Warhammer Larp Kostým

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Warhammer Larp Kostým"

Transkript

1 Warhammer Larp Kostým

2 Buď pozdraven hráči. V tomto souboru se budeš schopen dozvědět jak stvořit svůj kostým tak, aby odpovídal nárokům tohoto Larpu. Společně s popisem jednotlivých kostýmů, bude v tomto souboru rovněž zmíněno několik návodů jak kostýmy vytvořit. Děkuji ti, drahý hráči za tvůj čas a snahu. Doufám že v tomto souboru najdeš to co potřebuješ. POZOR TENTO SOUBOR SE TÝKÁ POUZE VOJÁKŮ (STANDARTNÍ JEDNOTKY, SPECIÁLNÍ JEDNOTKY, ELITNÍ JEDNOTKY), MARŠÁLOVÉ A KOUZELNÍCI MUSÍ SVŮJ KOSTÝM PRODISKUTOVAT S ORGANIZOTÁREM. DODATEČNĚ POZOR, TYTO POŽADAVKY NA KOSTÝM NEJSOU ROZKAZEM. POUZE VY SAMI ROZHODNETE O TOM KOLIK JSTE OCHOTNI VĚNOVAT DO VAŠEHO KOSTÝMU PRÁCE. OVŠEM DOBRÝ KOSTÝM VYTĚŽÍ VAŠI ARMÁDĚ POTŘEBNÉ ODMĚNY A ZLATO, KTERÉ BUDE KLÍČOVÉ PRO VAŠE PŘEŽITÍ V BITVĚ. Říše Říše se pohybuje na pomezí mezi renesancí, gotikou i středověkem. Jelikož každá část Říše funguje na trošku jiném principu a každá země je svým způsobem ojedinělá, je třeba respektovat barevné rozdělení jednotek, stejně jako malých rozdílů v jejich znacích a ozdobách. Znaky a ozdoby mohou představovat nejrůznější pečetě se znakem Sigmara (kladivo), Dvouocasé komety či často používaného znaku říše lebky v kříži. Ovšem nemůžeme zapomenout na Ulrika, boha Války, kterého říše před Sigmarovým povznesením mezi bohy uctívala jako svého patrona (POZOR, JENOM PROTOŽE JSEM OFIKO NAPSAL, ŽE HLAVNĚ MEZI ALTDORFSKÝMI EXISTUJÍ ULRIKOVCI, BYLO TO HLAVNĚ PRO TO UDĚLAT HEZKY VYPADAJÍCÍ KLADIVONOŠE U LIDÍ, POKUD CHCETE, KLIDNĚ SÁHNĚTE PRO DIVOKOU VARIACI I U AVERLANDUm KTERÁ ODPOVÍDÁ LORE). Jelikož je ovšem Ulrik především uctíván v Middenlandu a kněží ulrika si s kněžími Sigmara dvakrát nerozumí, musíme na toto pohlížet poněkud opatrněji. Ulričtí uctívači by měli býti výjimka (znak vlka), s divokými plnovousy a vlasy. Spíše něco jako počestní barbaři pohybující se zoceleni bojem mezi smetánkou.

3

4 Zde máte barevná schémata a možnosti, kterými se můžete inspirovat pro jednotlivé jednotky rozdílných měst. Sahající od Averlandu až k Altdorfu. Pokud jste již měli čas podívat se do oddělení Národy na webu, mohli jste najít několik maličkostí v textu, které se Vám při tvorbě kostýmu mohou hodit. Například u Averlandu, nejpočetnější části Říšské armády si můžete všimnout, že kostýmy jsou neobyčejně podobné kostýmům Nilfgaardu ze světa Zaklínače. Proto například, budou mít hráči s tímto kostýmem zelenou. Jediné naco byste měli brát zřetel je, že Averlandský pátý si prošel neobyčejně těžkým obdobím bitev, kdy bojovali na jedné frontě za druhou. Dle toho by měli vypadat Vaše kostýmy. Doplňte kostým obvazem, Váš obličej krvavými stopami, jizvami, klapkami přes oko, nechejte si narůst divočejší vous či strniště. Zašpinit se trošku blátem, je rovněž na místě. Pro Nulnský 41 prapor, jsou doplňky poněkud rozdílnější. Přestože Nuln představuje místo inteligence, vývoje a zbraní střelného prachu, můžete doplnit své kostýmy odpovídajícími ochrannými symboly. Naopak od Averlandu můžete například doplnit své kostýmy či obličeje popáleninami, stopami po uhlí či střelném prachu, obvazy ovázané ruce i nohy, vyholené kousky vousu, kde jste se například popálily během střelby a obsluhy děl (když už máme mít šílené ksichty, proč do toho nejít pořádně?). Přestože Nuln je zřejmě barevně nejrůznorodější, pokuste se držet především v oddělení rudé a černé, kterou můžete klidně doplnit tmavě zelenou (vojensky zelenou). Jako poslední jsou válečníci z Altdorfu, kteří by se měli třpytit a opravdu představovat smetánku císaře. Vyleštěné přilby, kyrysy a plátové rukavice, doplněni mnoha ozdobami a pečetěmi, které je chrání před temnými kouzly a propojují jejich duši se Sigmarem a Říší. Upravené plnovousy, krásně zastřižené vlasy, učesané obočí a krásné cetky. Panáčci k pohledání jak se říká. Stejně tak ovšem by měli působit i vaše zbraně. Krásně, smrtelně. Železná, naleštěná pěst Císaře, jenž drtí čelisti jeho protivníků.

5 TRPASLÍCI Ze začátku, hned než se posunete dál, potřebujete plnovous. Bez debat. Pokud je Vám tohle jasné, můžete se posunout dál. Trpaslíci bez plnovousu a vlasů existují jen jako trolobijci, neboť ten jenž ztratil vous, ztratil čest a tím pádem ztratil svůj život. Návody pro tvorbu plnovousu hledejte na B5A webu, je to nejlepší návod jaký jsem já sám našel, ovšem nebudete-li si vědět rady, zeptejte se ve skupině na FB, kde Vám Vaši spoluhráči určitě dopomohou. Plnovous je povinný pro muže. Ženy by měli doplnit tento nedostatek hezkými vlasy (jsem si jist, že většina z Vás není holohlavá jako já, takže to nebude problém). Trpaslíci jsou poněkud složitá sorta proto, jak udělat správně kostýmy. Hned z punktu Vám mohu říci, že ať už saháte pro více vikingsky vypadající trpaslíky, fantasy vypadající trpaslíky, LotR vypadající trpaslíky, je to jedno, dokud Váš finální dojem je trpaslický. Trpaslíci jsou ve Warhammeru rasa, která si potrpí na praktičnost, ovšem stejně tak si potrpí na úctu, jenž musí být prokázána předkům a svému lidu. Nikdy nepoužívám rád větu minimálně musíte mít tohle, proto Vám hlavu nikdo neutrhne když například nebudete mít minimálně kroužkovou zbroj, kterou nosí i trpasličí milice a horníci, ovšem ztratíte tak možnou odměnu pro Vaši armádu a jelikož jsou trpaslíci počten nejmenší armáda, budou to potřebovat. Níže uvidíte celou řadu obrázků, které jsou ve své podstatě naprosto stejné, neboť když příjde na barvy, trpaslíci si rádi vybírají mezi modrou, červenou, zelenou, hnědou, tmavě šedou a ocelově zbarvenými šaty. Mocnější nebo bohatší válečníci si mohou dolpnit své tuniky a oděv i trochou zlatého lnu či stříbrného lnu, ovšem ve své podstatě je oděv hlavě pragmatická záležitost.

