očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P znát význam hospodářsky důležitých rostlin a způsob jejich pěstování ročník 7. č.

Podobné dokumenty
očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P porovnat vnější a vnitřní stavbu rostlinného těla a znát funkce jednotlivých částí těla rostlin

Mateřská škola a Základní škola, Želešice Sadová Želešice Mgr. Jaroslava Kubíčková Ovocné stromy a keře Vy_52_INOVACE_922

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit základní systematické skupiny rostlin a znát jejich zástupce ročník 7. č.

ročník 7. č. 29 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P znát význam hospodářsky důleţitých rostlin a způsob jejich pěstování ročník 7. č.

ročník 7. č. 36 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P porovnat vnější a vnitřní stavbu rostlinného těla a znát funkce jednotlivých částí těla rostlin

STÁTY JIŽNÍ EVROPY pracovní list. Jméno: V jižní Evropě vznikaly v minulosti první evropské civilizace.

A D K F N E Z L R H M A J F M G C I V R É T W N D K Á O L D U

Živá příroda rostliny

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. Název školy SOUpotravinářské, Jílové u Prahy, Šenflukova 220

ročník 7. č. 28 název

Listnatý strom má, Na jaře, V létě, Na podzim, V zimě, To je (list, plod, strom, )

Jméno: půda. vegetace uhlí. zemní plyn

OVOCE VY_12_INOVACE_PRV

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

ročník 9. č. 26 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

OBSAH. Obecná charakteristika 1. Význam ve výživě 1. Druhy 1. Jakostní znaky a vady 1. Skladování 1. Výrobky z ovoce a jejich druhy 1

Pracovní list Jméno: = = = = = = = = = = = =

ročník 8. č. 13 název

ročník 7. č. 23 název

Jméno: Vylušti slovo napsané morseovkou a napiš ho na volný řádek.

EU peníze školám. Inovace školství. Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo. Příprava pokrmů. Ing.

ročník 7. č. 15 název

HRANICE STÁTU ČR A EVROPA pracovní list. Jméno: 1. a) Červeně obtáhni hranice České republiky.

ročník 7. č. 19 název

EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS. Tématický celek: UMĚLÉ EKOSYSTÉMY. Téma: SADY PŘÍPRAVA A PÉČE, PLODY. Ročník: 7. Autor: Mgr.

Věta tázací pracovní list Jméno a příjmení:

Jméno: Plazi patří k vyšším obratlovcům. Nepotřebují ke svému vývoji vodní prostředí.

Pracovní list: Ovocnictví školkařství (shrnutí učiva)

ROSTLINY Ovoce a zelenina

Významové souvislosti slov třídění slov pracovní list Jméno a příjmení: jablko paprika lízátko mrkev kedlubna. člověk stůl kůň čáp židle

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat změny v přírodě vyvolané člověkem a objasnit jejich důsledky ročník 9. č.

ročník 7. č. 26 název

Jméno: Příroda se jako neustále mění, probíhají v ní.. Voda, vypařuje se. nebo, vzduch se a vzniká.. Rostliny mění svůj v průběhu roku,

Identifikátor materiálu EU: PRIR - 6

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi. Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Bc. Lenka Radová. Základy zahradnické výroby. Rozmnožování rostlin

ročník 8. č. 10 název

Název materiálu: Růžovité

ročník 9. č. 24 název

očekávaný výstup Člověk a společnost 2. stupeň D být seznámen s obdobím rozkvětu českého státu v době přemyslovské a lucemburské ročník 7. č.

Porovnání odhadu sklizní k s 3-letým průměrem sklizní. 3-letý průměr sklizní (tuny)

ročník 7. č. 11 název

- Žák pojmenuje základní druhy jehličnatých stromů vyskytujících se v ČR. - Žák rozpozná jehličnaté stromy podle jejich typických znaků.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 9. č.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň Z určit zeměpisnou polohu a rozlohu České republiky a její sousední státy ročník 6. č.

