Zápis č. 1/2007 Přítomni Hosté Nepřítomni I. Kontrola úkolů ze zápisu č.1/2006 Závady jištění. Úkol trvá Pant eon. C

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis č. 1/2007 Přítomni Hosté Nepřítomni I. Kontrola úkolů ze zápisu č.1/2006 Závady jištění. Úkol trvá Pant eon. C"

Transkript

1 Zápis č. 1/2007 z jednání Oblastní vrcholové komise Jizersko-lužické hory dne v zasedačce Liberecké tělovýchovné sportovní organizace. Přítomni: P. Boček, T. Bulíř, R. Černický, J. Hušek ml., V. Janko, T. Kolesa, J. Koudelka, J. Kus-ko, S. Šilhán, K. Tomeš. Hosté: P. Fajgl, J. Hušek st., P. Maršíček. Nepřítomni: Z. Bouda (omluven), P. Hejtmánek (omluven), P. Janda (omluven), D. Kofr (omluven), L. Chalupka, P. Mai, J. Šimek (omluven), J. Turek. I. Kontrola úkolů ze zápisu č.1/2006 Závady jištění. Jizerky Rozeklaná: Podzimní cesta, vyměnit kruh (Hušek ml.). Úkol trvá. Panteon. Cesta Dítě představ, přemístit poslední kruh níže. Hejtmánek úkol trvá. Jizerky Stržová plotna. Lesklé borháky vyměnit za nové (Hušek ml.). Byly zjištěny problémy se sváry borháků. Úkol zatím odložit. Kozlí jehla, Létající Čestmír, VI c. Nově osadit jištění. Kolesa úkol trvá. Sviní kámen. Nově osazený slaňák byl odstraněn bez vědomí OVK. Znovu osadit slaňák v sub-tilnějším provedení. Zajistí Janda. Jeřábová skála, varianta Pietní cesty,vii. Cesta bude schválena po osazení jištění. Zajistí Kolesa, úkol trvá. Zahradní stěna, oblast Ohrada, cesty Káně a Sokol. Znovu osadit vytlučené nýty. Zajistí Kolesa. Havran Dárek dětem, III. Prověřit a napsat řádný protokol. Zajistí Černický. Kozinec přejištění. Dokončit výměnu jištění: Začátečník (cca 4 skoby), List (1 skoba), Dlouhý hřeben (3 skoby). Zajišťuje Bouda. Kruhy těsněné ferofixem. Byla provedena kontrola vytažením kruhu a nezjištěno jeho zjevné poškození. L. Hamáček shromažďuje dostupné údaje o kruzích temovaných ferofixem, což bude podklad pro zvýšený dohled příslušných správců na tato jištění. Frýdštejn Popravčí kámen, prověřit velikost pozemku majitele bránicího lezcům v přístupu k této věži na severní straně hřebene. Hejtmánek jednal se starostou na Frýdštejně, který potvrdil, že soukromý pozemek je na severní straně až ke skalám. Cizí osoby (tedy i lezci) musí respektovat nesouhlas majitele se vstupem na jeho pozemek. Z diskuse k informaci vyplynulo. Je-li to lesní pozemek, pak existuje obecné používání lesa, kterému nemůže majitel pozemku bránit, ale může chtít nějaké záruky, např. že cizí osoby nebudou dělat nepořádek. Není-li to lesní pozemek, pak je situace pro lezce z hlediska práva podstatně horší a prakticky záleží na dohodě s majitelem. Věž nemůže být na jeho pozemku. Mapy by měl mít obecní úřad. Je třeba získat informaci, jde-li o lesní pozemek. Zajistí Hejtmánek.

2 2 Havran u Jítravy, vedlejší masiv Havraní hnízdo. U cest Zálesácké koule a Natrženej áršloch bylo schválení vázáno na vydání průvodce nebyl náčrtek umístění cest. Průvodce Lužické hory vyšel. Cesty se schvalují s klasifikací: Zálesácké koule, VIII c a Natrženej áršloch, VIII b. Vypustit. Havran. Cesty Los sketos (VIII b), Dachóza ukrutná (VIII c) a Výmyk (X b). Dodání náčrtků cest urgováno Šilhánem bez úspěchu. Úplný protokol je základní dokumentací cesty. Schválit po dodání náčrtků. Milštejn. Cesty Se myslelo (VIII b), Ždim zachovej (VIII c) a AC/DC (VIII c). Dodání náčrtků u prvovýstupů urgováno Šilhánem bez výsledku. Schválení cest až po dodání náčrtků. Kytlice: Masiv Nejistota, M7 + WI5. V. Šatava, M. Vrkoslav. Nedodána lokalizace masivu a nákres cesty. Projednat s prvovýstupci. Zajistí Janko, úkol trvá. Jizerky: Paličník vyhlídka. Velký cirkus, V. P. Kotúček, M. Peč. Cesta horských (s)vůdců. P. Kotúček, M. Peč. Schváleno s klasifikací VI. No nazdar. P. Kotúček, M. Peč. Schváleno s klasifikací VI. Klíč: Východní stěna Tatranské hrátky, M 3 + WI 2+. V. Šatava, P. Kopáček. Náčrt cesty vyžádat od V. Šatavy. Zajistí Janko, úkol trvá. Na Klíči je zákaz lezení. Pro evidenci je třeba získat přehled o již udělaných cestách, autoři zejména P. Kulík a J. Rybička. Zajistí Janko a Šilhán. Zbirohy Šnek, cesta Pilířek, prasklý stěnový kruh. Vyměnit kruh (Chalupka), úkol trvá. Výjimka pro lezení na Suchých skalách. Jsou problémy s udržováním Sušek. J. Hušek st. zjistí situaci v údržbě na CHKO Český Ráj. Horní skály Smrtka, Jižní stěna, poškozené jištění. Kruh vyměnil Šilhán. Splněno, vypustit. Klasifikace cest v Jizerských horách. Jde o stanovení standardů na rozšířené stupně a mezistupně od VI c výše. Návrh srovnávací tabulky provedl Kolesa. Vyjádření od V. Šatavy a L. Šlechty k návrhu Kolesy dodá Šilhán. Cesty P. Prachtla v Jizerkách. Ve většině cest osazováno nevyhovující až nebezpečné jištění. Možnost právních kroků proti původci prověří Šilhán. Nabídnout Prachtlovi tradiční jisticí prostředky ze zásoby OVK, zajistí Janko. Materiálové požadavky na rok Seznam požadavků byl předán J. Rosolovi (CVK). Rozdělané prvovýstupy. Barva označení rozdělaných cest pro rok 2008 by měla být řešena centrálně. Předložit na zasedání CVK zajistí Janko. Hajní kostel provizorní knížka. Knížka předána k archivaci J. Huškovi st. Vypustit. Výjimka pro lezení v chráněných územích Jizerských hor.

3 3 Dlouho očekávané rozhodnutí Ministerstva životního prostředí, kterým je výjimka potvrzena, je z a nabylo právní moci. Výjimka je celoroční a platí do Horní skály. Prověření prostoru a zařízení pro nácvik metodiky chytání pádů. Po prověření není námitek ze strany OVK proti používání. Komise však doporučuje využívat metodického cvičiště horolezeckých technik v lomu Na Pánvičkách v Betlémských skalách. Správce metodického cvičiště: Artur Rössler (předseda HO Liaz Jablonec n. N.), , rossler@pregis.cz. Vypustit. Ortel (Lužické hory). Lezení je zde legální a bez omezení. Projednat případné správcovství s M. Chábou. Zajistí Janko. Matoušova skála. Přejištění je dokončeno, správci zbylo pět boráků. Vypustit. Materiál pro prvovýstupy. Upřesňuje se text v předchozím zápise. Od Centrální vrcholové komise je za menší obnos možno získat borháky (30 Kč) a kruhy (50 Kč), ale bez lepidla. Vypustit. Bezděčín překultivace skal. Hromadné osazení slaňovacími kruhy včetně stěnových vratných bodů. Dále částečně dojištěno správce oblasti. Pro oprávněnost postupu předložil správce Boček dopis pana Mir. Jíry z roku 2007 adresovaný naší horolezecké organizaci. Výtah z dopisu. Pan Jíra je majitelem pozemku a několika skal v oblasti Bezděčína. Údržbu skal a okolního lesa bezplatně provádějí horolezci z hodkovického oddílu a s údržbou je p. Jíra spokojen. V minulých letech vzniklo mnoho nových výstupů a skály navštěvovalo mnoho horolezců. Proto se domluvil se správcem, aby jištění cest bylo zkontrolováno, vyměněno, doplněno a nové cesty byly kvalitně zajištěny. Současně p. Jíra trvá na umístění slaňáků nad většinu cest, čímž se sníží poškozování lesa, skal a zvýši se bezpečnost lezců. Pan Jíra cítí odpovědnost za bezpečnost lezců, protože lezení probíhá na jeho pozemcích. Jako hasič se často setkává s případy zbytečného poranění a úmrtí. V případě neshody uvažuje o uzavření pozemku pro lezení. Závěr: zástupce komise navštíví oblast a prověří situaci. Zajistí Janko. Jizerky, Kauschkova věž Pětiletá hrana, VIII b. M. Maděra. Řízení nedokončeno, je třeba zjistit podrobné informace o vytvoření cesty (internet). Suché skály: Jižní předskalí Hlavní věže.veřejná varianta (varianta Brokovy cesty), VII b. Projednání odloženo vzhledem k nepřítomnosti Hejtmánka jako spoluautora cesty. II. Řízení o prvovýstupech Cesty schválené dříve a opomenuté v předchozím zápise. Betlémské skály Sluníčko (masiv) Minimánie, VII. D. Mlejnek. Sluníčko (masiv) Sedmitečná cestička, IV. D. Mlejnek. Sluníčko (masiv) varianta Le maximum, VII. J. Cicvárek. Klokočské skály, Tunel (masiv) Komín, II. D. Mlejnek.

