocích, tradice, básničky 15:00 17:00 NV 206 Uživatelé SAS Turnaj v kulečníku 16:00 18:00 ICVA Uživatelé NZDM Právní poradna JUDr. Betlamové 09:00 11:00 NV 198 Pro objednané uživatele Setkání s MěP 16:00 17:00 ICVA Široká veřejnost každá středa Kdo si hraje, nezlobí 14:00 16:00 ICVA Pro uživatele NZDM každé pondělí každé pondělí každý druhý čtvrtek vždy v pondělí vždy v pondělí vždy v úterý a čtvrtek vždy v úterý Dámský klub 14:00 16:00 ICVA Pro uživatele NZDM Pánský klub 14:00 16:00 ICVA Pro uživatele NZDM Filmový klub 16:00 18:00 ICVA Pro uživatele NZDM Psychologická poradna 15:00 17:00 ICVA Pro uživatele OCSS Speciální pedagog 15:00 17:00 NV 206 Pro uživatele služby SAS Pracovní klub 10:00 12:00 ICVA Pro uživatele NZDM Divadelní kroužek muzikál 17:00 18:00 ICVA Pro mládež

Obrnické centrum sociálních služeb, p.o.

Obrnické centrum sociálních služeb, p.o. Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK I. ČÍSLO 2. BŘEZEN 2014 Obrnické centrum sociálních služeb, p.o. Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím

Více

Obrnické centrum sociálních služeb, p.o.

Obrnické centrum sociálních služeb, p.o. Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK I. ČÍSLO 9. ŘÍJEN 2014 Obrnické centrum sociálních služeb, p.o. Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím

Více

Sociální služby jsou za podpory OÚ Obrnice financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem, Komunitního plánu města Most a z individuálního projektu MPSV.

Sociální služby jsou za podpory OÚ Obrnice financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem, Komunitního plánu města Most a z individuálního projektu MPSV. Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK III. ČÍSLO 6. ČERVEN 2016 Sociální služby jsou za podpory OÚ Obrnice financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem, Komunitního plánu

Více

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi se představují:

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi se představují: Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK I. ČÍSLO 5. ČERVEN 2014 Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi se představují: Poskytujeme pomoc rodinám s dětmi. Projekt

Více

Sociální služby jsou financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most od října do prosince 2015

Sociální služby jsou financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most od října do prosince 2015 Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK II. ČÍSLO 12. PROSINEC 2015 Sociální služby jsou financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most od října

Více

Člověk v tísni, o.p.s.

Člověk v tísni, o.p.s. Člověk v tísni, o.p.s. Čím se zabýváme Humanitární a rozvojová pomoc (přírodní katastrofy/ Skutečný dárek) Podpora lidských práv (podpora občanské společnosti v zemích s totalitním režimem, filmový festival

Více

Obrnické centrum sociálních služeb, p.o.

Obrnické centrum sociálních služeb, p.o. Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK I. ČÍSLO 4. KVĚTEN 2014 Obrnické centrum sociálních služeb, p.o. Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 ÚNOR 2016 11.02.2016 - MASOPUST Dne 11.2.2016 v KD Muglinově byla pro seniory z domů s pečovatelskou službou a klubů důchodců připravena akce pod názvem Masopust. Akci zahájil

Více

Sociální služby jsou za podpory OÚ Obrnice financovány z dotací KÚ Ústeckého kraje a Komunitního plánu města Most.

Sociální služby jsou za podpory OÚ Obrnice financovány z dotací KÚ Ústeckého kraje a Komunitního plánu města Most. Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK III. ČÍSLO 3. BŘEZEN 2016 Sociální služby jsou za podpory OÚ Obrnice financovány z dotací KÚ Ústeckého kraje a Komunitního plánu

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

O Majáku Kontakty. Návštěvnost Centra Maják, aktuality, připravujeme... Služby Majáku:

O Majáku Kontakty. Návštěvnost Centra Maják, aktuality, připravujeme... Služby Majáku: Vážení a milí, abyste věděli, co se na Majáku dělo a dít bude, připravili jsme pro Vás MAJÁKOVÝ ZPRAVODAJ za období LEDEN 2011 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Obrnické centrum sociálních služeb, p.o.