Nejdelší řekou Evropy je.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

ročník 7. č. 27 název

očekávaný výstup ročník 9. č. 15 název

Název školy: ZŠ A MŠ ÚDOLÍ DESNÉ, DRUŽSTEVNÍ 125 Název projektu: Ve svazkové škole aktivně - interaktivně Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.

ročník 6. č. 11 název

Jméno: Rostliny se vyskytují všude. Rostliny jsou pouze malé. Rostliny vyrábí vodu. Rostliny slouží jako potrava.

ř ř ř ú ň Ž Í ř ř ú ř ř ř ř ř ř ď Í ř ř ř ř ř ď ř ř Í ř ř ř ř ú ř Ž ř ú

Jméno: - patří sem např. bakterie - jsou vývojově nejstaršími buňkami - jsou menší a jednodušší

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat vznik a vývin jedince ročník 8. č. 14 název

Významové souvislosti slov pracovní list Jméno a příjmení: koza kráva ovce lev kůň. cibule pomeranč mrkev zelí paprika

ročník 7. č. 18 název

Jméno: Ke státům střední Evropy patří i OKSEČ. Dále pak OKCEMĚN, OKSUOKAR, OKSRACÝVŠ, OKSLOP, OKSNJETŠNETCHIL, OKSNEVOLS, OKSRAĎAM.

RETAIL PORTFOLIO. Rozhodni spor zvířátek na. zákaznická linka

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P vysvětlit podstatu jednoduchých potravních řetězců v různých ekosystémech ročník 9. č.

povrch, členitost a pohoří

Sklizeň ovoce bude vyšší než v posledních dvou letech

Konzervárenské výrobky z ovoce. Ing. Miroslava Teichmanová

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit důsledky vnitřních a vnějších geologických dějů ročník 9. č. 25 název

očekávaný výstup ročník 9. č. 18 název

Jméno: Obojživelníci jsou, kteří jsou. vývojově na přechodu mezi způsobem života ve a na.. U nás žijí především ve, na a v, v blízkosti vodních

NOVÉ. Koktejl. sirupy NAMÍCHANÉ PODLE KOKTEJLŮ RETAIL PORTFOLIO. zákaznická linka

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je L. Sinkulová

kapitola 08 - tabulková část

ročník 9. č. 27 název

očekávaný výstup ročník 9. č. 11 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

8FTFLRJ*jaaddd+ VITALITY drink

očekávaný výstup ročník 8. č. 4 název

ročník 9. č. 30 název

š ř ž ů ř š ů ř Ž ř é Č ř ř ú Č ř ř ř é Č ř é ý é ýš ú Ť ý Í Ž Ž ú ú ň é ř Ž ř ů Ž ú ř Ž Ž ř ů ú ú Ž Ž ů ř é Č é é ž š é é ž š ř ř ř

Tato prezentace seznamuje žáky s rozdělením ovoce, jeho složením a využitím ve výživě. Materiál je určen pro výuku v předmětu Potraviny a výživa.

Vývoj sklizňových ploch a produkce hlavních plodin

VZD LÁVACÍ MATERIÁL. Sada: III/2/P VY_32_INOVACE_P06. Po adové íslo: 6. Ro ník: 2. Datum vytvo ení: Datum ov ení: 5.3.

Ovocné stromy. Jabloň

Žák si upevní znalosti o ovoci pěstovaném v tropických oblastech.

Ú é š é é š ú ů š Í Ú ú éú ú ú ú ú é é

Projevy a chování obratlovců

Charakteristika jednotlivých užitkových

ročník 7. č. 21 název

očekávaný výstup ročník 7. č. 11 název

ročník 6. č. 17 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit jednotlivé skupiny živočichů a znát hlavní zástupce ročník 8. č. 2 název

Jméno: 1. Vyznač barevně správnou odpověď, správné odpovědi. Kde stavěli feudálové (vyšší šlechta, knížata, králové) své hrady?

