Výroční zpráva Krajské organizace Svazu neslyšících a nedoslýchavých v České republice kraj Vysočina 2006

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva Krajské organizace Svazu neslyšících a nedoslýchavých v České republice kraj Vysočina 2006"

Transkript

1 Výroční zpráva Krajské organizace Svazu neslyšících a nedoslýchavých v České republice kraj Vysočina 2006 Strana 1 (celkem 13)

2 Krajská organizace má šest ZO SNN: Krajská organizace má šest ZO SNN: - viz příloha 1 Všechny tyto organizace jsou řízeny ředitelkou a metodickou instruktorkou SNN v ČR a tlumočnicí znakového jazyka paní Jiřinou Kocmanovou, která jím pomáhá při jednáních a je spojovacím článkem k ústředí Svazu neslyšících a nedoslýchavých v ČR a k ostatním složkám Obecné údaje o KO SNN v ČR kraje Vysočina: Název: Krajská organizace Svazu neslyšících a nedoslýchavých v České republice kraj Vysočina Právní norma: Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR kraj Vysočina je nestátní nezisková organizace - Občanské sdružení Cíle činnosti: Poskytujeme služby a péči všem sluchově postiženým v působnosti kraje Vysočina, bez rozdílu věku, rozsahu postižení či příslušnosti k jiné organizaci. Jednou z hlavních náplní činnosti je poskytování informací sluchově postiženým, kteří z důvodu své vady trpí komunikačními a tím i informačními barierami. S tím souvisí také následná adaptace takto postižených na novou životní situaci Datum vzniku: Ustavení Krajské organizace Svazu neslyšících a nedoslýchavých v ČR v kraji Vysočina se uskutečnilo dne , organizace byla vytvořená v duchu nového státoprávního uspořádání. Dne 20.února 2002 byl požádán Český statistický úřad o přidělení Identifikačního čísla, známého pod označením IČO / /. Strana 2 (celkem 13)

3 Výkonný orgán: Výroční Konference krajské organizace Svazu neslyšících a nedoslýchavých v ČR kraje Vysočina, která se svolává jednou za čtyři roky. Jihlava, Úprková 4340/ 6, PSČ snncr.vysocina@tiscali.cz Adresy a kontakty: Předsednictvo v době vzniku: Předseda: Čenkovic Oldřich Okružní 905 Třebíč PSČ: místopředseda: Kocmanová Jiřina Skorkov 51, Štoky PSČ: místopředseda: Kinc Josef Domanínek 1232 Bystřice n/pernštejnem PSČ: Hospodář: Pistulka Jaroslav Za branou 669 Pacov PSČ: Jednatel: Hatáková Libuše Hradec 15 Ledeč n/sázavou PSČ: Člen: Němcová Alena Cyrila Boudy 516 Třebíč PSČ: Člen: Makuňa František S. K. Neumana 5 Jihlava PSČ: Revizní komise v době vzniku : Ošmerová Věra Revoluční 855 Třebíč PSČ: Poradenské centrum SNN úzce spolupracuje s Krajskou organizací a se základními organizacemi, které poskytující základní služby pro SP v kraji. Nemá členskou základu a poskytuje služby bez rozdílu členství v organizaci. Regionální instruktorka v současné době též ředitelka KO SNN Vysočina, napomáhá organizacím a jednotlivcům, zároveň poskytuje služby. Krajská organizace Svazu neslyšících a nedoslýchavých kraje Vysočina je zastřešujícím orgánem sluchově postižených na Vysočině. Nemá členskou základnu. Hlavním posláním KO je ochrana, obhajoba potřeb, práv a zájmů všech sluchově postižených občanů. Své poslání plní prostřednictvím poradenského centra a dobrovolných vyškolených pracovníků v jednotlivých členských organizacích. Strana 3 (celkem 13)

4 V kraji Vysočina je 8 dobrovolných, vyškolených, převážně sluchově postižených pracovníků kteří poskytují služby. Ve většině se jedná o předsedy organizací. Jihlavský spolek neslyšících má členskou základnu v počtu 32 neslyšících. Scházejí se v prostorách sídla KO a současně Poradenského a rehabilitačního centra SNN na adrese Jihlava, Úprkova 6. Dvakrát týdně pořádají přednášky, besedy, sportovní akce, víkendové psychorehabilitační akce. Předseda organizace Dušan Šprla, bytem: Štoky 281, PSČ Používají IČO ústředí Okresní výbor SNN v Havlíčkově Brodě, se sídlem: Havlíčkův Brod, Dobrovského ul. 2915, PSČ , pod vedením předsedy Jiřiny Kocmanové, bytem: Skorkov 51, Štoky, PSČ Scházejí se jedenkrát měsíčně na výborových schůzích a 1x týdně po dobu 8 hodin (ve středu) poskytují poradenství a zprostředkovávají baterie a ostatní pomůcky. Okresní výbor Svazu neslyšících a nedoslýchavých sídlí v prostorách Sdružení zdravotně postižených v Dobrovského ul v Havlíčkově Brodě. Mají vlastní IČO Základní organizace SNN Třebíč, se sídlem: Třebíč, Komenského nám. 12, PSČ Pod vedením předsedy paní Aleny Němcové bytem: Třebíč, Cyrila Boudy 516, PSČ za pomoci Oldřicha Čenkovice zajišťují poradenskou a kulturně vzdělávací činnost pro 29 členů. Na výroční schůzi ZO SNN byly vyzdvihnuty následující akce: účast na přípravě dotazníku o sociálních službách v rámci Komunitního plánování a konání Dnu zdraví v rámci Evropského roku zdraví. Používají IČO ústředí Strana 4 (celkem 13)

5 Základní organizace SNN Žďár n/sázavou, se sídlem: Žďár n/sázavou, Komenského 1, PSČ Předsedou je Josef Kinc, bytem: Domanínek 1232, Bystřice n/pernštejnem, PSČ Scházejí se jedenkrát měsíčně ve Žďáře n/s a potom i v klubech v Bystřici a ve Velkém Meziříčí, kde poskytují služby všem SP. Organizace má 60 členů. Používají IČO ústředí Základní organizace SNN Pelhřimov, se sídlem: Pelhřimov, Pražská 1655, PSČ Scházejí se dvakrát v měsíci v prostorách sídla, kde poskytují specifické služby, přednášky a besedy. Základní organizace SNN Pelhřimov má 40 členů, kterým se poskytují každou středu specifické služby, pořádají se přednášky, besedy a to v sídle organizace. Poskytujeme 2x v měsíci přednášku v městské knihovně Pelhřimov, s kterou jsme navázali spolupráci. Základní organizace SNN má 7 členů neslyšících, a 31 členů nedoslýchavý a 2 členové jsou slyšící. Pravidelně se schází 15 osob. Používají IČO ústředí Základní organizace SNN Velké Meziříčí, sídlo Velké Meziříčí, ul. Komenského 6, PSČ Předseda ZO SNN Ryšánová Zdeňka. Organizace vznikla v květnu roku 2002 jako klub neslyšících a nedoslýchavých a dne po obdržení Registračního listu, byla přejmenována na Základní organizací SNN ve Velkém Meziříčí. Výbor - předsedkyně Ryšánová Zdeňka, jednatel František Kuřátko a pokladník Marta Milotová. Organizace má k dnešnímu dni 33 právoplatných členů. Schůzky se konají v klubu Důchodců ve Velkém Meziříčí, ul. Komenského 6, kde pak probíhá seznámení s aktuální legislativou, přednášky hostů z mateřských ZO spojené s přímým prodejem a předvedením kompenzačních pomůcek, prodejem náhradních baterií do sluchadel, atd. Mají vlastní IČO Strana 5 (celkem 13)