4 Nové prvovýstupy 4 Klokočí Rotštejn Hery (masiv) Elektrikářská, V VI. J. Koudelka, J. Smejkal, P. Plecháč. Hery (masiv) Klid zbraní, VII b. P. Plecháč x J. Koudelka, J. Ulbrichová. Hery (masiv) Blatníček, III. J. Koudelka, M. Koudelková, Jakub Koudelka, J. Koudelka ml., J. Koudelková. Hery (masiv) Dědovy narozeniny, VI. J. Koudelka, J. Koudelková, M. Koudelková. Kolt (věžička u Koule) Ráže 45, II III. J. Koudelka, M. Koudelková, Jakub Koudelka, J. Koudelka ml., J. Koudelková. Lampión (masiv) Seznamovací, VI VII. J. Koudelka, J. Bukvic. Křišťálová stěna (masiv) Stará známost. J. Koudelka, J. Bukvic. Schváleno s klasifikací VII c. Tři mušketýři (masiv) My Lady, VI. J. Koudelka, J. Zacios. Klokočí Radnice Radní padni, IX a. P. Slanina, S. Šilhán. Komise silně doporučuje uříznout tyč pod nástupem. Pevnost (masiv za Pavlačí směrem k Růžence) Vrah je zahradník, IX a! (špatně jištěno). P. Slanina, S. Šilhán. Pevnost (masiv) Pojď dolů, debile!, VIII c. P. Slanina, S. Šilhán. Růženka Je libo hubanec?, VIII c. P. Slanina, S. Šilhán. Růženka Vítkovo kvarteto, IX c. P. Slanina, S. Šilhán. Království (masiv) Zapni bednu, VIII b. P. Slanina, S. Šilhán. Království (masiv) Pípni, pak vypni, IX a. P. Slanina, S. Šilhán. Klokočské průchody (masiv) Festivalová, VII b. J. Koudelka (jištěn). Klokočské průchody (masiv) Zrychlený tep, VI VII. J. Koudelka, M. Koudelková. Galerka (masiv) Stýpl čejz, VII. J. Koudelka (jištěn). Galerka (masiv) Kukátko do dálek, V. J. Koudelka (jištěn). Muay mana (masiv) Chomout na Hadicu, VIII. P. Homolka, D. Mlejnek. Tamburína (masiv hned před Rivrrem) Okolochod, VIII a. P. Slanina x S. Šilhán, J. Cicvárek. Afrika (masiv) Například, VIII b. P. Slanina, J. Cicvárek, S. Šilhán. Afrika (masiv) Hnátoklad, IX b-c*. P. Slanina x J. Cicvárek. Schváleno s klasifikací IX c. Rivrr (masiv) No proto, IX a-b*. P. Slanina, S. Šilhán. Schváleno s klasifikací IX b.

5 5 Indiánka (masiv) Chalan Alan, VIII b! (špatně jištěno). P. Slanina, S. Šilhán, Bourák (?), Smo-lo (?). Indiánka (masiv) Náchodskej nářez, IX c*. P. Slanina (sólo). Kolonáda (masiv nad Radnicí) Na Václavským Václaváku, IX a. P. Slanina, S. Šilhán. Šachovnice Rošáda, VI. J. Koudelka (jištěn). Domino (masiv) Falešná dvojka, III. J. Koudelka (sólo). Dvojče JV spára, nástupová varianta, VII. D. Mlejnek, F. Čepelka. Oáza (sektor Ivanovy masivy, druhý masiv před Rivrrem) Pleskoň, IX a. P. Slanina, S. Šil-hán. Oáza (druhý masiv před Rivrrem), Ahumádo granujo, IX a. P. Slanina, S. Šilhán. Palice Muži na Palici, V. D. Obročník x D. Mlejnek, J. Wiener. Golem Mechanická figurína, IV. J. Koudelka (sólo). Golem Dušičková varianta, VII. J. Koudelka (jištěn). Předskalí Golema (masiv) Paso doble, IV. J. Koudelka (sólo). Bludiště (masiv) Cesta do Vietnamu, V. T. Holík x D. Mlejnek. Hrabanka (masiv) Paběrky přímo, V. D. Mlejnek. Tukan Vánoční kout, I. D. Mlejnek. Flečr (masiv) Skalní medicína, V. D. Mlejnek. Zelená sedma (masiv) Jari kuri, VII b. D. Mlejnek, J. Chmelík. Křemílek (masiv) Vstávej semínko holala, VII. J. Koudelka, J. Štykar. Vyhlídková věž Světlonoš, VI. J. Koudelka, L. Nováková. Strážce Radnice Kerberos, IV. J. Koudelka, M. Koudelková. Průchodová Díkůvzdání, VI-VII. Jos. Koudelka, Jakub Koudelka. Bazén (masiv) Pouze pro plavce, VI. J. Koudelka, M. Koudelková. Gejša (masiv) Potěšení starého pána, VI. J. Koudelka, L. Nováková. Fortna (masiv) VKV, VI. J. Koudelka, J. Koudelková. Malířské rozhledy (masiv) Múzy, VII. J. Koudelka, D. Mlejnek. Borová (masiv) Vodníkova varianta, VII b. P. Plecháč x J. Koudelka. Simba (masiv) Na hladový žaludek, III. J. Koudelka, P. Plecháč. Panáček (masiv) varianta Mikromuž, VII c. P. Slanina, S. Šilhán. Panáček (masiv) Sušenej děda, IX b. P. Slanina (jištěn). Panáček (masiv) Položená položena, VIII c. P. Slanina, S. Šilhán, Bourák (?), Smolo (?). Betlémské skály Paleček Údolní cesta, V. J. Koudelka, P. Plecháč.

6 6 Paleček Malíček, VII b. P. Plecháč, J. Koudelka. Smeťák (masiv) Vratné lahve, IV. J. Koudelka, M. Koudelková. Deštivec (masiv) S deštěm o závod, IV. J. Koudelka, M. Koudelková. Deštivec (masiv) S deštěm o závod, nástupová varianta, IV. J. Koudelka. Výr Cesta spárového povaleče, VII. J. Koudelka, K. Barták. Výr Sváteční hrana, VI. J. Koudelka, P. Plecháč. Labyrint (masiv) Pyrrhovo vítězství, VII b. J. Koudelka, J. Koudelková. Mařenka Intro, VI VII. J. Koudelka, K. Barták, M. Koudelková. Oštěpek (masiv) Klíčenka, VII. J. Koudelka, J. Koudelková. Tlustínek (masiv) Odtučňovací kúra, VII. J. Koudelka, M. Koudelková. U Jislovy jeskyně (masiv) Toy boy, VII. J. Koudelka (jištěn). Betlémská věž Údolní cesta, VII. D. Mlejnek, P. Mlejnková. Rantl (masiv) Den Vlka, V. D. Mlejnek. Masiv nad krmelcem Myslivecká spára, IV. J. Koudelka (sólo). Jizerky Věž loučení Sundejte si hodinky, VI. M. Maděra, T. Polma, P. Maděra. Prověřuje správce Kofr. Protokol v řízení. Věž loučení PP pilíř, VI b-c. M. Maděra, M. Salák. Prověřuje správce Kofr. Protokol v řízení. Kauschkova věž Novoměstská cesta, není klasifikace v jizerské stupnici (8 UIAA). M. Ma-děra, první sportovní přelez (volný přelez bez stavění!). Původně zrušená cesta pro nesportovní stavění, kruh ponechán pro možnost čistého přelezu. Protokol v řízení. Benjamin Šicí plotna, VI c. M. Maděra, P. Maděra, M. Salák, T. Polma, M. Polmová. Prověřuje správce Kofr. Protokol v řízení. Bastila Neuděláš nic, VI b. M. Maděra, T. Polma. Prověřuje správce. Protokol v řízení. Komínové věže (komplex věží a masivů pod Borovou) Normální cesta, I II. Bez autora. Rampa, II III. J. Hušek, H. Hušková. Konto, III. J. Hušek ml. Stará cesta, I. Bez autora. Glajdr, VI. J. Hušek, J. Hušek ml., H. Hušková. Zimní cesta, I. Bez autora. Kamenolom, VI b. O. Sojka, J. Hušek ml., H. Hušková, O. Benešová, Jan Hušek. Vánoční, II. J. Hušek. Járek pod stromeček, IV. J. Hušek ml., H. Hušková, Jan Hušek, J. Hušek. Come out, II III. J. Hušek ml., O. Benešová. Come in, III. J. Hušek, H. Hušková.

7 7 Dilema, III. J. Hušek ml., M. Šustr. Troglobiont, III. J. Hušek ml., O. Benešová. Jeřabinová spára, IV. J. Hušek ml. Zadní cesta, I II. Bez autora. Krajní komínek, II. J. Hušek. Sedmero krkavců, V VI. J. Hušek ml., J. Hušek. Smrkomín, III IV. J. Hušek, H. Hušková. Pravárna, III. J. Hušek ml., O. Benešová. Levárna, III. J. Hušek ml. Viklanová stěna (stěna ve svahu nad Oldřichovským sedlem nad cestou na Poledník), Dvojrozměrná spára, V VI. J. Hušek ml., B. Hušková. Viklanová stěna Pohovka, V. J. Hušek. Viklanová stěna Rozměrná dvojspára, V. J. Hušek, J. Hušek ml., B. Hušková. Štolpišská plotna (výrazná plotna u cesty v zatáčce nad vodopádem Malého Štolpichu) Run-way, V. J. Hušek ml., J. Hušek, O. Benešová. Štolpišská plotna Jarmareční hrana, IV. J. Hušek ml., J. Hušek. Štolpišská plotna Sklerotický sokolík, IV. O. Benešová, J. Hušek ml., J. Hušek. Štolpišská plotna Kniha džunglí, II. J. Hušek, J. Hušek ml. Koňská plotna (masiv na J úbočí Koňské hlavy) Tlachapoud, VI. J. Hušek ml., J. Hušek. Sluneční stěna Krakonošova zahrádka, VI. J. Hušek ml., D. Kofr. Sluneční stěna Houbičková klasika, IV V. D. Kofr, H. Hušková, J. Hušek ml. Červotoč (masiv mezi Kovadlinou a Plotnou u Kovadliny) Kolenotoč, VI b. O. Sojka, L. Vanča. Drábovna Přízrak (masiv) Žlabohrana, IX b. P. Slanina, S. Šilhán. Zbirohy Padací most (masiv) Za patičku, VII c (RP VIII). J. Koudelka, P. Plecháč. Padací most (masiv) Hrana za bukem, III. J. Koudelka (sólo). Padací most (masiv) Dívka s perlami ve vlasech, V. Z. Hák. Padací most (masiv) Trhlina v hradbách, VII. Z. Hák. Hranol Malý Hák, II. D. Mlejnek. Hranol Velký Hák, III. D. Mlejnek. Předskalí Sebastiána (masiv) Raketa, V. J. Koudelka, M. Koudelková. Zeď nářků (masiv) Radovánky, VIII c. M. Matějec, J. Tichý. Madlenka Len si fúkni, IV. M. Matějec, M. Pitrová. Madlenka Nenormální cesta, II. M. Pitrová, M. Matějec. Madlenka Přes poličku, I II. M. Pitrová, M. Matějec. Madlenka Žába na kameni, IV. M. Matějec. Madlenka Hranostaj, III. M. Pitrová, M. Matějec. Madlenka Kartáčová rallye, III (nejištěno). M. Matějec, M. Pitrová.