Obrnické centrum sociálních služeb, p.o. Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK I. ČÍSLO 7. SRPEN 2014 Obrnické centrum sociálních služeb, p.o. Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím

Více

Sociální služby jsou financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most od října do prosince 2015

Sociální služby jsou financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most od října do prosince 2015 Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK II. ČÍSLO 11. LISTOPAD 2015 Sociální služby jsou financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most od října

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují pomoc nebo celodenní

Více

Co nás čeká v měsíci březnu a dubnu: Kuchtík - kroužek zdravého vaření. Divadlo Beruška v MŠ. Finále Koprstar v KDK. Knihovna v Příboře

Co nás čeká v měsíci březnu a dubnu: Kuchtík - kroužek zdravého vaření. Divadlo Beruška v MŠ. Finále Koprstar v KDK. Knihovna v Příboře Co nás čeká v měsíci březnu a dubnu: Kuchtík - kroužek zdravého vaření Divadlo Beruška v MŠ Finále Koprstar v KDK Knihovna v Příboře Jarní tvoření na IV. třídě Polytechnická akce pro tatínky na I. třídě

Více

Motto : Společně a jeden pro druhého

Motto : Společně a jeden pro druhého Motto : Společně a jeden pro druhého Základní údaje rok založení 2005 Zakladatel Evropská sociální organizace s.r.o. (EJF Berlín diakonická organizace) Poskytované sociální služby sociálně aktivizační

Více

Spolu v ulicích Obrnická soc. poradna Vulkán Olivín

Spolu v ulicích Obrnická soc. poradna Vulkán Olivín Obrnické centrum sociálních služeb, vzniklo v říjnu 2012 v rámci projektu Šance pro komunitní život v Obrnicích III., který je součástí dlouhodobého Strategického plánu sociálního začleňování v Obrnicích.

Více

Obrnické centrum sociálních služeb, p.o.

Obrnické centrum sociálních služeb, p.o. Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK I. ČÍSLO 6. ČERVENEC 2014 Obrnická sociální poradna se představuje: Poskytujeme pomoc jednotlivcům nad 18 let Obrnické centrum

Více

Komunitní listy duben - ČERVEN 2012. Hrušov

Komunitní listy duben - ČERVEN 2012. Hrušov Komunitní listy duben - ČERVEN 2012 Hrušov Milí čtenáři, Držíte v rukou 10. vydání komunitních listů lokality Hrušov, které pro Vás připravili pracovníci o.s. Vzájemné soužití, a to pracovníci Terénních

Více

Sociální služby jsou za podpory OÚ Obrnice financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most a z individuálního projektu MPSV

Sociální služby jsou za podpory OÚ Obrnice financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most a z individuálního projektu MPSV Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK III. ČÍSLO 9. ZÁŘÍ 2016 Sociální služby jsou za podpory OÚ Obrnice financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu

Více

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Agentura pro občany navazuje svou činností na poslání Občanského sdružení KROK "nabídnout lidem podporu osobního růstu pro změnu života". Pomáhá lidem

Více

INFORMÁTOR PROSINEC 2018

INFORMÁTOR PROSINEC 2018 INFORMÁTOR PROSINEC 2018 Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s. Oblastní odbočka OPAVA Časopis vychází pro vnitřní potřebu členů Oblastní odbočky SONS ČR, zapsaný spolek OPAVA a jejich

Více

Název projektu: Šance pro komunitní život v Obrnicích III.