6 Organizační záležitosti: Doplněné předsednictvo - v současné době o: 2. místopředseda: Štický František Na Výšině 3221 Havlíčkův. Brod PSČ: Hospodář: Strnad Jan Cihlářská 2 Třebíč PSČ: Jednatel: Ryšánová Zdena Nad Sv.Josefem 17 Velké Meziříčí PSČ: Účast na: Vzdělávací semináře poskytovatelů sociálních služeb Odborně vzdělaní poskytovatelé sociálních služeb předpoklad standardů kvality Společnost sociálních pracovníků ČR zpracovala projekt Odborně vzdělaní poskytovatelé sociálních služeb předpoklad standardů kvality, na který získala finanční podporu z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Projekt byl zahájen a bude ukončen Bude realizován na podporu nestátních neziskových organizací z regionu NUTS II jihovýchod, tj. v Jihomoravském kraji a kraji Vysočina. Společnost sociálních pracovníků ČR uzavřela partnerství s Jihomoravským krajem, KÚ Vysočina, ÚMČ Brno Bystrc a občanským sdružením Socioklub. V rámci projektu bude umožněna prezentace NNO z těchto regionů na panelech v době konání odborných konferencí, pořádaných Společností. Připravuje se vzdělávací cyklus 6 odborných seminářů pro NNO v Brně a Jihlavě, pracovní den na závěr diskuse k etickým zásadám v práci sociálních pracovníků a diskusní fórum za účasti NNO, úředníků, zastupitelů a členů Rady z Jihomoravského kraje a kraje Vysočina. Na základě výstupů z těchto akcí budou vydány Sborníky, které obdrží jak NNO tak KÚ. O všech akcích na podporu NNO budou na základě databáze osloveny všechny NNO ze sociální oblasti těchto regionů. 6 odborných seminářů, které jsou financovány z ESF a státního rozpočtu ČR bude přístupno zdarma všem NNO z regionu, které projeví zájem. Uskuteční se 1x měsíčně od listopadu 2005 do dubna Seminářů se zúčastní paní Jiřina Kocmanová a pan Oldřich Čenkovic Témata seminářů jsou v Jihlavě: Strana 6 (celkem 13)

7 1) Standardy kvality sociálních služeb 2) NNO legislativa a vnitřní předpisy 3) Hodnocení kvality a efektivnosti sociálních služeb 4) Komunikační dovednosti pracovníků i klientů NNO 5) Public relations a fundraisin 6) Speciální metody a přístupy v sociálních službách Funkcionáři se též zúčastňovali víkendových pobytových akcí konaných ve dnech V rámci BENEFITU projektu Rozvoj lidských zdrojů -ESF část Standardy kvality sociálních služeb v hotelu Litava, nám. M. Poštové, Beroun část Standardy kvality sociálních služeb ve Stacionáři SNN v Praze Modřany, Darwinova část Centrum pro podporu zaměstnávání osob se SP v sídle KO SNN, Úprkova 6, Jihlava část Centrum pro podporu zaměstnávání osob se SP část Centrum pro podporu zaměstnávání osob se SP Společnost sociálních pracovníků ČR - Čenkovic, Kocmanová Část 3. Hodnocení kvality a efektivnosti sociálních služeb pořádala Společnost sociálních pracovníků ČR KU, Žižkova 57, Jihlava Část 4. Komunikační dovednosti pracovníků i klientů NNO pořádala Společnost sociálních pracovníků ČR KU, Žižkova 57, Jihlava Část 5. Public relation a fundraising pořádala Společnost sociálních pracovníků ČR KU, Žižkova 57, Jihlava Část 6 Zákon o sociálních službách č.108/2006 Sb.- účinnost od pořádala Společnost sociálních pracovníků ČR KU, Žižkova 57, Jihlava Seminář na KÚ Vysočina ke 3. výzvě k předkládání akcí do grantového schématu Podpora sociální integrace v kraji Vysočina v rámci opatření 3.2 SROP č. V/SROP/3.2/3/2006 Poslanecké sněmovna Seminář v Poslanecké sněmovně, Sněmovní 4, Praha kde se projednávaly zákony uvedené ve (Sbírce zákonů částka č. 37) 108 Zákon o sociálních službách; 109 Zákon, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o sociálních službách; 110 Zákon o životním a existenčním minimu; 111 Zákon o pomoci v hmotné nouzi; 112 Zákon, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o životním a existenčním minimu ČT natáčela pořad o životě a provozu Spolku neslyšících Jihlava, Poradenského centra a KO SNN Vysočina, který se vysílal v pořadu Televizní klub neslyšících jsem zastupoval pana Kince na zasedání Republikového výboru SNN v ČR ve 9:.30 hod. v hotelu Pramen, Praha, Konzultační den k vyplňování žádosti o dotaci MPSV na rok 2007, konaný v prostorách KÚ Vysočina, Žižkova 57, Jihlava, Strana 7 (celkem 13)

8 Konzultační den k vyplňování žádosti o dotaci MPSV na rok 2007, konaný v prostorách Ústředí SNN, Karlínské nám. 12. Praha 8 Karlín, Školení pro vypracování Monitorovací zprávy 2, projektu CZ / /0130 na KÚ Jihomoravského kraje, Žerotínovo nám. 3/5, Brno Motivační kurz pro zaměstnavatele, studenty a sluchově postižené Semináře pořádaný NRZP k zákonu o sociálních službách v Jihlavě, Tolstého 15, Co přináší nový zákon o sociálních službách pro uživatele sociálních služeb, poskytovatele, orgány státní správy a samosprávy Konference Neslyšící na trhu práce, která se uskutečnila v prostorách organizace NESLYŠÍCÍ CZ, Vratislavova 12/28, Praha 2 Vyšehrad. Za účasti partneru projektu Signall, který vznikl za podpory evropského programu Leonardo da Vinci SEMINÁŘ o problematice sluchového postižení a poradenství v této oblasti, pořádaný v Kroměříži Období, které bylo poznamenáno převratnými změnami v sociálních službách a schváleným zákonem o sociálních službách, na které jsme se pečlivě v průběhu roku připravovali na mnoha školeních a seminářích. Tyto zákony jsou uvedeny ještě jednou připomenu ve Sbírce zákonů částka č. 37, opět zopakuji, 108 Zákon o sociálních službách; 109 Zákon, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o sociálních službách; 110 Zákon o životním a existenčním minimu; 111 Zákon o pomoci v hmotné nouzi; 112 Zákon, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o životním a existenčním minimu) Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, zásadním způsobem mění s účinností od 1. ledna 2007 systém sociálních služeb. Zákonem č. 109/2006 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o sociálních službách, byla proto zrušena ustanovení zákona č. 100/1988 Sb., o sociálním zabezpečení, upravující poskytování služeb sociální péče. Ustanovení týkající se poskytování služeb sociální péče je proto třeba zrušit i v prováděcí vyhlášce k zákonu o sociálním zabezpečení. V návaznosti na přijetí zákona č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, pozbývá dne 1. ledna 2007 platnosti zákon č. 482/1991 Sb., o sociální potřebnosti. Některé z dávek sociální péče, jejichž poskytování je upraveno vyhláškou č. 182/1991 Sb., jsou podmíněny splněním podmínky sociální potřebnosti. Vzhledem ke zrušení zákona o sociální potřebnosti i vzhledem k tomu, že řada dávek sociální péče není v praxi vůbec poskytována, navrhuje se jejich zrušení. Důvodné formy pomoci byly transformovány do zákona o pomoci v hmotné nouzi, a to zpravidla formou mimořádné okamžité pomoci. Navrhovaná právní úprava přispěje ke zjednodušení systému dávek sociální péče. Dále se ve vyhlášce č. 182/1991 Sb. navrhuje zrušení některých ustanovení upravujících procesní postupy při posuzování zdravotního stavu a pracovní schopnosti lékaři okresních správ sociálního zabezpečení a posudkovými komisemi Ministerstva práce a sociálních věcí, a to zejména z důvodu nesouladu těchto ustanovení s příslušnými zákonnými úpravami. Zastoupení našich funkcionářů v různých společenských organizacích Delegáti zastoupeni v organizacích: RV SNN KINC člen výboru za Nedoslýchavé KR NRZP MěÚ Skorkov KOCMANOVÁ KOCMANOVÁ hospodář člen zastupitelstva MěÚ Skorkov Strana 8 (celkem 13)