8 8 Bujón (masiv) Masox, IX. M. Matějec, J. Tichý. Fishkars (masiv) Každý chvilku váhá, VII c. M. Horák x V. Šatava, V. Dvořák, P. Slanina. Babička Fil pedo, VIII a (špatně jištěno). P. Slanina, S. Šilhán. Babička Krasoplavec, varianta Údolní spáry, IX a (nejištěno). P. Slanina. Camelot Bitkerův žebřík, IX a b. P. Slanina, S. Šilhán. Schváleno s klasifikací IX b. Hradba (masiv) Fičák, IV. J. Koudelka, M. Koudelková. Vysátko (masiv) Koutová spára, II. M. Koudelková. Chléviště Husníkova vyhlídka Tesťák poctivák sebekazňák, IX a (špatně jištěno). P. Slanina, S. Šilhán. Balkón Huligens, VIII b. P. Slanina, S. Šilhán. Balkón Drzá hlína, VII. P. Slanina. Vrátnice Dobrýdéén, VII b. (špatně jištěno). P. Slanina. Schváleno s klasifikací VII c. Májová věž Bulharská koloběžka, VII b. P. Slanina, M. Horák. Májová věž Havajskej domovník, VIII VIII b. M. Horák x P. Slanina. Schváleno s klasifikací VIII b. Rajče (masiv) Protlak, VII b. P. Slanina. Rajče (masiv) Přetlak, VII b. P. Slanina. Kalich Kazatelna Hráli PŘ-EVAL-SKI, VIII c. P. Slanina. Kazatelna Řemtich, VII c. P. Slanina. Kazatelna Finta Kalichóva, VIII. P. Slanina. Kazatelna Psychoblábol, VIII b. P. Slanina. Kazatelna Vidlová hrana, V. P. Slanina. Kazatelna Cepovačka, V. P. Slanina. Bonz naprášil Velký ucho, IV. P. Slanina. Bonz naprášil Horká linka, VII (špatně jištěno). P. Slanina. Kořen (masiv) Tetysou, VII c. V. Šatava x P. Slanina, S. Šilhán. Českobratrská věž Maďarskej sokolík, VI. S. Šilhán x P. Slanina, V. Šatava. Vosopich (masiv) Ptákolet, VIII b. P. Slanina x V. Šatava, S. Šilhán. Březová věž Bezvětří, IV. J. Koudelka, M. Koudelková. Březová věž Něžnost, VI. P. Slanina (sólo). Schváleno s klasifikací VII. Ocún Dusítko, VII. P. Slanina. Trojka (masiv) Na zdar, V. P. Slanina. Schváleno s klasifikací VI. Helmy (masiv) Hebloun, VII c. P. Slanina, V. Šatava, J. Vršovský. Helmy (masiv) Viróza, III. J. Koudelka (sólo). Helmy (masiv) Kibic, IV. J. Koudelka, M. Koudelková. Helmy (masiv) Do klubu, Alfréde! VII. P. Slanina. Helmy (masiv) Permanentně pod vlivem, VIII c. P. Slanina x V. Šatava.

9 9 Helmy (masiv) Holubička, III IV. M. Koudelková x J. Koudelka, J. Koudelková. Helmy (masiv) Drákulova, V VI. J. Koudelka, M. Koudelková. Helmy (masiv) Kvasné procesy, IV. M. Koudelková x J. Koudelka, J. Koudelková. Helmy (masiv) Plovoucí podlaha, VIII (RP VIII b), špatně jištěno. P. Slanina, V. Šatava. Ksift (masiv) Lebkolez, VII c. P. Slanina. Yankee (masiv) Antiboulder, VII. J. Koudelka, P. Plecháč. Sluj Českých bratří (masiv) Potírna, III. J. Koudelka (sólo). Chodec (masiv) Reparát, II. J. Koudelka (sólo). Chodec (masiv) Ve francouzském stylu, III. J. Koudelka (samojištění). Chodec (masiv) Pro Lucku, II. J. Koudelka (sólo). Jimi (masiv) Maniodepka, II. J. Koudelka (sólo). Exulant (masiv) Nedělní šiškovaná, VI. J. Koudelka (jištěn). Akordeon (masiv) Klaviatura, V. J. Koudelka, M. Koudelková, J. Koudelková. Akordeon (masiv) Kvintakord, VI. J. Koudelka, J. Koudelková, M. Koudelková. L. Koudelková. Dětská stěnka (masiv) Hů hů, III. J. Koudelka, M. Koudelková, Jakub Koudelka. Dětská stěnka (masiv) Dětský den, IV. J. Koudelka, J. Paul, Jakub Koudelka, M. Koudelková. Dymián Foukej, foukej větříčku, V VI. J. Koudelka, M. Koudelková. Černá vdova Vymetač pavučin, II. J. Koudelka (sólo). Černá vdova Jantarové kukátko, VII. J. Koudelka, P. Plecháč. Černá vdova Pavoučí námluvy, III. J. Koudelka (sólo). Pyramidka - Sokolíčky, IV. J. Koudelka (jištěn). Masiv naproti Březové věži Osamělý pěšák, IV. J. Koudelka (sólo). Lužické hory Krkavčí skály, Malá hruška Ráďova cesta, VIII. R. Černický, K. Krečman. Císařské údolí, Podkova To nám zbylo, VIII. R. Černický, K. Krečman, S. Petrůj. Havran Havraní hnízdo Cesta pro Anežku, VI. R. Černický, K. Krečman. Havraní hnízdo Pravá tatranská, VI. R. Černický, S. Petrůj, M. Vích. Havraní hnízdo Pravá levá tatranská, VII c. R. Černický, S. Petrůj. Havraní hnízdo Houbařská, VII b (špatně jištěno). R. Černický, k. Krečman.

10 1 Havraní hnízdo Ty vole, jsou tam, VIII. Neúplný a nejasný protokol. Chybí datum dokončení cesty, v protokolu jsou nýty a v průvodci borháky. Doplnění protokolu zajistí správce Černický. Havraní hnízdo Milískova hrana, VI. R. Černický, K. Krečman, S. Petrůj. Havraní hnízdo Tak šup, V. R. Černický. Havraní hnízdo Repete, III. S. Petrůj. Havraní hnízdo Staníkova, III. S. Petrůj, R. Černický. III. Různé Stará jištění. Komisi byly předloženy ukázky vyměněných původních jištění z Jizerek (i z cest P. Prachtla). Jištění měla nedostatečné rozměry a v žádném případě nebyla bezpečným zajišťovacím prostředkem. Spíš nebezpečným. Komise doporučuje zveřejnit fotky některých jištění na www Skalní oblasti či lezci. Zajistí Janko. Panteon. Petr Čermák požádal správce o souhlas s provedením následujících prvovýstupů, v závorce je stanovisko správce): Stěna vpravo od Květnové (nedoporučeno), hrana mezi Návratem a Smutečním komínem (doporučeno), stěna mezi Smuteční cestou a Tajným výletem (nedoporučeno), od kruhu Trenažéru přímo a pod převis (doporučeno jako varianta), stěna vpravo od Coloradical (doporučeno) a dojistit jedním jištěním variantu cesty Direkt traverz vzdechů, od druhého kruhu doleva přes převis a středem pilíře na římsu. Autoři Hejtmánek a Šatava s tím souhlasí. Komise souhlasí s návrhy správce Hejtmánka. Havraní hnízdo cesta R. Černického Za odložena, nutno doplnit protokol. Předaný materiál na komisi.t. Kolesa: 3 borháky, 3 knížky, 2 krabice, 1 dobírák. Jizerky - Hajní kostel poškozené jištění. V nástupu Údolní cesty je utržený nýt. Nahradit borhákem. Zajistí správce P. Maršíček. Suché skály - Sokolí věž. Správce Kusko požádal o nové projednání (jde o název a prvovýstupci) cesty Dobrův nápad, VII, bez autorů. K projednání je nutná účast Hejtmánka. Odloženo na příští komisi. Suché skály Alabastrová věž, Šíleně smutná Maruška, VII b c. Opět se vloudil šotek. V zápise 1/2005 chybně uvedeni prvovýstupci. Správně: Jiří Sejna x P. Binhák, L. Hamáčková. Jizerky ochranné pásmo. Lezení v NPR je usměrněno výjimkou ze zákona o ochraně přírody rozhodnutím Ministerstva životního prostředí. Dále existují k NPR ochranná pásma, ve kterých povoluje lezení svým rozhodnutím Správa CHKO Jizerské hory. Dne uvedená Správa vydala souhlas s lezením na tyto skalní objekty v ochranných pásmech: Březová věžička, Gorila, Javorová věž, Kaplička, Kočičí kameny, Kokořík, Koráb, Květnová skála, Mechová věž, Morous, Pik, Skrytá věž, Sněhulák, Stržová věžička, Šolcova stěna, Šolcův jehlan, Špičatá věž, Temná věž, Věž u cesty, Viklanová stěna. Souhlas je i pro lezení v ledu, lokalita lom u Oldřichovského sedla. Souhlas platí do

