ročník 9. č. 19 název



Podobné dokumenty
očekávaný výstup ročník 9. č. 18 název

očekávaný výstup ročník 8. č. 4 název

povrch, členitost a pohoří

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň Z určit zeměpisnou polohu a rozlohu České republiky a její sousední státy ročník 6. č.

HRANICE STÁTU ČR A EVROPA pracovní list. Jméno: 1. a) Červeně obtáhni hranice České republiky.

opakování očekávaný výstup

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat změny v přírodě vyvolané člověkem a objasnit jejich důsledky ročník 9. č.

ročník 9. č. 13 název

Nejdelší řekou Evropy je.

očekávaný výstup ročník 7. č. 13 název

A D K F N E Z L R H M A J F M G C I V R É T W N D K Á O L D U

ročník 7. č. 11 název

očekávaný výstup Člověk a společnost 2. stupeň D být seznámen s obdobím rozkvětu českého státu v době přemyslovské a lucemburské ročník 7. č.

očekávaný výstup ročník 9. č. 15 název

Pracovní list Jméno: = = = = = = = = = = = =

Jméno: Plazi patří k vyšším obratlovcům. Nepotřebují ke svému vývoji vodní prostředí.

ročník 7. č. 29 název

ročník 7. č. 28 název

STÁTY JIŽNÍ EVROPY pracovní list. Jméno: V jižní Evropě vznikaly v minulosti první evropské civilizace.

Jméno: Ke státům střední Evropy patří i OKSEČ. Dále pak OKCEMĚN, OKSUOKAR, OKSRACÝVŠ, OKSLOP, OKSNJETŠNETCHIL, OKSNEVOLS, OKSRAĎAM.

ročník 7. č. 18 název

Jméno: Příroda se jako neustále mění, probíhají v ní.. Voda, vypařuje se. nebo, vzduch se a vzniká.. Rostliny mění svůj v průběhu roku,

očekávaný výstup ročník 9. č. 14 název

očekávaný výstup ročník 7. č. 11 název

očekávaný výstup ročník 9. č. 11 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat vznik a vývin jedince ročník 8. č. 14 název

ročník 7. č. 19 název

Věta tázací pracovní list Jméno a příjmení:

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 9. č.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P porovnat vnější a vnitřní stavbu rostlinného těla a znát funkce jednotlivých částí těla rostlin

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P porovnat vnější a vnitřní stavbu rostlinného těla a znát funkce jednotlivých částí těla rostlin

ročníku očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň Z rozumět základní geografické, topografické a kartografické terminologii ročník 8.

ročník 9. č. 24 název

ročník 7. č. 23 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň Z znát přírodní podmínky ČR, popsat povrch a jeho členitost - uvést hlavní údaje o rozmístění obyvatelstva

Jméno: Nástupcem Jana Lucemburského se stal jeho syn. Říká se, že nepadne daleko od. Ale v tomto případě to nebyla. Král

KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY pracovní list. Jméno:

ročník 6. č. 17 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Jméno: 1. Na mapě světa obtáhni hranice Evropy červenou pastelkou a urči světové strany.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P znát význam hospodářsky důležitých rostlin a způsob jejich pěstování ročník 7. č.

ročník 7. č. 36 název

ročník 7. č. 26 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P vysvětlit podstatu jednoduchých potravních řetězců v různých ekosystémech ročník 9. č.

ročník 8. č. 13 název

ročník 6. č. 11 název

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PŘI DĚTSKÉ LÉČEBNĚ Ostrov u Macochy, Školní 363 INOVACE VÝUKY CZ.1.07/1.4.00/

ročník 7. č. 15 název

Jméno: půda. vegetace uhlí. zemní plyn

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit základní systematické skupiny rostlin a znát jejich zástupce ročník 7. č.