9 VV CZP SZdP SVZ KRHO ČENKOVIC KOCMANOVÁ ČENKOVIC STRNAD ČENKOVIC Nemáme zastoupení předseda člen OV SZdP Třebíč předseda člen ústřední rady SVZ a předseda oblasti Třebíč Svaz vojáků v záloze oblast Vysočina (Třebíč) - místopředseda V kraji Vysočina pracuje jako poradenská organizace v prostorách Život 90 Dámy a pánové celý letošní rok je obdobím, kdy se snažíme získat finanční prostředky pomocí grantů jak z prostředků Kraje Vysočina tak z prostředků MPSV. Granty, které jsme podali v letošním roce prostřednictvím Kraje Vysočina a jsou financovány z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu, tzv. výzvy 2 a výzvy 3 nám byly zamítnuty z důvodu malého počtu bodů. Vypracovaný projekt jsme vlastně oprášili a v některých odstavcích doplnili a podali jej v tzv. výzvě 4 - ELZA. Výsledek uspěli opět zamítnuto důvod nedostatek financí na Kraji (přitom jsme se umístili na druhém místě). Máme podaný další projekt u MPSV (žádost o dotaci) ze kterého by jsme mohli financovat činnost v příštím roce. ještě neznáme výsledek V loňském roce se nám podařil nebo lépe vyjádřeno jsme měli úspěch v získání prostředků ze strukturálních fondů ESF Nadace rozvoje občanské společnost (NROS) - BENEFIT Vyhlásila Globální grant financovaný z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů s názvem NUTS II Opatření 2.3. Jedná se o 2-letý grant bez spoluúčasti. Projekt jsme podali pod názvem Centrum pro podporu zaměstnávání osob se sluchovým postižením a to ve výši ,- Kč ( minimální žádost byla od ,- Kč, max ,- Kč). Grant jsme získali v plné výši ,- Kč Z tohoto grantu je hrazen projekt Centrum pro zaměstnávání osob se sluchovým postižením Tento projekt je zaměřen na zajištění a poskytování specifických služeb pro sluchově postižené (SP), kde se zaměřujeme na zmírnění dopadu sluchového postižení u těchto osob, na znovu začlenění do společnosti a hlavně do pracovního procesu. Pracovníci poradenství a rehabilitace, kteří jsou stále proškolováni zajišťují: a) Poradenské služby pro osoby se SP - zvýší informovanost osob se SP, která je díky informační a komunikační bariéře naší cílové skupiny nižší vůči intaktní veřejnosti v oblasti zaměstnávání a zaměstnanosti a tím podpoří rovnost příležitostí při hledání zaměstnání - zvýší informovanost osob se SP v oblasti specifik zaměstnávání osob se SP, které vyplývají ze zákona o zaměstnanosti b) Poradenské služby pro zaměstnavatele osob se SP - zvýší informovanost o osobách se SP, o jejich komunikačních zvláštnostech, možnostech zaměstnání, vybavení pracoviště speciálními pomůckami, prevenci vad sluchu a pracovních úrazů,které jsou spojeny se ztrátou sluchu - sníží obavy zaměstnavatelů se zaměstnávání osob se SP, které vznikají díky komunikačním bariérám Strana 9 (celkem 13)

10 - zvýší informovanost zaměstnavatelů v oblasti specifik zaměstnávání osob se SP,které vyplývají ze zákona o zaměstnanosti c) Poradenské služby pro rodiče SP dětí - pomoc při vyhledání vhodné školy,učebního oboru, internátu, kolektivního zařízení, vzdělávacího institutu d) Motivační kurzy pro osoby se SP (mladiství,absolventi,lidé,kteří ztratili zaměstnání) - účastníci se naučí techniky, které podporují a zvyšují možnost získání zaměstnání - práce s inzeráty, sepsání životopisu, uvědomění si vlastních možností a omezení, práce s osobní dokumentací, sepsání žádosti o zaměstnání - absolventi kurzů budou prakticky připraveni na situace, které je při hledání zaměstnání čekají - konkurzy, výběrová řízení, pohovory, zvládání trémy, komunikace se zaměstnavateli apod. e) možnost využití počítače pro uživatele služeb - umožní práci s počítačem a internetem při hledání vhodného pracovního uplatnění - práce s inzeráty, sepsání žádosti o zaměstnání, životopisu apod. - zdokonalí zkušenosti osob se sluchovým postižením ve využívání počítačové techniky f) tlumočnické služby - Poskytování tlumočnických služeb na úřadech, u lékaře, při osobních jednáních - Artikulační tlumočení Řízení projektu - Celý projekt řídí koordinátor projektu - zodpovídá za průběh projektu, dále zajišťuje pravidelné proškolování posytovatelů soc. služeb. Kontroluje kvalitu poskytovaných služeb na jednotlivých pracovištích. - Ekonom projektu - zodpovídá za řádné vedení účetnictví a následné vyúčtování, řídí účetní na jednotlivých pracovištích, bohužel je pouze externí. - Administrativní pracovník - zajišťuje potřebnou administrativu k projektu, písemný kontakt s pracovišti, propagaci činnosti a ukládání dokumentů. - Poskytovatelé soc.služeb na větších pracovištích - pět proškolených pracovníků s odbornou znalostí. - Tlumočník znakové řeči pro neslyšící Služby jsou poskytovány všem SP, jejich rodinným příslušníkům, potencionálním zaměstnavatelům a veřejnosti bez rozdílu - individuální přístup k uživatelům služeb předání kompletních informací o službě - poskytování formou osobní návštěvy uživatele služby,písemně - faxem, SMS zprávou, em, telefonicky Za všechnu tuto práci při vypracování grantů má obrovskou zásluhu paní Jiřina Kocmanová, které je nutno za tuto práci veřejně poděkovat. Při vypracování těchto grantů strávila mnoho hodin a nocí za což je nutné vyslovit ještě jednou veřejné poděkování. Co se týče číslic v těchto projektech má zásluhu náš ekonom pan Jan Strnad díky. Přesnější informace o dalších tocích prostředků pro naší KO SNN Vysočina je uvedena na konci zprávy o Hospodaření KO SNN Vysočina, kterou vypracoval dobrovolný pracovník bez nároku na odměnu pan Jan Strnad. Jen tak pro zajímavost, k 1. listopadu 2006 vyčerpala Česká republika ze strukturálních fondů EU 11,7 miliardy korun z celkových 44,9 miliard, které má ČR k dispozici na období , a musí je tedy utratit do konce roku Strana 10 (celkem 13)

