CZ Návod ke zpracování

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CZ Návod ke zpracování"

Transkript

1 CZ Návod ke zpracování

2 Signum je světlem vytvrzovaný, nano-hybrid kompozit pro zhotovování korunek a můstků. Oblasti použití - celkové a částečné fazetování u pevných korunek a můstků s kovovou konstrukcí - žaketové korunky pro frontální a postranní zuby - inleje/onleje, veneers (estetické fazety) - fazetování vyjímatelných kombinovaných prací (teleskopické/kónické korunky a zásuvné spoje) - jako suprakonstrukce implantátů - k charakterizaci protézních zubů Pokyny Celkové fazetování je umožněno neomezeně až k 2. premolárům. Pokud v molární oblasti není očekáváno žádné nadměrné zatížení, může být Signum použit k dosažení esteticky odpovídajících výsledků také tam pro okluzní fazetování. V případě předpokládaného nefyziologického zatížení v kousací oblasti (např. bruxizmus nebo parafunkce) molárů je třeba dát fazetu okluzně mimo kontakt nebo opatřit kovovými stop zónami.

3 s kovovou konstrukcí bez kovu s kovovou konstrukcí bez kovu

4 Vrstvy a tloušťky materiálu - Minimální tloušťka kovové korunky 0,4 0,5 mm (viz údaje výrobce slitiny) U měkkých slitin jsou, především cervikálně z důvodů stability, doporučovány zvláště u teleskopických a kónických korunek vyšší minimální tloušťky. - Přechodová místa kov/ Signum musí ležet mimo kontakt antagonistů popř. kontaktních bodů (částečné fazetování) - V případě celkového fazetování pomocí Signum bude zapotřebí minimální tloušťka vrstvy 1,2 mm okluzně (fizury) a 1,2 mm icizálně. Průřez aproximálních spojovacích míst musí být stabilní proti zkroucení. V případě nedostatečného okluzního místa vytvořit kovové stop zóny ve velkých plochách, tak aby byla zajištěna celková funkce v oblasti kovových stop zón. - Celkové/částečné fazetování implantátových supra-konstrukcí Přechod kov/ Signum u okluzních šroubových spojů neumísťovat do funkční oblasti antagonistů. Celkový šroubový přístupní kanál vytvořit v kovu. U redukovaných konstrukcí dbát na to, aby byl Signum vyztužen dle funkce. Před fazetováním redukované oblasti konstrukce vyplnit pomocí Signum ET1. Pilířové korunky a mezičleny musí být pouze do 2/3 přirozené velikosti zubů. - Pro korunky Signum bez kovu je nutná preparace vnitřního zaoblení a schůdková preparace 0,5 mm (schůdková preparace s vnitřně zakulacenou hranou). Palatinální plocha horních frontálních zubů nesmí překročit 1,2 mm. Pokyn Doporučujeme slitiny Heraeus Kulzer, bližší informace jsou uvedeny v tabulce slitin.

5 Korunky a můstkové konstrukce vymodelovat v anatomickém tvaru pro jednoplošné fazety a opatřit retencemi (perlami 0,4 mm) (viz obr.). Kovovou konstrukci zcela opracovat a vyleštit, Opracování konstrukce retenční perly s 0,4 mm snížit na 0,2 mm až ke Plochy kovové konstrukce, střední rovině. Spojovací které nejsou pokryty hmotou c&b plochu otryskat Al 2 O 3 opaque F, musí být před nanesením ( µm, 3 bar) leštěny do vysokého lesku. (dodržovat pokyny pro Vyčistit kovovou konstrukci a vazebné systémy). fazetované plochy opískovat. Pokyn Při minimálním tlaku tryskání 3 bar a Al 2 O 3 s velikostí zrn µm dobré kvality je dosaženo dostatečného profilu drsnosti. Při úhlu tryskání 45 činí optimální vzdálenost mezi proudovou tryskou a povrchem objektu 2 4 cm. Povrch kovu je třpytivý. Příprava konstrukce Signum je třeba opracovat pomocí osvědčených vazebných systémů (Siloc, Silicoater. Silicoater MD, Rocatec /3M Espe, Alloy primer/kuraray, Metal primer/gc) Přitom je třeba zohlednit pokyny ke zpracování jednotlivých vazebných systémů.

6 Nanést vrstvu retention flow opaque a polymerovat. retention flow opaque/ c&b opaque F retention flow opaque nanést štětcem nebo nástrojem, rozdělit zvláště do oblastí ležících pod sebou a polymerovat. c&b opaque F dát na míchací blok a promíchat. c&b opaque F křížovitě nanést pevným štětcem s krátkým vlasem v několika rovnoměrně silných vrstvách, až je kovová konstrukce pokryta. Každá vrstva musí být jednotlivě polymerována. Mezičlen vyplnit Pokyn Signum ET 1 a Příliš silně nanesené opakerové vrstvy (>80 µm) polymerovat zabraňují dostatečné polymeraci a oslabují spojení (viz tabulka str. k povrchu slitiny. 12) U mezičlenů se před nanesením Signum ET 1 nanese a polymeruje vrstva opakeru. Signum ET 1 vyplnit až do úrovně sousedních fazetovaných korunek (max. 5 mm). Na polymerovaný Signum ET 1 se nanese c&b opaque F jak je popsáno. Nanést první a druhou vrstvu c&b opaque F a každou jednotlivou vrstvu polymerovat. Signum margin nanést na cervikální okraj korunky a polymerovat. Signum margin, dentine, enamel a effect Před dalším opracováním budou všechny místa na modelu, které se mohou dostat do kontaktu s komponentami Signum, izolována pomocí Insulating pen I a II. Nanášení komponent Signum margin, dentine, enamel a transpa se provádí dle schéma nanášení. Jednotlivé pastové komponenty nanášet pouze na již polymerované vrstvy. Pouze polymerací každé jednotlivé vrstvy získá fazetovací materiál své fyzikální hodnoty a požadovanou barvu.

7 Nanést Signum Nanášení past Signum se provádí po částech. dentine a Pastu Signum, která se vytlačí z patrony, zhutnit polymerovat. modelovacím nástrojem a nanést na již polymerované vrstvy Signum a pevně přitlačit. Modelace se provádí modelovacím nástrojem nebo štětcem. Zhutněním pasty Signum se zabrání uzavření vzduchových bublin mezi vrstvami. Příliš silná vrstva Signum enamel nebo nadměrné Nanést Signum navrstvení jádra dentinu způsobuje zešednutí effect nebo cre- barevného účinku fazety. Optimální reprodukce active k barvy bude dosaženo s tloušťkou vrstvy 0,5 mm 2 individuálnímu mm. Vedle transparentní hmoty k dosažení vytvoření barvy a působení do hlouby je k doplnění dásňových hmot polymerovat (hmoty k dispozici také Signum gingiva a cre-active creactive pokrýt Gingiva k vyrovnání atrofovaných oblastí. pomocí Signum ). Signum enamel nanést v horní třetině fazety a polymerovat. Fazetu opracovat pomocí soupravy nástrojů tool kit pro a vyleštit do vysokého lesku. Hotová fazeta s komponentami ze Signum essentia a Signum incisal.

