Na úvod. Ve druhém čísle jsme připomněli nadcházející srpnovou výstavu Twisted Thread v Birminghamu s pozvánkou pana A. Salmona.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Na úvod. Ve druhém čísle jsme připomněli nadcházející srpnovou výstavu Twisted Thread v Birminghamu s pozvánkou pana A. Salmona."

Transkript

1 Newsletter 03/09 Na úvod Milé čtenářky a milí čtenáři, Ve druhém čísle jsme připomněli nadcházející srpnovou výstavu Twisted Thread v Birminghamu s pozvánkou pana A. Salmona. Hned v září následuje 15. ročník největší evropské patchworkové výstavy ve francouzském St. Marie aux Mines. Její umělecký ředitel pan Thierry Pfertzel přivezl letos do Prahy na 3. PPM úžasnou kolekci evropských quiltů. A jaké byly jeho dojmy z Prahy a výstav Prague Patchwork Meeting? návštěvy Zástupci European Patchwork Meeting byli velmi poctěni, když jim byla nabídnuta možnost představit v Praze práce z jejich soutěžní kolekce na téma Peří při příležitosti Prague Patchwork Meeting od 3. do Já sám jsem se osobně ujal úkolu přejet autem celou západní Evropu a přivezl jsem vybrané quilty na výstavu. Byl jsem velmi překvapen vysokou kvalitou vystavených exponátů v ohromných prostorách hotelu Pramen. Zaujala mne i účast z Ruska a Holandska i práce autorek, které se prezentovaly již na 3. ročníku. Rád bych vyzdvihl zejména soutěž Emoce s quilty paní Štěrbové, Stehlinové a Listíkové, které mně ukázaly, jak novátorský je český art quilt. Nemohu zapomenout ani na vřelé přijetí od organizátorů a na nadšení, které jsem viděl na návštěvnících. Byl bych velmi rád, kdyby se vazby mezi EPM a PPM nadále upevňovaly, a přinesly tak textilnímu umění publikum, které si v této části světa zaslouží. Thierry Pfertzel, kulturní a umělecký poradce European Patchwork Meeting

2 OSOBNOSTI ČESKÉHO PATCHWORKU MARCELA LISTÍKOVÁ S patchworkem jsem se poprvé setkala v roce 2000, když jsem se pokusila ušít přehozy přes postele na chalupu. Na starém Luczniku, bez speciálních pomůcek, pouze s nůžkami a svinovacím metrem se nedaly dělat zázraky, ale první výtvory byly na světě a slouží dodnes. Velký zlom pak nastal, když jsem navštívila 1. PPM a byla jsem okouzlená, co všechno je možné z látky vytvořit. Zakoupila jsem nový šicí stroj, absolvovala několik patchworkových kurzů a začala nadšeně objevovat nové obzory. Našla jsem nový prostor pro hraní s různými materiály, barvami, tvary a hlavně pro svou fantazii. Otevřel se mi nový svět, plný tvořivé práce, zajímavých, šikovných a obětavých lidí, zapálených pro společnou věc patchwork. Pustila jsem se s obrovskou chutí do šití a 2.PPM jsem se již zúčastnila jako vystavovatelka. Téma soutěže na 3. PPM emoce mě oslovilo a dlouho jsem přemýšlela, jak ho zpracovat. Bylo mi jasné, že budu šít pozitivní námět. Smutku, bolesti a zmatku je na světě až až a já chci rozdávat pohodu, radost a dobrou náladu. Ale pořád jsem nemohla nají ten správný motiv. Až jsme jednou s manželem vyrazili do Karlových Varů. Bylo krásné, jiskřivé zimní ráno, vycházející slunce prosvítalo větvemi obalenými jinovatkou, čerstvě napadaný sníh navodil pocit absolutní čistoty. A pod tím vším byla cítit síla spící přírody, která čeká pod bílou duchnou na probuzení, až jarní slunce vytáhne do větví stromů nový život. Byla to krásná náladovka a já věděla, že jsem našla svůj námět. Pak už následovalo kouzlení s materiálem. Výběr zimní šedomodré barevné škály se špetkou žluté jarní naděje. Čistě bílá na první rozkvétající kvítky i na sníh ležící ještě na větvích. Východ slunce zpracovaný technikou mozaiky, která dává dost možnosti k docílení barevných přechodů. Batikované látky bez potisku, aby nic nerušilo. Původně zamýšlený formát na šířku působil obyčejně. Obrátila jsem tedy obraz na výšku a už tu byl nápad orámovat celé dílko větvemi a kořeny stromů.stromy jsem naaplikovala s pomocí nažehlovací mřížky saténovým stehem. Obávala jsem se, jestli nerovné okraje nebudou působit rušivě, ale dobře to dopadlo a po celoplošném proquiltování se dílko přestalo i vlnit. Nakonec jsem našila plastické kvítky a domalovala štětcem sníh na větve. Doufám, že se mi podařilo vyjádřit náladu toho překrásného rána a že moje práce někoho potěší a pohladí po duši. Marcela Listíková JSTE NEBO NEJSTE QUILTAHOLIK? DOČTETE SE NA STRANĚ 4! Bonus pro Vás: Účast na 5 dvouhodinových nebo 2 celodenních kurzech v klubovně BPK v létě 2009 bude odměněna tričkem s logem PPM!

3 ČESKÝ PATCHWORK Art Quilt CLUB CZ Na podzim roku 2008 vzniklo volné sdružení autorek, které se zabývají moderním a art quiltem. Nové materiály a techniky, které se objevují každých pár týdnů, je nejlepší zkonzultovat a vyzkoušet v mnohostranné diskusi, ke které je prostor Art Klubu určený. Schůzky klubu probíhají každý druhý pátek v měsíci v klubovně BPK Praha, Tychonova 12 od 16 do cca 19 hodin s průměrnou účastí cca 15 po novinkách dychtících patchworkářek z celé republiky. Kromě námětů a konzultací jsou většinou k bezplatnému rozebrání k dispozici atypické látky a zbytky, na posledních klubech i kovové zbytky pro práci s barvením rzí. Mnoho obdobných klubů se prezentuje jednotícím prvkem ve svých quiltech. V roce 2009 byla na 3. ročníku Prague Patchwork Meeting vystavena první kolekce, jejímž povinným jediným prvkem byl hadr, kus lisovaného obalového materiálu, obdobný s bavlněnou cupaninovou výztuží do oděvů. Tento první pokus nebyl tvarově ani rozměrově nijak omezen, a proto výsledné práce byly značně velikostně i tematicky rozmanité. Pro 4. PPM v roce 2010 bude kolekce Art Klubu opět pracovat s jednotícím materiálem (musí vzniknout barvením rzí) na volné téma, ale tentokrát již s omezením rozměru: cm jedna strana a podíl rezavé látky musí být minimálně 25%. Zajímá vás Art Klub a podmínky členství v něm? - Členství je bezplatné a jeho základem je pouze směr tvorby autorky - Toto členství není závislé či vázané na členství v jiných klubech - Každá členka má právo na prezentaci na nových stránkách po zaslání fotografií, popisu techniky a skladby materiálu alespoň 2 quiltů moderního a art siltového charakteru na haklovaj@seznam.cz. Tyto 2 quilty můžete stále obměňovat tak, jak budou vznikat další lepší díla. U této prezentace budou i odkazy na webové stránky či galerii autorky. - Quilty členek splňující výše uvedená kritéria pro kolekci budou bezplatně vystaveny na 4. PPM a zařazeny do výběrů pro zahraniční prezentace v budoucnosti - Získáte nejrychleji informace a zkušenosti od stejně zaměřených autorek v ČR Těšíme se na vás a vaše originální nápady. Jana Štěrbová, Jana Haklová VÍKEND S ART QUILTEM více na straně 6!

