PARNÍ GENERÁTOR GENERATOR PARY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PARNÍ GENERÁTOR GENERATOR PARY"

Transkript

1 PARNÍ GENERÁTOR GENERATOR PARY

2 ÈESKY 1 - ZÁKLADNÍ INFORMACE O PARNÍM GENERÁTORU Regulátor teploty Kontrolka termostatu Tlaèítko ovládání páry Podstavec na ehlièku Kryt plnicího otvoru vyjímatelné nádrky na vodu Vyjímatelná nádrky na vodu Úchytky vyjímatelné nádrky na vodu Pøívod páry Bojler parního generátoru (v základní jednotce) Eletrická pøívodní šòùra Úloný prostor pøívodní šòùry Výpustní zátka bojleru a upevòovací spona pøívodu páry Tlaèítko vypnuto/zapnuto se svìtelnou kontrolkou Zelená kontrolka pára pøipravena OVLÁDACÍ PANEL Voliè výstupu páry Èervená kontrolka nádrka na vodu je prázdná Tlaèítko restart resetování bojleru

3 2 - PØÍPRAVA PARNÍHO GENERÁTORU 1. Parní generátor umístìte na stabilní vodorovnou teplovzdornou podloku. 2. Tahem za úchytky vyjmìte nádrku na vodu. 3. Naplòte nádrku na vodu a dbejte pøitom na to, abyste nepøekroèili maximální úroveò (hned pod krytem plnícího otvoru). 4. Vlote nádrku na vodu pevnì zpìt do pláštì a ujistìte se, e je zatlaèena a na doraz. Jakou vodu pouívat? Parní generátor je urèen k provozu s neupravenou vodou z vodovodní sítì. Pokud je voda z vašeho vodovodu pøíliš tvrdá, smíchejte 50% neupravené vody z vodovodu s 50% destilované vody. Jakou vodu nepouívat? Nepøidávejte nic do vyjímatelné nádrky na vodu, nepouívejte filtrovanou vodu ze sušièky, parfémovanou nebo zmìkèenou vodu, vodu z lednièek, baterií nebo klimatizace, èistou destilovanou vodu nebo dešovou vodu. Uvedené druhy vody obsahují organický odpad nebo minerální prvky, které se budou pøi zahøívání koncentrovat a zpùsobí hnìdé skvrny a pøedèasné opotøebování ehlièky. 3 - POUÍVÁNÍ PARNÍHO GENERÁTORU 1. Z úloného prostoru vyjmìte elektrickou šòùru a pøipojte ji do uzemnìné elektrické zásuvky. 2. Stisknìte tlaèítko vypnuto/zapnuto (umístìno v blízkosti úloného prostoru napájecího kabelu) : zelená kontrolka (umístìna na ovládacím panelu) bliká a bojler se zahøívá. Pøiblinì za dvì minuty je pára pøipravena a blikání pøestane. Pøi prvním pouití pøístroje se mùe objevit kouø a zápach. Nejedná se o závadu. Kouø ani pachy nemají ádný vliv na pouití pøístroje a velice rychle zmizí. Elektrické èerpadlo generátoru páry vstøikuje pøi spouštìní a provozu pravidelnì vodu do bojleru. Tuto èinnost doprovází hluk, který je zcela bìný. Moná uslyšíte i klapavý zvuk otvírání parního ventilu, který je také bìný. Pokud v tomto okamiku stisknete tlaèítko ovládání páry je moné, e dojde k doèasné ztrátì tlaku páry.

4 4 - OVLÁDACÍ PANEL Blikání zeleného kontrolky: voda v bojleru se zahøívá. Zelená kontrolka stále svítí: pára je pøipravena k pouití. Èervená kontrolka stále svítí: nádrka na vodu je prázdná. Tlaèítko restart : resetování bojleru je tøeba aktivovat po kadém opìtovném naplnìní (viz. kapitola 6) 5 - POUÍVÁNÍ PARNÍHO GENERÁTORU 1. Nastavte regulátor teploty na typ látky, kterou budete ehlit. 2. Kontrolka termostatu se rozsvítí. Pozor! Parní generátor je pøipraven, kdy kontrolka termostatu zhasne a zelená kontrolka pára pøipravena stále svítí. Poznámka: zahøátí pøívodu páry bìhem pouívání je normální. 3. Nastavte voliè výstupu páry umístìný na ovládacím panelu. Typ látky Len Bavlna Vlna Hedvábí, Viskóza Syntetické látky, Polyester,Acetát, Akryl, Polyamid Nastavení regulátoru teploty Nastavení volièe výstupu páry Doporuèuje se zaèít ehlením látek, které vyadují nízkou teplotu: syntetické ( ). Chcete-li napaøovat, stisknìte tlaèítko ovládání páry pod dradlem ehlièky a drte je stisknuté. Kdy tlaèítko uvolníte, pára pøestane z ehlièky vystupovat. Pøi ehlení jemných látek ( ), stisknìte pøerušovanì tlaèítko ovládání páry (pod dradlem ehlièky), zamezíte tak monému výskytu kapièek vody v páøe. Doporuèení: Pro lepší obìh páry, buï pøed prvním pouitím ehlièky nebo pokud jste páru nìkolik minut nepouívali, stisknìte nìkolikrát za sebou tlaèítko ovládání páry, ehlièku drte stranou od odìvu. Z obìhu páry se tak dostane všechna studená voda Nastavení regulátoru teploty ehlièky: Nejprve ehlete látky, které se ehlí pøi niších teplotách ( ) a nakonec ty, které vyadují vyšší teplotu ( nebo Max). Látky z rùzných typù vláken: nastavte teplotu ehlení, jako byste ehlili nejjemnìjší látky. Vlnìné odìvy: opakovanì stisknìte tlaèítko ovládání páry, take pára nìkolikrát krátce vyjde z ehlièky, ale ehlièku na odìv nepokládejte. Nastavení volièe výstupu páry: Tlusté látky: zvyšte nastavení páry Pøi nízké teplotì: nastavte voliè výstupu páry na nízkou polohu. ehlení bez páry: Netisknìte tlaèítko ovládání páry pod dradlem ehlièky. ehlicí prkno: Vzhledem k vydatnému výstupu páry je tøeba pouívat síovaná ehlicí prkna, která umoòují únik pøebyteèné páry, která se tak neodvádí po stranách. Pouíváte-li škrob, nastøíkejte ho na druhou stranu látky, kterou budete ehlit.

5 6 - ÈERVENÁ KONTROLKA VYJÍMATELNÁ NÁDRKA NA VODU JE PRÁZDNÁ SVÍTÍ Není pára. Vyjímatelná nádrka na vodu je prázdná. 1. Vyjmìte nádrku na vodu a naplòte ji. 2. Ujistìte se, e je nádrka na vodu bezpeènì uloena zpátky a e je zatlaèena na doraz. Stisknìte tlaèítko restart, umístìné na ovládacím panelu a pokraèujte v ehlení. 7 - EHLENÍ VE SVISLÉ POLOZE 1. Nastavte regulátor teploty ehlièky a voliè výstupu páry (umístìny na ovládacím panelu) do polohy MAX. 2. Povìste odìv na ramínko a jednou rukou lehce napínejte látku. Protoe je pára velmi horká, nikdy neehlete odìv pøímo na tìle. Vdycky povìste odìv na ramínko. 3. Drte ehlièku ve svislé poloze, lehce naklonìnou dopøedu, opakovanì tisknìte tlaèítko ovládání páry (pod dradlem ehlièky) a pohybujte ehlièkou shora dolù. Doporuèení: pøi ehlení jiných látek ne len a bavlna drte ehlièka nìkolik centimetrù od odìvu, abyste ho nespálili. 8 - ÚDRBA PARNÍHO GENERÁTORU Pøed èištìním pøístroje se ujistìte, e je odpojen od elektrické sítì a e ehlicí deska a podstavec na ehlièku vychladli. K èištìní ehlicí desky nebo bojleru nepouívejte èistící prostøedky ani prostøedky na odstranìní vodního kamene. Nikdy nedávejte ehlièku nebo základní jednotku pod vodovodní kohoutek. Nepokládejte ehlièku na kovový podstavec, protoe by se mohla poškodit. Pokládejte ji na podstavec na ehlièku na základní jednotce: má neklouzavé podloky a je teplovzdorný. 1. Vyprázdnìte a vypláchnìte vyjímatelnou nádrka na vodu. 2. Pravidelnì èistìte ehlicí desku ehlièky vlhkým, nekovovým èistícím polštáøkem. 3. Pøíleitostnì vyèistìte mìkkým hadøíkem plastické souèásti pøístroje. 9 - ÚDRBA BOJLERU DÙLEITÉ: Chcete-li prodlouit ivotnost bojleru a zamezit výskytu vodního kamene, je nezbytné pøiblinì po 10 pouitích vypláchnout bojler. Pokud pouíváte tvrdou vodu, provádìjte vyplachování èastìji. Nepouívejte èinidla pro odstranìní vodního kamene, protoe by mohla poškodit bojler.

6 I. K VYPLACHOVÁNÍ BOJLERU POUÍVEJTE PØÍSLUŠENSTVÍ NA VYPLACHOVÁNÍ Vìtší úèinnost a jednodušší provoz zajistíte pouíváním pøíslušenství na vyplachování, které je souèástí dodávky. Vyplachování bojleru bude jednodušší, protoe s generátorem nebudete muset tolik manipulovat. Pøíslušenství na vyplachování bylo navreno tak, aby ho bylo mono pouít s rozsáhlou øadou vodovodních kohoutkù. Je dodáváno se dvìma typy membrán. Vyberte si takovou, která se nejlépe hodí k vašemu kohoutku. Pokud nechcete, nebo nemùete pouívat pøíslušenství na vyplachování, podívejte se na pokyny v odstavci II (následující stránka). 1. Zkontrolujte, e je generátor studený a více ne 2 hodiny vypnutý a e nádrka na vodu je prázdná. 2. Polote parní generátor na kraj výlevky. 3. Otoète sponu pøívodu páry o ètvrtinu otáèky doleva a odšroubujte ji. 4. Mincí odšroubujte výpustní zátku bojleru. 5. Vlote plastickou trysku vyplachovací trubice do otvoru bojleru a jemnì otáèejte doprava, dokud nezapadne. Výpus trysky musí být nad výlevkou. Spojte gumový konec vyplachovací trubice s kohoutkem na studenou vodu. 6. Jemnì a postupnì otáèejte kohoutkem a asi 1 minutu nechejte protékat studenou vodu vyplachovací trubicí do výlevky. 7. Zavøete kohoutek a odstraòte vyplachovací trubici. 8. Mincí zašroubujte výpustní zátku bojleru zpìt a utáhnìte. 9. Vrate sponu pøívodu páry zpìt na místo.