ČJ J III/2 Inovace výuky pomocí ICT Okrouhlá 11, Zápis ČJ-2.roc. 2.roc ek

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat změny v přírodě vyvolané člověkem a objasnit jejich důsledky ročník 9. č.

ročník 7. č. 27 název

Jméno: Polsko Německo Itálie Slovensko Česká republika. Maďarsko Rusko Rakousko Srbsko Španělsko

Vladislav Jagellonský, Ludvík Jagellonský

EU PENÍZE ŠKOLÁM. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Jméno: Jihovýchodní Evropa patří k nejméně hospodářsky rozvinutým oblastem.

ročník 6. č. 14 název

ročník 9. č. 26 název

Jméno: 1. Vyznač barevně správnou odpověď, správné odpovědi. Kde stavěli feudálové (vyšší šlechta, knížata, králové) své hrady?

2581/21/7.1.4/2010 PROJEKTU: Pracovní list pro žáky 5. ročníku. Předvánoční velká křížovka pro práci s příruční mapou. Zdroj textu: vlastní.

ročník 7. č. 21 název

ročník 7. č. 17 název

Jméno: Rostliny se vyskytují všude. Rostliny jsou pouze malé. Rostliny vyrábí vodu. Rostliny slouží jako potrava.

ročník 9. č. 22 název

Projevy a chování obratlovců

ročník 8. č. 10 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit důsledky vnitřních a vnějších geologických dějů ročník 9. č. 25 název

Jméno: - patří sem např. bakterie - jsou vývojově nejstaršími buňkami - jsou menší a jednodušší

EU PENÍZE ŠKOLÁM. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

ročník 9. č. 20 název

2581/21/7.1.4/2010 PROJEKTU: Pracovní list pro žáky 5. ročníku. Žáci doplňují neúplné věty a vyřeší si křížovku. Zdroj textu: vlastní.

Výukový materiál. Šablona: III/2 Materiál: VY_32_INOVACE_05_Vl06 Vytvořeno: červenec Ověřeno ve výuce Datum: Třída:

2581/21/7.1.4/2010 PROJEKTU:

ČESKÁ REPUBLIKA Labe

ČR opakovací soutěž.notebook. January 14, Modernizace vzdělávání CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: Pořadové číslo projektu:

PLETIVA, TKÁNĚ pracovní list. Jméno: 1. Na linku napiš, co k čemu patří. TKÁŇ

Datum ověření: PROJEKT: OP VK Název materiálu: TEST OVĚŘENÍ ZNALOSTÍ PRACOVNÍ LIST VY_52_INOVACE_S2_Z36_36

ročník 9. č. 27 název

Jméno: Střední Evropa se skládá České republiky, Německa, Polska, Slovenska, Rakouska, Švýcarska, Maďarska a Lichtenštejnska.

ročník 8. č. 10 název

Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace. Výukový materiál

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Individualizace a inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Jméno: Obojživelníci jsou, kteří jsou. vývojově na přechodu mezi způsobem života ve a na.. U nás žijí především ve, na a v, v blízkosti vodních

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P znát význam hospodářsky důleţitých rostlin a způsob jejich pěstování ročník 7. č.

2581/21/7.1.4/2010 PROJEKTU: Pracovní list pro žáky 5. ročníku. Žáci doplňují neúplné věty a vyřeší si křížovku. Zdroj textu: vlastní.

Jméno: 1. Červenou pastelkou obtáhni hranice států severní Evropy. Modrou pastelkou doplň názvy moří a oceánů.

Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace

Jméno: Vylušti slovo napsané morseovkou a napiš ho na volný řádek.

ročník 6. č. 15 název

ročník 7. č. 17 název

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál. Šablona: III/2 Materiál: VY_32_INOVACE_05_Vl10 Vytvořeno: červenec Ověřeno ve výuce Datum: Třída:

liška, medvěd, kos, zajíc, kůň, ovce, koza, štika

Samohlásky a souhlásky pracovní list Jméno a příjmení:

očekávaný výstup Člověk a společnost 2. stupeň D být seznámen s obdobím rozkvětu českého státu v době přemyslovské a lucemburské ročník 7. č.