11 1 Materiál pro údržbu na rok Podle požadavků jednotlivých správců bude požadováno: Borhák 13 cm matný - 30 kusů, slaňák 6 kusů, slaňovací řetěz 3 kusy, dobírák 6 kusů, 10 krabic, 10 knížek a 10 tyček. AKU vrtačka HILTI pro údržbu jištění. Je k dispozici pro naši komisi a je možno si ji po domluvě zapůjčit i s lepidlem a nástavci u předsedy komise. Informace o pravidlech lezení. Na Valné hromadě 2007 byla schválena nová pískovcová pravidla a dále Výkonný výbor ČHS schválil nová nepískovcová pravidla, přičemž i nadále platí samostatná pravidla pro Jizerské hory. Avšak ta bude nutno aktualizovat. Nový správce. Jizerské hory, oblast IV. Černý potok. Dosavadní správce: David Kofr. Nový správce: Petr Maršíček, kontakt Komise děkuje D. Kofrovi za práci na Černém potoce. D. Kofr nadále spravuje oblast V. Paličník a Tišina. Webová stránka Skalní oblasti. Správcům se doporučuje seznámit s www stránkami ČHS Skalní oblasti, kde je možnost mimo jiné zapisovat provedenou údržbu. Údržba. Formou kolektivních zednických dnů byla vyměněna nejhorší jištění v oblasti Tišiny, Paličníku a Stržového vrchu. Komise vysoce hodnotí provedenou činnost. Příkladně se dále stará správce P. Janda o oblast Zvonu a medaili by si zasloužil J. Koudelka za údržbu zejména v Betlémských a Klokočských skal, přičemž navíc intenzivně leze. Statut OVK. V současné době se připravuje nový Statut OVK, který je interním předpisem ČHS pro činnost Oblastních vrcholových komisí. Nový správce. Lužické hory, Skály na Slavíčku (Svojkov, Sloup). Dosavadní správce: Zdeněk Nedvěd. Nový správce: Martin Cháb. Kontakt: , chabm@post.cz. Nový správce. Lužické hory Císařské údolí, Horní skály, Krkavčí skály, Havran, Trojzubec. Dosavadní správce: Petr Vinklárek. Nový správce: Radek Černický. Kontakt: , cernicky.r@seznam.cz. Databáze Skalní oblastí na www ČHS. Je možnost vložení celého souboru věží a cest Jizerských hor do této databáze za úhradu. Projednat úhradu s vlastníky databáze. Zajistí Janko. Vladimír Janko předseda komise

Zápis č. 1/2008 Přítomni Hosté Nepřítomni I. Kontrola úkolů ze zápisu č. 1/2007 ávady jištění. Úkol trvá P anteon. C Úkol trvá

Zápis č. 1/2008 Přítomni Hosté Nepřítomni I. Kontrola úkolů ze zápisu č. 1/2007 ávady jištění. Úkol trvá P anteon. C Úkol trvá Zápis č. 1/2008 z jednání Oblastní vrcholové komise Jizersko-lužické hory konaného 13. prosince 2008 v zasedačce Liberecké tělovýchovné sportovní organizace. Přítomni: Petr Boček, Zdeněk Bouda, Jiří Hušek

Více

Zápis č.1/2006. I. Kontrola úkolů ze zápisu č.1/2005

Zápis č.1/2006. I. Kontrola úkolů ze zápisu č.1/2005 Zápis č.1/2006 z jednání Oblastní vrcholové komise Jizersko-lužické hory dne 26.11.2006 v Liberecké tělovýchovné sportovní organizaci - Jablonecká ulice, Liberec. Přítomni: P. Boček, Z. Bouda, T. Bulíř,

Více

Zápis č. 1/2010. I. Kontrola úkolů ze zápisu č. 1/2009

Zápis č. 1/2010. I. Kontrola úkolů ze zápisu č. 1/2009 Zápis č. 1/2010 z jednání Oblastní vrcholové komise Jizersko-lužické hory dne 11. prosince 2010 v zasedačce Liberecké tělovýchovné sportovní organizace. Přítomni: Jiří Doubrava, Jiří Hušek ml., Vladimír

Více

Pravidla lezení ve skalních oblastech České republiky

Pravidla lezení ve skalních oblastech České republiky Pravidla lezení ve skalních oblastech České republiky Článek 1 Úvod (1) Pravidla lezení ve skalních oblastech České republiky (dále jen Pravidla ) se vztahují na horolezeckou činnost provozovanou na skalách

Více

Zápis č. 1/2009 Přítomni Hosté Nepřítomni I. Kontrola úkolů ze zápisu č. 1/2008 ávady jištění. ypustit P anteon Úkol trvá.

Zápis č. 1/2009 Přítomni Hosté Nepřítomni I. Kontrola úkolů ze zápisu č. 1/2008 ávady jištění. ypustit P anteon Úkol trvá. Zápis č. 1/2009 z jednání Oblastní vrcholové komise Jizersko-lužické hory konaného 5. prosince 2009 v zasedačce Liberecké tělovýchovné sportovní organizace. Přítomni: Petr Boček, Jiří Doubrava, Petr Hejtmánek,

Více

NAD VESNICÍ KLOKOČÍ. KLOKOČSKÝ PRŮCHOD (Prochoda) Masiv. Masivy táhnoucí se od Klokočkého průchodu kolem věže Radnice až ke hřbitovu.

NAD VESNICÍ KLOKOČÍ. KLOKOČSKÝ PRŮCHOD (Prochoda) Masiv. Masivy táhnoucí se od Klokočkého průchodu kolem věže Radnice až ke hřbitovu. NAD VESNICÍ KLOKOČÍ Masivy táhnoucí se od Klokočkého průchodu kolem věže Radnice až ke hřbitovu. KLOKOČSKÝ PRŮCHOD (Prochoda) Masiv Éště nevím, vole VIIc! (RP VIII); Petr Slanina (jištěn), 19. 7. 2011.

Více

Informace o stavu lezeckého objektu Kočičí kameny (platnost ke dni 13.8.2014)

Informace o stavu lezeckého objektu Kočičí kameny (platnost ke dni 13.8.2014) Informace o stavu lezeckého objektu Kočičí kameny (platnost ke dni 13.8.2014) V souvislosti s dokončením via ferraty na Kočičích kamenech (oblast Tišina, Jizerské hory) informuje OVK Jizerské a Lužické

Více

Pravidla lezení ve skalních oblastech České republiky

Pravidla lezení ve skalních oblastech České republiky 1 Pravidla lezení ve skalních oblastech České republiky Článek 1 Úvod (1) Tato pravidla (dále jen Pravidla ) se vztahují na horolezeckou činnost provozovanou na lezeckých objektech na území České republiky

Více

Píkovická jehla a H.K.Stáří Praha

Píkovická jehla a H.K.Stáří Praha Píkovická jehla a H.K.Stáří Praha Začátek správcovství H.K.Stáří Praha na skalním útvaru Píkovická jehla v oblasti Dolního Posázaví se datuje od 26.6.1995. Píkovická jehla je zdaleka viditelný skalní útvar

Více

Zápis z jednání CVK které se konalo dne v Sedmihorkách

Zápis z jednání CVK které se konalo dne v Sedmihorkách Zápis z jednání CVK které se konalo dne 18.3.2006 v Sedmihorkách Přítomni: J. Rosol, V. Wolf, M. Josefi, V. Janko, K. Berndt, J. Juda, J. Žižka, J. Babača, V. Nehasil, R. Mikuláš, P. Suchopárek, M. Homolka

Více

Přílepská skála. Zpracoval horolezecký klub Rakovník 1994.

Přílepská skála. Zpracoval horolezecký klub Rakovník 1994. Zpracoval horolezecký klub Rakovník 1994. Přílepská skála Jedná se o bývalý lom nad obcí Přílepy nedaleko Rakovníka. Tato oblast byla lezecky objevena koncem sedmdesátých let. Tehdy zde působila skupina

Více

Rumpál. Průvodce skalní oblastí. Rumpál

Rumpál. Průvodce skalní oblastí. Rumpál Rumpál Průvodce skalní oblastí Rumpál - Podle mapy KČT Brdy a Rokycansko jako Černá skála (600 m), 800 metrů severně od vrcholu Rumpál (639 m), 500 metrů pěšky od obce Sklená Huť(7 Km SV od Radnic) Přístup:

Více

Zpracoval a vydal horolezecký klub Babí Lom - Kuřim v roce Vydání tohoto průvodce podpořil Městský úřad v Kuřími.

Zpracoval a vydal horolezecký klub Babí Lom - Kuřim v roce Vydání tohoto průvodce podpořil Městský úřad v Kuřími. Zpracoval a vydal horolezecký klub Babí Lom - Kuřim v roce 2000. Vydání tohoto průvodce podpořil Městský úřad v Kuřími. Babí lom je přírodní rezervace, nacházející se asi 12 km severně od Brna, mezi obcemi

Více

1 Šestiskobová 4+ J.Jiříček - V.Šmída, 1953. Vlevo od S hrany šikmo vzhůru po rampě pod převis, traverz doprava na hranu a vlevo od ní nahoru

1 Šestiskobová 4+ J.Jiříček - V.Šmída, 1953. Vlevo od S hrany šikmo vzhůru po rampě pod převis, traverz doprava na hranu a vlevo od ní nahoru Skály na Rabštejně patří mezi největší a nejznámější lezecké oblasti v Jeseníkách a na severní Moravě vůbec. Jsou utvořeny z amfibolické břidlice, která v místě erozivního odkryvu měkčích hornin vytváří

Více

Kreutzberg. Na osazení stabilních jistících prostředků se kromě prvovýstupců finančně spolupodíleli ČHS, společnost Voda Kamarád, a HORCE.