7 II. VYPLACHOVÁNÍ BOJLERU BEZ PØÍSLUŠENSTVÍ K VYPLACHOVÁNÍ 1. Zkontrolujte, zda je generátor studený a více ne 2 hodiny vypnutý a e je nádrka na vodu prázdná. 2. Umístìte parní generátor na okraj výlevky. 3. Otoète sponu pøívodu páry o ètvrtinu otáèky doleva a odšroubujte ji. 4. Mincí odšroubujte výpustní zátku bojleru. 5. Drte parní generátor v šikmé poloze a z nádoby nalijte do bojleru (v základní jednotce) 1/4 litru vody. 6. Nìkolikrát zatøeste se základní jednotkou a potom bojler zcela vyprázdnìte do výlevky nebo kbelíku. Doporuèení: Nejlepšího výsledku dosáhnete dvojím provedením postupu. 7. Mincí zašroubujte výpustní zátku bojleru zpìt a utáhnìte. 9. Vrate sponu pøívodu páry zpìt na místo USKLADNÌNÍ PARNÍHO GENERÁTORU 1. Umístìte ehlièku na podstavec. 2. Odpojte pøístroj ze zásuvky. 3. Ne generátor odloíte, je lepší nechat ho vychladnout. Pokud ho odloíte okamitì, dejte pozor, protoe je horký BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY Parní generátor je elektrické zaøízení. Pouívejte ho za normálních podmínek. Je urèen pouze k domácímu pouití. Generátor je vybaven 2 bezpeènostními systémy: - Tlakový pojistný ventil, který v pøípadì chybné funkce vypustí pøebyteènou páru. - Tepelná pojistka, která zabraòuje pøehøátí pøístroje. Parní generátor zapojujte vdycky do: - Elektrické sítì s napìtím mezi 220V a 240V. Pokud zapojíte pøístroj k nesprávnému napìtí, mùe to zpùsobit neopravitelné škody na pøístroji, na které se nevztahuje záruka. - Uzemnìné zásuvky. V pøípadì pouití prodluovací šòùry se ujistìte, e má pøedepsanou hodnotu (10A) s uzemnìním. Poškozená pøívodní šòùra, nebo pøívod páry, který spojuje ehlièku se základní jednotkou, musejí být opraveny pouze autorizovaným servisním støediskem, aby se zamezilo riziku poranìní nebo poškození. Dbejte zvýšené pozornosti: ehlicí deska a podstavec ehlièky na generátoru: mohou být velice horké a zpùsobit popáleniny; tìchto èástí se nikdy nedotýkejte. Pára, kterou produkuje pøístroj, mùe zpùsobit popáleniny. ehlièku drte pevnì a opatrnì, zvláštì pøi vertikálním ehlení Uchovávejte generátor páry mimo dosah dìtí. Nikdy nenechávejte pøístroj bez dozoru: - je-li zapojen v síti, - dokud nevychladne (asi 1 hodina). Pøístroj vdycky odpojte od sítì: - pøed vyplachováním bojleru, - pøed èištìním generátoru, - po kadém pouití. Ne povolíte výpustní zátku bojleru, poèkejte, dokud generátor nevychladne (nezapojený více ne 2 hodiny). Nikdy nenaplòujte bojler výpustním otvorem (kromì vyplachování) Neponoøujte generátor páry do vody ani do jiné kapaliny. Nedrte ho pod vodovodním kohoutkem. Pøi vyplachování bojleru ho nenaplòujte pøímo pod vodovodním kohoutkem. V pøípadì pádu pøístroje, silného úderu do nìj nebo nesprávného fungování pøístroj nerozebírejte, ale zašlete do autorizovaného servisního støediska, aby se pøedešlo jakémukoli nebezpeèí. Pokud ztratíte nebo poškodíte výpustní zátku bojleru, nechejte ji vymìnit v autorizovaném servisním støedisku. Pøi ehlení blízko okraje ehlícího prkna dávejte pozor na horkou páru. Tento pøístroj je urèen pouze k domácímu pouití. V pøípadì profesionálního pouití, nesprávného pouití nebo pøi nedodrení pokynù nepøebírá TEFAL zodpovìdnost a nelze uplatnit záruku.

8 13 - ØEŠENÍ PROBLÉMÙ Problém Moné pøíèiny Øešení Kontrolka regulátoru teploty a vypínaè nesvítí. Pøístroj není zapnutý. Zkontrolujte, zda je pøístroj správnì zapojen a stisknìte vypínaè (umístìn v blízkosti úloného prostoru napájecího kabelu). Voda protéká otvory v ehlicí desce. V otvorech ve na ehlicí desce se objevují bílé prouky. V otvorech na ehlicí desce se objevují hnìdé prouky, které vytváøejí na prádle skvrny. ehlicí deska je špinavá nebo hnìdá a mùe zpùsobovat skvrny na prádle Málo páry nebo ádná pára. Z výpustní zátky vystupuje pára Z pøístroje vystupuje pára. Pøedèasné pouití tlaèítka ovládání páry (ehlièka není dost horká). Voda zkondenzovala v trubièkách, protoe páru pouíváte poprvé, nebo jste ji nìjakou dobu nepouívali. V bojleru je vodní kámen, protoe není pravidelnì vyplachován. Pouíváte chemická èinidla na odstraòování vodního kamene, nebo aditiva do vody na ehlení. Vaše prádlo není dostateènì vymáchané nebo jste ehlili nový kus odìvu, který jste pøedtím nevyprali. ehlíte pøi pøíliš vysoké teplotì. Pouíváte škrob. Bojler nefunguje nebo èervená kontrolka na ovládacím panelu svítí dokonce i v pøípadì, kdy je v nádrce stále voda. Nádrka na vodu je prázdná (èervená kontrolka prázdná nádrka na vodu svítí). Voliè výstupu páry je nastaven na minimum. Nádrka na vodu není zatlaèena na doraz. Výpustní zátka nebyla správnì utaena. Zaøízení je vadné. Pøi ehlení snite výstup páry (voliè výstupu páry na ovládacím panelu). Pøed aktivací tlaèítka ovládání páry poèkejte, dokud kontrolka termostatu nezhasne. Stisknìte tlaèítko ovládání páry mimo ehlící prkno, dokud ehlièka nezaène produkovat páru Vyplachujte bojler vdy po 10 pouitích (viz kapitola 9). Pouíváte-li tvrdou vodu, provádìjte proplachování èastìji. Nikdy nepøidávejte takové výrobky do vodní nádrky (viz doporuèení týkající se pouívané vody). Zajistìte dùkladné vymáchání prádla a odstraòte tak z nového kusu odìvu jakékoli usazeniny mýdla nebo chemikálií, které byly nasány ehlièkou Podívejte se na doporuèení týkající se nastavení teploty. Škrob nastøíkejte vdycky na druhou stranu látky, kterou budete ehlit. Zkontrolujte, zda je nádrka na vodu bezpeènì na místì a stisknìte tlaèítko restart na ovládacím panelu. Naplòte nádrku na vodu a stisknìte tlaèítko restart na ovládacím panelu. Zvyšte výstup páry (voliè na ovládacím panelu). Zatlaète nádrku na doraz (viz èást 2). Utáhnìte správnì výpustní zátku. Pøestaòte pouívat generátor a obrate se na autorizované servisní støedisko. ehlièku nikdy nerozebírejte, vdycky ji odvezte do autorizovaného servisního støediska. HELPLINE:

9 SLOVENSKY 1 - ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE O GENERÁTORE PARY Regulátor teploty Kontrolka termostatu Tlaèidlo ovládania pary Podstavec na ehlièku Kryt plniaceho otvoru vyberate¾nej nádrky na vodu Vyberate¾ná nádrka na vodu Úchytky vyberate¾nej nádrky na vodu Prívod pary Bojler parného generátora (v základnej jednotke) Elektrický prívodný kábel Úloný priestor prívodného kábla Výpustná zátka bojlera a upevòovacia spona prívodu pary Vypínaè zapnuté/vypnuté so svetelnou kontrolkou Zelená kontrolka para pripravená OVLÁDACÍ PANEL Voliè výstupu pary Èervená kontrolka vyberate¾ná nádrka na vodu je prázdna Tlaèidlo restart resetovanie bojlera

10 2 - PRÍPRAVA GENERÁTORA PARY 1. Generátor pary umiestnite na stabilnú vodorovnú teplovzdornú podloku. 2. ahom za úchytky smerom hore vyberte nádrku na vodu. 3. Naplòte nádrku na vodu a dbajte pritom na to, aby ste neprekroèili maximálnu úroveò (hneï pod krytom plniaceho otvoru). 4. Vlote nádrku na vodu pevne spä do pláša a ubezpeète sa, e je zatlaèená na doraz. Akú vodu pouíva? Generátor pary je urèený na pouívanie s neupravenou vodou z vodovodnej siete. Pokia¾ ale máte k dispozícii ve¾mi tvrdú vodu, zmiešajte 50% neupravenej vody z vodovodu s 50% destilovanej vody. Akú vodu nepouíva? Nepridávajte niè do vyberate¾nej nádrky na vodu, nepouívajte filtrovanú vodu zo sušièky, navoòanú, alebo zmäkèenú vodu, vodu z chladnièiek, batérií, alebo klimatizácie, èistú destilovanú vodu, alebo daïovú vodu. Uvedené druhy vôd obsahujú organický odpad, alebo minerálne prvky, ktoré sa budú pri zahrievaní koncentrova a spôsobova hnedé škvrny a predèasné opotrebovanie ehlièky. 3 - POUÍVANIE GENERÁTORA PARY 1. Z úloného priestoru vyberte prívodný kábel a zastrète ho do uzemnenej elektrickej zásuvky. 2. Stlaète vypínaè (umiestnený v blízkosti úloného priestoru prívodného kábla). Zelená kontrolka (umiestnená na ovládacom paneli) bliká a bojler sa zahrieva. Pribline za dve minúty blikanie prestane a zaène sa produkova para. Prvé pouitie prístroja môe sprevádza výskyt dymu a pachov, ale to nie je porucha. Dym, ani pachy nemajú iadny vplyv na pouitie prístroja a ve¾mi rýchlo zmiznú. Elektrické èerpadlo generátora pary vstrekuje pri nábehu a prevádzke pravidelne vodu do bojlera. Túto èinnos sprevádza hluk, ktorý je úplne normálny. Mono poèujete aj klopkajúci zvuk otvárania parného ventilu, ktorý je tie bený. Pokia¾ v tomto okamihu stlaèíte tlaèidlo ovládania pary, mono para stratí doèasne tlak.

