Průvodní zpráva - příloha č.3

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Průvodní zpráva - příloha č.3"

Transkript

1 Stavba D Praha Václavice (DUR) Průvodní zpráva - příloha č.3 Podmínky Souhlasného závazného stanoviska MŽP ke stanovisku k posouzení vlivů provedení záměru D3 Středočeská část na životní prostředí vydanému pod č.j.1933/env/12. Souhlasné závazné stanovisko bylo vydáno pod čj.38297/env/17 a stanovilo následující podmínky pro navazující řízení: Podmínky pro fázi přípravy: 1. Aktualizovat dopravní studii s výhledem do roku 2030 se zohledněním výsledků sčítání v roce 2010 Byla zpracována v rámci studie TES 2015 (příloha studie: C.1 Dopravní model), která je podkladem pro DUR. 2. Při výběru zařízení staveniště a manipulačních prostor vycházet z výsledků biologických průzkumů, zpracovat biologické hodnocení, a eliminovat zásahy do cenných částí ekosystémů, plochy staveniště vymezit zejména v antropicky výrazněji ovlivněných částech území mimo ekologicky hodnotné partie (nivy vodních toků, pozemky určené pro plnění funkce lesa (dále jen PUPFL ), územní systém ekologické stability (dále jen ÚSES), významné krajinné prvky (dále jen VKP ). Návrh ploch zařízení staveniště není součástí návrhu DUR, umístění zařízení staveniště je v kompetenci zhotovitele stavby, který musí při jeho umístění dodržet výše uvedené podmínky. Při návrhu obvodu staveniště včetně manipulačních prostor, na kterém jsou umožněny i plochy pro zhotovitele, pro skládky materiálů a mezideponie ornice, byl brán ohled na výše uvedené. 3. Stanovit a nechat odsouhlasit odvozní a dovozní trasy ze stavby. Přístupy na staveniště jsou v DUR vyznačeny (příloha D.12). Odvozní a dovozní trasy k těmto přístupům budou po veřejně přístupných komunikacích. Přesuny zemních prací budou probíhat pouze v rámci vymezeného staveniště a na vymezených úsecích veřejných komunikací, které jsou vyznačeny na příloze D V případě variant západního koridoru prověřit možnost odsunu Týneckého přivaděče od Chářovic a řešit křižovatku Václavice/Chrášťany tak, aby neumožňovala zkracování trasy na Konopiště přes Václavice, a dodržet propojení Václavice Chrášťany. Odsun Týneckého přivaděče od Chářovic se netýká stavby D Praha-Václavice, odsun je zapracován do DUR stavby D Přivaděč Týnec n.s.. MUK Václavice je v DUR navržena tak, že neumožňuje zkracování trasy na Konopiště přes Václavice, tato MUK umožňuje napojení pouze na přivaděč Benešov, křižovatka na přivaděči Benešov je navržena až se siln.ii/106 u Chlístova. Propojení Václavice-Chrášťany je součástí stavby 0304.

2 5. V západní variantě v km 42,2 42,6 posoudit minimalizaci záboru PUPFL zvětšením poloměru oblouku a posunem komunikace západním směrem. 6. V západní variantě se podrobněji věnovat vedení stopy D3 v úseku 50,5 52,3 km s ohledem na dotčené lesní pozemky. Podmínky č.5-6 se netýkají stavby D Praha-Václavice. Ochrana veřejného zdraví 7. Pro vybranou variantu středočeské D3 zpracovat detailní akustickou studii se zaměřením na lokality, kde v akustické studii v předložené dokumentaci nebyly splněny hygienické limity hluku při aplikaci protihlukové stěny. Navrhnout definitivní opatření pro splnění požadavků nařízení vlády č. 272/2011 Sb. Je součástí DUR, příloha č.f Akustická studie v případě východní varianty musí zohlednit provoz železničního koridoru a na základě výsledku navrhnout protihluková opatření. Podmínka se netýká stavby D Praha-Václavice. 9. V detailní hlukové studii posoudit i lokalitu v blízkosti Veselého vrchu a další obdobné lokality. Veselý vrch se nachází na úrovni km 19,4 (dle EIA v km 15,4) cca 200m vlevo od dálnice D3. Přímo v této lokalitě se nenachází žádné objekty, které je nutno posoudit v hlukové studii. Nejblíže se nachází chatová zástavba na úrovni km 18,5-18,6 (dle EIA km 14,514,6) cca 150m vlevo od D3. Chatová zástavba je v hlukové studii posouzena. 10. Protihlukové stěny budou navrženy podle potřeby buď plné či průhledné s potřebnou zvukovou pohltivostí. Bude upřesněno, kde bude případně nutné provést další protihluková opatření výměnu oken, odclonění zelení, valy apod., pokud vzhledem k poloze chráněných objektů těsně u silnice je nelze pomocí protihlukových stěn ochránit. Před protihlukovými stěnami dávat přednost jiným opatřením. 11. Do opatření k snížení hlukové zátěže (dodržení legislativních limitů) vzít v úvahu veškerá opatření, která jsou technicky dostupná posunutí stopy dálnice, výškové řešení, tvar a výška protihlukové stěny, včetně případného tubusu, povrchová řešení komunikace (např. obalované živičné směsi s příměsí drcených pneumatik), protihlukové valy, výsadba pásů stálezelených dřevin atd. včetně kombinace. V DUR je zohledněno (viz. Hluková studie, příloha č.f.3). V úsecích, kde se v blízkosti tras D3 a přivaděče Benešov nacházejí obydlené oblasti, jsou podél těchto tras navrženy zemní valy. V místech kde je trasa vedena na vyšších násypech nebo na mostech (a kde tedy návrh zemních valů není reálně možný) jsou pak navrženy PHS. Zemní valy a PHS jsou navrženy i v případech, kdy by z hlediska dodržení hlukových limitů nebyly nezbytně nutná. Při návrhu DUR byla snaha maximálně minimalizovat negativní vliv hluku z dopravy na okolní obyvatelstvo. Výměna oken, vzhledem k poloze chráněných objektů, není nutná a není tedy navrhována. Podél celé trasy D3 a přivaděče Benešov jsou dodrženy hygienické limity.

3 Ochrana vod 12. V další fázi projektové přípravy bude proveden podrobný hydrogeologický průzkum lokalit pro vybranou variantu D3 a stabilizaci její stopy s tím, že bude detailně vyhodnocen vliv na vodní zdroje v okolí, a to jak z hlediska vydatnosti, tak kvality, budou navržena případná nápravná opatření a dále bude navržen monitoring v průběhu výstavby a provozu. Nápravná opatření musí být realizována logicky v předstihu před vlastní stavbou. Pokud i přesto se v provozu prokáže významné negativní ovlivnění těchto zdrojů, provozovatel zajistí další nápravná opatření. 13. V případě znehodnocení vodních zdrojů, bude realizováno nové řešení zásobení vodou, které bude součástí stavby dálnice. Nové řešení musí být realizováno již před zahájením výstavby. Na základě provedeného předběžného hydrogeologického průzkumu (podklad pro DUR) jsou v DUR navrženy v ohrožených lokalitách nápravná opatření, tj. nové rozvody vodovodních řadů popř. náhradní vrty. Na základě podrobného hydrogeologického průzkumu (součástí budou rovněž čerpací zkoušky) jako podkladu pro další stupeň projektové dokumentace (DSP) bude prověřen rozsah návrhu nápravných opatření a budou zajištěna potřebná vodoprávní rozhodnutí. Investor rovněž zajistí monitoring před stavbou a v průběhu výstavby a provozu (monitorovací pozorovací vrty). K realizaci nápravných opatření přistoupí investor okamžitě, pokud monitoring ukáže negativní vliv stavby na vodní zdroje v okolí. 14. Pro výstavbu mostních objektů a jiných staveb v územích ohrožených velkými vodami provést hydrotechnické posouzení a ovlivnění hladin při povodňových průtocích s tím, že nezbytné stavby technické a dopravní infrastruktury, zejména v aktivní zóně, budou provedeny tak, aby nezhoršovaly průběh povodně, tj. nezvyšovaly úroveň hladin velkých vod a nezhoršovaly stupeň povodňové ochrany v dotčeném území. V rámci DUR je řešeno v příloze D.4.1 Celkové vodohospodářské řešení a u mostů nad vodotečemi pak v rámci přílohy D.2. Celá stavba je navržena tak, že nedojde ke zhoršení průběhů případných povodní a ke zhoršení stupně povodňové ochrany v dotčeném území. 15. Problematiku přívalových vod v území včetně dálnice řešit realizací retenčních nádrží pro vody z dálnice s řízeným odtokem tak, aby v důsledku vypouštění těchto vod nedošlo k povodňovým situacím včetně ohrožení na hmotném majetku. V případě přívalových vod uvažovat minimálně s 20 -ti letými průtoky. Je řešeno v rámci DUR, zvýšené odtoky z dálničního odvodnění jsou řešeny za použití retenčních nádrží. Objekty na tocích (propustky a mosty) jsou řešeny dle druhu komunikace na průtoky, dané normou pro mostní objekty včetně kontrolního návrhového průtoku.

