Výroční zpráva o činnosti školy. Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva o činnosti školy. Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy"

Transkript

1 Výroční zpráva o činnosti školy Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Školní rok 2012/2013

2 Základní údaje o škole Název : Střední škola stavebních řemesel Brno - Bosonohy Sídlo : Pražská 38b, Brno Bosonohy, Zřizovatel : Jihomoravský kraj Školy a školská zařízení, jejichž činnost organizace vykonává : Střední škola kapacita 1020 žáků Domov mládeže kapacita 360 lůžek Školní jídelna výdejna kapacita 500 stravovaných Vedení školy : Ing. Hypr Josef, ředitel Ing. Halavín Ivan, zástupce ředitele pro odborný výcvik Mgr. Ryl Milan, zástupce ředitele pro teoretické vyučování, statutární zástupce Ing. Brücknerová Zdeňka, zástupkyně ředitele pro teoretické vyučování Mgr. Knapil Miloslav, zástupce ředitele pro výchovu mimo vyučování Vaňková Jaroslava, vedoucí ekonomického úseku Ing. Dobis Aleš, vedoucí technického úseku Adresa pro dálkový přístup : Charakteristika školy : Škola byla založena v roce 1958 jako učiliště Průmyslových staveb Brno. Po celou dobu své existence si zachovávala charakter stavebního učiliště. Těžištěm činnosti školy byla a stále je příprava mládeže na povolání ve stavebnictví, strojnictví a dřevozpracujícím průmyslu. Významným mezníkem pro další rozvoj školy bylo její přestěhování do nově vybudovaného areálu v Brně Bosonohách v r Díky tomu se škola stala jedním z hlavních subjektů učňovského školství v regionu Brno i v regionech okolních. Ve školním roce 2012/13 zahrnovala vzdělávací nabídka školy : Výuku tříletých oborů vzdělání s výučním listem zedník, zedník (obkladač), tesař, klempíř (stavební výroba), pokrývač, kominík, truhlář, čalouník, umělecký truhlář a řezbář (umělecký truhlář), instalatér, mechanik plynových zařízení, strojní mechanik (zámečník) denní formou.

3 Výuku čtyřletých maturitních oborů vzdělání stavební materiály a uměleckořemeslné zpracování dřeva(zaměření na truhlářské práce a zaměření na čalounické a dekoratérské práce) denní formou. Výuku dvouletých nástavbových maturitních oborů stavební provoz, provozní technika, nábytkářská a dřevařská výroba denní formou. Výuku tříletých nástavbových maturitních oborů stavební provoz a provozní technika dálkovou formou. Další profesní vzdělávání dospělých kvalifikační a rekvalifikační studium ( kurzy, zaškolení atd.), základní, rozšiřovací a opakované kurzy a školení pracovníků vybraných profesí, vzdělávací kurzy a školení pracovníků z odborné praxe. Nabídku svářečské školy, která provádí kurzy zakončené svářečskými zkouškami, kurzy zakončené úředními svářečskými zkouškami podle evropských norem a periodická svářečská přezkoušení. Přípravné kurzy ke zkouškám profesních kvalifikací podle zákona č. 179/2006 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Možnost konání zkoušek profesních kvalifikací podle zákona č. 179/2006 Sb. Škola je autorizovanou osobou pro přezkoušení v celkem 30 profesních kvalifikacích. Z nabízených oborů je pro potřeby brněnského regionu nepostradatelná především výuka oborů zedník, kominík, tesař, klempíř pro stavební výrobu, pokrývač a mechanik plynových zařízení. Obory tesař, klempíř pro stavební výrobu, pokrývač, mechanik plynových zařízení a kominík vyučuje naše škola jako jediná v Brně. Při výuce velmi úzce spolupracuje s Cechem klempířů, pokrývačů a tesařů ČR, Cechem obkladačů ČR, Cechem topenářů a instalatérů ČR, Cechem pro zateplování budov ČR, Cechem čalouníků a dekoratérů ČR, Cechem kominíků ČR, Společenstvem kominíku ČR a Společenstvem kominických mistrů Moravy a Slezska. Komplexní areál školy je vybaven vším potřebným pro výuku stavebních oborů i pro všestranné vyžití žáků ve volném čase. Součástí areálu jsou prostory pro teoretické vyučování s odbornými učebnami a učebnami výpočetní techniky, kompletně vybavené dílny pro odborný výcvik, moderní výukové centrum pro výuku oborů klempíř pro stavební výrobu, pokrývač a tesař, domov mládeže s výdejnou stravy a komplex hřišť pro sportovní vyžití (kopaná, volejbal, nohejbal, košíková, tenis, badminton, florbal, box, kulečník). K výuce i samostatnému studiu slouží studovny, knihovna a vysokorychlostní WiFi připojení k internetu přístupné celý den žákům školy a ubytovaným na domově mládeže. Areál školy se nachází v klidném prostředí na předměstí Brna, které je tradičním centrem průmyslu, kultury a školství. Je přitom lehce dopravně dostupný ze středu města i ostatních městských částí. Škola vždy byla přirozeným spádovým centrem pro zájemce o studium z brněnského regionu i regionů okolních. V poslední době na naší škole studují především žáci z celého Brna a jeho okolí. Podíl žáků ze vzdálenějších regionů se v rámci současného trendu neustále snižuje.

4 Údaje o školské radě Členové rady za zřizovatele: Lubomír Smutek - předseda školské rady Mgr. Jiří Dvořáček Milan Hrdlička Členové za pedagogické pracovníky školy: Mgr. Milan Ryl Bc. Jaroslav Kresánek Mgr. Arnošt Bár Trávníky 79, Brno Vltavská 21, Brno Lány 9, Brno Výstavní 24, Brno Franzova 35, Brno Veselská 51, Popůvky Členové za žáky a zákonné zástupce: Veronika Vašinová Dobřínsko 119 Lukáš Janoušek Mánesova 1008, Moravské Budějovice Vojtěch Komosný U školky 377, Dolní Bojanovice Náplň činnosti školské rady : Projednání návrhu školních vzdělávacích programů. Projednání způsobu realizace školních vzdělávacích programů. Schválení Výroční zprávy o činnosti školy. Projednání způsobu hospodaření školy a Výroční zprávy o hospodaření. Projednání rozpočtu školy. Schválení klasifikačního řádu. Projednání stipendijního řádu pro vybrané obory vzdělání s výučním listem. Projednání inspekčních zpráv ČŠI. Účast na tvorbě dlouhodobého koncepčního záměru rozvoje školy včetně oblasti celoživotního vzdělávání.

5 Přehled oborů vzdělání V následujícím přehledu jsou uvedeny obory vzdělání, které škola ve školním roce 2012/2013 vyučovala a měla zařazeny do školského rejstříku. Tříleté obory vzdělání s výučním listem : Forma studia : Denní Délka studia : Tři roky Ukončení : Závěrečná zkouška písemná, praktická a ústní zkouška Doklad o dosaženém vzdělání : Výuční list a Vysvědčení o závěrečné zkoušce H/01 Zedník H/01 Zedník ( Obkladač) H/01 Tesař H/01 Truhlář H/01 Čalouník H/02 Umělecký truhlář a řezbář ( Umělecký truhlář) H/01 Klempíř ( stavební výroba) H/01 Pokrývač H/01 Instalatér H/01 Kominík H/02 Mechanik plynových zařízení H/01 Strojní mechanik ( zámečník ) Výuka oborů vzdělání s výučním listem probíhala ve všech třech ročnících již podle školních vzdělávacích programů. Nástavbové obory vzdělání s maturitní zkouškou : Forma studia : Denní Dálková Délka studia : Dva roky Tři roky Ukončení : Maturitní zkouška společná a profilová část podle zákona č. 561/2004 Sb. ( školský zákona ) ve znění pozdějších předpisů. Doklad o dosaženém vzdělání: Maturitní vysvědčení, Protokol o výsledcích společné části maturitní zkoušky L/502 Stavební provoz L/51 Stavební provoz L/506 Provozní technika L/51 Provozní technika L/502 Dřevařská a nábytkářská výroba ( pouze denní studium) L/51 Nástavbová a dřevařská výroba ( pouze denní studium ) V nástavbových oborech probíhala výuka 1. ročníků podle školních vzdělávacích programů, ve 2. a 3. ročníku ještě podle dobíhajících učebních dokumentů.

6 Čtyřleté obory vzdělání: Kategorie M Forma studia : Denní Délka studia : Čtyři roky Ukončení : Maturitní zkouška společná a profilová část podle zákona č. 561/2004 Sb. ( školský zákona ) ve znění pozdějších předpisů. Doklad o dosaženém vzdělání: Maturitní vysvědčení, Protokol o výsledcích společné části maturitní zkoušky M/001 Stavební materiály Ve všech ročnících studijního oboru stavební materiály probíhala výuka podle dobíhajících učebních dokumentů. Kategorie L Forma studia : Denní Délka studia : Čtyři roky Ukončení : Maturitní zkouška společná a profilová část podle zákona č. 561/2004 Sb. ( školský zákona ) ve znění pozdějších předpisů. Doklad o dosaženém vzdělání: Maturitní vysvědčení, Protokol o výsledcích společné části maturitní zkoušky L/02 Uměleckořemeslné zpracování dřeva zaměření na práce truhlářské, zaměření na práce čalounické a dekoratérské. Ve všech ročnících studijního oboru uměleckořemeslné zpracování dřeva probíhá výuka podle školních vzdělávacích programů.