Ano Ano Ano Ano Ano Ano Ano Ano Ano Ano Ano Ano

Dopravce: Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce n.n., a.s., Mrštíkova 3, Liberec 3, tel.: , dpmlj@dpmlj.cz,

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/

Transkript:

č. 19 název Region Kadaň anotace V pracovních listech se žáci seznamují s učivem o regionu Kadaň. Testovou i zábavnou formou si ověřují znalosti na dané téma. Součástí pracovního listu je i správné řešení. očekávaný výstup ZV LMP Člověk a příroda 2. stupeň Z vymezit a lokalizovat území místní krajiny a oblasti (regionu) podle bydliště nebo školy druh učebního materiálu Pracovní list druh interaktivity Aktivita ročník 9.

REGION KADAŇ pracovní list Jméno: 1. Město Kadaň se nachází v České republice, v Ústeckém kraji (severozápad Čech). Leží v okrese Chomutov. Za sousední města se mohou považovat Klášterec nad Ohří a Chomutov. A) Na mapě Evropy vybarvi ČR.

B) Na mapě ČR vybarvi Ústecký kraj. C) Na mapě Ústeckého kraje vybarvi okres Chomutov.

D) Do mapy okresu zapiš správně tato 3 města Klášterec nad Ohří, Kadaň, Chomutov. 2. Čísla Kadaně Kadaň má přibližně A obyvatel. Pokud by někdo chtěl do Kadaně napsat pohled, poštovní směrovací číslo je B. Hlavní město ČR Praha je od Kadaně C km daleko. Kadaň leží v nadmořské výšce D m. n. m. A Doplň. číslo mezi 0 a 2 číslo hned před 1 0 číslo o 1 větší než 8 Číslo, kterým když se násobí, je výsledek vždy 0.

B Vypočítej a doplň. 16 : 4 14 : 7 1321. 0 27 : 9 1-0 C Vypočítej. 100 :2 +30 :8.9 +5 D Vypočítej. 338 41 = 3. Doplň do textu slova ze závorky. Příroda kolem Kadaně Kadaň leží mezi a Doupovskými horami. Protéká zde řeka, která se vlévá do nedaleké přehrady. Za řekou od Kadaně stojí hora, která je chráněnou krajinnou oblastí. Přímo kolem Kadaně stojí 6 kopců - kopeček, Zadní kopec, kopec, Prostřední vrch, vrch a Zlatý vrch. (Jelení, Ohře, Bystřický, Krušnými, Úhošť, Svatý, Nechranické)

4. Vylušti tajenky. Jak poznáš, že se blížíme ke Kadani? Kousek od Kadaně jsou 2 velké elektrárny A a B. Jejich vysoké komíny pozná každý z daleka. A Vylušti křížovku. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 1. První den v týdnu. 2. Jižní soused České republiky. 3. Písmenko v abecedě po Ť. 4. Opak ANO. 5. Začáteční písmeno slova Eva. 6. Hora, na kterou vylezl praotec Čech. 7. Orgán zraku. 8. Roztátý led. B Doplň písmena podle čísel. 1 2 3 4 5 6 7 8 8E 5M 3Š 6I 7C 2U 4I 1T

5. Přepiš text pozpátku. Čti od konce..murtnec ÉKCIROTSIH ÉNAVOHCAZ EDZ EJ.ONIK,YMOD ÍNRUTLUK 2 EDZ UOSJ UVABÁZ ORP.YKRAP 2 A NOIDATS ÍNMIZ,ĚTŠILAPUOK,ĚTŠIVOTROPS EDZ EJ.YLOKŠ ÍNDEŘTS,ÍNDALKÁZ,ÉKSŘETAM EDZ UOSJ.IICILOP UOKSTSĚM I ÍNTÁTS,EČISAH,ICINCOMEN EMEDJAN INADAK V

Zdroj obrázku: Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2012-01-25] dostupné pod licencí Creative Commons na www.cs.wikipedia.org Ústecký kraj - http://cs.wikipedia.org/wiki/soubor:ustecky_kraj_(okresy).svg

REGION KADAŇ řešení 1. Město Kadaň se nachází v České republice, v Ústeckém kraji (severozápad Čech). Leží v okrese Chomutov. Za sousední města se mohou považovat Klášterec nad Ohří a Chomutov. A) Na mapě Evropy vybarvi ČR.

