ročník 6. č. 15 název

Podobné dokumenty
ročník 7. č. 29 název

ročník 9. č. 23 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P vysvětlit podstatu jednoduchých potravních řetězců v různých ekosystémech ročník 9. č.

ročník 6. č. 14 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň Z určit zeměpisnou polohu a rozlohu České republiky a její sousední státy ročník 6. č.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P porovnat vnější a vnitřní stavbu rostlinného těla a znát funkce jednotlivých částí těla rostlin

Příloha č. 1: Fotodokumentace - základní škola Tvrdonice

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P znát význam hospodářsky důleţitých rostlin a způsob jejich pěstování ročník 7. č.

PLETIVA, TKÁNĚ pracovní list. Jméno: 1. Na linku napiš, co k čemu patří. TKÁŇ

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat změny v přírodě vyvolané člověkem a objasnit jejich důsledky ročník 9. č.

Jméno: půda. vegetace uhlí. zemní plyn

A D K F N E Z L R H M A J F M G C I V R É T W N D K Á O L D U

ročník 6. č. 11 název

STÁTY JIŽNÍ EVROPY pracovní list. Jméno: V jižní Evropě vznikaly v minulosti první evropské civilizace.

ročník 9. č. 26 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat změny v přírodě vyvolané člověkem a objasnit jejich důsledky ročník 9. č.

Jméno: Příroda se jako neustále mění, probíhají v ní.. Voda, vypařuje se. nebo, vzduch se a vzniká.. Rostliny mění svůj v průběhu roku,

HRANICE STÁTU ČR A EVROPA pracovní list. Jméno: 1. a) Červeně obtáhni hranice České republiky.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P porovnat vnější a vnitřní stavbu rostlinného těla a znát funkce jednotlivých částí těla rostlin

ročník 7. č. 19 název

Jméno: jejich TOVIŽ. Rostliny produkují KÍLSYK,

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

očekávaný výstup ročník 9. č. 15 název

ročník 7. č. 36 název

ročník 7. č. 26 název

ročník 9. č. 30 název

povrch, členitost a pohoří

očekávaný výstup ročník 7. č. 11 název

Jméno: 1. Vyznač barevně správnou odpověď, správné odpovědi. Kde stavěli feudálové (vyšší šlechta, knížata, králové) své hrady?

ročník 6. č. 17 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P znát význam hospodářsky důležitých rostlin a způsob jejich pěstování ročník 7. č.

očekávaný výstup ročník 9. č. 18 název

ročník 9. č. 27 název

ročník 7. č. 28 název

ročník 7. č. 15 název

očekávaný výstup Člověk a společnost 2. stupeň D být seznámen s obdobím rozkvětu českého státu v době přemyslovské a lucemburské ročník 7. č.

Jméno: Střední Evropa se skládá České republiky, Německa, Polska, Slovenska, Rakouska, Švýcarska, Maďarska a Lichtenštejnska.

Jméno: - patří sem např. bakterie - jsou vývojově nejstaršími buňkami - jsou menší a jednodušší

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P poznat kladný a záporný vliv člověka na životní prostředí ročník 9. č. 36 název

ročník 9. č. 24 název

ročník 9. č. 13 název

ročník 6. č. 12 název

očekávaný výstup ročník 8. č. 4 název

liška, medvěd, kos, zajíc, kůň, ovce, koza, štika

očekávaný výstup ročník 7. č. 13 název

Jméno: Ke státům střední Evropy patří i OKSEČ. Dále pak OKCEMĚN, OKSUOKAR, OKSRACÝVŠ, OKSLOP, OKSNJETŠNETCHIL, OKSNEVOLS, OKSRAĎAM.

ročník 8. č. 10 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat vznik a vývin jedince ročník 8. č. 14 název

Jméno: Plazi patří k vyšším obratlovcům. Nepotřebují ke svému vývoji vodní prostředí.

ročník 9. č. 19 název

Věta tázací pracovní list Jméno a příjmení:

ročník 9. č. 21 název

Jméno: Obojživelníci jsou, kteří jsou. vývojově na přechodu mezi způsobem života ve a na.. U nás žijí především ve, na a v, v blízkosti vodních