7 Personální zabezpečení činnosti školy Přehled zaměstnanců školy středisko příjmení jméno titul funkce 105 Beránková Jarmila mzdový účetní 105 Čermák Stanislav vrátný 105 Dobis Aleš Ing. vedoucí technicko provozního úseku 105 Halavín Jakub údržbář 105 Hradil Jiří údržbář 105 Kalinová Petra personalista 105 Klapal Ladislav provozní elektrikář 105 Košťálová Marta referent zásobování 105 Kuchař Petr referent majetkové správy 105 Kytnerová Bohuslava účetní 105 Lengál Metoděj dopravní referent 105 Musilová Zuzana účetní 105 Nováková Jana asistentka ředitele 105 Panáčková Jarmila Ing. vedoucí správy budov a technických činností 105 Rambousek Libor JUDr. právník 105 Reiter Zdeněk vrátný 105 Shorný Jiří vrátný 105 Sobková Hana účetní 105 Sobotková Ivana Ing. účetní 105 Truhlář Václav Bc. školník 105 Vaňková Jaroslava vedoucí ekonomického úseku 105 Vyhňáková Věra vedoucí účetní 105 Francová Eva DiS. asistentka ZŘ pro TV 105 Smejkal Miloš Mgr. pracovník vztahů k veřejnosti 110 Holá Beáta Mgr. vedoucí regionálního střediska 110 Koudelka Vladimír Mgr. PR manažer 110 Prokop Libor Ing. realizátor mediálních výstupů 110 Rozprýmová Hana Mgr. poradce v oblasti dalšího vzdělávání 115 Adamová Marie vychovatel 115 Bednářová Mlaskačová Iva vychovatel 115 Geisselreiter Jindřich vychovatel 115 Knapil Miloslav Mgr. zástupce ředitele pro výchovu mimo vyučování 115 Komínek Roman vychovatel 115 Opálková Zdeňka vychovatel 115 Ševčíková Radmila vychovatel 115 Žůrková Irena vychovatel 124 Bár Arnošt Mgr. učitel 124 Hanák Martin Mgr. učitel 124 Jarošková René Ing. učitel 124 Silovská Jitka Mgr. učitel 124 Suchomel Vilém PaedDr. učitel

8 124 Suchomel Ladislav Ing. učitel 124 Toušková Hana Ing. učitel 125 Bednářová Smíšková Jitka Mgr. učitel 125 Božeková Jana Ing. učitel 125 Brücknerová Zdeňka Ing. zástupce ředitele pro teoretické vyučování 125 Březinová Magda Ing. učitel 125 Dvořáčková Rodana Ing. učitel 125 Dvořáková Ilja RNDr. učitel 125 Dytrtová Jitka Mgr. učitel 125 Hájková Hana Mgr. učitel 125 Hladká Lucie Ing. učitel 125 Huňáčková Jana PhDr. učitel 125 Hypr Josef Ing. ředitel školy 125 Chaloupková Jana Mgr. učitel 125 Jašek Jan Ing. učitel 125 Kuchař Emil Mgr. učitel 125 Krula Pavel Ing. učitel 125 Lukáš Antonín Mgr. učitel 125 Malinský Robert Ing. učitel 125 Měřinský Zdeněk Mgr. učitel 125 Mojžíš František Mgr. učitel 125 Mojžíšová Eva Ing. učitel 125 Musil Jiří PhDr.MgrPh. učitel 125 Musílková Magda PaedDr. učitel 125 Nešpor Petr Ing. učitel 125 Ondráček Libor Ing. učitel 125 Ryl Milan Mgr. zástupce ředitele pro teoretické vyučování 125 Sedláček Miloslav Ing. učitel 125 Siudová Kateřina Mgr. učitel 125 Stebel Jerzy Ing. učitel 125 Svobodová Irena Ing. učitel 125 Šaumanová Mária Ing. učitel 125 Špičková Alena Ing. učitel 125 Wilfertová Helena Mgr. učitel 125 Žaža Josef Mgr. učitel 135 Hedijová Růžena kuchař 135 Medová Drahomíra kuchař 135 Špačková Jitka kuchař 145 Dubač Zbyněk učitel odborného výcviku 145 Eliáš Miloš učitel odborného výcviku 145 Haan Milan učitel odborného výcviku 145 Halavín Ivan Ing. zástupce ředitele pro odborný výcvik 145 Hypr Roman Ing. učitel odborného výcviku 145 Janderka František učitel odborného výcviku 145 Jaša Jiří učitel odborného výcviku 145 Kadlec Jan učitel odborného výcviku

9 145 Kalabis František učitel odborného výcviku 145 Káňa Antonín učitel odborného výcviku 145 Konečný Ondřej učitel odborného výcviku 145 Koťa Karel učitel odborného výcviku 145 Kovář Jiří Bc. učitel odborného výcviku 145 Kresánek Jaroslav Mgr. vedoucí učitel odborného výcviku 145 Křiva Marek učitel odborného výcviku 145 Kubík Pavel učitel odborného výcviku 145 Maděránek Miloš Bc. učitel odborného výcviku 145 Mahovský Jaroslav Bc. učitel odborného výcviku 145 Malý Karel učitel odborného výcviku 145 Mariánek Richard učitel odborného výcviku 145 Matoušek Karel učitel odborného výcviku 145 Miklík Josef učitel odborného výcviku 145 Mikulica Zdeněk učitel odborného výcviku 145 Mrázek Jiří učitel odborného výcviku 145 Pazour Vladimír učitel odborného výcviku 145 Plaček Alois učitel odborného výcviku 145 Poláček Libor učitel odborného výcviku 145 Přibyl Josef Bc. učitel odborného výcviku 145 Rosendorf Lukáš učitel odborného výcviku 145 Říha Zdeněk učitel odborného výcviku 145 Stehno Jiří Bc. učitel odborného výcviku 145 Stehno Jan vedoucí učitel odborného výcviku 145 Straka Petr učitel odborného výcviku 145 Svoboda Libor vedoucí učitel odborného výcviku 145 Široký Milan Bc. učitel odborného výcviku 145 Tesař Karel učitel odborného výcviku 145 Tesař František Ing. učitel odborného výcviku 145 Vítek Petr Mgr. učitel odborného výcviku 145 Zadák Petr učitel odborného výcviku 155 Blažková Eva Mgr. referent zahraničních vztahů 155 Šuráňová Veronika Mgr. psycholog 155 Menšíková Renata Bc. asistent 201 Kislerová Olga asistent 201 Košťál Jiří vedoucí útvaru celoživotního učení 201 Halouzková Lenka asistent 210 Blažek Jan technolog 210 Hungr Martin technolog 300 Kopecký Josef vrátný 300 Král Jiří údržbář - truhlář 300 Mykiska František provozní elektrotechnik 300 Vrána Miroslav vrátný 310 Cvetkovová Eva provozář 310 Košíček Miroslav domovník 310 Pazourek Stanislav Ing. domovník

10 Údaje o přijímacím řízení Kritéria přijímacího řízení pro uchazeče o studium ve školním roce 2013/2014 A. Kritéria pro obory vzdělání zakončené závěrečnou zkouškou: 1. Znalosti uchazeče vyjádřené hodnocením na vysvědčení z předchozího vzdělávání (výsledný průměr) 2. Přijímací zkouška není stanovena 3. Hodnocení dalších skutečností a) účast na olympiádách a soutěžích: jazykové, matematické, chemické, fyzikální, přírodovědné, dějepisné b) hodnocení za účast. - celostátní a krajské kolo průměr 1,0; - oblastní kolo místo průměr 1,2; 4. Zdravotní způsobilost Pořadí přijímaných žáků je sestaveno podle celkového průměru (průměr ze ZŠ a průměr za účast na soutěžích). Kód oboru vzdělání, délka studia, forma Název oboru vzdělání Nejvyšší počet přijatých uchazečů H/01 3 roky denní Zedník, zedník-obkladač H/01 3 roky denní H/01 3 roky denní H/01 3 roky denní H/01 3 roky denní H/01 3 roky denní H/01 3 roky denní H/02 3 roky denní H/01 3 roky denní H/01 3 roky denní Tesař 30 Truhlář 36 Klempíř - stavební výroba 14 Pokrývač 8 Instalatér 24 Kominík 20 Mechanik plynových zařízení 24 Strojní mechanik - zámečník 20 Čalouník 6

11 B. Kritéria pro obory vzdělání s talentovou zkouškou 1. Znalosti uchazeče vyjádřené hodnocením na vysvědčení z předchozího vzdělávání (výsledný průměr) 2. Talentová zkouška z výtvarné výchovy 3. Hodnocení dalších skutečností a) účast na olympiádách a soutěžích: jazykové, matematické, chemické, fyzikální, přírodovědné, dějepisné, výtvarné; b) hodnocení za účast. - celostátní a krajské kolo průměr 1,0; - oblastní kolo místo průměr 1,2; 4. Zdravotní způsobilost Pořadí přijímaných žáků je sestaveno podle celkového průměru (průměr ze ZŠ, známky z talentové zkoušky a průměr za účast na soutěžích). Kód oboru vzdělání, délka studia, forma H/02 3 roky denní Název oboru vzdělání Nejvyšší počet přijatých uchazečů Umělecký truhlář a řezbář L/02 4 roky denní Uměleckořemeslné zpracování dřeva 30 C. Kritéria pro obory vzdělání zakončené maturitní zkouškou: 1. Znalosti uchazeče vyjádřené hodnocením na vysvědčení z předchozího vzdělávání (výsledný průměr) 2. Výsledky přijímací zkoušky: test všeobecných znalostí, test obecných studijních předpokladů 3. Hodnocení dalších skutečností a) účast na olympiádách a soutěžích: jazykové, matematické, chemické, fyzikální, přírodovědné, dějepisné b) hodnocení za účast. - celostátní a krajské kolo průměr 1,0; - oblastní kolo místo průměr 1,2; 4. Zdravotní způsobilost Pořadí přijímaných žáků je sestaveno podle celkového průměru (průměr ze ZŠ, průměr přijímací zkoušky a průměr za účast na soutěžích). Žáci s PUP jsou zohledněni při hodnocení přijímacích zkoušek.

