ročník 7. č. 11 název

Podobné dokumenty
ročník 7. č. 18 název

očekávaný výstup Člověk a společnost 2. stupeň D být seznámen s obdobím rozkvětu českého státu v době přemyslovské a lucemburské ročník 7. č.

Jméno: Nástupcem Jana Lucemburského se stal jeho syn. Říká se, že nepadne daleko od. Ale v tomto případě to nebyla. Král

ročník 7. č. 17 název

ročník 7. č. 28 název

očekávaný výstup ročník 8. č. 4 název

,,Škola nás baví CZ. 1.07/1.4.00/ VY_52_INOVACE_Vl.Am.35

Základní š kola Kladno, Vaš atova 1438 Autorem materiálu a všech jeho částí, není -li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Paulová

ročník 7. č. 29 název

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Vladislav Jagellonský, Ludvík Jagellonský

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P porovnat vnější a vnitřní stavbu rostlinného těla a znát funkce jednotlivých částí těla rostlin

GYMNÁZIUM TÝN NAD VLTAVOU

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

ročník 9. č. 19 název

Jméno: Plazi patří k vyšším obratlovcům. Nepotřebují ke svému vývoji vodní prostředí.

A D K F N E Z L R H M A J F M G C I V R É T W N D K Á O L D U

Žák se blíže seznámí s osobností Jana Husa a zopakuje si některá fakta. Mgr. Blanka Šteindlerová. Dějepis / Historické etapy a odkaz minulosti

Jméno: 1. Vyznač barevně správnou odpověď, správné odpovědi. Kde stavěli feudálové (vyšší šlechta, knížata, králové) své hrady?

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň Z určit zeměpisnou polohu a rozlohu České republiky a její sousední státy ročník 6. č.

Jméno: Polsko Německo Itálie Slovensko Česká republika. Maďarsko Rusko Rakousko Srbsko Španělsko

ročník 7. č. 27 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P porovnat vnější a vnitřní stavbu rostlinného těla a znát funkce jednotlivých částí těla rostlin

Ict9- D- 15 JAN HUS. (asi ) Vypracovala Tereza Zalabáková

Jméno: Jihovýchodní Evropa patří k nejméně hospodářsky rozvinutým oblastem.

očekávaný výstup Člověk a společnost 2. stupeň D být seznámen s obdobím rozkvětu českého státu v době přemyslovské a lucemburské ročník 7. č.

HRANICE STÁTU ČR A EVROPA pracovní list. Jméno: 1. a) Červeně obtáhni hranice České republiky.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P znát význam hospodářsky důležitých rostlin a způsob jejich pěstování ročník 7. č.

ročník 8. č. 13 název

ročník 7. č. 26 název

ročník 7. č. 36 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit základní systematické skupiny rostlin a znát jejich zástupce ročník 7. č.

ročník 7. č. 19 název

Název školy: ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace

ročník 9. č. 24 název

Pracovní list Jméno: = = = = = = = = = = = =

DOBA HUSITSKÁ. 1. Doplňte neúplný text.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat změny v přírodě vyvolané člověkem a objasnit jejich důsledky ročník 9. č.

STÁTY JIŽNÍ EVROPY pracovní list. Jméno: V jižní Evropě vznikaly v minulosti první evropské civilizace.

Dějepis / Historické etapy a odkaz minulosti

očekávaný výstup ročník 9. č. 11 název

Jméno: půda. vegetace uhlí. zemní plyn

ročník 8. č. 10 název

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Věta tázací pracovní list Jméno a příjmení:

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

CZ.1.07/1.4.00/

Projevy a chování obratlovců

ročník 7. č. 12 název

PLETIVA, TKÁNĚ pracovní list. Jméno: 1. Na linku napiš, co k čemu patří. TKÁŇ

Doba husitská Jan Hus Betlémské kapli proti prodeji odpustků

Tvořivá škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Sportovní 300, Ruda nad

Nejdelší řekou Evropy je.

ročník 9. č. 13 název

2581/21/7.1.4/2010 PROJEKTU: Test pro žáky 4. ročníku Husité. Porozumění textu. Zdroj textu: vlastní

