Obr Detailní pohled na budovu bývalého n. p. Vlněna

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "- 49 - Obr. 13 - Detailní pohled na budovu bývalého n. p. Vlněna"

Transkript

1 SEZNAM PŘÍLOH Tab. 2 - Tabulka - stručný přehled firem Obr. 1 - Graf vznik národního podniku Vlněna Obr. 2 Znak cechu tkalců Obr. 3 - Původní sídlo n. p. Mosilana Obr. 4 - Příklady katalogů vydávaných n. p. Mosilana (4a 4c) Obr. 5 - Pohled na závod 02 Brno Radlas, v této době renovovaný podnik Obr. 6 - Dnešní pohled na budovu bývalého n. p. Mosilana v Husovicích Obr. 7 - Dnes jedna z budov n. p. Vlněna na Tkalcovské ulici v Brně Obr. 8 - Teplárna na ulici Špitálka, jedna z budov bývalého podniku Schoellerů Obr. 9 Obřany, Esslerova přádelna a maloměřická cementárna Obr Přádelna v Obřanech, doba znárodnění Obr Obřanská textilní továrna, dnešní podoba Obr Dnešní podoba budovy bývalého n. p. Vlněna, pohled z ulice Dornych Obr Detailní pohled na budovu bývalého n. p. Vlněna z ulice Dornych Tab. 4 - Rozdělení textilních vláken Tab. 5 Přehled škůdců textilních sbírek Obr. 14 Vzorník s textilní vazbou (přední desky) stav před zásahem (vlevo) a po zásahu (vpravo) Obr Vzorník s textilní vazbou (detail desek) stav před zásahem (vlevo) a po zásahu (vpravo) Obr. 16 Vzorník s textilní vazbou vnitřní náhled

2 Obr. 17 Vzorník č. 1 s papírovou vazbou stav před zásahem (vlevo) a po zásahu (vpravo) Obr. 18 Vzorník č. 1 s papírovou vazbou (detail čelních desek) stav před zásahem (vlevo) a po zásahu (vpravo) Obr. 19 Vzorník č. 1 s papírovou vazbou před zásahem (vlevo odlepený vzorek), po zásahu (vpravo vzorek přilepen) Obr. 20 Vzorník č. 2 s papírovou vazbou (detail na hřbet) stav před zásahem (vlevo) a po zásahu (vpravo) Obr. 21 Vzorník č. 2 s papírovou vazbou stav před zásahem (vlevo) a po zásahu (vpravo) Obr. 22 Vzorník č. 2 (vnitřní list) před zásahem (vlevo) a detail po zásahu (vpravo)

3 PŘÍLOHY Tab. 2 - Přehled firem Vznik Firma L. Auspitze vnukové, továrna na jemná sukna Brno: 1837 Po dobu okupace byla pod komisařskou správou a v letech pod národní správou Bří Burešové, mechanická tkalcovna Svojanov s filiálkou Brno Eduard Arnošt Essler, přádelna, Brno Obřany: Znárodněna v roce Fritsch a spol., a. s., tkalcovna vlny, Brno 1876 D. Hecht, továrna na vlněné zboží, Brno 1920 Jan Hošek, továrna vlněných látek, Brno Jelínek a Seidl, továrna vlněných látek, Brno: 1867 V letech ji spravoval komisařský správce, národní správa Bří Kleinové, továrna na sukna, Brno: Znárodněna byla v roce H. a J. Kunert, továrna na vlněné zboží, Brno: Zánik v roce 1946 Bří Stiassni Brno: V roce 1939 byl do podniku dosazen komisařský správce a pak došlo k arizaci. J. W. Ludwig, výroba šňůr, Brno: 1840 Založena Hugem Wengrafem. V roce 1948 převzaly správu Československé textilní závody, n. p., Praha, které podnik likvidovaly Mooses Löw Beer, továrna na sukna, Brno: hlavní závod byl založen v roce 1841 ve Svitávce.

4 bočné závody ve Vídni, Brně. Později bylo přeneseno sídlo do Brna. V letech národní správa. Arona a Jakuba Löw Beera synové, továrna na sukna, 1862 Brněnec s filiálkou Brno: V době okupace vlastnili brněnský filiální závod Bratři Hoffmannové Pavel Neumark, továrna na vlněné zboží, Brno 1932 Ivan Pánek, továrna vlněných látek, Brno: Plyš a krymr, společnost s r. o., Brno: 1930 obchodní společnost zřízená firmami Mořic Fuhrmann a Sdružené továrny vlněného zboží v roce národní správa, 1950 likvidace Bedřich Rédlich, továrna na látky z česané příze, Brno: V době okupace majitelem Gerhard Lazari. Reimann a syn, továrna na sukna, Brno: 1882 Původní název Kuhn a Weiss, od roku 1892 Weiss a Hanak dosazena národní správa. Sdružené továrny vlněného zboží a. s., Brno: Vznik ve Vídni v roce Patřila k ní také továrna na sukna (dříve Fr. Hoffmana) v Krnově. V roce se sloučila s firmou Hlawatsch a Isbary, která byla založena ve Vídni již v roce V r sídlo přeneseno do Brna a zapsán český název firmy dosažena národní správa. Gustav Schicketanz, továrna na výrobu jemných látek, 1911 Brno: původní název Bauer a Wiedmann. Nový název Bauer a Ornstein, 1941koupil závod G. Schicketanz Moritz Fr. Schiller, výroba vlněného zboží, Brno: 1945 národní správa 1881 Adolf Schmal, továrna na vlněné zboží, Brno:

5 Původní název Adolf Schmal a Richter, pod národní správou 1841 Skene a spol., z. s. s r. o., Brno: Wilhelm Skene. Karel Steindler, továrna na sukna, Brno: 1926 Původní název Eduard H. Müller, 1935 nový majitel K. Steindler pod národní správou. Adolf Weinberger, tkalcovna, Brno: 1869 Původní název Strakosch a Weinberger. Od 1945 národní správa Dr. Otto Weiss, brněnská továrna na jemná sukna, Brno: Vznik ve Vídni pod původním názvem Max Kohn ústředí do Brna Československá vlnařská konvence, místní skupina Brno: Do roku 1939 se organizace nazývala Spolek vlnařských průmyslníků. Bří Schoellerové, továrna na vlněné zboží a přádelna, Brno Klazar, kobercové látky, a.s., Praha s filiálkami Brno a Náměšť nad Oslavou, inventář z r Základem byla továrna Fleischner a Schwab, kterou v roce 1897 koupil Antonín Klazar. V roce 1946 byl závod začleněn do národního podniku TOKO, továrny na koberce, Vratislavice nad Nisou. Textilní závody, továrny na hedvábné a vlněné zboží, a.s., Brno: až do roku 1919 byla utvořená akciová společnost. Po znárodnění byl závod začleněn do Mony, n. p. Ústí nad Orlicí Ráček, spojené průmyslové obchodní a montážní závody, 1923 a.s., Brno. V r byla začleněna do Rica, n.p. Praha.