11 A nyní co nás čeká v souvislosti se schválením nového zákona č. 108/2006 Sb. - o sociálních službách, musím použít slova pana Jaroslava Paura prezidenta SNN, které vyslovil na Konzultačním dnu k vyplňování žádosti o dotaci MPSV na rok 2007, dne v prostorách Ústředí SNN - BLÍŽÍ SE NA NÁS TSUNAMI mimo řekl, že - podceňujeme přípravu k projektům - máme poslední možnost uchytit se projekty - organizace požadující dotaci musí mít své IČO - projekty podávat KO, PC, RC (Centra denních služeb, nebo sociálních rehabilitace RC není soc.služba), Tlumočnické služby Je za pět minut dvanáct a před nám je ještě mnoho práce připravit se na přechod poskytování sociálních služeb dle nového zákona 108/2006 Sb. Řekněme si jaké jsou základní činnosti formy: Formy poskytování sociálních služeb Sociální služby se poskytují jako služby pobytové, ambulantní nebo terénní Pobytovými službami se rozumí služby spojené s ubytováním v zařízeních sociálních služeb. Ambulantními službami se rozumí služby, za kterými osoba dochází nebo je doprovázena nebo dopravována do zařízení sociálních služeb a součástí služby není ubytování. Terénními službami se rozumí služby, které jsou osobě poskytovány v jejím přirozeném sociálním prostředí. Zákon připouští kombinaci těchto služeb Dále nás čeká vypracovat dokumenty dle Standardů kvality sociálních služeb, Standardy.. se musí tzv. ušít na míru a jejich zavádění je věcí celého týmu a ne jen ředitele (vedoucího). Uvedu jejich soupis: STANDARD 1. Cíle a způsoby poskytování služeb STANDARD 2. Ochrana práv uživatelů STANDARD 3. Jednání se zájemcem o službu STANDARD 4. Dohoda o poskytování služby STANDARD 5. Plánování a průběh služby STANDARD 6. Osobní údaje STANDARD 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb STANDARD 8. Návaznost na další zdroje STANDARD 9. Personální zajištění služeb STANDARD 10. Pracovní podmínky a řízení poskytování služeb STANDARD 11. Profesní rozvoj pracovníků a pracovních týmů STANDARD 12. Místní a časová dostupnost služby STANDARD 13. Informovanost o službě STANDARD 14. Prostředí a podmínky poskytování služeb STANDARD 15. Nouzové a havarijní situace STANDARD 16. Zajištění kvality služeb STANDARD 17. Ekonomika Strana 11 (celkem 13)

12 Registrace poskytovatelů O registraci rozhoduje krajský úřad příslušný podle místa trvalého nebo hlášeného pobytu fyzické osoby nebo sídla právnické osoby, popřípadě podle umístění organizační složky zahraniční právnické osoby na území České republiky; v případě, že zřizovatelem poskytovatele sociálních služeb je ministerstvo, rozhoduje o registraci toto ministerstvo (dále jen registrující orgán ). bez registrace nelze poskytovat sociální služby IČO je pro organizaci výhodou při přidělení registrace Registrace je vstupenkou do veřejných financí Organizace (poskytovatel) musí při registraci sám stanovit co bude poskytovat, jaké služby Při naplnění kapacity a není-li klient uveden v cílové skupině může být klient odmítnut, ale doporučeno jiné zařízení, kde může dostat požadované služby Do provést registraci Registr bude veřejně uveden v síti informačních služeb. Co říci na závěr: Na konzultačním dnu o vyplňování žádosti na dotaci MPSV na rok 2007, který se konal v prostorách Ústředí SNN, řekla paní, RNDr. Eva Maršounová - informace od organizací do Prahy na ústředí SNN dostávají se zpožděním, trvá to dlouho - Úkol vypracovat ADRESÁŘ organizace a předat na ústředí - v každé organizaci by měl být jeden profesionální pracovník na vypracovávání projektů, řeší se jak se bude jmenovat - KO SNN by měly mít úzký vztah na CZP a KRZP - Každých ¼ roku by měla každá KO SNN posílat zprávy o své činnosti na ústředí SNN - Posílat výroční zprávy na ústředí SNN - Webová stránka je spuštěná - Důležité je mít kontakt s úředníky zastupitelstev - Naše požadavky na ústředí SNN musíme specifikovat (potřebujeme to a to, to) - V projektech používat správná názvosloví jak např. Poskytovatel, Uživatel apod. - Dát si pozor na udávaní (vykazování) počtů klientů ve statistice - Podchytit stížnosti klientů - Kniha přání a stížností Strana 12 (celkem 13)

13 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ KO SNN v ČR kraje Vysočina k ÚČET KRAJSKÉ ORGANIZACE Příjmy Kč Výdaje Kč účet -převod z roku ,4 kancelářské potřeby ,00 ZO Bystřice nad Pernštejnem 5 000,0 vodné stočné,teplo ,00 ZO Žďár nad Sázavou ,0 cestovné 666,00 Kraj Vysočina ,0 nájem ,00 úroky 20,7 telefon + internet 2 132,00 nadace 5 000,0 poštovné 231,00 ostatní služby 3 332,00 převod Žďár ,00 převod Pelhřimov 5 000,00 refundace soc.a zdrav. Poj ,00 školení neziskovek 1 200,00 příspěvek SNN ČR 400,00 kraj.konference 1 000,00 bankovní poplatky 1 452,00 celkem ,1 celkem ,00 zůstatek 258,09 účet 108,09 pokladna 150,00 kontrolní součet 258,09 BENEFIT Příjmy Kč Výdaje Kč účet -převod z roku ,28 kancelářské potřeby ,50 pokladna - zůstatek ,5 telefon 2 115,50 NROS ,0 cestovné 7 657,00 úroky 369,9 poštovné 291,50 refundace 3 150,0 školení 7 200,00 ostatní služby ,00 mzdové náklady ,00 vedení účtu 1 096,00 celkem ,72 celkem ,50 zůstatek ,22 pokladna ,00 banka ,22 Souhrn za KO SNN Vysočina celkem Příjmy celkem ,8 Výdaje celkem ,5 zůstatek celkem ,31 Čenkovic Oldřich Předseda KO SNN Strana 13 (celkem 13)

Výroční zpráva. Krajské organizace Svazu neslyšících a nedoslýchavých v České republice. kraj Vysočina

Výroční zpráva. Krajské organizace Svazu neslyšících a nedoslýchavých v České republice. kraj Vysočina Výroční zpráva Krajské organizace Svazu neslyšících a nedoslýchavých v České republice kraj Vysočina 2004 Strana 1 (celkem 13) Krajská organizace má šest ZO SNN: - viz příloha Krajská organizace má šest

Více

Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR Krajská organizace Vysočina Úprkova 6, Jihlava. Výroční zpráva 2005

Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR Krajská organizace Vysočina Úprkova 6, Jihlava. Výroční zpráva 2005 Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR Krajská organizace Vysočina Úprkova 6, 586 01 Jihlava Výroční zpráva 2005 Krajská organizace má šest ZO SNN: Krajská organizace má šest ZO SNN: - viz příloha 1 Všechny

Více

SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR K R A J S K É O R G A N I Z A C E Ú S T E C K É H O K R A J E Z A R O K 2 0 1 0

SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR K R A J S K É O R G A N I Z A C E Ú S T E C K É H O K R A J E Z A R O K 2 0 1 0 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR K R A J S K É O R G A N I Z A C E Ú S T E C K É H O K R A J E Z A R O K 2 0 1 0 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ORGANIZACI Základní údaje Občanské sdružení

Více

Výroční zpráva Krajské organizace Svazu neslyšících a nedoslýchavých v České republice kraj Vysočina

Výroční zpráva Krajské organizace Svazu neslyšících a nedoslýchavých v České republice kraj Vysočina 92 95 102 104 Výroční zpráva Krajské organizace Svazu neslyšících a nedoslýchavých v České republice kraj Vysočina 2003 Strana 1 (celkem 10) Obecné údaje o KO SNN v ČR kraje Vysočina: Název: Krajská organizace

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 K R A J S K Á O R G A N I Z A C E Ú S T E C K É H O K R A J E