8 Nanést jednu vrstvu retention flow opaque a polymerovat. Mezičlen vyplnit pomocí Signum ET 1 a polymerovat (viz tabulka str. 12). Signum matrix Dle volby se může místo pastového materiálu s nízkou viskozitou pro incizální oblast použít nízkoviskózní Signum matrix. K jednoduchému zpracování mohou být tyto hmoty zgelovány pomocí Heralight pre, než budou polymerovány v přístroji Heraflash nebo UniXS Hmoty Value (VL1 VL4) se nanesou k nastavení světlosti. Tak mohou také tenčí fazety s tmavě prosvítajícími kovovými konstrukcemi velmi lehce získat potřebnou hodnotu světlosti Nanést první a druhou vrstvu c&b opaque F a každou jednotlivou vrstvu polymerovat. Mamelony mohou být vytvořeny štětcem nebo modelovacím nástrojem. Sekundární dentin se může použít dle volby pro oblasti krčků, palatinální plochy nebo imitovaná místa abraze. Rovněž jsou vhodné M D1, M D2 a S D1 jako opákní dentiny díky jejich nízké transparenci. Hmoty OS a OT budou v důsledku míchání nástrojem nebo štětcem za krátkou dobu tence tekoucí. Toto může být předností, když komponenty matrice mají při nanášení více zabíhat.

9 Vrstva Opal Transpa Vrstva Opal Schneide V incizální oblasti se požívají hmoty Opal Transpa (OT 1 OT-10), aby se vytvořila opalescence a transparence přirozeného zubu. Čím je číslo menší, tím je hmota Opal Transpa ve svém účinku transparentnější. Přitom je OT 1 hmota s největší transparentností (průsvitností) a nejnižší opalescencí, zatímco OT 10 vykazuje nejnižší transparenci a nejvyšší opalescenci. Dodatečně k nastavení transparence popř. opalescence mohou být pomocí barevných hmot Opal Transpa OT A, OT B, OT G, OT Y, OT dosaženy ledově barevné efekty. Nakonec se dokončí anatomický tvar pomocí vhodné hmoty Opal Schneide (OS 1 OS 4). Hotově vypracovaná a leštěná práce. Pokyny Hmoty OS a OT, MD a SD mohou být zgelovány v Heralight pre a nesmí přitom překročit tloušťku vrstvy 1 mm (polymerační doby viz tabulka str.12).

10 Connector K navázání Signum na.polymery za tepla nebo za studena a protézní zuby se používá světlem vytvrzovaný connector. Vazební plochu zdrsnit hrubým diamantem nebo min. 50 µm Al 2 O 3 a tlakem 2 bar. Prach vzniklý při opracování odstranit pevným, čistým štětcem. Connector nanést štětcem na jedno použití dostatečně vlhce na předem opracované plochy, 2 min. nechat působit a polymerovat např. pomocí Heralight pre sec. Požadovanou charakterizaci provést hmotami cre-active nebo Signum, podle doporučeného postupu nanést a polymerovat (viz informace k použití connectoru). Pokyny Pokud není dodržena doba působení min. 2 min. a následná polymerace, nevznikne dostatečné vazné spojení. Při vazbě polymerů za studena na Signum povrch zdrsnit, jak je popsáno dříve a nanést c&b kapalinu (liquid). Doba polymerace: 90 sec. Heraflash nebo UniXS

11 cre-active K individuálnímu zhotovování fazet nebo protéz se mohou použít cre-active kapaliny Transpafluids. Nanáší se přímo na vytvrzený povrch a polymerují. Aby byla zaručena dostatečná polymerace, neměly by se komponenty cre-active míchat s pastovými komponenty Signum. Pokud se dobarvovací barvy cre-active nanesou na fazetu, musí být navrstveny hmotami Signum (např. enamel nebo incizální hmotou Opal Schneide). Při použití na povrchy protéz se musí provést vazba pomocí přípravku connector. Po zpracování se musí provést konečné pokrytí pomocí cre-active Gingiva. Pokyny Všechny komponenty cre-active mohou být mezi sebou míchány. Hmoty cre-active Gingiva se nepoužívají pro fazety. Fazetu opracovat pomocí tool kit pro a vyleštit do vysokého lesku. Opracování/leštění Po konečné polymeraci 180 sec. může být ihned započato s opracováním fazety. Pro optimální opracování Signum jsou vhodné výhradně tvrdokovové frézy s mikrokřížovými břity. Opracování vestibulárních ploch se provádí frézami Magnum a Piccolo při cca ot./min. Přechodová místa kovové konstrukce k fazetě budou uzpůsobena pomocí leštičky Silico ( ot./min.) Předleštění fazety se provádí pomocí Prepol ( ot./min.), aniž by se zničila strukturalizace. Přitom vzniká hedvábně matný lesk. Leštění do vysokého lesku se dosáhne pomocí Mepol I nebo Mepol II za použití HP pasty a následně pomocí Hipol. Při zpracování Signum matrix je třeba upřednostnit Mepol II pro dlouhodobý vysoký lesk. Po čištění parní čističkou je třeba následně fazetu ještě jednou vyleštit čistým Hipol.

12 c&b liquid K usnadnění při modelaci popř. adaptaci pasty Signum se může modelovací nástroj nebo štětec smočit trochou kapaliny c&b liquid. K opětovnému vytvoření poškozené disperzní vrstvy se kapalina c&b liquid nanese štětcem tence, ale dostatečně vlhce a na velké ploše přes místo styku. Kapalina c&b liquid musí na povrchu působit cca. 30 sec. a nesmí být samostatně polymerována. Korektury tvaru a barvy mohou být provedeny na polymerované fazetě kdykoliv. K tomuto účelu povrch řádně zdrsnit pomocí Diaface a následně očistit čistým štětcem. Kapalinu c&b liquid použít, jak je popsáno dříve, a nanést požadované komponenty Signum. Polymerace Viz tabulka strana 12

13 Barevné kombinace Barva Barva Value Incizální hmota Opalschneide MD1; MD2; MD3; OT1-OT10; OTY; OTB; OTA; OTG; a OT Ice se používají individuálně bez speciálního přiřazení u všech barev.

14 Přístroje pro polymeraci/doby polymerace Materiál max. vytvrzovatelné tloušťky vrstev (mm) Materiály: Margin, Dentin, Enamel, Effect, Value, Opal Schneide, Opal Transpa, Mamelon Dentin, Signum gingiva, cre-active Přístroje k želírování: Heraflash (6 sec.) Heralight pre (10 sec) Vision alpha (3MEspe) Po provedeném navrstvení více složek až po uvedenou max. tloušťku vrstvy bude následovat mezipolymerace (90 sec.)

Seznam. 3 SR Chromasit. 4 Složení

Seznam. 3 SR Chromasit. 4 Složení Seznam 3 SR Chromasit 4 Složení 5 Přehled a popis výrobků 5 SR Chromasit Opaquer 5 SR Chromasit Intensiv Opaquer 6 SR Chromasit Opaquer Liquid 7 SR Chromasit Dentin 7 SR Chromasit Schneide 8 SR Chromasit

Více

CZ 2. Oblasti používání Signum ceramis a matrix: - bezkovové jednotlivé korunky, fazety, inleje a onleje, - individualizace umìlých zubù,

CZ 2. Oblasti používání Signum ceramis a matrix: - bezkovové jednotlivé korunky, fazety, inleje a onleje, - individualizace umìlých zubù, Návod k použití Komponenty Signum essentia, incisal a matrix setù jsou svìtlem tuhnoucí nano - hybridní kompozity pro korunky a mùstky. Signum ceramis je sklo-keramický kompozit pro bezkovové náhrady.