6 Heřman Schlamm, továrna na krajky, Brno: v PA národního podniku Tylex Letovice. Antonín Pavlů, továrna stávkového zboží, Brno: zánik 1948 Herbert Ender, továrna na pletené zboží, Brno: Původní majiteli byli Feldmann a Pschikal, v roce 1940 nesla firma název Sport- Strickerei Wispo Ing. Erich Hasl, speciální výroba pleteného zboží, Brno: až do roku 1941 majitelem Hasl J. Kopp, brněnská speciélní pletárna, Brno: do r byl majitelem Franz Singer Viktor Weithofer, továrna na pletené a stávkové zboží Brno: sídlo do roku 1942 ve Vídni, pak v Brně na Cejlu. Mitop, n. p. Mimoň. Do něj byla v r začleněna 1904 firma Spojené továrny na plsť, a. s. Brno-Zábrdovice. Závod byl založen jako pobočka firmy z Giengen v roce 1904.

7 Obr. 1 - Graf znázorňující vznik Národního podniku Vlněna

8 Obr. 2 - Cech tkalců Obr. 3 - Původní sídlo n. p. Mosilana

9 Obr. 4a - Propagační materiály n. p. Mosilana Obr. 4b - Propagační materiály n. p. Mosilana

10 Obr. 4c - Propagační materiály n. p. Mosilana Obr. 5 - Pohled na závod 02 Brno Radlas, v této době renovovaný podnik

11 Obr. 6 - Dnešní pohled na budovu bývalého n. p. Mosilana v Husovicích Obr. 7 - Dnes jedna z budov n. p. Vlněna na Tkalcovské ulici v Brně

12 Obr. 8 - Teplárna na ulici Špitálka, jedna z budov bývalého podniku Schoellerů Obr. 9 - Obřany, Esslerova přádelna a maloměřická cementárna

13 Obr Přádelna v Obřanech, doba znárodnění Obr Obřanská textilní továrna, dnešní podoba

14 Obr Dnešní podoba budovy bývalého n. p. Vlněna, pohled z ulice Dornych Obr Detailní pohled na budovu bývalého n. p. Vlněna z ulice Dornych

15 Tab. 3 - Rozdělení textilních vláken Přírodní chemická Hutnická rostlinná živočišná minerální z přírodních polymerů ze syntetických polymerů z kovů z nekovů ze semen bavlna, kapok ze stonků len, konopí, juta, ramie sisal, manilské konopí, novozélandský len z listů z plodů kokos ovčí, mohérová, kašmírová, vlna velbloudí, alpaka chlupy zaječí, králičí, hovězí, kozí žíně koňské přírodní pravé, plané, lasturové hedvábí azbest celulosová z regenerované celulózy (viskózová, měďnatá), z derivátů celulózy (acetátová), papír z rostlinných bíl- arašídová, sojová kovin z živočišných bíllagenová, fibroinová kaseinová, keratinová, kokovin polyamidová, polyesterová, polyvinylchloridová, polyakrylonitrilová, polypropylenová, polyvinylalkoholová, polyuretanová, kopolymerní z přírodních a pryžová syntetických latexů hliníková, měděná, ocelová, zlatá, stříbrná, mosazná skleněná, strusková, lávová, čedičová

16 Tab. 4 Přehled škůdců textilních sbírek Hmyz Červotoč (Amonium,Xestofobium) Rušník (Anthrenus) Druh materiálu a popis poškození Kanálky ve dřevě, v knižních blocích. Způsobují ztrátu mechanických vlastností Napadají vlasy, vlnu, peří, kůži Rybenka domácí Šváb (Blata orientalis) Termiti (Isoptera) Mravenci Mol (Tinea) Veš knižní (Liposcellis) Poškozuje zejména papír Poškozují vlnu, kůži, papír, knihy Poškozují dřevo, knihy a další celulózou obsahující materiály. Napadají především vlněné materiály, vlasy, kožešiny, peří, ptačí kůži Poškozuje papír, kůži, akvarely, želatinové materiály, např. fotografické filmy a desky Obr. 14 Vzorník s textilní vazbou (přední desky) stav před zásahem (vlevo) a po zásahu (vpravo)

17 Obr Vzorník s textilní vazbou (detail desek) stav před zásahem (vlevo) a po zásahu (vpravo) Obr. 16 Vzorník s textilní vazbou vnitřní náhled Obr. 17 Vzorník č. 1 s papírovou vazbou stav před zásahem (vlevo) a po zásahu (vpravo)

18 Obr. 18 Vzorník č. 1 s papírovou vazbou (detail čelních desek) stav před zásahem (vlevo) a po zásahu (vpravo) Obr. 19 Vzorník č. 1 s papírovou vazbou před zásahem (vlevo odlepený vzorek), po zásahu (vpravo vzorek přilepen) Obr. 20 Vzorník č. 2 s papírovou vazbou (detail na hřbet) stav před zásahem (vlevo) a po zásahu (vpravo)

19 Obr. 21 Vzorník č. 2 s papírovou vazbou stav před zásahem (vlevo) a po zásahu (vpravo) Obr. 22 Vzorník č. 2 (vnitřní list) před zásahem (vlevo) a detail po zásahu (vpravo)

kapitola 57 - tabulková část

kapitola 57 - tabulková část 5700 00 00 00/80 KOBERCE A JINÉ TEXTILNÍ PODLAHOVÉ KRYTINY 5701 00 00 00/80 Koberce a jiné textilní podlahové krytiny, vázané, též zcela zhotovené 5701 10 00 00/80 - Z vlny nebo jemných zvířecích chlupů:

Více

EU peníze středním školám digitální učební materiál

EU peníze středním školám digitální učební materiál EU peníze středním školám digitální učební materiál Číslo projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Tematická oblast, název DUMu: Autor: CZ.1.07/1.5.00/34.0515 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

Analýza vláken a biologických objektů, mikrostopy

Analýza vláken a biologických objektů, mikrostopy Analýza vláken a biologických objektů, mikrostopy VŠCHT 2013 Mgr. I. Turková MIKROSTOPY obecná definice Mikrostopy jsou rozměrově velmi nepatrné, pachatelem těžko ovlivnitelné kriminalistické stopy, které