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 K R A J S K Á O R G A N I Z A C E Ú S T E C K É H O K R A J E VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 K R A J S K Á O R G A N I Z A C E Ú S T E C K É H O K R A J E ROK 2014 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ORGANIZACI Základní údaje Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR, Krajská organizace Ústeckého

Více

Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR Krajská organizace Vysočina Úprkova 6, 586 01 Jihlava IČ: 709 55 751 VÝROČNÍ ZPRÁVA. Strana 1 (celkem 11)

Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR Krajská organizace Vysočina Úprkova 6, 586 01 Jihlava IČ: 709 55 751 VÝROČNÍ ZPRÁVA. Strana 1 (celkem 11) 92 95 102 104 11 18 Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR Krajská organizace Vysočina Úprkova 6, 586 01 Jihlava IČ: 709 55 751 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 Strana 1 (celkem 11) ÚVODNÍ SLOVO V naší společnosti

Více

SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR KRAJSKÁ ORGANIZACE VYSOČINA

SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR KRAJSKÁ ORGANIZACE VYSOČINA SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR KRAJSKÁ ORGANIZACE VYSOČINA 70955751 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 1. ÚVODNÍ SLOVO Pár slov. Váţení přátelé, dostává se Vám do rukou výroční zpráva Svazu neslyšících a nedoslýchavých

Více

SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR KRAJSKÁ ORGANIZACE VYSOČINA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR KRAJSKÁ ORGANIZACE VYSOČINA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR KRAJSKÁ ORGANIZACE VYSOČINA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 1. ÚVODNÍ SLOVO Váţení přátelé, jako kaţdoročně Vám předkládáme výroční zprávu Svazu neslyšících a nedoslýchavých

Více

Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s.

Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s. výchovného poradenství Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s., 10. 10. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2012, 2013,. Předložena Radou Avp Valné

Více

CENTRUM PRO NESLYŠÍCÍ A NEDOSLÝCHAVÉ KRAJE VYSOČINA, O. P. S. IČ

CENTRUM PRO NESLYŠÍCÍ A NEDOSLÝCHAVÉ KRAJE VYSOČINA, O. P. S. IČ CENTRUM PRO NESLYŠÍCÍ A NEDOSLÝCHAVÉ KRAJE VYSOČINA, O. P. S. IČ.02285266 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Obsah 1 Základní informace:... 4 2 Cíle společnosti... 5 2.1 Cílové skupiny, na které společnost orientuje

Více

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti Stanovy Asociace středoškolských klubů České republiky, o. s. Adresa: Česká 11, Brno 602 00 Registrováno u: Ministerstva vnitra České republiky Číslo a datum registrace: VSP/1-34/90-R ze dne 3. 5. 1990

Více

Stanovy. Revma Ligy v ČR, o.s.

Stanovy. Revma Ligy v ČR, o.s. Stanovy Revma Ligy v ČR, o.s. Revma Liga v Č R je občanským sdružením ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, které bylo registrováno Ministerstvem vnitra České republiky dne 15. 8. 1991 pod

Více

Úvodní slovo. Vznik organizace. Poslání a cíle

Úvodní slovo. Vznik organizace. Poslání a cíle ÚSTÍ NAD LABEM Úvodní slovo Uplynulý rok 2014 byl pro nás náročnou zkouškou vše kompletně zvládnout, starosti o chráněnou dílnu, odborné sociální poradenství, tlumočnické služby a též i o pokračující projekty

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 IČ: 265 935 48 DIČ: CZ 265 935 48

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 IČ: 265 935 48 DIČ: CZ 265 935 48 Centrum pro zdravotně postižené Moravskoslezského kraje Detašované pracoviště Bruntál, P.O. Box 62, Dukelská 2, 792 01 Bruntál, Tel: 554 718 068/605 441 443, czp.bruntal@centrum.cz, www.czp-msk.cz VÝROČNÍ

Více

Stanovy. Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, o.s., klub Klokánek

Stanovy. Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, o.s., klub Klokánek Stanovy Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, o.s., klub Klokánek I. Název a sídlo 1) Název sdružení: Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, o.s., klub Klokánek (

Více

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku STANOVY spolku SK Viktorie, z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) SK VIKTORIE, z.s. (dále jen zapsaný spolek ) je spolkem, který je založen jako volný spolek fyzických osob, sdružující

Více

Organizační řád KČT, odbor Šternberk

Organizační řád KČT, odbor Šternberk Organizační řád KČT, odbor Šternberk Únor 2017 I. Organizační řád odboru KČT Metodický list KČT ML 2/2014 Název odboru KČT: Šternberk Sídlo: Nádražní 10c, Šternberk 78501 IČ: 04132254 Oblast KČT: Olomoucký

Více

STANOVY. Odborové organizace PILA Paskov

STANOVY. Odborové organizace PILA Paskov STANOVY Odborové organizace PILA Paskov Ve smyslu ustanovení Listiny základních práv a svobod, kde je zakotveno i právo občana se svobodně sdružovat s jinými na ochranu svých hospodářských a sociálních

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Výroční zpráva za rok 2011 Občanské sdružení Deštník Pražská 236 417 61 Bystřany Výroční zpráva za rok 2011 Obsah Cíle občanského sdružení Vývoj občanského sdružení Finanční podpora Členové Hospodaření

Více

STANOVY PARDUBICKÉHO KRAJE NÁZEV SÍDLO. Sídlo: Bělehradská 389, Pardubice Polabiny IČ:

STANOVY PARDUBICKÉHO KRAJE NÁZEV SÍDLO. Sídlo: Bělehradská 389, Pardubice Polabiny IČ: STANOVY CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE NÁZEV 1. Název organizace je CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ Pardubického kraje, (dále jen Centrum) Zkratka CZP PK SÍDLO 2. Sídlo: Bělehradská

Více

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 STANOVY DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 1 Stanovy Děti Křivoklátska, z.s. zapsaného spolku Článek I. Základní ustanovení 1. Děti Křivoklátska, z. s. (dále jen zapsaný spolek )

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA. I. Základní ustanovení

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA. I. Základní ustanovení STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při mateřské škole Herrmannova. 2) Identifikační číslo spolku: 065

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny Organizace: Občanské sdružení Návraty centrum sociálního poradenství a sociálních služeb Adresa:

Více

Výroční zpráva za rok 2012

Výroční zpráva za rok 2012 Centrum pro zdravotně postižené Ústeckého kraje, o.s. Štefánikova 25, 400 01 Ústí nad Labem IČO: 265 93 661 č.ú.: 182796256/0300 www.krcentrum.cz info@krcentrum.cz Výroční zpráva za rok 2012 Odborné sociální

Více

STANOVY CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE. ÚZEMNÍ PŮSOBNOST 3 Územní působnost zahrnuje celé území kraje Pardubického kraje.

STANOVY CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE. ÚZEMNÍ PŮSOBNOST 3 Územní působnost zahrnuje celé území kraje Pardubického kraje. STANOVY CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1 1. Název sdružení je: CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen Centrum). 2. Oficiální zkratka názvu:

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree

Stanovy občanského sdružení ErnetFree Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů platný k 1.9.2005 1 Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu

Více

Usnesení. ze zasedání Republikového výboru SNN v ČR které se konalo ve dnech 14. 15. dubna 2012 v Hotelu Grand v Řevnicích u Prahy.