4 16. Zahájit předběžný monitoring pro podzemní vody. Lokality, způsob a četnost monitoringu navrhne osoba způsobilá v hydrogeologii. 17. Zahájit předběžný monitoring kvality vod recipientů dešťových vod z dálnice. Tento monitoring provádět po dobu 2 let minimálně 4x ročně, přibližně v profilu vyústění dešťové kanalizace dálnice. Monitoringem budou sledovány hodnoty ukazatelů znečištění produkovaného provozem dálnic. Návrh předběžného monitoringu bude zpracován v rámci DSP na podkladě provedených podrobných hydrogeologických průzkumů a upřesněného návrhu odvodnění. 18. Na ochranu recipientů před nadměrným zvýšením průtoků a zhoršením kvality vodami ze zpevněných ploch dálnice budou navržena ochranná opatření. Návrh opatření je podmíněn charakterem příslušného recipientu. U recipientů s malým povodím nad profilem vyústění dešťových vod z dálnice, kde se dá očekávat nepříznivý vliv jak z kvantitativního, tak z kvalitativního hlediska, budou osazeny retenční nádrže (RN) a provozní dešťové usazovací nádrže (DUN). U recipientů s velkým povodím, kde ovlivnění bude přijatelné, budou osazeny havarijní nádrže (HN), které budou chránit recipient proti znečištění při havarijních stavech na dálnici. 19. Návrh opatření zohlední požadavky správců vodních toků a znalosti podrobné charakteristiky jednotlivých vodotečí budou upřesněny lokality retenčních nádrží a jejich parametry. Je řešeno v rámci DUR v části D.4. DUN a retenční nádrže jsou dle potřeby rozmístěny u všech výustí. Havarijní nádrže nejsou v této stavbě navrženy nikde. 20. Navrhnout provozní a manipulační řády odvodňovacích zařízení na dálnici. Bude zpracováno v rámci dalších stupňů projektové dokumentace. 21. V lokalitách citlivých na znečištění, tzn. v případě, kdy nebude garantováno požadované splnění imisní hodnoty v recipientu po smísení s vypuštěnou vodou z dálniční kanalizace, navrhnout do základního zařízení pro čištění vod doplňující zařízení. Je zapracováno do DUR, část D Úpravy toků navrhnout s co největším zřetelem na zachování stávajícího charakteru koryt a s co nejmenším rozsahem překládané délky vodního toku. Je řešeno v rámci DUR v části D.4.2. a D Všechny vodní toky budou v místě křížení upravovány vždy v minimální nutné délce pro potřeby stavby dálnice s cílem minimálního zásahu do stávajících přírodních a odtokových poměrů. Je řešeno v rámci DUR v části D.4.3.

5 24. V návrhu zásobování dálničních tunelů požární vodou posoudit možnost napojení na veřejný vodovod nebo na přírodní zdroj a také možnost požární nádrže. Při možnosti využití přírodního zdroje a požární nádrže bude součástí posouzení hydrogeologický průzkum. Pro zásobování dálničních tunelů požární vodou jsou navrženy převážně přípojky od veřejných vodovodů. Využití pouze přírodního zdroje, tj. studní, je navrženo pouze u tunelu Hostěradice. Realizovatelnost studní byla prověřena na základě předběžného hydrogeologického průzkumu. U tunelu Krňany je navrženo kromě vodovodní přípojky i využití přírodního zdroje, tj. studní. Vhodnost návrhu těchto studní a případné zrušení vodovodní přípojky bude vyhodnocena v DSP na podkladě podrobného hydrogeologického průzkumu. 25. V rámci vodohospodářského řešení stavby provést identifikaci melioračních zařízení v okolních lokalitách, v případě přerušení stavbou zachovat jejich funkčnost. Stávající meliorační zařízení jsou v DUR identifikována na základě vyjádření SPÚ. V rámci dosažitelných podkladů byly zjištěny rozsahy odvodňovaných ploch, vedení vlastních trubních drénů není známo. Návrh objektů na podchycení těchto meliorací je součástí DUR, část D Respektovat opatření dle Plánu oblasti povodí Dolní Vltavy: a) Opatření DV Omezení obsahu chloridů v podzemní vodě pro útvary podzemních vod ID a ID Při zimní údržbě vozovek by se tedy měly používat metody, které budou přesnější v dávkování solí a povedou k eliminaci chloridů v podzemních vodách. b) Opatření DVI (ostatní opatření) Revitalizace Janovického potoka Václavice Pro významný vodní tok Janovický potok, a to v jeho říčním km 5,5-7,7. ad a) Je v DUR zohledněno, část D.4.1. ad b) Přivaděč Benešov překlenuje údolí Janovického potoka u Václavic mostním objektem délky 315m a výšky cca 7m nad terénem. Tedy realizace Revitalizace Janovického potoka Václavice bude i po výstavbě přivaděče Benešov možná. Ochrana fauny a flóry 27. Podle zvolené varianty středočeské D3 zpracovat posudek na EVL Sázava a předložit Krajskému úřadu Středočeského kraje a České inspekci životního prostředí, oblastnímu inspektorátu Praha. Posudek na EVL Dolní Sázava je součástí DUR, příloha F.1.11., v rámci inženýrské činnosti k ÚR bude jako součást DUR předložen ke stanovisku i Krajskému úřadu Středočeského kraje a České inspekci životního prostředí, oblastnímu inspektorátu Praha. 28. V případě dálničních mostů přes vodoteče umístit pilíře v každém případě mimo profil toku. Je zapracováno do DUR (viz. část D.2).

6 29. Pro vybranou variantu provést podrobný průzkum fauny a vyhodnotit vlivy na zvláště chráněné druhy živočichů. Na základě tohoto průzkumu v dohodě s příslušným orgánem státní správy detailizovat opatření k minimalizaci vlivů s důrazem na zachování okolních biotopů pro tyto druhy. V koridoru umísťované stavby vlastní D3 byly zpracovány biologické průzkumy v r.2014, v koridoru umísťované stavby přivaděče Benešov byl zpracován biologický průzkum v r V současnosti jsou tyto průzkumy upřesňovány a aktualizovány pro trasu dle DUR. Na základě těchto upřesněných průzkumů budou navržena a projednána detailní opatření k minimalizaci vlivů na zvláště chráněné druhy živočichů. 30. Přerušení regionálních biokoridorů v jejich funkčních částech bude přemostěno dostatečně kapacitními ekodukty, a to v případech, kdy stavebně konstrukční řešení dálničního tělesa neumožní zachování jejich funkce přirozeně. V rámci DUR je zpracován Plán a projekt ÚSES (příloha č.f.1.3) v rámci kterého jsou vyhodnoceny dotčené prvky USES (včetně regionálních biokoridorů). Návrh technického řešení dle DUR respektuje navrhovaná opatření na zachování jejich funkčnosti. 31. Zpracovat projekt vegetačních úprav s výsadbami, které těleso vhodně začlení do krajiny. Při návrhu vegetačních úprav tělesa komunikací a přilehlých ploch je třeba dodržovat doporučenou druhovou skladbu, která se přibližuje přirozené vegetaci a zároveň je odolná solance (příp. jiným přípravkům pro zimní údržbu komunikace). Preferovat vhodný sortiment domácích dřevin a použití zapěstovaných vzrostlejších jedinců (výšky cca 1,5 m a stáří 2 roky) v navrhovaných výsadbách, pohledové svahy násypu osadit souvislým pruhem křovin a stromů stanoviště příslušných. Je zpracováno v rámci DUR (příloha D.10). 32. Řešit funkčnost navržených průchodů pro velké savce a drobné živočichy. V rámci DUR je zpracována Migrační studie (příloha F.1.2). Návrh technického řešení dle DUR je v souladu s touto Migrační studií a respektuje požadavky na průchody pro velké savce a drobné živočichy. V Migrační studii navrhované oplocení dálnice D3 je v DUR navrženo (SO řady 860). V Migrační studii navrhovaná opatření, tj. naváděcí bariery, zábrany pro obratlovce a zábrany omezujících střet ptáků s projíždějícími vozidly na mostech nad vodními toky, budou detailizována a zapracována do dalšího stupně proj.dokumentace (DSP). 33. Vegetační úpravy případně realizovat jako výsadbu izolační zeleně s protiprašnou funkcí v místech kontaktu dálnice s obytnou zástavbou. Návrh vegetačních úprav je zpracován v příloze D.10. Vegetační úpravy jsou navrženy na svazích silničního tělesa a na přilehlých zemních valech. V blízkém kontaktu s obytnou zástavbou prochází stavba pouze u Hostěradic. Mezi dálnicí a zástavbou je navržen zemní val s ozeleněním. 34. Půdy na svazích silničního tělesa dotovat biomasou, zatravnit a případně osázet vzrostlými dřevinami (cca 1,5m). Následný projekt rekultivací musí splňovat požadavky ochrany přírody (přednostní používání autochtonních dřevin, atd.) a zabezpečit svahy před erozí. Je zpracováno do DUR (viz. vzorové příčné řezy, příloha D.1.1 a Vegetační úpravy, příloha D.10).

7 35. Vzhledem k existenci přírodně cenných lokalit zpracovat a projednat s příslušnými orgány ochrany přírody revitalizace území a prověřit možnost výsadby zeleně v ochranném pásmu dálnice D3. Dokumentace DUR bude předložena příslušným orgánům ochrany přírody s žádostí o stanovisko v rámci IČ. V případě požadavku na revitalizaci území bude toto projednáno a zapracováno. V rámci DUR je výsadba zeleně navržena na zemních svazích dálničního tělesa a překládaných silnic nižších tříd, na plochách MUK, u areálu SSÚD, na odpočívce a na souběžných zemních valech. V případě požadavku na další výsadbu v ochranném pásmu dálnice D3 bude toto projednáno a zapracováno. 36. Je nutné zajistit, aby na trase nevznikla místa, kde se živočichové migrující podél dálnice dostanou do úzkého prostoru bez možnosti volného úniku. Riziko vzniku slepých cest hrozí např. u koridoru západního u Dunávic v případě var. 2, která v daném úseku postrádá kapacitní migrační objekt. Dále musí být v navazující projektové dokumentaci věnována zvýšená pozornost oblasti Maršovic, kde vede dálnice v blízkosti zástavby obce. U koridoru východního vznikne nepříznivá situace u Senohrab, kde bude zastavěno mimoúrovňovou křižovatkou Senohraby volné prostranství, které dnes umožňuje zvěři obcházení Senohrab z jihu na sever. Zvýšená pozornost musí být věnována prostoru Bystřice, v lokalitě Boroví (Radošovice) působí nepříznivě paralelní vedení stávající silnice I/3. Jako konfliktní se taky jeví prostor MÚK Křešice (zejména u var. C1), v jejíž těsné blízkosti prochází paralelně s větvemi křižovatky železnice a kde je vytvořena složitá síť křižovatek. Těmto lokalitám musí být v navazující dokumentaci věnována zvýšená pozornost. Podmínka se pro umísťovanou stavbu D3, týká úseku u Dunávic. Na tomto úseku jsou navrženy kapacitní migrační objekty (mosty SO až ). 37. Prověřit možnost doplnění propustků pro drobné živočichy (nejlépe rámové propustky) do míst, kde to terénní podmínky umožňují a kde ve vzdálenosti cca 1km žádný takový objekt není. Přehled navržených mostů a propustků umožňujících migraci drobnými živočichy pod navrženou trasou : Km staničení dle EIA Km staničení - provozní Parametry profilu 3,1 7,1 Most, délka x výška 10 x 6,5 m 3,7 7,7 Most 6,5x3m 4,4 8,4 Most, délka x výška 6 x 2 m 4,7-6,2 8,7-10,2 Tunel dl. 1500m (tunel Libeř) 6,6-7,2 10,6-11,2 Most Zahořany, délka x výška 579 x 43 m 7,3-8,9 11,3-12,9 Tunel délka 1600m (tunel Kamenná vrata) 9,9-11,7 13,9-15,7 Tunel délka 1845m (tunel Luka) 12,1-12,8 16,1-16,8 Most Sázava, dl. 787x až cca 100 m 13,5 17,5 Most, délka x výška 6 x 4 m , ,3 Tunel dl. 370m (tunel HOSTĚRADICE) 14,5-14,6 18,5-18,6 Tunel dl.120m (tunel VRŠKY)