11 4 - OVLÁDACÍ PANEL Blikanie zelenej kontrolky: voda v bojleri sa zahrieva. Zelená kontrolka stále svieti: para je pripravená na pouitie. Èervená kontrolka stále svieti: nádrka na vodu je prázdna. Tlaèidlo reštart : resetovanie bojlera je potrebné aktivova po kadom opakovanom naplnení (viï. kap. 6) 5 - POUÍVANIE GENERÁTORA PARY 1. Nastavte regulátor teploty na typ látky, ktorú budete ehli. 2. Kontrolka termostatu sa rozsvieti. Pozor! Generátor pary je pripravený, keï kontrolka termostatu zhasne a zelená kontrolka para pripravená stále svieti. Poznámka: zahriatie prívodu pary poèas pouívania je normálne. 3. Nastavte voliè výstupu pary umiestnený na ovládacom paneli. Typ látky ¼an Bavlna Vlna Hodváb, Viskóza Syntetické látky, Polyester, Acetát, Akryl, Polyamid Nastavenie regulátoru teploty Nastavenie volièa výstupu pary Odporúèa sa zaèa ehlením látok, ktoré vyadujú nízku teplotu: syntetické ( ). Ak chcete získa paru, stlaète tlaèidlo ovládania pary pod dradlom ehlièky a drte ho stlaèené. Keï tlaèidlo uvo¾níte, para prestane vystupova zo ehlièky. Pri ehlení jemných látok ( ), stlaète prerušovane tlaèidlo ovládania pary (pod dradlom ehlièky), zamedzíte tak monému výskytu kvapiek vody v pare. Odporúèanie: Pre lepší obeh pary, buï pred prvým pouitím ehlièky, alebo pokia¾ ste paru nieko¾ko minút nepouívali, stlaète nieko¾kokrát za sebou tlaèidlo ovládania pary, ehlièku drte bokom od odevu. Z obehu pary sa tak dostane všetka studená voda Nastavenie regulátoru teploty ehlièky: Najprv ehlite látky, ktoré sa ehlia pri niších teplotách (.) a nakoniec tie, ktoré vyadujú vyššiu teplotu (... alebo Max). Látky z rôznych typov vlákien: nastavte teplotu ehlenia, ako by ste ehlili najjemnejšie látky. Vlnené odevy: opakovane stlaète tlaèidlo ovládania pary tak, aby para nieko¾kokrát krátko vytryskla, ale ehlièku na odev neklaïte. Nastavenie volièa výstupu pary: Hrubé látky: zvýšte nastavenie pary. Pri nízkej teplote: nastavte voliè výstupu pary na nízku polohu. ehlenie bez pary: Nestláèajte tlaèidlo ovládania pary pod dradlom ehlièky. ehliaca doska: Vzh¾adom na výdatný výstup pary je potrebné pouíva sieované ehliace dosky, ktorá umoòujú únik prebytoènej pary, ktorá sa tak neodvádza po stranách. Ak pouívate škrob, nastriekajte ho na druhú stranu látky, ktorú budete ehli.

12 6 - ÈERVENÁ KONTROLKA VYBERATE¼NÁ NÁDRKA NA VODU JE PRÁZDNA SVIETI Nie je para. Vyberate¾ná nádrka na vodu je prázdna. 1. Vyberte nádrku na vodu a naplòte ju. 2. Ubezpeète sa, e je nádrka na vodu bezpeène uloená spä, a e je zatlaèená na doraz. Stlaète tlaèidlo reštart, umiestnené na ovládacom paneli a pokraèujte v ehlení. 7 - EHLENIE VO ZVISLEJ POLOHE? 1. Nastavte regulátor teploty ehlièky a voliè výstupu pary (umiestnený na ovládacom paneli) do polohy MAX. 2. Zaveste odev na vešiak a jednou rukou ¾ahko napínajte látku. Pretoe je para ve¾mi horúca, nikdy sa nepokúšajte ehli odev, ktorý má niekto na sebe. Vdy zaveste odev na vešiak. 3. Drte ehlièku vo zvislej polohe, ¾ahko naklonenú dopredu, opakovane stláèajte tlaèidlo ovládania pary (pod dradlom ehlièky) a pohybujte ehlièkou zhora nadol. Odporúèanie: pri ehlení iných látok ne je ¾an a bavlna drte ehlièku nieko¾ko cm od odevu, aby ste ho nespálili. 8 - ÚDRBA GENERÁTORA PARY Pred èistením prístroja sa ubezpeète, e je odpojený od elektrickej siete a e ehliaca doska a podstavec na ehlièku vychladli. Na ehliacej doske, alebo bojlera nepouívajte èistiace prostriedky, ani prostriedky na odstraòovanie vodného kameòa. Nikdy nedávajte ehlièku, alebo základnú jednotku pod vodovodný kohútik. Neklaïte ehlièku na kovový podstavec, pretoe by sa mohla poškodi. Klaïte ju na podstavec na ehlièku na základnej jednotke: má protišmykové podloky a je teplovzdorný. 1. Vyprázdnite a vypláchnite vyberate¾nú nádrku na vodu. 2. Pravidelne èistite ehliacu dosku ehlièky vlhkou, nekovovou èistiacou hubkou. 3. Príleitostne vyèistite mäkkou handrièkou plastické súèasti prístroja. 9 - ÚDRBA BOJLERA DÔLEITÉ: Ak chcete predåi ivotnos bojlera a zamedzi výskytu vodného kameòa, je nevyhnutné pribline po 10 pouitiach vypláchnu bojler. Pokia¾ pouívate tvrdú vodu, vykonávajte vyplachovanie èastejšie. Nepouívajte èinidlá na odstraòovanie vodného kameòa, pretoe by mohli poškodi bojler.

13 I. NA VYPLACHOVANIE BOJLERA POUÍVAJTE PRÍSLUŠENSTVO NA VYPLACHOVANIE Väèšiu úèinnos a jednoduchšiu prevádzku zabezpeèíte pouívaním príslušenstva na vyplachovanie, ktoré je súèasou dodávky. Vyplachovanie bojlera bude jednoduchšie, pretoe s generátorom nebudete musie to¾ko manipulova. Príslušenstvo na vyplachovanie bolo navrhnuté tak, aby ho bolo moné poui s rozsiahlou radou kohútikov. Dodáva sa s dvomi typmi membrán. Vyberte si takú, ktorá sa najlepšie hodí na váš kohútik. Pokia¾ nechcete, alebo nemôete pouíva príslušenstvo na vyplachovanie, pozrite sa na pokyny v odstavci II. (nasledovná stránka). 1. Skontrolujte, e je generátor studený a viac ne 2 hodiny vypnutý a e nádrka na vodu je prázdna. 2. Polote generátor pary na okraj výlevky. 3. Otoète sponu prívodu pary o štvrtinu otáèky do¾ava a odskrutkujte ju. 4. Mincou odskrutkujte výpustnú zátku bojlera. 5. Vlote plastickú trysku vyplachovacej trubice do otvoru bojlera a jemne otáèajte doprava, dokia¾ nezapadne. Výpust trysky musí by nad výlevkou. Spojte gumový koniec vyplachovacej trubice s kohútikom na studenú vodu. 6. Jemne a postupne otáèajte kohútikom a asi 1 minútu nechajte preteka studenú vodu vyplachovacou trubicou do výlevky. 7. Zavrite kohútik a odstráòte vyplachovaciu trubicu. 8. Mincou zaskrutkujte výpustnú zátku bojlera spä a utiahnite. 9. Dajte sponu prívodu pary spä na miesto.