Název projektu: Šance pro komunitní život v Obrnicích III. Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK II. ČÍSLO 8. SRPEN 2015 Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím operačního programu Lidské zdroje

Více

Ž E N K L A V S K É ZPRÁVY PRO OBČANY

Ž E N K L A V S K É ZPRÁVY PRO OBČANY OBECNÍ ÚŘAD ŽENKLAVA VYDÁVÁ Ž E N K L A V S K É ZPRÁVY PRO OBČANY prosinec 2017 INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU Vážení spoluobčané, blíží se konec roku 2017 a s ním i čas skládání účtů z práce ZO a OÚ. Rok

Více

ZÁKLADNÍ KROKY K INTEGRACI CIZINCŮ

ZÁKLADNÍ KROKY K INTEGRACI CIZINCŮ ZÁKLADNÍ KROKY K INTEGRACI CIZINCŮ PORADNA PRO INTEGRACI Poradna pro integraci, občanské sdružení již 11 let pomáhá uprchlíkům s přiznaným azylem a dalším cizincům, kteří na území ČR dlouhodobě žijí, s

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými.

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. Celoroční projekt MŠ Sluníčko na rok 2010-2011 Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. ŠVP usiluje v souladu RVP o vytváření klíčových kompetencí: - Kompetence k učení

Více

Dne 5.2.2015 proběhl v tělocvičně karneval na téma : AŤ ŽIJÍ DUCHOVÉ

Dne 5.2.2015 proběhl v tělocvičně karneval na téma : AŤ ŽIJÍ DUCHOVÉ Jestli únor honí mraky, staví březen sněhuláky Mnoho mlh v únoru přivodí mokré léto. Dne 5.2.2015 proběhl v tělocvičně karneval na téma : AŤ ŽIJÍ DUCHOVÉ Takto vypadaly masky dětí v jednotlivých odděleních.

Více

Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace

Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace OBRNICKÝ MAJÁK ROČNÍK IV. ČÍSLO 1. LEDEN 2017 Sociální služby jsou za podpory OÚ Obrnice financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem, Komunitního

Více

V Ř E S K O V Á K listopad 2005

V Ř E S K O V Á K listopad 2005 V Ř E S K O V Á K listopad 2005 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, na stránkách Vřeskováka jsme vás několikrát vyzývali, aby jste nám posílali náměty a připomínky. Jsem rád, když nějaký dopis přijde. Co

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Každé pondělí až čtvrtek je otevřen klub v DPS Dlouhá 636, Krupka vždy od 13,00 do 17,00 hodin. Možnost využití dvou počítačů včetně připojení na internet,

Více

Plán výchovy 2014/2015

Plán výchovy 2014/2015 Plán výchovy 2014/2015 Září - Seznámení s novým školním rokem - Seznámení s chodem školy, okolím, příprava dětí do školy - Výběr zájmových kroužků keramický sportovní rybářský dopravní pantomima - Víkendové

Více

Program na duben 2017

Program na duben 2017 Program na duben 2017 Pravidelný týdenní program žďárské pobočky naleznete na http://zdar.charita.cz/programy-kopretiny/ Pondělí 08.30-12.30 hod. Zprostředkování poradenství v oblasti rodiny a rodičovství

Více

Sociální služby jsou za podpory OÚ Obrnice financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most a z individuálního projektu MPSV

Sociální služby jsou za podpory OÚ Obrnice financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu města Most a z individuálního projektu MPSV Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK III. ČÍSLO 5. KVĚTEN 2016 Sociální služby jsou za podpory OÚ Obrnice financovány z dotací KÚ Ústí nad Labem a Komunitního plánu

Více

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Školní Revue Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Toto zařízení je sociální službou (řídí se dle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách), kde pracují odborně vzdělaní pracovníci, kteří dbají na nejvyšší

Více

ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: 5.1 Udržení stávajících sociálních služeb terénních a ambulantních

ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: 5.1 Udržení stávajících sociálních služeb terénních a ambulantních ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: Název Cíle: Popis a zdůvodnění Cíle: Na která zjištění z analýz cíl reaguje Seznam opatření, které vedou k naplnění Cíle: 5.1 Udržení stávajících

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben - květen 2009

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben - květen 2009 14. týden St 1.4. Čt 2.4. TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben - květen 2009 9:00 13:00 Kurz vaření pro přihlášené 7:45 17:00 VESELÝ APRÍLOVÝ VÝLET pro přihlášené 13:00 18:00 Psychologická

Více

Obrnické centrum sociálních služeb, p.o.