8 15,1-15,3 19,1-19,3 Most Krňany, 243x16 m 15,5 19,5 Most 130x21 m 15,9-16,3 19,9-20,3 Tunel dl.430 (tunel KRŇANY) 16,5 20,5 Most 10x4m 17,1-17,5 21,1-21,5 Most Maskovice, 470 x 22 m 17,7 21,7 Propust, cca 2,0 x 1,5 m 19,1-19,8 23,1-23,8 Most Netvořice, 710x27 m 20,5 24,5 Propust, cca 1,0 x 1,0 m 21,0 25,0 Most 58x4 m 21,8 25,8 Most 10x4,5 m 23,1 27,1 Most 32x4 m 24,1 28,1 Most 66x15 m 24,6-24,7 28,6-28,7 Most 134x9 m 25,8 29,8 Propust na úseku 0304, konec trasy D3 0,80-1,05 Ben 0,80-1,05 Ben Most 245x5 m 2,25-2,35 Ben 2,25-2,35 Ben Most 108x8 m 2,7 Ben 2,7 Ben Most 27x4 m 4,65-4,95 Ben 4,65-4,95 Ben Most přes údolí Konopišť.potoka 300x20 m Z uvedeného přehledu vyplývá, že doporučení na četnost migračních profilů po cca 1 km je splněno, není splněno pouze na dálnici D3 v úseku km 0,0-3,1 (provozní km 4,0-7,1) a na přivaděči Benešov v úseku km 2,7-4,65. V těchto úsecích nebyly v rámci Migrační studie lokalizovány významné migrační trasy drobných živočichů. Vzhledem k tomu, že v těchto úsecích se nachází zemědělská krajina s intenzivním obhospodařováním, lze závěrů Migrační studie akceptovat četnost migračních profilů dle návrhu DUR. 38. Prověření možnosti posunu lokality odpočívky Minartice (ochrana EVL) v západním koridoru a odpočívky Bystřice ve východním koridoru. 39. U východního koridoru prověřit možnost zvětšení volné výšky nad terénem u mostního objektu v km 10,099. V km 11,30-11,59 prověřit nutnost realizace ekoduktu v místech mimo největší migrační tlak a naopak možnost zkapacitnění mostního objektu v km 11, U východního koridoru prověřit vzhledem k terénním podmínkám nahrazení ekoduktu v km 32,500 mostním objektem tak, aby nebyl přerušen stávající přítok z polí. Prověřit možnost rozšíření pravobřežní suché zóny u mostu v km 31,6687 přes Semovický rybník. Podmínky č se netýkají stavby D Praha-Václavice. 41. Podmínky pro přemostění Sázavy (západní varianta) a) Umístění pilířů navrhnout mimo tok a profil Sázavy (EVL) Pilíře jsou navrženy mimo tok a profil Sázavy (EVL) (viz.část D_2_22_ ). b) Zajistit technický postup výstavby v ose a ze shora z důvodů minimalizace všech manipulačních pásů Konstrukce mostu je navržena tak, že bude budována pouze v ose a ze shora. Nebude žádný stavební zásah podél břehů Sázavy (viz. část D_2_22_ )

9 c) Vlastní stavbu provádět tak, aby do samostatného chráněného území (EVL Sázava) nevstoupil jediný stavební stroj. Výstavba mostu přes Sázavu je dle DUR navržena tak, že do samostatného chráněného území EVL Sázava (pozn. hranice EVL Sázava tvoří břehy řeky) žádný stavební stroj nevstoupí (viz. část D ). 42. V případě východní varianty posoudit migrační prostupnosti navrhovaného křížení s prvkem ÚSE LBK XII. Podmínka se netýká stavby D Praha-Václavice. 43. Zpřesnit lokalizaci prvků ÚSES podle aktuálního stavu. V rámci DUR je zpracován Plán a projekt ÚSES (příloha č.f.1.3). Ochrana ovzduší 44. V další projektové přípravě stanovit umístění výdechů vzduchotechniky z tunelů. Pokud bude umístění výdechů navrženo mimo portály tunelů, navrhnout jejich umístění i s ohledem na nenarušení krajinného rázu. U tunelů nejsou navrženy žádné výdechy mimo portály (viz. část D.3). Geologie a horninové prostředí 45. Zpřesnit bilanci množství výkopových zemin včetně hornin z ražby tunelů ve zvolené variantě. Je součástí DUR, příloha F Vypracovat návrh technických opatření vedoucích k využití maximálně možného množství výkopových zemin včetně hornin z ražby tunelů pro nové těleso komunikace. Dle návrhu DUR jsou do konstrukcí vozovek, násypů komunikací a do souběžných zemních valů zapracovány veškeré materiály vytěžené ze stavby. Do konstrukcí vozovek se předpokládá s využitím vytěžených skalních hornin po jejich předrcení, které je předběžně vyhodnoceno v příloze F.11. Bude dále upřesněno v DSP na základě podrobného geotechnického průzkumu v rámci kterého budou provedeny potřebné zkoušky (např.otlukovost) pro ověření vhodnosti vytěžených hornin do konstrukcí vozovek. 47. Dořešit nakládání s přebytečnými materiály ze stavby. Přednostně je využít např. pro staré ekologické zátěže, rekultivace, terénní úpravy. Návrh stavby dle DUR vykazuje vyrovnanou bilanci zemních prací. Veškeré vytěžené zeminy i horniny budou uloženy do násypů stavby a do přilehlých zemních valů. V okolí stavby nebyly zjištěny žádné vhodné lokality, kam by bylo možné uložit vytěžené zeminy a horniny. 48. V další projektové přípravě dořešit případný střet s lokalitami starých ekologických zátěží. V DUR bylo prověřeno a vyhodnoceno - viz. příloha F.1.4.

10 49. Ve zvolené variantě, v místech mostních objektů a v místech tunelových úseků provést podrobný inženýrsko-geologický průzkum, s návrhem případných sanačních a stabilizačních opatření. Pro DUR byl proveden předběžný geotechnický průzkum, pro DSP bude zpracován podrobný GTP. Geotechnické průzkumy jsou/budou zpracovány v rozsahu dle TP Pro západní koridor v oblasti chráněného ložiskového území (dále jen CHLÚ ) cihlářských hlín v Dolních Jirčanech zpřesnit rozsah zásahu a navrhnout další postup v rámci navazující projektové dokumentace. Střet řešit s organizací, která je správcem CHLÚ výhradního ložiska (TONDACH Česká republika s.r.o., Hranice), po dohodě s příslušným orgánem MŽP. Vypořádání střetu formou odpisu zásob bloku (vynětím z evidence zásob). 51. Rovněž vyřešit nakládání s vytěženou surovinou využití firmou Tondach, využití na stavbě, příp. jiné využití. V rámci DUR byl upřesněn rozsah zásahu stavby do CHLÚ a střet navrhované stavby byl projednán se správcem výhradního ložiska, tj. s fy TONDACH (viz.zápisy v dokladové části E.) Vypořádání bude řešeno formou odpisu zásob. Cihlářské hlíny pod tělesem dálnice se nebudou odtěžovat. 52. V oblasti Jílového u Prahy provést podrobný hydrogeologický průzkum i s použitím geofyzikálních metod s cílem vést trasu tak, aby nedocházelo ke střetům se starými důlními díly. Pokud k tomuto střetu přesto dojde, provést odpovídající zabezpečení. Na základě provedeného geotechnického průzkumu bylo upřesněno vedení trasy dálnice D3. Bylo provedeno báňské posouzení. Z tohoto posouzení vyplývá, že při průchodu dálnice poddolovaným územím v km 13,0-15,5 (staničení dle EIA km 9,0-11,5) mohou být zachycena historická důlní díla. Z novějších důlních děl, ke kterým existuje důlní dokumentace, mohou být dotčeny pouze chodby (štoly), které křižují dálnici v km 14,5-15,0 (staničení dle EIA km 10,5-11,0). Dálnice je v tomto úseku vedena v tunelu Luka. Chodby 1.patra jsou v hloubce cca 45m pod navrhovaným tunelem Luka a chodba 2.patra 135m pod navrhovaným tunelem Luka. Hranice dosahu rozvolněného masivu nad chodbami 1.patra je cca 10-15m pod spodní částí tunelu. Případná nutná zabezpečení těchto chodeb jsou zahrnuta do SO V rámci tohoto objektu budou sanovány (zabezpečeny) i případná stará neznámá důlní díla, pokud budou během stavby zastižena. Závěr báňského posudku říká, že stavbu dálnice D3 je možno v tomto poddolovaném úseku realizovat. Pravděpodobnost styku stavby se starými neznámými důlními díly bude dále podrobněji prověřena v rámci podrobného GTP jako podkladu pro DSP (pro stavební řízení). 53. V případě Heřmaniček upravit stopu tak, aby pokud možno nedocházelo ke střetu se starými důlními díly na základě podkladů DIAMO s.p.. Pokud k tomuto střetu přesto dojde, provést odpovídající zabezpečení. Podmínka se netýká stavby D Praha-Václavice. 54. Zpracovat báňský posudek na základě konečného technického návrhu dálnice. Báňské posudky jsou součástí zpracovaných Předběžných geotechnických průzkumů pro DUR, pro DSP bude upřesněno v rámci podrobného GTP.