Více

Typy vláken. Zabarvovací test. Spandex. x =40

Typy vláken. Zabarvovací test. Spandex. x =40 Typy vláken Základní charakteristiky Dělení dle původu vláken Dělení dle chemického složení Dělení dle délky Dělení dle mechanických projevů Dělení dle tepelných projevů měkké tuhé Zabarvovací test Spandex

Více

Biologické poškození sbírkových materiálů

Biologické poškození sbírkových materiálů Biologické poškození sbírkových materiálů Druhy biologického napadení sbírkových materiálů mikroorganismy: - bakterie, řasy, lišejníky, plísně, houby rostliny hmyz hlodavci ptáci Mikroorganismy bakterie

Více

Restaurování a konzervování

Restaurování a konzervování Projekt oblasti podpory OP VK Další vzdělávání Restaurování a konzervování sbírek muzejní povahy textil Zuzana Červenková metodika přednášky Úvod Předměty zhotovené z textilií patří mezi nejcitlivější

Více

Plátnová vazba. Kepr čtyřvazný 2/2

Plátnová vazba. Kepr čtyřvazný 2/2 Textilní materiály a výzdobné techniky 2011 Petra Mertová Kontakt: tel. 732 264 594 email: mertao@chello.cz Podmínky zkoušky Čerpání informací z přednášek a materiálů vyvěšených na IS (studijní materiály).

Více

Toto nařízení vstupuje v platnost sedmým dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie. Použije se ode dne 1. ledna 2005.

Toto nařízení vstupuje v platnost sedmým dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie. Použije se ode dne 1. ledna 2005. L 34/6 Úřední věstník Evropské unie 8.2.2005 NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 209/2005 ze dne 7. února 2005, kterým se stanoví seznam textilních výrobků, při jejichž propouštění do volného oběhu ve Společenství

Více

Dodatek 1. Úvodní poznámky k seznamu v dodatku 2

Dodatek 1. Úvodní poznámky k seznamu v dodatku 2 L 185/36 8.7.2016 Dodatek 1 Úvodní poznámky k seznamu v dodatku 2 Poznámka 1: Seznam stanoví pro každý produkt podmínky, které musí být splněny, aby tento produkt mohl být považován za dostatečně opracovaný

Více

PŘÍLOHA A Úvodní poznámky k příloze B

PŘÍLOHA A Úvodní poznámky k příloze B PŘÍLOHA A Úvodní poznámky k příloze B Poznámka 1: Příloha II stanoví pro každý výrobek podmínky, které musí být splněny, aby tento výrobek byl považován za dostatečně zpracovaný nebo opracovaný ve smyslu

Více

Úvodní poznámky k seznamu v příloze II

Úvodní poznámky k seznamu v příloze II 16.9.2016 L 250/1953 PŘÍLOHA I Úvodní poznámky k seznamu v příloze II Poznámka 1: Seznam stanoví pro každý produkt podmínky, které musí být splněny, aby tento produkt mohl být považován za dostatečně opracovaný

Více

kapitola 51 - tabulková část

kapitola 51 - tabulková část 5100 00 00 00/80 VLNA, JEMNÉ NEBO HRUBÉ ZVÍŘECÍ CHLUPY; ŽÍNĚNÉ NITĚ A TKANINY 5101 00 00 00/80 Vlna, nemykaná ani nečesaná 5101 11 00 00/10 - Potní, včetně poloprané vlny: 5101 11 00 00/80 - - Střižní

Více

Didaktická pomůcka k rozvoji polytechnického vzdělávání v MŠ vyrobená v rámci projektu

Didaktická pomůcka k rozvoji polytechnického vzdělávání v MŠ vyrobená v rámci projektu Didaktická pomůcka k rozvoji polytechnického vzdělávání v MŠ vyrobená v rámci projektu VZDUCH Venkovní Rozvoj učebna kreativity, využití poznávání školní různých zahrady druhů pro materiálů, rozvoj polytechnických

Více

Úřední věstník Evropské unie L 344/59

Úřední věstník Evropské unie L 344/59 19.12.2013 Úřední věstník Evropské unie L 344/59 Dodatek I Poznámka 1 Obecný úvod Úvodní poznámky Tato příloha stanoví v souladu s článkem 4 této přílohy podmínky, podle kterých se produkty považují za

Více

L 143/18 CS Úřední věstník Evropské unie

L 143/18 CS Úřední věstník Evropské unie L 143/18 CS Úřední věstník Evropské unie 6.6.2009 PŘÍLOHA I ÚVODNÍ POZNÁMKY K SEZNAMU V PŘÍLOZE II Poznámka 1: Seznam stanoví pro každý produkt podmínky, které musí být splněny, aby tento produkt mohl

Více

kapitola 60 - tabulková část

kapitola 60 - tabulková část 6000 00 00 00/80 PLETENÉ NEBO HÁČKOVANÉ TEXTILIE 6001 00 00 00/80 Vlasové textilie, včetně textilií s "dlouhým vlasem" a smyčkových textilií, pletené nebo háčkované 6001 10 00 00/80 - S "dlouhým vlasem":

Více

(Text s významem pro EHP)

(Text s významem pro EHP) 26.1.2018 L 22/3 NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) 2018/122 ze dne 20. října 2017, kterým se mění přílohy I, II, VI, VIII a IX nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1007/2011 o názvech

Více

PŘÍLOHA 3-A ÚVODNÍ POZNÁMKY KE SPECIFICKÝM PRAVIDLŮM PŮVODU PRODUKTU. Poznámka 1. Obecné zásady

PŘÍLOHA 3-A ÚVODNÍ POZNÁMKY KE SPECIFICKÝM PRAVIDLŮM PŮVODU PRODUKTU. Poznámka 1. Obecné zásady L 330/634 CS Úřední věstník Evropské unie 27.12.2018 PŘÍLOHA 3-A ÚVODNÍ POZNÁMKY KE SPECIFICKÝM PRAVIDLŮM PŮVODU PRODUKTU Poznámka 1 Obecné zásady 1. Tato příloha stanoví obecná pravidla pro použitelné

Více

DODATEK I Úvodní poznámky k dodatku II

DODATEK I Úvodní poznámky k dodatku II DODATEK I Úvodní poznámky k dodatku II Poznámka 1: Dodatek II stanoví pro každý výrobek podmínky, které musí být splněny, aby tento výrobek byl považován za dostatečně zpracovaný nebo opracovaný ve smyslu