12 Kód oboru vzdělání, délka studia, forma Název oboru vzdělání Nejvyšší počet přijatých uchazečů M/01 4 roky denní Stavební materiály Obor nebude otevřen M/01 4 roky denní Nábytkářská a dřevařská výroba Obor nebude otevřen. D. Kritéria pro nástavbové obory 1. Znalosti uchazeče vyjádřené hodnocením na vysvědčení z předchozího vzdělávání (výsledný průměr) 2. Výsledky přijímací zkoušky: test všeobecných znalostí, test odborných znalostí 3. Hodnocení dalších skutečností a) účast na olympiádách a soutěžích: jazykové, matematické, odborné b) hodnocení za účast. - celostátní a krajské kolo průměr 1,0; - oblastní kolo místo průměr 1,2; 4. Zdravotní způsobilost Pořadí přijímaných žáků je sestaveno podle celkového průměru (průměr ze SŠ, průměr přijímací zkoušky a průměr za účast na soutěžích). Žáci s PUP jsou zohledněni při hodnocení přijímacích zkoušek. Kód oboru vzdělání, délka studia, forma Název oboru vzdělání Nejvyšší počet přijatých uchazečů L/51 2 roky denní Stavební provoz L/51 2 roky denní Provozní technika L/51 2 roky denní Nábytkářská a dřevařská 30 výroba L/51 3 roky dálková Stavební provoz L/51 3 roky dálková Provozní technika 30

13 Výsledky přijímacího řízení Název oboru Kód KKOV Přihlášeno Přijato Zedník H/ Tesař H/ Truhlář H/ Čalouník H/ Klempíř H/ Pokrývač H/ Strojní mechanik H/ Instalatér H/ Kominík H/ Mechanik plynových zařízení H/ Umělecký truhlář a řezbář H/ Stavební materiály M/ Uměleckořemeslné zpracování dřeva L/ Zedník zkrácené studium H/ Tesař zkrácené studium H/ Truhlář zkrácené studium H/ Čalouník zkrácené studium H/ Klempíř zkrácené studium H/ Pokrývač zkrácené studium H/ Strojní mechanik zkrácené studium H/ Instalatér zkrácené studium H/ Kominík zkrácené studium H/ Mechanik plynových zařízení zkrácené studium H/ Stavební provoz - denní L/ Stavební provoz - dálkové L/ Provozní technika - denní L/ Provozní technika - dálkové L/ Nábytkářská a dřevařská výroba - denní L/

14 Údaje o výsledcích vzdělávání žáků Výsledky maturitních zkoušek Počet žáků konajících zkoušku * Prospěli s vyznamenáním Prospěli Neprospěli Nepřipuštění ke zkoušce Gymnázium 4leté Gymnázium 6leté Gymnázium 8leté Ostatní obory a denní forma obory konzervatoře ostatní formy Nástavbové studium denní forma ostatní formy celkem Výsledky závěrečných zkoušek Počet žáků konajících zkoušku Prospěli s vyznamenáním Prospěli Neprospěli Nepřipuštění ke zkoušce 2leté obory leté obory celkem Výsledky reprezentantů školy v soutěžích odborných dovedností Mistrovství ČR s mezinárodní účastí v soutěži odborných dovedností oboru vzdělání klempíř - 1. místo v soutěži družstev Mistrovství ČR s mezinárodní účastí v soutěži odborných dovedností oboru vzdělání pokrývač - 1. místo v soutěži družstev Mistrovství ČR s mezinárodní účastí v soutěži odborných dovedností oboru vzdělání mechanik plynových zařízení - 1. místo v soutěži družstev i jednotlivců Mistrovství ČR s mezinárodní účastí v soutěži odborných dovedností oboru vzdělání kominík - 3. místo v soutěži družstev Mistrovství ČR s mezinárodní účastí v soutěži odborných dovedností oboru vzdělání čalouník - 2., 4. a 5. místo v soutěži jednotlivců Studentské projekty TurboCad 2012/ místo v soutěži jednotlivců

15 Údaje o prevenci sociálně patologických jevů V oblasti prevence sociálně patologických jevů má škola zpracován Minimální preventivní program, který je uveden v příloze této zprávy. Údaje o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků Další vzdělávání pedagogických pracovníků ve školním roce 2012/13 bylo zaměřeno zejména na přípravu pedagogických pracovníků na maturitní a závěrečné zkoušky, nové metody a trendy výuky, inovaci učiva odborných předmětů a přístup k žákům se specifickými vzdělávacími potřebami. Přehled absolvovaných kurzů a školení Počet Typ kurzu/školení zúčastněných Odborná školení pedagogických pracovníků 31 Školení výchovných poradců 2 Školení metodiků sociálně patologických jevů 1 Školení vedoucích pracovníků ve školství 5 Semináře ČKAIT 6 Semináře Rozvoj lidských zdrojů - projekty 9 Semináře o využití výpočetní techniky ve výuce a evidenci 2 Semináře Kvalita I - Nová závěrečná zkouška 6 Školení k problematice přístupu k žákům se SVP 8 Vzdělávání pedagogických pracovníků k nové maturitní zkoušce 12 celkem 82 Údaje o aktivitách a prezentaci školy na veřejnosti Mimoškolní aktivity Organizace přehlídky České ručičky Účast na veletrzích vzdělávání, přehlídkách a prezentacích středních škol Odborné exkurze ve výrobních podnicích a stavebních firmách Odborná školení stavebních firem pro zájemce z řad žáků a pedagogických pracovníků - moderní technologie, nové materiály atd.

16 Uspořádání sportovních soutěží na úrovni města Brna a Jihomoravského kraje Organizace soutěží odborných dovedností žáků Spoluúčast při organizaci Stavebního veletrhu v areálu BVV Údaje o výsledcích inspekční činnosti provedené ČŠI Ve školním roce 2012/2013 Česká školní inspekce ve škole v rámci inspekční činnosti žádnou kontrolu neprovedla. Základní údaje o hospodaření školy Základní údaje o hospodaření školy jsou uvedeny ve Výroční zprávě o hospodaření, která je uvedena v příloze této zprávy. Údaje o zapojení školy do rozvojových a mezinárodních programů, Údaje o předložených a školou realizovaných projektech financovaných z cizích zdrojů Mezinárodní spolupráce, účast na mezinárodních projektech Projekt Do světa - spolupráce se středními odbornými školami v Rakousku, SRN a na Slovensku - studijní pobyty pedagogických pracovníků a žáků, účast v mezinárodních soutěžích dovedností Česko - rakouský projekt - spolupráce s rakouskými školami ve skupině Stavebnictví v oborech tesař a truhlář (Pöchlarn), zámečník (Amstetten), zedník a pokrývač (Langnelois) a instalatér (Zistersdorf) - výměnné studijní pobyty žáků a učitelů, účast v mezinárodních soutěžích odborných dovedností Organizace Mistrovství ČR s mezinárodní účastí žáků oborů vzdělání tesař, klempíř, pokrývač, mechanik plynových zařízení, kominík Projekt UNIV 2 KRAJE - Přeměna středních škol v centra celoživotního učení Projekt UNIV 3 - Podpora procesů uznávání Projekt OPVK Šikovné ručičky JMK - Cesta k řemeslu

17 Projekt OPVK Vzdělávání všem - Centrum vzdělávání všem Projekt ROP jihovýchod Regionální vzdělávací centrum stavebních řemesel JMK Projekt OPVK Vzděláváním k lepším výsledkům - Zlepšení podmínek vzdělávání žáků technických oborů vzdělání s výučním listem Údaje o zapojení školy do dalšího vzdělávání v rámci celoživotního učení Vzdělávací nabídka školy v oblasti celoživotního učení Další profesní vzdělávání 1. Kvalifikační a rekvalifikační studium Forma studia: Rekvalifikační kurz Krátkodobé zaškolení Délka studia: Podle oboru, předchozího vzdělání uchazečů a účelu studia Ukončení studia: Přezkoušení Doklad o absolvování kurzu : Osvědčení 2. Základní, rozšiřovací a opakované kurzy a školení Forma studia: Krátkodobý kurz Doba studia: 1 14 dní podle příslušných vyhlášek Ukončení studia: Přezkoušení Doklad o absolvování kurzu : Osvědčení Průkaz odborné způsobilosti 3. Svářečská škola kurzy, školení, zaškolení a zkoušky Forma: Krátkodobé školení Zkoušky dle příslušných norem Délka: 4 týdny (základní zkoušky, úřední zkoušky) 4 dny (periodické přezkoušení) Ukončení: Zkouška Doklad o absolvování školení: Osvědčení Svářečský průkaz 4. Vzdělávací kurzy a školení pracovníků z oblasti stavebnictví a strojnictví Forma: Krátkodobý kurz Délka: 1 až několik dní podle oboru a účelu kurzu Zakončení: Přezkoušení Bez zakončení zkouškou nebo přezkoušením Doklad o absolvování kurzu : Osvědčení Potvrzení o absolvování

18 Jedná se o kvalifikační a rekvalifikační kurzy, krátkodobá školení, kurzy nových technologií, inovační školení atd. podle potřeb a zájmů zaměstnavatelů z řad soukromníků, stavebních firem, pracovníků ze stavební a strojnické praxe a pedagogických pracovníků pořádané ve spolupráci s řadou firem. Přehled základních kurzů a školení Kurz Doba trvání-dny Opakování školení Jeřábníků 3 1 x za rok Vazačů 2 1 x za rok Řidičů manipulačních Vozíků 4 1 x za rok Lešenářů 2 1 x za rok Motorových pil 2 1 x za 2 roky Vstřelovačů 3 1 x za 2 roky Elektrikářů 3 1 x za 3 roky Strojníků stav. strojů 14 1 x za 2 roky Transport betonu, mix, domíchávače 5 1 x za 2 roky Čerpadel bet. směsi 5 1 x za 2 roky Centrální betonárny 14 1 x za 2 roky Seznam opakovaných kurzů a školení Kurz Doba trvání - dny Jeřábníků 1 Vazačů 1 Řidičů manipulačních vozíků 1 Lešenářů 1 Motorových pil 1 Vstřelovačů 2 Elektrikářů 3 Strojníků stav. strojů 1 Transport betonu 1

19 Rozšiřovací kurzy Rozšíření stávajících oprávnění. Popis kurzů a školení Kurz jeřábníků Kurz je učen pro pracovníky obsluhující zdvihací zařízení s nosností nad 5 t. Probíhá podle ČSN ISO (5.3 jeřábník). Doklad o absolvování kurzu : Jeřábnický průkaz Kurz vazačů Kurz je určen pro pracovníky, kteří vážou břemena na jeřábu. Probíhá podle ČSN ISO (5.4 vazač). Doklad o absolvování kurzu : Vazačský průkaz Kurz řidičů motorových vozíků Kurz je určen pro řidiče elektrických vozíků, vozíků se spalovacími motory a terénních vozíků. Probíhá podle ČSN a ČSN ISO Doklad o absolvování kurzu : Oprávnění k řízení vozíků příslušné třídy Kurz lešenářů Kurz je určen pro pracovníky provádějící montáž trubkového lešení, lešení HAKI, rámového lešení atd. Probíhá podle vyhl. 324/90 Sb. a lešenářských norem. Doklad o absolvování kurzu : Průkaz odborné způsobilosti Kurz motorových pil Kurz je určen pro tesaře, truhláře a další pracovníky používající k výkonu povolání motorové pily. Probíhá podle vyhl. č.92/1985 Sb. Doklad o absolvování kurzu : Průkaz obsluhy motorových pil Kurz vstřelovačů Kurz je určen pro pracovníky, kteří používají při výkonu povolání vstřelovací přístroje. Probíhá podle výnosu č.17 ČÚBP a ČBÚ, zákona o zbraních a střelivu, ČSN , vyhl. č.324/90 Sb. Doklad o absolvování kurzu : Průkaz vstřelovače Kurz elektrikářů Kurz je určen pro pracovníky v oboru elektro. Probíhá podle vyhl. č.50/78 Sb. Doklad o absolvování kurzu : Osvědčení Kurz strojníků stavebních strojů Kurz transport betonu Kurzy jsou určeny pro strojníky stavebních strojů a jsou zakončeny státní zkouškou. Probíhají podle vyhl. č.77/65 Sb. Doklad o absolvování kurzu : Průkaz strojníka