11 55. V případě západní varianty vyhodnotit sesuvy půdy v prostoru Bohulib, Kozí hůrky a Panského vrchu a promítnout do technického řešení. Bylo provedeno v úrovni předběžného geotechnického průzkumu pro DUR. Stavba není navržena v sesuvných územích. Pro DSP bude upřesněno v rámci podrobného GTP a případně budou navržena potřebná tech.opatření. Kulturní a archeologické památky 56. Protihlukové stěny v místech s panoramatickými pohledy na památky a historická jádra měst a obcí by měly být průhledné. Mohlo by se jednat o tyto PHS : - na mostě Zahořany, výhled na obec Okrouhlo - na mostě Sázava, výhled na údolí Sázavy - na mostě Netvořice, výhled na obec Netvořice - na mostě přes údolí Janovického potoka, výhled na obec Václavice - na mostě přes údolí Konopišťského potoka, výhled do údolí Detailně bude prověřeno v DSP a případně budou tyto PHS navrženy jako průhledné. V úrovni DUR nejsou řešeny konkrétní materiály PHS. 57. V návrhu dálnice zohlednit tzv. Plaveckou cestu historickou cestu evidovanou jako kulturní památka. Dálnice D3 v prostoru MUK Hostěradice křižuje trasu historické Plavecké stezky (Hostěradice Šejtovka). V návrhu D3 je zohledněno vykřížení této cesty s D3, a to pod mostem v km SO (viz. přílohy C a C.3.4 vykřížení Plavecké stezky je vyznačeno modrou čerchovanou osou). Ostatní 58. Zpracovat studii ohledně obtěžování nadměrným světlem a navrhnout účinná opatření vedoucí k eliminaci dopadu tohoto světelného smogu. Studie ovlivnění světelným smogem je zpracována viz.příloha F V místech potencionálního působení světelného smogu jsou navržena opatření k jeho eliminaci. Jedná se o návrh zemních valů s výsadbou a clonících stěn (PHS). 59. Prověřit možnost kapacitní stezky pro pěší a cyklisty na mostovce mostu přes Sázavu (resp. pod mostovkou) a její napojení na místní komunikace. Možnost převedení stezky pro pěší a cyklisty přes údolí Sázavy v rámci mostu Sázava včetně jejího napojení na obou koncích mostu na veřejné komunikace byla prověřena. Z více uvažovaných a prověřovaných variant byla do DUR navržena varianta se samostatnou lávkou, která je umístěna pod konstrukcí hlavního mostního oblouku ve výšce cca 50m nad řekou a cca 60m pod vozovkou mostu (viz.příloha D ).

12 60. Zajistit v průběhu celé výstavby i po jejím dokončení přístupnost všech pozemků vč. lesů pro zemědělskou techniku. Pokud si toto opatření vyžádá vybudování nových přístupových koridorů a cest, zahrnout tyto do investičních nákladů výstavby D3. Je do DUR zapracováno. Součástí DUR jsou objekty přístupových komunikací k pozemkům vč.lesů. 61. Zajistit zpracování vizualizace vybrané varianty a její prezentaci v další fázi projektové přípravy. Vizualizace je zpracována a je zveřejněna na Podmínky pro fázi výstavby a pro fázi provozu (podmínky č ) se netýkají projektové dokumentace DUR.

IX. VLIVY NA ZÁJMY OCHRANY PŘÍRODY

IX. VLIVY NA ZÁJMY OCHRANY PŘÍRODY IX. VLIVY NA ZÁJMY OCHRANY PŘÍRODY Zájmy ochrany přírody a krajiny ve smyslu zákona č. 114/1992 Sb. jsou v daném měřítku zpracování zastoupeny ve formě: maloplošných a velkoplošných zvláště chráněných

Více

Silnicei/37. Pardubice Trojice E58. informační leták, stav k 05/2014. Silnice I/37. stavba. Pardubice Trojice. MÚK Palackého. MÚK Závodištì Pardubice

Silnicei/37. Pardubice Trojice E58. informační leták, stav k 05/2014. Silnice I/37. stavba. Pardubice Trojice. MÚK Palackého. MÚK Závodištì Pardubice Trojice Silnicei/ Silnice I/ stavba Trojice infografika S--Trojice-110110 Hradec informační leták, stav k 05/2014 stavba I/ MÚK Palackého, dostavba MÚK Palackého 36 MÚK Závodištì 322 E58 2 Kutná Hora Trojice

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Seznam příloh B. Souhrnné technické zprávy: B.1 POPIS ÚZEMÍ STAVBY B.2 CELKOVÝ POPIS STAVBY B.3 PŘIPOJENÍ NA TECHNICKOU INFRASTRUKTURU B.4. DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ B.5 ŘEŠENÍ VEGETACE

Více

silnice I/57 Hladké Životice obchvat 11/2009 uvedeno do provozu

silnice I/57 Hladké Životice obchvat 11/2009 uvedeno do provozu silnice I/ Hladké Životice obchvat 11/2009 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Výstavba přeložky silnice I/ Hladké Životice obchvat byla vyvolána stavbou dálnice D47 a v realizovaném úseku tvoří

Více

ROZŠÍŘENÍ ČOV + ČKV JIH LETIŠTĚ PRAHA RUZYNĚ

ROZŠÍŘENÍ ČOV + ČKV JIH LETIŠTĚ PRAHA RUZYNĚ B - SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ STAVBY ROZŠÍŘENÍ ČOV + ČKV JIH LETIŠTĚ PRAHA RUZYNĚ OBSAH: 1. Celkový popis stavby 2. Zhodnocení stávajícího stavebně technického stavu 3.

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Psáry kanalizace a vodovod v ulici Nad Cihelnou DSP

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Psáry kanalizace a vodovod v ulici Nad Cihelnou DSP A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Psáry kanalizace a vodovod v ulici Nad Cihelnou DSP Obsah: A.1 Identifikační údaje... 2 A.2 Seznam vstupních podkladů...2 A.3 Údaje o území... 2 A.3.a) Rozsah řešeného území...2 A.3.b)

Více

Silnicei/37. Březhrad Opatovice E54. informační leták, 07/2013 uvedeno do provozu. Roudniè. Pohøebaèka. Opatovice nad Labem. Vysoká.

Silnicei/37. Březhrad Opatovice E54. informační leták, 07/2013 uvedeno do provozu. Roudniè. Pohøebaèka. Opatovice nad Labem. Vysoká. Silnicei/ informační leták, 07/2013 uvedeno do provozu Roudniè Pohøebaèka sever most pøes Opatovický kanál 324 Vysoká 1) inundaèní most E54 Èeperka stavba R35 Èasy Králov éh rade Silnice I/ Dopravní význam

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva PROJEKTOVÝ ATELIÉR, KOPÍROVACÍ SLUŽBY HAVLÍČKŮV BROD TEL. 569 430 547 FAX 569 430 547 B. Souhrnná technická zpráva Zakázka č. : 13 028 Název akce : Oplocení u školy Wolkerova, Havlíčkův Brod Místo akce

Více

2.1. VYHODNOCENÍ KOORDINACE VYUŽÍVÁNÍ ÚZEMÍ Z HLEDISKA ŠIRŠÍCH VZTAHŮ

2.1. VYHODNOCENÍ KOORDINACE VYUŽÍVÁNÍ ÚZEMÍ Z HLEDISKA ŠIRŠÍCH VZTAHŮ 2. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č.1 ÚPM JÍLOVÉ U PRAHY 2.1. VYHODNOCENÍ KOORDINACE VYUŽÍVÁNÍ ÚZEMÍ Z HLEDISKA ŠIRŠÍCH VZTAHŮ O pořízení změny č.1 ÚPM Jílové na úpravu a rozšíření zastavitelných ploch vymezených územním

Více

informační leták, 04/2011 UVEDENO DO PROVOZU

informační leták, 04/2011 UVEDENO DO PROVOZU Bøezo R Rychlostní silnice informační leták, 04/2011 UVEDENO DO PROVOZU doprovodná komunikace most pøes údolí K8 most pøes silnici a potok Stavba Kamenný Dvùr Rudolec Rychlostní silnice R Dopravní význam

Více

Silnicei/11. Oldřichovice Bystřice T57. informační leták, stav k 08/2014

Silnicei/11. Oldřichovice Bystřice T57. informační leták, stav k 08/2014 Silnicei/11 Oldřichovice Bystřice informační leták, stav k 08/2014 T57 Dopravní význam stavby Stavba I/11 Oldřichovice Bystřice navazuje na přímo související stavbu I/11 Nebory Oldřichovice a je tedy součástí

Více

MRATÍNSKÝ POTOK ELIMINACE POVODŇOVÝCH PRŮTOKŮ PŘÍRODĚ BLÍZKÝM ZPŮSOBEM

MRATÍNSKÝ POTOK ELIMINACE POVODŇOVÝCH PRŮTOKŮ PŘÍRODĚ BLÍZKÝM ZPŮSOBEM Úsek 08 (staničení 2706-2847 m) Stávající úsek, opevněný betonovými panely, je částečně ve vzdutí dvou stupňů ve dně. Horní stupeň slouží k odběru vody do cukrovarského rybníka. Dolní stupeň, viz foto,

Více

Dálnice. Veselí nad Lužnicí Bošilec. stavba 0308C. C2c. Dálnice D3. Veselí nad Lužnicí. stavba 0308C INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016

Dálnice. Veselí nad Lužnicí Bošilec. stavba 0308C. C2c. Dálnice D3. Veselí nad Lužnicí. stavba 0308C INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016 Horusice D3 Dálnice INFORMAČNÍ LETÁK, stav k 12/2016 Ve III/14713 (původně II/147) 3 Veselí nad Lužnicí 1 60 atice Veselí n. Luž. jih C2c doprovodná komunikace 24 stavba 0309/I Bošilec Ševětín České Budějovice

Více

STUDIE PROVEDITELNOSTI Doporučená varianta Vodohospodářský rozvoj a výstavba a.s.