Více

Rada Evropské unie Brusel 25. října 2017 (OR. en)

Rada Evropské unie Brusel 25. října 2017 (OR. en) Rada Evropské unie Brusel 25. října 2017 (OR. en) 13662/17 ADD 1 PRŮVODNÍ POZNÁMKA Odesílatel: Datum přijetí: 20. října 2017 Příjemce: TEXT 3 MI 751 ENT 216 CHIMIE 87 ECO 62 CONSOM 332 DELACT 205 Jordi

Více

DODATEK I Úvodní poznámky k dodatkům II a II(a)

DODATEK I Úvodní poznámky k dodatkům II a II(a) DODATEK I Úvodní poznámky k dodatkům II a II(a) Poznámka 1: Dodatek II stanoví pro každý výrobek podmínky, které musí být splněny, aby tento výrobek byl považován za dostatečně zpracovaný nebo opracovaný

Více

13370/14 ADD 3 JF/izk DGC 1B. Rada Evropské unie. Brusel 3. prosince 2014 (OR. fr) 13370/14 ADD 3. Interinstitucionální spis: 2014/0265 (NLE)

13370/14 ADD 3 JF/izk DGC 1B. Rada Evropské unie. Brusel 3. prosince 2014 (OR. fr) 13370/14 ADD 3. Interinstitucionální spis: 2014/0265 (NLE) Rada Evropské unie Brusel 3. prosince 2014 (OR. fr) Interinstitucionální spis: 2014/0265 (NLE) 13370/14 ADD 3 ACP 149 WTO 250 COAFR 254 RELEX 761 PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY Předmět: Dohoda o hospodářském

Více

kapitola 58 - tabulková část

kapitola 58 - tabulková část 5800 00 00 00/80 SPECIÁLNÍ TKANINY; VŠÍVANÉ TEXTILIE; KRAJKY; TAPISÉRIE; PRÝMKAŘSKÉ VÝROBKY; VÝŠIVKY 5801 00 00 00/80 Vlasové tkaniny a žinylkové tkaniny, jiné než textilie čísel 5802 nebo 5806 5801 10

Více

Hodnoticí standard. Detašér čistírny a prádelny (kód: 31-027-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Detašér čistírny a prádelny (kód: 31-027-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Detašér čistírny a prádelny (kód: 31-027-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Textilní výroba a oděvnictví (kód: 31) Týká se povolání: Pracovník prádelen a čistíren Kvalifikační

Více

CS Úřední věstník Evropské unie L 289/II/1821

CS Úřední věstník Evropské unie L 289/II/1821 30.10.2008 CS Úřední věstník Evropské unie L 289/II/1821 PŘÍLOHA I protokolu I Úvodní poznámky k seznamu v příloze II ( 1 ) Poznámka 1: Seznam stanoví pro každý produkt podmínky, které musí být splněny,

Více

1993R2454 CS 01.01.2008 011.002 317

1993R2454 CS 01.01.2008 011.002 317 1993R2454 CS 01.01.2008 011.002 317 PŘÍLOHA 10 SEZNAM ZPRACOVÁNÍ NEBO OPRACOVÁNÍ, KTERÁ UDĚLUJÍ NEBO NEUDĚLUJÍ VÝROBKŮM STATUS PŮVODU, POKUD JSOU PROVÁDĚNA NA NEPŮVODNÍCH MATERIÁLECH Textilie a textilní

Více

PŘÍLOHA. návrhu rozhodnutí Rady

PŘÍLOHA. návrhu rozhodnutí Rady EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 15.9.2014 COM(2014) 576 final ANNEX 4 PART 6/10 PŘÍLOHA návrhu rozhodnutí Rady o podpisu a prozatímním uplatňování Dohody o hospodářském partnerství mezi státy západní Afriky,

Více

Materiály přírodního původu v současném čalounění

Materiály přírodního původu v současném čalounění Materiály přírodního původu v současném čalounění Ing. Helena Prokopová, Sektorová rada pro dřevozpracující a papírenský průmysl, Cech čalouníků a dekoratérů, z. s. Nábytok a bývanie,13. 3. 2018 Soudobý

Více

Standardní revize cenové statistiky v oblasti cen zahraničního obchodu

Standardní revize cenové statistiky v oblasti cen zahraničního obchodu Standardní revize cenové statistiky v oblasti cen zahraničního obchodu Český statistický úřad připravil standardní revizi výpočtu indexů cen zahraničního obchodu. Počínaje cenovými indexy za referenční

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU)

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 8.12.2012 Úřední věstník Evropské unie L 336/29 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 1164/2012 ze dne 7. prosince 2012, kterým se mění přílohy I a II nařízení Rady (EHS) č. 3030/93 o společných pravidlech

Více

OBSAH. www.dimer-group.com

OBSAH. www.dimer-group.com 1 OBSAH DIMERPACK 0011 3 DIMERPACK 0021 3 DIMERPACK 1110 3 DIMERPACK 1120 4 DIMERPACK 1130 4 DIMERPACK 1140 4 DIMERPACK 1170 5 DIMERPACK 1180 5 DIMERPACK 2210 5 DIMERPACK 2220 6 DIMERPACK 2230 6 DIMERPACK

Více

Textile dye mix ( Mx 30 ) Směs textilních barviv

Textile dye mix ( Mx 30 ) Směs textilních barviv Textile dye mix ( Mx 30 ) Směs textilních barviv Koncentrace přípravku: 6,6 % ve vazelíně Jde o směsný hapten používaný k zjištění příčiny kontaktní dermatitidy například po dlouhodobém kontaktu pokožky

Více

Úřední věstník Evropské unie L 326/33

Úřední věstník Evropské unie L 326/33 10.12.2010 Úřední věstník Evropské unie L 326/33 NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 1160/2010 ze dne 9. prosince 2010, kterým se mění příloha I nařízení Rady (EHS) č. 3030/93 o společných pravidlech dovozu některých

Více

Statistiky zahraničního obchodu jednotlivých subjektů Severozápadního federálního okruhu celkem, detailně pak s ČR

Statistiky zahraničního obchodu jednotlivých subjektů Severozápadního federálního okruhu celkem, detailně pak s ČR k 22.02.2016 Statistiky zahraničního obchodu jednotlivých subjektů Severozápadního federálního okruhu celkem, detailně pak s ČR Zahraniční obchod se zbožím RF, SZFO i jednotlivých subjektů SZFO v mil.