Obrnické centrum sociálních služeb, p.o. Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace ROČNÍK I. ČÍSLO 10. LISTOPAD 2014 Obrnické centrum sociálních služeb, p.o. Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím

Více

Agentura pro sociální začleňování v Ústeckém kraji

Agentura pro sociální začleňování v Ústeckém kraji Agentura pro sociální začleňování v Ústeckém kraji Poslání AGENTURY podpora obcím v procesu sociálního začleňování podpora subjektů na místní úrovni nadresortní přístup propojování veřejné správy a neziskového

Více

Camphill na soutoku Kdo jsme?

Camphill na soutoku Kdo jsme? Camphill na soutoku Kdo jsme? Jsme společenství žijící a pracující ve vsi České Kopisty, které pro ty, kteří by tady s námi chtěli bydlet a pracovat, poskytuje také komunitní chráněné bydlení a centrum

Více

VZNIK A POSLÁNÍ SPOLKU MaPa NAŠE CÍLE

VZNIK A POSLÁNÍ SPOLKU MaPa NAŠE CÍLE VZNIK A POSLÁNÍ SPOLKU MaPa Spolek MaPa založili manželé Markéta a Pavel Vohnoutovi na jaře roku 2015 v Kosově Hoře u Sedlčan. Díky pečlivosti a cílevědomosti zakladatelů uběhlo od prvotního nápadu z rána

Více

Obrnice chtějí byty dlužníků, brání se tak spekulantům

Obrnice chtějí byty dlužníků, brání se tak spekulantům www.aktualne.cz Obrnice chtějí byty dlužníků, brání se tak spekulantům 27. 3. 10:13 Podle starostky Miklošové chce obec zabránit stěhování problémových rodin do Obrnic. Obrnicích. Foto: Vojtěch Marek Sídliště

Více

VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY

VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY OBSAH PRAVIDLA 1. Poslání 2. Cíle 3. Zásady 4. Pro koho je služba určena 5. Jaké jsou formy služby 6. Základní informace ke službě 7. Poskytujeme 8. Neposkytujeme 9. Kdy máme otevřeno

Více

Přehled žádostí o zařazení sociální služby do základní sítě kraje

Přehled žádostí o zařazení sociální služby do základní sítě kraje Přehled žádostí o zařazení sociální služby do základní sítě kraje Příloha č. 3 IČO Název poskytovatele Identifikátor Druh služby 26681471 Centrum D8 o.p.s. 3478916 odborné sociální poradenství 62209256

Více

Vznik pobočky Sokolov

Vznik pobočky Sokolov Začátky Společnost Člověk v tísni působí v Karlovarském kraji od roku 2001. Započala s nabídkou terénní sociální práce ve městě Sokolov. Terénní pracovníci pracovali samostatně, řízeni centrálou v Praze.

Více

RODINNÉ INTEGRAČNÍ CENTRUM O.S. CENTRUM PRO AUTISMUS Z PASTI PRODLOUŽENÁ 278, PARDUBICE 530 09 WWW.RIC.CZ, INFO@RIC.CZ

RODINNÉ INTEGRAČNÍ CENTRUM O.S. CENTRUM PRO AUTISMUS Z PASTI PRODLOUŽENÁ 278, PARDUBICE 530 09 WWW.RIC.CZ, INFO@RIC.CZ RODINNÉ INTEGRAČNÍ CENTRUM O.S. CENTRUM PRO AUTISMUS Z PASTI PRODLOUŽENÁ 278, PARDUBICE 530 09 WWW.RIC.CZ, INFO@RIC.CZ Vybrané aktivity s rodinami s dětmi s PAS v Centru pro autismus z PASti HANA JANIKOVÁ