Více

Lava Ceram Zirkoniová fazetovací keramika pro přirozenou estetiku

Lava Ceram Zirkoniová fazetovací keramika pro přirozenou estetiku Lava Ceram Zirkoniová fazetovací keramika pro přirozenou estetiku Každá práce je mistrovským dílem Přirozená elegance bez námahy Zub zrcadlo přírody! Rekonstruovat jeho dokonalou krásu co nejrealističtěji

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0456

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0456 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0456 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_630 Jméno autora: Miroslava Hnízdilová Třída/ročník:

Více

Celokeramika IPS e.max 81115-11 Korunka monolitická 2500 81115-12 Korunka fasetovaná keramikou 2900

Celokeramika IPS e.max 81115-11 Korunka monolitická 2500 81115-12 Korunka fasetovaná keramikou 2900 Ceník stomatologických výrobků Platný od 1.4. 2012 do 1.4. 2015 KÓD NÁZEV CENA 50001 Gingivální epitéza velká, první 6 a více mezer... 2700 50002 Gingivální epitéza velká, druhá 6 a více mezer... 2300

Více

Ceník zubní laboratoře Ludmila Štajnerová

Ceník zubní laboratoře Ludmila Štajnerová Ceník zubní laboratoře Ludmila Štajnerová Termíny zhotovení: Fixní práce - do 3. členů maximálně 5 pracovních dní - ochranné korunky, můstky, opravy dle dohody Snímací náhrady - při individuální domluvě

Více

2. vrstva opakeru. 1. vrstva opakeru

2. vrstva opakeru. 1. vrstva opakeru NÁVOD KE ZPRACOVÁNÍ Techniky vrstvení 2. vrstva opakeru 1. vrstva opakeru Tabulka barev Různé materiály SOLIDEX NCC potřebné pro výrobu NCC odstínů mají v tabulce šedé pozadí. Musí být použity v kombinaci

Více

Systém přímých kompozitních fazet pro výplně krčků

Systém přímých kompozitních fazet pro výplně krčků Systém přímých kompozitních fazet pro výplně krčků Jedinečný způsob obnovy zubních krčků. První kompozitní skořepiny pro zubní krčky. VENI. Nejpokrokovější způsob rekonstrukce zubních krčků. Zkušenosti

Více

ZIRKONOVÁ FRÉZOVACÍ TECHNOLOGIE

ZIRKONOVÁ FRÉZOVACÍ TECHNOLOGIE ZIRKONOVÁ FRÉZOVACÍ TECHNOLOGIE Move the world with your hands ČESKÁ Patentovaný systém Vynálezce. Vážení kolegové, dovolte mi malý pohled do minulosti na vznik našeho frézovacího systému. Před 5 lety

Více

Ceník platný od 1.10.2010

Ceník platný od 1.10.2010 Ceník platný od 1.10.2010 www.tisdent.cz Kovy + konstrukce 60065 Klodan 23,- 60068 Wiron99 15,- 60078 Remanium CD 20,- 63057 Titan (čistý, grade 2) 50,- 60151 NPG 52,- 60300 Litá výztuž 270,- 60305 Účet

Více

Ceník stomatologických výrobků

Ceník stomatologických výrobků 62857 Duceralloy C 1 g 30,0 Kč Kov počítán paušálně 3g na 1 člen Kov počítán paušálně 4g na člen u implantátů Kov počítán paušálně 5g u celokovových mezičlenů 60001 Mistrovský dělený model (účtováno ve

Více

zení stomatologické ordinace Přístroje Nástroje Materiály Léčiva

zení stomatologické ordinace Přístroje Nástroje Materiály Léčiva Zařízen zení stomatologické ordinace Přístroje Nástroje Materiály Léčiva Přístroje Stomatologická souprava Stomatologické křeslo Sterilizátor Přístroje k přípravě výplňových materiálů Přístroje k přípravě

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0456 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_628 Jméno autora: Miroslava Hnízdilová Třída/ročník:

Více

Obsah. 3 IPS InLine. 5 Složení. 6 IPS InLine stupnice odstínů

Obsah. 3 IPS InLine. 5 Složení. 6 IPS InLine stupnice odstínů Obsah 3 IPS InLine 5 Složení 6 IPS InLine stupnice odstínů 7 IPS InLine popis sortimentu a výrobků 8 Základní set A-D (Vita vzorník) 10 Základní set Chromascop 12 Sety nezávislé na systémech odstínů 13

Více

Plastické hmoty. Základní informace

Plastické hmoty. Základní informace Plastické hmoty Základní informace Plastické hmoty Je to hlavní protetický materiál Lze se z toho vyrobit fixní i snímatelné náhrady Také je i pomocný materiál co z toho vyrábí? David Jorda - PT2 Plastické

Více

Straumann CARES Visual 9

Straumann CARES Visual 9 Straumann CARES Visual 9 Aktualizace software Co je nového? Verze Softwaru 9.5 Datum vydání 16. března 2015 1. Nové funkce a vylepšení v programu Straumann CARES Visual... 2 1.1 Standardní a individuální

Více

Preparace kavity V. třídy

Preparace kavity V. třídy Preparace kavity V. třídy Charakteristika kavit Kazy krčkové cervikální (krčková) třetina zubní korunky vestibulárně nebo orálně. Anatomická x klinická korunka Anatomická x klinická korunka Anatomická

Více

Kompozity SUPER-COR. Univerzální světlem polymerující mikrohybridní kompozitní systém 1.2. Standardní balení: Kit (souprava)

Kompozity SUPER-COR. Univerzální světlem polymerující mikrohybridní kompozitní systém 1.2. Standardní balení: Kit (souprava) Výplňové materiály 1 SUPER-COR 1.2 OPTICOR FLOW 1.3 EVICROL 1.3 RETENSIN PLUS 1.4 ADHESOR 1.5 ADHESOR FINE 1.5 ADHESOR CARBOFINE 1.5 KAVITAN LC 1.6 KAVITAN PRO 1.6 KAVITAN PLUS 1.7 KAVITAN CEM 1.7 CARYOSAN

Více

Příprava povrchu je velmi důležitá pro funkčnost nátěru, proto byla do této příručky zařazena samostatná kapitola týkající se této problematiky.

Příprava povrchu je velmi důležitá pro funkčnost nátěru, proto byla do této příručky zařazena samostatná kapitola týkající se této problematiky. Aplikace nátěru Úvod Důvodem pro aplikaci nátěru je snaha ochránit natíraný materiál a/nebo dekorativní funkce. Funkčnost jakéhokoli nátěru je podmíněna mnoha faktory, zejména: přípravou povrchu tloušťkou

Více

Nelíbí se vám. Upečte si jinou! Materiály pro fazetování a inleje. vaše žena? Keramika Vita Keramika Kulzer

Nelíbí se vám. Upečte si jinou! Materiály pro fazetování a inleje. vaše žena? Keramika Vita Keramika Kulzer Materiály pro fazetování a inleje Keramika Vita Keramika Kulzer Nelíbí se vám vaše žena? Keramika Ivoclar Vivadent Keramika GC Keramika Dentsply Sirona Dobarvovací systémy Pomocné materiály pro práci s

Více

Technický dokument. Použití spojovacích můstků na epoxidové bázi. DRIZORO CZ, s.r.o.