14 II. AKO VYPLACHOVA BOJLER BEZ PRÍSLUŠENSTVA NA VYPLACHOVANIE 1. Skontrolujte, èi je generátor studený a viac ne 2 hodiny vypnutý a e je nádrka na vodu prázdna. 2. Umiestnite generátor pary na okraj výlevky. 3. Otoète sponu prívodu pary o štvrtinu otáèky do¾ava a odskrutkujte ju. 4. Mincou odskrutkujte zátku bojlera. 5. Drte generátor pary v šikmej polohe a z nádoby nalejte do bojlera (v základnej jednotke) 1/4 litra vody. 6. Nieko¾kokrát zatraste so základnou jednotkou a potom bojler úplne vyprázdnite do výlevky, alebo kýb¾a. Odporúèanie: Najlepší výsledok dosiahnete dvojnásobným vykonaním postupu. 7. Mincou zaskrutkujte výpustnú zátku bojlera spä a utiahnite. 8. Dajte sponu šnúry spä na miesto USKLADNENIE GENERÁTORA PARY 1. Umiestnite ehlièku na podstavec. 2. Odpojte prístroj zo zásuvky. 3. Ne generátor odloíte, je lepšie necha ho vychladnú. Pokia¾ ho odloíte okamite, dajte pozor, pretoe je horúci BEZPEÈNOSTNÉ POKYNY Generátor pary je elektrické zariadenie. Pouívajte ho pri normálnych podmienkach. Je urèený iba na domáce pouitie. Generátor je vybavený 2 bezpeènostnými systémami: - Tlakový poistný ventil, ktorý v prípade chybnej funkcie vypustí prebytoènú paru. - Tepelná poistka, ktorá zabraòuje prehriatiu prístroja. Generátor pary zapájajte vdy do: - Elektrickej siete s napätím medzi 220V a 240V. Pokia¾ zapojíte prístroj do nesprávneho napätia, môe to spôsobi neopravite¾né škody na prístroji, na ktoré se nevztahuje záruka. - Uzemnená zásuvka. V prípade pouitia predlovacej šnúry sa ubezpeète, e má predpísanú hodnotu (10A) s uzemnením a e je plne rozvinutá. Poškodená prívodná šnúra, alebo prívod pary, ktorý spája ehlièku so základnou jednotkou, musia by opravené v autorizovanom servisnom centre, aby sa zamedzilo riziku poranenia, alebo poškodenia. Dbajte na nasledovné: ehliaca doska a podstavec ehlièky na generátore môu by ve¾mi horúce a spôsobi popáleniny: týchto èastí sa nikdy nedotýkajte. Para, ktorú produkuje prístroj, môe spôsobi popáleniny. ehlièku drte pevne a opatrne, osobitne pri vertikálnom ehlení Odkladajte generátor pary mimo dosah detí. Nikdy nenechávajte prístroj bez dozoru: - ak je zapojený v sieti, - dokia¾ nevychladne (asi 1 hodina). Prístroj vdy odpojte zo siete: - pred oplachovaním bojleru, - pred èistením generátora, - po kadom pouití. Ne povolíte výpustnú zátku bojleru, poèkajte, dokia¾ generátor nevychladne (nezapojený viac ne 2 hodiny). Nikdy neplòte bojler cez výpustný otvor (okrem vyplachovania) Neponárajte generátor pary do vody, ani do inej kvapaliny. Nedrte ho pod vodovodným kohútikom Pri vyplachovaní bojleru ho neplòte priamo pod kohútikom. V prípade pádu prístroja, silného úderu do neho, alebo nesprávnom fungovaní, prístroj nerozoberajte, ale zašlite do autorizovaného servisného strediska, aby sa predišlo akémuko¾vek nebezpeèenstvu. Pokia¾ stratíte, alebo poškodíte výpustnú zátku bojleru, nechajte ju vymeni v autorizovanom servisnom stredisku. Pri ehlení blízko okraja ehliacej dosky dávajte pozor na horúcu paru. Tento prístroj je urèený iba na domáce pouitie. V prípade profesionálneho pouitia, nesprávneho pouitia, alebo pri nedodraní pokynov nepreberá TEFAL zodpovednos a nie je moné uplatni záruku.

15 13 - RIEŠENIE PROBLÉMOV Problém Moné príèiny Riešenie Generátor pary nesvieti. Kontrolka termostatu a vypínaè nie sú osvetlené. Prístroj nie je zapnutý. Skontrolujte, èi je prístroj správne zapojený a stlaète spínaè osvetlenia (umiestnený v blízkosti úloného priestoru prívodného kábla). Voda preteká otvormi v spodnej èasti. V otvoroch v spodnej èasti sa objavujú biele prúky. V otvoroch v spodnej èasti sa objavujú hnedé prúky, ktoré vytvárajú na odeve škvrny. Predèasne pouívate tlaèidlo ovládania pary (ehlièka nie je dostatoène horúca). Voda skondenzovala v trubièkách, pretoe paru pouívate prvýkrát, alebo ste ju nejaký èas nepouívali. V bojleru je vodný kameò, pretoe nie je pravidelne vyplachovaný. Pouívate chemické èinidlá na odstraòovanie vodného kameòa, alebo prísady do vody na ehlenie. Pri ehlení zníte výstup pary (voliè výstupu pary na ovládacom paneli). Pred aktiváciou tlaèidla ovládania pary poèkajte, dokia¾ kontrolka termostatu nezhasne. Stlaète tlaèidlo ovládania pary mimo ehliacu dosku, dokia¾ ehlièka nezaène produkova paru Vyplachujte bojler vdy po 10 pouitiach (viï. kapitola 9). Ak pouívate tvrdú vodu, vykonávajte oplachovanie èastejšie. Nikdy nepridávajte také výrobky do vyberate¾nej vodnej nádrky (viï. odporúèania týkajúce sa pouívanej vody). Spodná èas je špinavá, alebo hnedá a môe spôsobova škvrny na bielizni. Málo pary, alebo iadna para. Z výpustnej zátky vystupuje para Z prístroja vystupuje para. Vaša bielizeò nie je dostatoène vypláchané, alebo ste ehlili nový kus odevu, ktorý ste predtým nevyprali. ehlíte pri príliš vysokej teplote. Pouívate škrob. Bojler nefunguje, alebo èervená kontrolka na ovládacom paneli svieti dokonca aj v prípade, kedy je v nádrke stále voda. Nádrka na vodu je prázdna (èervená kontrolka prázdna nádrka na vodu svieti). Voliè výstupu pary je nastavený na minimum. Nádrka na vodu nie je zatlaèená na doraz. Výpustná zátka nebola správne utiahnutá. Zariadenie je chybné. Zabezpeète dôkladné vypláchanie bielizne a odstráòte tak z nového kusu odevu akéko¾vek usadeniny mydla, alebo chemikálií, ktoré boli nasaté ehlièkou Podívajte sa na odporúèania týkajúce sa nastavenia teploty. Škrob nastriekajte vdy na druhú stranu látky, ktorú budete ehli. Skontrolujte, èi je nádrka na vodu bezpeène na mieste a stlaète tlaèidlo restart na ovládacom paneli. Naplòte nádrku na vodu a stlaète tlaèidlo restart na ovládacom paneli. Zvýšte výstup pary (voliè na ovládacom paneli). Zatlaète nádrku na doraz (viï. èas 2). Utiahnite správne výpustnú zátku. Prestaòte pouíva generátor a obráte sa na autorizované servisné stredisko. ehlièku nikdy nerozoberajte, vdy ju odvezte do autorizovaného servisného strediska. HELPLINE:

16 AUTORIZOVANÉ OPRAVNY V ÈR: ELPRAG, s.r.o. Na Hrázi Praha 8 - Libeò Tel.: Fax: elprag.cz@tiscali.cz V SR: HOSPOL Rustaveliho Bratislava - Raèa Tel.: 07 / Tel.: 07 / Fax:07/ hospol@nextra.sk BODLÁK 4/2004

Návod k obsluze Návod na obsluhu. Express Turbo

Návod k obsluze Návod na obsluhu. Express Turbo Návod k obsluze Návod na obsluhu Express Turbo 4 3 2 1 8 7 11 12 10 9 11 6 5 15 14 13 16 2 3 âesky I. POPIS PARNÍHO GENERÁTORU Îehliãka 1. Regulátor páry 2. Tlaãítko funkce Turbo 3. Regulace teploty 4.

Více

Dìkujeme Vám, e jste si vybrali pøístroj ze sortimentu znaèky Moulinex. Tento pøístroj je urèen výhradnì k pøípravì kávy.

Dìkujeme Vám, e jste si vybrali pøístroj ze sortimentu znaèky Moulinex. Tento pøístroj je urèen výhradnì k pøípravì kávy. Kávovar -2- ÈESKY Dìkujeme Vám, e jste si vybrali pøístroj ze sortimentu znaèky Moulinex. Tento pøístroj je urèen výhradnì k pøípravì kávy. BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY Pøed prvním pou itím pøístroje si peèlivì

Více

PRO EXPRES PRO EXPRESS TURBO

PRO EXPRES PRO EXPRESS TURBO PRO EXPRES PRO EXPRESS TURBO 1 2 ČESKY 1 - Základní informace o parním generátoru Tlačítko ovládání páry Regulátor teploty Kontrolka termostatu Tlačítko TURBO páry (v závislosti na modelu) Oblouk uzamykající

Více

Dùležitá bezpeèností upozornìní. Dùležitá bezpeèností upozornìní

Dùležitá bezpeèností upozornìní. Dùležitá bezpeèností upozornìní Dùležitá bezpeèností upozornìní Dùležitá bezpeèností upozornìní Pøeètìte si prosím celý tento návod pøed instalací a použitím a uschovejte si jej na dostupném místì, abyste se mohli k nìkterým pasážím

Více

PRESSING COMPACT PRESSING COMPACT PLUS PARNÍ GENERÁTOR GENERATOR PARY GÕZÁLLOMÁS

PRESSING COMPACT PRESSING COMPACT PLUS PARNÍ GENERÁTOR GENERATOR PARY GÕZÁLLOMÁS PRESSING COMPACT PRESSING COMPACT PLUS PARNÍ GENERÁTOR GENERATOR PARY GÕZÁLLOMÁS ÈESKY 1 - ZÁKLADNÍ INFORMACE O PARNÍM GENERÁTORU Kontrolka termostatu Tlaèítko ovládání páry Regulátor teploty ehlièky

Více

Hudební reproduktory Nokia MD-3

Hudební reproduktory Nokia MD-3 Hudební reproduktory Nokia MD-3 ÈESKY Stereo reproduktory MD-3 nabízejí vysokou kvalitu poslechu hudby nebo rádia z va¹eho kompatibilního telefonu Nokia nebo audio zaøízení. Reproduktory mají 3,5 mm stereo

Více

PØENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PØEHRÁVAÈEM

PØENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PØEHRÁVAÈEM Návod k obsluze PØENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PØEHRÁVAÈEM SD-530 Symbol blesku v trojúhelníku varuje uživatele, že uvnitø pøístroje se nachází nebezpeèné napìtí. UPOZORNÌNÍ: ABYSTE PØEDEŠLI NEBEZPEÈÍ ÚRAZU

Více

BABYSENSE II NÁVOD K POUŽITÍ

BABYSENSE II NÁVOD K POUŽITÍ BABYSENSE II NÁVOD K POUŽITÍ Babysense II je na obsluhu nenároèný pøístroj urèený pro použití v domácnostech i zdravotnických zaøízeních vhodný pro v zásadì zdravé kojence, vyjma kojencù s vysokým rizikem