STUDIE PROVEDITELNOSTI Doporučená varianta Vodohospodářský rozvoj a výstavba a.s. DÁLNICE D3 "STŘEDOČESKÁ ČÁST" PRAHA - NOVÁ HOSPODA, MOŽNOSTI ROZŠÍŘENÍ VODÁRENSKÉ SOUSTAVY V KORIDORU DÁLNICE D3 Doporučená varianta Vodohospodářský rozvoj a výstavba a.s. PROSINEC 2016 VODOHOSPODÁŘSKÝ

Více

I. Změna územního plánu

I. Změna územního plánu I. Změna územního plánu A. TEXTOVÁ ČÁST I. Změna územního plánu... 3 I.1 Vymezení zastavěného území... 3 I.2 Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... 3 I.2.1 Koncepce rozvoje území

Více

MRATÍNSKÝ POTOK ELIMINACE POVODŇOVÝCH PRŮTOKŮ PŘÍRODĚ BLÍZKÝM ZPŮSOBEM

MRATÍNSKÝ POTOK ELIMINACE POVODŇOVÝCH PRŮTOKŮ PŘÍRODĚ BLÍZKÝM ZPŮSOBEM Úsek 06 (staničení 2134-2318 m) V současnosti je koryto zahloubené, napřímené, opevněné ve dně a březích betonovými panely. Ve svahu levého břehu vede velké množství inženýrských sítí. Pravý břeh je součástí

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje:

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje: PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje: a) Označení stavby Čerčany-bezbarierové chodníky podél sil.ii/109 a III/1094 b) Stavebník Obec Čerčany,Václavská 36 257 22 Čerčany, IČ 00231584 c) Projektant Ing.Pavel

Více

silnice I/35 Holice obchvat 12/2008 uvedeno do provozu

silnice I/35 Holice obchvat 12/2008 uvedeno do provozu silnice I/35 Holice obchvat 12/2008 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/35 je zařazena do vybrané silniční sítě, protože tvoří důležitou spojnici mezi východní částí Čech s Moravou. V současné

Více

Silnicei/38 J67. informační leták, 10/2013 uvedeno do provozu. Pávov. Bedøichov. Jihlava, MÚK Pávov. zrušené napojení na I/38.

Silnicei/38 J67. informační leták, 10/2013 uvedeno do provozu. Pávov. Bedøichov. Jihlava, MÚK Pávov. zrušené napojení na I/38. 352 Silnicei/38 informační leták, 10/2013 uvedeno do provozu zrušené napojení na I/38 38 J67 Bedøichov Dopravní význam stavby Dostavbou mimoúrovňové křižovatky na silnici I/38 v Jihlavě u místní části,

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVY

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVY STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVY 2017-2030 Sledování a rozbor vlivů koncepce na životní prostředí a veřejné zdraví dle požadavků 10h zákona č. 100/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA ING. MILADA VLČKOVÁ KANCELÁŘ: DOLNÍ BRÁNA 47, 741 01 NOVÝ JIČÍN LUČNÍ 5, 741 01 NOVÝ JIČÍN IČ 06351409 MOBIL: 775 711 416 / E-MAIL: MILADAVLCKOVA@GMAIL.COM B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce : Dětské hřiště

Více

DSP, ulice Potoční, Drásov OBSAH

DSP, ulice Potoční, Drásov OBSAH OBSAH 1 CHARAKTERISTIKA STAVENIŠTĚ 2 2 PRŮBĚH VÝSTAVBY 2 3 ZDROJE ENERGIÍ, ODVODNĚNÍ STAVENIŠTĚ 2 4 VYZNAČENÍ UZAVÍRKY 2 5 PLOCHY ZAŘÍZENÍ STAVENIŠTĚ 2 6 BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI 3 7 REALIZACE

Více

SITUAČNÍ ZPRÁVA O PŘÍPRAVĚ D3 STŘEDOČESKÁ ČÁST

SITUAČNÍ ZPRÁVA O PŘÍPRAVĚ D3 STŘEDOČESKÁ ČÁST SITUAČNÍ ZPRÁVA O PŘÍPRAVĚ D3 STŘEDOČESKÁ ČÁST V úseku: Praha-Nová Hospoda praha Praha st. Hranice ČR - AT Zpracoval: ŘSD ČR 05/2010 Datum: Stav k 8.1.2016 Lucie Jandíková - HIP 2016 Dálnice D3 Praha Nová

Více

Silnicei/11. Hrádek průtah T58. informační leták, 05/2011 uvedeno do provozu. Silnice I/11. Hrádek. stavba Hrádek prùtah.

Silnicei/11. Hrádek průtah T58. informační leták, 05/2011 uvedeno do provozu. Silnice I/11. Hrádek. stavba Hrádek prùtah. Silnicei/ Èeský Tìšín stavba Oldøichovice Bystøice Silnice I/ stavba Hrádek prùtah info informační leták, 05/20 uvedeno do provozu køižovatka Na Pasekách most pøes potok a Hrádek Baøiny T58 Harcov Kempy

Více

Šířka ve dně. Navazující na přilehlé koryto Sklon svahů MRATÍNSKÝ POTOK ELIMINACE POVODŇOVÝCH PRŮTOKŮ PŘÍRODĚ BLÍZKÝM ZPŮSOBEM

Šířka ve dně. Navazující na přilehlé koryto Sklon svahů MRATÍNSKÝ POTOK ELIMINACE POVODŇOVÝCH PRŮTOKŮ PŘÍRODĚ BLÍZKÝM ZPŮSOBEM Úsek 02 (staničení 459-732 m) V současnosti je koryto zahloubené, napřímené, opevněné ve dně a březích kamennou dlažbou / rovnaninou. Břehy jsou pokryty travním porostem, v horní části úseku se nacházejí

Více

TOVÉŘ ZA HUMNY DEŠŤOVÁ KANALIZACE

TOVÉŘ ZA HUMNY DEŠŤOVÁ KANALIZACE TOVÉŘ ZA HUMNY DEŠŤOVÁ KANALIZACE B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. Popis území stavby... 2 1.1 Charakteristika místa stavby... 2 1.2 Provedené průzkumy... 2 1.3 Stávající ochranná a bezpečnostní

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1. POPIS ÚZEMÍ STAVBY a) Charakteristika stavebního pozemku Stavba se nachází v nezastavěné části obce Kupařovice. b) Výčet a závěry provedených průzkumů a rozborů Stavba

Více

Přehled nejvýznamnějších úprav regionálního ÚSES v rámci ZÚR Moravskoslezského kraje

Přehled nejvýznamnějších úprav regionálního ÚSES v rámci ZÚR Moravskoslezského kraje : Přehled nejvýznamnějších úprav regionálního ÚSES v rámci ZÚR Moravskoslezského kraje LOKALITA 1 RBC 250 U STAROJICKÉ LHOTY Řešení: střet je pravděpodobně dán pouze nepřesnostmi mapových zobrazení RBC

Více

Geotechnický průzkum hlavní úkoly

Geotechnický průzkum hlavní úkoly Geotechnický průzkum hlavní úkoly * optimální vedení trasy z hlediska inženýrskogeologických poměrů * stávající stabilitu území, resp. změny stabilitních poměrů v souvislosti s výstavbou * polohu, velikost

Více

ÚVOD DO PROBLEMATIKY ukládání odpadů na povrchu terénu a do podzemí, definice hodnocení rizik a souvisejících požadavků

ÚVOD DO PROBLEMATIKY ukládání odpadů na povrchu terénu a do podzemí, definice hodnocení rizik a souvisejících požadavků UKLÁDÁNÍ ODPADŮ NA POVRCHU TERÉNU A DO PODZEMÍ ÚVOD DO PROBLEMATIKY ukládání odpadů na povrchu terénu a do podzemí, definice hodnocení rizik a souvisejících požadavků Ing. Radim Ptáček, Ph.D GEOoffice,

Více

Územní plánování a starosti s povodněmi a suchem Jak může územní plánování přispívat k prevenci povodňových situací a sucha?