Technický dokument. Použití spojovacích můstků na epoxidové bázi. DRIZORO CZ, s.r.o. Technický dokument Použití spojovacích můstků na epoxidové bázi DRIZORO CZ, s.r.o. Obsah ÚVOD... 3 KOMPONENTY A SMĚS... 3 APLIKACE A SPOTŘEBA... 4 PŘIPOMÍNKY... 4 PREFABRIKOVANÉ BETONY... 5 ŘADA VÝROBKŮ

Více

Protetické minimum pro DH. 1

Protetické minimum pro DH. 1 Protetické minimum pro DH lenka.roubalikova@tiscali.cz 1 Funkce chrupu Příjem potravy Rozmělňování potgravy Fonace Estetika psychologické aspekty lenka.roubalikova@tiscali.cz 2 Škody plynoucí ze ztrát

Více

Ceník laboratoře PREISDENT s.r.o. platný od , Liberecká 59, Jablonec nad Nisou, 46601

Ceník laboratoře PREISDENT s.r.o. platný od , Liberecká 59, Jablonec nad Nisou, 46601 Ceník laboratoře PREISDENT s.r.o. platný od 1.7.2018, Liberecká 59, Jablonec nad Nisou, 46601 Kontakt: Tel: 483 313 378 E-mail: apreislerova@centrum.cz Web: preisdent-laborator.cz KOVY A MATERIÁLY 60065

Více

Obsah. Fazetový můstek

Obsah. Fazetový můstek Fazetový můstek Obsah 1.1. Indikace:...1 1.2. Ordinace:...1 2. Vytvoření modelu z otisku a usazení do artikulátoru...1 2.1. Laboratoř:...1 3. Zhotovení fazetového můstku...2 4. Zpracování voskového modelu...2

Více

SLOŽENÍ Stroncium-aluminium-sodium-fluoro-fosforo silikátové sklo Titan dioxid (pouze v opákní verzi) Koiniciátor polymerace

SLOŽENÍ Stroncium-aluminium-sodium-fluoro-fosforo silikátové sklo Titan dioxid (pouze v opákní verzi) Koiniciátor polymerace Návod k použití Dyract Cem Plus Chemicky tuhnoucí kompomerní fixační cement Dyract Cem Plus - fixační cement pro použití ve stomatologii - spojuje hlavní výhody skloionomerních cementů - vazbu k zubní

Více

Zubní laboratoř Ceník

Zubní laboratoř Ceník Zubní laboratoř Ceník Kontakt: Maxi DENTAL s.r.o Žerotínova 895/5a 690 02 Břeclav IČ: 29281377, DIČ : CZ29281377 č. účtu: 2287959399/0800 web: www.maxidental.cz e-mail: laborator@maxidental.cz mob: +420

Více

For 3rd party systems. _Návod k použití

For 3rd party systems. _Návod k použití For 3rd party systems _Návod k použití OBSAH Překlad originálního návodu k obsluze weiß nichtcs Obsah Vysvětlení symbolů..................................... 4 Všeobecná bezpečnostní upozornění......................

Více

Technický list StoPur WV 205 transparentní

Technický list StoPur WV 205 transparentní PUR uzavírací nátěr, vodou ředitelný, matný, transparentní, bez emisí Charakteristika Použití interiér, vystavený povětrnosti jako transparentní uzavírací nátěr pro polyuretanové podlahové materiály s

Více

1525, Kč. 5618 Kč. 11 874, Kč. Dyract XP. SDR Eco Refill. Palodent Plus Intro Kit DENTSPLY REPORT X. XII. 2014 CEEP172

1525, Kč. 5618 Kč. 11 874, Kč. Dyract XP. SDR Eco Refill. Palodent Plus Intro Kit DENTSPLY REPORT X. XII. 2014 CEEP172 Restorative Dyract XP CEEP172 Dyract XP je nejrozšířenější kompomerní materiál pro výplně všech tříd anteriorního a posteriorního úseku. Je vhodný i pro rizikové skupiny pacientů (geriatričtí pacienti,

Více

Fazetovací materiál VITA VM LC. světlem tvrzený mikročásticový kompozitní materiál k použití u fixních a snímatelných náhrad

Fazetovací materiál VITA VM LC. světlem tvrzený mikročásticový kompozitní materiál k použití u fixních a snímatelných náhrad Fazetovací materiál VITA VM LC světlem tvrzený mikročásticový kompozitní materiál k použití u fixních a snímatelných náhrad Návod na zpracování Stav k 8/04 VITA VM LC VITA VM BOND Koncentrace na současnost

Více

VITAVM Koncept. Systém neomezených možností. VITA perfect match. K dostání v barvách VITA SYSTEM 3D-MASTER a VITA classical A1 D4. Platí od 09.

VITAVM Koncept. Systém neomezených možností. VITA perfect match. K dostání v barvách VITA SYSTEM 3D-MASTER a VITA classical A1 D4. Platí od 09. VITAVM Koncept A VITA určování barev VITA barevná komunikace VITA barevná reprodukce VITA kontrola barvy Platí od 09.17 VITA perfect match. Systém neomezených možností K dostání v barvách VITA SYSTEM 3D-MASTER

Více

MUDr. Tomáš Vaněk, Jihlava. SonicFill systém pro přímé kompozitní výplně v postranním úseku.

MUDr. Tomáš Vaněk, Jihlava. SonicFill systém pro přímé kompozitní výplně v postranním úseku. MUDr. Tomáš Vaněk, Jihlava SonicFill systém pro přímé kompozitní výplně v postranním úseku. Stále častěji řešíme přání pacientů zhotovit bílé výplně v postranním úseku chrupu. Amalgám, sebelépe zhotovený,

Více

Poškození laku. Prevence, rozpoznání, ochrana. téma materiály & technologie

Poškození laku. Prevence, rozpoznání, ochrana. téma materiály & technologie téma materiály & technologie Poškození laku Prevence, rozpoznání, ochrana Článek s bohatou fotografickou dokumentací se zabývá aspekty kvalitní ochrany dřeva. Všímá si především vlivu správného opracování

Více

Modelovací technika. Modelovací technika. Korunka a můstek. Friedrich Jetter Christian Pilz. Ideální pro dentální technologii

Modelovací technika. Modelovací technika. Korunka a můstek. Friedrich Jetter Christian Pilz. Ideální pro dentální technologii Modelovací technika Modelovací technika Korunka a můstek Friedrich Jetter Christian Pilz Ideální pro dentální technologii Modelovací technika Modelovací technika Waxlectric II Vyhřívané nože s elektronicky

Více

DUOTEC S.R.O. zubní laboratoř. Laboratorní ceník (ceník platný od 1.1.20011) Obecné: Inlaye, onlaye, fasety:

DUOTEC S.R.O. zubní laboratoř. Laboratorní ceník (ceník platný od 1.1.20011) Obecné: Inlaye, onlaye, fasety: DUOTEC S.R.O zubní laboratoř Laboratorní ceník (ceník platný od 1.1.20011) Obecné: Kód Cena Název 80001 49.00 STUDIJNÍ MODEL S OTISKEM 80002 65.00 ANALÝZA MODELŮ V OKLUDORU 80003 350.00 KONZULTACE MEZIČELISTNÍCH

Více

NEJLEPŠÍ BEZKOVOVÁ TECHNOLOGIE PRO KORUNKY A MŮSTKY DVOUDENNÍ PRAKTICKÝ KURZ PRO ZUBNÍ TECHNIKY

NEJLEPŠÍ BEZKOVOVÁ TECHNOLOGIE PRO KORUNKY A MŮSTKY DVOUDENNÍ PRAKTICKÝ KURZ PRO ZUBNÍ TECHNIKY NEJLEPŠÍ BEZKOVOVÁ TECHNOLOGIE PRO KORUNKY A MŮSTKY 99,98% Aluminium oxid NA SVĚTĚ RYCHLEJŠ PEVNĚJŠ LEHČ SNAZŠ LEVNĚJŠÍ Více jak 30 let zkušeností Revoluce v dentálním protetickém průmyslu ABSOLUTNĚ Absolutně

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0456 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_633 Jméno autora: Miroslava Hnízdilová Třída/ročník:

Více

CONSTRUCT POUŽITÍ CONSTRUCT

CONSTRUCT POUŽITÍ CONSTRUCT b e l l e d e s t c l a i r e CONSTRUCT CONSTRUCT je ultra-pevné polyethylenové vlákno, které je možné používat jako vnitřní matrice a výztuže u všech polymer-keramických nekovových korunek, můstků a dlah.

Více

Pracovní postupy Cemix Provádění hliněných malt a omítek

Pracovní postupy Cemix Provádění hliněných malt a omítek Pracovní postupy Cemix Provádění hliněných malt a omítek Pracovní postupy Cemix - Provádění hliněných malt a omítek Obsah 1 Použití... 3 2 Skladba systému... 3 3 Postup provádění... 3 3.1 Zdění... 3 3.2

Více

Překlad originálního návodu k obsluze. Vysvětlení symbolů... 4. Všeobecná bezpečnostní upozornění... 6. Vhodný personál... 6. Vlastnosti...

Překlad originálního návodu k obsluze. Vysvětlení symbolů... 4. Všeobecná bezpečnostní upozornění... 6. Vhodný personál... 6. Vlastnosti... _Návod k použití OBSAH Překlad originálního návodu k obsluze weiß nichtcs Obsah Vysvětlení symbolů.................................... 4 Všeobecná bezpečnostní upozornění..................... 6 Vhodný

Více

kurzy INTERDENT pro zubní techniky CZ-100 00 PRAHA 10, FOERSTROVA 12

kurzy INTERDENT pro zubní techniky CZ-100 00 PRAHA 10, FOERSTROVA 12 kurzy pro zubní techniky 2 0 1 2 CZ-100 00 PRAHA 10, FOERSTROVA 12 Vita ro(c)kování Firma interdent s.r.o. Vám předkládá i letos ročenku odborných kurzů pro zubní techniky. Školení probíhají již tradičně

Více

VITA SUPRINITY PC Návod na zpracování

VITA SUPRINITY PC Návod na zpracování VITA SUPRINITY PC Návod na zpracování VITA Farbkommunikation VITA Farbkommunikation VITA určování barev VITA barevná komunikace VITA barevná reprodukce VITA kontrola barvy Platí od 05.16 VITA shade, VITA

Více

TECHNICKÝ LIST HENSOTHERM 410 KS - indoor -

TECHNICKÝ LIST HENSOTHERM 410 KS - indoor - TECHNICKÝ LIST HENSOTHERM 410 KS - indoor - Protipožární nátěrový systém pro ocel schválení dle EN 13501-2 použití pro požární odolnost 30 60 min VLASTNOSTI Technika optimální vzhled díky nízkým tloušťkám

Více

VITA VMK Master Návod na zpracování

VITA VMK Master Návod na zpracování Návod na zpracování VITA určování barev VITA barevná komunikace VITA barevná reprodukce VITA kontrola barvy Platí od 12.15 VITA shade, VITA made. Pro fazetování metalokeramických konstrukcí v rámci běžného

Více

VITA VMK Master Návod na zpracování

VITA VMK Master Návod na zpracování Návod na zpracování VITA určení barvy VITA barevná komunikace VITA barevná reprodukce VITA kontrola barvy Platí od.09 Pro fazetování metalokeramických konstrukcí v rámci běžného rozsahu hodnot koeficientu

Více

Návod k použití - 18

Návod k použití - 18 Návod k použití 3-18 OBSAH Překlad originálního návodu k obsluze weiß nichtcs Obsah Vysvětlení symbolů.................................... 4 Všeobecná bezpečnostní upozornění..................... 5 Vhodný

Více

Pomocí jedinečného VITA SYSTEM 3D-MASTER můžete systematicky určovat a dokonale reprodukovat všechny přirozené barvy zubů.

Pomocí jedinečného VITA SYSTEM 3D-MASTER můžete systematicky určovat a dokonale reprodukovat všechny přirozené barvy zubů. Fazetovací materiál Pomocí jedinečného VITA SYSTEM 3D-MASTER můžete systematicky určovat a dokonale reprodukovat všechny přirozené barvy zubů. Zuby Vita System Úkony 3D- Master Přístroje Úplná keramika

Více

Pomocí jedinečného VITA SYSTEM 3D-MASTER můžete systematicky určovat a dokonale reprodukovat všechny přirozené barvy zubů.

Pomocí jedinečného VITA SYSTEM 3D-MASTER můžete systematicky určovat a dokonale reprodukovat všechny přirozené barvy zubů. Umělá hmota pro fazetování VITA VM CC je k dostání v rámci VITA SYSTEM 3D-MASTER a v barvách VITAPAN classical AD4. Barevná kompatibilita se všemi VITA SYSTEM 3D-MASTER a materiály VITAPAN classical A-D4

Více

Překlad originálního návodu k obsluze. Vysvětlení symbolů... 4. Všeobecná bezpečnostní upozornění... 5. Vhodný personál... 5. Vlastnosti...

Překlad originálního návodu k obsluze. Vysvětlení symbolů... 4. Všeobecná bezpečnostní upozornění... 5. Vhodný personál... 5. Vlastnosti... _Návod k použití OBSAH Překlad originálního návodu k obsluze weiß nichtcs Obsah Vysvětlení symbolů..................................... 4 Všeobecná bezpečnostní upozornění...................... 5 Vhodný

Více

CAD / CAM BLOKY IVOCLAR VIVADENT 424 BLOKY GC 427 OPTIGLAZE 427

CAD / CAM BLOKY IVOCLAR VIVADENT 424 BLOKY GC 427 OPTIGLAZE 427 CAD / CAM BLOKY IVOCLAR VIVADENT BLOKY GC OPTIGLAZE ////////// BLOKY IVOCLAR VIVADENT CAD / CAM //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Více

Obsah: NÁSTROJE SeptoContact... 4 SeptoCompo Shape... 6 SeptoCure... 8

Obsah: NÁSTROJE SeptoContact... 4 SeptoCompo Shape... 6 SeptoCure... 8 Obsah: NÁSTROJE SeptoContact... 4 SeptoCompo Shape... 6 SeptoCure... 8 DOKONČOVÁNÍ A LEŠTĚNÍ SeptoDiscs... 10 SeptoWheels PX... 12 SeptoPolisher... 14 SeptoDiamond Paste... 16 MATRICE SeptoMatrix Cervical...