20 Nabídka svářečské školy Svářečská škola 11/075-Certifikovaná Českou svářecí společností ANB Provádí: Svářečské kurzy pro učiliště a veřejnost Zaškolení a základní kurzy dle ČSN svařování kovů a termoplastů- Dále pak zkoušky ČSN EN 287-1, EN ISO Svařování hliníku,en Pájení mědi natvrdo. Základní kurzy: Nové značení: ISO 4063: Z-E1 -svařování ele.obloukem obalenou elektrodou- ZK (ZP ) Z -M1-svařování v ochranné atmosféře ( MAG,MIG ) ZK , ZK (ZP ) Z-T7 -svařování netavicí se elektrodou,hliník a jeho slitiny ZK (ZP141-1,8, 21) Z-G1- kyslíko-acetylénové svařování ZK (ZP311-1,2 1.1) Z-U7 polyfuzní svařování,plastu ZK 15 P2 ( ZP 15 P2) svařování plastů horkým plynem rychlotryskou desky-kurz pro opravce autoplastů(zp32 S2) Z-T3 - svařování netavící se elektrodou Metoda TIG nerezový materiál- ZK ČSN EN 287-1,2 Evropská zkouška svářeče-pro firmy a živnostníky Nově se vydává certifikát svářeče dle EN Metody: 111-ele.obloukem obalenou elektrodou. Ocel, nerez 311-kysliko acetylenovým plamenem. 135-v ochranné atmosféře pulzní svařování hliníku 141-TIG - ocel nerez, hliník. Polotovary: trubky,plechy. Dle ČSN , CR ISO , 1.2, 1.3, 6, 8. Přezkoušení z bezpečnostních ustanovení :ČSN , ČSN , , , Vyhláška č.87/2000 Sb.- Požární Bezpečnost při svařování Hlavní náplní je periodické přezkoušení dle ČSN EN a ISO , v metodách 111,135,311,141 ( plech,trubka ). Základní materiály dle ČSN CR ISO15608 Svářečská škola je akreditovaná pro zkoušky svařování betonářských ocelí dle nové normy ISO ,2 Zkoušky provádíme v systému Česká svářečská společnost ANB v zastoupení TESYDO, s.r.o. Brno

21 Nabídka přípravných kurzů a možnosti vykonání zkoušek profesních kvalifikací Přípravné kurzy pro zájemce o vykonání zkoušek profesních kvalifikací podle zákona č. 179/2006 Sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání a změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů. Možnost vykonání zkoušek profesních kvalifikací podle zákona č. 179/2006 Sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání a změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů. Škola je autorizovanou osobou pro konání zkoušek profesních kvalifikací v následujících profesních kvalifikacích : H Zedník H Zhotovitel zateplovacích systémů H Zhotovování knoflíků H Montér vnitřního rozvodu plynu a zařízení H Montér vnitřního rozvodu vody a kanalizace H Topenář H Kominík-kontrola a čištění spalinových cest H Kominík-měření spalin H Kominík-montáž komínů a komínových vložek H Kominík-revizní technik spalinových cest H Pokrývač skládaných krytin H Pokrývač skládaných krytin střech historických budov H Pokrývač skládaných krytin tvarově složitých střech H Tesař H Stavební truhlář H Truhlář-nábytkář H Výroba čalouněných sedadel a opěradel židlí H Výroba jedno nebo třídílných matrací z přírodních materiálů H Výroba matrací z matracových prefabrikátů H Výroba matracových potahů H Výroba polotovarů a prefabrikátů z pěnových materiálů H Výroba polotovarů pro matracové potahy H Dekoratér H Montážník nábytku H Montér ocelových konstrukcí E Montér strojů a zařízení H Opravář strojů a zařízení H Zámečník E Kontrolor strojírenských výrobků E Dělník ve strojírenské výrobě

22 Přehled vzdělávání dospělých, které škola zajišťuje. Typ vzdělávání ( kurzu) Počet vyškolených osob Základní kurzy a školení a školení dospělých 92 Opakované kurzy a školení dospělých 115 Kurzy zakončené základními svářečskými zkouškami 185 Svářečské kurzy podle evropských norem 97 Periodická svářečská přezkoušení 122 Rekvalifikační kurzy dospělých 48 Přípravné kurzy ke zkouškám profesních kvalifikací 42 Zkoušky profesních kvalifikací 72 Rekvalifikační kurzy prezenční i e-learnigovou formou trvají 60 dní, základní profesní kurzy 2 14 dnů, opakované profesní kurzy 1 3 dny a kurzy svářečské školy 20 dní. Periodické svářečské přezkoušení trvá 4 dny. Údaje o spolupráci s odborovými organizacemi, organizacemi zaměstnavatelů a dalšími partnery při plnění úkolů ve vzdělávání Ve škole je ustavena základní odborová organizace v rámci Odborového svazu Stavba, školská odborová organizace zřízena není. Zájem o členství v odborové organizaci trvale klesá, ve školním roce 2012/13 bylo organizováno v odborech pouze 23 zaměstnanců školy. Spolupráce školy s školy s výrobními podniky a jinými podnikatelskými subjekty Řemeslné cechy a společenstva Cech klempířů, pokrývačů a tesařů, Cech obkladačů, Cech topenářů a instalatérů, Cech pro zateplování budov, Cech čalouníků a dekoratérů, Cech kominíků, profesní společenstva a sdružení kominíků a kominických mistrů Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR Jihomoravské stavební společenství Sektorová rada ve stavebnictví Národní stavební centrum Brno Krajská hospodářská komora jižní Moravy Česká manažerská asociace klub pedagogických manažerů Národní ústav pro vzdělávání Ústav pro informace ve vzdělávání

23 Spolupráce s firmami Hlavní partneři : METROSTAV a.s. Naše škola je smluvní školou stavební firmy METROSTAV a.s. Tato firma sponzoruje výuku smluvních žáků oborů zedník, tesař, zámečník a strojní mechanik - zámečník a poskytuje jim finanční příspěvek na náklady s výukou spojené. RWE TRANSGAS Firma se podílí na materiálně technickém zabezpečení výuky oborů mechanik plynových zařízení a instalatér. Připravuje se smluvní vztah, na základě kterého bude firma žákům poskytovat finanční příspěvek. VELETRHY Brno a.s. S firmou Veletrhy a.s. význačným způsobem spolupracujeme zejména při organizaci Stavebního veletrhu. Spolupráce s několika desítkami firem - zajištění výuky odborného výcviku na pracovištích firem, stáže a školení pedagogických pracovníků ve firmách, odborné přednášky pro žáky v rámci teoretického vyučování, sponzorování žáků - stipendia, příspěvek na výdaje spojené se studiem, spolupráce při získávání zájemců o studium, zkvalitňování materiálně technického zabezpečení výuky, vzdělávací akce v rámci celoživotního učení pro zaměstnance firem, atd. Seznam sociálních partnerů školy Partneři stavebních oborů Výrobci : BRAMAC s r.o., ETERNIT ( EBC), FAKRO CZECH s.r.o. JUTA a.s., KM BETA a.s., TONDACH ČR s.r.o., VELUX ČR s.r.o. obor pokrývač CIKO komíny s.r.o., EKO komíny s.r.o., SCHIEDEL s.r.o., ROMOTOP s.r.o. obor kominík ČESKÝ CAPAROL s.r.o., XELLA CZ F, FARMACELL obor zedník HELUS v.o.s. obory kominík, zedník LINDAB s.r.o. obory klempíř, pokrývač RIGIPS obory stavo DAPE obory pokrývač, montér suchých staveb Prodejci : ABC BOHEMIAN obor pokrývač PROEX 2000 obory klempíř, pokrývač Montážní firmy : ESOX s.r.o. obor zedník KLEMPO Kubica s.r.o. obory klempíř, pokrývač KOMFORT a.s. obory stavo METROSTAV a.s. obory zedník, tesař, strojní mechanik SDS STAV s.r.o. obory stavo VAŠSTAV s.r.o. obory stavo Zbyněk Dubač - kominictví obor kominík Libor Urbánek klempířství obor klempíř

24 Partneři dřevooborů : Výrobci : Pila CHMEL obory tesař, truhlář BPP obor čalouník BS textil obor čalouník Josef Šoltez soustružení dřeva obor umělecký truhlář Prodejci : PANAS s.r.o. obory tesař, truhlář KLASIK s.r.o. obor truhlář 2G LIPOV obor truhlář, čalouník Správa státního zámku Rosice obory uměleckořemeslné zpracování dřeva, čalouník Montážní firmy : ACER interier obor čalouník Čalounictví Zdeněk Široký obor čalouník HABRO s.r.o. obor truhlář Káňa a Chvátal obor truhlář Ladislav Moravec obor truhlář Bedřich Nerad obor truhlář Roman Slaný obor uměleckořemeslné zpracování dřeva Mendel obor uměleckořemeslné zpracování dřeva Partneři kovooborů : Výrobní firmy : THERMONA s.r.o. obor mechanik plynových zařízení, instalatér TOVOPTERM s.r.o. obor mechanik plynových zařízení, instalatér Prodejci : RWE obor mechanik plynových zařízení Montážní firmy : CRANESERVICE Brno s.r.o. obor strojní mechanik NEUMAN GROUP s.r.o. obor instalatér Ptáček obor instalatér Živěla Radim obor instalatér Softwarové firmy Špinar software stavební software dům, byt, zahrada, exteriéry, interiéry atd. SEMA software software pro tesaře a truhláře