Projevy a chování obratlovců

očekávaný výstup Člověk a společnost 2. stupeň D být seznámen s obdobím rozkvětu českého státu v době přemyslovské a lucemburské ročník 7. č.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit jednotlivé skupiny živočichů a znát hlavní zástupce ročník 8. č. 2 název

očekávaný výstup ročník 9. č. 11 název

ročník 8. č. 13 název

Vznik půdy. Jak půdu ničíme

ročník 7. č. 22 název

ročník 7. č. 11 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit základní systematické skupiny rostlin a znát jejich zástupce ročník 7. č.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

ročník 9. č. 20 název

Jméno: Polsko Německo Itálie Slovensko Česká republika. Maďarsko Rusko Rakousko Srbsko Španělsko

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P porovnat vnější a vnitřní stavbu živočichů a vysvětlit funkce jednotlivých orgánů ročník 8. č.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit důsledky vnitřních a vnějších geologických dějů ročník 9. č. 25 název

Střední škola obchodu, řemesel a služeb Žamberk. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU Peníze SŠ

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P získat základní vědomosti o přírodě a přírodních dějích ročník 6. č. 3 název

PROJEKT: OP VK Název materiálu: NAHOSEMENNÉ ROSTLINY - JEHLIČNANY VY_52_INOVACE_K1_P36_3

ročník 7. č. 21 název

EU V/2 1/Z33. Česká republika - půdní poměry

Jméno: Rostliny se vyskytují všude. Rostliny jsou pouze malé. Rostliny vyrábí vodu. Rostliny slouží jako potrava.

opakování očekávaný výstup

Očekávaný výstup: Žák roztřídí některé přírodniny podle nápadných určujících znaků, uvede příklady výskytu organismů ve známé lokalitě

Martina Bábíčková, Ph.D

Významové souvislosti slov pracovní list Jméno a příjmení: koza kráva ovce lev kůň. cibule pomeranč mrkev zelí paprika

Jméno: Jihovýchodní Evropa patří k nejméně hospodářsky rozvinutým oblastem.

ročník 7. č. 23 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

Nejdelší řekou Evropy je.

stále se opakující průběh počasí v určité oblasti okamţitý stav ovzduší (síla větru, teplota, intenzita slunečního záření.

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň Z znát přírodní podmínky ČR, popsat povrch a jeho členitost - uvést hlavní údaje o rozmístění obyvatelstva

ročníku očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň Z rozumět základní geografické, topografické a kartografické terminologii ročník 8.

Jméno: 1. Červenou pastelkou obtáhni hranice států severní Evropy. Modrou pastelkou doplň názvy moří a oceánů.

ročník 7. č. 27 název

Jméno: Vylušti slovo napsané morseovkou a napiš ho na volný řádek.

SSOS_ZE_2.09 Pedosféra, prezentace

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

J i h l a v a Základy ekologie

ročník 7. č. 18 název

Digitální učební materiál

Příprava na vyučování Přírodopisu s cíli v oblasti EV. Lišejníky. Lišejníky. Název učební jednotky (téma) Stručná anotace učební jednotky

Žák umí rozlišit a popsat rozdíl mezi jehličnatým a listnatým stromem. Žák pozná a dokáže říct rozdíl mezi borovicí, smrkem, modřínem a jedlí.

Živá příroda rostliny

Pole hospodářské rostliny, zvířata

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383

Vladislav Jagellonský, Ludvík Jagellonský

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/

Transkript:

č. 15 název Význam půdy anotace V pracovních listech se ţáci seznámí se základními podmínkami ţivota na zemi. Testovou i zábavnou formou si procvičují získané znalosti na dané téma. Součástí pracovního listu je i správné řešení. očekávaný výstup ZV LMP Člověk a příroda 2. stupeň P vyuţívat metody poznávání přírody osvojené v přírodopisu druh učebního materiálu Pracovní list druh interaktivity Aktivita ročník 6.

VÝZNAM PŮDY pracovní list Jméno: 1. Přepiš text od konce..yniltsor ORP NIVIŢ MEJORDZ EJ A NILTSOR MŮNEŘOK AROPO OKAJ ÍŢUOLS,YHCIČOVIŢ ÉNZŮR ORP MEVOMOD EJ,BYHOP ŠÁN ORP ÁTIŢELŮD EJ.USUMUH A YNÍLH,UKSÍP,NINROH ŮKMOLÚ HCÝNBORD Z ANEŢOLS EJ.ĚMEZ ŮJORDZ HCÍNDORÍŘP HCÍŠJĚNNECJEN A HCÍŠJĚNDALKÁZJEN Z MÍNDEJ EJ ADŮP 2. Vylušti tajenky. Půda můţe být chudá nebo bohatá na ţiviny. Půdu o ţiviny obohacuje A, který se skládá ze zbytků rostlin (listí, tráva,