Územní plánování a starosti s povodněmi a suchem Jak může územní plánování přispívat k prevenci povodňových situací a sucha? Územní plánování a starosti s povodněmi a suchem Jak může územní plánování přispívat k prevenci povodňových situací a sucha? MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Pro seminář Národní dialog o vodě 2014: Co

Více

STAVENIŠTĚ A PROVÁDĚNÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA

STAVENIŠTĚ A PROVÁDĚNÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVENIŠTĚ A PROVÁDĚNÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA Název stavby: Rekonstrukce a rozšíření místní komunikace Pod Skálou v Boršově nad Vltavou - změna stavby před dokončením Investor: Obec Boršov nad Vltavou

Více

ÚZEMNÍ PLÁN HOSTĚTÍN

ÚZEMNÍ PLÁN HOSTĚTÍN ÚZEMNÍ PLÁN HOSTĚTÍN Etapa územně plánovací dokumentace ZADÁNÍ Pořizovatel: MĚSTSKÝ ÚŘAD UHERSKÝ BROD Odbor architektury, územního plánování a regionálního rozvoje Určený zastupitel obce: Ing. Robert Janota

Více

STUDIE ROZŠÍŘENÍ VODOVODU OBCE HALENKOVICE

STUDIE ROZŠÍŘENÍ VODOVODU OBCE HALENKOVICE --------------------------------------------------- arekop, s.r.o. ------------------------------------------- 760 01 Zlín, Kvítková 1576, tel. 577 011 045-47 -------------------------------------------------

Více

OBSAH VEŘEJNĚ PROSPĚŠNÉ STAVBY Z ÚPO MĚSTA KOLÍNA 02 VEŘEJNĚ PROSPĚŠNÉ STAVBY ZE ZMĚNY Č. 3 ÚPO MĚSTA KOLÍNA. 03

OBSAH VEŘEJNĚ PROSPĚŠNÉ STAVBY Z ÚPO MĚSTA KOLÍNA 02 VEŘEJNĚ PROSPĚŠNÉ STAVBY ZE ZMĚNY Č. 3 ÚPO MĚSTA KOLÍNA. 03 PŘÍLOHA Č. 1 VÝKRESU VEŘEJNĚ PROSPĚŠNÝCH STAVEB, OPATŘENÍ A ASANACÍ Plochy a koridory pro veřejně prospěšné stavby a veřejně prospěšná opatření, pro které lze práva k pozemkům a stavbám vyvlastnit dle

Více

Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací Vyřizuje/telefon V Jihlavě dne KUJI 22348/2014. Michal Fryš/564 602 504 2. 4. 2014 OZP 320/2014 Fr

Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací Vyřizuje/telefon V Jihlavě dne KUJI 22348/2014. Michal Fryš/564 602 504 2. 4. 2014 OZP 320/2014 Fr KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí a zemědělství Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Dle rozdělovníku : Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací

Více

Zadání Změny č. 1 ÚP Vráto

Zadání Změny č. 1 ÚP Vráto Zadání Změny č. 1 ÚP Vráto pořizovatel: Obecní úřad Vráto Prosinec 2014 I. Textová část: OBSAH ZADÁNÍ: Obsah a. Požadavky na základní koncepci rozvoje území obce, vyjádřené zejména v cílech zlepšování

Více

ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU. ČERNÁ HORA ČH 1, ČH3, ČH4, ČH5, ČH7, ČH8 a ČH9

ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU. ČERNÁ HORA ČH 1, ČH3, ČH4, ČH5, ČH7, ČH8 a ČH9 ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU ČERNÁ HORA ČH 1, ČH3, ČH4, ČH5, ČH7, ČH8 a ČH9 1 POŘIZOVATEL : MĚSTSKÝ ÚŘAD BLANSKO Oddělení územního plánování a regionálního rozvoje SÚ nám. Republiky 1, 678 01 Blansko ZPRACOVATEL

Více

Příloha č. 2. Posouzení rozvojových záměrů Všechny nově navržené zastavitelné plochy a záměry s konkrétním územním průmětem (veřejně prospěšné

Příloha č. 2. Posouzení rozvojových záměrů Všechny nově navržené zastavitelné plochy a záměry s konkrétním územním průmětem (veřejně prospěšné Příloha č. 2. Posouzení rozvojových záměrů Všechny nově navržené zastavitelné a záměry s konkrétním územním průmětem (veřejně prospěšné stavby, veřejně prospěšná opatření + ostatní navržené koridory a

Více

LAVIČKY PRŮMYSLOVÁ ZÓNA Z 11

LAVIČKY PRŮMYSLOVÁ ZÓNA Z 11 LAVIČKY PRŮMYSLOVÁ ZÓNA Z 11 ÚZEMNÍ STUDIE DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ 01. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Objednatel: Zhotovitel: MATULA, projekce dopravních staveb Ing. Jiří Matula Datum: říjen 2011 2 Obsah 1. Úvod 2. Vztah lokality

Více

rychlostní silnice R6

rychlostní silnice R6 rychlostní silnice R6 Praha Pavlov 12/2008 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/6 je zahrnuta do vybrané silniční sítě jako vybraný tah R6 Praha Karlovy Vary státní hranice se Spolkovou

Více

Kapitola 11 ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Kapitola 11 ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ MINISTERSTVO DOPRAVY Odbor pozemních komunikací TECHNICKÉ KVALITATIVNÍ PODMÍNKY PRO DOKUMENTACI STAVEB POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ Kapitola 11 ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Schváleno: MD OPK, č.j. 498/06-120-RS/1 ze dne

Více

silnice I/11 Jablunkov obchvat 11/2008 uvedeno do provozu

silnice I/11 Jablunkov obchvat 11/2008 uvedeno do provozu silnice I/11 Jablunkov obchvat 11/2008 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/11 Opava Ostrava Havířov Český Těšín Třinec tvoří hlavní silniční tah severní Moravy a současně ji propojuje se

Více

Aktuální stav procesu EIA

Aktuální stav procesu EIA Aktuální stav procesu EIA 2005 Předloženo Oznámení EIA záměru 2005-2010 průzkumy území a prověřování variant; předložení Dokumentace EIA 05/2011 Dokumentace EIA vrácena ze strany MŽP k doplnění 05/2012

Více

rychlostní silnice R6

rychlostní silnice R6 rychlostní silnice R6 Tisová Kamenný Dvůr 06/2010 uvedeno do provozu v plném profilu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Předmětem stavby je nahrazení stávající dvoupruhové komunikace I/6 novou rychlostní čtyřpruhovou

Více

ODEHNAL Petr projektová a inženýrská činnost, 9. května 11, Blansko

ODEHNAL Petr projektová a inženýrská činnost, 9. května 11, Blansko ODEHNAL Petr projektová a inženýrská činnost, 9. května 11, 678 01 Blansko ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY E.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA OPRAVA VODOVODU A KANALIZACE v ul. Masarykova (úsek Bartošova Těchovská) BLANSKO

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ČESKÁ KAMENICE

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ČESKÁ KAMENICE NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ČESKÁ KAMENICE Pořizovatel územního plánu: Orgán příslušný k vydání územního plánu: Úřad územního plánování odboru rozvoje Magistrátu města Děčín Zastupitelstvo města Česká

Více

POSOUZENÍ PROJEKTU GREENWAY JIZERA ŽELEZNÝ BROD, ÚSEK LÍŠNÝ - ŽELEZNÝ BROD

POSOUZENÍ PROJEKTU GREENWAY JIZERA ŽELEZNÝ BROD, ÚSEK LÍŠNÝ - ŽELEZNÝ BROD POSOUZENÍ PROJEKTU GREENWAY JIZERA ŽELEZNÝ BROD, ÚSEK LÍŠNÝ - ŽELEZNÝ BROD 1. Identifikační údaje Posuzované části projektová dokumentace: Greenway Jizera Železný Brod, úsek Líšný - Železný Brod, ze srpna

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM zpracovaný v souladu s ustanovením 11 a s přílohou č. 6 vyhlášky č. 500/2006 o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci

Více

Doplnění Dokumentace Vyhodnocení vlivů ÚP Jaroměř na životní prostředí

Doplnění Dokumentace Vyhodnocení vlivů ÚP Jaroměř na životní prostředí Doplnění Dokumentace Vyhodnocení vlivů ÚP Jaroměř na životní prostředí Úvod Doplnění Dokumentace Vyhodnocení vlivů ÚP Jaroměř na životní prostředí je zpracováno na základě požadavku vyplývajícího ze Stanoviska

Více

A. TEXTOVÁ ČÁST. Obsah

A. TEXTOVÁ ČÁST. Obsah A. TEXTOVÁ ČÁST Obsah I. Územní plán... 2 I.1 Vymezení zastavěného území... 2 I.2 Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... 2 I.2.1 Koncepce rozvoje území obce... 2 I.2.2 Koncepce ochrany

Více

01 SITUACE ŠIRŠÍ VZTAHY A VLASTNICKÉ VZTAHY

01 SITUACE ŠIRŠÍ VZTAHY A VLASTNICKÉ VZTAHY OBSAH DOKUMENTACE: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA OBSAH: 1. ÚČEL ÚZEMNÍ STUDIE 2. VÝCHOZÍ PODKLADY 3. PODMÍNKY ŘEŠENÍ ÚS A POŽADAVKY DLE ÚP 4. URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ 5. KAPACITNÍ ÚDAJE 6. NAVRŽENÉ REGULAČNÍ PODMÍNKY

Více

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Šablona: Název: Téma: Autor: Číslo: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 60. B - souhrnná technická zpráva Souhrnná

Více

ÚZEMNÍ PLÁN BOROVÁ LADA

ÚZEMNÍ PLÁN BOROVÁ LADA 1 ÚZEMNÍ PLÁN BOROVÁ LADA TEXTOVÁ ČÁST NÁVRH PRO VEŘEJNÉ JEDNÁNÍ Datum: listopad 2014 Paré číslo: 1 Správní orgán Obec Borová Lada, 384 92 Borová Lada 38 o vydání rozhodlo zastupitelstvo obce nabytí účinnosti

Více

Silnicei/11. Nebory Oldřichovice T56. informační leták, stav k 08/2014. stavba. Nebory. Oldøichovice. Nebory. stavba I/68 Tøanovice Nebory

Silnicei/11. Nebory Oldřichovice T56. informační leták, stav k 08/2014. stavba. Nebory. Oldøichovice. Nebory. stavba I/68 Tøanovice Nebory Silnicei/ Oldřichovice Èeský Tìšín Siln informační leták, stav k 08/2014 I/ Tøanovice most pøes Neborùvku most pøes Bystrý potok T56 most pøes Malý Javorový potok Oldřichovice Silnice I/ Dopravní význam

Více

Odbor územního plánování Spisová značka: SZ_050097/2015/KUSK. a regionálního rozvoje Vyřizuje: Ing. Daniela Zemanová/ l. 345

Odbor územního plánování Spisová značka: SZ_050097/2015/KUSK. a regionálního rozvoje Vyřizuje: Ing. Daniela Zemanová/ l. 345 Praha: 25. 5. 2015 Městský úřad v Říčanech Číslo jednací: 050097/2015/KUSK Odbor územního plánování Spisová značka: SZ_050097/2015/KUSK a regionálního rozvoje Vyřizuje: Ing. Daniela Zemanová/ l. 345 Masarykovo