Usnesení. ze zasedání Republikového výboru SNN v ČR které se konalo ve dnech 14. 15. dubna 2012 v Hotelu Grand v Řevnicích u Prahy. Usnesení ze zasedání Republikového výboru SNN v ČR které se konalo ve dnech 14. 15. dubna 2012 v Hotelu Grand v Řevnicích u Prahy. Přítomni : viz prezenční listina, která je přiložena k originálu této

Více

Spolek Parkán STANOVY

Spolek Parkán STANOVY Spolek Parkán STANOVY Čl. I Název a sídlo Spolek Parkán má sídlo v Praze 8 Ďáblicích, U Parkánu 17/11, 182 00. Čl. II Účel spolku Spolek Parkán si klade za cíl podporovat spolupráci rodičů, pedagogů a

Více

Členská schůze hromada Asociace výchovných poradců, z.s.

Členská schůze hromada Asociace výchovných poradců, z.s. výchovného poradenství Členská schůze hromada Asociace výchovných poradců, z.s., 5. 10. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, z.s. za rok 2016, 2017 Předložena Výkonným výborem

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Občanské sdružení Deštník Pražská 236 417 61 Bystřany Výroční zpráva za rok 2010 Obsah Cíle občanského sdružení Vývoj občanského sdružení Finanční podpora Členové Hospodaření

Více

D.R.A.K. občanské sdružení

D.R.A.K. občanské sdružení D.R.A.K. občanské sdružení Výroční zpráva 2006 Vážení přátelé, předkládáme Vám výroční zprávu občanského sdružení D.R.A.K., která je průřezem činnosti a hospodaření sdružení za rok 2005. Kdo jsme PRO PŘIPOMENUTÍ

Více

STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel MŠ Klíček

STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel MŠ Klíček STANOVY SPOLKU Článek I. Základní ustanovení. 1. Název spolku je (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Mateřská škola, Uherský Brod, Primátora Hájka 2030, okres Uherské Hradiště Primátora Hájka 2030,

Více

Stanovy. Spolku rodičů a přátel Středního odborného učiliště potravinářského v Praze 4-Písnice, Libušská 320/111. Čl. 1

Stanovy. Spolku rodičů a přátel Středního odborného učiliště potravinářského v Praze 4-Písnice, Libušská 320/111. Čl. 1 Stanovy Spolku rodičů a přátel Středního odborného učiliště potravinářského v Praze 4-Písnice, Libušská 320/111 Čl. 1 1. Název spolku: (dále jen spolek ) Spolek rodičů a přátel Středního odborného učiliště

Více

Stanovy zapsaného spolku. KRPS, z.s. Klub rodičů a přátel

Stanovy zapsaného spolku. KRPS, z.s. Klub rodičů a přátel Stanovy zapsaného spolku KRPS, z.s. Klub rodičů a přátel V Lipníku nad Bečvou dne 22. prosince 2016 I. Úvodní ustanovení 1. Klub rodičů a přátel Sluníčka, dále jen ve zkratce KRPS, z.s., je nezávislým

Více

Výroční zpráva. Sdružení rodičů a přátel školy při stavební škole Rybitví. Období činnosti: školní rok 2015/2016

Výroční zpráva. Sdružení rodičů a přátel školy při stavební škole Rybitví. Období činnosti: školní rok 2015/2016 Výroční zpráva Sdružení rodičů a přátel školy při stavební škole Rybitví Období činnosti: školní rok 2015/2016 Dne 20. 10. 2011 bylo zaevidováno Ministerstvem vnitra Sdružení rodičů a přátel při stavební

Více

Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno

Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno Ředitelka v roce 2008: Simona Šumberová Bankovní spojení : 1341721329/0800 Česká spořitelna Brno Adresa: Vodova 35, 612 00 Brno Telefon: 541 212 401 Fax:

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ, Mendelova

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ, Mendelova Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ, Mendelova Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel školy ZŠ, Mendelova má sídlo v ZŠ, Mendelova v Karviné Hranicích, ulice Einsteinova 2871. Čl. II Právní poměry 1.

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK České Budějovice, únor 2010 Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje Čl. I Úvodní ustanovení Název

Více

Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Schváleno usnesením vlády ze dne 29. srpna 2012 č. 630, ve znění usnesení vlády ze dne 5. května 2014 č. 332. Statut Rady vlády pro nestátní

Více

Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 11. ledna 2010 č. 40 Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Rada vlády pro nestátní neziskové organizace

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Motto: Sluch Vám sice nevrátíme, ale pomůžeme Vám se sluchovou vadou žít kvalitněji.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Motto: Sluch Vám sice nevrátíme, ale pomůžeme Vám se sluchovou vadou žít kvalitněji. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Motto: Sluch Vám sice nevrátíme, ale pomůžeme Vám se sluchovou vadou žít kvalitněji. Slovo úvodem Vážení, dovoluji si Vám představit nově založenou společnost poskytující sociální služby

Více

Statut Technologické agentury České republiky

Statut Technologické agentury České republiky VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY III. Příloha k usnesení vlády ze dne 7. prosince 2009 č. 1530 ve znění přílohy k usnesení vlády ze dne 18. prosince 2013 č. 991 Statut Technologické agentury České republiky Článek

Více

Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s.

Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s. Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s. Podkrkonošský trabi klub z.s. (dále jen spolek nebo klub) je samostatným suverénním a dobrovolným spolkem s vlastní právní osobností. Byl založen v souladu se zákonem

Více

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017 Vnitřní předpis č. 1/2017 1. Cíle a předmět činnosti spolku 2. Organizační řád 3. Kompetence pracovníků v sociální službě 4. Práva a povinnosti zaměstnanců 5. Nouzové a havarijních situace 6. Závěrečné

Více

Platné znění. Článek 1

Platné znění. Článek 1 III. Platné znění Statutu Grantové agentury České republiky schváleného usnesením vlády ze dne 7. srpna 2002 č. 770, ve znění usnesení vlády ze dne 16. března 2009 č. 305, usnesení vlády ze dne 29. září

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA Článek I. Základní ustanovení 1.1 Občanské sdružení se plným názvem jmenuje Fotoklub Třináctá komora (dále jen Fotoklub). Pod tímto názvem budou členové

Více

Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova

Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova Název spolku Horníček - spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova IČO 60556323 Sídlo spolku Kraj Země Statutární orgán spolku Nejvyšší orgán spolku

Více

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská (dále jen spolek ) je

Více

Moudrá Sovička z.s. Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo spolku

Moudrá Sovička z.s. Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo spolku Moudrá Sovička z.s. Stanovy spolku Čl. I. Název a sídlo spolku Moudrá Sovička z.s. (dále jen spolek ) má své sídlo v Žichlínku, na adrese Žichlínek 243, 563 01, Žichlínek. Anglický ekvivalent jména spolku:

Více

Metodický pokyn č. 3

Metodický pokyn č. 3 Metodický pokyn č. 3 Poradna pro cizince a uprchlíky DIECÉZNÍ KATOLICKÁ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ Velké náměstí 37/46, 500 01 Hradec Králové, IČO: 42197449 Název: Provozní řád poradny pro cizince a uprchlíky

Více

Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví

Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví Organizační řád je vnitřní organizační normou Svazu podnikatelů ve stavebnictví (dále jen Svaz), která v souladu s obecně závaznými právními předpisy a

Více

Statut Rady vlády České republiky pro záležitosti romské menšiny

Statut Rady vlády České republiky pro záležitosti romské menšiny Statut Rady vlády České republiky pro záležitosti romské menšiny schválený usnesením vlády ze dne 29. března 2010 č. 254 ve znění usnesení vlády ze dne 4. ledna 2012 č. 13 Článek 1 Úvodní ustanovení (1)

Více

Stanovy. LT U SMRKU o.s.