25 Centrum vzdělávání všem Na SŠ stavebních řemesel Brno - Bosonohy bylo zřízeno Centrum vzdělávání všem jako místo pro všechny, kteří na sobě chtějí pracovat. Centrum je místem, kam se bude moci obrátit každý občan ve věku od 14 let, který hledá radu, pomoc nebo možnosti, které mu nabízí počáteční nebo další vzdělávání je špičkovým pracovištěm, které se aktivně zabývá výzvami vzdělávání a trhu práce v JmK je institucí, která informuje, propaguje vzdělávání a poskytuje poradenství je aktivním partnerem při monitorování kvality v odborném vzdělávání a v celém spektru služeb poskytovaných na trhu práce zjišťuje a zpracovává informace o potřebách a problémech Jihomoravského kraje spojené se vzděláváním a trhem práce vytváří akční strategie pro řešení problémů vzdělávání a zaměstnanosti je zdrojem technologických novinek v oboru stavebnictví, strojnictví a dřevařství podílí se na vzniku a rozvoji inovativních projektů a aktivit podporující dlouhodobý rozvoj vzdělávání dospělých v regionech poskytuje informační služby první komplexní databázi vzdělávání v JmK poskytuje poradenské služby individuální poradenství pro ty, kteří si nevědí rady se svou kariérou a vzděláváním provádí zprostředkování studijní a pracovní stáže v ČR a EU v rámci možností grantových programů a individuálních výměn Cílové skupiny centra rodiny absolventa ZŠ, který potřebuje radu při výběru střední školy rodiny středoškoláka, který potřebuje radu v průběhu studia na střední škole zaměstnanci starší padesáti let, kteří přišli o zaměstnání nebo nemohou vykonávat svou práci ženy po mateřské dovolené pracující nespokojení se svou kariérou a toužící na ní něco změnit nezaměstnaní klienti úřadu práce firmy s velkou fluktuací nebo chystající se ukončit svou činnost funkční firmy, které chtějí uskutečnit odborná školení, semináře, kurzy atd. pro své zaměstnance Partneři centra všechny instituce poskytující vzdělání v JmK strategické instituce regionální i národní

26 Závěr Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2012/2013 shrnuje výsledky, kterých škola při výchovně vzdělávací činnosti v tomto školním roce na úseku teoretického vyučování, odborného výcviku i výchovy mimo vyučování dosáhla. Naše škola připravuje žáky především pro dělnická povolání ve stavebnictví, strojnictví a dřevozpracujícím průmyslu. Znamená to, že k nám přichází řada žáků, kteří na základních školách dosahovali průměrných a horších studijních výsledků a kteří měli kázeňské problémy často závažného rázu. Řada žáků je z neúplných rodin nebo z rodin, ve kterých rodiče o výchovu a vzdělávání svých dětí neprojevují potřebný zájem. Z toho vyplývá, že jsme nuceni řešit řadu problémů především v oblasti sociálně patologických jevů. Je naším prvořadým úkolem, abychom v rámci preventivního působení a ve spolupráci s rodiči a příslušnými organizacemi a institucemi omezili počet závažných případů tohoto druhu na minimum. Výchovně vzdělávací a další cíle školy v následujícím období Další zkvalitnění materiálně technického a personálního zabezpečení výuky oborů s výučním listem a maturitou. Realizace dalších investičních záměrů. Vytvoření nedělitelného celku, ve kterém se prolíná hlavní vzdělávací nabídka s nabídkou celoživotního vzdělávání dospělých, postupná přeměna školy v centrum celoživotního vzdělávání. Propojení vzdělávacího systému školy s trhem práce a s okolním prostředím. Dobudování Centra vzdělávání všem a Regionálního informačně vzdělávacího střediska Jihomoravského kraje pro volbu povolání. Pokračování spolupráce se školami v zahraničí v rámci mezinárodních projektů. Další zavádění nových trendů ve výuce stavebních, strojních a dřevařských oborů a při přípravě k výkonu profesí v uvedených oblastech. Další účast v rozvojových a mezinárodních programech a programech v rámci celoživotního učení. Příprava žáků v primárních oborech s výučním listem, jejichž absolventů je na trhu práce v brněnském regionu a okolí nedostatek. Rozšíření nabídky vzdělávacích příležitostí pro žáky ze sociálně slabšího prostředí, žáky se slabšími výsledky vzdělávání a se specifickými poruchami učení. Posílení ekologické výchovy žáků stavebních oborů. Výchova žáků k poctivosti, zručnosti a řemeslné hrdosti charakterizující budoucí řemeslníky, mistry i ostatní pracovníky ve stavebnictví, strojnictví a dřevařství. Účast na řešení problému nedostatečné kapacity ubytování pro studenty středních a vysokých škol ve městě Brně. Při naší činnosti jsme nuceni se vyrovnávat i s celou řadou těžkostí souvisejících s denním provozem školy. Patří mezi ně především nedostatek finančních prostředků na nákup potřebné didaktické techniky, na údržbu, opravy a rekonstrukce atd.. Přes veškeré obtíže jsme však i v budoucnu připraveni udělat vše pro to, aby naši absolventi byli kvalitně připraveni a byli schopni se uplatnit na trhu pracovních sil a v odborné praxi.

27 Příloha Výroční zpráva o hospodaření za rok 2012

28 Příloha Minimální preventivní program

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy, příspěvková organizace. Složení členů zkušební komise pro závěrečné zkoušky. Školní rok 2015/2016

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy, příspěvková organizace. Složení členů zkušební komise pro závěrečné zkoušky. Školní rok 2015/2016 33-56-H/01 Truhlář Konané dne: 15.6.2016 (budova F, učebna 202) Předseda: Třídní učitelka: Ing. Evžen Staněk Libor Svoboda RNDr. Ilja Dvořáková (denní studium) Ing. Jana Božeková (zkrácené studium) Učitelka

Více

Příloha výroční zprávy o činnosti školy za školní rok 2008/09

Příloha výroční zprávy o činnosti školy za školní rok 2008/09 Příloha výroční zprávy o činnosti školy za školní rok 008/09 A. Základní informace o právnické osobě vykonávající činnost škol, škol.zařízení Název Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vyškov,

Více

Jihomoravský stavební klastr

Jihomoravský stavební klastr Jihomoravský stavební klastr Sekce VZDĚLÁVÁNÍ Koncepce vzdělávání Jihomoravský stavební klastr Sekce VZDĚLÁVÁNÍ Koncepce vzdělávání 1. Úvod Stavební klastr znamená oborové seskupení regionálních firem

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště stavební Brno Bosonohy, Pražská 38b

Výroční zpráva o činnosti školy. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště stavební Brno Bosonohy, Pražská 38b Výroční zpráva o činnosti školy Střední odborná škola a Střední odborné učiliště stavební Brno Bosonohy, Pražská 38b Školní rok 2011/2012 Základní údaje o škole Název : Střední odborná škola a Střední

Více

Přijímací řízení uchazečů o studium ve školním roce 2017/2018

Přijímací řízení uchazečů o studium ve školním roce 2017/2018 Přijímací řízení uchazečů o studium ve školním roce 2017/2018 Kritéria přijímacího řízení Pro obory vzdělání zakončené závěrečnou zkouškou tříleté studium (kromě oborů skupiny 82 Umění a užité umění) 36-67-H/01

Více

Přijímací řízení uchazečů o studium ve školním roce 2018/2019. Kritéria přijímacího řízení

Přijímací řízení uchazečů o studium ve školním roce 2018/2019. Kritéria přijímacího řízení Přijímací řízení uchazečů o studium ve školním roce 2018/2019 Kritéria přijímacího řízení Pro obory vzdělání zakončené závěrečnou zkouškou tříleté studium (kromě oborů skupiny 82 Umění a užité umění) 36-67-H/01

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy

Výroční zpráva o činnosti školy. Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Výroční zpráva o činnosti školy Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Školní rok 2014/2015 Základní údaje o škole Název : Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Od 1.7.2015: Střední škola

Více

Nabídka učebních a studijních oborů. Budoucnost patří těm, kdo si věří

Nabídka učebních a studijních oborů. Budoucnost patří těm, kdo si věří Nabídka učebních a studijních oborů Budoucnost patří těm, kdo si věří Charakteristika školy Střední škola stavebních řemesel Brno-Bosonohy, je nový název dříve Střední odborné školy a Středního odborného

Více

Útvar celoživotního učení (CŽU) se zabývá vzděláním dospělých, především pořádáním profesních školení a kvalifikací ve stavebních řemeslech.

Útvar celoživotního učení (CŽU) se zabývá vzděláním dospělých, především pořádáním profesních školení a kvalifikací ve stavebních řemeslech. O celoživotním učení Útvar celoživotního učení (CŽU) se zabývá vzděláním dospělých, především pořádáním profesních školení a kvalifikací ve stavebních řemeslech. Současná nabídka vzdělávání dospělých zahrnuje:

Více

ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ ÚSTÍ NAD LABEM, ČELAKOVSKÉHO 5, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE tel.: 475 501 222 fax: 475 500 543 e-mail: sts@stsul.cz web: stsul.cz PÁTEŘNÍ ŠKOLA ÚSTECKÉHO KRAJE VÝROČNÍ ZPRÁVA

Více

Konference na téma: PROFESNÍ POTŘEBY PODNIKŮ A ORGANIZACÍ NEJEN V PODORLICKÉM REGIONU

Konference na téma: PROFESNÍ POTŘEBY PODNIKŮ A ORGANIZACÍ NEJEN V PODORLICKÉM REGIONU Konference 5. 12. 2014 na téma: PROFESNÍ POTŘEBY PODNIKŮ A ORGANIZACÍ NEJEN V PODORLICKÉM REGIONU 1 Vítáme účastníky konference z: Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Národního ústavu pro vzdělávání

Více

NABÍDKA učebních a studijních oborů. Budoucnost patří těm, kdo si věří

NABÍDKA učebních a studijních oborů. Budoucnost patří těm, kdo si věří NABÍDKA učebních a studijních oborů Budoucnost patří těm, kdo si věří Střední škola stavebních řemesel Brno-Bosonohy, příspěvková organizace Střední škola stavebních řemesel, příspěvková organizace, je

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/ OBECNÉ INFORMACE

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/ OBECNÉ INFORMACE Gen. Krátkého 1799/30, 787 01 Šumperk tel.: +420583320111, fax: +420583215264 e-mail: skola@sszts.cz, www.sszts.cz PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020 - OBECNÉ INFORMACE Zástupce statutárního orgánu

Více

Rámcový plán práce úseku OV

Rámcový plán práce úseku OV Rámcový plán práce úseku OV Číslo vydání: 3. Účinnost od: do: 1. 9. 2017 30. 6. 2018 Obsah : 1. Rámcový plán školní rok 2017/2018 ZPRACOVAL: OVĚŘIL: SCHVÁLIL: ZÁVAZNÝ PRO: Ing. Ivan Halavín Ing. Ivana