6 Zde máte přímý úkaz toho jak vypadají klasičtí trpasličí válečníci a už jen takovéto kostýmy samotné o sobě jsou výzva hodná veteránských larpařů. Proto není třeba ztrácet hlavu s množstvím cetek, doplňků a jiných hloupostí. Například je naprosto v pořádku přivézt si na bitvu uzavřenou normanku bez rohů a nikdo Vám neřekne ani slovo. Jde hlavně o maličkosti, kterými se pokusíte udělat vhodný dojem. Pro případ toho, že byste chtěli vědět jaké barvy štítů udělat, budou to jasně červené. Trpasličí válečníci normálně sebou nosí nějaké důkazy jejich oddanosti klanu a ozdoby, čímž můžeme chápat vše od malých ikon trpasličích bohů a obličejů, až ke kamenům s modrými runami, krásnými opasky a dalšími věcmi. Někteří válečníci nosí sebou i hrst vousů od nově oholených trolobijců pro štěstí (staré lore, nemusíte dodržovat, spíše jen nápad). Víceméně, většina trpasličí armády kušitníci, hromovládci i válečníci mohou dodržovat tyto kostýmy. Když si kušitníci a hromovládci doplní kostým toulcem, nějakým tím váčkem na střelný prach apod. Budete vypadat úžasně!

7 Jak vidíte jde o jasně převládající oděv před zbrojí. Jinými slovy, není potřeba žádná těžká zbroj ani výstřednější oblečení. Naopak trolobijci budou pro některé z Vás opravdovou výzvou. Ovšem protože budeme hrát na podzim mohou se trolobijci doplnit odpovídající vestou či tunikou (i prošívkou bez rukávů, když Vám bude fakt zima, seberte i něco navíc, klidně i plášť), jediná podmínka je aby měli odhalené ruce a vystavovali na obdiv své krásné tetování. Trolobijci by měli mít oranžové plnovousy a vlasy, které česají do velkých hřebenců (punkáčů) za pomoci různých druhů past. Trolobijci postrádají jakoukoliv zbroj a často i boty. Opět říkám, držíme se zdravým rozumem. Prosím noste jak kalhoty, tak i kvalitní obuv, nechci ať se zraníte! Divoké tetování se vždy provádí modrou barvou a můžete být tak šílení jak chcete. Stejně jako válečníci mohou se i oni doplnit různými ozdobami od ornamentů a ozdobných sošek až k dalším doplňkům. Nezapomínejte nato, že někteří z trolobijců jsou válečníci bez cti. Nebojte se doplnit kostým odpovídajícími jizvami, klapkou přes oko a dalšími drobnostmi.

8 Železolamači jsou nejtěžší jednotka ve hře. Ovšem jejich zbroj je především opatření proti zranění. Z toho důvodu mají všichni železolamači, na mé doporučení, uvedenou povinnost vlastnit a nosit na akci přilbu. Pavézy jsou svinstvo a je možné, že někteří hlupáci se té ráně do hlavy neubrání. Vaše zbroj by měla být tvořena odpovídající prošívanicí, doplněna kroužkovou zbrojí nebo plátovou zbrojí. Ať už toho dosáhnete pláty, nebo kroužky, musíte působit jako ikonická, trpasličí těžká pěchota. Doplnit svůj kostým cetkami, ozdobami, runami a malými fretkami ve Vašich plnovousech věcem jen dopomůže!

9 Skaveni Jak jsem zjistil, kostým je jednou ze základních věcí, proč skoro nikdo za tuto děsivou, avšak vtipnou stranu nechce jet a z tohoto důvodu jsem se v zájmu Vás jako hráčů a svém jakožto organizátora rozhodl udělat několik důležitých opatření jak Vás zbavit vrásek a dostat Vás na akci. 1. Skaven má pouze jednu povinnost a tou je ocas. Ocas musí být růžový, bez chlupů a způsob jakým jej vytvoříte je čistě jen na Vás. Pokuste se aby byl aspoň metr dlouhý a trčel Vám z gatí. Ať už jde o látku vyplněnou molitanem, přešívané kusy látky, hrubě sešité půlky látky, je to pouze na Vás. 2. Skaven může, ale NEMUSÍ mít masku. Zkuste tento nedostatek zakrýt hlubokou kápí, černě natřeným obličejem, hrubou škraboškou či jiným způsobem. Pro návod můžete konfrontovat své spoluhráče, ve skupině, která bude vytvořena na FB. Ovšem nemusíte se celkového procesu bát. 3. Tělo můžete mít pokryté látkou, ošoupanými tunikami s dírou, vše by mělo vypadat opotřebovaně a špinavě. Skrze díry a na Vaší odhalenou kůži můžete použít kousky kožešin, které si například ovážete obvazy, nebo našijete přímo na oblečení. Malé kousky jsou více než dostačující (přestože by to bylo moc pěkné, nemusíte si dělat packy a podobné věci). Pokud nemáte peníze na kožešinu, ovažte se obvazy a zašpiňte je v popelu nebo hlíně.

10 Berte v potaz že Skaveni jsou v zásadě tvořeni s myšlenkou karikatury lidstva. Nejrůznější ozdoby ku slávy rohaté krysy a dalších symbolů skavenů jsou více než vítané ve formě prostých řetízků, nášivek, čmáranic na štítech a podobných maličkostí. Vaše kostýmy i zbraně by měli vypadat špinavě, opotřebovaně až rezavě! Nedržte se zpět!

11 Přestože barvou skavenské strany je obyčejně zelená (olivová, či vojensky zelená), je mezi skaveny velice vítaná barva jako hnědá, černá, šedá, červená a rudá. Nedržte se zpět. Válečná havěť jsou železnou pěstí skavenů. Ovšem pokud jde o samotný kostým, jedná se jen o skavení otroky, kteří jsou doplněni těžkou zbrojí. Především sahejte v tomto rozmezí po skřetích kostýmech a skřetích zbrojích. Nebojte se uzavřených přileb, zkuste si pohrát se samotnými doplňky, které mohou sahat od opotřebovaných mincí, ke kostem, znakům rohaté krysy apod. Nezapomeňte na barvu zelené a svůj ocas!

12 Poslední jednotku přestavuje skavenský střelecký tým, tvořený dvěma jedinci. V tomto případě můžete v otázce štítaře sáhnout po klasickém kostýmu skavenního otroka, jelikož jeho život je pouze obětní baránek pro pravou sílu tohoto týmu a tím je střelec. V zájmu střelce se můžete vyřádit nejrůznějšími mechanickými doplňky sahajícími až na hranice steampunku. Hasáky, klíče, kulky, chaotitem (zeleně) zbarvené projektily a kulky, váčky se střelným prachem, plynová maska...vaše možnosti jsou roztodivné. Pamatujte, tato jednotka nemůže fungovat bez štítaře. Ovšem pokud se tato jednotka ukáže jako nevhodná či neefektivní, promyslím možnou eventualitu.