Jméno: Příroda se jako neustále mění, probíhají v ní.. Voda, vypařuje se. nebo, vzduch se a vzniká.. Rostliny mění svůj v průběhu roku,

ročník 7. č. 23 název

ročník 6. č. 17 název

Jméno: 1. Na mapě světa obtáhni hranice Evropy červenou pastelkou a urči světové strany.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

Jméno: Vylušti slovo napsané morseovkou a napiš ho na volný řádek.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P znát význam hospodářsky důleţitých rostlin a způsob jejich pěstování ročník 7. č.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat vznik a vývin jedince ročník 8. č. 14 název

ročník 9. č. 20 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 9. č.

očekávaný výstup ročník 9. č. 15 název

2.STŘEDOVĚKÁ LITERATURA

ročníku očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň Z rozumět základní geografické, topografické a kartografické terminologii ročník 8.

ročník 8. č. 10 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat změny v přírodě vyvolané člověkem a objasnit jejich důsledky ročník 9. č.

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit důsledky vnitřních a vnějších geologických dějů ročník 9. č. 25 název

očekávaný výstup ročník 9. č. 18 název

očekávaný výstup ročník 7. č. 11 název

CZ. 1.07/1.4.00/ Učení pro život

Jméno: Ke státům střední Evropy patří i OKSEČ. Dále pak OKCEMĚN, OKSUOKAR, OKSRACÝVŠ, OKSLOP, OKSNJETŠNETCHIL, OKSNEVOLS, OKSRAĎAM.

Reformátoři církve Jan Viklef anglický učenec, ze kterého vycházel i Jan Hus, žádal vrátit se ke skromnému životu církve.

Identifikátor materiálu EU: ICT 1 12 Žák se seznámí s osobností Jiřího z Poděbrad. Mgr. Blanka Šteindlerová

Jméno: 1. Červenou pastelkou obtáhni hranice států severní Evropy. Modrou pastelkou doplň názvy moří a oceánů.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P vysvětlit podstatu jednoduchých potravních řetězců v různých ekosystémech ročník 9. č.

VY_32_INOVACE_VL4_09_04

ročník 9. č. 27 název

opakování očekávaný výstup

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit jednotlivé skupiny živočichů a znát hlavní zástupce ročník 8. č. 2 název

Jméno: Rostliny se vyskytují všude. Rostliny jsou pouze malé. Rostliny vyrábí vodu. Rostliny slouží jako potrava.

Návod na přípravu skládačky: Návod na použití skládačky:

ročník 6. č. 11 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P poznat kladný a záporný vliv člověka na životní prostředí ročník 9. č. 36 název

ročník 6. č. 12 název

Jméno: Obojživelníci jsou, kteří jsou. vývojově na přechodu mezi způsobem života ve a na.. U nás žijí především ve, na a v, v blízkosti vodních

Samohlásky a souhlásky pracovní list Jméno a příjmení:

Jméno: Střední Evropa se skládá České republiky, Německa, Polska, Slovenska, Rakouska, Švýcarska, Maďarska a Lichtenštejnska.

ročník 9. č. 26 název

Jméno: - patří sem např. bakterie - jsou vývojově nejstaršími buňkami - jsou menší a jednodušší

očekávaný výstup ročník 7. č. 13 název

Mgr.Nataša Dziadziová Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura

liška, medvěd, kos, zajíc, kůň, ovce, koza, štika

Národní hrdost (pracovní list)

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU

Škrtni všechny nesprávné odpovědi.

Transkript:

č. 11 název Mistr Jan Hus anotace Pracovní list je zaměřen na seznámení s kazatelem Mistrem Janem Husem. Testovou i zábavnou formou si žáci procvičují, opakují a prohlubují znalosti na dané téma. Součástí pracovního listu je i správné řešení. očekávaný výstup ZV LMP Člověk a společnost 2. stupeň D charakterizovat příčiny, průběh a důsledky husitského hnutí druh učebního materiálu Pracovní list druh interaktivity Aktivita ročník 7.