Stanovy. LT U SMRKU o.s. Stanovy LT U SMRKU o.s. Článek 1 Název, sídlo, symboly 1) LT U SMRKU o.s. je suverénním a dobrovolným občanským sdružením (o.s.) na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších

Více

Tichá linka. Tichá linka. Tichá linka. Tichá linka. I neslyšící si občas potřebuje zatelefonovat

Tichá linka. Tichá linka. Tichá linka. Tichá linka. I neslyšící si občas potřebuje zatelefonovat Tichá linka CENTRUM ONLIN PRO OSOBY SE SLUCH Tichá linka Tichá linka I neslyšící si občas potřebuje zatelefonovat CENTRUM ONLIN PRO OSOBY SE SLUCH Tichá linka CENTRUM ONLINE KOMUNIKACE PRO OSOBY SE SLUCHOVÝM

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření. Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2015

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření. Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2015 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2015 předložena Radou Avp Valné hromadě Avp dne 23. 9. 2016 Praha, září 2016 Poslání AVP Asociace sdružuje poradenské pracovníky

Více

Spolek rodičů a přátel školy Praha Kbely

Spolek rodičů a přátel školy Praha Kbely Spolek rodičů a přátel školy Praha Kbely Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel školy Praha Kbely má sídlo v Praze 9 Kbely, na adrese Albrechtická 732, 197 00 Čl. II Účel spolku Spolek

Více

SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR KRAJSKÁ ORGANIZACE VYSOČINA

SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR KRAJSKÁ ORGANIZACE VYSOČINA SVAZ NESLYŠÍCÍCH A NEDOSLÝCHAVÝCH V ČR KRAJSKÁ ORGANIZACE VYSOČINA 70955751 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 1. ÚVODNÍ SLOVO Váţení přátelé, jako kaţdý rok, tak i letos Vám předkládáme výroční zprávu Svazu neslyšících

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Občanského sdružení NÁVRATY. Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Občanského sdružení NÁVRATY. Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny Organizace: Občanské sdružení Návraty centrum sociálního poradenství a sociálních služeb Adresa:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Stanovy České společnosti fyziků v medicíně, z.s.

Stanovy České společnosti fyziků v medicíně, z.s. Stanovy České společnosti fyziků v medicíně, z.s. Čl. 1 Charakter sdružení (1) Česká společnost fyziků v medicíně, z.s. (dále jen ČSFM) je založena podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny Organizace: Občanské sdružení Návraty centrum sociálního poradenství a sociálních služeb Adresa:

Více

Stanovy. Česká asociace rusistů, z.s. Článek I Postavení, sídlo, působnost

Stanovy. Česká asociace rusistů, z.s. Článek I Postavení, sídlo, působnost Česká asociace rusistů, z.s. Stanovy Článek I Postavení, sídlo, působnost 1. Spolek má název Česká asociace rusistů, z.s., zkratka ČAR. 2. Česká asociace rusistů je dobrovolnou, nezávislou zájmovou organizací

Více

Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2. Statut sdružení

Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2. Statut sdružení Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení Janus (dále jen sdružení ) Sídlo: Popkova 1005, 664 34 Kuřim Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružující členy na základě společného

Více

STANOVY: Hlava první Základní ustanovení. Čl. 1 Název a sídlo Spolku. Čl. 2 Účel Spolku

STANOVY: Hlava první Základní ustanovení. Čl. 1 Název a sídlo Spolku. Čl. 2 Účel Spolku Rodičovské sdružení Gymnázia Třinec je občanským sdružením vzniklým podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších přepisů, na základě registrace provedené Ministerstvem vnitra ke

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Zahájení poskyt. služby: září 2001 Nízkoprahové zařízení pro (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Charakteristika: NZDM je zčásti služba terénní, která se zaměřuje na práci v přirozeném prostředí

Více

PLATNÉ ZNĚNÍ STATUTU RADY VLÁDY PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE

PLATNÉ ZNĚNÍ STATUTU RADY VLÁDY PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PLATNÉ ZNĚNÍ STATUTU RADY VLÁDY PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Schváleno usnesení vlády ze dne 29. srpna 2012 č. 630, ve znění usnesení vlády ze dne 5. května 2014 č. 332, ve znění usnesení vlády ze

Více

Stanovy Unie rodičů při 5. ZŠ Mladá Boleslav, z. s.

Stanovy Unie rodičů při 5. ZŠ Mladá Boleslav, z. s. Stanovy Unie rodičů při 5. ZŠ Mladá Boleslav, z. s. I. Občanské sdružení Unie rodičů při 5. ZŠ založené dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012 Sb., občanského

Více

STANOVY občanského sdružení DIVADLO 6. KVĚTNA HOLEŠOV

STANOVY občanského sdružení DIVADLO 6. KVĚTNA HOLEŠOV STANOVY občanského sdružení DIVADLO 6. KVĚTNA HOLEŠOV (dále jen "Sdružení") I. NÁZEV A PRÁVNÍ POVAHA SDRUŽENÍ 1. Název Sdružení: Občanské sdružení Divadlo 6. května Holešov. 2. Sdružení je nezávislým občanským

Více

STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s.

STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s. 1 STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s. Název, sídlo a právní forma Článek 1 1. Spolek má název Rodinné centrum Praha, z.s. 2. Spolek sídlí na adrese: Praha 4, Starochodovská 89 3. Spolek je právnickou

Více

analýza sociálních služeb jednotlivých organizací pro cílové skupiny PS

analýza sociálních služeb jednotlivých organizací pro cílové skupiny PS ZÁPIS SETKÁNÍ Pracovní skupina Číslo zápisu: 2 Datum: 25. listopadu 2008 Místo setkání: místnost 153, 1.patro, Malinovské nám. 3 Program: 1. přivítání, představení programu, prezence 2. analýza sociálních

Více

Stanovy Spolku rodičů při ZŠ a MŠ J. Š. Baara, Jírovcova 9/a, České Budějovice

Stanovy Spolku rodičů při ZŠ a MŠ J. Š. Baara, Jírovcova 9/a, České Budějovice Stanovy Spolku rodičů při ZŠ a MŠ J. Š. Baara, Jírovcova 9/a, České Budějovice Článek I. Úvodní ustanovení Původní název spolku: Sdružení přátel základní školy ul. J. Š. Baara 20, 370 01 České Budějovice,

Více

Stanovy občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení Klub ekologické výchovy Článek I Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: Klub ekologické výchovy Zkráceně: (K E V) ( dále jen sdružení) Sídlem

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2005 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ INSTAND

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2005 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ INSTAND VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2005 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ INSTAND OBSAH: 1. Poslání a cíle občanského sdružení Instand... 2 2. Přehled projektů v roce 2005... 3 2.1 Projekty probíhající v roce 2005... 3 2.2 Připravované

Více

STANOVY. Sdružení rodičů a přátel při Střední průmyslové škole chemické Brno, zapsaný spolek. I. Název, sídlo a cíle spolku

STANOVY. Sdružení rodičů a přátel při Střední průmyslové škole chemické Brno, zapsaný spolek. I. Název, sídlo a cíle spolku STANOVY Sdružení rodičů a přátel při Střední průmyslové škole chemické Brno, zapsaný spolek I. Název, sídlo a cíle spolku Článek 1 Název spolku: Sdružení rodičů a přátel při Střední průmyslové škole chemické

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ZA ROK 2011

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ZA ROK 2011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Gahurova 5265, 760 01 Zlín Tel: 776 224 751 e-mail: reditel@czp-zk.cz http//: www.czp-zk.cz STRANA 1 (celkem 13) Obsah: Základní informace o organizaci Centrum pro zdravotně

Více

UNIE NESLYŠÍCÍCH BRNO, z.s. STANOVY

UNIE NESLYŠÍCÍCH BRNO, z.s. STANOVY UNIE NESLYŠÍCÍCH BRNO, z.s. STANOVY Úvodní ustanovení Článek I Název:..Unie neslyšících Brno, z.s. (dále jen spolek) Zkratka: UNB Sídlo: Palackého třída 19/114, 612 00 Brno Účel spolku Článek II Účelem