Speciální vzdělávací Lehké mentální postižení

PLETIVA, TKÁNĚ pracovní list. Jméno: 1. Na linku napiš, co k čemu patří. TKÁŇ

á ý á á ú ú ř ý ý ů ě ů ř á á á á ě ě š ř ů á ě ě ě ů ř š ý š ě ů ž ář ř ř š ý ář á ě ř á ý ě ů á á á ě á ž ě ě ů ě ý ě ř ě šť Č ý á á ř á ě á ř ý ý á

může obsahovat lepek. může obsahovat lepek. může obsahovat lepek. může obsahovat lepek. může obsahovat lepek. může obsahovat lepek.

ŽIVOT ROSTLIN Anotace: Autor: Jazyk: Očekávaný výstup: Speciální vzdělávací potřeby: Klíčová slova:

Krytosemenné rostliny

Ť Ě š ú ú š ů ú ú š ú ú š ú š ú Ý š Ř Ý š š ů ů š ů š ů ú š

ročník 8. č. 10 název

Transkript:

č. 32 název anotace očekávaný výstup druh učebního materiálu Pracovní list druh interaktivity Aktivita ročník 7. Ovocné stromy, keře a jejich pěstování V pracovních listech se žáci seznámí s ovocnými keři a stromy. Testovou i zábavnou formou si prohlubují znalosti na dané téma. Součástí pracovního listu je i správné řešení. ZV LMP Člověk a příroda 2. stupeň P znát význam hospodářsky důležitých rostlin a způsob jejich pěstování

OVOCNÉ STROMY, KEŘE A JEJICH PĚSTOVÁNÍ pracovní list Jméno: Ovocné stromy a keře pěstujeme v zahradách a sadech. Mají pro člověka velký význam. 1. Mezi ovocné stromy patří spoj šipkami: Ovocné stromy hrušeň jabloň borovice lípa švestka třešeň kaštan broskvoň bříza dub meruňka 2. Kdy vysazujeme ovocné stromy? Vylušti rébus a napiš odpověď. O Y V A J V M Y N A O O S E Ř C R A M E N T Z E É S U J

3. Nakresli ovocný strom s kořeny, listy a plody.

4. Přiřaď názvy k ovocným stromům a keřům. Plody vybarvi. MERUŇKA RYBÍZ BROSKVOŇ TŘEŠEŇ OSTRUŽINY 5. Jaký je rozdíl mezi stromem a keřem? Popiš obrázky a správně pojmenuj. Nápověda v závorce ti pomůže. (větve, listy, kmen, kořeny, strom, keř)

6. Vylušti tajenku v doplňovačce. Tajenka: 1. 3. 4. 6. 2. 5. 1. Ovocný strom s malými dužnatými plody. 2. Dovážené sušené ovoce. 3. Ovocný strom s dužnatým ovocem, které má jádřinec. 4. Ovocný strom s dužnatým ovocem, které při rozkrojení má hvězdičku. 5. Plod, který se podobá třešni. 6. Keř, na kterém rostou oříšky. 7. Jak vysazujeme ovocné stromy? Doplň slova ze závorky. Ovocné vysazujeme na. Do vykopané zatlučeme. Na jámy dáme. Ke postavíme. Jámu půdou. přivážeme ve dvou místech ke kůlu. Stromek vydatně. (zalijeme, stromy, volně, jaře, kmen, jámy, zasypeme, kůl, stromek, dno, kůlu, kompost)

8. Do tabulky doplň správnou odpověď křížkem. OVOCE DOVÁŽENÉ DUŽNATÉ PECKOVITÉ BOBULOVITÉ banán angrešt višeň ananas pomeranč meruňka kiwi maliny švestky třešně ostružiny citrony fíky broskve 9. Jak můžeme zpracovat větší množství ovoce? Napiš na volné řádky.

10. Vybarvi a pojmenuj obrázky plodů.

11. Rozděl slova v těchto větách a správně je napiš. OVOCEJEZDROJEMVITAMÍNŮ. OBSAHUJENEJVÍCEVITAMÍNŮC,B,A. CUKRYZOVOCNÝCHPLODŮODSTRAŇUJÍÚNAVUSVALŮ.