13 Upíří hrabata Nemrtví Vzhledem ke kostýmu nebudou nemrtví až příliš složití, hrubý náčrt jejich kostýmů je již v popisů národů, ovšem přejdeme spíše k nějakým detailnějším otázkám, které Vám mohli vyvstanou na mysli. Zombie můžete dělat nejrůznějšími způsoby sahající od latexu až k prostému zamalování celé tváře, falešné krve, obvazů či kapucí. Ovšem musíte chápat, že zombie ještě nejsou kostlivci, takže se pokuste vyhnout vzhledu, který by něco takového vyvolával. Oblečení i jiného kostýmu můžete mít na sobě kolik chcete, hledejte inspiraci v kostýmech Říše a pokuste se je co nejlíp zaneřádit a zašpinit. Pamatujte že hrajete mrtvý lid Stirlandu, kde vládne barva žluté a hnědé. Zkuste používat i hrubější, tmavší barvy a hnědou barvu. Nebojte si s nápadem pohrát. A pamatujte, mrtvolně zbarvená kůže. Ghůlové jsou už poněkud jiný oříšek. Jelikož se povětšinou jedná o svalnaté, svlečené bestie, kterým ze zad trčí koštěné výrůstky, mají děsivé, tesáky naplněné tlamy a nosí jen bederní roušky...bylo by samotné sestavení kostýmu otázkou tisíců a mimo to, byla by v něm zima. Nebudu očekávat, že si uděláte kompletní korpus falešných svalů, z tohoto důvodu se pokuste co nejblíže přiblížit vzorovým obrázkům s tím, že můžete své kostýmy doplnit otrhaným kabátcům, plášťům, zbytkům oblečení a kostýmů temnějších barev. Nemusíte vynaložit peníze za latexové atrapy kostěných výrůstků a zubů, dokud bude Vaše kůže tmavě hnědo-zelená, bude to v pořádku. Kostěné doplňky jsou doporučeny.

14 Kostlivci jsou jako lučištníci především posmrtně oživení lovci, městská stráž, vrazi apod. Pokud budete dělat jejich kostýmy, pokuste se dostatečně zahalit a mít jen například pomalovaný obličej. Váš kostým může být poškozený, doplněn tretkami a zbytky z Vašeho posmrtného života. Usekané hlavy, lidské prsty, uši, rozbité píšťalky apod. PAMATUJTE, STEJNĚ JAKO ZOMBIE JSTE PŘEDEŠLÍ OBYVATELÉ STIRLANDU, POKUSTE SE DLE TOHO ZBARVIT VÁŠ KOSTÝM! (VIZ NÍŽE, ŽIVÍ OBRÁNCI STIRLANDU)

15

16 Hrobová stráž asi bude největší lahůdka pro těžkooděnce. V zájmu železné pěsti nemrtvých sahejte po skřetích těžkých zbrojích, či poškozených, opotřebovaných lidských zbrojích, nejčastěji v temných barvách černé, pokryté rzí. Vaše ozdobné šerpy a suknice, by měli být v rudé barvě, nejlépe zaplněné blátou a špínou, nosící děsivé ozdoby upírského rázu. Pamatujte že Grave Guard (Hrobová Stráž) jsou kostlivci, z toho důvodu se pokuste svůj obličej potřebně zamalovat. Těžké zbroje na sobě můžete mít kolik chcete, ovšem pokuste se mít minimálně prošívanici s kroužky, nebo jakoukoliv částí plátové zbroje. Opět, stejně jako v případě trpaslíků nechci použít větu minimálmě mějte. Z toho důvodu se prostě pokuste co nejblíže přiblížit předloze.

17

Warhammer Larp Kostým

Warhammer Larp Kostým Warhammer Larp Kostým Buď pozdraven hráči. V tomto souboru se budeš schopen dozvědět jak stvořit svůj kostým tak, aby odpovídal nárokům tohoto Larpu. Společně s popisem jednotlivých kostýmů, bude v tomto

Více

Obyvatelé - Rozpoznávání vidlák, jen košile nebo tunika a kalhoty nebo sukně nemá zbraň

Obyvatelé - Rozpoznávání vidlák, jen košile nebo tunika a kalhoty nebo sukně nemá zbraň Království - Rozpoznávání člověk ve varkoči (ne v zeleném) spec. jednotky elf (špičaté uši, přírodní barvy a materiály) trpaslík (vousatý, ve zdroji) horal (ala skot) stopař (ala hraničář) - Kostým varkoč

Více

Trpasličí kostýmy Průvodce šatníkem každého správného trpaslíka

Trpasličí kostýmy Průvodce šatníkem každého správného trpaslíka Trpasličí kostýmy Průvodce šatníkem každého správného trpaslíka Tento dokument by měl: inspirovat poukázat na základní chyby, kterých se tvůrci trpasličích kostýmů dopouštějí poradit, jak se těmto chybám

Více

Základní kostýmy a návody nuzáci

Základní kostýmy a návody nuzáci Základní kostýmy a návody nuzáci Zde najdete inspiraci pro úplně základní kostýmy všech armád. - Všimněte si, že prvky základního kostýmu jsou u postav podobné a vhodnou změnou střihu lze velmi ovlivnit

Více

Obrázek Cena Požadavky Vysvětlivky 10 Znalosti 3 Inteligence 2. 10 Síla 2 Inteligence 3. 20 Síla 3 Obratnost 3. 10 Síla 2 Obratnost 2

Obrázek Cena Požadavky Vysvětlivky 10 Znalosti 3 Inteligence 2. 10 Síla 2 Inteligence 3. 20 Síla 3 Obratnost 3. 10 Síla 2 Obratnost 2 Hlava 10 Inteligence 2 Učedníkova kápě zvyšuje znalosti o 1 10 Síla 2 Helma bystrosti zvyšuje inteligenci o 1 20 Síla 3 Helma vůdce zvyšuje výdrž o 2 10 Síla 2 Obratnost 2 Rytířská helma zvyšuje výdrž

Více

Pravidla a parametry zbraní

Pravidla a parametry zbraní Pravidla a parametry zbraní (v. 2015.1) S pomocí starších pravidel sepsal Mara Úvod Před začátkem hry musí každá zbraň projít kontrolou pověřeného organizátora. Všechny schválené zbraně budou označeny.

Více

Rasy Člověk Vhodné pro:

Rasy Člověk Vhodné pro: Rasy Svět, ve kterém se naše hra odehrává, je velmi rozmanitý. To se odráží i v množství inteligentních ras, které se v něm pohybují. Postavy výše vypsané nemají většinou rasu určenou. V tomto je vám nechána

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Make-up jako součást kostýmu

Make-up jako součást kostýmu Make-up jako součást kostýmu Napsal: Tomš Papilus Maximus Pro kvalitní ztvárnění některých postav je make-up naprosto nezbytný. Pomineme-li běžné dámské líčení (zvýrazňování očí, rtů, maskování padesátky

Více

Trpaslíci. Trpaslíky není nijak složité představovat, přesto si ale pár základních informací řekneme:

Trpaslíci. Trpaslíky není nijak složité představovat, přesto si ale pár základních informací řekneme: Trpaslíci Trpaslíky není nijak složité představovat, přesto si ale pár základních informací řekneme: Trpaslíci jsou malé, ale svalnaté bytosti. Vzhledem ke své velikosti mají ohromnou sílu Jsou převážně

Více

NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS

NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS Občas je složité sestavit popruhový systém dle vašeho přání. Jestliže jste doposud neměli popruhový systém, tento dokument vám může se sestavením pomoci. Jestliže

Více

Warhammer NenÁvist Pravidla O.5.

Warhammer NenÁvist Pravidla O.5. Warhammer NenÁvist Pravidla O.5. Warhammer je registrovanou, ochrannou značkou společnosti Games Workshop Limited. Všechny původní postavy a názvy jsou právním i duševním majetkem společnosti Games Workshop.