Více

Návod na obsluhu a údržbu ponorného míchadla QJB

Návod na obsluhu a údržbu ponorného míchadla QJB Návod na obsluhu a údržbu ponorného míchadla QJB 1. Použití a provozní podmínky Díky kompaktní konstrukci, snadné instalaci a údržbì je široce rozšíøen v komerèní sféøe a prùmyslu. Používá se v èistièkách

Více

DA1500 EUROPE livret F1:Mise en page 1 4/06/08 18:41 Page 1 MADE IN GERMANY 120V 240V ON OFF. ref. 1103904237. www.rowenta.com

DA1500 EUROPE livret F1:Mise en page 1 4/06/08 18:41 Page 1 MADE IN GERMANY 120V 240V ON OFF. ref. 1103904237. www.rowenta.com DA15 EUROPE livret F1:Mise en page 1 4/6/8 18:41 Page 1 9 6 7 8 12V 24V 1 2 3 www.rowenta.com 4 5 ref. 11394237 DA15 EUROPE livret F1:Mise en page 1 4/6/8 18:41 Page 2 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Spotřebič je

Více

Øadové práškové èerpadlo

Øadové práškové èerpadlo Pokyny P/N 397 364B VÝSTRAHA: Následující úkoly mohou provádìt pouze kvalifikované osoby. Dodržujte bezpeènostní pokyny uvedené v tomto dokumentu i ve všech dalších souvisejících dokumentech. Popis se

Více

Návod k obsluze a údržbě

Návod k obsluze a údržbě CZ Návod k obsluze a údržbě NAPAŘOVACÍ ŽEHLIČKA PRAKTIK SI1800 Výrobky značky PRAKTIK dodává: SOLID CZECH a.s., Tř. SNP 402, 500 03 Hradec Králové, Česká republika web: www.solid-czech.cz POPIS ČÁSTÍ 1.

Více

Měnič 12/230V 150W MEAN WELL A301-150-F3

Měnič 12/230V 150W MEAN WELL A301-150-F3 Měnič 12/230V 150W MEAN WELL A301-150-F3 Uživatelský manuál Přečtěte si, prosím, tento manuál, než výrobek použijete. Výstupní zásuvky: viz obrázek na titulní straně originálního manuálu. Použitelné pro:

Více

NABÍJECÍ STANICE + POWERBANK 3000 mah + POWERBANK 6000 mah. NABÍJECÍ STANICE + POWERBANK 3000 MAH + POWERBANK 6000 MAH (obj. č.

NABÍJECÍ STANICE + POWERBANK 3000 mah + POWERBANK 6000 mah. NABÍJECÍ STANICE + POWERBANK 3000 MAH + POWERBANK 6000 MAH (obj. č. NABÍJECÍ STANICE + POWERBANK 3000 mah + POWERBANK 6000 mah NABÍJECÍ STANICE + POWERBANK 3000 MAH + POWERBANK 6000 MAH (obj. č. 48005800) /CZ/ Návod k použití 1 nabíjecí sloty na powerbanky 2 LED kontrolky

Více

UMAKOV ZL180 Z SERIA

UMAKOV ZL180 Z SERIA ZL180 Z SERIA , / #+ #! - %, / # + 5., / #+ #! - % 5., / # + Schéma ZL180 1 - Transformátor 2 - Poistka riadiacej jednotky 630mA 3 - Nastavovacie trimre 4 - Programovanie dia¾kového ovládania 5 - Konektor

Více

ELEKTRONICKÝ RADIOBUDÍK

ELEKTRONICKÝ RADIOBUDÍK ELEKTRONICKÝ RADIOBUDÍK Návod k obsluze Upozornìní: V pøípadì nutnosti sejmutí krytu musí být nejprve vytažena vidlice sí ového pøívodu ze zásuvky. OBSAH Strana Obsluha... 2 Napájení el. proudem... 3 Hodiny...

Více

ST-CC Žehlička Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-CC Žehlička Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-CC 7122 Žehlička Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

Nabíjecí zdroj Nokia DT-600. Vydání 1.2

Nabíjecí zdroj Nokia DT-600. Vydání 1.2 Nabíjecí zdroj Nokia DT-600 6 1 2 2 5 4 3 7 Vydání 1.2 8 9 10 11 2010 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Úvod Nabíjecí zdroj Nokia DT-600 slou¾í k souèasnému nabíjení baterií a¾ pìti kompatibilních zaøízení.

Více

FUNTIONAL OVERVIEW APERCU DES FONCTIONS FUNCIONES FUNKTIONEN - ÜBERBLICK TOETSEN PANORAMICA FUNZIONALE ALARM ALARM ALARM ALARM ALARM

FUNTIONAL OVERVIEW APERCU DES FONCTIONS FUNCIONES FUNKTIONEN - ÜBERBLICK TOETSEN PANORAMICA FUNZIONALE ALARM ALARM ALARM ALARM ALARM Clock Radio AJ3160 Clock radio êûòòíëè Èesky Slovensky Magyar Meet Philips at the Internet http://www.philips.com Printed in China PA234 3 4 2 5 1 6 7 9 8 0! @ Èesky PØEHLED FUNKCÍ 1 ALARM 2 - nastavení

Více

NAPAŘOVACÍ ŽEHLIČKA R-331

NAPAŘOVACÍ ŽEHLIČKA R-331 Návod k použití NAPAŘOVACÍ ŽEHLIČKA R-331 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

MC-E735, MC-E736, MC-E737, MC-E738 MC-E740-743, MC-E741, MC-E742, MC-E743, MC-E746

MC-E735, MC-E736, MC-E737, MC-E738 MC-E740-743, MC-E741, MC-E742, MC-E743, MC-E746 Návod k použití Vysavaè prachu MC-E735, MC-E736, MC-E737, MC-E738 MC-E740-743, MC-E741, MC-E742, MC-E743, MC-E746 Vážení zákazníci, chtìli bychom využít této pøíležitosti a podìkovat vám za zakoupení tohoto

Více

EC 1, EC 2, EC 3. Návod k obsluze Návod na obsluhu

EC 1, EC 2, EC 3. Návod k obsluze Návod na obsluhu EC 1, EC 2, EC 3 Návod k obsluze Návod na obsluhu 2 3 âesky Popis A Vodní nádrïka B Vyjímateln filtr C Indikátor v ky vodní hladiny D Spínaã/vypínaã opatfien kontrolkou (podle modelu) E Ohfievná plocha

Více

7205 0100 04/2000 CZ (CZ) Pro u ivatele. Návod k obsluze. Plynové výhøevné kotle Logamax plus GB112-24/29/43/60. Pøed pou itím dùkladnì proètìte

7205 0100 04/2000 CZ (CZ) Pro u ivatele. Návod k obsluze. Plynové výhøevné kotle Logamax plus GB112-24/29/43/60. Pøed pou itím dùkladnì proètìte 7205 000 04/2000 CZ (CZ) Pro u ivatele Návod k obsluze Plynové výhøevné kotle Logamax plus GB2-24/29/43/60 Pøed pou itím dùkladnì proètìte Úvod Dùle ité všeobecné pokyny pro pou ívání Pou ívejte tento

Více

Návod na inštaláciu. Súprava 2-cestných ventilov pre konvektor tepelného čerpadla EKVKHPC

Návod na inštaláciu. Súprava 2-cestných ventilov pre konvektor tepelného čerpadla EKVKHPC Súprava -cestných ventilov pre konvektor tepelného čerpadla Súprava -cestných ventilov pre konvektor tepelného čerpadla Pred inštaláciou si dôkladne prečítajte tento návod. Nezahoďte ho. Uschovajte si

Více

Nk použití GREE. Návod k použití a instalaci. CZ Èesky

Nk použití GREE. Návod k použití a instalaci. CZ Èesky Nk použití Návod k použití a instalaci GREE CZ Èesky Obsah PROVOZ ÚDRŽBA..... 2........ 3. Popis funkce -... ovladaè 4.... 5.... 6.... 7.... . Bezpeènostní pokyny Pøed použitím zaøízení si peèlivì pøeètìte

Více

STAVEBNÍ PŘIPRAVENOST UŽIVATELSKÝ A MONTÁŽNÍ NÁVOD ATHOS

STAVEBNÍ PŘIPRAVENOST UŽIVATELSKÝ A MONTÁŽNÍ NÁVOD ATHOS 763 64 Spytihněv č.p. 576, okres Zlín tel.:+420 577 110 311, fax:+420 577 110 315 teiko@teiko.cz; www.teiko.cz zelená linka 800 100 050 STAVEBNÍ PŘIPRAVENOST UŽIVATELSKÝ A MONTÁŽNÍ NÁVOD ATHOS SPRCHOVÝ

Více

MOD. 6276-6277 MOD. 6399. Návod k obsluze

MOD. 6276-6277 MOD. 6399. Návod k obsluze MOD. 6276-6277 MOD. 6399 Návod k obsluze CZ Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Obr. 8 DŮLEŽITÁ VAROVÁNÍ PŘEČTĚTE SI POZORNĚ TYTO POKYNY. Spotřebič byl navržen pouze pro použití v domácnosti

Více

ADAGIO. Návod k obsluze Návod na obsluhu ESPRESO ES 180

ADAGIO. Návod k obsluze Návod na obsluhu ESPRESO ES 180 ra ADAGIO Návod k obsluze Návod na obsluhu ESPRESO ES 180 raha s.r.o. ra POPIS P ÍSTROJE: A. Snímatelná vodní nádrïka B. Víko vodní nádrïky C. Ovládací prvky D. DrÏák nosiãe filtru E. Nosiã filtru F. Odkapávací

Více

Model: SE - 115 CH 2A. Návod k obsluze a instalaci

Model: SE - 115 CH 2A. Návod k obsluze a instalaci Model: SE - 115 CH 2A Návod k obsluze a instalaci JAK INSTALOVAT Teplota Místnosti Chladnièky ve tøídì N jsou schopny provozu v prostøedí od 16 O C - 32 O C Vyvážení Pøední nožky vyšroubujte tak, aby spotøebiè

Více

TotalCar3 MITSUBISHI ASX GA0W 2011

TotalCar3 MITSUBISHI ASX GA0W 2011 VYHØÍVÁNÍ SEDAÈEK TotalCar3 MITSUBISHI ASX GA0W 2011 Rev.00 MITSUBISHI ASX GA0W 2011 strana 1 z 8 Technické informace pro zapojení: Vyhøívání sedaèek TotalCar3 - objednací kód (006ND0T102527MI) Postup

Více

Návod k použití. Model F03MK

Návod k použití. Model F03MK Návod k použití Model F03MK Bezpečnostní pokyny Čtěte POZORNĚ následující pokyny! Vyhnete se tak nebezpečí úrazy a poškození výrobku. Tento napěňovač mléka je určený na použití v domácím prostředí, například:

Více

DA1500.