Kreutzberg. Na osazení stabilních jistících prostředků se kromě prvovýstupců finančně spolupodíleli ČHS, společnost Voda Kamarád, a HORCE. Kreutzberg Kreutzberg Horolezecký průvodce 2. vydání, 30.dubna 2009 Křížová hora nebo také Křížový vrch (590 m.n.m.) ležící v CHKO České středohoří je výběžkem mnohem většího masivu Dlouhého vrchu. Jedná

Více

Zápis č.1/2002. I. Kontrola úkolů ze zápisu č.1/2001

Zápis č.1/2002. I. Kontrola úkolů ze zápisu č.1/2001 Zápis č.1/2002 z jednání Vrcholové komise Jizersko-lužické oblasti dne 20.4.2002 v zasedačce Liberecké tělovýchovné sportovní organizace. Přítomni: P.Boček, P.Hejtmánek, V.Janko, T.Kolesa, J.Kusko, J.Mertlík,

Více

ČESKÝ RÁJ BORECKÉ SKÁLY

ČESKÝ RÁJ BORECKÉ SKÁLY ČESKÝ RÁJ BORECKÉ SKÁLY Dodatky k průvodci Jindřich Sochor 1986 Josef Koudelka (Poslední aktualizace 9.8.2015) SEKTOR III - SLUNEČNÉ ÚDOLÍ SLUNEČNÝ ÚTES Erupce VII; 14. 4. 2007. Z jeskyně spárou (kruh)

Více

Macocha **** 1. Klenba PRŮVODCE LEZENÍM NA MORAVĚ

Macocha **** 1. Klenba PRŮVODCE LEZENÍM NA MORAVĚ Macocha **** Popis Společně s Martinkou jediná vícedélková stěna na Moravě s řadou republikově průlomových cest. V klenbě především technického charakteru. Ve stěně pod horním můstkem volně lezené cesty,

Více

Pravidla lezení v pískovcových skalních oblastech v Čechách

Pravidla lezení v pískovcových skalních oblastech v Čechách Pravidla lezení v pískovcových skalních oblastech v Čechách Článek 1 Úvod (1) Pravidla lezení v pískovcových skalních oblastech v Čechách (dále jen Pravidla ) se vztahují na pískovcové lezecké objekty

Více

Bílý potok *** 1. Zbojnické skály - Sektor 1 PRŮVODCE LEZENÍM NA MORAVĚ

Bílý potok *** 1. Zbojnické skály - Sektor 1 PRŮVODCE LEZENÍM NA MORAVĚ Bílý potok *** Popis Oblast je tvořena z několika okrajových stěn a věží z krystalické břidlice. Skála je místy, především v převisech, zvětralá a dosahuje výšky do 30 metrů. Nástupy jsou označeny šipkou.

Více

Jedlák Vánoční věž a okolí

Jedlák Vánoční věž a okolí Jedlák Vánoční věž a okolí Jedlák nebo též Jedlová hora či německy Tannich (853 m.n.m.) je výrazným krajinotvorným prvkem střední části Krušných hor, na pomezí okresů Chomutov a Most. Jeho svahy se strmě

Více

Rabštejn Oblast Rabštejna patři mezi největší a nejznámější oblasti v Jeseníkách. Lezecká oblast Rabštejn se nachází 4 kilometry jižně od Sedla

Rabštejn Oblast Rabštejna patři mezi největší a nejznámější oblasti v Jeseníkách. Lezecká oblast Rabštejn se nachází 4 kilometry jižně od Sedla Rabštejn Oblast Rabštejna patři mezi největší a nejznámější oblasti v Jeseníkách. Lezecká oblast Rabštejn se nachází 4 kilometry jižně od Sedla Skřítek v Hrubém Jeseníku v I. zóně CHKOJ. Táboření je povoleno

Více

HOROLEZECKÝ MINIPRŮVODCE LEZENÍM V BANÁTU

HOROLEZECKÝ MINIPRŮVODCE LEZENÍM V BANÁTU HOROLEZECKÝ MINIPRŮVODCE LEZENÍM V BANÁTU V návaznosti na předchozí vydání průvodce lezení v Banátu, doplňujeme původní sektory A, B, C, z roku 2017 o další část D, zpřístupněnou v roce 2018. Masív CENTRÁLNÍ

Více

Ludvíkov Žofka *** PRŮVODCE LEZENÍM NA MORAVĚ

Ludvíkov Žofka *** PRŮVODCE LEZENÍM NA MORAVĚ Ludvíkov Žofka *** Popis Oblast tvoří několik masivů z pevné břidlice dosahujících výšky do 30 metrů. Cesty jsou dobře zajištěny kruhy, borháky nýty a mnohdy i původními skobami. Poskytují lezení v kolmých

Více

technického rázu. Možnosti prvovýstupů byly tímto takřka vyčerpány. V 80. letech přibylo několik cest na III. masivu, prostoupených místními lezci a

technického rázu. Možnosti prvovýstupů byly tímto takřka vyčerpány. V 80. letech přibylo několik cest na III. masivu, prostoupených místními lezci a ŘEŽ u PRAHY Lezecká oblast, která je pro část lezecké veřejnosti naprosto nepřijatelná, zato jinými velmi oblíbená. Jde o okrajové buližníkové masivy tyčící se nad pravým břehem Vltavy nad železniční tratí

Více

Plotny u Malešova. Šimákovská stěna Ještě před tím projdeme pod impozantní polověžě Šimákovská stěna. Poskytuje kolmé a dobře odjištěné lezení.

Plotny u Malešova. Šimákovská stěna Ještě před tím projdeme pod impozantní polověžě Šimákovská stěna. Poskytuje kolmé a dobře odjištěné lezení. Plotny u Malešova Okolí Kutné Hory je malý lezecký ráj. Přímo ve městě se leze v Yosemitu, pásu pískovcových skal u říčky Vrchlice. Po okolní krajině jsou tu a tam rozházené okrajové skalky i samostatné

Více

ČIMA V BRNÉ. Prosba Nedělejte, prosím, ve skalách ani v okolí nepořádek. Své odpadky si, prosím, odneste sebou. Pěknou polezenici přejí

ČIMA V BRNÉ. Prosba Nedělejte, prosím, ve skalách ani v okolí nepořádek. Své odpadky si, prosím, odneste sebou. Pěknou polezenici přejí ČIMA V BRNÉ Úvodem Čima je čedičová věž s impozantní 35m údolní stěnou, která vyčnívá z lesa nad místní částí Brná v Ústí nad Labem. První výstupy jsou připisovány německým lezcům, čeští lezci tu zanechali

Více

Městské skály. 1. Vyhlídka. 2. Zadní blok

Městské skály. 1. Vyhlídka. 2. Zadní blok Městské skály Městské skály se nacházejí 5 kilometrů severně od města Šumperk. Přístup Od autobusového nebo vlakového nádraží Šumperk na trati 290 po zelené turistické značce asi 6,5 km směrem na Osikov,

Více

Horolezecký průvodce. 222 cest

Horolezecký průvodce. 222 cest Horolezecký průvodce 222 cest 2 Úvodem Tato oblast Ptačí stěny byla poprvé lezecky navštívena v roce 1965 a to Františkem Židem a Janem Džurbanem. Při této příležitosti byly vylezeny dvě věže a osazeny

Více

Mrtnická skála-bouldry

Mrtnická skála-bouldry Mrtnická skála-bouldry Mrtnická skála se nalézá asi 2 km západně od Komárova (Komárov leží 5km od Hořovic- okres Beroun) na okraji Brdský lesů. V Komárově (jedeme-li od Hořovic) odbočíme u pošty doleva

Více

Záznam z porady CVK, která se konala dne 5. 4. 2008 na Škrovádě.

Záznam z porady CVK, která se konala dne 5. 4. 2008 na Škrovádě. Záznam z porady CVK, která se konala dne 5. 4. 2008 na Škrovádě. Přítomní členové CVK: J. Juda OVK Vysočina, M. Dědek OVK Hruboskalsko, R. Mikuláš OVK Dubské skály P.Weisser OVK Jižní Morava, K. Berndt

Více

Vápencové lezení za humny

Vápencové lezení za humny Vápencové lezení za humny Volných dní využíváme i tak, že prozkoumáváme místní lezecké terény. Zatím se nám podařilo prozkoumat čtyři oblasti, které se nacházejí nedaleko od nás. Tři jsou na břehu řeky

Více

Horolezecký průvodce POUSTEVNA

Horolezecký průvodce POUSTEVNA Ing. Martin Škabrada Horolezecký průvodce POUSTEVNA.vydání 5 Obsah Úvod... Přístup do oblasti... Přehled cest dle obtížnosti... 3 Sektor MARIENKA... 4 Sektor SKÁLODROM... 9 Sektor ČTYŘSTROM... 5 Úvod 8

Více

KLOKOČSKÉ OKRAJE. ALMA MATER Masiv. KLENBA Masiv. STRAŠIDLO Masiv. ZDÁNLIVKA Masiv. Pás okrajů táhnoucích se nad silnicí.

KLOKOČSKÉ OKRAJE. ALMA MATER Masiv. KLENBA Masiv. STRAŠIDLO Masiv. ZDÁNLIVKA Masiv. Pás okrajů táhnoucích se nad silnicí. KLOKOČSKÉ OKRAJE Pás okrajů táhnoucích se nad silnicí. ALMA MATER Masiv Průša je úchyl IXb špatně jištěno; Petr Slanina, A. Švadleňáková, J. Smoleň, 13. 9. 2008. V pravé části údolní stěny při tupé hraně

Více

Testy chemických malt pro kruhy a borháky

Testy chemických malt pro kruhy a borháky Testy chemických malt pro kruhy a borháky Testované malty 1. Malta Wurth, Wit C 140 2. Den Braven, FIX-O-CIM 3. Chemická malta CM PS (výrobce dodavatel neuveden) 4. Ampule Fischer RM chemická kotva 1.