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Vikingská domovina. Vikingská domovina

Vikingská domovina. Vikingská domovina Vikingové. pocházeli ze Severní Evropy. Žili na území dnešního Dánska, Norska a Švédska. Podnebí v této oblasti bylo nehostinné, zimy dlouhé a obživy nedostatek. Vikingská domovina Vikingové pocházeli

Více

Postup, jak nakreslit koně pro hru Howrse v grafických programech

Postup, jak nakreslit koně pro hru Howrse v grafických programech Postup, jak nakreslit koně pro hru Howrse v grafických programech Programy, vhodné pro kreslení obrázků jsou Photoshop nebo Gimp. Nebudu zde popisovat, jak přesně nástroje těchto programů fungují. To lze

Více

Výroba trpasličích fousů

Výroba trpasličích fousů Výroba trpasličích fousů Sepsal: Drrak Rozhodli jste se alespoň na chvilku stát trpaslíkem? Vězte, že to není nic těžkého. Trpaslíci jsou jedna ze základních ras ve fantasy světech a skoro všude vypadají

Více

Nechte se okouzlit JARNÍMI CENAMI! Katalog. jaro

Nechte se okouzlit JARNÍMI CENAMI! Katalog. jaro Nechte se okouzlit JARNÍMI CENAMI! Katalog jaro 2015 Rozkveťte do krásy Jarní bavlněný top s tropickým květovaným potiskem, různé barvy DÁMSKÁ KOLEKCE 3 JARNÍ KVĚTOVANÉ VZORY V LEHKÝCH CENÁCH! Tuhle svěží

Více

UDĚLEJTE KAŽDÝ DEN 3 VĚCI! Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ

UDĚLEJTE KAŽDÝ DEN 3 VĚCI! Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ Přátelé, když jsem se nedávno procházel před víkendem po Ďáblickém lese, bylo nádherné, takové to podzimní, ponuré počasí a já jsem přemýšlel, co pěkného

Více

Základní kostýmy a návody nuzáci

Základní kostýmy a návody nuzáci Základní kostýmy a návody nuzáci Zde najdete inspiraci pro úplně základní kostýmy všech armád. - Všimněte si, že prvky základního kostýmu jsou u postav podobné a vhodnou změnou střihu lze velmi ovlivnit

Více

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?...

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... Obsah 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... 5 4. Nechejte si poradit od odborníka... 6 www.anekamickova.cz 1 Zdravím

Více

Jak navrhnout postavu

Jak navrhnout postavu Jak navrhnout postavu Když vytváříte postavu, není nic jednoduššího, než ji obléknout do nudného nebo tuctového oblečení, takže výsledkem je sice pěkně nakreslená, ale ničím nezajímavá postavička. Stačí

Více

Tereza Kostková Podzim Zima 2015/2016

Tereza Kostková Podzim Zima 2015/2016 Tereza Kostková Podzim Zima 2015/2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Autumn 2015 Showrooms... 17 18 šaty 353-866A růže sako 553-350, košile 753-002B bílá, sukně 153-450 košile 753-002B černobílá,

Více

Nezovo kladivo. Pokud myš útočí s tímto kladivem na stejné pole, jako stojí, pak získá k hodnotě boje bonus pouze +1 (místo +2). NEZ.

Nezovo kladivo. Pokud myš útočí s tímto kladivem na stejné pole, jako stojí, pak získá k hodnotě boje bonus pouze +1 (místo +2). NEZ. Collinův meč Nezovo kladivo +2 Bojovník Tyldin palcát Pokud myš útočí s tímto kladivem na stejné pole, jako stojí, pak získá k hodnotě boje bonus pouze (místo +2). TILDA Lilyin luk Mystik Dýka Dýka Pokud

Více

Základní škola Panenský Týnec PROJEKTOVÝ DEN I. STUPNĚ

Základní škola Panenský Týnec PROJEKTOVÝ DEN I. STUPNĚ Základní škola Panenský Týnec PROJEKTOVÝ DEN I. STUPNĚ Název projektu: DOMÁCÍ ZVÍŘATA Téma: Kočka a pes 1. den: 24. září 2010 2.den Kde: Louny kino Škola Panenský Týnec - následný projekt Věková kategorie:

Více

Slon nosí hrdě svůj chobot, lev hřívu a jaguár skvrny, velbloud zase svůj hrb a kohout hřebínek...". Jediný tvor se od svých živých druhů na zemi

Slon nosí hrdě svůj chobot, lev hřívu a jaguár skvrny, velbloud zase svůj hrb a kohout hřebínek.... Jediný tvor se od svých živých druhů na zemi Slon nosí hrdě svůj chobot, lev hřívu a jaguár skvrny, velbloud zase svůj hrb a kohout hřebínek...". Jediný tvor se od svých živých druhů na zemi liší a je stále nespokojen s tím, jak vypadá - je to č

Více

Petr Kubala a Zdenka Malotová

Petr Kubala a Zdenka Malotová Petr Kubala a Zdenka Malotová www.svobodnydomek.cz Tento dokument je hlavně pro lidi, kteří mají málo peněz a tedy se jim hodí šetřit, aby neupadli do otroctví hypoték a úvěrů. Nabízíme vám tipy, které

Více

ZBROJ LUK PARALÝZA ŠERM OHNIVÁ KOULE LĚČENÍ INSPIRACE BLESK

ZBROJ LUK PARALÝZA ŠERM OHNIVÁ KOULE LĚČENÍ INSPIRACE BLESK Pravidla Toto jsou pravidla společenské hry na hrdiny, která je navržená zejména pro mladé hráče a pro ty kteří se chtějí zaměřit na akci a zábavu. Je zde hodně házení kostkou, trochu strategie a několik

Více

Před používáním tohoto výrobku si přečtěte a pochopte tento návod. Výr. Číslo 2340

Před používáním tohoto výrobku si přečtěte a pochopte tento návod. Výr. Číslo 2340 Před používáním tohoto výrobku si přečtěte a pochopte tento návod. Výr. Číslo 2340 Nabíjení baterie Po každé jízdě vypnout. Když ponecháte bez používání, baterie se nebude muset dát nabít. Opravy a

Více

Dovednosti. Hrubá síla: vyrážení dveří, zdvihání břemen, tlačení, tažení a držení silou

Dovednosti. Hrubá síla: vyrážení dveří, zdvihání břemen, tlačení, tažení a držení silou Základní povolání Bojovník Dovednosti Pěší boj zblízka proti lidem a zvířatům (Tělo) Boj zblízka: útok, obrana, finty Používání a využívání zbraní a zbrojí: krytí se štítem před šípy, proražení dveří zbraní,

Více

Návod na vytvoření vlastního videa. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

Návod na vytvoření vlastního videa. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 Návod na vytvoření vlastního videa Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Sami nejlépe víte, že trh s finančními poradci je přesycen.každý poradce se snaží odlišit od ostatních, být nejlepší

Více

Znalost magických předmětů (I) Očarování předmětů (I)

Znalost magických předmětů (I) Očarování předmětů (I) Theurg Je mnoho předmětů, co zdají se být prostého a bezvýznamného charakteru, však v rukou theurga se může i obyčejný předmět, jako je prsten, nůž nebo jehla na šití, stát věcí zásadního významu, který

Více

Kostýmy. Sedlák Bartůněk a jeho rodina cca 1935, Písecko. Muži z vesnice

Kostýmy. Sedlák Bartůněk a jeho rodina cca 1935, Písecko. Muži z vesnice Kostýmy Máte před sebou dokument o kostýmech k larpu Borograv, rozhodně se nejedná o vědeckou práci, a proto jej berte prosím s rezervou - spíše jako inspiraci. Nejdříve něco na samotný úvod. Valná většina

Více

Habermaaß-hra 2404. Domino Had z číslic a obrázků

Habermaaß-hra 2404. Domino Had z číslic a obrázků CZ Habermaaß-hra 2404 Domino Had z číslic a obrázků Domino Had z číslic a obrázků Barevná a veselá paměťová hra s čísly pro 2-4 děti ve věku od 4 let. Obsahuje i variantu pro jednoho hráče. Design: Jutta

Více

Obsah. Souhrn...2 Dárky...3 Výstroj...4 Vojenský vrcholek...4 Úkolové předměty...6 Bossové...7 Démon hněvu...7 Démon touhy...7 Archievementy...