4 TEST QUILTAHOLIKA Závislostí je celá řada, mnohé z vás již jistě zaregistrovaly i řadů kvizů mapujících naše vztahy k různým činnostem a situacím. Nechcete si zkusit odpovědět na otázku: JSEM QUILTAHOLIK? Ačkoliv vaše okolí i vy zřejmě okamžitě spontánně reagujete kladnou odpovědí, zjistěte váš stupeň závislosti v následujícím testu! 1. Často se přes den přistihnu, jak sním o barvách a látkách 2. Zvýší se mi tep, když vidím nový časopis o patchworku 3. Na návštěvách automaticky hledám volné místo na zdi pro pověšení quiltu 4. Veškerá má konverzace se časem stejně stočí k patchworku 5. Obchody s látkami a pomůckami pro patchwork, které jsou blízko mého bydliště, navštěvuji i několikrát za týden 6. Občas zapomínám, že mé pracovní místo je zároveň rodinným jídelním stolem 7. Dobrovolně přenechám místo řidiče někomu jinému, abych mohla jako spolujezdec alespoň ručně quiltovat 8. V mé skříni je více látek než oblečení 9. Moje fotoalba obsahují více fotografií quiltů než obrázků mých blízkých 10. Na každou dovolenou si s sebou beru patchwork 11. Své nákupy z patchworkových obchodů pašuji domů v neobvyklých hodinách, abych nebyla přistižena 12. Z obchodu s látkami neodejdu, aniž bych si koupila alespoň kousek látky 13. Uvažuji o stěhování do většího bytu/domu, abych měla více prostoru pro látky 14. Rodině ohřívám alespoň 2 x týdně mražené potraviny a mám tak více času na šití 15. Šiji radši než pracuji, jím a spím 16. Nemohu se dočkat, až se mé děti odstěhují do vlastního bytu a já tak získám vlastní pokoj pro šití 17. Mám víc než jeden šicí stroj 18. Pracuji současně na více než 6 projektech 19. Měsíčně utratím více za látky než za zeleninu Vyhodnocení testu najdete na poslední straně newsletteru!

5 NOVÉ MATERIÁLY OBOUSTRANNÁ APLIKAČNÍ PAVUČINA Ať jste propadly tradičnímu nebo modernímu patchworku, či jejich kombinaci, určitě čas od času sáhnete po technice aplikace. Pomineme-li klasickou podhrnovanou aplikaci, můžeme vzory tvořit i pomocí oboustranně nažehlovacího vazelínu nebo ještě daleko snadněji využitím aplikační pavučiny. Prodává se jako metráž a tvoří ji vrstva papíru a vrstva pavučiny z průhledného lepidla. Na papírovou stranu nakreslíme motiv aplikace a přižehlíme pavučinovou stranou k rubu zvolené látky. Vystřihneme tvar podle linie tužky, stáhneme papír a připravený motiv z rubu potažený pavučinou z lepidla nažehlíme na místo, kam chceme aplikaci umístit. Protože přikládáme žehličku z lícové strany motivu, chráníme žehlené místo před zašpiněním od žehličky a lesky vrstvou pečícího papíru. Okraje aplikace obšijeme ručně nebo strojově vhodným stehem. Oproti klasickému vazelínu je pavučina daleko jemnější a tenčí a spojí podklad s aplikovaným motivem velmi pevně a zcela neznatelně, dokonale chrání okraje před třepením (vč. hedvábí a podobných materiálů). Lepí i moderní materiály - různé fólie, šifony, organzu. Tip: skladujte narolovanou nejlépe na kartónové tyčce a odstřihněte si vždy jen kus, který zrovna potřebujete. Překládáním a stříháním z velkého kusu může dojít k odlepování pavučiny z nosného papíru a tím ke znehodnocení materiálu. APLIKAČNÍ PAVUČINU MŮŽETE ZAKOUPIT U WIS Patchwork Studio ( AKTUÁLNÍ KURZY V KLUBOVNĚ BPK, TYCHONOVA 12 PRAHA středa J. Lálová: Letní kurz aplikace I. ruční aplikace krajina s použitím žinylky středa J. Lálová: Letní kurz aplikace II. Havajská aplikace středa J. Lálová: Letní kurz aplikace III. Obrácená aplikace - mola středa J. Lálová: Letní kurz aplikace IV. Vitrážové okno sobota J. Štěrbová: Celodenní kurz využití Evolonu, návrh a realizace celého quiltu sobota K. Sudová: Celodenní kurz Variace na Nine-patch (celý top za den) středa J. Lálová: Letní kurz aplikace V. Keltský uzel čtvrtek J. Štěrbová: Využití punchingového stroje pro moderní povrchy Dvouhodinové kurzy 200,- celodenní 600,- Kč. Přihlášky přijímají přímo lektorky: Jana Lálová: jana@lalova.cz, Jana Haklová: haklovaj@seznam.cz, Květa Sudová: kveta.sudova@gmail.com, Jana Štěrbová: jana-sterbova@seznam.cz,

6 VYUŽÍVÁME ZBYTKY VARIACE NA SRUB ZE SCRAPU Pro barevné meziřady si nařežeme pruhy různých šířek (od 2,5 do cca 8 cm), délku necháváme tak, jak zrovna vychází, pruhy budeme během práce průběžně nastavovat. Sešíváme do plochy po dlouhé straně pruhů, při nestejné délce dvou sousedních končíme bez zapošití cca 1 cm před koncem toho kratšího (k němu lze pak napojovat nastavení). Sešitá plocha by měla být cca cm široká. Sežehlíme, horní stranu srovnáme kolmo k průběhu pruhů a řežeme z ní proužky 2,5 cm široké tak dlouho, dokud jednotlivé barevné pruhy stačí. Pak dle potřeby nastavíme, případně doplníme další, znovu srovnáme a pokračujeme v řezání. Látky na doplnění nařežeme rovněž na pruhy 2,5 cm široké po celé šíři látky. Postup šití: středový čtverec obšijeme 1. srubovou řadou z výše popsaných proužku, 2. srubovou řadu ušijeme z jednobarevné nebo málo vzorované látky, 3. řadu opět z proužků a 4. z druhé doplňkové látky. Řady 1 až 4 stále opakujeme, žehlíme od středu (jako každý srub). Další variace lze tvořit obměnou počtu doplňkových látek, jejich laděním do barevné škály nebo změnou typu srubu. TIP: vzpomeňte si na tento návod před Vánoci, pro využití zbytků vánočních látek je ideální! VYHODNOCENÍ TESTU TIP NA VÍKEND Vyhodnocení testu podle počtu kladných odpovědí: 0 8: přehodnoťte svůj vztah k patchworku, asi to není to pravé hobby pro vás 9 15: jste na dobré cestě k tomu, se stát quiltaholikem, nezastavíte se dnes ve svém oblíbeném obchodě s látkami? 16 19: Gratulujeme! Jste opravdový quiltaholik! VÍKEND , vždy hodin! ZDARMA Pod patronací Art Quilt klubu CZ budou v klubovně BPK probíhat všechny 3 dny tvůrčí celodenní dílny na téma: quilt do rámu 50 x 50 (IKEA za Kč 79,-). Přijďte mezi nás a vytvořte za den svůj zarámovaný quilt z jakéhokoliv materiálu a libovolnou technikou. Máte-li IKEU daleko, bude omezený počet rámů k prodeji na místě. Prague Patchwork Meeting s.r.o., info@praguepatchworkmeeting.com Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem, jeho použití je možné pouze se souhlasem autora.