Více

LABORATOŘ modelování MOLDASTONE CN FUJIROCK EP ELITE ROCK VODICÍ ČEPY STŘEDNÍ A SLABÉ GIROFORM

LABORATOŘ modelování MOLDASTONE CN FUJIROCK EP ELITE ROCK VODICÍ ČEPY STŘEDNÍ A SLABÉ GIROFORM modelování MOLDASTONE CN Velmi tvrdá tixotropní syntetická sádra v barvách slonová kost, šedá, světle hnědá, světle zelená, růžová, světle růžová. Tvrdost 220 N/mm2 po 1 hodině. Balení: 4,5 kg, různé barvy

Více

Houževnatě pružný, odolný povrch, zatížitelný chůzí a jízdou. Překlenutí statických trhlin. Velká rozmanitost barevných odstínů. Lesk.

Houževnatě pružný, odolný povrch, zatížitelný chůzí a jízdou. Překlenutí statických trhlin. Velká rozmanitost barevných odstínů. Lesk. Technický list strana 1 Charakteristika Funkce Vzhled Oblast použití Technická data Produktová skupina Parametry Houževnatě pružný, odolný povrch, zatížitelný chůzí a jízdou. Překlenutí statických trhlin.

Více

Projekt Studijní portál pro pedagogy a studenty vyšší odborné školy, číslo CZ.2.17/3.1.00/33259

Projekt Studijní portál pro pedagogy a studenty vyšší odborné školy, číslo CZ.2.17/3.1.00/33259 4. MODELOVACÍ PRYSKYŘICE (PRO ŠTĚTEČKOVOU TECHNIKU) Chceme-li zhotovit přesnou kovovou konstrukci pro metalokeramiku, fazetované můstky či korunky pomocí licí techniky, je vhodné ji vymodelovat ze samopolymerující

Více

For 3rd party systems. _Návod k použití

For 3rd party systems. _Návod k použití For 3rd party systems _Návod k použití OBSAH Překlad originálního návodu k obsluze weiß nichtcs Obsah Vysvětlení symbolů..................................... 4 Všeobecná bezpečnostní upozornění......................

Více

Laboratoř. speciální. jaro léto platí od do sledujte nás na facebook.com/gceurope. GC Initial Layering Guides

Laboratoř. speciální. jaro léto platí od do sledujte nás na facebook.com/gceurope. GC Initial Layering Guides Laboratoř jaro léto 2017 speciální nabídka platí od 1. 1. do 30. 4. 2017 GC Initial Layering Guides sledujte nás na facebook.com/gceurope vynikající estetické vlastnosti skvělá leštitelnost barevně stálý

Více

Změňte čas strávený sintrováním na čas strávený usmíváním.

Změňte čas strávený sintrováním na čas strávený usmíváním. Rychlý průvodce Straumann n!ce Plně krystalizovaný estetický materiál pro mnoho Vašich indikací. Změňte čas strávený sintrováním na čas strávený usmíváním. Co je materiál n!ce? n!ce je lithiumaluminosilikátová

Více

PREMISE INDIRECT Návod k použití

PREMISE INDIRECT Návod k použití PREMISE INDIRECT Návod k použití Premise Indirect. Výsledek vědy zrozený z úspěchu materiálů Herculite XRV, belleglass NG a Premise. Premise Indirect pouţívá stejnou optimalizovanou trimodální polymerizaci

Více

Překlad originálního návodu k obsluze. Vysvětlení symbolů... 4. Všeobecná bezpečnostní upozornění... 5. Vhodný personál... 6. Vlastnosti...

Překlad originálního návodu k obsluze. Vysvětlení symbolů... 4. Všeobecná bezpečnostní upozornění... 5. Vhodný personál... 6. Vlastnosti... _Návod k použití OBSAH Překlad originálního návodu k obsluze weiß nichtcs Obsah Vysvětlení symbolů..................................... 4 Všeobecná bezpečnostní upozornění...................... 5 Vhodný

Více

MODELÁŽ DOPLNĚNÍ KDY JAKÝ GEL?

MODELÁŽ DOPLNĚNÍ KDY JAKÝ GEL? POUŽITÍ GELŮ MODELÁŽ Po očištění a zmatnění přírodního nehtu jemným pilníkem odstraňte vzniklý prach k tomu určeným štětcem. Naneste rovnoměrnou vrstvu základového gelu (NOMO Basic gel, Kulzer Gel 1, atd.)

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0456 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_625 Jméno autora: Miroslava Hnízdilová Třída/ročník:

Více

Návod ke zpracování. Platí k 05.11

Návod ke zpracování. Platí k 05.11 Návod ke zpracování Platí k 05. Pro kovové konstrukce v konvenčním rozsahu součinitele tepelné roztažnosti. K dostání v barvách VITA SYSTEM 3D-MASTER a VITA classical A D4. Obsah Konkrétní případ 4 VITA

Více

nízká hodnota v tenké vrstvě; s jantarovými efekty; silnější vrstva umocní jas

nízká hodnota v tenké vrstvě; s jantarovými efekty; silnější vrstva umocní jas HRi Function (CZ) ENAmEl PlUS hri SYSTÉm PrO ESTETICKÉ restaurace Návod k použití Enamel Plus HRi je světlem tuhnoucí radioopákní kompozit pro přímé a nepřímé rekonstrukce frontálního a distálního úseku.

Více

Provizorní materiály PROVIZORNÍ KORUNKY MATERIÁLY PRO PROVIZORNÍ C+B PROVIZORNÍ VÝPLŇOVÉ MATERIÁLY PROVIZORNÍ UPEVŇOVACÍ CEMENTY

Provizorní materiály PROVIZORNÍ KORUNKY MATERIÁLY PRO PROVIZORNÍ C+B PROVIZORNÍ VÝPLŇOVÉ MATERIÁLY PROVIZORNÍ UPEVŇOVACÍ CEMENTY Provizorní materiály PROVIZORNÍ KORUNKY MATERIÁLY PRO PROVIZORNÍ C+B PROVIZORNÍ VÝPLŇOVÉ MATERIÁLY PROVIZORNÍ UPEVŇOVACÍ CEMENTY 67 PROVIZORNÍ KORUNKY Provizorní materiály Provizorní korunky Provizorní

Více

CarbonTEX/CarbonTEX PRO

CarbonTEX/CarbonTEX PRO CarbonTEX/CarbonTEX PRO Trocha individuality Informace pro ortotiky-protetiky 2 Ottobock CarbonTEX/CarbonTEX PRO CarbonTEX/CarbonTEX PRO Praktické rady CarbonTEX/CarbonTEX PRO Zdrsněte povrch laminovaného

Více

Návod k použití 3-21

Návod k použití 3-21 Návod k použití 3-21 OBSAH Překlad originálního návodu k obsluze weiß nichtcs Obsah Vysvětlení symbolů.................................... 4 Všeobecná bezpečnostní upozornění..................... 6 Vhodný

Více

StoPur BB 100. Technický list strana 1. Povrchová úprava podlah s vysokými nároky na vzhled, na polyuretanové bázi. Charakteristika Funkce

StoPur BB 100. Technický list strana 1. Povrchová úprava podlah s vysokými nároky na vzhled, na polyuretanové bázi. Charakteristika Funkce Technický list strana 1 Charakteristika Funkce Vzhled Oblast použití Technická data Produktová skupina Parametry Pokyny pro zpracování Podklad Teplota zpracování Struktura vrstev Statické překlenutí trhlin.