Více

TEXTILNÍ STROJE. Úvod do strojírenství (2009/2010) 10/1 Stanislav Beroun

TEXTILNÍ STROJE. Úvod do strojírenství (2009/2010) 10/1 Stanislav Beroun TEXTILNÍ STROJE Umění zpracovávat vlákna do vhodných útvarů pro potřeby člověka 4000 let před n.l. Vlákna: Přírodní - rostlinná ze semen (bavlna, kokos, ) lýková (len, konopí, juta, ) z listů (sisal, konopí,

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.9 Materiály v automobilovém průmyslu Kapitola

Více

Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám

Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám 52_INOVACE_ZBO2_6464HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: V/2 Datum vytvoření: 6.

Více

PŘÍLOHY. Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

PŘÍLOHY. Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 12.6.2014 COM(2014) 345 final ANNEXES 1 to 8 PŘÍLOHY Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY o společných pravidlech dovozu textilních výrobků pocházejících z některých

Více

PŘÍLOHA B AFGHÁNISTÁN ALŽÍR ANGOLA

PŘÍLOHA B AFGHÁNISTÁN ALŽÍR ANGOLA PŘÍLOHA B Země a území, které neodpověděly na sdělení Komise o zásilkách pro využití některých druhů odpadu uvedených v příloze II nařízení Rady (EHS) č. 259/93 AFGHÁNISTÁN ALŽÍR ANGOLA s výjimkou těchto

Více

PŘÍLOHA. nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU).../...,

PŘÍLOHA. nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU).../..., EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 29.11.2017 C(2017) 7289 final ANNEX 1 PŘÍLOHA nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU).../..., kterým se mění nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2015/936, pokud

Více

Seznam archivních institucí a archivních fondů

Seznam archivních institucí a archivních fondů Seznam archivních institucí a archivních fondů I. Moravský zemský archiv v Brně Acta finita 11 Augustiniáni Šternberk 11 Benediktini Rajhrad 11 Boček Antonín 14 Bočkova sbírka 15 Cejnek Rajmund 16 Cerroniho

Více

Spotřební průmysl. VY_32_INOVACE_Z.3.09 PaedDr. Alena Vondráčková 1.pololetí školního roku 2012/2013

Spotřební průmysl. VY_32_INOVACE_Z.3.09 PaedDr. Alena Vondráčková 1.pololetí školního roku 2012/2013 Název vzdělávacího materiálu: Číslo vzdělávacího materiálu: Autor vzdělávací materiálu: Období, ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Vzdělávací předmět: Tematická

Více

Pro školní rok 2015/16 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období:

Pro školní rok 2015/16 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období: Pro školní rok 2015/16 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období: Termíny konání profilových zkoušek jarního období 6. 4.

Více

Kód SKP N á z e v HS/CN ZEMĚDĚLSTVÍ, MYSLIVOST A LESNICTVÍ PRODUKTY ZEMĚDĚLSTVÍ A MYSLIVOSTI; SOUVISEJÍCÍ PRÁCE

Kód SKP N á z e v HS/CN ZEMĚDĚLSTVÍ, MYSLIVOST A LESNICTVÍ PRODUKTY ZEMĚDĚLSTVÍ A MYSLIVOSTI; SOUVISEJÍCÍ PRÁCE A ZEMĚDĚLSTVÍ, MYSLIVOST A LESNICTVÍ 01 PRODUKTY ZEMĚDĚLSTVÍ A MYSLIVOSTI; SOUVISEJÍCÍ PRÁCE Produkty rostlinné výroby, zelinářství, zahradnictví a 01.1 sadařství 01.11 Obiloviny a jiné kulturní plodiny

Více

Člověk a společnost Geografie Zeměpis Sekundér a terciér 4.ročník vyššího gymnázia

Člověk a společnost Geografie Zeměpis Sekundér a terciér 4.ročník vyššího gymnázia Název vzdělávacího materiálu: Číslo vzdělávacího materiálu: Autor vzdělávací materiálu: Období, ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Vzdělávací předmět: Tematická

Více

kapitola 62 - tabulková část

kapitola 62 - tabulková část 6200 00 00 00/80 ODĚVY A ODĚVNÍ DOPLŇKY, JINÉ NEŽ PLETENÉ NEBO HÁČKOVANÉ 6201 00 00 00/80 Pánské nebo chlapecké kabáty, pláště, pláštěnky, větrovky, bundy (včetně lyžařských) a podobné výrobky, jiné než

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Pořadovéčíslo DUM 216 Jméno autora Ing. Jaroslava Macounová Datum, ve kterém byl DUM vytvořen 25. 9. 2012 Ročník, pro který je DUM určen 9. Vzdělávací oblast (klíčová slova) Metodický

Více

STANDARDIZACE TEXTILNÍCH VÝROBKŮ TEXTILNÍ ODPAD A EKOLOGIE

STANDARDIZACE TEXTILNÍCH VÝROBKŮ TEXTILNÍ ODPAD A EKOLOGIE Přednášející: Ing. Marie Havlová, Ph.D. STANDARDIZACE TEXTILNÍCH VÝROBKŮ TEXTILNÍ ODPAD A EKOLOGIE 13. Přednáška Náplní přednášky je orientace v oblasti textilního odpadu a problematiky životního prostředí.

Více

situace téměř nedotkla, naopak v roce 1922 byla zahájena stavba velké betonové budovy na ulici Nadační, uvnitř komplexu byly postaveny garáže a byl zm

situace téměř nedotkla, naopak v roce 1922 byla zahájena stavba velké betonové budovy na ulici Nadační, uvnitř komplexu byly postaveny garáže a byl zm Vlněna Jedním z hlavních nositelů tradic brněnského textilního průmyslu je nesporně podnik Vlněna se svými šesti závody, z nichž největší byl závod 1, nacházející se na ulici Přízové. Závod vznikl spojením

Více

Statistiky zahraničního obchodu jednotlivých subjektů Severozápadního federálního okruhu celkem, detailně pak s ČR

Statistiky zahraničního obchodu jednotlivých subjektů Severozápadního federálního okruhu celkem, detailně pak s ČR k 22.10.2015 Statistiky zahraničního obchodu jednotlivých subjektů Severozápadního federálního okruhu celkem, detailně pak s ČR Zahraniční obchod zbožím jednotlivých subjektů Severozápadního federálního

Více

kapitola 56 - tabulková část

kapitola 56 - tabulková část 5600 00 00 00/80 VATA, PLSŤ A NETKANÉ TEXTILIE; SPECIÁLNÍ NITĚ; MOTOUZY, ŠŇŮRY, PROVAZY A LANA A VÝROBKY Z NICH 5601 00 00 00/80 Vt z textilních mteriálů výrobky z ní; textilní vlákn o délce nepřeshující