PPM Newsletter. Květen Začínáme s návrhy soutěžních quiltů pro rok 2020

PPM Newsletter. Květen Začínáme s návrhy soutěžních quiltů pro rok 2020 v PPM NEWSLETTER KVĚTEN 2019 1 PPM Newsletter Květen 2019 ÚVOD Začínáme s návrhy soutěžních quiltů pro rok 2020 Jana Štěrbová Hlavní dojmy z letošní výstavy postupně odeznívají a autoři se již začínají

Více

PPM Newsletter. Prosinec Krásné svátky vám všem!

PPM Newsletter. Prosinec Krásné svátky vám všem! v PPM NEWSLETTER PROSINEC 2018 1 PPM Newsletter Prosinec 2018 ÚVOD OBSAH Krásné svátky vám všem! Jana Štěrbová Úvod 1 Konec roku 2018 je pro nás všechny obdobím příprav na Vánoce a s přelomem roku i časem

Více

PPM Newsletter ČERVEN Začínáme s přípravami na další ročník PPM 2018

PPM Newsletter ČERVEN Začínáme s přípravami na další ročník PPM 2018 v PPM NEWSLETTER ČERVEN 2017 1 PPM Newsletter ČERVEN 2017 ÚVOD Začínáme s přípravami na další ročník PPM 2018 Jana Štěrbová Červen je obvykle měsícem, kdy následující ročník PPM dostává svoji první konkrétní

Více

PPM Newsletter. Duben PPM skončila a přípravy na další ročník se již rozbíhají.

PPM Newsletter. Duben PPM skončila a přípravy na další ročník se již rozbíhají. v PPM NEWSLETTER Duben 2017 PPM Newsletter Duben 2017 ÚVOD 11. PPM skončila a přípravy na další ročník se již rozbíhají. Jana Štěrbová OBSAH Úvod 1 Další výstavy 4 PW Praha 5 Krásné počasí, úžasná nabídka

Více

NEWSLETTER. Červen Startujeme nový Mystery Quilt. To nejlepší pro patchwork OBSAH

NEWSLETTER. Červen Startujeme nový Mystery Quilt. To nejlepší pro patchwork OBSAH NEWSLETTER Červen 2011 OBSAH Soutěže na 6.PPM s. 2 Mirka Kalinová s. 3 Mystery Quilt s Kimberly EInmo s. 4 Kurzy BPK s. 6 Startujeme nový Mystery Quilt Převodní tabulka s. 7 Milí příznivci Prague Patchwork

Více

PPM Newsletter LISTOPAD Pokračujeme v přípravách 12. PPM kurzy již on-line

PPM Newsletter LISTOPAD Pokračujeme v přípravách 12. PPM kurzy již on-line v PPM NEWSLETTER LISTOPAD 2017 1 PPM Newsletter LISTOPAD 2017 ÚVOD Pokračujeme v přípravách 12. PPM kurzy již on-line Jana Štěrbová V říjnovém vydání Newsletteru PPM vám přinášíme souhrnný přehled naší

Více

PPM Newsletter. Říjen Zahájen prodej kurzů i obchodních ploch 13. PPM

PPM Newsletter. Říjen Zahájen prodej kurzů i obchodních ploch 13. PPM v PPM NEWSLETTER ŘÍJEN 2018 PPM Newsletter Říjen 2018 ÚVOD OBSAH Zahájen prodej kurzů i obchodních ploch 13. PPM Jana Štěrbová Jak jsme slíbili, nabízíme našim návštěvníkům a zájemcům o Prague Patchwork

Více

NEWSLETTER SRPEN 2010 ZAJÍMAVÉ ODKAZY

NEWSLETTER SRPEN 2010 ZAJÍMAVÉ ODKAZY NEWSLETTER SRPEN 2010 NA ÚVOD OBSAH Milé čtenářky a milí čtenáři, V tomto čísle Vám představíme další příběhy rezavých quiltů. Soubor šrotovného bude první českou kolekcí quiltů kompletně vystavenou na

Více

NEWSLETTER DUBEN 2011

NEWSLETTER DUBEN 2011 NEWSLETTER DUBEN 2011 OBSAH Milé čtenářky a milí čtenáři, Chtěla bych Vám všem poděkovat za podporu 5. Ročníku PPM. Věřím, že se Vám výstava i letos líbila, a že jste získali novou inspiraci pro svoji

Více

PPM Newsletter. Červen Začínáte tvořit quilt pro 13. PPM 2019?

PPM Newsletter. Červen Začínáte tvořit quilt pro 13. PPM 2019? v PPM NEWSLETTER ČERVEN 2018 1 PPM Newsletter Červen 2018 ÚVOD Začínáte tvořit quilt pro 13. PPM 2019? Jana Štěrbová Červen bývá obvykle obdobím, kdy přemýšlíme, jakou ruční práci si vzít s sebou na prázdniny,

Více

PPM NEWSLETTER Léto 2016

PPM NEWSLETTER Léto 2016 v PPM NEWSLETTER Léto 2016 PPM Newsletter Léto 2016 ÚVOD Letní dvojčíslo je zároveň foto kurzem pro vás Ačkoliv letní měsíce mnohé z vás využívají k šití a rodí se jistě i nové exponáty pro nadcházející

Více

Newsletter 02/09. Na úvod. Letní setkání ART CLUBU: Kdy? V pátek od 16 hod, v pátek od 16 hod Kde? Klubovna BPK, Tychonova 12, Praha 6

Newsletter 02/09. Na úvod. Letní setkání ART CLUBU: Kdy? V pátek od 16 hod, v pátek od 16 hod Kde? Klubovna BPK, Tychonova 12, Praha 6 Newsletter 02/09 Na úvod Milé čtenářky a milí čtenáři, Děkujeme za vaše krásné maily a náměty i za vaši ochotu podílet se na přípravě našeho společného měsíčníku. Věříme, že vás ani toto číslo nezklame

Více

PPM Newsletter. Září PPM 2019 má již svá témata a své hvězdy

PPM Newsletter. Září PPM 2019 má již svá témata a své hvězdy v PPM NEWSLETTER ZÁŘÍ 2018 1 PPM Newsletter Září 2018 ÚVOD OBSAH 13. PPM 2019 má již svá témata a své hvězdy Jana Štěrbová Úvod 1 Jakmile se léto začne měnit v podzim, přechází příprava nadcházejícího

Více

NEWSLETTER 4. ROČNÍK PRAGUE PATCHWORK MEETING

NEWSLETTER 4. ROČNÍK PRAGUE PATCHWORK MEETING NEWSLETTER Prosinec 2009 4. ROČNÍK PRAGUE PATCHWORK MEETING Milé čtenářky a milí čtenáři, Před několika měsíci jsme se rozhodli vydávat Newsletter Prague Patchwork Meeting jako kontaktní zpravodaj mezi

Více

PPM Newsletter. Leden Nový rok 2018 opět plný zážitků a textilní tvorby

PPM Newsletter. Leden Nový rok 2018 opět plný zážitků a textilní tvorby v PPM NEWSLETTER LEDEN 2018 1 PPM Newsletter Leden 2018 ÚVOD OBSAH Nový rok 2018 opět plný zážitků a textilní tvorby Přelom roku znamená pro tým PPM již tradičně začátek odpočítávání do startu nadcházejícího

Více

PPM Newsletter. Léto Létem skončil oddechový čas

PPM Newsletter. Léto Létem skončil oddechový čas v PPM NEWSLETTER LÉTO 2018 1 PPM Newsletter Léto 2018 ÚVOD OBSAH Létem skončil oddechový čas Jana Štěrbová Letní měsíce tvoří již tradičně předěl mezi jednotlivými ročníky PPM. Právě konec léta pro náš

Více

TEXTILNÍ. Marta Drozdová Marie Kilebusová

TEXTILNÍ. Marta Drozdová Marie Kilebusová TEXTILNÍ šperky a doplnky Marta Drozdová Marie Kilebusová Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a