Více

flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti

flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti informace v prezentaci jsou aktuální k 1. 10. 2014 flexibilní mosty v sociálních službách Historie a poslání Ponton

Více

Salesiánský dům dětí a mládeže. Co nabízíme ve školním roce 2013/2014

Salesiánský dům dětí a mládeže. Co nabízíme ve školním roce 2013/2014 Salesiánský dům dětí a mládeže Klub SHM Ostrava-Zábřeh Volgogradská 2, 700 30 Ostrava - Zábřeh telefon: 596 751 697 Co nabízíme ve školním roce 2013/2014 VOLNÁ ORATOŘ ( OTEVŘENÝ KLUB) Hry všeho druhu,

Více

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou Dodatek k ŠVP Tematický plán Putování s Machem a Šebestovou ZÁŘÍ Naše družina Představujeme si Macha a Šebestovou Cíl: Děti zdokonalily vzájemnou komunikaci a vyjadřovací schopnosti. seznámení s řádem,

Více

Infozpravodaj ZÍSKALI JSME DOTACI NA MÍSTNÍ KOMUNIKACI. Slezské Pavlovice

Infozpravodaj ZÍSKALI JSME DOTACI NA MÍSTNÍ KOMUNIKACI. Slezské Pavlovice Z I Infozpravodaj Slezské Pavlovice Vydává obec slezské pavlovice, č.p. 16, 793 99, ič: 00576093 č. VI./04/2016 MK ČR E 22256 ZÍSKALI JSME DOTACI NA MÍSTNÍ KOMUNIKACI OČEKÁVANÁ OPRAVA CENTRÁLNÍ CESTY V

Více

Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě.

Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě. 13.7. 2012 Burza oblečení Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě. 17.7.2012 Setkání s paní psycholožkou a individuálně jim pomohla s jiným pohledem na problémy,

Více

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí Zpráva o projektu 1. Název projektu: Česká školka 2. Prostředky přidělené nadací (částka, měna): 15.000 NOK 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) Petra Krylová Hammerstads

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník září říjen a. Pč - Skládání z papíru b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Písničky z prázdnin 2. Literární - Moje oblíbená kniha 3. Tělovýchovná

Více

VĚCNÉ HODNOCENÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACE V PROGRAMU PODPORA ÚSTECKÉHO KRAJE NA SOCIÁLNÍ SLUŽBY MALÝ DOTAČNÍ PROGRAM - ZÚK

VĚCNÉ HODNOCENÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACE V PROGRAMU PODPORA ÚSTECKÉHO KRAJE NA SOCIÁLNÍ SLUŽBY MALÝ DOTAČNÍ PROGRAM - ZÚK číslo žádosti VĚCNÉ HODNOCENÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACE V PROGRAMU PODPORA ÚSTECKÉHO KRAJE NA SOCIÁLNÍ SLUŽBY 2017 - MALÝ DOTAČNÍ PROGRAM - ZÚK žadatel 10 500 000 10 447 000 10 377 000 název (dle RES) IČ adresa

Více

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2010

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2010 Domovy pro osoby se zdravotním postižením Ústí nad Labem, p. o., středisko Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa, Svojsíkova 2733/52, PSČ 400 11 Ústí nad Labem, tel.: 472 772 141, uspterasa@volny.cz,

Více

Výroční zpráva Křesťanský sbor Praha Jižní Město

Výroční zpráva Křesťanský sbor Praha Jižní Město Výroční zpráva 2007 Křesťanský sbor Praha Jižní Město Hrabákova 1969, Praha 4, 148 00 tel.: 603 174 268 e-mail: KS.PRAHA.JM@POST.CZ www.ksjm.ecn.cz Obsah Poslání, základní orientace Cílová skupina (oblast)

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014

Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014 Zápis z jednání pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením dne 12. 5. 2014 Datum konání: 12. 5. 2014, 15:00 hodin Místo konání: ÚMČ Praha 10, budova B, 5. patro Radniční salonek Přítomni: Kateřina