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/ OBECNÉ INFORMACE

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/ OBECNÉ INFORMACE Gen. Krátkého 1799/30, 787 01 Šumperk tel.: +420583320111, fax: +420583215264 e-mail: skola@sszts.cz, www.sszts.cz PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 - OBECNÉ INFORMACE Ředitelka střední školy rozhodla

Více

2012-2013 CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ - závěrečná zpráva

2012-2013 CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ - závěrečná zpráva 2012-2013 CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ - závěrečná zpráva Škola je rozhodnutím Ministerstva průmyslu a obchodu Praha autorizovanou osobou dle zákona č. 179/2006 Sb. ve znění pozdějších předpisů, o ověřování

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy, příspěvková organizace

Výroční zpráva o činnosti školy. Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy, příspěvková organizace Školní rok 2015/2016 1 Základní údaje o škole Název: Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy,

Více

Rámcový plán úseku TV

Rámcový plán úseku TV Rámcový plán úseku TV Číslo vydání: 1. Účinnost od: do: 1. 9. 2016 30. 6. 2017 Obsah: Rámcový plán úseku TV školní rok 2016/2017 ZPRACOVAL: OVĚŘIL: SCHVÁLIL: ZÁVAZNÝ PRO: Mgr. Zdeněk Měřinský Ing. Ivana

Více

PODORLICKÉ SDRUŢENÍ ZAMĚSTNAVATELŮ

PODORLICKÉ SDRUŢENÍ ZAMĚSTNAVATELŮ PODORLICKÉ SDRUŢENÍ ZAMĚSTNAVATELŮ 1 PoSZ je dobrovolné občanské sdružení zaměstnavatelů regionu Podorlicka a jeho okolí, které vzniklo za účelem dosažení společného cíle: k zajištění přípravy dostatečného

Více

Střední škola technická

Střední škola technická Střední škola technická Konference: Mezinárodní partnerství technických škol Zaměřeno na obory: Zedník Malíř lakýrník Strojník Elektrikář silnoproud Foto: V.Kodíček,K. Novák, P. Brodecký Schéma vzdělávacího

Více

Rámcový plán práce úseku OV

Rámcový plán práce úseku OV Rámcový plán práce úseku OV Číslo vydání: 2. Účinnost od: do: 1. 9. 2016 30. 6. 2017 Obsah : 1. Rámcový plán školní rok 2016/2017 ZPRACOVAL: OVĚŘIL: SCHVÁLIL: ZÁVAZNÝ PRO: Ing. Ivan Halavín Ing. Ivana

Více

Česko rakouský projekt Skupina Stavebnictví. Závěrečná zpráva o plnění plánu činnosti za rok 2013

Česko rakouský projekt Skupina Stavebnictví. Závěrečná zpráva o plnění plánu činnosti za rok 2013 Česko rakouský projekt Skupina Stavebnictví Závěrečná zpráva o plnění plánu činnosti za rok 2013 1. Tvorba odborného Česko-německého a Česko-anglického slovníku pro potřeby výuky odborných předmětů a odborného

Více

PODORLICKÉ SDRUŽENÍ ZAMĚSTNAVATELŮ

PODORLICKÉ SDRUŽENÍ ZAMĚSTNAVATELŮ PODORLICKÉ SDRUŽENÍ ZAMĚSTNAVATELŮ 1 PoSZ je dobrovolné občanské sdružení zaměstnavatelů regionu Podorlicka a jeho okolí, které vzniklo za účelem dosažení společného cíle: k zajištění přípravy dostatečného

Více

Konference TTnet Beroun Mgr. Josef Lancoš. Kvalifikační předpoklady pro učitele odborného výcviku

Konference TTnet Beroun Mgr. Josef Lancoš. Kvalifikační předpoklady pro učitele odborného výcviku Konference TTnet Beroun 30.11. 1.12.2017 Mgr. Josef Lancoš Kvalifikační předpoklady pro učitele odborného výcviku Něco na úvod o škole 1951- zahájení vzdělávací činnosti výuka probíhala v historických

Více

Česko rakouský projekt Skupina Stavebnictví. Závěrečná zpráva o plnění plánu činnosti za rok 2016

Česko rakouský projekt Skupina Stavebnictví. Závěrečná zpráva o plnění plánu činnosti za rok 2016 Česko rakouský projekt Skupina Stavebnictví Závěrečná zpráva o plnění plánu činnosti za rok 2016 1. DOKUMENT Pokračování ve zpracování, prohloubení a postupném dokončení rozsáhlého souboru DOKUMENT O VZDĚLÁVACÍM

Více

Střední odborné učiliště stavební Fanderlíkova 25, Prostějov. Projektový záměr. Vypracoval: Ing.Čestmír Láhner, ředitel školy 1-6

Střední odborné učiliště stavební Fanderlíkova 25, Prostějov. Projektový záměr. Vypracoval: Ing.Čestmír Láhner, ředitel školy 1-6 Střední odborné učiliště stavební Fanderlíkova 25, Prostějov Projektový záměr Vypracoval: Ing.Čestmír Láhner, ředitel školy 1-6 Název projektu: Výuka s podporou digitálních technologií 1. Charakteristika

Více

Rámcový plán práce úseku OV

Rámcový plán práce úseku OV Rámcový plán práce úseku OV Číslo vydání: 1. Účinnost od: do: 1.9.2015 30.6.2016 Obsah : 1. Rámcový plán školní rok 2015/2016 ZPRACOVAL: OVĚŘIL: SCHVÁLIL: ZÁVAZNÝ PRO: Ing. Ivan Halavín Ing. Ivan Halavín

Více

KRITÉRIA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

KRITÉRIA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Gen. Krátkého 1799/30, 787 01 Šumperk tel.: +420583320111, fax: +420583215264 e-mail: skola@sszts.cz, www.sszts.cz KRITÉRIA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Střední škola železniční, technická

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-579/13-B

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-579/13-B Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIB-579/13-B Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21 Sídlo: Lipová alej

Více

Quo vadis, vzdělávání Plzeňského kraje? 6. 11. 2014

Quo vadis, vzdělávání Plzeňského kraje? 6. 11. 2014 Quo vadis, vzdělávání Plzeňského kraje? 6. 11. 2014 Plzeňský kraj je zřizovatelem 80 škol a školských zařízení: speciální školy 10 střední školy 44 základní umělecké školy 9 domy dětí a mládeže 7 dětské

Více

Střední odborná škola zdravotnická a Střední odborné učiliště. Obory vzdělávání pro školní rok 2014/2015

Střední odborná škola zdravotnická a Střední odborné učiliště. Obory vzdělávání pro školní rok 2014/2015 Střední odborná škola zdravotnická a Střední odborné učiliště Obory vzdělávání pro školní rok 2014/2015 zdravotnický asistent 53-41-M/01 čtyřletý obor, maturitní vysvědčení Určený pro dívky i chlapce 9.

Více

Střední škola stavebních řemesel Brno-Bosonohy. Výroční zpráva o hospodaření za rok 2012

Střední škola stavebních řemesel Brno-Bosonohy. Výroční zpráva o hospodaření za rok 2012 Střední škola stavebních řemesel Brno-Bosonohy Výroční zpráva o hospodaření za rok 2012 Brno 21.2.2013 Zpracoval: Vaňková Jaroslava vedoucí EÚ Předkládá: Ing. Josef Hypr ředitel I. Plnění úkolů v oblasti

Více

Prospěchová stipendia ve školním roce 2014/2015 a vývoj počtu žáků v Pardubickém kraji

Prospěchová stipendia ve školním roce 2014/2015 a vývoj počtu žáků v Pardubickém kraji Prospěchová stipendia ve školním roce 2014/2015 a vývoj počtu žáků v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Prospěchová stipendia od

Více

Přijímací řízení pro školní rok

Přijímací řízení pro školní rok STRANA: 1 z 6 Organizační opatření 1. Tento dokument je závazný pro zaměstnance Střední školy energetické a stavební, příspěvková organizace (dále jen škola). 2. Rozhodnutí nabývá platnosti dnem jeho podpisu.

Více

ČESKO RAKOUSKÝ PROJEKT SKUPINA STAVEBNICTVÍ PŘEHLED PRODUKTŮ ČESKO-RAKOUSKÉHO PROJEKTU

ČESKO RAKOUSKÝ PROJEKT SKUPINA STAVEBNICTVÍ PŘEHLED PRODUKTŮ ČESKO-RAKOUSKÉHO PROJEKTU ČESKO RAKOUSKÝ PROJEKT SKUPINA STAVEBNICTVÍ PŘEHLED PRODUKTŮ ČESKO-RAKOUSKÉHO PROJEKTU OBSAH A. PRACOVNÍ SEŠITY B. UČEBNICE C. UČEBNÍ TEXTY D. POROVNÁNÍ UČEBNÍCH OSNOV ČR A RAKOUSKA E. JEDNOTNÉ ZADÁNÍ

Více

Strategický plán rozvoje školy. Dlouhodobý záměr ( ) / Školní akční plán (akcentace na 5 let)

Strategický plán rozvoje školy. Dlouhodobý záměr ( ) / Školní akční plán (akcentace na 5 let) Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz Strategický plán rozvoje školy Dlouhodobý

Více

NABÍDKA učebních a studijních oborů. Budoucnost patří těm, kdo si věří

NABÍDKA učebních a studijních oborů. Budoucnost patří těm, kdo si věří NABÍDKA učebních a studijních oborů Budoucnost patří těm, kdo si věří Střední škola stavebních řemesel Brno-Bosonohy, příspěvková organizace Střední škola stavebních řemesel, příspěvková organizace, je

Více

Střední odborná škola zdravotnická a Střední odborné učiliště, Tavírna 342. Nabídka oborů vzdělávání ve školním roce 2015/2016

Střední odborná škola zdravotnická a Střední odborné učiliště, Tavírna 342. Nabídka oborů vzdělávání ve školním roce 2015/2016 Střední odborná škola zdravotnická a Střední odborné učiliště, Tavírna 342 Nabídka oborů vzdělávání ve školním roce 2015/2016 sociální činnost 75-41-M/01 čtyřletý obor, maturitní vysvědčení Absolvent se

Více

Pardubický kraj. Situace na trhu práce

Pardubický kraj. Situace na trhu práce Pardubický kraj Situace na trhu práce Mapa Pardubického kraje údaje o nezaměstnanosti k 30.9.2015 Počet obyvatel: Pardubický kraj 516 049 Chrudim 104 021 Pardubice 169 356 Svitavy 104 342 Ústí nad Orlicí