Více

PPM Newsletter. Červen 2019

PPM Newsletter. Červen 2019 v PPM NEWSLETTER ČERVEN 2019 1 PPM Newsletter Červen 2019 ÚVOD Výstavní podmínky 14. PPM již online Červen bývá obvykle čas, kdy mnozí z vás začínají vážně přemýšlet o tématech nadcházející PPM, zvažujete

Více

tříbarevné molas Molas.indd 38 Molas.indd 38 6.1.2009 15:41:32 6.1.2009 15:41:32

tříbarevné molas Molas.indd 38 Molas.indd 38 6.1.2009 15:41:32 6.1.2009 15:41:32 tříbarevné molas oranžová kočka na sukni Tato kočička se ráda protahuje a vůbec jí nevadí, že nepatří zrovna k těm nejtypičtějším indiánským vzorům. Potřeby bavlněná látka (modrá 13 17 cm, oranžová 13

Více

PPM Newsletter ZÁŘÍ - ŘÍJEN A začínají chodit přihlášky

PPM Newsletter ZÁŘÍ - ŘÍJEN A začínají chodit přihlášky v PPM Newsletter ZÁŘÍ - ŘÍJEN 2017 ÚVOD OBSAH..A začínají chodit přihlášky Jana Štěrbová Podzimní měsíce znamenají každoročně přelom v přípravách nadcházejícího ročníku Prague Patchwork Meeting. Připravenou

Více

Newsletter. Únor 2015. Ještě více patchworku... Obsah

Newsletter. Únor 2015. Ještě více patchworku... Obsah Prague Patchwork Meeting Newsletter Newsletter Obsah Únor 2015 2 3 4 5 6 Úvod Deky z Lásky 1. Moravský Patchworkový Spolek Záření Twint + Ještě více patchworku... www.sici-stroje-overlocky.cz www.sicistroje-shop.cz

Více

11. PRAGUE PATCHWORK MEETING PRŮVODCE VÝSTAVOU. Jana Štěrbová, Mříže 2. Květa Sudová, Deka Rijád

11. PRAGUE PATCHWORK MEETING PRŮVODCE VÝSTAVOU. Jana Štěrbová, Mříže 2. Květa Sudová, Deka Rijád 11. PRAGUE PATCHWORK MEETING PRŮVODCE VÝSTAVOU Květa Sudová, Deka Rijád Jana Štěrbová, Mříže 2 2 ZÁKLADNÍ INFORMACE Otevírací doba výstavy Pátek 31.3.: 12 19.00 hodin, Sobota 1.4.: 9.30 18.00 hodin Neděle

Více

Postup šití prostírky

Postup šití prostírky Postup šití prostírky Nejdříve si ušijete základ a potom budete aplikovat, jelikož některé aplikace přesahují do lemu. Jinak je vždy lepší aplikovanou část nejdříve zpracovat na větší kousek látky, ten

Více

NEWSLETTER ČERVEN 2010 ZAJÍMAVÉ ODKAZY

NEWSLETTER ČERVEN 2010 ZAJÍMAVÉ ODKAZY NEWSLETTER ČERVEN 2010 NA ÚVOD OBSAH Milé čtenářky a milí čtenáři, V červnovém čísle Newsletteru Vám představíme projekt Art Klubu CZ Šrotovné. Tuto kolekci vytvořenou z rezavých látek jste měli možnost

Více

Papírové korálky. Autor, foto / redakce

Papírové korálky. Autor, foto / redakce 2 OBSAH 3 Papírové korálky 4 Umělcem v Malajsii 7 Mořské akvárium 8 Pistáciová kytka 10 Péřový náhrdelník 12 Tisk na tričko 13 hrady a zámky 14 na vlnách léta 16 Vosková batika - polštář 18 Paper maché

Více

VÝTVARNÉ NÁPADY ZÁŘÍ 2013

VÝTVARNÉ NÁPADY ZÁŘÍ 2013 VÝTVARNÉ NÁPADY ZÁŘÍ 2013 Jana Podzemná fotorámečky aneb elegantní stojánky na fotografie www.batelier.cz www.vytvarne-navody.cz Dokument je možno v originální podobě volně šířit a využívat při výukové

Více

Stephanie Thiesová. Háckované ctverce ˇ ˇ. 46 nejkrásnějších babiččiných čtverců Se skvělými nápady na přikrývky, polštáře a další doplňky

Stephanie Thiesová. Háckované ctverce ˇ ˇ. 46 nejkrásnějších babiččiných čtverců Se skvělými nápady na přikrývky, polštáře a další doplňky Stephanie Thiesová Háckované ctverce ˇ ˇ 46 nejkrásnějších babiččiných čtverců Se skvělými nápady na přikrývky, polštáře a další doplňky Obsah 3 Úvod 4 Informace pro začátek 4 Jak se pracuje s kolekcí

Více

Newsletter Říjen 2015

Newsletter Říjen 2015 Prague Patchwork Meeting Newsletter Newsletter Říjen 2015 Obsah 2 3 4 5 5 Úvod Orna Ron Kurzy Barbary Lange EPM 2016 Soutěž Workshopy na 10. PPM + Zajímavé odkazy... www.sici-stroje-overlocky.cz www.sicistroje-shop.cz

Více

2 cm 36 šestiúhelník. 1 šitíčko. Patchworkový top měří před sestavením cca 11 28 cm

2 cm 36 šestiúhelník. 1 šitíčko. Patchworkový top měří před sestavením cca 11 28 cm Výrobky Šitíčko 61 Šití na cestách je daleko snazší, když víte, že máte všechny potřebné pomůcky bezpečně uložené na jednom místě. Spíchněte si toto malé šitíčko a uložte je do svého cestovního šití. Díky

Více

10. PRAGUE PATCHWORK MEETING PRŮVODCE VÝSTAVOU

10. PRAGUE PATCHWORK MEETING PRŮVODCE VÝSTAVOU 10. PRAGUE PATCHWORK MEETING PRŮVODCE VÝSTAVOU 1. Základní informace a mapa: str. 2 3 2. Program na všechny tři dny: str. 4 9 3. Partneři výstavy: str. 10 4. Plánky výstavy, seznam vystavovatelů: str.

Více

Poznámka: Tento materiál je součástí tematického balíčku Světlo v prostoru pro 2. ročník čtyřletých maturitních výtvarných oborů

Poznámka: Tento materiál je součástí tematického balíčku Světlo v prostoru pro 2. ročník čtyřletých maturitních výtvarných oborů Datum: 12. 5. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.1013 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_523 Škola: Akademie VOŠ, Gymn. a SOŠUP Světlá nad Sázavou

Více

NEWSLETTER ČERVENEC 2010 ZAJÍMAVÉ ODKAZY

NEWSLETTER ČERVENEC 2010 ZAJÍMAVÉ ODKAZY NEWSLETTER ČERVENEC 2010 NA ÚVOD OBSAH Milé čtenářky a milí čtenáři, Prague Patchwork Meeting se opět rozrůstá, v říjnu bude zastoupen na veletrhu For Decor v pražských Letňanech, patchwork se tak představí

Více

Bylinkové řemeslné léto

Bylinkové řemeslné léto Podrobné informace ke kurzu Bylinkové řemeslné léto 26. 7. 31. 7. 2010 nebo 9. 14. 8. 2010 Kurz proběhne na Rychtě v Krásensku. Je to terénní základna Lipky a Rezekvítku, kde během školního roku probíhají

Více

PPM Newsletter. Duben ročník PPM je za námi

PPM Newsletter. Duben ročník PPM je za námi v PPM NEWSLETTER DUBEN 2019 1 PPM Newsletter Duben 2019 ÚVOD OBSAH 13. ročník PPM je za námi Jana Štěrbová Ne nadarmo se říká, že den po výstavě je vlastně den začátku příprav na tu další. V případě Prague

Více

Od 17. ledna 2018

Od 17. ledna 2018 www.kik.cz Od 17. ledna 2018 Napínací prostěradla Rozměry: cca 90 100 200 cm + 25 cm, každý kus Soupravy povlečení z mikrovlákna Rozměry povlaku na přikrývku: cca 140 200 cm, rozměry povlaku na polštář:

Více

NEWSLETTER ROZHOVOR S ROSWITHOU SCHMIT. Jana Lálová. Aktuální KURZY v klubovně BPK

NEWSLETTER ROZHOVOR S ROSWITHOU SCHMIT. Jana Lálová. Aktuální KURZY v klubovně BPK NEWSLETTER Srpen 2009 ROZHOVOR S ROSWITHOU SCHMIT Při své červnové návštěvě Vídně jsem navštívila mj. i naši lektorku z 2. ročníku výstavy Prague Patchwork Meeting Roswithu Schmit v jejím domku v Tribuswinklu.