Více

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál Článek I. Základní ustanovení. 1. Název spolku je Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Základní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Návraty Louny - centrum sociálních služeb, z. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Návraty Louny - centrum sociálních služeb, z. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Návraty Louny - centrum sociálních služeb, z. s. Organizace: Návraty Louny, centrum sociálních služeb, z. s. Adresa: Pod Nemocnicí 2380 440 01 Louny Identifikační údaje: IČ 26595249

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ a MŠ Zeleneč. Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl.II. Účel, cíle a činnost spolku

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ a MŠ Zeleneč. Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl.II. Účel, cíle a činnost spolku Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ a MŠ Zeleneč Čl. I. Úvodní ustanovení Název spolku: Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Zeleneč (dále jen spolek ) je dobrovolným, nepolitickým, nezávislým spolkem rodičů a

Více

STANOVY. Autisté jihu, spolek. Čl. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

STANOVY. Autisté jihu, spolek. Čl. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ STANOVY Autisté jihu, spolek Čl. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Při vědomí potřebnosti zkvalitnění života našich dětí s poruchou autistického spektra (dále jen PAS) jsme se rozhodli založit tento spolek. Spolek

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha č. 1 k usnesení vlády ze dne 12. května 2014 č. 352 Statut Rady vlády pro záležitosti romské menšiny Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro záležitosti romské menšiny

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MIMOCHODEM. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MIMOCHODEM. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název občanského sdružení je: Mimochodem STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MIMOCHODEM čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 2) Sídlo sdružení je na adrese: Jaroslava Haška 646, 584 01 Ledeč

Více

S T A N O V Y : Hlava první Základní ustanovení. Čl. 1 Název a sídlo Spolku

S T A N O V Y : Hlava první Základní ustanovení. Čl. 1 Název a sídlo Spolku Rodičovské sdružení Gymnázia Třinec je občanským sdružením vzniklým podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších přepisů, na základě registrace provedené Ministerstvem vnitra ke

Více

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Název spolku : Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. čl. I. Název a sídlo Sídlo spolku : Městský úřad, Náměstí Osvobození 63, Cvikov, PSČ 471 54 čl. II. Účel

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZUŠ F. Pišingera, Trhové Sviny

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZUŠ F. Pišingera, Trhové Sviny Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZUŠ F. Pišingera, Trhové Sviny Sokolská 1052, 374 01 Spolek podporující činnost žáků ZUŠ F. Pišingera, Trhové Sviny. Rodiče, zákonní zástupci a přítomní přátelé

Více

S T A N O V Y. občanského sdružení. MLADÍ pro Dobřany. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení

S T A N O V Y. občanského sdružení. MLADÍ pro Dobřany. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení S T A N O V Y občanského sdružení MLADÍ pro Dobřany čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1. Název sdružení je: Mladí pro Dobřany (dále jen sdružení ). 2. Sídlem sdružení jsou Dobřany, ulice

Více

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s.

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Část I. Základní ustanovení 1 Název, sídlo a působnost spolku 1. Název spolku: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z. s. 2. Asociace institucí

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015 STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015 I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel MŠ Na Dlouhém lánu, Praha 6 Identifikační číslo

Více

S T A N O V Y. Hlava první. Základní ustanovení. Čl. I Název a sídlo Spolku

S T A N O V Y. Hlava první. Základní ustanovení. Čl. I Název a sídlo Spolku Sdružení rodičů při Gymnáziu v Krnově je občanským sdružením, jenž vzniklo dle Zk. č. 83/1990 Sb. O sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů, na základě registrace u Ministerstva vnitra ČR ze dne

Více

SBTS HOSTINNÉ, p.s. STANOVY. Hostinné ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek SBTS Hostinné, p.s. má sídlo Dobrá mysl 874, Hostinné

SBTS HOSTINNÉ, p.s. STANOVY. Hostinné ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek SBTS Hostinné, p.s. má sídlo Dobrá mysl 874, Hostinné SBTS HOSTINNÉ, p.s. STANOVY Hostinné 2016 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 1.1. Název pobočného spolku: SBTS Hostinné, p.s. 1.2. SBTS Hostinné, p.s. má sídlo Dobrá mysl 874, 543 71 Hostinné 1.3. ČSÚ přidělil

Více

za rok 2010 Sídlo Poštovní 239 IČ: DIČ: CZ Datum vzniku:

za rok 2010 Sídlo Poštovní 239 IČ: DIČ: CZ Datum vzniku: Název a sídlo účetní jednotky: Sídlo Poštovní 239 IČ: 26839857 DIČ: CZ26839857 Datum vzniku: 1.1.2005 Registrace: v rejstříku obecně prospěšných společností,vedeného Krajským soudem v Ostravě oddíl 0,

Více

STANOVY. TENISOVÉHO KLUBU HABARTOV zapsaný spolek

STANOVY. TENISOVÉHO KLUBU HABARTOV zapsaný spolek STANOVY TENISOVÉHO KLUBU HABARTOV zapsaný spolek Obsah: I. Název a sídlo... 2 II. Poslání a cíle... 2 III. Organizační uspořádání a orgány klubu... 2 IV. Určení statutárního orgánu spolku... 3 V. Práva

Více

RIDERS ČR o.s. Stanovy občanského sdružení. Čl. 1 Název a sídlo. Čl. 2 Cíl a zaměření činnosti. Čl. 3 Členství

RIDERS ČR o.s. Stanovy občanského sdružení. Čl. 1 Název a sídlo. Čl. 2 Cíl a zaměření činnosti. Čl. 3 Členství Stanovy občanského sdružení RIDERS ČR o.s. Čl. 1 Název a sídlo 1. Na základě zákona č. 83/1990 Sb. ve znění pozdějších změn a doplňků se zakládá občanské sdružení s názvem RIDERS ČR o.s. (dále jen Sdružení).

Více

Díky vstřícné spolupráci členů sdružení a dobrovolníků IVCP, o.s. naplňuje stanovené cíle občanského sdružení, které si určilo ve svých stanovách.

Díky vstřícné spolupráci členů sdružení a dobrovolníků IVCP, o.s. naplňuje stanovené cíle občanského sdružení, které si určilo ve svých stanovách. Obsah 1. Slovo úvodem...2 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.2. Poslání a činnost IVCP,o.s. Plzeň...4 2.3. Hlavní činnosti IVCP,

Více

Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH

Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH ČÁST I. Úvodní ustanovení a základní pojmy 1. Spolek Poznání GOH je nezávislým spolkem fyzických osob - rodičů a jiných zákonných zástupců žáků Gymnázia Olgy

Více

Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov

Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov STANOVY I. Úvodní ustanovení 1.1 Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov (dále jen Spolek). 1.2 Sídlo Spolku: Na Závodí 70, 739 25 Sviadnov 1.3 Spolek je založený na principu

Více

STANOVY Sdružení žen KDU-ČSL

STANOVY Sdružení žen KDU-ČSL STANOVY Sdružení žen KDU-ČSL I. Název, sídlo, právní forma Název: Sdružení žen KDU-ČSL /dále jen Sdružení/, jeho zkratka je SŽ KDU-ČSL anglicky: Women's Association of KDU-CSL Sídlo: Ústřední kancelář

Více

Stanovy spolku. Spolek rodičů - Havlíček

Stanovy spolku. Spolek rodičů - Havlíček Stanovy spolku Spolek rodičů - Havlíček Článek 1 Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1. Název spolku je Spolek rodičů - Havlíček (dále jen spolek) 2. Sídlo spolku je ZŠ Litoměřice Havlíčkova

Více