DA1500. EN DA15 FR CS HU SK HR SL RO SR BG PL TR ET LV LT RU www.rowenta.com UK 9 6 7 8 1 2 3 4 5 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Přečtěte si prosím pozorně tyto pokyny a uchovejte je pro pozdější použití. Je-li spotřebič

Více

Úvod Varování Instalace

Úvod Varování Instalace Rychlovazaè X5 2v1 Úvod Blahopøejeme Vám k zakoupení vazacího stroje X5 2v1. Jsme pøesvìdèeni, že jste si vybrali správnì. Jedná se o tzv. kombinovaný vazaè pro vazbu do plastových i kovových høbetù (pro

Více

ST-CC7113 IRON ŽEHLIČKA

ST-CC7113 IRON ŽEHLIČKA ST-CC7113 IRON ŽEHLIČKA Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Žehlička Vážený zákazníku! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí, že náš výrobek se

Více

DF 120. Fritéza. Návod k použití

DF 120. Fritéza. Návod k použití DF 120 Fritéza CZ Návod k použití Víko Termostat Madlo Vnitřní nádoba s nepřilnavým povrchem Otvírání víka Bezpečnostní informace Připojte spotřebič k elektrické síti podle parametrů na výrobním štítku.

Více

Ovládání jednotky. Dodatek. Návod k obsluze [CZ] HAWAII 1. [Basic RT] Systém pro elektronické ovládání masážní vany OFF. Verze: 1.0 Datum: 10.06.

Ovládání jednotky. Dodatek. Návod k obsluze [CZ] HAWAII 1. [Basic RT] Systém pro elektronické ovládání masážní vany OFF. Verze: 1.0 Datum: 10.06. Ovládání jednotky Dodatek Návod k obsluze [CZ] HAWAII 1 [Basic RT] Systém pro elektronické ovládání masážní vany Basic ON OFF Verze: 1.0 Datum: 10.06.2001 Pokyny pro správné a bezpeèné používání Než zaènete

Více

Parní stanice NÁVOD K OBSLUZE

Parní stanice NÁVOD K OBSLUZE Parní stanice NÁVOD K OBSLUZE 1 Popis dílů 3 4 5 7 6 1 Místo k uložení kabelu 2 Zásobník 3 Zadní guma 4 Prostor pro žehličku 5 Gumové kolíky 2 8 6 Systém zajištění žehličky 7 Vičko zásobníku vody 8 Místo

Více

Montážní návod. Stojatý zásobník SE-1. Wolf GmbH. Postfach 1380. 84048 Mainburg. Tel. 08751/74-0. Fax 08751/741600. Internet: www.wolf-heiztechnik.

Montážní návod. Stojatý zásobník SE-1. Wolf GmbH. Postfach 1380. 84048 Mainburg. Tel. 08751/74-0. Fax 08751/741600. Internet: www.wolf-heiztechnik. Montážní návod Stojatý zásobník Wolf GmbH. Postfach 1380. 84048 Mainburg. Tel. 08751/74-0. Fax 08751/741600. Internet: www.wolf-heiztechnik.de Wolf Česká republika s.r.o.. Rybnická 92. 634 00 Brno. Tel.

Více

ES-118 Napařovací žehlička

ES-118 Napařovací žehlička ES-118 Napařovací žehlička Návod k obsluze 1 Důležité bezpečnostní pokyny Pro zamezení poruch si tento Návod k použití pečlivě přečtěte a uschovejte jej jako informační příručku. Nesprávné manipulace s

Více

TST. Požadovaná teplota bazénu se nastavuje pouhým otoèením kodéru v základní obrazovce. Kontrolka topení Kontrolka prùtoku Kontrolka snímaèù teploty

TST. Požadovaná teplota bazénu se nastavuje pouhým otoèením kodéru v základní obrazovce. Kontrolka topení Kontrolka prùtoku Kontrolka snímaèù teploty DRIVER víøivé vany a SA. Návod k montáži a použití ool Driver - je procesorová jednotka urèená pro komfortní nastavení a kontrolu teploty Vašeho bazénu. Mìøí a zobrazuje teplotu bazénu (TUV) a teplotu

Více

Pripojenie Set-top boxu. Arris 4302M. k optickému konvertoru

Pripojenie Set-top boxu. Arris 4302M. k optickému konvertoru Pripojenie Set-top boxu Arris 4302M k optickému konvertoru 1 Obrázok zariadenia Obsah príručky 1 Obrázok zariadenia 2 Ako pripojiť Set-top box 2.1 Pripojenie ku konvertoru CIG G-25E 2.2 Pripojenie ku konvertoru

Více

VG 200 Stolní gril. Návod k použití

VG 200 Stolní gril. Návod k použití VG 200 Stolní gril CZ Návod k použití Všeobecné Tento spotřebič je určený pro soukromé použití, nikoliv na komerční účely. Přečtěte si tento návod pozorně před použitím a odložte si jej na bezpečném místě.

Více

TERMOELEKTRICKÝ OHŘÍVAČ A CHLADNIČKA GZ-24A

TERMOELEKTRICKÝ OHŘÍVAČ A CHLADNIČKA GZ-24A TERMOELEKTRICKÝ OHŘÍVAČ A CHLADNIČKA GZ-24A Návod k obsluze 1 Děkujeme za koupi našeho výrobku. Přečtěte si důkladně tento návod k použití před použitím spotřebiče a postupujte podle pokynů. Odložte si

Více

GRUNDIG Radiobudík SONOCLOCK 690

GRUNDIG Radiobudík SONOCLOCK 690 Grundig spol. s r.o. l Koperníkova 2 l 120 00 Praha 2 GRUNDIG Radiobudík SONOCLOCK 690 Grundig AG l Kurgartenstraße 37 l D-90762 Fürth l http://www.grundig.de Èesky OBSAH Bezpeènostní upozornìní, informace...

Více

SP-1000 Napařovací žehlička Návod k obsluze

SP-1000 Napařovací žehlička Návod k obsluze SP-1000 Napařovací žehlička Návod k obsluze Přečtěte jsi tento návod důkladně před použitím a uložte si jej pro použití v budoucnosti. 1 Důležité bezpečnostní pokyny - Pro zamezení poruch si tento Návod

Více

Øetìzová bariéra CAT

Øetìzová bariéra CAT Øetìzová bariéra CAT ØETÌZOVÁ BARIÉRA PRO VJEZDY DO ŠÍØE 16M. Typ zaøízení 1. Skupina CAT-X 2. Skupina CAT-I 3. Rádiový pøijímaè 4. Øetìz Genovese - Janovský 5. Bezpeènostní vodítko øetìzu umístìné na

Více

Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zaøízení, zajišující dlouhodobou a nezávadnou

Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zaøízení, zajišující dlouhodobou a nezávadnou Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zaøízení, zajišující dlouhodobou a nezávadnou funkci. Elektrický prùtokový ohøívaè vody je urèen pro pevnou instalaci v obytných a podobných

Více

Ionic-CARE OCEAN H4 - strana 2 -

Ionic-CARE OCEAN H4 - strana 2 - NÁVOD K OBSLUZE ÚVOD Blahopøejeme vám ke koupi kombinovaného zvlhèovaèe vzduchu Ionic-CARE OCEAN H4. Tato uživatelská pøíruèka poukazuje na vlastnosti pøístroje a popisuje jeho provoz vèetnì bezpeènostních

Více

NÁVOD. Ultrazvukový zvlhčovač vzduchu Professor Z70

NÁVOD. Ultrazvukový zvlhčovač vzduchu Professor Z70 NÁVOD Ultrazvukový zvlhčovač vzduchu Professor Z70 Dodržujte základní zásady bezpečnosti : přečtěte si pozorně tento návod i bezpečnostní pokyny. Dodržujte všechny provozní a bezpečnostní pokyny. Návod

Více

Návod na použitie LWMR-210

Návod na použitie LWMR-210 Návod na použitie LWMR-210 Model: Pôvodný mechanický spínač Obr.1 Vlastnosti Použitie výhradne s 230V klasickými a halogénovými žiarovkami a pre elektronické transformátory na spínanie a reguláciu 12V

Více

Vaše uživatelský manuál HP LASERJET 5000 http://cs.yourpdfguides.com/dref/902742

Vaše uživatelský manuál HP LASERJET 5000 http://cs.yourpdfguides.com/dref/902742 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

MONTAGEVOORSCHRIFTEN EN GEBRUIKSAANWIIZING

MONTAGEVOORSCHRIFTEN EN GEBRUIKSAANWIIZING D GB F NL I E P RU CZ GR MONTAGE- UND GEBRAUCHSANWEISUNG INSTRUCTION ON MOUNTING AND USE PRESCRIPTIONS DE MONTAGE ET MODE D EMPLOI MONTAGEVOORSCHRIFTEN EN GEBRUIKSAANWIIZING ISTRUZIONI DI MONTAGGIO E D

Více

Produkt je elektrický spotřebič, a proto je třeba dbát na určitá bezpečnostní

Produkt je elektrický spotřebič, a proto je třeba dbát na určitá bezpečnostní Vertikální parní žehlička Děkujeme za zakoupení tohoto produktu. Před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k obsluze. Schovejte jej i pro pozdější nahlédnutí. Žehlička funguje na principu vodní páry.