Více

Krajkový 1. K zabalení dárku potřebujeme: papírové krajkové. 2. Dárek zabalíme do balicího papíru. Kulatou krajkovou

Krajkový 1. K zabalení dárku potřebujeme: papírové krajkové. 2. Dárek zabalíme do balicího papíru. Kulatou krajkovou Krajkový 1. K zabalení dárku potřebujeme: papírové krajkové podložky, balicí papír, lepidlo, stuhu, nůžky a děrovačku. Papírové krajkové podložky zakoupíme v supermarketech nebo papírnictvích. 2. Dárek

Více

PPM NEWSLETTER Září Kolekce 2017 největší textilní galerie z celého světa Den s Kimberly Einmo, přinášíme vám proto návrh programu a přihlášku.

PPM NEWSLETTER Září Kolekce 2017 největší textilní galerie z celého světa Den s Kimberly Einmo, přinášíme vám proto návrh programu a přihlášku. v PPM NEWSLETTER Září 2016 PPM Newsletter Září 2016 ÚVOD 11. PPM a její hosté Jana Štěrbová Zářijové vydání měsíčníku PPM již tradičně přináší přehled kolekcí a autorů, jejichž exponáty budou příští duben

Více

ÚNOR 2010 ZAJÍMAVÉ ODKAZY

ÚNOR 2010 ZAJÍMAVÉ ODKAZY NEWSLETTER ÚNOR 2010 NA ÚVOD OBSAH Milé čtenářky a milí čtenáři, Jsem moc ráda, že se PPM Newsletter dočkal již 10. čísla, a že počet Vás, našich čtenářek stále roste! Děkujeme za Vaší přízeň, budeme se

Více

NEWSLETTER KVĚTEN 2010 ZAJÍMAVÉ ODKAZY. Milé čtenářky a milí čtenáři,

NEWSLETTER KVĚTEN 2010 ZAJÍMAVÉ ODKAZY. Milé čtenářky a milí čtenáři, NEWSLETTER KVĚTEN 2010 NA ÚVOD OBSAH Milé čtenářky a milí čtenáři, OHLÉDNUTÍ ZA 4.PPM str.2 V dubnu proběhl čtvrtý ročník výstavy Prague Patchwork Meeting. Vám všem, které jste vystavovali, bych chtěla

Více

CENÍK SVATEBNÍHO FOTOGRAFOVÁNÍ PRO ROK 2017

CENÍK SVATEBNÍHO FOTOGRAFOVÁNÍ PRO ROK 2017 CENÍK SVATEBNÍHO FOTOGRAFOVÁNÍ PRO ROK 2017 MŮJ STYL Jsem profesionální fotograf z Hradce Králové a už čtyři roky se věnuji svatební fotografii. Za tu dobu se na mne s důvěrou obrátilo více jak 60 párů

Více

Newsletter. Květen 2015. Ještě více patchworku... Obsah. www.sicistroj.cz www.sicistroje-shop.cz www.latky-cerveny.cz www.ragos.cz www.hotelstep.

Newsletter. Květen 2015. Ještě více patchworku... Obsah. www.sicistroj.cz www.sicistroje-shop.cz www.latky-cerveny.cz www.ragos.cz www.hotelstep. Prague Patchwork Meeting Newsletter Newsletter Obsah 2 Uvod Květen 2015 3 4 5 6 Výsledky soutěží 9.PPM Martina Štochlová NADELWELT 2015 Textile Prague 2015 + Ještě více patchworku... www.sicistroj.cz www.sicistroje-shop.cz

Více

Podzim 2013. se slevou 5%, ať se vám. otevírací doba. dětský koutek

Podzim 2013. se slevou 5%, ať se vám. otevírací doba. dětský koutek Podzim 2013 Novinky z atelieru Toto jsou první čtvrtletní novinky, budeme rádi, když nám napíšete, zda jsou informace přehledné, zda jste rozuměli a co by jste chtěli v novinkách vidět... Děkujeme za pochopení.

Více

Jak je důležité vsadit na dobrou propagaci aneb Velikonoční jarmark v Klementinu trochu jinak [1]

Jak je důležité vsadit na dobrou propagaci aneb Velikonoční jarmark v Klementinu trochu jinak [1] Jak je důležité vsadit na dobrou propagaci aneb Velikonoční jarmark v Klementinu trochu jinak [1] Autor: VOLKOVÁ BALVÍNOVÁ, Alena [2] Číslo: 2017, ročník 26, číslo 2 [3] Rubrika: Z odborných orgánů [4]

Více

KURZ MALOVÁNÍ NA HEDVÁBÍ

KURZ MALOVÁNÍ NA HEDVÁBÍ KURZY V DUBNU 2014 V DOMĚ POD JASANEM KURZ MALOVÁNÍ NA HEDVÁBÍ 6. listopadu 2014 320,- Seznámení s historií hedvábí, pomůckami a materiály, povídání o technikách včetně ukázek. Na kurzu se naučíte míchat

Více

Newsletter Září Září s patchworkem.. Ještě více patchworku... Obsah

Newsletter Září Září s patchworkem.. Ještě více patchworku... Obsah Prague Patchwork Meeting Newsletter Newsletter Září 2014 Obsah 2 Uvod 3 4 4 5 FOR DECOR2014 Projekt Sněhová vločka Patchworkové časopisy Quiltovací vzor + Ještě více patchworku... www.sicistroj.cz www.sicistroje-shop.cz

Více

PPM Newsletter. Listopad V listopadu zahajujeme prodej kurzů na 11. PPM

PPM Newsletter. Listopad V listopadu zahajujeme prodej kurzů na 11. PPM v PPM NEWSLETTER PPM Newsletter Listopad 2016 ÚVOD V listopadu zahajujeme prodej kurzů na 11. PPM Jana Štěrbová Další neodmyslitelná část PPM, nabídka kurzů s předními evropskými lektory je pro vás nyní

Více

MILOŠ VATRT PHOTOGRAPHY

MILOŠ VATRT PHOTOGRAPHY RODINNÉ PORTRÉTY MILOŠ VATRT PHOTOGRAPHY photography OD FOCENÍ PO TISK / TIPY CO S SEBOU VZÍT KDE SE NEJLÉPE FOTÍ? / RODINNÉ FOTO / CENY A INFORMACE MILOŠ VATRT / fotograf VÍTEJTE Ahoj, jmenuji se Miloš.