Více

Integrovaná střední škola, Slavkov u Brna, Tyršova 479. Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů

Integrovaná střední škola, Slavkov u Brna, Tyršova 479. Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů Dny otevřených dveří - 29. a 30. listopadu 2013 a 17. a 18. ledna 2014 1 Základní údaje o škole jsme státní školou, zřizovatelem

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ ÚSTÍ NAD LABEM, ČELAKOVSKÉHO 5, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE tel.: 475 501 222 fax: 475 500 543 e-mail: sts@stsul.cz web: stsul.cz PÁTEŘNÍ ŠKOLA ÚSTECKÉHO KRAJE VÝROČNÍ ZPRÁVA

Více

Obory s výučním listem minimální počet přihlášených uchazečů pro otevření třídy bude 21 žáků (u jednotlivých oborů minimálně 8 žáků)

Obory s výučním listem minimální počet přihlášených uchazečů pro otevření třídy bude 21 žáků (u jednotlivých oborů minimálně 8 žáků) Přijímací řízení probíhá v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 353/2016

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborná škola stavební Karlovy Vary. Sabinovo nám. 16, Karlovy Vary. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborná škola stavební Karlovy Vary. Sabinovo nám. 16, Karlovy Vary. Identifikátor: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo nám. 16, 360 09 Karlovy Vary Identifikátor: 600 009 319 Termín konání inspekce: 10. a

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště plynárenské Pardubice. Poděbradská 93, 530 09 Pardubice. Identifikátor školy: 600 012 484

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště plynárenské Pardubice. Poděbradská 93, 530 09 Pardubice. Identifikátor školy: 600 012 484 Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborné učiliště plynárenské Pardubice Poděbradská 93, 530 09 Pardubice Identifikátor školy: 600 012 484 Termín konání inspekce: 15.

Více

U oborů s výučním listem se nebudou konat přijímací zkoušky. Žáci budou přijímáni na základě výsledků

U oborů s výučním listem se nebudou konat přijímací zkoušky. Žáci budou přijímáni na základě výsledků Střední odborné učiliště technické, Chotěboř, Žižkova 1501 Žižkova 1501, 583 01 Chotěboř 569 623 854, 731 348 326, fax: 569 623 854, IČ: 67441351 e-mail: admin@souch.cz, http://www.souch.cz Přijímací řízení

Více

Stavíme společně 2012 (Spolupráce žáků škol z partnerských regionů JMK v oblasti učňovského školství)

Stavíme společně 2012 (Spolupráce žáků škol z partnerských regionů JMK v oblasti učňovského školství) Stavíme společně 2012 (Spolupráce žáků škol z partnerských regionů JMK v oblasti učňovského školství) 1. O projektu Projekt,,Stavíme společně 2012 je aktivitou SOŠ a SOU Brno - Bosonohy, která vychází

Více

Další vzdělávání zaměstnanců a nedostatek kvalifikovaných odborníků

Další vzdělávání zaměstnanců a nedostatek kvalifikovaných odborníků Další vzdělávání zaměstnanců a nedostatek kvalifikovaných odborníků Mgr. Dana Fialová, ŽĎAS,a.s. Žďár nad Sázavou Brno, 21. června 2012 a státního rozpočtu České republiky. Představení firmy ŽĎAS, a.s.

Více

2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ

2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ Gen. Krátkého 1799/30, 787 01 Šumperk tel.: +420583320111, fax: +420583215264 e-mail: skola@sszts.cz, www.sszts.cz 2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ Zástupce statutárního orgánu rozhodl o vyhlášení 2. kola přijímacího

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠVEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ PROSTĚJOV 2014-2020

KONCEPCE ROZVOJE ŠVEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ PROSTĚJOV 2014-2020 KONCEPCE ROZVOJE ŠVEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ PROSTĚJOV 2014-2020 Vypracoval: Ing. Radomil Poles OBSAH Úvod... 2 1 Stručná charakteristika současného stavu... 2 1.1 Současný stav... 2 1.2 Vzdělávací

Více

Koncepce rozvoje školy na léta

Koncepce rozvoje školy na léta Koncepce rozvoje školy na léta 2016 2020 V Krnově dne 01. 09. 2015. Projednáno ve školské radě dne 15. 10. 2015. Strana 1 Obsah Úvod... 3 1. Oblast vzdělávání... 4 2. Lidské zdroje... 5 3. Materiálně technické

Více

Hodnoticí standard. Montér ocelových konstrukcí (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Montér ocelových konstrukcí (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Montér ocelových (kód: 23-002-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Strojírenství a strojírenská výroba (kód: 23) Týká se povolání: Provozní zámečník a montér; Strojní zámečník;

Více

K A T A L O G Dělnické kvalifikační kurzy

K A T A L O G Dělnické kvalifikační kurzy K A T A L O G Dělnické kvalifikační kurzy LEDEN - ČERVEN 2016 REKVAL, s.r.o. Tel./Fax: 596 116 451 info@rekval.cz 28. října 68/165 Mobil: 736 535 651 www.rekval.cz 709 00 Ostrava-Mariánské Hory Základní

Více

KATALOG Dělnické kvalifikační kurzy leden - červen 2017

KATALOG Dělnické kvalifikační kurzy leden - červen 2017 KATALOG Dělnické kvalifikační kurzy leden - červen 2017 ZÁKLADNÍ KURZY Základní školení zaměstnanců pro obsluhu motorových pil Školení je určeno pro zaměstnance obsluhující ruční motorové pily. K obsluze

Více

Česko rakouský projekt Skupina Stavebnictví. Závěrečná zpráva o plnění plánu činnosti za rok 2015

Česko rakouský projekt Skupina Stavebnictví. Závěrečná zpráva o plnění plánu činnosti za rok 2015 Česko rakouský projekt Skupina Stavebnictví Závěrečná zpráva o plnění plánu činnosti za rok 2015 1. Zahájit proces získávání maximálního množství informací o systému vzdělávání řemeslných profesí v Rakousku

Více

82-51-L/02 Uměleckořemeslné zpracování dřeva - práce truhlářské

82-51-L/02 Uměleckořemeslné zpracování dřeva - práce truhlářské 82-51-L/02 Uměleckořemeslné zpracování dřeva - práce truhlářské Délka studia: Čtyři roky.: Splněná povinná školní docházka, zdravotní způsobilost uchazeče doložená lékařem a úspěšně složené talentové zkoušky.

Více

DÍLČÍ KVALIFIKACE STAVEBNICTVÍ SLOVNÍČEK

DÍLČÍ KVALIFIKACE STAVEBNICTVÍ SLOVNÍČEK , KTER DÍLČÍ KVALIFIKACE STAVEBNICTVÍ SLOVNÍČEK ÚVOD 4 DÍLČÍ KVALIFIKACE SLOVNÍČEK 5 A 5 Aktivní politika zaměstnanosti (APZ) 5 Autorizující orgán 5 Autorizovaná osoba 6 D 6 Dílčí kvalifikace 6 H 6 Hodnoticí

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace. Pionýrů 2069, Frýdek-Místek

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace. Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Pionýrů 2069, 738 02 Frýdek-Místek Identifikátor

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Jindřichův Hradec Škola se stodvacetipětiletou tradicí Aktuální nabídka oborů pro školní rok 2017 2018 nabízí: - moderní perspektivní maturitní i učební

Více

2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ

2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ Gen. Krátkého 1799/30, 787 01 Šumperk tel.: +420583320111, fax: +420583215264 e-mail: skola@sszts.cz, www.sszts.cz 2. KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ V souladu s 59, 60 až 62, 64, 83 a 84 školského zákona č. 561/2004

Více

Prospěchová stipendia ve školním roce 2014/2015 a vývoj počtu žáků v Pardubickém kraji

Prospěchová stipendia ve školním roce 2014/2015 a vývoj počtu žáků v Pardubickém kraji Prospěchová stipendia ve školním roce 2014/2015 a vývoj počtu žáků v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Prospěchová stipendia od

Více

NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2015/2016

NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2015/2016 Střední škola automobilní, mechanizace a podnikání, Krnov, Adresa : 794 01 Krnov, Opavská 49 NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2015/2016 Telefon : 552 304 079 554 611 557 Fax : 554 625 946 E-mail : Internet

Více

KATALOG Dělnické kvalifikační kurzy září - prosinec 2016

KATALOG Dělnické kvalifikační kurzy září - prosinec 2016 KATALOG Dělnické kvalifikační kurzy září - prosinec 2016 ZÁKLADNÍ KURZY Základní školení zaměstnanců pro obsluhu motorových pil Školení je určeno pro zaměstnance obsluhující ruční motorové pily. K obsluze

Více

Zpráva o činnosti organizace za rok 2017

Zpráva o činnosti organizace za rok 2017 Zpráva o činnosti organizace za rok 2017 Zpracovávání je uloženo 59 písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů. A) CHARAKTERISTIKA ORGANIZACE Název organizace:

Více

Kritéria pro přijetí ke studiu na SŠPTA Jihlava ve školním roce 2015/2016:

Kritéria pro přijetí ke studiu na SŠPTA Jihlava ve školním roce 2015/2016: S T Ř E D N Í Š K O L A P R Ů M Y S L O V Á, T E C H N I C K Á A A U T O M O B I L N Í J I H L A V A tř. Legionářů 1572/3, 586 01 Jihlava Kritéria pro přijetí ke studiu na SŠPTA Jihlava ve školním roce

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz PÁTEŘNÍ ŠKOLA ÚSTECKÉHO KRAJE VÝROČNÍ

Více

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: ,

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: , Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: 371 728 523, stredni@skola-rokycany.cz www.skola-rokycany.cz 1. Období školního vyučování ve školním roce 2016/2017 začne ve čtvrtek 1. září 2016. Vyučování

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ VE STŘEDNÍ ŠKOLE TECHNICKÉ A ŘEMESLNÉ, NOVÝ BYDŽOV, DR. M. TYRŠE 112

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ VE STŘEDNÍ ŠKOLE TECHNICKÉ A ŘEMESLNÉ, NOVÝ BYDŽOV, DR. M. TYRŠE 112 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ VE STŘEDNÍ ŠKOLE TECHNICKÉ A ŘEMESLNÉ, NOVÝ BYDŽOV, DR. M. TYRŠE 112 realizované ve smyslu zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY , Neprobylice 18, Třebíz 273 75 (dříve Dr. Streda College, střední škola, Kvílice 38, Třebíz 273 75) VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY 2013 2014 Zpracovala Mgr. Jarmila Hejtmánková, ředitelka školy dne 24.