Více

Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů

Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů - pomocí Komunitního plánování soc. služeb - ve spolupráci města s místními organizacemi Vize našeho města Město Hodonín je lázeňským místem a regionálním

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

Město Vysoké Mýto, odbor sociálních služeb. Sídlo: ul. Litomyšlská 50, Vysoké Mýto, PSČ druh sociální služby: TERÉNNÍ PROGRAMY

Město Vysoké Mýto, odbor sociálních služeb. Sídlo: ul. Litomyšlská 50, Vysoké Mýto, PSČ druh sociální služby: TERÉNNÍ PROGRAMY Město Vysoké Mýto, odbor sociálních služeb Sídlo: ul. Litomyšlská 50, Vysoké Mýto, PSČ 566 01 druh sociální služby: TERÉNNÍ PROGRAMY Město Vysoké Mýto Odbor sociálních služeb 1 / 12 zajišťuje od počátku

Více

TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb: listopad - prosinec 2008

TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb: listopad - prosinec 2008 TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb: listopad - prosinec 2008 45. týden Po 3.11. Út 4.11. St 5.11. Čt 6.11. 46. týden Po 10.11. Út 11.11. St 12.11. 16:00 17:00 Beseda o zdravém životním stylu

Více

Mezinárodní den seniorů: Dárek k svátku rozezpíval celý Domov

Mezinárodní den seniorů: Dárek k svátku rozezpíval celý Domov Mezinárodní den seniorů: Dárek k svátku rozezpíval celý Domov Začátek října patří dříve narozeným. Ti v neděli, 1. 10., oslavili svůj společný svátek, Mezinárodní den seniorů. A co by to bylo za oslavu

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVENEC 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz DÍLNA INSPIRACE

Více

Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace

Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace Měsíčník Obrnického centra sociálních služeb, příspěvkové organizace OBRNICKÝ MAJÁK ROČNÍK II. ČÍSLO 5. KVĚTEN 2015 Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím operačního programu

Více

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2016 Motto: Učíme se pro život Obsah : Dívčí odpoledne....1 Veselé zoubky......2 Další den s keramikou......3 Regionální

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací práce Školní rok 2016 / 2017 4. oddělení Téma: 10 schodů k zábavě Vychovatelé: Mgr. Janka Pelánová, Mgr. Zuzana Fiedlerová ZÁŘÍ Vzájemná komunikace Seznámení s ročním

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724-905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Operační program zaměstnanost

Operační program zaměstnanost Realizace SCLLD MAS Podještědí Operační program zaměstnanost Úvodní prezentace VH MAS Podještědí 30. 11. 2017 Programový rámec OPZ Podporovaná opatření schválená ŘO OPZ: A.1.3.2 Podpora služeb komunitního

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

INFORMÁTOR LEDEN 2019

INFORMÁTOR LEDEN 2019 INFORMÁTOR LEDEN 2019 Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s. Oblastní odbočka OPAVA Časopis vychází pro vnitřní potřebu členů Oblastní odbočky SONS ČR, zapsaný spolek OPAVA a jejich

Více

Výroční zpráva za rok 2013

Výroční zpráva za rok 2013 Výroční zpráva za rok 2013 Název projektu reg. č. CZ.1.04/3.2.00/55.00018: Šance pro komunitní život v Obrnicích III. Příjemcem dotace je Obec Obrnice Projekt je financován z Evropského soc. fondu prostřednictvím

Více

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb Výstupy a shrnutí Veřejného projednání na téma Komunitní plán rozvoje sociálních služeb 1. ÚVOD MČ Praha 14 na svém území uplatňuje principy místní Agendy 21 a významnou části zapojuje veřejnost do procesu

Více

Projekty Ústeckého kraje v sociální oblasti

Projekty Ústeckého kraje v sociální oblasti Projekty Ústeckého kraje v sociální oblasti I. Realizované projekty v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Sociální služby v Ústeckém kraji finanční zdroj: OP LZZ (prioritní osa 3, oblast