Obsah. Souhrn...2 Dárky...3 Výstroj...4 Vojenský vrcholek...4 Úkolové předměty...6 Bossové...7 Démon hněvu...7 Démon touhy...7 Archievementy... Obsah Souhrn...2 Dárky...3 Výstroj...4...4 Úkolové předměty...6 Bossové...7 Démon hněvu...7 Démon touhy...7 Archievementy...8 Souhrn - nabizí řadu velice hodnotných kusů výstroje a výzbroje. - Oproti Kamennému

Více

Vámi vybrané karty 2 / 8

Vámi vybrané karty 2 / 8 Vážený pane Novák, děkujeme Vám za zakoupení aplikace Rodinný tarot, která Vám pomůže při analyzování vlastního rodinného života, problémů a důvodů, proč v něm něco nefunguje, nebo funguje takovým či onakým

Více

S p e c i a l l i k e n a t u r e Do vyprodání zásob

S p e c i a l l i k e n a t u r e Do vyprodání zásob S p e c i a l l i k e n a t u r e Do vyprodání zásob NOVINKY 2012 95 cm d e t a i l 95 cm Halloween postava závěsná s motorem a zvukem Obj.č. 8331440N 669,- Kč 539,- Kč Halloween závěsná postava do tmavých

Více

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) HOVAWART (Hovawart)

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) HOVAWART (Hovawart) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) ZEMĚ PŮVODU: Německo HOVAWART (Hovawart) DATUM PUBLIKACE ORIGINÁLNÍHO PLATNÉHO STANDARDU: 12.01.1998

Více

Sídlíme v Ostravě v České republice, kde také provozujeme vlastní flamencovou školu s mnoha studentkami spokojenými s našimi produkty.

Sídlíme v Ostravě v České republice, kde také provozujeme vlastní flamencovou školu s mnoha studentkami spokojenými s našimi produkty. Drazí příznivci flamenca. Ateliér Son Rubias je rodinná firmička složená ze dvou velkých flamencových nadšenkyň z matky Soni a dcery Anety; obě jsme tanečnice s mnohaletou zkušeností, což se odráží i v

Více

Přečtěte si a uschovejte tento návod.

Přečtěte si a uschovejte tento návod. Výr. Číslo: 305 CZ: Přečtěte si a uschovejte tento návod. JD Bug Scooter-vlastní manuál + bezpečnostní příručka Skútr - díly a komponenty Rozložení Bug JD skútry při prvním použití Kontrola před jízdou

Více

Poznámky. I. Přidáná nová národnost Peršané. Národ dostane jako bonus:

Poznámky. I. Přidáná nová národnost Peršané. Národ dostane jako bonus: Poznámky I. Přidáná nová národnost Peršané - +10% těžba železa - 10% levnější lukostřelci; - o 10% rychlejší trénink Obléhacích strojů - o 20% více pochodů; - o 20% více poškození oproti Zdi; - Speciální

Více

Etruskové - eny TIP:

Etruskové - eny TIP: Etruskové - ženy O oblékání Etrusků neexistuje mnoho zdrojů. Obecně se předpokládá, že jejich styl oblékání byl silně ovlivněn Řeckem a sami pak inspirovali Římany, takže se jejich móda pohybuje někde

Více

Vybavení na Larpu Borograv

Vybavení na Larpu Borograv Vybavení na Larpu Borograv Tento dokument by měl sloužit jako jakýsi inspiromat pro vaše vybavení na larp Borograv. Nezabývá se oblečením, kterému bude věnovaný samostatný článek. Prosíme vás v první řadě

Více

Boj je nedílnou součástí naší hry. V této kapitole se nejen dozvíš, jak se boj vyhodnocuje s ohledem na pravidla, ale také jak bojovat, aby se nikomu

Boj je nedílnou součástí naší hry. V této kapitole se nejen dozvíš, jak se boj vyhodnocuje s ohledem na pravidla, ale také jak bojovat, aby se nikomu Boj je nedílnou součástí naší hry. V této kapitole se nejen dozvíš, jak se boj vyhodnocuje s ohledem na pravidla, ale také jak bojovat, aby se nikomu nic nestalo. CO JE TO BOJ? BOJ Kromě herčasu je trvání

Více

O ZŘÍZENÍ MĚSTSKÉ POLICIE

O ZŘÍZENÍ MĚSTSKÉ POLICIE Obecně závazná vyhláška města Kadaně č. 2/08 O ZŘÍZENÍ MĚSTSKÉ POLICIE Zastupitelstvo města Kadaně na svém zasedání dne 28. února 2008 usnesením č. 50/2008 vydalo v souladu s ustanovením 10 písmena a)

Více

Buďte nádherná! 4 kroky, jak vypadat úžasně při každém focení. Jarka Hrnčárková portrétní fotografka

Buďte nádherná! 4 kroky, jak vypadat úžasně při každém focení. Jarka Hrnčárková portrétní fotografka Buďte nádherná! 4 kroky, jak vypadat úžasně při každém focení Jarka Hrnčárková portrétní fotografka Proč si přečíst tuto brožuru? Klientky mi během focení často říkají, že na běžných fotkách si vůbec nepřipadají

Více

OSOBNÍ KODEX ŽÁKA školy pro oblast gastronomie a cestovního ruchu

OSOBNÍ KODEX ŽÁKA školy pro oblast gastronomie a cestovního ruchu OSOBNÍ KODEX ŽÁKA školy pro oblast gastronomie a cestovního ruchu Jsme státní škola zřízená Středočeským krajem, zaměřená zejména na profesní přípravu žáků pro oblast gastronomie a cestovního ruchu. Patříme

Více

16/ www.aladine.cz. Párty ve stylu námořníků - pirátů. Pozvánka na oslavu číslo 2

16/ www.aladine.cz. Párty ve stylu námořníků - pirátů. Pozvánka na oslavu číslo 2 v a š e p r a v i d e l n é i n f o r m a c e, n á p a d y a i n s p i r a c e 16/ www.aladine.cz Párty ve stylu námořníků - pirátů V teplých letních dnech se koná mnoho prima zahradních a jiných oslav.

Více

Hygienické potřeby. Studio HASPA s.r.o., U Elektry 8, 198 00 Praha 9 tel./fax: 266 611 208, e-mail: studio.haspa@atlas.cz, www.studiohaspa.