Zdroj obrázku: Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2012-02-15] dostupné pod licencí Public domain na www.clker.com Třešeň - http://www.clker.com/clipart-26469.html Broskvoň - http://www.clker.com/clipart-13711.html Meruňka - http://www.clker.com/clipart-apricots.html Rybíz - http://www.clker.com/clipart-26881.html Ostružiny - http://www.clker.com/clipart-26228.html Jahoda - http://www.clker.com/clipart-strawberry.html Ostružina - http://www.clker.com/clipart-blackberry.html Broskev - http://www.clker.com/clipart-4046.html Pomeranč - http://www.clker.com/clipart-4021.html Třešně - http://www.clker.com/clipart-cherry-5.html

OVOCNÉ STROMY, KEŘE A JEJICH PĚSTOVÁNÍ řešení Ovocné stromy a keře pěstujeme v zahradách a sadech. Mají pro člověka velký význam. 1. Mezi ovocné stromy patří spoj šipkami: hrušeň jabloň borovice lípa Ovocné stromy švestka třešeň kaštan broskvoň bříza dub meruňka 2. Kdy vysazujeme ovocné stromy? Vylušti rébus a napiš odpověď. O Y V A J V M Y N A O O S E Ř C R A M E N T Z E É S U J Ovocné stromy vysazujeme na jaře.

3. Nakresli ovocný strom s kořeny, listy a plody. Samostatná práce žáků

4. Přiřaď názvy k ovocným stromům a keřům. Plody vybarvi. Samostatná práce žáků MERUŇKA RYBÍZ BROSKVOŇ TŘEŠEŇ OSTRUŽINY 5. Jaký je rozdíl mezi stromem a keřem? Popiš obrázky a správně pojmenuj. Nápověda v závorce ti pomůže. (větve, listy, kmen, kořeny, strom, keř) _listy listy větve kmen větve kořeny kořeny STROM KEŘ

6. Vylušti tajenku v doplňovačce. Tajenka: ZDRAVÍ 1. R Y B Í Z 2. D A T L E 3. H R U Š E Ň 4. J A B L O Ň 5. V I Š Ň E 6. L Í S K A 1. Ovocný strom s malými dužnatými plody. 2. Dovážené sušené ovoce. 3. Ovocný strom s dužnatým ovocem, které má jádřinec. 4. Ovocný strom s dužnatým ovocem, které při rozkrojení má hvězdičku. 5. Plod, který se podobá třešni. 6. Keř, na kterém rostou oříšky. 7. Jak vysazujeme ovocné stromy? Doplň slova ze závorky. Ovocné _stromy vysazujeme na _jaře. Do vykopané _jámy zatlučeme _kůl. Na dno jámy dáme _kompost. Ke kůlu postavíme stromek. Jámu _zasypeme půdou. _Kmen přivážeme ve dvou místech _volně ke kůlu. Stromek vydatně zalijeme. (zalijeme, stromy, volně, jaře, kmen, jámy, zasypeme, kůl, stromek, dno, kůlu, kompost)

8. Do tabulky doplň správnou odpověď křížkem. OVOCE DOVÁŽENÉ DUŽNATÉ PECKOVITÉ BOBULOVITÉ banán X X angrešt višeň ananas X X pomeranč X X meruňka kiwi X X maliny švestky třešně ostružiny citrony X X fíky X X broskve X X X X X X X X 9. Jak můžeme zpracovat větší množství ovoce? Napiš na volné řádky. Samostatná práce žáků Př. kompoty, marmeláda, povidla, džusy, zmrazení, do knedlíků

10. Vybarvi a pojmenuj obrázky plodů. Samostatná práce žáků jahoda pomeranč ostružina třešně broskev ananas

11. Rozděl slova v těchto větách a správně je napiš. OVOCEJEZDROJEMVITAMÍNŮ. _Ovoce je zdrojem vitamínů. OBSAHUJENEJVÍCEVITAMÍNŮC,B,A. _Obsahuje nejvíce vitamínů C, B, A. CUKRYZOVOCNÝCHPLODŮODSTRAŇUJÍÚNAVUSVALŮ. _Cukry z ovocných plodů odstraňují únavu svalů.