Více

Radyňské skály. 1. Velká skála. 2. Svatební stěna. 3. Andrejšky. 4. Ostrá hůrka

Radyňské skály. 1. Velká skála. 2. Svatební stěna. 3. Andrejšky. 4. Ostrá hůrka Radyňské skály 1. Velká skála 2. Svatební stěna 3. Andrejšky 4. Ostrá hůrka 1 4 3 2 1 2 1. Velká skála I G A B C D E F H A-sektor Šimda B-sektor Hrana C-sektor Sbratření D-sektor Bertlovka E-sektor Svatováclavská

Více

Pro svou velkou členitost a pevnost jsou již od konce 19. století hojně vyhledávané horolezci, kteří je označují jako Krkavčí skály.

Pro svou velkou členitost a pevnost jsou již od konce 19. století hojně vyhledávané horolezci, kteří je označují jako Krkavčí skály. Skalní oblasti ČR Lužické hory Okolí Horního sedla KRKAVČÍ SKÁLY (FELLEROVKA) publikováno dne: 31.7.2015 kompletní informace najdete na serveru: http://www.skalnioblasti.cz hodnocení: *** počet cest: 84

Více

DRÁTNÍK. Název Drátník nebo též Dráteničky pochází z doby, kdy ještě na Milovech a v okolí byly hamry na výrobu kovového zboží.

DRÁTNÍK. Název Drátník nebo též Dráteničky pochází z doby, kdy ještě na Milovech a v okolí byly hamry na výrobu kovového zboží. DRÁTNÍK Název Drátník nebo též Dráteničky pochází z doby, kdy ještě na Milovech a v okolí byly hamry na výrobu kovového zboží. Hřebenovitý útvar asi 200 m dlouhý, běžící ve směru J - S, je na vrcholu zalesněného

Více

HOROLEZECKÝ PRŮVODCE VÝŘÍ SKÁLY ZDENĚK DĚDEK HUBKA PAVEL ZELINÁŘ TŮMA

HOROLEZECKÝ PRŮVODCE VÝŘÍ SKÁLY ZDENĚK DĚDEK HUBKA PAVEL ZELINÁŘ TŮMA HOROLEZECKÝ PRŮVODCE VÝŘÍ SKÁLY ZDENĚK DĚDEK HUBKA PAVEL ZELINÁŘ TŮMA Úvodem Výří skály v Průčelské rokli v Ústí nad Labem - Brné pro sportovní lezení objevila skupina lezců z Litoměřicka Zdeněk Dědek

Více

Hruboskalsko. Dešťové údolí. O Smítkův poklad 2015: Terénní manuál. kdy, s kým, poznámka

Hruboskalsko. Dešťové údolí. O Smítkův poklad 2015: Terénní manuál. kdy, s kým, poznámka O Smítkův poklad 2015: Terénní manuál Hruboskalsko Dešťové údolí ČTVERÁK SEVEROZÁPADNÍ KOMÍN, III, 30.6.1943, Josef Smitko, Jan Ometák(1), HADÍ VĚŽ SMÍTKOVA CESTA, V, 30.5.1942, Josef Smitko, František

Více

Čertovy kameny. I. Hřib

Čertovy kameny. I. Hřib Přístup k oblasti: Z Jeseníku po žluté turistické značce směr Zlatý Chlum. Možnost parkování na parkovišti u hospody. Prvních pět sektorů se nalézá pod hospodou. Útvary Kostelník a Bělák pak nalezneme

Více

Sázavská žula. Nejhezčí lezení je na Jílovské věži a na Kýlech. Výška stěn je 8 15 metrů. Orientace převážně JV JZ.

Sázavská žula. Nejhezčí lezení je na Jílovské věži a na Kýlech. Výška stěn je 8 15 metrů. Orientace převážně JV JZ. Sázavská žula Oblast si najdou hlavně zastánci trad lezení, většina jištění se zakládá. I cesty v osmém stupni je vhodné dojistit vlatním materiálem. Leze se sice přímo u řeky, ale někdy v blízkotsi chat,

Více

Dodatky k horolezeckému průvodci ČESKÝ RÁJ. Zbirohy. Poslední aktualizace 2014-12-14. Josef Koudelka - 1 -

Dodatky k horolezeckému průvodci ČESKÝ RÁJ. Zbirohy. Poslední aktualizace 2014-12-14. Josef Koudelka - 1 - Dodatky k horolezeckému průvodci ČESKÝ RÁJ Zbirohy Poslední aktualizace 2014-12-14 Josef Koudelka - 1 - Úvod Toto jsou dodatky k horolezeckému průvodci Zbiroh, vydaném v roce 1994 autory J. Kadlec, J.

Více

Vysoký vrch. Přístup

Vysoký vrch. Přístup Vysoký vrch Vysoký vrch (427 m) je spolu s Ostrým kopcem, Malým a Velkým Beškovským kopcem původu vulkanického, což vysvětluje přítomnost nezvykle tvrdého pískovce. Tohoto úkazu si všiml i kameník neznámého

Více

BETLÉMSKÉ SKÁLY centrální část

BETLÉMSKÉ SKÁLY centrální část BETLÉMSKÉ SKÁLY centrální část Pás okrajů na silnicí ze Záholic do Klokočí.. SKVOTER Masiv Komín II; Josef Koudelka, Lucie Nováková, 18. 4. 2011. Širokým komínem. Projekt DĚDA MRÁZ Masiv (slanění) Magnetický

Více

Zápis.1/2005 z jednání Republikové vrcholové komise (RVK) HS v ertoryjích dne

Zápis.1/2005 z jednání Republikové vrcholové komise (RVK) HS v ertoryjích dne Zápis.1/2005 z jednání Republikové vrcholové komise (RVK) HS v ertoryjích dne 13.11.2004. ítomni: Petr Hejtmánek, Vladimír Janko, Josef Straka, Vladislav Nehasil, Jaroslav Juda, Ji í Žižka, Miroslav Josefi,

Více

ROZHODNUTÍ. uděluje souhlas

ROZHODNUTÍ. uděluje souhlas Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky SPRÁVA CHRÁNĚNÉ KRAJINNÉ OBLASTI ČESKÝ RÁJ Antonína Dvořáka 294 511 01 Turnov tel.: 481 322 292, 481 321 900 fax: 481 321 578 ceskyraj@nature.cz NAŠE

Více

Horolezecký průvodce

Horolezecký průvodce Horolezecký průvodce Úvodem Tato oblast Ptačí stěny byla poprvé lezecky navštívena v roce 1965 a to Františkem Židem a Janem Džurbanem. Při této příležitosti byly vylezeny dvě věže a osazeny slaňovací

Více

Rakousko, Berchtesgadenské Alpy

Rakousko, Berchtesgadenské Alpy 1. Název cesty Wildental Klettersteig, Südwand klettersteig 2. Stát, pohoří, Skalní oblast Rakousko, Berchtesgadenské Alpy 3. Čas a převýšení Nástup od parkoviště 3 h, převýšení 1140 m Vlastní klettersteig

Více

Pravidla lezení v pískovcových skalních oblastech v Čechách

Pravidla lezení v pískovcových skalních oblastech v Čechách Pravidla lezení v pískovcových skalních oblastech v Čechách Preambule Horolezci ctí krásy a hodnoty přírodou vytvořených skalních útvarů a jedinečných skalních měst na území České republiky i kdekoli jinde

Více

Naturfreunde Klettersteig-Garten Weichtalhaus. Rakousko, Rax-Schneeberg-Gruppe

Naturfreunde Klettersteig-Garten Weichtalhaus. Rakousko, Rax-Schneeberg-Gruppe 1. Název zajištěné cesty Naturfreunde Klettersteig-Garten Weichtalhaus 2. Stát, pohoří, Skalní oblast Rakousko, Rax-Schneeberg-Gruppe 3. Čas a převýšení Nástup od parkoviště 2 minuty. Häupl-Steig 20 minut,

Více

Standard vzdělávacího procesu. instruktorů sportovního lezení SCI

Standard vzdělávacího procesu. instruktorů sportovního lezení SCI Vzdělávací standard Standard vzdělávacího procesu instruktorů sportovního lezení SCI 21. prosince 2013 Jiří Vogel V1/R4 1 z 12 Vzdělávací standard 1 Obsah Tento materiál slouží jako standard pro vzdělávací

Více

Čeřínek. Skalní mísy Přední skála u Čeřínku. Formanská studánka u Čeřínku

Čeřínek. Skalní mísy Přední skála u Čeřínku. Formanská studánka u Čeřínku Čeřínek Vrch Čeřínek (761 m) s přírodním parkem stejného jména leží asi 10 km západně od Jihlavy a asi 5 km východně od Nového Rychnova. Území téměř celého parku je pokryto smíšenými lesy. V severozápadní

Více

MAS Nad Prahou o. p. s. se sídlem Mělnická 275, 250 65 Líbeznice Správní rada

MAS Nad Prahou o. p. s. se sídlem Mělnická 275, 250 65 Líbeznice Správní rada MAS Nad Prahou o. p. s. se sídlem Mělnická 275, 250 65 Líbeznice Správní rada Zápis z 2. zasedání správní rady konaného dne 19. 2. 2013, od 08:00 hodin Přítomni: Ing. Jiří Falek, Mgr. Martin Kupka, Jiří

Více

Stahování lana v případě, že je kruh/smyce položená naplocho na skále

Stahování lana v případě, že je kruh/smyce položená naplocho na skále Slaňování Použité zdroje: - Metodika HO Šakal - www.lezec.cz - www.petzl.com OBSAH: Co je to slanění.... snímek 3 Svázání polovičního/dvojitého lana..snímek 5 Jak dolů?...snímek 6 Vlastní slanění.snímek

Více

Horolezecký průvodce 15. 01. 2009

Horolezecký průvodce 15. 01. 2009 Horolezecký průvodce 15. 01. 2009 Úvod Váţení přátelé, dostává se Vám do ruky první samostatné vydání horolezeckého průvodce po skalní oblasti Zbiroh. Naposledy byla oblast zmapována v horolezeckém průvodci