Více

Anna Štěrbová ZAJÍMAVÉ ODKAZY

Anna Štěrbová ZAJÍMAVÉ ODKAZY NEWSLETTER No.9 LEDEN 2010 NA ÚVOD OBSAH Milé čtenářky a milí čtenáři, Jsem moc ráda, že Vám mohu představit letošní první číslo Newsletteru Prague Patchwork Meeting. Představí se Vám Jana Haklová, předsedkyně

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice. Malířství

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice. Malířství Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Malířství Jméno a příjmení: Dana Kopecká Třída: 5.A Školní rok: 2013/2014 Garant / konzultant: Mgr. Nina Dyčenková Datum odevzdání: 31. 03. 2014

Více

NEWSLETTER ZÁŘÍ 2010 OBSAH ZAJÍMAVÉ ODKAZY

NEWSLETTER ZÁŘÍ 2010 OBSAH ZAJÍMAVÉ ODKAZY NEWSLETTER ZÁŘÍ 2010 Milé čtenářky a milí čtenáři, Expozice šrotovného vystavená v srpnu v Birminghamu sklidila velký úspěch u široké patchworkové veřejnosti, v tomto čísle Vám přinášíme ohlédnutí za výstavou

Více

Prezentace projektů ČRDM

Prezentace projektů ČRDM ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Prezentace projektů ČRDM Rada dětí a mládeže Jihočeského kraje prezentovala Českou

Více

11/2017 Download ŠKOLA ŠITÍ

11/2017 Download ŠKOLA ŠITÍ 11/017 Download ŠKOLA ŠITÍ Slovníček k polohovým plánům: Stoff = látka, Futter = podšívkovina, Webkante = pevný okraj látky, Stoffbruch = přehyb látky, Strich = směr vlasu 10 A Kabátek dd Velikosti 3,

Více

Nadcházející události

Nadcházející události duben 2016 Školní zpravodaj Nadcházející události 12. května Americký den Úvodní slovo Jaro je tady a to definitivně. Zamilovaní měli možnost svoji lásku potvrdit polibkem pod rozkvetlou třešní, čarodějnice

Více

PŘEMÝŠLELI JSTE NĚKDY O TOM, ŽE BYSTE SI OTEVŘELI VLASTNÍ OBCHOD, ALE NÁKLADY JSOU PRO VÁS PŘÍLIŠ VYSOKÉ?

PŘEMÝŠLELI JSTE NĚKDY O TOM, ŽE BYSTE SI OTEVŘELI VLASTNÍ OBCHOD, ALE NÁKLADY JSOU PRO VÁS PŘÍLIŠ VYSOKÉ? PŘEMÝŠLELI JSTE NĚKDY O TOM, ŽE BYSTE SI OTEVŘELI VLASTNÍ OBCHOD, ALE NÁKLADY JSOU PRO VÁS PŘÍLIŠ VYSOKÉ? Otevřete si svůj pop up v nejlukrativnější předvánoční období spolu s projektem MINT: Pop Up Hall

Více

CENÍK KANCELÁŘSKÝCH PRACÍ 2012

CENÍK KANCELÁŘSKÝCH PRACÍ 2012 CENÍK KANCELÁŘSKÝCH PRACÍ 2012 PRÁCE S DOBROU NÁLADOU Dílna ladílna je dílna s chráněnými pracovními místy, na kterých pracují naši kamarádi s mentálním postižením. Pracuje zde nejlepší proškolený tým

Více

KURZY ŘÍJEN 2014 V DOMĚ POD JASANEM TKANÍ NA TKALCOVSKÉM STAVU

KURZY ŘÍJEN 2014 V DOMĚ POD JASANEM TKANÍ NA TKALCOVSKÉM STAVU KURZY ŘÍJEN 2014 V DOMĚ POD JASANEM TKANÍ NA TKALCOVSKÉM STAVU Datum: 4.10.2014 1000 Kč Kurz tkaní na tkalcovském stavu nabízí možnost naučit se tkát na vícelistém tkalcovském stavu. Během dne se seznámíte

Více

Nabídka dílen PRÁCE S TEXTILEM pro učitele MŠ - Cyklus začátečníci

Nabídka dílen PRÁCE S TEXTILEM pro učitele MŠ - Cyklus začátečníci Nabídka dílen PRÁCE S TEXTILEM pro učitele MŠ - Cyklus začátečníci Cyklus je souborem akreditovaných dílen ověřených v průběhu projektu Učíme řemesla. Obsahem kurzu je praktický nácvik mírně pokročilých

Více

Výtvarné nápady prosinec 2018

Výtvarné nápady prosinec 2018 Výtvarné nápady prosinec 2018 Jana Podzemná výtvarka s kopírákem - modrá přáníčka gumovaná přáníčka vánoční prasátko a chaloupka výtvarka s kopírákem - modrá přáníčka -grafika, kreslení -práce s papírem

Více

Ročník , Brno 17. číslo. Datum Akce Čas Místo LEDEN

Ročník , Brno 17. číslo. Datum Akce Čas Místo LEDEN Ročník 13. 7. 1. 2018, Brno 17. číslo Datum Akce Čas Místo LEDEN pá 11. ne 13. 1. Tvořivý víkend - Dřevo není jen pá 17.00 ne 14.00 ZŠ materiál, je to spoluautor ÚNOR pá 1. 2. Pololetní prázdniny pá 1.

Více

PATCH WORK ANDREA VOTRUBCOVÁ

PATCH WORK ANDREA VOTRUBCOVÁ skládaný PATCH WORK ANDREA VOTRUBCOVÁ Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické

Více

Dodání fotek. Album. Fotokniha. Leporelo

Dodání fotek. Album. Fotokniha. Leporelo Focení Svatby Svatbu máte jenom jednou, a proto svatební focení patří k těm nejdůležitějším. Snažím se tedy fotit tak, aby každá z fotek zaznamenávala důležité okamžiky Vašeho dne, Vaše úsměvy a emoce,

Více

Růžičky z twistartu pro každou příležitost

Růžičky z twistartu pro každou příležitost Návod na twist art - květiny Růžičky z twistartu pro každou příležitost Vypadají jako živé a hodí se na každou komodu. Růžičky jsou oblíbenou květinou snad každé z nás. Vždy připomenou letní období. Růžička

Více

PPM Newsletter. Prosinec Končí bohatý patchworkový rok 2017

PPM Newsletter. Prosinec Končí bohatý patchworkový rok 2017 v PPM NEWSLETTER PROSINEC 2017 1 PPM Newsletter Prosinec 2017 ÚVOD OBSAH Končí bohatý patchworkový rok 2017 Jana Štěrbová Jen pár týdnů nás dělí od konce roku 2017, který nám všem přinesl mnoho krásných

Více

Andělka. Foto návod zdarma. Renata Pekařová www.siti-renata.cz www.renatapekarova.cz info@siti-renata.cz 2015 1

Andělka. Foto návod zdarma. Renata Pekařová www.siti-renata.cz www.renatapekarova.cz info@siti-renata.cz 2015 1 Andělka Foto návod zdarma 2015 1 Budeme potřebovat: 2x obdélník látky na tělíčko Andělky asi 17x15 cm 2x obdélník látky v tělové barvě 9x15 cm a stejnou látku 2x(6x9cm) na ruce 2x obdélník látky na křídla

Více

PPM Newsletter. Léto Letní patchworkové novinky pro vás Úvod 1

PPM Newsletter. Léto Letní patchworkové novinky pro vás Úvod 1 v PPM NEWSLETTER LÉTO 2019 1 PPM Newsletter Léto 2019 ÚVOD OBSAH Letní patchworkové novinky pro vás Úvod 1 Tradiční letní dvojčíslo Newsletteru PPM vám přináší reportáž z předání polštářků v rámci letošní

Více

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé PŘEHLED AKCÍ pro dospělé Změna v půjčování hudebních a audio CD Od 1. 3. 2019 Uživatelé s platnou registrací si mohou od března půjčovat libovolný počet CD, přičemž celková částka vypůjčených dokumentů