Více

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA Komenského 810/9 787 01 www.doris.cz středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris PoČÍtAČe PřÍroDA ZÁŽIteK HUDBA ZÁBAvA semináře tanec ekologie tábory ZPĚv sport

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: březen/duben 2010 9. týden

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: březen/duben 2010 9. týden TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: březen/duben 2010 9. týden Po 1.3. 9:30 12:00 HapAteliér - Poděbradova 58 Út 2.3. 9:30 12:00 HapAteliér - Poděbradova 58 13:00 15:00 Fytoterapie 8:40

Více

Zápis z jednání zástupců českotřebovských organizací a MAS ORLICKO

Zápis z jednání zástupců českotřebovských organizací a MAS ORLICKO Zápis z jednání zástupců českotřebovských organizací a MAS ORLICKO Místo konání: Dne: Účastníci: Městský úřad Česká Třebová 24. Března 2014 od 15.30 hodin Ing. Jaromíra Žáčková, JUDr. Eva Gibišová, Petr

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724/905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 1 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 v DDM Spálené Poříčí v letošním školním roce pokračovala činnost Domečku ve Spáleném Poříčí a připravili jsme

Více

Jsme ambulantní a terénní sociální služba patřící pod Diecézní charitu Brno. Sídlíme na tř. Kpt. Jaroše 9, 602 00 Brno.

Jsme ambulantní a terénní sociální služba patřící pod Diecézní charitu Brno. Sídlíme na tř. Kpt. Jaroše 9, 602 00 Brno. Kdo jsme Jsme ambulantní a terénní sociální služba patřící pod Diecézní charitu Brno. Sídlíme na tř. Kpt. Jaroše 9, 602 00 Brno. Náplní naší služby je pomáhat nezaměstnaným při řešení jejich obtížné životní

Více

Kalendář akcí na rok 2019

Kalendář akcí na rok 2019 Duben Velký pátek hledání pokladů, velikonoční tvoření Kdy: Pá 19.4 2019 12:00-16:00 hod So 20.4.2019 10:00-16:00 hod. Přijďte si k nám najít poklad na Velký pátek (jen v pátek!!). Nebo si vytvořit velikonoční

Více

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv 1. ročník a. - Skládání z papíru Vlaštovky a origami - Výroba masek na Masopust b. - Souměrná kresba - Otisk c. - Tradiční lidové písně 2. - Četba na pokračování 3. - Opičí dráha v tělocvičně - Školka

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

Helpion, o.p.s. Javornická 927 Rychnov nad Kněžnou. www.helpion.cz

Helpion, o.p.s. Javornická 927 Rychnov nad Kněžnou. www.helpion.cz Helpion, o.p.s. Javornická 927 Rychnov nad Kněžnou www.helpion.cz KDO JSME? Obecně prospěšná společnost Helpion, o. p. s. byla založena 27. 8. 2009 a snaží se pomáhat lidem, kteří jsou v nouzi z různých

Více

Česká Kamenice a sociální marginalizace. Vypracovala: Martina Vajdová, DiS. červen 2018

Česká Kamenice a sociální marginalizace. Vypracovala: Martina Vajdová, DiS. červen 2018 Česká Kamenice a sociální marginalizace Vypracovala: Martina Vajdová, DiS. červen 2018 Sledování jevu sociální marginalizace lidí v České Kamenici Sociální marginalizace vyloučení nebo omezení jednotlivců

Více

Eva Kordová Kultura a vzdělávání

Eva Kordová Kultura a vzdělávání Projekt je realizován za finanční podpory města Turnova a ve spolupráci se ZSST Turnov. Probíhá v rámci aktivit Zdravé město Turnov a Místní agenda 21. PŘEHLED AKCÍ ROKU 2016 LEDEN SETKÁNÍ S PŘÍBĚHEM A