Více

Název projektu: ŠKOLA 21 - rozvoj ICT kompetencí na ZŠ Kaznějov reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ DUM: VY_32_INOVACE_2/38

Název projektu: ŠKOLA 21 - rozvoj ICT kompetencí na ZŠ Kaznějov reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ DUM: VY_32_INOVACE_2/38 Název projektu: ŠKOLA 21 - rozvoj ICT kompetencí na ZŠ Kaznějov reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3428 DUM: VY_32_INOVACE_2/38 jméno autora DUM: Mgr. Naděžda Pluhařová datum (období), ve kterém byl

Více

Mini boulderový průvodce závodními bouldery HOJ Boulder IV. 2009

Mini boulderový průvodce závodními bouldery HOJ Boulder IV. 2009 Mini boulderový průvodce závodními bouldery HOJ Boulder IV. 2009 Při tomto značení musí být ruce v nástupu pod šipkou. Při zvednutí rukou výš, již nesmí být nohy na zemi. Při tomto značení jsou ruce na

Více

Letní vysokohorská turistika 2014 Lienzké Dolomity

Letní vysokohorská turistika 2014 Lienzké Dolomity Letní vysokohorská turistika 2014 Lienzké Dolomity 8.8. 12.8. 2014 Příjezd individuálně ve středu 6.8.2014, parkování zdarma asi 100m před chatou Dolomitenhütte. Pozor, cesta sem je ale placená (v roce

Více

Zápis z jednání CVK. konaného v sobotu v Praze

Zápis z jednání CVK. konaného v sobotu v Praze Zápis z jednání CVK konaného v sobotu 07.12.2013 v Praze 1. Úvod Na úvod předseda CVK V. Wolf přivítal všechny přítomné členy CVK, J.Bloudka předsedu ČHS a P.Resche místopředsedu ČHS. Přítomní členové

Více

Obec Bělá u Jevíčka, Bělá u Jevíčka 7 569 43 Jevíčko

Obec Bělá u Jevíčka, Bělá u Jevíčka 7 569 43 Jevíčko Obec Bělá u Jevíčka, Bělá u Jevíčka 7 569 43 Jevíčko Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva obce Bělá u Jevíčka, konaného dne 25.2.2015 od 17:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Bělá u Jevíčka. Zahájení

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Č. : SR/0056/JM/2015

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Č. : SR/0056/JM/2015 REGIONÁLNÍ PRACOVIŠTĚ JIŽNÍ MORAVA Správa CHKO Moravský kras Svitavská 29 678 01 Blansko tel.: 516 428 894 ID DS: ngbdyqr e-mail: antonin.tuma@nature.cz www.nature.cz dle rozdělovníku NAŠE ČÍSLO JEDNACÍ:

Více

KLOKOČSKÉ OKRAJE. ALMA MATER Masiv. KLENBA Masiv. STRAŠIDLO Masiv. Pás okrajů táhnoucích se nad silnicí.

KLOKOČSKÉ OKRAJE. ALMA MATER Masiv. KLENBA Masiv. STRAŠIDLO Masiv. Pás okrajů táhnoucích se nad silnicí. KLOKOČSKÉ OKRAJE Pás okrajů táhnoucích se nad silnicí. ALMA MATER Masiv Průša je úchyl IXb špatně jištěno; Petr Slanina, Alena Švadleňáková, Ján Smoleň, 13. 9. 2008. V pravé části údolní stěny při tupé

Více

Zápis č. 12. Z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Strašín konaného dne od 19,00 hod v přísálí KD Strašín.

Zápis č. 12. Z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Strašín konaného dne od 19,00 hod v přísálí KD Strašín. Zápis č. 12 Z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Strašín konaného dne 27. 6. 2016 od 19,00 hod v přísálí KD Strašín. Přítomni: Jan Helíšek, Ing. Tibora Honová, Monika Balašová, Josef Řáha Občané v

Více

Oblastní vrcholová komise Broumovsko

Oblastní vrcholová komise Broumovsko Oblastní vrcholová komise Broumovsko V Adršpachu dne 19. srpna 2011 (den vyhlášení rozhodnutí OVK) Věc: Rozhodnutí o zrušení prvovýstupu Hlaďák (autor: Jiří Malík) provedeného v oblasti Teplické skály

Více

Dodatky k horolezeckému průvodci ČESKÝ RÁJ. Zbirohy. Poslední aktualizace Josef Koudelka - 1 -

Dodatky k horolezeckému průvodci ČESKÝ RÁJ. Zbirohy. Poslední aktualizace Josef Koudelka - 1 - Dodatky k horolezeckému průvodci ČESKÝ RÁJ Zbirohy Poslední aktualizace 2018-09-01 Josef Koudelka - 1 - Úvod Toto jsou dodatky k horolezeckému průvodci Zbiroh, vydaném v roce 1994 autory J. Kadlec, J.

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz outdoor 45 tipů, kam na výlet Outdoorový průvodce JIZERSKÉ A LUŽICKÉ HORY Grada Publishing Jakub Turek a kolektiv Outdoorový průvodce JIZERSKÉ A

Více

Cvičební řád metodický list č. 5/VÝŠ 1

Cvičební řád metodický list č. 5/VÝŠ 1 Ministerstvo vnitra generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Cvičební řád jednotek požární ochrany technický výcvik Název: Jištění další osoby Metodický list číslo 5 VÝŠ Vydáno

Více

Obec Dobšín. Z Á P I S ze zasedání zastupitelstva obce Dobšín konaného dne 17. dubna v 18:00hod. v penzionu Slunečno

Obec Dobšín. Z Á P I S ze zasedání zastupitelstva obce Dobšín konaného dne 17. dubna v 18:00hod. v penzionu Slunečno Obec Dobšín Z Á P I S ze zasedání zastupitelstva obce Dobšín konaného dne 17. dubna v 18:00hod. v penzionu Slunečno Přítomni: Jaroslav Černý, Lenka Bočková, Jiří Čech, Václav Červinka, Filip Hájek, Jaroslav

Více

MĚSTYS MLADÉ BUKY ZASTUPITELSTVO MĚSTYSE MLADÉ BUKY. Zápis č. 23/2014. ze zasedání Zastupitelstva městyse Mladé Buky ze dne

MĚSTYS MLADÉ BUKY ZASTUPITELSTVO MĚSTYSE MLADÉ BUKY. Zápis č. 23/2014. ze zasedání Zastupitelstva městyse Mladé Buky ze dne MĚSTYS MLADÉ BUKY ZASTUPITELSTVO MĚSTYSE MLADÉ BUKY Zápis č. 23/2014 ze zasedání Zastupitelstva městyse Mladé Buky ze dne 29.09.2014 Přítomni: p. Slanina Oldřich, ing. Voda Vladimír, Mgr. Ferkl Luboš,

Více

Zápis ze schůze Výboru Společenství vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích, konané dne 20.9.2011

Zápis ze schůze Výboru Společenství vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích, konané dne 20.9.2011 Zápis ze schůze Výboru Společenství vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích, konané dne 20.9.2011 Přítomni: Omluveni: p. Milan Slavíček předseda p. Zdeněk Lážek místopředseda p. Richard Vavrda

Více

Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Třebíč

Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Třebíč Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Třebíč Zápis č. 2/2016 ze schůze okresní myslivecké rady OMS Třebíč, která se uskutečnila dne 29.4.2016 na Bažantnici. Zasedání Myslivecké

Více

Zápis z výborové schůze Svazu kameníků a kamenosochařů ČR, která se konala v Alt Penzionu

Zápis z výborové schůze Svazu kameníků a kamenosochařů ČR, která se konala v Alt Penzionu 124 Zápis z výborové schůze Svazu kameníků a kamenosochařů ČR, která se konala 6.5. 2013 v Alt Penzionu Přítomni:, Durych, Knedla, Krutilová, Jeřábek, Moravec, Holec, Hradecký Omluveni: Pánek, Dušek, Chomout,

Více

Horolezecké názvosloví. 1) Terén 2) Lezecké činnosti 3) Materiál

Horolezecké názvosloví. 1) Terén 2) Lezecké činnosti 3) Materiál Horolezecké názvosloví 1) Terén 2) Lezecké činnosti 3) Materiál Horolezecké názvosloví Pojmy s nimiž se v horolezectví setkáváme se týkají především tří základních oblastí. Názvy skalních útvarů, horský

Více

Zápis z jednání členů Oblastní vrcholové komise Broumovsko konaného dne 12. 4. 2013, na Ostaši (restaurace U Malíka)

Zápis z jednání členů Oblastní vrcholové komise Broumovsko konaného dne 12. 4. 2013, na Ostaši (restaurace U Malíka) Zápis z jednání členů Oblastní vrcholové komise Broumovsko konaného dne 12. 4. 2013, na Ostaši (restaurace U Malíka) začátek jednání: 19:05 přítomni: Stanislav Beneš, Miroslav Mach, Jiří Škop, Pavel Hrubý,

Více

Zápis ze schůze Výboru Společenství vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích, konané dne 24.11.2011

Zápis ze schůze Výboru Společenství vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích, konané dne 24.11.2011 Zápis ze schůze Výboru Společenství vlastníků jednotek v domě č.p. 473 v Milovicích, konané dne 24.11.2011 Přítomni: Omluveni: Začátek schůze: p. Zdeněk Lážek místopředseda p. Richard Vavrda člen výboru

Více

Pravidla lezení ve skalních oblastech eské republiky

Pravidla lezení ve skalních oblastech eské republiky Pravidla lezení ve skalních oblastech eské republiky lánek 1 Úvod (1) Pravidla lezení ve skalních oblastech eské republiky (dále jen Pravidla ) se vztahují na horolezeckou innost provozovanou na lezeckých

Více

Zápis č. 13/Z6 z 13. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 14. listopadu 2011

Zápis č. 13/Z6 z 13. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 14. listopadu 2011 Zápis č. 13/Z6 z 13. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 14. listopadu 2011 Přítomni: Omluveni: 10 zastupitelů dle prezenční listiny Ing. Plešinger Ověřovatelé zápisu: Zapisovatelka: Ing.