Více

PRÁCE S RECYKLOVATELNÝMI MATERIÁLY

PRÁCE S RECYKLOVATELNÝMI MATERIÁLY 2017 OBSAH Práce s recyklovatelnými materiály... 2 Materiál... 3 Pomůcky... 4 Kouzelníkova kytka... 5-6 Beránek... 7-8 Tučňák... 9-10 Včelka... 11-12 Pirátská loď...13-14 Slepička...15-16 PRÁCE S RECYKLOVATELNÝMI

Více

PPM Newsletter. Listopad Představujeme další galerie a kolekce

PPM Newsletter. Listopad Představujeme další galerie a kolekce v PPM NEWSLETTER LISTOPAD 2018 1 PPM Newsletter Listopad 2018 ÚVOD Představujeme další galerie a kolekce Jana Štěrbová Listopadový Newsletter PPM vám přináší další upoutávky na výstavní kolekce 2019. Již

Více

Harmonický růst osobnosti žáka ve 21. století (Projekt 21)

Harmonický růst osobnosti žáka ve 21. století (Projekt 21) Projekt Harmonický růst osobnosti žáka ve 21. století (Projekt 21) CZ.1.07/1.1.07/02.0079 Základní škola Starý Jičín, příspěvková organizace DOPLNĚNÍ METODIKY II. OVĚROVACÍ BĚH Tvorba ručního papíru Zpracovala:

Více

Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA

Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Vlasta Jediný opravdu český týdeník pro ženy Vlasta je tradiční a proto důvěryhodná. Vlasta je moderní a proto stále milovaná a žádaná. Vlasta je partnerkou

Více

Dobrá sezóna v kuchyni

Dobrá sezóna v kuchyni Dobrá sezóna v kuchyni Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.cpress.cz www.albatrosmedia.cz Michaela Riedlová, Denisa Sýkorová Dobrá sezóna v kuchyni e-kniha Copyright Albatros Media a. s.,

Více

16/ www.aladine.cz. Párty ve stylu námořníků - pirátů. Pozvánka na oslavu číslo 2

16/ www.aladine.cz. Párty ve stylu námořníků - pirátů. Pozvánka na oslavu číslo 2 v a š e p r a v i d e l n é i n f o r m a c e, n á p a d y a i n s p i r a c e 16/ www.aladine.cz Párty ve stylu námořníků - pirátů V teplých letních dnech se koná mnoho prima zahradních a jiných oslav.

Více

jsme tu s Vámi! Obsah Vážení zákazníci, dovolujeme si Vám nabídnout široký sortiment nažehlovacích záplat, obrázků a aplikací.

jsme tu s Vámi! Obsah Vážení zákazníci, dovolujeme si Vám nabídnout široký sortiment nažehlovacích záplat, obrázků a aplikací. Obsah 0... Obsah 0... Úvod 0... Nažehlovací motivy z kamínků 0... Nažehlovací aplikace - velké 0... Nažehlovací etikety - velké 0... Nažehlovací etikety - střední 0... Vyšívané nažehlovací obrázky - velké

Více

PRÁCE S DŘEVEM. Co si vyrobíte: dřevěné ozdoby podle vlastního návrhu POMŮCKY, KTERÉ SI PŘINESETE:

PRÁCE S DŘEVEM. Co si vyrobíte: dřevěné ozdoby podle vlastního návrhu POMŮCKY, KTERÉ SI PŘINESETE: PRÁCE S DŘEVEM Co si vyrobíte: dřevěné ozdoby podle vlastního návrhu tužka a papír (na předlohu) nápad pracovní oděv 40 Kč na materiál KERAMIKA Co si vyrobíte: vánoční svícen pracovní oděv 20 Kč na materiál

Více

2. Komu je služba poskytována.

2. Komu je služba poskytována. TLOSKOV KONTAKT: CHLISTOVSKÁ HANA, TELEFON: 317 740 206 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky Ateliér je umístěn ve druhém patře hlavní budovy - Zámku. Přístup je bezbariérový, je možno

Více

Téma: Aranžérské materiály 1 VY_32_INOVACE_695

Téma: Aranžérské materiály 1 VY_32_INOVACE_695 Téma: Aranžérské materiály 1 Autor: Naděžda Odrášková Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1072 Ročník: 1. ročník Obor vzdělávání: Aranžér Vzdělávací oblast: Technika aranžování Tematická oblast: Výkladní

Více

CENTRUM PRO ROZVOJ MUZEJNÍ PEDAGOGIKY A PRÁCE MUZEÍ SE ZDRAVOTNĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽÍ PŘI MZM V BRNĚ

CENTRUM PRO ROZVOJ MUZEJNÍ PEDAGOGIKY A PRÁCE MUZEÍ SE ZDRAVOTNĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽÍ PŘI MZM V BRNĚ CENTRUM PRO ROZVOJ MUZEJNÍ PEDAGOGIKY A PRÁCE MUZEÍ SE ZDRAVOTNĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽÍ PŘI MZM V BRNĚ Centrum pro rozvoj muzejní pedagogiky a práce muzeí se zdravotně postiženou mládeží bylo zřízeno při oddělení

Více

Nauka o zpracování surovin V kožešnickém oboru jde o zpracování surových kožek V konfekční výrobě o zpracování vyčiněných a zušlechtěných kožešin

Nauka o zpracování surovin V kožešnickém oboru jde o zpracování surových kožek V konfekční výrobě o zpracování vyčiněných a zušlechtěných kožešin Úvod Nauka o zpracování surovin V kožešnickém oboru jde o zpracování surových kožek V konfekční výrobě o zpracování vyčiněných a zušlechtěných kožešin Zušlechtěné znamená: Vyčiněné kožešiny Obarvené Přibarvené

Více

je na jaro Béžová náš šatník? Móda Jak a čím oživit 46 Brýle &Móda Jana Minaříková Jana Minaříková založila svou značku v roce 2009, po absolutoriu

je na jaro Béžová náš šatník? Móda Jak a čím oživit 46 Brýle &Móda Jana Minaříková Jana Minaříková založila svou značku v roce 2009, po absolutoriu Jak a čím oživit náš šatník? Béžová je na jaro ideální! Za pár týdnů tu je jaro. Jak doplnit šatník, abyste se cítila dobře, radí návrhářka Jana Minaříková: Základem každého modelu, který chcete nosit

Více

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 NEWSLETTER DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 Na začátku roku dne 26. ledna proběhl druhý ročník akce Noc Hotelů. Akce se dočkala zejména kladných ohlasů, a to nejen u návštěvníků v Praze, ale i v ostatních

Více

VÁNOČNÍ DOPLŇKY A DÁRKY

VÁNOČNÍ DOPLŇKY A DÁRKY VÁNOCE 2015 NOVINKY VÁNOČNÍ DOPLŇKY A DÁRKY Sdružení TULIPAN Sokolská 113/8, Liberec 1 Gsm: 744 450 182 Tel: 485 354 217 nesvadbova@sdruzenitulipan.cz www.sdruzenitulipan.cz IČ: 26672472 DIČO: CZ 26672472

Více

VÝTVARNÝ PROJEKT GYMNÁZIUM FRANTIŠKA ŽIVNÉHO BOHUMÍN

VÝTVARNÝ PROJEKT GYMNÁZIUM FRANTIŠKA ŽIVNÉHO BOHUMÍN VÝTVARNÝ PROJEKT FOTOGRAFIE NEBO KRESBA? GYMNÁZIUM FRANTIŠKA ŽIVNÉHO BOHUMÍN A/ teoretická část Srovnání fotografie a kresby Náměty Kompoziční postupy B/ praktická část - Stromy Fotografie studentů Perokresba