B) Na mapě ČR vybarvi Ústecký kraj. C) Na mapě Ústeckého kraje vybarvi okres Chomutov.

D) Do mapy okresu zapiš správně tato 3 města Klášterec nad Ohří, Kadaň, Chomutov. Chomutov Klášterec n. Ohří Kadaň 2. Čísla Kadaně Kadaň má přibližně A 19 000 obyvatel. Pokud by někdo chtěl do Kadaně napsat pohled, poštovní směrovací číslo je B 432 01. Hlavní město ČR Praha je od Kadaně C 95 km daleko. Kadaň leží v nadmořské výšce D 297 m. n. m. A Doplň. číslo mezi 0 a 2 číslo hned před 1 0 1 9 0 0 0 číslo o 1 větší než 8 Číslo, kterým když se násobí, je výsledek vždy 0.

B Vypočítej a doplň. 16 : 4 14 : 7 1321. 0 4 3 2 0 1 27 : 9 1-0 C Vypočítej. :2 +30 :8.9 +5 100 50 80 10 90 95 D Vypočítej. 338 41 = 297 3. Doplň do textu slova ze závorky. Příroda kolem Kadaně Kadaň leží mezi _Krušnými a Doupovskými horami. Protéká zde řeka Ohře, která se vlévá do nedaleké _Nechranické přehrady. Za řekou od Kadaně stojí hora _Úhošť, která je chráněnou krajinnou oblastí. Přímo kolem Kadaně stojí 6 kopců - _Svatý kopeček, Zadní kopec, _Bystřický kopec, Prostřední vrch, Jelení vrch a Zlatý vrch. (Jelení, Ohře, Bystřický, Krušnými, Úhošť, Svatý, Nechranické)

4. Vylušti tajenky. Jak poznáš, že se blížíme ke Kadani? Kousek od Kadaně jsou 2 velké elektrárny A _Prunéřov a B _Tušimice. Jejich vysoké komíny pozná každý z daleka. A Vylušti křížovku. 1. P O N D Ě L Í 2. R A K O U S K O 3. U 4. N E 5. E 6. Ř Í P 7. O K O 8. V O D A 1. První den v týdnu. 2. Jižní soused České republiky. 3. Písmenko v abecedě po Ť. 4. Opak ANO. 5. Začáteční písmeno slova Eva. 6. Hora, na kterou vylezl praotec Čech. 7. Orgán zraku. 8. Roztátý led. B Doplň písmena podle čísel. T U Š I M I C E 1 2 3 4 5 6 7 8 8E 5M 3Š 6I 7C 2U 4I 1T

5. Přepiš text pozpátku. Čti od konce..murtnec ÉKCIROTSIH ÉNAVOHCAZ EDZ EJ.ONIK,YMOD ÍNRUTLUK 2 EDZ UOSJ UVABÁZ ORP.YKRAP 2 A NOIDATS ÍNMIZ,ĚTŠILAPUOK,ĚTŠIVOTROPS EDZ EJ.YLOKŠ ÍNDEŘTS,ÍNDALKÁZ,ÉKSŘETAM EDZ UOSJ.IICILOP UOKSTSĚM I ÍNTÁTS,EČISAH,ICINCOMEN EMEDJAN INADAK V V Kadani najdeme nemocnici, hasiče, státní i městskou policii. Jsou zde mateřské, základní i střední školy. Je zde sportoviště, koupaliště, zimní stadion a 2 parky. Pro zábavu jsou zde 2 kulturní domy, kino. Je zde zachované historické centrum.