Více

Návod k použití - 18

Návod k použití - 18 Návod k použití 3-18 OBSAH Překlad originálního návodu k obsluze weiß nichtcs Obsah Vysvětlení symbolů.................................... 4 Všeobecná bezpečnostní upozornění..................... 6 Vhodný

Více

ICE ZIRKONOVÁ KERAMIKA. Láska k dokonalosti DEUTSCH

ICE ZIRKONOVÁ KERAMIKA. Láska k dokonalosti DEUTSCH ICE ZIRKONOVÁ KERAMIKA Láska k dokonalosti DEUTSCH Láska k dokonalosti Kopírování přírody k dokonalosti je vždy vzrušující. Ingredience pro úspěch jsou talent, neúnavná práce a osobní ambice, ve snaze

Více

Návod k použití pro protetické komponenty CONELOG Instruction manual for Conelog prosthetic component

Návod k použití pro protetické komponenty CONELOG Instruction manual for Conelog prosthetic component Návod k použití pro protetické komponenty CONELOG Instruction manual for Conelog prosthetic component 1 Popis výrobku 1.1 Implantáty CONELOG SCREW-LINE Implantáty CONELOG SCREW-LINE jsou enoseální implantáty

Více

ORDINACE. Podzim Zima. Atraktivní nabídky od Ivoclar Vivadent. Platnost 1.9.2015-18.12.2015

ORDINACE. Podzim Zima. Atraktivní nabídky od Ivoclar Vivadent. Platnost 1.9.2015-18.12.2015 ORDINACE 2015 Podzim Zima Atraktivní nabídky od Ivoclar Vivadent Platnost 1.9.2015-18.12.2015 Adhese Universal 1 Adhese Universal System Pack VivaPen 1 2 ml (664504) 1 Tetric EvoFlow Bulk Fill 1 2 g (646472,667724,

Více

Návod na zhotovení lepených spojů s PVC tvarovkami

Návod na zhotovení lepených spojů s PVC tvarovkami Návod na zhotovení lepených spojů s PVC tvarovkami 1. Zhotovení lepených spojů předpokládá dostatečné odborné znalosti, které lze získat ve vhodných odborných kursech. Informace o vzdělávacích možnostech

Více

Fotodokumentace jednotlivých fází aplikace MFC Final 400

Fotodokumentace jednotlivých fází aplikace MFC Final 400 Fotodokumentace jednotlivých fází aplikace MFC Final 400 Příprava podkladu: Podklad musí být stabilizovaný, zbavený uvolněných částic a mastnot (tryskání, broušení, frézování) s následným odsátím prachu.

Více

Přímý kompozitní fazetovací systém Inovativní a neuvěřitelně snadné zhotovování výplní frontálních zubů

Přímý kompozitní fazetovací systém Inovativní a neuvěřitelně snadné zhotovování výplní frontálních zubů Přímý kompozitní fazetovací systém Inovativní a neuvěřitelně snadné zhotovování výplní frontálních zubů Nový přímý kompozitní fazetovací systém Pro inovativní a neuvěřitelně snadné zhotovování výplní frontálních

Více

Překlad originálního návodu k obsluze. Vysvětlení symbolů... 4. Všeobecná bezpečnostní upozornění... 5. Vhodný personál... 5. Vlastnosti...

Překlad originálního návodu k obsluze. Vysvětlení symbolů... 4. Všeobecná bezpečnostní upozornění... 5. Vhodný personál... 5. Vlastnosti... _Návod k použití OBSAH Překlad originálního návodu k obsluze weiß nichtcs Obsah Vysvětlení symbolů..................................... 4 Všeobecná bezpečnostní upozornění...................... 5 Vhodný

Více

BISCO Návod na použití

BISCO Návod na použití BISCO Ostatní materiály BIS-CORE duálně tuhnoucí, radioopákní, vysoce plnivý cement / kompozit vytvořený speciálně na dostavby kořenových čepů. Obsahuje skelné částečky umožňující jednoduchou aplikaci

Více

Modelové a formovací hmoty

Modelové a formovací hmoty Modelové a formovací hmoty Silikan 38 Silikan Universal 38 Silisan N 38 Gloria Special 38 Alabastrová Sádra 39 Mramorit Blue 39 Mramorit 39 Efektor 39 Convertin Hart 40 Ceradent 41 Tessex Al 41 Tessex

Více

Vulmproepox R RH. Vulmproepox R RH je dvousložková nátěrová hmota založená na bázi vody, která se skládá ze. Popis výrobku: Použití: Výhody:

Vulmproepox R RH. Vulmproepox R RH je dvousložková nátěrová hmota založená na bázi vody, která se skládá ze. Popis výrobku: Použití: Výhody: Technický list Datum vydání 04/2014 Vulmproepox R RH ROPOVODY, PLYNOVODY Nátěr na železné konstrukce, antikorozní základní i vrchní nátěr. Popis výrobku: Vulmproepox R RH je dvousložková nátěrová hmota

Více

II. Připevňování termoizolačního materiálu 8 str. 4 9 Nanášení lepicí malty na desky z minerální vlny Při lepení desek z minerální vlny oprášíme lepený povrch kartáčem ještě před nanesením lepicí malty

Více

CELOPLÁŠŤOVÁ KORUNKA

CELOPLÁŠŤOVÁ KORUNKA Střední škola, Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené, Praha 5 Radlice, Výmolova 169 Škola: Střední zdravotnická škola pro sluchově postižené Obor: Zubní technik CELOPLÁŠŤOVÁ KORUNKA (pryskyřice)

Více

Návod k použití - 20

Návod k použití - 20 Návod k použití 3-20 OBSAH Překlad originálního návodu k obsluze weiß nichtcs Obsah Vysvětlení symbolů.................................... 4 Všeobecná bezpečnostní upozornění..................... 6 Vhodný

Více

Překlad originálního návodu k obsluze. Vysvětlení symbolů Všeobecná bezpečnostní upozornění Vhodný personál Vlastnosti...

Překlad originálního návodu k obsluze. Vysvětlení symbolů Všeobecná bezpečnostní upozornění Vhodný personál Vlastnosti... _Návod k použití OBSAH Překlad originálního návodu k obsluze weiß nichtcs Obsah Vysvětlení symbolů..................................... 4 Všeobecná bezpečnostní upozornění...................... 5 Vhodný

Více

CoCr Bio Star Ø 98,5 mm, H 20 mm REF CoCr Bio Star Ø 98,5 mm, H 10 mm REF CoCr Bio Star Ø 98,5 mm, H 12 mm REF

CoCr Bio Star Ø 98,5 mm, H 20 mm REF CoCr Bio Star Ø 98,5 mm, H 10 mm REF CoCr Bio Star Ø 98,5 mm, H 12 mm REF CAD/CAM materials CoCr BioStar CoCr BioStar je chrom-kobaltová slitina neobsahující příměsi drahých kovů. Je vhodná pro použití v dentálních frézovacích strojích (CAD/CAM technologie). Neobsahuje nikl,

Více

Epoxidová uzavírací vrstva.