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU)

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) L 335/42 Úřední věstník Evropské unie 17.12.2011 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 1322/2011 ze dne 16. prosince 2011, kterým se mění příloha I nařízení Rady (ES) č. 517/94 o společných pravidlech dovozu

Více

TEXTILIE, TEXTILNÍ A ODĚVNÍ VÝROBKY

TEXTILIE, TEXTILNÍ A ODĚVNÍ VÝROBKY DB TEXTILIE, TEXTILNÍ A ODĚVNÍ VÝROBKY 17 TEXTILIE A TEXTILNÍ VÝROBKY; SOUVISEJÍCÍ PRÁCE 17.1 Textilní vlákna a příze, tuk z ovčí vlny 17.10 Textilní vlákna a příze, tuk z ovčí vlny 17.10.1 Tuk z ovčí

Více

PŘÍLOHA. nařízení Komise v přenesené pravomoci,

PŘÍLOHA. nařízení Komise v přenesené pravomoci, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 28.7.2015 C(2015) 5195 final ANNEX 1 PART 2/3 PŘÍLOHA nařízení Komise v přenesené pravomoci, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 952/2013, pokud

Více

POMOC PRO TEBE CZ.1.07/1.5.00/34.0339

POMOC PRO TEBE CZ.1.07/1.5.00/34.0339 POMOC PRO TEBE CZ.1.07/1.5.00/34.0339 Soukromá SOŠ manažerská a zdravotnická s. r. o., Břeclav Označení Název Anotace Autor VY_32_INOVACE_ZBO-11 Pracovní list opakovací písemná práce Pracovní list pomáhá

Více

s ohledem na Smlouvu o fungování Evropské unie, a zejména na čl. 207 odst. 2 této smlouvy,

s ohledem na Smlouvu o fungování Evropské unie, a zejména na čl. 207 odst. 2 této smlouvy, 3.3.2017 Úřední věstník Evropské unie L 57/31 NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2017/354 ze dne 15. února 2017, kterým se mění nařízení (EU) 2015/936 o společných pravidlech dovozu textilních

Více

Pro školní rok 2019/20 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období:

Pro školní rok 2019/20 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období: Pro školní rok 2019/20 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období: Termíny konání profilových zkoušek jarního období 1. 4.

Více

S utěrkou (nejen) na jarní úklid. Len se nešpiní

S utěrkou (nejen) na jarní úklid. Len se nešpiní Duben 4., 2013 S utěrkou (nejen) na jarní úklid Tatam je doba, kdy i obyčejná prachovka byla nedostatkovým zbožím. Dnes už je na trhu takové množství utěrek z nejrůznějších materiálů, že bychom vám v tom

Více

kapitola 63 - tabulková část

kapitola 63 - tabulková část 6300 00 00 00/80 JINÉ ZCELA ZHOTOVENÉ TEXTILNÍ VÝROBKY; SOUPRAVY; OBNOŠENÉ ODĚVY A POUŽITÉ TEXTILNÍ VÝROBKY; HADRY 6301 00 00 00/10 I. JINÉ ZCELA ZHOTOVENÉ TEXTILNÍ VÝROBKY 6301 00 00 00/80 Přikrývky a

Více

A8-0311/ Dovoz textilních výrobků pocházejících z některých třetích zemí, na které se nevztahují zvláštní pravidla dovozu Unie

A8-0311/ Dovoz textilních výrobků pocházejících z některých třetích zemí, na které se nevztahují zvláštní pravidla dovozu Unie 13.1.2017 A8-0311/ 001-017 POZMĚŇOVACÍ NÁVRHY 001-017 které předložil Výbor pro mezinárodní obchod Zpráva Hannu Takkula A8-0311/2016 Dovoz textilních výrobků pocházejících z některých třetích zemí, na

Více

15.12.2012 Úřední věstník Evropské unie 1815

15.12.2012 Úřední věstník Evropské unie 1815 15.12.2012 Úřední věstník Evropské unie 1815 Dodatek 1 P o z n á m k a 1 : ÚVODNÍ POZNÁMKY K PŘÍLOZE II Seznam v dodatku 2 stanoví pro každý produkt podmínky, které musí být splněny, aby tento produkt

Více

Dráty a lana. Přehled výrobků

Dráty a lana. Přehled výrobků Přehled výrobků 29 Pár slov k lana ocelová a jejich složení Jeden pramen lana se skládá z jedné nebo více vrstev lanových drátů, šroubovitě vinutých kolem jádra. Pramencové lano je tvořeno jednou nebo

Více

kapitola 54 - tabulková část

kapitola 54 - tabulková část 5400 00 00 00/80 CHEMICKÁ NEKONEČNÁ VLÁKNA; PÁSKY A PODOBNÉ TVARY Z CHEMICKÝCH TEXTILNÍCH MATERIÁLŮ 5401 00 00 00/80 Šicí nitě z chemických nekonečných vláken, též upravené pro drobný prodej 5401 10 00

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 59.060.01 Květen 2011 Textilie Kvantitativní chemická analýza Část 7: Směsi polyamidu a určitých jiných vláken (metoda s použitím kyseliny mravenčí) ČSN EN ISO 1833-7 80 0216

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3707 Šablona: III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_117 Jméno autora: Mgr. Martina Sládková Datum

Více

Sankce: EU versus Rusko. Rizika přímých a nepřímých dopadů oboustranných sankcí. David Marek Hlavní ekonom Deloitte Czech Republic

Sankce: EU versus Rusko. Rizika přímých a nepřímých dopadů oboustranných sankcí. David Marek Hlavní ekonom Deloitte Czech Republic Sankce: EU versus Rusko Rizika přímých a nepřímých dopadů oboustranných sankcí David Marek Hlavní ekonom Deloitte Czech Republic Přehled Přímé dopady Sankce EU proti Rusku 3 Sankce Ruska proti EU 4 Nepřímé

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA

MASARYKOVA UNIVERZITA MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Katedra didaktických technologií Bakalářská práce BRNO 2012 Martina Broklová MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Katedra didaktických technologií Výukový

Více

Modul pružnosti [MPa] Hustota [kg/m 3 ] PP ABS PP 15T PP 20GF PP 30NF-Ce PP 30NF-Co PP 30NF-F PP 30NF-H PP 30NF-W. Cena [EUR/kg]

Modul pružnosti [MPa] Hustota [kg/m 3 ] PP ABS PP 15T PP 20GF PP 30NF-Ce PP 30NF-Co PP 30NF-F PP 30NF-H PP 30NF-W. Cena [EUR/kg] 4000 Modul pružnosti [MPa] 3500 3000 2500 2000 1500 1000 500 0 PP ABS PP 15T PP 20GF PP 30NF-Ce PP 30NF-Co PP 30NF-F PP 30NF-H PP 30NF-W Porovnání modulu pružnosti [MPa] u vybraných polymerů a zelených

Více

Pro školní rok 2014/15 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období:

Pro školní rok 2014/15 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období: Pro školní rok 2014/15 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období: Termíny konání profilových zkoušek jarního období 17. 4.