Více

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R Návod k použití OLEJOVÝ RADIÁTOR R-1507-16/R-2009-16/R-2511-16 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu

Více

Stručná príručka CJB1J10LCASA

Stručná príručka CJB1J10LCASA CJB1J10LCASA Stručná príručka Zariadenie MOVEBAND Displej LED Poznámka: Náramok udržujte čistý. Pri kontakte so znečisťujúcimi látkami, napríklad prachom či farbivom, môžu na náramku vzniknúť škvrny, ktoré

Více

Typ BCP je øada specializovaných tlakových spínaèù pro sledování tlaku s bezpeènostní funkcí u parních kotlù a ohøívaèù vody.

Typ BCP je øada specializovaných tlakových spínaèù pro sledování tlaku s bezpeènostní funkcí u parních kotlù a ohøívaèù vody. Presostat BCP Úvod BCP je øada specializovaných ových spínaèù pro sledování u s bezpeènostní funkcí u parních kotlù a ohøívaèù vody. BCP zahrnuje jednopólový kontaktní systém s mikrospínaèem, jeho kontaktní

Více

Návod k obsluze VERSALIO

Návod k obsluze VERSALIO Návod k obsluze VERSALIO 1. POPIS PØÍSTROJE 1 2 3 5 6 7 8 9 - Kryt komory filtru - Protipachový filtr - Èasovaè nebo záslepka (v závislosti na modelu) - Rukoje víka - Víko - ritovací koš s úchyty - Vylévací

Více

Solárna fotovoltaická sada

Solárna fotovoltaická sada Solárna fotovoltaická sada 1 Používateľský manuál/ Návod na obsluhu Obsah 1 Obsah 2 Čo je v boxe 3 Napájanie fotovoltaických článkov 4 Pripájanie modulov k fotovoltaickým článkom 5 Meranie výstupov digitálnym

Více

ØADA FERNI F 1000 F 1100 F 1024

ØADA FERNI F 1000 F 1100 F 1024 ØADA FERNI F 1000 F 1100 F 1024 Vnìjší automatický systém s kloubovými rameny pro závìsné brány Vzorová montáž Napájecí vodièe k motoru: 4 x 1,5 mm 2, délka 20 m 4 x 2,5 mm 2, délka 30 m 1 Montážní sada

Více

Vaše uživatelský manuál ZANUSSI TL582C http://cs.yourpdfguides.com/dref/658057

Vaše uživatelský manuál ZANUSSI TL582C http://cs.yourpdfguides.com/dref/658057 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

CAFETIERE_SUBITO_NC00018368_CAFETIERE_SUBITO_NC00018368 09/09/10 16:36 Pa CS SK HU PL SL SR BS BG RO HR RU UK ET LT LV

CAFETIERE_SUBITO_NC00018368_CAFETIERE_SUBITO_NC00018368 09/09/10 16:36 Pa CS SK HU PL SL SR BS BG RO HR RU UK ET LT LV CS SK HU PL SL SR BS BG RO HR RU UK ET LT LV Česky Popis a Víko b Nádrž c Držák filtru d Ohřívací destička e Tlačítko zapnout/vypnout nebo ovládací panel f Odměrná lžíce g Konvice nebo izolovaná nádoba

Více

pripojenie set-top-boxu Sagem IAD 84 HD k optickému konvertoru

pripojenie set-top-boxu Sagem IAD 84 HD k optickému konvertoru pripojenie set-top-boxu Sagem IAD 84 HD k optickému konvertoru 1. obrázok zariadenia Obsah príručky 1. obrázok zariadenia 2. ako pripojiť set-top-box 2.1. ku konvertoru CIG G-25E 2.2. ku konvertoru Huawei

Více

HAWAII hydro plus top

HAWAII hydro plus top Hydromasá ní parní box HAWAII U ivatelský návod hydromasá ní PARNÍ box HAWAII hydro plus top Hydro Plus Top TEiKO spol. s r.o., 763 64 Spytihnìv è.p. 576, okres Zlín tel.: +420 577 110 311, fax: +420 577

Více

Návod k obsluze. Plynový kondenzaèní kotel Logamax plus GB122-11/19/24/24K /2001 CZ (CZ) Pro obsluhu

Návod k obsluze. Plynový kondenzaèní kotel Logamax plus GB122-11/19/24/24K /2001 CZ (CZ) Pro obsluhu U22 K 728 26 5/2 CZ (CZ) Pro obsluhu Návod k obsluze Plynový kondenzaèní kotel Logamax plus GB22-/9/24/24K Peèlivì pøeètìte pøed uvedením kotle do provozu Pøedmluva Dùle ité všeobecné pokyny k pou ití

Více

Precision. Návod k obsluze Návod na obsluhu

Precision. Návod k obsluze Návod na obsluhu Precision Návod k obsluze Návod na obsluhu 1. POPIS P ÍSTROJE A Kropicí tryska B Otvor pro plnûní vody s krycím víãkem C Posuvn regulátor páry D Tlaãítko kropení E Tlaãítko pro parní ráz F Indikátor vypínací

Více

MARTEL E NERGO. Presostat Typ BCP

MARTEL E NERGO. Presostat Typ BCP Datový list Presostat Typ BCP INDUSTRIAL AUTOMATION verze 09/2007 Presostat BCP Úvod Typ BCP je øada specializovaných ových spínaèù pro sledování u s bezpeènostní funkcí u parních kotlù a ohøívaèù vody.

Více

GC4250 ENGLISH 4 POLSKI 13 ROMÂNĂ 22 РУССКИЙ 30 ČESKY 39 MAGYAR 47 SLOVENSKY 55 УКРАЇНСЬКА 64 HRVATSKI 73 EESTI 81 LATVISKI 89 LIETUVIŠKAI 98

GC4250 ENGLISH 4 POLSKI 13 ROMÂNĂ 22 РУССКИЙ 30 ČESKY 39 MAGYAR 47 SLOVENSKY 55 УКРАЇНСЬКА 64 HRVATSKI 73 EESTI 81 LATVISKI 89 LIETUVIŠKAI 98 Azur GC4250 3 ENGLISH 4 POLSKI 13 ROMÂNĂ 22 РУССКИЙ 30 ČESKY 39 MAGYAR 47 SLOVENSKY 55 УКРАЇНСЬКА 64 HRVATSKI 73 EESTI 81 LATVISKI 89 LIETUVIŠKAI 98 SLOVENŠČINA 106 БЪЛГАРСКИ 115 SRPSKI 124 GC4250 ČESKY

Více

Upínací pøípravek pro dr¾áky telefonu Nokia Easy Mount HH-20 a CR-122

Upínací pøípravek pro dr¾áky telefonu Nokia Easy Mount HH-20 a CR-122 Upínací pøípravek pro dr¾áky telefonu Nokia Easy Mount HH-20 a CR-122 B 1 D C E A 2.0 vydání A C D 2 F E G B 4 4 3 3 5 7 8 6 2010 Nokia. echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a logo Nokia

Více

VODA ZAMEZOVAÈE ZPÌTNÉHO PRÙTOKU

VODA ZAMEZOVAÈE ZPÌTNÉHO PRÙTOKU VODA ZAMEZOVAÈE ZPÌTNÉHO PRÙTOKU DISCONECTOR - ZAMEZOVAÈ ZPÌTNÉHO PRÙTOKU BRA.ECO 3T doporuèené projektové oznaèení: IVAR.BRA.ECO 3T DN závitový zamezovaè zpìtného prùtoku s nastavitelnou redukcí tlaku;

Více

Návod k obsluze Skartovací stroj S16.86

Návod k obsluze Skartovací stroj S16.86 Skartovací stroj S16.86 Strana 1 Skartovací stroj S16.86 Obsah Návod k obsluze...5-9 Porucha... 10 Technické údaje... 11 Pozor! Pøed použitím stroje vìnujte pozornost následujícím upozornìním: Pøed použitím

Více

Pøevodník úrovnì hladiny LT 2010 Pøedpis instalace a údržby

Pøevodník úrovnì hladiny LT 2010 Pøedpis instalace a údržby 4025351/3 IM-P402-62 AB vydání3 Pøevodník úrovnì hladiny LT 20 Pøedpis instalace a údržby 1. Bezpeènost provozu 2.Použití 3. Instalace 4. Nastavení 5. Uvedení do chodu 6. Údržba 7. Vyhledávání závad IM-P402-62

Více

ST-CC7142. Žehlička Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-CC7142. Žehlička Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-CC7142 Žehlička Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

HC-3PK-NT023. Zvuková sonda a tónový generátor

HC-3PK-NT023. Zvuková sonda a tónový generátor HC-3PK-NT023 Zvuková sonda a tónový generátor Zvuková sonda - vlastnosti: Soupravu tónového generátoru a sondy lze použít při přesném a rychlém vyhledávání a identifikaci kabelů a vodičů i pokud jsou součástí

Více

Azur GC4243, GC4238, GC4233, GC4223, GC 4218

Azur GC4243, GC4238, GC4233, GC4223, GC 4218 Azur GC4243, GC4238, GC4233, GC4223, GC 4218 3 ENGLISH 4 POLSKI 12 ROMÂNĂ 21 РУССКИЙ 29 ČESKY 38 MAGYAR 46 SLOVENSKY 54 УКРАЇНСЬКІЙ 62 HRVATSKI 71 EESTI 79 LATVISKI 87 LIETUVIŠKAI 95 SLOVENŠČINA 103 GC4243,

Více

DICHIARAZIONE DI CONFORMITA

DICHIARAZIONE DI CONFORMITA Pocket Radio AE1506 1 AERIAL DIAL LENS TUNING BAND (FM/MW or LW) 2 VOLUME/ POWER OFF p BATTERY COMPARTMENT 2x R6/UM3/AA NOTES ÈESKA REPUBLIKÁ ZÁRUKA Pokud byste z jakéhokoli dùvodu pøístroj demontovali,

Více

ST-CC7145 New NAPAŘOVACÍ KARTÁČ. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-CC7145 New NAPAŘOVACÍ KARTÁČ. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-CC7145 New NAPAŘOVACÍ KARTÁČ Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz CZ NAPAŘOVACÍ KARTÁČ Vážený zákazníku! Blahopřejeme vám k zakoupení výrobku značky "Saturn". Jsme si jisti,