Hygienické potřeby. Studio HASPA s.r.o., U Elektry 8, 198 00 Praha 9 tel./fax: 266 611 208, e-mail: studio.haspa@atlas.cz, www.studiohaspa. Hygienické potřeby Studio HASPA s.r.o., U Elektry 8, 198 00 Praha 9 tel./fax: 266 611 208, e-mail: studio.haspa@atlas.cz, www.studiohaspa.com VLHČENÉ KAPESNÍČKY 10 vlhčených kapesníků v sáčku Rozměr v

Více

SLON. Spoj hlavu s trupem. Pak ze světlefialové plastelíny uválej čtyři tlustší a kratší válečky slonovy nohy.

SLON. Spoj hlavu s trupem. Pak ze světlefialové plastelíny uválej čtyři tlustší a kratší válečky slonovy nohy. SLON Vytvoř si vlastní zoologickou zahradu plnou exotických zvířat. Tohle je první obyvatel tvojí zoo slon africký! Zajímalo by tě, proč má slon chobot? Na troubení? Přesně tak! Troubí, když se mu něco

Více

Akupuntura(akupresura) na cesty

Akupuntura(akupresura) na cesty Akupuntura(akupresura) na cesty 1. Základní body TS 4 v 1. meziprstním prostoru ve výši středu 1. záprstní kosti Ž 36 tři proporcionální cuny (palce) pod čéškou, jeden prst vně od hrany holenní kosti Bod

Více

Můj pohled pozorování

Můj pohled pozorování Můj pohled pozorování Přemysl Vřeský Veselí nad Moravou 2013 Ájurvédská Instituce Dhanvantri, Praha ÚVOD Jmenuji se Přemysl Vřeský a ukončil jsem druhý ročník studia Ajurvédské instituce Dhanvantri obor

Více

BARZOJ RUSKÝ CHRT (Russkaya Psovaya Borzaya)

BARZOJ RUSKÝ CHRT (Russkaya Psovaya Borzaya) F E D E R A T I O N C Y N O L O G I Q U E I N T E R N A T I O N A L E Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I.-Standard č. 193 / 22.11.2006 / D, GB BARZOJ RUSKÝ CHRT (Russkaya

Více

Váš e-shop očima Vašich zákazníků.. Váš e-shop očima Vašich zákazníků.. Váš web očima Vašich zákazníků Zákaznická podpora je důl na zlato!

Váš e-shop očima Vašich zákazníků.. Váš e-shop očima Vašich zákazníků.. Váš web očima Vašich zákazníků Zákaznická podpora je důl na zlato! Váš web očima Vašich zákazníků Zákaznická podpora je důl na zlato! Váš e-shop očima Vašich zákazníků.. Váš e-shop očima Vašich zákazníků.. Martin Dostál Zakladatel - Vyfakturuj.cz - SimpleShop.cz - Podnikatelna.cz

Více

50. Kostým SUPERMANA 4-7 let s pláštěm

50. Kostým SUPERMANA 4-7 let s pláštěm 50. Kostým SUPERMANA 4-7 let s pláštěm Délka: 90 cm (od rozkroku dolů 40cm) Šířka: hrudník 43 cm (pas 38 cm) Délka rukávu od krku: 54 cm Délka rukávu od ramene: 40 cm pouzdrový kostým zapínání na zádech

Více

Asi to takhle doopravdy vypadalo, šedý nevýrazný snímek, ve kterém je ale ukryta velmi pěkná fotografie.

Asi to takhle doopravdy vypadalo, šedý nevýrazný snímek, ve kterém je ale ukryta velmi pěkná fotografie. Dobrý den, dovolil jsem si vybrat malý vzorek vašich fotografií a ukázat vám na nich několik chyb, kterých se při fotografování a následné úpravě dopouštíte. Fotografie jsou doopravdy vybrané zcela náhodně,

Více

Můj rok můj život Jaký byl a bude?

Můj rok můj život Jaký byl a bude? Jaký byl a bude? 2014 Lucie Valchařová, Blíží se nám konec roku a s ním nám přirozeně přichází na mysl, jaký vlastně byl ten náš rok 2014. Je skvělé přivítat nový rok s čistou hlavou a jasnými myšlenkami

Více

Podkrušnohorské gymnázium, Most

Podkrušnohorské gymnázium, Most Aktivita je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky V rámci projektu Nebojte se matematiky č. CZ.1.07/1.1.34/01.0022 Podkrušnohorské gymnázium, Most 10.-11 11.4.201.2013

Více

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2016? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2017, musíme se podívat, jaký byl rok 2016.

Více

Mgr. Radmila Jonešová. Datum: 11. 4. 2013. Ročník: 5. Vzdělávací obor: Rozvoj čtenářské gramotnosti. Tematický okruh:

Mgr. Radmila Jonešová. Datum: 11. 4. 2013. Ročník: 5. Vzdělávací obor: Rozvoj čtenářské gramotnosti. Tematický okruh: VY_12_INOVACE_1JON33 Autor: Mgr. Radmila Jonešová Datum: 11. 4. 2013 Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Rozvoj čtenářské gramotnosti Dopravní výchova Přídavná jména Anotace:

Více

Habermaaß-hra 3389A /4521N. Počítání s piráty (mini verze)

Habermaaß-hra 3389A /4521N. Počítání s piráty (mini verze) CZ Habermaaß-hra 3389A /4521N Počítání s piráty (mini verze) Počítání s piráty mini verze Vzdělávací hra pro 2 až 4 piráty ve věku od 6 do 99 let. Obsahuje variantu pro jednoho hráče. Autor: Wolfgang Dirscherl

Více

Návod jak na čepičku

Návod jak na čepičku Návod jak na čepičku Většina holek co znám, začalo s háčkováním čepiček pro své děti. Vzhledem k tomu, že s čepičkou se nejčastěji začíná, rozhodla jsem se návod ne úplně jednoduchou čepku pro vás sepsat.

Více

Návod na výrobu štítu

Návod na výrobu štítu Návod na výrobu štítu Pro potřeby Soumraku sepsal s pomocí starších návodů Mara Úvod Štít a meč, štít a sekera, štít a palcát nejpoužívanější kombinace zbraní. Jak takový štít vyrobit? Není to složité,

Více

Háčkované kabelky a doplňky. Radka Modrová

Háčkované kabelky a doplňky. Radka Modrová Háčkované kabelky a doplňky Radka Modrová Brno 2015 Háčkované kabelky a doplňky Radka Modrová Jazyková korektura: Václav Křížek Obálka: Pavel Vaščák Odpovědný redaktor: Dalibor Kumr Technický redaktor:

Více

SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY. 16. ročníku mezinárodní soutěže středních škol. a středních odborných učilišť KALIBR CUP 2016

SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY. 16. ročníku mezinárodní soutěže středních škol. a středních odborných učilišť KALIBR CUP 2016 SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY 16. ročníku mezinárodní soutěže středních škol a středních odborných učilišť KALIBR CUP 2016 Téma: Extravagance přehlídkového mola Datum konání: Místo konání: Začátek soutěže: 11. února

Více

Nemáte Žádné Reference?