Více

Obecně závazná vyhláška města Ústí nad Orlicí č. 3/98 o závazných částech územního plánu zóny Sportovní a rekreační park Tichá Orlice

Obecně závazná vyhláška města Ústí nad Orlicí č. 3/98 o závazných částech územního plánu zóny Sportovní a rekreační park Tichá Orlice 3/98 M Ě S T O Ú S T Í N A D O R L I C Í Obecně závazná vyhláška města Ústí nad Orlicí č. 3/98 o závazných částech územního plánu zóny Sportovní a rekreační park Tichá Orlice Městské zastupitelstvo v Ústí

Více

B.1. Souhrnná technická zpráva 05/2015

B.1. Souhrnná technická zpráva 05/2015 Obsah B.1. Popis území stavby... 2 a) Charakteristika stavebního pozemku... 2 b) Výčet provedených průzkumů a podkladů... 2 c) Stávající ochranná a bezpečnostní pásma... 2 d) Poloha vzhledem k záplavovému

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY č. I ÚPO ÚJEZD U ROSIC

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY č. I ÚPO ÚJEZD U ROSIC NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY č. I ÚPO ÚJEZD U ROSIC Dílčí změny Z1 Z5 Z1 - Z2 - Z3 - Z4 - Z5 - návrh plochy pro bydlení - dle ÚPO funkční využití návrh veřejné zeleně, návrh dopravní plochy návrh plochy individuální

Více

PRŮVODNÍA SOUHRNNÁ A TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍA SOUHRNNÁ A TECHNICKÁ ZPRÁVA PRŮVODNÍA SOUHRNNÁ A TECHNICKÁ ZPRÁVA ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název stavby : Odvodnění části komunikace S.K. Neumanna Investor : Městská část Praha 8 Zenklova 1/35 180 48, Praha 8 - Libeň Místo stavby

Více

B. P R Ů VODNÍ ZPRÁVA

B. P R Ů VODNÍ ZPRÁVA B. P R Ů VODNÍ ZPRÁVA 1. Charakteristika území a stavebního pozemku 1.1 Poloha v obci zastavěná část nezastavěná část obce 1.2 Údaje o vydané (schválené) územně plánovací dokumentaci 1.3 Údaje o souladu

Více

ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY

ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY A. ÚVOD 1. Údaje o podkladech a schválení ÚPD 1 2. Obsah a rozsah elaborátu 3 3. Vymezení řešeného území 4 4. Širší vztahy 5 B. ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ PRO ROZBOR ÚZEMNÍHO

Více

4. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ÚZEMNĚ ANALYTICKÝCH PODKLADŮ ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ PRO SPRÁVNÍ OBVOD ORP OTROKOVICE 2016.

4. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ÚZEMNĚ ANALYTICKÝCH PODKLADŮ ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ PRO SPRÁVNÍ OBVOD ORP OTROKOVICE 2016. 4. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ÚZEMNĚ ANALYTICKÝCH PODKLADŮ A ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ PRO SPRÁVNÍ OBVOD ORP OTROKOVICE 2016 Tabulková část SO ORP OTROKOVICE Úřad územního plánování MěÚ OTROKOVICE 2016

Více

Silnicei/9 S52. informační leták, stav k 08/2011. Líbeznice obchvat

Silnicei/9 S52. informační leták, stav k 08/2011. Líbeznice obchvat Silnicei/ informační leták, stav k 08/2011 244 S52 243 Silnice I/ Dopravní význam stavby Obchvat obce Líbeznice, kudy vede převážně tranzitní doprava s velkým podílem těžké nákladní dopravy patří do souboru

Více

VHODNOST ÚZEMÍ Z HLEDISKA PRŮCHODNOSTI PRO TRASY VODOVODU PRO VEŘEJNOU POTŘEBU

VHODNOST ÚZEMÍ Z HLEDISKA PRŮCHODNOSTI PRO TRASY VODOVODU PRO VEŘEJNOU POTŘEBU Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 658 34 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 3.6.101 VHODNOST

Více

PØELOŽKA SILNICE II/283

PØELOŽKA SILNICE II/283 PØELO KA SILNICE II/283 Turnov Jièín Objednatel: LIBERECKÝ KRAJ U Jezu 642/2a 461 80 Liberec 2 Zhotovitel STUDIE: Valbek, spol. s r.o. Vaòurova 505/17 460 02 Liberec 3 HIP: ING. M. KOLOUŠEK Vypracoval

Více

Vyhodnocení vlivů ZÚR MSK na životní prostředí. Tabulka 2.4: ÚPN VÚC PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA - ZÁMĚRY PŘEVZATÉ ZE SCHVÁLENÝCH ÚPN VÚC PO1

Vyhodnocení vlivů ZÚR MSK na životní prostředí. Tabulka 2.4: ÚPN VÚC PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA - ZÁMĚRY PŘEVZATÉ ZE SCHVÁLENÝCH ÚPN VÚC PO1 Vyhodnocení vlivů ZÚR MSK na životní prostředí Tabulka 2.4: ÚPN VÚC PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA - ZÁMĚRY PŘEVZATÉ ZE SCHVÁLENÝCH ÚPN VÚC PO1 Retenční nádrž Vřesina na Porubce, ochrana Poruby a Svinova Ostrava

Více

rychlostní silnice R35

rychlostní silnice R35 rychlostní silnice R35 Sedlice Opatovice 11/2009 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice R35 Sedlice Opatovice se stává významnou součástí dopravního systému silniční a dálniční sítě ČR. Je součástí

Více

Územní plán KOUNOV NÁVRH ZADÁNÍ

Územní plán KOUNOV NÁVRH ZADÁNÍ Územní plán KOUNOV NÁVRH ZADÁNÍ Zadání vypracovala: Ing. Naděžda Lžíčařová, odbor rozvoje města, úřad územního plánování, Městský úřad Dobruška, ve spolupráci s určeným členem zastupitelstva Ing. Tomášem

Více

A1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...2

A1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...2 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA OBSAH : A1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...2 A1.1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY...2 A1.2. ÚDAJE O ŽADATELI...2 A1.3. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PROJEKTANTA...2 B1. SEZNAM VSTUPNÍCH PODKLADŮ...3 C1. ÚDAJE

Více

Prohlášení ke koncepci - Územní plán Janov nad Nisou

Prohlášení ke koncepci - Územní plán Janov nad Nisou Prohlášení ke koncepci - Územní plán Janov nad Nisou Prohlášení dle 10 g odst. 5 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování

Více

silnice I/13 Komořany Most 11/2009 uvedeno do provozu

silnice I/13 Komořany Most 11/2009 uvedeno do provozu silnice I/13 Komořany Most 11/2009 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/13 je nejdůležitější silniční spojnicí Karlovarského, Ústeckého a Libereckého kraje. Důvodem jejího zkapacitnění na

Více

Smilkov Vyřizuje: Ing. Lucie Vrňatová / l. 860 Značka: OŽP/Vrn

Smilkov Vyřizuje: Ing. Lucie Vrňatová / l. 860 Značka: OŽP/Vrn Praha: 16. 10. 2017 Obecní úřad Smilkov Číslo jednací: 115488/2017/KUSK Smilkov 46 Spisová značka: SZ_115488/2017/KUSK 257 90 Smilkov Vyřizuje: Ing. Lucie Vrňatová / l. 860 Značka: OŽP/Vrn Krajský úřad

Více

VED.PROJEKTU ODP.PROJEKTANT PROJEKTANT RAZÍTKO SOUBOR DATUM 11/2014 STUDIE

VED.PROJEKTU ODP.PROJEKTANT PROJEKTANT RAZÍTKO SOUBOR DATUM 11/2014 STUDIE , PROJEKTOVÁ KANCELÁŘ KOTEROVSKÁ 177, 326 00 PLZEŇ VED.PROJEKTU ODP.PROJEKTANT PROJEKTANT RAZÍTKO Ing. Petr BUDÍN Ing. Karel NEDVĚD Ing. Petr BUDÍN KRAJ: PLZEŇSKÝ OBEC: STŘÍBRO STAVEBNÍK: Správa a údržba

Více

Silnicei/37. Trhová Kamenice most ev. č E68. informační leták, 07/2012 UVEDENO DO PROVOZU. Trhová Kamenice. most pøes Chrudimku

Silnicei/37. Trhová Kamenice most ev. č E68. informační leták, 07/2012 UVEDENO DO PROVOZU. Trhová Kamenice. most pøes Chrudimku Silnicei/ informační leták, 07/2012 UVEDENO DO PROVOZU Trhová Kamenice most pøes Chrudimku E68 Silnice I/ Dopravní význam stavby Vybudování přeložky silnice I/ v katastru obce Trhová Kamenice vyřešil závadový

Více

N Á V R H Z A D Á N Í Ú Z E M N Í H O P L Á N U V E S E L Á. Zpracoval:

N Á V R H Z A D Á N Í Ú Z E M N Í H O P L Á N U V E S E L Á. Zpracoval: N Á V R H Z A D Á N Í Ú Z E M N Í H O P L Á N U V E S E L Á Zpracoval: Městský úřad Semily Obvodní stavební úřad, oddělení územního plánování Husova 82, 513 13 Semily jako úřad územního plánování 04/2010

Více

Bod 1, písm. m), přílohy č. 4 k vyhl. č. 500/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Bod 1, písm. m), přílohy č. 4 k vyhl. č. 500/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů. 7. POPIS NAVRHOVANÝCH OPATŘENÍ PRO PŘEDCHÁZENÍ, SNÍŽENÍ NEBO KOMPENZACI VŠECH ZJIŠTĚNÝCH NEBO PŘEDPOKLÁDANÝCH ZÁVAŽNÝCH ZÁPORNÝCH VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Vyhodnocení vlivů ZÚR Středočeského kraje na