MISTR JAN HUS pracovní list Jméno: 1. Jak se jmenovala kaple, ve které kázal Jan Hus? Je v 2. Vyber vhodná slova a doplň věty. Církev se snažila Mistra Jana Husa. Zakazovala mu. Odpor proti církvi. Proto církev Mistra Jana Husa. Dala jej. (rostl, upálit, odsoudila, kázat, umlčet)

3. Podtrhni správné věty: A) Mistr Jan Hus ve svých kázáních ukazoval: na pokojný život lidu na dobrotu šlechty na příčinu těžkého života lidu B) Žádal, aby všichni lidé: C) Mistra Jana Husa měli rádi: se hádali jeden druhého utlačovali si navzájem pomáhali všichni kněží prostý lid česká a moravská šlechta 4. Vylušti rébusy a doplň věty. Dovíš se něco o Mistru Janu Husovi. U Í E I S I K R R K K C C E V P Í L T N Č N O T Í Í N O E Mistr Jan Hus měl Mistr Jan Hus Klatba je odvolat své byl upálen v... 5. Obkresli podle vzoru husitský znak a vybarvi.

6. Pokud vyluštíš zprávu napsanou Morseovou abecedou, dozvíš se, kolikrát církev Jana Husa vyzývala, aby odvolal své učení a nebyl odsouzen k smrti upálením. A. -/ B - / C -. -./ D -../ E./ F.. -./ G - -./ H./ CH - - - -/ I../ J. - -/ K -. -/ L. -../ M- -/ N -./ O - - -/ P. - -./ R. -./ S / T -/ U.. -/ V -/ Y -. - -/ Z - -.. Zpráva:. - -/. -/ -./. -/./.. -/ /. -/ -/ -. - -/ - -../ -. - -/ -/. -/. -../. -/ -/. -./../ -. - /. -./. -/ -//

Zdroj obrázku: Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2011 02 04 ] dostupné pod licencí Creative Commons na Wikimedia Commons Betlémská kaple - http://commons.wikimedia.org/wiki/file:bethlehem_chapel_front.jpg

MISTR JAN HUS řešení 1. Jak se jmenovala kaple, ve které kázal Jan Hus? Betlémská kaple Je v Praze 2. Vyber vhodná slova a doplň věty. Církev se snažila Mistra Jana Husa mlčet. Zakazovala mu kázat. Odpor proti církvi rostl. Proto církev Mistra Jana Husa odsoudila. Dala jej upálit. (rostl, upálit, odsoudila, kázat, umlčet)

3. Podtrhni správné věty: A) Mistr Jan Hus ve svých kázáních ukazoval: na pokojný život lidu na dobrotu šlechty na příčinu těžkého života lidu B) Žádal, aby všichni lidé: C) Mistra Jana Husa měli rádi: se hádali jeden druhého utlačovali si navzájem pomáhali všichni kněží prostý lid česká a moravská šlechta 4. Vylušti rébusy a doplň věty. Dovíš se něco o Mistru Janu Husovi. U Í E I S I K R R K K C C E V P Í L T N Č N O T Í Í N O E Mistr Jan Hus měl Mistr Jan Hus Klatba je odvolat své byl upálen v učení. Kostnici. _církevní prokletí. 5. Obkresli podle vzoru husitský znak a vybarvi. Samostatná práce žáků

6. Pokud vyluštíš zprávu napsanou Morseovou abecedou, dozvíš se, kolikrát církev Jana Husa vyzývala, aby odvolal své učení a nebyl odsouzen k smrti upálením. A. -/ B - / C -. -./ D -../ E./ F.. -./ G - -./ H./ CH - - - -/ I../ J. - -/ K -. -/ L. -../ M- -/ N -./ O - - -/ P. - -./ R. -./ S / T -/ U.. -/ V -/ Y -. - -/ Z - -.. Zpráva:. - -/. -/ -./. -/./.. -/ /. -/ -/ -. - -/ - -../ -. - -/ -/. -/. -../. -/ -/. -./../ -. - /. -./. -/ -// Jana Husa vyzývala třikrát.