Více

Návod k použití ŽEHLÍCÍ SYSTÉM SP-1040

Návod k použití ŽEHLÍCÍ SYSTÉM SP-1040 Návod k použití ŽEHLÍCÍ SYSTÉM SP-1040 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Ionic-CARE TRITON X6. kombinovaná èistièka vzduchu s generátorem záporných iontù KONTAKTY

NÁVOD K OBSLUZE. Ionic-CARE TRITON X6. kombinovaná èistièka vzduchu s generátorem záporných iontù KONTAKTY KONTAKTY Prodejce a servis: HÖGNER, s.r.o. Veverkova 1343/1 500 0 Hradec Králové tel.: 498 500 604 fax: 498 500 605 e-mail: info@hogner.cz www.hogner.cz IÈO: 750354 DIÈ: CZ750354 NÁVOD K OBSLUZE Technické

Více

Návod k obsluze. Detektor úniku plynu testo pøístroj pro kontrolu plynových rozvodù

Návod k obsluze. Detektor úniku plynu testo pøístroj pro kontrolu plynových rozvodù Návod k obsluze Detektor úniku plynu testo pøístroj pro kontrolu plynových rozvodù 2 Obecná upozornìní Obecná upozornìní Pøeètìte si pozornì tento dokument a vyzkoušejte si funkci pøístroje døíve než jej

Více

Ultrazvukový. čistič PRO'SKIT SS - 803 F

Ultrazvukový. čistič PRO'SKIT SS - 803 F Ultrazvukový čistič PRO'SKIT SS - 803 F Ultrazvukový čistič Děkujeme, že jste zakoupili tento ultrazvukový čistič. Dříve, než začnete s přístrojem pracovat, prostudujte pečivě návod k použití. Návod uložte

Více

Monitor Acer 1712m. 1712mAL1712m Uživatelská pøíruèka

Monitor Acer 1712m. 1712mAL1712m Uživatelská pøíruèka Monitor Acer 1712m 1712mAL1712m Uživatelská pøíruèka Obsah Upozornìní... 2 Obsah balení... 3 Pokyny pro instalaci... 3 Sestavení monitoru... 3 Demontáž monitoru... 3 Nastavení úhlu pohledu... 4 Pøipojení

Více

Zálo¾ní zdroj Nokia DC-11/ DC-11K 9212429/2

Zálo¾ní zdroj Nokia DC-11/ DC-11K 9212429/2 Zálo¾ní zdroj Nokia DC-11/ DC-11K 5 2 4 3 9212429/2 2008-2010 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Úvod Se zálo¾ním zdrojem Nokia DC-11/ DC-11K (dále jen DC-11) mù¾ete souèasnì nabíjet baterie dvou kompatibilních

Více

Návod k použití cz 71

Návod k použití cz 71 AOS S450 1 4 7 2 5 8 3 6 9 3 10 13 16 11 14 17 12 15 18 4 19 22 25 20 23 26 21 24 27 5 Návod k použití cz 71 cz Úvod Gratulujeme, že jste si vybrali přístroj S450. Učinili jste tím důležitý krok ke zdravému

Více

NÁVOD K POUŽITÍ DIGESTOØE P520-P540-P550-P560- P580-P720-P740-P750- P760-P780 UPOZORNÌNÍ Nejkratší vzdálenost varné desky od spodní plochy digestoøe musí být nejménì 65 cm. Pokud je v návodu na instalaci

Více

WARNING. Pøenosná støíkací souprava Pro Pack 3A1797B. Obsluha. Model 24F893 Maximální pracovní tlak 83 kpa (0,83 barù, 12 psi)

WARNING. Pøenosná støíkací souprava Pro Pack 3A1797B. Obsluha. Model 24F893 Maximální pracovní tlak 83 kpa (0,83 barù, 12 psi) Obsluha Pøenosná støíkací souprava Pro Pack 3A1797B - Pro použití s ruèními pistolemi Graco (kromì støíkacích pistolí pro jemnou povrchovou úpravu) - - Pouze pro pøenosné aplikace nástøiku architektonických

Více

Saunový regulátor S 2000 NÁVOD NA OBSLUHU www.mctsro.com 2 1. Popis Saunový regulátor S 2000 je urèen k ovládání a øízení provozu sauny. Je urèen k øízení provozu všech typù saun od suché až po parní.

Více

FITINKY, ŠROUBENÍ A HADICE

FITINKY, ŠROUBENÍ A HADICE FITINKY, ŠROUENÍ A HADICE Závitové fitinky niklované Tradièní závitové fitinky urèené pro mìdìná, plastová a vícevrstvá potrubí. Tvarovky, závity, kolena, T-kusy, mezikusy, atd. mají stejné pøipojovací

Více

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

INSTALACE - TECHNICKÉ ÚDAJE PRO JAK SNÍŽIT SPOTØEBU ENERGIE VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ

INSTALACE - TECHNICKÉ ÚDAJE PRO JAK SNÍŽIT SPOTØEBU ENERGIE VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ 3cz66013.fm5 Page 10 Wednesday, March 27, 2002 5:38 PM NÁVOD K POUŽITÍ PØED POUŽITÍM VARNÉ DESKY INSTALACE - TECHNICKÉ ÚDAJE PRO MONTÉRA JAK SNÍŽIT SPOTØEBU ENERGIE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ VŠEOBECNÉ

Více

5 MOTORS MASSAGE CUSHION WITH HEAT 5-MOTOROVÁ MASÁŽNA PODLOŽKA S VYHRIEVANÍM

5 MOTORS MASSAGE CUSHION WITH HEAT 5-MOTOROVÁ MASÁŽNA PODLOŽKA S VYHRIEVANÍM IN 257462 M 5 MOTORS MASSAGE CUSHION WITH HEAT 5-MOTOROVÁ MASÁŽNA PODLOŽKA S VYHRIEVANÍM Návod na použitie PRED POUŽITÍM MODELU E-1360 SI DÔKLADNE PREČÍTAJTE VŠETKY POKYNY DIAĽKOVÝ OVLÁDAČ Použitie diaľkového

Více

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD RCOT2001 230V~50Hz 2000W CZ Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD S21 M05 Y2013 CZ NÁVOD K POUŽITÍ Ujistěte se, že přívod vzduchu a výstupní otvory nejsou blokovány. Aby se zabránilo jakémukoli nebezpečí

Více

seznam dílù WIND CBP zobrazení dílù 1:1 náøadí rozmìr èíslo dílu kusy samojistící matice M8 samojistící matice M6 podložka M6 podložka podložka M8

seznam dílù WIND CBP zobrazení dílù 1:1 náøadí rozmìr èíslo dílu kusy samojistící matice M8 samojistící matice M6 podložka M6 podložka podložka M8 seznam dílù 1/7 zobrazení dílù 1:1 náøadí rozmìr èíslo dílu kusy samojistící matice M8 samojistící matice M6 podložka M6 podložka podložka M8 orientaèní mìøítko plastová podložka M10 zobrazení WIND CBP

Více

MULTIFUNKČNÍ TROUBA OT 1014

MULTIFUNKČNÍ TROUBA OT 1014 EXIHAND spol. s r.o. Výrobce číslo ZÁRUČNÍ LIST KALORIK MULTIFUNKČNÍ TROUBA OT 1014 Datum vyskladnění Záruční doba 24 měsíců VYPLNÍ PRODEJNA Název výrobku Multifunkční trouba Typ OT 1014 Výrobní číslo

Více

Vakuová balička potravin VK6

Vakuová balička potravin VK6 Vakuová balička potravin VK6 CZ 1 Návod k použití Vakuové uzavření Pokrmy se rychle kazí vlivem kyslíku, světla a teploty nad 0 C. Uskladnění pokrmu v chladničce prodlužuje jejich životnost. Výhody vakuového

Více

Návod k použití Rychlovarná konvice TYP:EL75611/EL75612

Návod k použití Rychlovarná konvice TYP:EL75611/EL75612 Návod k použití Rychlovarná konvice TYP:EL75611/EL75612 Bezpečnostní upozornění Aby byla zajištěna trvalá bezpečnost a nízké riziko úrazu elektrickým proudem, dodržujte prosím veškeré bezpečnostní pokyny

Více

Saunový regulátor S 500 NÁVOD NA OBSLUHU www.mctsro.com 1. Popis Saunový regulátor S 500 je urèen k ovládání a øízení provozu sauny. Umožòuje okamžité zapnutí sauny nebo zapnutí se zpoždìním až do 24 hodin.

Více

LED panel LEDPAN PRO2

LED panel LEDPAN PRO2 Návod k použití CZ LED panel LEDPAN PRO2 Dìkujeme Vám za projevenou dùvìru zakoupením výrobku znaèky FK technics. Tento návod Vás seznámí s uvedeným výrobkem, jeho funkcemi a správnou obsluhou. NEPØEHLÉDNÌTE

Více

Elektrická trouba. Návod k obsluze Návod na obsluhu

Elektrická trouba. Návod k obsluze Návod na obsluhu Elektrická trouba CZ SK 1 Návod k obsluze Návod na obsluhu Elektrická trouba Přečtěte si pozorně tento návod. Na zakoupený spotřebič se vztahuje 2letá záruka na výrobní vady vzniklé při obsluze spotřebiče

Více

LaserJet *C4224-90919* *C4224-90919* C4224-90919. Copyright 1998 Hewlett-Packard Co. Vytištìno v Nìmecku. recyklovan ém papíru C4224-90919

LaserJet *C4224-90919* *C4224-90919* C4224-90919. Copyright 1998 Hewlett-Packard Co. Vytištìno v Nìmecku. recyklovan ém papíru C4224-90919 HP LaserJet Copyright 1998 Hewlett-Packard Co. Vytištìno v Nìmecku È. èásti manuálu C4224-90919 Vytištìno na recyklovan ém papíru *C4224-90919* *C4224-90919* C4224-90919 2 1 3 4 5 6 7 8 Configuration Settings

Více