Více

TÝDEN NA SEVERU 31. ŘÍJNA 2006 str. 2

TÝDEN NA SEVERU 31. ŘÍJNA 2006 str. 2 Naše základní škola je již druhým rokem zapojena do projektu Comenius Čteme a učíme se spolu s evropskými dětmi. Práce školy nezůstala bez povšimnutí médií. Nestihli jste nějaká vydání? Přinášíme přehled

Více

PROGRAMY. občanského sdružení. pro děti, mládež, rodinu a komunitu VOLNOČASOVÉ SOCIÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ

PROGRAMY. občanského sdružení. pro děti, mládež, rodinu a komunitu VOLNOČASOVÉ SOCIÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ 02/09 občanské sdružení Posláním o. s. Neposeda je napomáhat svou činností k rozvoji občanské společnosti na území Prahy 21 a okolí, zejména podporováním aktivit pro děti, mládež a rodinu. Naším cílem

Více

Nabídka spolupráce pro nové partnery. Projekty a programy NF SND v roce 2015

Nabídka spolupráce pro nové partnery. Projekty a programy NF SND v roce 2015 N a d a č n í f o n d Nabídka spolupráce pro nové partnery Projekty a programy NF SND v roce 2015 Vaše dítě nemělo přístup ke vzdělání, jaké by si přálo? Vaše dítě nemělo ve Vás vzor? Věděli jste, že v

Více

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 19. 11. 2012 Časové rozvržení: 13.00 15.00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města

Více

Občanská poradna Pardubice o.s.

Občanská poradna Pardubice o.s. Občanská poradna Pardubice o.s. Obsah: 1. P O S L Á N Í O R G A N I Z A C E... 3 2. O B Č A N S K Á P O R A D N A V R O C E 2 0 0... 3 3. S T A T I S T I K A 2 0 0... 4 4. S T A T I S T I C K É V Ý S T

Více

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Tematický plán školní družiny 2016/2017 II. oddělení Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Děti bude kaţdý měsíc provázet jiná pohádka, z které si vţdy vytvoří obrázek. V červnu bude

Více

Indikativní seznam projektů. 2. Neinvestiční projekty. Aktivita v IPRM Název projektu Nositel projektu Cíl 1 Opatření 1.2 Rekvalifikace, Stručný popis

Indikativní seznam projektů. 2. Neinvestiční projekty. Aktivita v IPRM Název projektu Nositel projektu Cíl 1 Opatření 1.2 Rekvalifikace, Stručný popis Indikativní seznam projektů 2. Neinvestiční projekty Aktivita v IPRM Název projektu Nositel projektu Rekvalifikace, DRK zprostředkování, motivace Nová cesta k Pracovní poradenství Tréninkové a motivační

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2015 do 31.12.2015 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

REALIZACE INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU OČIMA NADĚJE. Bc. Aleš Slavíček Ivona Lodeová, DiS.

REALIZACE INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU OČIMA NADĚJE. Bc. Aleš Slavíček Ivona Lodeová, DiS. REALIZACE INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU OČIMA NADĚJE Bc. Aleš Slavíček Ivona Lodeová, DiS. NADĚJE Založení 21. 8. 1990 Posláním NADĚJE je praktické uplatňování evangelia v životě a jeho šíření. K naplnění svého

Více

Mgr. Sri Kumar Vishwanathan ambasador roku 2010

Mgr. Sri Kumar Vishwanathan ambasador roku 2010 Mgr. Sri Kumar Vishwanathan ambasador roku 2010 V zastoupení pracovnic o.s. Vzájemné soužití: Kateřina Bajgerová pracovnice Sociálně právní poradny Jolana Šmarhovyčová terénní asistentka v lokalitě Liščina

Více

Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013

Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013 Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013 Vážení spoluobčané, zdravím Vás v krásných letních dnech a přináším informace o aktuálním

Více

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 Divadlo v MŠ divadlo Silesia Ostrava pohádka Byla jednou koťata 2.9.2015 v 9:00 hod. všechny třídy MŠ Schůze výboru KPŠ 8.9.2015 v 15:00 hod. Výbor KPŠ

Více