Více

první kolo přijímacího řízení

první kolo přijímacího řízení Ředitelka školy vyhlašuje v souladu s 60 zákona č. 564/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a stanoví: první kolo přijímacího řízení 1. jednotná

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Služovice, okres Opava Služovice 134, 747 28 Štěpánkovice IČ

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Základní škola a Mateřská škola Kobeřice u Brna, okres Vyškov, příspěvková organizace Beneška 181, 684 01 Kobeřice u Brna tel.: 544 222 525 e-mail: zskoberice@centrum.cz Výroční zpráva o činnosti školy

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-1081/12-B

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-1081/12-B Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIB-1081/12-B Název právnické osoby Střední škola strojírenská a elektrotechnická vykonávající činnost školy: Sídlo: Trnkova 113, 628

Více

Vyhláška ředitele Soukromé střední školy PRAKTIK s. r. o. se sídlem Tyršova 59, Horní Benešov IČ: 25826484; IZO: 600 016 153. č.

Vyhláška ředitele Soukromé střední školy PRAKTIK s. r. o. se sídlem Tyršova 59, Horní Benešov IČ: 25826484; IZO: 600 016 153. č. Vyhláška ředitele Soukromé střední školy PRAKTIK s. r. o. se sídlem Tyršova 59, Horní Benešov IČ: 25826484; IZO: 600 016 153 č. 01/2015 Vyhlášení přijímacího řízení pro školní rok 2015/2016 Na základě

Více

Název oboru vzdělání přijímaných uchazečů 30

Název oboru vzdělání přijímaných uchazečů 30 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ VE STŘEDNÍ ŠKOLE TECHNICKÉ A ŘEMESLNÉ, NOVÝ BYDŢOV, DR. M. TYRŠE 112, realizované ve smyslu zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personální zabezpečení

Více

NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2017/2018

NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2017/2018 NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ školní rok 2017/2018 Telefon: 552 304 079 554 611 557 Fax: 554 625 946 E-mail: skola@ssa-krnov.cz Internet: http://www.ssa-krnov.cz KONTAKTNÍ OSOBY: Ing. Věra Predikantová ředitelka

Více

Platné znění dotčených částí zákona o pedagogických pracovnících, školského zákona a zákoníku práce s vyznačením navrhovaných změn a doplnění

Platné znění dotčených částí zákona o pedagogických pracovnících, školského zákona a zákoníku práce s vyznačením navrhovaných změn a doplnění Platné znění dotčených částí zákona o pedagogických pracovnících, školského zákona a zákoníku práce s vyznačením navrhovaných změn a doplnění I. Platné znění zákona o pedagogických pracovnících ČÁST PRVNÍ

Více

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání KLÍČOVÉ TÉMA PODPORA POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání Obecný cíl A4.1: Zvyšování dostupnosti

Více

Setkání pracovní skupiny oborové kariérní poradci ze ZŠ z ORP Tišnov

Setkání pracovní skupiny oborové kariérní poradci ze ZŠ z ORP Tišnov Setkání pracovní skupiny oborové kariérní poradci ze ZŠ z ORP Tišnov Zuzana Fialová Drásov, a 10.10.2018 podporujeme www.czechinvest.org Agentura CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Písek, Karlova 111. Karlova 111, 397 01 Písek

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Písek, Karlova 111. Karlova 111, 397 01 Písek Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Písek, Karlova 111 Karlova 111, 397 01 Písek Identifikátor školy: 600 008

Více

INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA

INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA studijní nabídka prostředí školy aktivity našich žáků INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA Slavkov u Brna, příspěvková organizace Základní údaje o škole jsme státní školou, zřizovatelem školy je Jihomoravský kraj

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz PÁTEŘNÍ ŠKOLA ÚSTECKÉHO KRAJE VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ

Více

Střední škola stavebních řemesel Brno - Bosonohy HARMONOGRAM MATURITNÍCH ZKOUŠEK. ústní část. květen Datum ústní zkoušky SM

Střední škola stavebních řemesel Brno - Bosonohy HARMONOGRAM MATURITNÍCH ZKOUŠEK. ústní část. květen Datum ústní zkoušky SM ústní část květen 2014 Předsedkyně zkušební komise: Třídní učitelka: 36-43 M/001 Stavební materiály Ing. Jana Leischnerová RNDr. Ilja Dvořáková Mgr. Kateřina Siudová Obor žák Spol.mat. MP s Datum ústní

Více

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 03 pro oblast podpory 1.1 - Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita: Vytváření podmínek pro implementaci školních vzdělávacích

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola textilní, Jihlava Helenín, Hálkova 42. Hálkova 42, Jihlava Helenín. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola textilní, Jihlava Helenín, Hálkova 42. Hálkova 42, Jihlava Helenín. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední průmyslová škola textilní, Jihlava Helenín, Hálkova 42 Hálkova 42, 586 03 Jihlava Helenín Identifikátor školy: 600 014 924 Termín

Více

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: ,

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: , Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: 371 728 523, stredni@skola-rokycany.cz www.skola-rokycany.cz 1. Období školního vyučování ve školním roce 2017/2018 začne ve čtvrtek 4. září 2017. Vyučování

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední škola stavební, Teplice, příspěvková organizace. Fr. Šrámka 1350, 415 02 Teplice. Identifikátor: 600 011 283

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední škola stavební, Teplice, příspěvková organizace. Fr. Šrámka 1350, 415 02 Teplice. Identifikátor: 600 011 283 Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední škola stavební, Teplice, příspěvková organizace Fr. Šrámka 1350, 415 02 Teplice Identifikátor: 600 011 283 Termín konání inspekce: 6.

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. Ředitel Střední školy a Základní školy, Vimperk, Nerudova 267, vyhlašuje 1. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020.

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. Ředitel Střední školy a Základní školy, Vimperk, Nerudova 267, vyhlašuje 1. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020. PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Ředitel Střední školy a Základní školy, Vimperk, Nerudova 267, vyhlašuje 1. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020. Přijímací řízení se provádí v souladu se školským zákonem

Více

Stipendijní řád Střední odborné školy Jarov

Stipendijní řád Střední odborné školy Jarov Stipendijní řád Střední odborné školy Jarov Tento stipendijní řád Střední odborné školy Jarov je vydán v souladu s ustanovením 30 odst. 4 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Podklady pro zpracování výroční zprávy o činnosti školy za školní rok 2017/2018

Podklady pro zpracování výroční zprávy o činnosti školy za školní rok 2017/2018 6.1 Střední škola Podklady pro zpracování výroční zprávy o činnosti školy za školní rok 2017/2018 A. Základní informace o právnické osobě vykonávající činnost škol, škol.zařízení Název Střední škola a

Více

Kritéria přijímacího řízení

Kritéria přijímacího řízení Kritéria přijímacího řízení školní rok 2015/2016 Sezimovo Ústí 2015 1 Ředitel VOŠ, SŠ, COP v souladu s 165 odst. 2 písm. f), 59 a 60 zákona č.561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

ERUDITUS CZ.1.07/3.2.07/02.0001 Střední odborné učiliště DAKOL, s.r.o.

ERUDITUS CZ.1.07/3.2.07/02.0001 Střední odborné učiliště DAKOL, s.r.o. Projekt ERUDITUS CZ.1.07/3.2.07/02.0001 Střední odborné učiliště DAKOL, s.r.o. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 3 Další vzdělávání Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 (1. 9. 2015 až 31. 8. 2016)

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 (1. 9. 2015 až 31. 8. 2016) ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 (1. 9. 2015 až 31. 8. 2016) 1. Školní vyučování První pololetí: úterý 1. září 2015 až čtvrtek 28. ledna 2016 Druhé pololetí: pondělí 1. února 2016 až čtvrtek 30. června

Více

IPS Schůzka výchovných poradců Praha východ 11.11.2015

IPS Schůzka výchovných poradců Praha východ 11.11.2015 IPS Schůzka výchovných poradců Praha východ 11.11.2015 Mgr. Pavel Lehovec Program situace na trhu práce nezaměstnanost absolventů a mladistvých Informační a poradenské středisko (IPS) distribuce Atlasů

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440. Resslova 440, Volyně. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440. Resslova 440, Volyně. Identifikátor: Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440 Resslova 440, 387 01 Volyně Identifikátor: 600 020 312 Termín konání inspekce:

Více

Analýza absolventů řemeslných oborů

Analýza absolventů řemeslných oborů Analýza absolventů řemeslných oborů Zpracoval tým Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Leden 2017 Stránka 1 z 6 Porovnání absolventů všech oborů navazujících na základní školy s obory učňovskými

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Odborné učiliště a Praktická škola Zlín - Klečůvka. Adresa: Klečůvka 63, 763 11 Zlín 11. Identifikátor školy: 600 035 411

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Odborné učiliště a Praktická škola Zlín - Klečůvka. Adresa: Klečůvka 63, 763 11 Zlín 11. Identifikátor školy: 600 035 411 Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Odborné učiliště a Praktická škola Zlín - Klečůvka Adresa: Klečůvka 63, 763 11 Zlín 11 Identifikátor školy: 600 035 411 Termín konání inspekce:

Více

Predikce potřeb trhu práce v Jihočeském kraji 2015

Predikce potřeb trhu práce v Jihočeském kraji 2015 Predikce potřeb trhu práce v Jihočeském kraji 2015 Dotazníkové šetření Jihočeské hospodářské komory a Jihočeské společnosti pro rozvoj lidských zdrojů, o.p.s. probíhá od 1.7.2015 do 30.9.2015 Vzorek 266

Více

Budova teoretického vyučování a sídlo školy Školní 101

Budova teoretického vyučování a sídlo školy Školní 101 Budova teoretického vyučování a sídlo školy Školní 101 Budova teoretického vyučování Horská 618 Budova teoretického vyučování Horská 59 Budova praktického vyučování Mladé Buky 5/6 Studijní obory Elektronické

Více

Kritéria přijímacího řízení 2015 (Střední škola Bohumín)

Kritéria přijímacího řízení 2015 (Střední škola Bohumín) Kritéria přijímacího řízení 2015 (Střední škola Bohumín) Pro přijímací řízení pro školní rok 2015/2016 v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více