Nemáte Žádné Reference? Nemáte Žádné Reference? Pak mám pro vás dobrou zprávu. Každý začíná s tím, že žádné nemá. Všichni ale musíme odněkud začít. Z vlastní zkušenosti se mi nesčetněkrát potvrdilo, že když umístíte reference,

Více

Neverbální komunikace

Neverbální komunikace Semestrální práce Matematika a byznys KMA/MAB Neverbální komunikace Tomáš Smíšek A09N0183P tsmisek@seznam.cz Úvod: Často je uváděn fakt že to čím se lišíme od zvířat je, že při komunikaci používáme řeč

Více

DNEŠNÍM SLENGU ČTEČKA

DNEŠNÍM SLENGU ČTEČKA PSÍ ZNÁMKY- ID tag HISTORIE během americké občanské války v r.1861-1865,někteří vojáci připínali svým padlým kamarádům papírové bankovky s jejich jménem a bydlištěm na záda kabátů.někteří zase popisovali

Více

AKU- vrtačka-šroubovák

AKU- vrtačka-šroubovák NÁVOD K OBSLUZE AKU- vrtačka-šroubovák Obj.č.: 823 887 1. BEZPEČNOSTTNÍ UPOZORNĚNÍ Pozor! Při používání elektrického nářadí je nutno dbát ochrany před úrazem elektrickým proudem, dbát bezpečnosti při práci

Více

BLASON. Štít. - nejdůležitější část erbu bez něj nemůže erb existovat

BLASON. Štít. - nejdůležitější část erbu bez něj nemůže erb existovat BLASON - Štít se znamením, přilbu s přikrývadly a klenot považujeme za základní části erbu - a měl by je mít každý štít, ovšem samozřejmě existují výjimky (např. na pečetích drobné šlechty -~ jen štít

Více

Cestovatelský blog - Amsterdam 2017

Cestovatelský blog - Amsterdam 2017 Cestovatelský blog - Amsterdam 2017 Autoři: Jan Cýrus, Jan Wollmann, Anna Kovbuz, Adam Pospíšil, Oliver Vydra V dubnu tohoto roku jsme se školou navštívili Holandsko. Poslední den našeho pobytu v této

Více

Příloha 1 DOTAZ ÍK PRO BAKALÁŘSKOU PRÁCI. s názvem: TĚLO JAKO SUBJEKT ESTETIZACE

Příloha 1 DOTAZ ÍK PRO BAKALÁŘSKOU PRÁCI. s názvem: TĚLO JAKO SUBJEKT ESTETIZACE Příloha 1 DOTAZ ÍK PRO BAKALÁŘSKOU PRÁCI s názvem: TĚLO JAKO SUBJEKT ESTETIZACE Milí studenti, milé studentky, obracím se na Vás s prosbou o vyplnění následujícího dotazníku, který se týká Vašeho pojetí

Více

Brašny a váčky. Sepsal: Tomš Papilus Maximus

Brašny a váčky. Sepsal: Tomš Papilus Maximus Brašny a váčky Sepsal: Tomš Papilus Maximus Brašny a váčky jsou důležité a hlavně praktické doplňky ke kostýmu. U sebe se hodí mít dost věcí (kapesník, mobil, svačinka, pravidla, mapa bojiště, propiska)

Více

Pondělí 6. srpna 2012 PLETENÍ Z PEDIGU

Pondělí 6. srpna 2012 PLETENÍ Z PEDIGU Pondělí 6. srpna 2012 PLETENÍ Z PEDIGU V pondělí 6.8. 2012 od 9-15 hodin se u nás v Ekocentru PALETA bude konat kurz, kde se naučíte pracovat s pedigem. Budete si moct vybrat, zda budete chtít uplést ošatku

Více

Jekorová ramena. sepsal: Tomš Papilus Maximus

Jekorová ramena. sepsal: Tomš Papilus Maximus Jekorová ramena sepsal: Tomš Papilus Maximus V tomto článečku si podrobně ukážeme, jak si z jekoru vyrobit zbroj na ramena. Chytrým hlavičkám jistě rychle dojde, že stejná metoda se dá použít na výrobu

Více

Habermaaß-hra 4343. Bál princezen

Habermaaß-hra 4343. Bál princezen CZ Habermaaß-hra 4343 Bál princezen Bál princezen Pohádkové pexeso pro 2-6 hráčů ve věku od 4 do 99 let. Obsahuje varianty pro začátečníky i profesionály. Autoři: Christine Basler a Alix-Kis Bouguerra

Více

G HÚL (Ghoul) Klasifikace MK: XX

G HÚL (Ghoul) Klasifikace MK: XX G HÚL (Ghoul) Klasifikace MK: XX Ghúl je sice ošklivý, není to však tvor nijak zvlášť nebezpečný. Podobá se poněkud slizkému kolozubému obrovi a sídlí obvykle na půdách či ve stodolách patřících kouzelníkům,

Více

150. Kostým MIKULÁŠ (L XXL)

150. Kostým MIKULÁŠ (L XXL) 150. Kostým MIKULÁŠ (L XXL) Délka: 140 cm Šířka: 130 cm kostým se obléká přes hlavu, součástí kostýmu je plášť, červená vesta, vousy a papírová čepice, KOSTÝM MÁME 3X! Půjčovné: 250 Kč 151. Kostým SANTA

Více

limitovaná edice jemné t jemné ó t ny n bílé bílé

limitovaná edice jemné t jemné ó t ny n bílé bílé limitovaná edice jemné tóny bílé Kdo by neměl rád čistotu, nadčasovost a svěžest bílých stěn? Jednoduchá cesta, jak naše byty zvětšit alespoň op cky. Dokonce i doplňky a nábytek na pozadí bílých stěn lépe

Více

Rituál. Potřebné vybavení. Terén. Rozestavení. Speciální pravidla. Zahájení hry. Ukončení hry

Rituál. Potřebné vybavení. Terén. Rozestavení. Speciální pravidla. Zahájení hry. Ukončení hry Rituál Někdo se pokouší vyvolat odporného démona. Takže je potřeba mu to zatrhnout, ať už proto, že je to zlo, nebo proto, že je to konkurence Potřebné vybavení Přírodní terén Terén Uprostřed bojiště je

Více

FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. SECRÉTARIAT GÉNÉRAL: 13, Place Albert 1 B 653 THUIN (Belg. ) FCI - Standard č. 291/16. 06.

FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. SECRÉTARIAT GÉNÉRAL: 13, Place Albert 1 B 653 THUIN (Belg. ) FCI - Standard č. 291/16. 06. FÉDÉRATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SECRÉTARIAT GÉNÉRAL: 13, Place Albert 1 B 653 THUIN (Belg. ) FCI - Standard č. 291/16. 06. 1999/D EURASIER ZEMĚ PŮVODU: Německo DATUM PUBLIKACE PLATNÉHO ORIGINÁLNÍHO

Více

Zevn evn V itř nit ní

Zevn evn V itř nit ní NEODKLADNÁ ZDRAVOTNICKÁ POMOC 27.2.-9.3.2012 BRNO Krvácení KRVÁCENÍ nad 30% ztráty krve = život ohrožující stav ( 1,3 1,5 litrů krve) jde o 30-40% kolujícího objemu Dělení krvácení Podle typu poraněné

Více

DESATERO PRO VAŠE OČI

DESATERO PRO VAŠE OČI DESATERO PRO VAŠE OČI Tomáš Brouček ZRAK JE NEJDŮLEŽITĚJŠÍM LIDSKÝM ORGÁNEM. ZPROSTŘEDKOVÁVÁ NÁM PŘES 90% INFORMACÍ Z TOHOTO SVĚTA. MÁLOKDO SI TO UVĚDOMUJE A MÁLOKDO O SVŮJ ZRAK PEČUJE. počet běžných očních

Více

Dějepis. Myšlenkové mapy pro děti. Dějepisss! Kouzelná cesta historií. V jakém předmětu jsou hadi nejlepší?