Více

Katalog autorských fotografi í. HLEDÁNÍ 2009 Martin Mojžíš

Katalog autorských fotografi í. HLEDÁNÍ 2009 Martin Mojžíš Katalog autorských fotografi í HLEDÁNÍ 2009 Martin Mojžíš Vítejte v katalogu autorských fotografií Martina Mojžíše. Váš zájem mne velmi těší a vážím si jej. Věřím, že zde naleznete fotografie, které Vám

Více

Jediné vydavatelství, které oslovuje převážně čtenáře skupiny A + B

Jediné vydavatelství, které oslovuje převážně čtenáře skupiny A + B media kit 2018 Jediné vydavatelství, které oslovuje převážně čtenáře skupiny A + B LUXURY Luxury Fashion prague Luxury men Luxury art Luxury Business enjoy Hodinky & šperky design & developer Luxury travel

Více

MOZAIKOVÁNÍ. mozaika pro každého. Kateřina Konířová

MOZAIKOVÁNÍ. mozaika pro každého. Kateřina Konířová MOZAIKOVÁNÍ mozaika pro každého Kateřina Konířová Kateřina Konířová Mozaikování/mozaika pro každého Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, Praha 7 obchod@grada.cz, www.grada.cz tel.: +420 234 264

Více

Ceník. stolní kalendáře. KALENDÁŘ A5, stolní (na výšku nebo na šířku), týdenní, 56 stran,28 listů, 7 archů SRA 3

Ceník. stolní kalendáře. KALENDÁŘ A5, stolní (na výšku nebo na šířku), týdenní, 56 stran,28 listů, 7 archů SRA 3 stolní kalendáře Canon imagepress C1+ Digitální barevný tisk s novými efekty KALENDÁŘ A5, stolní (na výšku nebo na šířku), týdenní, 56 stran,28 listů, 7 archů SRA 3 1-5 kusů: 480,- Kč/ks 6-9 kusů: 470,-

Více

Seznam pomůcek za II. stupeň pro školní rok 2018/2019

Seznam pomůcek za II. stupeň pro školní rok 2018/2019 Seznam pomůcek za II. stupeň pro školní rok 2018/2019 6. A Předmět Sešity Jiné pomůcky Český jazyk a literatura 3x sešit 544 nebo 564 (mluvnice, literatura a diktáty) 1x libovolný sešit na sloh + dobrovolně

Více

floristickou soutěž s výstavou soutěžních prací

floristickou soutěž s výstavou soutěžních prací vyhlašují floristickou soutěž s výstavou soutěžních prací se uskuteční ve dnech 10. a 11. listopadu 2016 v Kulturním domě města Soběslavi Místo konání: Kulturní dům města Soběslavi Den konání soutěže:

Více

Vánoční aktivity II. stupeň středa 22. 12. 2010

Vánoční aktivity II. stupeň středa 22. 12. 2010 Vánoční aktivity II. stupeň středa 22. 12. 2010 I. aktivita 8:10 9:20 přestávka 9:20 9:35 II. aktivita 9:35 10:45 přestávka 10:45-11:00 třídnická hodina od 11:00 oběd od 11:30 do 13:00 Aktivity: 1. Název:

Více

Listový. Vyšívání STEH 7 8. a steh rybí kostry. školička: S ELEGANTNÍ KAPSOU NA PŘÍBORY.

Listový. Vyšívání STEH 7 8. a steh rybí kostry. školička: S ELEGANTNÍ KAPSOU NA PŘÍBORY. školička: Vyšívání STEH 7 8 Listový a steh rybí kostry S ELEGANTNÍ KAPSOU NA PŘÍBORY VYŠÍVALA ZUZANA MADĚROVÁ Samostatnou kapitolu křížených stehů jsme věnovali nejobtížnějším stehům, kterými završíte

Více

Lahodná čerstvá káva výjimečné kvality, kdekoli a kdykoli. Skvělé zážitky z venkovních aktivit musí začínat ve vašem obchodě!

Lahodná čerstvá káva výjimečné kvality, kdekoli a kdykoli. Skvělé zážitky z venkovních aktivit musí začínat ve vašem obchodě! Lahodná čerstvá káva výjimečné kvality, kdekoli a kdykoli Skvělé zážitky z venkovních aktivit musí začínat ve vašem obchodě! Sáček Coffeebrewer jak to funguje? Sáček Coffeebrewer je vlastně určitá varianta

Více

NEOROMANTIČKA. co musíš mít. módní lekce

NEOROMANTIČKA. co musíš mít. módní lekce NEOROMANTIČKA Na jednu stranu by se nejraději narodila v jiném století. Vybrala by si dobu, ve které byly dívky jemné stejně jako jejich šaty s anglickou krajkou. Neoromantička ale ráda chodí i v teniskách

Více

Dokumentace k projektu

Dokumentace k projektu Mendelova univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Dokumentace k projektu Kvetoucí kaktusy Chalupová Lenka LS 2012 Webový Design Obsah 1. Úvod a cíl práce... 3 2. Informační architektura... 3 2.1.

Více

ČESKÁ ASOCIACE SESTER SEKCE FARMACEUTICKÝCH ASISTENTŮ

ČESKÁ ASOCIACE SESTER SEKCE FARMACEUTICKÝCH ASISTENTŮ ČESKÁ ASOCIACE SESTER SEKCE FARMACEUTICKÝCH ASISTENTŮ Jarní konference farmaceutických asistentů 16. 4. 11 KC Spořilov Touto cestou Vám všem chceme poděkovat za odevzdané dotazníky, které jsou pro chod

Více

Hodnoticí standard. Textilní návrhář (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Textilní výroba a oděvnictví (kód: 31)

Hodnoticí standard. Textilní návrhář (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Textilní výroba a oděvnictví (kód: 31) Textilní návrhář (kód: 31-036-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Textilní výroba a oděvnictví (kód: 31) Týká se povolání: Textilní návrhář Kvalifikační úroveň NSK - EQF:

Více

PPM Newsletter KVĚTEN Dozvuky 11. PPM i nové textilní výzvy

PPM Newsletter KVĚTEN Dozvuky 11. PPM i nové textilní výzvy v PPM NEWSLETTER KVĚTEN 2017 1 PPM Newsletter KVĚTEN 2017 ÚVOD Dozvuky 11. PPM i nové textilní výzvy Jana Štěrbová V květnovém čísle Newsletteru PPM se opět vracíme k oceněným quiltům 11. ročníku a přinášíme

Více

NV1100 & NV1300 NV1100 & NV1300. Velká pracovní plocha mm. Obdélníkový podavač Komfortní automatický navlékač nitě Kolenní páka

NV1100 & NV1300 NV1100 & NV1300. Velká pracovní plocha mm. Obdélníkový podavač Komfortní automatický navlékač nitě Kolenní páka NV1100 & NV1300 NV1100 & NV1300 Výkonný šicí a prošívácí stroj s velkou šicí plochou a bohatou škálou funkcí. Velká pracovní plocha - 210 mm Obdélníkový podavač Komfortní automatický navlékač nitě Kolenní

Více

vyhlašují soutěž ve vazbě a aranžování květin s výstavou soutěžních prací

vyhlašují soutěž ve vazbě a aranžování květin s výstavou soutěžních prací vyhlašují soutěž ve vazbě a aranžování květin s výstavou soutěžních prací se uskuteční ve dnech 14. a 15. listopadu 2013 v Kulturním domě města Soběslavi Místo konání: Kulturní dům města Soběslavi Den

Více

Dlouhý Milan Dragoun Milan

Dlouhý Milan Dragoun Milan Dlouhý Milan Na letošní výstavu jsem připravil ukázkové tisky z nástěnného kalendáře Tajemné Petrovicko 2015. Tento kalendář byl vydán ve spolupráci s obcí Petrovice. Celý kalendář byl koncipován tak,

Více