Více

PE-CONS 54/1/16 REV 1 CS

PE-CONS 54/1/16 REV 1 CS EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT RADA Štrasburk 15. února 2017 (OR. en) 2016/0029 (COD) LEX 1717 PE-CONS 54/1/16 REV 1 STIS 8 TEXT 3 WTO 353 CODEC 1853 NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, KTERÝM SE

Více

EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT

EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT RADA Brusel 25. ledna 2017 (OR. en) 2016/0029 (COD) PE-CONS 54/16 STIS 8 TEXT 3 WTO 353 CODEC 1853 PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY Předmět: NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A

Více

Inovace výuky zoologie Skladištní škůdci

Inovace výuky zoologie Skladištní škůdci Inovace výuky zoologie Skladištní škůdci Vojtech Baláž Ústav biologie a chorob volně žijících zvířat Fakulta veterinární hygieny a ekologie Veterinární a farmaceutická univerzita Brno Skladištní škůci

Více

Kategorizace prací u látek se senzibilizujícími účinky a možnosti prevence

Kategorizace prací u látek se senzibilizujícími účinky a možnosti prevence 22.konzultační den Alergeny v pracovním prostředí 17.4.2008 Kategorizace prací u látek se senzibilizujícími účinky a možnosti prevence Bečvářová L., Šamánek J., Dlouhá B., Baumruk J., SZÚ, Centrum pracovního

Více

Mechanická technologie netkaných textilií Katedra netkaných textilií a nanovlákenných materiálů KAPITOLA VIII. Všívání - Tufting

Mechanická technologie netkaných textilií Katedra netkaných textilií a nanovlákenných materiálů KAPITOLA VIII. Všívání - Tufting KAPITOLA VIII. Všívání - Tufting Všívání - Tufting Technologie všívání byla vynalezena začátkem 50 let. Základním principem technologie je všívání vlasové niti do podkladové textilie. Koberce Aplikace

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 59.060.01 Květen 2011 Textilie Kvantitativní chemická analýza Část 19: Směsi celulózových vláken a azbestu (metoda spalováním) ČSN EN ISO 1833-19 80 0216 idt ISO 1833-19:2006

Více

High-tech pletené rukavice s povrstvenou dlaní

High-tech pletené rukavice s povrstvenou dlaní High-tech pletené rukavice s povrstvenou dlaní VE732 Pletené rukavice. Materiál bavlna/polyester. Dlaň a konce prstů povrstvené polyuretanem. Hustota úpletu 10. Barvy : Šedá Velikosti : 08/09/10 Ref :

Více

Výstroj českých vojáků

Výstroj českých vojáků Výstroj českých vojáků katalog a užitečné informace Vojenské zařízení 8521 Brno 2006 OBSAH Obsah 3 Katalog výstrojních součástek 9 Úvod jak se orientovat v katalogu 11 Stejnokroje 13 Blůzy 97 13 Blůzy

Více

NEWS II/09. Rukavice pro profesionály

NEWS II/09. Rukavice pro profesionály NEWS II/09 Rukavice pro profesionály Protichemické ochranné rukavice SivoChem 759 759 7-10 > Laboratorní práce a výzkum > Chemický průmysl > Ochrana výrobků > Biotechnologie > Lékařská technika > Farmaceutický

Více

PŘÍLOHA. návrhu rozhodnutí Rady. o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Japonskem o hospodářském partnerství

PŘÍLOHA. návrhu rozhodnutí Rady. o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Japonskem o hospodářském partnerství EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 18.4.2018 COM(2018) 192 final ANNEX 3 PŘÍLOHA návrhu rozhodnutí Rady o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Japonskem o hospodářském partnerství CS CS PŘÍLOHA 3-A ÚVODNÍ

Více

Základy textilní a oděvní výroby 2, podzim 2011

Základy textilní a oděvní výroby 2, podzim 2011 Základy textilní a oděvní výroby 2, podzim 2011 Přednáška č.1 Petr Benešovský, benesovsky@tzu.cz 21.10. 14:30-16:00, učebna 25 - organizace výuky, studijní materiály, poţadavky ke zkoušce - textilní průmysl

Více

Celulosa. Polysacharid, jehož řetězec je tvořen z molekul β glukosy (β D- glukopyranosa) spojených 1,4 glykosidickou vazbou.

Celulosa. Polysacharid, jehož řetězec je tvořen z molekul β glukosy (β D- glukopyranosa) spojených 1,4 glykosidickou vazbou. Přírodní polymery Celulosa Polysacharid, jehož řetězec je tvořen z molekul β glukosy (β D- glukopyranosa) spojených 1,4 glykosidickou vazbou. cellobiosa n Vysoká - 10 6 M n Lineární makromolekuly Vysoce

Více

Vlněné koberce VOIVO

Vlněné koberce VOIVO Silk Design Vlněné koberce VOIVO Jedná se o ručně vázané viskózové koberce, známé také jako koberce z umělého hedvábí. Vyznačují se nízkým a hustým vlasem (do 10 mm) s kovovým odleskem. Tyto luxusní koberce

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD UBYTOVNY

POŽÁRNÍ ŘÁD UBYTOVNY POŽÁRNÍ ŘÁD UBYTOVNY Ing. Petr Kukla, 687 13 Březolupy 387 provozovna PROVOZNÍ UBYTOVNY BŘEZOLUPY 687 13 BŘEZOLUPY 172 IČO: 628 05 991 zpracoval: 9.9.2009 Bc. Stanislav Staněk Odbornou způsobilost vydalo

Více

PREZENTACE AREÁLŮ BÝVALÝCH ZÁVODŮ VE FRÝDKU-MÍSTKU

PREZENTACE AREÁLŮ BÝVALÝCH ZÁVODŮ VE FRÝDKU-MÍSTKU PREZENTACE AREÁLŮ BÝVALÝCH ZÁVODŮ VE FRÝDKU-MÍSTKU SLEZAN Frýdek-Místek a.s. zastoupená insolvenčním správcem Ing. Jiřím Hanákem Na Příkopě 1221 738 15 Frýdek-Místek Kontaktní osoba: JUDr. Luděk Korč Tel:

Více

NOVÉ POLYFUNKČNÍ VYUŽITÍ VÝROBNÍHO OBJEKTU VLNĚNY V BRNĚ. Průvodní zpráva

NOVÉ POLYFUNKČNÍ VYUŽITÍ VÝROBNÍHO OBJEKTU VLNĚNY V BRNĚ. Průvodní zpráva NOVÉ POLYFUNKČNÍ VYUŽITÍ VÝROBNÍHO OBJEKTU VLNĚNY V BRNĚ Průvodní zpráva Předkládaná diplomní práce se zabývá rekonverzí vybraných objektů, které jsou součástí bývalého výrobního areálu textilní továrny

Více

Plasty A syntetická vlákna

Plasty A syntetická vlákna Plasty A syntetická vlákna Plasty Nesprávně umělé hmoty Makromolekulární látky Makromolekuly vzniknou spojením velkého množství atomů (miliony) Syntetické či přírodní Známé od druhé pol. 19 století Počátky

Více

Speciální ZŠ a MŠ Adresa. U Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programu CZ. 1. 07 Název op. programu

Speciální ZŠ a MŠ Adresa. U Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programu CZ. 1. 07 Název op. programu Subjekt Speciální ZŠ a MŠ Adresa U Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programu CZ. 1. 07 Název op. programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy 21 Název výzvy Žádost o fin. podporu

Více

19.12.2009 Úřední věstník Evropské unie L 338/33

19.12.2009 Úřední věstník Evropské unie L 338/33 19.12.2009 Úřední věstník Evropské unie L 338/33 PŘÍLOHA Přílohy I, II, III, V a VII nařízení (EHS) č. 3030/93 se mění takto: (1) Příloha I se nahrazuje tímto: PŘÍLOHA I TEXTILNÍ VÝROBKY UVEDENÉ V ČLÁNKU

Více

4/ Najemní dům, Koliště 649/31, Otto Eisler,1935-1936

4/ Najemní dům, Koliště 649/31, Otto Eisler,1935-1936 BRNO RUB RINGSTRASSE ZÁDA OKRUŽNÍ TŘÍDY Procházka po zázemí reprezentativní architektury okružní třídy, průmyslových objektech i dalších zajímavých stavbách. Trasa procházky vedla od Domu umění ulicí Koliště

Více

Pro školní rok 2017/18 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období:

Pro školní rok 2017/18 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období: Pro školní rok 2017/18 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období: Termíny konání profilových zkoušek jarního období 3. 4.

Více

ŽIDLE Ž002 Ž003. www.glamur.cz. CENA: 6 426,- Kč bez DPH. kovová židle černé barvy. kov, postaršená modrá akrylová barva

ŽIDLE Ž002 Ž003. www.glamur.cz. CENA: 6 426,- Kč bez DPH. kovová židle černé barvy. kov, postaršená modrá akrylová barva Ž001 kovová židle modré barvy CENA: 6 426,- Kč bez DPH kov, postaršená modrá akrylová barva Rozměry (cm): v 84 x š 40 x h 50 Hmotnost: 6 kg Ž002 Ž003 kovová židle zelené barvy kovová židle žluté barvy

Více

Faktory ohrožující knihovní fondy

Faktory ohrožující knihovní fondy Faktory ohrožující knihovní fondy Národní knihovna České republiky Ing. Petra Vávrová, PhD., Mgr. Jitka Neoralová, Odbor ochrany knihovních fondů NK ČR e-mail: petra.vavrova@nkp.cz Odbor ochrany knihovních

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU)

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 8.12.2012 Úřední věstník Evropské unie L 336/55 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 1165/2012 ze dne 7. prosince 2012, kterým se mění příloha I nařízení Rady (ES) č. 517/94 o společných pravidlech dovozu

Více

Pro školní rok 2016/17 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období:

Pro školní rok 2016/17 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období: Pro školní rok 2016/17 vyhlašuji následující témata povinné a nepovinné profilové části maturitní zkoušky jarního a podzimního zkušebního období: Termíny konání profilových zkoušek jarního období 5. 4.

Více

Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám

Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám VY_52_INOVACE_ZBO2_4764HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: V/2 Datum vytvoření:

Více

Spotřební průmysl. Řada oborů s dlouhodobou tradicí

Spotřební průmysl. Řada oborů s dlouhodobou tradicí Spotřební průmysl 1. Zápis poznámek 2. Procvičení na mapkách 3. Zápis úkolů na zkoušení 4. Řešení křížovky 5. Domácí úkol Které ze závodů, které jsme si uvedli již neexistují? Spotřební průmysl Řada oborů

Více

CZ-NACE PROGRAM NEMOVITOSTI REKONSTRUKCE OBJEKTU

CZ-NACE PROGRAM NEMOVITOSTI REKONSTRUKCE OBJEKTU Příloha č. 1 část A CZ-NACE PROGRAM NEMOVITOSTI REKONSTRUKCE OBJEKTU Oddíl Skupina Název Sekce C - Zpracovatelský průmysl 1) 10 Výroba potravinářských výrobků 2) 11 Výroba nápojů 2) 13 Výroba textilií

Více

5427/17 jsp/mb 1 DRI

5427/17 jsp/mb 1 DRI Rada Evropské unie Brusel 25. ledna 2017 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2016/0029 (COD) 5427/17 INFORMATIVNÍ POZNÁMKA Odesílatel: Příjemce: Předmět: Generální sekretariát Rady Výbor stálých zástupců

Více

Základní informace o areálu Perla 01

Základní informace o areálu Perla 01 Základní informace o areálu Perla 01 Umístění bývalého textilního závodu Perla 01 v Ústí nad Orlicí je v blízkém sousedství Mírového náměstí, tedy do centra. V pohledu velikosti lokality a jeho atraktivity

Více

Textilní výroba v českých zemích ve 13. 15. století. PhDr. Helena Březinová, Ph.D. Archeologický ústav AV ČR Praha, v.v.i. brezinova@arup.cas.

Textilní výroba v českých zemích ve 13. 15. století. PhDr. Helena Březinová, Ph.D. Archeologický ústav AV ČR Praha, v.v.i. brezinova@arup.cas. Textilní výroba v českých zemích ve 13. 15. století PhDr. Helena Březinová, Ph.D. Archeologický ústav AV ČR Praha, v.v.i. brezinova@arup.cas.cz Poznání středověké textilní produkce Rozsáhlá a složitá problematika

Více