Více

Území, zahrnuté v posuzované koncepci

Území, zahrnuté v posuzované koncepci Území, zahrnuté v posuzované koncepci Příloha 2- Monitorovací ukazatele dle kapitoly 7 Monitorovací ukazatelé vlivu koncepce na ŽP a) b) c) d) e) f) g) h) 1. Zlepšovat kvalitu povrchových a podzemnich

Více

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 500/2006 Sb. Část A - Územně analytické podklady obcí - podklad pro rozbor udržitelného rozvoje území

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 500/2006 Sb. Část A - Územně analytické podklady obcí - podklad pro rozbor udržitelného rozvoje území Příloha č. 1 k vyhlášce č. 500/2006 Sb. Část A - Územně analytické podklady obcí - podklad pro rozbor udržitelného rozvoje území Řádek 1. zastavěné území 2. plochy výroby 3. plochy občanského vybavení

Více

A Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje. Název stavby: Místo stavby: Katastrální území: Stupeň PD:

A Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje. Název stavby: Místo stavby: Katastrální území: Stupeň PD: A Průvodní zpráva 1. Identifikační údaje Název stavby: Místo stavby: Katastrální území: Stupeň PD: Město Modřice ulice Chrlická Účelová komunikace podél Mlýnského náhonu, lávka a chodník pro pěší ulice

Více

II/209 Nové Sedlo, obchvat, územní rezerva

II/209 Nové Sedlo, obchvat, územní rezerva DR88 II/29 Nové Sedlo, obchvat, územní rezerva A. POPIS ZÁMĚRU Variantní řešení: Specifikace záměru (varianty): Dotčené obce: Ploc : ne II/29 Nové Sedlo, obchvat, územní rezerva Nové Sedlo 28,318 B. STÁVAJÍCÍ

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PRŽNO

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PRŽNO NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PRŽNO určený k projednání. Zpracováno ve smyslu 47 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Návrh zadání územního plánu Úlice

Návrh zadání územního plánu Úlice Návrh zadání územního plánu Úlice Pořizovatel: Městský úřad Nýřany, odbor územního plánování Schvalující orgán: Zastupitelstvo obce Úlice prosinec 2014. 1 Obsah zadání územního plánu A. Požadavky na základní

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE SPOLEČNÝCH ZAŘÍZENÍ KPÚ TŘEBIŠTĚ ÚČELOVÁ KOMUNIKACE PC 14

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE SPOLEČNÝCH ZAŘÍZENÍ KPÚ TŘEBIŠTĚ ÚČELOVÁ KOMUNIKACE PC 14 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE SPOLEČNÝCH ZAŘÍZENÍ KPÚ TŘEBIŠTĚ ÚČELOVÁ KOMUNIKACE PC 14 PROJEKT STAVBY PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ A PROVEDENÍ STAVBY A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Datum: 11/2008 Vyhotovení: Vypracoval: Ing. Miloslav

Více

Vyhodnocení stanoviska Správa železniční dopravní cesty, státní organizace. Řešeným územím je vedena jednokolejná

Vyhodnocení stanoviska Správa železniční dopravní cesty, státní organizace. Řešeným územím je vedena jednokolejná Volná příloha č. 1: Vyhodnocení vyjádření a stanovisek dotčených orgánů a jiných subjektů k návrhu zadání změny č. 1 ÚP Pstruží Dotčený orgán a obsah vyjádření příp. Vyhodnocení stanoviska Správa železniční

Více

Analýza potřeb revitalizačních opatření na vodních tocích včetně jejich niv ve smyslu 47 odst. 2 písm. f) zákona č. 254/2001 sb. a 8 a 9 vyhlášky č.

Analýza potřeb revitalizačních opatření na vodních tocích včetně jejich niv ve smyslu 47 odst. 2 písm. f) zákona č. 254/2001 sb. a 8 a 9 vyhlášky č. Analýza potřeb revitalizačních opatření na vodních tocích včetně jejich niv ve smyslu 47 odst. 2 písm. f) zákona č. 254/2001 sb. a 8 a 9 vyhlášky č. 470/2001 Sb. a dokumentace Programu revitalizace říčních

Více

ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA VRATIMOV

ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA VRATIMOV ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA VRATIMOV ZMĚNA č. 10 N Á V R H Z A D Á N Í určený k projednání Zpracován ve smyslu 47 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. A.1. Identifikační údaje... 2

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. A.1. Identifikační údaje... 2 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Obsah: A.1. Identifikační údaje... 2 A.1.1. Údaje o stavbě... 2 A.1.2. Údaje o žadateli... 2 A.1.3. Údaje o zpracovateli dokumentace... 2 A.2. Seznam vstupních podkladů... 4 A.3. Údaje

Více

OLEŠNÍK. Změna č. 3 územního plánu sídelního útvaru. stupeň dokumentace NÁVRH ZADÁNÍ. katastrální území Olešník

OLEŠNÍK. Změna č. 3 územního plánu sídelního útvaru. stupeň dokumentace NÁVRH ZADÁNÍ. katastrální území Olešník Změna č. 3 územního plánu sídelního útvaru OLEŠNÍK stupeň dokumentace NÁVRH ZADÁNÍ katastrální území Olešník pořizovatel: Magistrát města České Budějovice odbor územního plánování a architektury březen

Více

Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací Vyřizuje/telefon V Jihlavě dne KUJI 88797/2007/OZP/Fr Mgr. Fryš/564 602 504 22.12.2008

Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací Vyřizuje/telefon V Jihlavě dne KUJI 88797/2007/OZP/Fr Mgr. Fryš/564 602 504 22.12.2008 KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Dle rozdělovníku : Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací Vyřizuje/telefon

Více

Obsah. Vodovod Lhota - Bezděkov. Souhrnná zpráva 031-08 B.

Obsah. Vodovod Lhota - Bezděkov. Souhrnná zpráva 031-08 B. Obsah 1 Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení stavby...2 1.1 Zhodnocení staveniště...2 1.2 Urbanistické a architektonické řešení stavby...2 1.3 Technické řešení stavby...2 1.4 Napojení

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 11. dubna 2008 Ing. Miroslava Tomalová KUZL 16930/2008 KUSP 16930/2008 ŽPZE-MT ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 11. dubna 2008 Ing. Miroslava Tomalová KUZL 16930/2008 KUSP 16930/2008 ŽPZE-MT ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 11. dubna 2008 Ing. Miroslava Tomalová KUZL 16930/2008 KUSP 16930/2008

Více

PRODLOUŽENÍ PLATNOSTI STANOVISKA K POSOUZENÍ VLIVŮ PROVEDENÍ ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

PRODLOUŽENÍ PLATNOSTI STANOVISKA K POSOUZENÍ VLIVŮ PROVEDENÍ ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ V Praze dne: 25. února 2016 Č.j.: 62030/ENV/15 Vyřizuje: Ing. Čížková Tel.: 267 122 958 PRODLOUŽENÍ PLATNOSTI STANOVISKA K POSOUZENÍ VLIVŮ PROVEDENÍ ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (vydaného pod č.j.: 84585/ENV/10

Více

ÚS TŘI KŘÍŽE DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ

ÚS TŘI KŘÍŽE DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ ÚS Tři Kříže, Dopravní řešení - 1 - ÚS TŘI KŘÍŽE DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ ÚS Tři Kříže, Dopravní řešení - 2 - IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE NÁZEV: ÚS Tři Kříže, DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ STUPEŇ: Studie MÍSTO: Neštěmice OBJEDNATEL:

Více

ZMĚNA č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA PLUMLOV TEXTOVÁ ČÁST

ZMĚNA č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA PLUMLOV TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNA č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA PLUMLOV TEXTOVÁ ČÁST URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. e-mail: navratil@usbrno.cz 602 00 Brno, Příkop 8 tel.: +420 545 175 795 +420 545 175 895 fax: +420 545 175

Více

A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ... 3

A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ... 3 OBSAH: A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ... 3 B. POŽADAVKY NA VYMEZENÍ PLOCH A KORIDORŮ ÚZEMNÍCH REZERV A NA STANOVENÍ JEJICH VYUŽITÍ, KTERÉ BUDE NUTNO PROVĚŘIT... 8 C. POŽADAVKY NA PROVĚŘENÍ

Více

ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky

ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky Příloha č.3 ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky a) Vymezení řešeného území Lokalita zahrnuje zastavitelnou plochu a.11. vymezenou územním plánem pro bydlení, plochu b.3.

Více

stavba 4705 dálnice D47 Bělotín Hladké Životice 11/2009 uvedeno do provozu v polovičním profilu

stavba 4705 dálnice D47 Bělotín Hladké Životice 11/2009 uvedeno do provozu v polovičním profilu stavba 4705 dálnice D47 Bělotín Hladké Životice 11/2009 uvedeno do provozu v polovičním profilu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Stavba 4705 Bělotín Hladké Životice je součástí souboru staveb dálnice D47 (po zprovoznění

Více

A. Průvodní zpráva...3. A.1. Identifikační údaje...3 A.1.1. Údaje o stavbě...3 A.1.2. Zadavatel...3 A.1.3. Zhotovitel studie...3

A. Průvodní zpráva...3. A.1. Identifikační údaje...3 A.1.1. Údaje o stavbě...3 A.1.2. Zadavatel...3 A.1.3. Zhotovitel studie...3 A. Průvodní zpráva...3 A.1. Identifikační údaje...3 A.1.1. Údaje o stavbě...3 A.1.2. Zadavatel...3 A.1.3. Zhotovitel studie...3 A.2. Zdůvodnění studie...4 a) Účel studie a sledované cíle...4 b) Potřebnost

Více

LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ UŽÍVÁNÍ POZEMKŮ PODÉL KORYTA VODNÍHO TOKU. Objekt limitování. Důvody limitování. Vyjádření limitu

LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ UŽÍVÁNÍ POZEMKŮ PODÉL KORYTA VODNÍHO TOKU. Objekt limitování. Důvody limitování. Vyjádření limitu Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 602 00 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 3.8.101 UŽÍVÁNÍ POZEMKŮ

Více