Dějepis. Myšlenkové mapy pro děti. Dějepisss! Kouzelná cesta historií. V jakém předmětu jsou hadi nejlepší? Dějepis Kouzelná cesta historií Nebyla by to legrace, kdybyste se mohli kouzlem přenést do jiné doby Mohli byste fandit svému oblíbenému gladiátorovi nebo bojovat s vlnami na člunu Vikingů. Ať už je vaše

Více

Pamatujte, že kdykoliv je to možné, drak sežere člověka - lidé patří k dračí pochoutce!

Pamatujte, že kdykoliv je to možné, drak sežere člověka - lidé patří k dračí pochoutce! MAGIZOOLOGIE 2 OD FRANKA BELBYHO Magizoologie 2 Frank Belby Drak Patří k nejproslulejším, ale také nejobtížněji skrývatelným fantastickým zvířatům. Samice jsou obvykle větší a agresivnější, ale i k drakovi

Více

Habermaaß-hra 4446. Nadýchaný koláč

Habermaaß-hra 4446. Nadýchaný koláč CZ Habermaaß-hra 4446 Nadýchaný koláč Nadýchaný koláč Foukací hra pro 1-4 hráče ve věku od 4 do 12 let s herní variantou pro foukače profesionály. Tato hra procvičuje motoriku rtů a úst čímž se hravou

Více

Božský vládce a jeho lid. Dějepis pro 6. ročník, učebnice s. 46 47

Božský vládce a jeho lid. Dějepis pro 6. ročník, učebnice s. 46 47 Božský vládce a jeho lid Dějepis pro 6. ročník, učebnice s. 46 47 Co budete umět na konci dnešní hodiny 1. Vysvětlíte, z kterých skupin obyvatel se skládala egyptská společnost. 2. Vysvětlíte, čím se příslušníci

Více

Halloween Halloween určitě každý z vás zná. Jedná se o svátek, který se slaví 31. října především v anglicky mluvících zemích.

Halloween Halloween určitě každý z vás zná. Jedná se o svátek, který se slaví 31. října především v anglicky mluvících zemích. Halloween Halloween určitě každý z vás zná. Jedná se o svátek, který se slaví 31. října především v anglicky mluvících zemích. Pro ty z vás, co si chtějí trochu poupravit pokojíčky ve stylu Halloweenu

Více

Základní pokyny pro chování a k ochraně obyvatelstva ve městě při vzniku mimořádné události

Základní pokyny pro chování a k ochraně obyvatelstva ve městě při vzniku mimořádné události Základní pokyny pro chování a k ochraně obyvatelstva ve městě při vzniku mimořádné události OBECNÉ ZÁSADY Při ohrožení, o kterém můžete být vyrozuměni prostřednictvím sirén, zprávou v rozhlase, televizi,

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace zpracovaná v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), pro nadlimitní veřejnou zakázku na dodávky, uveřejněnou ve věstníku

Více

Taktika mladší žactvo 2015/16

Taktika mladší žactvo 2015/16 Taktika mladší žactvo 2015/16 Svatá pravidla : Nahrávku na jeden dotek hraji až za polovinou. Na své polovině raději na dva doteky. Když jsem nejblíže u míčku, jsem povinen jej co nejdříve získat nebo

Více

Habermaaß-hra 4530. Terra Kids Země světa

Habermaaß-hra 4530. Terra Kids Země světa CZ Habermaaß-hra 4530 Terra Kids Země světa Terra kids Země světa Vzrušující poznávací hra pro 2-4 cestovatele ve věku od 8 do 99 let. Herní nápad: zaměstnanci Haba Ilustrace: Albert Kokai Délka hry: cca.

Více

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. SECRETARIAT GENERAL: 14, rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) F.C.I. - Standard Nr. 166 / 30.08.

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE. SECRETARIAT GENERAL: 14, rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) F.C.I. - Standard Nr. 166 / 30.08. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE SECRETARIAT GENERAL: 14, rue Léopold II, 6530 THUIN (Belgique) F.C.I. - Standard Nr. 166 / 30.08.91 / D Aktualizováno: 9. 2. 2011 CELKOVÝ ZJEV: Německý ovčák je pes

Více

Zbraň - bodná. Kartu hraj během fáze plánovaní bitvy. Před bitvou zabiješ protivníkova vůdce.

Zbraň - bodná. Kartu hraj během fáze plánovaní bitvy. Před bitvou zabiješ protivníkova vůdce. LASGUN Zbraň - speciální KRISPEL Zbraň - bodná MÓLSKÁ PISTOLE Zbraň - střelná Bez ohledu na zahranou obrannou kartu je protivníkův vůdce zabit. Pokud některá ze stran použije štít, zemřou oba vůdci, jsou

Více

NECHÁME TO NA JEŽÍŠKA JSME S TÍM V POHODĚ

NECHÁME TO NA JEŽÍŠKA JSME S TÍM V POHODĚ u Ježíšk ý l i M... Y V E L S KY R Á vnitř! NA D jdeš u na NECHÁME TO NA JEŽÍŠKA & JSME S TÍM V POHODĚ VÁ N O C E 2 0 1 7 969-1661 909-0170 / set 909-0652 1 963-1192 159 Kč 919-0634 / sada 3 ks 909-0695

Více

Habermaaß-hra 4931. Koza s motýlkem

Habermaaß-hra 4931. Koza s motýlkem CZ Habermaaß-hra 4931 Koza s motýlkem Koza s motýlkem Kombinační hra pro 2-6 hráčů ve věku od 5 do 99let. S "Fex efektem" pro větší zábavu a větší namáhání mozkových závitů! Autoři: Christiane Hüpper,

Více

LÉČENÍ VNITŘNÍHO DÍTĚTE V POHODLÍ DOMOVA Monika Nisznanská

LÉČENÍ VNITŘNÍHO DÍTĚTE V POHODLÍ DOMOVA Monika Nisznanská 2 Vy už nemusíte Moje emocionální zranění z dětství mě před mnoha lety žití v nevědomí dohnala do velmi vážné psychické situace, ze které mi pomohla až pomoc zvenčí. Díky jednomu velmi intenzivnímu zážitku,

Více

10 Kočka nebo koťátko

10 Kočka nebo koťátko Kočka nebo koťátko Cíle výtvarné lekce: rozvíjení fantazie a kreativity při tvorbě s atypickými výtvarnými materiály: s plastovým kelímkem, drátěnkou, drátky, rozšíření znalostí o životě koček. Pomůcky

Více

VY_32_INOVACE_CJA3_20_2B

VY_32_INOVACE_CJA3_20_2B VY_32_INOVACE_CJA3_20_2B Vzdělávací oblast: Český jazyk komunikační a slohová výchova, 2. ročník Vzdělávací cíl: Žák popíše osobu podle osnovy. Kompetenční cíl: Kompetence komunikativní- žák formuluje

Více

S T E J N O K R O J O V Ý P Ř E D P I S Č H J

S T E J N O K R O J O V Ý P Ř E D P I S Č H J S T E J N O K R O J O V Ý P Ř E D P I S Č H J I. Úvodní ustanovení Prezidium ČHJ v souladu s ustanovením čl. 13 Stanov ČHJ vydává Stejnokrojový předpis České hasičské jednoty. Tento předpis se vydává za

Více

Nabídka, která vás rozhýbe

Nabídka, která vás rozhýbe Nabídka, která vás rozhýbe Dámské sportovní triko s vtipným potiskem, v bílé, šedé nebo růžové barvě, XS-XL Pánské triko s vintage potiskem, v různých barvách a velikostech M-XL nebo M-XXL Dámské teplákové

Více