Více

Opatření obecné povahy č. 5/2011 kterým se stanoví místní úprava provozu na vybraných komunikacích. Článek 1 Předmět úpravy

Opatření obecné povahy č. 5/2011 kterým se stanoví místní úprava provozu na vybraných komunikacích. Článek 1 Předmět úpravy Správa Krkonošského národního parku V E Ř E J NÁ V Y H L Á Š K A Čj. KRNAP 08570/2011 Vrchlabí 8. listopadu 2011 Správa Krkonošského národního parku ve Vrchlabí (dále jen Správa KRNAP a KRNAP ) vydává

Více

č.j.: MŽP/16584/04-620/2827/04 Praha, dne 28. července 2005 R O Z H O D N U T Í

č.j.: MŽP/16584/04-620/2827/04 Praha, dne 28. července 2005 R O Z H O D N U T Í MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ odbor zvláště chráněných částí přírody Vršovická 65, 100 10 Praha 10, Telefon: 267 121 111 č.j.: MŽP/16584/04-620/2827/04 Praha, dne 28. července 2005 R O Z H O D N U T

Více

Horolezecký průvodce oblasti Mařenka. Jiří Šplíchal, Jiří Lužnický, Igor Novák, Miloš Sládek, Jiří Pěnkava, Jiří Skandera, František Kutta

Horolezecký průvodce oblasti Mařenka. Jiří Šplíchal, Jiří Lužnický, Igor Novák, Miloš Sládek, Jiří Pěnkava, Jiří Skandera, František Kutta Horolezecký průvodce oblasti Mařenka Jiří Šplíchal, Jiří Lužnický, Igor Novák, Miloš Sládek, Jiří Pěnkava, Jiří Skandera, František Kutta Červen 2010 Úvod Mařenka je oblast na pravém břehu Vltavy, nedaleko

Více

Zápis č. 11/2017 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE KOMOROVICE konaného dne od 19,00 hodin v zasedací místnosti OÚ Komorovice

Zápis č. 11/2017 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE KOMOROVICE konaného dne od 19,00 hodin v zasedací místnosti OÚ Komorovice Zápis č. 11/2017 ze zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE KOMOROVICE konaného dne 1. 11. 2017 od 19,00 hodin v zasedací místnosti OÚ Komorovice Přítomni: Bc. Přemysl Jež, Ing. František Vašák, Věra Brambůrková,

Více

1. zasedání zastupitelstva obce Dubno ze dne 13.12.2010 v zasedací místnosti Obecního úřadu

1. zasedání zastupitelstva obce Dubno ze dne 13.12.2010 v zasedací místnosti Obecního úřadu 1. zasedání zastupitelstva obce Dubno ze dne 13.12.2010 v zasedací místnosti Obecního úřadu Přítomni: Milan Pilous, Václav Chmelař, Jiří Špindler, Martin Roušal, Iva Šmatláková, Miroslav Horák, Jaroslav

Více

Zápis č. 12/Z6 z 12. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 10. října 2011

Zápis č. 12/Z6 z 12. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 10. října 2011 Zápis č. 12/Z6 z 12. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 10. října 2011 Přítomni: Omluveni: 9 zastupitelů dle prezenční listiny p. Smejkal, Ing. Plešinger Ověřovatelé zápisu: Zapisovatelka:

Více

Skály v okolí Bělé pod Pradědem

Skály v okolí Bělé pod Pradědem Skály v okolí Bělé pod Pradědem A. Kalafatičova plotna Přístup k oblasti: Od obecního úřadu v Domašově 0, kilometru po modré turistické značce ke kapličce. Za ní se nachází bývalý lom s plotnou. Popis

Více

O b e c. M i k u l o v. Z á p i s č. 3/2009

O b e c. M i k u l o v. Z á p i s č. 3/2009 O b e c M i k u l o v Z á p i s č. 3/2009 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Mikulov, které se uskutečnilo dne 16.3.2009 od 18:00 hodin na Obecním úřadě Mikulov - zasedací místnost. Přítomno: 5 resp.6

Více

T. B. Trnavské balvany

T. B. Trnavské balvany T. B. Trnavské balvany ÚVOD OD LETOŠNÍHO LÉTA JSME ZA TRNAVOU OČISTILI A PŘELEZLI ASI 30 KAMENŮ. PŘEVAŽUJE LEZENÍ NA TŘENÍ, ALE JE TADY I DOST KOLMÝHO LEZENÍ A TAKY NĚKOLIK PŘEVISŮ. LEZE SE PO HRUBOZRNÉ

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nedrahovice. konaného dne Návrh programu zasedání ZO Nedrahovice:

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nedrahovice. konaného dne Návrh programu zasedání ZO Nedrahovice: 1 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nedrahovice konaného dne 24.7.2019 Termín: středa 24.7. 2019 od 20 hodin, OÚ Nedrahovice Návrh programu zasedání ZO Nedrahovice: 1) Zahájení zasedání 2) Určení zapisovatele

Více

Zápis z jednání Rady městyse Častolovice

Zápis z jednání Rady městyse Častolovice Zápis z jednání Rady městyse Častolovice Číslo jednací RM-50-2016 Termín jednání 31. srpna 2016 Začátek jednání 15:00 Ing. Zdeněk Praus Starosta městyse Bc. Miloš Tichý Místostarosta městyse Přítomni Antonín

Více

Rabštejn ***** PRŮVODCE LEZENÍM NA JESENICKU

Rabštejn ***** PRŮVODCE LEZENÍM NA JESENICKU Rabštejn ***** Popis Oblast Rabštejna je jistě nejznámější oblastí v Jeseníkách. Skála je tvořena amfibolickou břidlicí a dosahuje výšky do 35 metrů. Skála je pevná, bohatě členěná a poskytuje lezení v

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Březiny, konaného dne 6. srpna 2018, od 18:00 hodin, zasedací místnost OÚ Březina

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Březiny, konaného dne 6. srpna 2018, od 18:00 hodin, zasedací místnost OÚ Březina Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Březiny, konaného dne 6. srpna 2018, od 18:00 hodin, zasedací místnost OÚ Březina Přítomní zastupitelé (dle prezenční listiny): Aleš Buček, Martin Habáň, Martin Křivonožka,

Více

USNESENÍ Z 3. JEDNÁNÍ VÝBORU PRO DOPRAVU A BEZPEČNOST ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA 13 KONANÉHO DNE 16. 3. 2015

USNESENÍ Z 3. JEDNÁNÍ VÝBORU PRO DOPRAVU A BEZPEČNOST ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA 13 KONANÉHO DNE 16. 3. 2015 USNESENÍ Z 3. JEDNÁNÍ VÝBORU PRO DOPRAVU A BEZPEČNOST ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA 13 KONANÉHO DNE 16. 3. 2015 Přítomni: Předseda: Místopředseda: Členové: Tajemník: Omluven: Hosté: Ing. Zobal Josef Aleš Mareček

Více

Zápis č. 1/2009. Výsledek hlasování: pro 7 hlasů proti 0 hlasů zdržel se 0 hlasů Schváleno.

Zápis č. 1/2009. Výsledek hlasování: pro 7 hlasů proti 0 hlasů zdržel se 0 hlasů Schváleno. Zápis č. 1/2009 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Němčičky, konaného dne 14. ledna 2009 v 19.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu v Němčičkách Přítomni: Omluveni: Petr Slezák, Ing. Eliška

Více

KOMISE MĚSTSKÉ ČÁSTI 13 OLOMOUC NOVÁ ULICE Zápis č.6 ze schůze ze dne

KOMISE MĚSTSKÉ ČÁSTI 13 OLOMOUC NOVÁ ULICE Zápis č.6 ze schůze ze dne KOMISE MĚSTSKÉ ČÁSTI 13 OLOMOUC NOVÁ ULICE Zápis č.6 ze schůze ze dne 14.6. 2011 I. Zahájení KMČ 13 svolala pravidelnou schůzi v 18.00 hod dne 14.6. 2011 v jídelně Klubu seniorů (JALTA). II. Prezentace

Více

Zápis z 34. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 11. listopadu 2013

Zápis z 34. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 11. listopadu 2013 Zápis z 34. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 11. listopadu 2013 Přítomni: Omluveni: Ověřovatelé zápisu: Zapisovatelka: dle prezenční listiny pp., Smejkal, Ing. Jiroušek, Kozel Jiří

Více

Zastupitelstvo města Lysá nad Labem

Zastupitelstvo města Lysá nad Labem Rada města usnesením č. 266 Zastupitelstvo města Lysá nad Labem Žádost majitelů domů ulic Jaromírovy sady a Sadová I. b e r e n a v ě d o m í předloženou opakovanou žádost majitelů domů ulic Jaromírovy

Více

Z Á P I S Z JEDNÁNÍ RADY MĚSTA

Z Á P I S Z JEDNÁNÍ RADY MĚSTA Z Á P I S Z JEDNÁNÍ RADY MĚSTA číslo jednání: 13/2015/RM Místo konání: Městský úřad Slaný Den konání: 11. 3. 2015 Přítomní radní: Ing. Pavel Zálom, Ing. Pavel Zlámal, Ing. Tomáš Drholec, pan Jiří Hůla,

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 6. zasedání zastupitelstva města dne: 27. 6. 2013 Bod pořadu jednání: Nové názvy ulic 5/2013 Zpracoval: odbor, oddělení: Ing. Lubor Franců hlavního architekta

Více

Obec Nedrahovice. Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nedrahovice konaného dne 27.6. 2012 v 19 hodin

Obec Nedrahovice. Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nedrahovice konaného dne 27.6. 2012 v 19 hodin Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Nedrahovice konaného dne 27.6. 2012 v 19 hodin Návrh programu zasedání OZ Nedrahovice na červen 2012 Termín: středa 27. 06. 2012 od 19 hodin v budově hasičárny v Kamenici

Více