Epoxidová uzavírací vrstva. Technický list strana 1 Charakteristika Funkce Vzhled Oblast použití Technická data Produktová skupina Parametry Vysoká odolnost proti chemikáliím. Dobrá nepropustnost oxidu uhličitého (hodnota Sd oxidu

Více

Strana. Strana. Strana. Strana

Strana. Strana. Strana. Strana Galvanické diamanty Profil Rotadent je profesionální, česká, dynamická a moderní společnost specializující se na dodávku a servis rotačních nástrojů, přístrojů, materiálů, příslušenství a ucelená řešení

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0456 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_640 Jméno autora: Miroslava Hnízdilová Třída/ročník:

Více

Čištění: Pro přípravu povrchů se používá MAFIX ČISTIČ.

Čištění: Pro přípravu povrchů se používá MAFIX ČISTIČ. ALKACRYL PLEXI PMMA je profesionální krystalicky čiré rychleschnoucí lepidlo 1-10 min., na lepení plexiskla a profilů v reklamním, plastikářském, nábytkářském, automobilovém a elektrotechnickém průmyslu.

Více

METALOGRAFIE I. 1. Úvod

METALOGRAFIE I. 1. Úvod METALOGRAFIE I 1. Úvod Metalografie je nauka, která pojednává o vnitřní stavbě kovů a slitin. Jejím cílem je zviditelnění struktury materiálu a následné studium pomocí světelného či elektronového mikroskopu.

Více

SIGMAFAST 278. TECHNICKÝ LIST 1. března 2018 (revize ENG TDS 6/2015) POPIS. 2K vysokovrstvý zinkfosfátový epoxidový základní nátěr a mezivrstva

SIGMAFAST 278. TECHNICKÝ LIST 1. března 2018 (revize ENG TDS 6/2015) POPIS. 2K vysokovrstvý zinkfosfátový epoxidový základní nátěr a mezivrstva POPIS 2K vysokovrstvý zinkfosfátový epoxidový základní nátěr a mezivrstva ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI Epoxidový základ nebo mezivrstva do různých systémů ochranných nátěrů Vynikající antikorozní vlastnosti při

Více

SAMOSTATNÉ VÝROBNÍ FÁZE 80001 STUDIJNÍ MODEL S OTISKEM 80001 P PRACOVNÍ MODEL ÚHRADA ZP: ZPŮSOB ÚHRADY ZP:N CENA: 200

SAMOSTATNÉ VÝROBNÍ FÁZE 80001 STUDIJNÍ MODEL S OTISKEM 80001 P PRACOVNÍ MODEL ÚHRADA ZP: ZPŮSOB ÚHRADY ZP:N CENA: 200 SEZNAM VÝROBKŮ- CENÍK PROTETICKÝCH VÝROBKŮ LEDEN 2015 ZPŮSOB ÚHRADY ZP - Způsob úhrady Pojišťovnou I - hradí v plném rozsahu C - hradí ve výši uvedené (= zčásti) N - nehradí SAMOSTATNÉ VÝROBNÍ FÁZE 80001

Více

Telio Lab Telio CAD. Návod k použití

Telio Lab Telio CAD. Návod k použití Telio Lab Telio CAD Návod k použití Obsah Telio Ucelený systém s budoucností 4 Informace o produktu 5 Materiál Použití Složení Kondicionování produktû Telio za úãelem vytvofiení vazby Partnerské CAD/CAM

Více

Dílenská norma Dílenská norma Dílenská norma Dílenská norma 6539

Dílenská norma Dílenská norma Dílenská norma Dílenská norma 6539 _HH_Katalog_202_CZ_HH Grundlayout 2008 9.09.202 3:45 Seite. Přehled spirálových vrtáků Značka DIN 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 Dílenská norma Dílenská norma Dílenská norma Dílenská norma 6539 6539 6539 6539 6539

Více

everstick C&B Výztuž ze skleněných vláken pro vlákny vyztužené kompozitní můstky

everstick C&B Výztuž ze skleněných vláken pro vlákny vyztužené kompozitní můstky everstick C&B Výztuž ze skleněných vláken pro vlákny vyztužené kompozitní můstky Co je everstick C&B? everstick C&B je výztuž vyrobená ze skleněných vláken, která zpevňuje kompozit. everstick C&B výztuž

Více

Díky zkosenému tvaru zpřesňuje řezání Broušené boky se nedotýkájí řezaného materiálu, díky čemuž vzniká čistý řez

Díky zkosenému tvaru zpřesňuje řezání Broušené boky se nedotýkájí řezaného materiálu, díky čemuž vzniká čistý řez VLASTNOSTI pilových listů TECHNOLIT PILOVÉ LISTY kategorie: ŘEZÁNÍ CT - Tvar kónický, dobroušený ČISTÝ Díky zkosenému tvaru zpřesňuje ání Broušené boky se nedotýkájí aného materiálu, díky čemuž vzniká

Více

Rychlý start chirurgie

Rychlý start chirurgie CZ Rychlý start chirurgie jednoduchost a efektivita Preparace lože implantátu CHARAKTERISTIKA IMPLANTÁTŮ Tapered implantáty: Implantáty kónického tvaru Tapered jsou určeny pro kost nižší denzity (D3 a

Více

OBSAH PŘÍSLUŠENSTVÍ K BATERIÍM

OBSAH PŘÍSLUŠENSTVÍ K BATERIÍM OBSAH PŘÍSLUŠENSTVÍ K BATERIÍM Bateriové Svorky Kryty pólů & adaptér Zkoušečky bateriové kyseliny Servisní doplňky Ekvalizér pro baterie Neutralon Tuk & kartáč na póly Ochranný sprej na póly & kartáč na

Více

VAŠE NEJOBLÍBENĚJŠÍ VÝROBKY A HORKÉ NOVINKY Z VÝSTAVY IDS! časově omezená platnost nabídky pouze do 13. května 2011

VAŠE NEJOBLÍBENĚJŠÍ VÝROBKY A HORKÉ NOVINKY Z VÝSTAVY IDS! časově omezená platnost nabídky pouze do 13. května 2011 VAŠE NEJOBLÍBENĚJŠÍ VÝROBKY A HORKÉ NOVINKY Z VÝSTAVY IDS! časově omezená platnost nabídky pouze do 13. května 2011 Využijte včas naší nabídku! skvělé slevy až 37 % NOVINKY Z IDS Bruska MT3 Nová generace

Více

Straumann CARES Visual 10

Straumann CARES Visual 10 Straumann CARES Visual 10 Aktualizace softwaru Co je nového Verze softwaru 10.0 Datum vydání 1. dubna 2016 Contents 1. Nové funkce a výrobky... 2 1.1 Korunky s frézováním... 2 1.2 Kombinace skeletů s ostatními

Více