slupky z brambor), odumřelých zvířat a zbytků potravin. Houby, červi a bakterie, všechny tyto věci rozloţí a přemění na B, ve kterém se velmi daří rostlinám. A Vypiš každé druhé písmeno. Slovo doplň do textu. R K P O E M S P T O S S J T U B Ze slov vypiš pouze první písmeno. Slovo dopiš do textu. Houba umí malovat umělý stan. 3. Vylušti z křížovky název popisovaného děje., říkáme tak ničení půdy kácením lesů, přílišným hnojením, znečišťováním naftou. 1. L A 2. 3. L 4. M 5. E Y K 1. Budova na výrobu elektřiny. 2. 365 dní je. 3. Hloupé zvíře podobné koni. 4. Roční období. 5. Obyvatel severu.

4. Napiš správně přeházená slova. Člověku slouţí ADŮP pro pěstování uţitečných rostlin jako např. BRAMRYBO, řepa, pšenice a další. Lidé, kteří na polích pěstují tyto ROSTYNIL, se nazývají zemědělci. 5. Máme tři druhy půd. Spoj správně podle značek jméno půdy a její popis. Špatně se obdělává, má písčitá půda moc těžkou hlínu a nepropouští vodu. Má málo živin a jílovitá půda rychle vysychá. hlinitá půda Je nejúrodnější, má hodně živin díky humusu a dobře se na ní pěstují rostliny.

6. Půda slouţí jako opora kořenům květin a stromů a je domovem pro mnoho zvířat. Obrázek i zvířata vybarvi. Zvířátka potom vystřihni a nalep do obrázku.

VÝZNAM PŮDY řešení 1. Přepiš text od konce..yniltsor ORP NIVIŢ MEJORDZ EJ A NILTSOR MŮNEŘOK AROPO OKAJ ÍŢUOLS,YHCIČOVIŢ ÉNZŮR ORP MEVOMOD EJ,BYHOP ŠÁN ORP ÁTIŢELŮD EJ.USUMUH A YNÍLH,UKSÍP,NINROH ŮKMOLÚ HCÝNBORD Z ANEŢOLS EJ.ĚMEZ ŮJORDZ HCÍNDORÍŘP HCÍŠJĚNNECJEN A HCÍŠJĚNDALKÁZJEN Z MÍNDEJ EJ ADŮP Půda je jedním z nejzákladnějších a nejcennějších přírodních zdrojů Země. Je sloţena z drobných úlomků hornin, písku, hlíny a humusu. Je důleţitá pro náš pohyb, je domovem pro různé ţivočichy, slouţí jako opora kořenům rostlin a je zdrojem ţivin pro rostliny. 2. Vylušti tajenky. Půda můţe být chudá nebo bohatá na ţiviny. Půdu o ţiviny obohacuje A_kompost, který se skládá ze zbytků rostlin (listí, tráva,

slupky z brambor), odumřelých zvířat a zbytků potravin. Houby, červi a bakterie, všechny tyto věci rozloţí a přemění na B humus, ve kterém se velmi daří rostlinám. A Vypiš každé druhé písmeno. Slovo doplň do textu. R K P O E M S P T O S S J T U kompost B Ze slov vypiš pouze první písmeno. Slovo dopiš do textu. Houba umí malovat umělý stan. humus 3. Vylušti z křížovky název popisovaného děje. Eroze, říkáme tak ničení půdy kácením lesů, přílišným hnojením, znečišťováním naftou. 1. E L E K T R Á R N A 2. R O K 3. O S E L 4. Z I M A 5. E S K Y M Á K 1. Budova na výrobu elektřiny. 2. 365 dní je. 3. Hloupé zvíře podobné koni. 4. Roční období. 5. Obyvatel severu.

4. Napiš správně přeházená slova. Člověku slouţí ADŮP půda pro pěstování uţitečných rostlin jako např. BRAMRYBO brambory, řepa, pšenice a další. Lidé, kteří na polích pěstují tyto ROSTYNIL rostliny, se nazývají zemědělci. 5. Máme tři druhy půd. Spoj správně podle značek jméno půdy a její popis. Špatně se obdělává, má písčitá půda moc těžkou hlínu a nepropouští vodu. Má málo živin a jílovitá půda rychle vysychá. hlinitá půda Je nejúrodnější, má hodně živin díky humusu a dobře se na ní pěstují rostliny.

6. Půda slouţí jako opora kořenům květin a stromů a je domovem pro mnoho zvířat. Samostatná práce ţáků Obrázek i zvířata vybarvi. Zvířátka potom vystřihni a nalep do obrázku.